Välkommen. till förskoleområde Mantorp Öster

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen. till förskoleområde Mantorp Öster"

Transkript

1 Välkommen till förskoleområde Mantorp Öster

2 Förskoleområde Öster i Mantorp Vår pedagogiska verksamhet. I vårt område ingår Häradsvallens, Riddarängens och Sågens förskola. Vi är organiserade i fem arbetslag som delar upp barnen i tolv grupper. Vi har gemensamma möten och arbetsgrupper i syfte att hela tiden öka kvaliteten för barnen på våra förskolor. Förändringsbenägenheten och viljan att förbättra är STOR på alla förskolorna i området. För oss innebär kvalitet att vi ska kunna möta varje barn (enskilt eller i grupp) på ett bra sätt. För att säkerställa att vi verkligen möter barnen på bästa möjliga sätt, så att varje barn får rätt till utveckling och lärande, behöver vi synliggöra vårt arbete och även målen med vårt arbete. På så sätt kan vi "mäta" resultatet av vårt arbete och svara på frågan: nådde vi dit vi skulle? När vi bedömer våra resultat inom olika områden så kräver detta mycket analys och medvetenhet av varje arbetslag. Vår tanke är att vi hela tiden ska anpassa vår verksamhet så att vi kan nå längre med alla barn Arbete med projekt. Vi arbetar utifrån ett gemensamt projekt där varje barn ska kunna fördjupa sina kunskaper. Våra utgångspunkter är att barnen lär sig i helheter och i meningsfulla sammanhang. Grunden är barnens egen drivkraft och motivation. För att barnen ska behålla och utveckla motivationen och drivkraften måste verksamheten vara rolig, givande, utmanande och intressant. För att temat/projektet ska vara meningsfullt så måste det byggas på barnens tankar, idéer och föreställningar Prioriterade mål och verksamheten Varje läsår arbetar vi med tre prioriterade mål: ett lärandemål, ett värdegrundsmål och ett verksamhetsmål. Till dessa mål utarbetar varje arbetslag målkriterier så att vi kan mäta om vi är påväg mot att uppnå målet. Genom olika metoder utvärderar vi, dels varje arbetslag men också gemensamt i vårt område, de prioriterade målen. Det är också i de prioriterade lärande- och värdegrundsmålen som vi följer varje barns lärande och förändrat kunnande. Utöver arbetet med de prioriterade målen så har varje arbetslag ett ansvar att kontinuerligt följa upp hela sin verksamhet för att försäkra sig om att alla delar av läroplanen finns med i arbetet. Likabehandling och arbete mot kränkande behandling En stor del av vårt arbete handlar om att bygga barngrupper där alla barn kan växa som individer. Varje år gör vi en likabehandlingsplan utifrån kartläggningar av risker på avdelningarna. Varje barn, oavsett deras förutsättningar, ska känna sig betydelsefull och trygg i barngruppen. Får vi indikationer på att något inte fungerar så rättar vi till det och informerar er som vårdnadshavare. En annan del av likabehandlingsarbetet är främjande, och i det arbetet handlar det om att vidga barnens vyer och arbeta med barnens tankar.

3 Våra olika former av samverkan mellan förskola och vårdnadshavare Lämning och hämtning Här sker dagligen utbyte av information och synpunkter mellan personal och föräldrar. Inskolning Under inskolningen ges möjlighet för barn, föräldrar och personal att utbyta information och lära känna varandra. Verksamheten presenteras både muntligt och skriftligt. Utvecklingssamtal Ett enskilt samtal per år där pedagoger och föräldrar samtalar om barnets utveckling och lärande. En möjlighet att lämna synpunkter om verksamheten m.m. på förskolan. Vid behov kan man även ha ytterligare samtal under året. Avslutningssamtal När barnet slutar på avdelningen har vi ett avslutningssamtal. Hur har man upplevt tiden på förskolan? Enhetsråd med vårdnadshavare Här finns möjligheter för er som vill vara med och diskutera övergripande viktiga förskolefrågor. En gång per termin går det ut en allmän kallelse till enhetsrådet, och vill man delta så skickar man en anmälan till förskolechefen. Föräldramöte Innehållet kan variera på dessa möten t ex Information, diskussioner och föreläsningar. Trivselträff Ett tillfälle för alla att träffas och ha trevligt tillsammans, barn, föräldrar och pedagoger. Informationsblad Vid behov delar avdelningarna ut skriftlig information om vad som händer på förskolan ofta digitalt. Anslagstavlor Varje förskola har anslagstavlor med viktig information till föräldrarna. Pedagogisk dokumentation Ett arbetsverktyg som kan användas för att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten.

4 Hemsida - Blogg Varje förskola har en egen sida på Mjölby kommuns hemsida, där finns allmän information om förskolan. På hittar du mycket mer information om oss. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Alla förskolor har detta. Planen tas tillsammans fram av pedagoger och barn. Därefter kompletterar vårdnadshavare med synpunkter och förslag. Synpunktshantering Synpunkter är viktiga och kan hjälpa oss att bli bättre, utveckla verksamheten, förbättra arbetssätt och rutiner. Genom synpunkter kan vi också reda ut misstag och rätta till det som blivit fel. Att ta emot och hantera synpunkter är en del i vår kvalitetsutveckling. Tala helst direkt med avdelningspersonalen, i nästa steg kontaktar du förskolechefen. Enkät till vårdnadshavare Här kan föräldrarna värdesätta olika delar av förskolans verksamhet i olika föräldraenkäter som sedan sammanställs. Resultatet ger möjlighet för förskolan att upptäcka förbättringsområden.

5 Inskolningsprogram till föräldrar Under inskolningen får barnet bekanta sig med den nya miljön, lära känna förskolans personal, och sina nya kamrater, tillsammans med dig som förälder. Tiderna under inskolningen kommer vi överens om tillsammans. Vanligtvis kan inskolningen ta cirka 1-2 veckor, men ibland kan det behövas längre eller kortare tid. Vi anpassar oss efter er situation och framförallt barnets behov. Men det kan vara värt att tillägga att det är ett gyllene tillfälle för dig att vara med i förskolan, att vi kan lära känna varandra och du kan se hur vi arbetar. De första dagarna är barn och förälder tillsammans hela tiden. Det är bra om man som förälder placerar sig på en central plats och att barnet lämnar dig självmant och söker sig till annat som lockar. Om det går, kan du i slutet på första veckan lämna avdelningen en liten stund, men du bör vara kvar på förskolan. Sina första måltider äter barnet tillsammans med dig. Ska ditt barn sova är det bra om du lägger barnet första gången och att du är här när det vaknar. Förälders roll vid inskolning Din roll som förälder är mycket viktig under inskolningstiden! Under de första dagarna av inskolningen ansvarar du för ditt barn. Var tydlig med att tala om att du skall gå, säg Hej då, och visa att du ska gå. Blir ditt barn ledset kan du minska separationsångesten genom att använda ett tydligt kroppsspråk, barn är bra på att läsa av förälderns känslor, om ditt ansikte uttrycker stackars liten, det känns hemskt att behöva lämna dig så hjälper det inte hur glad och positiv du än låter när du säger Hej då! Visa inga tecken på ängslan eller oro. Om ditt barn protesterar eller gråter förklara lugn att du kommer tillbaka, och när. Håll sen ditt löfte. Det gör barnet tryggt. Det är viktigt att vi skapar ett gott förtroende, att du och ditt barn trivs och känner trygghet med förskolan och pedagogerna. Att lämna sitt barn kan ibland vara svårt. Vi har egna erfarenheter och har förståelse för hur det kan kännas. Vi är här för er och era barns skull. Berätta hur det känns så kan vi hjälpas åt på bästa vis. Gå när du väl sagt hej då, om du drar ut på avskedet kan det förstärka både din och ditt barns eventuella oro. RING hit när du vill och känner för att höra hur det går för ditt barn på förskolan. Vi hoppas ni ska trivas hos oss och att vi får ett bra samarbete! Att ta med till förskolan - - Klädombyten för inomhus och utomhusbruk - Stövlar, regnkläder - Blöjor, kudde, filt och trygghetssak vid behov.

6 För att vår verksamhet skall fungera på ett bra sätt ligger det på föräldrarnas ansvar att: Ni meddelar om ert barn inte kommer till förskola p.g.a. sjukdom eller ledighet. Att ni meddelar när ert barn beräknas komma tillbaka till förskolan Är syskon sjuka, är friska barnet självklart välkommen till förskolan ordinarie tider eller enligt överenskommelse. Ni meddelar schemaändringar så snart ni vet ändrade vistelsetider för ert barn och registrerar det på barnomsorgswebben. Ni meddelar om ni blir senare än vanligt. När du som förälder är ledig, har semester eller liknande är ditt barn också ledigt. Ni tar del av information som ges från förskolan, både skriftligt och muntligt. Lämnar in förfrågningar senast datum Ni kommer till utsatta tider för samtal eller meddelar om ni inta kan komma Ta upp frågor om barnets trivsel, vårt bemötande och vår verksamhet med pedagoger eller förskolechef Frågor som har med kommunens direktiv att göra, t.ex. vistelsetider, kost och dylikt tar du upp med vår förskolechef. För att vår verksamhet skall fungera på ett bra sätt ligger det på pedagogers ansvar att: Vi ringer Er om ert barn blir sjukt under dagen. Vi talar om för er om ert barn varit hängigt eller inte verkat mått bra under dagen Vi har restriktioner vid vinterkräksjuka och därför gäller inte detta då skall även syskon vara hemma. Vi tar del av er information och skriver in nya tider för barnet på närvarolistorna. Talar om för äldre barn om din försening så att de inte blir oroliga. Skulle du behöva tillsyn av någon särskild anledning rådgör du med pedagogerna som kan ge dig svar eller skicka frågan vidare till vår förskolechef. Vi ger er information i god tid, både muntligt och skriftligt. Vi är flexibla för er som har svårt att lämna in besked om förfrågningar. Vi gör en förfrågan om tid som passar för samtal, ändrar om så behövs. Vi tar till oss av era frågor, besvarar så fort vi kan, har en dialog med er om hur vi kan lösa dem tillsammans Förskolechef kan besvara era frågor och ge förklaring eller hjälpa er att komma i kontakt med berörda instanser.

7 Bra att veta. Öppning och stängning Vi har öppet mellan Vistelsetider Det är i huvudsak vårdnadshavares arbetstid/studietid plus restid som är grunden för barnets vistelsetider. Se även andra placeringsalternativ på adress nedan. Alla scheman och schemaändringar görs av vårdnadshavare. Har man oregelbunden arbetstid beräknar man en snitt-tid. Se adress: & utbildning/ barnomsorgstjänster Om ditt barn inte kommer av någon anledning ringer eller sms;ar du oss. Hör även av Er dagen innan barnet kommer tillbaka. Är det någon annan som skall hämta barnet måste vi veta detta innan. Frukost, lunch och mellanmål serveras varje dag Rutiner vid sommarstängning, jul och klämdagar. Vi samarbetar mellan förskolorna och slår ofta ihop avdelningar. Ditt barn erbjuds ändå alltid en pedagogisk verksamhet med pedagoger som barnet känner. En av de större förskolorna hålls öppen i Mantorp under sommaren. Fortbildnings- och planeringsdagar. Vi har stängt 4 dagar varje år. Du får besked 3 månader innan vilka dagar det gäller. Aktuella dagar finns på Mjölby kommuns hemsida. En avdelning i kommunen finns öppen dessa dagar i de fall man inte kan lösa sin barnomsorg på annat vis dessa dagar. Olycksfallsförsäkring - all barn omfattas. Mer info finns på kommunens hemsida. Där finns blankett att fylla i vid eventuella behov. Allergier: Undvik starka parfymer, dofter och tobaksrök. Vi har totalt förbud mot nötter och mandel! För oss är ni och era barn viktiga. I samförstånd och med tillit vill vi ert barns bästa i alla lägen, under hela dagen!

8 Tystnadsplikt, sekretess och anmälningsplikt. Alla som arbetar i förskola har tystnadsplikt. Vi lyder under sekretesslagstiftning och får inte lämna ut uppgifter. Vi har anmälningsplikt, vilket innebär att vi är skyldiga att anmäla till sociala myndigheter vid misstanke om att barn far illa. Samarbete med: specialpedagog, psykolog & resursenheten. Vi pedagoger har ett nära samarbete med specialpedagog och andra på resursenheten i Mjölby kommun. Det kan vara stöd för pedagoger och barn. Tolk Enligt Mjölby kommuns riktlinjer använder vi oss av tolk vid behov och då barnet och vårdnadshavare har ett annat modersmål än svenska. Märk barnens kläder. För er egen skull, så att de hamnar rätt. Vid sjukdom följer vi Sjukvårdsupplysningens rekommendationer. Välkommen till oss!

9

10 reviderad Mjölby kommun, Mjölby Telefon , e-post: hemsida

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkommen till Förskolan Karet

Välkommen till Förskolan Karet Välkommen till Förskolan Karet Förskolan Karet Byttgränd 15 906 27 Umeå Så här når du oss Avdelning: Nyckelpigan / Snigeln: 090 16 45 45 Myran / Fjärilen: 090 16 45 60 Förskolechef: Charlotta Strandberg

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år:

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Önnebacka förskola På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Solgläntan telefon 18288 Kaprifolen telefon 18438 Lärkan telefon 18439 Regnbågen telefon 18437 Adressen är Myrbottenvägen

Läs mer

Välkommen till din förskola! Kimbogårdens förskola

Välkommen till din förskola! Kimbogårdens förskola Välkommen till din förskola! Kimbogårdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Välkommen till Björkhyddans förskola

Välkommen till Björkhyddans förskola Välkommen till Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola består av fyra avdelningar: Biet, Humlan, Sländan och Myran. Björkhyddan har ett eget kök och en stor härlig lekhall i mitten.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA Söderbrinkens förskola består av 2 avdelningar. Solen för barn 1-3 år samt Månen för barn 3-5 år. Här finns plats för ca 35 barn. Vår adress: Söderbrinkens förskola

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan

Läs mer

Barnomsorg på obekväm arbetstid

Barnomsorg på obekväm arbetstid Algutstorp Förskola Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454 E-post: kommunen@vargarda.se Hemsida: www.vargarda.se Algutstorp förskola

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Frennarps förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg,

Läs mer

Adress: Skogsbovägen 2, Avesta Hemsidan: Välkommen. till förskolan Hattstugan

Adress: Skogsbovägen 2, Avesta Hemsidan:  Välkommen. till förskolan Hattstugan Adress: Skogsbovägen 2, 774 60 Avesta Hemsidan: www.avesta.se Välkommen till förskolan Hattstugan.. Förskolan Hattstugan Det finns fyra avdelningar: Stubben, 1-3 år Tfn: 64 53 68 Tuvan, 1-3 år Tfn: 64

Läs mer

Mål för förskolans arbete

Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkommen till Västra Bodarna förskola

Välkommen till Västra Bodarna förskola Välkommen till Västra Bodarna förskola Västra Bodarna förskola Soldatvägen 2 441 60 Alingsås Förskolechef Anita Björnum tel. 0322-516 40 Västra Bodarnas förskola består av fem avdelningar: Trollsjön tel.

Läs mer

Välkommen. till Förskolan Rubinen

Välkommen. till Förskolan Rubinen Välkommen till Förskolan Rubinen Inskolnig Inskolningen tar ca.2 veckor och i samråd med föräldrarna görs ett inskolningsschema. Under inskolningen lär vi känna varandra, samtidigt som barn och föräldrar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL TUVANS FÖRSKOLA Du har just fått veta att ditt barn har fått en förskoleplats. Det kan väcka många känslor: Glädje, spänning och oro! Vi som arbetar på förskolan

Läs mer

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete Höjdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010

LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010 LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010 VÄLKOMMEN TILL ÅNÄSETS FÖRSKOLA Ånäsets förskola ligger i en underbar miljö där vi är omgiven av skog och sjö. Vi har nära till badplats, härliga skidspår,

Läs mer

Välkommen till förskolan Bullerbyn

Välkommen till förskolan Bullerbyn Välkommen till förskolan Bullerbyn 1 Bullerbyn öppnade som Nässjös första daghem i december 1967. From hösten 1998 heter all barnomsorg 1 5 år Förskola. Förskolan Bullerbyn består idag av: Norrgården,

Läs mer

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att:

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att: 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkommen till förskolan

Välkommen till förskolan Välkommen till förskolan Förskolans verksamhet utgår från förskolans läroplan, Lpfö-98 och Nässjö skolplan. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara rolig, trygg och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ 2017 VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ Vi hälsar er välkomna till oss på: Smedjans Förskola Betesvägen 1 574 34 VETLANDA Telefon: Bamse: 0383-967 16 Lille Skutt: 0383-967 17 Förskolan har två avdelningar. Lille Skutt

Läs mer

Likabehandlingsplan. Syrsans förskola Avdelning Myran

Likabehandlingsplan. Syrsans förskola Avdelning Myran Likabehandlingsplan Syrsans förskola Avdelning Myran Förebyggande handlingsplaner och åtgärder mot diskriminering, trakasserier, kränkande behandling och mobbing. Inledning Likabehandlingsarbetet handlar

Läs mer

Välkommen till Kluringens förskola avd. Månen!

Välkommen till Kluringens förskola avd. Månen! Välkommen till Kluringens förskola avd. Månen! Inskolning Vi har en inskolningstid på 3-4 dagar. Mån: Påhälsning 9.00-10.00 Tis, ons o tors 9.00- ca 13.00 Mamma el pappa är med på förskolan hela tiden.

Läs mer

Välkommen till. Hallerna förskola

Välkommen till. Hallerna förskola Välkommen till Hallerna förskola 1 Välkommen till oss! Vi står inför en ny spännande höst med nya och gamla barn. Ett fortsatt arbete med vår Skolutvecklingsplan och mycket mer. Jag som är förskolechef

Läs mer

Förskolan Bergsätters plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Bergsätters plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Bergsätters plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015/16 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Silverskattens förskola

Silverskattens förskola 1 (8) Silverskattens förskola Telefon: 08-591 265 14 Adress: Steningehöjdsvägen 18 195 65 STENINGEHÖJDEN Välkomna till Silverskattens förskola Förskolan startade i februari 2012. Förskolan har två avdelningar/hemvister.

Läs mer

Regler för Misterhults förskola 2012/2013

Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Hur kan du skaffa kunskap om Ditt/Dina barns vardag? Varje år har förskolan ett öppet hus då man kan se sina barn arbeta. Utvecklingssamtal hålls tillsammans med

Läs mer

Målen finns i läroplanen för förskolan (Lpfö98). Läroplanen kan laddas ned på Halmstads kommuns webbplats: www.halmstad.

Målen finns i läroplanen för förskolan (Lpfö98). Läroplanen kan laddas ned på Halmstads kommuns webbplats: www.halmstad. 1 Familjedaghemmens uppdrag Pedagogisk omsorg, som är det nya namnet för familjedaghem, styrs av andra kapitlet i skollagen. Verksamheten bedrivs enligt förskolans läroplan (Lpfö 98) med tillägg för familjedaghem.

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Myran

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Myran Förskolan Myran 1(5) Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Myran 2014-2015 2(5) Förskolechefens ställningstagande På förskolorna på Lyckåkers förskoleområde ska det finnas möjligheter

Läs mer

Välkommen till Västra Husby förskola

Välkommen till Västra Husby förskola Välkommen till Västra Husby förskola Ängen Täppan Gläntan Dungen Västra Husby förskola Västra Husby förskola tillhör förskoleområde A. Dit hör de kommunala förskolorna i Östra Ryd, Snöveltorp, Västra Husby

Läs mer

Välkommen till Bryggans förskola

Välkommen till Bryggans förskola Välkommen till Bryggans förskola Innehållsförteckning ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN... 3 Förälderns roll under inskolningen... 3 Pedagogens roll under inskolningen... 3 Lämning... 3 Uppföljning... 3 LÄMNING OCH

Läs mer

Innehållsförteckning 1 inledning...3 2 20 timmars barn...4 3 Rutiner för synpunkts-och klagomålshantering...5

Innehållsförteckning 1 inledning...3 2 20 timmars barn...4 3 Rutiner för synpunkts-och klagomålshantering...5 Innehållsförteckning 1 inledning...3 1.1 Förskolans uppdrag...3 1.2 Förskolechefens ansvar...3 1.3 Systematiskt kvalitetsarbete...3 1.4 Tyresö kommuns regler...3 1.5 Förskolan Solskenets riktlinjer...3

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt

Läs mer

Roknäs förskola avdelning Helmers plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskola avdelning Helmers plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskola avdelning Helmers plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Välkommen till Pärlan!

Välkommen till Pärlan! Välkommen till Pärlan! Övergripande beskrivning av verksamheten Kyrkans förskola Pärlan är en fristående förskola som drivs av Vallentuna församling. Kyrkans förskola Pärlan är inrymd i församlingens före

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Muskötens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Muskötens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015 Muskötens förskola Förskola Musköten Ansvariga för planen Det övergripande ansvaret för planen ligger på förskolechef

Läs mer

Välkommen till Lyngfjälls förskola

Välkommen till Lyngfjälls förskola Välkommen till Lyngfjälls förskola Läsåret 2018/2019 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Suse förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ 2016 VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ Vi hälsar er välkomna till oss på: Smedjans Förskola Betesvägen 1 574 34 VETLANDA Telefon: Bamse: 0383-967 16 Lille Skutt: 0383-967 17 Köket: 0383-188 37 Förskolan har två avdelningar.

Läs mer

Välkommen till Galjonens förskola

Välkommen till Galjonens förskola Välkommen till Galjonens förskola Innehållsförteckning ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN... 3 Förälderns roll under inskolningen... Pedagogens roll under inskolningen... Lämning... Uppföljning... LÄMNING OCH HÄMTNING

Läs mer

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Gimo skolområde Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsår 2015 Bakgrund Bestämmelser i diskrimineringslagen

Läs mer

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen?

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen? Välkommen till Förskolan Äventyret! Snart är det dags för ditt barn att börja på Förskolan Äventyret. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att ni ska trivas. I den här texten vill vi ge information till

Läs mer

Välkommen till Skönberga Förskola

Välkommen till Skönberga Förskola Välkommen till Skönberga Förskola Skönberga förskola är belägen i en naturskön miljö vid foten av Husbyklacken, ett naturområde i Söderköping. Förskolan byggdes 1977 och fick en för tiden traditionell

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Bullerbyn Förskolechefens ställningstagande

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Bullerbyn Förskolechefens ställningstagande Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Bullerbyn 2014-2015 Förskolechefens ställningstagande På förskolorna på Lyckåkers förskoleområde ska det finnas möjligheter och tillfällen

Läs mer

Välkommen till Ryrsjöns förskola

Välkommen till Ryrsjöns förskola FÖRSKOLOR I LILLA EDETS KOMMUN Välkommen till Ryrsjöns förskola» lillaedet.se 1 Förskolan är ditt barns första skola. På förskolan möts era barn av trygga rutiner, lärorika och lekfulla aktiviteter samt

Läs mer

Likabehandlingsplan. Syrsans förskola Avdelning Myran

Likabehandlingsplan. Syrsans förskola Avdelning Myran Likabehandlingsplan Syrsans förskola Avdelning Myran Förebyggande handlingsplaner och åtgärder mot diskriminering, trakasserier, kränkande behandling och mobbing. Inledning Likabehandlingsarbetet handlar

Läs mer

INFORMATION TILL FÖRÄLDRAR I FAMILJEDAGHEM

INFORMATION TILL FÖRÄLDRAR I FAMILJEDAGHEM INFORMATION TILL FÖRÄLDRAR I FAMILJEDAGHEM Tegspedagogerna, familjedaghem Teg och Böleäng Uppdaterad 2014-02-03 Välkommen till mig Jag hoppas på ett gott samarbete oss emellan och Ni skall trivas hos mig.

Läs mer

Välkommen till. Kiaby förskola

Välkommen till. Kiaby förskola Välkommen till Kiaby förskola Välkommen till Kiaby förskola. Kiaby är en liten by nära natursköna områden som Kjugekull och Oppmannasjön och med lantbruk och skog som närmsta grannar. Kör man genom den

Läs mer

Välkommen till oss! Husbygårds Förskolor VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR. Trollskogen, Nykarlebygatan 5

Välkommen till oss! Husbygårds Förskolor VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR. Trollskogen, Nykarlebygatan 5 12 Välkommen till oss! VÄLKOMMEN TILL HUSBYGÅRDS FÖRSKOLOR Trollskogen, Nykarlebygatan 5 Husbygårds Förskolor Solrosen, Bergengatan 22 Björkbacken, Bergengatan 26 2014-08-21 2 VÅR ENHET BESTÅR AV TRE FÖRSKOLOR

Läs mer

Allmän information från A till Ö

Allmän information från A till Ö Allmän information från A till Ö (Det finns möjlighet att få denna information muntligt/skriftigt på arabiska, somaliska och tjetjenska. Vänligen ta kontakt med personalen på förskolan) Besöksadress Postadress:

Läs mer

Välkommen till Solgatans förskola

Välkommen till Solgatans förskola Välkommen till Solgatans förskola» lillaedet.se 1 Förskolan är ditt barns första skola. På förskolan möts era barn av trygga rutiner, lärorika och lekfulla aktiviteter samt kamratskap och social gemenskap.

Läs mer

Malmö stad Förskoleförvaltningen. Välkommen till Bryggans förskola

Malmö stad Förskoleförvaltningen. Välkommen till Bryggans förskola Malmö stad Förskoleförvaltningen Välkommen till Bryggans förskola ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN Hur lång tid inskolningen pågår varierar från barn till barn. Den första dagen är ni välkomna klockan 9.30-ca 10.30.

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Rensbackens förskola Rensbackens förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi tar tillvara både inne- och utemiljön på ett medvetet sätt. Miljön är formad

Läs mer

Förskolan Parkens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Parkens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Parkens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Information till målsman

Information till målsman Information till målsman Uppdaterad 2013-08-09 1(8) ORGANISATION Förskolan Pärlan drivs av Centrumkyrkans församling (ideell förening, utan vinstsyfte) och i samarbete med Mora Kommun enligt avtal. Antagning

Läs mer

TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN

TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN SKRUVLÅDAN Här kommer lite information till er från oss på Förskolan Skruvlådan. Vi som arbetar här på Skruvlådan heter: Vår förskolechef heter: Ulla Elvermark Tfn: 070-864 50

Läs mer

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Smedby. Plan för aktiva åtgärder mot diskriminering och kränkande behandling. Pia Ihse

Förskolan Smedby. Plan för aktiva åtgärder mot diskriminering och kränkande behandling. Pia Ihse Handläggare Datum Pia Ihse 2018-10-02 0480-45 20 40 Förskolan Smedby Plan för aktiva åtgärder mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Smedby Barn och ungdomsförvaltningen Adress Odlingsvägen

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE

LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE 2014-2015 september 2014 Utdrag ur Läroplan för förskolan -98 Alla som arbetar i förskolan ska: - visa respekt

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Visborgsstaden Förskolechefens ställningstagande

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Visborgsstaden Förskolechefens ställningstagande Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Visborgsstaden 2014-2015 Förskolechefens ställningstagande På förskolorna på Lyckåkers förskoleområde ska det finnas möjligheter och tillfällen

Läs mer

VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN!

VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN! BARN OCH UTBILDNIGSFÖRVALTNINGEN BJÖRKTJÄRA FÖRSKOLA 2015-2016 VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN! Det här med att börja i förskolan är naturligtvis en stor förändring i ert liv både för barn och vårdnadshavare.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Kristallens

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Kristallens Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Kristallens förskola. 2016/2017 Kristallens vision På Kristallens förskola ska alla känna sig trygga och inte utsättas för någon form av diskriminering

Läs mer

Välkommen till familjedaghem i avesta kommun

Välkommen till familjedaghem i avesta kommun Välkommen till familjedaghem i avesta kommun familjedaghem Familjedaghem är en del av förskoleverksamheten i Avesta kommun, med en speciell inriktning på vardagspedagogik grundad på Allmänna råd för familjedaghem.

Läs mer

för Rens förskolor Bollnäs kommun

för Rens förskolor Bollnäs kommun för Bollnäs kommun 2015-08-01 1 Helhetssyn synen på barns utveckling och lärande Återkommande diskuterar och reflekterar kring vad en helhetssyn på barns utveckling och lärande, utifrån läroplanen, innebär

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Förskolan Västanvind Västanviks Folkhögskola Winterommesväg 5 793 92 Leksand tel: 0247-64134 även text Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987

Läs mer

Förskolorna Framtidsfolket AB

Förskolorna Framtidsfolket AB Vi önskar dig varmt välkommen till Förskolorna Framtidsfolket! Under inskolningen kommer vi att ha gott om tid till att lära känna varandra. Vi ser fram emot att få veta vad ditt barn tycker om och är

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola

Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

1(6) Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Förskolan Slottet

1(6) Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Förskolan Slottet 1(6) Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Förskolan Slottet Läsåret 2015/2016 2(6) Uppdrag och planering för att främja likabehandling och förebygga kränkande behandling Huvudmannen

Läs mer

Välkommen till Kulladals förskola i Fjälkinge

Välkommen till Kulladals förskola i Fjälkinge www.kristianstad.se Välkommen till Kulladals förskola i Fjälkinge 1 Välkommen till Kulladals Förskola i Fjälkinge. Förskolan ligger centralt i byn med närhet till natursköna områden såsom Fjälkinge Backe

Läs mer

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk planering för 2015-2016

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk planering för 2015-2016 Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk planering för 2015-2016 Torneusgårdens Förskola Stationsvägen 6 957 31 ÖVERTORNEÅ Tel:0927-72150, 070-2705763 E:mail: torneusgarden@utb.overtornea.se Organisation

Läs mer

till förskolan Talgoxen

till förskolan Talgoxen Välkommen till förskolan Talgoxen Förskolan ska lägga grunden för det livslånga lärandet genom att verksamheten är lustfylld, trygg och lärorik för alla barn. Detta förutsätter att omsorg, fostran och

Läs mer

Välkommen till Klosterängens förskola

Välkommen till Klosterängens förskola FÖRSKOLOR I LILLA EDETS KOMMUN Välkommen till Klosterängens förskola» lillaedet.se Förskolan är ditt barns första skola. På förskolan möts era barn av trygga rutiner, lärorika och lekfulla aktiviteter

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! , Välkommen till din förskola! Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen

Läs mer

Stora Höga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Höga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Höga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Välkommen till förskolan

Välkommen till förskolan Välkommen till förskolan Så var det dags! Ditt barn ska börja förskolan. En milstolpe i livet och en spännande tid både för dig och ditt barn. Du har säkert många frågor. Tveka inte att prata med oss som

Läs mer

Ryrsjöns. Plan mot Diskriminering och Kränkande behandling

Ryrsjöns. Plan mot Diskriminering och Kränkande behandling Ryrsjöns Plan mot Diskriminering och Kränkande behandling Läsåret 2017-2018 Innehåll 1. Inledning 1-2 2. Vad styr vårt likabehandlingsarbete 2 3. Våra mål 2 4. Utvärdering 2-3 5. Främja 3-5 6. Kartläggning

Läs mer

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Mariagårdens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Mariagårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015 Mariagårdens förskola Förskola Mariagården Ansvariga för planen Det övergripande ansvaret för planen ligger på förskolechef

Läs mer

Plan för. Skogsdungens förskola. 2017/2018 Skogsdungens vision

Plan för. Skogsdungens förskola. 2017/2018 Skogsdungens vision Plan för - att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Skogsdungens förskola 2017/2018 Skogsdungens vision Skogsdungens förskola ska vara trygg för alla

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Avser läsåret 2015-2016 Söderängens förskola Årets plan gäller från 2015-11-01 till 2016-10-30 ska utvärderas senast 2016-08-30 Förskolan måste agera

Läs mer

Vi följer kommunernas regler för vistelsetid för barn till arbetssökande. Lyssna med din förskola vad som gäller för er.

Vi följer kommunernas regler för vistelsetid för barn till arbetssökande. Lyssna med din förskola vad som gäller för er. 1 (7) A Allergier När ditt barn har en allergi eller intolerans meddelar du personalen på förskolan. För att få annan mat behöver förskolan ett läkarintyg undantaget vegetarisk kost. Arbetsplatsträff APT

Läs mer

Ryrsjöns. Plan mot Diskriminering och Kränkande behandling

Ryrsjöns. Plan mot Diskriminering och Kränkande behandling Ryrsjöns Plan mot Diskriminering och Kränkande behandling Läsåret 2018-2019 Innehåll 1.Inledning... 1 2. Vad styr vårt likabehandlingsarbete... 1 3. Våra mål... 1 4. Utvärdering... 1 5. Främja... 2-3 6.

Läs mer

Engelns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Engelns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Engelns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL.

VÄLKOMMEN TILL. VÄLKOMMEN TILL www.rackarbergetsforskola.uppsala.se INNEHÅLL Övergripande information om förskolan Introduktion på förskolan Vår värdegrund Grön Flagg Föräldrasamverkan Övergripande information om förskolan

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Välkommen till oss på Fjordens förskola!

Välkommen till oss på Fjordens förskola! Välkommen till oss på! Viktoria gatan 9 169 69 Solna Tel: 08-83 49 63 Vi är en av tre kommunala förskolor i Hagalunds förskoleenhet. Förskolans öppettider: 07.00-17.30 Förskolechef: Jennie Andersson-Smiljanic

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2016 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

till förskolan Talgoxen

till förskolan Talgoxen Välkommen till förskolan Talgoxen Förskolan ska lägga grunden för det livslånga lärandet genom att verksamheten är lustfylld, trygg och lärorik för alla barn. Detta förutsätter att omsorg, fostran och

Läs mer

INSKOLNING PÅ KYRKVILLANS FÖRSKOLA

INSKOLNING PÅ KYRKVILLANS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL INSKOLNING PÅ KYRKVILLANS FÖRSKOLA Beskrivning av förskolan Personal Målsättning Profil En dag på förskolan Praktisk information Inskolningsrutiner Vecka 1 Vecka 2 Personal: Gunghästen,

Läs mer

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Välkommen till Liljebackens förskola

Välkommen till Liljebackens förskola Utbildningsförvaltningen Liljegatan 12 343 34 Älmhult Myran 555 10, Nyckelpigan 552 89, Fjärilen 555 09 Sländan 555 12, Flugan 554 69, Snigeln 555 37, Skalbaggen 555 20, Humlan 555 18 Välkommen till Liljebackens

Läs mer

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Furets förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk plan för

Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk plan för Välkommen till Torneusgårdens Förskola Pedagogisk plan för 2014-2015 Torneusgårdens Förskola Stationsvägen 6 957 31 ÖVERTORNEÅ Tel:0927-72150, 72147 E:mail: torneusgarden@edu.overtornea.se Organisation

Läs mer