bilaga 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "bilaga 1"

Transkript

1

2

3

4

5 bilaga 1

6 bilaga 1

7 bilaga 1

8 bilaga 1

9 bilaga 1

10 Regionsamverkan Sydsverige uppdrag för utskott kring regional utveckling bilaga 2 Regionsamverkan Sydsverige syftar till att med medborgarnas bästa för ögonen, utveckla samarbetet mellan verksamheterna i Landstinget i Kalmar län, Regionförbundet i Kalmar län, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Region Skåne, Kommunförbundet Skåne och Region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län. Målsättningen är att skapa en grund för ökad tillväxt i Sydsverige, i ekonomiskt, ekologiskt, kulturellt och socialt hänseende. Grunden för denna ambition ska vara en strävan efter en helhetsorienterad och långsiktigt hållbar utveckling. Genomgående för allt arbete ska finnas tanken om en utveckling som är hållbar på lång sikt och att det ska finnas ett mervärde för södra Sverige och för invånarna. Fokus för Regionsamverkan Sydsverige handlar framförallt om framtagande av gemensamma policyer och planer inom områdena - regional utveckling - infrastruktur - kollektivtrafik - kultur - hälso och sjukvård (fokus på det förebyggande folkhälsoarbetet). Uppdrag: Inom regionala utvecklingsområdet ska utskottet arbeta för att synkronisera de regionala utvecklingsstrategierna i Sydsverige alternativt göra en gemensam utvecklingsstrategi. Uppdraget kan utvecklas över tid i dialog med styrelsen (det som tidigare benämnts arbetsutskottet). Vidare kan utvecklas samordning kring remissyttrande, andra planeringsfrågor samt finns en öppenhet för nya initiativ och uppdrag som kan utvecklas över tid i dialog med ledningsgrupp och styrelse (det som tidigare benämnts arbetsutskott). Regionsamverkan Sydsverige har beslutande, rådgivande och rekommenderande funktioner. Den ideella organisationens beslutsfattande är aldrig överordnat respektive huvudmans beslutsfattande utan beslut som berör respektive huvudmans verksamhet måste fattas i medlemsorganisationernas politiska församlingar, enligt gällande besluts och delegationsordning, för att vara giltiga. Organisation: Ett utskott tillsätts med minst en representant från varje regiondel som i medlemsorganisationen har ledande ansvar inom området regional utveckling för att dels ha kompetens inom området dels ha möjlighet att förankra i hemmaorganisationen. En tjänstemannagrupp med representation från medlemsorganisationerna bistår utskottet. På motsvarande sätt som för politiska representanter ska även på tjänstemannaplanet ledamöterna vara aktiva inom sakområdet i respektive hemmaorganisationen. En tydlig återkoppling och förankring ska ske i de ingående organisationerna (både på tjänstemannaplanet och i den politiska organisationen). I det sydsvenska samarbetet ska avstämning ske regelbundet med ledningsgruppen inför beredning i styrelsen (tidigare benämnt arbetsutskottet) och därefter representantskapet (tidigare benämnt förslag 3 december (2)

11 styrelsen). Enligt stadgarna ( 8.4) beslutar styrelsen kring uppgifter och sammansättning samt utses ordförande för utskottet av styrelsen. Tidplan: Arbetet sker löpande. bilaga 2 Ekonomi: De ingående organisationernas egna resurser i form av lokaler och personal ska användas i största möjliga mån. Eventuellt ytterligare projektstöd kan beslutas om i ledningsgruppen och styrelsen. Kommunikation: Arbetet ska genomföras med en öppenhet och transparens, den främsta kommunikationskanalen är som framöver kommer att gå över till förslag 3 december (2)

12 Regionsamverkan Sydsverige uppdrag för utskott kring infrastrukturplanering bilaga 3 Regionsamverkan Sydsverige syftar till att med medborgarnas bästa för ögonen, utveckla samarbetet mellan verksamheterna i Landstinget i Kalmar län, Regionförbundet i Kalmar län, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Region Skåne, Kommunförbundet Skåne och Region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län. Målsättningen är att skapa en grund för ökad tillväxt i Sydsverige, i ekonomiskt, ekologiskt, kulturellt och socialt hänseende. Grunden för denna ambition ska vara en strävan efter en helhetsorienterad och långsiktigt hållbar utveckling. Genomgående för allt arbete ska finnas tanken om en utveckling som är hållbar på lång sikt och att det ska finnas ett mervärde för södra Sverige och för invånarna. Fokus för Regionsamverkan Sydsverige handlar framförallt om framtagande av gemensamma policyer och planer inom områdena - regional utveckling - infrastruktur - kollektivtrafik - kultur - hälso och sjukvård (fokus på det förebyggande folkhälsoarbetet). Uppdrag: Inom infrastrukturområdet ska utskottet arbeta för att synkronisera infrastrukturplaneringen i Sydsverige. Arbetet ska bygga på det gemensamma arbete som gjorts under där uppdraget med en systemanalys påbörjats. Uppdraget kan utvecklas över tid i dialog med styrelse (det som tidigare benämnts arbetsutskott). Vidare kan utvecklas samordning kring remissyttrande, andra planeringsfrågor samt finns en öppenhet för nya initiativ och uppdrag som kan utvecklas över tid i dialog med ledningsgrupp och styrelsen (det som tidigare benämnts arbetsutskottet). Regionsamverkan Sydsverige har beslutande, rådgivande och rekommenderande funktioner. Den ideella organisationens beslutsfattande är aldrig överordnat respektive huvudmans beslutsfattande utan beslut som berör respektive huvudmans verksamhet måste fattas i medlemsorganisationernas politiska församlingar, enligt gällande besluts och delegationsordning, för att vara giltiga. Organisation: Ett utskott tillsätts med minst en representant från varje regiondel som i medlemsorganisationen har ledande ansvar inom infrastrukturplaneringen för att dels ha kompetens inom området dels ha möjlighet att förankra i hemmaorganisationen. Den tjänstemannagrupp med representation från medlemsorganisationerna som tidigare arbetat med systemanalys i Sydsverige fortsätter sitt arbete med att stödja utskottet. Komplettering sker så det finns minst en person från varje regiondel. På motsvarande sätt som för politiska representanter ska även på tjänstemannaplanet ledamöterna vara aktiva inom sakområdet i respektive hemmaorganisationen. En tydlig återkoppling och förankring ska ske i de ingående organisationerna (både på tjänstemannaplanet och i den politiska organisationen). förslag 3 december (2)

13 bilaga 3 I det sydsvenska samarbetet ska avstämning ske regelbundet med ledningsgruppen inför beredning i styrelsen (tidigare benämnt arbetsutskottet) och därefter representantskapet (tidigare benämnt styrelsen). Enligt stadgarna ( 8.4) beslutar styrelsen kring uppgifter och sammansättning samt utses ordförande för utskottet av styrelsen. Tidplan: Arbetet sker löpande synkroniserat med processerna på regional och nationell nivå. Ekonomi: De ingående organisationernas egna resurser i form av lokaler och personal ska användas i största möjliga mån. Eventuellt ytterligare projektstöd kan beslutas om i ledningsgruppen och styrelsen. Kommunikation: Arbetet ska genomföras med en öppenhet och transparens, den främsta kommunikationskanalen är som framöver kommer att gå över till förslag 3 december (2)

14 Regionsamverkan Sydsverige uppdrag för utskott kring kollektivtrafik bilaga 4 Regionsamverkan Sydsverige syftar till att med medborgarnas bästa för ögonen, utveckla samarbetet mellan verksamheterna i Landstinget i Kalmar län, Regionförbundet i Kalmar län, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Region Skåne, Kommunförbundet Skåne och Region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län. Målsättningen är att skapa en grund för ökad tillväxt i Sydsverige, i ekonomiskt, ekologiskt, kulturellt och socialt hänseende. Grunden för denna ambition ska vara en strävan efter en helhetsorienterad och långsiktigt hållbar utveckling. Genomgående för allt arbete ska finnas tanken om en utveckling som är hållbar på lång sikt och att det ska finnas ett mervärde för södra Sverige och för invånarna. Fokus för Regionsamverkan Sydsverige handlar framförallt om framtagande av gemensamma policyer och planer inom områdena - regional utveckling - infrastruktur - kollektivtrafik - kultur - hälso och sjukvård (fokus på det förebyggande folkhälsoarbetet). Uppdrag: Inom kollektivtrafikområdet ska utskottet arbeta för en gemensam planering utifrån ett sydsvenskt perspektiv innefattande taxor för kollektivtrafiken i Sydsverige, sommarkort och kulturkort. Arbetet ska bygga på det gemensamma arbete som gjorts under där uppdraget påbörjats. Uppdraget kan utvecklas över tid i dialog med styrelsen (det som tidigare benämnts arbetsutskottet). Vidare kan utvecklas samordning kring remissyttrande, andra planeringsfrågor samt finns en öppenhet för nya initiativ och uppdrag som kan utvecklas över tid i dialog med ledningsgrupp och styrelse (det som tidigare benämnts arbetsutskott). Regionsamverkan Sydsverige har beslutande, rådgivande och rekommenderande funktioner. Den ideella organisationens beslutsfattande är aldrig överordnat respektive huvudmans beslutsfattande utan beslut som berör respektive huvudmans verksamhet måste fattas i medlemsorganisationernas politiska församlingar, enligt gällande besluts och delegationsordning, för att vara giltiga. Organisation: Ett utskott tillsätts med minst en representant från varje regiondel som i medlemsorganisationen har ledande ansvar för kollektivtrafikfrågorna för att dels ha kompetens inom området dels ha möjlighet att förankra i hemmaorganisationen. Den tjänstemannagrupp med representation från medlemsorganisationerna som tidigare arbetat med kollektivtrafik i Sydsverige fortsätter sitt arbete med att stödja utskottet. Komplettering sker så det finns minst en person från varje regiondel. På motsvarande sätt som för politiska representanter ska även på tjänstemannaplanet ledamöterna vara aktiva inom sakområdet i respektive hemmaorganisationen. förslag 3 december (2)

15 bilaga 4 En tydlig återkoppling och förankring ska ske i de ingående organisationerna (både på tjänstemannaplanet och i den politiska organisationen). I det sydsvenska samarbetet ska avstämning ske regelbundet med ledningsgruppen inför beredning i styrelsen (tidigare benämnt arbetsutskottet) och därefter representantskapet (tidigare benämnt styrelsen). Enligt stadgarna ( 8.4) beslutar styrelsen kring uppgifter och sammansättning samt utses ordförande för utskottet av styrelsen. Tidplan: Arbetet sker löpande. Ekonomi: De ingående organisationernas egna resurser i form av lokaler och personal ska användas i största möjliga mån. Eventuellt ytterligare projektstöd kan beslutas om i ledningsgruppen och styrelsen. Kommunikation: Arbetet ska genomföras med en öppenhet och transparens, den främsta kommunikationskanalen är som framöver kommer att gå över till förslag 3 december (2)

16 Regionsamverkan Sydsverige uppdrag för utskott kring kultur bilaga 5 Regionsamverkan Sydsverige syftar till att med medborgarnas bästa för ögonen, utveckla samarbetet mellan verksamheterna i Landstinget i Kalmar län, Regionförbundet i Kalmar län, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Region Skåne, Kommunförbundet Skåne och Region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län. Målsättningen är att skapa en grund för ökad tillväxt i Sydsverige, i ekonomiskt, ekologiskt, kulturellt och socialt hänseende. Grunden för denna ambition ska vara en strävan efter en helhetsorienterad och långsiktigt hållbar utveckling. Genomgående för allt arbete ska finnas tanken om en utveckling som är hållbar på lång sikt och att det ska finnas ett mervärde för södra Sverige och för invånarna. Fokus för Regionsamverkan Sydsverige handlar framförallt om framtagande av gemensamma policyer och planer inom områdena - regional utveckling - infrastruktur - kollektivtrafik - kultur - hälso och sjukvård (fokus på det förebyggande folkhälsoarbetet). Uppdrag: Inom kulturområdet ska utskottet arbeta för en gemensam planering i Sydsverige för de egna kulturinstitutionerna inklusive arrangörskap. Arbetet ska bygga på det gemensamma arbete som gjorts under Uppdraget kan utvecklas över tid i dialog med styrelse (det som tidigare benämnts arbetsutskott). Vidare kan utvecklas samordning kring remissyttrande, andra planeringsfrågor samt finns en öppenhet för nya initiativ och uppdrag som kan utvecklas över tid i dialog med ledningsgrupp och styrelsen (det som tidigare benämnts arbetsutskottet). Regionsamverkan Sydsverige har beslutande, rådgivande och rekommenderande funktioner. Den ideella organisationens beslutsfattande är aldrig överordnat respektive huvudmans beslutsfattande utan beslut som berör respektive huvudmans verksamhet måste fattas i medlemsorganisationernas politiska församlingar, enligt gällande besluts och delegationsordning, för att vara giltiga. Organisation: Ett utskott tillsätts med minst en representant från varje regiondel som i medlemsorganisationen har ledande ansvar för kulturfrågorna för att dels ha kompetens inom området dels ha möjlighet att förankra i hemmaorganisationen. Den tjänstemannagrupp med representation från medlemsorganisationerna som tidigare arbetat med kulturfrågorna i Sydsverige fortsätter sitt arbete med att stödja utskottet. Komplettering sker så det finns minst en person från varje regiondel. På motsvarande sätt som för politiska representanter ska även på tjänstemannaplanet ledamöterna vara aktiva inom sakområdet i respektive hemmaorganisationen. förslag 3 december (2)

17 bilaga 5 En tydlig återkoppling och förankring ska ske i de ingående organisationerna (både på tjänstemannaplanet och i den politiska organisationen). I det sydsvenska samarbetet ska avstämning ske regelbundet med ledningsgruppen inför beredning i styrelsen (tidigare benämnt arbetsutskottet) och därefter representantskapet (tidigare benämnt styrelsen). Enligt stadgarna ( 8.4) beslutar styrelsen kring uppgifter och sammansättning samt utses ordförande för utskottet av styrelsen. Tidplan: Arbetet sker löpande. Ekonomi: De ingående organisationernas egna resurser i form av lokaler och personal ska användas i största möjliga mån. Eventuellt ytterligare projektstöd kan beslutas om i ledningsgruppen och styrelsen. Kommunikation: Arbetet ska genomföras med en öppenhet och transparens, den främsta kommunikationskanalen är som framöver kommer att gå över till förslag 3 december (2)

18 Regionsamverkan Sydsverige uppdrag för utskott kring hälso- och sjukvård bilaga 6 Regionsamverkan Sydsverige syftar till att med medborgarnas bästa för ögonen, utveckla samarbetet mellan verksamheterna i Landstinget i Kalmar län, Regionförbundet i Kalmar län, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Region Skåne, Kommunförbundet Skåne och Region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län. Målsättningen är att skapa en grund för ökad tillväxt i Sydsverige, i ekonomiskt, ekologiskt, kulturellt och socialt hänseende. Grunden för denna ambition ska vara en strävan efter en helhetsorienterad och långsiktigt hållbar utveckling. Genomgående för allt arbete ska finnas tanken om en utveckling som är hållbar på lång sikt och att det ska finnas ett mervärde för södra Sverige och för invånarna. Fokus för Regionsamverkan Sydsverige handlar framförallt om framtagande av gemensamma policyer och planer inom områdena - regional utveckling - infrastruktur - kollektivtrafik - kultur - hälso och sjukvård (fokus på det förebyggande folkhälsoarbetet). Uppdrag: Inom hälso och sjukvårdsområdet ska utskottet samarbeta kring och utveckla det förebyggande folkhälsoarbetet i Sydsverige genom att göra en gemensam folkhälsostrategi. Uppdraget kan utvecklas över tid i dialog med styrelsen (det som tidigare benämnts arbetsutskottet). Vidare kan utvecklas samordning kring remissyttrande, andra planeringsfrågor samt finns en öppenhet för nya initiativ och uppdrag som kan utvecklas över tid i dialog med ledningsgrupp och styrelse (det som tidigare benämnts arbetsutskott). Regionsamverkan Sydsverige har beslutande, rådgivande och rekommenderande funktioner. Den ideella organisationens beslutsfattande är aldrig överordnat respektive huvudmans beslutsfattande utan beslut som berör respektive huvudmans verksamhet måste fattas i medlemsorganisationernas politiska församlingar, enligt gällande besluts och delegationsordning, för att vara giltiga. Organisation: Ett utskott tillsätts med minst en representant från varje regiondel som i medlemsorganisationen har ledande ansvar inom folkhälsoområdet för att dels ha kompetens inom området dels ha möjlighet att förankra i hemmaorganisationen. En tjänstemannagrupp med representation från medlemsorganisationerna bistår utskottet. På motsvarande sätt som för politiska representanter ska även på tjänstemannaplanet ledamöterna vara aktiva inom sakområdet i respektive hemmaorganisationen. En tydlig återkoppling och förankring ska ske i de ingående organisationerna (både på tjänstemannaplanet och i den politiska organisationen). I det sydsvenska samarbetet ska avstämning ske regelbundet med ledningsgruppen inför beredning i styrelsen (tidigare benämnt arbetsutskottet) och därefter representantskapet (tidigare benämnt förslag 3 december (2)

19 styrelsen). Enligt stadgarna ( 8.4) beslutar styrelsen kring uppgifter och sammansättning samt utses ordförande för utskottet av styrelsen. Tidplan: Arbetet sker löpande. bilaga 6 Ekonomi: De ingående organisationernas egna resurser i form av lokaler och personal ska användas i största möjliga mån. Eventuellt ytterligare projektstöd kan beslutas om i ledningsgruppen och styrelsen. Kommunikation: Arbetet ska genomföras med en öppenhet och transparens, den främsta kommunikationskanalen är som framöver kommer att gå över till förslag 3 december (2)

8 Representanter i utskotten för Regionsamverkan Sydsverige, utöver ledamöter till representantskapet RS150336

8 Representanter i utskotten för Regionsamverkan Sydsverige, utöver ledamöter till representantskapet RS150336 Ärende 8 RS 2016-02-10 8 Representanter i utskotten för Regionsamverkan Sydsverige, utöver ledamöter till representantskapet RS150336 Ärendet Utskott bildas kring särskilda områden och eller uppgifter

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige 1(3) 2015-10-13 RJL2015/1929 Regionledningskontoret Regionsamverkan Sydsverige Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att 1. Tillstyrka förslaget till stadgar och överenskommelse

Läs mer

Handlingsplan 2016 med utblickar för 2017 och 2018

Handlingsplan 2016 med utblickar för 2017 och 2018 Regionsamverkan Sydsverige Handlingsplan 2016 med utblickar för 2017 och 2018 www.regionsamverkan.se beslutad av representantskapet 17 mars 2016 1 (7) INNEHÅLL 1. Övergripande syfte och målsättning med

Läs mer

26 Medlemskap i Regionsamverkan Sydsverige RS150336

26 Medlemskap i Regionsamverkan Sydsverige RS150336 26 Medlemskap i Regionsamverkan Sydsverige RS150336 Ärende Vid möte den 21 augusti 2015 med ledande politiker från Region Kronoberg, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Landstinget i Kalmar län, Regionförbundet

Läs mer

Regionledningskontoret Regionsamverkan Sydsverige

Regionledningskontoret Regionsamverkan Sydsverige 2015-10-20 Regionledningskontoret Regionsamverkan Sydsverige Protokollsutdrag från regionstyrelsens sammanträde 2015-10-13 Tjänsteskrivelse 2015-10-13 Förslag till Stadgar och överenskommelse för regionsamverkan

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 1 (från 2016) Syfte att utveckla samarbetet mellan verksamheterna i regiondelarna Målsättningen

Läs mer

Handlingsplan 2018 med utblickar för 2019 och 2020

Handlingsplan 2018 med utblickar för 2019 och 2020 Handlingsplan 2018 med utblickar för 2019 och 2020 Öresundståg fokus infrastruktur biljett och betallösningar kollektivtrafiken aktivitetsplan bredband positionspapper kultur 1 Handlingsplan 2018 med utblickar

Läs mer

Anteckningar från möte med ledningsgruppen regionbildning södra Sverige, fredagen den 16 maj 2013 i Kalmar

Anteckningar från möte med ledningsgruppen regionbildning södra Sverige, fredagen den 16 maj 2013 i Kalmar Anteckningar från möte med ledningsgruppen regionbildning södra Sverige, fredagen den 16 maj 2013 i Kalmar Närvarande: Johan Assarsson, projektledare Jonas Rastad, Region Skåne (via video i Malmö) Peter

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige 2,6 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning Syfte att utveckla samarbetet mellan verksamheterna i regiondelarna Målsättningen att skapa en grund för ökad tillväxt i Sydsverige i ekonomiskt, ekologiskt,

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige 2019 med utblickar mot 2020 och 2021

Regionsamverkan Sydsverige 2019 med utblickar mot 2020 och 2021 Regionsamverkan Sydsverige 2019 med utblickar mot 2020 och 2021 2,6 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning insatser genomförande fokus förändring handling ledning kollektivtrafik samarbete infrastrukturplanering

