Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida 34 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot Arne Andersson (S) tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Lars Stäring t.f förvaltningschef Katarina Lindberg grundskolechef, 32, Tomas Ekström fritidschef, 33 Stefan Wallenå personalchef, 34 Johan Abrahamsson kommunalråd, 34 Anette Karlsson enhetschef, soc, 37 Anna-Karin Yséus verksamhetsch. förskola, Maria Appelgren t.f gymnasiechef, rektor, Reine Johansson rekor, ame-chef, Ann-Christine Gustafsson kostchef, 38 Sören Pettersson ekonomiintendent, 38 Pia Svartén ekonom/controller, 38 Utses att justera Sture Pettersson Justeringens plats och tid Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Sekreterare... Paragrafer Carina Törnell Ordförande... Leif Jonegård Justerande... Sture Pettersson

2 Sammanträdesdatum Sida 35 Bunau 32 Dnr BUN 2011/0100 Reviderad timplan för Maristads grundskolor Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna den föreslagna reviderade timplanen för Maristads grundskolor. Denna timplan ska gälla från och med skolstarten 20 augusti Regeringen har beslutat om utökat undervisningsstöd i matematik i grundskolan och särskolan med totalt 120 timmar. Även den minsta totala undervisningstiden utökas i motsvarande mån. Den utökade undervisningstiden ska fördelas med en timme i veckan i årskurserna 1 till 3. Lagändringarna ska träda i kraft 1 juli 2013 och tillämpas från och med höstterminen (Propositionen 2012/13:64 Utökad undervisningstid i matematik innebär en ändring av undervisningstiden i Skollagen, 2010:800). Med anledning av att betyg ska ges i åk 6 är det viktigt att eleverna får den undervisningstid som krävs för att uppnå målen i samtliga ämnen vid slutet av årskurs 6. I tidigare beslut finns tid angiven för SO och NO/Tk som en totaltid utan inbördes fördelning. För att säkerställa tid i de olika SO och NO/Tk-ämnena föreslås en inbördes fördelning från årskurs 3 till 6. Ändringen följer bättre kunskapskraven för respektive ämne i kursplanen. Även för åk 7 till 9 har inom SO- och NO-blocken gjorts en jämnare fördelning mellan ämnena och årskurserna. Föreslagen förändring påverkar inte den totala undervisningstiden per vecka för respektive årskurs. I förslaget har en mindre justering gjorts i ämnet idrott för att tillgodose elevernas garanterade undervisningstid. I propositionen p.6.1 beskrivs de ekonomiska konsekvenserna av att utöka undervisningstiden i grund- och särskolan. Kostnadsökningen kommer främst bero på utökade lönekostnader. I budgetpropositionen (2012/13:1, utg.omr 25) och senare riksdagens beslut fastställdes att höja nivån på anslaget 1:1 Kommunalekonomisk utjämning. Detta för att skolhuvudmannen ska kompenseras för ovanstående kostnadsökningar. Denna fördelning av statsbidraget bör bevakas av BUN för år 2013 och framgent. Behandling på mötet Grundskolechef Katarina Lindberg informerar om den föreslagna reviderade timplanen för grundskolorna i Mariestads kommun. Underlag för beslut Skrivelse Reviderad timplan för Mariestads grundskolor från Roger Erkenvåg, Katarina Lindberg och Lars Stäring. Förslag till timplan för Maristads grundskolor.

3 Sammanträdesdatum Sida 36 Bunau 33 Dnr BUN 2013/0013 Sommarkollo Barn- och utbildningsnämnden beslutar om att anordna ett dagkollo under vecka 25 och 26 på Karlsholme folkpark under förutsättning att Folkhälsorådet tillskjuter ytterligare kr förutom de tidigare beviljade medlen, kronor. T.f. förvaltningschefen har gett fritidschefen i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett sommarkollo i Mariestads kommun. Utredningen ska belysa konsekvenserna av ett sommarkollo i form av insatser, organisation, kostnader, tidsplanering, innehåll och en bedömning av behov och intresse hos målgruppen i Mariestad bedrev fritidsgårdarna dagkoloniverksamhet på Folkparken i Mariestad. Sommarkollot var ett initiativ från fritidschefen för att återuppliva fritidsgårdarnas långa tradition av sommarkolloverksamhet. Verksamheten avlöpte mycket väl och fritidschefen äskade även anslag för 2012 som ej beviljades vilket fick till följd att ingen sommarkolloverksamhet bedrevs Förslaget för 2013 är enligt samma lyckade koncept från 2011 och enligt äskandet för Den tänkta bemanningen är personal som redan är verksam på fritidsgårdarna. Målgruppen är endast barn som inte är inskrivna i skolbarnomsorgen och möjligt antal deltagare med föreslagen bemanning är ca Kollot föreslås genomföras vecka 25 och 26 på Karlsholme folkpark under dagtid klockan Underlag för beslut Skrivelse Uppdrag att utreda sommarkollo samt budgetbilaga från fritidschef, Tomas Ekström.

4 Sammanträdesdatum Sida 37 Bunau 34 Dnr BUN 2011/0084 Delegationsordning för Barn- och utbildningsnämnden - Informationsärende Arbetsutskottets beslut noterar informationen. En översyn av Barn- och utbildningsnämndens delegationsordning ska göras. I första hand gäller översynen typ D Personal. Behandling på mötet Personalchef, Stefan Wallenå och kommunalrådet, Johan Abrahamsson redogör för sin syn på delegation utifrån sina olika professioner. Diskussion om D1 Inrättande och indragning av tjänster. Här bör det vara förvaltningschef som inom sin ram har delegation på att inrätta och ta bort tjänster på verksamhetschefsnivå. I övrigt inga förändringar. Detta ska ske i samråd med Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott och inom befintlig ram. Diskussion om D2 Tillsättning, tillsvidareanställning. Även här bör det vara förvaltningschef som inom sin ram har delegation på att tillsätta tjänsterna på verksamhetschefsnivå. I övrigt inga förändringar. Även här ska detta ske i samråd med Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott och inom befintlig ram.

5 Sammanträdesdatum Sida 38 Bunau 35 Dnr BUN 2013/0075 Finansiering av ökad processledning inom Vård- och omsorgscollege Arbetsutskottet överlämnar ärendet till Barn- och utbildningsnämnden utan eget yttrande. För närvarande finns 25 % tjänst som processledare för Vård- och omsorgscollege i Skaraborg. Tjänsten finansieras inom Skaraborgs Kommunalförbund. Nu föreslås en utökning av tjänsten till % (innehåll i uppdraget, se bilaga) och i samband med det en fördelning av hela kostnaden enligt bilaga under rubriken Förslag på finansieringsmodell. Det skulle innebära en kostnad för Mariestads kommun (Kommunstyrelsen) på cirka kr per år, alternativt fördelat mellan utbildningsanordnare (Barn- och utbildningsförvaltning) och arbetsgivare (Vård- och omsorgsförvaltning). Det är ingen hög summa, men ett beslut/ställningstagande bör föregås av en principdiskussion kring finansieringsmodellen, där Kommunalförbundet i samband med utökade kostnader vill flytta ut dessa på kommunerna. Regionala styrgruppen har fått i uppdrag att kommunicera detta i sina organisationer och återkomma med besked hur kommunen ställer sig senast den 1 april. Underlag för beslut Skrivelse Finansiering av ökad processledning inom Vård- och omsorgscollege från Lars Stäring. Skrivelse/förslag från t.f. processledare för Vård- och omsorgscollege i Skaraborg

6 Sammanträdesdatum Sida 39 Bunau 36 Dnr BUN 2011/0095 Nämndsmål 2014 Barn- och utbildningsnämnden - Informationsärende Arbetsutskottets beslut noterar informationen. Behandling på mötet Mål för nämnderna 2014 håller på att arbetas fram. T f förvaltningschef, Lars Stäring, informerar om förslag på fem mål för Barn- och utbildningsnämnden. Två av målen är gemensamma med Socialnämnden.

7 Sammanträdesdatum Sida 40 Bunau 37 Dnr BUN 2013/0035 Yttrande över stödboende för ensamkommande ungdomar 1. Barn- och utbildningsnämnden ställer sig positiva till ett stödboende för ensamkommande flyktingar. 2. Förvaltningschefen får i uppdrag att utreda eventuella kostnader, för Barn- och utbildningsnämnden, som kan uppkomma om elevunderlaget ökar på grund av att fler flyktingar/ungdomar kommer till Mariestads kommun. Socialnämndens arbetsutskott har vid sitt sammanträde , bett Barn- och utbildningsnämnden yttra över stödboende för ensamkommande ungdomar på Björkvägen. De ensamkommande flyktingarna som avses i ärendet är pojkar i åldern år. Dessa bor för närvarande på boendet Luna och är redan idag inskrivna vid Vadsbogymnasiets Introduktionsprogram. Vadsbogymnasiet och Barn- och utbildningsförvaltningen ser inga utbildningsrelaterade svårigheter med att inrätta ett stödboende på Björkvägen. Vid utökning av elevunderlag kommer dock eventuellt utökning av lärarresurser att erfordras.

8 Sammanträdesdatum Sida 41 Bunau 38 Dnr BUN 2012/0091 Budget Informationsärende Arbetsutskottets beslut Barn- och utbildningsförvaltningens arbetsutskott noterar informationen. Ledamöterna i arbetsutskottet har beslutat att en uppföljning av ekonomin ska redogöras vid varje arbetsutskotts möte även mellan prognostillfällena. Behandling på mötet Cheferna för kost, förskola, grundskola, gymnasium, komvux och AME redogör för Budget Detaljbudgeterna är klara med något undantag. Cheferna redogör för satsningar/prioriteringar och utmaningar man står inför. Bland annat tillkommer en kuratorstjänst på grundskolan F-6. Strateger (utvecklare) får mer tid. Satsning på marknadsföring. Inköp av nya läromedel i vissa ämnen för åk 7-9. Då nuvarande rektor för särskolan (50%) helt går över till särskolan för gymnasieskolan kommer ny rektor till grundsärskolan rekryteras. Då rektor Roger Erkenvåg helt gått över till en administrativ tjänst som bl a utredare centralt på förvaltningen kommer en heltidstjänst som rektor att rekryteras efter honom i Lyrestad och Hasslerör. Allt inom befintlig ram. Utmaningar som verksamheterna står inför är bland annat ny friskola, elever med särskilt stöd, barn i behov av stöd, handledning av modersmål, asylbarn/elever, förändrade läroplaner, ny organisation på Vadsbogymnasiet. Delar av AME flyttar till Mariaskolan, hitta praktikplatser med mera. IKE saknar för närvarande 5 miljoner kronor. Detta berör främst grundskolan.

9 Sammanträdesdatum Sida 42 Bunau 39 Dnr BUN 2013/0054 Ledningsorganisation Vadsbogymnasiet, AME m m 1. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ändra i organisationen för Barn- och utbildningsförvaltningen genom att ta bort chef för utbildningscenter och att rektor ska finnas direkt under förvaltningschefens ansvar. Rektor sätter sin egen organisation, inom befintlig ram, i samråd med. 2. Barn- och utbildningsnämnden beslutar även att rektor för Komvux tillika chef för AME ska finnas direkt under förvaltningschefens ansvar. Rektor/AME-chef sätter sin egen organisation, inom befintlig ram, i samråd med arbetsutskott. Skolinspektionen har riktat kritik angående otydlighet i skolledningsorganisationen vid Vadsbogymnasiet. Skolledningen vid Vadsbogymnasiet har utformat ett förslag till organisering av skolenheten Vadsbogymnasiet och även organisering av Komvux. Underlag för beslut Skrivelse Skolenhet Vadsbogymnasiet från Maria Appelgren och Lars Stäring. Muntlig information på mötet.

10 Sammanträdesdatum Sida 43 Bunau 40 Dnr BUN 2013/0054 Antal platser/program på Vadsbogymnasiet Barn- och utbildningsnämnden beslutar att Vadsbogymnasiet ser över och ökar upp antalet platser vid de marknadsförda programmen inom ramen för samma antal klasser som tidigare beslut. Inför höstterminen 2013 valde Vadsbogymnasiet att minska antalet platser totalt inom skolans programutbud för att ha en mer rimlig siffra i förhållande till förväntat antal sökande elever. Denna siffra landade på 249 platser. Vid första ansökningstillfället 1 februari visade det sig att Vadsbogymnasiet fått 247 sökande elever. Några program har i tilldelnigen fått fler elever än det erbjudits platser bland annat Samhällsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Vård och omsorgsprogrammet. Efter omvalsperioden har gymnasieskolorna möjlighet att marginellt justera antalet platser vid skolan. Vadsbogymnasiets skolledning önskar få delegation på och möjlighet att förändra antal platser mellan programmen, och vid behov öka antalet platser inom ramen för samma antal undervisningsgrupper som förut (högre fyllnadsgrad). Underlag för beslut Skrivelse Antal studieplatser på Vadsbogymnasiet från Maria Appelgren och Lars Stäring.

11 Sammanträdesdatum Sida 44 Bunau 41 Dnr BUN 2013/0059 Önskemål om att flytta elevavslutning från 14 juni till kväll 13 juni Högelidsskolan F-9 Barn- och utbildningsnämnden beslutar att Högelidsskolan F-9 får flytta elevavslutningen från den 14 juni till kvällen den 13 juni Det är en tradition att Högelidsskolan har avslutning i jubileumsteatern och att det tidigare år ägt rum under kvällstid dagen innan den av nämnden beslutade elevavslutningsdagen. Detta har inneburit att de flesta föräldrar har kunnat närvara. Avslutningar sker oftast med tillsammans med föräldrar och därtill kommer även mor och farföräldrar. Skolan försöker här ge service och sträva efter gott samarbete med hemmet. Underlag för beslut Skrivelse Önskemål att flytta elevavslutningen från fredag 14 juni från Johan Östlund, Synneve Åberg, Katarina Lindberg och Lars Stäring.

12 Sammanträdesdatum Sida 45 Bunau 42 Dnr BUN 2013/0056 Yttrande angående ansökan från Plusgymnasiet AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Plusgymnasiet AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun från och med läsåret 2014/15. Mariestads kommun har fått tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens remissvar i form av kopia på justerat protokoll ska vara Skolinspektionen tillhanda senast den 26 april Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunen och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Kommunstyrelsen beslutade , 46, att överlåta till Barn- och utbildningsnämnden att, för kommunens del, yttra sig till Skolinspektionen över ansökningar om godkännande som huvudman för fristående skolor i andra kommuner. Underlag för beslut Skrivelse Yttrande angående ansökan från Plusgymnasiet AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun från Lars Stäring. Remiss Yttrande angående ansökan från Plusgymnasiet AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun kommunledningskontoret.

13 Sammanträdesdatum Sida 46 Bunau 43 Dnr BUN 2013/0058 Yttrande angående ansökan från Jensen education College AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Jensen Education College AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun från och med läsåret 2014/15. Mariestads kommun har fått tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens remissvar i form av kopia på justerat protokoll ska vara Skolinspektionen tillhanda senast den 26 april Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunen och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Kommunstyrelsen beslutade , 46, att överlåta till Barn- och utbildningsnämnden att, för kommunens del, yttra sig till Skolinspektionen över ansökningar om godkännande som huvudman för fristående skolor i andra kommuner. Underlag för beslut Skrivelse Yttrande angående ansökan från Jensen Education College AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun från Lars Stäring. Remiss Yttrande angående ansökan från Jensen Education College AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun kommunledningskontoret.

14 Sammanträdesdatum Sida 47 Bunau 44 Dnr BUN 2013/0061 Yttrande angående ansökan från Fria Academien i Skövde AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Fria Academien i Skövde AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun från och med läsåret 2014/15. Mariestads kommun har fått tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens remissvar i form av kopia på justerat protokoll ska vara Skolinspektionen tillhanda senast den 26 april Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunen och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Kommunstyrelsen beslutade , 46, att överlåta till Barn- och utbildningsnämnden att, för kommunens del, yttra sig till Skolinspektionen över ansökningar om godkännande som huvudman för fristående skolor i andra kommuner. Underlag för beslut Skrivelse Yttrande angående ansökan från Fria Academien i Skövde AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun från Lars Stäring. Remiss Yttrande angående ansökan från Fria Academien i Skövde AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Skövde kommun kommunledningskontoret.

15 Sammanträdesdatum Sida 48 Bunau 45 Lokaler Följande om lokaler rapporteras: Skollokaler Ett förslag gällande skollokaler kommer att presenteras av den tillsatta gruppen inom 2-3 månader. Lungsäter Asylboende. Samlingssalen på Lungsäter får användas som undervisningslokal fram till sommaren. Efter sommaren måste det lösas på annat sätt. Kvarnstenen har inga lediga lokaler att tillgå. Kök 4-årsprogrammet Tekniska började ombyggnaden utan igångsättningsbeslut. Ksau har stoppat ombyggnaden. Behandlas på ksau 7 mars.

16 Sammanträdesdatum Sida 49 Bunau 46 Aktuellt Förvaltningschefen har ordet T f. Förvaltningschefe informerar Anette Karlsson, Sture Pettersson och Lars Stäring är anmälda till Skol- och utbildningskonferensen den 14 mars. Förslag till skrivningar angående revisionens granskningar tas upp på BUN den 20 mars. Den 7 mars blir det rapport från revision av AME på kommunstyrelsen.

17 Sammanträdesdatum Sida 50 Bunau 47 Frågor att diskutera Arne Andersson vill att nämnden tar fram en plan över åtgärder med anledning av Skolinpektionens tillsyn av våra skolor. Ärendet tas upp på nästa Bunau. Arne Andersson påminner om det liggande uppdraget att se över lärarnas arbetsupppgifter. Leif Jonegård påpekar om att Mariestad har en gymnasieskola som är till för alla.

18 Anslagsbevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Anslagsdatum Anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift... Carina Törnell

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-13.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 10.00-11.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 73 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-05-26 75 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.10. Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 70-73, 75-79 Tuula Ojala s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, plan 4, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S)

Läs mer

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 180 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal K5, kl 14.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Lennart Daghed

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-01 96 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet Marinteknik, kl 17.30-20.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-10-05 128 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.30-17.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 2:e vice ordförande Ingbritt Andersson (M) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-02-10 17 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-16.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-24 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Inga-Lill Bertilsson s ledamot Therese Weckström

Läs mer

Stadshuset, sektor Utbildning

Stadshuset, sektor Utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-16.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-06-14 85 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Leif Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Leif Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 69 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.00 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej 65-66 Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Leif Andersson (C)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Ola Blomberg

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 18 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, klockan 13.00 16.15 Beslutande Leif Jonegård (FP) Ordförande Sture Pettersson (S) 2: e vice ordförande Leif Andersson (C) Ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-04-15 24 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 51 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 97 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Anette Karlsson (M) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-05-06 53 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 08.30-11.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Tuula Ojala s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 134 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-14.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Helena Hallerhed (C) ledamot, ej 31 Leif Jonegård

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-13 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 07.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Leif Jonegård (FP) vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Ola Blomberg administrativ chef, 86 Inger Hermansson grundskolechef, Pia Svartén ekonom/controller, 90

Ola Blomberg administrativ chef, 86 Inger Hermansson grundskolechef, Pia Svartén ekonom/controller, 90 Sammanträdesdatum Sida 108 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.40 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M) ledamot

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-11-10 160 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-21.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-11.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-05-04 63 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.00 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande, 64-68 Bernt Ekström (V) ordförande, 58-63, 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Öströn, kl 13.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-17.50 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-08.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 08:00-09:10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot

Läs mer

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 12 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.55 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Leif

Läs mer

Maria Torp kvalitetsstrateg, 73 Roger Erkenvåg utredare, 74-75

Maria Torp kvalitetsstrateg, 73 Roger Erkenvåg utredare, 74-75 Sammanträdesdatum Sida 90 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.45 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal A10, kl 14.00-17.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 121 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-14.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson

Läs mer

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71 Sammanträdesdatum Sida 83 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 17.45-19.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej 67 Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 109 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 09.00-11.20 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Anna-Karin Yséus. Morgan Forsberg. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Anna-Karin Yséus. Morgan Forsberg. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 35 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen kl 17.30-20.15 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S)

Läs mer

Helena Hallerhed (C) ledamot. Maria Appelgren. Ann-Christine Gustafsson kostchef. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Helena Hallerhed (C) ledamot. Maria Appelgren. Ann-Christine Gustafsson kostchef. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 08:00-10:20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Leif Andersson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 ande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.20 ande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Birgitta Svensson (C) tjänstgörande

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-12-03 123 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström s ledamot

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 ande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl. 13.00-16.00 ande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-04 1 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, kl 17.30-19.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson s ledamot

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-17.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare 2010-12-09 144 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, A10, kl 17.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Charlotte Matsson (M) vice ordförande Tuula Ojala (S) ledamot Claes-Göran Henriksson

Läs mer

Gemensam timplan - ytterligare undervisningstid i matematik

Gemensam timplan - ytterligare undervisningstid i matematik Tjänsteskrivelse 1(2) Barn och utbildning 2016-05-04 BUN-2016-00243-1 Ove Lundberg Gemensam timplan - ytterligare undervisningstid i matematik Förslag till beslut Förvaltningen föreslår nämnden besluta

Läs mer

Sture Pettersson (S) Stadshuset, sektor utbildning

Sture Pettersson (S) Stadshuset, sektor utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan kl. 14.30-17.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 18 mars 2019 kl 13:00-15:00 ande Urban Persson Anders Larsson Marina Karlsson Ann-Sofie Törnqvist Jenny Svanqvist Birgitta Yngvesson Elizabeth Strid Ingela

Läs mer

Stina Wallqvist. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Stina Wallqvist. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Gemensam timplan - ytterligare undervisningstid i matematik

Gemensam timplan - ytterligare undervisningstid i matematik Tjänsteskrivelse 1(2) Barn och utbildning 2016-05-04 BUN-2016-00243-1 Ove Lundberg Gemensam timplan - ytterligare undervisningstid i matematik Förslag till beslut Förvaltningen föreslår nämnden besluta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-14 114 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande 97, 99-109 Tuula Ojala s ledamot Marianne

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-08-25 87 Beslutande organ Plats och tid Flitiga Lisans skola, kl 13.00-16.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 164 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 2:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-16 100 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Claes-Göran Henriksson s ledamot Marianne

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-04-07 40 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-17.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2015-04-07 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Marie Tidedal (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26 77 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Arne Andersson (S) Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Arne Andersson (S) Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Centralköket och Vadsboskolan, kl. 14.00-18.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS Protok ollet är justerat. Justeringen har tillkännagivils genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS Protok ollet är justerat. Justeringen har tillkännagivils genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida l Plats och l id stadshuset, Öringen, kl. 13:30-17:00 Beslutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Rune Larsson (M) Ann-Christine Fredriksson (M) Gert

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 08:30-12:00 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

t} HJO ~.\~.~... t.(~... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

t} HJO ~.\~.~... t.(~... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. t} HJO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Platsoch tid StadShUSet, Sammanträdesrummet Öringen, kl. 13:30-15:45 Beslutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Christer Klang (M) Ann-Clu istine Fredriksson (M)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-17.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 98 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 09.00-12.00 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer