Datum Budget och verksamhetsplan 2016 med plan för

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Budget och verksamhetsplan 2016 med plan för"

Transkript

1 PROTOKOLLSUTDRAG Datum (12) 159 Budget och verksamhetsplan 2016 med plan för Diarienummer s beslut föreslår fullmäktige följande Budgetramar 1. Regionfullmäktige fastställer för 2016 en skattesats om 10,69 kronor. 2. Regionfullmäktige fastställer upprättat förslag till resultatbudget, kassaflödesbudget, och balansbudget för verksamhetsåret 2016 enligt bilaga 1, 2 och Regionfullmäktige fastställer upprättat förslag till regionbidrag till s nämnder för verksamhetsåret 2016 enligt bilaga Regionfullmäktige fastställer investeringsram för 2016 enligt bilaga Investeringsramen ställs till regionstyrelsens förfogande. Styrelsen äger rätt att vidarefördela investeringsanslag till annan nämnd. 6. Regionfullmäktige fastställer internräntan för 2016 till oförändrad 2 procent. 7. Regionfullmäktige fastställer internräntan för Skånetrafiken till 1,5 procent Regionfullmäktige fastställer ramen för långsiktig upplåning (inklusive leasing) till oförändrat miljoner kronor Beslut rörande taxeförändring 9. Regionfullmäktige uppdrar åt kollektivtrafiknämnden att till regionfullmäktiges möte återkomma med förslag till taxeförändringar som ökar Skånetrafikens självfinansiering, för att därmed nå givna ramar i budget Särskilt beslut rörande trafikförsörjningsprogrammet 10. Regionfullmäktige uppdrar åt regionala utvecklingsnämnden att till regionfullmäktiges möte återkomma med ett förslag till trafikförsörjningsprogram som utgår från givna ekonomiska ramar 2016 med plan för 2017 och s strategikarta och övergripande 11. Regionfullmäktige fastställer strategikarta med tillhörande mål att gälla för s verksamheter 2016.

2 Datum (12) En effektiv verksamhet med hög kvalitet God hälsa och livskvalitet för alla 12. ska fortsätta sitt arbete med att minska riskbruk och missbruk av alkohol samt drogmissbruket och med speciellt fokus på unga. 13. ska arbeta för att Skåne antar utmaningen om Rökfritt Sverige 2025 och Tobacco Endgame ska fortsätta sitt aktiva arbete för att förebygga och behandla övervikt och fetma hos barn. 15. ska tillsammans med skåneidrotten ta fram ett idrottspolitiskt program. skapar morgondagens välfärdstjänster 16. E-hälsan ska utvecklas genom att bredda möjligheten att boka, avoch omboka tider online. 17. Ett system med digital självincheckning ska byggas ut under En utredning om att införa ett system med enhetstaxa i den idag avgiftsbelagda öppna vården ska inledas. 19. Under 2016 ska ett system med digitala remiss- och svar införas. Strategi för kvalitetsutveckling i hälso- och sjukvården 20. En strategisk plan för förbättringsarbete ska utarbetas och implementeras. 21. Arbetet med att utveckla vårdkedjor mellan kommunal hemsjukvård, primärvård och sjukhus inklusive förstärkning av läkarstöd i hemsjukvården ska fortsatt vara i fokus. Strategiskt läkemedelsarbete 22. Arbetet för en rationell läkemedelsanvändning ska fortsätta utifrån ny läkemedelsstrategi för under En ökad jämlikhet i hälsa och livsvillkor 23. Omotiverade skillnader i vård och behandling ska identifieras och åtgärdas. 24. Arbetet med att utveckla kvinno- och förlossningsvården ska fortsätta. 25. Vårdprogram inom kvinnors hälsa och regionala riktlinjer för endometrios ska ligga till grund för insatser för förbättrat omhändertagande. 26. Utveckla så kallade första-linjen-mottagningar inom psykiatrin och förstärk föräldrastödet. 27. Utveckla det suicidpreventiva arbetet. 28. Tillgängligheten till psykiatrin ska förbättras, med särskilt fokus på områdena missbruk, självskadevård, suicidprevention och neuropsykiatri. 29. Kliniska prövningar med Naloxon nässpray ska fortsätta. 30. Under 2016 ska en uppdaterad strategisk plan för psykiatrisk vård arbetas fram.

3 Datum (12) Tillgängligheten ska öka 31. Patientflödena i ska genomlysas och åtgärder identifieras för att öka tillgängligheten till planerad vård med särskilt fokus på personer med stort vårdbehov. 32. Tillgängligheten via 1177 Vårdguidens e-tjänster och via telefon till primärvården ska förbättras. 33. Den inledda utvärderingen av vårdvalen i specialistsjukvården ska fortsätta, med fokus på kvalitet, tillgänglighet, jämlik vård, kostnader och sammanhållna vårdkedjor. 34. För att uppnå god tillgänglighet och hög kvalitet i cancersjukvården ska arbetet utifrån den regionala cancerplanen fortsätta. 35. För att uppnå god tillgänglighet och hög kvalitet ska arbetet med den palliativa handlingsplanen fortsätta. 36. ska inventera vårdcentraler och sjukhus utifrån ett fysiskt tillgänglighetsperspektiv och uppdatera resultaten i Tillgänglighetsdatabasen. Hög patientsäkerhet är prioriterad 37. Fler läkemedelsgenomgångar ska genomföras, särskilt med inriktning mot äldre patienter. 38. Arbetet med handlingsplaner för att minska trycksår och undvikbara vårdrelaterade infektioner i ska fortsätta. Stärk akutsjukvården 39. Akutsjukvården ska ses över och åtgärder identifieras för att förbättra vårdkvaliteten och arbetsmiljön på akutmottagningarna. 40. Arbetet med att öppna stängda vårdplatser ska prioriteras. 41. Inställelsetiderna i ambulanssjukvården ska förbättras. Bättre vård för Skånes äldre 42. En utredning ska inledas om hur ett system med fasta vårdkontakter kan utvecklas, genom exempelvis vårdlotsar. 43. Tillgängligheten inom primärvården ska öka. Detta gäller särskilt för de äldre vars vård omfattas av det nya Hälso- och sjukvårdsavtalet. 44. En strategisk plan och vårdprogram för patienter med demens ska implementeras. Familjecentraler och ungdomsmottagningar 45. ska fortsätta att arbeta mot målet att minst en familjecentral ska finnas i varje kommun, om ekonomin så tillåter. 46. Ungdomsmottagningarnas öppettider ska anpassas bättre till ungdomarnas skolgång, arbete och fritidsvanor. 47. Arbetet med att stärka kompetensen kring psykisk ohälsa på ungdomsmottagningarna ska fortsätta. Forskningen en förutsättning för Skånes utveckling 48. ska fortsatt förbättra förutsättningarna för kliniska studier och kliniska prövningar.

4 Datum (12) 49. ska stödja utvecklingen av en nationell testbädd inom området mobil hälsa. 50. ska ha som målsättning att behålla rikssjukvården på befintliga områden samt erhålla fler uppdrag, bl.a. inom cancersatsningen. Skåne erbjuder kultur med bredd och spets 51. Tillgängligheten till kultur och kulturutövande ska öka, exempelvis genom möjligheterna med IT och digitalisering. 52. ska stimulera samverkan mellan kultursektorn och andra samhällsområden såsom hälso- och sjukvård, skola, arbetsoch näringsliv. 53. Samverkan med de skånska folkhögskolorna ska öka och en regional samverkansplattform tas fram. Kraftsamling för fler jobb i Skåne 54. ska arbeta för att regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet 2020 uppnås. 55. ska verka för att får ett större ansvar för arbetsmarknadspolitiken. 56. ska fortsätta arbetet med Jobbkommissionen och komplettera med fler riktade uppdrag som tas fram i samverkan med Kompetenssamverkan Skåne. 57. Arbetet med att lösa gränshindersproblematiken ska prioriteras. Skåne som Europas mest innovativa region ska utveckla metoder för att koppla innovationssystemen till s klimatarbete. 59. ska arbeta för att stärka innovationsarbetet med e- hälsa. s upphandlingar ska påverka samhällsutvecklingen positivt 60. Social och miljömässig hänsyn i s upphandlingar ska fortsätta utvecklas och användas i ökad omfattning. 61. ska ta fram en handlingsplan för att höja utvecklingstakten inom området innovationsupphandling. 62. ska ställa krav på arbetsmiljö och kollektivavtalsliknande villkor när upphandlingens art motiverar det. 63. Samtliga livsmedelsavtal som ingår som inkluderar inköp av kött ska uppfylla svenska djurskyddsregler. Gemensamt miljöstrategiskt arbete i Skåne 64. ska minska användningen av miljö- och hälsofarliga ämnen. 65. ska fortsätta arbetet med att införa ekologiska och närproducerade livsmedel i sin verksamhet. 66. ska utreda målen i och förutsättningarna för ett klimatpolitiskt ramverk.

5 Datum (12) 67. Förlossnings- och BB-avdelningar ska gå före i arbetet med en giftfri miljö. I kommande upphandlingar av material och tyger ska så långt som möjligt ekologiskt och kemikaliefritt väljas. God infrastruktur är viktigt för ett sammanhållet Skåne 68. ska verka för att riksdag och regering ska ta beslut om en fast förbindelse för bil och tåg mellan Helsingborg och Helsingör under mandatperioden. 69. Informationsinsatser vid trafikstörningar ska förbättras. 70. ska verka för att underhållet av befintlig infrastruktur, som järnväg, påskyndas. 71. ska ta fram en strategi för att göra Skåne till Sveriges främsta cykelregion. 72. ska arbeta för att kollektivtrafikhållplatserna blir noder för cykeltrafiken. 73. ska verka för infrastruktursatsningar i enlighet med den så kallade Skånebilden. Med kollektivtrafiken skapas utveckling i Skåne 74. ska se över behovet av trygghetsåtgärder på fordon och vid hållplatser. 75. Fortsätta arbetet för ett modernt betalsystem under ska utreda hur anställningstryggheten för personal som arbetar hos trafikföretag på uppdrag av ska förbättras i samband med övergång till ny entreprenör. Skåne ska vara globalt attraktivt 77. ska arbeta för ökad bredbandsutbyggnad. Medarbetarna är s viktigaste resurs 78. I ska heltidstjänst vara norm. Deltid ska ses som en möjlighet om arbetstagaren så önskar. 79. ska inventera och utveckla arbetet med de regioninterna resursteamen med utgångspunkt i att erbjuda heltidsanställningar. 80. ska systematisera och inventera likarättsarbetet avseende utbildning och uppföljning. 81. ska fortsatt främja rekrytering av personer med funktionsnedsättning. Verksamhet och resultat i fokus 82. ska införa processtöd för arbetssättsinnovationer och organisations- och verksamhetsutveckling. 83. ska utreda karriärvägar för flera yrkeskategorier såsom undersköterska, psykolog, biomedicinsk analytiker, dietister och medicinska sekreterare. 84. ska fortsätta satsningarna på utbildningsanställningar för sjuksköterskor. 85. ska utveckla klinisk fördjupningsutbildning för sjuksköterskor inom prioriterade områden.

6 Datum (12) 86. ska arbeta med kompletterande utbildningsinsatser för att täcka kompetensluckor i verksamheten och för att främja kompetensmixplanering. 87. ska utreda förutsättningar för att införa handledaranställningar för äldre medarbetare som är på väg att gå i pension. 88. ska fortsätta med satsningar på arbetslösa ungdomar, studentmedarbetare, tekniksprånget och arbetslivsintroduktionsanställningar. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna och miljöpartiet reserverar sig avseende beslutet om oförändrad skattesats med hänvisning till eget yrkande. Samtliga närvarande ledamöter för moderaterna, Gilbert Tribo (FP), Birte Sandberg (C) och Birgitta Södertun (KD) reserverar sig med hänvisning till eget budgetförslag. Samtliga närvarande ledamöter för sverigedemokraterna reserverar sig med hänvisning till eget budgetförslag. Protokollsanteckning Sara Svensson (V) gör bifogad anteckning till protokollet. Sammanfattning Förslag finns till budget och verksamhetsplan 2016 med plan för åren 2017 och Budget och verksamhetsplanen innehåller en strategikarta med strategiska mål för verksamheten, ekonomiska förutsättningar samt förslag till regionbidrag för planperioden. Som underlag till ärendet har hälso- och sjukvårdsnämnden, i enlighet med reglementet, lämnat förslag till fördelning av ekonomiska ramar för de delregionala sjukvårdsnämnderna. Detta förslag har utgått från de ekonomiska förutsättningar som presenterades i styrelsens budgetdirektiv i juni. Då förutsättningarna sedan dess ändrats överlåts åt regionstyrelsen att vidta nödvändiga justeringar i nämndens förslag. Yrkanden Ordföranden Henrik Fritzon (S) yrkar att styrelsen beslutar enligt följande: Budgetramar 1. Regionfullmäktige fastställer för 2016 en skattesats om 10,99 kronor. Det är en ökning med 30 öre i utdebitering, syftande till att tillskapa finansiering för en ökad tillgänglighet, enligt bilaga 5 som därmed fastställs. 2. Regionfullmäktige fastställer upprättat förslag till resultatbudget, kassaflödesbudget, och balansbudget för verksamhetsåret 2016 enligt bilaga 1, 2 och Regionfullmäktige fastställer upprättat förslag till regionbidrag till s nämnder för verksamhetsåret 2016 enligt bilaga 4.

7 Datum (12) 4. Regionfullmäktige fastställer investeringsram för 2016 enligt bilaga Investeringsramen ställs till regionstyrelsens förfogande. Styrelsen äger rätt att vidarefördela investeringsanslag till annan nämnd. 6. Regionfullmäktige fastställer internräntan för 2016 till oförändrad 2 procent. 7. Regionfullmäktige fastställer internräntan för Skånetrafiken till 1,5 procent Regionfullmäktige fastställer ramen för långsiktig upplåning (inklusive leasing) till oförändrat miljoner kronor Beslut rörande taxeförändring 9. Regionfullmäktige uppdrar åt kollektivtrafiknämnden att till regionfullmäktiges möte återkomma med förslag till taxeförändringar som ökar Skånetrafikens självfinansiering, för att därmed nå givna ramar i budget Särskilt beslut rörande trafikförsörjningsprogrammet 10. Regionfullmäktige uppdrar åt regionala utvecklingsnämnden att till regionfullmäktiges möte återkomma med ett förslag till trafikförsörjningsprogram som utgår från givna ekonomiska ramar 2016 med plan för 2017 och s strategikarta och övergripande 11. Regionfullmäktige fastställer strategikarta med tillhörande mål att gälla för s verksamheter En effektiv verksamhet med hög kvalitet God hälsa och livskvalitet för alla 12. ska fortsätta sitt arbete med att minska riskbruk och missbruk av alkohol samt drogmissbruket och med speciellt fokus på unga. 13. ska arbeta för att Skåne antar utmaningen om Rökfritt Sverige 2025 och Tobacco Endgame ska fortsätta sitt aktiva arbete för att förebygga och behandla övervikt och fetma hos barn. 15. ska tillsammans med skåneidrotten ta fram ett idrottspolitiskt program. skapar morgondagens välfärdstjänster 16. E-hälsan ska utvecklas genom att bredda möjligheten att boka, avoch omboka tider online. 17. Ett system med digital självincheckning ska byggas ut under En utredning om att införa ett system med enhetstaxa i den idag avgiftsbelagda öppna vården ska inledas. 19. Under 2016 ska ett system med digitala remiss- och svar införas. Strategi för kvalitetsutveckling i hälso- och sjukvården 20. En strategisk plan för förbättringsarbete ska utarbetas och implementeras.

8 Datum (12) 21. Arbetet med att utveckla vårdkedjor mellan kommunal hemsjukvård, primärvård och sjukhus inklusive förstärkning av läkarstöd i hemsjukvården ska fortsatt vara i fokus. Strategiskt läkemedelsarbete 22. Arbetet för en rationell läkemedelsanvändning ska fortsätta utifrån ny läkemedelsstrategi för under En ökad jämlikhet i hälsa och livsvillkor 23. Omotiverade skillnader i vård och behandling ska identifieras och åtgärdas. 24. Arbetet med att utveckla kvinno- och förlossningsvården ska fortsätta. 25. Vårdprogram inom kvinnors hälsa och regionala riktlinjer för endometrios ska ligga till grund för insatser för förbättrat omhändertagande. 26. Utveckla så kallade första-linjen-mottagningar inom psykiatrin och förstärk föräldrastödet. 27. Utveckla det suicidpreventiva arbetet. 28. Tillgängligheten till psykiatrin ska förbättras, med särskilt fokus på områdena missbruk, självskadevård, suicidprevention och neuropsykiatri. 29. Kliniska prövningar med Naloxon nässpray ska fortsätta. 30. Under 2016 ska en uppdaterad strategisk plan för psykiatrisk vård arbetas fram. Tillgängligheten ska öka 31. Patientflödena i ska genomlysas och åtgärder identifieras för att öka tillgängligheten till planerad vård med särskilt fokus på personer med stort vårdbehov. 32. Tillgängligheten via 1177 Vårdguidens e-tjänster och via telefon till primärvården ska förbättras. 33. Den inledda utvärderingen av vårdvalen i specialistsjukvården ska fortsätta, med fokus på kvalitet, tillgänglighet, jämlik vård, kostnader och sammanhållna vårdkedjor. 34. För att uppnå god tillgänglighet och hög kvalitet i cancersjukvården ska arbetet utifrån den regionala cancerplanen fortsätta. 35. För att uppnå god tillgänglighet och hög kvalitet ska arbetet med den palliativa handlingsplanen fortsätta. 36. ska inventera vårdcentraler och sjukhus utifrån ett fysiskt tillgänglighetsperspektiv och uppdatera resultaten i Tillgänglighetsdatabasen. Hög patientsäkerhet är prioriterad 37. Fler läkemedelsgenomgångar ska genomföras, särskilt med inriktning mot äldre patienter. 38. Arbetet med handlingsplaner för att minska trycksår och undvikbara vårdrelaterade infektioner i ska fortsätta.

9 Datum (12) Stärk akutsjukvården 39. Akutsjukvården ska ses över och åtgärder identifieras för att förbättra vårdkvaliteten och arbetsmiljön på akutmottagningarna. 40. Arbetet med att öppna stängda vårdplatser ska prioriteras. 41. Inställelsetiderna i ambulanssjukvården ska förbättras. Bättre vård för Skånes äldre 42. En utredning ska inledas om hur ett system med fasta vårdkontakter kan utvecklas, genom exempelvis vårdlotsar. 43. Tillgängligheten inom primärvården ska öka. Detta gäller särskilt för de äldre vars vård omfattas av det nya Hälso- och sjukvårdsavtalet. 44. En strategisk plan och vårdprogram för patienter med demens ska implementeras. Familjecentraler och ungdomsmottagningar 45. ska fortsätta att arbeta mot målet att minst en familjecentral ska finnas i varje kommun, om ekonomin så tillåter. 46. Ungdomsmottagningarnas öppettider ska anpassas bättre till ungdomarnas skolgång, arbete och fritidsvanor. 47. Arbetet med att stärka kompetensen kring psykisk ohälsa på ungdomsmottagningarna ska fortsätta. Forskningen en förutsättning för Skånes utveckling 48. ska fortsatt förbättra förutsättningarna för kliniska studier och kliniska prövningar. 49. ska stödja utvecklingen av en nationell testbädd inom området mobil hälsa. 50. ska ha som målsättning att behålla rikssjukvården på befintliga områden samt erhålla fler uppdrag, bl.a. inom cancersatsningen. Skåne erbjuder kultur med bredd och spets 51. Tillgängligheten till kultur och kulturutövande ska öka, exempelvis genom möjligheterna med IT och digitalisering. 52. ska stimulera samverkan mellan kultursektorn och andra samhällsområden såsom hälso- och sjukvård, skola, arbetsoch näringsliv. 53. Samverkan med de skånska folkhögskolorna ska öka och en regional samverkansplattform tas fram. Kraftsamling för fler jobb i Skåne 54. ska arbeta för att regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet 2020 uppnås. 55. ska verka för att får ett större ansvar för arbetsmarknadspolitiken. 56. ska fortsätta arbetet med Jobbkommissionen och komplettera med fler riktade uppdrag som tas fram i samverkan med Kompetenssamverkan Skåne. 57. Arbetet med att lösa gränshindersproblematiken ska prioriteras.

10 Datum (12) Skåne som Europas mest innovativa region ska utveckla metoder för att koppla innovationssystemen till s klimatarbete. 59. ska arbeta för att stärka innovationsarbetet med e- hälsa. s upphandlingar ska påverka samhällsutvecklingen positivt 60. Social och miljömässig hänsyn i s upphandlingar ska fortsätta utvecklas och användas i ökad omfattning. 61. ska ta fram en handlingsplan för att höja utvecklingstakten inom området innovationsupphandling. 62. ska ställa krav på arbetsmiljö och kollektivavtalsliknande villkor när upphandlingens art motiverar det. 63. Samtliga livsmedelsavtal som ingår som inkluderar inköp av kött ska uppfylla svenska djurskyddsregler. Gemensamt miljöstrategiskt arbete i Skåne 64. ska minska användningen av miljö- och hälsofarliga ämnen. 65. ska fortsätta arbetet med att införa ekologiska och närproducerade livsmedel i sin verksamhet. 66. ska utreda målen i och förutsättningarna för ett klimatpolitiskt ramverk. 67. Förlossnings- och BB-avdelningar ska gå före i arbetet med en giftfri miljö. I kommande upphandlingar av material och tyger ska så långt som möjligt ekologiskt och kemikaliefritt väljas. God infrastruktur är viktigt för ett sammanhållet Skåne 68. ska verka för att riksdag och regering ska ta beslut om en fast förbindelse för bil och tåg mellan Helsingborg och Helsingör under mandatperioden. 69. Informationsinsatser vid trafikstörningar ska förbättras. 70. ska verka för att underhållet av befintlig infrastruktur, som järnväg, påskyndas. 71. ska ta fram en strategi för att göra Skåne till Sveriges främsta cykelregion. 72. ska arbeta för att kollektivtrafikhållplatserna blir noder för cykeltrafiken. 73. ska verka för infrastruktursatsningar i enlighet med den så kallade Skånebilden. Med kollektivtrafiken skapas utveckling i Skåne 74. ska se över behovet av trygghetsåtgärder på fordon och vid hållplatser. 75. Fortsätta arbetet för ett modernt betalsystem under ska utreda hur anställningstryggheten för personal som arbetar hos trafikföretag på uppdrag av ska förbättras i samband med övergång till ny entreprenör.

11 Datum (12) Skåne ska vara globalt attraktivt 77. ska arbeta för ökad bredbandsutbyggnad. Medarbetarna är s viktigaste resurs 78. I ska heltidstjänst vara norm. Deltid ska ses som en möjlighet om arbetstagaren så önskar. 79. ska inventera och utveckla arbetet med de regioninterna resursteamen med utgångspunkt i att erbjuda heltidsanställningar. 80. ska systematisera och inventera likarättsarbetet avseende utbildning och uppföljning. 81. ska fortsatt främja rekrytering av personer med funktionsnedsättning. Verksamhet och resultat i fokus 82. ska införa processtöd för arbetssättsinnovationer och organisations- och verksamhetsutveckling. 83. ska utreda karriärvägar för flera yrkeskategorier såsom undersköterska, psykolog, biomedicinsk analytiker, dietister och medicinska sekreterare. 84. ska fortsätta satsningarna på utbildningsanställningar för sjuksköterskor. 85. ska utveckla klinisk fördjupningsutbildning för sjuksköterskor inom prioriterade områden. 86. ska arbeta med kompletterande utbildningsinsatser för att täcka kompetensluckor i verksamheten och för att främja kompetensmixplanering. 87. ska utreda förutsättningar för att införa handledaranställningar för äldre medarbetare som är på väg att gå i pension. 88. ska fortsätta med satsningar på arbetslösa ungdomar, studentmedarbetare, tekniksprånget och arbetslivsintroduktionsanställningar. Carl Johan Sonesson (M) yrkar, med instämmande av Gilbert Tribo (FP), Birte Sandberg (C) och Birgitta Södertun (KD), att styrelsen beslutar fastställa Alliansens förslag till budget och att förslaget om skattesats 2016, innebärande oförändrad sådan, ställs under särskild proposition. Patrik Jönsson (SD) yrkar att regionstyrelsen beslutar fastställa Sverigedemokraternas förslag till budget och att förslaget om skattesats 2016, innebärande oförändrad sådan, ställs under särskild proposition. Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att styrelsen har bifallit Carl Johan Sonessons och Patrik Jönssons yrkanden om skattesats 2016, innebärande oförändrad skattesats om 10,69 kronor.

12 Datum (12) Omröstning begärs och styrelsen fastställer följande voteringsproposition: Den som vill bifalla ordförandens yrkande röstar ja. Den som vill bifalla Carl Johan Sonessons och Patrik Jönssons yrkande röstar nej. Omröstningen utfaller med 7 ja-röster och 8 nej-röster. Ja-röster ges av: Ingrid Lennerwald (S), Stefan Svalö (S), Amela Hodzic (S), Anders Åkesson (MP), Anna-Lena Hogerud (S), Märta Stenevi (MP) och Henrik Fritzon (S). Nej-röster ges av: Carl Johan Sonesson (M), Pontus Lindberg (M), Carina Wutzler (M), Gilbert Tribo (FP), Birte Sandberg (C), Birgitta Södertun (KD), Patrik Jönsson (SD), Lars-Johan Hallgren (SD). Ordföranden ställer därefter proposition på budgetförslaget i övrigt och finner att styrelsen har bifallit hans yrkande. I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , Regional Samverkan , 2 4. MBL , 2 5. Förslag till budget och verksamhetsplan 2016 med plan för åren 2017 och Alliansens förslag till budget Sverigedemokraternas förslag till budget 2016 Vid protokollet Cecilia Eklund Rätt utdraget intygar Lena Nordqvist Sänt till: Regionfullmäktige

13 RS , 159 Vänsterpartiet Protokollsanteckning s sammanträde Ärende 17. Budget 2016 och verksamhetsplan för åren 2017 till 2018 Vänsterpartiets budget kommer lämnas in i sin helhet den 20 oktober. I denna protokollsanteckning anger Vänsterpartiet de stora satsningar som vårt budgetförslag kommer att innehålla. Inledningsvis vill Vänsterpartiet säga något kort om det ekonomiska läget i. På regionstyrelsen behandlades två budgetpunkter. Den ena var en fortsättning på ärendet om reformpausen som Vänsterpartiet redan tidigare har kritiserat hårt och motsatt oss - Ärende 15 Ekonomiska läge, kostnadsreducerande åtgärder och ombudgetering, samt ärende 17 Budget 2016 och verksamhetsplan för åren 2017 till Ombudgeteringen i sig innebär ju att S och MP tar pengar från nästa års budget för att täcka underskott i årets budget. Det gör att man döljer sjukvårdens underskott på närmre 1 miljard, med nästa års pengar för sjukvården. Det känns kanske lite skönt nu men kommer vara dyrköpt i längden. Det går ju inte att använda samma pengar två gånger. De kostnadsreducerande åtgärderna är förutom fortsatt reformstopp åtgärder som gör det ännu svårare för sjukvården att komma på fötter framöver. S och MP:s budget innehöll från början en tillgänglighetssatsning för att korta köer och göra det möjligt för fler skåningar att komma till sjukvården. Detta ville de finansiera med en skatteökning på 30 öre. Detta förslag fällde alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna på regionstyrelsens sammanträde. S och MP:s budget utan en skattehöjning är en budget som på inga sätt kan göra något åt den underfinansierade sjukvården. Den innehåller taxeökningar på kollektivtrafiksidan och effektiviseringskrav om 1 % på verksamheterna. Krav som slår direkt mot sjukvården. S och MP:s budget utan skattehöjningen är en budget som Socialdemokraterna själva rimligen skulle gått hårt åt före valet och kallat en nedskärningsbudget. Alliansens budget är att karakterisera som ett luftslott. Pengar tas från demografi och medicinteknisk utveckling och görs om till satsningar. Detta saknar trovärdighet i ett läge där de äldre blir fler och sjukare och är i behov av mer vård. Därtill vill alliansen genomföra privatiseringar av känsliga verksamheter som psykiatri. Detta är två budgetalternativ som leder den skånska sjukvården ännu längre ner i en negativ spiral med personalflykt, bemanningsföretag, köer och låg tillgänglighet. Visionen om den jämställda och jämlika sjukvården där personalen har goda arbetsvillkor hamnar ännu längre bort i horisonten. Vänsterpartiets budget går på tvärs med dessa två synsätt. Vänsterpartiet vill höja skatten med 80 öre till regionens budget. Skatten för 2016 hamnar då på 11,49 kr. Det innebär 100 kr mer att betala för en person som tjänar i månaden. För regionen ger det 2 miljarder till sjukvården. Det innebär att regionen kan ta stora steg mot en jämlik och jämställd vård i Skåne.

14 RS , 159 Vänsterpartiet De centrala reformerna i Vänsterpartiets budget för 2016 är: 30 timmars arbetsvecka för personalen Vänsterpartiet vill starta med 6 avdelningar runt om i Skåne under Det är en satsning som Vänsterpartiet avsätter 120 miljoner kronor till. Anställa mer personal i vården Under de senaste 9 åren har andelen medicinska sekreterare och undersköterskor minskat stort. Bristen på sjuksköterskor är påtaglig. Denna trend måste vändas. För att göra detta behövs ordentligt med resurser. Öppna fler vårdplatser 400 vårdplatser har försvunnit sedan I Vänsterpartiets förslag bryts trenden och regionen kan börja öppna vårdplatser igen. Låglönesatsning för de med lägst ingångslöner Den lönepolitik som regionen har bedrivit under de senaste åren har gynnat konkurrens och split mellan kollegor och professioner. Vänsterpartiets låglönesatsning innebär därför att vi nästa år vill höja alla till en ingångslön på kr. Vi avsätter 100 miljoner kronor till detta För en demokratisk och offentlig vård Människors behov ska vara i centrum. Vänsterpartiet vill i första hand ta tillbaka de specialiserade vårdvalen och återföra de i offentlig regi igen. Vänsterpartiet inrättar en avprivatiseringsfond för ändamålet på 75 miljoner kronor. Börja arbeta rätt New Public Management och en chefsstruktur och organisation som försvårar samarbete och dialog fungerar inte. Personalens inflytande och kunskap måste tas tillvara. Satsa på kompetensutveckling och utbildningsanställningar med kollektivavtal Personalen ska ha god tillgång till kompetensutveckling med bra villkor för individen och sjukvårdens bästa. Vi avsätter 20 miljoner kronor ytterligare till detta under Starta regionala offentliga bemannings-/resursteam i hela Skåne För att får bort bemanningsföretagen från regionens verksamhet vill Vänsterpartiet bygga ut egna bemanning/resursteam i hela Skåne. Höj inte kollektivtrafiktaxan Vi skjuter till 100 miljoner kronor till kollektivtrafiken för att undvika en taxehöjning. För Vänsterpartiet Sara Svensson

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2015-10-16 1 (12) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-26, kl.10.00 2015-10-27, kl. 09.00 Plats: Sessionssalen,

Läs mer

Nyheter i korthet: För mer information kontakta: Region Skånes pressjour, 044-309 39 77

Nyheter i korthet: För mer information kontakta: Region Skånes pressjour, 044-309 39 77 Denna information redogör kortfattat för regionfullmäktiges beslut i de ärenden som behandlades vid regionfullmäktiges sammanträde 26 och 27 oktober 2015. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns

Läs mer

Datum Verksamhetsplan och budget för 2017 med plan för

Datum Verksamhetsplan och budget för 2017 med plan för PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-10-13 1 (9) 227 Verksamhetsplan och budget för 2017 med plan för 2018-2019 Diarienummer 1600970 s beslut föreslår regionfullmäktige följande Budgetramar 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Dnr Verksamhetsplan och budget för 2017 med plan för

Datum Dnr Verksamhetsplan och budget för 2017 med plan för Regionstyrelsen BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-13 Dnr 1600970 1 (9) Regionstyrelsen Verksamhetsplan och budget för 2017 med plan för 2018-2019 Ordförandens förslag Budgetramar 1. Regionfullmäktige fastställer

Läs mer

Datum Budget 2018 och verksamhetsplan för åren 2019 till 2020

Datum Budget 2018 och verksamhetsplan för åren 2019 till 2020 PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-10-05 1 (7) 207 Budget 2018 och verksamhetsplan för åren 2019 till 2020 Diarienummer 1700473 s beslut föreslår regionfullmäktige följande Budgetramar Regionfullmäktige har fastställt

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för moderaterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för moderaterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-02-07 1 (3) 23 Budget 2017 - folkhälsoarbete Diarienummer 1600970 Regionstyrelsens beslut 1. Regionstyrelsen godkänner föreliggande förslag till fördelning av

Läs mer

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-10-05 1 (2) 206 Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1701719 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Dnr Budget 2018 och verksamhetsplan för åren 2019 till 2020

Datum Dnr Budget 2018 och verksamhetsplan för åren 2019 till 2020 Regionstyrelsen Åsa Adolfsson Handläggare 040-675 36 97 Asa.Adolfsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-03 Dnr 1700473 1 (8) Regionstyrelsen Budget 2018 och verksamhetsplan för åren 2019 till 2020

Läs mer

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-11-11 1 (2) 183 Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden 2015-2018 Diarienummer 1402446 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-01 1 Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-08 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad 1. Val

Läs mer

Regionstyrelsen tog beslut om en strategi för att minska användningen av bemanningsbolag. (ärende 13)

Regionstyrelsen tog beslut om en strategi för att minska användningen av bemanningsbolag. (ärende 13) Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträde den 8 oktober 2015 i Kristianstad. På Region Skånes webbplats skane.se finns handlingarna till

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige KOMPLETTERAD DAGORDNING Datum 2016-10-21 1 (13) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-10-24, kl. 09.30 2016-10-25, kl. 09.00 Plats:

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-05-19 1 (3) 84 Psykoterapi och multimodal smärtbehandling driftsform Diarienummer 1601863/1601862 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 8 Ändrad driftform för Ambulansdistrikt 2 Diarienummer 1703067 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Förvaltning Medicinsk

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 112 119 Datum 2015-06-16 1 (7) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-06-16 kl. 09.00 09.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-10-24 1 (4) 149 Patientavgifter fr o m 2014 Diarienummer 1301739 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken. Birgitta Södertun (KD) reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Datum Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken. Birgitta Södertun (KD) reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-11-10 1 (3) 248 Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1602931 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Regionstyrelsen PROTOKOLL 153 156 Datum 2017-06-20 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2017-06-20 kl. 08.30 8.45 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon

Läs mer

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter från sverigedemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter från sverigedemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-04-07 1 (3) 36 Trafikförsörjningsprogram för Skåne 2016 Diarienummer 1402020 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen förslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (2) 138 Initiativärende. Öppna den palliativa slutenvården i Trelleborg Diarienummer 1601664 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-10-24 1 (4) 149 Patientavgifter fr o m 2014 Diarienummer 1301739 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 27 29 Datum 2019-02-26 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2019-02-26, kl 08.30 08.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson (M), ordförande

Läs mer

Datum Protokollsanteckningar Birte Sandberg (C) deltar ej i beslutet och gör bifogad anteckning till protokollet.

Datum Protokollsanteckningar Birte Sandberg (C) deltar ej i beslutet och gör bifogad anteckning till protokollet. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-11-05 1 (2) 178 Taxeförändringar i kollektivtrafiken Diarienummer 1503283 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Regionstyrelsen. Sara Svensson (V) gör bifogad anteckning till protokollet.

Regionstyrelsen. Sara Svensson (V) gör bifogad anteckning till protokollet. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-10-13 1 (2) 224 Delårsrapport januari - augusti 2016 Diarienummer 1600806 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Regionstyrelsen. Sara Svensson (V) gör bifogad anteckning till protokollet. 57 Årsredovisning 2017 PROTOKOLLSUTDRAG. Diarienummer (2)

Regionstyrelsen. Sara Svensson (V) gör bifogad anteckning till protokollet. 57 Årsredovisning 2017 PROTOKOLLSUTDRAG. Diarienummer (2) Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-03-13 1 (2) 57 Årsredovisning 2017 Diarienummer 1604218 Regionstyrelsens beslut 1. Regionfullmäktige fastställer förslag till årsredovisning för Region Skåne

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 68 75 Datum 2014-12-04 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-12-04 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-11-07 1 (2) 242 Försäljning av fastigheter Diarienummer 0902057 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 99 111 Datum 2016-10-24 1 (18) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2016-10-24 2016-10-25, kl. 09.30 17:30 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12,

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 88 98 Datum 2014-11-25 1 (8) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2014-11-25 kl. 10.00-15.10 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad 88

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Regionstyrelsen PROTOKOLL 189 190 Datum 2017-09-19 1 (3) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2017-09-19 kl. 12.00 12.35 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 10 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2018 Diarienummer 1702206 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 20 Vårdavtal med Folktandvården Skåne AB Diarienummer 1602088 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Region Skåne tecknar Vårdavtal 2018

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (2) 120 Omskärelse av pojkar på icke medicinska grunder - utlösande av option Diarienummer 1500972 Hälso- och sjukvårdsnämndens

Läs mer

Regionstyrelsen. 138 Tertialrapport januari-april 2017 OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG. Diarienummer (4) Datum

Regionstyrelsen. 138 Tertialrapport januari-april 2017 OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG. Diarienummer (4) Datum Regionstyrelsen OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-06-01 1 (4) 138 Tertialrapport januari-april 2017 Diarienummer 1604218 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (3) 135 Motion. Fria preventivmedel för kvinnor upp till 26 år Diarienummer 1500990 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-06-02 1 (2) 130 Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Diarienummer 1402924 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande

Läs mer

Datum Motion. Gör Skåne till försöksregion för ny anställningsform

Datum Motion. Gör Skåne till försöksregion för ny anställningsform Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-05-31 1 (2) 123 Motion. Gör Skåne till försöksregion för ny anställningsform Diarienummer 1701085 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-11-23 1 (4) 243 Översyn av ambulanssjukvård och prehospitala resurser i Diarienummer 1601845 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 30 33 Datum 2017-04-25 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2017-04-25 kl. 13.00 16.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokollsanteckningar Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna gör bifogad anteckning till protokollet.

Regionstyrelsen. Protokollsanteckningar Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna gör bifogad anteckning till protokollet. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-03-16 1 (2) 60 Region Skåne - indelning av valkretsar Diarienummer 1604826 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Region

Läs mer

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet Denna information redogör kortfattat för regionfullmäktiges beslut i de ärenden som behandlades vid regionfullmäktiges sammanträde 25 november 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se/rf141125 finns

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-09-30 1 (2) 187 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2017 Diarienummer 1602797 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 191 219 Datum 2017-10-05 1 (29) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2017-10-05 kl. 13.00 15.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde PROTOKOLL 15 23 Datum 2019-05-24 1 (6) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-05-24 kl 09.00-12.00 Plats: Rum 114, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina Wutzler

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 34 42 Datum 2016-05-16 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2016-05-16 kl. 09:30-15:00

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum Öresund, Dockplatsen Malmö

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum Öresund, Dockplatsen Malmö Regionstyrelsen PROTOKOLL 177 187 Datum 2014-11-11 1 (7) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 13.25 Plats: Rum Öresund, Dockplatsen Malmö Beslutande Henrik Fritzon (S),

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING 1 Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2017-10-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad 1. Val av justeringsperson

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 59 67 Datum 2015-09-11 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-09-11 13.00-14.45 Plats:

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

REGION SKÅNES BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 MED PLAN FÖR 2017-2018. Version 27 sep

REGION SKÅNES BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 MED PLAN FÖR 2017-2018. Version 27 sep REGION SKÅNES BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 MED PLAN FÖR 2017-2018 Version 27 sep 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGIONSTYRELSENS ORDFÖRANDE HAR ORDET...4 SAMMANFATTNING... 5 ALLMÄNNA FÖRUTSÄTTNINGAR...5 REGION

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 29 41 Datum 2013-03-26 1 (10) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2013-03-26, kl. 09.00 14.15 Plats: Skånes universitetssjukhus, Malmö Beslutande Michael Sandin (M), ordförande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 57 66 Datum 2018-10-25 1 (6) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-10-25, kl 09:30-11:20 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm Beslutande Stefan

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 85 86 Datum 2017-11-07 1 (3) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-11-07 18.00-20.00 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 74 87 Datum 2014-11-03 1 (12) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2014-11-03 kl. 10.00-15.10 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad

Läs mer

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352 RS160352, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Regionservice, Driftnämnden kultur och skola, Patientnämnden,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-10-31 1 (2) 85 Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1602931 Kollektivtrafiknämndens beslut Kollektivtrafiknämnden föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 68 75 Datum 2017-10-16 1 (4) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-10-16 kl. 09:30-14:40

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 16 18 Datum 2016-05-11 1 (7) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2016-05-11, kl 09.00-12.00 Plats: Krinova Incubator Science Park, Kristianstad Beslutande Amela Hodzic

Läs mer

Datum Internbudget och verksamhetsplan Skånevård Kryh. Sverigedemokraterna lämnar en reservation i enlighet med bilaga.

Datum Internbudget och verksamhetsplan Skånevård Kryh. Sverigedemokraterna lämnar en reservation i enlighet med bilaga. Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-02-17 1 (3) 4 Internbudget och verksamhetsplan 2017 - Skånevård Kryh Diarienummer 1600970 Sjukvårdsnämnd Kryhs beslut 1. Sjukvårdsnämnd Kryh fastställer

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-05-07 1 (2) 39 Förfrågningsunderlag Vårdcentral Tilläggsuppdrag för vuxna med varaktig funktionsnedsättning Diarienummer 1703354

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 11 18 Datum 2017-02-13 1 (5) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-02-13 kl. 09:30-11:45

Läs mer

Sjukvårdsnämnd Kryh. Sjukvårdsnämnd Kryhs beslut 1. Sjukvårdsnämnd Kryh avger yttrande till Region Skånes revisorer enligt föreliggande förslag.

Sjukvårdsnämnd Kryh. Sjukvårdsnämnd Kryhs beslut 1. Sjukvårdsnämnd Kryh avger yttrande till Region Skånes revisorer enligt föreliggande förslag. Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-02-14 1 (3) 9 Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017) Diarienummer 1700188 Sjukvårdsnämnd Kryhs beslut 1. Sjukvårdsnämnd Kryh

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 215 238 Datum 2016-10-13 1 (25) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2016-10-13 kl. 13.00 14.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1-9 Datum 2014-02-03 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2014-02-03 kl. 09.30-12.50 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Mats Persson (FP), ordf Lars Johansson (M), 1:e vice ordf, Stefan

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 68 82 Datum 2015-10-30 1 (10) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-10-30 10.00-12.00 Plats:

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde PROTOKOLL 19 28 Datum 2016-04-20 1 (7) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2016-04-20 14.00-16.55 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Märta Stenevi (MP), ordförande (närvarande och

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 45 47 Datum 2017-05-29 1 (4) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-05-29 09.30 10.40 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken Beslutande Stefan Svalö (S),

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-11-27 1 (2) 79 Ackrediteringsvillkor vårdcentral 2018 Diarienummer 1703354 Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab kansli

Koncernkontoret Koncernstab kansli Koncernkontoret Koncernstab kansli Datum 2016-08-31 Dnr 1402523 1 (6) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-04-22 1501379 2015-07-07

Läs mer

Datum Ändringar i Region Skånes reglemente för styrelse och nämnder - Yttrande från Sjukvårdsnämnd Kryh

Datum Ändringar i Region Skånes reglemente för styrelse och nämnder - Yttrande från Sjukvårdsnämnd Kryh Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-09-16 1 (2) 69 Ändringar i Region Skånes reglemente för styrelse och nämnder - Yttrande från Sjukvårdsnämnd Kryh Diarienummer 1402446 Sjukvårdsnämnd Kryhs

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL 1 11 Datum 2019-01-17 1 (8) Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde Tid: 2019-01-17 kl. 09:30-16:15 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Västra storgatan

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab kansli

Koncernkontoret Koncernstab kansli Koncernkontoret Koncernstab kansli Datum 2016-05-26 Dnr 1402523 1 (7) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-03-16 1500895 2015-03-18

Läs mer

ETT JÄMLIKT SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE SKÅNE.

ETT JÄMLIKT SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE SKÅNE. ETT JÄMLIKT SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE SKÅNE. Foto: Martin Hörner Kloo ETT JÄMLIKT SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE SKÅNE. Det går bra för Skåne. Tillväxten är god, allt fler får jobb och det byggs för fullt. Men den

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 26 35 Datum 2018-03-28 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2018-03-28 kl. 09:30-11:40

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 24 29 Datum 2017-04-11 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2017-04-11 kl. 13.00 16.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-12-03 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-10, kl. 09.30 - c:a 17.30 2018-12-11, kl. 08.30 Plats:

Läs mer

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 20 juni 2013. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL 90 103 Datum 2015-06-18 1 (8) Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde Tid: 2015-06-18 11.00-13.30 Plats: Margetetorps gästgifveri, Häljarp Beslutande

Läs mer

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande.

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande. YTTRANDE 2014-09-16 LJ 2013/767 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Utvärdera öppethållande på vårdcentralerna I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Motion: Satsa på undersköterskorna! I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Inga Jonasson, vänsterpartiet

Motion: Satsa på undersköterskorna! I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Inga Jonasson, vänsterpartiet YTTRANDE 1(3) 2013-09-25 LJ 2012/863 Landstingsfullmäktige Motion: Satsa på undersköterskorna! I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Inga Jonasson, vänsterpartiet - att behovet av utbildnings-

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Regionstyrelsen PROTOKOLL 159 170 Datum 2018-06-19 1 (8) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-06-19 kl. 08.30 08.45 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon

Läs mer

Regionstyrelsen Datum Dnr

Regionstyrelsen Datum Dnr Regionstyrelsen Datum 2017-01-27 Dnr 1402523 1 (6) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-07-07 1502174 Inför robotassisterad

Läs mer

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-26 1 (2) 46 Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Diarienummer 1402924 Servicenämndens beslut Servicenämnden föreslår regionstyrelsen att föreslå

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 210 225 Datum 2018-10-09 1 (9) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-09 kl. 11.00 11.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 46 54 Datum 2017-08-14 1 (7) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-08-14 kl. 09:30-12:30

Läs mer

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 Ärendet En god psykisk hälsa har stor betydelse för en lyckad integration. I Region Halland krävs en ökad

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund PROTOKOLL 28 34 Datum 2017-11-24 1 (6) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2017-11-24 10.00-13.40 Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund Beslutande Ida Nilsson (MP),

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 38 43 Datum 2017-05-23 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2017-05-23 kl. 13.00-16.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Budget 2016 Grönblå Samverkan

Budget 2016 Grönblå Samverkan Budget 2016 Grönblå Samverkan Tydligare styrning mer verkstad Utmaningar Strategiska mål Prioriterade mål 2016-2018 Fokus 2016 3 st Långsiktigt 3st Öka/minska Vad ska göras Rapporteras Gemensamma mål och

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer