PROTOKOLL från IK Standards allmänna möte den 11 maj 2015.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL från IK Standards allmänna möte den 11 maj 2015."

Transkript

1 1(6) PROTOKOLL från IK Standards allmänna möte den 11 maj Närvarande: Anna Backeliv, Kjell Blomberg, Carl von Celsing, Camilla Borin, Anders Edlund, Johan Flink, Elisabeth Hittersten, Sonny Hittersten, Tomas Jacobsson, Clas Jansson, Magnus Kaup, Robert Olsén, Caroline Sköld, Fredrik Strengbohm och Barry Widelund, 01. Mötets öppnande. Barry Widelund förklarade mötet öppnat. 02. Godkännande av dagordning och eventuella tillägg. Mötet godkände dagordningen. 03. Protokoll från styrelsemötet I protokollet finns under 12: Bo Wastensson fyller 70 år den 29 mars, Bo har i 20 års tid varit kassör i EskilstunaWeekend. Barry förslår att han får IKS:s förtjänsttecken och att det delas ut på hans födelsedag. Styrelsen beslutade enligt förslaget. Bo Wastensson tilldelas IKS:s förtjänsttecken nr 67 Detta är en felaktighet då Bo Wastensson tidigare tilldelats IKS:s förtjänsttecken nr 60 år Styrelsen har vid möte den 16 april godkänt protokollet med den rättelsen. 04. Protokoll från AU och verksamheterna. Rapporter. Bollsektionen har haft sammanträde Protokollet har distribuerats till de närvarande på mötet, kansliet och Barry Widelund men ej lagts ut på hemsidan på sätt som sagts i tidigare protokoll : Samtliga protokoll från styrelsen och verksamheterna skickas till Marcus Holmberg på kansliet som lägger ut dem på hemsidan. Bollsektionens protokoll från har lagts ut på hemsidan. 05 Uppdrag från årsmötet a) Komplettering av styrelse och övriga funktionärer IK Standard har inför årsmötet inte kunnat tillsätta alla styrelsemedlemmar. En Kassör samt ytterligare en Projektansvarig behöver tillsättas: Styrelsen har vid sitt möte den 16 april beslutat att valberedningen med biträde av styrelsen ska arbeta med detta och försöka finna en lösning till dagens allmänna möte. Till dagens möte har inget förslag till nya styrelsemedlemmar kommit fram. Mötet beslutade att Valberedningen med biträde av styrelsen får fortsätta arbetet med att finna en snar lösning för i första hand kassörsfrågan.

2 2(6) b) Valberedning Vid årsmötet valdes två valberedare. Ytterligare en valberedare bör tillsättas. Camilla Borin undersöker om hon kan finna någon bland de nya medlemmarna. Styrelsen har vid sitt möte den 16 april beslutat att valberedningen med biträde av styrelsen ska arbeta med detta och försöka finna en lösning till dagens allmänna möte. Till dagens möte har inget förslag till nya styrelsemedlemmar kommit fram. Mötet beslutade att Valberedningen med biträde av styrelsen får fortsätta arbetet med att finna en lösning till det allmänna mötet den 21 september. 06 Ekonomifrågor Resultatrapport och balansräkning a) Priser vid arrangemang Styrelsen konstaterar efter att ha följt upp försäljningsverksamheten under 2014 att denna inte givit det utfall som budgeterats. En förklaring till den minskade intäkten kan vara att priserna vid våra försäljningsställen är för låga. Styrelsen beslutade vid förra mötet att tillsätta en arbetsgrupp med Barry Widelund och de ansvariga för kioskverksamheten vid Idrottsplatsen, Sporthallen, Ungdomsgården och EskilstunaWeekend. (Sonny Hittersten, Martina Granberg, Elisabeth Hittersten och Pia Norrman. De har träffats den 8 april och kommit överens om prisnivåer på de mest sålda varorna. Styrelsen har vid sitt möte den 16 april beslutat om prisnivåer på de mest sålda varorna. b) Kortläsare Anders Edlund tog upp frågan om de kortläsare vi nu har avtal om är bästa alternativet för klubben. Då ingen närvarande kunde svara på hur det gällande avtalet ser ut beslutades att ta fram avtalet och åter ta upp frågan vid nästa styrelsemöte. Styrelsen har efter det konstaterat att vi är bundna till juni månad med nuvarande avtal. Då det finns billigare och inte alls krångligare alternativ så talar allt för att vi ska säga upp avtalet. Styrelsen får i uppdrag att upphandla ett annat billigare system. c) Hjärtstartare Ewa Pettersson tog vid förra styrelsemötet upp frågan om föreningens skulle köpa in en hjärtstartare. Frågan har varit uppe tidigare och beslutet var då att undersöka kostnaden för en sådan. Till dagens möte finns ett förslag att inköpa ett paket för 399 SEK i månaden eller kontant för samma paket (exklusive försäkring och service och support) SEK. ex. moms. Styrelsen har vid sitt möte den 16 april beslutat att ställa sig positiv till ett köp. Innan köpet genomförs ska Marcus undersöka vad försäkring, service och support kostar. Till dagens möte har dessa siffror tagits fram. De är 695 SEK/år. Mötet beslutade att Föreningen bör köpa in en hjärtstartare som lämpligen placeras i anslutning till kioskförsäljningen vid Idrottsplatsen och på vintern i Sporthallen.

