Valfrihet. inom daglig verksamhet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Valfrihet. inom daglig verksamhet"

Transkript

1 Valfrihet inom daglig verksamhet

2 Daglig verksamhet för dig som är i yrkesverksam ålder Daglig verksamhet är till för dig som omfattas av LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och är i yrkesverksam ålder, saknar arbete och inte studerar. Enklaste sättet att ta reda på om du uppfyller kraven är att kontakta en handläggare på biståndsavdelningen. Din rätt att välja Tyresö kommun har infört kundval enligt LOV (lagen om valfrihetsystem) inom daglig verksamhet LSS. Kundval innebär att du får själv välja mellan de utförare och verksamheter som är godkända av kommunen. Om du inte är nöjd med den verksamhet som du valt kan du byta utförare. Informationen i broschyren kommer från utförarna själva.

3 Allomsorg Stöd & Resurs AB Vi vänder oss till dig med autism eller med olika autismspektrumtillstånd. Vi har verksamheter i Sundbyberg och i Älvsjö. Du kan pröva på olika typer av aktiviteter i våra verksamheter. I Sundbyberg kan du till exempel arbetsträna i en second hand-butik. I Älvsjö kan du till exempel arbeta med en tidning eller med teater. - Tulegatan 8, Sundbyberg - Solberga Hagväg 4, Älvsjö Tulegatan 8, Sundbyberg Solberga Hagväg 4, Älvsjö Tel: Tel: Webbplats: Attendo LSS AB - Sickla daglig verksamhet Vi vänder oss till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi ger möjligheter till meningsfull sysselsättning, struktur i vardagen, social gemenskap och ökad delaktighet i samhällslivet. Fokus ligger på möjligheten till fortsatt personlig utveckling. Hos oss ska det alltid finnas ytterligare ett steg att ta i sin utveckling. Vi erbjuder bland annat fotoverkstad, arbete med måleri- och lera, trädgårdsarbete och möjlighet till jobb på externa arbetsplatser som till exempel receptionsarbete. Planiavägen 11, Nacka (Sickla) Planiavägen 11, Nacka Telefon: Webbplats:

4 Cedergruppen Vi vänder oss till dig med Aspergers syndrom och högfungerande autism med eller utan tilläggsdiagnoser. Vårt mål är att tillsammans med dig hitta ett riktigt jobb. Genom kartläggning av vad du är bra på och vad du trivs med i arbetslivet utforskar vi inom vilket område du skulle kunna utvecklas yrkesmässigt. Målet är hela tiden ett arbete på öppna arbetsmarknaden och att du skaffar dig de kunskaper, de färdigheter och den arbetslivskännedom som behövs. Vi finns på Kungsholmen och i Liljeholmen. - St Göransgatan 66, nära Fridhemsplan. - Mejerivägen 4, Liljeholmen. St Göransgatan 66, Stockholm Mejerivägen 4, Liljeholmen Tel: Tel: Webbplats: Solhagagruppen Enigma AB - Smedjan Vi vänder oss till dig som har Asperger syndrom. Smedjan har en praktikverksamhet som kallas för EPA (Enigma Praktik och Arbete). När du börjar på EPA görs en arbetsbedömning tillsammans med dig och en arbetskonsult. Arbetsbedömningen ligger sedan till grund för att matcha dig mot en praktikplats. Sätraängsvägen 8, Danderyd. Smedjan, Sätraängsvägen 8, Danderyd Tel: Webbplats:

5 Frösunda Omsorg AB - Frösunda AL-gruppen och Dalagatan vänder sig till dig som drabbats av en hjärnskada i vuxen ålder. - Frösunda Slussen vänder sig till dig som har Asperger eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Frösunda AL-gruppen erbjuder olika aktiviteter som syftar till att ta tillvara och utveckla både motoriska och kognitiva funktioner, som till exempel sinnestimulering. Frösunda Dalagatan erbjuder möjlighet att kartlägga din aktivitet och arbetsförmåga för att därefter träna dig i en arbetsroll med successivt utökad självständighet. Frösunda Slussen erbjuder arbetsträning i en kreativ och trygg miljö. - Frösunda AL-gruppen, Brommavägen 2 - Frösunda Dalagatan, Dalagatan 6 - Frösunda Slussen, Magnus Ladulåsgatan 61 Al-gruppen, Brommavägen 2, Solna Dalagatan 6, Stockholm Tel: Tel: Magnus Ladulåsgatan 61, Stockholm Tel: Webbplats: JobbVerket - Medvind vänder sig till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. - Hjärnverket vänder sig till dig som har förvärvat en hjärnskada i vuxen ålder. Jobbverket har ett stort utbud av olika aktiviteter. Vi erbjuder även arbete bland annat på bageri och i caféverksamhet. Vi arbetar i små grupper. Vi riktar oss även till dig som vill utvecklas och prövas mot arbetsmarknaden. Industrivägen 20-22, Tyresö. Vår caféverksamhet ligger på Prästgårdsvägen, Alby friluftsgård i Tyresö. Industrivägen 20-22, Tyresö Tel: Webbplats:

6 Medis5/Sensus Vi vänder oss till dig med lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Vi arbetar med teater, film, konst, musik och webbproduktion. Vi har ett brett utbud av yrkesroller med olika svårhetsgrad. Medborgarplatsen 4, Södermalm Box 4401, Stockholm Tel: Webbplats: MISA AB - Misa Bondegatan vänder sig till dig med Aspergers syndrom eller andra neuropsykiatriska svårigheter. - Misa Globen vänder sig till dig med autism. - Misa Kungsgatan vänder sig till dig med Aspergers syndrom och ADHD. - Misa Liljeholmen vänder sig till dig som fått en hjärnskada i vuxen ålder. - Misa Sveavägen vänder sig till dig med inlärningssvårigheter eller utvecklingsstörning. Vi på Misa ger stöd till dig så att du får möjlighet att delta i arbetet på en vanlig arbetsplats. Hos Misa får du en personlig arbetskonsulent som stöttar dig så att du kommer ut i arbetslivet i din egen takt. Vi utformar stödet så det passar dina intressen, önskemål och din situation. - Bondegatan 21 på Södermalm - Rökerigatan 19 och 20, Johanneshov (Misa Globen) - Kungsgatan 71, Kungsholmen - Liljeholmstorget 7 - Sveavägen 66 Bondegatan 21, 2 tr., Stockholm Rökerigatan 19, Johanneshov Tel: Tel: Kungsgatan 71, Stockholm Liljeholmstorget 7, Stockholm Tel: Tel: Sveavägen 66, Stockholm Telefon: Webbplats:

7 Resursteamet i Stockholm AB - Resursteamet Farsta Nord, Liljeholmen Syd, Nacka Syd vänder sig till dig som har någon form av neuropsykiatrisk diagnos, inlärningssvårigheter eller utvecklingsstörning. - Resursteamet Farsta Syd vänder sig till dig måttlig eller grav utvecklingsstörning. - Resursteamet Liljeholmen Öst och Nacka Väst till dig som fått en hjärnskada i vuxen ålder. Resursteamet erbjuder individuellt anpassad daglig verksamhet. Det är dina mål och drömmar som styr. Vi har fem verksamhetsinriktningar med aktiviteter både enskilt och i grupp: Jobb & Utbildning Träning & Hälsa Kultur & Skapande Djur & Natur Person & Relation Exempel på aktiviteter är att vi tränar på gym och simmar, är ute på företag och gör praktik, sjunger i kör, rider och sköter om våra hästar på Haninge Stall, promenerar, målar och gör utflykter. Är du intresserad av att veta mer? Välkommen att höra av dig! - Farsta Nord och Syd, Munkforsplan 37, Farsta. - Liljeholmen Syd, Liljeholmsvägen 18, Liljeholmen. - Liljeholmen Öst, Katrinebergsvägen 6, Liljeholmen. - Nacka Syd och Väst, Sickla Industriväg 6, Nacka. Farsta Nord och Syd Liljeholmen Syd Munkforsplan 37, Farsta Liljeholmsvägen 18, Hägersten Tel: Tel: Liljeholmen Öst Nacka Syd och Väst Katrinebergsvägen 6, Stockholm Sickla Industriväg 6, Nacka Tel: (Liljeholmen Öst) Tel: Du kan också läsa mer på vår hemsida: eller inspireras på sociala medier: Facebook:

8 Sequitur AB Vi vänder oss till dig inom autismspektra, asperger och andra neuropsykiatriska diagnoser med normalbegåvning eller med lindrig utvecklingsstörning. I våra lokaler finns ett tryckeri. Vi arbetar också med layout och spelutveckling. Flera spel finns på marknaden. Vi arbetar också med digital musik, foto och annan kreativ verksamhet. Vi arbetar med metodik hämtad från konstruktivismen, tydliggörande pedagogik, supported employment och anpassningar utifrån individuella behov. Vi erbjuder även praktik eller anställningsinriktning. Vi arbetar också med motivationsarbete för personer som saknar motivation och rytm i livet. Sorterargatan 23, Vällingby. Sorterargatan 23, Vällingby Tel: Webbplats: Stiftelsen INUTI Vi vänder oss till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. INUTI:s verksamheter vänder sig till dig som är intresserad av att fördjupa och utveckla ditt konstnärskap. Hos oss får du arbeta med olika tekniker, material och metoder som är anpassat just för dig. Inuti ingår i nationella och internationella nätverk och samarbetar regelbundet med yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare, konstinstitutioner och museer. Inuti bedriver en utåtriktad verksamhet med utställningar, projekt och workshops. Vi erbjuder även friskvård med dagliga lunchpromenader, friskvårdsdagar och smarta rörelser. - Ateljé Inuti, Primusgatan 114, Lilla Essingen - Ateljé Inuti 2, Ludvigsbergsgatan 17, Södermalm - Ateljé Inuti 3, Rålambsvägen 12, Västerbroplan Primusgatan 114, Stockholm Ludvigsbergsgatan 17, Stockholm Tel: Tel: Rålambsvägen 12, Stockholm Tel: Webbplats:

9 Stiftelsen Mosaik Vi vänder oss till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi erbjuder professionell dans och teaterverksamhet. Vi besöker även badhus och gym en gång i veckan. Vi strävar efter att utveckla samarbete med andra konstnärliga verksamheter och kulturarbetare. Vi arbetar aktivt med såväl nationella som internationella kontakter och genomför minst en utlandsresa per år. Virkesvägen 7, Hammarby Sjöstad. Mosaikteatern är belägen på plan 2 i en industri och kontorsbyggnad. Virkesvägen 7, Stockholm Tel: Webbplats: TYDA, Tyresö dagliga verksamhet Vi vänder oss till alla målgrupper inom LSS men verksamheterna riktar sig främst till dig med utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd. Vår målsättning är att erbjuda en stimulerande, utvecklande och meningsfull vardag, som sker i gruppgemenskap och som ger delaktighet. Placering sker efter dialog och i mån av plats vid önskemål om specifik verksamhet. Oavsett var du har din gruppverksamhet så kan du delta i gemensamma aktiviteter såsom friskvård och fester. Aktiviteter i grupp utformas och utvecklas utifrån dina behov och intresse. TYDA har även en egen lokal, loppis, för försäljning av återvunna saker och i Alby finns en utegrupp med arbetsuppgifter för skötsel av friluftsområdet. Verksamheterna ligger på olika platser runt om i Tyresö kommun. Masten, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Telefon: Webbplats:

10 Solhagagruppen (tidigare Törngårdens autismcenter AB) Vi vänder oss till dig med autism och utvecklingsstörning. Mål med verksamheten är att erbjuda en meningsfull sysselsättning och att bidra till den personliga utvecklingen. På Backlöken tillverkar vi hudvårdprodukter och holkar samt syr och väver med egen design och tryck. På Strandliden erbjuder vi bl.a. delaktighet i olika hushållssysslor som t.ex. att handla mat och laga mat samt bakning samt caféverksamhet två gånger i månaden. - Backlöksvägen 3, Hässelby. - Strandliden 20, Hässelby. Backlöksvägen 3, Hässelby Strandliden 20, Hässelby Tel: eller Tel: Webbplats: Waxö Omsorg AB Vi vänder oss till dig som med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Studion/Väveriet riktar sig till dig som önskar ett kreativt arbete inom teater, musik, dans, media, bild och form. Man kan arbeta både individuellt och i grupp. Pappret riktar sig till dig som är intresserad av arbetsliknande uppgifter inom papper och textilproduktion samt tryck och försäljning. Lokaler - Studion/Väveriet, Planiavägen 15, Nacka. - Pappret, Gamla Landsvägen, Ektorps centrum i Nacka. Studion/Väveriet Pappret Planiavägen 15, Nacka Gamla landsvägen 2B, Nacka Tel: Tel: Webbplats:

11 Tyresö kommun Socialförvaltningen Tyresö Tel: Fax:

Valfrihet. inom daglig verksamhet

Valfrihet. inom daglig verksamhet Valfrihet inom daglig verksamhet Daglig verksamhet för dig som är i yrkesverksam ålder Daglig verksamhet är till för dig som omfattas av LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och är

Läs mer

Valfrihet. inom daglig verksamhet

Valfrihet. inom daglig verksamhet Valfrihet inom daglig verksamhet Daglig verksamhet för dig som är i yrkesverksam ålder Daglig verksamhet är till för dig som omfattas av LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och är

Läs mer

Valfrihet inom daglig verksamhet

Valfrihet inom daglig verksamhet Din rätt att välja kundval Valfrihet inom daglig verksamhet Fotograf: Anna Hellman DAGLIG VERKSAMHET är till för dig som omfattas av LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och är

Läs mer

Valfrihet. inom daglig verksamhet

Valfrihet. inom daglig verksamhet Valfrihet inom daglig verksamhet Daglig verksamhet för dig som är i yrkesverksam ålder Daglig verksamhet är till för dig som omfattas av LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och är

Läs mer

Valfrihet inom daglig verksamhet

Valfrihet inom daglig verksamhet Valfrihet inom daglig verksamhet DAGLIG VERKSAMHET är till för dig som omfattas av LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och är i yrkesverksam ålder, saknar arbete och inte studerar.

Läs mer

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Daglig verksamhet Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap och får en meningsfull tillvaro.

Läs mer

EXTRA KRAFT. Extra kraft EN PRESENTATION AV SIUS, SÄRSKILT INTRODUKTIONS- OCH UPPFÖLJNINGSSTÖD

EXTRA KRAFT. Extra kraft EN PRESENTATION AV SIUS, SÄRSKILT INTRODUKTIONS- OCH UPPFÖLJNINGSSTÖD EXTRA KRAFT Extra kraft EN PRESENTATION AV SIUS, SÄRSKILT INTRODUKTIONS- OCH UPPFÖLJNINGSSTÖD 1 2 EXTRA KRAFT EXTRA KRAFT 3 Ibland behövs det extra kraft för att rätt person och rätt arbetsgivare ska hitta

Läs mer

Till dig med psykisk funktionsnedsättning

Till dig med psykisk funktionsnedsättning Till dig med psykisk funktionsnedsättning Socialpsykiatrigruppen Hos oss arbetar två socialsekreterare och en gruppledare som beslutar om bistånd till personer som på grund av psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

FRITID FÖR ALLA - HANDLINGSPLAN. Mål fritid för barn och ungdomar med funktionsnedsättning

FRITID FÖR ALLA - HANDLINGSPLAN. Mål fritid för barn och ungdomar med funktionsnedsättning SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING SID 1 (5) 2009-03-01 FRITID FÖR ALLA - HANDLINGSPLAN Bakgrund Staden gjorde 2005 en utredning om var samordnings-

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Daglig verksamhet

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Daglig verksamhet SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR Daglig verksamhet Daglig verksamhet enligt LSS Att ha något att göra på dagarna är viktigt. För den som inte förvärvsarbetar eller utbildar sig ger LSS möjlighet till daglig

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

För brukarna i tiden

För brukarna i tiden DNR KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDRADE PROJEKTLEDARE: PIA LINDBÄCK TEL 08 508 08 358 DNR 007-052-08 SLUTRAPPORT 2008-01-31 Sid 21 För brukarna i tiden Ett organisations- och

Läs mer

Med vårt stöd kan alla som vill delta i arbetslivet. Välkommen du också!

Med vårt stöd kan alla som vill delta i arbetslivet. Välkommen du också! Med vårt stöd kan alla som vill delta i arbetslivet Välkommen du också! Välkommen till Misa Behöver du stöd för att ta dig fram i arbetslivet? Kanske är du anhörig till någon som behöver stöd eller handläggare

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Täby kommun som leverantör. Boendestöd för dig med psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Täby kommun som leverantör. Boendestöd för dig med psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Täby kommun som leverantör Boendestöd för dig med psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Vad behöver du för stöd? Vad tycker du är viktigt att vi känner till för att stödja dig på bästa sätt?

Läs mer

YTTRANDE 2009-02-04 Dnr 2008/77. SOCIALDEPARTEMENTET 103 33 Stockholm

YTTRANDE 2009-02-04 Dnr 2008/77. SOCIALDEPARTEMENTET 103 33 Stockholm 1 (8) YTTRANDE 2009-02-04 Dnr 2008/77 SOCIALDEPARTEMENTET 103 33 Stockholm Yttrande över betänkandet Möjlighet att leva som andra - Ny lag om stöd och service till vissa personer med funktionsnedsättning

Läs mer

GUIDE. Här kan du få hjälp och stöd i Region Gotland om du har drabbats av psykisk ohälsa SOCIALFÖRVALTNINGEN

GUIDE. Här kan du få hjälp och stöd i Region Gotland om du har drabbats av psykisk ohälsa SOCIALFÖRVALTNINGEN GUIDE Här kan du få hjälp och stöd i Region Gotland om du har drabbats av psykisk ohälsa SOCIALFÖRVALTNINGEN Innehåll 4. Vård och behandling Primärvården vårdcentraler Sjukvårdsrådgivning Psykiatriska

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Skolinspektionen Dnr 44-2015:4261 Föreningen Fogdaröd Omsorg, Vård & Utbildning Utan Personligt ansvar Org.nr. 742000-2045 Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i LinMaskolan belägen i Höörs kommun

Läs mer

Enheten för Arbetsrehabilitering (EFA) Vill du komma vidare?

Enheten för Arbetsrehabilitering (EFA) Vill du komma vidare? Enheten för Arbetsrehabilitering (EFA) Vill du komma vidare? VI STÖDJER DIG SOM VILL ARBETA, PRAKTISERA ELLER STUDERA 1 Man har ett värde idag. Jag klarar av att jobba, även om det bara är halvtid. KATRIN

Läs mer

Till dig som bryr dig

Till dig som bryr dig Till dig som bryr dig i Uppdrag från regeringen Regeringen har tagit initiativ till en rikstäckande satsning för att öka kunskapen om och förändra attityder till psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning.

Läs mer

Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)

Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) Projektledare, Vägar till jobb ingela.halvarsson@attention-riks.se 1 Mina erfarenheter Möten med människor Möten med kommuner/myndigheter Möten

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

Enheten för fritid K V A L I T E T S G A R A N T I. En f r it id i värld sklass. Fritiden i Älvsjö består av tre olika verksamheter.

Enheten för fritid K V A L I T E T S G A R A N T I. En f r it id i värld sklass. Fritiden i Älvsjö består av tre olika verksamheter. K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Enheten för fritid En f r it id i värld sklass Fritiden i Älvsjö består av tre olika verksamheter. Parkleken Kristallen är en traditionell parklek i Solberga med

Läs mer

TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014

TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014 TONSPRÅK FORTBILDNING OCH INSPIRATION VÄNERSBORG 27 OKTOBER 2014 Lärande med musik, dans, konst och teater Konst, kultur och skapande verksamhet är en viktig del av livet. Tonspråk är konferensen som kopplar

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Slutrapport. Unga med funktionsnedsättning i Värmdö. Annika Dahlberg, personlig handläggare aktivitetsersättning.

Slutrapport. Unga med funktionsnedsättning i Värmdö. Annika Dahlberg, personlig handläggare aktivitetsersättning. Slutrapport Unga med funktionsnedsättning i Värmdö Annika Dahlberg, personlig handläggare aktivitetsersättning Försäkringskassan Mona Eriksson, arbetsförmedlare och sius-konsulent Arbetsförmedlingen 2014-10-20

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen VÅREN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.se 1(20) 2(20) Grupper för person som har

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Daglig verksamhet enligt LSS

Daglig verksamhet enligt LSS Daglig verksamhet enligt LSS VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Riktlinje. Dagverksamhet och daglig verksamhet enligt SoL. Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt Socialtjänstlagen 2014-10-16

Riktlinje. Dagverksamhet och daglig verksamhet enligt SoL. Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt Socialtjänstlagen 2014-10-16 Riktlinje 2014-10-16 Dagverksamhet och daglig verksamhet enligt SoL Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt Socialtjänstlagen Diarienummer: VON 2014/0264 Riktlinjen har antagits av vård-

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING PRODUKTION OMSORG

VERKSAMHETSBESKRIVNING PRODUKTION OMSORG 2014-04-28 VERKSAMHETSBESKRIVNING PRODUKTION OMSORG VERKSAMHETSUPPGIFT Gemensamt för produktionen av kommunal omsorg är att erbjuda en verksamhet där den enskilde förutom ett professionellt bemötande ska

Läs mer

T r o l l k a r l e n s h a t t

T r o l l k a r l e n s h a t t T r o l l k a r l e n s h a t t Verksamhetsplan för vårterminen 2010 Innehåller en beskrivning av vår verksamhet, våra kopplingar till läroplanen för förskolan, hållbar utveckling, viktiga datum att komma

Läs mer

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Daglig Verksamhet Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Är du vuxen med en funktionsnedsättning och inte står till arbetsmarknadens förfogande eller studerar? Då kan du söka insatsen Daglig Verksamhet

Läs mer

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv Lättläst Detta är Frösunda Vi ger dig stöd till ett bättre liv Detta är viktigt för Frösunda Alla människor har samma värde. Alla människor kan utveckla sig. Det ska vara roligt att träffa andra människor.

Läs mer

Februari september 2011

Februari september 2011 Februari september 2011 Ett urval av kurser och föredrag från Autismforums och Forum Funktionshinders program Programmet finns även på www.habilitering.nu Om kurserna i det här programmet Det här programmet

Läs mer

Att samarbeta med barn och ungdomar som har det svårt i skolan

Att samarbeta med barn och ungdomar som har det svårt i skolan Att samarbeta med barn och ungdomar som har det svårt i skolan Hur kan vi förändra förhållningssätt och undervisningsformer för att nå alla elever i deras väg mot en högre måluppfyllelse? Vi lyfter fram

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet.

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet. Boendestöd Vad är boendestöd? Boendestöd ska vara ett praktiskt och pedagogiskt stöd. Stödet kan ge dig struktur i vardagsrutiner och syfta till att du så långt som möjligt ska kunna möta och hantera vardagen.

Läs mer

Ett projekt av. I samarbete med

Ett projekt av. I samarbete med Ett projekt av I samarbete med ADHD på jobbet Maria Petersson, Projektledare Riksförbundet Attention Carin Blomqvist, Enhetschef och projektledare för ADHD gruppen Misa AB MISA AB Erbjuder arbetsinriktad

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man är med i en gemenskap

Läs mer

FÖRTUR TILL BOSTAD FÖR DIG MED SÄRSKILDA BEHOV

FÖRTUR TILL BOSTAD FÖR DIG MED SÄRSKILDA BEHOV FÖRTUR TILL BOSTAD FÖR DIG MED SÄRSKILDA BEHOV UPPLANDS-BRO SIGTUNA Att ansöka om förtur till bostad Du som har starka medicinska behov, sociala behov eller en allvarlig hotbild kan ansöka om förtur till

Läs mer

Det perfekta kvarteret

Det perfekta kvarteret Det perfekta kvarteret -- En undersökning av Novus på uppdrag av Gyllenforsen Fastigheter 8 december 2009 1 Vi frågade 600 invånare* i Stockholms Stad om vad som bäst bidrar till ett perfekt kvarter generellt

Läs mer

Monica Eriksson. Hur gör vi nu? handbok för föräldrar & lärare om barn med neuropsykiatriska funktionshinder. brain books

Monica Eriksson. Hur gör vi nu? handbok för föräldrar & lärare om barn med neuropsykiatriska funktionshinder. brain books Monica Eriksson Hur gör vi nu? handbok för föräldrar & lärare om barn med neuropsykiatriska funktionshinder brain books Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se Monica Eriksson och Brain

Läs mer

STAFFANSTORPS KOMMUN. Sveriges bästa livskvalitet för seniorer

STAFFANSTORPS KOMMUN. Sveriges bästa livskvalitet för seniorer STAFFANSTORPS KOMMUN Sveriges bästa livskvalitet för seniorer Socialnämndens plattform för arbetet med kommunens seniora medborgare 2011-2015 2 Framtidens äldreomsorg Dokumentet du håller i din hand har

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2011/12

Särvux. Kurskatalog 2011/12 Särvux Kurskatalog 2011/12 2 Innehåll Grundläggande särvux motsvarande träningsskolan Svenska 14 Bild 15 Arbete/boende 16 Dator 17 Fritid 18 Mitt Malmö 19 Natur 20 Pengar 21 Grundläggande särvux motsvarande

Läs mer

Ditt barns fritid är viktig INFORMATION OM FRITIDSHEMMETS VERKSAMHET

Ditt barns fritid är viktig INFORMATION OM FRITIDSHEMMETS VERKSAMHET Ditt barns fritid är viktig INFORMATION OM FRITIDSHEMMETS VERKSAMHET PAULINE ST DENIS/FANCY Fritzes kundservice 106 47 Stockholm Tel: 08-690 95 76 Fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se Beställningsnummer

Läs mer

Riksförbundet Attentions intressepolitiska program 2011 2015. Det här vill vi!

Riksförbundet Attentions intressepolitiska program 2011 2015. Det här vill vi! Riksförbundet Attentions intressepolitiska program 2011 2015 Det här vill vi! Om oss... Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF),

Läs mer

Med vårt stöd kan alla som vill delta i arbetslivet! Välkommen du också!

Med vårt stöd kan alla som vill delta i arbetslivet! Välkommen du också! Med vårt stöd kan alla som vill delta i arbetslivet! Välkommen du också! Välkommen till Misa Behöver du stöd för att ta dig fram i arbetslivet? Kanske är du anhörig till någon som behöver stöd eller handläggare

Läs mer

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2015-03-17

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2015-03-17 Minnesanteckningar Tyresö kommun 2015-03-23 Åsa Tenggren 1 (5) Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2015-03-17 Närvarande se bilaga Ny socialchef Åsa Danielsson, som tillträdde som ny socialchef

Läs mer

Intervju med Elisabeth Gisselman

Intervju med Elisabeth Gisselman Sida 1 av 5 Intervju med Elisabeth Gisselman 1. Tre av fyra personer hemlighåller psykisk ohälsa för sin omgivning på grund av rädsla för diskriminering och avståndstagande varför är vi så rädda för psykisk

Läs mer

Tjänstedeklaration. för LSS-insatsen daglig verksamhet inom omsorgen om funktionshindrade i Vimmerby kommun

Tjänstedeklaration. för LSS-insatsen daglig verksamhet inom omsorgen om funktionshindrade i Vimmerby kommun Socialförvaltningen Tjänstedeklaration för LSS-insatsen daglig verksamhet inom omsorgen om funktionshindrade i Vimmerby kommun Foto: Ekbacken Beslutad av omsorgsnämnden 2011-06-16, 94 Övertagen av socialnämnden

Läs mer

Kursprogram hösten 2014

Kursprogram hösten 2014 Kursprogram hösten 2014 Unga vuxna Välkommen till ADHD-center! Grundkurs om ADHD för unga vuxna och närstående Denna kurs riktar sig både till dig som har ADHD av kombinerad typ och till dig som har ADD.

Läs mer

Täby kommun som leverantör Bostad med särskild service för vuxna för dig med funktionsnedsättning

Täby kommun som leverantör Bostad med särskild service för vuxna för dig med funktionsnedsättning Täby kommun som leverantör Bostad med särskild service för vuxna för dig med funktionsnedsättning Foto: Bildarkivet.se Bostad med särskild service för vuxna Har du en funktionsnedsättning och behöver stöd

Läs mer

Vårt mål är att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning konst och hantverk. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende ur ett

Vårt mål är att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning konst och hantverk. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende ur ett Vårt mål är att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning konst och hantverk. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende ur ett hälsoperspektiv och utgår därför från det friska hos

Läs mer

Personer med funktionsnedsättning 2013 DAGLIG VERKSAMHET. Stadsdelsrapport - Enskede-Årsta-Vantör

Personer med funktionsnedsättning 2013 DAGLIG VERKSAMHET. Stadsdelsrapport - Enskede-Årsta-Vantör DAGLIG VERKSAMHET Stadsdelsrapport - Enskede-Årsta-Vantör OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningen riktade sig till samtliga personer med funktionsnedsättning och som har någon form av stöd från staden Undersökningen

Läs mer

BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM

BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM VÄGEN TILL EN NY BOSTAD Hos oss på Bostadsförmedlingen är det du själv som söker och anmäler ditt intresse för bostäder i Stockholmsregionen. Tänk på

Läs mer

ADHD på jobbet. Denna rapport är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma och förbättra situationen för personer med ADHD i arbetslivet.

ADHD på jobbet. Denna rapport är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma och förbättra situationen för personer med ADHD i arbetslivet. ADHD på jobbet Denna rapport är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma och förbättra situationen för personer med ADHD i arbetslivet. Innehåll RESULTATET I KORTHET... 3 BAKGRUND... 4 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

(Särtryck ur skriften Daglig Verksamhet som ges ut av tidskriften Intra) Jag fick drömjobbet

(Särtryck ur skriften Daglig Verksamhet som ges ut av tidskriften Intra) Jag fick drömjobbet Arbete med stöd (Särtryck ur skriften Daglig Verksamhet som ges ut av tidskriften Intra) En artikel av Catrin Ovebring Foto: Peter Hurtig. Jag fick drömjobbet Tänk att jag hittade arbetet jag alltid drömde

Läs mer

UTVÄRDERING AV PROJEKTET DALAWUX FLEXIBELT LÄRANDE

UTVÄRDERING AV PROJEKTET DALAWUX FLEXIBELT LÄRANDE UTVÄRDERING AV PROJEKTET DALAWUX FLEXIBELT LÄRANDE DECEMBER 2015 Innehåll Inledning 1 Bakgrund 2 Kort om projektet Dalawux Flexibelt lärande 3 Utvärderingens syfte, upplägg och aktiviteter 4 Utvärderingens

Läs mer

Förändringsarbete Katrineholms Resurscenter

Förändringsarbete Katrineholms Resurscenter SLUTRAPPORT 1 (11) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handikappomsorgen, Katrineholms Resurscenter Chef Caroline Vadeby Slutrapport Förändringsarbete Katrineholms Resurscenter Innehåll Vård- och omsorgsnämndens

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Verksamhetsplan för förskolan

Verksamhetsplan för förskolan Verksamhetsplan för förskolan Mällby förskola 2016 Verksamhetsplan för förskolorna i Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Strömstads pedagogiska helhetsidé Förskolorna tillämpar

Läs mer

Kultur- och fritidsvaneundersökningen

Kultur- och fritidsvaneundersökningen LERUM Kultur- och fritidsvaneundersökningen Frivan en källa att ösa ur Barn, kultur och natur ska göras till bärare av kommunens identitet Saxat ur kommunens inriktningsmål 2009-2011 Bakgrund Kultur- och

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN - KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN LÄSÅRET 2014-2015 Innehållsförteckning Inledning...3 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning...3 Underlag och rutiner...3 Organisation och förutsättningar...3

Läs mer

Unga som har aktivitetsersättning på grund av nedsatt arbetsförmåga. Bilaga 2 Underlagsrapport - Insatser under tid med aktivitetsersättning

Unga som har aktivitetsersättning på grund av nedsatt arbetsförmåga. Bilaga 2 Underlagsrapport - Insatser under tid med aktivitetsersättning SVAR PÅ REGERINGSUPP 1 (26) Avdelningen för analys och prognos Karin Mattsson 69161/2011 Unga som har aktivitetsersättning på grund av nedsatt arbetsförmåga Bilaga 2 Underlagsrapport - Insatser under tid

Läs mer

2012-06-20. Vad är fritid? Göra vad jag vill. Vad är en funktionsnedsättning?

2012-06-20. Vad är fritid? Göra vad jag vill. Vad är en funktionsnedsättning? Vad är fritid? Göra vad jag vill Fritid är den tid då jag är fri jag kan göra det jag tycker om och jag kan välja bland allt som jag vill göra då är jag lugn Fritid kan vara när som helst när jag är ledig

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten LSS enheten i Leksands kommun kännetecknas av att: Brukaren ges valfrihet i sin vardag Personalen arbetar på ett professionellt

Läs mer

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Daglig verksamhet totalt

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Daglig verksamhet totalt Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Daglig verksamhet totalt 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Svarsfrekvenser DV utan eget resultat Resultat totalt Resultat

Läs mer

LOKALA KURSPLANER OCH KRITERIER FÖR MÅLUPPFYLLELSE I KRISTINEBERGS RO TRÄNINGSSKOLAN

LOKALA KURSPLANER OCH KRITERIER FÖR MÅLUPPFYLLELSE I KRISTINEBERGS RO TRÄNINGSSKOLAN 2008-10-24 Kristinebergs ro LOKALA KURSPLANER OCH KRITERIER FÖR MÅLUPPFYLLELSE I KRISTINEBERGS RO TRÄNINGSSKOLAN Lärande för livet genom arbetsglädje och engagemang! 2008-10-24 Kristinebergs ro Innehållsförteckning

Läs mer

Uppföljning av boendestöd LOV funktionsnedsättning

Uppföljning av boendestöd LOV funktionsnedsättning Uppföljning av boendestöd LOV funktionsnedsättning 2014-02-17 Anna Spångmark Sofia Rooth Andersson Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Uppdraget... 3 2 Metod...

Läs mer

SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN

SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN INSATSER INOM SOCIALPSYKIATRI Inom socialpsykiatri i Hagfors kommun finns insatserna boendestöd, boende, daglig sysselsättning samt kontaktperson. För att göra

Läs mer

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d Mötesplats Varberg Information till dig som är nyinflyttad 1 Välkommen t Hej! Jag heter Ann-Charlotte Stenkil och är kommunstyrelsens ordförande här i Varberg. Vi är en kommun som växer och du är en av

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 25, Hammarby Sjöstad 709 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 25, Hammarby Sjöstad 709 kvm Ljus kontorslokal byggd runt ett atrium med fönster runt om hela lokalen. Ypperligt skyltläge mitt i Hammarby Sjöstads kreativt affärsliv. Yta: 709 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken

Läs mer

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun 1 (8) Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun Dokumenttyp: Program Beslutad av: Kultur och fritidsnämnden (2013 09 24 66 ) och barn och utbildningsnämnden (2013 12 11 108) Gäller för: Alla

Läs mer

Lyckat bemötande av personer med neuropsykiatriska svårigheter

Lyckat bemötande av personer med neuropsykiatriska svårigheter Lyckat bemötande av personer med neuropsykiatriska svårigheter Vår historia: - Neuropsykiatriska diagnoser i daglig verksamhet varför kan de inte arbeta? - Vårt sätt att arbeta? - Vårt sätt att bemöta

Läs mer

Anhörigstöd Program januari mars 2016

Anhörigstöd Program januari mars 2016 Anhörigstöd Program januari mars 2016 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

fokus på anhöriga nr 20 dec 2011

fokus på anhöriga nr 20 dec 2011 FOTO: SCANPIX fokus på anhöriga nr 20 dec 2011 Anhöriga i stort behov av eget stöd En enkät som föreningen Attention i våras skickade ut till sina medlemmar visade att få anhöriga känner till bestämmelsen

Läs mer

Tillgängliga drop-in tider för cellprovtagningen på barnmorskemott./mvc Stockholm/Gotland

Tillgängliga drop-in tider för cellprovtagningen på barnmorskemott./mvc Stockholm/Gotland Tillgängliga drop-in tider för cellprovtagningen på barnmorskemott./mvc Stockholm/Gotland OBS: Höger klicka i dokumentet och sök på barnmorskemottagningens namn Åkermyntans MVC 2016-06-01 08:00:00 09:30:00

Läs mer

VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE

VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE I valet den 14 september väljer vi väg för Huddinge. Våra prioriteringar är tydliga: Jobben först ingen ung utan jobb Mindre klasser och fler lärare Ordning, reda och

Läs mer

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man är med i en gemenskap

Läs mer

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning Hjälpredan Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning * Med under skoltiden avses barn i fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och gymnasieskola.

Läs mer

Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell

Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell Hässleholm 2015-10-22 Äldres rätt till kultur vad händer när kultur blir en del av vårdvardagen? U Ann Christine

Läs mer

klangfärg kurser vår 2012

klangfärg kurser vår 2012 klangfärg kurser vår 2012 vårens kurser Mitt i klistret 4 Pastareservage 4 Musikens kraft 4 Fotoscreen 5 Trumma! 5 Musik som upplevelse 5 Spela tillsammans 6 Studiebesök på Forma 6 Screentryck mönster

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETENS NAMN, SKOLFORMER, OCH TIDSPERIOD sid 3 VERKSAMHETSIDÉ sid 4 styrdokument sid 4 vision sid 5 FÖRSKOLANS UPPDRAG sid 6 förskolans uppdrag sid 6 profil sid 8 lek sid 9

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Arbetsplan/Beskrivning

Arbetsplan/Beskrivning VRENA FRISKOLA Arbetsplan/Beskrivning Läsåret 2013/2014 ARBETSPLAN VRENA FRISKOLA LÄSÅRET 13/14 Under läsåret är våra prioriterade utvecklingsområden: - Få fler elever att känna sig trygga och trivas på

Läs mer

Riksföreningen Autisms synpunkter på Gymnasieutrednings betänkande Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola. (SOU 2008:27)

Riksföreningen Autisms synpunkter på Gymnasieutrednings betänkande Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola. (SOU 2008:27) Stockholm 28 augusti 2008 Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Riksföreningen Autisms synpunkter på Gymnasieutrednings betänkande Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola. (SOU 2008:27) Riksföreningen

Läs mer

Betyg MVG. Inredning för utbildning

Betyg MVG. Inredning för utbildning Betyg MVG Inredning för utbildning VÄLJ MELLAN TVÅ INREDNINGSSYSTEM För att möta nya krav på estetik och valmöjligheter erbjuder iab två omfattande inredningssystem för utbildning iab EDU och ST. Med utgångspunkt

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun

Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX. Kurskatalog, 2014/2015. Hagfors kommun Särskild utbildning för vuxna SÄRVUX Kurskatalog, 2014/2015 Hagfors kommun Särskild utbildning för vuxna Särvux Särvux är en del av den kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som har fyllt 20

Läs mer

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby- Ödeshög-Boxholms samordningsförbund

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby- Ödeshög-Boxholms samordningsförbund 1 (7) Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby- Ödeshög-Boxholms samordningsförbund Detta underlag utgör utgångspunkt för delårsredovisning/årsredovisning

Läs mer

BUDGET 2014 - tillgänglighet

BUDGET 2014 - tillgänglighet BUDGET 2014 - tillgänglighet Visstidsanställning av personer med funktionsnedsättning 5 mnkr Alfa: information och vägledning om sysselsättning, studier, praktik och arbete till personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer