för specialiserad beroendevård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "för specialiserad beroendevård"

Transkript

1 Sid 1 (21) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning LS HSN ADA xxxx Bilaga 1 1 Mål och inriktning KRAVSPECIFIKATION för specialiserad beroendevård Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och vård på lika villkor för hela befolkningen. Ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv skall genomsyra hela hälso- och sjukvården och vara en självklar del i all vård och behandling. Den som söker hälso- och sjukvård skall få den vård, behandling eller rådgivning som bedöms relevant i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet. Vården skall ges med respekt för alla patienters lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården. Verksamheten skall präglas av hög etisk medvetenhet. tillhandahålla en vård på lika villkor oavsett kön, ålder, funktionshinder, social position, etnisk eller religiös tillhörighet samt sexuell identitet. Vården skall ges med respekt och lyhördhet för individens specifika behov, förväntningar och värderingar och dessa skall vägas in i de kliniska besluten. Syftet med specialiserad beroendevård är att uppnå förbättrad psykisk hälsa och social funktionsförmåga genom att minska sjuklighet och dödlighet betingad av alkohol, narkotika och/eller läkemedel. Inriktningsmålen är att Beroendevården - erbjuds utifrån behov och gällande prioriteringar - tillhandahåller vård på lika villkor - redovisar resultaten av insatserna - är kostnadseffektiv - erbjuder ett målgruppsanpassat vårdutbud patient och närstående - känner till vilka möjligheter som finns till stöd och hjälp - har inflytande på, är delaktiga och kan påverka utformningen av sin vård - sätter stort värde på och har stor nytta av vården patient får vård - i rätt tid med minimala väntetider - som är kunskapsbaserad, säker och effektiv - som är samordnad i tiden och med vårdgrannar utifrån de olika medicinska, sociala problem och behov Inriktningsmålen förutsätter att Vårdgivaren arbetar långsiktigt, kontinuerligt och uthålligt kring enskilda patienter. Arbetet måste även genomsyras av en hög etisk medvetenhet med respekt för alla patienters lika värde och för den enskilda människans värdighet, integritet och självbestämmande.

2 2 (21) Slutligen är respekt och lyhördhet för individens specifika behov, förväntningar och värderingar och tillgänglighet för personer med olika funktionshinder viktigt. Den specialiserade beroendevården är en integrerad del av den missbruks- och beroendevård som ges inom Stockholms län och samverkan med andra vårdgivare/huvudmän är därför vitalt. Patienter med behov av grundläggande medicinsk behandling som inte kräver särskild kompetens ligger inom primärvårdens åtagande. Kommunerna ansvarar enligt Socialtjänstlagen för rådgivning och biståndsbedömda insatser. För vård och behandling av ungdomar mellan 18 och 20 år finns ett delat ansvar mellan specialiserad beroendevård för vuxna och Maria Ungdom. Målsättningen är att patienten får lämplig behandling och stöd oberoende av om ansvaret för de olika tillstånden ligger inom skilda verksamheter eller myndigheter. Stockholms läns landsting har tillsammans med Kommunförbundet Stockholms län en gemensam policy för att förebygga, tidigt upptäcka och behandla missbruk och beroende av alkohol och andra droger. Den utgör tillsammans med landstingets Fokusrapport Behandling av personer med komplexa vårdbehov pga. psykisk störning och missbruk viktiga fundament för insatser i samverkan. 1.1 Målbild Beställaren vill med detta uppdrag ge fler vårdgivare möjlighet att komma med innovationer och förslag till bättre lösningar av olika problem inom beroendevården. Insatser för patienter ges så tidigt som möjligt i vårdkedjan Vården är lättillgänglig både i tid och i rum framförallt för de grupper som behöver vård i närmiljön eller vård som ska ske i samverkan med andra lokala vårdgivare eller kommuner Den vård som ges är målgruppsanpassad och differentierad. Även den slutna vården måste differentieras och målgruppsanpassas. Akut öppen och slutenvård drivs mer i samverkan med den landstingsdrivna akuta beroendevården. Inriktningen på volymfördelningen bör vara att utöka omhändertagandet i de lokala mottagningarna, främst på mottagningarna på Södermalm och Gullmarsplan. Akutbesöken bör minska i förhållande till nuläget. Den del av vården som sker enligt tvångslagstiftningen minimeras Utveckla en effektiv beroendeverksamhet avseende förbättrad egenvård och samverkan med såväl patient som närstående, aktuella vårdgrannar och andra viktiga aktörer sker Brukar- och anhörigföreningarnas kunskaper och erfarenheter tas tillvara som en del i utvecklingen av Vårdgivarens kvalitetsarbete Patienter, anhöriga och deras organisationer får ett större och mer strukturerat inflytande över vårdens organisation och innehåll Behov av stöd till närstående under 18 år måste särskilt uppmärksammas Samverkan med kommunerna kring de gemensamma patienterna förtydligas och formaliseras Motivering, planering och behandling för hemlösa patienter eller patienter som är på väg in i eller ut ur hemlösheten erbjuds på de lokalt integrerade mottagningarna

3 3 (21) En önskvärd utveckling när det gäller lokalt integrerade mottagningar är att grannkommuner/stadsdelar driver sådana mottagningar tillsammans. Det är inte nödvändigt med en lokalt integrerad mottagning i varje kommun/stadsdel. 2 Uppdrag Vårdgivarens uppdrag skall omfatta: missbruks-/beroendevård, relaterad till alkohol- och/eller narkotika- och/eller läkemedel, och hörande till det psykiatriska specialitetsområdet åta sig att tillhandahålla: ett differentierat vårdutbud för akuta, oplanerade och planerade insatser i öppenoch sluten vård insatser för personer omhändertagna enligt Lag om omhändertagande av berusade personer, 1976:511 (LOB) öppen psykiatrisk tvångsvård ansvara för beroende hälso- och sjukvård som kräver specialistkompetens och som inte inryms i primärvårdens uppdrag eller i annan vårdgivares uppdrag på specialistnivå ge en trygg och säker hälso- och sjukvård med god kvalitet och förtroendefulla relationer bedriva sin verksamhet med patientfokuserad helhetssyn, kontinuitet, tillgänglighet och gott och respektfullt bemötande förmedla ett hälsofrämjande synsätt genom att informera, stödja och motivera patienten att ta eget ansvar för sin hälsa För målgrupperna har Vårdgivaren ett geografiskt områdesansvar inom kommunerna Nacka och Värmdö samt Stockholms stadsdelar Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Skarpnäck och Södermalm.

4 4 (21) Detta innebär att erbjuda konsultationer 1 och bistå med psykiatrisk beroendekompetens till andra vårdgivare och huvudmän i området kring enskilda individer vid behov göra vårdintygsbedömningar och skriva vårdintyg för personer som bor eller tillfälligt vistas i Vårdgivarens geografiska område samt begära handräckning enligt LPT (1991:1128) 4. Vårdgivaren delar ansvar för denna tjänst med primärvården medverka i upprättandet av skriftliga lokala samverkansrutiner för konsultationer och samverkan med andra vårdgivare och huvudmän i området. ansvara för att dessa samverkansrutiner för egen del fungerar. 3 Målgrupper Vårdgivarens insatser skall rikta sig till alla personer 18 år och äldre som 1. är folkbokförda i Stockholms län och har svår eller komplicerad missbruk/beroendeproblematik som är relaterad till alkohol, narkotika och/eller läkemedel. Med komplicerad problematik menas att det förutom behandling av beroendetillståndet föreligger behov av samtidiga insatser pga. somatisk samsjuklighet, nedsatt social funktionsförmåga och/eller psykiatrisk samsjuklighet och att dessa insatser är av sådan omfattning eller svårighet att de behöver samordnas tillsammans med vårdgrannar 2,/huvudmän 2. har överförts till Vårdgivaren med stöd av Lag om omhändertagande av berusade personer, 1976:511 (LOB) Vid behov skall även utomläns patienter utanför Stockholms län kunna tas emot. Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig att organisera och utveckla sin verksamhet för patienter med behov av beroendevård på specialistnivå Bilaga nummer 1 Konsultation innebär en kontakt vid vilken en patient bedöms av Vårdgivaren, medan vårdansvaret kvarstår hos remitterande vårdgivare. Bedömningen kan ske såväl genom direkt kontakt med patienten som indirekt genom kontakt med remitterande vårdgivare. 2 Vårdgrannar: avser andra vårdgivare som bedriver vård enligt hälso- och sjukvårdslagen.

5 5 (21) 3.1 Valfrihet underlätta för patienten att utnyttja sin rätt till valfrihet ge saklig och tydlig information om rätten till valfrihet vara behjälplig med att få kontakt med ny vårdgivare om patienten så önskar så långt som möjligt tillmötesgå önskemål om byte av behandlande personal under förutsättning av patientens samtycke, efterhöra respektive överföra tidigare eller aktuell vårddokumentation kring enskild patient, 4 Vårdtjänster Vårdgivarens vårdtjänst skall omfatta för uppdraget nödvändig hälso- och sjukvård i form av utredning, bedömning, diagnostik, behandling, förskrivning av hjälpmedel och resultatuppföljning, omgående bedömning, diagnostik och behandling av sjukdomstillstånd som kräver omedelbart medicinskt omhändertagande. därutöver åta sig att tillhandahålla neuropsykiatriska utredningar i syfte att ställa diagnos och att kartlägga det kognitiva funktionshindret samt utifrån utredningsresultat tillhandahålla anpassad behandling utfärda medicinska utlåtanden och intyg enligt gällande lagstiftning och Stockholms läns landstings riktlinjer samverka med behörig vårdgivare när beslut behövs om tvångsåtgärd göra de provtagningar som är påkallade och i enlighet med ett aktivt smittskyddsarbete i patientjournal dokumentera uppgift om det finns närstående under 18 år inklusive en bedömning av eventuellt stödbehov tillhandahålla vårdtjänst i form av stöd och insatser till vårdcentraler/husläkarmottagningar i deras roll som första linjens beroendevård.

6 6 (21) Vårdtjänsten kan utföras av en av vårdgivaren anställd beroendesjuksköterska, eller en annan yrkeskategori. Vårdgivarens åtagande avser insatser under dagtid vardagar: måndag till fredag. för personer omhändertagna enligt Lag om omhändertagande av berusade personer, 1976:511 (LOB) erbjuda läkarbedömning, medicinskt övervakad tillnyktring och i förekommande fall abstinensbehandling göra provtagningar för HIV och hepatit Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig att utföra vårdtjänsterna Bilaga nummer 4.1 Grupper med särskilda vårdbehov beakta de särskilda vårdbehoven som finns hos patienter med psykisk sjukdom och samtidigt missbruk/beroendetillstånd 3 unga vuxna år (till och med 24 år), patienter i behov av fortsatt beroendevård efter vistelse inom kriminalvård, rättspsykiatrisk vård eller LVM-hem, suicidnära patienter kvinnliga patienter övriga patientgrupper där beroendevården kan behöva utvecklas Patienter med komplexa vårdbehov vid samtidig psykisk störning och missbruk använda Assertive Community Treatment (ACT) metoden eller annan aktuell evidensbaserad metod där Vårdgivarens insatser är i tiden samordnade med vårdgrannars insatser tillsammans med vårdgrannar och andra huvudmän för varje patient upprätta en samordnad vårdplan 3 I denna patient grupp ingår patienter som inte behöver behandlas enligt Assertive Community Treatment (ACT) metoden eller annan aktuell evidensbaserad metod där Vårdgivarens insatser är i tiden samordnade med vårdgrannars insatser

7 7 (21) i organiserat samråd med vårdgrannar utse Case-manager med ansvar att se till att beslut om vårdinsatser fattas samordnat mellan de vårdgrannarna anpassa behandlingsinsatserna till patientens förutsättningar utgående från patientens behandlings- och motivationsfas. Vid behov av sluten psykiatrisk tvångsvård enligt LPT (2008:415) gäller att: - anlita de vårdgivare som Beställaren anvisar och samverka med dessa - samverka med behörig vårdgivare när beslut behövs om tvångsåtgärd Vid öppen psykiatrisk tvångsvård skall Vårdgivaren samverka med den vårdinrättning där patienten är inskriven. Den vårdinrättningen ansvarar för myndighetsutövningen. Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig att organisera och utveckla sin verksamhet för patienter med särskilda vårdbehov såsom patienter med psykisk sjukdom och samtidigt missbruk/beroendetillstånd, suicidnära patienter och patienter i behov av fortsatt beroendevård efter vistelse inom kriminalvård eller rättspsykiatrisk vård samt övriga patientgrupper där beroendevården kan behöva utvecklas Bilaga nummer Nedan eller i Bilaga lämnar Anbudsgivarens sin beskrivning av mervärde för var och en av fyra (4) patientgrupper inom Kvalitetsområde 1: Målgruppsanpassat vårdutbud och vårdform som framgår enligt punkt 1.16 i Anbudsinbjudan Anbudsgivaren skall utifrån de fyra nämnda patientgruppernas specifika behov samt annan/andra patientgrupper där vårdutbud behöver utvecklas, ge en beskrivning av det vårdutbud man åtar sig att tillhandahålla inom både öppen och sluten vård Anbudsgivaren skall utifrån de fyra nämnda patientgruppernas specifika behov samt annan/andra patientgrupper där vårdbehovet behöver utvecklas beskriva vilka former av behandlings- /terapiformer och omhändertagande man åtar sig att arbeta med i verksamheten inom både öppen och sluten vård Redovisa Bilaga nummer

8 8 (21) Unga Vuxna år Kvinnliga patienter Personer med komplexa vårdbehov vid samtidig psykisk störning och missbruk Övriga patientgrupper där vården behöver utvecklas OBS! Utlovat mervärde ska utvärderas. Se utvärderingsprinciper i Anbudsinbjudan punkt Vårdformer tillhandahålla öppen- och slutenvård som är anpassad till olika målgruppers specifika behov och som är i enlighet med mål, inriktning och uppdrag, vardagar dagtid, erbjuda ett brett utbud av utredningar och behandlingar i öppenvård vid lokalt integrerade mottagningar En lokalt integrerad mottagning utgör navet för insatser som kräver planering och samordning tillsammans med vårdgrannar/huvudmän. För detta ändamål bedriver Vårdgivaren verksamhet i samma lokaler som en eller flera vårdgrannar/huvudmän, oftast en kommun/stadsdel. Vilka vårdgivare som är samlokaliserade kan variera och förändras över tid beroende på lokala förutsättningar. Patienter vid mottagningarna bor vanligtvis, men är inget krav, inom den kommun eller de stadsdelar där mottagningen är belägen och med vars kommun och stadsdelsförvaltning Vårdgivaren har ett upparbetat nära samarbete. Vid mottagningen på Södermalm kommer Vårdgivaren huvudsakligen att samarbeta med stadsdelsförvaltningen Södermalm. Vid mottagningen i Johanneshov huvudsakligen stadsdelsförvaltningarna Enskede, Årsta, Vantör, Farsta och Skarpnäck. Vården på de lokalt integrerade mottagningarna skall erbjudas utifrån de nu gällande rapporter såsom: Behandling av personer med komplexa vårdbehov pga. psykisk störning och missbruk, Fördjupning av könsperspektivet för personer med komplexa vårdbehov pga. psykisk störning och missbruk, Neuropsykiatriska funktionshinder hos vuxna samt Policy för att förebygga och behandla missbruk och beroende 4 På de lokalt integrerade mottagningarna skall patienter kunna erbjudas bland annat: behandling enligt ACT modellen, Läkemedelsassisterad behandling samt neuropsykiatrisk utredning och behandling. På en lokalt integrerad mottagning skall även insatser som inte kräver planering och samordning med andra vårdgivare/huvudmän erbjudas för patienter som önskar detta 4 Aktuella vård- och handlingsprogram och riktlinjer finns på Uppdragsguiden. ( Regionala vårdprogram och fokusrapporter finns på ( vårdprogram i SLL)

9 9 (21) helgdagar dagtid, tillhandahålla sådan planerad annan öppenvård på sjuksköterskenivå som är medicinskt nödvändig och inte kan anstå till en vardag, alla dagar, dygnet runt, tillhandahålla akut läkarvård för bl.a. komplicerad tillnyktring, samt ha möjlighet till inskrivning i sluten vård Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig att organisera och utveckla ovan beskrivna vårdformer. Åtagandet på de lokalt integrerade mottagningarna skall beskrivas utförligt. Bilaga nummer 5 Tillgänglighet tillämpa Stockholms läns landsting vid varje tidpunkt beslutade besöks- och vårdgarantier och regler för valfrihet enligt Uppdragsguiden och delta i uppföljningar av dessa garantier ha dokumenterade rutiner för information till patienter om gällande vård- och besöksgarantier bedriva verksamheten i ändamålsenliga lokaler som är anpassade och tillgängliga för personer med funktionshinder. Av skyltning skall framgå vilken verksamhet som bedrivs. 5.1 Tillgänglighet till kontakt och besöksbokning åta sig att snarast ta kontakt med patient som önskat detta. För patient vid lokalt integrerade mottagningar ska kontakt tas senast inom 24 timmar, helgfri måndag-fredag. kunna erbjuda patient att BOKA TID vid personligt besök eller på telefon, minst 2 timmar per dag helgfri måndag fredag, vara ansluten sig till MINA VÅRDKONTAKTER på Vårdguiden, ww.vardguiden.se/mina Vårdkontakter. vara tillgänglig på TELEFON till vårdgivarens enheter under de tider verksamhet bedrivs, samt under andra tider informera om öppettider samt hänvisa till Vårdguiden,

