Tips - Equipe och Tävlingsdatabasen (Tdb)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tips - Equipe och Tävlingsdatabasen (Tdb)"

Transkript

1 Tips - Equipe och Tävlingsdatabasen (Tdb) Allmänt För SWBs unghästbedömningar används samma anmälningsprogram som Svenska Ridsportförbundet för vanliga tävlingar. Systemet är väl inarbetat inom sporten. Bedömningsprogrammet, Equipe 4 för avelsvärdering, är mycket likt tävlingsprogrammet men ägs av SWB och är helt anpassat till våra unghästbedömningar. Bedömningsprogrammet (Equipe) och anmälningsprogrammet (Tdb) är helt kostnadsfritt för SWBs regionala avelsföreningar att använda. SWB betalar en central licens (ordinarie pris ca 3000 kr/klubb). I SWBs version ingår inte Online rapportering, dock publiceras startlistorna online. Det är däremot möjligt för varje förening att köpa en egen online-version direkt från Equipe. För alla SWB sanktionerade bedömningar SKALL Tdb och Equipe användas. De är administrativt mycket fördelaktigt att använda, bland annat kan ni använda systemet för att få anmälaren att själv meddela de uppgifter de/ni önskar få med t ex till salu-lista, uppstallning. Inloggningsuppgifter Det är samma inloggningsuppgifter till Tdb som till Equipe. Har du inga inloggningsuppgifter till Equipe support och Tdb för din förening, ska du skapa det på startsidan för Tdb Obs! man måste ha en giltig e-postadress. Klicka på Jag vill bli medlem Privat. Du måste börja med att skapa ett konto privat. Det är väldigt viktigt eftersom en förening inte kan vara medlem. (Företag är endast till för uppfödare, hästägare och ryttare som driver sin häströrelse som en firma och har f-skatt och/eller är momsredovisningsskyldiga.) Sedan är det bara att följa anvisningarna. Behörighet som administratör, kassör, för din förening söker du hos Equipe, maila support@equipe.com (gäller endast SWB:s avelsföreningar). Ladda ner Equipe-programmet När du fått behörighet som administratör så kan du logga in på och ladda hem programmet Equipe 4 - För avelsvärdering. Kontrollera att det är senaste versionen du tar. Produktnyckel Här hittar man även produktnyckeln som måste uppdateras varje år. Den långa sifferkoden kopieras och klistras in i Equipe under: Hjälp Ändra produktnyckel. Support och hjälp med Equipe 4 och Tävlingsdatabasen Vår egen Facebookgrupp SWB Bedömningsledare. Equipe , maila marianne.stenqvist@equipe.com, support@equipe.com OBS! Inga supportsamtal skall ställas till SvRF eftersom det inte är samma program.

2 Skapa arrangemang i Tävlingsdatabasen, Tdb Lägg alltid upp bedömningen/tävlingen först i Tdb. När sedan anmälningsfilen importeras till Equipe skapas alla klasser mm automatiskt och identiskt. NYHET! SWBs bedömningar ska i fortsättningen läggas upp som Arrangemang för att skilja på tävling och arrangemang. Arrangemang är allt som inte faller under Svenska Ridsportförbundets reglemente. Det går inte att ändra på det som redan är upplagt. Bedömningarna ska alltid ha Klubb status. För då behövs inte Tävlingsansökan skickas till SvRf/Tdb. Används inte när det är ett Arrangemang. Det är bra att kopiera in Tdb länken till er bedömning i propositionen. Länken hittar ni i rutan Tips när ni öppnar ert arrangemang på Tdb. Om er bedömning går över flera dagar och om man skall kunna anmäla sig till respektive dag. Då ska ni skapa klasser för respektive dag. Alla dagarna skall vara i samma tävling. Ange vid klassnamn vilken bedömning, t.ex 3-årstest fredag, exteriörbedömning, hoppföl etc. Sista anmälningsdag skall vara sista dag ni tar emot efteranmälningar via Tdb. Ni kan på sidan för ert arrangemang se färgmarkeringen. Vanlig anmälan = grön, efteranmälan = gul, ingen anmälningsmöjlighet = grå. Vill ni ha en spärr mot överanmälningar fyll i fältet Vid uppnått antal ekipage stänger klassen. Man kan skapa en reservlista, med eller utan avgift pålagd. Tänk på att efteranmälningsavgiften skall vara den extra summan som anmälaren skall betala. (Systemet belastar vid efteranmälan anmälaren med summan av anmälningsavgiften + efteranmälningsavgiften) Likviddagen ligger automatiskt på 7 dagar före arrangemangsstart. Detta kan ni ändra och ni kan ha olika likviddag för olika klasser/listor. Pengar dras från anmälarens konto kl på likviddagen. Likviddagen bör vara efter sista möjlighet till anmälan (efteranmälan) t ex + 4 dagar. Markera under Begränsning - regler rutan Hästen måste ha registreringsnummer hos ASVH för att kunna bli anmäld. Övriga rutor under Regler skall avmarkeras. (Obs! gäller ej fölbedömning där ska alla rutor vara avmarkerade). Under Tävlingstyp skall Häst samt en avdelning vara markerad. Ange samma avdelning för alla klasser. Listor skall skapas för olika saker ni behöver veta. T ex. uppstallning, saluhästar. Man kan även ta betalt för anmälan till listor. Gör en lista för att anmäla att hästen är kastrerad. Så att ni kan placera hingstarna först/sist i startlistorna. I ryttarmeddelandet, skriv endast det allra viktigaste och begär de uppgifter ni själv vill ha. T ex. födelsedatum för föl, om hästen är kastrerad, obligatorisk är att ange medlemsnummer i SWB.

3 Speciellt i Tdb för Fölbedömning, exteriörbedömning av ston ALLA bedömningsplatser och dagar i föreningens regi skall ligga i samma tävling men i olika klasser. Dvs. inte en tävling för fölbedömning lördag och en tävling för fölbedömning söndag. Det SKALL vara en klass för hoppstammade föl och en klass för gångartsstammade föl för varje bedömningsplats. Fölbedömningar/gårdsbesiktning med få föl kan slås ihop till en klass. Dock fortfarande olika för hopp och gång föl. Det ska vara en separat klass för exteriörbedömning av ston och rätt avelsvärderingsprogram valt. Rutan för ASVH-registreringsnummer ska inte vara markerad, eftersom detta innebär att importerade föl samt moderlivsimporter ej går att anmäla. För alla föl som inte har något reg. ansökansnummer skall numret i första hand sökas upp. Det går att söka på både reg. ansökansnummer och moders namn. Utlandsgjorda föl har inget reg. ansökansnummer och skall läggas upp med ett fejkat nummer, men det måste tydligt synas att det är ett fejkat nummer. Även tecken fungerar. Speciellt i Tdb för Kvalitetsbedömning: Gör en klass för uppsutten hoppning och en klass för löshoppning. I Equipe kopieras dessa sedan över till en gemensam klass för gångarter. Gör likadant för Öppen klass kvalitetsbedömning.

4 Användningen av Equipe 4 SUPERVIKTIGT! Innan du importerar anmälningsfilen. Kontrollera att du har senaste versionen av Equipe 4 för avelsvärdering, laddas ner från Equipe support Glöm inte att kontrollera att avgifterna kom med eller lägg in dem i Equipe. Det går bra att ladda hem anmälningar löpande från Tdb till Equipe. Glöm inte att kontrollera eventuella avanmälningar på Tdb efter det datum ni senast laddat hem anmälningar. Ett bra tips är att göra startnummer samma som katalognummer. Gå till vyn Förteckningar dra hästarna till den ordning de skall starta i (precis som när man flyttar i en startlista). Markera alla hästarna Redigera Markera allt. Välj Verktyg Omnumrera markering och börja på första startnummer. Gå till Utskrift Kataloguppgifter. Välj Sortera Hästar efter nummer. Protokoll- och diplomutskrift. Ibland vill man spara ner protokollen eller diplomen i en Pdf innan man skriver ut dem. Tyvärr är Equipes Pdf-verktyg väldigt dåligt. Dokumentet behåller inte sin rätta layout. Gör istället så här: Ladda ner en gratisversion av Pdf-skrivare i er dator. Välj inställningar, välj Pdf-skrivaren och spara ner dokumentet Eventuell återbetalning av avgifter kan ske via Tävlingsdatabasen. Även kvitto kan skrivs ut därifrån. Om häst avbryter sin bedömning skall detta markeras både på protokollet och i Equipe. Anledningen skall också anges på protokollet och i Equipe. Viktigt att ange om det är domaren eller hästägare som avbryter bedömningen. Ska klassen för anmälan delas på flera dagar så gör först klar startordningen. Skapa därefter nya klasser för de olika dagarna. Markera de ekipage som skall gå på t.ex lördag, högerklicka, välj kopiera till lördagens klass Ibland uppdaterar Equipe inte ordentligt vid resultatinmatningen! Lösning: Tryck OK och Uppdatera ett antal gånger till. Glöm inte att mata in MANKHÖJDEN på stoet. Obs! flyttad till fliken Exteriör. Resultatrapportering till Equipe/SWB Resultaten SKALL rapporters omgående efter avslutad bedömning. Det görs genom att i Equipe välja Arkiv/Exportera/Resultat till SvRf / Skicka direkt /..följ därefter anvisningarna. Samtidigt lägger ni själva ut era resultatlistor på er egen hemsida, dit länkar SWB sedan från bedömningssidan. Mer utförligt om rapportering finns i Arrangörshandboken.

5 Speciellt i Equipe för Fölbedömning och exteriörbedömning av ston I anmälan för varje föl skall ni byta födelseår till rätt år. (Angivet år är året för betäckningen eftersom man söker fram fölet från språngrullan). Utskrift av protokoll. För föl och kvalitets går det endast att Namna förtryckta protokoll. Skriv ut rätt antal Protokoll utan rubriker från Arrangörshandboken. Lägg dem i skrivaren igen (på rätt håll) och skriv ut Namna förtryckta protokoll från Equipe. Vill man, kan man skriva fölets födelsedag dvs. månad och dag (t ex 0521) i fältet för födelseår, så att födelsedatumet syns på startlistan. Födelsedatum måste skrivas för hand på protokollet. Vill man ha en gemensam startlista för ston som skall exteriörbedömas och hopp och gångartsföl så kan man göra en gemensam klass. Gå till exteriörbedömningsklassen, markera sto, högerklicka, välj kopiera till och likadant med fölen. MEN deras resultat måste skrivas ut från respektive rätt bedömningsklass. Speciellt i Equipe för Kvalitetsbedömning Utskrift av protokoll. För föl och kvalitets går det endast att Namna förtryckta protokoll. Skriv ut rätt antal Protokoll utan rubriker från Arrangörshandboken. Lägg dem i skrivaren igen (på rätt håll) och skriv ut Namna förtryckta protokoll från Equipe. Vill någon byta mellan klasserna uppsutten och löshoppning så gå till den klass där de är anmälda, markera ekipaget, höger klicka och välj flytta till. För att få en resultatlista för gångarter måste en ny klass för gångarter göras och kopiera in både de som anmält till löshoppning och hoppning. I Tdb ska det vara anmält till löshoppningsklass eller uppsutten hoppklass. Resultatinmatning kan ske antingen i den gemensamma klassen eller i respektive hoppklass. Resultat skrivs ut från resultatinmatningen enligt följande: gångartsresultat gemensam klass, hoppresultat respektive hoppklass eller löshoppning. Klicka i vilken sortering ni vill ha före ni skriver ut.

Tävlingsdatabasen (TDB)

Tävlingsdatabasen (TDB) Tävlingsdatabasen (TDB) Anvisningar för distrikt och klubbar som arbetar med tävlingsdatabasen (TDB) Senast uppdaterad 2010-01-17. Propositionen Viktiga datum och tidpunkter är när tävlingen öppnas för

Läs mer

Proposition för Bruksprovet 2015 Flyinge Kungsgård 9-14 mars

Proposition för Bruksprovet 2015 Flyinge Kungsgård 9-14 mars Särskilda bestämmelser Anmälan och betalning Anmälan och betalning sker via Tävlingsdatabasen (TDB) och öppnas 19 december 2014. Ordinarie anmälningstid utgår den 12 februari 2014 kl 18. Efteranmälan tas

Läs mer

Förändringar i SWBs bedömningsregelverk. Unghästtest Ridhästtest Fölbedömning Exteriörbedömning av ston

Förändringar i SWBs bedömningsregelverk. Unghästtest Ridhästtest Fölbedömning Exteriörbedömning av ston Förändringar i SWBs bedömningsregelverk 2019 Unghästtest Ridhästtest Fölbedömning av ston Namnändring SWB:s unghästbedömningar 3-årstest (Unghästtest för 3-åriga hästar) Unghästtest 4-årstest (Unghästtest

Läs mer

Administrera tävling/proposition/anmälningar i TDB

Administrera tävling/proposition/anmälningar i TDB Administrera tävling/proposition/anmälningar i TDB Hantering av proposition Allmänt: När tävlingsansökan har godkänts av distrikt och/eller SvRF öppnas möjligheten att skapa proposition, i dagsläget 120

Läs mer

Program & Deltagarmeddelande Kvalitetsbedömning (SWB) Kvalitetsbedömning & 3-årstest ponny samt fölbedömning (SWB) 2015-08-29

Program & Deltagarmeddelande Kvalitetsbedömning (SWB) Kvalitetsbedömning & 3-årstest ponny samt fölbedömning (SWB) 2015-08-29 Program & Deltagarmeddelande Kvalitetsbedömning (SWB) Kvalitetsbedömning & 3-årstest ponny samt fölbedömning (SWB) 2015-08-29 Mellersta Norrlands Hästavelsförening 1 Domare: Kvalitets häst (SWB): Exteriör:

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Laganmälan...

Läs mer

Administrera tävling. Arrangera tävling

Administrera tävling. Arrangera tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 3 Arrangera tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH.

FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH. FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH. Deltagarfrågor Fråga: Jag har aldrig skapat ett konto via något elektroniskt media tidigare. Hur gör jag? Svar: Se film på hur

Läs mer

Online-resultat. Manual

Online-resultat. Manual Online-resultat Manual Är onlineresultat något för vår förening? Jag tror vi alla kan hålla med att online-resultat är en fantastisk service! Vi började försiktigt med några få klubbar, sedan fick fler

Läs mer

Rutiner vid tävling. Årsta-Runstens Sportryttare. Version 1, 2012 Fredrik Starck, Sofia Becker, Lena Wenehult

Rutiner vid tävling. Årsta-Runstens Sportryttare. Version 1, 2012 Fredrik Starck, Sofia Becker, Lena Wenehult Rutiner vid tävling Årsta-Runstens Sportryttare Version 1, 2012 Fredrik Starck, Sofia Becker, Lena Wenehult Inledning Detta dokument är framtaget för att vara ett stöd till tävlingsledningen vid tävlingar

Läs mer

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5 Innehåll Skapa konto (Görs endast första gången) 1 Använda "mina katter" 3 Administrera mina katter 4 Anmäla katt till utställning 5 Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter: Skapa konto (Görs endast

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

Tävlingsdatabasen (TDB)

Tävlingsdatabasen (TDB) Tävlingsdatabasen (TDB) Anvisningar för ryttare, hästägare, föräldrar och företag som anmäler via tävlingsdatabasen (TDB). Senast uppdaterad 10-01-08 Inloggning För att kunna internetanmäla till tävling

Läs mer

Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.]

Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Klubbar - Allmänt [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

SNWK Tävling användarmanual för förarkonton (ekipagekonton) Manual för SNWK Tävling användarsidor

SNWK Tävling användarmanual för förarkonton (ekipagekonton) Manual för SNWK Tävling användarsidor Manual för SNWK Tävling användarsidor 2019-01-29 Innehåll SNWK Tävling användarsidor - flikar och sidor Lägg till hund(ar), klubb(ar) och medlemsnummer Anmälan Mina hundar samt tillhörande resultat, doftprov

Läs mer

Laghantering i Equipe

Laghantering i Equipe Laghantering i Equipe för klubbar tillhörande Skånes Ridsprtförbund Eftersm distriktet autmatiskt vill betala ut lagstöd till arrangörerna är det viktigt att inrapprteringen av lagklasserna sker på ett

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera

Läs mer

Tävlingsdatabasen (TDB)

Tävlingsdatabasen (TDB) Tävlingsdatabasen (TDB) Anvisningar för distrikt ch klubbar sm arbetar med tävlingsdatabasen (TDB) Prpsitinen Viktiga datum ch tidpunkter är när tävlingen öppnas för internetanmälan, när ev. efteranmälning

Läs mer

Manualer Tävlingskalender 2.0

Manualer Tävlingskalender 2.0 Manualer Efter fem år säger vi nu tack och hej till tävlingskalendern och hälsar en ny version välkommen. Som alla nya bekanta får vi ha lite tålamod och vara beredda att lära känna varandra allt eftersom.

Läs mer

Administrera tävling. Ansökan om tävling

Administrera tävling. Ansökan om tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 1 Ansökan om tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness HEMSIDANS ADRESS : http://www.idrottonline.se/orust/svanesundsgif gymnastik eller http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=94244 Administratörer:

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Fölbedömning och Exteriörbedömning av ston Bedömningsreglemente 2019

Fölbedömning och Exteriörbedömning av ston Bedömningsreglemente 2019 Fölbedömning och Exteriörbedömning av ston Bedömningsreglemente 2019 Fastställt 2018-09-19 av ASVH Service AB 1 FÖLBEDÖMNING OCH EXTERIÖRBEDÖMNING AV STON 3 1.1 IDÉ OCH MÅL 3 1.1.1 FÖLBEDÖMNING OCH EXTERIÖRBEDÖMNING

Läs mer

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen?

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Introduktion Vad är BangolfArena? Ett program som hanterar resultaten i bangolftävlingar och som gör resultaten tillgängliga på internet.

Läs mer

SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs)

SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs) SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs) Detta är en handledning som beskriver de vanligaste funktionerna i SBK Tävling och SBK Prov (Aldurs) För övrig info/hjälp hänvisar vi till http://help.sbktavling.se/index.php,

Läs mer

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren

Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren 1 Handledning för Stafett med OLA Version: 2017-10-12 Författare: Ingemar Gillgren Grunder för användning av OLA vid individuell tävling finns i en annan handledning. Den innehåller även en mängd grundläggande

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2015-03-30 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

Storeglemente Svenskt halvblod 2004 Fastställda av SH Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen

Storeglemente Svenskt halvblod 2004 Fastställda av SH Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen Storeglemente Svenskt halvblod 2004 Fastställda av SH 2003-12-11 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen Svenskt halvblod (fastställda 031211) ALLMÄNT För att en häst skall få tillgodoräkna sig

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

Bedömningsreglemente. Fölbedömning och exteriörbedömning av ston SWB

Bedömningsreglemente. Fölbedömning och exteriörbedömning av ston SWB Bedömningsreglemente Fölbedömning och exteriörbedömning av ston 2015 SWB 1. FÖLBEDÖMNIG OCH EXTERIÖRBEDÖMNING AV STON... 3 1.1 Idé och mål... 3 1.2 Deltagande hästar... 4 1.3 Ansvar (hästägarförsäkran)...

Läs mer

alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar

alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar Medlem För att vara med och tävla på klubbens interntävlingar måste du vara medlem i DRK Hur blir jag medlem? Betala in

Läs mer

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos.

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Manual Meos Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Följande moment beskrivs: 1. Skapa tävlingen i Eventor (administratörsrätt krävs) 2. Exportera tävlingen från

Läs mer

Laghantering i Equipe. Uppdaterad Uppläggning på TDB. Efter inläsning av anmälningsfilen

Laghantering i Equipe. Uppdaterad Uppläggning på TDB. Efter inläsning av anmälningsfilen Laghantering i Equipe Uppdaterad 2014-09-15 Uppläggning på TDB I TDB lägger man upp lagklassen för sig men stänger den för anmälan. Ev. lägger man upp en lista där lagledarna kan anmäla sina lag genm att

Läs mer

Bedömningsreglemente SWB. Fölbedömning och exteriörbedömning av ston

Bedömningsreglemente SWB. Fölbedömning och exteriörbedömning av ston Bedömningsreglemente SWB Fölbedömning och exteriörbedömning av ston 2016 1. FÖLBEDÖMNIG OCH EXTERIÖRBEDÖMNING AV STON... 3 1.1 Idé och mål... 3 1.2 Deltagande hästar... 3 1.3 Ansvar (hästägarförsäkran)...

Läs mer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer Skapa aktivitet för nätverksmotorer För att skapa en aktivitet behöver du vara inloggad på nätverkets hemsida. När du skapar en aktivitet måste du som motor ansöka om att få visa den i gemensamma På Gångkalendern

Läs mer

Behörighetskrav för domare inom SWB

Behörighetskrav för domare inom SWB Behörighetskrav för domare inom SWB Inledning Under 2010 har en kvalitetssäkring av SWBs domarsystem genomförts med hjälp av ekonomiska medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Arbetet har

Läs mer

Startguide, stafettävling

Startguide, stafettävling Startguide, stafettävling Baserad på OLA 5.0.0-26 Dokumentversion: 20120131 Författare: Redigering och layout: Oskar Berg, Halmstad Henrik Bengtsson, SOFT Niklas Wrane, SOFT Niklas Wrane, SOFT Sid 1 (9)

Läs mer

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 MX-RESULTS.COM Manual Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 Manual... 1 Inledning... 3 Hitta till mx-results... 4 Att skapa en användare på mx-results och göra rätt val... 5 Lagledare...

Läs mer

Handbok WRAS tävlingsprogram 2008

Handbok WRAS tävlingsprogram 2008 1(37) Handbok WRAS tävlingsprogram 2008 2(37) Innehåll 1 Inloggning administratör/tävlingsansvarig... 3 2 Före tävling... 5 2.1 Ny tävling... 5 2.1.1 Start och slutdatum... 7 2.1.2 Lägg till bilder/filer...

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet Disciplinärenden. Användarhandledning

Svenska Ishockeyförbundet Disciplinärenden. Användarhandledning Svenska Ishockeyförbundet Disciplinärenden Användarhandledning Innehållsförteckning 1 Domare... 2 2.1 Åta nytt ärende... 5 2.2 Överta ärende... 5 2.2 Administrera ärende... 6 2.2.1 Ärende detaljer... 7

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och Elitserierna

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

När ni beställer inloggning till Aladdin måste ni också meddela att ni vill använda onlineanmälan.

När ni beställer inloggning till Aladdin måste ni också meddela att ni vill använda onlineanmälan. Mina Katter Hantering för klubb som arrangerar utställning Innehåll: Beställning av inloggning till Aladdin och minakatter... 1 Så här ser första sidan ut i minakatter för klubb där man gör sina inställningar

Läs mer

Administrera tävling. Komplettering av tävlingsinformation

Administrera tävling. Komplettering av tävlingsinformation 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 2 Komplettering av tävlingsinformation [Här kan du läsa en enkel guide

Läs mer

Lathund Evenemangskalender

Lathund Evenemangskalender Lathund Evenemangskalender I denna lathund går vi genom steg för steg hur man sätter upp evenemangskalendern. För detta krävs fyra olika moment. Delmoment 1: Skapa ett evenemangsarkiv 1. Markera den sida

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 6 14 JULI :14 FOLKSAM OPEN 5 & 6 ÅR, HOPPNING

FALSTERBO HORSE SHOW 6 14 JULI :14 FOLKSAM OPEN 5 & 6 ÅR, HOPPNING FALSTERBO HORSE SHOW 6 14 JULI 2019 2019-05-20 15:14 FOLKSAM OPEN 5 & 6 ÅR, HOPPNING Serieanordnare: Stiftelsen Falsterbo Horse Show, organisationsnummer 847000-9203. SÄRSKILDA BESTÄMMELSER DELTAGARE Öppet

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012

Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012 Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012 Gemensamma bestämmelser: 1. Anmälningstiden utgår måndagen den 23 juli 2012. 2. Anmälan på särskild

Läs mer

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET 67 Webbadress: http://anmalan.golfdata.se Kan även nås via Skandia Tours hemsida: http://skandiatour.golf.se Alla anmälningar till Skandia Tour Elit, Riks, Regional

Läs mer

Manual för Bilsport Online Version 2.0

Manual för Bilsport Online Version 2.0 Manual för Bilsport Online Version 2.0 1 Efter att man loggat in på Bilsport Online via www.sbf.se presenteras man med följande sida. Mina uppgifter, Mina tävlingar, Mina meriter och Mina licenser motsvarar

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Arrangera - Resultat Export och Import

Arrangera - Resultat Export och Import 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Arrangera - Resultat Export och Import [Här kan du läsa en enkel guide hur du hanterar resultat.]

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Inledning. Registrering. 2008-12-17 Snabbstart för tavlingsanmalan.se

Inledning. Registrering. 2008-12-17 Snabbstart för tavlingsanmalan.se Inledning Jag tänkte att jag skulle göra en enkel guide till en första tävlingsanmälan. För att komma in i tavlingsanmalan.se första gången så måste man börja med göra en registrering. Registreringen är

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.]

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se ARRANGERA TÄVLING [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] Innehåll [ En enkel guide hur

Läs mer

Hantering av MH och MT i SBK Ta vling och SBK Prov

Hantering av MH och MT i SBK Ta vling och SBK Prov Sida 0 Hantering av MH och MT i SBK Ta vling och SBK Prov Handledning från start till mål Svenska Brukshundklubben har från och med 2014-01-01 övergått till elektronisk resultatrapportering av Mentalbeskrivning

Läs mer

LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg)

LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg) LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg) Allmän info Ett uppdaterat medlemsregister är ryggraden i en förenings verksamhet. Det underlättar fakturering/uppföljning av medlemsavgifter, närvarorapportering,

Läs mer

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Tävlingsrapportering Version 2.0, 2013-10-01 Syfte Guiden beskriver hur tävlingsrapportering görs i Eventor. Den riktar sig till tävlingsarrangörer och ansvariga på distrikts- och förbundsnivå.

Läs mer

Utbildning Förening. Senast uppdaterad:

Utbildning Förening. Senast uppdaterad: Utbildning Förening För att få upp fliken utbildning krävs det att man har rollen Utbildningsansvarig förening. På denna flik får man en samlad bild över all utbildning som föreningen genomfört. Det går

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Manual: Administrera evenemang

Manual: Administrera evenemang IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang Innehåll Inledning Om IndTA Om evenemang, tävlingar och tävlingsklasser Hur ska man lägga upp evenemang / tävlingar /

Läs mer

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s.

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s. Innehållsförteckning Frivillig Det här är Frivillig s. 3 Hur behandlas personuppgifter i Frivillig... s. 4 Hur respektive roll får behörighet och loggar in. s. 5 Vad respektive roll kan göra i Frivillig..

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Uppdok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund redigera kontaktuppgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling. 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.] Innehåll Arrangör... 3 a. Förberedelse... 3 b.

Läs mer

Anmälan via TenTour Online

Anmälan via TenTour Online VT 2013 Manual arrangör av If SO Tour Stockholm Anmälan via TenTour Online Support för klubbar Lena Kubicska 076-0065409 1 Detta är enkel manual för dig som skall lägga upp en ny If SO Tour tävling i TenTour

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Reviderad 171121 VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Medlem För att tävla på klubbens interntävlingar måste du vara medlem i DRK och om du inte

Läs mer

Kom igång med Mina sidor

Kom igång med Mina sidor Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Sida 1 av 15 Förening Närvarokort ID KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Verksamhet Anläggning/Lokal ANSÖKAN AVSER PERIODEN 2011 Riktigheten av lämnade uppgifter intygas: Ledarens namnteckning NAMN PÅ DELTAGARE

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-02-05 14:47

FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-02-05 14:47 FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-02-05 14:47 Folksam Scandinavian Open Särskilda bestämmelser Hoppning Deltagare Öppet för 5- och 6-åriga hästar såväl svenskfödda som importerade. Dessutom kommer

Läs mer

Golftourernas Anmälningssystem på Internet

Golftourernas Anmälningssystem på Internet Golftourernas Anmälningssystem på Internet Webbadress: www.golf.se/fsb. Klicka på Tour och därefter på Anmälningar. Till årets säsong har Golftourernas Anmälningssystem på Internet fått en ny design. Innehållet

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera anmälningar Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera anmälningar... 3 Administrera

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Ansvarsfördelning i tävlings- & evenemangsgruppen

Ansvarsfördelning i tävlings- & evenemangsgruppen 1 Roller i gruppen Dessa ansvarsområden finns i gruppen; 1.1 Sammankallande Den som är sammankallande i tävlingsgruppen gör följande: Kallar till möten genom att skicka ut en kallelse senast en månad innan

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer

Efter fem år säjer vi nu tack och hej till IndTA och hälsar en ny version välkommen.

Efter fem år säjer vi nu tack och hej till IndTA och hälsar en ny version välkommen. Manualer Efter fem år säjer vi nu tack och hej till och hälsar en ny version välkommen. Som alla nya bekanta får vi ha lite tålamod och vara beredda att lära känna varandra allt eftersom. Men skidskyttesverige

Läs mer

Guide för att redovisa in dragna avgifter

Guide för att redovisa in dragna avgifter Guide för att redovisa in dragna avgifter För att logga in anger du dina inloggningsuppgifter, som du har fått på mail. Har du har ett konto sen tidigare loggar du in med samma inloggningsuppgifter här.

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer