Kommunfullmäktige Plats och tid Kulturhuset Kajutan :30-21:50

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Plats och tid Kulturhuset Kajutan :30-21:50"

Transkript

1 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan :30-21:50 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Roland Kindslätt, kommunchef Börje Olsson, kanslichef Åsa Carlsson, repr. Fyrbodal 108 Henric Erlandsson, projektledare 108 Christer Hellekant, räddningschef 109 Elisabeth Persson, controller 110 Helena Kronberg, skolchef 110 Thomas Nyberg och Ingrid Cassel Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndag 3 oktober 2011 kl.17:00 Sekreterare.. Paragraf Börje Olsson Ordförande Justerare.. Bengt Torstensson.. Thomas Nyberg Ingrid Cassel BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats För protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunstyrelseförvaltningen, Henån Margita Martinsson

2 2

3 3 KS/2011: Information om folkhälsoprojektet "Föräldrar i samverkan" Åsa Carlsson, representant för Fyrbodal och Henric Erlandsson, projektledare informerar om projektet. Projektet syftar till att stödja föräldrar i deras föräldraskap genom kunskap om föräldrarollen och barns behov och rättigheter. Långsiktigt tror man på minskat antal barn och unga som hamnar i utanförskap. Informationen läggs till handlingarna.

4 4 KS/2011: Information och lägesbeskrivning om oljesaneringsarbetet längs västkusten Räddningschefen beskriver arbetets omfattning och hur läget för Orusts del är just nu. Informationen läggs till handlingarna.

5 5 KS/2011: Information om socioekonomiskt projekt En projektgrupp på kommunförvaltningen har deltagit i en utbildning och arbetat fram en socioekonomisk redovisning för tidiga insatser för barn och unga som på sikt riskerar utanförskap på Orust. Helena Kronberg och Elisabeth Persson från gruppen redovisar gruppens arbete. Under flera år hade socialtjänsten mycket höga kostnader för placering av tonåringar på institution. Placeringarna var i huvudsak gjorda utifrån tonåringarnas egna beteenden. Antalet anmälningar till socialtjänst när det gäller små barn var förhållandevis lågt både från skola, barnomsorg och primärvård. De senaste 5-6 åren har mycket gjorts i samverkan mellan skola och socialtjänst bl a finns ett etablerat samarbete i öppen förskola och verksamhet för barn med missbrukande anhöriga samt föräldrastödsutbildning. Fram till år 2007 låg kostnaderna för placering av barn på mkr/år var utfallet 7 mkr och 2009 knappt 3 mkr ligger ungefär på samma nivå. Informationen läggs till handlingarna.

6 6 KS/2011: Interpellationer och frågor Kristina Svensson interpellerar kommunstyrelsens utskott för omsorgs ordförande Gunilla Josefsson och frågar om hur Orusts service till brukare med stöd enligt LSS fungerar. Kristina Svensson frågar: 1. Hur stor andel av kommunens timmar för personlig assistans sköts idag i privat regi och hur har utvecklingen varit sedan 2009? 2. Var ligger förslaget till ny trafikpolicy och när kommer det att gå vidare för ett beslut? 3. Hur mycket kostade det att stå för omkostnader för ledsagare under 2010? Gunilla Josefsson besvarar frågorna. _

7 7 KS/2011: Revisorerna informerar Horst Sauer som representant för kommunrevisionen informerar om aktuella arbeten inom revisionen. Informationen läggs till handlingarna.

8 8 Exp: Morlanda Fastighets KB Verksamheten för samhällsutveckling KS/2011: Antagande av detaljplan för Kårehogen 1:28 m.fl. Syftet med planen är att skapa förutsättningar för en natur- och kulturmiljöanpassad bebyggelse för åretruntboende, i anknytning till Morlandadalens rekreationsutbud och Ellös samhälle. Planen möjliggör uppförande av 17 bostadshus, varav 5 parhus, samt kompletterande byggnader. Utskottet för samhällsutvecklings förslag till beslut att godkänna detaljplan för Kårehogen 1:28 m.fl., daterad 2 juni 2011, för antagande. Claes Nordevik framför ett förslag om redaktionell ändring i tjänsteskrivelsen, utskottet för samhällsutvecklings förslag till beslut ändras till utskottet för samhällsutvecklings förslag till kommunstyrelsen, därefter kommunfullmäktige beslutar. Bengt Johansson och Sven Olsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag med undran om möjligheter till yttrande funnits, då inga synpunkter inkommit. Roland Kindslätt informerar att det inte inkommit några synpunkter efter senaste justeringen Bo Andersson informerar att Bohusläns museum har deltagit i ett tidigt skede med en arkeologisk utredning och därmed underlättat processen. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige att godkänna detaljplan för Kårehogen 1:28, daterad 2 juni 2011, för antagande. Bengt Johansson, Ingrid Cassel och Roger Hansson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

9 9 Exp: Morlanda Fastighets KB Verksamheten för samhällsutveckling KS/2011: Godkännande av exploateringsavtal mellan Morlanda Fastighets KB och Orust kommun gällande Kårehogen 1:28 m.fl. Morlanda Fastighets KB beviljades plantillstånd med syfte att utveckla fastigheten med bostadsfastigheter för helårsboende. Exploateringsavtalet reglerar bland annat att väganslutning till allmän väg skall byggas ut innan en exploatering kan komma tillstånd. Avtalet reglerar även hur och när gång- och cykelvägar och vägar skall byggas samt standard på va-nät inom området. Utskottet för samhällsutvecklings förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att, efter det att justeringar genomförts utifrån förd diskussion och under förutsättning att detaljplanen för Kårehogen 1:28 m.fl. vinner laga kraft, godkänna exploateringsavtal mellan Morlanda Fastighets KB och gällande fastigheten Kårehogen 1:28 m.fl. att godkänna exploateringsavtal mellan Morlanda Fastighets KB och gällande fastigheten Kårehogen 1:28 m.fl. under förutsättning att detaljplan för Kårehogen 1:28 m.fl. vinner laga kraft. Bengt Johansson belyser efter diskussion i 9-gruppen, vikten av att byggnadsnämnden följer upp de åtaganden som exploatören framfört i genomförandebeskrivningen inför byggstart. En fråga som också diskuterats var om det var möjligt att koppla fjärrvärme till området. Bengt Johansson framställer ett förslag om att föra en dialog med Morlanda Fastighets AB gällande möjligheterna att ansluta fastigheterna i gällande område till s fjärrvärmesystem. Roland Kindslätt informerar om att det är en lång sträcka att dra fjärrvärmerör. En kostnadskalkyl kan tas fram och ha den som ett underlag för en dialog med exploatören.

10 10 Kommunstyrelsen beslutar att, efter det att justeringar genomförts utifrån förd diskussion och under förutsättning att detaljplanen för Kårehogen 1:28 m.fl. vinner laga kraft, godkänna exploateringsavtal mellan Morlanda Fastighets KB och gällande fastigheten Kårehogen 1:28 m.fl. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att godkänna exploateringsavtal mellan Morlanda Fastighets KB och gällande fastigheten Kårehogen 1:28 m.fl. under förutsättning att detaljplan för Kårehogen 1:28 m.fl. vinner laga kraft med tillägget att inbjuda Morlanda Fastighets KB till en dialog gällande möjligheterna att ansluta fastigheterna i gällande område till s fjärrvärmesystem. Bengt Johansson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

11 11 Exp: VästKom Verksamheten för omsorg KS/2011: Avgift för hemsjukvård och hemtjänst i avseende betalningsansvar i annan kommun 2011 Hemsjukvård De 49 kommunerna i Västra Götaland har sedan 1 januari 1999 ansvar för hemsjukvård i ordinärt boende i enligt med det så kallade Primärvårdsavtalet. Kommunerna har därmed övertagit Västra Götalandsregionens (VGR) lagstadgade ansvar att bedriva hemsjukvård. I avtalet finns inga undantag redovisade utan kommunerna har iklätt sig ett ansvar att ge hemsjukvård till befolkningen på samma villkor som VGR fortsatt har eget ansvar för hemsjukvården. Sociala omsorgsnämnden beslutade att följa VästKoms rekommendationer om att ersättningsnivån för kommunal hemsjukvård i Orust kommun dels för sjukvård som utgår ifrån hemsjukvårdens sjuksköterskor dels ersättningsnivån för behandling som beslutas av sjukgymnast/arbetsterapeut enligt den prissättning som Västra sjukvårdsregionen beslutar om årligen och att föreslå Kommunfullmäktige att anta VästKoms rekommendationer för hemsjukvården i. Kommunfullmäktige beslutade att anta VästKoms rekommendationer för hemsjukvården i. Hemtjänst Enligt Verksamheten för omsorgs skrivelse 1 juni 2011 har riksdagen från 1 maj 2011 beslutat om möjligheter för vistelsekommun att bland annat få ersättning från bosättningskommun för utförd hemtjänst vid tillfällig vistelse i kommunen. Något fast ersättningsbelopp anges inte, utan i propositionen anges att bosättningskommunen skall ersätta vistelsekommunen enligt den ersättningsnivå som bosättningskommunen tillämpar. VästKoms styrelse beslutade 12 maj 2011 att rekommendera de 49 kommunerna i länet, att ersättningsnivån dem emellan utgår från samma kriterier och nivå oavsett insatsen gäller hemsjukvård eller hemtjänst. Innan beslut lämnas till den enskilde som gäller hemsjukvård och/eller hemtjänst i vistelsekommun skall avstämning ske med hemkommunen om omfattning på vårdinsatsen. I själva vårdinsatsen inräknas även restid om sådan krävs. Ersättningsnivån för 2011 är: 515 kronor/timma - för sjukvård som utgår ifrån distriktssjuksköterskebeslut och hemtjänst godkänd av biståndsbedömare. 540 kronor/timma - gäller för behandling som beslutas av sjukgymnast/arbetsterapeut.

12 12 Utskottet för omsorgs beslut till Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att följa VästKoms rekommendationer om ersättningsnivån i för utförda hemtjänstinsatser vid tillfällig vistelse i kommunen Gunilla Josefsson yrkar bifall till förslaget. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att följa VästKoms rekommendationer om ersättningsnivån i för utförda hemtjänstinsatser vid tillfällig vistelse i kommunen Johan Stein föreslår kommunfullmäktige besluta att följa VästKoms rekommendationer om ersättningsnivån i för utförda hemtjänstinsatser vid tillfällig vistelse i kommunen, som för 2011 är 540 kr/tim. Roger Hansson och Ingrid Cassel yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

13 13 Exp: Verksamheten för samhällsutveckling KS/2011: Motion om pendelparkering vid Svanesundsfärjan Bengt Torstensson, Socialdemokraterna, föreslår i motion , kommunfullmäktige besluta att möjliggöra en pendelparkering för biltrafikanter som är trafiksäker i området, samt att återrapportering snarast sker till kommunfullmäktige. Behov av att anlägga en trafiksäker pendelparkering vid Svanesundsfärjeläget samt moped- och cykelparkering finns. I motionen redovisas även att moped- och cykelparkeringen kan placeras invid färjeläget. Kontakt med Västtrafik för diskussion om pendelparkeringsplats i Svanesund har tidigare tagit i samband med en motion från Centerpartiet under våren Kommunfullmäktige beslutade dock att avslå motionen. Den föreslagna placeringen vid nya reningsverket accepterades inte. I skrivelse från verksamheten för samhällsutveckling meddelas att Orust kommun kommer att kontakta Västtrafik och Trafikverket för att se över möjligheterna att finna en bra placering av en trafiksäker parkering enligt förslaget. Kerstin Gadde yrkar bifall till motionen. Utskottet för samhällsutvecklings förslag till kommunstyrelsen att med hänvisning till skrivelse daterad bifalla motionen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige enligt utskottets förslag. Claes Nordevik yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

14 14 Exp: Verksamheten för samhällsutveckling KS/2011: Motion om utredning av ishall och simhall Bengt Johansson, Centerpartiet föreslår i motion kommunfullmäktige besluta att utreda byggande av en ishall i kombination med den simhall som planeras samt anvisning av plats för en sådan kombination. Det finns tidigare lagda motioner om behovet att uppföra en simhall på Orust, även i antagen Översiktsplan finns detta redovisat. Claes Nordevik med flera yrkar avslag av motionen. Utskottet för samhällsutvecklings förslag till kommunstyrelsen att avslå motionen. Bengt Johansson med instämmande av Ingrid Cassel, Michael Relfsson m.fl. föreslår kommunfullmäktige besluta att med bifall till motionen uppdra till kommunstyrelsen utreda byggande av en ishall i kombination med den simhall som planeras samt anvisa plats för en sådan kombination. Anders Fröjdö, Veronica Almroth, Lotta Husberg m.fl. yrkar bifall till utskottet för samhällsutvecklings förslag. Ordförande förklarar Bengt Johanssons förslag antaget. Omröstning begärs. Följande omröstningsförfarande fastställs: Den som röstar för Bengt Johanssons förslag röstar ja. Den som röstar för utskottets förslag röstar nej. Vid omröstningen avges 7 ja-röster och 6 nej-röster. Av protokollet framgår hur varje ledamot röstade. Kommunstyrelsen bifaller således Bengt Johanssons förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige enligt Bengt Johanssons förslag.

15 15 Mot beslutet anför den socialdemokratiska kommunstyrelsegruppen genom Lotta Husberg och folkpartiets kommunstyrelsegrupp genom Veronica Almroth, reservation. Bengt Johansson, Lars-Åke Gustavsson, Ingrid Cassel m.fl. yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Roger Hansson förslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Ordförande förklarar kommunstyrelsens förslag antaget. Omröstning begärs. Följande omröstningsförfarande fastställs: Den som röstar för kommunstyrelsens förslag röstar ja. Den som röstar för Roger Hanssons förslag röstar nej. Vid omröstningen avges 21 ja-röster och 19 nej-röster. Av protokollet framgår hur varje ledamot röstade. Kommunfullmäktige bifaller således kommunstyrelsens förslag. Den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen genom Roger Hansson och folkpartiets kommunfullmäktigegrupp genom Claes Nordevik, reserverar sig mot beslutet.

16 16 Exp: Kollektivtrafikplaneraren KS/2011: Motion om förbättrad kollektivtrafik till Gullholmen/Härmanö Birthe Hellman, Centerpartiet, föreslår i motion kommunfullmäktige besluta att snarast arbeta in fler kvällsturer i Trafikförsörjningsplanen. I skrivelse meddelar kollektivtrafikplaneraren att frågan om fler kvällsturer på färjan Gullholmen/Härmanö kommer att ta upp inför Trafikförsörjningsplan 2013 med Västtrafik och Västra Götalandsregionen. Kerstin Gadde yrkar bifall till motionen. Utskottet för samhällsutvecklings förslag till kommunstyrelsen att med hänvisning till skrivelse daterad anse motionen besvarad. Bengt Johansson yrkar bifall till utskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige enligt utskottets förslag. Birthe Hellman yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

17 17 Exp: Räddningschef OKFS Kommunchef Kanslichef KS/2011: Antagande av Övergripande risk- och sårbarhetsanalys Kommunfullmäktige antog Övergripande risk- och sårbarhetsanalys, daterad Den Övergripande risk- och sårbarhetsanalysen utgör ett viktigt underlag för kommunens Lednings- och informationsplan och Handlingsprogram, vilka ligger till grund för kommunens riskhantering inom sitt geografiska områdesansvar. Risk- och sårbarhetsanalysen skall fungera som ett mål- och styrdokument. Den skall öka riskmedvetenheten samt vara en del av samhällets krishanteringssystem. Den Övergripande risk- och sårbarhetsanalysen skall identifiera samhällsviktiga funktioner inom de områden i samhället som kan drabbas av en extraordinär händelse eller en svår påfrestning. Dessa händelser kan innebära stor påfrestning och ge stora konsekvenser för den kommunala verksamheten, kommunens övriga näringsliv, såväl som för enskilda. Den Övergripande risk- och sårbarhetsanalysen ligger till grund för mer ingående detaljerade verksamhetsvisa risk- och sårbarhetsanalyser, vilka i sin tur skall leda till likaledes verksamhetsanpassade beredskaps- och/eller åtgärdsplaner. Räddningschefen lämnar i bilaga till skrivelse förslag till övergripande risk- och sårbarhetsanalys Utskottet för samhällsutvecklings förslag till kommunstyrelsen att anta Övergripande risk- och sårbarhetsanalys för, samt att understryka betydelsen av att arbetet med verksamhetsanpassade risk- och sårbarhetsanalyser prioriteras inom samtliga kommunala verksamheter. Bengt Johansson och Anders Fröjdö yrkar bifall till utskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige enligt utskottets förslag.

18 18 Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

19 19 KS/2011: Motion om namntävling för nya skolan i Henån Henåns nya skola är nu klar och tas i fullt bruk från och med höstterminen En invigning av den nya skolan kommer att ske 21 september. Ingrid Cassel, Moderaterna och Leif Apelgren, Kristdemokraterna föreslår i motion att utlysa en namntävling för att ge namn åt den nybyggda skolan i Henån. Efter diskussion med presidiet för lärande, skolchef och ansvariga rektorer förelås att ett antal namnförslag tas fram tillsammans med elevrådet och skolans ledning. Därefter sker en omröstning av namnförslagen på Henåns skola för lärare och elever. Det namnförslag som får flest röster vinner. Ledningen för skolan har framfört att det ofta är svårt att få skolans namn att bli accepterat och implementerat, om inte skolans namn direkt anknyter till platsen. Ett exempel på detta är Rönnbärsskolan i Varekil som numera benämns enbart Varekils skola. Henåns skola är ett etablerat namn och det kan därför vara svårt att knyta an samt fullt ut acceptera ett nytt namn. Hänsyn ska dessutom tas till att två skolor: Henåns F-9 skola och Ellös 6-9 skola nu blir en ny skola för både elever, personal och övriga Orustbor. Verksamhetschefen har upprättat tjänsteskrivelse av Utskottet för lärande beslutar att enligt förslag ge skolans arbetsgrupp, inklusive kommunens kulturutredare, att i uppdrag ta fram ett slutligt förslag som lämnas till utskottet för lärande för fastställande Utskottet för lärandes förslag till kommunstyrelsen att anse motionen vara besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige enligt utskottets förslag.

20 20 Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

21 21 Exp: Finanschef Kommuninvest KS/2011: Avtal med Kommuninvest Medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening beslutade vid stämman 2011 att medlemmarna ska ingå dels ett förtydligat regressavtal som ersätter nuvarande regressavtal, dels ett garantiavtal om medlemmarnas ansvar för Kommuninvests motpartsexponeringar avseende derivat. blev medlem i Kommuninvest ekonomisk förening år Kommuninvest skapades utifrån grundidén att tillsammans får svenska kommuner och landsting bättre villkor för sina investeringar än vad de får var och en för sig. Idag har föreningen 262 medlemmar. Kommuninvests förmåga att bistå medlemmarna med stabil och kostnadseffektiv finansiering baseras på dess mycket höga kreditvärdighet. Avgörande för finansmarknadens förtroende för Kommuninvest är den solidariska borgen som krävs för ett medlemskap i Kommuninvest. Borgensåtagandet innebär att medlemmarna har ett solidariskt ansvar för Kommuninvests samtliga förpliktelser. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen att med Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i föreningen samt Kommuninvest i Sverige AB ingå nytt regressavtal, och att regressavtalet ska ersätta nuvarande regressavtal, benämnt Avtal, daterat med början den 7 maj 1993, och att med Kommuninvest i Sverige AB ingå avtal gällande kommunens ansvar för Kommuninvest i Sverige AB:s motpartsexponeringar avseende derivat, samt att bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Roger Hansson och finanschef Torbjörn Ljungberg i förening att underteckna ovan angivna avtal för kommunens räkning. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige enligt arbetsutskottets förslag.

22 22 Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

23 23 Exp: Ekonomienheten Verksamheten för lärande KS/2011: Upphandling och planering av skolskjuts Kommunfullmäktige beslutade att uppdra till beredningen för ekonomi och intern planering att inarbeta kostnader, ca 3-4 miljoner kronor, i 2012 års budget. Beredningen diskuterar rubricerade och anser att ärendet, i år, lämpligen skall handläggas av kommunstyrelsen. Beredningen beslutar att överlämna ärendet till kommunfullmäktige. att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beredning.

24 24 Exp: Kanslichef KS/2010: Uppdrag att utreda fråga om förhöjd bemanningsgrad i de kommunala verksamheterna Kommunfullmäktige beslutade att med en positiv inställning till frågan, uppdra till beredningen för ekonomi och intern planering, att beakta förslaget i arbete med inriktningsbudget för 2012, och därmed anse motionen besvarad. Beredningen diskuterar rubricerade och anser att ärendet, i år, lämpligen skall handläggars av kommunstyrelsen. Beredningen beslutar att överlämna ärendet till kommunfullmäktige. att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beredning.

25 25 Exp: Ekonomienheten Kommunchef KS/2011: Kommunens årsredovisning för år 2010 Kommunfullmäktige beslutade bl.a. att uppdra till beredningen för ekonomi och intern planering, att ta hänsyn till nämndernas budgetunderskott 2010 i den fortsatta ekonomiska planeringen med budget för 2012 och plan för 2013 och Beredningen diskuterade rubricerade och anser att ärendet, i år, lämpligen skall handläggas av kommunstyrelsen. Beredningen beslutar att överlämna ärendet till kommunfullmäktige. att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beredning.

26 26 Exp: De valda Valpärmen Löneadministratör Revisorerna KS/2011: Val av revisor för samt val av vice ordförande i revisionen för tiden I skrivelse daterad avsäger sig Bror Simonsson uppdraget som revisor för. Bror Simonsson är även vice ordförande. Kommunfullmäktige bifaller avsägelsen. Förslag på ny revisor presenteras vid nästa kommunfullmäktigemöte. Revisor: Vice ordförande i revisionen: Marie Decker, Henån Horst Sauer, Söbben

27 27 Exp: Den valde Valpärmen Löneadministratör Stiftelsen Orustbostäder Revisor, stiftelsen KS/2011: Val av revisorersättare i Stiftelsen Orustbostäder för tiden I skrivelse daterad avsäger sig Bror Simonsson uppdraget som revisorsersättare för Stiftelsen Orustbostäder. Kommunfullmäktige bifaller avsägelsen. Förslag på ny revisorersättare presenteras vid nästa kommunfullmäktigemöte. Revisorsersättare: Horst Sauer, Söbben

28 28 Exp: Den valde Christian Romberg Valpärmen Löneadministratör Assistent KS/2011: Val ersättare i kommunstyrelsen för tiden Christian Romberg begär i skrivelse entledigande från uppdraget som ersättare i kommunstyrelsen. i enighet att ta upp ärendet och enigt att bevilja avsägelsen, samt att till ersättare välja Lisbeth Arff, Henån.

29 Anmälan av inkomna skrivelser KS/2011:1397, KS/2010:1037, KS/2010:933 Avgången ledamot i kommunfullmäktige Länsstyrelsen Dnr 2010:1037 Nagasaki Peace Declaration Tomihisa Taue, Mayors for peace Dnr 2010:933 Motion om ställplats för husbilar och husvagnar vid Svanesunds badplats gamla broparkeringen Bengt Johansson (C) Dnr 2011:1397 Anmälan läggs till handlingarna.

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-09-01 8:15-9:40 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:10

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:10 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-14 8:15-12:10 Beslutande Roger Hansson Lotta Husberg Anders Fröjdö Veronica Almroth Ulf Sjölinder Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke

Läs mer

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, s-rum :15-12:55

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, s-rum :15-12:55 1 Plats och tid Kommunhuset, s-rum 5 2011-08-24 08:15-12:55 Beslutande Kerstin Gadde Claes Nordevik Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Kerstin Gadde

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-11-13 8:15-9:40 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Lisbeth Arff Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-12-13 17:00-17:20 Beslutande Bengt Torstensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Tomas Nyberg Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25 Orust kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2010-01-28 Plats och tid Kajutan, Henån 2010-01-28 18:30 21:25 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anders Ekström, t f

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2014-01-16 13:05-14:45 Beslutande Alexander Hutter Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Anders Wingård Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-30

Kommunstyrelsen 2011-06-30 1 Plats och tid Stala församlingshem 2011-06-30 17:30-18:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Anders Fröjdö Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Christian

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-07 8:15-10:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-11-11. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2010-11-11 kl 18.30 20.10. Sekreterare.. Paragraf 106-122 Michael Severin

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-11-11. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2010-11-11 kl 18.30 20.10. Sekreterare.. Paragraf 106-122 Michael Severin Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2010-11-11 kl 18.30 20.10 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Bo Andersson och Claes Nordevik Kommunstyrelseförvaltningen,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-21 8:15-12:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 Beslutande Roger Hansson 8:15-11:30 6-13 Kerstin Gadde Claes Nordevik Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-08-11 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-08-11 8:15-9:45 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-06-11 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-01-25 8:15-11:45, 13:00-14:15 Beslutande Hans Pernervik Kerstin Gadde 8:15-11:45 1-7 Gunilla Josefsson 13:00-14:15 8 Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson

Läs mer

Medborgarservice, Orust kommun, Henån Kl. 16:00. Sekreterare.. Paragraf Shkelqim Istrefi BEVIS

Medborgarservice, Orust kommun, Henån Kl. 16:00. Sekreterare.. Paragraf Shkelqim Istrefi BEVIS 1 Plats och tid Högholmen 2017-03-07 08:15 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Hans Pettersson (M) Kristina Svensson (MP) Veronica Almroth (L) Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-19. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-19. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30 Beslutande Kristina Svensson 136-141 Bengt Torstensson Veronica Almroth 136-139 Claes Nordevik 140-142 Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Lars Braekke och Yvonne Samuelsson Gränskommittén Östfold Bohuslän Dalsland 141

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Lars Braekke och Yvonne Samuelsson Gränskommittén Östfold Bohuslän Dalsland 141 1(18) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.30 20.50, ajournering 20.30 20.40 Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum : Claes Nordevik

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum : Claes Nordevik 1 Utskott för samhällsutveckling 2011-01-19 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2011-01-19 8:15-12.00 Beslutande Kerstin Gadde Claes Nordevik Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 24 september, 2009 kl

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 24 september, 2009 kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 24 september, 2009 kl. 18.30-20.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40. Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40. Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö 1 Kommunstyrelsen 2010-10-27 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-10-27 8:15-11:40 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson 8:15-10:50 171-185 Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-16.00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson kl.10.15-16.00 144-147 Holger Formgren Bengt Johansson Henry

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Centrumhuset Henån kl.17.00-17.30 Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00 Övriga Jan Eriksson,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Kommunfullmäktige Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl

Kommunfullmäktige Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl 1 Kommunfullmäktige 2011-04-28 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2011-04-28 kl 18.30 23.00 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lena Danielsson, kommunchef Börje Olsson, kanslichef Jan W Kjellberg,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 16:00 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 08.55 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson 34-35, 37-42 Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2015-01-21 10.15-12.30 Beslutande Kerstin Gadde, (S) ordf Lars Larsson, (C) Kristina Svensson (MP) Ingrid Cassel (M) Veronica Almroth (FP) Övriga deltagande

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30 20.40 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Utses justera Hans

Läs mer

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl.

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-05-15 08:30-12:00 Beslutande Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-10-16 8:15-11:55 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 29 januari, 2009 kl 18.30-21.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån 2017-12-05 08:15-12:45 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Veronica Almroth (L) Övriga

Läs mer

Kommunfullmäktige Plats och tid Stala församlingshem kl

Kommunfullmäktige Plats och tid Stala församlingshem kl 1 Plats och tid Stala församlingshem 2011-11-10 kl 18.30-21.00 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Roland Kindslätt, kommunchef Börje Olsson, kanslichef Gert Månsson, Handisam Björn Johnsson, Södra

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:10

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:10 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-15 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-12-15 8:15-10:10 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15

Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15

Läs mer

Kommunstyrelsen 2014-05-08. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30

Kommunstyrelsen 2014-05-08. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-05-08 17:00-17:30 Beslutande Eva Skoglund Lotta Husberg Kerstin Gadde Elsie-Marie Östling Claes Nordevik Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Utskott för omsorg Plats och tid Centrumhuset, Henån

Utskott för omsorg Plats och tid Centrumhuset, Henån 1 Utskott för omsorg 2011-01-25 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2011-01-25 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Gunilla Josefsson (s) Hans Pernevik (fpo) Johan Stein (c) Henrik Svedberg (s) ersättare

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Daniel

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:15

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:15 1 Kommunstyrelsen 2011-02-09 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-02-09 8:15-11:15 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Anders Fröjdö Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön 2014-01-14 8:30-14:30 Beslutande Leif Appelgren (-) tjänstg. ers. för Johan Stein C 3 g. kl. 13.20 Eva Skoglund (S) tjänstg. ers. för Anders Wingård (Fpo)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.40 Beslutande Ledamöter Ersättare Catharina B. Bråkenhielm Bo Andersson Birger Lagerström Lars-Åke Gustavsson Torsten Olegård

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:25

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-08-10 8:15-10:25 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Anders Fröjdö Henrik Svedberg Claes Nordevik Hans Pernervik 8:15-10:10 178-190 Lotta Husberg

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Martin Göransson Lars-Åke

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-04 1 (20) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 Beslutande Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP)

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Ewa Reinhold, kommunchef Bengt Markinhuhta, kl 18.30-18.45 31-33

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Ewa Reinhold, kommunchef Bengt Markinhuhta, kl 18.30-18.45 31-33 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, kl 18.00-21.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Bengt Markinhuhta,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.50 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Björn

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-01-24 8:30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Josefsson (s) Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-03-10 8:15-11:15. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-03-10 8:15-11:15. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-03-10 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-03-10 8:15-11:15 Beslutande Magnus Bylin Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum : 1 Utskott för samhällsutveckling 2011-06-22 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2011-06-22 8:15-14.50 Beslutande Kerstin Gadde, kl. 08.15-13.20, 85-96 Claes Nordevik Bengt Johansson Övriga deltagande

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet Klockan 8.30-12, paus 9.25-10 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) 1(20) Plats och tid Nämndhuset lokal: Viksten, kl 08.30-12.05 Beslutande Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) Övriga närvarande Jan Heimdal, t f kommunchef Staffan Lundquist,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån kl 08.15-12.20 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige Plats och tid Stala församlingshem

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige Plats och tid Stala församlingshem ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem 18.30-21.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Justeringens plats och tid Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 12.00 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Horst Sauer

Läs mer