10 10 (21) ge vårdgrannar och andra huvudmän möjlighet att enkelt kunna komma i kontakt med Vårdgivaren vid samtliga vårdenheter hos Vårdgivaren. ha minimumtid för telefontillgänglighet: mottagningar/enheter/team, , inklusive lunchtid, vardagar. 5.2 Tillgänglighet till vård och behandling åta sig att inom 30 minuter göra en första läkarundersökning för samtliga LOB-patienter som behöver akutvård anpassa tillgängligheten till de krav och behov som patienter har och som uppdraget kräver, detta kan exempelvis innebära att erbjuda möjlighet till besök på kvällstid. snarast följa upp patienter som uteblir från planerat besök i syfte att motivera att besök kommer till stånd. i de fall överta vårdansvaret från annan vårdgivare skall Vårdgivaren kontakta patient senast inom 5 arbetsdagar efter det att remiss eller motsvarande inkommit, och föreslå en snar tid för vård, säkerställa att patienten kan erbjudas fortsatt vård utan onödigt dröjsmål, vid övergångar mellan olika vårdformer bedriva sluten vård dygnet runt, veckans alla dagar hela året Intagning av patient till sluten vård eller till sviktplats/mellanvård skall i så hög utsträckning som möjligt kunna göras dygnet runt veckans alla dagar hela året ha minimumtid för behandling i öppenvård , inklusive lunchtid, vardagar Anbudsgivarens beskrivning av mervärde inom Kvalitetsområde 3: Tillgänglighet enligt punkt 1.16 i Anbudsinbjudan Anbudsgivaren skall, beskriva hur man åtar sig att tillgodose tillgänglighet i tid och rum för patienter med behov av akuta insatser Anbudsgivaren skall, beskriva hur man åtar sig att tillgodose tillgänglighet i tid och rum för patienter med behov av planerade insatser

11 11 (21) Redovisa Anbudsgivaren skall, beskriva hur man åtar sig att tillgodose tillgänglighet för vårdgrannar och andra huvudmän Bilaga nummer OBS! Utlovat mervärde ska utvärderas. Se utvärderingsprinciper i Anbudsinbjudan punkt Kunskapsbaserad vård 6.1 Riktlinjer följa vid var tidpunkt för uppdraget tillämpliga nationella riktlinjer, SBUs kunskapssammanställningar och regionala vård- och handlingsprogram samt riktlinjer, policyn och fokusrapporter som Beställaren anvisar 5. ha ett internkontrollsystem som säkerställer att kunskapsbaserad vård tillämpas journalföra aktuell diagnos enligt ICD10/KHS97fr o m första besöket eller vårdtillfället. Detta innebär att - tillämplig diagnos skall anges även när patienten är under utredning, - regelbundet utvärdera diagnos och behandling och vid behov förändra dessa. 6.2 Kvalitetsregister - förutsatt patientens medgivande rapportera till för vårduppdraget relevanta nationella kvalitetsregister. 5 Aktuella vård- och handlingsprogram och riktlinjer finns på Uppdragsguiden. ( Regionala vårdprogram och fokusrapporter finns på ( vårdprogram i SLL)

12 12 (21) 6.3 Effekter av vården åta sig att fortlöpande mäta effekterna av vården vad gäller patienternas psykiska hälsa och sociala funktionsförmåga och till Beställaren redovisa metoder för mätningarna samt sammanställningar av resultaten årligen mäta patienternas upplevelser av vården Anbudsgivarens beskrivning av mervärde för var och av fyra (4) patientgrupper inom Kvalitetsområde 2: Kunskapsbaserad vård enligt punkt 1.16 i Anbudsinbjudan Anbudsgivaren skall beskriva hur man åtar sig att mäta resultat och effekter av vården för de ovan nämnda patientgrupper med särskilda behov samt annan/andra patientgrupper där vårdutbud och innehåll behöver utvecklas. Dessutom skall åtagandet beskrivas om hur återkoppling till verksamheten ska ske i syfte att alltid kunna ge en kunskapsbaserad och ändamålsenlig vård. Anbudsgivaren skall beskriva hur man åtar sig att bemanna, säkerställa och utveckla personalens kompetens för att alltid kunna ge en kunskapsbaserad och ändamålsenlig vård. Redovisa Bilaga nummer Unga Vuxna år Kvinnliga patienter Personer med komplexa vårdbehov vid samtidig psykisk störning och missbruk Övriga patientgrupper där vården behöver utvecklas OBS! Utlovat mervärde ska utvärderas. Se utvärderingsprinciper i Anbudsinbjudan punkt Samverkan Samverkan i vårdkedjan på patientnivå är en förutsättning för säkerhet och kontinuitet och gäller därför såväl inom den egna organisationen som gentemot vårdgrannar. För att en effektiv samverkan på patientnivå skall uppnås behöver former för samverkan finnas även på en övergripande organisatorisk/strukturell nivå.

13 13 (21) 7.1 Patientnära samverkan åta sig att kalla till eller efter kallelse delta i samordnad vårdplanering kring patient själv ta initiativ till och aktivt delta i upprättandet av individuell samordnad vårdplan för de patienter som har insatser från fler än en vårdgivare eller huvudman medverka till att vårdkedjan är sammanhängande och uppfattas som en helhet av patient och närstående rutiner för samverkan vid in- och utskrivning i slutenvård skall finnas avseende informations överföring och vårdplanering efter akutvård och slutenvård lotsa patienten till den lokala integrerade mottagning där patienten har en pågående kontakt. Om sådan saknas görs lotsningen till lämplig lokalt integrerad mottagning utifrån patientens folkbokföringsadress. Lotsningen skall göras till egen verksamhet eller till annan vårdgivare genom ett remissförfarande eller motsvarande, genom en effektiv beslutsordning säkerställa en för patienten smidig övergång mellan olika vårdformer inom Vårdgivarens enheter, samarbeta med vårdgrannar och andra huvudmän kring enskilda patienter medverka i samordnad vårdplanering som rättspsykiatriska enheter tar initiativ till för att underlätta berörda patienters utskrivning från rättspsykiatrisk vård under förutsättning av patientens medgivande och om inget annat överenskommes skall vårdplanering påbörjas senast dagen efter det att kallelse till samordnad vårdplanering mottagits av den eller de vårdgrannar och huvudmän som är berörda. Närstående skall erbjudas delaktighet i samordnad vårdplanering medverka i samordnad vårdplanering som Maria Ungdom enhet på Beroendecentrum Stockholm kallar till för att underlätta berörda patienters överföring till vuxen beroendevård även om patienten vid vårdplaneringstillfället är under 18 år aktivt bidra till samverkan kring patienter som har behov av vård och omsorg från flera vårdgivare och huvudmän, bland annat kommunerna tillsammans med vårdgrannar/huvudmän aktivt verka för att fastställa en för patienten aktuell samordnad vårdplan erbjuda patient/närstående kopia på upprättad skriftlig samordnad vårdplan bistå med beroendekompetens till andra huvudmän i enskilda patientärenden vid de lokala integrerade beroendemottagningarna samverka med den psykiatriska vården för vuxna, primärvården och kommunen/stadsdelen

14 14 (21) Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig att uppnå kontinuitet och sammanhängande vårdkedjor kring enskilda patienter såväl mellan Anbudsgivarens egna enheter som mellan vårdgrannar/huvudmän samt hur Anbudsgivaren åtar sig att bistå andra huvudmän med beroendekompetens i enskilda patientärenden Bilaga nummer 7.2 Strukturell samverkan följa de beslut om och riktlinjer i samverkansöverenskommelser samt samverkanspolicys som finns mellan Stockholms läns landsting och andra huvudmän, se Uppdragsguiden. delta i arbetet med att anpassa och utveckla dessa till lokal nivå. erbjuda patienter och närstående möjligheter att på ett strukturerat sätt medverka i utvecklingen av vården, organiserat och regelbundet samverka med brukar- och anhörigföreningarna både för att utveckla former för stöd till enskilda patienter och för att medverka i fortbildning av personalen samt i övrigt utveckla vården. följa de regler och rutiner kring utskrivningsklara patienter som är fastställda av Beställaren, se Uppdragsguiden i särskild överenskommelse med SLL, Stockholms Läns Sjukvårdsområde, reglera former för samverkan, riktlinjer och rutiner vid ändring av vårdform, från HSL till LPT och omvänt. former för samverkan, riktlinjer och rutiner vid utskrivning av patienter som fortfarande vårdas enligt LPT men skrivs ut med LPT-permission alternativt överförs till vårdformen LPT i öppen vård. ansvars- och samverkansfrågor vid akut omhändertagande av patienter där det initialt är oklart om den fortsatta vården kommer att ske med HSL eller LPT ansvar för samverkan med kommuner och anhöriga vad gäller vårdplanering för patienter som är inskrivna enligt LPT Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig att skapa ruiner för samverkan kring enskilda patienter, ge patienter, närstående, brukar- och anhörigföreningar möjligheter att medverka i utveckling av vården, utveckla samverkan kring LPT vården. Bilaga nummer

15 15 (21) Anbudsgivarens beskrivning av mervärde inom Kvalitetsområde 4: Samverkan enligt punkt 1.16 i Anbudsinbjudan Anbudsgivaren skall beskriva hur man åtar sig att utveckla samverkan med patienter, närstående, brukar- och anhörigföreningar, vårdgrannar och andra huvudmän. Anbudsgivaren beskriver hur denne åtar sig att utveckla en effektiv beroendevård där förbättrad egenvård och samverkan med patient närstående, viktigaste aktuella vårdgrannar och andra aktörer är viktiga faktorer. Anbudsgivaren skall beskriva hur man åtar sig att ta tillvara brukaroch anhörigföreningarnas kunskaper och erfarenheter som en del i att utveckla sitt kvalitetsarbete. Redovisa Bilaga nummer OBS! Utlovat mervärde ska utvärderas. Se utvärderingsprinciper i Anbudsinbjudan punkt Patientfokuserad vård 8.1 Säker hälso- och sjukvård åta sig att bedriva vården så att skador undviks genom ett aktivt riskpreventivt arbete kliniskt bedöma risk för att patienten utövar våld mot sig själv eller andra, bedömning skall användas för beslut om åtgärder i öppenvård alternativ beslut om sluten vård Suicidpreventivt arbete ha dokumenterade rutiner för generella och individuella suicidpreventiva åtgärder vid utskrivning från slutenvård efter suicidförsök erbjuda patienten ett besök inom tre dygn erbjuda patienter som gjort suicidförsök men inte skrivits in i slutenvård, besök så snart som möjligt, dock senast inom tre dygn efter suicidförsöket

16 16 (21) omgående göra en uppföljning av patienter som uteblir från avtalat besök ha god kännedom om och följa det regionala vårdprogrammet Vård av suicidnära personer 8.2 Patientfokuserad Information, vägledning och utbildning ge patient, närstående och brukar- och anhörigföreningar information och utbildning i sjukdomsrelaterade frågor. kunna erbjuda patienter och närstående minst en patientutbildning och en anhörigutbildning per år ge patienten och efter patientens medgivande även närstående individuellt anpassad information om sitt hälsotillstånd och om befintliga metoder för undersökning, vård och behandling information om namn och kontaktmöjligheter till ansvarig läkare och i förekommande fall fast vårdkontakt information om eventuella biverkningar av behandling och hjälp att hantera dessa biverkningar information om namn och kontaktmöjligheter till ansvarig läkare/behandlare vid behov hjälpa sökande, patient och närstående vidare till rätt instans i och utanför hälso- och sjukvårdssystemet eller rätt huvudman/myndighet vid behov informera patient och närstående om möjligheten att vända sig till sin kommun för att ansöka om bistånd informera patient och närstående om brukar- och anhörigföreningarna och om Vårdgivarens samverkansformer med dessa

17 17 (21) uppmärksamma närstående under 18 års ålder och deras stödbehov samt ta initiativ till samverkan med andra aktörer i syfte att möta dessa behov erbjuda närstående skriftlig information, utbildning och vägledning på ett sätt som motsvarar såväl vuxnas som barns behov Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig uppfylla krav på information och utbildning till patient, närstående och brukar- och anhörigföreningar. Bilaga nummer 8.3 Patientfokuserade insatser tillämpa metoder som stödjer patientens förmåga till att på egen hand hantera sitt missbruk och/eller beroende ge patienten möjlighet att vara delaktig i och påverka alla beslut som fattas i hela vårdkedjan, från planering till utförande av insatserna och utvärdering av dessa. Bestämmelser i tvångsvårdslagstiftning utgör skäl att göra avsteg från detta, uppmuntra närstående, förutsatt patientens medgivande, att medverka i vården i syfte att stödja patienten Om fortsatt vård planeras skall Vårdgivaren upprätta en journalförd skriftlig vårdplan, så snart som möjligt, dock senast vid tredje besöket eller inom de tre första dagarna vid inskrivning i slutenvård, upprätta vårdplanen i samarbete med patienten och närstående, förutsatt patientens godkännande, i vårdplanen definiera ansvariga personer, insatser samt mål för insatserna, i vårdplanen förutom psykiatriska vårdbehov även ange somatiska vårdbehov och tandvårdsbehov, erbjuda patient, och närstående förutsatt patientens godkännande, kopia på vårdplanen, regelbundet följa upp vårdplanen och vid behov revidera denna. Bilaga nummer

18 18 (21) Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar sig att uppfylla krav i denna punkt (8.3) patientfokuserade insatser Redovisa 8.4 Utveckling utifrån detta uppdrag, de mål och den inriktning som gäller, aktivt verka för en positiv utveckling tillsammans med övrig specialiserad beroendevård exempelvis med avseende på kvalitetsregister, vårdkedjor och LOB-vård. medverka i forskningsprojekt som förankrats i den partssammansatta FoUU-grupp som leds av Centrum för psykiatriforskning Stockholm. Detta åtagande regleras genom överenskommelse i varje enskilt fall. medverka i kliniska prövningar. Detta åtagande regleras genom överenskommelse i varje enskilt fall. 8.5 Kompetens ha personal med för verksamheten adekvat kompetens som motsvarar de krav som vård enligt vetenskap och beprövad erfarenhet kräver. tillse att personalen får den fortbildning som erfordras för att upprätthålla och utveckla kompetens inom yrket. För verksamhet vid lokalt integrerad mottagning bör kompetensutvecklingen planeras och genomföras tillsammans med berörd kommun/stadsdel. I Vårdgivarens verksamhet skall finnas läkare, legitimerad specialist i psykiatri med erfarenhet av beroendesjukdomar, sjuksköterskor vidareutbildade i psykiatri legitimerade psykoterapeuter med olika terapeutiska inriktningar legitimerade psykologer kompetens för personlighetsutredningar och neuropsykiatriska utredningar

19 19 (21) 9 Jämlik vård organisera sin verksamhet så att patientens behov av vård inte påverkas av kön, ålder, funktionshinder, social position, etnisk eller religiös tillhörighet eller sexuell identitet. ha kunskap om och analysera hur insatser fördelas mellan män och kvinnor vad gäller omfattning och innehåll, samt hur effekterna av vården skiljer sig åt mellan könen. 10 Utbildningsplatser tillhandahålla kliniska utbildningsplatser för vårdstuderande av olika kategorier från högskola och gymnasieskola och utrymme för AT- och ST-tjänstgöring för läkare samt PTP-tjänstgöring för psykologer tillhandahålla platser för randutbildning av ST-läkare i andra specialiteter ta emot studerande i första hand från vårdutbildningar i Stockholms län ansvara för att de kliniska utbildningsplatserna håller den kvalitet och inriktning som följer av examenskraven för respektive utbildning i samråd med Beställare och studierektor anställa ST läkare inom specialiteten psykiatri i antal som motsvarar verksamhetens relativa storlek, i förhållande till det för tillfället rådande antal ST-block i psykiatri som ersätts av Stockholms läns landsting. Omfattningen och ersättningen för åtagande enligt detta stycke regleras genom överenskommelse i varje enskilt fall. 11 Forskning medverka i forskningsprojekt som förankrats i den partssammansatta FoUU-grupp som leds av Centrum för psykiatriforskning Stockholm. Detta åtagande regleras genom överenskommelse i varje enskilt fall. medverka i kliniska prövningar. Detta åtagande regleras genom överenskommelse i varje enskilt fall.

20 20 (21) ansvara för att journaluppgifter, biobanksprover och liknande data om patienter är tillgängliga för forskning. Om detta är förknippat med väsentliga merkostnader för vårdgivaren regleras detta genom överenskommelse i varje enskilt fall. 12 Lokaler och lokalisering Verksamheten skall bedrivas i för verksamheten ändamålsenliga och verksamhetsanpassade lokaler. De lokaler som är avsedda för patienter skall vara anpassade och tillgängliga för personer med olika funktionshinder, inklusive kognitiva funktionshinder, vara utformade med hänsyn till den enskilde patientens behov av integritet och då särskilt kvinnors behov Lokalerna skall vara belägna i Stockholms län enligt följande: Lokala integrerade mottagningar skall vara belägna i Nacka och Värmdö kommuner samt i Stockholms stad på Södermalm och i Johanneshov. Verksamhetens lokalisering kan ändras om berörda kommuner/stadsdelar, Vårdgivaren och Beställaren kommer överens om detta, övrig verksamhet skall vara belägen centralt i länet och i närhet av allmänna kommunikationer så att de är tillgängliga för länets invånare Bekräfta samtliga skall-krav och beskriv hur Anbudsgivaren åtar att uppfylla krav i denna punkt samt redovisa planerat upplägg av lokaler för den omfattning/volym som Anbudsgivaren anger. Bilaga nummer Redovisa 13 Informationsförsörjning

21 21 (21) - vara ansluten till SLL-net. Leverantören skall överföra information till Beställaren enligt IT-bilaga, Bilaga 1.3. Bekräfta ovan ställt skallkrav

Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1

Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1 Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1 KRAVSPECIFIKATION Psykiatrisk öppenvård för vuxna med geografiskt områdesansvar 1 Mål och inriktning

Läs mer

2 Målgrupper. 3 Vårdtjänster

2 Målgrupper. 3 Vårdtjänster ADA 6686 Sid 1 (10) UPPDRAG SPECIALISERAD ÄTSTÖRNINGSVÅRD 1 Uppdraget Syftet med specialiserad ätstörningsvård är att uppnå förbättrad psykisk hälsa och social funktionsförmåga, samt minska dödligheten

Läs mer

SPECIFK UPPDRAGSBESKRIVNING OCH UPPFÖLJNING BEROENDECENTRUM STOCKHOLM SLUTEN OCH ÖPPENVÅRD 2013-2014 BILAGA 1

SPECIFK UPPDRAGSBESKRIVNING OCH UPPFÖLJNING BEROENDECENTRUM STOCKHOLM SLUTEN OCH ÖPPENVÅRD 2013-2014 BILAGA 1 1 Inledning Uppdraget är att bedriva beroendevård på specialistnivå i öppenvård och heldygnsvård för att uppnå förbättrad psykisk hälsa och förebygga ohälsa. Med beroendevård avses stöd, insatser och behandling

Läs mer

UPPDRAG FÖR BASAL HEMSJUKVÅRD

UPPDRAG FÖR BASAL HEMSJUKVÅRD 1(6) Gråmarkerat justeras i varje uppdragsbeskrivning, enl proj Avtalsstruktur. UPPDRAG FÖR BASAL HEMSJUKVÅRD 1 Mål och inriktning Ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv skall genomsyra

Läs mer

Specifik uppdragsbeskrivning och uppföljning

Specifik uppdragsbeskrivning och uppföljning Specifik uppdragsbeskrivning och uppföljning 1 Inledning Syftet med verksamheten är att personer med utvecklingsstörning och grava beteendeavvikelser uppnår en förbättrad psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången.

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången. Överenskommelse om samverkan mellan Region Östergötland och Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Motala, Mjölby, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Vadstena, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshögs kommun, avseende

Läs mer

TILLÄGGSAVTAL REHABILITERING VID LÅNGVARIG OSPECIFIK SMÄRTA

TILLÄGGSAVTAL REHABILITERING VID LÅNGVARIG OSPECIFIK SMÄRTA HSN xxxx-xxxx Sid 1 (9) 1.1 Mellan Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom och xxx organisationsnummer xxxxxx-xxxx har slutits följande Definitioner TILLÄGGSAVTAL REHABILITERING

Läs mer

UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR BARN OCH UNGDOMSPSYKIATRISK VERKSAMHET

UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR BARN OCH UNGDOMSPSYKIATRISK VERKSAMHET Ärendenr UPPDRAG 2011-09-21 1 (8) UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR BARN OCH UNGDOMSPSYKIATRISK VERKSAMHET 1 Mål och inriktning Barn och ungdomspsykiatrin skall uppfylla de förväntningar som ställs på en väl fungerande

Läs mer

FÖRSLAG 27 MARS 2011. Länsstrategi för missbruks- och beroendevård i Norrbotten

FÖRSLAG 27 MARS 2011. Länsstrategi för missbruks- och beroendevård i Norrbotten Länsstrategi för missbruks- och beroendevård i Norrbotten 1 Länsstrategi för missbruks- och beroendevård i Norrbotten Vägledande för arbetet med att ge stöd, vård och behandling till personer med riskbruk,

Läs mer

ställa sig bakom Försäkringsmedicinska kommitténs rekommendationer

ställa sig bakom Försäkringsmedicinska kommitténs rekommendationer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015 09 09 1 (5) HSN 1506-0788 Handläggare: Britt Arrelöv Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-11-03, p 8 Försäkringsmedicinska kommitténs rekommendationer

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting i (5)

JIL Stockholms läns landsting i (5) JIL Stockholms läns landsting i (5) INTERPELLATIONSVAR Sjukvårdslandstingsråd Birgitta Rydberg (FP) Svar på interpellation 2013:5 Sverre Launy (V) om psykiatrisk vård för missbrukare. Sverre Launy (V)

Läs mer

1 Specifik Uppdragsbeskrivning

1 Specifik Uppdragsbeskrivning 1 Specifik Uppdragsbeskrivning 1.1 Inledning I enlighet med Socialstyrelsens definition innebär habilitering insatser som skall bidra till att en person med medfödd eller tidigt förvärvad funktionsnedsättning,

Läs mer

Utvecklingsplan till avtal om ansvarsfördelning, samverkan och utveckling avseende hälso- och sjukvården i Skåne

Utvecklingsplan till avtal om ansvarsfördelning, samverkan och utveckling avseende hälso- och sjukvården i Skåne Utvecklingsplan till avtal om ansvarsfördelning, samverkan och utveckling avseende hälso- och sjukvården i Skåne 1. Utvecklingsområden Avtalet omfattar fyra nedanstående prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Förlängning av missbrukspolicyn med komplettering dopning - remiss från kommunstyrelsen

Förlängning av missbrukspolicyn med komplettering dopning - remiss från kommunstyrelsen Norrmalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-02-21 Handläggare Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förlängning av missbrukspolicyn

Läs mer

Överenskommelser HSN-SON Syfte

Överenskommelser HSN-SON Syfte Överenskommelser HSN-SON Syfte Den enskilde ska möta en väl fungerande vård och omsorg, integrerade organisationer och att resurserna utnyttjas effektivt. Patienter/brukare ska inte falla mellan stolarna

Läs mer

Riktlinjer för specialiserad sjukvård i hemmet SSIH

Riktlinjer för specialiserad sjukvård i hemmet SSIH 1(9) Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Riktlinjer för specialiserad 1.0 Riktlinjer sjukvård i hemmet, SSIH Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m. Hälso- och sjukvård Utfärdande enhet: Målgrupp:

Läs mer

Överenskommelse om samverkan

Överenskommelse om samverkan Överenskommelse om samverkan Ansvarsfördelning och samordning av insatser till personer som på grund av psykisk funktionsnedsättning behöver vård och stödinsatser från samhället INNEHÅLL Syfte 3 Mål 3

Läs mer

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik www.pwc.se Revisionsrapport Eda kommun Lena Brönnert Lars Näsström Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik En samgranskning av Landstinget i Värmland och

Läs mer

Nationell utvärdering 2013 vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni. Rekommendationer, bedömningar och sammanfattning

Nationell utvärdering 2013 vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni. Rekommendationer, bedömningar och sammanfattning Nationell utvärdering 2013 vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni Rekommendationer, bedömningar och sammanfattning Du får gärna citera Socialstyrelsens texter om du uppger källan, exempelvis

Läs mer

Inventering av förekommande interventionstyper och samverkansavtal inom landets nio rättspsykiatriska kliniker.(2013-14)

Inventering av förekommande interventionstyper och samverkansavtal inom landets nio rättspsykiatriska kliniker.(2013-14) Inventering av förekommande interventionstyper och samverkansavtal inom landets nio rättspsykiatriska kliniker.(2013-14) Varje huvudman har resurser runt missbruksproblematik och psykiatrin har självfallet

Läs mer

1(8) Kommunal hälso- och sjukvård. Styrdokument

1(8) Kommunal hälso- och sjukvård. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-06-02 111 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad Upprättad 2012-03-13 Reviderad 2014-01-07,

Läs mer

Sammanhållen överenskommelse om vård och omsorg för äldre. Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommuner i Stockholms län

Sammanhållen överenskommelse om vård och omsorg för äldre. Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommuner i Stockholms län Sammanhållen överenskommelse om vård och omsorg för äldre Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommuner i Stockholms län 1 Innehållet i denna överenskommelse är framtaget av hälso- och

Läs mer

Geriatrik. Definition av kompetensområdet...6 Kompetenskrav...6

Geriatrik. Definition av kompetensområdet...6 Kompetenskrav...6 Geriatrik Inledning... 2 Ordförklaringar... 3 Övergripande kompetensdefinition... 6 Definition av kompetensområdet...6 Kompetenskrav...6 Kompetenskrav för medicinsk kompetens...6 Kompetenskrav för kommunikativ

Läs mer

PROGRAM FÖR GEMENSAMMA INSATSER

PROGRAM FÖR GEMENSAMMA INSATSER Närvård i Sörmland Kommuner - Landsting i samverkan PROGRAM FÖR GEMENSAMMA INSATSER till psykiskt funktionshindrade samt personer med beroende-/missbruksproblematik som bor i Eskilstuna och Strängnäs kommuner

Läs mer

Vision och uppdrag. Vårt uppdrag

Vision och uppdrag. Vårt uppdrag I dagsläget görs en brukarrevision, som startade hösten 2015, på avdelning 4B. Revisionen genomförs av fyra utbildade revisorer från Brukarnas revisionsbyrå BRiU. Vision och uppdrag "Vår verksamhet ligger

Läs mer

Gäller from 2014-11-01

Gäller from 2014-11-01 - - Gäller from 2014-11-01 1 Innehåll 1. Förutsättningar... 3 2. Bakgrund och syfte... 3 3. Målgrupp... 4 4. Mål... 5 5. Gemensamma utgångspunkter... 5 5.1. Utgångspunkter för samverkan... 5 6. Regionala

Läs mer

Överenskommelser om vård och omsorg för äldre, KSLrekommendation

Överenskommelser om vård och omsorg för äldre, KSLrekommendation SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-12-14 AN-2015/369.103 1 (4) HANDLÄGGARE Nilsson, Sofia Sofia.Nilsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämden Överenskommelser om vård

Läs mer

K valitetsdeklaration för biståndsbedömning enligt Socialtjänstlagen

K valitetsdeklaration för biståndsbedömning enligt Socialtjänstlagen Omvårdnad Gävle 2 0 0 6 K valitetsdeklaration för biståndsbedömning enligt Socialtjänstlagen Innehållsförteckning Vad är en kvalitetsdeklaration? 3 1. Biståndsbedömning enligt Socialtjänstlagen (SoL) 1.1

Läs mer

Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen

Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen Landstingets kansli 2010-01-11 Planeringsavdelningen Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen Kvalitén inom hälso- och sjukvården ska systematiskt och fortlöpande utvecklas och säkras samt vara

Läs mer

Bilaga 1. 1. Uppdraget

Bilaga 1. 1. Uppdraget Bilaga 1 1. Uppdraget Bolaget ska enligt ägardirektivet bedriva allmän och specialiserad tandvård, för barn och vuxna i Skåne. Den del av verksamheten som faller under sjukvårdshuvudmannens tandvårdsansvar

Läs mer

Bedömningsunderlag vid praktiskt prov

Bedömningsunderlag vid praktiskt prov Nationell klinisk slutexamination för sjuksköterskeexamen, 180 hp Bedömningsunderlag vid praktiskt prov ANSLUTNA LÄROSÄTEN OBLIGATORISK VERKSAMHET FÖRSÖKSVERKSAMHET Nationell klinisk slutexamination för

Läs mer

Uppföljning av överenskommelser om primärvård, äldrevård och psykiatri i Gotlands kommun 2005

Uppföljning av överenskommelser om primärvård, äldrevård och psykiatri i Gotlands kommun 2005 1(7) Uppföljning av överenskommelser om primärvård, äldrevård och psykiatri i Gotlands kommun 2005 Gotlands kommun har under 2001-2004 lämnat omfattande redovisningar av utvecklingen av arbetet med att

Läs mer

Värmdö kommun. Samverkan kommun och landsting Förstudie. KPMG AB Offentlig sektor 2012-01-17 Antal sidor: 7

Värmdö kommun. Samverkan kommun och landsting Förstudie. KPMG AB Offentlig sektor 2012-01-17 Antal sidor: 7 Samverkan kommun och landsting Förstudie KPMG AB Offentlig sektor Antal sidor: 7 KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative Innehåll 1. Sammanfattning 1 2.

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Örebro län och Örebro läns landsting för samordnad individuell planering (SIP)

Överenskommelse mellan kommunerna i Örebro län och Örebro läns landsting för samordnad individuell planering (SIP) 2014-09-16 Överenskommelse mellan kommunerna i Örebro län och Örebro läns landsting för samordnad individuell planering (SIP) Inledning Denna överenskommelse är tecknad mellan kommunerna i Örebro län,

Läs mer

Samverkansöverenskommelse med Landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse med Landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning UTDRAG 1 (1) Sammanträdesdatum 2013-10-22 Socialnämnden 195 Samverkansöverenskommelse med Landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning Dnr SN 2012/0684 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad

Läs mer

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet

Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Bedömningsformulär AssCE* för den verksamhetsförlagda delen av utbildningen i sjuksköterskeprogrammet Namn:.. Personnummer:... Kurs:. Vårdenhet:.. Tidsperiod:.. Halvtidsdiskussion den: Avslutande bedömningsdiskussion

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE 2005-2007

ÖVERENSKOMMELSE 2005-2007 2005-11-09 ÖVERENSKOMMELSE 2005-2007 REVIDERING 2006 Folktandvården ÖVERENSKOMMELSE FÖR ÅR 2005-2007 OM TANDVÅRD FÖR INVÅNARE I UPPSALA LÄN 1 VÅRDÖVERENSKOMMELSE AVSEENDE TANDVÅRD FÖR INVÅNARE I UPPSALA

Läs mer

Behovsstyrning genom behovsanalyser. Nätverket Region Östergötland Uppdrag hälsa, 2015-03-12, Anna Bengtsson

Behovsstyrning genom behovsanalyser. Nätverket Region Östergötland Uppdrag hälsa, 2015-03-12, Anna Bengtsson Behovsstyrning genom behovsanalyser Nätverket Uppdrag hälsa, 2015-03-12, Anna Bengtsson Hälso- och sjukvårdsstyrning efter behov Östgötens behov Hälso- och sjukvårdsinsatser God hälsa Styrning av hälso-

Läs mer

Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30

Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30 Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30 Ann-Christin Åström Projektledare landstinget Henry Lundgren Projektledare Kommunförbundet Projektnamn: Uppbyggnad av Beroendecentrum i Norrbotten

Läs mer

Patientlagen och Patientdatalagen

Patientlagen och Patientdatalagen YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Medicinsk sekreterare Kristinehamn Patientlagen och Patientdatalagen Några lagar som styr vårdadministratörens arbete Examensarbete 35 poäng Författare: Ann Ericsson Handledare:

Läs mer

Arbets- och ansvarsbeskrivning för sjuksköterska/distriktssköterska i Kils kommun

Arbets- och ansvarsbeskrivning för sjuksköterska/distriktssköterska i Kils kommun SOCIALFÖRVALTNINGEN Medicinskt ansvarig sjuksköterska Annika Nilsson 2013-06-13 Arbets- och ansvarsbeskrivning för sjuksköterska/distriktssköterska i Kils kommun KVALIFIKATIONSKRAV Legitimerad sjuksköterska,

Läs mer

Patientdatalag (2008:355)

Patientdatalag (2008:355) Patientdatalag (2008:355) SFS nr: 2008:355 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2008-05-29 Ändrad: t.o.m. SFS 2013:1024 Tryckt version: pdf, utan ändringar (Lagrummet) Ändringsregister:

Läs mer

Yttrande över patientnämndsärende gällande svårighet för patienter att välja psykiatrisk vård

Yttrande över patientnämndsärende gällande svårighet för patienter att välja psykiatrisk vård Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-05-20 1 (3) HSN 1402-0307 Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-06-17, p 11 Yttrande över patientnämndsärende gällande svårighet

Läs mer

Innehåll i vårdtjänsten

Innehåll i vårdtjänsten 1 UPPFÖLJNING AV AKUTSJUKVÅRD PÅ VERKSAMHETSOMRÅDESNIVÅ Bilaga 2-U2 - UNDERLAG VID UPPFÖLJNINGSMÖTEN Innehåll i vårdtjänsten 1. Kunskapsbaserad och ändamålsenlig vård Kunskapsbaserad och ändamålsenlig

Läs mer

psykisk funktionsnedsättning

psykisk funktionsnedsättning PRIO psykisk ohälsa Kommunerna och Landstinget i Kalmar län 2013-10-11 SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Åsidan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

1. Syfte och omfattning. 2. Allmänt. Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(5)

1. Syfte och omfattning. 2. Allmänt. Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 09-110960 Fastställandedatum: 2014-05-30 Giltigt t.o.m.: 2015-05-30 Upprättare: Mats A Porat Fastställare: Berit Fredriksson Samverkan - Vuxenpsykiatri

Läs mer

BESLUT. Vårdgivare och Kommunfullmäktige. - Region Skåne - Kommunfullmäktige, Eslövs Kommun

BESLUT. Vårdgivare och Kommunfullmäktige. - Region Skåne - Kommunfullmäktige, Eslövs Kommun (9) Socialstyrelsen BESLUT K 0.M f\il N ch On'sorg Zigi -12- Regionala tillsynsenheten syd/sek3 Rolf Köhler Rolf.Kohler@socialstyrelsen.se 2011-12-05 Dnr 1-26754/Z911 Enligt sändlista V60. 2011.0ON Vårdgivare

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Patientdatalag; utfärdad den 29 maj 2008. SFS 2008:355 Utkom från trycket den 11 juni 2008 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. 1 kap. Lagens tillämpningsområde m.m.

Läs mer

TILLÄGGSAVTAL om utredning/bedömning, behandling och rehabilitering vid Myalgic Encephalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)

TILLÄGGSAVTAL om utredning/bedömning, behandling och rehabilitering vid Myalgic Encephalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS) HSN 1409-1213 Sid 1 (10) Mellan Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom och xxx organisationsnummer xxxxxx-xxxx har slutits följande TILLÄGGSAVTAL om utredning/bedömning, behandling

Läs mer

UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR TERAPIKOLONI- VERKSAMHET

UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR TERAPIKOLONI- VERKSAMHET 1(5) FÖR TERAPIKOLONI- VERKSAMHET 1 Mål och inriktning utgör ett kompletterande barn och ungdomspsykiatriskt vårdutbud inom Stockholms läns landsting. Verksamheten ska präglas av en helhetssyn på det enskilda

Läs mer

Rapport avseende neuropsykiatriska utredningar vid Vuxenhabiliteringen Neurorehab Sävar och Psykiatriska klinikerna under 2015

Rapport avseende neuropsykiatriska utredningar vid Vuxenhabiliteringen Neurorehab Sävar och Psykiatriska klinikerna under 2015 Rapport avseende neuropsykiatriska utredningar vid Vuxenhabiliteringen Neurorehab Sävar och Psykiatriska klinikerna under 2015 Inledning Sedan 2009 har frågeställningen neuropsykiatriska funktionshinder

Läs mer

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Riktlinjer Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Version 2 2013-12-09 Riktlinjerna är upprättade av medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering

Läs mer

Förebygga och behandla missbruk och beroende. kommunerna och landstinget i Örebro län

Förebygga och behandla missbruk och beroende. kommunerna och landstinget i Örebro län Rubrik specificerande dokument ÖVERENSKOMMELSE (POLICY) Omfattar område/verksamhet/enhet Missbruks- och beroendevård Sidan 1 av 13 Upprättad av (arbetsgrupp alt. namn, befattning) Beslutande organ Gäller

Läs mer

Komplettering och förtydligande av samarbetsavtal

Komplettering och förtydligande av samarbetsavtal BILAGA 1 Komplettering och förtydligande av samarbetsavtal Psykiatri för vuxna Syfte Huvudavtalet mellan Region Skåne och Hässleholms kommun avseende psykiatri reglerar hur samverkan ska ske mellan parterna.

Läs mer

Rättspsykiatri. Definition av kompetensområdet...6 Kompetenskrav...6

Rättspsykiatri. Definition av kompetensområdet...6 Kompetenskrav...6 Rättspsykiatri Inledning... 2 Ordförklaringar... 3 Övergripande kompetensdefinition... 6 Definition av kompetensområdet...6 Kompetenskrav...6 Kompetenskrav för medicinsk kompetens...6 Kompetenskrav för

Läs mer

Vuxenpsykiatrin i Norrbotten

Vuxenpsykiatrin i Norrbotten n i Norrbotten En presentation av vår verksamhet och organisation Division Är en av Norrbottens läns landstings nio divisioner. Har cirka 600 anställda. Utreder och behandlar patienter från 18 år och uppåt.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Psykiatripartners barn och ungdom 2015

Verksamhetsberättelse Psykiatripartners barn och ungdom 2015 Verksamhetsberättelse Psykiatripartners barn och ungdom 2015 Verksamhetsform, uppdrag och innehåll: Mottagningen i Motala ansvarar för Motala och Vadstena kommuner. I kommunerna finns nästan 10 000 barn

Läs mer

ABCDE. Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Norrmalms stadsdelsnämnd Östermalms stadsdelsnämnd Norra Stockholms sjukvårdsstyrelse. Förslag till beslut

ABCDE. Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Norrmalms stadsdelsnämnd Östermalms stadsdelsnämnd Norra Stockholms sjukvårdsstyrelse. Förslag till beslut K ungsholmens stadsdelsförvaltning Norrmalms stadsdelsförvaltning Östermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (11) 2002-11-07 Dnr 003-587-02(Kungsholmen) Dnr 003-861-02(Norrmalm) Dnr 501-1439-02(Östermalm)

Läs mer

LOKALT SAMVERKANSPROGRAM KRING PERSONER MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV SVIKT I BROMMA I KORTFORM

LOKALT SAMVERKANSPROGRAM KRING PERSONER MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV SVIKT I BROMMA I KORTFORM LOKALT SAMVERKANSPROGRAM KRING PERSONER MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV SVIKT I BROMMA I KORTFORM SAMARBETE MELLAN PRIMÄRVÅRDEN, PRIMÄRVÅRDSREHAB, BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING, LÄKARE I SÄRSKILT BOENDE

Läs mer

Svårighet för patienter att välja psykiatrisk mottagning

Svårighet för patienter att välja psykiatrisk mottagning Handläggare: Agneta Calleberg PaN 2014-02-11 P 5 Siv Aronsson TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-01-23 PaN V1305-02528-34 V1306-02789-34 V1306-02926-34 V1306-02970-34 V1206-02413-34 Principärende Svårighet för patienter

Läs mer

Samverkande verksamheters ansvarsområden

Samverkande verksamheters ansvarsområden Bilaga till överenskommelse 8 Samverkande verksamheters ansvarsområden Hälso- och sjukvård Primärvården För primärvården åvilar medicinskt ansvar enligt primärvårdens basåtagande. Den familjeläkare som

Läs mer

Kapitel 3 Bil 14 Allmänna villkor

Kapitel 3 Bil 14 Allmänna villkor 1(16) Kapitel 3 Bil 14 Allmänna villkor Innehållsförteckning 1 Allmänna utgångspunkter... 2 2 Lagar och förordningar samt SLL:s riktlinjer och policys... 3 3 Vårdgaranti... 3 4 Målgrupp utanför Stockholms

Läs mer

SVP. Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus med stöd av MEDDIX

SVP. Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus med stöd av MEDDIX När? Var? SVP Hur? Varför? r? Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus med stöd av MEDDIX Gäller fr.o.m. 2010-04-12 Ersätter tidigare dokument ÖVERENSKOMMELSE

Läs mer

Avgränsningar. Varför riktlinjer? Nationella riktlinjerna avstamp för evidensbaserad praktik. Riktlinjerna ger vägledning. Men lagstiftningen säger...

Avgränsningar. Varför riktlinjer? Nationella riktlinjerna avstamp för evidensbaserad praktik. Riktlinjerna ger vägledning. Men lagstiftningen säger... Varför riktlinjer? Nationella riktlinjerna avstamp för evidensbaserad praktik Nationell basutbildning i Värmland 19 april 2010 Ann-Sofie Nordenberg ann-sofie.nordenberg@karlstad.se 054 29 64 95, 070 60

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatri

Barn- och ungdomspsykiatri Barn- och ungdomspsykiatri Inledning... 2 Ordförklaringar... 3 Övergripande kompetensdefinition... 6 Definition av kompetensområdet...6 Kompetenskrav...6 Kompetenskrav för medicinsk kompetens...6 Kompetenskrav

Läs mer

Tjänste- och servicekvalitet inom äldre- och handikappomsorgen

Tjänste- och servicekvalitet inom äldre- och handikappomsorgen Tjänste- och servicekvalitet inom äldre- och handikappomsorgen Avsnitt: Utförare av kommunala insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen - Legitimerad personal, fr o m 2010-08-25 endast rehab-personal Fastställt

Läs mer

Sammanfattningar av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS) som har relevans för utförare inom kommunal vård och omsorg om äldre

Sammanfattningar av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS) som har relevans för utförare inom kommunal vård och omsorg om äldre Sammanfattningar av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS) som har relevans för utförare inom kommunal vård och omsorg om äldre Inledning Denna skrift riktar sig till dig som vill driva

Läs mer

Ansökan om stimulansbidrag till bättre vård och behandling för personer med tungt missbruk

Ansökan om stimulansbidrag till bättre vård och behandling för personer med tungt missbruk ALL-teamet Individ och Familj Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: GudrunJohansson Tfn: 08-508 03 209 Petra Oredsson Tfn: 08-508 03 208 Tjänsteutlåtande Sid 1 (7) 2006-05-26 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Handlingsplan för att stärka patientens ställning i hälso- och sjukvården :

Handlingsplan för att stärka patientens ställning i hälso- och sjukvården : Handlingsplan för att stärka patientens ställning i hälso- och sjukvården : genom medborgare, patient och Datum: 2015-06-24 Version: 1 Dnr: 150054 Sammanfattning Medborgare, patienter och närståendes

Läs mer

Remissvar Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411

Remissvar Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411 BESLUT Datum 2015-06-09 Diarienummer 2015/SON0072 Sida 1(6) Sociala omsorgsnämnden Eva Claesson, Tfn 0734-32 70 20 Mottagare Kommunstyrelsen Remissvar Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer:

Läs mer

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (struktur)

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (struktur) SOCIALFÖRVALTNINGEN 2015-03-23 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (struktur) INLEDNING BAKGRUND Socialtjänstlagen 1 (SoL), lagen och stöd och service till vissa funktionshindrade 2 (LSS) och

Läs mer

Kvalitetsuppföljning av utförare inom Välfärdsområdet:

Kvalitetsuppföljning av utförare inom Välfärdsområdet: Kvalitetsuppföljning av utförare inom Välfärdsområdet: Kommunen har ett underlag för uppföljning och kvalitetssäkring av utförare oavsett om det sker av den egna kommunala verksamheten eller av privata

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Uppdragsbeskrivning - Anhörigstöd i stadsdel öster äldreomsorg Borås

Uppdragsbeskrivning - Anhörigstöd i stadsdel öster äldreomsorg Borås Uppdragsbeskrivning - Anhörigstöd i stadsdel öster äldreomsorg Borås Enligt socialtjänstlagen (SoL) ska socialnämnden erbjuda stöd för att underlätta för personer som vårdar en närstående som är långvarigt

Läs mer

APL-plats: Period: 2014, vecka 3-7. Psykiatri 2, 200 poäng. Den arbetsplatsförlagda utbildningen ska behandla följande centrala innehåll i kursen:

APL-plats: Period: 2014, vecka 3-7. Psykiatri 2, 200 poäng. Den arbetsplatsförlagda utbildningen ska behandla följande centrala innehåll i kursen: Elev: Klass: VO11 APL-plats: Period: 2014, vecka 3-7 Kurs: Psykiatri 2, 200 poäng Den arbetsplatsförlagda utbildningen ska behandla följande centrala innehåll i kursen: PSYKIATRI 2 1. Kunskaper om olika

Läs mer

HANDIKAPP FÖRBUNDEN. Remissvar: Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård, SOU 2015:20

HANDIKAPP FÖRBUNDEN. Remissvar: Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård, SOU 2015:20 HANDIKAPP FÖRBUNDEN Sundbyberg 2015-06-29 Vår referens: Mikael Klein Socialdepartementet Remissvar: Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård, SOU 2015:20 Handikappförbunden Handikappförbunden är

Läs mer

Värmdö kommun. Stöd till personer med psykisk funktionsnedsättning Revisionsrapport. Audit KPMG AB 13 december 2011 Antal sidor: 10

Värmdö kommun. Stöd till personer med psykisk funktionsnedsättning Revisionsrapport. Audit KPMG AB 13 december 2011 Antal sidor: 10 ABCD Värmdö kommun Stöd till personer med psykisk funktionsnedsättning Revisionsrapport Audit KPMG AB 13 december 2011 Antal sidor: 10 Innehåll 1. Sammanfattning 2 2. Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Syfte

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Inventering av behov hos personer med psykiska funktionsnedsättningar: Sigtuna, 2013

Inventering av behov hos personer med psykiska funktionsnedsättningar: Sigtuna, 2013 Sollentuna 2014-01-20 Martin Åberg Henrik Karlsson Katarina Piuva Inventering av behov hos personer med psykiska funktionsnedsättningar: Sigtuna, 2013 Bearbetning efter Socialstyrelsens inventeringsformulär

Läs mer

Överenskommelse - Förebygga och behandla missbruk och beroende - kommunerna och landstinget i Örebro län

Överenskommelse - Förebygga och behandla missbruk och beroende - kommunerna och landstinget i Örebro län Tjänsteskrivelse 1 (2) 2012-04-10 SN 2010.0127 Handläggare: Elisabeth Sedeborn Socialnämnden Överenskommelse - Förebygga och behandla missbruk och beroende - kommunerna och landstinget i Örebro län Sammanfattning

Läs mer

Fysioterapeuternas remissvar på Effektiv vård, SOU 2016:2 (Diarienummer S2016/00212/FS)

Fysioterapeuternas remissvar på Effektiv vård, SOU 2016:2 (Diarienummer S2016/00212/FS) 2016-05-25 Fysioterapeuternas remissvar på Effektiv vård, SOU 2016:2 (Diarienummer S2016/00212/FS) Fysioterapeuterna har tagit del av utredningens analys och förslag med stort intresse. Vi bedömer att

Läs mer

Patientsäkerhet ur ett läkarsekreterarperspektiv och patienten som en resurs i Patientsäkerhetsarbetet

Patientsäkerhet ur ett läkarsekreterarperspektiv och patienten som en resurs i Patientsäkerhetsarbetet Patientsäkerhet ur ett läkarsekreterarperspektiv och patienten som en resurs i Patientsäkerhetsarbetet Landstingsjurist Lena Jönsson Landstinget Dalarna Tfn 023 490640 Patientens rätt i vården stärks Patientdatalag

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:69 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2010:12 av Anna Kettner (S) om stöd och behandling för barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Socialtjänstens skyldigheter inom missbruks- och beroendevården. Pär Ödman Förbundsjurist Sveriges Kommuner och Landsting

Socialtjänstens skyldigheter inom missbruks- och beroendevården. Pär Ödman Förbundsjurist Sveriges Kommuner och Landsting Socialtjänstens skyldigheter inom missbruks- och beroendevården Pär Ödman Förbundsjurist Sveriges Kommuner och Landsting Ansvarig kommun (2 kap., 2 a kap SoL) - Varje kommun ansvarar för socialtjänsten

Läs mer

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak Inspektionsdatum: 120223-24 Landsting Sjukhus Landstinget i Västmanland BUP Västmanland STRUKTUR A. Verksamheten (3 p) Den barn- och ungdomspsykiatriska

Läs mer

Gemensamma riktlinjer för samverkan

Gemensamma riktlinjer för samverkan Gemensamma riktlinjer för samverkan Samordnad individuell plan 2 Dokumentinformation Huvudmän: Landstinget och kommunerna i Norrbottens län Upprättat av: Länsgemensam samverkansgrupp Reviderad maj 2013

Läs mer

Läkarförbundets förslag för en god äldrevård:

Läkarförbundets förslag för en god äldrevård: Läkarförbundets förslag för en god äldrevård: Primärvården är basen utveckla vårdvalet Flera geriatriker och reformera öppenvården Inför en kommunöverläkare Inför namngiven huvudansvarig vårdgivare Öka

Läs mer

Ramavtal för ungdomsmottagningar i Östergötland mellan Landstinget i Östergötland och Östergötlands kommuner 2011-07- 01 2013-06-30

Ramavtal för ungdomsmottagningar i Östergötland mellan Landstinget i Östergötland och Östergötlands kommuner 2011-07- 01 2013-06-30 BESLUTSUNDERLAG 1(2) Kompetenscentrum STI Josefine Nordling 2011-11-17 LiÖ 2011-1894 Hälso- och sjukvårdsnämnden Ramavtal för ungdomsmottagningar i Östergötland mellan Landstinget i Östergötland och Östergötlands

Läs mer

Promemoria: Förebyggande och behandling av spelmissbruk (Ds 2015:48)

Promemoria: Förebyggande och behandling av spelmissbruk (Ds 2015:48) YTTRANDE Vårt dnr: 2016-01-22 Avdelningen för vård och omsorg Mikael Malm Socialdepartementet Enheten för familj och sociala tjänster 103 33 STOCKHOLM Promemoria: Förebyggande och behandling av spelmissbruk

Läs mer

Tjänste- och servicekvalitet inom äldre- och handikappomsorgen Avsnitt: Utförare av insatser enligt Socialtjänstlagen - Ordinärt boende

Tjänste- och servicekvalitet inom äldre- och handikappomsorgen Avsnitt: Utförare av insatser enligt Socialtjänstlagen - Ordinärt boende Tjänste- och servicekvalitet inom äldre- och handikappomsorgen - Ordinärt boende Gäller fr o m 2011-09-01 KVALITETSKRAV FÖR UTFÖRARE AV INSATSER ENLIGT SOCIALTJÄNSTLAGEN - ORDINÄRT BOENDE Lagstiftning

Läs mer

Integrerad tillsyn av missbruksoch beroendevården

Integrerad tillsyn av missbruksoch beroendevården Integrerad tillsyn av missbruksoch beroendevården Gunnel Hedman Wallin Anna Jedenius Moderator: Birgitta Hagström Missbruksuppdraget Regeringen gav Socialstyrelsen och länsstyrelserna uppdraget att förstärka

Läs mer

Verksamhetsplan för Nordmalings elevhälsa 2014/2015

Verksamhetsplan för Nordmalings elevhälsa 2014/2015 Verksamhetsplan för Nordmalings elevhälsa 2014/2015 En samlad elevhälsa i Nordmalings kommun Bakgrund I och med den nya skollagen (2010:800) samlades skolhälsovården, den särskilda elevvården och de specialpedagogiska

Läs mer

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016 Datum 2015-12-09 Stödstrukturen för evidensbaserad praktik inom vård, omsorg och socialtjänst, Skåne Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016 Mål ur den enskildes perspektiv

Läs mer

AVLÖSARSERVICE i hemmet LSS INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj 2011 ( 62) Gäller from 1 januari 2012

AVLÖSARSERVICE i hemmet LSS INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj 2011 ( 62) Gäller from 1 januari 2012 1 Vård och omsorg 2011-04-11 Beställarenheten Dnr VON 94/11 AVLÖSARSERVICE i hemmet LSS INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj 2011 ( 62) Gäller from 1 januari 2012 Utförare

Läs mer

RAPPORT. Översyn av anhörigstödet i Nacka. 2013-01-21 Annika Lindstrand

RAPPORT. Översyn av anhörigstödet i Nacka. 2013-01-21 Annika Lindstrand RAPPORT Översyn av anhörigstödet i Nacka 2013-01-21 Annika Lindstrand Sammanfattning En översyn har gjorts av anhörigstödet i Nacka. Syftet är att ge ett förslag till inriktningsbeslut och att utreda tillhörigheten

Läs mer

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015 Datum 2015-02-10 Stödstrukturen för evidensbaserad praktik inom vård, omsorg och socialtjänst, Skåne Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015 Mål ur den enskildes perspektiv

Läs mer

Årsrapport NOSAM 2013-01-03

Årsrapport NOSAM 2013-01-03 Årsrapport NOSAM 2013-01-03 Sammanfattning Erfarenheten av samverkan är att det finns en god vilja dock svårighet att hitta former, en ny situation att samarbeta, svårighet med aktivt deltagande och kontinuitet

Läs mer

5.10 Regelbok Ungdomsmottagningar Primärvårdsprogram 2016

5.10 Regelbok Ungdomsmottagningar Primärvårdsprogram 2016 1 (5) 5.10 Regelbok Ungdomsmottagningar Primärvårdsprogram 2016 2 (5) 5.10 Ungdomsmottagningar 5.10.1 Inledning Ungdomsmottagningen riktar sig till ungdomar och bedrivs i samverkan med kommunen där landstinget

Läs mer

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning Hjälpredan Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning * Med under skoltiden avses barn i fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och gymnasieskola.

Läs mer