Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och :15-12:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-19. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30"

Transkript

1 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och :15-12:30 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Claes Nordevik Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Torstensson Kommunstyrelseförvaltningen, Henån, fredagen den 21 december 2012 kl. 08:00 Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm Ordförande Justerare.. Lars-Åke Gustavsson.. Bengt Torstensson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats För protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunstyrelseförvaltningen, Henån. Olof Borgmalm

2 2 Övriga deltagare: Roland Kindslätt, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare Anders Fröjdö, ordförande ekonomikommittén Sofia Hygrell, vice ordförande ekonomikommittén Michael Severin, kommunjurist 139 Kristian Larsson, stabschef Anders Asklund, förvaltningsområdeschef omsorg 140 Henrik Lindh, förvaltningsområdeschef lärande 140 Arne Hultgren, förvaltningschef för miljö- och byggnadsförvaltningen 140 Agneta Lindwall, ekonomichef 140 Christer Hellekant, räddningschef 140 Hans Pernervik, ej tjänstgörande ersättare Kerstin Gadde, ej tjänstgörande ersättare Claes Nordevik, ej tjänstgörande ersättare Anders Hygrell, ej tjänstgörande ersättare , 142 Lotta Husberg, adjungerad

3 3 KS/2006: Avtal för förskottering av väg 160, delen Säckebäck-Varekil Lars-Åke Gustavsson informerar om avtalet mellan Trafikverket Region Väst och Orust kommun för förskottering av väg 160, delen Säckebäck-Varekil och delar samtidigt ut skrivelse från Trafikverket inkommen Informationen läggs till handlingarna.

4 4 Exp: Kommunstyrelsen KS/2012: Leader Terra et Mare - nytt Leader-område Leader Terra et Mare har inkommit med en skrivelse till Orust kommun där det föreslås att kommunstyrelsen skall besluta att Orust kommun ska ha som inriktning att under EU:s nästa programperiod medverka i ett nytt LEADERområde. För att kunna gå vidare med planering inför nästa programperiod, behöver Leader Terra et Mare få besked om Orust kommun är intresserade av att påbörja en mobiliseringsprocess inför en ny programperiod, senast 28 februari Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att Orust kommun ska ha som inriktning att under EU:s nästa programperiod medverka i ett nytt LEADER-område.

5 5 KS/2012: Information om Henåns skola Kommunchef informerar på sammanträdet. Informationen läggs till handlingarna.

6 6 Exp: Kommunchef Ekonomikommittén Kommunstyrelsen KS/2012: Modell för omvärldsbevakning och -analys samt ekonomikommitténs fortsatta arbete 2013 Kommunfullmäktige beslutade den 26 februari 2009 att införa balanserad styrning som styrmodell för att kunna uppnå en större tydlighet och förbättra kopplingarna mellan mål och medel samt en effektivare resursfördelning. Styrmodellen baseras på dialog, delaktighet och helhetssyn. Införandet drevs initialt som ett projekt, där det ingick flera delprojekt med olika arbetsgrupper, där en grupp tog fram en modell för omvärldsbevakning som presenterades den 18 mars Omvärldsbevakning kan förenklat sägas bestå av: 1.insamling av fakta, exempelvis tendenser och konsekvenser för den målgrupp man fokuserar på? 2. analys av insamlade fakta 3. användandet av informationen, som grund för kommande beslut och åtgärder Målsättningen är att identifiera möjligheter och hot för att förbättra den långsiktiga planeringen, skapa konkurrensfördelar samt att undvika överraskningar. Det ska vara och ses som en naturlig del av det dagliga arbetet och vara en viktig aktivitet i den strategiska planeringen. Därför måste arbetet initieras och förankras hos ledningen. Ledningen måste tydligt signalera sitt åtagande genom olika åtgärder. Arbetsgruppen studerade och utgick från SKLs rapport om offensiv omvärldsbevakning samt Rapport från Institutet för framtidsstudier Strategisk omvärldsanalys vid myndigheter 2009:10 Kommuner som studerades var exempelvis Härryda, Mark Eskilstuna, Gotland, Norrköping och Gislaved. Det framkom att metoderna varierade såsom exempelvis spanare och/ eller framtidsscenarier. Vissa kommuner bevakar endast på övergripande ledningsnivå och andra gör det på flera nivåer i verksamheten. Det som var gemensamt var att alla hade en tydlig modell för vilka områden som ska ingå kopplat till en konsekvensbeskrivning. Erfarenheterna visade att arbetet, skapar en bredare diskussion över verksamhetsgränserna, man bidrar till helhetssyn och därmed uppstår tvärsektoriell dialog. Det har också visat sig att det är ytterst viktigt att resultatet kommuniceras på rätt sätt till såväl politiker som internt i verksamheterna.

7 7 Gruppen studerade flera metoder men fastnade för en modell som kallas EPISTELM. EPISTELM betyder Ekonomi och arbetsliv Politik och opinion Institutioner och organisationsformer Sociala förändringar och värderingsförändringar Teknik och vetenskap Ekologi, miljö och hälsa Lagar och brott Media och kultur Metoden är framtagen av SKL för svenska förhållanden och är anpassad för kommunal verksamhet. Den används av många kommuner vilket ger möjligheter till utbyte och att lära av goda exempel. Modellen finns ingående beskriven på OGAP. De allra flesta kommer instinktivt att förutsätta att omvärldsbevakning enbart handlar om faktorer utanför kommunen. I ett vidare begrepp kan man dock säga att för varje verksamhet, grupp eller person, är övriga verksamheter, grupper eller personer inom kommunen deras omvärld. En god kontroll av denna totala omvärld skulle kunna betecknas helhetssyn. Den aktuella modellen för omvärldsbevakning avgränsas till yttre omvärldsbevakning. Syftet med omvärldsbevakning och analys är att öka kunskapen bland beslutsfattare och medarbetare om de trender som påverkar den och därmed öka handlingsberedskapen för framtida behov och förändringar. Ekonomikommittén föreslår att Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till kommunchefen att omgående påbörja arbetet med omvärldsbevakning och analys enligt ovan beskrivna modell för att därigenom skapa underlag inför budget Ekonomikommittén informerar om modellen och rapporterar från sitt pågående arbete, bland annat framtagande av ett årshjul för budget och prognosprocess, införandet av ett IT-baserat uppföljningssystem och en ny mall för tjänsteskrivelser. Lars-Åke Gustavsson föreslår arbetsutskottet besluta enligt ekonomikommitténs förslag med följande tilläggsyrkanden; att ekonomikommittén fortsätter sitt pågående arbete och att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att medel till ändamålet (arvodeskostnader för ekonomikommittén) 200 tkr utgår från kommunstyrelsens anslag till förfogande i 2013 års budget. Veronica Almroth föreslår arbetsutskottet besluta att ekonomikommittén inte skall fortsätta sitt arbete och att arbetsutskottet skall ta över det pågående arbetet.

8 8 Två förslag till beslut finns. Ordförande frågar på båda och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Lars-Åke Gustavssons förslag. Arbetsutskottet beslutar att uppdra till kommunchefen att omgående påbörja arbetet med omvärldsbevakning och -analys enligt i skrivelse beskrivna modell för att därigenom skapa underlag inför budget 2014, samt att ekonomikommittén fortsätter sitt pågående arbete. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att medel till ändamålet (arvodeskostnader för ekonomikommittén) 200 tkr utgår från kommunstyrelsens anslag till förfogande i 2013 års budget. Veronica Almroth reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag. Anders Hygrell meddelar att han inte deltar i beslutet.

9 9 Exp: Kommunchef Utskotten för lärande, samhällsutveckling och omsorg Miljö- och byggnadsnämnden KS/2012: Åtgärder för att få budget i balans vid årets slut med inriktning på 2013 Kommunstyrelsen beslutade bland annat att kommunstyrelsen för egen del beslutar att ge kommunchefen i uppdrag att omedelbart arbeta fram adekvata förslag till förändring för att få budget i balans vid årets slut. Kommunfullmäktige beslutade bland annat att ge utskott/nämnd i uppdrag att komma med adekvata förslag till förändring för att få budget i balans vid årets slut. Förvaltningsområdeschefer, stabschef, förvaltningschef för miljö- och byggnadsförvaltningen samt kommunchef informerar på arbetsutskottet om förslag på åtgärder för att få budget i balans vid årets slut med inriktning på Ekonomichef informerar om arbetet med årshjul för budget- och prognosprocess. Lars-Åke Gustavsson föreslår arbetsutskottet besluta att ge utskott/nämnd direktivet att fortsätta arbetet med att arbeta fram förslag till förändring för att få budget i balans Sven Olsson föreslår arbetsutskottet besluta att ge kommunchef i uppdrag att se över sammanträdesplan för 2013 utifrån det presenterade årshjulet för budget- och prognosprocess tillsammans med berörda aktörer. Arbetsutskottet beslutar att ge kommunchef i uppdrag att se över sammanträdesplan för 2013 utifrån det presenterade årshjulet för budget- och prognosprocess tillsammans med berörda aktörer, samt att ge utskott/nämnd direktivet att fortsätta arbetet med att arbeta fram förslag till förändring för att få budget i balans 2013.

10 10 Exp: Personalenheten Förvaltningsområde lärande Förvaltningsområde omsorg KS/2012: Prövning av tjänstetillsättningar på tillsvidaretjänster Följande tjänster föreslås tillsättas: 1. Rektor Henåns skola Biträdande rektor 100 % - Ängås skola F-9 3. Undersköterska 70,27 % - Distrikt 1 Morlanda Hemtjänst 4. Undersköterska 75 % - Svanesunds Hemtjänst Arbetsutskottet beslutar att bevilja tillsättning av tjänsterna nummer 1-4.

11 Rekrytering av kommunchef Ordföranden informerar om att gruppledarna skall inbjudas till överläggning med kommunstyrelsens arbetsutskott för att diskutera procedurfrågan kring rekryteringen. Ordföranden informerar även om att presidiet har planerat att före eventuell annonsering inbjuda till ett informellt och förutsättningslöst samtal med intresserade kandidater. Stabschef informerar om denna kommande träff med kandidater till tjänsten som kommunchef. Anders Hygrell föreslår arbetsutskottet besluta att kommunstyrelsens presidium och stabschef skall närvara vid denna träff. Bengt Torstensson föreslår arbetsutskottet besluta att kommunstyrelsens presidium och stabschef förstärkt med Hans Stevander skall närvara. Två förslag till beslut finns. Ordföranden frågar på båda förslagen och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Anders Hygrells förslag. Arbetsutskottet beslutar att kommunstyrelsens presidium och stabschef skall närvara vid träff med kandidater till tjänsten som kommunchef. Bengt Torstensson reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-07 8:15-10:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-30. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2013-01-30 8:15-14:30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-30. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2013-01-30 8:15-14:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2013-01-30 8:15-14:30 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 3-6 Claes Nordevik 7-11 Lars Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-12-13 17:00-17:20 Beslutande Bengt Torstensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Tomas Nyberg Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 Beslutande Kristina Svensson Veronica Almroth Bengt Johansson Kerstin Gadde Anders Hygrell Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-10-16 8:15-11:55 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2015-01-21 10.15-12.30 Beslutande Kerstin Gadde, (S) ordf Lars Larsson, (C) Kristina Svensson (MP) Ingrid Cassel (M) Veronica Almroth (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-11-13 8:15-9:40 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Lisbeth Arff Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-06-11 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen (1) 2014-02-12 8:15 Ledamöter Ersättare Kristina Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2014-01-16 13:05-14:45 Beslutande Alexander Hutter Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Anders Wingård Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

2014-01-08. sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

2014-01-08. sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2014-01-16 8:15 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-15:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-15:45 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 2013-03-27 8:15-15:45 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 29-34 Claes Nordevik 36-50 Lars Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-28. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-28 8:15. Bengt Torstensson.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-28. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-28 8:15. Bengt Torstensson. 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-28 8:15 Beslutande Ledamöter Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-10:25, 10:45-12:35

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-10:25, 10:45-12:35 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-12-18 8:15-10:25, 10:45-12:35 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-11-21 8:15-12:00 12:50-14:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-11-21 8:15-12:00 12:50-14:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-11-21 8:15-12:00 12:50-14:45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-21 8:15-12:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Martin Göransson Lars-Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:35, 10:00-12:25, 13:15-15:05

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:35, 10:00-12:25, 13:15-15:05 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-02-12 8:15-9:35, 10:00-12:25, 13:15-15:05 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån 2017-12-05 08:15-12:45 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Veronica Almroth (L) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-05-02 8:15-12:15, 13:00-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-05-02 8:15-12:15, 13:00-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-05-02 8:15-12:15, 13:00-15:50 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 5, kl. 08:15-12:15, 13-15:50

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 5, kl. 08:15-12:15, 13-15:50 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 5, kl. 08:15-12:15, 13-15:50 Beslutande Bo Andersson Els-Marie Ragnar Birthe Hellman Hans Pettersson Kerstin Gadde Michael Relfsson, ej 108-117 Hans Stevander Marie

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckli Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum :

Utskottet för samhällsutveckli Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum : 1 Utskottet för samhällsutveckli 2013-11-22 Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum 5 2013-11-22 08:15-12.00 Beslutande Bo Andersson Els-Marie Ragnar Bengt Johansson Kerstin Gadde Hans Stevander Övriga

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån. 2018-01-11 08:15-14:00 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Anders Arnell (M), tjänstgörande ersättare Veronica

Läs mer

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön 2014-01-14 8:30-14:30 Beslutande Leif Appelgren (-) tjänstg. ers. för Johan Stein C 3 g. kl. 13.20 Eva Skoglund (S) tjänstg. ers. för Anders Wingård (Fpo)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-11-17 8:15-12:25 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Anders Fröjdö Övriga

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Centrumhuset Henån kl.17.00-17.30 Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag kl. 08:15-11:00

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag kl. 08:15-11:00 1 Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag 2017-10-19 kl. 08:15-11:00 Beslutande Anne-Marie Petersson Birthe Hellman Sten-Inge Kedbäck Anders Hygrell, ej 173 Peter Lanzén Anne Kolni, tjg ers 173

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef Shkelqim Istrefi, kommunsekreterare. Ärende Dnr Föredragande. 1. Information från HR chefen Ann-Katrin Otinder 08.

Jan Eriksson, kommunchef Shkelqim Istrefi, kommunsekreterare. Ärende Dnr Föredragande. 1. Information från HR chefen Ann-Katrin Otinder 08. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Sammanträdesrum Hälsön 2018-01-11 08:15 Beslutande Ledamöter Kerstin Gadde (S), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-30

Kommunstyrelsen 2011-06-30 1 Plats och tid Stala församlingshem 2011-06-30 17:30-18:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Anders Fröjdö Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Christian

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-01-16. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-01-16 8:15-12:10. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2013-01-16. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-01-16 8:15-12:10. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-01-16 8:15-12:10 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Catarina Mellberg Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson Lars-Åke

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-09-01 8:15-9:40 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson Övriga

Läs mer

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25 Orust kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2010-01-28 Plats och tid Kajutan, Henån 2010-01-28 18:30 21:25 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anders Ekström, t f

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 16:00 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl.

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-05-15 08:30-12:00 Beslutande Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 Plats och tid Beslutande Henån, Kommunhuset, sammanträdesrum Högholmen den 14 september 2016, 08:15-14.35 Kerstin Gadde (S), ordföranden Inga Göransson (C), vice ordföranden Kristina Svensson (MP) Hans

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Plats och tid Styrgruppen för Henån skola 8.15-10.00, 2015-01-21 Henån skola, samling vid ingången 8.15.

Plats och tid Styrgruppen för Henån skola 8.15-10.00, 2015-01-21 Henån skola, samling vid ingången 8.15. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Styrgruppen för Henån skola 8.15-10.00, 2015-01-21 Henån skola, samling vid ingången

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(17) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :20-9:20, 9:40-12:10, 13:00-14:55

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :20-9:20, 9:40-12:10, 13:00-14:55 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-03-12 8:20-9:20, 9:40-12:10, 13:00-14:55 Beslutande Kristina Svensson 29, 31-41 Els-Marie Ragnar 30 Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo Andersson, ej 98 Einar Jansson Lotta Bäckberg, tjg ersättare Lars Edström Ingemar Martinsson, ej 105 Hans Stevander kl. 08.15-14.30

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Lars-Olof Hermansson Maivor Johansson Einar Jansson Lars Edström Birthe Hellman, tjg ersättare Sven-Ove Tjörnebro

Läs mer

Kommunstyrelsen 2014-05-08. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30

Kommunstyrelsen 2014-05-08. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30 Beslutande Eva Skoglund Lotta Husberg Kerstin Gadde Elsie-Marie Östling Claes Nordevik Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Årholmen, kommunhuset, Henån :15-10:15

Kommunstyrelsen Plats och tid Årholmen, kommunhuset, Henån :15-10:15 1 Plats och tid Årholmen, kommunhuset, Henån 2019-01-03 08:15-10:15 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 Catharina Bråkenhielm (S) Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Alexander Hutter (S) Ulla Buhr (S)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum : Claes Nordevik

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum : Claes Nordevik 1 Utskott för samhällsutveckling 2011-01-19 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2011-01-19 8:15-12.00 Beslutande Kerstin Gadde Claes Nordevik Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 Beslutande Roger Hansson 8:15-11:30 6-13 Kerstin Gadde Claes Nordevik Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckling Michael Relfsson (FPO) Christer Hellekant (MP) Inga Göransson (C) Anders Arnell (M)

Utskottet för samhällsutveckling Michael Relfsson (FPO) Christer Hellekant (MP) Inga Göransson (C) Anders Arnell (M) 1 Plats och tid Årholmen, 2016-12-19, kl. 16:15-17:30 Beslutande Lars Larsson (C) Michael Relfsson (FPO) Christer Hellekant (MP) Inga Göransson (C) Anders Arnell (M) Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Nämndsekreterare Madelene Sönnerfors, tf. förvaltningschef Pia Carlsson

Nämndsekreterare Madelene Sönnerfors, tf. förvaltningschef Pia Carlsson SOCIALNÄMNDEN 2019-01-02 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 10:00 10:40 Beslutande Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Thomas

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-12:30

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-12:30 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-05-29 8:15-12:30 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-05-30 8:15-12:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-16.00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson kl.10.15-16.00 144-147 Holger Formgren Bengt Johansson Henry

Läs mer

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter 1 Plats och tid Årholmen 2019-05-14 09.00-14.45 Beslutande Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Hilden Talje (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande ersättare Maria Sörkvist (C) Martin Reteike (MP) tjänstgörande

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 24 februari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-16:15 Sammanträdet ajournerades klockan 13:50-14:10 Sven-Olov

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Daniel

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, kl. 08:15-12:10, 13:00-15:40

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, kl. 08:15-12:10, 13:00-15:40 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, 2013-05-23 kl. 08:15-12:10, 13:00-15:40 Beslutande Bo Anderson, ej 172 Els-Marie Ragnar Birthe Hellman Lars Edström Kerstin Gadde Michael Relfsson Hans Stevander,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

1. Rapport från ekonomikommittén KS/2013:302 -

1. Rapport från ekonomikommittén KS/2013:302 - 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-05-29 8:15 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Medborgarservice, Orust kommun, Henån Kl. 16:00. Sekreterare.. Paragraf Shkelqim Istrefi BEVIS

Medborgarservice, Orust kommun, Henån Kl. 16:00. Sekreterare.. Paragraf Shkelqim Istrefi BEVIS 1 Plats och tid Högholmen 2017-03-07 08:15 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Hans Pettersson (M) Kristina Svensson (MP) Veronica Almroth (L) Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Utskottet för omsorg 2013-09-24. Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30

Utskottet för omsorg 2013-09-24. Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30 Beslutande Ledamöter Lisbeth Arff (M) Johan Stein (C) tjänstg. ers. för Anders Tenghede (V) Lotta Husberg (S) k. 10.10 Bertil Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.05-15.35 Ajournering: kl. 14.55 15.05 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och äldreomsorgsnämnden 2011-01-11 1-3 Vård och äldreomsorgsnämnden sammanträde Information och överläggningar 1. Val av ledamöter och ersättare till arbetsutskottet 2011 2014 samt val av ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare..

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare.. 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande KPR Clas Nordevik, Stala PRO Jan Hansson, Morlanda PRO L-O Hermansson, Henån PRO Kenneth Ericsson, Orustp Florence W Göthe, SPF

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00 Övriga Jan Eriksson,

Läs mer

Kristina Svensson (Mp) Alexander Hutter (S) Maria Sörkvist (C) Elsie-Marie Östling (S) Veronica Almroth (L)

Kristina Svensson (Mp) Alexander Hutter (S) Maria Sörkvist (C) Elsie-Marie Östling (S) Veronica Almroth (L) 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Ängsbergets och Varekils

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(6) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 13 30 16 00, ajournering 15 15 15 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer