Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb"

Transkript

1 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN ÅRSTA TEL: bankgiro: org.nr

2 2 REGLER FÖR GRUPPSPELET För att få spela tennis i ELTK:s gruppspel skall man vara medlem i klubben och vara minst 15 år gammal. Ansökan om medlemskap sker genom att skicka ett (eltk.tennis@tele2.se) där man skriver Jag ansöker om att bli medlem i ELTK. Glöm inte att ange namn, adress, telefonnummer, e-postadress samt födelsedatum. ELTK skickar sedan ut en faktura på medlemsavgiften. Ansökan beviljas sen på kommande styrelsemöte. Intresseanmälan för att deltaga i ELTKs gruppspel görs separat till klubben via eltk.tennis@tele2.se. Ange namn, adress, telefonnummer, e-postadress, födelsedatum samt spelnivå. Därefter återfinns man på väntelistan till gruppspelet och när plats finns ledig meddelas man av gruppspelskommittén. ELTK:s gruppspel arrangeras för att bereda medlemmarna tillfälle till tävlingsspel med jämbördiga motståndare. Under spelsäsongen, som svarar från mitten av augusti till mitten av juni spelas fyra perioder med en till två veckors uppehåll emellan. Varje period omfattar normalt åtta matcher under åtta veckor där alla möter alla. Period 1inleds i augusti. Periodavgiften skall inbetalas enligt faktura, som skickas ut per e-post i samband med att terminen (två perioder) börjar, till ELTK:s bankgiro Fakturan betalas senast angivet datum. I de fall betalning ej skett i tid utgår förseningsavgift. Förblir fakturan obetald efter påminnelse kan man inte räkna med att få behålla sin plats i gruppspelet nästa period. Spelscheman fås via e-post. Scheman finns dessutom uppsatta på klubbens anslagstavla senast lördagen innan periodens första match. Gruppspelet arrangeras av klubbmedlemmar. Om något problem uppstår är det envars skyldighet att hjälpa till att lösa problemet. Gruppspelskommittén organiserar gruppspelet på ideell basis. Avgiften för gruppspelet är till för att täcka hyra av banor. LITE GOD TENNISETIK 1. Gå aldrig in på banan förrän föregående timme är färdigspelad. 2. Snabba sidbyten bör eftersträvas för att utnyttja tiden bättre. Man ska inte behöva mer än en minut för ett sidbyte. SPELTIMMEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE: (grupp 1 spelar 1 ½ TIMME) Inbollning under 5-10 minuter. Match fram till speltidens slut. Matcherna spelas i bäst av tre set utan tie-break (gäller ej grupp 1). Tiden är slut vid xx.30. Det är hallens klocka som gäller. Den då aktuella ställningen gäller som slutresultat. Pågående game räknas ej. Avsluta matchen i god tid. Påbörja aldrig ett nytt game om det är mindre än 5 minuter kvar. Detta för att undvika diskussioner om när man ska avbryta matchen. Det går dock aldrig att efter en färdigspelad poäng komma och säga att tiden var ute innan bollen var färdigspelad.

3 3 Matcherna spelas utan domare, varför följande regler skall tillämpas: 1. Varje spelare dömer på sin planhalva. 2. Den som har serven håller ordning på poängställningen genom att räkna högt. 3. Om en boll inte med säkerhet bedöms som ute ska den betraktas som inne. Det är således fel att föreslå två bollar med hänvisning till att man inte är säker på om bollen var ute eller innan eller om man inte sett bollen. 4. En spelare bör alltid fråga efter sin motspelares uppfattning om denne stått bättre placerad för att kunna bedöma bollen. 5. När beslut om tveksam boll ska fattas, bör man inte söka hjälp från en åskådare. 6. Alla domslut som ute, nät eller fel måste göras ögonblickligen, annars antas bollen fortfarande vara i spel. Med ögonblickligen menas att det ska ske innan motståndaren haft möjlighet att returnera bollen. Detta är kanske inte alltid möjligt, t ex vid serve, varför sunt förnuft bör vara vägledande. Skriv upp slutresultatet på schemat på anslagstavlan direkt efter varje match och registrera alltid resultatet på hemsidan. Är ett matchresultat inte registrerat efter periodens sista speltimme döms matchen som dubbelförlust vilket medför 0-0 i poäng, men är i övrigt inte likvädrig med en W.O. Resultatet från varje match poängsätts efter ett visst system som kan läsas på annan plats i denna information. Den deltagare som lämnat fler än två W.O., d v s uteblivit från spel vid mer än två matchtillfällen, utgår ur poängsammanställningen och hamnar sist. Observera att de poäng som motspelare uppnått i matcherna mot denne inte räknas med. Spelare som vid två tillfällen under samma period lämnat osportslig W.O. (O.W.O), d v s lämnar W.O. utan att först meddela motståndare, kan bli föremål för avstängning från gruppspelet. I normalfallet flyttas de två främst placerade i gruppen upp till närmast högre grupp och de två sämst placerade ned till närmast lägre grupp. Undantag kan förekomma, om gruppspelskommittén anser det nödvändigt för att behålla en jämn nivå i grupperna eller när gruppspelskommittén behöver göra förändringar i antalet grupper. Spelare som placerar sig som nummer 2 i grupp 2 och spelare som placeras sig som nummer 9 i grupp 1 möts i en kvalmatch där vinnaren nästa period spelar i grupp 1. Det är grupp 1:s regler som gäller och spelaren från grupp 2 håller med nya bollar. Om en spelare inte önskar vara med i närmast följande termin måste denne meddela detta till gruppspelsledningen snarast möjligt. Detta meddelas till kansliet via e-post. POÄNGBERÄKNING FÖR GRUPPSPELET Grupp 1 Speltid är 90 min. Matcherna spelas i bäst av tre set med tie-breake vid 6-6. Vunnet set ger 2 poäng. Ledning ger 1 poäng. Oavgjord ställning ½ poäng. Grupp 2-9 Speltid är 60 min.

4 4 Matcherna spelas i bäst av tre set utan tie-breake. Ställningen vid speltidens slut gäller dock som slutresultat. Eventuellt pågående game färdigspelas inte. Om någon av spelarna inte kan slutföra matchen, t ex på grund av skada, gäller att motståndaren då erhåller de game som krävs för denne för att fullborda två set-vinster (matchvinst). Vid varje match delar spelaren på 8 poäng enligt följande generella grund: ((8.00-antal färdigspelade set) x antal vunna game) + antal vunna set Totalt spelade game vilket ger spelarens poäng i matchen. Observera att om en spelare vunnit två set, så är matchen slut. Gruppspelskommittén räknar ut resultat, anslår detta på anslagstavlan och ser till att nya scheman kommer ut. Arbetet görs veckan mellan gruppspelsomgångarna. Har ni några frågor eller funderingar, maila någon i gruppspelskommittén på eltk.tennis@tele2.se. Resultat avrundas till två decimaler. I ord kan formeln beskrivas En poäng för varje vunnet set, resten av poängen fördelas i proportion till antalet vunna game i matchen. Lathund för poängberäkning finns på sista sidan. UNDANTAG För att en spelare ska kunna få setpoäng för första set i en match där bara ett set hinner bli färdigspelat krävs att hon/hon erövrat minst hälften av det totala antalet spelade game i matchen. I annat fall sätts antalet färdigspelade set och antalet erövrade set till noll i formeln ovan. Exempelvis 6-4, 0-3 ger inte något setpoäng. Även då spelarna vunnit var sitt set sätts antalet spelade set samt antalet erövrade set till noll. Situationen är således densamma som när inget set färdigspelats. Att en spelare ej kommer till spel, W.O. ger I detta sammanhang är man skyldig att vänta 10 minuter in på speltiden på att motståndaren ska komma. Match som inte är spelad vid periodens slut och där W.O. inte föreligger medför dubbelförlust och i poäng.

5 5 SPELORDNING Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Grupp Grupp Grupp Grupp Grupp Grupp Grupp Grupp Grupp Grupp Grupp OM DU INTE KAN SPELA FÖRSÖK BYTA Spelare som inte kan spela på utsatt tid har följande alternativ: 1. Försök byta med någon annan i gruppen som inte har mött den du skall spela mot. Glöm inte att alltid meddela motståndaren. 2. Ring hallen och avboka tiden i god tid så får du en kupong som kan användas vid bokning av ny tid. Boka ny tid. Motspelaren kan kanske inte spela på den av dig föreslagna tiden men det innebär inte att du vinner matchen på W.O. Det kan till slut bli så att du förlorar matchen på W.O. om motståndaren inte kan spela på någon av de av dig erbjudna tiderna. Har man överenskommit om ny tid men en spelare sedan ångrar sig så förlorar denna spelare på W.O. 3. Ge upp matchen, W.O. Tiden överlåts då till motståndaren som fritt får disponera tiden. Denne har betalt för att spela ett visst antal matcher. Tänkt på att eventuella hängmatcher måste vara färdigspelade senast sista söndagen i perioden. I samtliga fall skall motståndaren kontaktas i god tid före matchen. Spelare som ej infunnit sig senast 10 minuter efter utsatt matchstart har förlorat matchen på Walk Over (W.O.). Vinst på W.O. räknas i poäng som På schemat skrivs w:o: samt vinnarens namn. BOLLAR Förstnämnd spelare i spelprogrammet har hemmamatch och håller med bollar, valfria gasbollar. Bollarna ska vara i god kvalitet och minst fyra till antalet. En bra tumregel är att det går åt tvår rör per period.

6 6 RESERV Kan man inte delta en termin är det möjligt att få en reserv i sitt ställe, i undantagsfall är det även möjligt att få reserv för en period, då framförallt period 2 & 4. Önskemål om reserv bör inkomma så tidigt som möjligt till gruppspelskommittén, Reserv utses av gruppspelskommittén med hänsyn till väntelistan till gruppspelet samt spelstyrka. En reserv kan spela som reserv i maximalt en termin, två perioder. Om inte den ursprungliga spelaren återkommer till gruppspelet efter två perioder förlorar denna sin plats i gruppspelet och reserven övertar platsen. De poäng som en reserv erhåller räknas inte automatiskt som ursprungsspelarens poäng. Om reserven rör sig uppåt eller nedåt i grupperna betyder det inte att ursprungsspelaren gör det, generellt är det inte möjligt för ursprungsspelaren att avancera uppåt i grupperna även om reserven gjort så. Har man reserv i sitt ställe en termin så behåller man en plats i gruppspelet, vilket inte betyder att man behåller sin plats i en viss grupp. Naturligtvis är det målsättningen för gruppspelskommittén att spelaren återvänder till den grupp som han/hon spelade i tidigare men så är inte alltid möjligt, utan möjligheten finns att man får plats i en grupp ett eller två steg lägre. Möjligheten att ta in reserv är framförallt för deltagare som blivit skadade eller sjuka. Reserver behöver inte vara medlemmar i ELTK och de spelare som har reserv måste fortsätta att vara medlemmar även under den tid de har reserv. LATHUND FÖR POÄNGBERÄKNING

Dags att börja tävla?

Dags att börja tävla? Dags att börja tävla? Det är både roligt och nyttigt att tävla i tennis, man lär känna jämnåriga från andra klubbar och får chansen att spela mot andra än de man vanligtvis tränar med. Hur gör man om man

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

För sanktionerade tävlingar skall sanktion sökas på: För de arrangörer som INTE fått annat besked av sina Regioner gäller följande datum

För sanktionerade tävlingar skall sanktion sökas på: För de arrangörer som INTE fått annat besked av sina Regioner gäller följande datum Till Tävlingsarrangörer för Svensk Tennis SANKTIONSANSÖKAN För sanktionerade tävlingar skall sanktion sökas på: http://sanktion.tennis.se/ För de arrangörer som INTE fått annat besked av sina Regioner

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo INNEHÅLL

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

Svenska Hästskokastarförbundets. Regelbok. Gäller från 2016-05-10

Svenska Hästskokastarförbundets. Regelbok. Gäller från 2016-05-10 Svenska Hästskokastarförbundets Regelbok Gäller från 2016-05-10 Nedan ges en komplett genomgång av de regler, som gäller för Svenska Hästskokastarförbundets Banhästskokastning. Reviderades 10/5 2016 1

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Skoltaxi inom Piteå kommun

Skoltaxi inom Piteå kommun Skoltaxi inom Piteå kommun Till dig som har blivit beviljad skolskjuts Skoltaxi Piteå kommun 1 Gå till hållplatsen Var i tid Vänta på bilen Välkommen till skoltaxi Vi på skolskjutsteamet har tillsammans

Läs mer

Närcon. Generella regler. Admin. Server. Förberedelser. Tekniska problem. Klagomål. Spelformat. Gruppspel

Närcon. Generella regler. Admin. Server. Förberedelser. Tekniska problem. Klagomål. Spelformat. Gruppspel Närcon Generella regler Admin Server Admin har sista ordet. När en Admin säger att något är slutdiskuterat, så skall det respekteras. Under extrema omständigheter reserverar Admin rätten att ändra reglerna.

Läs mer

Lathund GRUNDFUNKTIONER

Lathund GRUNDFUNKTIONER Lathund GRUNDFUNKTIONER sida 1 Telefon: 031-380 72 09 E-post: support@matchi.se Logga in på MATCHi 1. Klicka på "MATCHi"-ikonen på skrivbordet eller gå till www.matchi.se och klicka på Logga in uppe till

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 Tävlingsform Till Gothia Innebandy Cup är alla lag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos respektive nations Innebandyförbund. Tävlingen inleds med gruppspel.

Läs mer

Volkswagen Junior Masters

Volkswagen Junior Masters Världsomspännande fotbollsturnering för pojkar mellan 10-12 år. Nationell final med kvalificering till världsturneringen som avgörs i samband med Europamästerskapen i fotboll 2012 som hålls i Polen. Senast

Läs mer

KLASSINDELNING 1.1 ELIT

KLASSINDELNING 1.1 ELIT SVENSKA BILJARDFÖRBUNDET TÄVLINGSBESTÄMMELSER 3-VALLARE Reviderade 2002-02-16 KLASSINDELNING 1.1 ELIT Elitklassen består av 18 spelare, tävlingen stängs vid 18 deltagare. Turordning vid reservinträde:

Läs mer

TROLLHÄTTANS HOCKEYCLUB OCH VÄNERSBORGS HOCKEYCLUB HÄLSAR VÄLKOMMEN TILL 2013 ÅRS 2STAD HOCKEY CUP

TROLLHÄTTANS HOCKEYCLUB OCH VÄNERSBORGS HOCKEYCLUB HÄLSAR VÄLKOMMEN TILL 2013 ÅRS 2STAD HOCKEY CUP TROLLHÄTTANS HOCKEYCLUB OCH VÄNERSBORGS HOCKEYCLUB HÄLSAR VÄLKOMMEN TILL 2013 ÅRS 2STAD HOCKEY CUP INTERNATIONELLA UNGDOMS- OCH JUNIORHOCKEYTURNERINGAR U12 (01) 1-3 mars U13 (00) 8-10 mars U14 (99) 15-17

Läs mer

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem.

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem. 1 (6) 2013-01-22 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget 2 www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (6) Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg

Läs mer

Squash gruppspel i Spånga

Squash gruppspel i Spånga Squash gruppspel i Spånga Spelform: Gruppspel, nio spelare i varje grupp, alla möter alla en gång under 9 veckor. Varje spelare har en spelledig vecka. Rak räkning till 11, efter 10-10 gäller vinst med

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Täby FK Manual för lagadministration 2015

Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 1 Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 2 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Lagledare och administratör 2.1 Säsongsplanering 2.2 Föräldramöte 2.3 Närvarokort 2.4 Hantering av nya spelare

Läs mer

ALLSVENSKAN 2013. 2013-07-01 TÄVLINGSKOMMITTÉN REV 1.0 1 av 9 Svenska Bridgeförbundet

ALLSVENSKAN 2013. 2013-07-01 TÄVLINGSKOMMITTÉN REV 1.0 1 av 9 Svenska Bridgeförbundet TÄVLINGSBESTÄMMELSER ALLSVENSKAN 2013 2013-07-01 TÄVLINGSKOMMITTÉN REV 1.0 1 av 9 Svenska Bridgeförbundet Innehållsförteckning ATT DELTA I ALLSVENSKAN... 3 ALLMÄNT... 3 SPELFORM... 3 DET NATIONELLA SERIESYSTEMET...

Läs mer

Bestämmelser för Stockholmsserien. Inomhus & Utomhus

Bestämmelser för Stockholmsserien. Inomhus & Utomhus Bestämmelser för Stockholmsserien Inomhus & Utomhus A. Organisation och indelning 1. Stockholmsserien Stockholmsserien omfattar serier utomhus och inomhus. Serierna består av följande klasser: D Damjunior

Läs mer

Det blev en upplevelse! Tack Per Hjärtquist m fl som arrangerar tävlingen

Det blev en upplevelse! Tack Per Hjärtquist m fl som arrangerar tävlingen Hej VIP medlem! Onsdagen den 14 mars fick jag uppleva vad jag aldrig trodde jag skulle få uppleva under min numera ganska långa tid som veteran: Jag fick se John McEnroe spela tennis live med Björn Borg

Läs mer

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften)

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften) HÖSTTERMINEN 2016 När börjar vi? Vi startar vecka 33 och slutar vecka 50. På höstlovet utgår de ordinarie ridlektionerna? Sammanlagt er på terminen.är det 21 stycken lektion Vad kostar det? Vi har två

Läs mer

Regler Kristianstad Fotbollsallians

Regler Kristianstad Fotbollsallians Turneringen spelas i enlighet med Svenska FF:s tävlings- och representationsbestämmelser (TB/RB), Skånes FF:s tävlingsbestämmelser (TB) samt Spelregler för Futsal. TÄVLINGSKLASSER: Turneringen inbjuder

Läs mer

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 NKK 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 Medley-Teknikskola Medley-Teknikskola Forts. Teknikskolor

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Välkomna till Skol-DM i Basketboll!

Välkomna till Skol-DM i Basketboll! Välkomna till Skol-DM i Basketboll! I år har sammanlagt 101 lag anmält sig till turneringen. Kom ihåg att betala anmälningsavgiften 375:-/lag på pg 15 00 68-5 senast veckan före första matchen, eller om

Läs mer

Användarmanual HOIF.org

Användarmanual HOIF.org Användarmanual HOIF.org HOIF.org 2013-05-21 37 sidor Användarmanual för HOIF.org Introduktion Det här är en manual till alla användare på hemsidan HOIF.org Hur får jag ett användarkonto? För att kunna

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

Bestämmelser Smålandsserien 2016

Bestämmelser Smålandsserien 2016 Bestämmelser Smålandsserien 2016 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84 Regler 2011 Rödmarkerad text = regeländring för i år! Speltid 7-manna: 2x20 minuter utan paus. 11-manna: 2x30 minuter utan paus 2x45 minuter med 5 minuters paus. Är något av lagen försenade ska domaren

Läs mer

Varför är jag domare. Roller och förväntningar

Varför är jag domare. Roller och förväntningar Domarskap Steg1 1 2 Varför är jag domare Två domare reagerar inte lika i en likartad situation under matchen. Två människor är inte lika. Alltså finns det inget facit till hur vi bör förbereda oss inför

Läs mer

I går onsdag, kl 15, öppnade sig himmelen över Pörtschach och all tennis ställdes in.

I går onsdag, kl 15, öppnade sig himmelen över Pörtschach och all tennis ställdes in. Hej VIP medlem! Nu är det torsdag, kl 16 i Pörtschach! I går onsdag, kl 15, öppnade sig himmelen över Pörtschach och all tennis ställdes in. Kl 1630 beslöt tävlingsledningen att spelet skulle återupptas

Läs mer

Lathund för bokning av rum. Logga in på webkonto/hemsida. Hyres- och betalningsvillkoren.

Lathund för bokning av rum. Logga in på webkonto/hemsida. Hyres- och betalningsvillkoren. Lathund för bokning av rum Hur miljöeffektiva är organisationens stationära och bärbara datorer och skrivare? Vilken miljöeffekt och energibesparing ger miljömedvetet val av utrustning? Vilken konsolideringspotential

Läs mer

Vanliga frågor och svar till dig som vårdnadshavare

Vanliga frågor och svar till dig som vårdnadshavare Vanliga frågor och svar till dig som vårdnadshavare Ansökan och turordning till förskola, familjedaghem och fritidshem När kan jag göra en ansökan till förskola eller familjedaghem för mitt barn? Du kan

Läs mer

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se Svennis Cup 3-5 augusti 2012 Torsby www.svenniscup.se För vår del var Svennis Cup perfekt och låg helt rätt i tiden. Vi fick ett bra tillfälle att spela ihop vårt gäng och få bra matcher inför Kommunal

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap

Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap Vem gör vad? Enskede Ridskola Hästar Ridinstruktörer Stallpersonal Anläggning & utrustning Allt som krävs för att erbjuda och genomföra ridlektioner

Läs mer

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a.

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a. Inbjudan DM/JDM 28-29 maj 2011 Citadellbadet i Landskrona Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a. Härmed har vi i Landskrona Simsällskap nöjet

Läs mer

Hägersten 27-29 (28-29) november 2009

Hägersten 27-29 (28-29) november 2009 Sveriges Schackförbunds Skolkommitté och SK Rockaden, Sth inbjuder till: Hägersten 27-29 (28-29) november 2009 Tävlingen spelas med fyrmanna klubblag. Spelare representerar samma förening som i allsvenska

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Spelplanen. Spelregler

Spelplanen. Spelregler Ungdomsdomare sjumannafotboll 2016 Innehåll: Spelplanen Spelregler Rekommendationer 5-manna fotboll Speltider Påminnelser inför 2016 Matchvärdar Spelarförteckning Praktiska moment Frågor att diskutera

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADELS FÖRSTA KLUBBMÄSTERSKAP

VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADELS FÖRSTA KLUBBMÄSTERSKAP VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADEL FÖRTA KLUBBMÄTERKAP 19-20 september 2015 INFORMATION OCH LOTTNING Bromölla Padels Klubbmästerskap Ni är alla hjärtligt välkomna till Ivöstrand och Bromölla Padels första klubbmästerskap

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari Vi bygger vidare på succén från tidigare år och provar att ytterligare förbättra cupen. Alla matcher kommer att spelas dygnet

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON 1 Regler Varje set spelas till 21. Varje lagmatch spelas med enbart dubblar. Om lag som anmält intresse för att spela 1 dubbel + 2 singlar möter ett annat lag

Läs mer

Nyheter i Lupin 2016-01-04. Användare i Lupin/Proceedo

Nyheter i Lupin 2016-01-04. Användare i Lupin/Proceedo 1 2016-01-04 Användare i Lupin/Proceedo Sektionen Ny ekonomi Lise Bröndum, ekonomidirektör Nyheter i Lupin Lunds universitet är mitt inne i byte av ekonomisystem och ekonomimodell, det vill säga hur vi

Läs mer

Manual för uppdatering av föreningsuppgifter

Manual för uppdatering av föreningsuppgifter Manual för uppdatering av föreningsuppgifter Föreningar ska från och med 2015-01-01 uppdatera uppgifter via nätet. För att ni ska vara en godkänd/bidragsberättigad förening krävs att ni uppdaterar och

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Vikariehandledning rev 2016-03-16 Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Allmänt om vikariebokning...2 Time Care Pool Webb...3 Startsidan...4 Menyval... 4 Mina Meddelanden... 5 Mitt schema

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Spelregler. 2-6 deltagare från 10 år. En svensk spelklassiker

Spelregler. 2-6 deltagare från 10 år. En svensk spelklassiker En svensk spelklassiker Spelregler 2-6 deltagare från 10 år Innehåll: 1 spelplan, korthållare, 2 tärningar, 6 spelpjäser, 21 aktier, 20 lagfartsbevis, 12 obligationer, 21 finanstidningar, 40 börstips,

Läs mer

Väskinde Fiber Ekonomisk Förening

Väskinde Fiber Ekonomisk Förening Väskinde Fiber Ekonomisk Förening Ny Anslutning Blankettsamling Ansökan om nätanslutning Ansökan Medlemskap i Förening Fastighetsanslutningsavtal Ansökan om Autogiro Beställning Telia Handlingarna skickas

Läs mer

LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB

LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB 111 2010-04-12 1 LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB 1. Presentation av JSK 2. Användnings område av klubbloggan, typsnitt m.m 3. Kommunikation inom Järna Sportklubb 4. Närvarokort aktivitetsbidrag 5. Medlemskap

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

SVEMO TA - REGISTRATOR

SVEMO TA - REGISTRATOR 2011 Accessdata AB Kristinaplatsen 3 602 34 NORRKÖPING Tel. 011-13 22 00 www.accessdata.se SVEMO TA - REGISTRATOR Lathund för klubb och registrator. Dokumentet beskriver hanteringen av registrator för

Läs mer

Förändringar i regelverket FC_LK_K1 gjorda 2012-01

Förändringar i regelverket FC_LK_K1 gjorda 2012-01 Förändringar i regelverket FC_LK_K1 gjorda 2012-01 REGEL 2, SKYDD & UTRUSTNING Specifikationer. Handskarna skall vara av tävlingstyp. Vikten för handskarna skall vara 10 oz och handskarna måste vara rena

Läs mer

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare Domarassistenten.com - en introduktion för domare Innehåll 1. Introduktion 2. Vad förväntas av mig 3. Inloggningsuppgifter 4. Menyn 5. Återbudsmatcher 6. Mina matcher 7. Hur fungerar matchtillsättningen?

Läs mer

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Sportlovscupen Eslöv FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Sportlovscupen Eslöv FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND 1 TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Sportlovscupen Eslöv FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND From inomhussäsongen 2014/2015 endast Futsal för 5-mannafotboll inomhus! Röd text med gul överstrykning redovisar nyheter

Läs mer

Välkomna! Dagens Agenda/dagordning

Välkomna! Dagens Agenda/dagordning Välkomna Dagens Agenda/dagordning 1. Vilka är vi tränare? 2. IFK Aspuddens-Tellus - klubben 3. Träningar upplägg och teman 4. Serier och cuper 5. Sportnik 6. Föräldrar och föräldrastöd ni är viktiga 7.

Läs mer

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B)

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B) MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010 (distrikt A samt distrikt B) 1 Anmälningar till distrikt A, klass A (killar och tjejer som spelar slagtävling, scratch, 27 hål) görs via www.golfdata.se.

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016.

Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016. Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016. Under hösten 2015 har ärendet varit uppe på samtliga styrelsemöten. I protollen har vid flera tillfällen redovisats en bakgrund

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

TILLÄGGSBESTÄMMELSER TILL. 5-MANNAREGLER (Fivé a side)

TILLÄGGSBESTÄMMELSER TILL. 5-MANNAREGLER (Fivé a side) TILLÄGGSBESTÄMMELSER TILL 5-MANNAREGLER (Fivé a side) INOMHUS 2011/2012 ATT TÄNKA PÅ Här följer de regler och tävlingsbestämmelser för 5-manna (Fivé a side) inomhus som gäller för inomhustävlingar som

Läs mer

Bestämmelser Smålandsserien 2015

Bestämmelser Smålandsserien 2015 Bestämmelser Smålandsserien 2015 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

FAQ PDF-fakturor. Innehållsförteckning

FAQ PDF-fakturor. Innehållsförteckning FAQ PDF-fakturor I detta dokument har vi samlat vanliga frågor om vår PDF-fakturatjänst. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på mail info@lahega.se eller telefon 042-25 67

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Sammanställning av webbenkät december 2015

Sammanställning av webbenkät december 2015 Sammanställning av webbenkät december 2015 Bakgrund I december 2015 bjöds kommuninvånare in för att vara med att påverka utvecklingen av kommunens digitala tjänster. Inbjudningar gick ut via webbplats,

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012 Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet 5-mannalag 2012 I. Organisation Tränare, lagledare och kassör. o Tränare, två eller flera o Lagledare, t.ex. registrera *närvaro i MyClub o Kassör, hantera

Läs mer

Lathund Web Help Desk

Lathund Web Help Desk Lathund Web Help Desk Placering och Avdelning är information som automatiskt hämtas från vår katalogtjänst LDAP, rör ej! F: Hur blir jag tekniker på ett ärende? S: Klicka på Välj-knappen (gubben) längst

Läs mer

NYA TÄVLINGSFORMER FÖR BARN & UNGDOM

NYA TÄVLINGSFORMER FÖR BARN & UNGDOM NYA TÄVLINGSFORMER FÖR BARN & UNGDOM Nya tävlingsformer Upplevelser av ranking- och tävlingshets inom tennisen har länge varit ett omdiskuterat ämne. Svenska Tennisförbundets styrelse tillsatte under hösten

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Sö erslätts Golfklubb Söderslätts GK har ny krögare! Kallelse till vårårsmöte 8 mars. Kansliet informerar

Läs mer

Spelas i serieform med resultat, tabell, poängberäkning och poängliga.

Spelas i serieform med resultat, tabell, poängberäkning och poängliga. Förtydligande seriedirektiv för junior, barn- och ungdomstävlingar - 2016/2017 16-21 år Svart nivå, 12-16 år Röd nivå, 9-12 år Blå nivå, 6-9 år Grön nivå Enligt bilaga 1 i Smålands IBF:s Lokala förutsättningar

Läs mer

Lathund för Egenrapportör

Lathund för Egenrapportör 2013-10-23 Version 5.40 Lathund för Egenrapportör Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina Bouvin 060-148871

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (16) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (16) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA Denna organisationsplan vänder sig till deltagare i tennisskolan samt till deras föräldrar. Övergripande ambitioner Söderhamns TS ungdomsverksamhet syftar till

Läs mer

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2012 Henrik VIII:s college, Cambridge I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok 1 Höstgille Lördag den 27 oktober

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

Tävlingsreglemente för SAM

Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente av år 1989 för Svenska Akademiska Mästerskapen i dressyr och hoppning (SAR SAM-TR). Reviderade 21 april 2002 Tävlingsreglementets tillämpning: Mom 1 Styrelsen

Läs mer

B2C för Svensk Elitfotboll Urval

B2C för Svensk Elitfotboll Urval B2C för Svensk Elitfotboll Urval INNEHÅLL 1. Generellt om Urval... 2 1.1. Skapa nytt Urval... 2 1.2. Dela ut urval till dina kollegor... 6 2. Objektstruktur för B2C... 7 2.1. Privatpersonkortet... 7 2.2.

Läs mer

Envikens Båtklubb Bergshamra

Envikens Båtklubb Bergshamra Stadgar för Envikens Båtklubb Bergshamra Klubben bildades 1979-01-21 och har sin hemort i Bergshamra, Norrtälje. Stadgarna senast reviderad 2003 Innehåll Sid 3 1 Ändamål 2 Medlemskap 2.1 Ansökan 2.2 Antagning

Läs mer

Höstsalong 2016-17/9-12/11

Höstsalong 2016-17/9-12/11 Nu är det dags att söka till Höstsalongen 2016 Höstsalong 2016-17/9-12/11 Om jag kommer med, ska jag själv ordna packning och transport av mitt/mina verk? Ja, deltagaren står själv för packning och transport

Läs mer

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/10 www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta

Läs mer