Årsberättelse 2011 Fonden eturn (fd eturn AktieTrend)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsberättelse 2011 Fonden eturn (fd eturn AktieTrend)"

Transkript

1 Årsberättelse 2011 Fonden eturn (fd eturn AktieTrend) BOX , STOCKHOLM, SWEDEN OFFICE ADDRESS: LINNÉGATAN 89 PHONE

2 1 Förvaltarna har ordet Den systematiska modell som används i fonden eturn kännetecknas av att investeringar sker i aktier som uppvisar stark trend samt att den totala aktieexponeringen varieras efter börsklimat. Syftet med modellen är att utnyttja positiva börstider till att skapa god avkastning samt att skydda kapitalet under negativa börstider genom att gå ur aktieinnehav och gå över helt eller delvis till räntebärande. Finanskrisen och dess följdverkningar i form av skuldkris och eurokris är det mest dramatiska som skett i finansvärlden efter andra världskriget, vilket gör att förutsättningarna för bland annat aktieplaceringar påverkas. Börsutvecklingen har under stora delar av 2010 och 2011 svängt upp och ned på ett sätt som varit ogynnsamt för trendföljande modeller. Även om denna typ av beteende inte är ett nytt fenomen har det inte på mycket länge varit en så lång period av besvärlig marknad ur ett trendperspektiv. Den systematiska förvaltningsmodell vi använder, som vi ofta för enkelhets skull omnämner som eturn-modellen, består av ett antal olika delmodeller. Vi arbetar kontinuerligt med att utvärdera och vidareutveckla dessa modeller. Under det senaste året har vi intensifierat detta arbete och ägnat mycket tid åt både utvärdering av befintliga modeller och utveckling av nya, kompletterande modeller. Den modellutveckling vi har gjort den senaste tiden innebär dels att vissa delmodeller kommer att agera snabbare för att fånga kortare trender, dels att fonden under vissa perioder kommer att "gå kort" det vill säga ha en netto negativ exponering i aktiemarknaden. I sin enklaste beskrivning innebär detta att fonden utvecklas positivt om värdet på ägda aktier går ned och tvärtom. Andelen netto negativa positioner avses vara maximalt 50%. Vi har tidigare uttryckt att investeringsgraden till aktier har varierat mellan 0% till 150%. Med de nya modellerna kommer investeringsgraden att variera mellan -50% till 150%. Möjligheten att "gå kort" har alltid funnits i fondens bestämmelser, men vi har tidigare inte utnyttjat den möjligheten. De nya modellerna har tagits i bruk från och med januari Målsättningarna för eturn är: Att leverera positiv avkastning, att överträffa index med bred marginal samt att maximalt värdefall är väsentligt lägre än för index. Dessa målsättningar bör ses över en längre tidsperiod än ett år. Som framgår av diagrammet nedan har fonden mycket väl uppfyllt samtliga målsättningar sedan fondstart. Under kalenderåret 2011 har maximalt värdefall varit lägre än för svenskt börsindex (-23,4% respektive -28,1%), men de övriga målsättningarna har inte uppnåtts. Avkastningen har inte överträffat svenskt börsindex under kalenderåret men från fondstart ligger fonden eturn 34% över index.

3 Diagram 1 nedan visar värdeutvecklingen i eturn från fondstart. I diagrammet visas även investeringsgraden (andelen aktierelaterad exponering) som en streckad linje mot vänsteraxelns skala. Som en jämförelse visas också utvecklingen för Stockholmsbörsens OMXSPI-index. Som framgår av diagrammet var investeringsgraden hög i början av året, minskade gradvis under vintern, minskade kraftigt i samband med jordbävningskatastrofen i Japan och var under resten av året på en låg eller mycket låg nivå. När det stora börsfallet kom under augusti och under de efterföljande mycket turbulenta månaderna var fonden nästan enbart placerad i räntebärande instrument. Diagram 1. Fonden eturn från fondstart jämfört med OMXSPI-index 2 Förvaltningsberättelse Avkastning och riskmått Totalavkastningen för fonden eturn för 2011 blev -20,90 procent. Denna avkastning gäller för en investerare som varit med från fondstart. Andelsvärdet var 95,06 (Andelsvärdet är ej relevant för att beräkna avkastningen i fonden från fondstart bland annat på grund av utdelningar som effekt av individuellt prestationsbaserat arvode. Från och med februari 2012 gäller kollektivt prestationsbaserat arvode vilket inte ger utdelningseffekter på andelsnavet.) Standardavvikelsen mätt på månadsbasis och uppräknad till årsbasis var 7,04 procent. Värden för daglig Value at Risk (parametrisk med 95% konfidensintervall) var under året: Min 0 %, max 2,63 % samt medel 0,68 %. Fondens tröskelvärde för beräkning av prestationsbaserat förvaltningsarvode, är Riksbankens reporänta. Under 2011 har en placering baserat på reporänta genererat 1,71 % i avkastning.

4 Fonden eturn har som målsättning att över tid väsentligt överträffa börsutvecklingen på de marknader vi handlar, men fonden följer inte något specifikt index. Som ytterligare information görs här en jämförelse med OMXSPI, detta index har under 2011 haft en värdeutveckling på -16,69 %. Historiska risknivåer framräknat enligt Fondbolagens förening rekommendationer återfinns i tabell Nyckeltal eturn. Risk och Avkastningsindikatorn, KIID per den 31 december Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens och eturn-modellens värde har förändrats de senaste fem åren. eturn tillhör kategori 5, vilket betyder medel till hög risk för både upp- och nedgångar i andelsvärdet. Kategori 1 innebär att fonden är riskfri. Fonden kan över tid flytta till både höger och vänster på skalan. Det beror på att indikatorn bygger på historiska data som inte är en garanti för framtida risk/avkastning. Fondens risk, exempelvis uttryckt i standardavvikelse, varierar efter den risk som aktiemarknaden respektive räntemarknaden uppvisar. Fonden kan variera sin placeringsnivå mot aktiemarknaden mellan -50% till 150%. Risken kan således också variera efter den aktuella placeringsnivå fonden har mot aktiemarknaden respektive räntemarknaden. Förvaltningen syftar till att dynamiskt anpassa placeringsnivå efter rådande börsklimat. Fonden styrs därmed inte efter en förutbestämd nivå av fondens aktiva risk (tracking error). Fondförmögenhet Per 31 december 2011 uppgick fondförmögenheten i eturn till 308,49 miljoner kronor. Fondens kostnader Under året har fonden betalat kronor i courtage och clearingavgifter. I förhållande till den genomsnittliga fondförmögenheten utgör detta en kostnad om 0,41 procent. Fasta och prestationsbaserade förvaltningsarvoden till Eturn Capital Management AB uppgick till kronor respektive 0 kronor. Fast förvaltningsavgift är 1% per år, prestationsbaserad avgift är 20% på avkastning över reporänta. Fondens TER (Total Expense Ratio) beräknad enligt Finansinspektionens rekommendation var 1,00 procent under Förvaltningskostnaden för ett innehav om kronor var under året 85,55 kr.

