Version 2.0, Uppförandekod. (Code of Conduct)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)"

Transkript

1 Version 2.0, Uppförandekod (Code of Conduct)

2 Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter. Det ställer höga krav på ansvarsfullt företagande och ansvarstagande medarbetare. I vår uppförandekod beskriver vi de krav vi har på vårt eget agerande och uppförande styrelse, ledning och alla anställda och som vi tillika förutsätter att alla våra affärspartners respekterar. Vår uppförandekod syftar till att förmedla våra gemensamma affärsmässiga principer och våra etiska värderingar till samtliga våra anställda, kunder, leverantörer, partners och andra intressenter. Uppförandekoden tillsammans med våra värderingar och policydokument ger oss vägledning i vårt dagliga arbete.

3 Affärsprinciper Kalix Tele24:s kunder och övriga intressenter ska se oss som ett pålitligt och hederligt företag vars strävan är långsiktiga affärsrelationer. Förenlighet med lagar, förordningar och fri konkurrens Kalix Tele24:s agerande ska vara baserat på hög etisk standard. Kalix Tele24 ska agera i enlighet med tillämpliga lagar och bestämmelser i samtliga länder där vi har verksamhet. Om det inte är möjligt för Kalix Tele24 att på ett framgångsrikt sätt delta i en affärsrelation utan att agera i strid med bestämmelserna i denna uppförandekod så ska vi undvika att engagera oss i sådan affärsrelation. Kalix Tele24s anställda ska inte i något avseende medverka till och/eller acceptera att fastställa priser tillsammans med våra konkurrenter, bojkotta enskilda leverantörer eller dela upp marknader i syfte att snedvrida konkurrens och inte heller i något avseende delta i karteller eller i något annat avseende agera i strid med gällande konkurrenslagar. Gåvor och mutor Kalix Tele24s anställda ska aldrig, direkt eller indirekt, erbjuda, ge eller motta mutor, förmåner eller andra ersättningar i otillåtna syften eller i syfte att felaktigt skapa eller behålla affärer. Gåvor eller liknande förmåner ska inte erbjudas, ges eller mottas av Kalix Tele24s anställda om det står i strid med tillämpliga lagar, bestämmelser eller lokal affärspraxis. Gåvor och liknande förmåner får endast erbjudas till eller erhållas från om det är av måttligt värde och i enlighet med rimlig gästvänlighet samt inom ramen för den normala affärsverksamheten. För det fall det föreligger något som helst tvivel rörande dessa frågor är den anställde inom Kalix Tele24 skyldig att omedelbart konsultera sin chef för närmare instruktioner eller beslut. Upphandling All upphandling inom Kalix Tele24 ska göras med företagets bästa för ögonen och bidra till att hålla kostnaderna så begränsade som möjligt. Val av leverantör och säkerställande av bästa kommersiella villkor och förutsättningar är viktiga parametrar som har direkt påverkan på Kalix Tele24s lönsamhet och konkurrenskraft. Upphandling och inköp ska göras professionellt och med iakttagande av sunda etiska principer, hög integritet och i enlighet med tillämpliga lagar och bestämmelser samt i enlighet med Kalix Tele24s kvalitets- och miljökrav samt vid var tid gällande policys. Konfidentiell information Kalix Tele24 värnar om och försvarar sina immateriella tillgångar och konfidentiell information genom att vidta lämpliga åtgärder för att förhindra att sådana tillgångar och information orättmätigt sprids eller förloras. Samtliga medarbetare inom Kalix Tele24 delar ett åtagande att försvara företagets immateriella tillgångar och konfidentiell information. Intressekonflikt Samtliga medarbetare inom Kalix Tele24 är skyldiga att, i alla situationer, undvika intressekonflikter och jävsituationer samt att omedelbart rapportera eventuella jäv eller intressekonflikter till sin chef.

4 Mänskliga rättigheter och arbetsprinciper Kalix Tele24 stöder och respekterar internationella konventioner om mänskliga rättigheter och arbetsrätt. Bra anställnings- och arbetsförhållanden Anställda inom Kalix Tele24 ska alltid erhålla anställningsvillkor som är rättvisa, rimliga och minimum uppgår till lokala lagar och branschpraxis. Även arbetstider ska minimum alltid följa nationella regler och förordningar. All vår personal ska ges en hälsosam och säker arbetsmiljö och vi strävar alltid efter att säkerställa att alla våra anställda behandlas med värdighet och respekt. Kalix Tele24 är dedicerade att skapa en arbetsmiljö som är fredad från alla former av trakasserier och ingen anställd ska utsättas för muntliga eller fysiska trakasserier då sådant beteende inte tolereras. Diskriminering och kränkande särbehandling Vår företagskultur erkänner och uppskattar fördelarna med mångfald inom organisationen. Kalix Tele24 anställer och behandlar sina anställda på ett sätt som inte diskriminerar med hänsyn till kön, nationalitet, religion, ras, ålder, handikapp, sexuell läggning, politisk uppfattning, medlemskap i fackförening, socialt eller etniskt ursprung. Kalix Tele24 uppmuntrar en kultur av lika möjligheter och mångfald där utnämningar till befattningar, belöningar och personlig framgång beror på individens förmåga och prestation. Detta uppnås, enligt oss, genom att goda ledare föregår med gott exempel. Det är även viktigt att medarbetare ställer upp för varandra och vågar säga ifrån när något är fel. Barnarbete Kalix Tele24 undviker att arbeta med företag som anställer barnarbetare eller som utövar tvingat arbete för barn i någon form. Vi accepterar inte heller att barn används för ekonomiska syften. Kalix Tele24 accepterar inte att utföra arbete som kan skada eller förhindra barns utbildning, äventyra barns hälsa eller fysiska, psykiska, andliga, moraliska eller sociala rättigheter.

5 Miljöansvar Kalix Tele24 är dedicerade att göra affärer på ett miljövänligt sätt och i vår verksamhet verkar vi för att belastningen på natur och miljö begränsas så långt som möjligt. Verksamheten utförs utifrån kunduppdrag och baseras på tillämpliga lagar och föreskrifter för vår verksamhet. I det dagliga arbetet använder vi metoder och kunskap för att minimera energiförbrukning och annan miljöbelastning. Kalix Tele24 uppfyller lagkrav och redovisar öppet vårt miljöarbete. vi ställer krav på miljömedvetenhet hos våra medarbetare, leverantörer, konsulter och samarbetspartners. Alla medarbetare är i sitt dagliga arbete ansvariga för att miljöpolicyn följs. Efterlevnad och uppföljning Samtliga anställda inom Kalix Tele24 samt anlitade konsulter och partners skall agera i enligheterna i denna uppförandekod och som anställd är man också ansvarig för att rapportera eventuella avvikelser. Även konsulter och partners uppmanas rapportera eventuella avvikelser. För det fall en medarbetare blir medveten om en avvikelse så skall denne omedelbart rapportera avvikelsen till sin närmaste chef. Rapportering av avvikelsen från vår uppförandekod kan även göras anonymt och i förtroende till HR eller kvalitetschef. Kalix Tele24 kommer inte att vidta några disciplinära åtgärder gentemot medarbetare som med goda avsikter rapporterar sådana avvikelser. Om en anställd brister i sin skyldighet att agera i enlighet med Kalix Tele24s uppförandekod kan detta innebära att nödvändiga disciplinära åtgärder vidtas. Roland Pihlström, VD Kalix, 24 september 2013 Denna uppförande kod har antagits av Kalix Tele24 ägare och ledningsgrupp 31 augusti 2012, revidering fastställd 24 september 2013.

6 Kalix Tele24 är ett telefonistföretag som erbjuder allt från enklare svarstjänster till övertagande av hela växelfunktionen med tillgänglighet dygnet runt, året runt. Vår affärsidé lyder: Med modern teknik och marknadens främsta telefonister tillhandahåller vi kostnadseffektiv och flexibel kundkommunikation åt våra kunder, vilket ger ökad tillgänglighet och lönsamhet. Kalix Tele24s kunder är små och stora företag, myndigheter samt organisationer i Norden. Företaget grundades 1992 och har sedan dess byggt upp en gedigen erfarenhet av professionella svarstjänster för såväl privat som offentlig verksamhet. På huvudkontoret i Kalix samt kontoren i Luleå, Haparanda och Stockholm finns idag ca 160 medarbetare. Ägare är Kristian Rothoff och Åsa Östanskog Rothoff, genom Växtverk AB. Kalix Tele24s telefonister är en del av första intrycket av våra kunders verksamhet. Att vi har fått detta förtroende av så många som drygt kunder är vi mycket stolta över. Vi är måna om att kontinuerligt vidareutveckla vår viktigaste resurs våra medarbetare för att alltid erbjuda utmärkt service och ett professionellt bemötande. Vi bygger vår verksamhet på välutbildade, motiverade och friska medarbetare, och har tack vare detta tilldelats utmärkelser som Årets friskaste företag och Stora Arbetsmiljöpriset. Vi är medlemmar i bransch- och intresseföreningen Kontakta. Kalix Tele24 AB + 46 (0) info@kalixtele24.se Box , Kalix

Uppförandekod. (Code of Conduct)

Uppförandekod. (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonistbaserade tjänster genom kostnadseffektiv och flexibel kundkommunikation till företag, organisationer och myndigheter

Läs mer

Miljö www.kalixtele24.se www.kalixtele24.se

Miljö www.kalixtele24.se www.kalixtele24.se Miljö Vi verkar för att belastningen på natur och miljö begränsas så långt som möjligt i våra kunduppdrag. Miljöledningssystem Miljöutredning MiljöPolicy Övergripande Miljömål detaljerade Miljömål Handlingsprogram

Läs mer

Kvalitet www.kalixtele24.se www.kalixtele24.se

Kvalitet www.kalixtele24.se www.kalixtele24.se Kvalitet Vi är en kvalitetsleverantör av telefonisttjänster. Kvalitet Vår viktigaste källa i kvalitetsarbetet är våra egna kunder. Varje år gör vi därför en kundundersökning där vi mäter vårt NKI (Nöjd-kund-index).

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct Erteco Rubber & Plastics AB Uppförandekod - Code of Conduct Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Värderingar och affärsprinciper... 3 3. Medarbetare... 4 4. Marknad, kunder och leverantörer... 4 5.

Läs mer

Uppförandekod / Code of Conduct

Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekoden är Sono Sveriges policy när det gäller mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och antikorruption Innehållsförteckning Förord 2 1 Allmänna

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

fagerhult group Code of Conduct

fagerhult group Code of Conduct fagerhult group Code of Conduct Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vår vision: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ska vara landets största mäklarföretag. Det innebär att: Genom kunskap

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Beslutad av koncernledningen En god verksamhet med sunt förnuft Upplands Motors sätt att arbeta baseras på våra värderingar och den kultur som beskrivs i våra medansvarig-

Läs mer

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter CODE OF CONDUCT 1 Innehåll 3 Förord av koncernchefen 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas 5 Midsonas 6 grundläggande principer 6 Respekt för mänskliga rättigheter 6 Miljö 7 Respekt för lagstiftning 7

Läs mer

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt

Läs mer

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR Code of Conduct Uppförandekoden definierar den gemensamma uppsättning av principer som alla medarbetare måste följa i det dagliga arbetet. Uppförandekoden vägleder hur vi arbetar tillsammans, med våra

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

FÖLJ LAGAR OCH REGLER

FÖLJ LAGAR OCH REGLER SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt är grundläggande värderingar i vår verksamhet. SEK:s värderingar och

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVENSK DANSKA BROFÖRBINDELSEN SVEDAB AB Underlätta för Öresundsregionens tillväxt Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01 Vår uppförandekod Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14 1 Inledning De allra flesta företag har en fastställd uppförandekod, eller Code of Conduct som många kallar den. För

Läs mer

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9 ETISKA RIKTLINJER ÍNDEX 03 Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4 Viktiga punkter om våra riktlinjer 6 Våra principer 8 Våra värden 9 Integritet 10 - Respektera våra kunder och affärspartner - Åtgärder

Läs mer

GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT

GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT CODE OF CONDUCT INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT 2 1.1 FENA - Vår värdegrund 2 1.2 Varför ha en Code of Conduct? 2 1.3 RO-Gruppens Code of Conduct 2 2. AFFÄRSETIK 3 2.1 Schyssta affärsrelationer

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS KS/HMS Styrsystem Nordic Crane Group Dokumenttitel Etiske retningslinjer Utarbetat av/datum Cecilie Sandvik/10.10.11 Dokumenttyp Dokument Dok.nr 2-NCG-D80 Företagsnamn Nordic Crane Group AS Godkänt av

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

Gunnebos uppförandekod

Gunnebos uppförandekod Gunnebos uppförandekod 2 VD:s introduktion Gunnebos vision är att bli en världsledande leverantör av en säkrare framtid. För att uppnå den visionen måste vi ta ett stort ansvar i alla delar av vår verksamhet,

Läs mer

Uppförandekod (Code of Conduct)

Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Våra åtaganden Vår uppförandekod definierar hur vi alla arbetar i Kährs Groups verksamheter globalt och vi är stolta över den etiska affärssed som är etablerad inom bolaget.

Läs mer

CODE OF CONDUCT. A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40

CODE OF CONDUCT. A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40 CODE OF CONDUCT A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40 INLEDNING Den viktigaste uppgiften för alla anställda i PetroBio är att utveckla och upprätthålla en ekonomiskt sund och framgångsrik

Läs mer

Fagerhult Group CODE OF CONDUCT

Fagerhult Group CODE OF CONDUCT Fagerhult Group CODE OF CONDUCT Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

Företagsprinciper Etik

Företagsprinciper Etik Företagsprinciper Etik Uppförandekod Syfte med uppförandekoden Uppförandekoden innehåller bindande normer och de förväntningar vi har på vårt dagliga uppförande för att uppnå ett etiskt uppförande i företaget.

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

Fiskars uppförandekod

Fiskars uppförandekod GRUPPOLICY Fiskars uppförandekod Versionshistorik: Ansvarig person Päivi Timonen, chefsjurist Ägare Fiskars etiska råd Regelramverk 1.A Gruppolicyer Datum för nästa revidering Version Datum Författare

Läs mer

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box 50335 202 13 MALMÖ Telefon 040-383900 info@sonesson.se www.sonesson.se Förord Sonesson Inredningar AB ställer höga krav på den egna verksamheten och tar stort

Läs mer

Code of Conduct. Arbetsvillkor

Code of Conduct. Arbetsvillkor Code of Conduct AddLifekoncernen är Nordens största oberoende distributör av diagnostiska produkter samt en ledande oberoende leverantör av medicinteknisk utrustning och förbrukningsartiklar. Bolagen inom

Läs mer

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Dokumenttyp Säkerhetsklass Ansvarig Författare Beslutsfattare Fastställd Policy Intern Compliance Nils Lansing Styrelsen 2013-12-05 POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Aros Kapital AB, 556669-3130 Sid

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

Metsos uppförandekod

Metsos uppförandekod Metsos uppförandekod Från VD Bästa kollega, Metso är ett stort globalt företag med över 12 000 anställda och verksamhet i mer än 50 länder. Det är viktigt att vi arbetar tillsammans som ett team och delar

Läs mer

VD HAR ORDET. VD och koncernchef

VD HAR ORDET. VD och koncernchef UPPFÖRANDEKOD VD HAR ORDET Det är viktigt att vår omvärld kan lita på oss. Lita på vår professionalitet och integritet. Därför måste vi vara professionella i vårt handlande gentemot kunder, leverantörer

Läs mer

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD 1 Bakgrund Denna uppförandekod utgör grunden för hur vi arbetar. Genom att integrera hållbarhet i Ahlsells verksamhet är vi övertygande om vi skapar långsiktig nytta för såväl oss

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

SKF etiska riktlinjer. för leverantörer och underleverantörer

SKF etiska riktlinjer. för leverantörer och underleverantörer SKF etiska riktlinjer för leverantörer och underleverantörer SKF etiska riktlinjer för leverantörer och underleverantörer SKFs leverantörer och underleverantörer spelar en viktig roll i vår efterfrågekedja

Läs mer

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 1 KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 2 INLEDNING Kinnarps, som grundades av Jarl och Evy Andersson 1942, har sina rötter i den svenska landsbygden. Från början var Kinnarps ett litet familjeföretag, men har idag vuxit

Läs mer

UPPFÖRANDE KOD Uppdaterad 2018

UPPFÖRANDE KOD Uppdaterad 2018 UPPFÖRANDE KOD Uppdaterad 2018 STUDSVIKS UPPFÖRANDEKOD Studsvik är ett kunskapsintensivt serviceföretag på den internationella kärnteknikmarknaden. Med över 70 års erfarenhet åtnjuter Studsvik ett högt

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS 1. Inledning För oss på Martinsons är det naturligt att gå i utvecklingens första led. Vi är en föregångare inom det industriella

Läs mer

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD Av styrelsen fastställd uppförandekod 2012-03-05 Ägare: Ilija Batljan, VVD Uppförandekod Inledning Rikshem ska agera på ett ansvarsfullt sätt. Alla människors lika värde, den enskilda människans frihet

Läs mer

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser.

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser. SSABs affärsetiska bestämmelser SSAB-koncernens affärsetiska bestämmelser SSABs mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer baserade på respekt, ansvar och högklassighet med medarbetare,

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens innehåll BAKGRUND...3 Stena Metallkoncernens åtaganden... 4 Förhållande till kunder och andra aktörer... 4 Förhållande till

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad:

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad: Aura Light Uppförandekod Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: 2016-07-08 Senast reviderad: Inledning I Aura Lights uppförandekod kan du läsa om våra etiska riktlinjer som utgör grunden för hur

Läs mer

I. Våra affärsprinciper

I. Våra affärsprinciper Vår Code of Conduct Innehåll I. Våra affärsprinciper II. Hur Code of Conduct skall användas III. Midsonas fyra grundläggande principer IV. Respekt för mänskliga rättigheter V. Miljö VI. Personal VII. Antikorruption

Läs mer

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side.

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side. GROUP POLICIES Uppförandekod Always By Your Side. www.polygongroup.se Innehåll Introduktion 3 Affärsetik 4 Antikorruption och antitrust Medarbetare 5 Professionellt agerande Arbetsmiljö Tvångsarbete Barnarbete

Läs mer

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy Bilaga till Q0308, utgåva 1 Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy UTGÅVA 1, 2019 ERAB (ENTREPRENADREPARATIONER I ÖREBRO AB ORG. NR: 556476-2424) BESÖKS 0 Uppförandekod Kort version Inledning ERAB

Läs mer

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD Det här dokumentet sammanfattar vår affärsetiska kod. Koden bygger på våra värderingar och vägleder oss i sam- arbetet med kollegor, kunder, partners och andra intressenter.

Läs mer

Ahlsells Uppförandekod

Ahlsells Uppförandekod Ahlsells Uppförandekod 1 Bakgrund Ahlsells mål är att vara kunders och leverantörers självklara val när det gäller inköp och distribution av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter. Ahlsell strävar

Läs mer

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014.

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Uppförandekod Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Dokumentägare... 2 3. Ansvar i externa relationer... 2 3.1. Lagar

Läs mer

Uppförandekod. Code of Conduct

Uppförandekod. Code of Conduct Uppförandekod Code of Conduct Syfte och omfattning 1 Affärsprinciper 2 Mänskliga rättigheter och arbetsförhållanden 4 Miljö 6 Efterlevnad och uppföljning 7 Syfte och omfattning Nobia Uppförandekod Nobias

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2019 Innehåll Om Magnolia Bostad... 3 Om uppförandekoden... 4 Affärsetik... 5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor... 6 Information och kommunikation...7 Miljöansvar...

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

BAKGRUND HÄLSA OCH SÄKERHET

BAKGRUND HÄLSA OCH SÄKERHET Uppförandekod 1. Bakgrund... 1 2. Hälsa och säkerhet... 1 3. Relationen till medarbetarna... 2 4. Affärsmetoder... 2 5. Respekt för männskliga rättigheter... 3 6. Samhälle... 3 7. Miljö... 3 8. Kommunikation

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig:

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig: Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2014-06-13 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet våra värdeord... 1 2.1 Engagerande...

Läs mer

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB Vår uppförandekod Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2017-06-01 1 Inledning De allra flesta företag har en fastställd uppförandekod, eller Code of Conduct som många kallar den. För

Läs mer

Studsviks uppförandekod

Studsviks uppförandekod Uppförandekod Studsviks UPPFÖRANDEKOD Studsviks uppförandekod Styrelsen för Studsvik AB har antagit en uppförandekod. Syftet med koden är att ge vägledning till anställda och affärspartners minimera risker

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2016-06-10 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Hjärt-Lungfondens uppgift och vision... 1 2 Våra värdeord...

Läs mer

SOS Alarms Uppförandekod

SOS Alarms Uppförandekod SOS Alarms Uppförandekod Fastställd av styrelsen i SOS Alarm Sverige AB den 15 maj 2019 VD ord Bästa kollegor, Vi har ett av samhällets viktigaste uppdrag och för det behöver vi som organisation alltid

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Kort version

UPPFÖRANDEKOD Kort version UPPFÖRANDEKOD Kort version Portsystem är en det samarbetspartner utöver kundanpassade vanliga och specialist på m. Vi har engaport- och dockningssyste arbetar för att m so re ta be ar ed m de ra ge nden,

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2015-06-12 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet

Läs mer

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com Loomis AB UPPFÖRANDEKOD Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com 2 av 5 Ramar för Loomis uppförandekod Loomis uppförandekod skall spegla våra

Läs mer

SOS Alarms uppförandekod

SOS Alarms uppförandekod SOS Alarms uppförandekod SOS Alarm har ett viktigt uppdrag och som offentligägt ägt bolag och som en ansvarfull samhällsaktör förväntas SOS Alarm alltid agera föredömligt. Detta innebär att vi i alla våra

Läs mer

Uppförandekod. Uppförandekoden är framtagen av G A Lindbergs ledning, men det är vårt gemensamma ansvar att förverkliga den. VD Stefan Pettersson

Uppförandekod. Uppförandekoden är framtagen av G A Lindbergs ledning, men det är vårt gemensamma ansvar att förverkliga den. VD Stefan Pettersson Code of Conduct Uppförandekod Vi lever i en oerhört komplicerad och föränderlig värld och det finns ett stort behov av etiska regler. Vi tycker att det är något som alla företag och organisationer borde

Läs mer

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör Hållbarhetspolicy Vårt uppdrag Bolagets verksamhet skall drivas på affärsmässiga grunder och utifrån kundernas behov erbjuda fjärrvärme och fjärrkyla, med tillhörande energilösningar och tjänster, till

Läs mer

SCA arbetar tillsammans med alla sina affärspartner för att åstadkomma positiva förändringar och uppmuntra att de följer denna uppförandekod.

SCA arbetar tillsammans med alla sina affärspartner för att åstadkomma positiva förändringar och uppmuntra att de följer denna uppförandekod. SCAs uppförandekod SCAs uppförandekod SCAs mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer baserade på respekt, ansvar och högklassighet med medarbetare, kunder, konsumenter, aktieägare

Läs mer

Code of Conduct för leverantörer

Code of Conduct för leverantörer Code of Conduct för leverantörer Endast tillsammans når vi våra mål Swedavias Code of Conduct för leverantörer är grundläggande för ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete mellan oss på Swedavia och

Läs mer

Uppförandekod för representanter för Olov Lindgren

Uppförandekod för representanter för Olov Lindgren Uppförandekod för representanter för Olov Lindgren Antagen 2018-05-14 Ansvarig: Ledningsgruppen Inledning Uppförandekoden sammanfattar de regler och värderingar som alla inom Olov Lindgren arbetar efter

Läs mer

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vår vision: Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Uppförandekod, koncernbolagen

Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Inledning Att koncernbolagens verksamhet bedrivs på ett professionellt tillika ansvarsfullt sätt är avgörande för respektive företags långsiktiga

Läs mer

Vattenfalls uppförandekod för leverantörer

Vattenfalls uppförandekod för leverantörer Vattenfalls uppförandekod för leverantörer Inledning Vattenfall tillhandahåller energi för dagens samhälle och bidrar till morgondagens energisystem. Vi åtar oss att bedriva vår affärsverksamhet i enlighet

Läs mer

HAR ORDET VD ANNELI SJÖMARK

HAR ORDET VD ANNELI SJÖMARK UPPFÖRANDEKOD VI VI LADDAR LADDAR LULEÅ LULEÅ FÖR FÖR FRAMTIDEN FRAMTIDEN VARJE VARJE DAG, DAG, PÅ PÅ OLIKA OLIKA SÄTT SÄTT VD ANNELI SJÖMARK HAR ORDET För oss innebär hållbarhet att vi skapar affärsmässig

Läs mer

Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet. Koncernens etiska regler

Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet. Koncernens etiska regler Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet Koncernens etiska regler Jean-Louis PECH VD för ACTIA Group 1 Alltsedan den grundades har vår koncern vilat på och vuxit tack vare starka värderingar som säkerställer

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer April 2011 Uppförandekod för leverantörer INLEDNING Att bedriva affärsverksamhet med en högt ställda etiska krav är grundläggande för Sodexo. Därför har vi utvecklat denna Uppförandekod för att tydliggöra

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD LKAB KONCERNEN

UPPFÖRANDEKOD LKAB KONCERNEN UPPFÖRANDEKOD LKAB KONCERNEN UPPFÖRANDEKODEN ÄR FASTSTÄLLD AV LKAB:S STYRELSE AUGUSTI 2013 2 Uppförandekod för LKAB Värderingar FN:s Global Compact FN:s Global Compact är det globala näringslivets upprop

Läs mer

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder.

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Uppförandekod 2 Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Vårt mål är att Cargotec ska vara den obestridda marknadsledaren

Läs mer