Miljökonsekvensbeskrivning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Miljökonsekvensbeskrivning"

Transkript

1 Sida 1 (71) Westinghouse Electric Sweden AB Miljökonsekvensbeskrivning Icke-teknisk sammanfattning Bakgrund Westinghouse Electric Sweden AB (WSE) ansöker om förnyat tillstånd enligt 5 lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet hos regeringen. Ansökan gäller fortsatt drift av bolagets kärntekniska anläggningar vid Bränslefabriken på Finnslätten och inom Tegnérområdet i Västerås tills vidare, det vill säga utan tidsbegränsning. Det nuvarande verksamhetstillståndet för WSEs anläggningar i Västerås är tidsbegränsat. Ett nytt tillstånd är därför en förutsättning för att få bedriva den kärntekniska verksamheten efter den 31 december Det framgår av lagen om kärnteknisk verksamhet att för en kärnteknisk anläggning som ska tillståndsprövas ska en specifik miljöbedömning göras och information lämnas i enlighet med vad som föreskrivs i miljöbalken (1998:808). Som del av den specifika miljöbedömningen har avgränsningssamråd hållits och därefter har denna miljökonsekvensbeskrivning färdigställts. WSE har även tillstånd enligt miljöbalken för verksamheten vid Bränslefabriken, samt för verksamheten inom Tegnérområdet. De båda tillstånden enligt miljöbalken är dock inte tidsbegränsade, utan de gäller fortsatt. De påverkas inte av prövningen enligt kärntekniklagen.

2 Sida 2 (71) Beskrivning av den kärntekniska verksamheten Den kärntekniska verksamheten vid Bränslefabriken är i första hand inriktad på tillverkning av bränsle till kärnkraftverk. Mellanprodukter av urandioxid, så som pulver, kutsar och bränslestavar, tillverkas också för leverans till kund. Utgångsmaterialet är vanligen uranhexafluorid som ägs av WSEs kunder och ställs till WSEs förfogande. Den del av Tegnérverksamheten som ingår i ansökan om tillstånd enligt lagen om kärnteknisk verksamhet är BURE-laboratoriet. I provkretsen BURE sker vibrations- och nötningsprovning av bränslekonstruktioner under utveckling, det vill säga steget före produktionsfas. Lokalisering WSEs bränsleverksamhet är huvudsakligen förlagd till Bränslefabriken som är lokaliserad till norra delen av industriområdet Finnslätten, drygt 5 km norr om Västerås citykärna. Bränslefabriken är omgiven av bl a industribyggnader, verksamhetslokaler, Mälarbanan (järnvägen mellan Västerås och Stockholm), skogsmark samt mindre ytor jordbruksmark. Delar av flera bostadsområden i norra Västerås finns inom en radie på 2 km från Bränslefabriken. Tegnérområdet är beläget ca 1 km norr om Västerås citykärna och angränsar till bostadsområden i norr, öster och väster samt handels- och industriområdet Kopparlunden i söder. Motorleden E18 skiljer Tegnérområdet från Kopparlunden. Mälarbanan är belägen öster om verksamheten och i öster finns även Ringvallen med fotbollsplaner, omklädningsrum och klubbstuga. Nordost om Tegnérområdet finns Emausskolan med förskola och fritidsverksamhet. Om miljökonsekvensbeskrivningens syfte och innehåll Miljökonsekvensbeskrivningen (MKBn) ska lämnas in tillsammans med tillståndsansökan. Den ska möjliggöra en samlad bedömning av de miljökonsekvenser som den ansökta verksamheten kan antas medföra. MKBn ska tas fram med den expertkompetens som krävs utifrån verksamhetens särskilda förutsättningar och förväntade miljöeffekter.

3 Sida 3 (71) I MKBn ska följande beskrivas: Verksamheten, miljöförhållandena på platsen, alternativa lösningar, väsentliga miljöeffekter, åtgärder för att förebygga och minska negativa miljöeffekter samt uppgifter om de åtgärder som planeras för att undvika att verksamheten bidrar till att en miljökvalitetsnorm enligt 5 kap miljöbalken inte följs. En icke-teknisk sammanfattning ska också ingå, liksom en redogörelse för de samråd som har skett och vad som då kommit fram. Uppgifter om beredskapen för och föreslagna insatser vid allvarliga olyckor ska redovisas, om sådana uppgifter är relevanta. Mätmetoder, underlag och informationskällor som har använts, med uppgift om eventuella brister och osäkerheter i metoderna och underlagen, ska beskrivas och referenser ska anges i referenslista. De uppgifter som ska finnas med i miljökonsekvensbeskrivningen ska ha den omfattning och detaljeringsgrad som är rimlig med hänsyn till rådande kunskaper och bedömningsmetoder, och som behövs för att en samlad bedömning ska kunna göras av de väsentliga miljöeffekter som verksamheten kan antas medföra. Avgränsning av miljökonsekvensbeskrivningen Då det är WSEs bränsletillverkning och BURE-laboratoriet som omfattas av ansökan om tillstånd enligt kärntekniklagen är det dessa verksamheters miljöeffekter som denna MKB fokuserar på. Det betyder att övriga delar av verksamheten redovisas mycket översiktligt då de inte ingår i ansökan. Nedanstående frågor (utan inbördes rangordning) läggs särskild vikt vid i MKBn: Avfall Energi-, råvaru- och kemikalieförbrukning Utsläpp till luft Utsläpp till vatten Människors hälsa Säkerhetsfrågor Människors hälsa syftar i MKB-sammanhang på allmänhetens hälsa. När det gäller de anställdas hälsa (arbetsmiljö) redovisas denna fråga i huvudsak i ansökan enligt kärntekniklagen och endast mycket översiktligt i MKBn eftersom miljöbalken inte är tillämplig på arbetsrelaterad ohälsa. Den geografiska avgränsningen i MKBn utgörs huvudsakligen av kommungränsen.

4 Sida 4 (71) Tidsmässigt omfattar MKBn såväl det nuvarande som framtida driftskedet. Däremot beskrivs effekter av framtida avveckling med rivning av de kärntekniska anläggningarna mera översiktligt i MKBn. Detta eftersom en avveckling beräknas ligga så långt fram i tiden att myndighetskrav, drift- och omgivningsförhållanden etc vid denna tidpunkt är svåra att förutsäga. Avgränsningarna som redovisas ovan har stämts av vid avgränsningssamrådet. Inkomna samrådssynpunkter på innehållet i MKBn har beaktats av WSE. Alternativ Ansökan enligt kärntekniklagen avser en förlängning av tillståndet för WSEs verksamhet på Finnslätten och Tegnérområdet i Västerås tillsvidare. WSE har alltså inte för avsikt att ändra verksamhetens inriktning eller omfattning. Miljöförhållandena innan den ansökta verksamheten påbörjas, eller förhållandena som skulle råda om en ansökt ändring inte kommer till stånd, utgör normalt det så kallade nollalternativet i en MKB. Med anledning av vad som sägs ovan, att den kärntekniska verksamheten förblir densamma, bedöms det inte finnas något nollalternativ i det här fallet. Nollalternativet och det ansökta alternativet är ett och samma. I MKBn redovisas inga alternativ till nuvarande lokalisering. Bränslefabriken på Finnslätten och provningsverksamheten i BURE på Tegnérområdet i Västerås är befintliga verksamheter. En omlokalisering av verksamheterna med anledning av tillståndsansökan enligt kärntekniklagen är inte miljömässigt motiverat, ej heller ekonomiskt rimligt. Sammanfattning av väsentliga miljöeffekter De huvudsakliga miljöeffekterna till följd av den kärntekniska verksamheten vid Bränslefabriken följer av dess stora råvaru-, kemikalie- och energiförbrukning samt av att kärnavfall uppstår. Den huvudsakliga miljöeffekten av verksamheten i BURE-laboratoriet följer av den höga energiförbrukningen. Det uran som finns på plats vid provning i BURE är naturligt eller utarmat uran och detta är instängt i provobjekten. Öppen uranhantering förekommer alltså inte, och därmed inte heller utsläpp av uran. WSEs verksamheter i Västerås bidrar med en effektiv dos till allmänheten som är på nivån tusendelar av gränsvärdet, det vill säga den är försumbar även om en individ utsätts för stråldoser från flera olika källor. Utsläppen från WSE har inte heller någon signifikant effekt på andra organismer än människor. Doskonsekvenserna i samband med deponering av avfall från Bränslefabriken har analyserats för anställda vid deponierna, för allmänheten samt också för fallet med ett framtida intrång. Beräkningar har gjorts för mycket långa tidsperioder. Beräknade doser till allmänheten beroende på avfall från WSE är också på nivån tusendelar av gränsvärdet.

5 Sida 5 (71) Skyddsåtgärder i verksamheten Den kärntekniska verksamheten omfattas av ett stort antal nationella och internationella bestämmelser gällande strålskydd, säkerhet samt skydd för människors hälsa och miljön. Genom att uppfylla de krav som ställs i regelverken samt genom att arbeta för ständiga förbättringar läggs grunden till WSEs miljöskyddsarbete. Nedan ges exempel på sådana åtgärder som syftar till att förebygga och begränsa negativa effekter av WSEs verksamhet: Utsläpp kontrolleras genom olika mätsystem och analysrutiner. Kontrollen syftar dels till att kvantifiera utsläppen, men en annan viktig funktion är att varna för onormal funktion så att åtgärder kan vidtas för att motverka utsläpp. Uran hanteras i största möjliga utsträckning i slutna kärl som förhindrar oavsiktlig spridning. Öppen hantering sker bara inomhus och då det finns risk för damning sker hanteringen i utrymmen med särskild processventilation. Utsläppspunkterna till uteluft är försedda med rening (filterbankar). Uranhaltigt avloppsvatten från processerna renas internt och det uran som då avskiljs ur avloppsvattnet återtas i tillverkningsprocessen. Kemiska produkter som används i verksamheten finns upptagna i en kemikalieförteckning. Riskanalyser genomförs för processer, utrustningar och anläggningar där WSE bedömer att risk för utsläpp av kemiska produkter kan finnas. För att minimera behovet av avancerad avfallsbehandling och deponering i slutförvar sorteras det urankontaminerade avfallet efter graden av kontaminering. Aktiviteten mäts och avfallsbehandlingen anpassas efter aktivitetsinnehållet. I samband med transporter av radioaktiva ämnen används särskilda transportbehållare. Transporterna genomförs i enlighet med särskilda regler. Behållarna och reglerna skyddar allmänheten från att utsättas för strålning.

6 Sida 6 (71) INNEHÅLL 1 ADMINISTRATIVA UPPGIFTER 12 2 UTFORMNING, OMFATTNING OCH ANDRA EGENSKAPER Ansökan och dess omfattning m m Vad ansökan avser och vem som handlägger den Nuvarande tillstånd enligt kärntekniklagen Samband med andra tillstånd Sevesobestämmelserna Ansökans omfattning Miljökonsekvensbeskrivningens omfattning och detaljeringsgrad Avgränsning i sak Tidsmässig avgränsning Geografisk avgränsning Verksamhetens inriktning och omfattning Lokalisering 19 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING Historik Verksamheten vid Bränslefabriken Allmänt Konvertering Urandioxidkutstillverkning BA-kutstillverkning Stav- och patrontillverkning Boxtillverkning Komponenttillverkning Spridartillverkning Styrstavstillverkning Oförstörande provning Uranförråd Fuel Service Center Laboratorier Tegnérverksamheten Allmänt Bränsleprovning i BURE-laboratoriet Övrig bränsleprovning Komponentprovning för kärnkraftverken Utbildning och tillverkning av verktyg Provkretsarna LOKE och GRIM Framtida avveckling och rivning WSEs avvecklingsplan Förutsättningar för avveckling och rivning 31

7 Sida 7 (71) Slutfasen av driftskedet Avställningsdriften Rivningsdriften 32 4 ALTERNATIV Nollalternativ och sökt alternativ Alternativ lokalisering Alternativ omfattning och utformning 33 5 OMGIVNINGSBESKRIVNING OCH RÅDANDE MILJÖFÖRHÅLLANDEN Planförhållanden Recipienter och recipientförhållanden Ytvatten Grundvatten Luft Riksintressen Skyddade områden Fornlämningar 37 6 MILJÖEFFEKTER AV DEN KÄRNTEKNISKA VERKSAMHETEN Uppkomst av avfall Urankontaminerat avfall och varför det uppstår Annat radioaktivt avfall Historiskt kärnavfall Friklassning Avfallsomhändertagande Avfallstransporter Energi-, råvaru- och kemikalieförbrukning Utsläpp till mark Utsläpp till vatten Utsläppsmängder m m Värdering av risker för bedömning av effekter på vattenlevande organismer Utsläpp till luft Utsläppsmängder m m Värdering av risker för bedömning av effekter på andra organismer än människor Människors hälsa Om joniserande strålning Stråldos Olyckor, t ex haveri, brand och dylikt Konventionella olyckor i anslutning till den kärntekniska verksamheten Radiologiska olyckor Omgivningskonsekvenser av yttre händelser Sårbarhet för klimatförändringar 54

8 Sida 8 (71) 6.8 Avveckling och rivning Uppkomst av kärnavfall vid rivning Uppkomst av miljöfarligt, icke radioaktivt material Utsläpp till luft vid rivning Utsläpp till vatten vid rivning 57 7 SKYDDSÅTGÄRDER OCH FÖRSIKTIGHETSMÅTT Kort om kraven i kärntekniklagen Kort om kraven i strålskyddslagen Vidtagna skyddsåtgärder och försiktighetsmått Utsläppsbegränsning Avfallsbegränsning Försiktighetsmått vid framtida avveckling 61 8 BEAKTANDE AV DE ALLMÄNNA HÄNSYNSREGLERNA Kunskapskravet Försiktighetsprincipen och bästa möjliga teknik Produktvalsprincipen Hushållningsprincipen Val av plats 63 9 ÅTGÄRDER FÖR UPPFYLLELSE AV MILJÖKVALITETSNORMER Luft Vatten SAMRÅDSREDOGÖRELSE BEREDSKAP OCH INSATSER VID ALLVARLIGA OLYCKOR METODER, UNDERLAG OCH INFORMATIONSKÄLLOR Informationsinhämtning Beräkningsmetoder Osäkerheter i underlaget Kravet på sakkunskap REFERENSLISTA 67 MKB-BILAGOR 1 Kartor 2 Samrådsredogörelse

9 Sida 9 (71) FÖRKORTNINGAR ADR ALARA ASTM C AUC BA BAT B 4 C BWR CaCO 3 CaF 2 CO 2 Co-60 Cs-137 EUP F EAT Agreement Européen Relatif au Transport International des Marchandises Dangereuses par Route (regelverk för transport av farligt gods på landsväg) As Low As Reasonably Achievable (begränsning av stråldosen till människor så långt detta rimligen kan göras med hänsyn tagen till såväl ekonomiska som samhälleliga faktorer) American Society for Testing and Materials (gällande standard för kommersiellt uran) Ammoniumuranylkarbonat Burnable Absorber (brännbar absorbator) Best Available Technique (användande av den mest effektiva metoden för att begränsa utsläpp av radioaktiva ämnen och utsläppens skadliga effekter på människors hälsa och miljön, och som inte medför orimliga kostnader) Borkarbid Boiling Water Reactor (kokarvattenreaktor) Kalciumkarbonat (används i kalktorn för avskiljning av fluorider) Kalciumfluorid (bildas i kalktorn vid avskiljning av fluorider) Koldioxid Co-60 är en radioaktiv koboltisotop med masstal 60 (förekommer vid kärnkraftverk p g a neutronaktivering av koboltisotopen Co-59) Cs-137 är en radioaktiv cesiumisotop med masstal 137 (bildas i kärnkraftsreaktorer) Enriched Uranium Product (uran klassificeras normalt beroende på om det kan betraktas som naturligt, EUP, eller kommersiellt alternativt utanför normalspecifikationen, se OSEUP) Fluor ERICA Assessment Tool (Verktyg för värdering av risker för organismer i olika miljöer. Medger dosvärdering till den mest utsatta organismtypen.)

10 Sida 10 (71) FMIS FSC Gy IAEA LWR MKB µsv msv NH 3 NOx OSEUP PCB ph PM ppm PWR RAÄ Redox RMA SFR Fornminnesinformationssystem, Riksantikvarieämbetets databas Fuel Service Center, Servicecenter för service och förrådshållning av utrustningar för insatser i kundernas kärnkraftverk Gray, mått för absorberad dos (1 joule/kg = 1 Gy) International Atomic Energy Agency (Internationella atomenergikommissionen) Light Water Reactor (lättvattenreaktor) Miljökonsekvensbeskrivning Mikrosievert, mått för ekvivalent dos (1 Sv = µsv) Millisievert, mått för ekvivalent dos (1 Sv = 1000 msv och 1 Sv = 1 joule/kg) Ammoniak Kväveoxider (benämns även nitrösa gaser) Off Spec Enriched Uranium Product (uranmaterial som innehåller högre halt av isotopen uran-236 än vad som är normalt) Polyklorerade bifenyler (räknas till gruppen långlivade organiska föroreningar) Logaritmiskt mått för surhet (en neutral lösning har ph-värde 7 vid rumstemperatur) Maximal partikelstorlek (PM10: Partiklar som inte är större än att de kan passera genom ett selektivt intag som med 50 procents effektivitet avskiljer partiklar med en aerodynamisk diameter av 10 mikrometer) Parts per million (antal per miljon) Pressurized Water Reactor (tryckvattenreaktor) Riksantikvarieämbetet (RAÄ ingår t ex i identitetsbeteckningen på fornlämningar) Benämning på katalytisk reningsanläggning för nitrösa gaser Ranstad Mineral AB SKBs slutförvar för låg- och medelaktivt kortlivat kärnavfall

11 Sida 11 (71) SFL SKB SMHI SSM SVAFO TBP TVO SKBs slutförvar för långlivat låg- och medelaktivt avfall Svensk Kärnbränslehantering AB Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (expertmyndighet med uppgift att ta fram prognoser för väder, vind, vatten samt klimat och miljö) Strålsäkerhetsmyndigheten AB SVAFOs verksamhet omfattar hantering och behandling av avfall från tidigare forsknings- och utvecklingsverksamhet i bl a Studsvik för att möjliggöra slutförvaring Tributylfosfat (används som jonbytare i kolonner) Teollisuuden Voima Oy, finskt kärnkraftsbolag U-232 Uranisotop med masstal 232 (denna har dotterprodukter, t ex tallium-208, som avger gammastrålning med höga gammaenergier) U-234 Uranisotop med masstal 234 (dominerar oftast med avseende på aktivitet) U-235 Klyvbar uranisotop med masstal 235 U-236 Uranisotop med masstal 236 U-238 Uranisotop med masstal 238 (den mest förekommande isotopen, både i naturen och inom WSEs tillverkningskedja) UF 6 Uranhexafluorid (råvara som konverteras till urandioxid) UO 2 /U 3 O 8 Olika former av uranoxid VOC VVER WSE Zirkaloy ÅHB Lättflyktiga organiska föreningar Benämning på tryckvattenreaktorkonstruktion med ursprung i Sovjetunionen Westinghouse Electric Sweden AB Zirkoniumlegering (det förekommer flera olika) Återkommande helhetsbedömning (på engelska Periodic Safety Review, PSR)

12 Sida 12 (71) 1 ADMINISTRATIVA UPPGIFTER Anläggningsnamn Fastighetsbeteckning Kärntekniska anläggningar Westinghouse Electric Sweden AB - Bränslefabriken - Tegnérverksamheten Västerås 3:61 (Bränslefabriken) Isolatorn 3, del av (Tegnérverksamheten) Bränslefabriken, Finnslätten Organisationsnummer BURE-laboratoriet, Tegnérområdet, byggnad 296 Huvudman Adress Besöksadress Westinghouse Electric Sweden AB (WSE) Västerås Bränslefabriken: Bränslegatan 1, Finnslätten, Västerås BURE-laboratoriet: Forskargränd 13, Tegnér, Västerås Telefon, vxl Ansvarig för verksamheten Kontaktperson Tillsynsmyndigheter Aziz Dag VD Mikael Pellfolk Tf avdelningschef kvalitet, miljö, hälsa och säkerhet Tfn: E-post: pellfomj@westinghouse.com Länsstyrelsen i Västmanlands län (miljöbalken) Strålsäkerhetsmyndigheten (strålskyddslagen, lagen om kärnteknisk verksamhet, lagen om transport av farligt gods, miljöbalken såvitt avser olägenheter från joniserande strålning i verksamheten då denna är tillståndspliktig enligt miljöprövningsförordningen (2013:251) samt är kärnteknisk verksamhet enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet och verksamhet med joniserande strålning enligt strålskyddslagen (2018:396))

13 Sida 13 (71) Nuvarande tillstånd enligt lagen om kärnteknisk verksamhet Verksamhetskod enligt miljöprövningsförordningen Tillstånd enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet till verksamhet vid Finnslätten m.m. i Västerås kommun Regeringsbeslut daterat , M2009/2688/Mk Verksamhetskod 23.40, tillståndsplikt A, Framställning eller anrikning av kärnbränsle etc (Bränslefabriken) Verksamhetskod 23.50, tillståndsplikt A, Behandling eller lagring av obestrålat kärnbränsle (Bränslefabriken, Tegnérverksamheten) 2 UTFORMNING, OMFATTNING OCH ANDRA EGENSKAPER 2.1 ANSÖKAN OCH DESS OMFATTNING M M Vad ansökan avser och vem som handlägger den Westinghouse Electric Sweden AB (WSE) ansöker om förnyat tillstånd enligt 5 lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet (kärntekniklagen) hos regeringen. Ansökan avser fortsatt drift av bolagets kärntekniska anläggningar vid Bränslefabriken på Finnslätten och inom Tegnérområdet i Västerås tills vidare, det vill säga utan tidsbegränsning. Ansökan med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning lämnas in till Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) för granskning. Efter granskningen lämnar SSM över ansökan och miljökonsekvensbeskrivningen tillsammans med ett eget yttrande till regeringen för beslut. Ett nytt tillstånd enligt kärntekniklagen är en förutsättning för att WSE ska få bedriva den kärntekniska verksamheten efter den 31 december 2019 eftersom det nuvarande verksamhetstillståndet är tidsbegränsat Nuvarande tillstånd enligt kärntekniklagen Det nuvarande tillståndsbeslutet enligt kärntekniklagen lyder enligt följande: Regeringens beslut Regeringen godkänner den i ärendet redovisade miljökonsekvensbeskrivningen.

14 Sida 14 (71) Regeringen beviljar Westinghouse Electric Sweden AB (WSE) (org.nr ) fortsatt tillstånd enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet. Tillståndet omfattar att inneha och driva en anläggning vid Finnslätten i Västerås för tillverkning av kärnbränsle där uran-235 ingår med högst 5 viktprocent. Tillståndet gäller förvärv, innehav, bearbetning eller annan befattning med kärnämne där isotopen uran-235 ingår med högst 5 viktprocent, i form av uranhexafluorid som uppfyller kraven i standarden ASTM C-996 eller annat uran som har sitt ursprung i material som uppfyller denna standard. Tillståndet gäller också förvärv, innehav, bearbetning eller annan befattning med kärnämne där isotopen uran-235 ingår med högst 5 viktprocent, annat än ovan, med villkor att Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) efter ansökan från WSE har gett sitt godkännande. Tillståndet gäller även att inom Tegnérområdet inneha och driva ett laboratorium, BURElaboratoriet, för vibrations- och nötningsprovning av bränslepatroner varvid bränslestavarna innehåller urandioxidkutsar tillverkade av naturligt eller utarmat uran. Tillståndet gäller för produktion av 900 ton urandioxid per år genom konvertering. Utöver att urandioxid produceras inom anläggningen förekommer att uranoxidpulver och -kutsar samt bränslestavar tas in från externa leverantörer. Den totala mängden uran vid anläggningen vid Finnslätten får vid varje given tidpunkt maximalt uppgå till 1500 ton uran. Tillståndet gäller t.o.m. den 31 december Samband med andra tillstånd Huvuddelen av den verksamhet med strålning som bedrivs av WSE utgör kärnteknisk verksamhet, vilken är tillståndspliktig enligt kärntekniklagen. WSE har enligt vad som beskrivits ovan tillstånd för den kärntekniska verksamheten som gäller till Viss verksamhet med strålning ligger dock utanför kärntekniklagens tillämpningsområde. Sådan verksamhet är tillståndspliktig enligt strålskyddslagen (2018:396). För WSEs del är det t ex fråga om verksamhet med radioaktiva ämnen i form av slutna eller öppna strålkällor, utrustning kontaminerad med radioaktiva ämnen samt tekniska anordningar som är avsedda att utsända joniserande strålning. För viss verksamhet inträder tillståndsplikten enligt strålskyddslagen som ett resultat av att den beviljats undantag från kärntekniklagens bestämmelser. Inom Bränslefabrikens område på Finnslätten finns en verkstad för service och förrådshållning av utrustningar för insatser i kundernas kärnkraftverk, Fuel Service Center (FSC). Verkstaden och det aktiva förrådet är kontrollerade områden inom vilka det är tillåtet att hantera

15 Sida 15 (71) radioaktivt kontaminerade utrustningar och material. För FSCs verksamhet med strålning finns tillstånd enligt strålskyddslagen. Inom Tegnérområdet finns i byggnad 183 en anläggning, Blå zon Tegnér, för service och provning i testriggen TRYM av styrventiler till kärnkraftverkens avblåsningssystems säkerhetsventiler samt för service av drivdon och lägesindikeringar till styrstavar. Blå zon Tegnér är kontrollerat område inom vilket det är tillåtet att hantera radioaktivt kontaminerade utrustningar och material. Inom Blå zon Tegnér förekommer också service och förrådshållning av utrustningar som används vid service av kärnkraftverk. Denna verksamhet motsvarar den som ovan beskrivits för FSC på Finnslätten. Tillstånd enligt strålskyddslagen finns för denna verksamhet. WSE har tillstånd enligt miljöbalken för verksamheten vid Bränslefabriken för en produktion av högst 900 ton konverterad mängd urandioxid per år, samt tillstånd enligt miljöbalken för verksamheten på Tegnérområdet. De båda tillstånden enligt miljöbalken är dock inte tidsbegränsade, utan gäller fortsatt. De berörs inte av den kommande prövningen om fortsatt tillstånd enligt kärntekniklagen. Verksamheten bedöms inte påverka miljön i ett naturområde som är förtecknat enligt 7 kap 27 första stycket 1 eller 2 miljöbalken (Natura 2000). Prövning och tillstånd enligt 7 kap 28 a miljöbalken är således inte aktuellt Sevesobestämmelserna Enligt vad som framgår av Sevesobestämmelserna är dessa inte tillämpliga på faror som har samband med joniserande strålning hos ämnen. I miljödomstolens dom i mål M , som utgör nuvarande tillstånd enligt miljöbalken för bränsleverksamheten, gjordes bedömningen att WSEs bränsleverksamhet inte utgör någon Sevesoanläggning; Bolaget och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har olika uppfattning beträffande om anläggningen ska betraktas som en Sevesoanläggning. Anläggningen har inte vid tidigare överväganden i denna fråga klassats som en sådan. Med beaktande av såväl regeringens som kommissionens uttalande som refererats i domen angående sevesoregleringens tillämpning, bedömer miljödomstolen att hanteringen av de här aktuella kemikalierna är så kringgärdade av säkerhetsbestämmelser att anläggningen inte omfattas av sevesolagen. Bränslefabriken har alltså inte tidigare utgjort Sevesoanläggning. Flera ändringar infördes i Sevesolagstiftningen den 1 juni 2015 med anledning av Seveso III-direktivet, bland annat anpassning till den så kallade CLP-förordningen om klassificering, märkning och förpackning av kemiska produkter. Därefter har en förändrad klassificering av salpetersyra skett i CLPförordningen och eftersom salpetersyra hanteras i Bränslefabriken pågår en ny intern översyn avseende Seveso-frågan hos WSE. Skulle det visa sig att Bränslefabriken hädanefter är att betrakta som en Sevesoanläggning kommer ett separat Sevesosamråd att initieras av WSE.

16 Sida 16 (71) Som nämnts ovan ingår inte faror som hör samman med joniserande strålning hos ämnen i Seveso. Vid ett eventuellt Sevesosamråd berörs därmed huvudsakligen kemikalier som hanteras i övriga delar av Bränslefabriken, det vill säga i den icke kärntekniska verksamheten. Det bedöms av WSE vara lämpligt att Sevesofrågan hanteras skilt från ansökan enligt kärntekniklagen. Det har vid avgränsningssamrådet framkommit att Länsstyrelsen i Västmanlands län och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i allt väsentligt delar denna syn. Provningsverksamheten i BURE-laboratoriet omfattas inte av Sevesobestämmelserna, inte heller WSEs övriga verksamhet inom Tegnérområdet Ansökans omfattning Ansökan enligt kärntekniklagen avser borttagande av tidsbegränsningen i det befintliga tillståndet, det vill säga förlängning av tillståndet för WSEs kärntekniska verksamheter på Finnslätten och inom Tegnérområdet i Västerås tillsvidare. 2.2 MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNINGENS OMFATTNING OCH DETALJERINGSGRAD Det framgår av 5 c lagen om kärnteknisk verksamhet att för en kärnteknisk anläggning som ska tillståndsprövas ska det göras en specifik miljöbedömning, information lämnas och samordning ske enligt 6 kap miljöbalken (1998:808), om en betydande miljöpåverkan kan antas. WSEs verksamhet antas enligt 6 miljöbedömningsförordningen (2017:966) alltid medföra betydande miljöpåverkan vid tillståndsprövning. WSE har tagit fram ett skriftligt samrådsunderlag och genomfört avgränsningssamråd, vilket ingår som en del av den specifika miljöbedömningen som nämns ovan. Samrådsunderlaget har varit disponerat på ett sådant sätt att det till stora delar har haft samma utformning som denna MKB. Ett sådant upplägg valdes för att uppfylla kraven på samrådsunderlag i 8-9 miljöbedömningsförordningen och för att underlätta för berörda samrådsparter att framföra synpunkter när det gäller omfattning och detaljeringsgrad hos MKBn. Vid färdigställande av denna MKB har hänsyn tagits till samrådssynpunkterna. Avgränsningar av MKBn redovisas nedan Avgränsning i sak Enligt 6 kap 37 miljöbalken ska de uppgifter som ska finnas med i MKBn ha den omfattning och detaljeringsgrad som är rimlig med hänsyn till rådande kunskaper och bedömningsmetoder och som behövs för att en samlad bedömning ska kunna göras av de väsentliga miljöeffekter som verksamheten kan antas medföra.

17 Sida 17 (71) Det är WSEs bränsletillverkning och BURE-laboratoriet för vibrations- och nötningsprovning som omfattas av ansökan om tillstånd enligt kärntekniklagen och därför står i fokus i denna MKB. Det betyder att övriga delar av verksamheten beskrivs mycket översiktligt då de inte ingår i ansökan. Nedanstående frågor (utan inbördes rangordning) läggs särskild vikt vid i MKBn: Avfall Energi-, råvaru- och kemikalieförbrukning Utsläpp till luft Utsläpp till vatten Människors hälsa Säkerhetsfrågor Människors hälsa syftar i MKB-sammanhang på allmänhetens hälsa. När det gäller de anställdas hälsa (arbetsmiljö) redovisas denna fråga i huvudsak i ansökan enligt kärntekniklagen och endast mycket översiktligt i MKBn eftersom miljöbalken enligt 1 kap 3 inte är tillämplig på arbetsrelaterad ohälsa Tidsmässig avgränsning Tidsmässigt omfattar MKBn såväl det nuvarande som framtida driftskedet. Däremot beskrivs effekter av framtida avveckling med rivning av de kärntekniska anläggningarna endast översiktligt i MKBn. Detta eftersom en avveckling beräknas ligga så långt fram i tiden att myndighetskrav, drift- och omgivningsförhållanden etc vid denna tidpunkt är svåra att förutsäga. Det har tidigare funnits bestämmelser i följdlagstiftningen till kärntekniklagen om särskilt tillstånd och MKB vid avveckling och rivning av kärntekniska anläggningar. Miljöeffekter av rivning har därför inte tidigare ingått i MKB till ansökan om tillstånd enligt kärntekniklagen när verksamhetsutövaren har haft för avsikt att driva den kärntekniska verksamheten vidare. Miljöeffekter av rivning ska dock numera ingå i MKBn vid ansökan om tillstånd enligt kärntekniklagen enligt de nya bestämmelserna i 16 och 18 miljöbedömningsförordningen (2017:966). Bestämmelserna är tillämpliga vid tillståndsprövningar enligt såväl miljöbalken som kärntekniklagen. Idag framgår av följdlagstiftningen till strålskyddslagen och kärntekniklagen att en avvecklingsplan ska finnas för WSEs verksamhet. Vidare att planen ska hållas aktuell, såväl under den tid verksamheten pågår som under tiden den avvecklas. Sådan avvecklingsplan finns framtagen för Bränslefabriken och Tegnérverksamheten.

18 Sida 18 (71) Geografisk avgränsning MKBn har avgränsats så att effekterna av verksamheten i huvudsak beskrivs för områdena i WSEs närhet; När det gäller människors hälsa, utsläpp till luft och vatten samt transporter av kemikalier, råvaror, produkter och avfall utgörs den geografiska avgränsningen i huvudsak av kommungränsen. Säkerhetsfrågor relateras geografiskt till mer verksamhetsnära områden. I arbetet med avgränsning av MKBn har också ett ställningstagande gjorts som innebär att verksamheten inte anses medföra betydande miljöpåverkan i annat land/över nationsgränsen. Det vill säga att ställningstagandet i denna fråga från tidigare tillståndsprövningar kvarstår. 2.3 VERKSAMHETENS INRIKTNING OCH OMFATTNING Bränslefabriken Verksamheten vid Bränslefabriken är i första hand inriktad på tillverkning av bränslepatroner för kärnkraftverk. Dessutom tillverkas vissa mellanprodukter av urandioxid så som pulver, kutsar och stavar. Utöver den kärntekniska verksamheten bedrivs tillverkning av bränsleboxar, styrstavar samt andra bränsle- och reaktorkomponenter. Nuvarande produktion i Bränslefabriken uppgår till ca ton konverterad mängd urandioxid per år. Produktionen kan variera mellan olika år och kan komma att öka och närma sig den högst tillåtna enligt det nuvarande verksamhetstillståndet, det vill säga 900 ton konverterad mängd urandioxid per år, men beräknas inte komma att överstiga denna mängd. WSE har under 2017 ansökt om och under 2018 erhållit godkännande från SSM att hantera och bearbeta 30 ton så kallat OSEUP-material i Bränslefabriken på försök. OSEUP är ett uranmaterial som innehåller högre halter av isotoperna U-232, U-234 och U-236 än vad som är normalt, det vill säga att halterna går utöver vad som specificeras i ASTM C996 (standard för kommersiellt uran). Hanteringen av OSEUP medför inte i sig någon utökning av produktionsmängden, utan materialet ersätter annan uranråvara. Hanteringen ställer dock högre krav när det gäller strålskyddet. WSE yrkar att också i framtiden få bearbeta OSEUP-material efter ansökan om särskilt godkännande från SSM, det vill säga att vad som föreskrivs om OSEUP i det nuvarande tillståndet enligt kärntekniklagen ska överföras i det förnyade tillståndet. BURE-laboratoriet Den del av Tegnérverksamheten som utgör kärnteknisk verksamhet och ingår i tillståndsansökan är BURE-laboratoriet. I provkretsen BURE sker vibrations- och nötningsprovning. En bränslepatron testas i drygt en månad och därefter sker utvärderingen vid Bränslefabriken. BURE körs intermittent med olika långa uppehåll beroende på efterfrågan.

19 Sida 19 (71) Verksamheten i provkretsen BURE planeras fortsätta med oförändrad inriktning och omfattning i framtiden. 2.4 LOKALISERING WSEs bränsleverksamhet är huvudsakligen förlagd till Bränslefabriken som är lokaliserad i norra delen av industriområdet Finnslätten, drygt 5 km norr om Västerås citykärna. Bränslefabriken är omgiven av bland annat industribyggnader, verksamhetslokaler, skogsmark och mindre ytor jordbruksmark, se bild 1. Mälarbanan (järnvägen mellan Västerås och Stockholm) återfinns i väster. Halva bostadsområdet Hökåsen samt delar av bostadsområdena Gryta, Nordanby, Haga, Malmaberg och Bjurhovda finns inom en radie på 2 km från Bränslefabriken. Bild 1. Bränslefabriken på norra Finnslätten i Västerås. Tegnérområdet är beläget ca 1 km norr om Västerås citykärna och angränsar till bostadsområdena Tegnérlunden i norr, Karlsdal i väster, Sandgärdet i öster samt handels- och industriområdet Kopparlunden i söder. Den hårt trafikerade motorleden E18 skiljer Tegnérområdet från Kopparlunden. Mälarbanan avgränsar mot Sandgärdet i öster. Nordost om Tegnérverksamheten finns Emausskolan med förskola och fritidsverksamhet och i öster även en idrottsplats, Ringvallen, med fotbollsplaner, omklädningsrum och klubbstuga för fotbollklubben BK30. Kartor, se Bilaga 1.

20 Sida 20 (71) 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING Verksamheten beskrivs översiktligt i denna MKB och mer detaljerat i övriga delar av tillståndsansökan enligt lagen om kärnteknisk verksamhet. 3.1 HISTORIK Bränslefabriken När första härden till kärnkraftverket Oskarshamn 1 skulle tillverkas av ASEA började företaget 1965 att uppföra den så kallade gamla fabriken på Finnslätten i Västerås. Det är på samma plats som Bränslefabriken fortfarande är belägen. Produktionen var inriktad på bränsle till kokarvattenreaktorer (BWR-bränsle). I inledningsskedet köptes urandioxidpulver från leverantörer i Storbritannien, USA och Tyskland. Pulvret pressades till kutsar, sintrades och slipades i den gamla fabriken. Även stavtillverkningen och patronmontaget gjordes i denna fabrik. Även om detaljkonstruktionen har utvecklats genom åren har grundkonceptet förblivit detsamma: Bränslekutsar av keramisk urandioxid, kapslade i rör av legerad zirkonium som sätts samman till bränslepatroner, som i sin tur placeras i bränsleboxar av legerad zirkonium. År 1969 påbörjades byggandet av en ny fabrik på samma fastighet som den gamla. Produktionen i den nya fabriken inleddes I den gamla fabriken övergick man då till att tillverka urandioxidbränsle innehållande den brännbara absorbatorn gadolinium. Fram till 1976 hade urandioxidpulver importerats. Under detta år togs en kemteknisk anläggning för tillverkning av urandioxidpulver i drift. Utgångsmaterialet uranhexafluorid omvandlas till urandioxid genom den så kallade AUC-processen. AUC-tekniken köptes från det tyska företaget RBU, som var ett dotterföretag till Siemens tillkom en ny verkstad vid Bränslefabriken för tillverkning av bränsle för tryckvattenreaktorer (PWR). PWR-bränsle har en annan detaljkonstruktion än BWR-bränsle. Grundkonceptet är dock detsamma. ASEA-ATOM fick tillgång till bränsleteknik för PWR genom ett samarbetsavtal med det amerikanska företaget Westinghouse startades tillverkning av VVER-bränsle för kärnreaktorer i Ukraina. VVER-bränsle har en annan typ av detaljkonstruktion än PWR-bränsle. Grundkonceptet är dock detsamma. Bränslekutsarna och stavarna tillverkas också på samma sätt som för BWR- och PWR-bränsle.

21 Sida 21 (71) Tegnérverksamheten Kärnkraftutvecklingsverksamheten i Tegnérområdet startades i slutet 1950-talet av dåvarande ASEAs kärnkraftsavdelning bildades ASEA-ATOM, hälftenägt av staten och ASEA. Provningslaboratoriet i byggnad 296 togs i bruk år Testriggen FRIGG uppfördes vid 1960-talets slut. Därefter har ett antal olika testriggar använts och en del har avvecklats. Först FRIGG och senare BURE har använts för nötnings- och vibrationsprovning sedan mitten av 1970-talet. Ventilprovningar har gjorts i TRYM sedan år Den nyaste av testriggarna är ODEN som driftsattes VERKSAMHETEN VID BRÄNSLEFABRIKEN Allmänt Utgångsmaterialet för bränsletillverkning ägs normalt av kunderna och ställs till WSEs förfogande, främst i form av uranhexafluorid (UF 6 ). Även olika former av uranoxid kan förekomma. Vad gäller OSEUP-material, se avsnitt 2.3. I Bränslefabriken kan det även förekomma viss hantering av halvfabrikat, exempelvis urandioxidpulver, kutsar och bränslestavar från annan tillverkare än WSE. Utöver den kärntekniska verksamheten bedrivs tillverkning av bränsleboxar, styrstavar samt andra bränsle- och reaktorkomponenter. På fabriksområdet finns en verkstad för underhåll och förrådshållning av kontaminerade verktyg som har använts vid arbete ute på kärnkraftverk. Viss tillverkning av verktyg sker också. För helhetsbildens skull redovisas alla de olika delarna i verksamheten nedan, också sådana som inte utgör kärnteknisk verksamhet Konvertering Konverteringen består av en våtkemisk processanläggning där uranhexafluorid (UF6) omvandlas till urandioxid (UO2). Detta sker genom att uranhexafluoriden förångas och får reagera med ammoniak, vatten och koldioxid varvid en fällning av ammoniumuranylkarbonat (AUC) bildas, se bild 2. Denna fällning tvättas och torkas bl a med hjälp av metanol. Därefter sker en värmebehandling med tillsats av vätgas och överhettad ånga varvid UO2 bildas. I stället för UF6 som utgångsmaterial kan uranoxider upplösta i salpetersyra från senare tillverkningssteg användas.

22 Sida 22 (71) Bild 2. Konvertering av UF 6. Tillsatta kemiska produkter såsom ammoniak, koldioxid och metanol recirkuleras i processen. Processvattnet renas från rester av fluor och uran i flera olika steg. Spillvatten från duschar, tvättmaskiner och golvrengöring behandlas i en vattenreningsanläggning för att minimera uraninnehållet före utsläpp till det kommunala spillvattennätet. Kvävehaltigt, renat processvatten avleds för närvarande i en separat ledning till denitrifikationsanläggningen vid det kommunala avloppsreningsverket i Västerås, Kungsängsverket, som drivs av Mälarenergi AB. Förändrat förfarande med nyttiggörande av kväveinnehållet i vattnet som växtnäringsämne planeras starta under år Fluorhaltiga processlösningar från konverteringsprocessen renas internt och den rest som bildas i form av kalciumfluorid (CaF2) deponeras på Vafab Miljö ABs deponi på Gryta i Västerås. I uranåtervinningsanläggningen återvinns uran från uranhaltigt slam, vätskor och pulver. De uranhaltiga restprodukterna behandlas i två system: Materialet lakas i salpetersyra och uranet extraheras ur lösningen i kolonner innehållande bl a TBP (tributylfosfat). Metaller i restnitratlösningen samfälls tillsammans med metaller i nitratlösningarna från boxtillverkningen i en neutraliseringsanläggning, se avsnitt nedan Urandioxidkutstillverkning Av UO 2 -pulver från konverteringen tillverkas cylindriska UO 2 -kutsar genom pressning, sintring och slipning. Därefter sker avsyning, se bild 3.

23 Sida 23 (71) Bild 3. Avsyning av kuts. Uranskrot från tillverkningen återcyklas efter oxidation till U 3 O 8 direkt tillbaka till produktionen alternativt återförs till konverteringen för förnyad konvertering till UO 2 -pulver. En mindre del av UO 2 -pulvret från konverteringen genomgår en malningsprocess innan det överförs till BA-kutstillverkningen, se avsnitt nedan, för tillverkning av BA-kutsar (Brännbar Absorbator). WSEs dekontamineringsverksamhet inryms fysiskt i en del av kutsverkstaden. Här passerar material som har varit inne på områden med öppen uranhantering och ska föras ut ur anläggningen, t ex avfall. Avfall och komponenter tvättas eller blästras för att få bort ytaktivitet. Blästersanden består av rostfria stålkulor och dessa behandlas vid behov i den interna uranåtervinningen för att återta huvuddelen av uranet. Tvättvatten behandlas i konverteringens reningsanläggning, se ovan BA-kutstillverkning I denna verkstad sker tillverkningen av kutsar på i princip samma sätt som i kutstillverkningsverkstaden. Allt uran är här ett malt UO 2 -pulver med en tillsats av några procentenheter gadolinium (gadoliniumoxid, Gd 2 O 3 ) som är en brännbar absorbator. Att den är en absorbator betyder att den kan fånga upp neutroner. Uranskrot från produktionen återcyklas efter oxidation direkt till tillverkningsprocessen Stav- och patrontillverkning I stav- och patronverkstaden fylls kapslingsrör med kutsar och fjädrar, trycksätts med helium och försluts till bränslestavar, se bild 4. I ett speciellt verkstadsavsnitt i anslutning till BAtillverkningen handhas de rör som fyllts med BA-kutsar.

24 Sida 24 (71) Bränslestavarna monteras samman till bränslepatroner, se bild 5. De kompletta bränslepatronerna placeras sedan i patronförråd i väntan på packning och transport. Packning av bränslepatron, se bild 6. Bild 4. Stavtillverkning. Bild 5. Patrontillverkning.

25 Sida 25 (71) Bild 6. Packning av bränslepatron inför transport Boxtillverkning I boxverkstaden hanteras inte något uran. Denna verksamhet utgör inte någon kärnteknisk verksamhet. Inom denna verkstad tillverkas bränsleboxar av legerad zirkoniumplåt. Tillverkningen sker bland annat genom bockning, hyvling, svetsning och värmebehandling. Boxarna ytbehandlas bland annat i en blandning av salpetersyra och fluorvätesyra. Den förbrukade syran, sköljvattnet samt restnitratlösningen från uranåtervinningen, se avsnitt 3.2.2, behandlas i en neutraliseringsanläggning. Där fälls fluor, uran och andra tungmetaller ut före avledning till en uppsamlingsbassäng (RENI). För närvarande leds därefter lösningen som är kväverik via en separat ledning till det kommunala reningsverkets (Kungsängsverkets) denitrifikationsanläggning Komponenttillverkning I komponentverkstaden hanteras inte något uran. Denna verksamhet utgör inte någon kärnteknisk verksamhet. Inom denna verkstad tillverkas mekaniska komponenter som ingår i boxar, styrstavar och bränslepatroner. Större delen av verksamheten utgörs av konventionell mekanisk maskinbearbetning.

26 Sida 26 (71) Spridartillverkning I spridarverkstaden hanteras inte något uran. Denna verksamhet utgör inte någon kärnteknisk verksamhet. Spridare är distansskapande komponenter i bränslepatronen som ser till att stavarna hålls på plats på ett givet avstånd från varandra. Spridarna är uppbyggda av små celler och ramdelar som tillverkas hos underleverantörer. De svetsas samman hos WSE Styrstavstillverkning I styrstavsverkstaden hanteras inte något uran. Denna verksamhet utgör inte någon kärnteknisk verksamhet. Inom denna verkstad tillverkas styrstavar av rostfritt stål innehållande neutronabsorberande material. Tillverkningen består av maskinbearbetning, svetsning, ytbehandling och värmebehandling Oförstörande provning Vid oförstörande provning hanteras inte något uran. Denna verksamhet utgör inte någon kärnteknisk verksamhet. Oförstörande provning av komponenter sker med fluorescerande penetrantvätska i en speciell provningslinje eller på en härför avsedd diskbänk. Provning sker även med en färgad (röd) penetrant på diskbänk Uranförråd I uranförrådet ankomstkontrolleras och lagras den uranhexafluorid (UF 6 ) samt olika uranoxider som är utgångsmaterial för bränsletillverkningen. Transport och lagring av UF 6 sker i stålcylindrar, så kallade 30-B-cylindrar. Sändning av tömda 30-B-cylindrar till anrikningsanläggningar sker också från uranförrådet. Det förekommer ytterligare ett antal typer av transportemballage i verksamheten. Service och rengöring av transportemballage sker vid behov och på olika sätt, exempelvis förekommer provtryckning, blästring samt rengöring med vatten och tensidbaserat tvättmedel. Vatten från kontrollerat område går via konverteringens vattenreningsanläggning för att minimera uraninnehållet före utsläpp till spillvattennätet. Vatten från övrig tvättning avleds via en oljeavskiljare till spillvattennätet.

27 Sida 27 (71) Fuel Service Center Inom Fuel Service Center (FSC) hanteras inte något uran. Denna verksamhet utgör inte någon kärnteknisk verksamhet. Inom FSC utförs framtagning, reparation och översyn av hanteringsutrustning och verktyg som används vid servicearbeten ute på kärnkraftverken. I anslutning till verkstaden finns ett förråd där hanteringsutrustning, verktyg och annan serviceutrustning förvaras mellan serviceperioderna Laboratorier I verksamheten ingår flera analyslaboratorier som utför fysiska och kemiska analyser och kvalitetskontroll. I huvudanalyslaboratoriet utförs bland annat analyser av urandioxidpulver och processvätskor samt av prover som ingår i omgivningskontrollen. Det finns även ett mindre metallografilaboratorium. Här görs ingjutningar av detaljer för kontroll. 3.3 TEGNÉRVERKSAMHETEN Allmänt I WSEs Tegnérverksamhet ingår utbildning, service och provning samt tillverkning av verktyg och utrustningar som används inom kärnkraftindustrin. Byggnader, ställverk och mark ägs och förvaltas av annan huvudman än WSE som enbart är hyresgäst i lokalerna i Tegnérområdet. Provkretsen kallad TRYM ägs av de svenska kärnkraftverksägarna och finska TVO. WSE står för drift och skötsel. Övriga processutrustningar ägs och drivs av WSE. Byggnaden som inrymmer BURE-laboratoriet är belägen i den västra delen av Tegnérområdet. Läget för denna byggnad framgår av bild 7 nedan.

28 Sida 28 (71) Bild 7. Tegnérverksamheten i Västerås. BURE-laboratoriet är inrymt i byggnaden nere till vänster i bild. E18 ses i övre högra hörnet Bränsleprovning i BURE-laboratoriet Provkretsen BURE är den enda verksamheten i Tegnérområdet som ingår i WSEs tillståndsansökan enligt kärntekniklagen. Provkretsen BURE skiljer sig från de övriga provkretsarna i Tegnérverksamheten såtillvida att i BURE provas en komplett bränslepatron. Denna skiljer sig dock från det riktiga bränslet som levereras till kundernas kärnkraftverk genom att uranet i testpatronen inte är anrikat. Uranet är kapslat, det vill säga inneslutet i bränslekonstruktionen. Öppen uranhantering förekommer alltså inte inom Tegnérområdet, till skillnad mot i Bränslefabriken på Finnslätten. I provkretsen BURE vibrations- och nötningsprovas bränslepatroner av BWR-typ (till kokarvattenreaktorer). Syftet är att visa att en ny bränslekonstruktion är mekaniskt robust innan första insättning i ett kärnkraftverk sker. Testerna utförs under förhållanden som efterliknar driftförhållandena i en reaktor med avseende på tryck, temperatur och kylvattenflöde. Vid testerna innehåller bränslestavarna urandioxidkutsar tillverkade av naturligt eller utarmat uran. Bränslestavarna som används vid proven i BURE transporteras från Bränslefabriken till Tegnérområdet före provet och återsänds omgående till Bränslefabriken för utvärdering efter provets slut, t ex eftersöks nötningsmärken. Transporterna sker i särskilda emballage.

29 Sida 29 (71) BURE körs intermittent. En patron testas i taget i drygt en månad. Därefter sker utvärdering. Den delmängd av kylvattnet som har varit i kontakt med testpatronen provtas för att säkerställa att det inte innehåller uranförorening innan det släpps ut till spillvattennätet. Vid uppmätt uranhalt över 1 ppm i kretsvattnet (detta har hittills aldrig hänt) ska säkerhetsfunktionen på WSE kontaktas. Detta värde utgör kriterium för tillåten tömning av kretsen. Värdet är av samma storleksordning som WHOs riktvärde för dricksvatten. Övrigt kylvatten släpps ut till dagvattennätet. Detta innehåller enbart rent vatten, det vill säga utan tillsatser eller föroreningar. Provningen i BURE genererar normalt inte något kontaminerat avfall i Tegnérområdet eftersom stavarna efter provning transporteras tillbaka till Finnslätten Övrig bränsleprovning I provkretsen FRIGG provas BWR-bränslets termohydrauliska beteende. Här simuleras bränslets värmeöverföring till kylmediet med hjälp av elektriskt upphettade värmarstavar som matas med likström från särskilda likriktare. Kylvatten tas från stadsvattennätet. Det förekommer aldrig uran vid provningar i FRIGG. Provkretsen ODEN är också en högtryckskrets, motsvarande FRIGG, fast för provning av PWR-bränsle (tryckvattenreaktorbränsle). Kylvatten tas från stadsvattennätet. Det förekommer aldrig uran vid provningar i ODEN. I provkretsen FRODE mäts tryckfall vid atmosfärstryck på komponenter och bränsleattrapper. Det förekommer aldrig uran vid provningar i FRODE. Provkretsen ÄGIR utgörs av en anläggning för framställning av dejonatvatten till den egna verksamheten. Den är uppbyggd av UV-filter samt jonbytarkolonner. Utgående kylvatten från provkretsarna avleds till dagvattennätet. Inga kemikalier tillsätts kylvattnet. Ovanstående provkretsar ingår inte i tillståndsansökan enligt kärntekniklagen Komponentprovning för kärnkraftverken I en verkstad benämnd Blå zon Tegnér sker service och provning av styrventiler till kärnkraftverkens avblåsningssystems säkerhetsventiler. Provkretsen kallas för TRYM och ägs av de svenska kärnkraftsbolagen och finska TVO. WSE svarar för drift och skötsel. En elektrisk ångpanna på ca 1 MW förser TRYM-kretsen med ånga. Det kylvatten som släpps ut till dagvattennätet från TRYM består av rent vatten utan tillsatser. Det har passerat genom en värmeväxlare utan att komma i kontakt med några föroreningar.

Yttrande över ansökan om förnyat tillstånd enligt kärntekniklagen

Yttrande över ansökan om förnyat tillstånd enligt kärntekniklagen Regeringen Miljödepartementet 103 33 STOCKHOLM Yttrande Datum: 2019-08-29 Diarienr: SSM2018-3592 Process: 6.1 Yttrande över ansökan om förnyat tillstånd enligt kärntekniklagen Strålsäkerhetsmyndighetens

Läs mer

Ansökan om fortsatt tillstånd enligt lagen om kärnteknisk verksamhet

Ansökan om fortsatt tillstånd enligt lagen om kärnteknisk verksamhet Westinghouse Non-Proprietary Class 3 Sida 1 (132) Westinghouse Electric Sweden AB om fortsatt tillstånd enligt lagen om kärnteknisk verksamhet Adressat Strålsäkerhetsmyndigheten, 171 16 Stockholm Sökande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1984:14) om kärnteknisk verksamhet; SFS 2008:456 Utkom från trycket den 16 juni 2008 Omtryck utfärdad den 5 juni 2008. Regeringen föreskriver

Läs mer

Miljöbedömningar Ett nytt 6 kap. MB

Miljöbedömningar Ett nytt 6 kap. MB 1 Miljöbedömningar Ett nytt 6 kap. MB T O V E A N D E R S S O N & T O V E S K Ä R B L O M 2 Agenda Bakgrund Nya ord och uttryck Strategiska miljöbedömningar Specifika miljöbedömningar Olika typer av samråd

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten; SFS 2013:1130 Utkom från trycket den 27 december 2013 utfärdad den 19 december

Läs mer

Verksamheten är en sådan som alltid ska antas medföra betydande miljöpåverkan och något undersökningssamråd har därmed inte behövts.

Verksamheten är en sådan som alltid ska antas medföra betydande miljöpåverkan och något undersökningssamråd har därmed inte behövts. Sida 1 (9) SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖRORD Westinghouse Electric Sweden AB (WSE) ansöker om fortsatt tillstånd enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet (kärntekniklagen) för innehav och drift av Bränslefabriken

Läs mer

Översiktlig struktur av MKB-dokumentet för slutförvarssystemet

Översiktlig struktur av MKB-dokumentet för slutförvarssystemet Mellanlagring, inkapsling och slutförvaring av använt kärnbränsle Översiktlig struktur av MKB-dokumentet för slutförvarssystemet Svensk Kärnbränslehantering AB December 2007 Svensk Kärnbränslehantering

Läs mer

Författningar som styr avveckling och rivning av kärnkraftverk eller annan kärnreaktor

Författningar som styr avveckling och rivning av kärnkraftverk eller annan kärnreaktor Författningar som styr avveckling och rivning av kärnkraftverk eller annan kärnreaktor Miljöbalken (1998:808) - förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd - förordning (1998:905)

Läs mer

Utökad mellanlagring 1

Utökad mellanlagring 1 Utökad mellanlagring 1 SVAFO SVAFO:s uppgift är att på ett säkert och miljömässigt ansvarsfullt sätt avveckla kärntekniska anläggningar, ta hand om kärnavfall från den tidiga svenska kärnforskningen samt

Läs mer

Strålsäkerhetsmyndighetens ISSN:

Strålsäkerhetsmyndighetens ISSN: Strålsäkerhetsmyndighetens ISSN: 2000-0987 Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling ISSN 2000-0987 Utgivare: Johan Strandman Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter om undantag från kravet på godkännande

Läs mer

Anmälan enligt miljöbalken (21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd)

Anmälan enligt miljöbalken (21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) BROMÖLLA KOMMUN Miljökontoret 1 (12) Anmälan enligt miljöbalken (21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) ver. 040122 Administrativa uppgifter Anläggningens namn Besöksadress Utdelningsadress

Läs mer

Detta är en checklista för vad som behöver vara med i anmälan.

Detta är en checklista för vad som behöver vara med i anmälan. Regler om miljöfarlig verksamhet finns i 9 kap. miljöbalken. Vilka verksamheter som är anmälningspliktiga framgår av miljöprövningsförordningen (2013:251). Anmälan måste vara komplett för att miljöförvaltningen

Läs mer

VATTENFALL AB SAMRÅD INFÖR ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT NEDMONTERA OCH RIVA ÅGESTAVERKET

VATTENFALL AB SAMRÅD INFÖR ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT NEDMONTERA OCH RIVA ÅGESTAVERKET VATTENFALL AB SAMRÅD INFÖR ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT NEDMONTERA OCH RIVA ÅGESTAVERKET 2018-02-20 SÄKERHETEN FRÄMST Vänligen notera var närmaste nödutgångar, brandsläckare, samlingsplats och hjärtstartare

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten; SFS 2016:8 Utkom från trycket den 26 januari 2016 utfärdad den 14 januari 2016.

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ELLER ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT VATTENSKYDDSFÖRESKRIFT

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ELLER ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT VATTENSKYDDSFÖRESKRIFT Skicka blanketten i 2 exemplar till: Östersunds kommun 831 82 ÖSTERSUND ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ELLER ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT VATTENSKYDDSFÖRESKRIFT Om verksamheten ligger inom vattenskyddsområde,

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ANMÄLAN M il jö- oc h by g g nadsn ä m n d e n Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Fastighetsbeteckning:

Läs mer

1. Anmälan avser Ny verksamhet Ny verksamhetsutövare på befintlig anmäld verksamhet Ändring av verksamhet

1. Anmälan avser Ny verksamhet Ny verksamhetsutövare på befintlig anmäld verksamhet Ändring av verksamhet Anmälan enligt 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt Uppdaterad 2014-04-04 1 kap. 10 eller 11 miljöprövningsförordningen (2013:251) 1. Anmälan avser Ny verksamhet Ny verksamhetsutövare på befintlig anmäld

Läs mer

2011-12-07. Till: Svensk kärnbränslehantering AB, SKB Stora Asphällan 8 742 94 Östhammar. sfr.samrad@skb.se

2011-12-07. Till: Svensk kärnbränslehantering AB, SKB Stora Asphällan 8 742 94 Östhammar. sfr.samrad@skb.se 2011-12-07 Till: Svensk kärnbränslehantering AB, SKB Stora Asphällan 8 742 94 Östhammar sfr.samrad@skb.se Kommentarer och frågor från Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning, MKG, med anledning av

Läs mer

Dessutom kommer tillhörande transporterna till och från bolaget att kvantifieras.

Dessutom kommer tillhörande transporterna till och från bolaget att kvantifieras. Bilaga 2 till samrådsunderlag Miljökonsekvensbeskrivning för Höganäs Sweden AB En miljökonsekvensbeskrivning kommer att utarbetas av Profu AB och Svensk MKB AB till den planerade ansökan. Miljökonsekvensbeskrivningen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet; Utkom från trycket den 28 juni 2017 utfärdad den 15 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om lagen

Läs mer

Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling

Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling ISSN 2000-0987 Utgivare: REMISS Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter om hantering av radioaktivt avfall och utsläpp från verksamhet med öppna strålkällor;

Läs mer

anläggningar Svenska kärntekniska Vem sköter driften? ett års praktisk utbildning. Normalt rör det sig om 3 4 års praktik.

anläggningar Svenska kärntekniska Vem sköter driften? ett års praktisk utbildning. Normalt rör det sig om 3 4 års praktik. Så fungerar en Kokvattenreaktor Svenska kärntekniska anläggningar Vem sköter driften? Varje kärnkraftsanläggning har ett centralt kontrollrum. Där leds den direkta verksamheten av en skiftingenjör, som

Läs mer

Jokkmokks kommun Miljökontoret

Jokkmokks kommun Miljökontoret Jokkmokks kommun Miljökontoret Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap miljöbalken (1998:808) Administrativa uppgifter Anläggningens namn: Besöksadress: Utdelningsadress: Postnummer och ort: Telefon:

Läs mer

Anmälan enligt miljöbalken 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Anmälan enligt miljöbalken 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Tillsynsnämnden Anmälan enligt miljöbalken 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Anläggningens namn Fastighetsbeteckning Besöksadress Utdelningsadress Postnummer

Läs mer

Föreläggande gällande helhetsbedömning av AB Svafos anläggningar och verksamhet i Studsvik

Föreläggande gällande helhetsbedömning av AB Svafos anläggningar och verksamhet i Studsvik AB SVAFO Box 90 611 23 Nyköping Beslut Vårt datum: 2017-04-20 Er referens: SV-15-82 Diarienr: SSM2015-5825 Handläggare: Lennart Frise Telefon: +46 8 799 4155 Föreläggande gällande helhetsbedömning av AB

Läs mer

Tillstånd för hantering av radioaktiva ämnen vid avvecklingen av isotopcentralen i Studsvik

Tillstånd för hantering av radioaktiva ämnen vid avvecklingen av isotopcentralen i Studsvik AB SVAFO 611 82 Nyköping Beslut Vårt datum: 2014-12-11 Er referens: S-10-786 Diarienr: SSM 2010/2001 Handläggare: Simon Carroll Telefon: +46 8 799 41 24 Tillstånd för hantering av radioaktiva ämnen vid

Läs mer

Beslut om förlängd giltighetstid för dispens avseende deponering av avfall från Westinghouse

Beslut om förlängd giltighetstid för dispens avseende deponering av avfall från Westinghouse Westinghouse Electric Sweden AB 72 63 Västerås Beslut Vårt datum: 206-02- Er referens: ES 4-337 Diarienr: SSM204-4949 Handläggare: Veronika Lilliehorn Telefon: +46 8 799 484 Beslut om förlängd giltighetstid

Läs mer

Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken komplettering juli 2016

Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken komplettering juli 2016 Bilaga SFR-U K:1 Frågor och svar per remissinstans Bilaga SFR-U K:4 Motiv till förvarsdjup Bilaga SFR-U K:5 Motivering av vald utformning för 2-5BLA Bilaga SFR-U K:6 Redovisning av alternativa utformningar

Läs mer

Yttrande över ansökan om tillstånd för miljöfarlig verksamhet

Yttrande över ansökan om tillstånd för miljöfarlig verksamhet Miljönämnden 2007 09 20 59 1 Yttrande över ansökan om tillstånd för miljöfarlig verksamhet ABB AB Service har hos länsstyrelsen ansökt om tillstånd för befintlig verksamhet vid bolagets anläggning på fastigheten

Läs mer

Svar till SSM på begäran om tidplan för kvarstående kompletteringar av Miljökonsekvensbeskrivningen

Svar till SSM på begäran om tidplan för kvarstående kompletteringar av Miljökonsekvensbeskrivningen Strålsäkerhetsmyndigheten Att: Ansi Gerhardsson 171 16 Stockholm DokumentID 1431235 Ärende Handläggare Mikael Gontier Er referens SSM2011-2426-163 Kvalitetssäkrad av Godkänd av Kommentar Sida 1(5) Datum

Läs mer

Mellanlagring, inkapsling och slutförvaring. Preliminär MKB och vattenverksamhet. Presentationer och samrådsmöte 9 februari 2010

Mellanlagring, inkapsling och slutförvaring. Preliminär MKB och vattenverksamhet. Presentationer och samrådsmöte 9 februari 2010 Mellanlagring, inkapsling och slutförvaring Preliminär MKB och vattenverksamhet Presentationer och samrådsmöte Erik Setzman Mikael Gontier Pia Ottosson 1 Avslutande samråd Samråden påbörjades år 2002 och

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i miljöbalken; SFS 2017:955 Utkom från trycket den 14 november 2017 utfärdad den 2 november 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om miljöbalken

Läs mer

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste Om skyldigheter och ansvar vid avveckling och rivning av kärnkraftsreaktorer Drift av kärnkraftsreaktorer är kärnteknisk verksamhet som kräver tillstånd enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1 (8)

Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1 (8) Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1 (8) Sökande Verksamhetens namn Organisationsnummer Besöksadress Fastighetsbeteckning (där verksamheten bedrivs) Utdelningsadress Faktureringsadress Kontaktperson Telefon

Läs mer

Dokumenttyp Dokumentstatus Statusdatum Dokument-ID/Version. Intern dokumentägare Sekretessklass Gäller t o m Alt. dokument-id 1.

Dokumenttyp Dokumentstatus Statusdatum Dokument-ID/Version. Intern dokumentägare Sekretessklass Gäller t o m Alt. dokument-id 1. Ringhals AB Dokumenttyp Dokumentstatus Statusdatum Dokument-ID/Version Rapport - VO Frisläppt 2015-10-16 2338313 / 2.0 Intern dokumentägare Sekretessklass Gäller t o m Alt. dokument-id 1 NR-C Öppen STURE

Läs mer

Beslut om förlängd giltighetstid för dispens avseende deponering av avfall från Westinghouse

Beslut om förlängd giltighetstid för dispens avseende deponering av avfall från Westinghouse Dokumentstatus: Godkänt Westinghouse Electric Sweden AB 721 63 Västerås Beslut Vårt datum: 2016-05-26 Er referens: 16-046 Diarienr: SSM2014-4949 Handläggare: Veronika Lilliehorn Telefon: +46 8 799 4184

Läs mer

Ansökningarnas struktur

Ansökningarnas struktur MKB Pia Ottosson 1 Ansökningarnas struktur KÄRNTEKNIKLAGEN (KTL) Toppdokument MILJÖBALKEN (MB) Toppdokument Huvudrapport Långsiktig säkerhet GEMENSAMMA BILAGOR Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Samrådsredogörelse

Läs mer

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Skickas till: Samhällsenheten Box 100 796 22 Älvdalen Tel: 0251-313 00 e-post: kommun@alvdalen.se Administrativa

Läs mer

6 kap. Miljökonsekvensbeskrivningar och annat beslutsunderlag

6 kap. Miljökonsekvensbeskrivningar och annat beslutsunderlag [Denna lydelse var gällande fram till 2018-01-01.] 6 kap. Miljökonsekvensbeskrivningar och annat beslutsunderlag När det krävs en miljökonsekvensbeskrivning 6 kap. 1 En miljökonsekvensbeskrivning ska ingå

Läs mer

SSM:s krav på ett renrum

SSM:s krav på ett renrum SSM:s krav på ett renrum, SSM Ett verkligt exempel Oplanerad händelse rapporterad till SSM En färsk batch med F-18 FDG (1000 MBq/ml) ska plockas ur en autoinjektor pga tekniskt fel Person A gör jobbet

Läs mer

Telefon Mobil E-post. Kontaktperson Telefon Mobil

Telefon Mobil E-post. Kontaktperson Telefon Mobil SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Anmälan enligt 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt 1 kap 10-11 miljöprövningsförordningen (2013:251) Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen.

Läs mer

Rivning. av kärnkraftverk Nov 2005. Byte av ånggenerator på Ringhals kärnkraftverk. Foto: Börje Försäter/Hallands Bild

Rivning. av kärnkraftverk Nov 2005. Byte av ånggenerator på Ringhals kärnkraftverk. Foto: Börje Försäter/Hallands Bild Rivning av kärnkraftverk Nov 2005 Byte av ånggenerator på Ringhals kärnkraftverk. Foto: Börje Försäter/Hallands Bild Reparationer ger erfarenhet De svenska erfarenheterna av att helt montera ned kärntekniska

Läs mer

Förordning (1984:14) om kärnteknisk verksamhet

Förordning (1984:14) om kärnteknisk verksamhet Import och exportföreskrifter/radioaktiva ämnen m.m. 1 Inledande bestämmelser 1 [6141] I denna förordning avses med naturligt uran: uran som innehåller den i naturen förekommande blandningen av isotoper,

Läs mer

Kontaktperson Telefon Fax

Kontaktperson Telefon Fax MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN hälsoskydd (1998:899) Anmälan enligt 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen.

Läs mer

Förordning (1984:14) om kärnteknisk verksamhet

Förordning (1984:14) om kärnteknisk verksamhet Import och exportföreskrifter/radioaktiva ämnen m.m. 1 Inledande bestämmelser 1 [6141] I denna förordning avses med naturligt uran: uran som innehåller den i naturen förekommande blandningen av isotoper,

Läs mer

SW E D I SH E N V IR O N M EN T AL P R OT E C T IO N AG E NC Y

SW E D I SH E N V IR O N M EN T AL P R OT E C T IO N AG E NC Y 1 (5) SW E D I SH E N V IR O N M EN T AL P R OT E C T IO N AG E NC Y ÖVERKLAGANDE 2010-10-15 Dnr 641-4689-10 Rf Högsta domstolen Box 2066 103 12 Stockholm Överklagande av Miljööverdomstolens dom den 25

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om avfallsförbränning; SFS 2002:1060 Utkom från trycket den 20 december 2002 utfärdad den 12 december 2002. Regeringen föreskriver 1 följande. 1 Syftet med denna förordning

Läs mer

Förslag till förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten

Förslag till förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten Förslag till förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten Härigenom föreskrivs att... Nuvarande lydelse Denna förordning är meddelad 1. med stöd av 30

Läs mer

Så fungerar kärnkraft version 2019

Så fungerar kärnkraft version 2019 Så fungerar kärnkraft version 2019 Enkelt uttryckt är ett kärnkraftverk en elfabrik, där uran används som bränsle. Att tillverka el i ett kärnkraftverk sker enligt samma princip som i ett kraftverk som

Läs mer

Regeringen Miljödepartementet 103 33 Stockholm

Regeringen Miljödepartementet 103 33 Stockholm Sidan 1 av 5 Strategienheten Anders Bergman Datum Sid 2015-01-19 Dnr 2015KS004 1 (5) Regeringen Miljödepartementet 103 33 Stockholm Underrättelse enligt 17 kap. 5 miljöbalken samt hemställan om tillåtlighetsprövning

Läs mer

BESLUT 1 (9) 2003-01-10 551-6359-01. Svensk Kärnbränslehantering AB Box 5864 102 40 STOCKHOLM

BESLUT 1 (9) 2003-01-10 551-6359-01. Svensk Kärnbränslehantering AB Box 5864 102 40 STOCKHOLM BESLUT 1 (9) Svensk Kärnbränslehantering AB Box 5864 102 40 STOCKHOLM Tidigt samråd och fråga om betydande miljöpåverkan enligt 6 kap. 4 miljöbalken (1998:808) inför tillståndsprövning enligt miljöbalken

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN. 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN. 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 1 (10) MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Anläggningens namn:

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet

Anmälan om miljöfarlig verksamhet ANMÄLAN 1 (5) Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 10 Miljöprövningsförordningen Allmänna uppgifter (A) VAR GOD TEXTA Anläggningens namn Organisations-/personnummer Besöksadress Fastighetsbeteckning

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET Anmälan enligt miljöbalken om ny verksamhet Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken 9 kap 6 och förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd.

Läs mer

Miljöfarlig verksamhet

Miljöfarlig verksamhet Miljöfarlig verksamhet - Anmälan enligt miljöbalken Vissa typer av miljöfarliga verksamheter är anmälningspliktiga enligt miljöbalkens nioende kapitel. All användning av mark, byggnader eller anläggningar

Läs mer

*Verksamhetskod utifrån bilagan till förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

*Verksamhetskod utifrån bilagan till förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ANMÄLAN ÅMÅLS KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Miljökontoret Anmälan enligt miljöbalken 2 förordningen (998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Verksamhetens namn

Läs mer

CHECKLISTA Projekt Sågverk och Hyvlerier 2015 Version

CHECKLISTA Projekt Sågverk och Hyvlerier 2015 Version CHECKLISTA Projekt Sågverk och Hyvlerier 2015 Version 2015-04-07 Verksamhetsuppgifter: Verksamhetsnamn/anläggning: Kontaktperson: E-post: Organisations nr: Verksamhetskod: ABCU Miljöledningssystem, ange

Läs mer

Naturvårdsverkets författningssamling

Naturvårdsverkets författningssamling Naturvårdsverkets författningssamling ISSN 1403-8234 Naturvårdsverkets allmänna råd till 38-42 förordningen (2001:512) om deponering av avfall; NFS 2002:17 Utkom från trycket den 25 juni 2002 beslutade

Läs mer

Nya regler om miljöbedömningar och MKB många nya begrepp och ändringar

Nya regler om miljöbedömningar och MKB många nya begrepp och ändringar Nya regler om miljöbedömningar och MKB många nya begrepp och ändringar Pia Pehrson, Advokat/Partner Foyen Advokatfirma ETT NYTT 6 KAP. I MILJÖBALKEN Prop. 2016/17:200 av den 1 juni 2017 Antogs av riksdagen

Läs mer

Underlag för samråd enligt 6:e kapitlet miljöbalken för prövningen enligt miljöbalken och kärntekniklagen

Underlag för samråd enligt 6:e kapitlet miljöbalken för prövningen enligt miljöbalken och kärntekniklagen Samråd november 2014 Tänd ett lager: P, R eller TR. ID 1448927 Underlag för samråd enligt 6:e kapitlet miljöbalken för prövningen enligt miljöbalken och kärntekniklagen Oskarshamn Utökad kapacitet för

Läs mer

Anmälan enligt Miljöbalken 9 kap 6 samt förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21

Anmälan enligt Miljöbalken 9 kap 6 samt förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21 Anmälan enligt Miljöbalken 9 kap 6 samt förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21 Administrativa uppgifter: Anläggningens namn: Fastighetsbeteckning: Besöksadress: Utdelningsadress:

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET Malmö stad Miljönämnden ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET Anmälan enligt miljöbalken om ny verksamhet Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken 9 kap 6 och förordningen (1998:899) om miljöfarlig

Läs mer

Datum. Kontaktperson Telefon (även riktnr) Mobiltelefon

Datum. Kontaktperson Telefon (även riktnr) Mobiltelefon Miljökontoret Box 206, 597 25 Åtvidaberg 0120-830 00, miljo@atvidaberg.se Anmälan enligt 1 kap. 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:251) Administrativa uppgifter Fastighetsbeteckning ANMÄLAN Datum

Läs mer

Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling

Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling ISSN 2000-0987 Utgivare: Ulf Yngvesson Föreskrifter om ändring i Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter (SSMFS 2008:1) om säkerhet i kärntekniska anläggningar;

Läs mer

Anmälan avser Ny verksamhet Ange beräknat startdatum: Ändring av befintlig verksamhet Ange datum för ändring:

Anmälan avser Ny verksamhet Ange beräknat startdatum: Ändring av befintlig verksamhet Ange datum för ändring: ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 1 kap 10 och 11 Miljöprövningsförordningen (2013:251) samt 22 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälan avser Ny verksamhet Ange beräknat startdatum:

Läs mer

BESLUT 1 (5) BESLUT Dnr: Anl.nr: Delgivningskvitto. AGA Gas AB LIDINGÖ

BESLUT 1 (5) BESLUT Dnr: Anl.nr: Delgivningskvitto. AGA Gas AB LIDINGÖ BESLUT 1 (5) Anl.nr: 1982-113 Delgivningskvitto AGA Gas AB 181 81 LIDINGÖ Slutliga villkor rörande utsläpp av kondensvatten vid tillverkning av vätgas på fastigheten Hantverkaren 15 i Fagersta kommun Koder

Läs mer

Kärnavfallsrådets utfrågning om systemanalys. 24 april 2008

Kärnavfallsrådets utfrågning om systemanalys. 24 april 2008 Kärnavfallsrådets utfrågning om systemanalys 24 april 2008 Helhetsbild av slutförvarssystemet Olle Olsson Projektchef Kärnbränsleprojektet Dagens presentationer Anläggningar för slutligt omhändertagande

Läs mer

BESLUT 1 (10) Svensk Kärnbränslehantering AB Box STOCKHOLM

BESLUT 1 (10) Svensk Kärnbränslehantering AB Box STOCKHOLM BESLUT 1 (10) 0882-137 Svensk Kärnbränslehantering AB Box 5864 102 40 STOCKHOLM Tidigt samråd och fråga om betydande miljöpåverkan enligt 6 kap. 4 miljöbalken (1998:808) inför tillståndsprövning enligt

Läs mer

Granskningsgruppens arbetsplan 2010

Granskningsgruppens arbetsplan 2010 s arbetsplan 2010 Antagen av 2010-02-09 1 Förord I och med platsvalsbeslutet den 3 juni 2009 har förutsättningarna kring det planerade slutförvarssystemet i Sverige tydliggjorts för LKO-projektet. SKB:s

Läs mer

ANMÄLAN. Kontaktperson Telefon (även riktnummer) Mobiltelefon

ANMÄLAN. Kontaktperson Telefon (även riktnummer) Mobiltelefon 1(5) ANMÄLAN Miljöfarlig verksamhet Bygg- och miljönämnden Anmälan enligt 1 kap., 10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Uppgifterna kommer att införas i miljökontorets dataregister Handläggning av anmälan

Läs mer

Anmälan enligt miljöbalken 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan enligt miljöbalken 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt miljöprövningsförordningen (2013:251) 1(11) Fastighetsuppgifter Fastighetsbeteckning Fastighetens gatuadress Fastighetens postnummer och ort Sökande Namn Telefon dagtid Adress Postnummer och ort E-postadress Ev. referensnummer Lokal/verksamhet

Läs mer

MILJÖENHETEN. Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet

MILJÖENHETEN. Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet MILJÖENHETEN Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet 1 Samråd Många verksamheter kräver tillstånd enligt miljöbalken för att få startas och drivas. I bilagan till förordningen om

Läs mer

Telefon Fax E-postadress. Postadress Besöksadress Telefon (exp) Fax Hemsida E-postadress MARIESTAD Stadshuset Kyrkogatan 2 MARIESTAD

Telefon Fax E-postadress. Postadress Besöksadress Telefon (exp) Fax Hemsida E-postadress MARIESTAD Stadshuset Kyrkogatan 2 MARIESTAD Sida 1 av 9 Information Gällande regler: 9 kap. 6 miljöbalken samt 10 och 11 miljöprövningsförordningen. Dina personuppgifter används för att utifrån ett register utöva tillsyn, handlägga ärenden, fakturera,

Läs mer

Ny verksamhet Ny verksamhetsutövare på befintlig anmäld verksamhet Ändring av verksamhet Bolagets namn

Ny verksamhet Ny verksamhetsutövare på befintlig anmäld verksamhet Ändring av verksamhet Bolagets namn Information om personuppgiftsbehandling avser Uppgifter om anmälare Gislaveds kommun kommer att spara och behandla de personuppgifter du lämnar in till kommunen via denna blankett och eventuella bifogade

Läs mer

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående 1 (10) Anmälan miljöfarlig verksamhet Enligt miljöbalken 9 kap. Anmälan ska sändas in senast 6 veckor innan start av ny verksamhet eller ändring av befintlig verksamhet. Allmänna uppgifter om företaget

Läs mer

SKB:s övergripande tidsplan 2012-11-13. Kärnbränsleprogrammet. Lomaprogrammet 2012-11-13. Kärnbränsleförvaret

SKB:s övergripande tidsplan 2012-11-13. Kärnbränsleprogrammet. Lomaprogrammet 2012-11-13. Kärnbränsleförvaret Tillståndsprövning och tidsplaner SKB:s övergripande tidsplan Kärnbränsleprogrammet Fud Fud Fud Fud Fud Fud Kärnbränsleförvaret Tillståndsprövning i Uppförande och driftssättning i Dift Drift Projektering,

Läs mer

Västlänken och Olskroken planskildhet Utsläpp av vatten

Västlänken och Olskroken planskildhet Utsläpp av vatten Västlänken och Olskroken planskildhet Utsläpp av vatten 1 Presentationer till huvudförhandling i Mark- och miljödomstolen 7 Utsläpp av vatten TMALL 0141 Presentation v 1.0 Avledning av vatten, disposition

Läs mer

Tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet Sevesokonferensen Åsa Wiklund Fredström, Naturvårdsverket

Tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet Sevesokonferensen Åsa Wiklund Fredström, Naturvårdsverket Tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet Sevesokonferensen 2011-05-25 Åsa Wiklund Fredström, Naturvårdsverket Tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet En individuell prövning som utgår från den

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 9 kap 6 Miljöbalken, samt Miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 9 kap 6 Miljöbalken, samt Miljöprövningsförordningen (2013:251) Ifylld blankett skickas till Miljöenheten Box 52 387 21 Borgholm Telefon 0485-880 00 Telefon / Besökstid vardagar 8.00-16.00 Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 9 kap 6 Miljöbalken, samt Miljöprövningsförordningen

Läs mer

Underlag för samråd enligt miljöbalken

Underlag för samråd enligt miljöbalken Underlag för samråd enligt miljöbalken Anläggning för produktion av biogas genom förgasning av biobränsle i Malmö samt uttag av kylvatten från Öresund Komplettering av tidigare samråd, tillkommande anläggningsdel

Läs mer

(44) Ansökan utlagd och utlägg- 76-06-21 Publicerings- 3 8 5 3 4 1 ningsskriften publicerad

(44) Ansökan utlagd och utlägg- 76-06-21 Publicerings- 3 8 5 3 4 1 ningsskriften publicerad SVERIGE [B] (11)UTLÄGGNINGSSKRIFT 7403650-0 (19) sw 151) Internationell klass 2 G 21 F 9/06 // C 01 G 43/00 Vä (44) Ansökan utlagd och utlägg- 76-06-21 Publicerings- 3 8 5 3 4 1 ningsskriften publicerad

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 1 kap. 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 1 kap. 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:251) Miljö- och byggnadskontoret Anmälan Miljö- och hälsoskyddsenheten Sidan 1 av 10 Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 1 kap. 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:251)

Läs mer

Länsstyrelsens arbete med slutförvarsansökan

Länsstyrelsens arbete med slutförvarsansökan Länsstyrelsens arbete med slutförvarsansökan Lars Johnsson, miljöskyddshandläggare Tillsyn och prövning av kärnteknisk verksamhet Hur arbetar länsstyrelsen idag med kärnteknisk verksamhet (KTV) Tillsyn

Läs mer

Program för forskning, utveckling och demonstration av metoder för hantering och slutförvaring av kärnavfall

Program för forskning, utveckling och demonstration av metoder för hantering och slutförvaring av kärnavfall Regeringsbeslut I:7 1 bilaga 2018-03-21 M2017/00828/Ke M2017/01689/Ke M2017/02382/Ke Miljö- och energidepartementet Adressater: se bilagan Program för forskning, utveckling och demonstration av metoder

Läs mer

ANMÄLAN. Bilaga 4: Säkerhetsdatablad med 16 avsnitt enligt Artikel 31 i REACH-förordningen (EG) nr 1907/2006

ANMÄLAN. Bilaga 4: Säkerhetsdatablad med 16 avsnitt enligt Artikel 31 i REACH-förordningen (EG) nr 1907/2006 1(5) ANMÄLAN Miljöfarlig verksamhet Bygg- och miljönämnden Anmälan enligt 1 kap., 10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Uppgifterna kommer att införas i miljökontorets dataregister Handläggning av anmälan

Läs mer

PM Miljöfarlig verksamhet

PM Miljöfarlig verksamhet 1 (6) Mark- och miljödomstolarna PM Miljöfarlig verksamhet I detta PM redovisas huvuddragen av hur handläggningen vid mark- och miljödomstolen går till för ansökningar om tillstånd till miljöfarlig verksamhet

Läs mer

Beslut om friklassning av avfall för deponering vid

Beslut om friklassning av avfall för deponering vid Dokumentstatus: Godkänt Ranstad Industricentrum AB Häggum Ranstadverket 521 64 Stenstorp Beslut Vårt datum: 2018-11-15 Er referens: RICKI18-218 Diarienr: SSM2018-5293 Handläggare: Henrik Efraimsson Telefon:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om åtgärder för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor; SFS 1999:381 Utkom från trycket den 14 juni 1999 utfärdad den 27 maj 1999. Enligt riksdagens

Läs mer

Tillståndsprövning av slutförvar för använt kärnbränsle i Sverige

Tillståndsprövning av slutförvar för använt kärnbränsle i Sverige Tillståndsprövning av slutförvar för använt kärnbränsle i Sverige Kärnkraft vid Bottenviken? Konferens, Skellefteå, 21 maj 2016 Johan Anderberg? Strålsäkerhetsmyndighetens (SSM) uppdrag Säker strålmiljö

Läs mer

Mellanlagring och inkapsling

Mellanlagring och inkapsling NACKA TINGSRÄTT Avdelning 4 INKOM: 2017-10-03 MÅLNR: M 1333-11 AKTBIL: 712 Mellanlagring och inkapsling Daniel Kjellin Projektledare Clink s roll Regeringens expertmyndighet Beredande myndighet vid prövning

Läs mer

Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken för utökad mellanlagring av radioaktivt avfall vid AB SVAFO, Hånö Säteri 1:9, Nyköpings kommun

Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken för utökad mellanlagring av radioaktivt avfall vid AB SVAFO, Hånö Säteri 1:9, Nyköpings kommun 2016-04-27 SV-2016-0020 1 (11) Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt Box 1104 131 26 NACKA STRAND Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken för utökad mellanlagring av radioaktivt avfall vid, Hånö

Läs mer

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 1 ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Enligt Miljöprövningsförordningen (SFS 2013:251). Avgift för handläggning av anmälan kommer att tas ut enligt fastställd taxa. Anmälan

Läs mer

Utredningen om översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet

Utredningen om översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet Utredningen om översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet Gábor Szendrö Särskild utredare Sveriges Offentliga Utredningar M 2017:05 1 Uppdraget Syftet med utredningen är att genomföra en översyn av lagen

Läs mer

Riktlinjer för utsläpp till avlopp från tågtvättar

Riktlinjer för utsläpp till avlopp från tågtvättar Riktlinjer Diarienummer 114-14/013 Riktlinjer för utsläpp till avlopp från tågtvättar Antagen av Ledningsgruppen 2014-08-13 Käppalaförbundet Käppalaförbundet Riktlinjer 2 (8) Sammanfattning För att minska

Läs mer

Riktlinjer för utsläpp från Fordonstvättar

Riktlinjer för utsläpp från Fordonstvättar C4 Teknik och Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Riktlinjer för utsläpp från Fordonstvättar Innehåll Bakgrund... 3 Vem gör vad?... 4 Definitioner... 4 Generella riktlinjer... 5 Riktlinjer för större

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet

Anmälan om miljöfarlig verksamhet ANMÄLAN 1 (6) Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 10 Miljöprövningsförordningen Allmänna uppgifter (A) VAR GOD TEXTA Anläggningens namn Organisations-/personnummer Besöksadress Fastighetsbeteckning

Läs mer

Kärnavfallslagstiftning. Oscar Alarik, Naturskyddsföreningen

Kärnavfallslagstiftning. Oscar Alarik, Naturskyddsföreningen Kärnavfallslagstiftning Oscar Alarik, Naturskyddsföreningen Vad jag tänker ta upp: Hur ska vi säkerställa att inte radioaktivt material hamnar i fel händer? Problemet att gömma något farligt och begärligt

Läs mer

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående OXL4683- v 1.0 2011-12-27 1 (10) Anmälan miljöfarlig verksamhet Enligt miljöbalken 9 kap. Anmälan ska sändas in senast 6 veckor innan start av ny verksamhet eller ändring av befintlig verksamhet. Allmänna

Läs mer

Fud-program 2013 2013-10-17

Fud-program 2013 2013-10-17 Fud-program 2013 1 Fud-program 2013 Kraven enligt kärntekniklagen (12 ) Den som har tillstånd [för] en kärnkraftsreaktor ska låta upprätta ett program för den allsidiga forsknings- och utvecklingsverksamhet

Läs mer

Ett samarbete mellan Skånes 33 kommuner Kommunförbundet Skåne Länsstyrelsen Skåne Region Skåne

Ett samarbete mellan Skånes 33 kommuner Kommunförbundet Skåne Länsstyrelsen Skåne Region Skåne Ett samarbete mellan Skånes 33 kommuner Kommunförbundet Skåne Länsstyrelsen Skåne Region Skåne www.miljosamverkanskane.se Affärsmodeller Olika verksamheter integreras med varandra för att dra nytta av

Läs mer