5 Kostnader såsom ersättning till fondens förvaringsinstitut, Finansinspektionens tillsyn samt revision av fondens räkenskaper har erlagts av Eturn Capital Management AB och belastar därmed inte fonden. Fondens exponering Per 31 December 2011 hade fonden en aktierelaterad exponering om 0 %. Exponeringen beräknas som marknadsvärdet av positionerna i förhållande till fondförmögenheten. Den genomsnittliga aktierelaterade exponeringen under året har uppgått till 38,67 %. Fondens omsättningshastighet beräknad enligt Fondbolagens Förenings riktlinjer under 2011 var 5,89 gånger. Fondens omsättningshastighet beräknad enligt riktlinjerna i FFFS 2008:11 under 2011 var 11,47 gånger. Till den del som omsättningen hänför sig till terminskontrakt är beräkningen gjord på terminskontraktens underliggande värde. Utdelning För räkenskapsåret 2011 lämnades ingen utdelning. Fondbestämmelser Ändringar i fondbestämmelser har genomförds , vilka sammanfattas nedan: Fonden byter namn till eturn (tidigare eturn AktieTrend) Daglig handel införs för fonden Vissa ändringar i fondbestämmelserna: Möjlighet att handla så kallade ETF:er (börshandlade fonder), fler och flexiblare möjligheter att placera i räntebärande instrument, utökade mandat till bruttoexponering. Vår avsikt med dessa ändringar är att förenkla handel i fonden, att förbättra möjligheterna för fonden att dra nytta av investeringsmöjligheter på världens börser samt att effektivisera möjligheterna till skydd mot marknadsrisker och valutarisker. Fullständiga fondbestämmelser finns tillgängliga på bolagets hemsida. Övrigt Allt positionstagande har skett med noterade aktier och standardiserade aktierelaterade derivatkontrakt handlade på reglerade börser. Värderingskurser för fondens innehav är officiella stängningskurser för respektive marknad och börs. Övriga värderingskurser har aktuell dag hämtats från WM-Company, kurs noterad kl. 16:00 GMT Årsberättelsen har upprättats enligt lagen om investeringsfonder 2004:46 och Finansinspektionens föreskrifter samt är fastställd och undertecknad av styrelsen i Eturn Capital Management AB den 24 april 2012.

6 BALANSRÄKNING Tillgångar Överlåtbara värdepapper (Not 2) Penningmarknadsinstrument (Not 2) Övriga derivatinstrument med positivt marknadsvärde Summa finansiella instrument med positivt marknadsvärde Placering på konto hos kreditinstitut (Not 2) Summa placeringar med positivt marknadsvärde Bankmedel och övriga likvida medel (Not 2) Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter (Not 3) Summa tillgångar Skulder Övriga derivatinstrument med negativt marknadsvärde Summa finansiella instrument med negativt marknadsvärde Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter (Not 4) Summa skulder Fondförmögenhet Poster inom linjen Ställda säkerheter för övriga derivatinstrument Övriga ställda säkerheter RESULTATRÄKNING Intäkter och värdeförändring Värdeförändring på överlåtbara värdepapper (Not 5) Värdeförändring för övriga derivatinstrument (Not 6) Värdeförändring fondandelar (Not 7) Ränteintäkter (Not 8) Utdelningar Valutakursvinst- och förluster netto Summa intäkter och värdeförändring Kostnader Förvaltningskostnader Ersättning till bolaget som driver fondverksamheten Räntekostnader Övriga kostnader (Not 9) Summa kostnader Årets resultat

7 Nyckeltal eturn Fondens utveckling Fondförmögenhet Andelsvärde, kr Värdeutveckling sedan start Antal utestående andelar Utdelning per andel, kr Totalavkastning, % % 1.70% 33.29% -1.47% 2.96% Reporänta, fondens jämförelseobjekt, % 1.71% 0.49% 0.65% 4.05% 3.55% Risk- och avkastningsmått Genomsnittlig årsavkastning (2 år) % 16.43% 14.60% - - Genomsnittlig årsavkastning (sedan start) 1.76% Risknivå skala 1-7 (KIID) Aktiv Risk (2 år) 13.26% 14.00% 8.78% Totalrisk (2 år) 13.24% 14.00% 8.44% Ändring av FF Fondförmögenhet vid årets start Andelsutgivning Andelsinlösen Årets resultat enligt resultaträkningen Lämnad utdelning Fondförmögenhet vid årets slut Not 1 Redovisningsprinciper Fonden tillämpar lagen om investeringsfonder 2004:46 och Finansinspektionens föreskrifter för redovisning av investeringsfonder 2008:11 och följer Fondbolagens Förenings riktlinjer där de är tillämpliga. Detta innebär bland annat att uppställningsformerna av resultat och balansräkning har ändrats i enlighet med FFFS 2011:42 som trädde i kraft i augusti Ingen förändring har skett av nettoresultatet och fondförmögenheten. Not 2 Specifikation av finansiella instrument. Finansiella instrument med positivt marknadsvärde Instrumentnamn Volym Värd.kurs Värd.ränta Marknv. SEK % av fondförmögenh Emittent Vasakronan FC et VASAKRONAN SCA Capital FC SCA Statsskuldväxel RIKSGÄLDEN Statsskuldväxel RIKSGÄLDEN Länsf. Bank BC LÄNSF. BANK Totaler % Likvidkonton Volym Valuta Marknadv. SEK % av fondförmögenhet eturn Investeringskonto NOK NOK eturn Investeringskonto EUR EUR eturn Investeringskonto SEK SEK eturn Säkerhetskonto SEK SEK eturn Investeringskonto DKK DKK Totaler % Valutakurser (SEK) Kurs Danish Krone Euro Norwegian Krone

8 Not Upplupen depåavgift Upplupen ränteintäkt Summa förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Not Förvaltningsavgift Summa upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Not Realisationsvinster överlåtbara värdepapper Realisationsförluster överlåtbara värdepapper Orealiserad vinst/förlust överlåtbara värdepapper Summa värdeförändring överlåtbara värdepapper Not Realisationsvinster övriga derivatinstrument Realisationsförluster övriga derivatinstrument Orealiserad vinst/förlust övriga derivatinstrument Summa värdeförändring övriga derivatinstrument Not Realisationsförluster fondandelar Summa värdeförändring fondandelar Not Upplupna ränteintäkter Ränteintäkter penningmarknadsinstrument Summa ränteintäkter Not Courtage Öresutjämning -2-4 Summa övriga kostnader

9 Styrelsen för Eturn Capital Management AB Org.nr Stockholm Bertil Hult, Ordförande Krister Sjöblom, VD Kenneth Holmström Ulf Berg Pertti Hiltunen

Årsberättelse 2008 eturn AktieTrend

Årsberättelse 2008 eturn AktieTrend Årsberättelse 2008 eturn AktieTrend SOLNA STRANDVÄG 78, 171 54 SOLNA, SWEDEN PHONE +46 8 55 11 54 90 www.eturn.se 1 1 Förvaltarna har ordet År 2008 var ett av de sämsta börsåren i historien med mycket

Läs mer

Årsberättelse 2012 Fonden eturn

Årsberättelse 2012 Fonden eturn Årsberättelse 2012 Fonden eturn BOX 24 150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN OFFICE ADDRESS: LINNÉGATAN 89 PHONE +46 8 55 11 54 90 www.eturn.se 1 1 Förvaltarna har ordet Den systematiska modell som används i fonden

Läs mer

Halvårsberättelse 2011 Fonden eturn

Halvårsberättelse 2011 Fonden eturn Halvårsberättelse 2011 Fonden eturn BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN PHONE +46 8 55 11 54 90 www.eturn.se 1 1 Förvaltarna har ordet Under första halvåret 2011 har de nordiska börserna pendlat mellan

Läs mer

eturn Fonder HELÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2014 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.

eturn Fonder HELÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2014 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn. eturn Fonder HELÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2014 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.se generella upp och nedgångar, varierar eturn sin exponering

Läs mer

eturn Fonder HELÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2013 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.

eturn Fonder HELÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2013 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn. eturn Fonder HELÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2013 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.se eller ingen exponering innehar fonden istället räntebärande

Läs mer

Halvårsberättelse 2010 eturn AktieTrend

Halvårsberättelse 2010 eturn AktieTrend Halvårsberättelse 2010 eturn AktieTrend SOLNA STRANDVÄG 78, 171 54 SOLNA, SWEDEN PHONE +46 8 55 11 54 90 www.eturn.se 1 1 Förvaltarna har ordet Efter den kraftiga börsuppgången 2009 har 2010 präglats av

Läs mer

Innehåll. Förvaltningsberättelse sid 3. Nyckeltal sid 4. Resultaträkning sid 5. Balansräkning sid 5. Tilläggsupplysningar sid 6

Innehåll. Förvaltningsberättelse sid 3. Nyckeltal sid 4. Resultaträkning sid 5. Balansräkning sid 5. Tilläggsupplysningar sid 6 Årsberättelse 2006 Innehåll Förvaltningsberättelse sid 3 Nyckeltal sid 4 Resultaträkning sid 5 Balansräkning sid 5 Tilläggsupplysningar sid 6 2 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

Avanza Zero. Halvårsrapport 2011. Bästa andelsägare

Avanza Zero. Halvårsrapport 2011. Bästa andelsägare Avanza Zero Halvårsrapport 2011 Bästa andelsägare Den 22 maj 2006 startade vi Sveriges första och enda helt avgiftsfria fond: Avanza Zero fonden utan avgifter. Avanza Zero är en indexfond. Fondens målsättning

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september 2012 31 augusti 2013

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september 2012 31 augusti 2013 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2012 31 augusti 2013 Nordiska Fonden 2 (10) Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter till de finansiella rapporterna 6

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2014

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2014 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2013 31 augusti 2014 Nordiska Fonden 2 (10) Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter till de finansiella rapporterna 6

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2012

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2012 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2011 31 augusti 2012 Nordiska Fonden 2 (10) Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter till de finansiella rapporterna 6

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK Fondens placeringsinriktning: Holberg Kredit SEK är en nordisk high yield-fond, valutasäkrad och noterad i svenska kronor. Fonden investerar sina medel i andelar

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2015

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2015 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2014 31 augusti 2015 Nordiska Fonden 2 (10) Innehåll Verksamhetsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter 6 Årsberättelsens undertecknare 8

Läs mer

Halvårsberättelse 2013. Avanza Fonder

Halvårsberättelse 2013. Avanza Fonder Halvårsberättelse 2013 Avanza Fonder Halvårsrapport 2013 / Avanza Fonder sid 2/37 Avanza Zero - fonden utan avgifter Förvaltningsberättelse Den 22 maj 2006 startade vi den första helt avgiftsfria fonden:

Läs mer

Avanza Zero. Halvårsrapport 2012. Bästa andelsägare FONDFAKTA

Avanza Zero. Halvårsrapport 2012. Bästa andelsägare FONDFAKTA Avanza Zero Halvårsrapport 2012 Bästa andelsägare Den 22 maj 2006 startade vi Sveriges enda och första helt avgiftsfria fond: AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Avanza Zero är en indexfond. Fondens målsättning

Läs mer

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2012

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2012 Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2012 Förvaltningsberättelse Halvårsredogörelsen omfattar perioden 2012-01-01 till 2012-06-29. Adrigo Hedge är en hedgefond med inriktning mot investeringar i nordiska aktier.

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 maj augusti 2011

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 maj augusti 2011 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 maj 2010 31 augusti 2011 Nordiska Fonden 2 (9) Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter till de finansiella rapporterna 6 Årsberättelsens

Läs mer

Peab-fonden 515602-4084

Peab-fonden 515602-4084 Årsberättelse för Peab-fonden Perioden 2014-01-01-2014-12-31 Peab-fonden 1 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för ISEC Services AB, 556542-2853, får härmed avge årsberättelse

Läs mer

Halvårsredogörelse för Carlsson Norén Macro Fund

Halvårsredogörelse för Carlsson Norén Macro Fund Halvårsredogörelse för 2012 Carlsson Norén Macro Fund Förvaltarkommentar Beskrivning av fonden: Fonden är en svensk specialfond (hedgefond) som skapar avkastning på rörelserna i räntemarknaden. Målsättningen

Läs mer

Innehåll. Förvaltningsberättelse sid 3. Nyckeltal sid 4. Resultaträkning sid 5. Balansräkning sid 5. Tilläggsupplysningar sid 6

Innehåll. Förvaltningsberättelse sid 3. Nyckeltal sid 4. Resultaträkning sid 5. Balansräkning sid 5. Tilläggsupplysningar sid 6 Årsberättelse 2007 Innehåll Förvaltningsberättelse sid 3 Nyckeltal sid 4 Resultaträkning sid 5 Balansräkning sid 5 Tilläggsupplysningar sid 6 2 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september 2009 30 april 2010

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september 2009 30 april 2010 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2009 30 april 2010 Nordiska Fonden 2 (9) Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter till de finansiella rapporterna 6 Årsberättelsens

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2016

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2016 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2015 31 augusti 2016 Nordiska Fonden 2 (9) Innehåll Verksamhetsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter 6 Årsberättelsens undertecknare 8 Revisionsberättelse

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2017

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2017 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2016 31 augusti 2017 Nordiska Fonden 2 (10) Innehåll Verksamhetsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter 6 Årsberättelsens undertecknare 8

Läs mer

FONDFAKTA. Anders Elsell Hans Toll Christina Guri Henrik Källèn Glenn Wigren ordförande

FONDFAKTA. Anders Elsell Hans Toll Christina Guri Henrik Källèn Glenn Wigren ordförande Avanza Zero Årsberättelse 2010 Bästa andelsägare Den 22 maj 2006 startade vi Sveriges enda och första helt avgiftsfria fond: AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Avanza Zero är en indexfond. Fondens målsättning

Läs mer

Wahlstedt SEK Overnight Hedge Årsberättelse 2015

Wahlstedt SEK Overnight Hedge Årsberättelse 2015 Årsberättelse 2015 Förvaltningsberättelse Wahlstedt SEK Overnight Hedge är en aktivt förvaltad AIF-fond på den svenska penningmarknaden. Wahlstedt SEK Overnight Hedge avser vara ett placeringserbjudande

Läs mer

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2018

Årsberättelse för NORDISKA FONDEN. 1 september augusti 2018 Årsberättelse för NORDISKA FONDEN 1 september 2017 31 augusti 2018 Nordiska Fonden 2 (10) Innehåll Verksamhetsberättelse 3 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Noter 6 Årsberättelsens undertecknare 8

Läs mer

Avanza Zero. Halvårsrapport 2009. Bästa andelsägare. Fondfakta

Avanza Zero. Halvårsrapport 2009. Bästa andelsägare. Fondfakta Avanza Zero Halvårsrapport 2009 Bästa andelsägare Den 22 maj 2006 startade Avanza Fonder AB fonden AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Avanza Zero är den första fonden i Sverige helt utan avgifter. Avanza

Läs mer

Calgus Delårsrapport 2010

Calgus Delårsrapport 2010 Calgus Delårsrapport 2010 Delårsrapport för första halvåret 2010 Styrelsen och verkställande direktören för Sivers Urban Fonder AB får härmed avge delårsrapport för investeringsfonden Calgus, org.nr. 515602-0389,

Läs mer

Halvårsredogörelse FCG Fonder AB Östermalmstorg Stockholm

Halvårsredogörelse FCG Fonder AB Östermalmstorg Stockholm Halvårsredogörelse 2018 FCG Fonder AB Östermalmstorg 1 114 42 Stockholm www.fcgfonder.se 2 INLEDNING Årsberättelse FCG Fonder AB, 556939 1617, avger härmed halvårsredogörelsen för perioden 2018-01-01-2018-06-30,

Läs mer

Sharp Europe

Sharp Europe Årsberättelse för Sharp Europe Perioden 2015-10-16-2015-12-31 Sharp Europe 1 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Atlant Fonder AB 556631-9710, får härmed avge årsberättelse

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT. Bästa andelsägare, * Utdelningar ingår ej i index

HALVÅRSRAPPORT. Bästa andelsägare, * Utdelningar ingår ej i index Bästa andelsägare, Den 22 maj 2006 startade Avanza Fonder AB fonden AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Avanza Zero är den första fonden i Sverige helt utan avgifter. HALVÅRSRAPPORT 2008 ATT SPARA I FONDER

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Hans Schedin, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Plain Capital BronX 515602-5370

Plain Capital BronX 515602-5370 Årsberättelse för Plain Capital BronX Perioden 2014-01-01-2014-12-31 Plain Capital BronX 1 Bäste andelsägare, Börsåret 2014 bjöd på en ganska stadig uppgång, med undantag för den kraftiga ned- och uppgången

Läs mer

Årsberättelse 2010 för Simplicity Neutral. Simplicity Neutral 1

Årsberättelse 2010 för Simplicity Neutral. Simplicity Neutral 1 Årsberättelse 2010 för Org.nr. 515602-2294 Fondens startdatum 2007.11.30 Jämförelseränta Kursnotering/Handel Utdelning Svenska riksbankens reporänta Månadsvis Ja, återinvesteras Insättningsavgift 0 % Utträdesavgift

Läs mer

eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2015 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.

eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2015 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn. eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2015 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.se Fondväljaren Trend Fondväljaren Trend väljer de aktie-

Läs mer

Handelsbanken Europa Selektiv. Placeringsinriktning och tillgångsklasser

Handelsbanken Europa Selektiv. Placeringsinriktning och tillgångsklasser Handelsbanken Europa Selektiv Placeringsinriktning och tillgångsklasser Fonden är en aktivt förvaltad aktiefond som i huvudsak placerar i företag på de europeiska aktiemarknaderna. Fondens placeringar

Läs mer

HALVÅRSREDOGÖRELSE 2018 STYX

HALVÅRSREDOGÖRELSE 2018 STYX STYX FOND: ISIN: SE0004550218 ORG.NR: 515602-5396 PERIOD: -01-01 -06-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET... 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 2 EKONOMISK ÖVERSIKT... 3 BALANSRÄKNING... 4 REDOVISNINGSPRINCIPER...

Läs mer

AKTIE-ANSVAR GRAAL OFFENSIV

AKTIE-ANSVAR GRAAL OFFENSIV AKTIE-ANSVAR GRAAL OFFENSIV Organisationsnummer: 515602-1114 Halvårsredogörelsens innehåll: Förvaltningsberättelse Sid 1-2 Fondförmögenhetens förändring och värdeutveckling Sid 3 Balansräkning Sid 4 Noter

Läs mer

Avanza Zero. Halvårsrapport Bästa andelsägare

Avanza Zero. Halvårsrapport Bästa andelsägare Avanza Zero Halvårsrapport 2010 Bästa andelsägare Den 22 maj 2006 startade vi Sveriges enda och första helt avgiftsfria fond: AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Denna indexfond har som målsättningen att

Läs mer

FCG Fonder AB Org. nr: FondNavigator Org. Nr Halvårsredogörelse 2017

FCG Fonder AB Org. nr: FondNavigator Org. Nr Halvårsredogörelse 2017 FCG Fonder AB Org. nr: 556939-1617 Org. Nr. 515602-8200 Halvårsredogörelse 2017 Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Placeringsinriktning Fonden är en fondandelsfond, vilket innebär att minst

Läs mer

Innehåll. Förvaltningsberättelse sid 2. Nyckeltal sid 4. Resultaträkning sid 5. Balansräkning sid 5. Tilläggsupplysningar sid 6

Innehåll. Förvaltningsberättelse sid 2. Nyckeltal sid 4. Resultaträkning sid 5. Balansräkning sid 5. Tilläggsupplysningar sid 6 Årsberättelse 2008 Innehåll Förvaltningsberättelse sid 2 Nyckeltal sid 4 Resultaträkning sid 5 Balansräkning sid 5 Tilläggsupplysningar sid 6 2 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

HELÅRSREDOGÖRELSE 2006

HELÅRSREDOGÖRELSE 2006 HELÅRSREDOGÖRELSE 2006 2006-01-01-2006-12-31 Bästa andelsägare, FONDFAKTA Fondens startdatum: 2006-05-22 Andelsvärde 2006-12-31: 126,53 kr Fondförmögenhet 2006-12-31: 482 293 tkr Utveckling sedan 2006-05-22:

Läs mer

Årsberättelse 2011 för Simplicity Likviditet. Simplicity Likviditet 55. Org.nr. 515602 1213 Fondens startdatum 2006.10.

Årsberättelse 2011 för Simplicity Likviditet. Simplicity Likviditet 55. Org.nr. 515602 1213 Fondens startdatum 2006.10. Årsberättelse 2011 för Simplicity Likviditet Org.nr. 515602 1213 Fondens startdatum 2006.10.31 Jämförelseindex OMRXTBILL Kursnotering/Handel Dagligen Utdelning Ja, återinvesteras Insättningsavgift 0 %

Läs mer

HELÅRSRAPPORT. Bästa andelsägare,

HELÅRSRAPPORT. Bästa andelsägare, Bästa andelsägare, Den 22 maj 2006 startade Avanza Fonder AB fonden AVANZA ZERO fonden utan avgifter (Avanza Zero). Avanza Zero är den första fonden i Sverige helt utan avgifter. HELÅRSRAPPORT 2007 ATT

Läs mer

Plain Capital StyX 515602-5396

Plain Capital StyX 515602-5396 Årsberättelse för Plain Capital StyX Perioden 2014-01-01-2014-12-31 Plain Capital StyX 1 Bäste andelsägare, Börsåret 2014 bjöd på en ganska stadig uppgång, med undantag för den kraftiga ned- och uppgången

Läs mer

Adrigo Hedge Årsberättelse 2012

Adrigo Hedge Årsberättelse 2012 Adrigo Hedge Årsberättelse 2012 Innehåll Förvaltningsberättelse sid 3 Nyckeltal sid 4 Resultaträkning sid 5 Balansräkning sid 5 Tilläggsupplysningar sid 6 2 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande

Läs mer

Avanza Zero. Helårsrapport 2008. Bästa andelsägare. Fondfakta

Avanza Zero. Helårsrapport 2008. Bästa andelsägare. Fondfakta Avanza Zero Helårsrapport 2008 Bästa andelsägare Den 22 maj 2006 startade Avanza Fonder AB Avanza Zero, den första fonden i Sverige helt utan avgifter. Avanza Zero har under året ändrat index från OMXS30

Läs mer

Halvårsredogörelse för Carlsson Norén Aktiv Allokering. (Organisationsnummer )

Halvårsredogörelse för Carlsson Norén Aktiv Allokering. (Organisationsnummer ) Halvårsredogörelse för 2016 Carlsson Norén Aktiv Allokering (Organisationsnummer 515602-7293) Förvaltarkommentar halvårsredogörelse 2016 Inledning Fonden Carlsson Norén Aktiv Allokering ( Fonden ) bygger

Läs mer

Årsberättelse 2011 för Simplicity Balans. Simplicity Balans 43. Org.nr Fondens startdatum Jämförelseindex

Årsberättelse 2011 för Simplicity Balans. Simplicity Balans 43. Org.nr Fondens startdatum Jämförelseindex Årsberättelse 2011 för Simplicity Balans Org.nr. 515602 3318 Fondens startdatum 2009.05.29 Jämförelseindex MSCI TR Net World Index Kursnotering/Handel Dagligen Utdelning Ja, återinvesteras Insättningsavgift

Läs mer

Årsberättelse 2011 för Simplicity Råvaror. Simplicity Råvaror 49. Org.nr. 515602-4662 Fondens startdatum 2011.09.

Årsberättelse 2011 för Simplicity Råvaror. Simplicity Råvaror 49. Org.nr. 515602-4662 Fondens startdatum 2011.09. Årsberättelse 2011 för Simplicity Råvaror Org.nr. 515602-4662 Fondens startdatum 2011.09.30 Jämförelseindex S&P GS Commodity Index Tr Kursnotering/Handel Dagligen Utdelning Ja, återinvesteras Insättningsavgift

Läs mer

Anders Elsell Hans Toll Christina Guri Henrik Källèn Glenn Wigren ordförande

Anders Elsell Hans Toll Christina Guri Henrik Källèn Glenn Wigren ordförande Avanza Zero Årsberättelse 2011 Förvaltningsberättelse Den 22 maj 2006 startade vi Sveriges enda och första helt avgiftsfria fond: AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Avanza Zero är en indexfond. Fondens

Läs mer

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2013

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2013 Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2013 Förvaltningsberättelse Halvårsredogörelsen omfattar perioden 2013-01-01 till 2013-06-30. Adrigo Hedge är en hedgefond med inriktning mot investeringar i nordiska aktier.

Läs mer

SCIENTIA SVERIGE Å R S B E R Ä T T E L S E S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t AB

SCIENTIA SVERIGE Å R S B E R Ä T T E L S E S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t AB SCIENTIA SVERIGE Å R S B E R Ä T T E L S E 2011 S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t AB Fondfakta Fond Ansvarig förvaltare Scientia Sverige Erik Lidén Registreringsnummer 515602-4217 ISIN-nummer

Läs mer

AKTIE-ANSVAR Multistrategi

AKTIE-ANSVAR Multistrategi AKTIE-ANSVAR Multistrategi Organisationsnummer: 515602-4142 Halvårsredogörelsens innehåll: Förvaltningsberättelse Sid 1-2 Fondförmögenhetens förändring och värdeutveckling Sid 3 Balansräkning Sid 4 Noter

Läs mer

Halvårsberättelse 2014 Avanza Fonder

Halvårsberättelse 2014 Avanza Fonder Halvårsberättelse 2014 Avanza Fonder Halvårsrapport 2014 / Avanza Zero sid 2/36 Avanza Zero - fonden utan avgifter Förvaltningsberättelse Den 22 maj 2006 startade vi den första helt avgiftsfria fonden:

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE 2016 STYX

ÅRSBERÄTTELSE 2016 STYX ÅRSBERÄTTELSE 2016 STYX FOND: ISIN: PLAIN CAPITAL STYX SE0004550218 ORG.NR: 515602-5396 PERIOD: 2016-01-01 2016-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET... 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 2 EKONOMISK ÖVERSIKT...

Läs mer

Halvårsredogörelse per den 30 juni 2013

Halvårsredogörelse per den 30 juni 2013 Halvårsredogörelse per den 30 juni 2013 Fonden startade i april 2013 Förvaltningen av specialfonden Crescit (enligt lagen 2004:46) startade tisdagen den 2 april och därmed omfattar denna halvårsredogörelse

Läs mer

Halvårsberättelse 2015 Avanza Fonder

Halvårsberättelse 2015 Avanza Fonder Halvårsberättelse 2015 Avanza Fonder Halvårsrapport 2015 / Avanza Zero sid 2/36 Avanza Zero - fonden utan avgifter Förvaltningsberättelse Den 22 maj 2006 startade vi den första helt avgiftsfria fonden:

Läs mer

Helårsberättelse 2012. Avanza Fonder

Helårsberättelse 2012. Avanza Fonder Helårsberättelse 2012 Avanza Fonder Helårsrapport 2012 / Avanza Fonder sid 2/45 Avanza Fonder Årsberättelse 2012 VD har ordet Bästa fondsparare, 2012 var ett händelserikt år för oss på Avanza Fonder och

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK Fondens placeringsinriktning: Holberg Kredit SEK är en nordisk high yield-fond, valutasäkrad och noterad i svenska kronor. Fonden investerar sina medel i andelar

Läs mer

Wahlstedt SEK Overnight Hedge Halvårsredogörelse 2016

Wahlstedt SEK Overnight Hedge Halvårsredogörelse 2016 Halvårsredogörelse 2016 Förvaltningsberättelse Wahlstedt SEK Overnight Hedge är en aktivt förvaltad AIF-fond på den svenska penningmarknaden. Wahlstedt SEK Overnight Hedge avser vara ett placeringserbjudande

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE 2018 LUNATIX

ÅRSBERÄTTELSE 2018 LUNATIX ÅRSBERÄTTELSE 2018 LUNATIX FOND: ISIN: PLAIN CAPITAL LUNATIX SE0006345096 ORG.NR: 515602-7210 PERIOD: 2018-01-01 2018-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET... 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 2 EKONOMISK

Läs mer

INSIDE SWEDEN H A L V Å R S R A P P O R T 201 3. S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t A B

INSIDE SWEDEN H A L V Å R S R A P P O R T 201 3. S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t A B INSIDE SWEDEN H A L V Å R S R A P P O R T 201 3 S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t A B Halvårsrapporten omfattar Förvaltarna har ordet 3 Förvaltningsberättelse 4 Balansräkning 5 Not 1: Innehav

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE 2018 ARDENX

ÅRSBERÄTTELSE 2018 ARDENX ÅRSBERÄTTELSE 2018 ARDENX FOND: ISIN: PLAIN CAPITAL ARDENX SE0004550200 ORG.NR: 515602-5388 PERIOD: 2018-01-01 2018-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET... 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 2 EKONOMISK ÖVERSIKT...

Läs mer

Halvårsrapport 2016 Avanza Zero sid 1/6

Halvårsrapport 2016 Avanza Zero sid 1/6 Halvårsrapport 2016 Avanza Zero sid 1/6 Halvårsrapport 2016 Avanza Zero sid 2/6 Den 22 maj 2006 startade vi den första helt avgiftsfria fonden: AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Avanza Zero är en indexfond

Läs mer

Adrigo Hedge Årsberättelse 2009

Adrigo Hedge Årsberättelse 2009 Adrigo Hedge Årsberättelse 2009 Innehåll Förvaltningsberättelse sid 3 Nyckeltal sid 4 Resultaträkning sid 5 Balansräkning sid 5 Tilläggsupplysningar sid 6 2 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande

Läs mer

Helårsberättelse 2014 Avanza Fonder

Helårsberättelse 2014 Avanza Fonder Helårsberättelse 2014 Avanza Fonder Helårsrapport 2014 / Avanza Fonder sid 2/51 VD har ordet Bästa fondsparare, Vi vill genom våra fonder erbjuda er sparare enkla fonder till bra villkor. Genom våra sex

Läs mer

eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2013 ETURN FONDER AB BOX 24150, STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON E-post:

eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2013 ETURN FONDER AB BOX 24150, STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON E-post: eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2013 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.se Fondväljaren Trend Fondväljaren Trend väljer de aktie-

Läs mer

Calgus Årsberättelse 2010

Calgus Årsberättelse 2010 Calgus Årsberättelse 2010 Årsberättelse för 2010 Styrelsen och verkställande direktören för Sivers Urban Fonder AB får härmed avge årsrapport för investeringsfonden Calgus, org.nr. 515602-0389, för verksamhetsåret

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE 2017 STYX

ÅRSBERÄTTELSE 2017 STYX ÅRSBERÄTTELSE 2017 STYX FOND: ISIN: PLAIN CAPITAL STYX SE0004550218 ORG.NR: 515602-5396 PERIOD: 2017-01-01 2017-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET... 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 2 EKONOMISK ÖVERSIKT...

Läs mer

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2011

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2011 Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2011 Förvaltningsberättelse Halvårsredogörelsen omfattar perioden 2011-01-01 till 2011-06-30. Adrigo Hedge är en hedgefond med inriktning mot investeringar i nordiska aktier.

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Thomson Fakta AB, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tfn 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Halvårsredogörelse 2018 Avanza Fonder

Halvårsredogörelse 2018 Avanza Fonder 1 Halvårsredogörelse 2018 Avanza Fonder 2 Avanza Auto 6 Förvaltningsberättelse Avanza Auto 6 är Avanza Auto-fonden med den högsta risknivån. Exponeringen aktier och alternativa investeringar i Avanza Auto

Läs mer

Halvårsredogörelse för. Zmart Optimal Perioden

Halvårsredogörelse för. Zmart Optimal Perioden Halvårsredogörelse för Zmart Optimal Perioden 2016-01-01-2016-06-30 Zmart Optimal 1 Förvaltningsberättelse Verkställande direktören för Zmartic Fonder AB, 556899-7349, får härmed avge halvårsredogörelse

Läs mer

HALVÅRSREDOGÖRELSE 2018 LUNATIX

HALVÅRSREDOGÖRELSE 2018 LUNATIX LUNATIX FOND: ISIN: SE0006345096 ORG.NR: 515602-7210 PERIOD: -01-01 -06-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET... 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 2 EKONOMISK ÖVERSIKT... 3 BALANSRÄKNING... 4 REDOVISNINGSPRINCIPER...

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK Fondens placeringsinriktning: Holberg Kredit SEK är en nordisk high yield-fond, valutasäkrad och noterad i svenska kronor. Fonden investerar sina medel i andelar

Läs mer

FONDFAKTA. Anders Elsell Nicklas Storåkers Jacqueline Winberg Henrik Källén Ordförande

FONDFAKTA. Anders Elsell Nicklas Storåkers Jacqueline Winberg Henrik Källén Ordförande Avanza Zero Årsberättelse 2009 Bästa andelsägare Den 22 maj 2006 startade vi Sveriges enda och första helt avgiftsfria fond: AVANZA ZERO fonden utan avgifter. Denna indexfond har som målsättningen att

Läs mer

eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2014 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.

eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2014 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn. eturn Fonder HALVÅRSREDOGÖRELSE För fonder 2014 ETURN FONDER AB BOX 24150, 104 51 STOCKHOLM, SWEDEN TELEFON +46 8 55 11 54 90 E-post: info@eturn.se Fondväljaren Trend Fondväljaren Trend väljer de aktie-

Läs mer

IKC Sunrise

IKC Sunrise Årsberättelse för IKC Sunrise Perioden 2012-04-19-2012-12-31 IKC Sunrise 1 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för IKC Fonder AB, 556732-6953 får härmed avge årsberättelse för

Läs mer

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Stockholm mars 2014 1(3) Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder med hög kvalitet. Det innebär att vi kontinuerligt

Läs mer

Plain Capital StyX 515602-5396

Plain Capital StyX 515602-5396 Halvårsredogörelse för Plain Capital StyX Perioden 2015-01-01-2015-06-30 Plain Capital StyX 1 Bäste andelsägare, Halva året har nu passerat och det är dags att summera tiden som gått. Året inleddes med

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE HOLBERG KREDIT SEK Fondens placeringsinriktning: Holberg Kredit SEK är en nordisk high yield-fond, valutasäkrad och noterad i svenska kronor. Fonden investerar sina medel i andelar

Läs mer

Plain Capital BronX 515602-5370

Plain Capital BronX 515602-5370 Halvårsredogörelse för Plain Capital BronX Perioden 2015-01-01-2015-06-30 Plain Capital BronX 1 Bäste andelsägare, Halva året har nu passerat och det är dags att summera tiden som gått. Året inleddes med

Läs mer

Adrigo Hedge Årsberättelse 2010

Adrigo Hedge Årsberättelse 2010 Adrigo Hedge Årsberättelse 2010 Innehåll Förvaltningsberättelse sid 3 Nyckeltal sid 4 Resultaträkning sid 5 Balansräkning sid 5 Tilläggsupplysningar sid 6 2 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande

Läs mer

Faktablad Simplicity Norden

Faktablad Simplicity Norden Faktablad Simplicity Norden Basfakta för investerare Detta faktablad riktar sig till investerare och innehåller basfakta om denna fond. Faktabladet är inte reklammaterial. Det är information som krävs

Läs mer

Helårsberättelse 2017 Avanza Fonder

Helårsberättelse 2017 Avanza Fonder Helårsberättelse 2017 Avanza Fonder 2 Avanza Auto 6 Förvaltningsberättelse Den 25 september lanserade Avanza Fonder 6 nya strategifonder vars allokeringsstrategi baseras på modern portföljteori med syfte

Läs mer

Halvårsredogörelse för Lancelot Avalon 2015

Halvårsredogörelse för Lancelot Avalon 2015 Halvårsredogörelse för Lancelot Avalon 2015 Lancelot Styrelsen och verkställande direktören för Lancelot Asset Management AB får härmed avge halvårsredogörelse för Lancelot Avalon för perioden 1 januari

Läs mer

Halvårsredogörelse för. Zmart Maximal Perioden

Halvårsredogörelse för. Zmart Maximal Perioden Halvårsredogörelse för Zmart Maximal Perioden 2016-01-01-2016-06-30 2016-06-30 Zmart Maximal 1 Förvaltningsberättelse Verkställande direktören för Zmartic Fonder AB, 556899-7349, får härmed avge halvårsredogörelse

Läs mer

Plain Capital StyX

Plain Capital StyX Årsberättelse för Plain Capital StyX Perioden 2015-01-01-2015-12-31 Plain Capital StyX 1 Bäste andelsägare, Året 2015 har varit en relativt vild åktur. Efter flera år av låg volatilitet på aktiemarknaden

Läs mer

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2010

Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2010 Adrigo Hedge Halvårsredogörelse 2010 Förvaltningsberättelse Halvårsredogörelsen omfattar perioden 2010-01-01 till 2010-06-30. Adrigo Hedge är en hedgefond med inriktning mot investeringar i nordiska aktier.

Läs mer

HALVÅRSREDOGÖRELSE 2019 PLAIN CAPITAL STYX

HALVÅRSREDOGÖRELSE 2019 PLAIN CAPITAL STYX FOND: ISIN: SE0004550218 ORG.NR: 515602-5396 PERIOD: -01-01 -06-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET... 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 2 EKONOMISK ÖVERSIKT... 3 BALANSRÄKNING... 4 REDOVISNINGSPRINCIPER...

Läs mer

AKTIE-ANSVAR GRAAL MARKNADSNEUTRAL

AKTIE-ANSVAR GRAAL MARKNADSNEUTRAL AKTIE-ANSVAR GRAAL MARKNADSNEUTRAL Organisationsnummer: 515602-4134 Halvårsredogörelsens innehåll: Förvaltningsberättelse Sid 1-2 Historisk avkastning och fondförmögenhetens utveckling Sid 3 Balansräkning

Läs mer

Stockholm den 25 september 2013

Stockholm den 25 september 2013 Stockholm den 25 september 2013 Ändring av fondbestämmelser HealthInvest Value Fund HealthInvest Partners har erhållit Finansinspektionens godkännande att genomföra ändringar i fondbestämmelserna för HealthInvest

Läs mer

Halvårsredogörelse för. Zmart Balanserad Perioden

Halvårsredogörelse för. Zmart Balanserad Perioden Halvårsredogörelse för Zmart Balanserad Perioden 2016-01-01-2016-06-30 Zmart Balanserad 1 Förvaltningsberättelse Verkställande direktören för Zmartic Fonder AB, 556899-7349, får härmed avge halvårsredogörelse

Läs mer

Halvårsredogörelse 2012. AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond

Halvårsredogörelse 2012. AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond 2 (12) AP7 Aktiefond Förvaltningsberättelse AP7 Aktiefond är avsedd enbart för premiepensionsmedel och är inte öppen för annat sparande. Fonden utgör en byggsten i premiepensionssystemets

Läs mer

AP7 Aktiefond. AP7 Räntefond

AP7 Aktiefond. AP7 Räntefond Halvårsredogörelse 2015 AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond Halvårsredogörelse 2015 AP7 1 AP7 Aktiefond Förvaltningsberättelse Placeringsinriktning AP7 Aktiefond är en viktig komponent för att skapa en livscykelprofil

Läs mer

SCIENTIA SVERIGE H A L V Å R S R A P P O R T 2 0 11. S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t AB

SCIENTIA SVERIGE H A L V Å R S R A P P O R T 2 0 11. S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t AB SCIENTIA SVERIGE H A L V Å R S R A P P O R T 2 0 11 S c i e n t i a F u n d M a n a g e m e n t AB 2 SCIENTIA SVERIGE HALVÅRSRAPPORT 2011 Halvårsrapporten omfattar VD har ordet 3 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Calgus Årsberättelse 2013

Calgus Årsberättelse 2013 Calgus Årsberättelse 2013 Årsberättelse för 2013 Styrelsen och verkställande direktören för Sivers Urban Fonder AB får härmed avge årsrapport för investeringsfonden Calgus, org.nr. 515602-0389, för verksamhetsåret

Läs mer

SELECT BRASILIEN HALVÅRSBERÄTTELSE 2015

SELECT BRASILIEN HALVÅRSBERÄTTELSE 2015 SELECT BRASILIEN PLACERINGSINRIKTNING Select Brasilien är en aktivt förvaltad fond som investerar oberoende av index. Fonden får göra placeringar i överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, fondandelar,

Läs mer

Enter Fonder AB. Halvårsredogörelse. fonder

Enter Fonder AB. Halvårsredogörelse. fonder Enter Fonder AB Halvårsredogörelse fonder 2014 Innehållsförteckning VD har ordet... 3 Förvaltningsberättelser och resultatredovisningar Enter Sverige...... 4 Enter Sverige Pro....... 8 Enter Select.....

Läs mer