Samtalsrapporter Konstens Open Space

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samtalsrapporter Konstens Open Space"

Transkript

1 Samtalsrapporter Konstens Open Space Är Kronoberg stort nog? Initiativtagare: Göran Giselsson Deltagare: Pontus Ljungberg, Wirginia Bogatic, Remus Wilson, Martin Bornholm, Gudrun Bartels, Ulla Niemi, Agneta B Lind, Emelie Johansson Finns det ett levande konstcentrum i länet, så blir det naturligt att länet är en bas för kontinuitet. Vandalorum ligger nära, men inte i länet. Är viktigt för länet. De äkta besöksmålen söker man upp. Man ska bygga på det som finns!

2 Angående fokus på barn och unga Initiativtagare: Emelie Johansson Deltagare: Agneta B Lind, Erika Månsson, Monika Gyllkrans, Annkristin Andersson Pedagogik och kringarrangemang kring konsten fokuseras ofta på barn och unga. Detta gör att människor mellan och andra vuxna utestängs från konsten. De går på konstnärliga evenemang som barn men den pedagogiska verksamhet som fanns där för dem när de var små följer inte med upp i åldrarna. Det behöver vara lättare att göra stora projekt och skapa en plats för vuxenpedagogiken. En annan fråga som kom upp var om konstinstitutionerna skulle kunna frigöra resurser för fria konstnärer.

3 Hur kan man arbeta strategiskt med kommunernas konstsamlingar? Initiativtagare: Sunny Sandström Deltagare: Karin Fredriksson Franzén, Lena Wibroe, Karin Holmström, Lars-Erik Svensson, Margaretha Krieg, Nicolas Hansson Förslagsvis aktivera samlingarna på kommunerna och på landstinget. Löskonst Växjö, Ljungby, Älmhult Landstinget 6500 verk, Växjö 1000 verk, Alvesta 900 verk. Förslagsvis rotera konsten, ambulera samlingarna. Men då måste det finnas utställningsplats (som ett riktat projekt). Oftast innehåller det regionala konstnärer. Det är skillnad på en kommunal samling som är placerad, till skillnad från museets samlingar. Finns det register? Hur ser det ut? Jämför Kalmars vandringsutställning. För att synligöra konsten och konstnärerna. Visa på andra. Viktigt att skilja på marknadsvärde och inköpsvärde. Att konsten skildrar samtiden är ett värde. Grundtanken var att det skulle bli ett bra län att verka i för konstnärer. Men nuläget är att färre flyttar hit. Konsthallen fångar upp de nyutexaminerade Kommunens samlingar har inte till uppgift att stärka konstnärerna. En regional insats skulle behövas - hjälp att få upp frågan och säkra.

4 Galleriverksamhetens betydelse för regionen och dess konstnärer och konstlivet i övrigt. Initiativtagare: Åke Kjellsson Deltagare: Roger Simonsson, Björn Jäderås, Anders Olsson, Emelie Johansson, Eva Thomasdotter, Ulla Niemi Framkom att galleriverksamheter är viktig aktör för regionens konstliv inte minst för konstnärerna som en fast arena att återkomma till. Viktigt som komplement till institutionsverksamheten. Viktigt att landsting o kommun stödjer galleriverksamheter med årliga inköp från utställningarna.

5 Fria projektpengar Initiativtagare: Agneta B. Lind Deltagare: Lisa Öberg, Carin Karlsson, Ulla Niemi, Emelie Johansson, Gudrun Bertels, Martin Håkansson och Mikaela Hölbling Den fria konsten behöver få tillgång till fria pengar. Få resurser till att underhålla ett projekt, som redan är bra och på gång. Svårt att få återkommande finansiering utan att göra en förnyelse. Detta är resursslöseri! Det är viktigt att värna om kreativiteten i bygden. Näringslivet borde vara mer medvetet om denna kraftkälla, som även kan gynna dem. Dynamiken i ett samarbete mellan näringsliv, kommun, turism och kulturprojekt är viktig och nödvändig för att genomföra återkommande projekt

6 Internationellt utbyte Initiativtagare: Nicolas Hansson Deltagare: Simon Karström, Monika Gyllkrans, Rose-Marie Bäck, Sofi Aronsson, Lena Wibroe Artist in residence Nordiskt perspektiv Behov av att formalisera och organisera det - fond/stöd. Det ska institutionaliseras. Samverkan mellan kommun, region och näringsliv. Arbete i det offentliga, utomhus och mötesplatser. Berika staden med nya influenser o kreativitet. Fånga upp nysvenskar. Kompetenshöjande. Hur man ska få människor att bli nyfikna. Konsten kan vara användbar ur ett integrationsperspektiv. Inspirerande för befolkningen o inhemska konstnärer. Visa o exponera konsten i andra sammanhang, andra rum, andra kontexter.

