Resultat av biblioteksenkäten 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resultat av biblioteksenkäten 2013"

Transkript

1 Resultat av biblioteksenkäten 2013

2

3 Kommentarer: * 5. Beroende på arbetstiderna *Annat-Lek för barnen Leka med mina barn Sonen gillar att vara där å spela, leka å läsa/lånaböcker

4

5 11. Plats för synpunkter i övrigt: *Nöjd med utbudet. Finns inte boken inne är det inga problem att ta hem. Birgitta är toppen! Mycket bra service och hjälp. *Vill helst kunna besöka biblioteket vardagkvällar i slutet av veckan och helger. *Personalens bemötande är olika beroende på vem som jobbar. *Besöker biblioteket oftast 3 gånger i månaden. :) [Hade inga åsikter på fråga 8. men ringande in "Servicegraden på biblioteket"] 1. Själv upplevt och hört från andra att några/viss personal är (även ser ut och man menar rena kommunikation) otrevliga på något sätt. Drar för stor avgift t.ex DVD lån - om man lånar 3 st så fick man betala 60 kr i stället för 40 kr. Lite info om DVD lånas t.ex av ett barn - hur mycket kostar det? Det liknar ngn affär med DVD utlåning. Det är inte kritik med finns det inte en sådan affär i Ö-vik? 2. Drar man förseningsavgift om man lämnar böcker när biblioteket är stängt? (t.ex långhelg)? Eller sista återlämningsdag sent på kvällen? Det finns inget förtydligande, men blir mycket skuldpengar. Absolut bästa servicen får man av Karin Sundholm, Bjästa bibliotek!!! adfghj Allt som jag behöver är bra. Allt är mycket bra Allt är toppen framförallt personalen!! Angående personalens bemötande. Det är oftast jättebra och de är jättetrevliga, men det är en kvinna som oftast suckar och gör att man känner att man stör. Om klockan är en kvart före stängning ska man helst inte ställa frågor utan då får man till svar att man får återkomma en dag då det är mer gott om tid före stängning. inte acceptabelt. Men de andra är hur gulliga och hjälpsamma som helst och verkar gilla sitt jobb. Arkenbiblioteket är så trivsamt och personalen är jättetrevlig och duktig. Superbra att man kan låna hemifrån. Arkenbibliotekets sommartider är ett hån mot oss som ska försöka hinna dit efter jobbet!!!!!!!!!! Att det är öppet 08:00-10:00, måndag till fredag. Bara bra med detta. Jag är nöjd Biblioteket är en mycket viktig folkbildningsinstans. Hoppas dom får fortsätta att utvecklas och att ge den bra service som dom gör nu. Bibloteket borde vara mer öppet än 1 dag i veckan. Personalen är jättebra.

6 Bjud gärna in Mikael Niemi igen. Herrarna vid dagstidningarna har svårt att vara tyst ibland. Personalen är MYCKET bra :) Bjästa bibliotek har en bra bibliotekarie tycker både vuxna och barn. Bjästa biblioteket är mycket trevligt. Björnas bibliotek har 5 stjärnig personal alla är jätte trevliga och man kan lätt lämna förslag på vad biblioteket ska köpa in för böcker där emot har dom dåliga öppettider då dom inte har öppet Torsdagar och Fredagar Borde hålla öppet längre på lör och även ha öppet lite på sön Bra att biblioteket öppnar 08:00 på vardagar Bra att kunna beställa det man vill. Bra service. Bra att vi får ha bibliotek i Skorped. Bra barnavdelning. Bra bibliotek i bredbyn som tyvärr har minskat i både yta och öppettider. Tråkigt om det skulle försvinna Bra med lekutrymme för barnen. Bra och trevlig personal, kunnig! Bra och trevligt bibliotek Bra personal och service. Bra Bättre hiss upp. Bättre inköp och utbud av Jazz-CD skivor Det bästa med Husum är bibloteket. Rör inte det. Viktigt för bygden. Allt ska inte vara placerat i Ö-vik. Det gick inte att låna om mina lånade tidningar idag när jag loggade in och försökte gå in på mina lån. Sidan var helt vit. Inget av mina lån gick att se Det jag tycker är mest viktigt är att öppettiderna förbättras. Det tar för lång tid att söka i katalogen. Datorn är hur trög som helst! (den som är placerad nära trappan på plan 2) Gör något åt den!!! Det tar väldigt lång tid att få fram faktafoldrar i ångermanlandsrummet Har väntat 1år...på vissa foldrar, fortfarande finns inga!!!!!! Det var bättre när barnavdelningen var på andra sidan (ljud)

7 Det viktigaste av allt: ATT BIBLIOTEKET FÅR FINNAS KVAR PÅ ORTEN! Det vore bra om man inte kände att man stör personalen och att det blir jobbigt för dom om man vill något extra Det är bra att det finns bibliotek ut i byarna Det är en viktig service för en glad pensionär som önskar lätt att få tag i läsning Det är ett bra bibliotek. Det är skönt att det är så nära skolan så att man kan komma hit på hålen Det är ett riktigt bra biblotek, finns inte mycket att förbättra Det är fantastiskt lyxigt att kunna reservera böcker som finns inne, via hemsidan och sedan bara komma in och hämta dem i reservationshyllan. Toppentjänst! Det är jättefint med e-böcker - tack för dem Det har blivit verkligen lätt att låna o lämna böcker vilket betyder att personalen är mer tillgänglig. Det är synd att björnas biblotek är öppet för lite och att den arbetande bibliotekarien inte har en medarbetare stationerad där, hon får jobba ihjäl sig för att hinna allt. Björnas biblotek har en förstaklassig servis, bra på alla vis. Många blir det. Detta är ett mycket fint bibliotek. Dom borde få mer pengar så dom kan fixa till bättre saker. Dom bör få mer pengar till att t.ex. måla och fixa till lite bättre mysfaktor i Husums biblotek. EJ NÖDVÄNDIGT MED DUBBEL INFORMATION BETRÄFFANDE RESERVERADE BÖCKER! SMS-AVISERING TILLRÄCKLIGT. (FN BÅDE SMS OCH ) En eller flera mysvrår där man kan sitta och läsa eller umgås. Fler öppettider t.ex. dag, kväll, dag. Det får gärna vara öppet en dag eller en kväll till. Mycket bra personal!! En tanke som slog mig häromdagen: att det är tråkigt och sorgligt att disken försvann. Då fanns en chans till lite småprat och spontana frågor, man blev "mött". Nu kan jag gå flera gånger till biblioteket utan att ha någon kontakt med någon människa, jag gör allt själv- letar i katalogen, hittar i hyllan, lånar och går. Som ung, blyg tonåring var " min" bibliotekarie den enda vuxna som såg mig och otrolig viktig för min väg in i böckernas- och vuxenlivets värld. En toalett som är olåst och man inte behöver betala 5 kr eller be någon av personalen att låsa upp. När barnen är nödiga måste man kunna gå in på toa snabbt! Ett jättebra biblotek med kanontrevlig personal!!

8 Ett toppenbra biblotek med fantastisk personal. Högsta betyg. Fantastiskt bibliotek med duktig kompetent och trevlig personal. Fantastiskt bra med möjlighet att beställa böcker via nätet och sedan få sms både när boken finns reserverad för mig och även en påminnelse att lånetiden snart är slut. Fantastiskt fin och trivsam miljö. Bra utbud av böcker, kanske inte alltid de nya böckerna finns tillgängliga. Fem är en för låg siffra för vår Britt-Inger, hon är guld värd både vad gäller service, bemötande, ja allt. Mycket nöjd besökare! Dagstidningar finns ej i Skorped Musik finns i begränsat utbud men det fixar Britt om man vill Film finns inte men Britt fixar det också Stor eloge till vår bästa Britt-Inger som alltid är så go och glad! Fint bibliotek i övrigt! Fler filmer till utlåning. Borde inte kosta att låna film. I övrigt tycker jag Örnsköldsvik har ett mycket fint bibliotek. Fler myshörnor där man kan sitta och läsa i biblioteket! =) Fler myshörnor, där man kan läsa =) Fler möjligheter för sittplatser. Lilla bordet för "dom små" är inte så inbjudande. Mer avskärmning för övriga sittplatser. Fler öppettider. Fortsätt gärna med godis! =) Fredagsöppet vore önskvärt Funderar på att köpa doftgranar? Fungerar bra- är självgående! Får alltid hjälp när jag behöver av väldigt trevlig personal. Har svårt att hitta i bibliotekets hyllor men upplever aldrig att det är svårt att be om hjälp. När jag önskat böcker som ej finns så har personal frågat om det önskas köpa hem! Många plus till mycket trevlig och serviceminded personal. -får toppenservice av personalen -de är väldigt tillmötesgående -mycket trevliga -ger mig tips om nyinkommet material Första gången jag är här. Fick hjälp direkt med det jag sökte. Kommer komma tillbaka Gör om hemsidan tack. Har den stora fördelen att jag får hem de böcker jag vill låna:)

9 Har ingen dator eller datakännedom Har positiva upplevelser av biblioteket, särskilt besöken med mina småbarn, som alltid ställer frågor; -När ska vi åka till biblioteket. Det är helt enkelt ett bra sätt att umgås. Helt allmänt är Bibloteket Bra. Hemsidan har blivit mycket sämre, svårt att hitta nyheterna, bättre förr. Hemsidan är lite svår att navigera i. Jag är osäker på om mina inköpsförslag beakteas. Det vore trevligt att veta om mina förslag köps in. Hemsidan Låna om: sämre överskådlighet än tidigare väl liten stil. Ljudböcker: fler tack! inte bara deckare. Hissen drar ner trygghetsbetyget för era lokaler till en tvåa! Hissen är bedrövlig att åka med barn i! Att samtidigt måsta hålla in en knapp som man ska hålla i barnen och hissen hoppar och skakar och rycker gör alla livrädda! Byt hiss! Hissen är otrygg och otäck! Bedrövligt att inte kommunen kan hjälpa er med en riktig hiss! Klämrisk för barn! Otäck och trångt åka med barnvagn plus ett mindre barn till när man inte ska komma åt väggarna och golvkanterna. Den är dessutom ryckig och svårkörd! Har inte kommunen krav på sig att vara tillgänglig - då räcker det väl inte med att sätta in en dålig hiss för att uppfylla det?! Den ska väl vara trevlig att åka i också? Hoppas att ni har argument för att trycka på politiker och de som bestämmer om pengarna för en ny riktig hiss. Hissen är otäck och trång! Gör något åt den! Husum har ett kanonbra biblotek. Både lokaler, tider samt personalen. Husum har världens bästa personal! Husums biblotek har väldigt kunnig och serviceinriktad personal! Högsta betyg! Håll Skorpeds bibliotek öppet! I det stora hela är allt bra med smärre justeringar. Ibland kan det kännas att när barnen "lever om" leker så stör dem andra gäster. Personligen tycker jag det var bättre när barnavdelningen låg på andra sidan. Inga andra synpunkter. Ingen fråga handlade specifikt om litteratur/annan material på andra språk än svenska. Den synvinkeln hade kunnat vara med på en enkät som denna. Jag anser att biblioteket är ett av de bästa sakerna man betalar skatt till i samhället. Skulle vilja ha mer inriktningar på kundskap och facklitteratur, miljö och politik. Och mindre underhållning och böcker om dåliga förebilder. Jag ger webbsidan en trea. Upplever att det är mer svårt att hitta på sidan. Kan också bero på att jag inte utforskat sidan ordentligt, men svårare att hitta.

10 Jag gillar att besöka biblioteket. Här finns nya böcker, tidningar och datorer som man kan använda sig utav. Personalen är helt ok! Ett stort tack! Jag gillar biblioteket. Då jag far till stan så går jag i stort sett på biblioteket var gång, annars så har vi Björna bibliotek,hemma här. Öppettiderna kanske skulle vara mer, inte bara tre dagar i veckan. Jag gillar formatet på pocketböckerna. Jag gillar vårt bibliotek i Skorped. Det är trevligt, vi får ett bra bemötande, om inte böcker, filmer eller musik finns inne på dagen kan man beställa. Jag är nöjd med vårt bibliotek. Jag har bott i Umeå och där lånar man filmer gratis, precis som böcker. Då lånade vi och många med oss ofta film på biblioteket det gör vi sällan i Ö vik. Jag letar oftast/alltid böckerna på webbsidan och jag tycker det är smidigt att få ett sms när boken finns att hämta. Oftast går det väldigt snabbt attt få hem böckerna. Jag är nöjd!! Jag lånar mest barnböcker och skulle nog gärna ha ett ännu större utbud Jag läser mycket "fantasi och skräck-romamer" och jag är mycket nöjd med det som finns och när det inte finns är hemsidan jättebra. Där kan jag lämna inköpsförslag och de som läser tar hand om dem ganska snabba på att köpa in det. Jag skulle att vilja att Biblioteket köpte in flera exemplar av nyaste CD-böckerna i regel finns bara en bok till utlåning och väntetiderna blir långa för låntagaren av de nyaste Cd-böckerna Jag skulle uppskatta om ni kunde lägga mer tid på applikationen för smartphones. jag tycker att arkenbiblioteket där jag är mest är bra. Jag är nöjd. jag tycker att det var mycket lättare att söka böcker på webben förut när man fick en lång lista istället för som nu när man får en bild på boken. Tidigare kunde man bara scrolla ner för listan och kolla vilka böcker eller ljudupptagningar det fanns av samma författare. det rymdes massor med titlar på en sida. Det var mycket bättre. Jag tycker att det är ett bra bibliotek som verkar välbesökt så ta inte bort det. :-) Jag tycker de gör ett bra jobb! jag vill att ni ska anställa mer personal eftersom att ibland har personalen för mycket jobb att göra samtidigt som jag vill ha hjälp. Men jag tycker dem jobbar mycket bra Jag är helt nöjd. Finns ej något att klaga på, allt påminner mig om böcker. Jag är i stort sett mycket nöjd med öppettiderna för egen del... men skolan skulle behöva ha bemannat hela skoldagen. Jag är mycket nöjd med vårt biblotek i Trehörningsjö. Verkligen serviceinriktad personal och trivsamma lokaler. Jag är nöjd med hur bibloteket fungerar idag.

11 Jag önskar att bibblan kunde ha öppet längre/mer Jag önskar söndagsöppet! Som småbarnsfamilj m. två heltidsarbetande vuxna är det helgerna som står till förfogande för biblioteksbesök- därav vore söndagsöppet en klar servicehöjning! Jätte trevligt när man sitter här. Ingen hög ljudnivå och sittplatserna har fin/mysig inramning Jättebra! :) Kanon toppen att kunna låna ljudböcker. Extremt bra hjälp och kunnig personal. Säger bara vad boken handlar om och vips vet de titel och författare. Kanske att de ska vara lite varmare på vintern Lugna läsplatser där man kan läsa för barn Lånar för närvarande bara barnböcker och tycker att den avdelningen är toppen! Lånar mest kurslitteratur just nu. Tycker det är toppen med fjärrlån, om inte biblioteket har den. Med hänsyn till bibliotekets storlek kunde utbudet vara större Mer öppettider Mera aktivitet till ex. möjlighet till utställningar för vuxna. (och barn i alla åldrar) Mina svar gäller Bredbyn. Minus för att boken jag sökte inte fanns. Plus för att personalen presenterade möjligheter att få tillgång till boken på annat sätt. Bra jobbat! Mycket bra bemötande av personalen i kassan! Mycket bra bibliotek Trevlig personal Enkelt att beställa böcker och få hämta ut - SNABB OCH BRA SERVICE Mycket bra webbsida. märkligt att så få frågor rör utbudet för barn och unga Möjligheten att reservera via nätet är mycket bra. Bra också att det är gratis. Ni är jättefina tusen tack! Öppna och stäng senar? Möjligtvis 18.00? Hinner ej! nya webben, beyg -1

12 Nyare dator När man läser långserier och ska boka själv är inte böckerna numrerade vilket gör det svårt att boka i rätt ordning. Man vill ju läsa böckerna i nummerföljd. När man ringer till biblioteket är dom sura och otrevliga. Lyssnar inte på vad man säger. Slänger luren i örat på en. Inte ovanligt med hånfullt skratt när man försöker förklara någonting (ärendet) för dem. Jag är själv akademisk utbildad och möter folk dagligen i mitt arbete- jag hjälper. Nöjd med bibloteket. Skulle förstås önska mer öppettid, men med tanke på storleken är det väl svårt. Oerhört viktigt med biblotek på landsbyggden och framförallt för skolverksamheten. Perfekt Personalens bemötande är OTROLIGT viktigt. För det mesta blir både jag och mina barn väl bemötta och hjälpta men jag önskar att det vore alltid. Barn/ungdomsavdelning är superfin och bra anordnad. Vuxenavdelningen har varit lite strulig i höst men jag vet ju att det håller på att göras om. UB fungerar mycket bra för den som är student. Positivt m. nya öppettider! Problemet med ljudböckerna är att de måste streamas alltså alltid uppkopplade att spola i ljudfilen inte fungerar sedan en tid På bjästabiblioteket känner vi oss alltid välkomna och barnen gillar att vara där. Det är lätt för dem att nå böcker och ett litet bord att läsa vid. Toppen! På Husums biblotek får man alltid ett glatt och trevligt bemötande av kunnig personal. På vår poesihörna i december ska vi ha luciatåg som tidigare Reservera ofta ljudböcker, ibland oftast en mkt lång väntetid. För tillfället en ljudbok över ett halvår i övrigt 2-3 mån. För lång tid, anser jag. Saknar sköna fåtöljer att sitta i. Senaste åren har jag bara hunnit med/orkat kurslitteraturen. Har således dålig koll på utbudet, fråga 10 Ser gärna längre öppettider och ökat utbud av musik (cd:s) Även ett info.blad med nyutkomna/inköpta böcker inkl. recension skulle vara bra för att få inspiration och lästips (helst skönlitt.) Skulle uppskatta ett tystare biliotek! Skulle vara så inspirerande om det kunde ordnas författarträffar för ungdomar/barn som är i slukarålder, inte bara för vuxna. Lite bokcirkel för 10år och uppåt?

13 Se till att det finns gott om plats för åhörare vid just era fantastiska författarmöten, det är magiska stunder som jag gärna vill ha mer av. Skönare stolar Som pensionär skulle jag vilja och önska mer än tre dagar per vecka! Tack! Stort tack för att det är gratis att låna. Studentlitteratur som är eftertraktad, dvs. många låntagare, bör finnas i fler upplagor än vad de gör idag. Jag tycker att bibliotek är jättebra när man är student och både sparar pengar och är klimatsmart samtidigt! Tack för att det är gratis att låna! Tack för jättefin service! Tack! Toppen att man kan kolla själv på internet vilka böcker som finns. Toppen att kunna beställa böcker som finns på andra bibl. i kommunen-det är en jättebra service!!! (skrivet av en "storlånande" Husumbo)! Tack för vårt biblotek i Husum! Toppen personal! Toppenpersonal på Björna bibliotek! Trevligt att besöka biblioteket! Trevlig personal och utmärkt service!! Liten lokal, större lokal skulle möjligöra ännu bättre utbud i Husum. Trevligt biblotek och personal. Hittar alltid nya böcker och beställningar. Vänligt bemötande varje gång. Det är viktigt att landsbygden har denna service på mer än ett sätt. Trivdes bättre med förra hemsidan. Tycker att Arkenbiblioteket bör öppna ett antikvariat också, där begagnade böcker, film och musik kan köpas för en billig slant. Lite konkurans mot kupan och pingstkyrkans second-hand är bara positivt... Tycker att bötern vid försening är på tok för hög! Och att man inte kan ha överseende men en eller två dagars försening och då stryka bötern... Visst ska man lämna in i tid men lite förståelse vore fint. Vart går förresten pengarna? Tycker att det kanske skulle vara bättre/nyare utbud bland e-böcker, i alla fall bland unga vuxna, ungdom. Men tack för ett fint bibliotek i övrigt! Tycker den nya webbsidan är sämre än den förra. Tycker det är dumt att det är öppet 3dgr i sträck sen är det 4dgr stängt i streck. Tycker om Arkenbiblioteket samt personalen.

14 Tågen går inte så ofta till biblioteket, men jag får bra hjälp när jag väl besöker den, vilket jag anser är mycket viktigt. Vansinne att ett så i övrigt bra bibliotek inte har öppet på söndagar. vet inte vet inte Vet inte så mycket, det är första gången jag är här. Viktigt att biblioteket inte bara tillhandahåller "popularitet", d.v.s. böcker som man ändå ser på alla topplistor etc, utan en bredd, med folkbildningstanke. Skylta gärna med böcker som är lite "bortglömda", lite "smalare" författare, såna som är läsvärda men kanske inte den breda massan hör talas om. Det är det jag mest använder biblioteket till, att få inspiration till läsning jag någon gång tänkt "Den skulle jag vilja läsa!" om. Blev t.ex. i något sammanhang påmind om Kierkegaard och tänkte att jag alltid velat, men aldrig har tagit mig för att själv undersöka hur han skrev. Gick på biblioteket och lånade någon av honom, det fanns visserligen i magasinet, men fanns ändå! Underbart. Det är ju ett exempel på något ni skulle kunna skylta, en sån där författare man inte direkt hittar på pockettoppen ;-), men som man kanske är nyfiken på ändå. Viktigt att bibloteket finns. Det är en trevlig samlingspunkt och viktigt att man kan beställa de böcker man vill läsa. Bra för barnen att kunna läsa böcker. Viktigt att det finns bibliotek i Skorped! -Viktigt för en liten ort som Skorped att kunna erbjuda ett bibliotek -Viktigt att det håller enkvällsöppet 1ggr/vecka, i annat fall blir det svårt att utnyttja biblioteket då man jobbar på dagarna. Vill gärna ha ett större utbud av mp3 böcker. Tycker att vårt bibliotek är väldigt bra. Visste inte att det fanns möjlighet att påverka bibliotekets inköp. Väldigt glad att det finns bibliotek i Björna! Perfekt ställe att hämta/lämna/låna böcker på. Ändra lånedatorn så att den säger till om jag försöker låna en bok jag redan läst. När man läser mycket är det svårt att minnas enbart med hjälp av det lilla sammandraget på bokens baksida. Är ytterst sällan här. Ärligt talat - det enda man behöver tänka på när man organiserar ett bibliotek med skönlitteratur är att böckerna ska stå i bokstavsordning, med det har ni missat. Önskar att biblioteket skulle vara öppet varje dag :) Önskar att kunna beställa böcker i en låda när biblioteket är stängt. Önskar att ni ha litteraturaktivitet varje månad, författarbesök, tema om en förattare osv. Önskar böcker med stor stil.

15 Önskar en egen småbarnsavdelning, eller en till, inte bara båten. mer utrymme och avskilldhet för det, och mer sittplatser till föräldrarna! Kanske aktiviteter för barn på vardagar, inte bara lördagar..det finns många föräldrar som är föräldraledig eller har sina barn bara 15h på dagis, vid de tillfällena är bibblan mycket attraktiv och önskar det utvecklas. Önskar flera dagar öppet för att kunna ha flera studier för pensionärer på dagtid. Svårt att få tiden under skoltid. Gärna fler utställningar i bibloteket. önskar öppet fredag till kl. 19:00 (Passar ihop med filmstudion - 19) Rekommenderar att ÖA läses snabbt! inte i minuter. Rekommenderar att ÖA endast får läsas inte plockas hem Önskar: En plats att kunna stå vid ett högt bord och läsa tidning/bok. Det är inte alltid man kan sitta. Önskar: Mera anställningsyta runt lånediskarna för att lägga ifrån sin väska, böcker, vantarna, när man lånar. Längre tid önskas i utlämningsdatorn innan man "slängs" ut. Större bord som rymmer en UPPSLAGEN tidning och lite högre så att man inte får nackspärr när man sitter och läser. Överlag ett trevligt biblioptek!

Vi köper de flesta av böckerna som kommer som mp3, men alla ges inte ut i mp3format.

Vi köper de flesta av böckerna som kommer som mp3, men alla ges inte ut i mp3format. Vi kan alltid bli bättre på att kommunicera vad vi gör och hur vi gör det till dig som är låntagare, och därför är vi alltid tacksamma för dina synpunkter. Det är också värdefullt att få veta vad som saknas

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 39 37,1 B. Kvinna 66 62,9 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 10 9,5 B. 26 45 år 32 30,5 C. 46 65 år 34 32,4 D. äldre än 65 29 27,6 Tid för mitt besök

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare Rapport Färgelanda Bibliotek Ej Besökare 1 Innehållsförteckning SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA FÖR ATT LOCKA FLER BESÖKARE.... 4 SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är Man 17 19,5 Kvinna 63 72,4 Annan 7 8 Min ålder yngre än 25 år 19 21,8 26 45 år 25 28,7 46 65 år 23 26,4 äldre än 65 20 23 Tid för mitt besök 8 13 9 10,3 13 17

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 25 22,5 B. Kvinna 86 77,5 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 21 18,9 B. 26 45 år 32 28,8 C. 46 65 år 38 34,2 D. äldre än 65 20 18 Tid för mitt besök

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Det bästa som hänt under min tid som boklånare

Det bästa som hänt under min tid som boklånare Stockholms stadsbibliotek Det bästa som hänt under min tid som boklånare Resultat och analys av en enkät som visar vad låntagare vid Stockholms stadsbibliotek tycker om att låna e-böcker från biblioteket.se.

Läs mer

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldreomsorg Aktuell grupp: Total 2015-09-30 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man

Läs mer

Stina Inga. Ur antologin nio, utgiven av Black Island Books och Norrbottens länsbibliotek, 2002 ISBN 91 972792 8 5. Intervju: Andreas B Nuottaniemi

Stina Inga. Ur antologin nio, utgiven av Black Island Books och Norrbottens länsbibliotek, 2002 ISBN 91 972792 8 5. Intervju: Andreas B Nuottaniemi Stina Inga Ur antologin nio, utgiven av Black Island Books och Norrbottens länsbibliotek, 2002 ISBN 91 972792 8 5 Intervju: Andreas B Nuottaniemi 72 Jag skriver mest på omöjliga ställen, i bilen eller

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 8 Vinterväghållning April 2010 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Svarsfrekvens Det är 89 personer 60 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av

Läs mer

Resultat brukarundersökningen hösten 2010

Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Om du tänker på bemötandet i stort. Hur nöjd är du då med personalens bemötande? Bemöter personalen dig lika bra som du hoppades? Tänk dig ett perfekt bemötande.

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Kartläggning av besökare vecka 46, 2013

Kartläggning av besökare vecka 46, 2013 Från och med måndagen den 11 november till och med lördagen den 16 november genomförde personalen vid Umeå universitetsbibliotek och Lärcentrum en kartläggning av samtliga besökande. Vi var sju personal

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Självbestämmande och delaktighet

Självbestämmande och delaktighet NATIONELL VÄRDEGRUND Utbildning med Egon Rommedahl Självbestämmande och delaktighet November 2014 Instruktioner till träff 1, Hösten 2014. Värdighetsgarantierna i Mölndal Stad Instruktioner för samtalet

Läs mer

Kommuniceramer än ord

Kommuniceramer än ord Kommuniceramer än ord 1 2 Kommuniceramer än ord Pratglad eller traggig Skillnaden kan vara hårfin när samma meddelande upprepas. När man väljer att kommunicera så är det oftast hur man pratar med varandra

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2014 Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2014 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de områden som berörs i enkäten.

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL Bättre än på femtiotalet 16 jan 2016 Fler sketcher Regeringen har kallat till presskonferens på Rosenbad. Vid podiet sitter statsministern, allvarlig. Han tittar i sina papper,

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Schemalagd lunch Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Hur länge har du varit rektor på skolan? Ca 12 år. Hur många elever och vilka årskurser har ni på

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen BJÖRN L BERGLUND UTSKRIFT AV SAMTAL HOS AF 1 (9) Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen Samtalet ägde rum hos Arbetsförmedlingen i Sollentuna tisdag 13 juni 2006 kl. 11.00 Inspelningen är cirka

Läs mer

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan.

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Hej Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Jag vill först säga att det är över 12 år sedan jag lämnade kyrkan. Vissa detaljer minns jag inte exakt, men då nämner

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013 Lidköping kommun sammanställning biblioteksundersökning 2013 1 Sammanfattning Nya ökade möjligheter ger nya utmaningar I det stora hela är Lidköpingsborna nöjda med sitt nya bibliotek. Resultatet indikerar

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6 Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM En lärarhandledning Rekommenderad från åk. 3-6 1 TILL DIG SOM LÄRARE En historia kan berättas på många sätt. Ja, ibland berättas samma historia på flera olika vis.

Läs mer

Vore intressant att veta vad ni använder för telefoner. Är den bra? Funktioner ni gillar eller saknar?

Vore intressant att veta vad ni använder för telefoner. Är den bra? Funktioner ni gillar eller saknar? Vilken mobiltelefon använder du? Är du nöjd? Postad av Svenne Eriksson - 04 jun 2012 06:40 Vore intressant att veta vad ni använder för telefoner. Är den bra? Funktioner ni gillar eller saknar? Behöver

Läs mer

Brukarundersökning 2014. Stöd- och aktivitetsenheten. Om enheten

Brukarundersökning 2014. Stöd- och aktivitetsenheten. Om enheten Sida () -9- Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten Om enheten Enheten omfattar flera olika verksamhetsgrenar: Sysselsättningsverksamheterna Hägergruppen och Droppen/Bruket årstidsprodukter samt

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk

Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk Maj-Britt är 57 år och kommer från Brinken. Hon bor med sin familj i ett hus i Kvammarnäs. Hon

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa Text och foto: Hanna Klingenberg Det är bara några timmar kvar till sportlovet, men barnen på Gerby Skolas Eftis verkar inte rastlösa. - Det ska nog bli roligt på sportlovet,

Läs mer

Inbjudan 25-27 mars 2011

Inbjudan 25-27 mars 2011 En tredagars publikmässa i Karlstad Inbjudan 25-27 mars 2011 Hej och välkommen! Varmt välkommen till Karlstad 25-27 mars 2011. Under tre dagar fyller vi för 7:e gången över 3 000 kvm med massor av shoppingsugna

Läs mer

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Alebo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Alebo 49 100 Lindebo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Bananen 12 24 Blomman 10 20 Fjärilen 10 20 Humlan 9 18 Myran 8 16 Nalle Puh

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 20 funktionärer svarade på utvärderingen. Genomgående är intrycket positivt och majoriteten vill göra om det. Många har kommenterat den dåliga informationen och planeringen

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling I samband med att jag coachade en verksamhetschef för ett gruppboende fick jag vara med om en märkbar utveckling. Chefens överordnade ringde mig och berättade att chefen

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong?

Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong? Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong? Under punkt 2 ovan angav jag "att få mycket och kvalitativ träning" som det primärt viktigaste med lägren och det känns som att det i en skidklubb

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Fredrik konditor AV-nummer 41511tv 4 Programvinjett /Fredrik är på sin arbetsplats Nya Konditoriet i Umeå. Han förbereder dagens tårtor./ Det var i nian, när jag skulle ut på en tvåveckorspraktik. Och

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 1 Av Emil Volden Innehållsförteckning Moodboard produkter........sida 3 Moodboard inredning... sida 4 Sortiment....sida 5 Målgrupp.....sida 5 Butikens lägge....sida 5 Pris sättning..... sida 5 Konkurrenter,....sida

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls.

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls. - 1 - - 2-3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv Av Seif Fendukly Användarvillkor I den här guiden presenterar författaren information om muskler, fysiologi och kostråd. All information presenteras enbart

Läs mer

SkövdeNät Nöjd Kund Analys

SkövdeNät Nöjd Kund Analys SkövdeNät Nöjd Kund Analys Kvartal 1-2015 med jämförande index 2006, 2008, 2010, 2012 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 303 N=Mätningens

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Titta! säger Maja. Nu har det hänt

Titta! säger Maja. Nu har det hänt kapitel 1 En sjungande hund Titta! säger Maja. Nu har det hänt igen! Hon sträcker över tidningen som hon läser och visar Lasse en artikel. Lasse och Maja sitter i var sin skön fåtölj i Majas källare. Där

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012 Datum: 1114 Sida: 1 (9) Enkät Mariestads Stadsbibliotek 12 Mariestads Stadsbibliotek fick i uppdrag av kulturnämnden att göra en enkät om bibliotekets verksamhet. Enkäten fanns på biblioteket samt kommunens

Läs mer

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010 1(14) 1. Man eller kvinna? 1. Man 363 44 2. Kvinna 463 56 Antal ej angivit svar: 14 av 840 (=1,67%). Antal svarande: 826. 2(14) 2. Ålder? 1. under 20 år 16 2 2. mellan 21-40 år 166 20 3. mellan 41-60 år

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Sammanfattning av enkäten en till en projektet

Sammanfattning av enkäten en till en projektet Sammanfattning av enkäten en till en projektet Tack för att ni tog er tid att svara på enkäten. Vi på 4-6 har sammanställt resultatet, och även gjort små förklaringar och svar till frågor, eller kommentarer

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer