Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15"

Transkript

1 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15 Beslutande Roger Hansson 8:15-11: Kerstin Gadde Claes Nordevik Ingrid Cassel Bengt Johansson Hans Pernervik 11:30-12: Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Ingrid Cassel och Hans Pernervik Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndag 7 mars 2011 kl.16:00 Sekreterare.. Paragraf 6-16 Börje Olsson Ordförande Justerare Roger Hansson 6-13 Ingrid Cassel Ingrid Cassel 6-13 Hans Pernervik BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats För protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunstyrelseförvaltningen, Henån Margita Martinsson

2 2 Övriga deltagare Lena Danielsson, kommunchef 8:15-11: Börje Olsson, kanslichef Susanne Gustavsson, verksamhetschef lärande Hans Pernervik, ej tjänstgörande ersättare 8:15-11: Jan W Kjellberg, ordf. revisionen 8:15-8:45 6 Bror Simonsson, vice ordf. revisionen 8:15-8:45 6 Bengt Fredriksson, ekonomichef 8:15-9:45 6-7

3 3 Exp: Revisionen KS/2011:286 6 Ändring i bestämmelser för ersättningar till kommunalt förtroendevalda Revisionens ordförande önskar i en skrivelse ett ställningstagande till en ändring i ersättningsreglerna för förtroendevalda, vad avser revisionens deltagande/närvaro vid nämndsmöten och motsvarande. Skrivelsen har gått till kommunfullmäktiges presidium som har översänt den till kommunstyrelsens arbetsutskott. Arbetsutskottet beslutar att inte vidta någon ändring i ersättningsreglerna för förtroendevalda, samt att markera den positiva inställningen till revisorernas medverkan i utvecklingen av de kommunala verksamheterna.

4 4 Exp: Ekonomichef KS/2010: Antagande av slutlig fördelning av budget 2011 När budget för 2011 och plan för 2012 och 2013 fastställdes av Kommunfullmäktige , återstod ytterligare justeringar av den nya förvaltningsorganisationen. För att tydliggöra Kommunstyrelsens mandat som enda verksamhetsdrivande nämnd beslutade Kommunfullmäktige att uppdra till Kommunstyrelsen och dess verksamhetsutskott att, givet erforderliga budgetjusteringar inom ramen för verksamhetens nettokostnad, bedriva verksamheten under 2011 inom fastställd ekonomisk ram, mål och inriktningar samt nyckeltal enligt gällande ekonomiska styrprinciper och fastställda budgetförutsättningar i övrigt Arbetsutskottets beslutar att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag, samt att uppdra till kommunstyrelseförvaltningen att inför kommunstyrelsen analysera möjligheten att omfördela 6,3 mkr för att åstadkomma en överföring av motsvarande medel till verksamheterna för omsorg resp. lärande.

5 5 KS/2010: Motion om förhöjd bemanningsgrad i de kommunala verksamheterna Roger Hansson, socialdemokraterna föreslår i motion inlämnad kommunfullmäktige besluta att Orust kommun i förebyggande, personalvårdande och inte minst servicehöjande syfte frångår nuvarande princip om lägsta bemanningsgrad och istället anställer mer personal. Över motionen finns yttrande från sociala omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden samt ett yttrande från stabschefen Nämnderna påtalar generellt att åtgärden skulle innebära en kvalitetshöjning. Inom barnomsorg och utbildning är personaltätheten en pågående diskussionsfråga då Orust jämfört med landet i övrigt har låg personaltäthet. Kostnader för verksamheten höjs. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att med en positiv inställning till frågan, uppdra till beredningen för ekonomi och intern planering att beakta förslaget i arbetet med inriktningsbudget för 2012, och därmed anse motionen besvarad.

6 6 KS/2011:77 9 Revisorernas granskning av intern kontroll samt uppföljning av tidigare granskningar Kommunens revisorer översänder i skrivelse sin kommentar över granskning enligt rubrik. Revisionskonsultens pm översänds för kännedom och åtgärd. PWC (PriceWaterhouseCoopers) har, på uppdrag av kommunens revisorer, granskat den interna kontrollen avseende rutiner för elektronisk fakturahantering och vissa lönerutiner. Revisionsföretagets bedömning i fråga om lönerutiner är att den interna kontrollen i huvudsak är tillräcklig men har också noterat några förbättringsområden. Beträffande rutiner för fakturahantering anser kommunens revisorer att det finns mer fundamentala brister i den interna kontrollen och man instämmer i att dubbelattest skall införas. Ekonomireglementet föreslås korrigeras i denna del. Uppföljningen av tidigare genomförda granskningar har omfattat Arrendeavgifter Barnomsorgsavgifter Över PM:en finns yttranden från berörda verksamhetsansvariga. Barnomsorgsavgifter i skrivelser Den elektroniska fakturahanteringen i skrivelse Lönerutinen i skrivelse samt arrendeavgifter Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att med hänsyn till kommunstyrelseförvaltningens yttranden vad gäller fakturahanteringen inte för närvarande införa rutin med dubbelattest och i övrigt konstatera att verksamheternas ambition är att förbättra sig inom de berörda områdena och att avvägningen effektivitet/intern kontroll är en svår avvägning som ändå framstår som tillfredsställande.

7 7 KS/2011: Borgen för Stiftelsen Orustbostäder Kommunfullmäktige beslutade att bevilja stiftelsen borgen såsom för egen skuld inom en ram av 408,2 MSEK, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Stiftelsens styrelse beslutade att ansöka om kommunens borgen avseende lån på 4 MSEK för nybyggnad av 4 lägenheter på området vid Kvarnen i Mollösund (Mollösund 5:423). Ansökan inkom Byggkostnaden för projektet beräknas uppgå till ca 4,7 MSEK, varav överskjutande kostnadsdel om 0,7 MSEK finansieras av stiftelsens likvida medel. Claes Nordevik deltar inte i beslutet. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att såsom för egen skuld ingå borgen om 4 MSEK, jämte därpå löpande ränta och kostnader, för Stiftelsen Orustbostäders låneförpliktelser avseende nybyggnad av 4 lägenheter på fastigheten Mollösund 5:243, och att ramen för kommunens borgensåtagande gentemot stiftelsen därmed höjs från 408,2 MSEK till 412,2 MSEK, jämte därpå löpande ränta och kostnader.

8 8 KS/2010: Investering i uppgradering av bibliotekets cirkulationssystem Libra Förslag föreligger till ny investering: Verksamhet: Projekt: Beräknad utgift: 321 Biblioteket Uppgradering av bibliotekets cirkulationsystem Libra 552 tkr Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen, medel för ändamålet 552 tkr att finansieras inom den av Kommunfullmäktige fastställda upplåningsramen i Finansieringsbudgeten.

9 9 KS/2011: Bidrag till nämndemannaföreningen Uddevalla tingsrätts nämndemannaförening önskar i skrivelse , genom dess ordförande Junette Lorén Larsson ett bidrag från kommunerna till nämndemännens kompetensutveckling. Man önskar ett årligt bidrag med 300 kr/nämndeman. Orust utser åtta nämndemän. Arbetsutskottet beslutade i ställningstagande till motsvarande begäran 2010 att avslå begäran om bidrag med hänvisning till att det är tingsrättens ansvar att utbilda nämndemän. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bifalla framställningen.

10 10 Exp: Kommunchef Kollektivtrafikhandläggare KS/2011: Godkännande av avtal om ansvar för den regionala kollektivtrafiken och samverkansformer kring kollektivtrafikens utveckling I maj 2010 fattade Västra Götalandsregionen och kommunerna ett inriktningsbeslut om att regionen från den 1 januari 2012 ska vara huvudman för kollektivtrafiken i Västra Götalands län samt att en skatteväxling ska genomföras för att möjliggöra en sådan förändring. Det Regionala ägarrådet har tagit fram förslag till avtal mellan regionen och kommunerna, principer för tillköp samt samverkansformer. Vi har också tillsammans med Västkom tagit fram ett underlag för beräkning av konsekvenserna av en skatteväxling. I detta arbete har tjänstemän från region, kommuner, Västkom och Västtrafik medverkat. Regionala ägarrådet översänder i skrivelse underlag för beslut gällande ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götaland med tillhörande skatteväxling och samverkansformer. Kommunfullmäktige beslutade bland annat att Västra Götalandsregionen från den 1 januari 2012 ska vara länstrafikansvarig och trafikhuvudman för den lokala och regionala kollektivtrafiken i Västra Götaland enligt lag (1997:734) om ansvar för viss kollektiv persontrafik, och att en skatteväxling ska genomföras för att möjliggöra detta, samt att villkoren för ovanstående ska regleras i ett nytt avtal mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen. Bengt Johansson föreslår arbetsutskottet besluta att uppdra till kommunstyrelseförvaltningen att ställa frågan om båttrafikens ställning i avtalet och hur den ingår i den regionala trafiken. Arbetsutskottet bifaller Bengt Johanssons förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att godkänna avtal om ansvar för den regionala kollektivtrafiken i Västra Götalands län enligt utsänt förslag med innebörd att Västra Götalandsregionen från den 1 januari 2012 ska vara regional kollektivtrafikmyndighet samt att en skatteväxling med 43 öre genomförs för att möjliggöra detta, och

11 11 att samverkan mellan kommunerna och regionen ska ske i enlighet med rapporten Samverkansformer kring kollektivtrafiken i Västra Götaland, och att under förutsättning av beslut enligt ovan om ansvar för den regionala kollektivtrafiken uppdra till kommunstyrelsen att teckna avtal om överlåtelse av samtliga av kommun innehavda aktier i Västtrafik AB till Västra Götalandsregionen med tillträdesdag den 1 januari 2012 mot en köpeskilling som för Orust kommun uppgår till kommunens andel av bolagets nominella aktiekapital enligt kommunens aktieinnehav på överlåtelsedagen, samt att i enlighet med kommunstyrelsens reglemente uppdra till kommunstyrelsens ordförande Roger Hansson att underteckna rubricerat avtal och avtal om överlåtelse av kommunens aktier i Västtrafik AB.

12 12 KS/2010: Information från projektgruppen för utredning av fritidsbåtsmuseum Ledamoten i gruppen, Claes Nordevik rapporterar från utredningsarbetet. Informationen läggs till handlingarna.

13 13 Exp: Verksamheten för lärande KS/2011: Upplåtelse av kommunens lokaler Synpunkter från allmänheten om hur skollokaler upplåts har inkommit. Arbetsutskottet beslutar att lämna synpunkterna vidare till verksamheten för lärande.

14 14 Exp: Kommunstyrelsens ordförande KS/2011: Tillköp av skolskjutstrafik Utskottet för lärande har för avsikt att upphandla kompletterande skolskjutstrafik. Frågan diskuteras från ett kostnadsperspektiv. Arbetsutskottet beslutar att uppdra till ordföranden att föra frågan vidare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-07 8:15-10:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-21 8:15-12:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-06-11 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-09-01 8:15-9:40 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2015-01-21 10.15-12.30 Beslutande Kerstin Gadde, (S) ordf Lars Larsson, (C) Kristina Svensson (MP) Ingrid Cassel (M) Veronica Almroth (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-12-13 17:00-17:20 Beslutande Bengt Torstensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Tomas Nyberg Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl Utses att justera Ingrid Cassel Tomas Nyberg

Kommunfullmäktige Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl Utses att justera Ingrid Cassel Tomas Nyberg 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2011-03-31 kl 18.30 21.30 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Ingrid Cassel Tomas Nyberg Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Centrumhuset Henån kl.17.00-17.30 Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-11-13 8:15-9:40 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Lisbeth Arff Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40. Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40. Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö 1 Kommunstyrelsen 2010-10-27 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån. 2018-01-11 08:15-14:00 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Anders Arnell (M), tjänstgörande ersättare Veronica

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-16.00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson kl.10.15-16.00 144-147 Holger Formgren Bengt Johansson Henry

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-11-17 8:15-12:25 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Anders Fröjdö Övriga

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-08-11 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-08-11 8:15-9:45 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-05 174 (178) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 5 september 2011, kl 10.00-13.30 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Karl-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön 2014-01-14 8:30-14:30 Beslutande Leif Appelgren (-) tjänstg. ers. för Johan Stein C 3 g. kl. 13.20 Eva Skoglund (S) tjänstg. ers. för Anders Wingård (Fpo)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-30

Kommunstyrelsen 2011-06-30 1 Plats och tid Stala församlingshem 2011-06-30 17:30-18:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Anders Fröjdö Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2014-01-16 13:05-14:45 Beslutande Alexander Hutter Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Anders Wingård Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-19. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-19. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30 Beslutande Kristina Svensson 136-141 Bengt Torstensson Veronica Almroth 136-139 Claes Nordevik 140-142 Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån 2017-12-05 08:15-12:45 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Veronica Almroth (L) Övriga

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.50 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Björn

Läs mer

Kommunfullmäktige protokoll

Kommunfullmäktige protokoll Datum: Onsdag 12 september 2018 Tid: 18:00-18:15 Plats: Folkets hus, Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 18 september 2018, kl 16.00 Paragrafer: 63-69 Utses att justera: Michelle Winkel (L) och Stephan

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-01-25 8:15-11:45, 13:00-14:15 Beslutande Hans Pernervik Kerstin Gadde 8:15-11:45 1-7 Gunilla Josefsson 13:00-14:15 8 Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14 STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 17:00 - KOMMUNSTYRELSEN Plats Ledamöter Kommunhuset, Skeppet Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef Erica Bjärsved ekonomichef Hans Gillenius

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån kl 08.15-12.20 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-27 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-01-27 8:15-11:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-06-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.35 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M)

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M) 1(5) Plats och tid Jan Sahléns tjänsterum kommunhuset, våning 4, 13.00-14.00 Beslutande ledamöter Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl.

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-05-15 08:30-12:00 Beslutande Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Bonargården, måndagen den 19 februari 2018 kl 16:00-19:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-10-16 8:15-11:55 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 Beslutande Kristina Svensson Veronica Almroth Bengt Johansson Kerstin Gadde Anders Hygrell Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef Gunnar Fransson (m), ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret 2009-01-15

Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef Gunnar Fransson (m), ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret 2009-01-15 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Tingshuset, Kopparberg Tid: 13.00 14.50 Beslutande Övriga deltagande Ewa-Leena Johansson (s) Arne Eklund (s), tjänstgörande ersättare Gert Stark (s) Wiveca

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Gerhard Andersson, tjg ersättare Maivor Johansson Einar Jansson Lars Edström Ingemar Martinsson Sven-Ove Tjörnebro Övriga

Läs mer