Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Marie-Louise Löwenbeck. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Marie-Louise Löwenbeck. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Myndighetsnämndens för teknik och miljö AU 28 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 28 september 2004 kl Marie-Louise Löwenbeck (m), ordförande Lars-Erik Björkhem (fp) ersättare för Uno Arfvidsson (fp) Ingvar H Johansson (s) Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Kristina Gewers, chef för Plan- och exploatering Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Linda Holmström, miljöinspektör Jenny Wieszkos, miljöplanerare Katarina Brundell, sekreterare Ingvar H Johansson Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Katarina Brundell Paragrafer Ordförande Marie-Louise Löwenbeck Justerande Ingvar H Johansson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (17)

2 Innehållsförteckning: Justerande.1 Bällsta 2:815, åtgärder beträffande bullrande ventilation - föreläggande...3 Miljöhandlingsprogram 2004 för Stockholms län, remissvar...6 Regionala miljömål för Stockholms län, remiss...8 Bällsta 2:366, åtgärder för att minska ljudnivån från Roslagsbanan - föreläggande enligt 26 kap 9 miljöbalken...9 Månadsuppföljning nr 8 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö...12 Verksamhetsplan , information...14 Program för nämndseminarier, information...15 Lars-Erik Björkhem (c) ställer en fråga om avloppen till Vallentunasjön...16 Lars-Erik Björkhem (c) ställer en fråga om information kring pågående utredningar i kommunen...17 Sid 2 (17)

3 Bällsta 2:815, åtgärder beträffande bullrande ventilation - föreläggande AU 37 Dnr Arbetsutskottets förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar: att med stöd av 26 kap 9 miljöbalken med hänvisning till 2 kap 2, 3 samt 26 kap 22 miljöbalken förelägga bostadsrättsföreningen Tallbacken att vidta de åtgärder som är nödvändiga för att minska ljudnivåerna från ventilationen i Monica Kahlbergs lägenhet på fastigheten Bällsta 2:815. Ljudnivåerna ska understiga Socialstyrelsens allmänna råd om buller inomhus och höga ljudnivåer (SOSFS 1996:7) och dess rekommendationer för bedömning av sanitär olägenhet för ekvivalent lågfrekvent buller inomhus. att med stöd av 26 kap 21 och 22 miljöbalken förelägga bostadsrättsföreningen Tallbacken att senast den 15 november 2004 redovisa för samhällsbyggnadsförvaltningens enhet miljö och bygglov det åtgärder som vidtagits för att minska bullernivåerna i lägenheten samt inkomma med resultat från en ny bullermätning som utförts efter vidtagna åtgärder. att beslutet ska med stöd av 26 kap 26 miljöbalken gälla omedelbart även om det överklagas. Samhällsbyggnadsförvaltningens enhet miljö och bygglov fick i slutet av februari 2004 in ett klagomål på att ventilationssystemet hos Monica Kahlberg på Tallåsvägen 218 bullrade. Kahlberg upplevde att ljudnivåerna var höga i hela lägenheten. Förvaltningen kontaktades av Eva Widerstedt som är vice ordförande i föreningen när hon fick uppgifter om att förvaltningen hade fått in ett klagomål från Kahlberg. Hon berättade att representanter från föreningen har varit i Kahlbergs lägenhet, men de upplevde ingen störning av ventilationen. De har ändock vidtagit vissa åtgärder för att få ner ljudnivåerna i lägenheten, men Kahlberg upplever inte dessa som tillräckliga. Föreningen anser trots allt att de vidtagit tillräckliga åtgärder och att de har handlat korrekt i ärendet. Den 15 mars 2004 besökte en handläggare från förvaltningen Kahlbergs lägenhet för att få en uppfattning om omfattningen av bullret. Samma dag kontaktades även Kahlbergs närmaste grannar i ärendet. Även de uppgav att de upplever en viss störning av ventilationen. 3 (17)

4 Undertecknad bedömde att klagomålet var befogat och att fläktljudet i lägenheten skulle kunna vara olägenhet för människors hälsa. I ett brev informerades föreningen om ärendet och hur undertecknad bedömde situationen. I brevet uppmanades föreningen att åtgärda problemet alternativt göra en bullermätning för att utreda om bullernivåerna överskrider socialstyrelsens riktvärden. I brevet bifogades även dessa riktvärden. Föreningen utförde efter utskicket en bullermätning hos Kahlberg. Den tersbandsanalys som utfördes visar att det i både sovrum och vardagsrum finns lågfrekvent ljud från fläktanläggningen som överskrider Socialstyrelsens allmänna råd och dess rekommendationer för bedömning av sanitär olägenhet för ekvivalent lågfrekvent buller inomhus. Förvaltningen har i ett brev till föreningens vice ordförande Eva Widerstedt uppmanat föreningen om att vidta erforderliga åtgärder för att minska bullernivåerna i lägenheten. Föreningen fick till den 13 september 2004 på sig att redovsa vilka åtgärder som vidtagits samt inkomma med en ny bullermätning som redovisade resultaten av åtgärderna. Någon information om vidtagna åtgärder eller om utförd bullermätning har inte inkommit till förvaltningen. Även Kahlberg meddelar att det inte har skett någon förändring eller utförts någon ny bullermätning i lägenheten. Med ovan nämnda underlag förelägger därmed myndighetsnämnden för teknik och miljö BRF Tallbacken att vidta åtgärder för att minska bullernivåerna från ventilationssystemet i Monika Kahlbergs lägenhet på Tallåsvägen 218. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar: att med stöd av 26 kap 9 miljöbalken med hänvisning till 2 kap 2, 3 samt 26 kap 22 miljöbalken förelägga bostadsrättsföreningen Tallbacken att vidta de åtgärder som är nödvändiga för att minska ljudnivåerna från ventilationen i Monica Kahlbergs lägenhet på fastigheten Bällsta 2:815. Ljudnivåerna ska understiga Socialstyrelsens allmänna råd om buller inomhus och höga ljudnivåer (SOSFS 1996:7) och dess rekommendationer för bedömning av sanitär olägenhet för ekvivalent lågfrekvent buller inomhus. att med stöd av 26 kap 21 och 22 miljöbalken förelägga bostadsrättsföreningen Tallbacken att senast den 15 november 2004 redovisa för samhällsbyggnadsförvaltningens enhet miljö och bygglov 4 (17)

5 det åtgärder som vidtagits för att minska bullernivåerna i lägenheten samt inkomma med resultat från en ny bullermätning som utförts efter vidtagna åtgärder. att beslutet ska med stöd av 26 kap 26 miljöbalken gälla omedelbart även om det överklagas. Arbetsutskottet beslutar enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. Handligar i ärendet 1. Resultat från utförd bullermätning 2. Brev till föreningen 3. Hur man överklagar Expedieras BRF Tallbacken Monica Kahlberg Akt 5 (17)

6 Miljöhandlingsprogram 2004 för Stockholms län, remissvar AU 38 Dnr Arbetsutskottets förslag 1. Nämnden föreslår kommunstyrelsen att anta samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till yttrande till länsstyrelsen, RTK och KSL från Vallentuna kommun som sitt eget. Vad gäller eventuella utökade resurser ska handläggning ske enligt gällande rutin vid budgetarbetet. Kommunstyrelsen har anhållit om yttrande i rubricerat ärende från miljö- och hälsoskyddsnämnden, samhällsbyggnadsnämnden och Vallentunavatten AB. (Yttrandet från Vallentuna Vatten AB har ännu inte inkommit) Kommunförbundet Stockholms län, Länsstyrelsen i Stockholms län samt Regionplane- och trafikkontoret är de tre regionala parter som tillsammans med andra aktörer driver det regionala miljöarbetet. Tidigare har miljövårdsprogram tagits fram 1991 och I förslag till regionalt miljöhandlingsprogram 2004 har fokus satts på två huvudfrågor. Vatten och avlopp Resor och transporter Inriktningen har tagits fram i dialog med länets kommuner. Yttrande har begärts från länsstyrelsen, KSL och RTK. De vill ha svar på frågor om miljöhandlingsprogrammet som helhet, på specifika frågor om åtgärderna och på frågor om aktualiseringen av åtgärderna i miljövårdsprogram KSL vill dessutom att Vallentuna kommun prioriterar vilka uppgifter KSL bör arbeta med. Yttrandet skall vara länsstyrelsen tillhanda senast den 31 oktober Mer information om miljöhandlingsplanen och de frågor som ställs i remisserna finns på eller på respektive hemsida för länsstyrelsen, RTK och KSL. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag har upprättat tjänsteskrivelse i ärendet. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag 1. Nämnden föreslår kommunstyrelsen att anta samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till yttrande till 6 (17)

7 länsstyrelsen, RTK och KSL från Vallentuna kommun som sitt eget. 2. Nämnden antar samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till yttrande till kommunstyrelsen som sitt eget. Yrkanden Ordförande Marie-Louise Löwenbeck yrkar på beslut enligt förvaltningens förslag i punkt 1. Punkt 2 stryks och istället görs följande tillägg: Vad gäller eventuella utökade resurser ska handläggningen ske enligt gällande rutin vid budgetarbetet. Ordförande Marie-Louise Löwenbeck ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt detta. Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse med åtgärdssammanfattning 2. Regionalt miljöhandlingsprogram 2004 för Stockholms län, remissutgåva. 3. Samrådsmissiv från länsstyrelsen, RTK och KSL. 4. Brev från KSL. 5. Begäran om yttrande från kommunstaben. 7 (17)

8 Regionala miljömål för Stockholms län, remiss AU 39 Dnr Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar att remissen ej besvaras. Miljöplanerare Jenny Wieszkos informerar muntligt i ärendet. Förvaltningen avser ej att svara på remissen. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Arbetsutskottet beslutar att remissen ej besvaras. Arbetsutskottet beslutar enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Sammanfattning av remissförslaget till regionala miljömål för Stockholms län 8 (17)

9 Bällsta 2:366, åtgärder för att minska ljudnivån från Roslagsbanan - föreläggande enligt 26 kap 9 miljöbalken AU 40 Dnr Arbetsutskottets förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar att med stöd av 26 kap 9, 21 miljöbalken förelägga SL Infrateknik AB att före den 30 november 2004 lämna förslag på alla de bullerreducerande åtgärder som det är tekniskt möjligt att genomföra för att reducera bullernivåerna till riktvärdena 45 dba max inomhus samt 70 dba max vid uteplats i anslutning till bostad på fastigheten Bällsta 2:366. Detta beslut kan om det inte efterkommes förenas med vite. Bakgrund Fastigheten Bällsta 2:366, Östra Ryttarvägen 14, ligger i anslutning och i nivå under Roslagsbanan. Bullermätningar utförda av Ingemansson Technology AB visar att de maximala bullernivåerna vid mätningstillfället var ca 88 dba utomhus och ca 56 dba inomhus. Fastigheten är därför att betrakta som kraftigt bullerstörd och berättigad till bidrag för bullerdämpande åtgärder. De förslag om bidrag till fönster i bostad som SL erbjudit och som i delegationsbeslut , 3, inte föranledde någon vidare åtgärd från myndighetsnämndens sida överklagades av fastighetsägaren varför ärendet översändes till länsstyrelsen för handläggning. Länsstyrelsen beslöt att undanröja det överklagade beslutet och överlämnade ärendet till dåvarande miljöoch hälsoskyddsnämnden för handläggning. Ny handläggning av ärendet resulterade i att myndighetsnämnden för teknik och miljö , 25, beslöt förelägga SL Infrateknik AB (dåvarande SL Bansystem AB) med stöd av 26 kap 9 att inkomma med förslag till åtgärder för att minska den maximala bullernivån för fastigheten Bällsta 2:366. Förslag till åtgärder skall omfatta både inomhus- och utomhusbuller vid uteplats på fastigheten. Myndighetsnämnden för teknik och miljö kräver att förslagen klarar riktvärdena 45 dba max inomhus samt 70 dba max vid uteplats i anslutning till bostad. Beslutet överklagades av SL Infrateknik AB till länsstyrelsen som i beslut avslår överklagandet med tillägg att föreläggandet skall ha efterkommits senast SL Infrateknik har ännu inte hörsammat föreläggandet. Beslutet har vunnit laga kraft. 9 (17)

10 Miljööverdomstolen Danderyds kommun har i ett uppmärksammat mål förelagt SL Infrateknik AB att på en delsträcka inom kommunen uppföra bullerplank. har överklagats i fler instanser där miljööverdomstolen i dom fastställer miljödomstolens dom att förelägga SL vid vite att inom en sträcka uppföra bullerdämpande åtgärder med plank. Domstolarna finner således att det är skäligt att ålägga SL att utföra bullerskyddsåtgärder av den omfattning som angetts i föreläggandet. Som grund för åtgärdskraven åberopas de av Riksdagen i infrastrukturpropositionen fastställda riktvärdena för buller om 70 db(a) maximalnivå uteplats i anslutning till bostad och 45 db(a) maximalnivå inomhus nattetid. Miljödomstolen bedömer att de omfattande investeringar som gjorts på Roslagsbanan medfört högre turtäthet vilket ökat bullret för de som bor i närheten av spåret. De bullerstörningar som tågtrafiken medför för de boende får, mot bakgrund av de höga decibelnivåerna som det är frågan om, anses medföra olägenhet för människors hälsa eller i vart fall risk för olägenhet för människors hälsa. Även drift av äldre järnväg kan medföra skyldighet att vidta åtgärder enligt miljöbalken. Länsstyrelsen gjorde bedömningen i sitt beslut (betr. Bällsta 2:366) att för att få en från hälsosynpunkt godtagbar boendemiljö i fråga om buller från järnvägstrafik bör det eftersträvas att de riktvärden som anges i infrastrukturpropositionen inte överskrids. Detta gäller oavsett om järnvägen i detta sammanhang skall betraktas som en befintlig anläggning eller inte. Länsstyrelsen anför dessutom att det är befogat att nämnden som utgångspunkt kräver att de åtgärder som föreslås av SL skall reducera bullret till de nivåer som anges i nämndens föreläggande. Länsstyrelsen delar därför inte SL:s uppfattning att det skulle vara omöjligt att rätta sig efter föreläggandet. För SL återstår det att redovisa vilka bullerdämpande åtgärder som det är tekniskt möjligt att genomföra (plank, hastighetsbegränsning m.m.) samt den reducering av bullret som respektive åtgärd beräknas innebära, kostnaderna för åtgärderna etc. Myndighetsnämnden för teknik och miljö föreslås mot denna bakgrund rikta ett nytt föreläggande med krav på förslag på bullerdämpande åtgärder för fastigheten Bällsta 2:366. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår att myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar 10 (17)

11 att med stöd av 26 kap 9, 21 miljöbalken förelägga SL Infrateknik AB att före den 30 november 2004 lämna förslag på alla de bullerreducerande åtgärder som det är tekniskt möjligt att genomföra för att reducera bullernivåerna till riktvärdena 45 dba max inomhus samt 70 dba max vid uteplats i anslutning till bostad på fastigheten Bällsta 2:366. Detta beslut kan om det inte efterkommes förenas med vite. Arbetsutskottet beslutar enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Länsstyrelsens beslut, daterat (17)

12 Månadsuppföljning nr 8 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö AU 41 Dnr Arbetsutskottets förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner för sin verksamhet kontorets månadsuppföljning. Samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och gjort en prognos över utfallet efter åtta månader av verksamhetsåret. Hänsyn har tagits till ombudgetering från 2003 och justering av budget pga nya It-priser from 1 juli Resultat för de olika enheterna i tkr: Myndighetsnämnden för teknik och miljö +0 Samhällsbyggnadsnämnd exkl resultatenheter + 2 Vattenförsörjning och avloppshantering Avfallshantering TuFa (städverksamheten ingår i TuFa) Resultat för externt avgiftsfinansierad verksamhet tkr. Resultat för anslagsfinansierad verksamhet tkr. Åtgärder kommer att tas fram för att få årets budget i balans inom TuFa. Det negativa resultatet beror på: kostnader för vägdrift förväntas öka med 340 tkr detta beroende på ökad snöröjning och tillkommande vägar hyresintäkterna för bostadsrätterna blir 337 tkr lägre än budgeterat beroende på att resultatet av hyresförhandlingarna inte blev det beräknade utfördelning av personalkostnader till investerings- och exploaterings projekt inte beräknas nå den budgeterade nivå bland annat på grund av personalbyten beslut om höjning av avgifter inom miljöområdet kommer senare än beräknat. VA-verksamheten har ett underskott med sig från år 2003 på tkr. Verksamheten har efter första kvartalet flyttat till Roslagsvatten. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden/myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner för sina respektive verksamheter kontorets månadsuppföljning. 12 (17)

13 Arbetsutskottet beslutar enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterad Månadsuppföljning drift 3. Månadsuppföljning investering 13 (17)

14 Verksamhetsplan , information AU 42 Dnr Arbetsutskottets förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö noterar informationen till protokollet. Förvaltningschef Olle Wallin informerar muntligt kring verksamhetsplan och går igenom tidplanen för höstens arbete. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö noterar informationen till protokollet. Arbetsutskottet beslutar enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Tidplan för arbetet med verksamhetsplan (17)

15 Program för nämndseminarier, information AU 43 Dnr Arbetsutskottets förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö noterar informationen till protokollet. Olle Wallin informerar muntligt om förslag till kommande seminarier för myndighetsnämnden för teknik och miljö och samhällsbyggnadsnämnden. Preliminära områden för seminarierna är Arlanda restriktioner, flygbuller med flera miljöfrågor Gemensam VA-policy för UNO-kommunerna Vård av kulturlandskapet (tillsammans med Kulturnämnden) Avstyckning, 3D-fastighetsbildning Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö noterar informationen till protokollet. Arbetsutskottet beslutar enligt samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. 15 (17)

16 Lars-Erik Björkhem (c) ställer en fråga om avloppen till Vallentunasjön AU 44 Dnr Arbetsutskottets förslag lämnas vidare till nämnden. Lars-Erik Björkhem (c) ställer en fråga kring situationen för Vallentunasjön vad gäller avlopp. Förvaltningschef Olle Wallin redogör muntligt i korta drag för situationen och lovar att återkomma till nämnden med en samlad redovisning. Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet och lämnar ärendet vidare till nämnden. 16 (17)

17 Lars-Erik Björkhem (c) ställer en fråga om information kring pågående utredningar i kommunen AU 45 Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet uppdrar åt förvaltningen att återkomma i ärendet vid nämndens sammanträde. Lars-Erik Björkhem (c) ställer en fråga om information kring pågående utredningar i kommunen. Arbetsutskottet uppdrar åt förvaltningen att återkomma i ärendet vid nämndens sammanträde. 17 (17)

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Jenny Wieszkoz, miljöplanerare Katarina Brundell, sekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Jenny Wieszkoz, miljöplanerare Katarina Brundell, sekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 7 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Myndighetsnämnden för teknik och miljö

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Myndighetsnämnden för teknik och miljö Myndighetsnämnden för teknik och miljö 13 oktober 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Katarina Brundell, sekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Katarina Brundell, sekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

ÖVERKLAGANDE AV BESLUT OM ATT LÄMNA KLAGOMÅL PÅ FLÄKTBULLER UTAN YTTERLIGARE ÅTGÄRD, VALHALLAVÄGEN 126

ÖVERKLAGANDE AV BESLUT OM ATT LÄMNA KLAGOMÅL PÅ FLÄKTBULLER UTAN YTTERLIGARE ÅTGÄRD, VALHALLAVÄGEN 126 MILJÖFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE Catrine Eckers Miljö- och hälsoskyddsinspektör Telefon 08-508 28 904 catrine.eckers@stockholm.se Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden SID 1 (5) 2010-12-20 MHN 2011-01-18

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Överklagande av timavgift enligt miljöbalken, fastigheten Plomben 5 i Stockholm

Överklagande av timavgift enligt miljöbalken, fastigheten Plomben 5 i Stockholm Miljöförvaltningen Hälsoskydd Tjänsteutlåtande Sida 1 (4) 2015-08-03 Handläggare Robert Eriksson Telefon: 508 28 951 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm, MHN 2015-08-25, p 8 Överklagande av

Läs mer

Klagomål på bullerstörningar vid Mariebergsvägen i Gammelstad

Klagomål på bullerstörningar vid Mariebergsvägen i Gammelstad Miljönämndens arbetsutskott 2010 04 15 27 1 Dnr 2009 2276 Klagomål på bullerstörningar vid Mariebergsvägen i Gammelstad Bilagor: Krav på bullerplank vid Mariebergsvägen, 09 2276 Tekniska förvaltningens

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00 Myndighetsnämndens för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 1 (5) Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 18.00-18.40 ande Ersättare Övriga närvarande Elwe Nilsson (M), ordförande, Erika Nordell (C), Lage Jansson (M), Ewa Thorin (M), Ragnar Dahl

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

ÖVERKLAGANDE AV BESLUT OM ATT LÄMNA KLAGOMÅL PÅ BULLER FRÅN RESTAURANG GÖTA ARK UTAN YTTERLIGARE ÅTGÄRD

ÖVERKLAGANDE AV BESLUT OM ATT LÄMNA KLAGOMÅL PÅ BULLER FRÅN RESTAURANG GÖTA ARK UTAN YTTERLIGARE ÅTGÄRD MILJÖFÖRVALTNINGEN BOSTAD OCH MILJÖ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-08-15 Handläggare: Josefin Andersson Telefon: 08-508 28 960 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden MHN 2011-08-30 p. 14 ÖVERKLAGANDE AV BESLUT

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(18) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.00-21.10 Paragrafer 1-12 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Ulf Uebel (FP) 2:e vice ordförande Leo Smidhammar

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Yttrande till mark- och miljödomstolen angående överklagan av länsstyrelsens beslut, mål nr

Yttrande till mark- och miljödomstolen angående överklagan av länsstyrelsens beslut, mål nr Miljöförvaltningen Hälsoskydd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-10-28 Handläggare Anna Lönn Telefon: 08-508 28 874 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2015-11-17 p. 10 Yttrande till mark- och miljödomstolen

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Arbetsutskott

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Arbetsutskott 1 (9) Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 09.00-10.00 ande Lars Filipoff (M) ordförande, Patrik Lundholm (C) vice ordförande, Anette Karlsson (S) Övriga Anna von Axelson, miljö- och

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00 18.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, AnnCharlotte Höglund

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 Beslutande Berit Karlsson (S) Calinge Lindberg (S) Jan Widegren (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

DOM meddelad i Växjö

DOM meddelad i Växjö VÄXJÖ TINGSRÄTT DOM 2012-07-27 meddelad i Växjö Sid 1 (4) Mål nr M 2015-12 KLAGANDE Trafikverket 781 89 Borlänge MOTPART Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar kommun Box 610 391 26 Kalmar ÖVERKLAGAT BESLUT

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Praktisk tillämpning av lagstiftning på bullerområdet. Intern remiss. Exempel buller från uteservering på innergård M

Praktisk tillämpning av lagstiftning på bullerområdet. Intern remiss. Exempel buller från uteservering på innergård M Praktisk tillämpning av lagstiftning på bullerområdet Intern remiss Kan gälla både miljöbalken och PBL Alltid specifika frågor Natalii Back Enheten för miljöskydd Tillgång till hela akten Svarar så fort

Läs mer

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare 1(18) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.00-21.00 Paragrafer 44-54 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo

Läs mer

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra?

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 10 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 18 Ks 26 Au 42 Ks/2012-0439 Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? Förslag till

Läs mer

Remiss: Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller yttrande till kommunstyrelsen

Remiss: Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 7 augusti 2014 MN 2014-1147 SB 2014/755.807 1 (5) HANDLÄGGARE Samhällsbyggnadsnämnden Miljönämnden Remiss: Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller yttrande till kommunstyrelsen

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl Myndighetsnämnden för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 1-8 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sammanträdesrum 1, kl. 13.00 Beslutande Kent Lodesjö, ordförande Torsten Johansson Jesper Hansen Övriga närvarande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret, Mörby centrum

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret, Mörby centrum 1(23) Plats och tid Djursholms slott, Ebba Grips rum. Kl. 19.00-20.50 Paragrafer 30-43 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Beslutande Ersättare Miljö- och byggförvaltningen, i samband med nämndens resa Kl. 09.30-11.00 Inga-Lill Engdahl (C) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Sten Johansson (M)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers.

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers. 140609 Plats och tid Stadshuset Sal B, Måndagen den 9 juni 2014, kl 13.30-16.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

FAH - vårmöte april 2011

FAH - vårmöte april 2011 FAH - vårmöte april 2011 Bullerfrågorna hur ser rättspraxis ut? Ulf Bjällås Regelverket 1. 2 kap. 3 och 7, 2 kap. 6, 9 kap. 3, 9 kap. 6, 26 kap. 9, 14, 17, 18, 21, 22 (miljöbalken) 2. Förordning om omgivningsbuller

Läs mer

DOM meddelad i Nacka Strand

DOM meddelad i Nacka Strand 1 NACKA TINGSRÄTT Miljödomstolen DOM 2010-10-15 meddelad i Nacka Strand Mål nr M 5-10 KLAGANDE AB Storstockholms Lokaltrafik (SL), 556013-0683 105 73 Stockholm Ombud: Advokat Mikael Lundholm Fröberg &

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Liljan 3 Yttrande till MRN, förslag till beslut, föreläggande med vite om att åtgärda inomhustemperatur

Liljan 3 Yttrande till MRN, förslag till beslut, föreläggande med vite om att åtgärda inomhustemperatur Miljö- och räddningstjänstnämnden Datum 1 (6) YTTRANDE Gustav Helander Miljö- och räddningstjänstnämnden Liljan 3 Yttrande till MRN, förslag till beslut, föreläggande med vite om att åtgärda inomhustemperatur

Läs mer

ÖVERKLAGANDE AV BESLUT OM ATT LÄMNA ÄRENDET UTAN YTTERLIGARE ÅTGÄRD, BLINKANDE STRÅLKASTARE SAMT BULLER FRÅN RESTAURANG/NATTKLUBB GRODAN SERGEL

ÖVERKLAGANDE AV BESLUT OM ATT LÄMNA ÄRENDET UTAN YTTERLIGARE ÅTGÄRD, BLINKANDE STRÅLKASTARE SAMT BULLER FRÅN RESTAURANG/NATTKLUBB GRODAN SERGEL MILJÖFÖRVALTNINGEN HÄLSOSKYDD TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2011-09-12 MHN 2011-09-27 P.10 Handläggare: Josefin Andersson Telefon: 08-508 28 960 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden ÖVERKLAGANDE AV BESLUT OM

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (9) Paragrafer 57-63 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sammanträdesrum 1, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(8) Plats och tid Mörby centrum, Ösby, kl. 19.00-21.20 Paragrafer 10-14 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo Smidhammar

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

DOM 2015-06-15 Stockholm

DOM 2015-06-15 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060203 DOM 2015-06-15 Stockholm Mål nr M 1046-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2014-11-27 i mål nr M 4324-14, se bilaga KLAGANDE OCH MOTPARTER

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 12-17 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö

Läs mer

MILJÖFÖRVALTNINGEN. Handläggare: Robert Eriksson Titel: Intendent Tel: Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm MHN p 11

MILJÖFÖRVALTNINGEN. Handläggare: Robert Eriksson Titel: Intendent Tel: Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm MHN p 11 MILJÖFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-08-13 Handläggare: Robert Eriksson Titel: Intendent Tel: 508 28 951 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm MHN 2012-08-28 p 11 Överklagande av

Läs mer

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2104-2109 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Matos från restaurang, Grev Turegatan 22

Matos från restaurang, Grev Turegatan 22 Miljöförvaltningen Hälsoskyddsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-23 Handläggare Charlotte Larsson Telefon: 08-508 28 871 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2016-04-12 p. 8 Matos från restaurang,

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Överklagande av beslut om föreläggande för Brunkebergs bageri, Regeringsgatan 86

Överklagande av beslut om föreläggande för Brunkebergs bageri, Regeringsgatan 86 MILJÖFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR HÄLSOSKYDD TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-11-06 Handläggare: Linda Maria Vonstad Telefon: 08-508 28 824 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2012-11-20 p. 11 Överklagande

Läs mer

Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00-

Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00- 1 (6) Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00- Elwe Nilsson (M), Erika

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (12) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 12 oktober 2017 kl 14:00-15:15 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2014-09-04. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2014-09-04. Miljönämnden 41 Yttrande till Mark- och miljödomstolen - Målnummer M 2188-14, Klahrs Byggnads AB, Mullsjö kommun... 75 42 Beslut om föreläggande med vite att mäta radon i flerbostadshus, Mullsjö Kommun... 76 43 Tertialuppföljning

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA)

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 16:15 Studiebesök på Björken 1, nya Hälsocentralen i Emmaboda. Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande

Läs mer

2010-02-11. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.00 13.30.

2010-02-11. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.00 13.30. Sammanträdesprotokoll 1(5) 2010-02-11 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.00 13.30. Beslutande Ledamöter Christer Hallberg (s) Lars-Uno Fast (s) Bengt-Åke

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(19) Tid och plats 2016-05-30 - Kommunhuset klockan 13.30-15.05 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga deltagande Justering Justerare Kristian Swärd,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP)

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP) 1(9) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-21.05 Paragrafer 15-22, ej 16 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Särörummet Klockan 14:30

Särörummet Klockan 14:30 Nämnden för Miljö & Hälsoskydd SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Särörummet Klockan 14:30 Beslutande Övriga närvarande Protokollsjusterare Ledamöter Michael Cassaras (M), ordförande Niklas Mattsson (KD),

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Handläggning av trafikbullerärenden

Handläggning av trafikbullerärenden Handläggarstöd Bullernätverkets regionala bullerkarta Handläggning av trafikbullerärenden Miljösamverkan Stockholms län. Telefon 08 508 28 929. E-post: miljosamverkan@stockholm.se. www.miljosamverkanstockholm.se.

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 12 Ärendeförteckning 22 Föreläggande om åtgärd på 23 Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus och garage på 24 Ansökan om bygglov för

Läs mer

11 Ändring av lokala trafikföreskrifter om tättbebyggt område Märsta

11 Ändring av lokala trafikföreskrifter om tättbebyggt område Märsta Register, AU 9-12 9 Formalia 10 Aktuell information 11 Ändring av lokala trafikföreskrifter om tättbebyggt område Märsta 12 Ärenden till nämnden 16 april 2019 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Södergatan

Läs mer

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad.

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Samhällsbyggnadsnämnden 2010-04-15 1 (5) Tid och plats: ande: Övriga närvarande: Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Kerstin Gustafsson (M), ordförande James Johnson (BP) Ingemar Jönsson

Läs mer

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00 Plats och tid: Grå, 2019-03-21, kl. 14:00-17:00 Beslutande: Ersättare: Staffan Broddesson (C) Anders Davidsson (M) Torgny Handreck (S) Jan-Eric Andersson (KD) Jessica Klingvall (S) Anne-Marie Lindén (MP)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 62-71

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 62-71 1 (13) Paragrafer 62-71 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer