Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott"

Transkript

1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 70-73, Tuula Ojala s ledamot Leif Andersson c ledamot Övriga deltagande Johan Harryson förvaltningschef, Lars Stäring utvecklingsledare Leif Backman rektor, Carina Törnell förvaltningssekreterare Utses att justera Charlotte Matsson Leif Andersson Justeringens plats och tid Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Carina Törnell Ordförande... Tommy Pettersson Justerande... Charlotte Matsson Leif Andersson 70-73,

2 Bunau 70 Dnr BUN 2010/0104 Elevers rätt till kostnadsfria resor som bor mer än 5 km från Vadsbogymnasiet Arbetsutskottets förslag till beslut 1. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att elev, på Vadsbogymnasiet, har rätt till busskort om färdväg bostad till skola är mer än 5 km. 2. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att elev har rätt till ersättning i stället för busskort om avståndet bostad till skola är mer än 6 km. 3. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att kostnaden för förlorat busskort höjs från 200 kr till 300 kr. 4. Barn- och utbildningsnämndens beslutar att skolan, vid behov, när elev förlorat busskort, ska kunna ge eleven ett ersättningskort, tills nytt busskort inkommit. 5. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att gymnasiechefen har möjlighet, att i särskilda fall, tilldela elev ett busskort då elev har en svår och otrygg väg till skolan även om avståndet bostad till skola är kortare än 5 km. 6. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att eventuella merkostnader, enligt ovanstående punkter, ska rymmas inom Vadsbogymnasiets tilldelade budget för skolskjutsar. Flera av Vadsbogymnasiets elever bor utanför tätorten. Flera förflyttar sig på starkt trafikerade vägar med dålig belysning och ibland dåligt vägunderhåll. Under senaste vintern hade elever, vissa dagar, svårt att ta sig till skolan vid intensivt snöfall och hala vägbanor. Skolan ordnade då i ett par fall vinterbusskort trots att skolvägen var kortare än 5 km. Några elever har meddelat att de känner sig oroliga och otrygga på sin väg till skolan. Föräldrar har hört av sig och är oroliga över den långa väg som deras barn ska transportera sig själva på. Bussrutinerna på Vadsbogymnasiet har varit att elever har rätt till busskort om färdvägen mellan bostad och skola är minst 6 km. Vid växelvis boende gäller kostnadsfria resor från/till folkbokföringsadressen. Vid förlorat kort tar skolan ut en avgift på 200 kr av dessa tar Västtrafik 75 kr för ersättningskortet. Elev kan få ersättning, motsvarande busskort, i stället för busskort. Elev kan även få bidrag för anslutningsresor om det är mer än 6 km till närmaste busshållplats.

3 På mötet Leif Backman, rektor, Vadsbogymnasiet informerar om elevers rätt till kostnadsfria resor, om hur man tillämpar reglerna idag och hur Vadsbogymnasiet önskar tillämpa dem framgent. Vadsbogymnasiet har haft kontakt med skolskjutssamordnaren i kommunen i ärendet. Beslutet innebär att cirka 30 elever ytterligare blir berättigade till busskort. Skrivelse från gymnasiechef, Tomas Klüft och förvaltningschef, Johan Harryson. Muntlig information på mötet.

4 Bunau 71 Dnr BUN 2010/0105 En dator per elev som ett hjälpmedel på Vadsbogymnasiet Arbetsutskottets beslut 1. beslutar att återremittera ärendet till Thomas Klüft, Vadsbogymnasiet, för vidare utredning om hur dator till alla elever ska finansieras. Vadsbogymnasiet har som mål att under perioden år 2011 till år 2014 nå målet, en dator per elev från årskurs 1 till årskurs 3. År 2010 vill Vadsbogymnasiet ge denna möjlighet till fyra av skolans program. Dessa program blir testpiloter med en dator per elev som pedagogiskt verktyg. Viktigt att finna bra och effektiva arbetssätt som ökar kvalitén på utbildningarna. För att kostnaden över längre tid ska vara möjlig att förutse och få kontroll över vill Vadsbogymnasiet ingå ett leasingavtal med någon leverantör. På mötet Leif Backman informerar om behovet av en dator per elev som pedagogisk hjälpmedel på Vadsbogymnasiet. Arbetsutskottets ledamöter anser att en dator per elev är ett bra hjälpmedel men man återremitterar ärendet för vidare utredning om hur det ska finansieras. Skrivelse från gymnasiechef, Thomas Klüft och förvaltningschef, Johan Harryson. Muntlig information på mötet.

5 Bunau 72 Dnr 2010/0106 Gemensam om övergripande organisation med ökad tillhörighet för Vadsbogymnasiet och Komvux Arbetsutskottets förslag till beslut 1. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att Komvux verksamheter inordnas under ett gemensamt namn Lärcentrum. 2. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att Vadsbogymnasiet och Lärcentrum inordnas inom en gemensam organisation som ska kallas Sjöstadens Utbildningscentrum. 3. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att gymnasiechefen byter titel till Chef för utbildningscentret. Besluten gäller från 1 augusti År 2009 beslutades att Vadsbogymnasiet och komvux skulle inordnas under en chef, gymnasiechef. Problem finns med att känna samhörighet mellan Vadsbogymnasiet och komvux. Ett av problemen är att chefen har titeln gymnasiechef vilket upplevs ligga mer åt gymnasiet än kopplingen till vuxnas lärande. Förslaget är att skapa ett gemensamt utbildningscentrum för gymnasiet och komvux och att i framtiden arbeta för att AME (Arbetsmarknadsenheten) och kommunens kompetenscentrum ska ingå i utbildningscentret. På mötet Leif Backman informerar om förslaget till ett gemensamt utbildningscenter för gymnasiet och komvux. Arbetsutskottet tillstyrker förslaget med den förändringen att inget beslut tas i frågan angående skolassistenternas byte av titel till skoladministratörer. Vad assistenterna ska kallas beslutas av förvaltningen. Skrivelse från gymnasiechef, Thomas Klüft och förvaltningschef Johan Harryson. Muntlig information på mötet.

6 Bunau 73 Dnr BUN 2010/0040 Ansökan om särskilda varianter i den reformerade gymnasieskolan, GY 11 Arbetsutskottets förslag till beslut 1. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ge skolledningen på Vadsbogymnasiet i uppdrag att ansöka om att få erbjuda Marinteknik samt Idrott och ledarskap som särskilda varianter i den reformerade gymnasieskolan. I den nya gymnasieskolan, med start hösten 2011, ska alla utbildningar vara nationella program. Ett fåtal utbildningar kommer dock att behöva göra avvikelser från den nationella programstrukturen då de inte inryms i någon nationell inriktning eller inom något nationellt program. I kommande gymnasiereform finns möjlighet att erbjuda särskild variant av de nationella program som kommer att finnas. Gymnasiereformen syftar till att rensa ut i ett svåröverblickbart utbud av många lokala specialutformade program. Erfarenheterna är mycket positiva vad gäller två av Vadsbogymnasiets specialutformade program, Marinteknik samt Idrott och ledarskap och därför vill Vadsbogymnasiet göra en ansökan till Skolverket om att kunna erbjuda dessa som särskild variant. Skrivelse från rektorerna Arne S Tengvall och Mikael Hedquist samt gymnasiechef, Thomas Klüft och förvaltningschef Johan Harryson. Muntlig information på mötet av Leif Backman, rektor.

7 Bunau 74 Dnr BUN 2009/0017 Reducering av Budget 2010 Arbetsutskottets förslag till beslut 1. Barn- och utbildningsnämnden beslutar om ett tillskott med kronor per elev och år till 2010 års elevpeng för åk 7-9. Charlotte Matsson (m) anmäler jäv och deltar inte i beslutet. Barn- och utbildningsnämnden har beslutat om elevpeng för åk 7-9 om kronor utifrån detaljbudget och förutsättningar Grundskolan har omarbetat driftbudgeten efter att 132 elever övergår till Ekhamra friskola höstterminen Grundskolans internbudget minskas med tkr som tillförs central verksamhet Interkommunala avgifter. Från psykologverksamheten överförs 104 tkr till kontor för interkommunala avgifter. Likabehandlingsprincipen innebär att den omräknade detaljbudgeten medför ett tillskott med kronor per elev och år till 2010 års bidragsbelopp. Tjänstefördelning för läsåret 2010/11 är klar i maj månad 2010 och nu kan en eventuell uppsägningsprocess av övertalig personal starta. Detta innebär att neddragning av personalkostnader inte kan ske i årets budget. Resurser för läromedel och elevvård dras in som motsvarar minskat elevunderlag. Lokalkostnad har räknats om till ett medeltal av Tunaholm- och Mariaskolans lokalkostnad. Skrivelse från ekonom, Irene Nylund och förvaltningschef, Johan Harryson. Muntlig information på mötet av Irene Nylund.

8 Bunau 75 Dnr BUN 2010/0025 Uppdragslistan Arbetsutskottets beslut 1. godkänner uppdragslistan. går igenom Uppdragslistan. Barn- och utbildningsnämndens Uppdragslista.

9 Bunau 76 Gymnasium Skaraborg Utvecklingsledare, Lars Stäring, informerar från möte med beredningsgruppen den 21 maj Fyra olika alternativ för prissättning av program har tagits fram.

10 Bunau 77 På gång förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Johan Harryson informerar om - Möte i Tibro med förvaltningschefsgruppen i Skaraborg. Fokusområden är framtagna som gruppen ska arbeta med. - Information om nytt läraravtal på nästa Barn- och utbildningsnämnd i juni. - Om att eventuellt starta ett Autismspår år 7-9 hösten 2010.

11 Bunau 78 Dnr BUN 2009/0045 Remiss: Ansökan från Fria Academien i Skövde AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Arbetsutskottets beslut 1. beslutar enligt delegationsordningen för Barn- och utbildningsnämnden, A2 att föreslå Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Fria Academien i Skövde AB har hos Skolinspektionen ansökt om rätt till bidrag och statlig tillsyn till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun. Den sökta gymnasieskolan är ett IT-gymnasium. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägekommunen och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Fria Academien i Skövde AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun. Kommunstyrelsen

12 Bunau 79 Nattdagis Arbetsutskottets beslut 1. ger barnomsorgschef, Rolf Karlsson, i uppdrag att utreda eventuella behov och i vilken form man eventuellt skulle kunna driva nattdagis. Frågan om nattdagis har ställts till Mariestads politiker. Ordförande Tommy Pettersson (s) föreslår därför att barnomsorgschef, Rolf Karlsson, får uppdraget att utreda eventuella behov och i vilken form man skulle kunna driva ett nattdagis. Rolf Karlsson

13 ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Anslagsdatum Anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift... Carina Törnell

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-17 82 Beslutande organ Plats och tid Musikskolan, kl 18.00-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 72-74, 76-84 Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-04-15 24 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-01 96 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet Marinteknik, kl 17.30-20.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-05-06 53 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 08.30-11.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Tuula Ojala s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-02-10 17 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-16.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-11-17 126 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande ersättare Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-04-07 40 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-17.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-13.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-08-25 87 Beslutande organ Plats och tid Flitiga Lisans skola, kl 13.00-16.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-13 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 07.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Leif Jonegård (FP) vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-12-03 123 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström s ledamot

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-11-10 160 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-21.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-24 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Inga-Lill Bertilsson s ledamot Therese Weckström

Läs mer

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 97 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Anette Karlsson (M) ledamot

Läs mer

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare 2010-12-09 144 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, A10, kl 17.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Charlotte Matsson (M) vice ordförande Tuula Ojala (S) ledamot Claes-Göran Henriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-14 114 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande 97, 99-109 Tuula Ojala s ledamot Marianne

Läs mer

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 73 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-06-14 85 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-04 1 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, kl 17.30-19.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson s ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-05-04 63 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.00 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande, 64-68 Bernt Ekström (V) ordförande, 58-63, 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-10-05 128 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.30-17.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 2:e vice ordförande Ingbritt Andersson (M) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Öströn, kl 13.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 12 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 180 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal K5, kl 14.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Lennart Daghed

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-29 43 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, plan 4, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Helena Hallerhed (C) ledamot, ej 31 Leif Jonegård

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-08.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal A10, kl 14.00-17.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Gymnasienämnden (11)

Gymnasienämnden (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, 2001-11-20, kl 15.00-18.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 10.00-11.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71 Sammanträdesdatum Sida 83 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 17.45-19.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej 67 Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

Leif Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Leif Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 69 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.00 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej 65-66 Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Leif Andersson (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-16 100 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Claes-Göran Henriksson s ledamot Marianne

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida 34 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.45 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 08:00-09:10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot

Läs mer

Stadshuset, sektor Utbildning

Stadshuset, sektor Utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-16.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Anna-Karin Yséus. Morgan Forsberg. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Anna-Karin Yséus. Morgan Forsberg. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 35 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen kl 17.30-20.15 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 10:00-11:00 Öppet sammanträde för allmänheten Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Förvaltningshuset,

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2015-05-13 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 13 maj kl.8.30 12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-11.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 20 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Rönnegymnasiet, konferensrummet vid expeditionen, 2014-09-18, kl. 09:00 10.10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Taina Malmgren (C), ersättare Siv Anedda (FP) Cisella Hugo (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Taina Malmgren (C), ersättare Siv Anedda (FP) Cisella Hugo (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Folkets hus, Smaragden, Köping, kl 14.00 15.40 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Ivan Arancibia Silva (S) Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-04 Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats Häggetorpsskolan, och tid kl 18.00-20.15 Beslutande Kenth Wengholm (M) Ann Ohlsson (FP) Hans Dahm (S) Maria Sundqvist (S) Annica Erikssen (S) Rebecca

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26 77 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:15 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Ola Blomberg

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 18 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, klockan 13.00 16.15 Beslutande Leif Jonegård (FP) Ordförande Sture Pettersson (S) 2: e vice ordförande Leif Andersson (C) Ledamot

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44 1 / 18 Sammanträdesdatum Plats och tid De la Gardie Norra, Fabriksgatan, Entré 7 kl. 08:30-11:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Tomas Lidberg (S) (ordförande) Sofia Hellberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer