HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/ (7)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)"

Transkript

1 HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/ (7)

2 Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta vara med även framledes. Nästa målsättning ar att tjejerna skall utvecklas som lag, individer och innebandyspelare och sedan försöker vi naturligtvis alltid vinna de matcher vi spelar också. Målsättningen är inte att tjejerna skall vara bäst och vinna allt när de är 15 år, utan att de skall vara bäst och vinna allt när de är 20 år. Dit kommer man genom att trivas och vilja fortsätta träna, spela och utvecklas i en inspirerande, utmanande, glädjefylld och trygg omgivning. 2 (7)

3 Spelare ska; - komma och vara ombytta i tid till träningar/matcher och alltid göra sitt bästa. - ha med rätt utrustning till träningar och matcher. - meddela eventuella förhinder i god tid. - alltid visa ett gott uppträdande på och utanför planen, respektera motståndare, domare och domslut. - sköta skolarbetet. - kunna hålla på med andra idrotter parallellt med innebandyn. - via ett spelarkontrakt själv beskriva sina egna ambitioner och målsättning med säsongen. - kontinuerligt ta del av all löpande information (genom att besöka hemsidan ofta och se till att man har en fungerande, aktuell mailadress registrerad på hemsidan) Ledare ska; - komma i tid och vara väl förberedda inför träningar och matcher. - förklara övningar både vad avser innehåll och mål. - uppträda med respekt mot spelare, domare och ledare i andra lag. - utveckla alla spelarna i laget. Ansvarsområden; Huvudtränare Mats Jo. Laguttagning, träning, musik Johan Fysträning, träning Björn Utrustning, material Micke Målvaktsträning Mats Ja. Kassör Ann Aktivitetsansvarig Föräldragruppen Ledarnas gemensamma mailadress; huddingeikf94@googlegroups.com. Föräldrar ska; - visa ett positivt uppträdande i samband med matcher. - inte coacha laget eller barnen från läktaren. - delta aktivt i det som berör laget (föräldramöten, skjuts till träning/match och aktiviteter till förmån för lagkassan). - kontinuerligt ta del av all löpande information (genom att besöka hemsidan ofta och se till att man har en fungerande, aktuell mailadress registrerad på hemsidan) 3 (7)

4 Träning = förberedelse för match På träningar förbereder vi oss för match. Huvudsyftena med träningarna 2009/2010 är - Förebygga skador - Teknik - Styrka, kondition - Taktik, spelsystem, fasta situationer - Spelförståelse - Rörlighet, snabbhet - Samarbete, lagkänsla - Regler Inför varje träning så kommer vi att skriva på hemsidan vilka två målvakter som kommer att stå i mål under träningen (plus vem som är reserv). Vi värmer alltid upp före och stretchar efter varje match och träning. När vädret så tillåter joggar vi utomhus, så ta alltid med uteskor och kläder anpassade för väderleken. Om man inte kan komma på träningen ska detta meddelas i god tid helst genom gästboken, Träningstiden skall utnyttjas effektivt vilket innebär att spelare ska vara ombytta och klara i tid och vid eventuellt sargbygge så hjälps alla åt så att det går snabbt! Skolarbetet går alltid i första hand varför det är viktigt att planera veckan. Det går med planering att sköta både skolarbetet och träning. Träningstider under säsongen; Vilken dag? När ska man vara Var? Vad gäller? ombytt och klar? Måndag Huddingehallen I hallen Efter det har vi en lokal bokad för läxläsning, spelarråd, taktik mm. Onsdag Huddingehallen Fys , i hallen och efter det lite eftersnack en kvart. Torsdag Storängshallen Frivillig träning i form av kondition, styrka eller rehab och vi kan träna fram till ca Vi har som mål att minst en gång i månaden ersätta en träning med en annan social aktivitet för att förstärka sammanhållningen. 4 (7)

5 Cuper Vi kommer under säsongen 2009/10 att preliminärt spela i följande cuper; När Vad Hur Mål Betalas av Ansvarig Säsongen USM F16 Ett lag med riktad laguttagning. Säsongen SIBF Cup Ett lag med riktad laguttagning. Vinna. Vinna. Vid slutspel: Av de som åker med Vid slutspel: Av de som åker med Mats Mats Seriespel Vi kommer under säsongen 2009/2010 att spela i två serier; F94, Division 1 Målsättning: - Att vinna alla matcher, serien och slutspelet. Laguttagning; Övrigt; - Laget tas ut med utgångspunkt att med ett slagkraftigt lag vinna matchen. - Utgångspunkt från att träning är förberedelse för match. - Aktiv coachning under matchen (gå ner på färre spelare, ändra spelsystem osv). DJ, Division 2 Målsättning: - Att spela bra innebandy - Spelarutveckling. - Att vinna alla matcher. Laguttagning; Övrigt; - Rätt spelare på rätt position. - Utgångspunkt från att träning är förberedelse för match. - Alla som är uttagna till match spelar. Vi kommer att samarbeta med juniorlaget vilket innebär att vi kommer ibland att ha med spelare i deras trupp och vice versa. Spelarkontrakt Samtliga tjejer ska skriva under ett spelarkontrakt där man själv beskriver sina ambitioner och målsättning med säsongen. Förutsättningarna för detta kan naturligtvis förändras under säsongen. 5 (7)

6 Laguttagningar Utgångspunkten för laguttagningarna kommer alltid att vara att försöka ta ut ett slagkraftigt, skadefritt och väl förberett (se avsnittet Träningar ) lag som har chans att vinna matcherna. Spelarna ska meddela senast tisdag kväll vilken eller vilka matcher de ej kan delta på eller om andra önskemål finns. Detta kan göras via gästboken, mail (huddingeikf94@googlegroups.com), eller per telefon till Johan (sedan kan det naturligtvis hända saker som gör att man måste lämna återbud senare i veckan). För varje match kommer det att finnas en ansvarig ledare. Helgens lag meddelas på hemsidan senast på torsdagen. Vi eftersträvar inte absolut rättvisa i laguttagningar vilket grundar sig på att alla har olika förutsättningar. Vissa kommer att spela fler matcher än andra. Vi kommer inte att dela upp truppen i ett lag 1 respektive lag 2, utan det är fortfarande en trupp! Matcher Samling 1 timme före matchstart. Lagkaptenen leder laget ut på en jogging- / uppvärmningstur och efter denna samlas vi och går igenom detaljerna inför matchen. (Normalt gäller att endast spelare som varit med på uppvärmningen får spela matchen). Vi jobbar med aktiv coachning under matcherna (framförallt F94, div1) vilket innebär att vi under matchens gång kan komma att förändra spelsystem, antalet spelare, positioner. Under säsongen 2009/2010 så kommer bemanningen av sekretariatet under våra hemmamatcher att schemaläggas mellan föräldrarna. Vilka som är aktuella meddelas i samband med laguttagningen, senast på torsdagen. I det fall uttagna föräldrar ej kan så byter man enklast med andra föräldrar. Lagkassa Nyhet för i år är att vi inte har någon gemensam lagkassa utan samtliga spelare har ett eget konto. Detta betyder att de pengar som spelare samlar in kommer att knytas till den spelaren. Vi är restriktiva med insamlingar och försäljningar och samtliga aktiviteter stäms av med spelarna. Lagkassan skall användas till det som laget beslutar, och huvudmålet denna säsong är en lagresa utomlands framåt sommaren Det kommer att finnas ett individuellt insamlingsmål (belopp i kronor) som varje spelare skall nå. En förälder ansvarar för lagkassan som också följer upp och i förekommande fall påminner om ej inkomna betalningar. 6 (7)

7 Spelarråd Spelarrådet finns till för alla spelare och tränare. Spelarrådet har blivit utvalt av spelarna i laget och för spelarnas talan till tränarna. Även tränarna kan vända sig till spelarrådet för åsikter/förslag som de vill framföra till spelarna. Finns det något som du som spelare undrar över, synpunkter på träningar, laguttagningar osv, så vänd dig gärna till någon i spelarrådet. Vårt spelarråd är framröstade av spelarna själva. Spelarrådet, som kan förändras när önskemål finns, bestod säsongen 2008/2009 av; Tessan, Kristina och Tessi Föräldragrupp Inför denna säsong önskar vi hjälp av ett föräldraråd för samordning av aktiviteter såsom t.ex insamlingar, resor osv, men också som bollplank mellan ledare och föräldrar. Föräldragruppen under säsongen 2009/2010 består av åtminstone; Cissis mamma Sandra (sammankallande) Angelicas mamma Marina och pappa Zoran Julia Hults mamma Pia Isabellas pappa Danne Natalies pappa Tom Information All information kommer att finnas på vår hemsida eller skickas via mail. Det är viktigt att var och en håller sin kontaktinformation aktuell. Rökning Vi vill aktivt verka för att tjejerna inte börjar röka, så därför tillåter vi helt enkelt inte att någon i truppen röker! Övrigt I övrigt så följer vi riktlinjerna för Huddinge IKs innebandyverksamhet (finns på vår hemsida). 7 (7)

Ulricehamns IFK P-04

Ulricehamns IFK P-04 Ulricehamns IFK P-04 Föräldramöte 2016-04-19 Lars, Zoran, Barbro, Wendy, Linda och Mimmi Ulricehamns IFK P-04 Uppstart 3 april 2016 Fotbollssäsong Träningar Seriespel & Lagsammansättning Utrustning och

Läs mer

Ekerö IK Innebandy P01 Tigers. 1. Lagets målsättningar 2. Lagets värderingar 3. Spelartrupp och organisation 4. Aktiviteter 5.

Ekerö IK Innebandy P01 Tigers. 1. Lagets målsättningar 2. Lagets värderingar 3. Spelartrupp och organisation 4. Aktiviteter 5. Ekerö IK Innebandy P01 Tigers 1. Lagets målsättningar 2. Lagets värderingar 3. Spelartrupp och organisation 4. Aktiviteter 5. Övrigt 1. Lagets målsättningar Med utgångspunkt i Ekerö IK-modellen - Att ha

Läs mer

Mål- och policydokument

Mål- och policydokument Gullänget-Kroksta IBS Mål- och policydokument 1 Övergripande mål sidan 3 Övergripande policy sidan 4 Spelare sidan 5 Ledare sidan 6 Föräldrar sidan 7 2 Övergripande mål Vår förening skall verka för ett

Läs mer

GUIF Tomtebo/Innertavle F07

GUIF Tomtebo/Innertavle F07 GUIF Tomtebo/Innertavle F07 Föräldramöte 11/5 2016 Säsong 2016 Organisation Spelare Ca 20 tjejer från 2A-2D och Innertavle Tränare Linda Pommer (mamma till Alva i 2C) Anna Theorin (mamma till Maja i 2A)

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Spelardokument säsongen 2012/2013

Spelardokument säsongen 2012/2013 Spelardokument säsongen 2012/2013 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Storvreta IBK P03 Svart säsongen 2012/2013.

Läs mer

Allmänt. Knatte. Allmänt

Allmänt. Knatte. Allmänt Åldersspecifik träning Detta är en riktlinje som utförligare beskriver de fokusområden som berörs för att uppnå föreningens mål som finns beskrivna i föreningspolicyn för Skogås Trångsund Innebandy. Föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

Den Gula Tråden F10 F12 F14 F16. Dam. Föreningspolicy för Billesholms IK

Den Gula Tråden F10 F12 F14 F16. Dam. Föreningspolicy för Billesholms IK Den Gula Tråden F8 F10 F12 F14 F16 Dam Föreningspolicy för Billesholms IK Förord Dokumentet ni håller i er hand är levande vilket gör att det kan komma att ändras under årens gång dock inte under det gällande

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Flickor födda -00/99 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2013 Flickor födda -00/99 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2013 Flickor födda -00/99 EIK Fotboll 1. Organisation... 2 1.1 2012 Vad har vi gjort?....2 2. Träningsgruppens övergripande mål... 3 3. Aktiviteter 2011... 3 3.1 Säsongsplanering... 3-10

Läs mer

Föräldramöte P03 Innebandy

Föräldramöte P03 Innebandy Föräldramöte P03 Innebandy Tid: 2012-09-26 Plats: Stora konferensrummet, Prästängshallen Närvarande: Lars-Erik Rosendahl (Axel R) Birgitta Eklund (Axel R) Bencef Bert Yuksel (André) Karin Henriksson (Tobias

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK

Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK Utbildningsplan för Ungdomsledare i Harplinge IK 1 6 7 år Riktlinjer för träning, match och deltagande i cuper, 6 9 år Träningsinnehållet i denna åldersgrupp tar vid där fotbollsskolan slutat. Betoningen

Läs mer

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1 Sid1 Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Vi är Talangfabriken. Dok.spelare/förälder bilaga riktlinjer version 3, 2014-05-28. Sida 2 Som de flesta vet

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom Mål och metoder per ålders grupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF

Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF Vår policy beskriver vad vi vill med vår förening och vår verksamhet. Policyn utgör grunden för hur vi alla sedan ska agera i olika sammanhang. Malmköpings IBF

Läs mer

VÄLKOMMEN FÖRÄLDRAMÖTE 160414 LUGI P03. Lunds stolthet

VÄLKOMMEN FÖRÄLDRAMÖTE 160414 LUGI P03. Lunds stolthet VÄLKOMMEN FÖRÄLDRAMÖTE 160414 LUGI P03 03 AGENDA Klubbinfo Antikränkning Målsättningar Läget i LUGI P03 Träning Eget ansvar USM Lagkassa Cuper/resor nästa säsong Klubbidé: En förening för hela familjen,

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

Välkomna!! Tölö IF P -06

Välkomna!! Tölö IF P -06 Välkomna!! Tölö IF P -06 Föräldramöte P06 AGENDA den 22 mars Vilka är vi som tränar vilka är Ni föräldrar. Tölö IF:s fotbollsfilosofi. Tölö IF P -06 egna regler. Tölö IF P -06 regler Träningstider utomhus

Läs mer

! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512

! # $%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 ! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 $(()$ * )) *# +,(()$ * $$-./) * 0-./) *! 100231450 *6 30 *& ! "# $%&' Hej alla ledare till F 89 lag i Uppland Nu är Upplandslaget uttaget och det känns mycket

Läs mer

SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden

SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden Uppdaterad version 2013-04- 30 Innehåll 1. Vad innebär "den blå tråden"?... 3 2. Målsättning... 3 a) Handbollsskolan... 3 b) Flickor D... 3 c) Flickor C... 3 d) Flickor B... 4 e)

Läs mer

Tyresö Trupp Cup 2015-11-27-- 2015-11-29 PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP T Y R E S Ö GYMNASTIKEN

Tyresö Trupp Cup 2015-11-27-- 2015-11-29 PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP T Y R E S Ö GYMNASTIKEN PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP 2015 T Y R E S Ö GYMNASTIKEN 1 Välkomna till Tyresöhallen och Tyresö Trupp Cup 2015 Även i år har intresset för att anmäla sig till Tyresö Trupp Cup varit mycket stort. Närmare 1700

Läs mer

WARBERG IBF UNGDOMSPOLICY OCH UTVECKLINGSPLAN

WARBERG IBF UNGDOMSPOLICY OCH UTVECKLINGSPLAN WARBERG IBF UNGDOMSPOLICY OCH UTVECKLINGSPLAN 4-15 år. Innehåll: 1 Inledning 2 Värdegrunder 3 Drog- och Dopingpolicy 4 Mobbning, diskriminering och sexuella trakasserier 5 Innebandyglasögon 6 Andra idrotter

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA

Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA Mål och utfall verksamhetsplanen 2015 Mål: Vi skulle träna tre till fyra träningspass per vecka Gemensamt träningsläger i Kristinehamn Gemensam sommarcup

Läs mer

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare:

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare: Ungdomspolicy Pixbo erbjuder ungdomar som är intresserade av innebandy, en åldersanpassad idrottsutbildning, inriktad på innebandy. Utbildningen skall omfatta såväl praktisk som teoretisk utbildning i

Läs mer

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Postadress: Box 890, 851 24 Sundsvall * Besöksadress: Idrottens Hus, Gärde, Sundsvall Tel: 060-56 61 22 * Fax: 060-56 63 70 * Pg: 12 88 99-2 * Bg: 5434-2811 * Org.nr 88 96 01 1312 E-mail: vnibf@vnidrott.rf.se

Läs mer

Saga innebandy uppsala

Saga innebandy uppsala saga innebandy o uppsala POLICY DW Daniel Werkmäster GN Gunnar Nyborg POLICY FÖR IDROTTSSÄLLSKAPET SAGA Föreningens målsättning och ideologi ldrottssällskapet Saga (IS Saga) bildades 1992 och ungdomsverksamheten

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007.

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Riktlinjer Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Målet med verksamheten är att tillsammans skapa en meningsfull fritid för våra

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012:

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012: Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012: VÅREN: MATCH: PLATS: 2012-04-22 kl.11:00 Fårösund IFK Visby Fårösund Samling IFK:s klubbstuga 09:15 2012-04-29 kl.11:00 IFK Visby Gotlands Bro Västerhejde 2012-05-06

Läs mer

F H el e s l i s n i g n b g o b r o g g P 0 P 0 Säsongen 2014 / 2015

F H el e s l i s n i g n b g o b r o g g P 0 P 0 Säsongen 2014 / 2015 FC Helsingborg P00 Säsongen 2014 / 2015 Mål & visioner för FCH:s elitsatsning på ungdomssidan Övergripande mål för varje åldersgrupp: Varje åldersgrupp ska fungera som en enda stor grupp, även om den är

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Meddelad frånvaro: Natascha Schüsseleder (Axel) & Åke Brilioth (Tom)

Meddelad frånvaro: Natascha Schüsseleder (Axel) & Åke Brilioth (Tom) Föräldramöte 14 februari 2012 i Skanstullshallen Laget runt Tränare & lagledare: Simon Egelius, Roffe Fagerlund (Henke), Håkan Cleve (Theo) & Ellinor Eke (Simon). Löptränare: Ove Fagerlund (Edvin), Fredrik

Läs mer

Ungdomspolicy Halmstad Hockey

Ungdomspolicy Halmstad Hockey Vi vill: Ge våra ishockeyungdomar en meningsfull fritidssysselsättning i en god miljö och hjälpa varje spelare till att bilda sig en positiv självuppfattning som individ och hockeyspelare. Låta våra hockeyungdomar

Läs mer

LATHUND FÖR LAGLEDARE

LATHUND FÖR LAGLEDARE Sigtuna IF är en ideell förening där varje sektion och lag i princip skall bära sig själv, ledningsmässigt såväl som kostnadsmässigt. Som lagledare är det en hel del att känna till och tänka på utöver

Läs mer

Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05

Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05 Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05 Träningar Träningstider Följande fasta träningstid har vi fått säsongen 2015-2016 Måndagar 18:30-19:30 Björklunda A-hall (ombytta 18:15 i omklädningsrum)

Läs mer

Junior- och ungdomstävlingar

Junior- och ungdomstävlingar Solna den 28 januari 2015 Till alla SDF Junior- och ungdomstävlingar Under veckorna 3-4 genomfördes fyra distriktsbesök för att diskutera svensk innebandys junior- och ungdomstävlingar. Samtliga 22 distrikt

Läs mer

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Spelarutvecklingssamtal sker en gång per år där ledarna ansvarar för samtalen. Minst en förälder per spelare deltar i samtalet (gäller upp

Läs mer

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012 Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet 5-mannalag 2012 I. Organisation Tränare, lagledare och kassör. o Tränare, två eller flera o Lagledare, t.ex. registrera *närvaro i MyClub o Kassör, hantera

Läs mer

PM2 TYRESÖ TRUPP CUP. 29-30 november T Y R E S Ö GYMNASTIKEN

PM2 TYRESÖ TRUPP CUP. 29-30 november T Y R E S Ö GYMNASTIKEN PM2 TYRESÖ TRUPP CUP 2014 29-30 november T Y R E S Ö GYMNASTIKEN Välkomna till Tyresöhallen och Tyresö Trupp Cup 2014 I år är det 95 lag som anmält sig till tävlingen. Nästan 1 600 gymnaster kommer att

Läs mer

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp.

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp. Lagledarhandbok Lagledarhandbok Detta häfte är tänkt som ett stöd för dig i din roll som lagledare eller coach för ett ungdomslag i basket. Texten är förenklade utdrag ur tävlingsbestämmelser, representationsbestämmelser

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

ESLÖVS IK F 04 FÖRÄLDRAMÖTE 2/9

ESLÖVS IK F 04 FÖRÄLDRAMÖTE 2/9 FÖRÄLDRAMÖTE 2/9 SERIESPEL Två serier blev det till slut, vi ska spela i A och C serien. 12 respektive 13 lag. Fortfarande en del spelare som kommer att spela i båda lagen. Vill fortsätta att använda seriespel

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014 Bele Barkarby Innebandy P02 Innebandyåret 2013/2014 Agenda Presentation av ledare och föräldrar Syfte Mål och fokusområden Säsongsplaner 13/14 Riktlinjer vid träning och match Laget.se Lagkassa / sponsring

Läs mer

Förslagsvis kan vi på den gröna nivån ligga kvar med nuvarande Knatteligakoncept med sammandrag arrangerade av våra lokala föreningar

Förslagsvis kan vi på den gröna nivån ligga kvar med nuvarande Knatteligakoncept med sammandrag arrangerade av våra lokala föreningar Modell 1 Det som vi hädanefter kommer att hänvisa till som modell 1 är att baserat på större åldersgrupperingar göra seriesystemets sammansättningar, föredragsvis med samma färg- och åldersstreck som SIU

Läs mer

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet IDROTT HELA LIVET ÖREBRO 2015 ÄH, NU LÄGGER JAG AV! OM UNGDOMAR SOM SLUTAR MED IDROTT Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet Foton: Mats Ragnarsson

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari Vi bygger vidare på succén från tidigare år och provar att ytterligare förbättra cupen. Alla matcher kommer att spelas dygnet

Läs mer

Workshop ungdomar, 4 april 2013

Workshop ungdomar, 4 april 2013 Workshop ungdomar, 4 april 2013 Vad gör en bra basketspelare? Ambition Ambitiös Kondition Styrka Psyke Snabbhet/explosivitet Spelförståelse Engagemang Vilja Basketgrunder Lagkamrat o Tröstande o Inkluderande

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Version 0.5 2013-11-21 Sammanfattning I korthet innebär nedanstående utkast till förslag att: Basketligan Dam spelas med 10 lag fr.o.m. säsongen

Läs mer

Ledarskap är en komprimerad och sammanfattad del av ledarskapets grunder, såsom förhållningssätt, etik och moral.

Ledarskap är en komprimerad och sammanfattad del av ledarskapets grunder, såsom förhållningssätt, etik och moral. Östergötlands Innebandyförbund Nytt seriesystem Nytt ledarskap - Ledarlicens Nya ledarutbildningar! Höstens ledarutbildningar 2012 Syftet med Svensk Innebandys Utvecklingsmodell, SIU, är att skapa ett

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

VÄRMLANDSMÄSTARE IGEN

VÄRMLANDSMÄSTARE IGEN VÄRMLANDSMÄSTARE IGEN Korta fakta om säsongen 2014 Vi var 16 spelare i truppen Vi hade över 90 träningar på Örsholmen Seriespel i P14 Simon/Olle/Pedram Vi spelade ett antal cuper; - FBK Karlstad futsal

Läs mer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer IFK FALKÖPING BLUE RIDERS Mål och riktlinjer VISION Genom professionellt arbetande organisation skall vi vara en ledande idrottsförening i Falköpings Kommun. FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE MÅL Ungdomsverksamheten

Läs mer

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari Hej alla föräldrar, Här kommer lite information samt bra saker att känna till inför cupen i Storvreta 4-6/1. Är det något mera ni funderar över är det bara att höra av er till någon av oss tränare. Följande

Läs mer

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club VERKSAMHETSPLAN FÖR BORÅS HOCKEYTALANGER Borås Hockeytalangers verksamhet omfattar U11 till och med A1. Varje ledare ska vara införstådd med innehållet i

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Pojkar Säsongen 2014 2015 U16 A1-1999 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division 2 och 3. U15 A2-2000 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division

Läs mer

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år INLEDNING Sidan 1 (5) NIBFs ungdomsserier i åldersgrupperna 7-16 år är inriktad på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). SIU baseras på utvecklingsfaser

Läs mer

DEMOKRATINATTA. Hur gick det?

DEMOKRATINATTA. Hur gick det? DEMOKRATINATTA Tänk dig en eftermiddag/kväll med många spännande föreläsningar, möten och workshops. Tänk dig att få ställa politikerna mot väggen och berätta om vad just DU tycker ska bli bättre i Borås.

Läs mer

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009 2009-04-05 Sida 1 av 5 Välkommen till fotbollskolan Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig samarbeta. Drivkraften

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB www.borashockey.se Välkommen till Borås Hockey Club! Huvudsyftet med att spela hockey är naturligtvis att man skall ha roligt, det tycker vi i Borås Hockey också, men

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 Fredrika Bremerskolan Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 2 (8) Innehåll 1. Mål och verksamhet utifrån nationella och kommunala styrdokument 2. Årshjul 3. Analys + utvecklingsplan

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden ska vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF ska vara väl insatta

Läs mer

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR Värderingsdokumentet är ett komplement till vår Vinröda tråd som är klubbens strategiska inriktningsdokument. I Näsets SK är alla som vill, välkomna att spela fotboll. Vi bedriver

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening.

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening. Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24 Närvaro 11st: Maria Artursson (Meja), Marina Lindgren (Malva), Mikael Lundkvist (Maja), Chrille Robertsson (Linn R), Evelina Lindgren (Tilda), Roger Rantatalo (Moa), Anna Sjögren (Vanessa), Göran Wikman

Läs mer

Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04

Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04 Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04 Agenda Kiosken pa So ndrums IP Fotografering Fo rsa ljningsuppdrag Gro tviks hamnfest Sommarla ger Ma lvaktstra ning Fler tränare behövs på träning Grästider Seriespel,

Läs mer

(Känner ni inte igen namnen på övningarna som står i programmet så finns det en förklaring bifogad till av alla övningar i slutet av detta kompendium)

(Känner ni inte igen namnen på övningarna som står i programmet så finns det en förklaring bifogad till av alla övningar i slutet av detta kompendium) Hallå laget. Nu blir det som bekant ett uppehåll från den gemensamma barmarksträningen. Tyvärr har närvaron över lag varit alldeles för dålig! Vissa av er har gjort det bra med hög närvaro och meddelat

Läs mer

Tyresögymnastikens tävlingspolicy

Tyresögymnastikens tävlingspolicy Tyresögymnastikens tävlingspolicy Innehåll 1 Introduktion...1 1.1 Syfte med dokumentet...1 1.2 Definitioner...2 1.3 Referenser...2 1.4 Roller och ansvarsområden...2 2 Bakgrund...2 3 Beskrivning av verksamheten...2

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Kristianstad IK s Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Under trivsamma former ge varje ishockeyspelare en utbildning, både praktiskt och teoretiskt och med en så hög

Läs mer

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för:

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för: 2008-06-30 Vi är många som arbetar i verksamheten, alla med olika bakgrund, kunskap och utbildning, och ibland gör vi rätt och ibland gör vi fel. Det är fullständigt mänskligt! LEDARE Ledare inom Lycksele

Läs mer

KAREBY IS & KODE IF SAMARBETE MELLAN

KAREBY IS & KODE IF SAMARBETE MELLAN SAMARBETE MELLAN KAREBY IS & KODE IF Kareby IS (KIS) och Kode IF (KIF) har ett nära samarbete avseende fotbollsverksamhet för barn och ungdomar. Målet med samarbetet är att både flickor och pojkar i båda

Läs mer