APT APT städ APT APT APT APT APT APT APT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "APT 2013-02-21. APT städ 2013-02-07 APT 2013-01-17 APT 2012-12-17 APT 2012-11-15 APT 2012-10-25 APT 2012-09-24 APT 2012-08-20 APT 2012-06-28"

Transkript

1 APT-protokoll APT-protokoll APT APT städ APT APT APT APT APT APT APT

2 APT-protokoll APT-protokoll Närvarande: Adrian, Kerstin, Ingela S, Cecilia, Elli, Marie, Anna, Inger, Catharina, Ulla Vi går inte igenom föregående protokoll. Återkopplar endast vid behov. Facklig info - Avvikelser Har inte varit så många. Några fall. Brist i vårdkedjan. Info om verksamheten Lönerapport Viktigt att fylla i ledighet, sjukdomar och vab. Är rapporten ej rätt ifylld läggs rapporten åter till medarbetaren som själv får rätta till den Semesterdagar + semesterperiod Man får bara ta ledigt Hela dagar, vi räknar semester på timmar men vi tar semester i dagar. Ni kan således inte bara ta strödagar med dubbelpass, semestern kan då bli nekad då även timmarna har betydelse. Semesterperiod, fyll i. Se över så man inte tar semester samtidigt som kollegor som arbetar samma helg. Levadagen 27/2 är flyttad till den 20/3 Fest, After Work osv. kanske var 3 månad? Bra för sammanhållningen. Öka vår personal kassa. Sälja lotter? JA. Alla hjälper till att sälja 4 lotter var. 50:- styck. Rehabsignering Sign eller kryss de dagar det är avsatt tid för insats med rehab. När listor är fulltecknade, lägg in listor till Adrian så kollar han det innan vi ger det till sjukgymnasten. Övrigt Diska noggrant. Torka även av hjälpmedel. Insatstider hos kunder (kolla gärna om det är ok vid ändring av tid). Vissa kunder klagar över ändrade tider utan information. Då vissa är noggrannare med tider än andra.

3 Hjälpas åt vid insatser. Ring kollegor vid luckor och erbjud hjälp. Reflektion Ta ej tvättkorgarna - Utan påsar. Bland annat hos 23. Vill gärna att vi tar påsar så de har korgen kvar. Nr 41 cigaretter. Viktigt att alla gör likadant angående cigaretterna. 4st per insats. Larmet, tar lång tid, ringer oss. Rehabiliterande förhållningssätt. Kan kunder göra det själv? Ex, smörgåsar? Skor? Kläder osv. Kund. R.C. Dietisten ringde och lovade att följa upp hennes problem med sväljsvårigheter. Aktuell vikt. 43 kg. vikt en gång i veckan. Kommer få näringsdryck 2 gånger om dagen. Skall få förtjockningsmedel och näringsdryck nästa vecka. De skall skaffa en ny stavmixer.

4 APT städ APT städ Närvarande: Kristina, Agneta och Adrian Vi går inte igenom föregående protokoll. Återkopplar endast vid behov. Facklig info Avvikelser Info om verksamheten Konferensdag obligatorisk, ersatt 4,75 timmar om personal går in ledig dag. Semestervikarie, semester. Vid nuläge saknar vi en semestervikarie och det krävs att Kristinas och Agnetas semester inte överlappar varandras för att någon skall vara intresserad av det sommarvikariatet. Övrigt Lönerapport, ej korrekt ifylld, läggs ut igen. Detta efter att det slarvats mycket i personalgruppen överlag, mycket tid går åt att korrigera. Skriva in orsak både vid plus och minustid, eller då vi varit kvar ordinarie tid fast haft luckor i schemat. Vad har tiden gått till? HNT listor/intraphone rapportera både insats och avvikelse. Det är vår skyldighet för att vi skall kunna fakturera rätt och redovisa rätt till kommunen. Vi testar att ha HNT rapportbladen i insatsmappen för att kunna anteckna utförd städ eller avvikelse direkt. Kvalitetsmål går igenom årets kvalitetsmål och inventerarar material, samt informerar om att vårt material endast skall användas hos HNT-kunder som betalar för detta Arbetsbeskrivning, saknar detta på några HNT-kunder se så att dessa är aktuella, stor hjälp för vikarier.

5 APT APT Närvarande: Adrian, Kerstin, Ulla, Marie, Cecilia, Anna, Hanna, Inger, Catharina, Ingela S, Elli, Marita Vi går inte igenom föregående protokoll. Återkopplar endast vid behov. Facklig info. Marita är invald i styrelsen i två år. Avvikelser Varit ganska många avvikelser. 7 läkemedelsavvikelser på en månad. Finns avvikelser på signering på lista, men medicinen är ej given. VIKTIGT: man måste ge medicinen först, sedan signera då vi signerar att kunden svalt medicinen!! Info om verksamheten Vi har mindre insatstimmar. Tid mellan insatser, sista insats och slut av kvällen, vad kan vi göra? Vid luckor, diskmaskin? Plocka på kontoret? Strimla papper? Tanka? Etc. Halvdagskonferens LEVA Vi skall på en halvdags-konferens med personalen. Morgonfika samt lunch inkluderat. En förmiddag i Mars. Insatstimmar! Hur tänka vid frånvaro? Går det att gå kort? Kerstin kan gå ut och jobba vid behov. Förändringar av insatser, vad göra? Ex. Omläggningar, medicin. Viktigt att meddela Kerstin och Adrian ifall ex. omläggning är slut. Viktigt med sign på rehab. Kommunen granskar. Kryss eller sign! Får inte finnas några luckor

6 Vad anser ni att vi har för Målbild? Hur når vi den? Vad har vi för skyldigheter? skyldigheter? Vad har vi för målbild Gott rykte, Viktigt. Att kunderna känner sig trygga med oss. Trivas på jobbet. Förgylla vårdtagarnas tillvaro. Lönsam verksamhet Växa Hur når vi vår målbild Vara trevliga. Köra säkert och följa trafikregler. Vara noggrann i vårt arbete. Våga fråga om hjälp erbjuda hjälp. Behandla kunder med respekt och värdighet. Ta lärdom av varandra. Tänka på att man är i kundernas hem. Fråga kunderna hur de vill ha det. Fokus på kunderna. Tänka längre, tänka på utveckling. Kontinuitet skönt med liten grupp. Vara proffsig. Känna medkänsla. Lyssna. Engagemang Vilja Ta ansvar för vad vi gör och inte gör. Vad har vi för skyldigheter Senior Alert Dokumentation Genomförandeplan Kontaktmannaskap Sekretess Anmäla enligt Lex Sarah Rapportera avvikelser Vara en god ambassadör för Adium Omsorg Sekretess med varandra, inte prata bakom rygg med vårdtagare om personal. Var inte rädd för att ta hjälp av varandra. Reflektion över en situation Nästa APT 21 februari. Torsdag v4.

7 APT APT Närvarande: Inger, Catharina, Adrian, Ingela, Marita, Elli, Anna, Cecilia, Kerstin, Ulla, Marie. Vi går inte igenom föregående protokoll. Återkopplar endast vid behov. Facklig info Info om verksamheten Rekrytering pågår på Åshaga kost Röda siffror nov, dec. Hur ändra? LSS Intraphone + och tid Viktigt åt båda håll. Konsekvent. Liftar, vi har fått ett dokument från kommunen om hur vi skall använda lift. Endast så kort lyft som möjligt. Finns bifogat dokument. Avvikelser Har varit en del fallavvikelser och läkemedelsavvikelser. Inga mönster. Övrigt Lås alltid ytterdörren. Även då vi är i lokalen. Kvalitetsrådet som Adrian och Inger var på - De pratade mycket om gamla som har kommit till äldreboende och får nya vanor. De tog med de äldre på upplevelser som inte var så kostsamma fast betydelsefulla för de gamla. Prata absolut inte med vårdtagare om andra vårdtagare eller personal. Det skall vara kunden i fokus. Nya ryggsäckar, det börjar gå hål. Det är beställt. Tänk på att kolla altandörren, den skall vara låst. Även kassaskåp. De skall alltid vara låsta. Festkommitté, Cecilia och Catharina. Vid brand. Uppsamlingsplats: Parkering vid valv.

8 Släck inte små lampor i lokal, Adrian skall köpa Timer. Kolla så att det alltid finns handskar hos vårdtagare eller lägg fram till nästa. Sätt i nya körjournaler när de är slut. Tanka bilar före helgen.

9 APT APT Närvarande: Adrian, Kerstin, Inger, Cecilia, Anna, Ingela, Marita, Marie, Catharina Vi går inte igenom föregående protokoll. Facklig info Se anslagstavla för information. Info om verksamheten Kerstin och Adrian håller på med uppdatering av verksamhetshandbok. Förtydligar vissa rutiner. Finns klart nästa vecka i vår pärm. Genomförandeplan Uppföljning av genomförandeplan var 6:e mån. Glöm inte rapportera i Intraphone att uppföljning av genomförandeplan är gjord. Se bifogad mall. Semester Vi får nu ta ledigt halvdagar. Exempel om man har BC, får man ta semester B eller C och arbeta den andra turen. Frisering Vi får inte förmedla frisering. Att personal klipper kunder är inte tillåtet. VAB/Sjuk Vi skall fylla i en blankett på den personal som är hemma för VAB/ är sjuk. Se bifogad mall. Den personal som tar emot samtalet skriver i lappen. Reseräkning Reseersättnings blankett ändrad. Se bifogat blad. Avvikelser - Vid avvikelser fall. Viktigt att vi ringer kssk samordnare vid samtliga fall. Även om det inte finns några synliga, kända skador. - Har varit en del fallavvikelser och några läkemedelsavvikelser samt 2 på larmet uteblivit.

10 Information föreläsning - Se bifogat blad. Fyll i lista för signaturförtydligande - Se till så att ni har er signatur på den uppdaterade lista på kontoret. Intraphone - Bytt utseende i dator. Samma inloggning. Informationsfält på första sidan. Ställer man piler på rubriker så kommer underrubriker ner. Rapporter - Man arbetar från vänster till höger. Godkänna rapporter har en egen flik. Övrigt - Vi kommer att få en ny dörr till framsidan. Kommer om 4-6 veckor. Med låsbar dörr. - Viktigt att vi säger till när det blir förändringar i insatser till Kerstin och Adrian. Exempel, toalettbesök. När vi inte hjälper till vid toalettbesök. - Finns ny fotvård som våra kunder kan anlita. Adrian har fått mail, kontaktar Madelene om visitkort. - Kommer anmälningslapp för Lucia fika. Skriv upp kunder som vill komma. - Adrian kommer att lägga ut en annons på Varbergstorget på HNT

11 APT APT Närvarande: Ulla, Marita, Marie, Anna, Cecilia, Hanna, Adrian, Kerstin, Catharina, Inger Elli, Ingela A, Ingela S, Vi går inte igenom föregående protokoll utan återkopplar till specifika frågor från föregående möte. Det är personalens eget ansvar att läsa igenom det och ta upp ev. frågor från föregående APT. Facklig info Information 13 nov. Mer info kommer. Info om verksamheten September, bra budget. Förbättring. Oktober ser ok ut. Har ansökt om att få certifiering på personlig assistans. Adrian har tillsammans med Annika skrivit rutiner om hur vi säkrar vår assistans. Kerstin och Adrian håller på med uppdatering av verksamhetshandbok. Avvikelser Några på kommunsjuksköterskor. Fel i dosettdelningar. En avvikelse på vak. Då det aldrig kom något vak. En avvikelse på apodosrulle, personal. Årets medarbetare Lämna in din lapp. Respekt Förr möte skrev vi om hur vi ville att våra arbetskamrater skall vara. Mer respekt för varandra. Gåvor Avtal från kommun Gåvor får inte tas emot. Finns förklaring från kommunen vad som gäller. Adrian tar upp på möte med Pernilla, diskussion om gåvor. Man får enligt kommunens riktlinje inte ta emot en gåva som har ett ekonomiskt värde. Affärer mellan kund och personal får inte äga rum. Övrigt Vi har fått beröm från en kommunsjuksköterska att vi gör ett bra jobb med bra information när vi ringer samordnare med mera

12 APT APT Närvarande: Cecilia, Catharina, Marie, Hanna, Marita, Inger, Kerstin, Ulla, Ingela, Adrian. Vi går inte igenom föregående protokoll utan återkopplar till specifika frågor från föregående möte. Det är personalens eget ansvar att läsa igenom det och ta upp ev. frågor från föregående APT. Facklig info Avtalet är färdigt. Adrian kommer träffa Lena Johansson på Kommunal i början på oktober, när förhandlingen är färdig kommer var och en få ett lönesamtal. Planen är att nya lönen kommer betalas ut den 26 oktober och att man då får den eventuella höjningen retroaktivt från september månad. Info om verksamheten Två sämre månader budgetmässigt. Mindre insatstider. När någon blir sjuk, Går det lösa med en kort? Eller går det att korta ner en tur? Avvikelser Vart en del avvikelser. Medicinska. Bla. Waran. Extra noggranna vid Waran behandling. Fallbeskrivningar Lex Sarah ärenden se bilagor Hur vill vi att våra arbetskamrater skall vara mot oss? Se bilaga. Larmet. Mycket klagomål. Stressade, gör inte alla insatser. Skriv avvikelser på larmet då det inte stämmer. Jul: Äta ute. Grappa? 6 rätters. De som jobbar får välja själva att ta ut semester så försöker vi lösa detta. De som arbetar istället får en julgåva. Vid tangentbordet Cecilia

13 Så här vill vi att våra arbetskamrater skall vara: -Hjälpsam -Trevlig -Respektera varandras olikheter -Osjälvisk -Samarbetsvillig -Positiv attityd -Vi skall se varandra -Vi skall inte skämta på andras bekostnad. -Vi skall inte säga något om en personal om vi inte kan stå för det och säga det direkt till personen ifråga -Vi skall inte himla med ögonen om någon säger något knasigt -Vi skall inte prata om varandra inför kund -Vi skall inte acceptera att kunden pratar illa om våra kollegor utan försöka leda in dem på annat istället. -Vi skall kunna ha förståelse för att alla kan göra fel, missa något, men vi måste vara ödmjuka och lojala mot våra medarbetare inför kunden. -Därefter skall vi kunna vara raka mot våra medarbetare och meddela vad kollegan missat, för att säkerställa vården och att det inte blir missat igen Kan vi eftersträva att LEVA ovanstående så kommer vi bli en ännu bättre arbetsgrupp än vad vi är idag

14 APT APT Närvarande: Adrian, Marie, Catharina, Inger, Cecilia, Elli, Kerstin, Marita, Hanna Ingela, Kristina. Vi går inte igenom föregående protokoll utan återkopplar till specifika frågor från föregående möte. Det är personalens eget ansvar att läsa igenom det och ta upp ev. frågor från föregående APT. Facklig info Avtal ej färdiga än. Info om verksamheten Juni har varit en okej månad. Sommaren Sommaren har fungerat bra. Bra vikarier i sommar. Lugn sommar. Lite stressigt i början på sommaren, men extra turen hjälpte. Skönt att det blev löst. Många pensionärer tyckte det var trevligt med en kille i gruppen. Vikarierna har varit självgående och det är bra. Vet hur gruppen samt rutiner fungerar. Personal uppskattar att vi fick in extra tur när det verkligen behövdes. Avvikelser Inte många avvikelser i sommar. Reflektion Söder/Centrum B.H, A.K, B.K, U.K Angående B.H. Vi diskuterade vad vi skall ha för rutiner när hon inte öppnar för oss. Vi kommer upprätta en rutin för hur vi skall agera då. Övrigt Bilparkering, tänk på att inte parkera privata bilar på företagets parkering. GCH kommer bytas ut i slutet av september. WEX kommer ev. bytas ut längre fram. Inget datum än. ANMÄL SKADOR PÅ BILAR. Tvätta alla bilar innan det blir kallt. Adrian kommer säga upp LSS/personlig assistans. Därav schemaändring from 1 oktober. Har man utökad % kommer man få ta bort en B-tur, eller C-tur. Detta motsvarar den % vi kommer dra ned. Schemat kommer att se ut ungefär på samma sätt. Prata med Adrian om önskemål angående scheman

15 APT APT Närvarande:Marie, Hanna, Adrian, Inger, Marita, Catarina, Cecilia, Fackligt, Nytt avtal 1sep. även OB kommer gå upp. Diskussion om dubbelbemanning. Verksamheten, April ingen bra månad. Maj bättre månad. Varit mycket tajta scheman. Överlag ligger vi med marginal om 15%. Inte tal om nedskärningar. Ligger bra budgetmässigt. Kvalité. Nytt ärende i slutet på Juni början på Juli. Prat om körning med bilar, viktigt att vi kör lagligt. Företagets ansikte utåt!! Vid behov, extra tur på kvällen så länge det behövs. Eventuellt extra tur till dagen längre fram. Diskussion om extratur helg kväll. Adrian löser detta om det behövs. När LSS blir uppsagt, kommer det bli ändringar i schemat pga att Ingela och Ingela skall få rader. Utökad % kan bli neddragit Ca. 1-3% Detta sker till hösten. Målsättningen iår är att företaget skall växa. Våran reklam Göra ett bra jobb. När det är tufft, hjälps åt. Kolla läget, kontakta kontoret på vardagar. Alla hjälps åt. Extraminuter hos vårdtagare är värdefulla för individen. Avvikelser, en del fall och läkemedel.adrian ser inga mönster, ser ingen anledning att gå in i detalj för barje avvikelse. Sign listor. Glöm inte bläddra i ALLA blad. Ofta är det missat rehab, smöja osv. INSATSER - Dubbelkolla så att alla kollegor har sett eventuella lappar om extra vårdtagare vid byten. Lätt att missa!

16 Övrigt. Överenskommelse med Kssk Mia. Vid byte av Norspan plåster, byter vikarier med ordinarie personal så att vi byter om vikarier är osäkra. OBS! Tänk på Narkotika listor, kontrollräkna på separat lista ALLTID. Ber vårdtagare att vi plockar i påsen Måste vi kontakta Kssk samordare, vi får INTE ge bara ett par tabletter ur apodospåsen om vi inte kontaktat Kssk. De har ansvar för detta inte vi. Vår delegation säger att vi ger HELA apodospåsen vilken är samtliga tabletter för sign. Önskemål: Alltid Ordinarie personal på ett pass på kvällstid? Då vi har vissa vårdtagare på växelvård samt vårdtagare ej hemma, lätt för vikarier att missa. GLÖM INTE KOLLA GULA LAPPEN INFÖR VARJE ARBETSPASS. Personal kläder. Vissa storlekar fattas. Kläderna försvinner.. Glöm inte lägga kläderna i tvätten då ni är lediga. Solgerd tvättar arbetskläder på fredagar. Eventuellt beställa mer. Ändra i mappar, Chef namn osv.

17

Kvalitetsråd. Kvalitetsmål 2013. Kvalitetsrådsmöte 2013-01-21. Kvalitetsrådsmöte 2012-09-20. Kvalitetsrådsmöte 2012-08-28

Kvalitetsråd. Kvalitetsmål 2013. Kvalitetsrådsmöte 2013-01-21. Kvalitetsrådsmöte 2012-09-20. Kvalitetsrådsmöte 2012-08-28 Kvalitetsråd Kvalitetsråd Kvalitetsmål 2013 Kvalitetsrådsmöte 2013-01-21 Kvalitetsrådsmöte 2012-09-20 Kvalitetsrådsmöte 2012-08-28 Kvalitetsmål 2013 Kvalitetsmål 2013 Mål: Samtliga genomförandeplaner utvärderas

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling I samband med att jag coachade en verksamhetschef för ett gruppboende fick jag vara med om en märkbar utveckling. Chefens överordnade ringde mig och berättade att chefen

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Informationsträff för piloter. Treserva Genomförandewebb 3 mars 2016

Informationsträff för piloter. Treserva Genomförandewebb 3 mars 2016 Informationsträff för piloter Treserva Genomförandewebb 3 mars 2016 Avvikelsemodulen Avvikelse på missad medicin, ingen SSK var med på meddelandelistan. Vilka får meddelande om avvikelsen? Avvikelser ska

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201120 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Dunderbergsgatan 2 0481-450 00 vx individochfamilj@nybro.se Hemsida http://www.nybro.se

Dunderbergsgatan 2 0481-450 00 vx individochfamilj@nybro.se Hemsida http://www.nybro.se Assistansberättigad Personnummer God man/förvaltare Telefonnummer Postadress Besöksadress Telefon E-post Postgiro Org.nr NYBRO KOMMUN Individ- och familjenämnden 382 80 NYBRO Dunderbergsgatan 2 0481-450

Läs mer

Uppföljning bostad med särskild service Calmia (Gula gatan)

Uppföljning bostad med särskild service Calmia (Gula gatan) TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Hermansson 2015-01-13 SN 2015/0025.11.01 0480-453819 Socialnämnden Uppföljning bostad med särskild service Calmia (Gula gatan) Förslag till beslut

Läs mer

Introduktionsmaterial för ny personal i hemtjänsten

Introduktionsmaterial för ny personal i hemtjänsten Introduktionsmaterial för ny personal i hemtjänsten Omsorgsförvaltningen Kristianstads kommun introduktionsmaterial mobipen version2 1 Mobipen IT-stöd för hemtjänstinsatser! Bakgrund, mål och syfte: 2006

Läs mer

NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN

NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN VÄLKOMMEN TILL SOCIALFÖRVALTNINGEN Vi vill med detta informationshäfte ge Dig en sammanfattning av det som vi tycker är av betydelse att känna till som anställd hos oss. Vi

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Välfärd på 1990-talet

Välfärd på 1990-talet Lättläst Välfärd på 1990-talet Lättläst En lättläst sammanfattning av SOU 2001:79 från Kommittén Välfärdsbokslut. Du beställer denna skrift från: Fritzes kundtjänst 106 47 Stockholm telefon: 08-690 91

Läs mer

Uppföljning av åtgärdsplan utifrån Staffanstorps kommuns kvalitetsuppföljning den 2009-05-28 Ordinärt boende, Kommunal resultatenhet

Uppföljning av åtgärdsplan utifrån Staffanstorps kommuns kvalitetsuppföljning den 2009-05-28 Ordinärt boende, Kommunal resultatenhet RAPPORT 1(6) 2011-11-02 HUMANISTISK SERVICE VÅRD OCH OMSORG Uppföljning av åtgärdsplan utifrån Staffanstorps kommuns kvalitetsuppföljning den 2009-05-28 Ordinärt boende, Kommunal resultatenhet Våren 2009

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

Entreprenörshandboken

Entreprenörshandboken Entreprenörshandboken Tryck: Gävle Offset Formgivning: Ralf Fredriksson/Gavlegårdarna Illustrationer: Anette Hedberg/AH Form 2009/01 Andra upplagan 2012/10 4 5 6 7 8 10 13 14 17 18 20 23 Entreprenören,

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2012030 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Antal inkomna svar: 31 av 43 möjliga Viktigast för upplevd kvalitet (=minst 50% av de svarande viktade påståendet): Jag

Läs mer

November 2013 Nummer 3-2011

November 2013 Nummer 3-2011 November 2013 Nummer 3-2011 Löneförhandlingarna avslutade Enkäter Nyhetsbrevets framtid? Lönerörelsen avslutad för den här gången Av Per Hammarqvist Sidan två Så har vi tagit igenom oss årets lönerörelse

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Rostocks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rostocks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rostocks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-3 år 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelse, korttidstillsyn Januari 2015

Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelse, korttidstillsyn Januari 2015 Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelse, korttidstillsyn Januari 2015 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för Korttidsvistelsen och Korttidstillsynen har genomförts under januari månad 2015. I verksamhetsuppföljningen

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

I introduktionsprogrammet finns också information om hur Socialförvaltningen/Hemtjänsten är uppbyggd via ett organisationsschema.

I introduktionsprogrammet finns också information om hur Socialförvaltningen/Hemtjänsten är uppbyggd via ett organisationsschema. Socialförvaltningen Analys av sammanställning av enkäter för semestervikarier på Socialförvaltningen i Simrishamn inom Hemtjänsten, HSL-enheten, Behovsbedömareenheten samt LSS-enheten sommaren 2007 Simrishamns

Läs mer

Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003. Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003.

Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003. Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003. Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003 Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003. Reviderade av VOK-lg 2013-09-09, redaktionell ändring 2014-06-30

Läs mer

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS 2014-12-09 Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS Uppföljningen avser: Ångbåtens serviceboende Adress: Ångbåtsvägen 10 C Utförare: Produktion Omsorg Verksamhetschef: Elisabeth Bisaillon,

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Avtalsuppföljning vid Täbyvägens gruppbostad, bostad med särskild service LSS

Avtalsuppföljning vid Täbyvägens gruppbostad, bostad med särskild service LSS OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Charlotta Larsson 2015-02-03 OSN-2015-0103 Omsorgsnämnden Avtalsuppföljning vid Täbyvägens gruppbostad, bostad med särskild service LSS Förslag till

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

Mål för verksamheten på avdelning Myran

Mål för verksamheten på avdelning Myran Mål för verksamheten på avdelning Myran Vi hälsar er och ert barn välkomna till avdelning Myran på Syrsans förskola. Här på förskolan vill vi ge barnen en trygghet men också en stimulerande verksamhet

Läs mer

Feriepraktik 2016. information till sökande

Feriepraktik 2016. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik 2016 information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Nygatan 22, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Förskolechef Kerstin Fagerström Clarin Tel. 508 21 840 kerstin.fagerstrom-clarin@stockholm.se

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

vårt arbete med brukarna

vårt arbete med brukarna vårt arbete med brukarna A1 Ditt sätt att bemöta brukarna Du arbetar hos pensionären Maria som ska flyttas från sängen till rullstolen med hjälp av en taklyft. Men Maria vill absolut inte bli flyttad så,

Läs mer

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldreomsorg Aktuell grupp: Total 2015-09-30 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man

Läs mer

Verksamhetsuppföljning, Valla Park, Attendo Sverige AB, 2014-09-10, 2014-09-23, 2014-10-10.

Verksamhetsuppföljning, Valla Park, Attendo Sverige AB, 2014-09-10, 2014-09-23, 2014-10-10. 1 (5) Kvalitets- och utvärderingskontoret 2014-09-24 Dnr ÄN 2014-415 Malin Robertsson Verksamhetsuppföljning, Valla Park, Attendo Sverige AB, 2014-09-10, 2014-09-23, 2014-10-10. Bakgrund Äldrenämnden har

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

LifeCareMobil Enköping Hemtjänst

LifeCareMobil Enköping Hemtjänst LifeCareMobil Enköping Hemtjänst Skapad av Eva Lotta Benzeriane 141219 1 Inloggning Klicka på ikonen LifeCare Mobil för att logga in. OBS!! Viktigt att du har rätt telefon, dvs en telefon som tillhör den

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk

Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk Min dag med Maj-Britt Bylund den målande undersköterskan som älskar att läsa och hålla på med olika hantverk Maj-Britt är 57 år och kommer från Brinken. Hon bor med sin familj i ett hus i Kvammarnäs. Hon

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2012-02-17. Murars Gård. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2011-02-01-2012-01-31. Standard, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2012-02-17. Murars Gård. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2011-02-01-2012-01-31. Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20120217 Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 20110201 20120131 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod

Läs mer

Kvalitetsgranskning av prioriterade mål. för läsåret 2014/2015

Kvalitetsgranskning av prioriterade mål. för läsåret 2014/2015 Kvalitetsgranskning av prioriterade mål Kvalitetsgranskning av prioriterade mål för läsåret 2014/2015 A-Målen Vår verksamhet driver ett aktivt miljöarbete: Vad gör vi: Källsorterar, återvinner, besöker

Läs mer

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna Bakgrund Då den enskilde behöver insatser från både socialtjänst och hälsooch sjukvården ska kommunen tillsammans med landstinget upprätta en så kallad samordnad

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är;

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är; Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Sture Veräjä, Kicki Kvarnström, Peder Hansson, Lena Sjölin, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120725 Proffssystern i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Granskning av enheterna för personlig assistans

Granskning av enheterna för personlig assistans TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-03-15 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (7) Diarienr 0004/10-013 Granskning av enheterna för personlig assistans Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 130213

MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 130213 MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 130213 Inledning, presentation Carin hälsade välkommen och presenterade dagens program. Förmiddagen innehöll diverse olika Carpe frågor, en blandning av information

Läs mer

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS 1 (7) TYP AV DOKUMENT: BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL OCH LSS BESLUTAD AV: UPPDRAGSCHEF ANTAGEN: 19 JANUARI 2016 ANSVARIG: KVALITETSSAMORDNARE REVIDERAS: ÅRLIGEN SENAST REVIDERAD: 18 MAJ 2016 BILAGA

Läs mer

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Sida Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Innehåll Inloggningssida 3-5 Överblick startsidan 6-7 Hänvisning vid Semester/Sjukdom 8 Mail nyskada 9 Flikar att genomgå före kontakt med kund, Och dess innebörd

Läs mer

Pedagogiskt material till föreställningen

Pedagogiskt material till föreställningen Pedagogiskt material till föreställningen Pucko vs Milan Detta är ett material vars huvudsyfte är att fånga upp de teman och situationer som är en del av föreställningen. Målet är att skapa reflektion

Läs mer

Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31.

Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31. Föräldrarådsmöte 6/3-2014 Mötet öppnas. Vi presenterar oss. Info från ledningen Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31. Planeringsdagar:

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9 Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 Läs igenom frågan, tillsammans eller var för sig. Välj det svar du tycker passar dig bäst eller eget alternativ. Lägg

Läs mer

Uppföljning av Patient Närmre Vård Avdelning 15 Ängelholms Sjukhus Januari 2007

Uppföljning av Patient Närmre Vård Avdelning 15 Ängelholms Sjukhus Januari 2007 Uppföljning av Patient Närmre Vård Avdelning 15 Ängelholms Sjukhus Januari 2007 Eva Müller Avdelningschef Avdelning 15 Ängelholms sjukhus januari 2007 Postadress: Ängelholms sjukhus, 262 81 Ängelholm Besöksadress:

Läs mer

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Alebo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Alebo 49 100 Lindebo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Bananen 12 24 Blomman 10 20 Fjärilen 10 20 Humlan 9 18 Myran 8 16 Nalle Puh

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN PRÄSTKRAGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN PRÄSTKRAGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN PRÄSTKRAGEN Välkommen till förskolan prästkragen Här kommer Du att få ta del av information, som vi tycker är viktigt för dig att känna till. Detta för att barnen, du som förälder

Läs mer

Kvalitetsberättelse för

Kvalitetsberättelse för Kvalitetsberättelse för Vårdstyrkans Hemvård & Hemsjukvård 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015 03 28 Jennie Fogelquist, Verksamhetschef Vårdstyrkans Hemvård & Hemsjukvård www.vardstyrkan.se Datum:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Stiftelsen Skaraborgs Läns Sjukhem 2015 Skövde 160229 Anna-Karin Haglund Verksamhetschef Allmänt Enligt patientsäkerhetslagen (2010:659) ska vårdgivaren senast den 1 mars varje

Läs mer

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9

HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 HANDLINGSPLAN AMT Arbete mot mobbning och annan kränkande behandling vid Bodals skola F-9 Reviderad 2009-09-30 av rwk Sidan 1 av 23 Innehållsförteckning HANDLINGSPLAN - AMT...3 Åtgärdstrappan en handlingsplan

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

Fråga, lyssna, var intresserad

Fråga, lyssna, var intresserad Fråga, lyssna, var intresserad Så här tänker personer som bor på LSS-boenden kring hur personalen bemöter dem när det handlar om sexualitet, kärlek och relationer. Sammanfattning på lättläst Författare:

Läs mer

VERKTYGSLÅDAN. För en hälsofrämjande arbetsplats

VERKTYGSLÅDAN. För en hälsofrämjande arbetsplats VERKTYGSLÅDAN För en hälsofrämjande arbetsplats ARBETSGRUPPEN Gruppövning / Hälsokorset Hälsokorset är bra att fundera runt när man pratar om hälsa och vad det är. Linjen från vänster till höger symboliserar

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan. En del av det livslånga lärandet

Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan. En del av det livslånga lärandet Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan En del av det livslånga lärandet Innehållsförteckning Inledning...3 Verksamhetsperspektiv...5 Prioriterade mål... Resultat och måluppfyllelse... Medborgarperspektiv...6

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015 Medihead

Kvalitetsberättelse 2015 Medihead Kvalitetsberättelse 2015 Medihead Inledning och verksamhetsbeskrivning: Medihead ett privat hemtjänst och assistansföretag, med mångkulturell inriktning (främst till persisk-, arabisk- och kurdisk- talande

Läs mer

Handbok för LEDARSAMTAL

Handbok för LEDARSAMTAL Handbok för LEDARSAMTAL Ett material som kan vara en hjälp till att möta ideella ledare till enskilda utvecklingssamtal. 1 Förord SAU skulle aldrig vara vad det är idag om det inte var för alla de ideella

Läs mer

Din roll som kontaktperson

Din roll som kontaktperson Din roll som Bjurholms kommun Kontaktperson Enligt SoL 5 kap. Alla personer som får äldreomsorg ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. För att uppnå det ska äldreomsorgen bland annat värna och

Läs mer

Nattöppen barnomsorg i Smedby

Nattöppen barnomsorg i Smedby Handläggare Datum Torbjörn Hansson 2010-05-05 0480 453007 Till Barn- och ungdomsnämnden Nattöppen barnomsorg i Smedby Kalmar kommun bedriver i dag barnomsorg på obekväm tid på tre platser i kommunen. I

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på?

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Tips från Mora Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Involvera ungdomarna ännu mer än vad vi redan gör. Vad är viktig att tänka på i Lupparbetet? Förankring, bland lärare, tjänstemän,

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Välkomna till Fritidshemmet

Välkomna till Fritidshemmet Välkomna till Fritidshemmet Läsår12/13 Vad är ett fritidshem? Omsorg för barn i åldern 6-12 år under den skolfria delen av dagen när föräldrarna arbetar eller studerar. Vår målsättning på fritids är att

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET

PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET 2009-200 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 MÅL OCH ÅTGÄRDER FÖR LÄSÅRET 09/0... 4 METODER...5 Ansvarsområden:...5...

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Trygghetsplan 2015-2016

Trygghetsplan 2015-2016 Trygghetsplan 2015-2016 Likabehandlingsplan och årlig plan mot kränkande behandling för förskolan Stjärnhimlen Grunduppgifter Förskolan namn Förskolan Stjärnhimlen Förskolans logotyp Vår vision I våra

Läs mer

Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling Det här är Likabehandlingsplanen. Här kan du läsa vad du inte får göra i skolan. Det står också vad som är bra att göra. Alla elever och alla lärare

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2015-10-14 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall - Genomförda

Läs mer

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2014 Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2014 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de områden som berörs i enkäten.

Läs mer

Projektrapport. Bättre vård mindre tvång del 2. Teammedlemmar

Projektrapport. Bättre vård mindre tvång del 2. Teammedlemmar Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2 Team 141 Syfte med deltagandet i Genombrott Förbättra den psykiatriska heldygnsvården med fokus på tvångsvård och tvångsåtgärder Teammedlemmar Anna-Lena Johansson

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN)

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) Arbetssituation 2 Typ av ärenden Fråga: Vilken typ av ärenden arbetar du med? Är det? Barn och ungdomar 43% 55% Ekonomiskt bistånd Vuxna 3 27% 19%

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALKOHOL OCH DROGPOLICY 1 POLICY 1 2 MÅLSÄTTNINGAR OCH REGLER 2 2.1 Mål och medel 2 2.2 Regler 2 3 CHEFENS/ARBETSLEDARENS ROLL OCH ANSVAR 3 4 TIDIGA TECKEN PÅ MISSBRUK

Läs mer

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS 2013-12-19 Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS Uppföljningen avser: Föreningen Lugnet Adress: Utholmsvägen 22-32, 178 91 Munsö Utförare: Föreningen Lugnet Verksamhetschef (namn och

Läs mer

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Ärende: Verksamhetsråd Stora Hammars platschefsområde Höllviken Datum: 20 mars 2012 Plats: Stora Hammars skola Närvarande: Tove Svensson, tillförordnad rektor

Läs mer

Guide till handledare

Guide till handledare Globala Kronobergs Guide till handledare Komma igång KRONOBERG Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Om Nätverket SIP och verksamheten Globala Kronoberg Nätverket SIP är ett

Läs mer

Laurentiusgatan 9-11 mars 2009

Laurentiusgatan 9-11 mars 2009 Laurentiusgatan 9-11 mars 2009 Kartlagd process: Arbetsrutiner 7-12 Nulägeskarta Per vecka vardagar L/T 26 tim 38 min - 204 tim 21 min P/T 25 tim 48 min - 81 tim 43 min V/T 50 min - 122 tim 39 min RFB

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans

Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans Hej! Jag heter Björn Jidéus och jag är en av flera rådgivare för området personlig assistans på Arbetsgivarföreningen KFO. Vi är en arbetsgivarorganisation

Läs mer

UTBILDNINGSJOURNAL. . är elev på Hantverksprogrammet med inriktning förberedande utbildning i frisöryrket och går nu i åk..

UTBILDNINGSJOURNAL. . är elev på Hantverksprogrammet med inriktning förberedande utbildning i frisöryrket och går nu i åk.. UTBILDNINGSJOURNAL. är elev på Hantverksprogrammet med inriktning förberedande utbildning i frisöryrket och går nu i åk.. Elevens ansvariga lärare under denna termin är I skolan har vi olika steg i utbildningen

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

2007 Alna Sverige AB. 1993 Alna Riks. 1961 Alna-rådet

2007 Alna Sverige AB. 1993 Alna Riks. 1961 Alna-rådet 2007 Alna Sverige AB 1993 Alna Riks 1961 Alna-rådet 1 Alna finns i hela Sverige 60 utredare och behandlare 40 orter Hur arbetar vi strategiskt? Kultur på arbetsplatsen Målsättningar Policy Översyn Omarbetning

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Avtals- och verksamhetsuppföljning 2015

Avtals- och verksamhetsuppföljning 2015 Kvalitet och utvärderingskontoret Dnr Än 2016-15 s- och verksamhetsuppföljning 2015 Verksamhet ISA Omsorg AB Datum för besök 2015-11-23 Deltagare/metod Metod Uppföljningen genomfördes via intervjuer med

Läs mer

Minnesanteckningar från skolrådsmötet 26/11, 2014.

Minnesanteckningar från skolrådsmötet 26/11, 2014. Minnesanteckningar från skolrådsmötet 26/11, 2014. Närvarande: Annika Ullemark 2A, Merethe Ingebrigtsen 5A, Annika Hedström Wahlberg 2C, Andreas Wahlberg 2C, Pernilla Carlgren 2A, Karolina Friggeråker

Läs mer