Leif Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leif Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida 69 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot Leif Andersson (S) tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Katarina Lindberg förvaltningschef Maria Appelgren rektor, 63-65, Reine Johansson rektor, chef AME, 63, Roger Erkenvåg utredare, 67 Inger Hermansson grundskolechef, 67 Anna-Karin Yséus verksamhetschef förskola, 68 Pia Svartén ekonom/controller, Sören Pettersson ekonom/controller, 64-65,69-71 Jonny Odhner bitr. rektor, Carina Törnell förvaltningssekreterare Utses att justera Leif Andersson Justeringens plats och tid Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Sekreterare... Paragrafer Carina Törnell Ordförande... Leif Jonegård Anette Karlsson, Justerande... Leif Andersson (S)

2 Sammanträdesdatum Sida 70 Bunau 62 Ändring av ärendelistan Följande ändringar görs i ärendelistan Ärende 3 delas till två ärenden, ett diskussionsärende samt ett beslutsärende. Ärende 11 tas bort och tas med på nästa arbetsutskotts möte.

3 Sammanträdesdatum Sida 71 Bunau 63 Dnr BUN 2013/0035 Kostnader vid ökat elevunderlag på gymnasiet då flyktingar/ungdomar kommer till Mariestad Informationsärende Arbetsutskottets beslut noterar informationen. Bakgrund Barn- och utbildningsnämnden har efterfrågat uppgifter kring kostnader för utbildningen för de ensamkommande flyktingar som kommunen beslutat ta emot. Vadsbogymnasiets skolledning har utrett ärendet. Innevarande läsår har vi den andra kullen av ensamkommande flyktingar i verksamheten. Erfarenheten av dessa två första år visar att de ensamkommande flyktingarna är i behov av språkintroduktion i två år, ett år på Introduktionsprogrammets individuella val för att läsa in grundskolebetyg och därefter ytterligare ett år på Introduktionsprogrammets preparandutbildning. Detta resulterar i upp till fyra år inom IM-programmen, undantag finns. Vid studier i individuellt val och i preparandutbildningen kan de ensamkommande eleverna fylla ut befintliga grupper, men det kan även resultera i att vi behöver starta en extra grupp beroende på antalet elever. Dessa elever har också rätt till modersmålsundervisning. Efter de individuella programmen är eleven ofta intresserad av studier vid gymnasiets program, men har i flera fall redan fyllt 20 år, vilket gör att gymnasieskolan inte är skyldig att erbjuda plats. Om kommunen anser det lämpligt kan ett samarbete byggas mellan gymnasiet och Komvux där eleverna får möjlighet att följa gymnasieskolans program, men vara inskrivna hos Komvux. Detta kan genomföras i mån av plats vid gymnasieskolans program och om det ges ekonomiska förutsättningar för verksamheten. Kostnader för nuvarande verksamhet Vadsbogymnasiet har idag en extra språkintroduktionsgrupp på grund av att kommunen tar emot ensamkommande flyktingar. Tillsammans med de elever som kommer från grundskolans åk 9 blir även det individuella alternativet fullt och därför är det under i huvudsak tre år en extra gruppering totalt inom Introduktionsprogrammen. I dagsläget kommer 12 elever per år in till programmet. I dagens IM har vi idag totalt 24 elever med bakgrund som ensamkommande flyktingar. Ytterligare 8 elever finns i dag i språkgruppen. 7 elever av de ensamkommande flyktingarna är analfabeter eller har mycket låg utbildningsgrund och för dessa har vi ordnat en extra undervisningsgrupp. I dagsläget utförs språkintroduktionen i tre separata grupper. Då boendet har plats för ytterligare ensamkommande flyktingar kan det bli aktuellt med fler elever än 12 per år, vilket ger ökade kostnader. Kontinuerligt intag av ensamkommande flyktingar ger en svaghet i planeringen då det är svårt att veta gruppens storlek från tid till annan. Sammantaget kostar de ensamkommande eleverna i genomsnitt kr/år under de år de studerar inom introduktionsprogrammen. I denna kostnad är det inte inräknat övergripande overheadkostnader för förvaltning och skolledning.

4 Sammanträdesdatum Sida 72 Bunau 64 Dnr BUN 2012/0235 Programstruktur Vadsbogymnasiet - Diskussionsärende På mötet Diskussion om programstrukturen på Vadsbogymnasiet. Hur många program ska vi erbjuda?

5 Sammanträdesdatum Sida 73 Bunau 65 Dnr BUN 2012/0235 Programstruktur Vadsbogymnasiet Arbetsutskottets förslag till beslut i Barn- och utbildningsnämnden Inför hösten 2014 beslutar Barn- och utbildningsnämnden att Fordonsprogrammet utgår ur utbudet. Omedelbar justering. Ordföranden Leif Jonegård (FP) anmäler jäv och deltar inte i handläggningen av ärendet. Bakgrund Några program vid Vadsbogymnasiet riskerar att inte fyllas hösten Vid första ansökningsomgången saknas det behöriga elever vid några program, men det förväntas bli fler elever behöriga under vårterminen, vilket gör att flera program i slutantagningen kan komma att få fler elever än vad som framgår av antagningsstatistiken. Vid första antagningen finns 59 av 252 sökande elever som ännu inte uppnått behörighet. Skolledningen vid Vadsbogymnasiet har fått i uppdrag att författa en tjänstemannaskrivelse angående framtida programstruktur vid Vadsbogymnasiet med anledning av det sjunkande elevunderlaget och förändrad ekonomisk situation. På mötet Anette Karlsson (M) föreslår att Barn- och utbildningsnämnden beslutar att Fordonsprogrammet utgår ur utbudet Leif Andersson (S) yrkar på att fordonsprogrammet ska finnas kvar i utbudet för Vadsbogymnasiet Ordföranden Anette Karlsson ställer de två förslagen i proposition och finner att utskottet beslutar enligt Anette Karlsson (M) förslag. Underlag för beslut Skrivelse från Maria Appelgren och Jonny Odhner Programstruktur Vadsbogymnasiet. Elevtalsförändring

6 Sammanträdesdatum Sida 74 Bunau 66 Dnr BUN 2012/0275 Tilläggsbelopp Vänergymnasiet Arbetsutskottets förslag till beslut i Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden avslår Vänergymnasiets framställan om tilläggsbelopp för elevassistent. Ordföranden Leif Jonegård (FP) anmäler jäv och deltar inte i handläggningen av ärendet. Bakgrund Vänergymnasiets rektor Arne Tengvall har i skrivelse ansökt om tilläggsbelopp till elevassistent för ett antal elever som enligt Vänergymnasiets bedömning har behov av extra stöd i form av elevassistent. Elevernas svårigheter är varierande; läs- och skrivsvårigheter, dyslexi, koncentrationssvårigheter, frånvaro, ADHD, sociala problem och beteendeproblematik. En förteckning över 19 elever och deras svårigheter har bifogats i Vänergymnasiets framställan. Vissa elever har under högstadietiden i Mariestads kommuns skolor haft extra stöd i form av elevassistent eller gått i liten grupp. Barn- och utbildningsförvaltningen har efter inhämtande av synpunkter från kommunens högstadieskolors elevhälsoteam kommit fram till att dessa elevers svårigheter ligger inom ramen för vad som kan anses normalt och som följaktligen ingår i grundbeloppet. I Utredningen om villkoren för fristående skolor, delbetänkandet Bidrag på lika villkor (SOU2008:8), avsnitt Tillägg Elever med särskilda behov ges följande förtydligande; Det betyder att kostnader för t.ex. stöd i form av extra undervisning eller undervisning i särskild undervisningsgrupp som syftar till att hjälpa elever med svårigheter att nå målen, ska ingå i den ersättning som betalas för undervisningen. Däremot kan stöd i form av tekniska hjälpmedel, assistenthjälp eller anpassning av skollokal vara exempel på sådana stödåtgärder som i vissa falla kan utgöra skäl för särskilt stöd från kommunen. I Mariestads kommuns beräkningsgrund för elevpeng (grundbidrag) ingår kommunens kostnader för elevassistentorganisation, små grupper etc. Sålunda har en hänsyn tagits och uppräkning redan gjorts i förhållande till ökade kostnader av denna art. Underlag för beslut Skrivelse från Roger Erkenvåg och Lars Stäring Äskande om tilläggsbelopp för elev med särskilda behov.

7 Sammanträdesdatum Sida 75 Bunau 67 Dnr BUN 2012/0234 Skollokaler inriktningsbeslut Arbetsutskottets förslag till beslut i Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden tar ett inriktningsbeslut om att bygga en styck två parallellig F-6 skola som ska ersätta Lockerudsskolan och Kronoparksskolan. Bakgrund En arbetsgrupp med politiker samt tjänstemän har tittat på våra skolor och vilka behov som finns gällande skollokaler i Mariestad. På mötet Roger Erkenvåg redovisar förvaltningens underlag till behov som finns gällande skollokaler inom område Väster. Underlag för beslut Skrivelse från förvaltningen.

8 Sammanträdesdatum Sida 76 Bunau 68 Dnr BUN 2012/0222 Ljungdalen Hyreskontrakt Arbetsutskottets förslag till beslut i Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ge kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att teckna ett 10- årigt hyresavtal för förskolan Ljungdalen med K-E Partner enligt den gjorda överenskommelsen om total renovering och verksamhetsanpassning av lokalerna. Bakgrund Barn- och utbildningsförvaltningen fick, , av Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott i uppdrag att utreda struktur och kostnader för fortsatt förskoleverksamhet på Ljungdalens förskola och om det är möjligt flytta avdelningarna på Svampens förskola till Ljungdalens förskola. Utredningen ska bygga på långsiktighet och kostnadseffektivitet. Ett förslag till överenskommelse har tagits fram som innebär att det sker en total renovering av lokalerna, samtliga ytskikt åtgärdas i samråd med hyresgästen. Verksamhetsanpassning sker i form av ombyggnad av tillagningskök. Detta kök kommer också att leverera mat till Hasselbackens förskola. Förutsättningarna gör att ett avtal nu kan skrivas mellan Mariestads kommun och K-E Partner för fortsatt förhyrning av Ljungdalens förskola. Förskolan kommer då att inrymma sju förskoleavdelningar och Svampens förskola kan lämnas till tekniska förvaltningen för försäljning. Förskolestrukturen utökas med ytterligare en avdelning och följer principbeslut att förskolor i tätorten ska inrymma minst fyra förskolavdelningar för pedagogisk utveckling, kostnadseffektivisering på främst kost, lokalvård och samordning av verksamhetens vikarier. Underlag för beslut Förutsättningar överenskommelse för tecknande av avtal.

9 Sammanträdesdatum Sida 77 Bunau 69 Dnr BUN 2012/0091 Budget 2013, mellanprognos Arbetsutskottets beslut 1. noterar informationen. 2. Förvaltningen får i uppdrag att konsekvensbeskriva besparingar på 4,6 mnkr. På mötet Ekonom/controller Pia Svartén informerar om den mellanprognos som tagits fram för Barn- och utbildningsnämnden. Reine Johansson, AME-chef, informerar om konsekvenser till förslag om besparingar inom AME. Till prognos två 2013 ska åtgärdslista presenteras. Leif Andersson (S) yrkar att Barn- och utbildningsnämnden ska äska om tillskott till ramen för 2013 för att täcka underskottet. Underlag för beslut Skrivelse från AME-chef Reine Johansson.

10 Sammanträdesdatum Sida 78 Bunau 70 Dnr BUN 2013/0012 Budget Informationsärende Arbetsutskottets beslut noterar informationen. På mötet Ekonom/controller Pia Svartén har inget nytt att komma med i nuläget gällande budget 2014.

11 Sammanträdesdatum Sida 79 Bunau 71 Dnr BUN 2012/0091 Budget 2013 underskott Arbetsutskottets förslag till beslut i Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunstyrelsen besluta om att tillskjuta 7,6 miljoner kronor till nämnden. Bakgrund Barn och Utbildningsnämnden har under hösten 2012 uppmärksammat Kommunledningen på att det saknas 7,6 milj kronor i budget till Detta beror bla på att interkommunala ersättningar (IKE) för gymnasieskolan blev betydligt högre än vad som var budgeterat. Likaså ökade barnantalet på förskolan. Kommunledningen framförde då att nämnden skulle återkomma efter prognos 1, 2013 om underskottet fortfarande fanns kvar, för att KS i den situationen skulle tillskjuta beloppet 7,6 milj kronor. Till 2014 har 7,6 milj kronor lagts in i BUN:s ram. Med bakgrund till prognos 1, 2013 ser nämnden att prognosen visar ett underskott på 12,6 milj inkl de 7,6 miljonerna, alltså ytterligare 5 miljoner. Dessa 5 miljoner härstammar från att Lillängsskolan öppnar sin F-6 skola ht-13 och att de IKE-pengarna inte finns inarbetade i budgeten. Barn- och utbildningsnämnden begär att kommunstyrelsen tillskjuter 7,6 milj kronor enligt tidigare överenskommelse. Underlag för beslut Skrivelse från Pia Svartén, Lars Stäring och Leif Jonegård Underskott 7,6 milj.

12 Sammanträdesdatum Sida 80 Bunau 72 Dnr BUN 2013/0113 Utse verksamhetschef för den medicinska delen (skolhälsovård) av elevhälsan Arbetsutskottets förslag till beslut i Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden beslutar att utse förvaltningschef Katarina Lindberg som verksamhetschef för den medicinska delen (skolhälsovården) av elevhälsan från och med 1 maj Bakgrund Alla som bedriver yrkesmässig hälso- och sjukvård är vårdgivare. Inom kommunen är det den nämnd som bedriver skolverksamhet. Barn- och utbildningsnämnden är vårdgivarens representant och ansvarar för elevhälsans medicinska insatser (skolhälsovården). Enligt hälso- och sjukvårdslagen (SFS 1982:736) ansvarar vårdgivaren för att verksamhetschef utses för all hälso- och sjukvårdsverksamhet som bedrivs av denna, i detta fall skolhälsovård. Underlag för beslut Hälso- och sjukvårdslagen (SFS 1982:723). Skrivelse från Carina Törnell och Lars Stäring Utse verksamhetschef för den medicinska delen (skolhälsovård) av elevhälsan.

13 Sammanträdesdatum Sida 81 Bunau 74 Personal Arbetsutskottets beslut godkänner att förvaltningschef Katarina Lindberg, som ett led i sin skolchefutbildning, får göra ett studiebesök i USA. Förvaltningschef, Katarina Lindberg informerar om att rekrytering av rektor efter Inger Hermansson kommer att ske. Tillsättningen sker i augusti 2013.

14 Sammanträdesdatum Sida 82 Bunau 75 Frågor att diskutera Leif Jonegård vill att Barn- och utbildningsnämndens möten från hösten byter tid till kl eller kl Tas upp på nästa arbetsutskotts möte. Leif Andersson (S) lägger ett förslag om att nämnden ska byta ut datorerna som de ordinarie ledamöterna har mot plattor. Förvaltningssekreterare Carina Törnell bevakar frågan.

15 Anslagsbevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Anslagsdatum Anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift... Carina Törnell

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71 Sammanträdesdatum Sida 83 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 17.45-19.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej 67 Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-13.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 73 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Maria Torp kvalitetsstrateg, 73 Roger Erkenvåg utredare, 74-75

Maria Torp kvalitetsstrateg, 73 Roger Erkenvåg utredare, 74-75 Sammanträdesdatum Sida 90 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.45 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 10.00-11.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-11-10 160 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-21.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-08.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 97 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Anette Karlsson (M) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal A10, kl 14.00-17.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Stina Wallqvist. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Stina Wallqvist. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-04-15 24 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 180 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal K5, kl 14.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Lennart Daghed

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-10-05 128 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.30-17.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 2:e vice ordförande Ingbritt Andersson (M) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Öströn, kl 13.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-24 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Inga-Lill Bertilsson s ledamot Therese Weckström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-06-14 85 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 109 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 09.00-11.20 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, plan 4, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-05-04 63 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.00 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande, 64-68 Bernt Ekström (V) ordförande, 58-63, 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-02-10 17 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-16.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-01 96 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet Marinteknik, kl 17.30-20.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström

Läs mer

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 12 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-12-03 123 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström s ledamot

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-11.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-13 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 07.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Leif Jonegård (FP) vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Helena Hallerhed (C) ledamot. Maria Appelgren. Ann-Christine Gustafsson kostchef. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Helena Hallerhed (C) ledamot. Maria Appelgren. Ann-Christine Gustafsson kostchef. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 08:00-10:20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Leif Andersson

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 98 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 09.00-12.00 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-17.50 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Stadshuset, sektor Utbildning

Stadshuset, sektor Utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-16.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 2:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-05-26 75 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.10. Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 70-73, 75-79 Tuula Ojala s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-04-07 40 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-17.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Helena Hallerhed (C) ledamot, ej 31 Leif Jonegård

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 121 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-14.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 51 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 134 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-14.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-14 114 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande 97, 99-109 Tuula Ojala s ledamot Marianne

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Siv Samuelsson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 20 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-04 1 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, kl 17.30-19.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson s ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 164 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Lennart

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.40 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (FP) ledamot Tuula

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 ande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.20 ande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Birgitta Svensson (C) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-13:10 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-11-17 126 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande ersättare Marianne

Läs mer

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-17.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26 77 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-01

Sammanträdesdatum 2007-03-01 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Fullmäktigesalen, Stadshuset klockan 08.00-12:00 Pia Tysklind (s) Johanna Franson (s) tjg ers Björn-Ole Adamsson ( stp) Rita

Läs mer

Ola Blomberg administrativ chef, 86 Inger Hermansson grundskolechef, Pia Svartén ekonom/controller, 90

Ola Blomberg administrativ chef, 86 Inger Hermansson grundskolechef, Pia Svartén ekonom/controller, 90 Sammanträdesdatum Sida 108 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.40 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M) ledamot

Läs mer

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare 2010-12-09 144 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, A10, kl 17.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Charlotte Matsson (M) vice ordförande Tuula Ojala (S) ledamot Claes-Göran Henriksson

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 08:00-09:10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 103 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsö, kl 08.00-10.50 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Stadshuset, sektor utbildning

Stadshuset, sektor utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Lotsen, kl. 09.00-12.50 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Gunnila Norrman (M) ledamot Sandra Magnusson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-08-25 87 Beslutande organ Plats och tid Flitiga Lisans skola, kl 13.00-16.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Ola Blomberg

Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 18 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, klockan 13.00 16.15 Beslutande Leif Jonegård (FP) Ordförande Sture Pettersson (S) 2: e vice ordförande Leif Andersson (C) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida 34 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.45 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

Sture Pettersson (S) Stadshuset, sektor utbildning

Sture Pettersson (S) Stadshuset, sektor utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan kl. 14.30-17.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20 Ulf Eriksson (s), ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.55 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Leif

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

r/z/1 ;PÅ/V f/(i/zny/l,,=/' ('

r/z/1 ;PÅ/V f/(i/zny/l,,=/' (' l(l2) tåndskrona 'sia' Stadshuset kl. 13:00-13:35 Sammanträdesprotokoll Beslutande Ersättare Lisa Flinth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Roger Lindskog (S), 2:e vice ordf. Henna Christensson

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Arne Andersson (S) Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Arne Andersson (S) Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Centralköket och Vadsboskolan, kl. 14.00-18.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 08:30-12:00 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot

Läs mer