7 Hur ska konsten utvecklas i ett framtidsperspektiv? Initiativtagare:? Deltagare: Gunnar Nordmark, Erica Månsson, Helen Hägglund, Arne Johansson, Lena Wibroe, Thomas Franzén, Rose-Marie Neckö, Emelie Johansson, Anders Olsson Konstens utveckling i framtiden handlar om: Att stärka infrastrukturen Att hitta arbetssätt som är rätt i tiden Konsten är ett bredare begrepp idag än förr och innefattar en stor variation och blandning av konstarter. Det behövs satsning från kommun/landsting/region för att staten ska skjuta till mer medel. Konst i det offentliga rummet Det behövs nya former för finansiering av konst. Finansieringssystemen måste förbättras. En större marknad behövs Förändring av skatteregler Uppdrag till aktörer/institutioner inom konsten. Öppna upp för andra arenor än de som finns idag. Möta publiken där de finns. (tex Huseby, Öhr osv) Om de regionala aktörerna gör något tillsammans, samlat, kan man komma framåt. Även fast rollerna inte är spikade. Även fast det inte blir bästa resultaten första gången. Tex en regional konstrunda eller en gemensam webbplattform - kulturkronoberg - det behövs för samverkan och för att se vad och vilka resurser som finns. Det är också en symbolisk handling för att visa att det händer något. Det måste gå fram diskussion till aktion. Man borde vattna vissa plantor mer än andra. Det är viktigt att konstnärlig kvalité lyfts fram i diskussionen. Det finns konstnärer i länet som är högskoleutbildade, men det flyttar inte in några. Frågor: Vad är unga intresserade av? - Hur når vi fram till energin som finns hos ungdomar? Det är en resurs. Vad är vår (länets) nisch? Vad gör att vi sticker ut? Vad kan institutionerna göra tillsammans för att förbättra infrastrukturen? Hur lyfter vi det som är nytt/gränsöverskridande, som ligger utanför de statliga medlen?

8 Hur många personer behöver jag som konstnär ha i min publik? Initiativtagare: Martin Bornholm Deltagare: Ulla Lundegård, Anders Olsson, Björn Jäderås, Åke Kjellsson Vi ifrågasatte de personliga kriterierna för kvalitetsbedömning av konst och om vi i vår verksamhet som konstnärer har behov av publik överhuvudtaget. Är referenserna för kvalitetsbedömning av konst tillägnade av tradition eller är de ytterst och på djupet helt personliga. Naturligtvis kom vi inte fram till något definitivt svar, men det blev ett intressant meningsutbyte.

9 Landstingets och Regionförbundets anslag till konsten i länet kontra statens och Kulturrådets anslag till länet. (Viktigt för kofferten) Initiativtagare: Pontus Ljungberg Deltagare: Margareta Krieg, Remus Wilson, Göra Giselsson, RosMarie Neckö, Bo Rutter Att få ökade anslag till konsten i Kronoberg. Viktigt att identifiera konstinstitution i länet som är berättigat till statliga anslag.

10 Konstkonsulent, konstambulans Initiativtagare: Rose-Marie Bäck Deltagare:? Vi var en mindre grupp som diskuterade förslaget att en konstkonsulent (KK) skulle vara en tillgång för regionen. KK kan fungera som en spindel och bygga upp nätverk kors och tvärs mellan konstnärer och kulturinstitutioner, Linnéuniversitetet, skolor, företag och föreningar. KK kan bedriva uppsökande verksamhet, göra nedslag på olika platser, arrangera möten med konstnärer, ta initiativ till projekt i skolor, arrangera utställningar på platser där man sällan får tillfälle att se konst. KK kunde t ex ambulera mellan en arbetsplats i Växjö konsthall eller Smålands museum i Växjö och en i Ljungbergmuseet. För att vara delaktig i och samarbeta med befintlig konstverksamhet. En konstambulans, dvs. en ambulerande utställningsbuss kunde vara ett bra verktyg för att nå ut med utställningar till olika delar i regionen och vara uppställd vid bibliotek, skolor eller andra centrala platser. Konstpedagogik och konstnärsmöten kunde arrangeras i anslutning till konstambulansens utställningar. Att knyta professionella konstnärer närmare utbildning, amatörverksamhet, studieförbund för att höja kompetensnivån är ett annat uppdrag för KK. Men även intressanta konstprojekt/utställningar som utvecklar kulturturismen och berikar regionen.

11 Konsten sett ur ett globalt perspektiv Initiativtagare:? Deltagare:? Med den snabbt ökande globaliseringen är det kanske viktigt att vår konstsyn globaliseras också. Hur mycket påverkar våra nysvenskar vårt konstliv/syn. Hur mycket är vi beredda på att ta in influenser från andra kulturer. Den västerländska konsthistorien är traditionell och med mycket lite influenser från andra kulturområden än de av tradition vanligast förekommande. Vår konstsyn bygger på en mycket traditionell konstsyn, detta genomsyrar dagens konstklimat i vår region. Hierarkin inom konsten är fortfarande stor. I vissa kulturer betraktas konsten som den tidigare gjorts här, som ett konsthantverk. Konsten som konst utifrån dagens perspektiv är en sen 1800-tals idé. Afrikansk konst finns nästan inte med i vår västerländska konsttänk. Hur långt borta är inte den samiska konsten, som ändå är svensk.

12 Mu-avtalet Intiativtagare: Gudrun Bartels Deltagare: Emelie Johansson, Ulla Lundegård, Lisa Öberg. Agneta B Lind, Ulla Niemi, Martin Håkansson. Öka kunskap om Mu avtalet. Det som kom fram av vårt samtal: Utställningshallar vill ha Nutidskonst som ofta bygger på installation på plats, som bygger på upplevelse " "Det är klart att konstnären skall ha betalt för sitt arbete" Önskemål om en konstkonsulent i Kronobergs län." "Viktigt för Växjö, med konstkonsulent"

13 Konstpedagogik Initiativtagare: Nicolas Hansson Deltagare: Roger Simonsson, Karin Fredriksson Franzén, Lena Wibroe, Helen Hägglund, Martin Bornholm, Bo Rutter, Emelie Johansson Önskemål om ett regionalt uppdrag Mobila lösningar - ambulerande verksamhet Saknas arenor, vad kan det vara? Arbeta i projektform Skapande Skola en viktig aktör Bör ha ett regionalt uppdrag för att lyfta konsten i en politisk diskussion. Behov av en gemensam plattform för att synligöra aktörer och resurser. Problem med att de olika kommunerna har olika förutsättningar och utveckling. Växjö har en viss utvecklingsnivå tätt följt av Älmhult och Ljungby, övriga kommuner i bakvattnet. Många kanske nöjda med en vanlig visning medan andra vill jobba mer processinriktat. Hur hantera skillnaderna? Regional konstkonsulent med pedagogisk verksamhet/ansvar behövs, om rätt resurser finns.

14 Ett Museum för småländsk samtidskonst. Initiativtagare:Eva Thomasdotter Deltagare: Representanter för: Smålands Museum, Växjö, Ljungbergmuseet, Regionförbundet södra Småland samt Smålands Konstarkiv. Det behövs ett samtidskonstmuseum i landskapet som spänner över hela regionen. Men behövs det ett konstmuseum till i regionen? Smålands Konstarkiv har alltid haft hela Småland som sitt verksamhetsområde, vilket inte minst beror på att Konstarkivet bildades av Smålands Konstnärsförbund. Inriktningen för samlingen är småländsk nutidskonst. Konstarkivet är den enda institutionen med den specifika inriktningen. Det vore ett naturligt steg att anta namnet och utmaningen av ett Smålands museum för samtidkonst. Det vore en god idé att fördela olika områden (inom konst och design) på olika museer i regionen. De som redan har en specificerad inriktning/samling bör fortsätta med det uppdraget. En samling är något som endast kan förvärvas under lång tid och noggranna förvärv. Regionförbundet södra Småland och Kronoberg län landsting har alltid haft en positiv attityd till det gränsöverskridande. I framtiden kommer dessutom regiongränserna förmodligen att se annorlunda ut.

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Gerd Lansler (KD) Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Gerd Lansler (KD) Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-12-05 Kulturberedningen Tid Onsdagen den 21 november 2012 kl. 9-12 Plats Orgelsalen, Smålands museum, Växjö Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP) 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-02-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 14 februari 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen 50-66

Regionala utvecklingsdelegationen 50-66 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Rune Backlund (C), Anders Pansell (KD), Malin Wengholm (M), Jarl Karlsson (S), Carina Ödebrink (S) Övriga: Ola Lundmark,

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-02-14 Kulturberedningen Tid Fredagen den 3 februari 2012 kl. 10-13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014

Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014 Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014 Varför är vi här? Två år med en regional kulturplan som vi byggt tillsammans Gemensam temperaturmätning av kulturområdet Två viktiga processer 2014 era inspel

Läs mer

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12. 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10 Kulturberedningen Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-11-21 Kulturberedningen Tid Fredagen 7 november 2014 kl. 9-15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Musik i Syd Kulturkvarteret,

Läs mer

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-04-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 11 april 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

PROTOKOLL. C red Centrum för redesign, Kulturparken Småland, Växjö

PROTOKOLL. C red Centrum för redesign, Kulturparken Småland, Växjö 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2013-02-14 Kulturberedningen Tid Fredagen den 1 februari 2013 kl. 9-12 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST

VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST LJUNGBY KOMMUN VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST Gäller från: 2018-06-18 Gäller för: Ljungby kommun Faställd av: Kommunfullmäktige Utarbetad av: Kulturstrateg Version:

Läs mer

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl.

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-08-31 Kulturberedningen Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 14-17 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

KULTUR PROJEKTET OPEN MINDS

KULTUR PROJEKTET OPEN MINDS KULTUR PROJEKTET OPEN MINDS MARKARYDS Regionförbundet Södra Småland Kulturens Open Space Kosta Glascenter 2014-01-24 BAKGRUND Idédiskussion Idéskiss Hösten 2011 Förstudie Januari mars 2012 Dialogmöten

Läs mer

PROJEKTBESKRIVNING GLASPEDAGOGIK

PROJEKTBESKRIVNING GLASPEDAGOGIK PROJEKTBESKRIVNING GLASPEDAGOGIK BAKGRUND År 2009 köpte Emmaboda kommun de omfattande glassamlingarna från Boda Glasbruk, Kosta Glasbruk samt Åfors Glasbruk, och i juni 2011 invigdes The Glass Factory

Läs mer

Resurscentrum Workshop Halmstad 29e april Halmstads stadsbibliotek

Resurscentrum Workshop Halmstad 29e april Halmstads stadsbibliotek Resurscentrum Workshop Halmstad 29e april Halmstads stadsbibliotek Vid pennan: Anders Gustavsson KRO/KIF Introduktion Konstkonsulent Anne Lang hälsade alla välkomna. Sven Lundström, museichef Hallands

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN

Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-06-04 205 Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN-2018-1173 Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling TJÄNSTESKRIVELSE Kultur i Halland Ingemar Andréasson Utvecklingsledare Datum Diarienummer 20150410 DNKS150152 Driftnämnden Kultur och skola Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum

Läs mer

Kulturplan

Kulturplan Dokumenttyp och beslutsinstans Plan år Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Kulturplan 2018-2020 Tjörns kommun Dokumentet gäller för [Klicka och skriv] Fastställd/Upprättad /2018-04-2 Giltig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2007-12-12 1 (7) Tid Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen den 12 december kl.09.00 14.50 med ajournering kl. 12.00 13.00 Karl Birger Blomdahlsalen, konserthuset i Växjö Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

Samtalsrapporter Strategiskt samtal om kulturarvsfrågor

Samtalsrapporter Strategiskt samtal om kulturarvsfrågor Samtalsrapporter Strategiskt samtal om kulturarvsfrågor 2011-03-16 Hur kan kulturarvsinstitutioner/organisationer arbeta för den kreativa näringen? Initiativtagare: Monica Modig Rauden Deltagare: Karin

Läs mer

Twilight. Bokhörna på fritidsgårdar. Fostra våra unga till kulturtänk. Kommunala musikskolor viktiga. Satsa på skapande verksamheter

Twilight. Bokhörna på fritidsgårdar. Fostra våra unga till kulturtänk. Kommunala musikskolor viktiga. Satsa på skapande verksamheter Samtalsrapporter Kulturens Open Space 2011 05 19 Hur når vi våra unga till kulturen Initiativtagare: Gerd Lansler Deltagare: Lars Erik Svensson, Anders Olsson, Berne Ekman, Ulrik Starck Prioritering i

Läs mer

Samverkan för ett starkare kulturliv. Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter

Samverkan för ett starkare kulturliv. Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter Samverkan för ett starkare kulturliv Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter 2 SAMVERKAN FÖR ETT STARKARE KULTURLIV Landstinget och kommunerna ska gemensamt skapa förutsättningar för att medborgarna

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

Uppdrags- beskrivning

Uppdrags- beskrivning Uppdrags- beskrivning Kultur och utveckling 2018 2020 REGION JÖNKÖPINGS LÄN Uppdragsbeskrivning 2018 2020 Kultur och utveckling Följande uppdragsbeskrivning har tagits fram för kultur och utvecklings regionala

Läs mer

KOP nätverket för konst och publikfrågor

KOP nätverket för konst och publikfrågor KOP nätverket för konst och publikfrågor På uppdrag av Kultur Skåne, Region Skånes kulturnämnd Utförd under år 2012 Anna Lönnquist, Ystads konstmuseum Innehåll Bakgrund... 1 KOP- nätverket för konst och

Läs mer

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen.

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen. Resurscentrum workshop Jämtland Östersund 2011-03-03 Anteckningar Karin Larsson Konsthandläggare Tar anteckningar för Karin Kvam Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016 1(5) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar konstområdet

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar konstområdet 2012-08-16 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel Helen Hägglund Tel: 0470-72 74 37 E-post: helen.hagglund@rfss.se Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar

Läs mer

Budget fördelning av anslag

Budget fördelning av anslag Bildnings- och kulturförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-19 1(2) KN160085 Kulturnämnden Budget 2016 - fördelning av anslag Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar i enlighet med förslag om fördelning

Läs mer

KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen

KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977 Verksamhetsplan 2013 Beslutad av styrelsen 2012-12-12 Några basdata 2012 Ca 85 tillsvidareanställda. 40 säsongs-,

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014 KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström 2014-10-07 LS 7/2014 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 09.00 ca 12.00 Plats Oden (f d Föreläsningssalen)

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017 1(6) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-07 1 (7) Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna konstmuseum Kenneth Åström 016-710 17 11 Josefine Bolander 016-710 71 66 Diariebeteckning KFN/2013:281 Kultur- och

Läs mer

Remissyttrande av betänkandet (SOU 2015:88) Gestaltad livsmiljö

Remissyttrande av betänkandet (SOU 2015:88) Gestaltad livsmiljö Kultur- och bildningsförvaltningen Datum 2016-03-15 Sida 1 (5) Dnr LD15/04485 Falun 2016-03-15 Dnr: Ku2015/02481/KL Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissyttrande av betänkandet (SOU 2015:88) Gestaltad

Läs mer

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK 2014 2020 INNEHÅLL Inledning... 4 Uppdrag... 4 Bakgrund... 4 Kulturrådets uppdrag inom det regionala

Läs mer

Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen

Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av styrelsen 2015-12-17 Länsmuseets vision Kulturarv i vardagen - berikar och berör Länsmuseets verksamhetsidé

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Under 2015 inleder Alströmerhemmet och Nationalmuseum ett skede i sitt samarbete för att tillsammans hitta arbetsformer som

Läs mer

Ansvarig: Annelie Krell. Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur

Ansvarig: Annelie Krell. Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur 2013-03-15 Ansvarig: Annelie Krell Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur 2013-2015 Bakgrund och utgångspunkter... 3 Inriktning... 4 1. Öka möjligheterna för medborgarna att ta del av konst och

Läs mer

HUR HAR ANDRA GJORT?

HUR HAR ANDRA GJORT? HUR HAR ANDRA GJORT? 1 REGIONAL CYKELPLAN FÖR HALLAND 2015-2025 (REMISSUTGÅVA 2014-12-16) 2 FÖRUTSÄTTNINGAR HALLAND Mindre region geografiskt jämfört med Västra Götaland Kattegattleden binder samman de

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 Samverkan Statens kulturråd (Kulturrådet) och Västerbottens läns landsting

Läs mer

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver,

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-01 Diarienummer 1039/13 Göteborgs stadsmuseum Cornelia Lönnroth Telefon: 031-368 36 09 E-post: cornelia.lonnroth@kultur.goteborg.se Återremiss: Kompletterande uppdrag

Läs mer

Vård- och omsorgscollege är ett koncept där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är ett koncept där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är ett koncept där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Uppdraget Föreningen skapar förutsättningar för hållbara

Läs mer

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Innehållsförteckning sidan Inledning... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Prioriterade områden... 4 Utbildning Arbete och tillväxt Näringsliv

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

Efter omgång 9. Datum

Efter omgång 9. Datum 0 1 59 Birgitta Pihlgren 24542 0 2 103 Eva Magnusson 23105 0 3 247 Lotta Traav 22153 0 3 329 Thomas Söderlund 20981 0 5 215 Lennart Axelsson 20899 0 6 86 Daniel Lidström 18783 0 7 88 Daniel Solvander 18031

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Växjös starkaste lag. Ledamöter och ersättare i styrelser och nämnder 2015-2018. Blå markering betyder att valet förrättades 3/11

Växjös starkaste lag. Ledamöter och ersättare i styrelser och nämnder 2015-2018. Blå markering betyder att valet förrättades 3/11 Växjös starkaste lag Ledamöter och ersättare i styrelser och nämnder 2015-2018 Blå markering betyder att valet förrättades 3/11 KOMMUNSTYRELSEN (+AU) Bo Frank + AU Anna Tenje + AU Catharina Winberg Oliver

Läs mer

MU-avtalet. Bindande för statliga arrangörer vid utställning av verk i konstnärs ägo. Vägledande för arrangörer med offentlig finansiering

MU-avtalet. Bindande för statliga arrangörer vid utställning av verk i konstnärs ägo. Vägledande för arrangörer med offentlig finansiering MU-avtalet Avtal för konstnärers medverkan och ersättning vid utställningar mellan staten och Konstnärernas riksorganisation, Sveriges konsthantverkare och formgivare, Svenska Fotografers Förbund och Svenska

Läs mer

Kommunalt forum 67-77

Kommunalt forum 67-77 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Region Jönköpings län: Malin Wengholm, ordförande Maria Frisk Rune Backlund Carina Ödebrink Länets kommuner: Ann-Marie Nilsson Lars-Erik

Läs mer

Samtalsrapporter Strategiskt samtal om biografutveckling i Småland och Blekinge 20110329

Samtalsrapporter Strategiskt samtal om biografutveckling i Småland och Blekinge 20110329 Samtalsrapporter Strategiskt samtal om biografutveckling i Småland och Blekinge 20110329 Vad kan vi samverka kring? Deltagare: Tino Braun, Kenneth Moberg, Ewa Nilsson, Karin Brunsberg Ideella krafter är

Läs mer

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund. Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet. Kreativitet, mångfald och

Läs mer

Grimslövs folkhögskola. Wirginia Bogatic Citron (V) Lennart Adell Kind (L)

Grimslövs folkhögskola. Wirginia Bogatic Citron (V) Lennart Adell Kind (L) Kulturnämnden Tid 2017-04-20 09:30-11:45 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Grimslövs folkhögskola Ragnar Lindberg (S) (ordförande) RosMarie Jönsson Neckö

Läs mer

Stiftelsen Pro Artibus Strategi

Stiftelsen Pro Artibus Strategi STRATEGI 2018 2025 MISSION Stiftelsen Pro Artibus Strategi 2018 2025 VÄRDEN Sakkunskap, öppenhet, mångfald och hållbarhet genomsyrar vårt dagliga arbete med och för bildkonsten. Stiftelsen Pro Artibus

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015 1(7) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetet för ett rikare liv Folkuniversitetets idé är att kunskap, förståelse och

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv

Folkuniversitetets verksamhetsidé. Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv Folkuniversitetet för ett rikare liv Folkuniversitetets idé är att kunskap, förståelse

Läs mer

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Kultur och fritidsnämnden Föredragningslista Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Dagordning Mötets öppnande Justerare Föregående

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop. Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen Ds 2017:8

Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop. Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen Ds 2017:8 Halmstad 2017-06-o7 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop. Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen Ds 2017:8 Riksteatern

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Remissvarets struktur Övergripande kommentarer

Remissvarets struktur Övergripande kommentarer yrkesgrupp som har flest andel kvinnor. Konstnärernas Riksorganisation och Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare har nyligen sammanställt en ny stor konstnärsenkät (2014). Denna visar att 70

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum Småland

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum Småland 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel Jessica Linde Tel: 0470-72 47 33 E-post: jessica.linde@rfss.se Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott 2007-09-11 1 (10) Plats och tid Tisdag 11 september 2007 kl. 14.00 17.00 Plats ande Ledamöter Insikten, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise

Läs mer

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Sökbara stipendier Handläggare: Bo Olls Verksamhet: Enheten för kultur och kreativitet, ledningsstaben Datum: 2016-02-17 Diarienummer: RUN 2015-429

Läs mer

Västarvet Historien fortsätter hos oss.

Västarvet Historien fortsätter hos oss. Västarvet Historien fortsätter hos oss. KUNSKAP, UTVECKLING & INSPIRATION Västarvets regionala tjänster vastarvet.se Natur- och kulturarvet har stor betydelse för människors livskvalitet, identitet och

Läs mer

Bild och rumsgestaltning BRUM Utbildningsnummer vid Myh KK087 Utbildningsledare Eva Lindblad

Bild och rumsgestaltning BRUM Utbildningsnummer vid Myh KK087 Utbildningsledare Eva Lindblad Bild och rumsgestaltning BRUM Utbildningsnummer vid Myh KK087 Utbildningsledare Eva Lindblad Utbildningens innehåll: Utbildningen ger en fördjupning inom ett stort antal konstnärliga, design och rumsliga

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-09-28 kl.09.00-12.00 Plats: Regionens hus, sal B 11 Tidsplan och arbetsstruktur för ny kulturplan 2018-2020 Diarienummer:

Läs mer

Spel på Omgång Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat.

Spel på Omgång Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat. Spel på Omgång 1. Matta NR. 1. Fr-Mat. 1-16 Fr-Mat. 8-86 2. Fr-Mat. 2-22 Fr-Mat. 7-75 3. Fr-Mat. 3-31 Fr-Mat. 6-61 4. Fr-Mat. 4-42 Fr-Mat. 5-53 5. Fr-Mat. 1-15 Fr-Mat. 8-83 6. Fr-Mat. 2-27 Fr-Mat. 7-73

Läs mer

Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad

Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad Utbildningens innehåll: Utbildningen ger en fördjupning inom ett stort antal konstnärliga områden. Exempel på

Läs mer

RegSam - Regional Samverkan för hållbar tillväxt

RegSam - Regional Samverkan för hållbar tillväxt RegSam - Regional Samverkan för hållbar tillväxt Syfte med RegSam Att skapa förutsättningar för samverkan och hållbar tillväxt Att förstärka och fördjupa samverkansarbetet mellan akademi och företag/organisationer.

Läs mer

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012 Regional kulturpolitik - Värmland Karlstad 5 mars 2012 Region Värmland Ett regionalt kommunförbund för regional utveckling, tillväxtfrågor samt kultur och folkbildning i Värmland. Huvudmän är Värmlands

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

Kulturnämnden. Plats: Vandalorum, Skulpturvägen 2, Värnamo. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Kulturnämnden. Plats: Vandalorum, Skulpturvägen 2, Värnamo. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Kulturnämnden Datum: 2018-04-05 Tid: 09:00-14:00 Plats: Vandalorum, Skulpturvägen 2, Värnamo Ledamöter Ragnar Lindberg (S) (ordförande) RosMarie Jönsson Neckö (S) (vice ordförande) Pernilla Sjöberg (M)

Läs mer

Yttrande - Handlingsplan 2017 regional kulturverksamhet - Kulturplan Sörmland

Yttrande - Handlingsplan 2017 regional kulturverksamhet - Kulturplan Sörmland Kultur- och fritidsnämnden 2016-07-13 1 (5) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2016:116 Lena Klintberg 016-710 13 71 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande - Handlingsplan 2017 regional

Läs mer

På väg mot en ny roll överväganden och förslag om Riksutställningar (SOU 2010:34)

På väg mot en ny roll överväganden och förslag om Riksutställningar (SOU 2010:34) Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Stockholm 2010-10-01 Dnr 14-13/2010 Ku2010/882/KV YTTRANDE På väg mot en ny roll överväganden och förslag om Riksutställningar (SOU 2010:34) Konstnärsnämnden har till

Läs mer

Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977. Verksamhetsplan 2015. Beslutad av styrelsen 2015-03-19

Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977. Verksamhetsplan 2015. Beslutad av styrelsen 2015-03-19 Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977 Verksamhetsplan 2015 Beslutad av styrelsen 2015-03-19 Länsmuseets vision Kulturarv i vardagen - berikar och berör Länsmuseets verksamhetsidé

Läs mer

Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018?

Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018? Villa Vik, Växjö, Kronoberg Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018? Workshop, Open Space, den 8 Mars 2014 Arrangör: Hela Sverige ska leva Kronoberg och Länsstyrelsen Kronoberg Processledning och dokumentation:

Läs mer

Konstepidemin utökar!

Konstepidemin utökar! Konstepidemin utökar! Konstepidemin i Göteborg har nu existerat i 20 år. Förutom att vara en arbetsplats för 100-talet konstnärer som verkar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, drivs också

Läs mer

KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen

KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977 Verksamhetsplan 2018 Beslutad av styrelsen 2017-12-07 Länsmuseets vision Kulturarv i vardagen - berikar och berör

Läs mer

SAMTALSRAPPORTER - KULTURENS OPEN SPACE 24 JANUARI 2014

SAMTALSRAPPORTER - KULTURENS OPEN SPACE 24 JANUARI 2014 SAMTALSRAPPORTER - KULTURENS OPEN SPACE 24 JANUARI 2014 GRUPP 1 Vi vill gärna vara involverade. Mer info om crowdfunding Stöd till lokala kulturplaner flödet funkar inte alltid (Kulturplan, KoF, Biblioteksplan,

Läs mer

Ett steg mot framtidens konstscen

Ett steg mot framtidens konstscen Ett steg mot framtidens konstscen Men egentligen är lösningen mycket enkel: Ge bild- och formkonstnärerna skäligt betalt för det arbete de lägger ned i samband med utställningar! Att de själva är beroende

Läs mer

Kulturnämnden. Plats: Regionteatern Blekinge Kronoberg, Västergatan 22, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-15:00

Kulturnämnden. Plats: Regionteatern Blekinge Kronoberg, Västergatan 22, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-15:00 Kulturnämnden Datum: 2019-04-30 Tid: 09:00-15:00 Plats: Regionteatern Blekinge Kronoberg, Västergatan 22, Växjö Ledamöter Ida Eriksson (M) (ordförande) Gunnar Nordmark (L) (vice ordförande) Lovisa Alm

Läs mer

KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen

KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum Verksamhetsplan Beslutad av styrelsen KALMAR LÄNS MUSEUM Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977 Verksamhetsplan 2014 Beslutad av styrelsen 2013-12-13 Länsmuseets vision Kulturarv i vardagen - berikar och berör

Läs mer

Minnesanteckningar från seminariet Samtidskonsten ur ett regionalt perspektiv, Kulturforum Lycksele, 16 oktober 2013

Minnesanteckningar från seminariet Samtidskonsten ur ett regionalt perspektiv, Kulturforum Lycksele, 16 oktober 2013 Minnesanteckningar från seminariet Samtidskonsten ur ett regionalt perspektiv, Kulturforum Lycksele, 16 oktober 2013 Generellt så handlar alla fyra seminarier om hur vi tillsammans kan skapa platser för

Läs mer

Remissyttrande Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop - Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen,ds 2017:8

Remissyttrande Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop - Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen,ds 2017:8 1(5) Kultur 207-06-13 RUN/196/2017 Ingrid Printz Ku/2017/00761/K Tfn: 063147600 Regeringskansliet E-post: ingrid.printz@regionjh.se Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissyttrande Kultursamverkan för

Läs mer

Ung Kultur Dalarna. Kartläggning av nätverket Ung Kultur Dalarnas roll, behov och utvecklingsriktning

Ung Kultur Dalarna. Kartläggning av nätverket Ung Kultur Dalarnas roll, behov och utvecklingsriktning Ung Kultur Dalarna Kartläggning av nätverket Ung Kultur Dalarnas roll, behov och utvecklingsriktning Bakgrund barn och unga i Dalarna Ungas egna synpunkter Utvecklingsprojekt t ex.kultur hjärta skola Region

Läs mer

Regionfullmäktige. Plats: Atriumsalen, Utvandrarnas hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö. Datum: Tid: 09:00-16:00

Regionfullmäktige. Plats: Atriumsalen, Utvandrarnas hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö. Datum: Tid: 09:00-16:00 Regionfullmäktige Datum: 2018-02-28 Tid: 09:00-16:00 Plats: Atriumsalen, Utvandrarnas hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Kjell Jormfeldt (MP), 1:e vice

Läs mer

Minnesanteckningar för Byggsamverkan Kronobergs årsmöte och byggchefsnätverk

Minnesanteckningar för Byggsamverkan Kronobergs årsmöte och byggchefsnätverk Minnesanteckningar för Byggsamverkan Kronobergs årsmöte och byggchefsnätverk Datum: Fredagen den 21 mars 2014 kl. 9.00-15.00 på RFSS, sal Sunnerbo. Årsmöte för Byggsamverkan Kronoberg 2014 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Efter omgång 5. Datum

Efter omgång 5. Datum 0 1 161 Kjell Johansson 16559 0 2 306 Thomas Gurell 16016 0 3 68 Christer Karlsson 15149 0 4 316 Tomas Heghammar 14753 0 5 239 Mathias Ernest 14657 0 6 71 Christer Karlsson 14238 0 7 1 Agneta Persson 14220

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 306 Thomas Gurell 14535 0 2 68 Christer Karlsson 13598 0 3 161 Kjell Johansson 13404 0 4 316 Tomas Heghammar 13248 0 5 173 Kjell Persson 13234 0 6 1 Agneta Persson 13208 0 7 239 Mathias Ernest 13043

Läs mer