3 3(6) 07 Organisationsfrågor 1. Arbetsgrupp Skogsplantering Lundby som vi har hjälpt med skogsplanteringen har sålts och kontakt behöver tas med den nye ägaren om det blir någon skogsplantering nästa år. Barry har kontaktat den nye ägaren David Engrund och fått besked att det inte är aktuellt i år. 2. Arbetsgrupp Midsommarfesten Anders Edlund ansvarig för Midsommarfesten. För att klara ut priser vid försäljning har en arbetsgrupp tillsatts. Se 06 a Anders har påbörjat arbetet och haft kontakt med musiken. Bollsektionen tar fram ansvariga för olika delar av Midsommarfesten 3. Arbetsgrupp EskilstunaWeekend Barry Widelund har tillsatt merparten av huvudfunktionärerna. En träff med huvudfunktionärerna är planerad till 1 maj. Bollsektionen tar fram ansvariga och hjälpfunktionärer för olika delar: 4. Arbetsgrupp Sponsríng Priser och paketlösningar för olika sponsorpaket har fastställs av styrelsen Marcus har bett de olika ledarna och spelarna i lagen att komma med uppgifter vilka kontakter de har med olika företag. En Arbetsgrupp måste snarast tillsättas, arbetet prioriteras under Styrelsen har vid sitt möte den 16 april beslutat förslag till medlemmar i gruppen ska tas upp vid allmänna mötet den 11 maj. Till dagens möte finns inga förslag till medlemmar i gruppen 5. Arbetsgrupp Klubbfest i Oktober/November Vid förra styrelsemötet aktualiserades frågan om vi skulle ordna en Klubbfest i Oktober/November för alla vuxna medlemmar. En Arbetsgrupp behöver tillsättas. Styrelsen har vid sitt möte den 16 april beslutat förslag till medlemmar i gruppen ska tas upp vid allmänna mötet den 11 maj. Vid dagens möte erbjöd sig Caroline Sköld att ansvara för planering och genomförande av Klubbfest i Oktober/November. Hon får förtroendet att till gruppen knyta den hjälp hon behöver. Mötet beslutade att tacksamt godta erbjudandet. 08. Personalfrågor: Inget att rapportera. 09. Bemärkelsedagar: Inget att rapportera.

4 4(6) 10. Övriga frågor: 1. Boende vid anläggningarna Från ledarna i PF05-06 har det kommit ett brev till styrelsen som rör barnen från asylförläggningarna. Barnen har blivit inbjudna att inom ramen för vårt integrationsprojekt få bevista de olika fotbollsträningarna. Ledarna i PF05-06 skriver: För att vi i framtiden inte ska få några missförstånd vilka som är välkomna och delta i vårt lag PF Man är pojkar eller flicka född Man har blivit integrerad i den normala skolan 1,2,3,4 också vidare ( så som två av dom killarna som redan har börjat) Att man deltar i dom arbetena som föreningen kräver att vi ska göra så som midsommar, skogsplantering osv efter bästa förmåga. Detta är ett måste för att vi ska kunna bedriva en vettig verksamhet och inte få några missförstånd i fortsättningen Jag förutsätter att du gör Marcus införstådd med detta. Med vänlig hälsning Carl von Celsing Över detta har Barry Widelund som ordförande föreningen svarat Ledarna i PF05-06 och delgett IK Standard:s styrelse detta: Från vår sida i styrelsen har vi redan när det blev klart att vi skulle få ett stort antal asylsökande till samhället haft målsättningen att hitta meningsfylld sysselsättning för de som kommit hit. Sedan har det också funnits en bitanke att vi vill stärka klubbens ekonomi genom att kunna få stöd av kommunen och de båda anläggningarna. Eftersom flera är nya i styrelsen så kanske Ni alla inte vet att vi av kommunen fått pengar till ett projekt för att stödja dem. Bilägger min skrivning till kommunen. Vi har också hyrt ut aktivitetstid i Hallen och i Klubbhuset för ca :- vilket inneburit att vi under 2014 hade ca :- i intäkter över budget. I vår dialog som sker organiserat var fjortonde med de båda anläggningar så har vi fått veta att det stora intresset bland de asylsökande är att kunna spela fotboll. Detta gäller såväl bland barnen som bland de vuxna. Vi har sett det som att varför ska inte barnen kunna komma in i vår verksamhet och komplettera de olika lagen. Det har ju under flera år talats om att vi har för få i hop lag för att kunna spela i seriespelet. Det som nu är aktuellt är att en del av barnen från boendena har kommit till träningen i förra veckan och det var inte känt av ungdomsledarna. Om det varit brist från information från vår sida eller att de inte tagit till sig det vet jag inte men nu ärt det som det är. Vad jag vill är att Ni tar till Er frågeställningen och gemensamt med ungdomsledarna komma fram till hur vi ska hantera situationen med barn från anläggningarna. Det får inte bli så att de olika lagen ställer upp med olika lösningar. Det som Ni kommer fram till bör vara tillämpligt för både fotboll och innebandy. Har Ni frågor eller tankar som Ni vill diskutera så kan Ni kontakta mig eller Anna B. Jag tänker också att vi tar upp det på allmänna mötet på måndag den 11/5. Barry

5 5(6) Bilaga till kommunen; Framställning om stöd från Eskilstuna kommun, interkulturella medel IK Standard är en idrottsförening belägen i Hållsta, som sedan den bildades 1921 har bedrivit olika typer av idrott. På programmet har det under åren funnits fotboll, orientering, skidor, innebandy, friidrott och gymnastik. I dag är föreningen en viktig del för samhället i Hållsta. Föreningen vill erbjuda verksamhet för samtliga boende i Hållsta, och på så sätt verka för att dess invånare känner samhörighet och har möjlighet att utöva meningsfulla aktiviteter. IK Standard äger en idrottsplats med 3 st. fotbollsplaner, 2 st. gräs- och en grusplan, ett klubbhus med samlingslokal, 4 st. omklädningsrum, ungdomsgård och kanslilokaler. Förutom denna äger IK Standard även en idrottshall med omklädningsrum mm för inomhusaktiviteter. Denna hall ligger i direkt kontakt med asylboendena. Idag bedrivs idrottslig verksamhet inom fotboll, innebandy och orientering. Övriga verksamheter/aktiviteter är ungdomsgård, motion, slöjd samt stödfunktionerna dam- och veteransektion och Hållsta framtid. En idrottsplatsstyrelse sköter anläggningarna. Under november och december år 2013 öppnades två asylboenden i Hållsta. Sammanlagt i båda boendena Hållsta Konferens och Hållsta Hostel finns i dag ca 190 personer. Syftet med att vi nu ansöker om ekonomiskt stöd är att kunna starta upp och bedriva meningsfulla nya verksamheter för de asylsökande i Hållsta. För dessa personer är idrotten en viktig aktivitet för anpassning i samhället. Vi stöder dem, pojkarna och männen, redan nu med utrustning när de spelar fotboll men vi vill genom nya aktiviteterna skapa möjligheter för alla att även prova på inomhusidrotter såsom innebandy, badminton, handboll, basket samt olika typer av gruppträning. Vid diskussioner med ansvariga för de båda boendena har det framkommit att flickor och kvinnor saknar aktiviteter av olika slag och inte deltar tillsammans med pojkar och män. Genom att samla ihop flickor och kvinnor från Hållsta Konferens och Hållsta Hotell kan vi få en lämpligt stor grupp för olika varierande aktiviteter. Vi beräknar att verksamheten kan starta v. 34 och pågå året ut. Verksamheten planeras till tre gånger/vecka. Den kommer att bedrivas på eftermiddagar, för att möjliggöra att så många som möjligt kan delta. Med tre tillfällen i veckan kan också aktiviteterna varieras. Förhoppningen är att skapa en meningsfull vardag för dessa personer och med hjälp av olika idrotter och aktiviteter verka för en mer jämställd verksamhet mellan deltagare. Vid varje tillfälle kommer en ansvarig från något av de två boendena att finnas med. Under året är det föreningens konsulent Marcus Holmberg som har utbildning från Coaching och Sport Managementprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö som ska vara ansvarig för verksamheten. Han har också varit ledare och domare och aktivt spelat fotboll, innebandy och handboll. Till verksamheten ska också knytas föreningens egna ideella ledare. De aktiviteter som kan genomföras i våra lokaler är bordtennis, innebandy, volleyboll, badminton, handboll, basket och olika typer av gruppträning. IK Standard söker ekonomiskt stöd med kronor för att starta upp och bedriva meningsfulla nya verksamheter för de asylsökande i Hållsta under resten av Summan inkluderar kostnader för material- och personalkostnader. Hållsta IK Standard Barry Widelund

6 6(6) Frågan togs upp till behandling vid mötet och en viktig del i diskussionen var att barnen Inte ska särbehandlas. Deras anhöriga måste närvara och ta sin del i klubbarbetet. Barnen ska då ingå i de åldersgrupper som finns i föreningen. Om antalet blir för stort eller att det finns barn i andra åldrar än de som idag tränar så får föreningen finna någon speciallösning för dessa. Mötet enades om att: Föreningen ska för att lösa detta undersöka om man med konsulentens hjälp kan starta upp någon typ av nybörjarverksamhet för dessa grupper. Detta ska i så fall ske förslagsvis på onsdag och fredag e.m % välkommen. Föreläsning 27 maj på MunktellArenan Eskilstuna kommun har inbjudit till en föreläsning om integrationsfrågor. Inbjudan har skickats ut mailvägen till IK Standard styrelse och lagts ut på hemsidan: De närvarande vid de allmänna mötet informerades om den aktuella föreläsningen och även om att det är IK Standards policy att alla medlemmar i föreningen erbjuds de flesta utbildningar på föreningens bekostnad: 11. Nästa möte: Styrelsemöte: Torsdagen den 11 juni kl Stensborg 12 Avslutning: Barry Widelund tackade de närvarande och förklarade mötet avslutat. Vid protokollet Sekreterare Ordförande

Styrelsemöte 2009-05-04

Styrelsemöte 2009-05-04 A 2009-05-09 Camilla Öberg 1 (5) Mötesdatum: 2009-05-04 Tid: 18.00-21.00 Plats: Tannefors Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Öberg, Linda Wahlman, Rolf Törnström, Monica Helmfrid, Mikaela Gidlund, Anders

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i GBBF 2012-06-19

Protokoll från styrelsemöte i GBBF 2012-06-19 Protokoll från styrelsemöte i GBBF 2012-06-19 Närvarande: Lennart Hallgren, ordf. Hans Hermansson, kassör Agneta Ohlsson, sekr. Stina Lundblad, ledamot Bert Nilsson, ledamot 1. Mötets öppnande Magnus Halleen,

Läs mer

Årsmöte 14:e mars 2016

Årsmöte 14:e mars 2016 Årsmöte 14:e mars 2016 Styrelsen kallar medlemmar till årsmöte, för Rickeby samfällighetsförening, som kommer att hållas måndag den 14 mars 2016 klockan 19.00 i Åbybergskyrkan. Från klockan 18.30 serveras

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 februari 2014 mellan kl 09.00-11.30

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 februari 2014 mellan kl 09.00-11.30 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 februari 2014 mellan kl 09.00-11.30 Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Eva Thörngren Åsa

Läs mer

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 16 mars 2015.

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 16 mars 2015. 1(4) PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 16 mars 2015. Närvarande: Anna Backeliv, Anders Edlund, Daniel Hultman, Ewa Pettersson och, Camilla Borin, Marcus Holmberg och Elisabeth Hittersten 01.

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10

VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10 VU12-10 Protokoll Sida 1 (1) VERKSTÄLLANDE UTSKOTTET 12-10 Tid Torsdag 2012-11-11 kl. 21:00 Plats Teamspeak Närvarande, Diana Diez, Karl Larsson Berörda Förbundsstyrelsen 1 Mötets öppnande att 1 att 2

Läs mer

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma.

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma. Goda Exempel Salaortens Ryttarförening Salaortens Ryttarföreningen kände att de ville kunna hjälpa till på något sätt hösten 2015 då det kom så många barn från bl.a. Syrien. -Vi kände att den miljö som

Läs mer

Fjugesta IF - Styrelsemöte

Fjugesta IF - Styrelsemöte Fjugesta IF - Styrelsemöte Söndag 15/9-2015 Kl. 19:00 21:00 Klubbstugan, Bergavallen Närvarande: Ted,Kent,Niklas,Mats,Christian. Val av Sekreterare och Justerare Sekreterare: Christian Justerare: Niklas

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 4:e september 2014, klockan 18.45. Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 24 nov 2013 kl 09.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 24 nov 2013 kl 09.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 24 nov 2013 kl 09.00 Plats: Klubbrummet på Loftahammars Golfklubb Närvarande Svante Gustafson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Protokoll Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Sekreterare: Caroline Wiking 1. Reflektioner kring

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Flyktingläget på Tjörn Februari 2016

Flyktingläget på Tjörn Februari 2016 Flyktingläget på Tjörn Februari 2016 Tjörns kommuns uppdrag Uppdrag från regeringen, dvs Migrationsverket: Ta emot och ordna boende och integration för de flyktingar som anländer till Sverige. Nationell

Läs mer

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Innehåll Generella frågor... 2 Vad är det som ändras 1 januari 2017?... 2 Vad behöver min förening

Läs mer

SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN

SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN 1 SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN Träffas - trivas utvecklas i gemenskap! Träff 1: Träff 2: Träff 3: Träff 4: Träff 5: Analys (ledare) Analys (spelare) Planering Inför upptakten med föräldrar/spelare

Läs mer

Barn berättar om relationer

Barn berättar om relationer Barn berättar om relationer 300 Min kollega Hemrik Elmer från Stockholm har en kompis som samlar på barns tankar och jag tyckte de var så tänkvärda att de bör få få en större allmänhet. Frågorna rör relationer

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1

Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1 Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1 Ödestugu bibliotek 18.30-20.30 Beslutande Mats Siljehult (kd), ordförande Carl-Johan Hammarlund (s), skr. Bengt Fischer (c) Leif-Arne Andersson (c) Tommy Lindqvist (c)

Läs mer

Andreas Rolén (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:15 och visar en presentation som förklarar hur mötet går till.

Andreas Rolén (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:15 och visar en presentation som förklarar hur mötet går till. 1 Mötets öppnande Andreas Rolén (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:15 och visar en presentation som förklarar hur mötet går till. 2 Val av mötets ordförande (IT09) väljs som mötets ordförande.

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4 Partnerskapsförord giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2 Parter 3 Namn Telefon Adress Namn Telefon Adress Partnerskapsförordets innehåll: 4 Vi skall ingå registrerat partnerskap har ingått registrerat

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Stadgar för The Gloryfires

Stadgar för The Gloryfires Stadgar för The Gloryfires 1 Ändamål Gospelkören The Gloryfires är en fristående ideell förening vars syfte är att sjunga, musicera och utvecklas som kör. 2 Medlemskap 2:1 Medlemskap i föreningen beviljas

Läs mer

Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna.

Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna. Närvarande: Bo Lindgren, Johnny Nilsson, Bertil Johansson, Roland Svensson, Wide Hellman Frånvarande Åsa Mood. 61 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna.

Läs mer

BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING

BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING Kallelse till ordinarie årsstämma 2016 Årets årsstämma hålls i Sandåkraskolans matsal den 26 april kl. 19.00. Alla boende i Bulldoggen är välkomna. Det serveras fika.

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Föreningshuset Vättersol, Vindarnas väg 1, Motala

Föreningshuset Vättersol, Vindarnas väg 1, Motala NEURO Förbundet Motala/Vadstena Protokoll: Neuro Förbundet Motala/Vadstena Styrelsemöte: 2/ 2015 17-32 Datum: 2015-03-09 Tid: 13.00 14.30 Plats: Föreningshuset Vättersol, Vindarnas väg 1, Motala Närvarande:

Läs mer

Koll på cashen - agera ekonomicoach!

Koll på cashen - agera ekonomicoach! För elever Fördjupningsuppgift: Koll på cashen - agera ekonomicoach! Fördjupningsuppgift: Ekonomicoach Så här går det till Börja med att se filmen Koll på cashen. Därefter är ni redo för att komma igång.

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 30 jan 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 30 jan 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 30 jan 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

Det är ni som läser detta.

Det är ni som läser detta. Vem är Folkspel? Det är ni som läser detta. Folkspel ägs av 69 olika riksorganisationer Bl.a Riksidrottsförbundet (RF), där vi syns mest Hjärtebarnsföreningen, Friluftsfrämjandet, De synskadades riksförbund,

Läs mer

Frånvarande: Jan-Åke Andersson och Annelie Claesson. Ajungerad: Frånvarande Ann-Marie Örjestam.

Frånvarande: Jan-Åke Andersson och Annelie Claesson. Ajungerad: Frånvarande Ann-Marie Örjestam. Protokoll fört vid Bankekinds Hembygdsförenings styrelsemöte i Fillinge Tingshus 20150811 Närvarande: Per Hemmingsson, Maj-Britt Claésson, Allan Ånell, Örjan Örjestam, Göte Andersson, Ingvar Svensson,

Läs mer

Protokoll. fört vid stormöte #12 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid stormöte #12 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid stormöte #12 som ägde rum 2016 03 09 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig) Eja

Läs mer

Profilguide 2016 ALVESTA IBK. i samarbete med

Profilguide 2016 ALVESTA IBK. i samarbete med Profilguide 2016 ALVESTA IBK i samarbete med Stadium Sales och ALVESTA IBK presenterar tillsammans säsongens profilguide. På Stadium jobbar vi efter en mission - att inspirera så många som möjligt till

Läs mer

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad 1 (5) DATUM DNR 2015-11-09 KS/2015:234 Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad Antagen av kommunfullmäktige den 23 november 2015 2 (5) Inledning Lidingö stad har en lång historia

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

PM försäljningen av Hantverket 1 2015-04-19

PM försäljningen av Hantverket 1 2015-04-19 PM försäljningen av Hantverket 1 2015-04-19 Bakgrund Den 17/11 2014 skrevs köpekontrakt avseende försäljningen av Hantverket 1 under. Därigenom ingicks ett civilrättsligt bindande avtal. Undertecknandet,

Läs mer

Introduktionsutbildning Handledarmaterial

Introduktionsutbildning Handledarmaterial Introduktionsutbildning Handledarmaterial Introduktion Varför finns facket Varför med i Facket Vad ingår i löftet Lika Värde Avdelningen Avslutning Inledning till handledare: Intentionen är att denna utbildning

Läs mer

Vikingen nr 1 2011. Information från Scoutkåren Vikingarna. Medlemsavgiften till scoutkåren Vikingarna:

Vikingen nr 1 2011. Information från Scoutkåren Vikingarna. Medlemsavgiften till scoutkåren Vikingarna: Vikingen nr 1 2011 Information från Scoutkåren Vikingarna Medlemsavgiften till scoutkåren Vikingarna: Medlemsavgiften till scoutkåren är 500 kronor per termin. Vuxna passiva medlemmar (s.k. stödjande medlemmar)

Läs mer

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 1 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 2 Innehåll Heltidsarbetet ökar... 5 Varför ska fler jobba heltid?...

Läs mer

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP Bli ditt bästa jag GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP ANDREAS ODHAGE Innehåll Bli ditt bästa jag 5 Reflektera mera 9 Varför ska jag reflektera? 10 Meditation gör dig fokuserad 14 Balans i livet 17 Vad gör du egentligen?

Läs mer

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN För dig som är valutaväxlare Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN MARS 2016 DU MÅSTE FÖLJA LAGAR OCH REGLER Som valutaväxlare ska du följa

Läs mer

Äspereds IF VITA LINJER. & spår. på vägen mot Framtiden

Äspereds IF VITA LINJER. & spår. på vägen mot Framtiden Äspereds IF på vägen mot Framtiden 2 VISIONSARBETE Äspereds IF Nu är det dags att ta ett nytt steg i vår framtidsutveckling. Vår vision är att Äspereds IF skall skapa Bygdens bästa miljö för medlemskap

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

Närvarande: Jonathan Ahlberg Kiki Hall Klas Harlin (fr.om. p.4) Emma Jatko Mührer Emelie Nordell (fr.o.m. p.7)

Närvarande: Jonathan Ahlberg Kiki Hall Klas Harlin (fr.om. p.4) Emma Jatko Mührer Emelie Nordell (fr.o.m. p.7) Närvarande: Jonathan Ahlberg Kiki Hall Klas Harlin (fr.om. p.4) Fredrik Thunberg Emma Jatko Mührer Emelie Nordell (fr.o.m. p.7) Frånvarande: Cicci Barkåker Josephine Hihldor Fredrik Hjort Cecilia Gozzi

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 2 Val av justerare Presentation av Härjedalens ungdomsråd 3 Val av ordförande, vice ordförande och sekreterare 4 Val av arbetsutskott 5 Genomgång

Läs mer

Hälsoprojektet på Södermalm

Hälsoprojektet på Södermalm Hälsoprojektet på Södermalm The Capital of Scandinavia Hälsoprojektet Hälsoperspektiv för anställda.(-10) Hälsoperspektiv för klienter.(-13/14) Hälsoprojektet. Undersöka Erbjuda insatser Utvärdera The

Läs mer

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019)

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) Vägledning för ansökan Certifiering av företag info@sbsc.se www.sbsc.se Svensk Brand- och

Läs mer

Stadgar Svenska Hundklubben

Stadgar Svenska Hundklubben Stadgar Svenska Hundklubben Uppsala Gäller f.o.m. 2016-02-21 Innehåll 1 Bakgrund & inriktning... 3 2 Namn... 3 3 Organisationen... 3 4 Medlemskap... 4 Uteslutning... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Årsmöte...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Föreningsrådet Tallhöjdens idrottsplats i Färjestaden 2012-04-12 kl.18.00-20.10

PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Föreningsrådet Tallhöjdens idrottsplats i Färjestaden 2012-04-12 kl.18.00-20.10 PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Föreningsrådet Plats och tid: Närvarande: Tallhöjdens idrottsplats i Färjestaden 2012-04-12 kl.18.00-20.10 Monika Löfvin Rosén (C), ordförande Bertil Johansson

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Jan Bengtsson, Johnny Petersson, Martin Engström, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Jan Bengtsson, Johnny Petersson, Martin Engström, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 11 januari 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Jan Bengtsson, Johnny Petersson, Martin Engström,

Läs mer

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag.

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga Du behöver dina tänder varje dag när du äter, skrattar och pratar. Hela tänder och en frisk mun är viktigt för ett bra liv. Gå på

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

Mötesnoteringar från PTS arbetsgruppmöte om 90-serien

Mötesnoteringar från PTS arbetsgruppmöte om 90-serien DATUM 4 december 2006 Mötesnoteringar från arbetsgruppmöte om 90-serien Datum: Torsdagen den 16 november, 2006 Plats:, Birger Jarlsgatan 16, Stockholm Deltagarlista: Se bilaga 1 1. Bakgrund Idag är det

Läs mer

THE EUROPEAN GREENBUILDING PROGRAMME. Riktlinjer för GreenBuilding Stödjande Företag

THE EUROPEAN GREENBUILDING PROGRAMME. Riktlinjer för GreenBuilding Stödjande Företag THE EUROPEAN GREENBUILDING PROGRAMME Riktlinjer för GreenBuilding Stödjande Företag Innehållsförteckning GreenBuilding bakgrund och sammanfattning... 3 Åtaganden för att delta i GreenBuilding som Stödjande

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Skolpersonal Föräldraföreningens styrelse (Föräldrar och elever) Närvarande Lena Granholm Anders Höglund Cattis Jigling Anders Björnberg Svante Holst-Barck Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Utvärdering fadderverksamhet (Nyanländ)

Utvärdering fadderverksamhet (Nyanländ) Utvärdering fadderverksamhet (Nyanländ) 1. Har du deltagit i: Stockholmsfadder 39 31 Duo Stockholm 71 56,3 Båda 16 12,7 2. Jag är: Kvinna 70 55,6 Man 55 43,7 Annat 1 0,8 3. Jag är: 18-29 år 47 37,3 30-44

Läs mer

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Ds 2010:20 Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Lättläst sammanfattning Integrationsoch jämställdhetsdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 5 november 2015.

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 5 november 2015. 1(6) PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 5 november 2015. Närvarande: Anders Edlund, Daniel Hultman, Ewa Pettersson, Fredrik Strengbohm, Barry Widelund Kjell Blomberg, Camilla Borin, Krister Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-10-23 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-10-23 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid Bostadsbolagets sammanträdesrum 23 oktober 2014 kl. 09.00 10.40 Sammanträde nr 5 ande Bo Andersson, ordf. Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson

Läs mer

Utbildningsplan för arrangörer

Utbildningsplan för arrangörer Utbildningsplan för arrangörer Tävlingsorganisation Ett lyckat arrangemang kräver en god organisation och mycket planering. Att veta vem som gör vad och när är inte bara lugnande utan förhindrar även att

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2008-04-08 1

Kommundelsråd Tenhult 2008-04-08 1 1 Plats: Västerhäll Tenhult Klockan 18.30-20:30 Beslutande Mats Siljehult (kd) ordf. Anders Ekström (kd) Bengt Fischer (c) Anders Eriksson (m) Claes Johannesson (s) Hans-Erik Andersson (s) Carl-Johan Hammarlund

Läs mer

Marita Thalin, ersättare Försäkringskassan Andreas Appelberg, ersättare Arbetsförmedlingen Peter Hedfors, ansvarig tjänsteman.

Marita Thalin, ersättare Försäkringskassan Andreas Appelberg, ersättare Arbetsförmedlingen Peter Hedfors, ansvarig tjänsteman. 1 (5) Plats och tid Mullsjö folkhögskola,, kl. 15.00-16.20 Beslutande Klas Rydell, Försäkringskassan Håkan Gustafsson, Arbetsförmedlingen Hans Jarstig (KD), Habo Kommun Jan-Olof Larsson (M), Mullsjö kommun

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Boendestöd

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Boendestöd Granskningsrapport Brukarrevision Angered Boendestöd 2013 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdet

Läs mer

Inbjudan till konferens i Stockholm den 8 9 september 2016

Inbjudan till konferens i Stockholm den 8 9 september 2016 Kompetenshöjande dagar för dig som ARBETAR inom personlig assistans Inbjudan till konferens i Stockholm den 8 9 september 2016 Arbetet med att möta olika myndigheters krav på utförare inom LSS har på senare

Läs mer

Arbetsgivarfrågor. Serveringsavtalet Oktober 2013. Avtal 2013 Serveringsavtalet

Arbetsgivarfrågor. Serveringsavtalet Oktober 2013. Avtal 2013 Serveringsavtalet Arbetsgivarfrågor Serveringsavtalet Oktober 2013 Avtal 2013 Serveringsavtalet Nytt Serveringsavtal har äntligen träffats med Hotell och restaurangfacket HRF. Avtalet är på trettiofem (35) månader och alltså

Läs mer

Plats: Mora Familjecentrum Närvarande: Mari Thorildsson MVC, Inga-Lill Lingman BVC och Majlis Ersson spec pedagog öppna förskolan.

Plats: Mora Familjecentrum Närvarande: Mari Thorildsson MVC, Inga-Lill Lingman BVC och Majlis Ersson spec pedagog öppna förskolan. Minnesanteckningar från SUF-möte Mora 2013-02-22 Plats: Mora Familjecentrum Närvarande: Mari Thorildsson MVC, Inga-Lill Lingman BVC och Majlis Ersson spec pedagog öppna förskolan. Majlis Ersson specialpedagog

Läs mer

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Det talade ordet gäller Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Ett växande utanförskap där en av sju fastnar utanför arbetsmarknaden.

Läs mer

10 tips. - till dig som tar emot praktikanter

10 tips. - till dig som tar emot praktikanter 10 tips - till dig som tar emot praktikanter Vägar in... Det gröna näringslivet med jord-, skog- och övrigt landsbygdsföretagande har inte alltid några inarbetade eller självklara vägar in till Arbetsförmedlingen.

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS ANSVAR

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 G Friskvård Motionär: Framtidsgruppen, Vision Göteborg Friskvård är en viktig fråga för medlemmarna och bör därför lyftas upp och synliggöras. Skatteverkets regler kring

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(16) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(16) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(16) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-02-14 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 14 februari 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Policydokument för. Malmö Redhawks

Policydokument för. Malmö Redhawks Policydokument för Malmö Redhawks Hjärta Kvalitet Stolthet Malmö Redhawks policy Malmö Redhawks är en av regionens största ishockeyföreningar och målet för föreningen är att vara etablerad i landets toppskikt.

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

Rådssalen, Cupol, Oxelösund Torsdag 11 juni 2009, kl 8.30-11.45

Rådssalen, Cupol, Oxelösund Torsdag 11 juni 2009, kl 8.30-11.45 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Nr Plats och tid Rådssalen, Cupol, Oxelösund Torsdag 11 juni 2009, kl 8.30-11.45 Beslutande Styrelseledamöterna Göte Eriksson Bo Jender Torbritt Bökman ersättare för Carl-Bertil

Läs mer

Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7)

Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7) Överförmyndarkansliet informerar Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7) Överförmyndaren ska enligt lag utöva tillsyn över gode männens verksamhet. En god

Läs mer

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2016-xx-xx Stadgar för Stenby Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun:

Läs mer

Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden bifaller förslaget.

Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden bifaller förslaget. ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1 [1] Vård- och omsorgsnämnden 2016-04-19 1 Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden bifaller förslaget. Sammanfattning Förslagsställaren föreslår att Botkyrka kommun köper in eldrivna

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader södra Bohuslän

Protokoll Styrelsemöte LAG Leader södra Bohuslän LSB03-2015 Protokoll Styrelsemöte LAG Leader södra Bohuslän Marstrands havshotell 4 december 2015, kl. 11.20 12.10 Medverkande: 1. Ulrika Winblad (Kungälv, offentlig) 2. Christina Sjödahl (Södra skärgården,

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014 Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till de skolor

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

STADGAR KFUM NORRKÖPING

STADGAR KFUM NORRKÖPING Z:\Huvudstyrelsen\Stadgar KFUM Norrköping\2013-09-18 Stadgar KFUM Norrköping.docx Stadgar reviderades på årsmötet den 18 september 2013 Dessa stadgar ersätter stadgar antagna på Årsmötet 2011 den 22 september.

Läs mer

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll 1 Boll-lek om normer Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö Innehåll Materialet bygger på en övning där eleverna, genom en lek med bollar, får utmana sin förmåga att kommunicera

Läs mer

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG VÄLKOMMEN TILL BERENDSEN Tack för att du vill lägga lite tid på att lära känna oss - det kan löna sig. För

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN 1/5 STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN Föreningen är politiskt och religiöst obunden förening 1. FIRMA OCH FIRMATECKNING Föreningens namn är och dess firma tecknas av styrelsen, av styrelsens ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S), v. ordf. Yvonne Ekaremål

Läs mer

Inbjudan till Kennelläger

Inbjudan till Kennelläger Inbjudan till Kennelläger Ni som har hundar från Molars och Tyrannens kennel är alla varmt välkomna på kennelläger den 3/6-6/6 på Sundsvalls Brukshundklubb. På klubben finns det fyra gräsplaner, två grusplaner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-04-12

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-04-12 okoll Sida Ärendeförteckning 7 Sammanträdets öppnande... 2 7a Val av protokollsjusterare... 2 7b Godkännande av dagordning... 2 7c Godkännande av föregående protokoll... 2 8 Arbetsordning för styrelsen...

Läs mer

Närvarande Jan Hasselkvist JH Hus Johanna Orescovic JO Styrelse Mårten Johansson MJ Styrelse Magnus Vesterhav MV Styrelse

Närvarande Jan Hasselkvist JH Hus Johanna Orescovic JO Styrelse Mårten Johansson MJ Styrelse Magnus Vesterhav MV Styrelse Protokoll Stenkvista Goif Bygg möte 4 Mötesdatum 2013-10-01 Plats Gyllingsvallen. Närvarande Jan Hasselkvist JH Hus Johanna Orescovic JO Styrelse Mårten Johansson MJ Styrelse Magnus Vesterhav MV Styrelse

Läs mer