RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Moderklubb: Solfjäderstaden IBK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Moderklubb: Solfjäderstaden IBK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF."

Transkript

1 Felix Forslund Solfjäderstaden IBK Vänsterforward, men kan även spela center och vänsterback. Direktskott, målmedveten (på och utanför plan) och en slitvarg. Tekniken och det offensiva hotet SM-Guld i JAS 2014 med RIG. 2 st SDF-SM Guld med Östergötland ett i P15 och ett i HJ17. DM-Silver i Västerbotten med RIG. Bosölägret 2015 U19, EFT 2015 U19. Sen självklart SM- Bronset i schack Jag är 18 år gammal och kommer ifrån Motala, där jag är född och uppväxt. Jag bor nu i Umeå på ett elevhem och har en flickvän som heter Amanda. Jag började spela innebandy vid 8års ålder. Jag har även spelat fotboll, pingis och schack. Spelar även golf på sommaren. Jag är en träningsvillig, ordningsam och ambitiös kille som drömmer om att få spelaos-final för Sverige i framtiden.

2 Ludwig Svensson Umeå City Back Snabb och stark i närkamper. Ledare i försvaret som gärna styr mina lagkamrater. Passningsspel. Vill fortsätta utveckla styrka och snabbhet för att få ut maximalt av min spelstil i de högre serierna. JSM-Guld, Silver i distriktslags SM, Hittills 3st U-19 landskamper, Lagkapten RIG Umeå. Jag är född och uppvuxen i Umeå. Idrotten har alltid varit det jag brinner för, där jag spelat en mängd olika idrotter. Sedan tre år tillbaka satsar jag helhjärtat på innebandyn, vilket betyder att jag vill fortsätta min utveckling mot att bli en elitidrottare som 24 timmar om dygnet gör alla sina val i livet för att nå mina versioner och mål. Min version med Innebandyn är att få vinna ett VM-guld på senior nivå och under ett flertal år spela i värdens bästa liga SSL. Mina främsta egenskaper som spelare är att jag är väldigt stark i defensiven där jag vinner mycket boll, samt i offensiven är jag en bra passningsspelare som gärna följer med i anfall.

3 Edvin Rönnblom Sävar IBF Forward (left) Snabbhet, Teknik och Arbetskapacitet Taktiska kunskaper för att kunna effektivisera mina styrkor. 3 SDF-SM med Västerbotten /2014/2015. SM Guld JAS DM silver Jag började spela innebandy i väldigt tidig ålder och med åren växte intresset. Under högstadieperioden valde jag först bort hockeyn sedan fotbollen för att fokusera helt på innebandyn och min dröm om RIG. Drömmen blev till verklighet och RIG medförande mer än idrottslig utveckling. Idag är jag en ödmjuk person som är målinriktad och ambitiös. På planen är jag en spelare med hög intensitet och kvicka fötter. Offensivt är jag snabb i spelvändningarna och teknisk. Defensivt är jag ettrig och följsam. Min plan är att studera vidare på universitet eller högskola i en stad där jag samtidigt kan få utlopp för min vilja att utvecklas som innebandyspelare och för att etablera mig i den Svenska Super Ligan. På lång sikt drömmer jag om att få representera A-landslaget i ett världsmästerskap.

4 Emil Lilja Skälby IBK Reaktionssnabb, placeringssäker, träningsvillig Tätheten i bågskott Målvakt SM Guld med Västmanland P15. Allstar team SDF-SM P15. NewBodycup guld med Skälby. Storvretacupen Allstar målvakt 3 gånger. Storvretacupen guld 2 gånger. JAS guld med RIG. EFT med U19 landslaget i Brno. Bosönlägret U19. Västmanlands distrikslag P15 (97) HJ17(96 & 97) Jag är en kille på 18 år som nu påbörjar min sista vår på RIG. Jag kommer ursprungligen från Västerås där jag spelade i Skälby IBK som är min moderklubb. Som person är jag väldigt målmedveten, både på plan men också utanför planen. Min målsättning med innebandyn är att spela i SSL, vinna flertalet SM-guld och i slutändan vara med och konkurrera om en plats i A-landslaget.

5 Tim Nyh Granlo BK Center men spelar även back och forward. Bra spelsinne, teknisk och lurig i offensiven. Jag vill fortsätta utveckla mitt skott. Bosölägret med u19-landslaget, 4 spelade sdf-sm, SM-guld i JAS 2014 och DM-Silver i Västerbotten med RIG. Jag är en glad, målmedveten och ansvarsfull kille som är född och uppvuxen i innebandyfabriken Granlo utanför Sundsvall. Jag kommer från en idrottsfamilj, där sport alltid varit en del av min vardag. Jag är uppvuxen med två bröder, mamma och pappa. Jag har spelat fotboll och innebandy så länge jag kan minnas, men när jag fick chansen att flytta upp till Umeå och Rig så valde jag tillslut innebandyn före fotbollen. Det beslutet har jag aldrig ångrat! RIG-åren har utvecklat mig både som person och innebandyspelare och jag har bestämt mig för att satsa fullt ut för att se hur långt min innebandykarriär kan ta mig. Självklart är drömmen att få representera Sveriges A-landslag och att bli bäst i världen.

6 Daniel Sonidsson IBK Strömsund Spelförståelse, skott, passningsspel Fysik Forward Silver i SDF-SM med Västerbotten (p17). SM-guld med RIG Jag kommer från Strömsund, ligger i Jämtland. Flyttade till Umeå när jag gick ut 9an för att spela i RIG och studera i Umeå. Som person är jag glad och trevlig. Som innebandyspelare är jag offensiv, läser av spelet och försöker sätta mina medspelare i bra lägen. Jag spelar smart. Skjuter när jag har läget. Målsättningen med innebandyn är att komma så långt som möjligt helt enkelt, bli så bra jag kan.

7 Anna Skyltbäck Holmsund City Teknisk, skottet samt 1 mot 1 situationer Konditionen Forward/Center SDF-SM-guld 2015 med Västerbotten. SM-guld 2015 med RIG. SSL-kval 2015 med RIG. SM-silver 2011 med min moderklubb Jag är född och uppvuxen i Umeå och går nu mitt sista år på RIG. Som person är jag glad, ansvarsfull, en vinnarskalle och social då jag har lätt för att lära känna nya människor. Nu till våren så tar jag studenten och ser framemot nya utmaningar i mitt liv. Min tanke är att jag ska plugga vidare, men inte direkt. Jag kommer att ta ett sabbatsår och jobba under den tiden som jag låter mina studier vila. Min målsättning inom innebandy är att bli så bra som möjligt och att hela tiden sträva efter utveckling och förbättring. På sikt vill jag bli en etablerad SSL-spelare samt vara med och slåss om landslagstitlar.

8 Moa Svanström Hammarängen IB Back Spelförståelsen, tekniken och passningar Något jag vill utveckla: Fysiken och mitt skott All Star Team F :a på Innebandymagazinets 100- lista Czech Open brons SDF-SM guld Västerbotten U-19 EFT-silver DJSM-brons U-19 Breddläger 2014 och SDF-SM guld Västerbotten All Star Team F U-19 Finnkampen DJSMguld All Star Team DJSM EFT-guld Kapten i RIG 2015 och Jag kommer ifrån en familj från Skellefteå som älskar all slags sport. Som person är jag lugn, jordnära och glad. Jag har hållit på med sport så länge jag kan minnas men jag började med innebandy först då jag var 7 år, under den tiden utövade jag även taekwondo och fotboll. När jag var 14 år valde jag att endast satsa på innebandy och tog därför steget upp i division 1 klubben hemma. Jag älskar att utvecklas som innebandyspelare och jag vill hela tiden lära mig nya saker. Som innebandyspelare gillar jag att det är högt tempo då man behöver ta snabba beslut. Min målsättning med innebandyn är att lära mig nya saker och utvecklas. Jag skulle även vilja spela VM i Canada till våren och till hösten spela i någon SSL-klubb.

9 Filippa Nilsson Ankarsviks BK Back (rightfattad) Närkampsspelet, skottet och pratar/ styr. Tekniken och mitt offensiva spel EFT-guld U Bosön U SM-guld SM-brons RIG Umeå IBF Czech Open-brons Elitklassen SDF-SM f15 Västernorrland SDF-SM f17 Västernorrland SDF-SM f17 Västernorrland SDF-SM f17 Västernorrland Årets damjunior Västernorrland 2012/2013 Jag kommer ifrån en idrottsintresserad familj från Sundsvall och är en målinriktad, ambitiös, social och snäll person. Jag var sex år gammal när jag började spela innebandy och har under åren utövat andra lagidrotter. Jag strävar efter att ständigt utvecklas både inom idrotten och som person och började i tidig ålder satsa helhjärtat på idrott. Jag gillar struktur och älskar att arbeta mot uppsatta mål. Som spelare gillar jag fysiskt tuffa matcher när pressen är som allra störst. Jag är öppen för nya utmaningar och det ska bli spännande att se var innebandyn tar mig efter gymnasiet! Min målsättning med innebandyn är att utveckla både mina starka och svaga egenskaper och försöka ta en plats i U19 VM-truppen, samt att nästa år spela i SSL och i framtiden nå damlandslaget.

10 Lina Svarfvar Rättviks IBF Snabbheten, uthålligheten och spelsinne Skottet och tekniken Forward/center 2012 Brons SDF-SM F Brons - Czech Open elitklassen RIG UMEÅ IBF Brons SDF- SM F SM- Brons RIG UMEÅ IBF EFT - Guld U-19 Finland Breddläger Bosön U SM - Guld RIG UMEÅ IBF Jag kommer ifrån en sporttokig familj från Dalarna och är en ambitiös, målinriktad och strukturerad person. Jag började spela innebandy när jag var 7 år med mixat lag, jag vill hela tiden utvecklas och bli så bra som man kan bli och därför bestämde jag mig i tidig ålder att jag ville satsa på innebandyn och jag gjorde mitt bästa för att komma in på RIG. Jag älskar att träna och jag är väldigt målmedveten. Som innebandy spelare gillar jag fart och högt bolltempo. Ska bli spännande att se vart innebandyn tar mig efter RIG, jag är redo för nya utmaningar och äventyr.

11 Annie Moreau Fagerhult Habo IBK Back Tre styrkor hos mig: Spelförståelse, teknik och närkampsspel Något jag vill utveckla: Mitt slagskott SDF-SM brons med smålandslaget F-15 (2013), Smålandslaget DJ17 (2014), Smålandslaget DJ17 (2015), DM- silver med Husqvarna IK, Czech Open Elit brons (2013), DJ18 SM brons med RIG (2014)+ guld (2015), spel i Division 1 Norra 2013/2016, U19 utvecklingsläger på Bosön (2014). Jag heter Annie Moreau och är uppvuxen i en väldigt sportengagerad familj. Idrott har alltid varit en central del av mitt liv. Jag har hållit på med många idrotter sedan tidig ålder och jag valde att satsa på innebandy. Jag började spela som 6-åring i Fagerhult Habo IBK, som sedan följdes av Jönköpings IK, Östra SK, Husqvarna IK och där jag spelar nu. Som person är jag en väldigt glad och sprallig tjej som bryr sig om andra människor. Utanför innebandyn gillar jag att vara med min familj och umgås med vänner. Jag älskar även allt som har med musik att göra, och jag sjunger så fort jag får tillfälle. Som innebandyspelare vill jag hela tiden vara aktiv i spelet, och jag kan spela på alla positioner, men är mest back. Jag är väldigt offensiv i mitt backspel, och gillar att få behandla mycket boll. Jag är en riktig vinnarskalle, och är aggressiv i mitt närkampsspel. Jag strävar hela tiden efter att utvecklas, och när jag slutar RIG vill jag utmana mig själv i SSL-spel och nå mina drömmar om att få spela i A-landslaget.

12 Amie Nilsson Hofors IBK Målvakt, högerfattad Mitt utkast, mitt lugna och stabila målvaktsspel samt min målmedvetenhet Fysiken SM-silver SDF-SM DJ-17 Gästrikland 12/13. Czech Open-brons Elitklassen U19 Breddläger Reserv till EFT U och SM-brons SM-guld RIG Umeå IBF Allstar-team J18-SM 2015 Jag är en innebandytokig tjej från Hofors som sätter tydliga mål att sträva efter och jobbar ambitiöst för att uppnå mina mål. Jag började med innebandy när jag var åtta år, jag har alltid strävat efter att bli så pass bra som jag möjligtvis kan inom innebandyn och hade RIG som ett mål fyra år innan det var min åldersgrupps tur. Som person har jag nära till skrattet och är väldigt omtänksam, som målvakt är jag en trygg sista utpost med ett stabilt målvaktsspel och gillar att delta i det offensiva spelet med mina utkast. Jag gillar att jobba och utvecklas hela tiden och har som mål att få delta i landskamper med landslaget, både U19 och A-landslaget och att nästa år spela i SSL, det närmsta målet jag har just nu är att knipa en plats i VM-truppen med U19. Jag är öppen för nya innebandyäventyr och är redo för nya utmaningar efter min tid på gymnasiet.

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv:

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv: Andrea Claeson 23 juni 1998 Sunderby SK Back Spelförståelse, försvarsspel och kondition Det jag vill/behöver utveckla mest just nu är min teknik och då främst mitt skott. 2 SDF-SM F15 med Norrbotten 2013

Läs mer

ALEXANDER RÖNNLUND. Moderklubb: Hörnefors IF. Nuvarande klubb: RIG Umeå. Position: Forward. Tre styrkor hos mig. Något jag vill utveckla

ALEXANDER RÖNNLUND. Moderklubb: Hörnefors IF. Nuvarande klubb: RIG Umeå. Position: Forward. Tre styrkor hos mig. Något jag vill utveckla ALEXANDER RÖNNLUND Jag kommer ursprungligen från Island men flyttade till mitt nuvarande hem i Norrbyn(4 mil utanför Umeå i skogen) i tidig ålder. Norrbyn ligger just utanför Hörnefors och där har jag

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Clara Olofsson. RIG-eleverna i åk 3 presenterar sig själva. Tre styrkor hos mig: 1. Spelförståelse 2. Försvarsspel 3. Skott. Födelsedatum: 13 Maj 2000

Clara Olofsson. RIG-eleverna i åk 3 presenterar sig själva. Tre styrkor hos mig: 1. Spelförståelse 2. Försvarsspel 3. Skott. Födelsedatum: 13 Maj 2000 Clara Olofsson RIG-eleverna i åk 3 presenterar sig själva 13 Maj 2000 Fröjereds IF Back 1. Spelförståelse 2. Försvarsspel 3. Skott Jag vill utveckla min explosivitet och fart, främst med boll. SDF-SM 2014

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Position: Back

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Position: Back Fredrik Andersson 19 april 1999 Täby FC 1. Bolltrygg 2. Spelskicklig 3. Passningssäker Kondition Back SDF-SM Guld P15 All-Star Team SDF-SM P15 (Center) SDF-SM Silver P16 All-Star Team SDF-SM P16 (Back)

Läs mer

Amanda Hill. Meriter (så här långt): Moderklubb Jönköpings IK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF. Position: Målvakt

Amanda Hill. Meriter (så här långt): Moderklubb Jönköpings IK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF. Position: Målvakt Amanda Hill Uppväxt i en riktig innebandyfamilj där innebandy varit en central del av mitt liv och det självklara valet när det kom till idrott. Spelade i Jönköpings IK både i ungdomslag och i A-lag fram

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER SPELSYSTEM 5-manna För alla 8-9 års lag, rekommenderar vi att man spelar 5-manna fotboll enligt principen 2-2. Spelsystemet präglas av enkelhet där det naturligt uppstår många 1 mot 1 situationer som löses

Läs mer

1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer:

1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer: ERSBODA SK Innebandysektionen Utvecklingssamtal Spelare: 1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Hur trivs du i laget? Bra

Läs mer

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna.

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna. UPPSALA Bildades år? 12 juni 1934 Klubbens historia? Deltog i den första lagtävlingen mot Stockholm i slutet av 30-talet. Tog silver i Svenska Serien 1939. Första individuella guldet togs av Nils Gunnarsson

Läs mer

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Här kommer en repris på den hemuppgift som ni gjorde en gång tidigare. Nu vill vi att ni går hem och svarar på dessa frågor en gång till inför det utvecklingssamtal

Läs mer

Jimmy Komulainen SYNEN PÅ BACKSPELET. Vad är en modern back? Svenska Ishockeyförbundet ETU - Specialarbete. Handledare: Göran Lindblom

Jimmy Komulainen SYNEN PÅ BACKSPELET. Vad är en modern back? Svenska Ishockeyförbundet ETU - Specialarbete. Handledare: Göran Lindblom SYNEN PÅ BACKSPELET Vad är en modern back? Jimmy Komulainen Handledare: Göran Lindblom 2014-04-10 JIMMY KOMULAINEN 1 Sammanfattning: Hur pass bra blir man egentligen med mer fokus på just positionsträning.

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år)

SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år) SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

SPELMODELLER 7-16 år

SPELMODELLER 7-16 år SPELMODELLER 7-16 år 1-4-3-3 Spelmodell ( organisation) Spelsätt ( arbetssätt och individuella kvalitéer) Filosofi i match 7-12 år Träna för spela 13-16 år Träna för att tävla 17-19 år Träna för att vinna

Läs mer

SPELSYSTEM för 13-åringar

SPELSYSTEM för 13-åringar SPELSYSTEM för 13-åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN. IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT > > Möjlighet att kombinera studier med idrott > > Lärare och instruktörer med specialkompetens > > Bra lokaler och samarbeten med ledande klubbar > > Idrottsläger

Läs mer

SPELSYSTEM 9-manna SKILLNADER MOT 2-3-1 (7-MANNA) FÖR 10-11 ÅRINGAR

SPELSYSTEM 9-manna SKILLNADER MOT 2-3-1 (7-MANNA) FÖR 10-11 ÅRINGAR SPELSYSTEM 9-manna Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år Utbildningsplan för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år TRÄNARENS ANSVAR Vi vill att ni, våra tränare, är väl förberedda när ni kommer till träningen. Vi förväntar oss att ansvarig tränare

Läs mer

Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll.

Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll. Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll. Grundläggande förståelse för SvFF spelarutbildningsplan genom teori och praktik

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Handboll

IDROTTSKUNSKAP Handboll Träff 1: Handbollstermer Vet du vad dessa elva viktiga handbollsord betyder? Avstämt skott Underarmskott Mittväxel Kantväxel Kantövergång 6-0 försvar 5-1 försvar Helkontring Speldjup Individuell teknik

Läs mer

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE EN UTBILDNING FÖR IDROTTS- INTRESSERADE ELEVER OCH ELITSATSANDE IDROTTARE Vill du kombinera ett

Läs mer

Intervjuer, fakta & statistik, aktuell tabell och mycket mer!

Intervjuer, fakta & statistik, aktuell tabell och mycket mer! Intervjuer, fakta & statistik, aktuell tabell och mycket mer! Så många som möjligt Så länge som möjligt! Häljarps SK som grundades 1998 utav familjen Wiktorin med Kenneth Wiktorin i spetsen är en ideell

Läs mer

Innerback. Innerback. Rörelseschema:

Innerback. Innerback. Rörelseschema: Innerback Innerbackarna skall tillsammans med målvakten dirigera försvarsarbetet. T.ex. styra hur övriga spelare skall stöta på bollhållare runt straffområdet, markering vid fasta situationer samt att

Läs mer

Barnen ska träna på att utveckla ett bra beteende men också individuell skicklighet.

Barnen ska träna på att utveckla ett bra beteende men också individuell skicklighet. Protokoll, föräldramöte 2019 01 06, (Daniels presentation bilagd) Daniel Lagesson presenterade sig för deltagande föräldrar. Daniel har tränat juniorer och vuxna tidigare och nu senast i Hisingen där han

Läs mer

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria Sarah Eklund, Valkyria Ultimate frisbee Sarah Eklund, ursprungligen från Sigtuna, är en av många spelare som kommer att slåss om medaljerna under SM- veckan i Söderhamn. Inomhus- SM i Ultimate Frisbee

Läs mer

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Inledning I en växande klubb som Sunnersta AIF finns ett behov av att ha en röd tråd i hur vi ska lära ut fotboll till de som väljer att spela i vår klubb. Vi har många

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år)

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år) SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

Vad harú för klubba?

Vad harú för klubba? Svenska Ishockeyförbundet Elit kurs Vad harú för klubba? av Mats Waltin Handledare: Göran Lindblom 2015-05-28 Sammanfattning Då jag ibland upplevt att det är trender mer än det funktionella som påverkat

Läs mer

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll.

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll. P05 SPELSYSTEM Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet 2-3-1. Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till 4-3-3 och 11- manna fotboll. Vi kommer att ha inriktning på offensivt spel. Anfallsspelet

Läs mer

Bakgrund. Det här är vad vi vill minnas AIK Innebandy för. Tyvärr överensstämmer dock inte denna bild med verkligheten

Bakgrund. Det här är vad vi vill minnas AIK Innebandy för. Tyvärr överensstämmer dock inte denna bild med verkligheten Agenda 1. Bakgrund 2. Förutsättningar 3. AIK Innebandy 2.0 4. Värdegrund 5. Vision 6. Åtgärdsprogram 7. Ny klubbstruktur 8. Herrlaget Ny sportslig ledning 9. Herrlaget Truppen 10. Samarbeten Bakgrund Det

Läs mer

Kvartett från Sjuhärad tar plats i Superligan

Kvartett från Sjuhärad tar plats i Superligan Nyhetstips: 033 700 07 77 nyhetschefen@bt.se Kontakt: 033 700 07 00 kundtjanst@bt.se Sök SÖNDAG 18 JAN 2015 Sjuhärads egen superliga i Svenska superligan. Kvartett från Sjuhärad tar plats i Superligan

Läs mer

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut)

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut) UTGÅNGSPOSITIONER 2-3-1 dvs två backar, ett mittfält bestående av en central spelare och två yttrar samt en central forward Den centrala mittfältaren har ofta en något mer tillbakadragen utgångsposition

Läs mer

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar Torbjörn Johansson Handledare Ulf Engman 2011-05-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning Sid.3 2. Bakgrund Sid. 4 3.

Läs mer

Så spelar vi 3v3, 5v5 7v7 och 9v9 2017

Så spelar vi 3v3, 5v5 7v7 och 9v9 2017 Så spelar vi 3v3, 5v5 7v7 och 9v9 2017 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Fler fotbollsaktioner Alla skall få vara med Det här dokumentet I det här dokumentet finns sammanfattning

Läs mer

Så spelar vi 3v3, 5v5 7v7 och 9v9 2017

Så spelar vi 3v3, 5v5 7v7 och 9v9 2017 Så spelar vi 3v3, 5v5 7v7 och 9v9 2017 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Fler fotbollsaktioner Alla skall få vara med Det här dokumentet I det här dokumentet finns sammanfattning

Läs mer

Svensk Innebandys Utvecklingsplan. Innebandyspelaren

Svensk Innebandys Utvecklingsplan. Innebandyspelaren Svensk Innebandys Utvecklingsplan Innebandyspelaren Svensk Innebandys Utvecklingsplan Min resa med dig: 1)Varför tränar den blå innebandyspelaren innebandy? Vilka behov vill bli tillgodosedda? 2)Varför

Läs mer

IBF vill. Antagen

IBF vill. Antagen IBF vill Antagen 2010 10-25 Välkommen till IBF vill vårt övergripande dokument där vi samlat utdrag av föreningens riktlinjer och policys. Är du ny i föreningen eller på väg in kan detta vara en guide

Läs mer

Den som äger bollen äger spelet

Den som äger bollen äger spelet Den som äger bollen äger spelet Spelide Färjestadens GoiF Fotboll, vad är det? Fotboll är ganska enkelt, men ändå komplext i all sin enkelhet Spelsystem Ett spelsystem kan man säga är ett lags spelide

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

Köping FF P Nivåanpassning. Vad är fotboll?

Köping FF P Nivåanpassning. Vad är fotboll? Köping FF P-02 2016 Nivåanpassning Nivåanpassning är när man anpassar nivån för individen till dennes nivå, dvs nivån på övningar vid träning och vid match går ut på att möta motståndare som är på ungefär

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Mikael Nilsson Handledare: Göran Lindblom 1 SAMMANFATTNING Min bakgrund som tränare sträcker sig 20 år bak i tiden, där jag har bara

Läs mer

ÅRSPLANERING POJKAR 03

ÅRSPLANERING POJKAR 03 ÅRSPLANERING POJKAR 03 Bakgrund: Under ett par år har SvFF arbetat med att FN:s barnkonvention ska ligga till grund för barn- och ungdomsfotbollen. Det har nu godkänts av fotbollsrörelsen och införts i

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Inomhus-SM kommer att spelas i Ljusnehallen den 4:e februari under SM-veckan 2017.

Inomhus-SM kommer att spelas i Ljusnehallen den 4:e februari under SM-veckan 2017. Ultimate frisbee Kan det verkligen bli bättre? Bara namnet på idrotten får en att tänka på den ultimata sporten Ultimate Frisbee. Ultimate skapades med de bästa komponenterna ur flera andra sporter, fast

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner,

Läs mer

SPELSYSTEM 9-manna (13 år)

SPELSYSTEM 9-manna (13 år) SPELSYSTEM 9-manna (13 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL Agenda ledarmöte 24 mars 2015 Inledning Högalids profil Thomas Vem gör vad i laget? Anneli Utbildning ledare Helena/Anneli Ekonomi och sponsring Helena/Thomas

Läs mer

Företagsresor. Företagsresor. - steget före. www.scanworld.se www.renaresan.se

Företagsresor. Företagsresor. - steget före. www.scanworld.se www.renaresan.se Företagsresor Företagsresor - steget före SCANWORLD I SUNDBYBERG Allén 6A, 172 66 Sundbyberg Tel: +46 (0)8 475 00 00 SCANWORLD I CITY Rådmansgatan 56, 113 60 Stockholm Tel: +46 (0)8 5454 5000 SCANWORLD

Läs mer

Det blåvita spelet. Din guide för innebandyträning i Värmdö IF. Version 1.0, uppdaterad 110405

Det blåvita spelet. Din guide för innebandyträning i Värmdö IF. Version 1.0, uppdaterad 110405 Det blåvita spelet Din guide för innebandyträning i Värmdö IF Version 1.0, uppdaterad 110405 Välkommen Denna guide ska fungera som stöd och inspiration för dig som innebandyledare i Värmdö IF. Här hittar

Läs mer

Spelarhandbok Varla IBK DAM

Spelarhandbok Varla IBK DAM Spelarhandbok Varla IBK DAM Innebandy kan vara mycket lätt. Om man vill. Bryter man ner problemen och hittar enkla lösningar så blir det inte så komplicerat. Vill man hitta den perfekta lösningen, kommer

Läs mer

SPELSYSTEM 4-2:3-1 TAKTISKA UPPGIFTER I FÖRSVARS OCH ANFALLSSPELET

SPELSYSTEM 4-2:3-1 TAKTISKA UPPGIFTER I FÖRSVARS OCH ANFALLSSPELET SPELSYSTEM 4-2:3-1 UPPGIFTER I FÖRSVARS OCH MITTBACK -Kontrollera sin zon -Samarbete -Alltid på försvarsida om motståndare -Kontrollera straffområde och ytor strax utanför straffområde -Hjälper ytterbackarna

Läs mer

Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer:

Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer: Spelare: Lag: Datum: 1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Hur trivs du i laget? A. Synpunkter/kommentarer: B. Hur tycker

Läs mer

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL INTRODUKTION Tanken med "manualen" är att samtliga spelare i SSK F-05 ska känna till och behärska vårt spelsystem för 7-manna, med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

MATCHBLADETS AVDELNINGAR

MATCHBLADETS AVDELNINGAR MATCHPROGRAM 2016/2017 MATCHBLADETS AVDELNINGAR MOTSTÅNDARE t Klicka! TRÄNAREN HAR ORDET LAGUPPSTÄLLNINGAR VAD HÄNDER I KLUBBEN? MATCHENS PROFIL AKTUELLA TABELLER AKTUELL OMGÅNG SPELARPRESENTATION HELT

Läs mer

Stress och press i egen zon i numerära underlägen

Stress och press i egen zon i numerära underlägen Svenska Ishockeyförbundet Elittränarkurs 2011-05-15 Stress och press i egen zon i numerära underlägen Mikael Nilsson Handledare: Göran Pegenius 1 Sammanfattning Syftet med detta examensarbete är att försöka

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Målvakten i innebandy Målvaktens roll Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Lätt att bli självkritisk alla skall uppmuntra målvakten

Läs mer

Press/stress vid box-playspel i egen zon. Mattias Elm

Press/stress vid box-playspel i egen zon. Mattias Elm Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2007-02-08 Press/stress vid box-playspel i egen zon Mattias Elm Handledare: Johan Hemlin Sammanfattning Utvecklingsarbetets målsättning är att beskriva hur Färjestad,

Läs mer

Examinationsarbete. Etu Special

Examinationsarbete. Etu Special Tommy Samuelsson Examinationsarbete Etu Special - Nya generationens elitspelares syn på coachning Handledare: Göran Pegenius 1 Innehåll 1. Inledning..3 1.1 Bakgrund..3 1.2 Presentation..3 1.3 Mitt ledarskap...4

Läs mer

Matchprogram. FBC Lerum. Warberg IC

Matchprogram. FBC Lerum. Warberg IC Matchprogram FBC Lerum VS Warberg IC Innehåll Spelartrupp FBC Lerum Spelartrupp Warberg IC Inför matchen Tabell Kommande matcher FBC Lerum spelartrupp 2018/19 1. Viktor Wedlin Målvakt 71. Mattias Linders

Läs mer

Övningar. Utespelare

Övningar. Utespelare Övningar Utespelare Teckenförklaringar - Anfallande spelare (Våra egna spelare i detta dokument). - Försvarande spelare/motståndare M - Målvakt - Småmål - Koner - Madrass - Skott/Avslut L - Ledare - Rörelse

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

Så spelar vi 7 mot år 2017

Så spelar vi 7 mot år 2017 Så spelar vi 7 mot 7 10-12 år 2017 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 7 mot 7-fotboll spelas i ådern 10-12 år. 10- och 11-åringar spelar liten

Läs mer

Så spelar vi 7 mot år 2017

Så spelar vi 7 mot år 2017 Så spelar vi 7 mot 7 10-12 år 2017 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 7 mot 7-fotboll spelas i ådern 10-12 år. 10- och 11-åringar spelar liten

Läs mer

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna.

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna. Spelidé. Vi vill att FBK:s 11- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till att finna samarbeten, sträva efter individuell

Läs mer

Svensk Innebandys Utvecklingsplan. Innebandyspelaren

Svensk Innebandys Utvecklingsplan. Innebandyspelaren Svensk Innebandys Utvecklingsplan Innebandyspelaren Svensk Innebandys Utvecklingsplan Min resa med dig: 1)Varför tränar den blå innebandyspelaren innebandy? Vilka behov vill bli tillgodosedda? 2)Varför

Läs mer

Utvecklingsplan Utvecklingsplan för ungdomar

Utvecklingsplan Utvecklingsplan för ungdomar Innehållsförteckning Kap. 1. Allmänt Utvecklingsplan för ungdomar 1.1 Målsättning med ÅKIB:s ungdomsverksamhet 1.2 Målsättning för tränare och ledare 1.3 Cuper och läger 2. Spelarutbildning 2.1 Spelarutbildning

Läs mer

UNGDOMSPOLICY Version 1.01 september 2009

UNGDOMSPOLICY Version 1.01 september 2009 UNGDOMSPOLICY Version 1.01 september 2009 Innehållsförteckning Barn- och ungdomsträning Tekniska- och taktiskamoment 6-9år (Kids Floorball Camp) 10år 11år 12år 13år 14år 15år TST-guiden Teknik, spel och

Läs mer

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Inledning I och med denna säsong övergår vi till att spela 7 mot 7. Det är en stor omställning för er som spelare då det innebär att spela på en betydligt större plan.

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

SPELSYSTEM för åringar

SPELSYSTEM för åringar SPELSYSTEM för 15-16 åringar Dalslands Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Information ledare/föräldrar - P04

Information ledare/föräldrar - P04 Information ledare/föräldrar - P04 Kvällens program: 1) Ledarteam 2) Fram till nu! 3) Statistik P04 4) Uppdrag Genomförande Reflektioner 5) Ny period i verksamheten! 6) Bedömning av spelare - spelartyper

Läs mer

Pojkar Upplands FF

Pojkar Upplands FF Pojkar 2004 Upplands FF Hej! Jag heter Martin Möller och skriver av anledningen att jag kommer att ha uppdraget som fotbollsutvecklare (FU) för Upplands P04. För att få en så bra start som möjligt i kommunikationen

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare:

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare: Ungdomspolicy Pixbo erbjuder ungdomar som är intresserade av innebandy, en åldersanpassad idrottsutbildning, inriktad på innebandy. Utbildningen skall omfatta såväl praktisk som teoretisk utbildning i

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

ESLÖVS IK F 04 FÖRÄLDRAMÖTE 2/9

ESLÖVS IK F 04 FÖRÄLDRAMÖTE 2/9 FÖRÄLDRAMÖTE 2/9 SERIESPEL Två serier blev det till slut, vi ska spela i A och C serien. 12 respektive 13 lag. Fortfarande en del spelare som kommer att spela i båda lagen. Vill fortsätta att använda seriespel

Läs mer

Hur ska jag tänka taktik?

Hur ska jag tänka taktik? Hur ska jag tänka taktik? Det val av taktik det egna laget ska göra och det sätt det ska spela på varierar givetvis från lag till lag. Det går att välja exempelvis högt eller lågt offensivt försvarsspel,

Läs mer

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/10 www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

Så spelar vi 9 mot år 2017

Så spelar vi 9 mot år 2017 Så spelar vi 9 mot 9 13-14 år 2017 1 Bra förutsättningar Hög delaktighet Många fotbollsaktioner Bra och utvecklande spel I 13- och 14-års åldern har spelarna nått en utveckling där de samverkar med fler

Läs mer

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF: Spelmodell Boo FF Pojkar och flickor 10 år Spelfilosofi - Värdegrund, taktik och individuell insats i rätt ordning - Vi vill ha bollen så mycket som möjligt och när vi tappar den vill vi ta tillbaka den

Läs mer

Målanalys. - BHF Allettan Norra Mikael Holmqvist. Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Eriksén

Målanalys. - BHF Allettan Norra Mikael Holmqvist. Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Eriksén Målanalys - BHF Allettan Norra 2016 Mikael Holmqvist Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Eriksén Sammanfattning Jag har analyserat alla målen som Borlänge

Läs mer

11 a. Att spela back. 13-14 år KENNY JÖNSSON RONNIE SUNDIN. Backarnas betydelse har aldrig varit större! Vad är det som kännetecknar en bra back?

11 a. Att spela back. 13-14 år KENNY JÖNSSON RONNIE SUNDIN. Backarnas betydelse har aldrig varit större! Vad är det som kännetecknar en bra back? Att spela back 13-14 år 11 a av Tommy Tomth och Christer Höglund KENNY JÖNSSON RONNIE SUNDIN dagens ishockey är backarna oerhört värdefulla, för I att inte säga oumbärliga. Desto mer som vi utvecklar spelet,

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF: Spelmodell Boo FF Pojkar och flickor 11 år Spelfilosofi - Värdegrund, taktik och individuell insats i rätt ordning - Vi vill ha bollen så mycket som möjligt och när vi tappar den vill vi ta tillbaka den

Läs mer

Så spelar vi 7 mot

Så spelar vi 7 mot Så spelar vi 7 mot 7 2017 Uppdaterad: 170127 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 7 mot 7-fotboll spelas i ådern 10-12 år. 10- och 11-åringar

Läs mer

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar Målvaktsövningar Något som ofta kan glömmas bort, såväl i innebandy som i andra sporter, är att målvakten måste få köra övningar som är till för att förbättra just dennes spel. Ofta får målvakten bara

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Så var stjärnorna som barn

Så var stjärnorna som barn Så var stjärnorna som barn 1. Vad drömde du om när du gick på mellanstadiet? 2. Vem var din idol? 3. Vad gjorde du förutom att spela fotboll? 4. Om du idag kunde ge tips till dig själv som 11-åring, vad

Läs mer

Hur VIK s J-20 mål är gjorda i fortsättnings-serie 13/14

Hur VIK s J-20 mål är gjorda i fortsättnings-serie 13/14 Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Hur VIK s J-20 mål är gjorda i fortsättnings-serie 13/14 Johnny Sterner Handledare: Linus Berg 2014-xx-xx 1 Sammanfattning Detta arbeta är gjort på hur målen har kommit

Läs mer