Projektbeskrivning Föreningslyftet 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektbeskrivning Föreningslyftet 2014"

Transkript

1 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2014 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till och med så att det enskilda laget är starkare än föreningen. Det är större fokus på laget där man också sätter upp sin egen policy och målsättning som ibland inte alls överensstämmer med föreningens. Laget blir liveget och skulle i princip kunna tillhöra vilken förening som helst och präglas alltså inte av föreningens värderingar utan snarare av den egna föräldragruppens. Många föreningar har också svårt med rekryteringen av organisationsledare till styrelse etc. Även rekrytering av tränare och ledare till lagen kan, speciellt i utsatta områden, vara problematiskt. Ledarna saknar ofta rätt utbildning och vägledning och därmed har svårt leda sitt lag på ett, för föreningen, gynnsamt sätt. Hur har det kunnat bli så här kan man fundera över. En förklaring är naturligtvis att samhället som föreningarna lever i förändras. Idag är t.ex. de flesta föräldrar yrkesarbetande med jobb som ställer höga krav, vilket gör att tid och kraft för övriga engagemang ser annorlunda ut. En annan är att idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet utvecklas från en ren fritidssysselsättning till i vissa fall en rent kommersiell verksamhet där många finner sin sysselsättning och försörjning. Detta i sin tur gör att medlemmarna ställer högre krav på föreningarnas utbud, verksamhet och kvalité. Begrepp som tidig specialisering och elitsatsning blir viktiga pusselbitar för föreningarna att hantera. Det är viktigt att inse att idrottsföreningarna även idag fyller en mycket viktig roll, kanske viktigare än någonsin, när det gäller att utbilda, utveckla och fostra våra barn och ungdomar till goda medborgare med sunda vanor och värderingar. Under de senaste åren har Göteborgs Fotbollförbund arbetat med en rad olika satsningar: Tillsammans med Göteborgs kommun och kranskommunerna har satsningen på konstgräsplaner varit mycket lyckosam. Idag kan i princip all fotboll spelas på konstgräs vilket gett fler aktivitetstillfällen över en större del av året. Projektet Spelarlyftet ett kunskapslyft för spelare och ledare är idag inne på sitt 7:e år. Spelarlyftet har skapat ett rikt utbud av utbildningstillfällen för spelare genom Talangträningar, Zonlagsturneringar och Utbildningsdagar men också för ledare med Workshops och Fortbildningar. Det har även tagits fram en Spelarutbildningsplan den s.k. Spelarutbildningsmatrisen med tillhörande S2S-verktyg för ledare och spelare att använda i sin utbildning. Spelarlyftets nyckelord är Inspiration, kunskap och glädje.

2 2 Förutsättningarna är med andra ord goda för att bedriva kvalitativ fotbollsverksamhet i Göteborg. Den huvudsakliga utföraren av fotbollsverksamheten är föreningarna. Föreningarna behöver dock hjälp för att få ut det bästa av verksamheten, där av att Göteborgs Fotbollförbund vill lägga fokus i sina satsningar de kommande åren på föreningsutveckling och detta projekt - Föreningslyftet. Bemanning i dagens förening Med hänvisning till ovanstående resonemang om ett förändrat samhälle där kraven på föreningarna ökar och tid och kraft från föräldraledare förändras så tror vi att föreningarna måste tillföras resurser och kompetens. Lite förenklat består organisationen (bortsett från lagen) i dagens föreningar av följande bemanning: Styrelsen där majoriteten oftast bara arbetar på styrelsemötena och där kärnan (ofta ordförande, kassör och ungdomsansvarig) gör merparten av jobbet. En lönebidragsanställd eller pensionär som sköter de enklare kansliuppgifterna inkl. tvätt och vaktmästeri. En eldsjäl (ungdomsansvarig) som driver ungdomsverksamheten. Den ungdomsansvarige är ofta dessutom ledare i ett lag, sitter med i styrelsen och har ett heltids arbete. Många föreningar har idag insett att flaskhalsen för att bedriva kvantitativ och kvalitativ verksamhet är den ovan beskrivna eldsjälen samt bristen på långsiktigt utvecklingsarbete med Policy, mål och visioner i föreningen. Vi tror att en lösning kan vara att införa en anställd Föreningsutvecklare i föreningen. Några föreningar har själva sökt lösningar och kommit igång med en anställd Föreningsutvecklare och man kan direkt se effekter i dessa föreningars verksamhet. Så som fler utbildade ledare, mindre konflikter med föräldrar genom tydligare riktlinjer och information.

3 3 RF och Framtidens förening Från Riksidrottsförbundets (RF s) hemsida hämtar vi följande text: Efter RF-stämman 2011 initierade riksidrottsstyrelsen ett idéarbete kring framtidens idrottsförening. Det arbetet identifierade ett antal samhälleliga trender, som starkt påverkar föreningsidrottens förutsättningar: En äldre och mer heterogen befolkning. Individualisering, kommersialisering och professionalisering Nya sätt att kommunicera Samtidigt ser vi hur föreningsidrotten blir mer ifrågasatt från olika håll. Myndigheter likställer ideella idrottsföreningar och privat näringsverksamhet och media blir allt mer kritiskt granskande. Vi är övertygade om att människor kommer att vilja idrotta även i framtiden och att den ideella idrottsföreningen kommer att fortsätta spela en viktig roll i samhället. Men det förutsätter att svensk idrott förmår att utvecklas, i såväl verksamhetens innehåll och former som organisation. Därför beslutade RF-stämman i maj 2013 att inleda en bred strategisk diskussion om svensk idrotts framtida förutsättningar. Arbetet ska involvera hela idrottsrörelsen. Till stämman 2015 ska idrotten ta ställning i viktiga vägval för att möta framtiden med sikte på år Förändringsarbetet ska ske ständigt under strategiarbetets gång. Projekt Föreningslyftet Göteborgs Fotbollförbund har under många år jobbat med föreningsutveckling. Under de senaste 5 åren har det skett inom ramen för idrottslyftet där föreningarna erbjudits att söka olika paket för att jobba med sin föreningsutveckling. Dessa paket är: 1. Föreningsutvecklingspaket - Utbildning av en föreningshandledare En 4 dagars utbildning som ger grundläggande kunskaper i Spelarutbildning, Policy/Vision/Mål/Verksamhetsidé-arbete samt behörighet till att hålla Avspark, BAS1 och Workshop 3- och 5-manna utbildningar. 2. Föreningsutvecklingspaket - Holmars IF En serie av träffar där föreningen deltar med flera personer vid varje träff. Varje träff har ett tema så som; Så funkar ungdomsfotboll; Policy/Vision/Mål/Verksamhetsidé; Spelarutbildning, Ledar- och föräldrar rekrytering/utbildning; Ledarträff med den egna föreningen.

4 4 3. Föreningsutvecklingspaket - Föreningshandledare i föreningen Ett mindre bidrag för att jobba aktivt med föreningsutveckling i sin förening. 4. Föreningsutvecklingspaket - Förberedelse för deltagande i Föreningslyftet Ingå i den projektgrupp som gemensamt förbereder Föreningslyftet Det finns en progression mellan paketen och ett krav att söka paketen i ordning. Man måste t.ex. för att få paket 2 beviljat genomgått paket 1. Paket/Nivå 4 Förberedelse för deltagande i Föreningslyftet (Föreningslyftet 2013) har beviljats till ca 15 föreningar som under hösten genomfört ett förberedande arbete för att till årsskiftet 2013/2014 kunna starta en 1:a etapp av Föreningslyftet. Föreningarna som ingått i Föreningslyftet 2013 har under Göteborgs Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarnas ledning, via en process som inbjuder till och kräver delaktighet, gemensamt arbetat fram: En vision Projektmål Kriterier för medverkande föreningar Projektbeskrivning (detta dokument) Ansökningshandlingar Prel. Arbetsbeskrivning för Föreningsutvecklare En finansieringsmodell Föreningslyftet 2014 är tänkt att vara etapp 1 ett 1 årigt pilotprojekt av ett mångårigt, förhoppningsvis, permanent arbetssätt där föreningar, förbund, kommuner, SISU Idrottsutbildarna ja i princip alla intressenter kring idrotten gemensamt utvecklar föreningarna. Syfte och Vision Föreningslyftet är en satsning som Göteborgs Fotbollförbund tillsammans med sina medlemsföreningar, berörda kommuner och SISU Idrottsutbildarna gör för att stärka föreningslivet och fotbollen i Göteborg eller som projektets vision säger: Stärka Göteborgsfotbollen med föreningsutvecklare i alla föreningar så att vi får en fotboll för alla! Som visionen antyder så tror vi att föreningarna behöver tillföras kompetenta resurser för att möjliggöra rekrytering och säkerställa kvalité och kvantitet i sin verksamhet en Föreningsutvecklare.

5 Genom att stärka och förbättra föreningarna och dess verksamhet med rätt kvalité och större helhetsperspektiv av samhällsstrukturen idag, så blir Göteborgsfotbollen starkare. Mål 2014 Projektets prioriterade mål och inriktning under 2014 är: 5 Kvalitetssäkra ingående föreningarna via bl.a. o Arbetsbeskrivning för uppdraget som föreningsutvecklare o Certifieringsmodell för alla föreningar o Utbildning och fortbildning Utvärdera och dokumentera pilotprojektet och dess arbetsmodell som så att fler fotbolls- och på sikt alla idrottsföreningar kan få denna möjlighet. Rekrytera 10 föreningsutvecklare/konsulenter (en halvtid/förening) till pilotprojektet. Efter 2014 och pilotprojektet finns en målsättning att göra detta tillsammans med arbetsförmedlingen och universitet (Sportcoaching programmet). Skapa ett forum/nätverk/arbetsgrupp där föreningar, kommun, SISU Idrottsutbildarna, medfinansiärer samt övriga intressenter ingår och som gemensamt arbetar med utveckling av våra fotbolls/idrottsföreningar. Verka för och finna ytterligare och mer permanenta finansieringsformer. Föreningsutvecklarens arbetsområden Föreningslyftet 2013 har tagit fram en preliminär arbetsbeskrivning för föreningsutvecklaren (se separat dokument) där dennes arbetsuppgifter och ansvarsområden beskrivs. Sammanfattningsvis kan man säga att Föreningsutvecklaren skall se till att saker sker och händer och att föreningen fås att gemensamt arbeta mot uppsatta mål och visioner.

6 6 Organisation - Arbetsform Projektet består av föreningar (10 st), en projektledning som delas mellan Göteborgs Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna samt en styrgrupp där alla parter som varit med och finansierat projektet ingår. Elitföreningar ges möjlighet, dock via egen finansiering, att också ingå i projektet. Projektet har en arbetsgrupp som träffas regelbundet och som förutom föreningarna och består av representanter från Göteborgs Fotbollförbund, berörda kommuner och SISU Idrottsutbildarna utifrån att där skapa gemensamma modeller och arbetssätt. Förening - Halvtid Förening - Halvtid Förening - Halvtid PL - SISU - GFF Styrgrupp - Kommun - GFF - SISU -... Elitförening - Egen insats Förening - Halvtid Föreningslyftet 2014 skapar förutsättningar för en halvtidsresurs per ingående förening. Föreningsutvecklarens uppgifter fördelas enligt följande: 1. Föreningsspecifikt arbete (40%) Utveckla och driva sin förening Implementering av projektgemensamt arbete i sin förening 2. Projektgemensamt (10%) Projektmöten (och styrgruppsmöten) Gemensamt utvecklingsarbete, t.ex. Certifieringsmodell Rapportering och redovisning Rapportering: Görs till styrgruppen där Göteborgs Fotbollförbund, berörda kommuner, SISU Idrottsutbildarna och övriga medfinansiärer ingår, löpande under projektets gång. Beskrivning på genomförda arbetsuppgifter. Förklaring på hur arbetena har bedrivits och hur uppföljningen skall kontrolleras. Redovisning: Lämnas årligen till styrgruppen och föreningens styrelse. Beskrivning på genomförda arbetsuppgifter. Förklaring på hur arbetet har bedrivits och hur uppföljningen skall kontrolleras.

7 7 Tidplan : Föreningsansökning öppnar : Föreningarna utvalda : Föreningslyftet 2014 startar : Projektet pågår i minst 5 år och år 1 är pilotprojekt för övriga år. Omfattning antal föreningar 10 klubbar-5 st från Göteborgs kommun och 5 st från kranskommuner (minst en per kommun). När man startar upp ett arbete är det bra att börja i liten skala. Dels naturligtvis av ekonomiska orsaker men också för att det faktiskt kan vara mer effektivt. Om man då skall begränsa antalet föreningar hamnar man lätt i en rättvisediskussion. Hur kan vi ge medel till dom utvalda men inte till dom andra? Projektets tanke att på lång sikt kommer alla föreningar att få delta och ta del av projektets fördelar. Man måste börja någonstans och det är viktigt att komma igång! Ansökande föreningar uppmanas att samverka med sin närliggande föreningar. En sådan samverkan kan bestå av att den sökande föreningen helt enkel håller övriga föreningar informerade om vad som händer i projektet så att dessa på ett naturligt sätt kan inkluderas i projektet när det efterhand utökas. Kriterier Vilka föreningar skall få vara med i Föreningslyftet 2014 och vilka kriterier skall gälla för dessa? Föreningslyftet 2013 har jobbat med frågan och kommit fram till följande kriterier: Omfattning o Det skall vara en större förening o En förening som satsar på breddverksamhet där alla är välkomna o Föreningen skall ha barn och ungdomsverksamhet o Ålderskontinuitet Utveckling o Utvecklingspotential o Vilja att komma framåt o Långsiktig natur ej kopplat till sportslig framgång o Har en uttalad policy och en väl fungerande organisation.

8 8 Profil o Socialt engagemang, inkluderande och en strävan för att nå för jämlikhet. o Minst en förening som är verksam i ett utsatt område. Övrigt o Har en ekonomi i balans och gott renommé. o Har en bra kandidat till Föreningsutvecklartjänsten. En person som har god kännedom om klubben, andra organisationer, samhällskontakter och är drivande i utveckling av föreningen. Tanken är att styrgruppen (och därmed projektets finansiärer) slutligen utser vilka föreningar som får möjlighet att delta i Föreningslyftet Efter 2014 och inför fortsättningen utförs en redovisning och utvärdering av projektet och ingående föreningar. Föreningar som uppvisar god utveckling i enlighet med projektets mål har goda förutsättningar till fortsatt deltagande. Budget Föreningslyftet 2014 skapar förutsättningar för en halvtidsresurs per ingående förening. Finansiering kommer från berörd kommun, SISU Idrottsutbildarna och Göteborgs Fotbollförbund. Ev. ytterligare finansiering gör det möjligt att inkludera fler föreningar i projektet. Se separat dokument för en komplett budget.

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2015

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2015 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2015 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2017

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2017 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2017 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Föreningsutveckling. Informationsmöte

Föreningsutveckling. Informationsmöte Föreningsutveckling Informationsmöte 2014-06-16 Agenda 17.45 Fika 18.00 Inledning Tillbakablick 18.15 Föreningslyftet 2014 Rapportering 2 medverkande föreningar berättar 19.00 Övriga aktiviteter 19.15

Läs mer

Föreningslyftet. Idrottsrådet Version 2

Föreningslyftet. Idrottsrådet Version 2 Föreningslyftet Idrottsrådet 2014-10-24 Version 2 Agenda Del 1 Innan mötet Bakgrund, Analys och Vision Status Föreningslyftet 2014 Del 2 På mötet Framtidsscenario Diskussion Bakgrund och Analys Tiderna

Läs mer

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera Ärende nr 6 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-25 Diarienummer 0858/15 Samordning Anton Flöisbon Telefon 031-368 21 55 E-post: anton.floisbon@ioff.goteborg.se Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2018 Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Informationsmöte Föreningslyftet

Informationsmöte Föreningslyftet Informationsmöte Föreningslyftet 2016-12-13 Agenda 18.00-18.30 Sports Competence 18.30-19.00 Idrottslyftet 2017 19.00-19.15 Föreningslyftet 2017 19.15-19.45 Nya nationella spelformer 19.45-20.00 Motionsfotboll

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Dagens arbete Gemensam strategi för svensk idrotts framtid 4 strategiska områden Övergripande målsättningar Verksamhetsinriktningen för

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Strategiarbetet Uppdraget RF-stämman 2013 beslutade att uppdra till RS: att genomföra ett strategiarbete om Svensk idrotts framtid att ge förslag

Läs mer

Handlingsplan En elva med nollåttor

Handlingsplan En elva med nollåttor Åtgärdsområde 1. Fler konstgräsplaner för träning, match och spontanfotboll 1. Genomföra den verksamhetsplanering som anläggningskommittéen har skrivit. Mål från planeringen: Anläggningar ska kunna nyttjas

Läs mer

Föreningslyftet Fotboll

Föreningslyftet Fotboll Föreningslyftet 2019 Fotboll 190207 Idrottslyftet 2019 Paket 1: Spelarlyftet 5.000 kr (1-2 ungdomslag 12-19 år) 7.500 kr (3-6 ungdomslag 12-19 år) 10.000 kr (7 eller fler ungdomslag 12-19 år) Paket 2A:

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

Mål och verksamhetsplan

Mål och verksamhetsplan Västergötlands Fotbollförbund Mål och verksamhetsplan A. MÅL 1. Verksamhetsidé Enligt förbundets stadgar ska Västergötlands Fotbollförbund (VFF) främja och ansvara för fotbollsidrotten i distriktet. Förbundet,

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Blekinge 2014 2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 SISU Idrottsutbildarna består av samma specialidrottsförbund som Riksidrottsförbundet (RF), samt tre ytterligare

Läs mer

Inriktnings-pm. Svensk fotbolls föreningsutveckling Svenska Fotbollförbundet

Inriktnings-pm. Svensk fotbolls föreningsutveckling Svenska Fotbollförbundet Inriktnings-pm Svensk fotbolls föreningsutveckling 2011 2013 Svenska Fotbollförbundet Inriktnings-pm Svensk fotbolls föreningsutveckling 2011 2013 Den här skrivningen belyser vilka arbetsområden och mål

Läs mer

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 OM SISU IDROTTSUTBILDARNA SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund skapat av medlemmarna,

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll 2013-2017 version 2014-02-13 Innehållsförteckning 1. Vad vill vi?... 2 2. Vilka områden ska vi arbeta inom?... 3 3. Hur ska vi arbeta?... 3 4. Stöd för utveckling...

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2014 2015 SISU Idrottsutbildarna Foto: Bildbyrån Grafisk form: Mu ab September 2013 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För förbundsstyrelsens (FS) ledning av verksamheten

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsinriktning. Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna la d n a h e b t at n a m m ä t ss r å l l ti g a l Förs Verksamhetsinriktning 2014 för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2019 Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 2004 startade satsningen (som då

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

Idrottens organisation

Idrottens organisation Idrottens organisation Riksidrottsstyrelsen, RS Riksidrottsförbundet RF Förbundsstyrelsen, FS SISU Idrottsutbildarna SOK:s styrelse Sveriges Olympiska Kommitté SOK 71 Specialidrottsförbund SF Styrelser

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET Foto: Bildbyrån i Hässleholm AB Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN för åren 2018-2022 Idrottens Hus, Kronan A3, 974 42 Luleå norrbotten.svenskfotboll.se Strategiplanen 2018-2022 har utarbetats utifrån en Swot-analys: STYRKOR -

Läs mer

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar Teman En ny syn på träning och tävling Trygg idrott Vad är vårt ansvar och hur arbetar vi? Samverkan så att barn/ungdomar kan hålla på med fler idrotter längre (SAMSYN) Individen i centrum hur gör vi det

Läs mer

idrottslyftet Svenska Fotbollförbundet

idrottslyftet Svenska Fotbollförbundet idrottslyftet 2017 Svenska Fotbollförbundet Idrottslyftet utvecklar svensk fotboll 1 januari 2017 31 december 2017 Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! Svensk barn- och ungdomsfotboll

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 - Fokusområden och ekonomisk plan 2014-15 - Mål 2014 1 RESURSERNA 2 RF- resp. SISU-stämman fattade 2013 beslut om Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan för perioden 2014-15.

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

SöFF Årsmöte Välkomna!

SöFF Årsmöte Välkomna! SöFF Årsmöte 2016 Välkomna! SöFF värdegrund Vi vill varandras framgång. Vi föregår med gott exempel och visar öppenhet och respekt för människors lika värde samt motverkar alla former av diskriminering

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Kvalitetssäkra Föreningen

Kvalitetssäkra Föreningen Kvalitetssäkra Föreningen KVALITETSSÄKRING av Föreningen Jämtland Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) vill med detta, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen påbörja ett arbete och samarbete

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

Mål och verksamhetsplan Fastställda av distriktsstyrelsen 2014.04.25

Mål och verksamhetsplan Fastställda av distriktsstyrelsen 2014.04.25 A. MÅL Västergötlands Fotbollförbund Mål och verksamhetsplan Fastställda av distriktsstyrelsen 2014.04.25 1. Verksamhetsidé Enligt förbundets stadgar ska Västergötlands Fotbollförbund (VFF) främja och

Läs mer

Distriktsutveckling genom regionala tjänster

Distriktsutveckling genom regionala tjänster Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Distriktsutveckling genom regionala tjänster Styrelsen beslutade på styrelsemötet 23 januari, i enlighet med förslaget från projektgruppen

Läs mer

I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare

I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare V. 2.1 Fotbollsutveckling Dalsland är en satsning för att erbjuda möjligheter till en varaktig och utvecklande verksamhet

Läs mer

Idrottslyftet år 2 samt år 3

Idrottslyftet år 2 samt år 3 Örebro 2009-04-16 Till Distriktets föreningar Idrottslyftet år 2 samt år 3 Idrottslyftet År 2 Observera att År 2 går ut den 30 juni 2009, vilket innebär att de erhållna medlen för Idrottslyftet År 2 inte

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖRENING

HANDLINGSPLAN FÖRENING HANDLINGSPLAN FÖRENING vad är diplomerad förening? Diplomerad förening kan beskrivas som en paketering av fotbollens föreningsutveckling där det har skapats en struktur för föreningar att arbeta med sin

Läs mer

Idrott och social hållbarhet

Idrott och social hållbarhet Idrott och social hållbarhet Malmö 27 maj 2015 Janne Carlstedt, Riksidrottsförbundet Jenny Hellberg, Skåneidrotten Idrott och social hållbarhet (A6 och B6) Idrotten engagerar många människor i vårt samhälle

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna 2016-2017 Bilder Omslagsbild: Arne Forsell, Bildbyrån Sidan 4: Joel Marklund, Bildbyrån Sidan 7: Peter Holgersson,

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under Idrottslyftet 2018 Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016-2019: Syfte Att utveckla verksamheten så att

Läs mer

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning 1. Inriktning och ledning En framgångsrik förening har en tydlig gemensam syn på vad syftet med föreningen är och vilka värderingar verksamheten ska bygga

Läs mer

Dans i Skolan och på Fritids. Rekryteringsprojekt 2014 version 1.0

Dans i Skolan och på Fritids. Rekryteringsprojekt 2014 version 1.0 Dans i Skolan och på Fritids Rekryteringsprojekt 2014 version 1.0 Innehåll 1 Introduktion... 3 2 Projektets olika uppdrag... 3 3 Uppdragsbeskrivning till föreningarna... 3 4 Uppdragsbeskrivning till Dansledare

Läs mer

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling Presentation Innehåll Idrotten Vill SvFFs mål och strategidokument 2013-2017 Samverkansprojekt SöFF SISU SöFFs utvecklingsplan 2013-2017 Hjälp för utveckling Skattning av din förening Filmklipp Svensk

Läs mer

Föräldramöten

Föräldramöten Föräldramöten 2016 2016-01-27 1 Vad ligger till grund för vår verksamhet Värdegrund Vision Ledstjärnor Spelarutbildningsplan (Praktisk spelarutbildningsplan) Föreningsträdet (Teoretisk Spelarutbildningsplan)

Läs mer

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN H INNEHÅLL Bakgrund 3 Målsättning och syfte 3 Upplägget 4 Värdegrund 5 Ekonomi 5 Instruktörer 6 Fortbildning för ledare 6 Föreläsningar 6 Spelarutbildningsplan och träningar

Läs mer

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping FOTBOLLENS RÅDSLAG 4 oktober i Norrköping Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska

Läs mer

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 DAGS FÖR ÅTERTÅGET Sätila SK är en förening som funnits och verkat i Sätila sedan 1928. Inom den fina klubben finns mycket tradition och föreningens storlek

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖRENING

HANDLINGSPLAN FÖRENING HANDLINGSPLAN FÖRENING vad är diplomerad förening? Diplomerad förening kan beskrivas som en paketering av fotbollens föreningsutveckling där det har skapats en struktur för föreningar att arbeta med sin

Läs mer

PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1

PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1 PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1 Örebro Läns FF har satt ihop 6 färdiga utvecklingspaket som föreningen kan ansluta sig till. Paketen är skapade utifrån samlad erfarenhet och med anpassning till årets inriktning

Läs mer

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund?

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund? Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska verka för att alla ska få chansen att delta

Läs mer

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland. SISU Idrottsutbildarna Värmland

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland. SISU Idrottsutbildarna Värmland Verksamhetsinriktning 2014 Verksamhetsinriktning 2014 SISU Idrottsutbildarna Värmland SISU Idrottsutbildarna Värmland Idrottens föreningsliv i fokus Idrottsföreningen med dess aktiva, tränare, ledare och

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

IDROTTSLYFTET MER OCH FLER. Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET MER OCH FLER. Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! VAR MED OCH UTVECKLA VÄRLDENS BÄSTA BARN- OCH UNGDOMSIDROTT! I de flesta idrottsföreningar finns goda idéer

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Projektbeskrivning Projektets namn Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Sammanfattande projektbeskrivning Syftet med projektet är att genom innovativa metoder och samverkansformer mellan ideell,

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018, VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 FOTBOLL FÖR ALLA, I EN TRYGG OCH UTVECKLANDE MILJÖ 0 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll

Läs mer

Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv.

Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv. Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv. Förord Att vara ung och påverka handlar inte nödvändigtvis om att göra revolution utan om att vi som unga uttrycker vår åsikt, är delaktiga i

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Offensivare styrelsearbete Idrottsforum 2017

Offensivare styrelsearbete Idrottsforum 2017 Offensivare styrelsearbete Idrottsforum 2017 Mål med helgen Samhällstrender Hur påverkar dessa din förening och styrelse? Utbyta erfarenheter och kunskap från varandra. Goda och inspirerande exempel Skapa

Läs mer

Dokumentation IL-träff oktober 2014

Dokumentation IL-träff oktober 2014 Dokumentation IL-träff oktober 2014 Vad idag främjar att IL stärker barn- och ungdomsverksamheten? Subventionera Utbildning Utveckling av idrotten Våga att pröva nytt Kommersiell konkurrens Tilltalande

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Verksamhetsinriktning 2018 2019 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

RIM 2017 KARLSTAD CCC

RIM 2017 KARLSTAD CCC RIM 2017 KARLSTAD CCC RF MM mm RF/ SISU MM mm RIM 2017 Från möte till mötesplats VIF Mm Tex Visit V KARLSTAD CCC SDF VIF/ SISU RF Med stöd av DF Till gemensamt RIM 2017 Projektorganisation RF Kommunikation/media/ut-smyckning

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott

Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott 10.12 Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott Motion nr 12: Satsning på 65+ idrott Motionärernas förslag: Narva Boxningsklubb stämman med tillfredsställelse noterar vissa ansträngningar gjorts för få stöd

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK. Johan Kraft

TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK. Johan Kraft TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK Johan Kraft 2015-04-03 Detta dokument reglerar vilka utbildningar som ledare i Barkarö SKs verksamhet bör genomföra och arbeta efter. Välkommen som tränare i Barkarö Sportklubb!

Läs mer

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten SDF konferens 22-23 november 2013 Dokumentation av grupparbeten Vi finns till för er! Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna arbetar för att stötta och serva föreningar och SDF. Vi vill vara

Läs mer

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 SvFF Mål & Strategi 2013-2017 Workshop distrikt svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 AGENDA 17.00-17.45 Genomgång Mål & Strategi Svensk Fotboll, och distriktens process under hösten. 17.45-18.45 Värdegrunden

Läs mer

Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden!

Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden! 1/7 2005 30/6 2006 Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden! NU STARTAR VI HANDSLAGETS ÅR 3 (1/7 2005 30/6 2006) Regeringen har beslutat att under en fyra års period via Riksidrottsförbundet

Läs mer

Viktiga punkter från RIM

Viktiga punkter från RIM Viktiga punkter från RIM Integrerad stämma Förslag stärkt strategisk ledning Strategi för svensk idrotts framtid Verksamhetsinriktningar Medlemsansökningar Val Stadgeändringar Förstärkt strategisk ledning

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018-2022 Bakgrund Process och tidplan Här finner du förslaget till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018 2022. Arbetet med Mål och Strategi har tagit

Läs mer

Tveksamma projektansökningar

Tveksamma projektansökningar Tveksamma projektansökningar Idrottslyftets syfte Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och pojkar väljer att idrotta i föreningar där verksamheten

Läs mer

Idrottslyftet. år 6. Svenska Fotbollförbundet

Idrottslyftet. år 6. Svenska Fotbollförbundet Idrottslyftet år 6 Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Idrottslyftet år 6! 1/1 2013 31/12 2013 Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! Idrottslyftet handlar om att svensk fotboll

Läs mer

Mellansvenska Handbollförbundet

Mellansvenska Handbollförbundet Mellansvenska Handbollförbundet - Utvecklingskoncept mot Vision 2017 Av: Johan Johansson Uffe Nyström Bakgrund Som välbekant så strävar Svensk handboll att uppnå Vision 2017 som vilar på 5 olika fokusområden:

Läs mer

4,3 4,2 3,2 4,1 3,9 3,7 FILTRERA FILTRERA. FÄRRE ÄN 5 SVAR Abc. ROLL Aktivitetsledare Organisationsledare. FÖRENING All

4,3 4,2 3,2 4,1 3,9 3,7 FILTRERA FILTRERA. FÄRRE ÄN 5 SVAR Abc. ROLL Aktivitetsledare Organisationsledare. FÖRENING All All Inriktning/ledning Ledarförsörjning Spelarutbildningsplanen 4 3,7 FÄRRE ÄN 5 SVAR Ekonomi och materiella resurser Kommunikation Struktur I vår förening är alla välkomna 4,7 I vår förening behandlas

Läs mer

Ansökan om finansiering av insatser/projekt

Ansökan om finansiering av insatser/projekt 1(11) Ansökan om finansiering av insatser/projekt Fakta för ansökan Det ligger i Samspelets intresse att stödja nya idéer om hur myndighetssamverkan kan utvecklas och främjas. Samverkansinsatsen ska ligga

Läs mer

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Utgåva 0.3 2008-11-03 Sida 1 (11) 1 Inledning Svenska Klätterförbundets styrelse har givit Barn- och Ungdomskommittén (BoUK) i uppdrag att ta fram förslag på riktlinjer

Läs mer