Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen"

Transkript

1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Tuula Ojala s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson m tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Johan Harryson förvaltningschef Leif Andersson byggnadschef Thomas Klüft gymnasiechef Lars Runnquist rektor, grundskolan Irene Nylund ekonom Stellan Pettersson personalsekreterare Carina Törnell förvaltningssekreterare Utses att justera Siv Samuelsson Justeringens plats och tid Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Carina Törnell Ordförande... Tommy Pettersson Justerande... Siv Samuelsson

2 Bunau 49 Dnr BUN 2008/0095 Ombyggnad av Vadsbogymnasiet Beslut om igångsättning samt internhyra Arbetsutskottets förslag 1. föreslår Barn- och utbildningsnämnden att lämna igångsättningstillstånd för ombyggnad av Vadsbogymnasiet. 2. föreslår Barn- och utbildningsnämnden att godkänna en höjning av internhyran med 340 tkr per år på Vadsbogymnasiet. Vadsbogymnasiets administrativa delar är i stort behov av renovering, samtidigt finns det önskemål om att skapa en reception. På uppdrag av Barn- och utbildningsförvaltningen har byggnadsavdelningen tillsammans med verksamhetsföreträdare genomfört en projektering avseende ombyggnad av lokalerna. Ombyggnaden innebär att vaktmästarna, skolledare och administrativ personal får moderna och anpassade lokaler. Receptionen som kommer att ligga centralt vid entrén, förenklar elevernas och besökarnas möjlighet att kontakta administrationen. Kostnaden för projektet inklusive byggherrekostnader och oförutsett, bedöms uppgå till 4,5 miljoner kronor. Dessa medel finns i investeringsbudget för år Antagande av entreprenör avses att beslutas i tekniska nämndens arbetsutskott Internhyran för Vadsbogymnasiet kommer att öka med 340 tkr per år vilket inkluderar ökade kapitalkostnader. Den ökade kostnaden för internhyran ingår i Barn- och utbildningsnämndens totala rambudget för 2011 och framåt. Skrivelse från Byggnadsavdelningen, Lars Arvidsson, Leif Andersson och Ulf Johansson. Muntlig information på mötet av Leif Andersson, byggnadschef, Thomas Klüft, gymnasiechef och Irene Nylund, ekonom.

3 Bunua 50 Om- och tillbyggnad av Högelidsskolan Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet noterar informationen. Leif Andersson, byggnadschef, informerar om att Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat om igångsättning av om- och tillbyggnaden av Högelidsskolan. Tidplanen är ändrad så att återflyttning till Högelidsskolan sker först sommaren Efter indexuppräkning beräknas kostnadsläget 2011 bli 107 miljoner kronor. Muntlig information på mötet.

4 Bunau 51 Dnr BUN 2010/0070 Kvalitetsredovisning 2009 Informationsärende Arbetsutskottets beslut 1. noterar informationen. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 43, om att kalla rektorerna för år 7-9 till arbetsutskottet för att redovisa/analysera varför resultaten i kvalitetsredovisningen tenderar att bli sämre och vad som görs för att förbättra resultaten. Lars Runnquist, rektor på Tunaholmsskolan, informerar om sin syn på varför resultaten blir sämre, samt vad som görs och bör göras för att resultaten ska förbättras. Kvalitetsredovisning Muntlig information på mötet.

5 Bunau 52 Dnr BUN 2010/0041 Ramanalys Informationsärende Arbetsutskottets beslut 1. noterar informationen. Irene Nylund informerar om att Kommunstyrelsen beslutat om en ny tidsplan. Ny ram för 2011 ska tas fram och beslutas den 26 maj 2010 på Kommunstyrelsens arbetsutskotts möte. Verksamheternas budgetarbete kommer att ske under hösten Förvaltningschef, Johan Harryson, informerade om vad han redovisade på Kommunstyrelsens arbetsutskott avseende Barn- och utbildningsnämndens budget för Muntlig information på mötet.

6 Bunau 53 Dnr BUN 2009/0105 Lokaler 4-års programmet, Vadsboskolan Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden beslutar att inarbeta förslaget i Vadsboskolans hela upprustningsprojekt som äskas i investeringsplan åren föreslår att Barn- och utbildningsnämnden beslutar att förslaget om anpassning av 4-års programmets lokaler på Vadsboskolan prioriteras i investeringsplanen. Mikael Fransson, rektor för särskolan, har i skivelse, , redogjort för behovet av förnyelse av hotell- och restaurangprogrammet. Nuvarande lokaler är utrustat enligt ett boendekök. Eleverna kan inte utöva den praktiska tjäningen som krävs för att komma ut i arbetslivet. Förslaget innebär att en ombyggnad av nuvarande kök till ett restaurangkök som motsvarar den nationella kursplanen för hotell- och restaurangprogrammet med tillhörande maskiner. Beräknad investering 685 tkr. I anslutning till köket föreslås en ny matsal på ca 30 kvm som byggs ut på innergården. Förutom att skapa en autentisk restaurangmiljö, kan den brukas för lunchservering till personal, men även ta emot gäster och anhöriga. Beräknad investering 650 tkr. Skrivelse, Lokaler 4-års programmet, från Irene Nylund och Johan Harryson. Muntlig information på mötet.

7 Bunua 54 Personalfrågor Informationsärende Arbetsutskottets beslut 1. noterar informationen. Personalsekreterare, Stellan Pettersson, informerar om personalläget inom Barn- och utbildningsförvaltningen.

8 Bunau 55 Dnr BUN 2010/0099 Musikskolans uppdrag Arbetsutskottets förslag 1. Barn- och utbildningsförvaltningens arbetsutskott föreslår Barn- och utbildningsnämnden att godkänna förslag från rektor Kajsa Axelsson om musikskolans uppdrag. Siv Samuelsson (m) reserverar sig mot förslaget till förmån för eget förslag som innebär att man lyfter bort uppdraget att vuxna ska erbjudas musikundervisning till självkostnadspris ur Musikskolans uppdrag. Rektor för musikskolan, Kajsa Axelsson, har gjort ett förslag om Musikskolans uppdrag. På mötet I uppdraget föreslår rektorn att vuxna, till självkostnadspris och i mån av plats ska kunna erbjudas musikundervisning. Siv Samuelsson (m) anser inte att kommunen bör konkurrera med studieförbunden om musikundervisning för vuxna. Siv Samuelsson (m) yrkar därför att man lyfter bort uppdraget att vuxna ska erbjudas musikundervisning till självkostnadspris. Rektor Kajsa Axelsson förslag ställs mot Siv Samuelssons yrkande. Ordförande finner att rektorns förslag godkännes av arbetsutskottet. Skrivelse från rektor på musikskolan, Kajsa Axelsson.

9 Bunau 56 Ungdomskonsert i Mariestad? Arbetsutskottets beslut 1. beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att till Barn- och utbildningsnämnden lämna förslag på hur man i Mariestad kan genomföra en ungdomskonsert. Förvaltningschefen efterfrågar intresse av att Barn- och utbildningsnämnden tar initiativ till att anordna en ungdomskonsert i Mariestad, förslagsvis på Valborgsmässoafton Arbetsutskottet ställer sig positiva till idén och ger förvaltningen i uppdrag att till Barn- och utbildningsnämnden lämna ett förslag på hur man kan genomföra detta. Finansiering m m.

10 Bunau 57 Dnr BUN 2009/0104 Målstyrning 2011 Arbetsutskottets beslut 1. ger förvaltningen i uppdrag att föreslå nämnden sju målformuleringar ur vilka nämnden ska välja fem för målstyrning En ny målstyrningsmodell har tagits fram i kommunen. Barn- och utbildningsnämnden ska ta fram nämndsmål som ska beskriva vad nämnden vill göra inom ett eller flera fokusområden. Barn- och utbildningsnämnden har tidigare beslutat om nämndsmål för 2010, dessa är nu införda i målstyrningsdokument för Barn- och utbildningsnämnden ska nu ta fram nämndsmål för 2011 som ska godkännas av Kommunstyrelsen den 27 maj Målstyrningsdokument för Muntlig information på mötet.

11 Bunau 58 Dnr BUN 2009/0038 Remiss: Vilande ansökan från Torsö skärgårdsskola angående godkännande av och rätt till bidrag för fristående förskoleklass och grundskola år 1-6 Arbetsutskottets förslag 1. föreslår Barn- och utbildningsnämnden föreslå Kommunstyrelsen att tillstyrka ansökan från Torsö Skärgårdskola angående fristående förskoleklass och fristående grundskola år 1-6. Torsö skärgårdsskola, ekonomisk förening, har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande av och rätt till bidrag för fristående förskoleklass och fristående grundskola år 1-6 med start hösten Torsö skärgårdskola har valt att hos Skolinspektionen haft sin ansökan vilande fram till nuvarande ansökningsomgång, 2010, vilket, enligt Skolinspektionen, kan ge rätt till bidrag tidigast kalenderåret Ansökan från Torsö skärgårdskola. Barn- och utbildningsnämnden, , 62., , 36.

12 Bunau 59 Dnr BUN 2009/0043 Remiss: Ansökan från Pluskompetens Utbildning i Sverige AB om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den fristående gymnasieskolan Plusgymnasiet i Skövde Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Pluskompetens Utbildning i Sverige AB har hos Skolinspektionen ansökt om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den fristående gymnasieskolan Plusgymnasiet i Skövde. Den sökta utbildningen är Hotell och turistprogrammet, med inriktning Hotell och konferens. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunen och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Pluskompetens Utbildning i Sverige AB om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den fristående gymnasieskolan Plusgymnasiet i Skövde.

13 Bunau 60 Dnr 2010/0091 Remiss: Ansökan från Hans Leuchovius AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Hans Leuchovius AB har hos Skolinspektionen ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun. De sökta utbildningarna är Fordonsprogram med inriktningarna, transport, maskin.- och lastbilsteknik samt persontransport. Byggprogram med inriktningarna, maskin- och anläggningsförare samt husbyggare. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunerna och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Hans Leuchovius AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun.

14 Bunau 61 Dnr BUN 2010/0089 Remiss: Ansökan från Volvo Personvagnar AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Volvo Personvagnar AB har hos Skolinspektionen ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun. Den sökta utbildningen är Teknikprogrammet. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunerna och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Volvo Personvagnar AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun.

15 Bunau 62 Dnr BUN 2010/0090 Remiss: Ansökan från Stiftelsen Folkuniversitetet, Kursverksamhet vid Göteborgs universitet om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Stiftelsen Folkuniversitetet, Kursverksamhet vid Göteborgs universitet har hos Skolinspektionen ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun. De sökta utbildningarna är Ekonomiprogrammet med inriktning juridik och Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunerna och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Stiftelsen Folkuniversitetet, Kursverksamheten vid Göteborgs universitet om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun.

16 Bunau 63 Dnr BUN 2010/0088 Remiss: Ansökan från Lichron Teknik AB om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den fristående gymnasieskolan Lichron teknikgymnasium i Skövde Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Lichron Teknik AB har hos Skolinspektionen ansökt om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den gymnasieskolan Lichron teknikgymnasium i Skövde kommun. Den sökta utbildningen är Teknikprogrammet. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunerna och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Lichron Teknik AB om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den fristående gymnasieskolan Lichron teknikgymnasium i Skövde.

17 Bunau 64 Dnr BUN 2010/0088 Remiss: Ansökan från Lichron Teknik AB om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den fristående gymnasieskolan Lichron teknikgymnasium i Skövde Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Lichron Teknik AB har hos Skolinspektionen ansökt om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den gymnasieskolan Lichron teknikgymnasium i Skövde kommun. Den sökta utbildningen är Elprogrammet. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunerna och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Lichron Teknik AB om utökad rätt till bidrag och statlig tillsyn vid den fristående gymnasieskolan Lichron teknikgymnasium i Skövde.

18 Bunau 65 Dnr BUN 2009/0046 Remiss: Ansökan från Läckö Educational Production AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun Arbetsutskottets förslag 1. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att ansluta sig till Skövde kommuns yttrande. Läckö Educational Production AB har hos Skolinspektionen ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun. De sökta utbildningarna är Fordonsteknik, El- och energiteknik, VVS och fastighetsteknik, Teknik ingenjörsutbildning, Handverksteknik, Industriteknik, Naturvetenskaplig teknikutbildning, Ekonomi - Entreprenörskap. Barn- och utbildningsnämnden har från kommunledningskontoret mottagit en remiss för yttrande i ärendet. Samverkanskommunerna i Gymnasium Skaraborg har i beredningsgruppen beslutat att ha som policy att följa lägeskommunernas yttrande vid tillstyrkande eller avstyrkande av ansökningar om etableringar av fristående gymnasieskolor. I vissa fall kan en intilliggande kommun beröras mer än lägeskommunerna och då följer samverkanskommunerna det yttrandet. Ansökan från Läckö Educational Production AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Skövde kommun.

19 Bunau 66 Gymnasium Skaraborg Ordföranden Tommy Pettersson rapporterar från möte i Gymnasium Skaraborg den 5 maj Varje kommun avgör vilka gymnasieprogram man ska ha. Prisläge per program och kommun ska tas fram.

20 Bunau 67 Dnr 2010/0025 Uppdragslista Arbetsutskottets beslut 1. beslutar att lägga till förvaltningens uppdrag angående en eventuell ungdomskonsert. Åsa Olsson blir ansvarig politiker. Genomgång av Barn- och utbildningsnämndens Uppdragslista.

21 Bunau 68 På gång förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Johan Harryson informerar om - Arbetsmiljöverket kommer på en återträff angående rektorernas arbetsmiljö. - Elevärende. - Rekryteringen av rektor till Högelidskolan. - Träff med Törebodas och Gullspång skolchefer för att diskutera eventuella samarbetsformer.

22 Bunau 69 Dnr BUN 2009/0017 Bidragsbelopp friskolan Ekhamra. Arbetsutskottets beslut 1. beslutar att ändra på beslutet från Barn- och utbildningsnämndens sammanträde , 37, punkt 2. Ändringen av beslutet innebär att bidrag till friskolan Ekhamra ska utbetalas för 6 månader Barn- och utbildningsnämnden gjorde ett feltolkande av friskoleförordningen angående utbetalning av bidrag till fristående skolor. Arbetsutskottet beslutar därför, enligt delegationsordningen för Barn- och utbildningsnämnden, A2, att bidrag ska betalas ut för 6 månader till Ekhamra friskola för Detta enligt friskoleförordningen (1996:1206), 4 kap. 1, tredje stycket, SFS 2009:672 om utbetalning av bidrag.

23 ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Anslagsdatum Anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift... Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 12 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-02-10 17 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-16.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-05-04 63 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.00 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande, 64-68 Bernt Ekström (V) ordförande, 58-63, 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-01 96 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet Marinteknik, kl 17.30-20.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-05-26 75 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.10. Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 70-73, 75-79 Tuula Ojala s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-04-15 24 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-04 1 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, kl 17.30-19.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson s ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-24 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Inga-Lill Bertilsson s ledamot Therese Weckström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-04-07 40 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-17.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-13.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-16 100 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Claes-Göran Henriksson s ledamot Marianne

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-11-10 160 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-21.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-11-17 126 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande ersättare Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum ghjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida l Plats och bd Stadshuset, kl. 13: 15-16:45 Beslutande Ledamöter Gert Franzen (C), ordförande Anna Johansson (M) Rune Larsson (M) Benkt-Eric Lindh (Fp) Roger Krona (S)

Läs mer

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare 2010-12-09 144 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, A10, kl 17.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Charlotte Matsson (M) vice ordförande Tuula Ojala (S) ledamot Claes-Göran Henriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-13 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 07.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Leif Jonegård (FP) vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 73 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-10-05 128 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.30-17.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 2:e vice ordförande Ingbritt Andersson (M) ledamot

Läs mer

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 97 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Anette Karlsson (M) ledamot

Läs mer

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 20 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-12-03 123 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström s ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-14 114 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande 97, 99-109 Tuula Ojala s ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-06-14 85 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-29 43 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26 77 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-08-25 87 Beslutande organ Plats och tid Flitiga Lisans skola, kl 13.00-16.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Öströn, kl 13.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal A10, kl 14.00-17.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Helena Hallerhed (C) ledamot, ej 31 Leif Jonegård

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 103 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsö, kl 08.00-10.50 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

Anna-Karin Yséus. Morgan Forsberg. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Anna-Karin Yséus. Morgan Forsberg. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 35 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen kl 17.30-20.15 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, plan 4, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44 1 / 18 Sammanträdesdatum Plats och tid De la Gardie Norra, Fabriksgatan, Entré 7 kl. 08:30-11:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Tomas Lidberg (S) (ordförande) Sofia Hellberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-08-13 1 Innehållsförteckning Remissyttrande över departementspromemorian Produktsäkerhet vid offentliga tjänster (Ds 2009:16)... 3 Yttrande över ansökan från Ultra Education AB

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 51 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-17 82 Beslutande organ Plats och tid Musikskolan, kl 18.00-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 72-74, 76-84 Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl. 13: 3 0-15: 3 O Besllutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Rune Larsson (M) Gert Franzen (C) Liselotte Karlsson (S) Merja Wester (S)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 10.00-11.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 08:00-09:10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 180 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal K5, kl 14.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Lennart Daghed

Läs mer

Maria Torp kvalitetsstrateg, 73 Roger Erkenvåg utredare, 74-75

Maria Torp kvalitetsstrateg, 73 Roger Erkenvåg utredare, 74-75 Sammanträdesdatum Sida 90 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.45 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

Stadshuset, sektor Utbildning

Stadshuset, sektor Utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-16.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Musikskolan, kl 17.30-19.30 ande Kenth Wengholm (M) Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) justerande Maria Maric (KD) tjänstgörande ersättare för T. Johansson Ann Hall Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-17.50 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 134 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-14.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-08.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 104-114 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Neyssa Lundmark (S) Thomas Thorné

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-04 Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats Häggetorpsskolan, och tid kl 18.00-20.15 Beslutande Kenth Wengholm (M) Ann Ohlsson (FP) Hans Dahm (S) Maria Sundqvist (S) Annica Erikssen (S) Rebecca

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Paragrafer 49-58 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Pereric Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagare Underskrifter BEVIS

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagare Underskrifter BEVIS 1(9) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum Hävringe kl 09.00-09.50 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Peter Karlsson (S) Sofia Bergli

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 14.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Gymnasienämnden (11)

Gymnasienämnden (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, 2001-11-20, kl 15.00-18.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

Suzanne Michaelsen Gunnarsson

Suzanne Michaelsen Gunnarsson Sammanträdesdatum Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Hemön, kl. 13.30 16.15 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Beslutande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Michael Tranell (M) Mats Ahlbom

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-15:50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Gert Franzen ( c), ordförande Jaan Kello (m) Anna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer