VÅTT OTORRT VATTENSPORT. Digital Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÅTT OTORRT VATTENSPORT. Digital Verksamhetsplan"

Transkript

1 VÅTT OTORRT VATTENSPORT AB Digital Verksamhetsplan

2 1.Verksamhetsbeskrivning och problematisering Verksamhet Uthyrning av vattensportsprodukter som vindsurfingbrädor, kiteboards, kajaker, jet ski och dykutrustning samt olika event, arrangemang och kurser på samma tema. Målsättningar och problem Att attrahera och nå ut med erbjudanden till personer utanför Motala samt i bredare målgrupper. Funderar över att attrahera vintersportsfantaster att testa sommarsporter. Tror att webben är rätt väg att gå, har ok vana vid sociala medier men har inte använt det i marknadssyfte. Vill gärna se vad andra har gjort bra och ta intryck av detta för att hålla ner kostnaderna. Målgrupp Lite olika beroende på produkt. Extreme produkterna vänder sig till ungdomar och unga vuxna. Kajak mer till äldre kunder. Företaget vill nå en större kundkrets och kommuner nära Motala och vill gärna börja ordna bokningar för företag och större sällskap. 2. Underlag från kund Kommunikation frågor: Hur kontaktas och etableras era kunder idag? Vad har detta gett för gensvar? Hur ser ni själva att ni ska nå kunder utanför Motala? Organisation frågor: Hur är er organisation uppbyggd? Hur ser er framförhållning och vision ut? Hur mycket ser ni av den dagliga verksamheten? Hur är kontakten med anställda? Har ni en kundansvarig? Har ni etablerat er och tag hjälp av företag i närheten? Har ni koll på konkurrensen?

3 3. Marknadsförings kanaler Internet Sociala medier Sociala medier är nyckeln till framgång! Vårt tips är att företaget utvecklar detta genom att vara mer aktiva och fråga kunden vad de letar och längtar efter. Leta upp kunderna på deras forum, facebook grupper, twitter etc. och länka och upplys dem om ert utbud och erbjudande. Genom att länka till era nätverk så visar ni vart företaget finns! Kolla upp företag inom samma bransch och gör er sida mer effektfull, tydlig och enkel att förstå och använda. Hemsida: Då företaget främst, fram till idag, har spridit sin information via hemsidan börjar vi med att ta oss ett djupdyk i denna. Vi lägger därför mer fokus på design och layout, samt att främja enkelheten för samtliga anställda att uppdatera sidan dagligen via en enkel plattform. Allt för att hela tiden ha en hemsida som ligger rätt i tiden med den senaste informationen samt att vi ordnar ett kassa system som är användarvänligt för kund. Facebook: Vått Otorrt Vattensport AB Facebook sida har idag alldeles för liten trafik. Vi börjar med att gå igenom alla presentationstexter och fotografier på företagets Facebook för att se så ingen onödig och slarvig information syns. När vi tillsammans med ägarna av företaget känner oss nöjda med innehållet går vi in i nästa fas som handlar om att sprida sidan vidare. Detta genom att vara aktiv, med fotografier, inlägg och gillandet av företag vi samarbetar med. Att ha en välfungerande Facebook sida är viktigt då detta forum fortfarande är bland de absolut bästa. En liten bit av budget kan även läggas på att sprida sidan via sponsrade inlägg på målgruppens flöde. Twitter: Med ett Twitter konto kan man via hashtags och tidigare kunder se vad skrivits om företaget. Twitter är dessutom ett något snabbare media för att svara på kunders frågor och förslag än Facebook. Som Twitter ansvarig gäller det att snabbt reagera i flödet då Twitter används som en slags chatt och att allt sker offentligt. Vi förslår även att man via Twitter kan ha tävlingar och undersökningar om kundernas uppfattning angående företaget. Instagram: Majoriteten av företagets anställda och medlemmar är mycket duktiga på fotografering och missar inte många chanser till en snygg bild på varandra i vattnet eller på företagets utrustning. Med Vått Otorrt VSABs fantastiska läge vid Varamon går det inte blunda för det

4 fakta att fantastiska miljöbilder och verksamhetsbilder kan tas dagligen. Vi skapar ett Instagram konto för företaget och väljer att köra en grundkurs för ägarna där vi går igenom hela processen från taget foto till publicering. Vi lär även ut hela biten kring hashtags och olika foto effekter, och ger tips på olika varianter som styr trafiken mer till deras konto. Vi rekommenderar därför ägarna att så fort de själva känner sig säkra på Instagram lägga på rutin att samtliga anställda har tillgång till verksamhetens konto och dagligen lägga upp foton. Vi kan även kolla flödet via tidigare kunder här och sedan be samtliga kunder lägga upp deras fotografier med hashtags. Vi har även förslag på att låna ut vattentåliga kameror till kunden under visiten, då på brädor, hjälm och under vattnet. Dessa fotografier kan även användas, med kunds godkännande, till reklam och ute på de sociala medierna. Vi kan även ta kort på sällskapet i helhet både på land och i vattnet för att visa gemenskapen och glädjen. Blocket: Vi hjälper ägarna att registrera ett blocket konto där de kan lägga ut begagnade och nya brädor, kites & tillbehör. Vi rekommenderar även att lägga ut de företags kampanjer gällande kickoffer och "prova på dagar" som vi tagit fram åt verksamheten. Youtube: Vi registrerar även ett Youtube konto ämnad för verksamheten Vått Otorrt Vattensport AB. Här ser vi att företaget lägger upp filmer på diverse vattensport aktiviteter, tävlingar, femkamper osv. Forum för vattensport och extremesport: Vi hjälper verksamheten att bygga upp en informativ profil på forum som freeride.se & vattenlust.se, som anses som de största inom vattensport. Här lär vi sedan ut hur man på ett effektivt sätt kan etablera sina erbjudanden och produkter. Nyhetsbrev: Vi har som mål att bygga upp ett stort kontaktnät under kort tid. Varje gång vi får in nya kunder och företag kommer vi alltid att registrera deras mail adresser för att sedan skicka ut erbjudanden med jämna mellanrum. Målet med kontaktnätet är att det ska vara så pass informativt att vi kan styra våra utskick gällande ålder, kön & intressen. 4. Marknadsförings kanaler Utanför internet (informationen sprids dock även på webben)

5 Frukostmöten: Då hela verksamhetsplanen med tillhörande profil är satt rekommenderar vi de ansvariga att medverka på de lokala frukostmötena. Här ges ett utmärkt tillfälle att etablera sitt varumärke och förankra många anhängare inom samma kommun. Förslagsvis ska Vått Otorrt VSAB hålla i ett frukostmöte inom kort där man bjuder in till frukost och samtal i verksamhetslokalerna för att framkalla den bästa känslan. Dela ut erbjudanden och kampanjer avsedda för företag på plats, perfekt tillfälle! Motala Expo: Motalas stora företagsmässa är ett ypperligt läge för Vått Otorrt VSAB att synas! Här man kan tillsammans med företagets alla medlemmar och anställda visa upp sig från sin absolut bästa sida i den bästa av företags miljöer. På årets expo kan ni visa upp era varor och ge information om hemsida med forum, blogg, facebook sida etc. och att ni satsar på större sällskap så att de ska få med hela klassen, alla kollegorna eller hela familjen. Vi rekommenderar företaget att till nästa expo hyra in en surfmaskin, alltså en stor pool där man i poolen får prova på wakeboard & vattenskidor, bland annat. Allt för att påkalla uppmärksamhet! Synas på större event: (Vätternrundan) Då företaget har en enorm drivkraft och en vilja att ta verksamheten till nya höjder trycker vi lite extra på det klyschiga "syns man inte, finns man inte". Vi föreslår att företaget ska synas vid alla tillfällen som ges och rekommenderar att under Motalas största event, Vätternrundan, ansöka om en stor plats under hela cykelveckan. Här vet vi på förhand att publiken är stor och ålderspannet enormt. Här vill vi återigen att ni har med surfmaskinen, låt barn, ungdomar och de yngre vuxna prova på. Putsa till kanoterna och tillsammans med informativa foldrar om verksamhetens "prova på dagar" fronta dessa för den äldre publiken. Dela ut förtryckta badringar med företagets adress till hemsidan. Kanske vore det en idé att tillsammans med Williams Båtvarv fronta vattenskotrar? Båtvarvet vill gärna sälja fler av dessa, och Vått Otorrt AB har redan ett par stycken i sin ägo som man önskar att fler ska prova på! Föreningar: Vi har skräddarsytt ett "prova på paket" där vindsurfing, kite, kajak, jetski & dykning ingår. Detta ser vi som ett perfekt paket för de som vill ägna en dag tillsammans och prova på saker som de tidigare kanske ej har gjort. Vi vet av erfarenhet att stor del av länets idrottsföreningar årligen har "teambuilding dagar" och aktiviteter för att främja "vi känslan". Vi hoppas och tror att verksamhetens breda utbud av aktiviteter kan locka den breda publiken och har därför tagit fram ett reducerat paket just ämnat för föreningar.

6 5. Erbjudanden & kampanjer års present. Välj mellan surf, kite, dykning eller jetski i en timme på Vättern. Innan man beger sig ut på vattnet så har man först en min genomgång med en instruktör. Efter att ni sen tagit er tillbaka till land så väntas ett resturangbesök på Skepp och Hoj's uteservering med en oslagbar vy över Vättern. Svensexa/Möhippapaket (erbjudandet gäller på en beställning med minst 5 personer) Välj 2 av våra aktiviteter, surf, kite, jetski, dykning eller kajak, att utöva under en eftermiddag. Eftermiddagen avslutas sen med ett resturangbesök på Skepp och Hoj's uteservering med en oslagbar vy över Vättern års present Välj att åka jetski eller paddla kajak i två timmar (10 20 min genomgång med instruktör innan ni beger er ut på vattnet). Efter att ni sen tagit er tillbaka till land så väntas ett resturangbesök på Skepp och Hoj's uteservering med en oslagbar vy över Vättern. Företagspaket (erbjudandet gäller på en beställning med minst 10 personer) Välj 2 av våra aktiviteter, surf, kite, jetski, dykning eller kajak, att utöva under en eftermiddag. Eftermiddagen avslutas sen med ett resturang och barbesök på Skepp och Hoj's uteservering med en oslagbar vy över Vättern. AW paket (Gäller tors lör) Välj mellan aktiviteterna surf, kite, jetski eller kajak i en timme. Eftermiddagen avslutas sen med ett resturang och barbesök på Skepp och Hoj's uteservering med en oslagbar vy över Vättern. Prova på paket (priserna är per person) Surfpaket En timmes surf med 20 min instruktion. Kiteboardpaket En timmes kite med 20 min instruktion. Kajakpaket Två timmars kajak med 10 min instruktion.

7 Paddla ut till en ö och sen tillbaka. Jetskipaket En timmes jetski med 10 min instruktion. Dykpaket Två timmars dykning med 20 min instruktion. För dykarcertifikat: Fem fyratimmarslektioner 6. Målgrupper Det finns olika målgrupper beroende på produkt. Med våra Extreme produkter vänder vi oss till ungdomar och unga vuxna. Kajak fungerar till äldre målgrupper. Målgrupper i Motala är gymnasieungdomar på Seglargymnasiet och på andra gymnasieskolor i Motala samt de som bor nära Varamon och övriga motalabor. Vi når dessa och nya målgrupper genom att marknadsföra oss via turistbyråns och Motala kommuns hemsidor samt sidor som Visit Östergötland och På gång i Östergötland. Gymnasielever når vi genom skolors och elevkårers sidor på Facebook. Målgrupper utanför Motala är invånare i kommuner nära Motala och turister. Vi når dessa målgrupper genom marknadsföring på sidor som Visit Östergötland och På gång i Östergötland. Vi kan söka fram nya målgrupper via verktyg som Twingly för att nå de som bloggar om vattensport. Nya målgrupper kan vi ta fram genom intervjuer(med kund) och enkäter mot slutkund. Målgruppers koppling till produkter och erbjudanden Surfing, kite, dykning och extreme sporter passar bäst för unga målgrupper som gymnasieungdomar. Kajak och dykning passar mer äldre målgrupper. Till större sällskap och företag kan kajak och övriga aktiviteter enligt önskemål passa. Nå målgrupper i marknadsföringskanaler På Facebook når vi breda målgrupper. På Instagram når vi Intressebaserade målgrupper. På Twitter når vi de som redan talar om produkterna. 7. Verksamhetsrutiner Locka digital trafik Företaget vill få fler besökare på sina sidor och då gäller det att skapa mer närvaro på

8 andra sidor, för att på så vis skapa billig reklam. Att via Facebook gilla andra företags sidor kan generera besökare till företaget. Vi föreslår att tipsa via Adlibris om böcker angående vattensporter, vilket gör att man leder besökare tillbaka till företages sida. Vår tanke är att locka kunderna dit för att de ska kunna ta del i vad företaget har erbjuda. Varje liten bild, text, video, länk eller övrigt innehåll på företagets sida är där för att locka kunder. Vår tanke är att företaget regelbundet ska få upp innehåll. Viktigt att tänka på till framtiden är vem som kommer ha ansvaret för det som läggs ut på nätet. Vi föreslår regelbunden utvärdering av de budskap som läggs ut för att se om det finns något som kan göras bättre och om vilka budskap som mottages extra väl. Vi kan även erbjuda de anställda kurser i nya sociala verktyg på nätet. 8. Verksamhets utveckling Företaget vill få vintersportare att bli intresserade av deras sommaraktiviteter och då behövs paralleller exempelvis fotografier på vattensport som liknar vintersport. Exempelvis bakhoppning (från extra höjder till extremt djup): Tycker du det är kul med höjder och hopp? Vad tror du om djupdykning i Motalas fräscha Vätternvatten? För att företaget ska etablera en bra kundkontakt behövs mer på golvet erfarenhet, som ges av de anställda. Om man har koll på de anställda har man även koll på kunden, för ägarna kan inte alltid vara där och se och höra allt. Vi föreslår att ägarna kan ha möten med sina anställda och de kan där ge rapportering och feedback. Vi ser att kundansvariga anställda ska vara lojala, ärliga och kunniga inom de mesta. Av dessa vill vi att ägarna utser ansvariga i mail och telefon samt ansvariga i sociala media och hemsida. Antal ansvariga beror på flödet, vilket vi givetvis ska öka!

Tips för att lyckas med e-handel

Tips för att lyckas med e-handel Tips för att lyckas med e-handel Innehållsförteckning 1. PRODUKTER 3 PRODUKTTEXTER 3 PRODUKTBILDER 3 PRISSÄTTNING 3 2. MARKNADSFÖRING 4 SEO (SÖKMOTOROPTIMERING) 4 GOOGLE ADWORDS 7 NYHETSBREV 7 SMS 8 BANNERANNONSERING

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

Marknadsföringsstrategier och företags användning av sociala medier

Marknadsföringsstrategier och företags användning av sociala medier Marknadsföringsstrategier och företags användning av sociala medier Högskolan i Halmstad Strategisk kommunikation, påbyggnadskurs 30hp Examinator: Matts Skagshöj Handledare: Martin Berg Författare: Elvedin

Läs mer

Tips & trix för dig som ska starta eget

Tips & trix för dig som ska starta eget Tips & trix för dig som ska starta eget *************************************************************************************************** Innehållsförteckning ****************************************************************************************************

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 UNDERSÖKNINGSMETOD Rapporten bygger i huvudsak på en undersökning som är genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Eniro. Undersökningen, i form av telefonintervjuer,

Läs mer

ECOonline AB - Social Media strategi

ECOonline AB - Social Media strategi ECOonline AB - Social Media strategi ECOonline är ett IT- och Programvaruföretag. ECOonline är idag inte närvarande på några sociala medier. Eftersom sociala medier vid en första anblick kan verka oöverskådliga

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

Bankuellt Nr 8 Februari 2013

Bankuellt Nr 8 Februari 2013 Bankuellt Nr 8 Februari 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Under 2012 hände något historiskt. Bergslagens Sparbank öppnade ett nytt kontor på en ort som varit utan bankkontor

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar,

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar, Nyhetsbrev maj 2015 Bästa Brismedlemmar, Först och främst tack för att just du är medlem. Via ditt medlemskap har vi möjlighet att hänga med i barnens behov och utveckla verksamheten. Fler får en större

Läs mer

Underlag till riktlinjer för användning av sociala medier i åländska kommuner och offentliga myndigheter

Underlag till riktlinjer för användning av sociala medier i åländska kommuner och offentliga myndigheter Underlag till riktlinjer för användning av sociala medier i åländska kommuner och offentliga myndigheter Åda Ab November 2014 1. Inledning... 3 1.1. Vad är sociala medier?... 3 1.1.1. Facebook... 3 1.1.2.

Läs mer

HANDBOK FÖR SOCIALA MEDIER

HANDBOK FÖR SOCIALA MEDIER HANDBOK FÖR SOCIALA MEDIER Av Sveriges Annonsörers mediekommitté för internetreklam 2012 INNEHÅLL 1. ELVA SAKER ATT TÄNKA PÅ 3 1.1 VAR FINNS DINA KUNDER 3 1.2 FÖRSTÅ KANALEN 3 1.3 VAD SÄGS OM DITT VARUMÄRKE?

Läs mer

Guide för sociala medier

Guide för sociala medier Guide för sociala medier 2 Handelns framtid är digital Att vara ständigt uppkopplad är idag inga konstigheter. 85 procent av svenskarna över 16 år har tillgång till nätet i hemmet och hela 81 procent av

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA WEB POLAREN RO Nr 1, Februari 2013 Bostadsstiftelsen Platen: Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar Webropol satsar på seminarier: Vi bjuder in till frukostmöten och branschdagar med

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln En skrift om hur vi involverar fler i vår verksamhet Volontärrekrytering - din GPS i volontärsamordningsdjungeln 2 Inledning Den ideella kraften är stor. Faktiskt så stor att den kan omräknas till cirka

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

SAY IT! - en handbok i kommunikation

SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation TEXT, ILLUSTRATIONER, LAYOUT och METODUTVECKLING: Jonas Nilsson / Organisationsutvecklare / jonas.nilsson@viunga.se MED FEEDBACK,

Läs mer

Bloggen den nya reklamkanalen för företagen? Terese Nilsson KY-akademien Reklam och Marknadsföring Göteborg VT-2010. elev [Företagets namn]

Bloggen den nya reklamkanalen för företagen? Terese Nilsson KY-akademien Reklam och Marknadsföring Göteborg VT-2010. elev [Företagets namn] Bloggen den nya reklamkanalen för företagen? Terese Nilsson KY-akademien Reklam och Marknadsföring Göteborg VT-2010 elev [Företagets namn] Innehåll 1. Inledning... 1.1 Mål... 1.2 Syfte... 1.3 Bloggens

Läs mer

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat HANDBOK I E-POSTMARKNADSFÖRING UPPDATERAD MED e-post för sociala medier och mobila enheter INNEHÅLL 1. nycklarna till framgång 6 2.

Läs mer

bra Restaurang Statt ANRIKA LYFTER MED NYA ÄGARE OCH NYTÄNK NYHETSBREV SÅ SKAPAR DU ETT ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014

bra Restaurang Statt ANRIKA LYFTER MED NYA ÄGARE OCH NYTÄNK NYHETSBREV SÅ SKAPAR DU ETT ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014 ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 3 HÖSTEN 2014 ETT KUNDMAGASIN FRÅN ÅGRENSHUSET OCH LILLA GULA OM VÄRDET AV ATT SYNAS. HUR KREATIV KOMMUNIKATION KAN FÖRA FRAM DITT BUDSKAP. bra SÅ SKAPAR DU ETT

Läs mer

Fokus Framtid. Projektrapport

Fokus Framtid. Projektrapport Fokus Framtid Projektrapport år 2 För första gången har vi haft praktikanter som gör att fler kan hjälpa fler och gett bidrag som skapar möjligheter att genomföra radiodrömmar. Att sända radio första gången

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Marknadsanalys. Ett moment i kursen Marknadsföring, 723G04. Skrivet av Jesper Petersson och Johan Blomgren. Sida 1

Marknadsanalys. Ett moment i kursen Marknadsföring, 723G04. Skrivet av Jesper Petersson och Johan Blomgren. Sida 1 Marknadsanalys Ett moment i kursen Marknadsföring, 723G04 Skrivet av Jesper Petersson och Johan Blomgren Sida 1 1 Sammanfattning!... 3 2 Bakgrund och syfte!... 4 3 Genomförande och metod!... 5 4 Nulägesanalys!...

Läs mer