Läs mer

Kollektivtrafik för ett enat Sydsverige

Kollektivtrafik för ett enat Sydsverige Sidan 1 (7) Kollektivtrafik för ett enat Sydsverige Vi sex regioner i Sydsverige; Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne samverkar politiskt från hösten 2015 över regiongränserna inom

Läs mer

Regionstyrelsen. Bildande av förening för sydsvensk region (RF) Regionstyrelsen

Regionstyrelsen. Bildande av förening för sydsvensk region (RF) Regionstyrelsen Regionstyrelsen BESLUTSFÖRSLAG Datum 2012-09-13 Dnr 1101007 1 (6) Regionstyrelsen Bildande av förening för sydsvensk region (RF) Ordförandens förslag 1. Regionfullmäktige godkänner det förslag till process

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE

KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE POSITIONSPAPPER KOLLEKTIVTRAFIK 2019 1 KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE Vi sex regioner i Sydsverige; Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Årsberättelse 2013 för Sydsvensk regionbildning ideell förening Verksamhetsberättelsen omfattar verksamhetsåret 2013-03-14 31 december 2013 Föreningens medlemmar

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan Sydsvensk REGION BILDNING Kommunikationsplan Kommunikationsplan Sydsvensk Regionbildning 2013-09-17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 1 Projektmål... 2 2 Kommunikationsmål... 2 3 Målgrupper...

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 23 april 2013 på video Närvarande: Peter Lilja, Landstinget Blekinge (Karlskrona) Alf Jönsson, Landstinget Kalmar

Läs mer

Styrelsemöte. 19 oktober lokal Bella Rosa. direkt efter representantskapets möte (ca klockan 14-15)

Styrelsemöte. 19 oktober lokal Bella Rosa. direkt efter representantskapets möte (ca klockan 14-15) Styrelsemöte 19 oktober 2018 direkt efter representantskapets möte (ca klockan 14-15) lokal Bella Rosa (som ligger i direkt anslutning till Rosensalen där representantskapsmötet varit) alternativt kvar

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige Representantskapet (ordförande) Landstinget Blekinge Region Blekinge Region Halland Region Jönköpings län Landstinget i Kalmar län Regionförbundet i Kalmar län 1. Helene Björklund

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från styrelsemöte fredagen den 21 februari 2014 Mötet ägde rum i Konsthallen, Borgmästaregatan 17 i Karlskrona klockan 10-14.30. Närvarande: Landstinget

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige. Lägesrapport från utskottet för Regional utveckling för Repskap 19 oktober 2017

Regionsamverkan Sydsverige. Lägesrapport från utskottet för Regional utveckling för Repskap 19 oktober 2017 Regionsamverkan Sydsverige Lägesrapport från utskottet för Regional utveckling för Repskap 19 oktober 2017 utskottet - Joakim Pohlman (S), Region Kronoberg, ordförande - Carina Bengtsson (C), Region Kronoberg

Läs mer

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Ändring av Regionförbundet Sörmlands politiska organisation

Ändring av Regionförbundet Sörmlands politiska organisation Ändring av Regionförbundet Sörmlands politiska organisation Inledning Regionförbundet Sörmland har funnits sedan 2003. En interrimstyrelse tillsattes för de förberedande aktiviteterna och den 12 juni ägde

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige Handlingsplan 2017 med utblickar för 2018 och 2019

Regionsamverkan Sydsverige Handlingsplan 2017 med utblickar för 2018 och 2019 sidan 1 av 13 sidan 2 av 13 Regionsamverkan Sydsverige Handlingsplan 2017 med utblickar för 2018 och 2019 www.regionsamverkan.se styrelsens förslag 7 oktober 2016 1 (11) sidan 3 av 13 INNEHÅLL bilaga 1

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Lägesrapport från kulturutskottet för representantskapet 12 april 2018 utskottet Emma Gröndahl, (L) Region Halland Ordförande Maud Lanne, (S) Region Halland Maria Ward, (S) Region

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige 2,6 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning Bredband inom RSS Samordna och koordinera insatser i Sydsverige så att de nationella målen nås. ur Årsberättelse för RSS 2017

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

Nu bildar vi nya Region Örebro län

Nu bildar vi nya Region Örebro län Nu bildar vi nya Region Örebro län LJUSNARSBERG HÄLLEFORS Bra ska bli bättre med ny regionorganisation KARLSTAD 50 LINDESBERG NORA KARLSKOGA E18 ÖREBRO DEGERFORS LEKEBERG KUMLA LAXÅ HALLSBERG ASKERSUND

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Lägesrapport från utskottet för Regional utveckling för styrelsen 20 september 2017 utskottet Joakim Pohlman (S), Region Kronoberg, ordförande Carina Bengtsson (C), Region Kronoberg

Läs mer

Mötet ägde rum onsdagen den 31 januari 2018 klockan I0-12 i rum 114 i Rådhus Skåne, Kristianstad. Frånvarande:

Mötet ägde rum onsdagen den 31 januari 2018 klockan I0-12 i rum 114 i Rådhus Skåne, Kristianstad. Frånvarande: Regionsamverkan Sydsverige Anteckningar från styrelsemöte 3 januari 208 Mötet ägde rum onsdagen den 3 januari 208 klockan I0-2 i rum 4 i Rådhus Skåne, Kristianstad Nä rvara nde : Henrik Fritzon(S), Region

Läs mer

SYDSVENSKA PRIORITERINGAR

SYDSVENSKA PRIORITERINGAR SYDSVENSKA PRIORITERINGAR UTIFRÅN POSITIONSPAPPRET ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE REGIONSAMVERKAN SYDSVERIGE INFRASTRUKTUR & TRANSPORT 2017 1 SYDSVENSKA PRIORITERINGAR Vi sex regioner i

Läs mer

Minnesanteckningar Utskott för infrastruktur inom Regionsamverkan Sydsverige Möte nr 3, Kristianstad

Minnesanteckningar Utskott för infrastruktur inom Regionsamverkan Sydsverige Möte nr 3, Kristianstad 1 Minnesanteckningar Utskott för infrastruktur inom Regionsamverkan Sydsverige Möte nr 3, Kristianstad 2016-10-20 Närvarande ledamöter: Christina Mattisson, Region Blekinge, Ordförande Harald Hjalmarsson,

Läs mer

Blekinge. Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige under sommaren?

Blekinge. Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige under sommaren? Blekinge Dalarna Östergötland Örebro Västra Götaland Västmanland Västernorrland Västerbotten Värmland Uppsala Södermanland Stockholm Skåne Norrbotten Kronoberg Kalmar Jönköping Jämtland Halland Gävleborg

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Christina Mattisson Ordförande Infrastrukturutskottet 2017 10 19 Lägesrapport från infrastrukturutskottet för representantskapet 19 oktober 2017 utskottet Christina Mattisson

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Robert Olesen Infrastrukturutskottet Lägesrapport från infrastrukturutskottet för representantskapet 12 april 2018 utskottet Christina Mattisson (S), Region Blekinge, ordförande

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan i Sydsverige Fr.o.m. 1 januari 2019 får alla regionerna regionalt utvecklingsansvar Regionsamverkan Sydsverige Sy%e a( utveckla samarbetet mellan verksamheterna

Läs mer

Förstudie regionalt superbusskoncept i Smålandslänen Uppdrag

Förstudie regionalt superbusskoncept i Smålandslänen Uppdrag i Smålandslänen Uppdrag Förstudien ska ge svar på följande frågor: Är det möjligt att få till stånd ett regionalt superbusskoncept mellan större orter i Småland som saknar tågförbindelser? Vilka orter

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Per Stané Persson Infrastrukturutskottet Lägesrapport från infrastrukturutskottet för representantskapet 19 oktober 2018 Utskottet Christina Mattisson (S), Region Blekinge, ordförande

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-11-03 kl.08.30-12.05 Plats: Regionens hus, sal B 10 Remiss: Förslag till samverkanavtal för Öresundstågtrafiken Diarienummer:

Läs mer

SYDSVENSKA PRIORITERINGAR

SYDSVENSKA PRIORITERINGAR UTKAST 2017-01-20 SYDSVENSKA PRIORITERINGAR UTIFRÅN POSITIONSPAPPRET ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE REGIONSAMVERKAN SYDSVERIGE INFRASTRUKTUR & TRANSPORT 2017 1 SYDSVENSKA PRIORITERINGAR

Läs mer

bilaga 1 sidan 5 (av 19)

bilaga 1 sidan 5 (av 19) sidan 1 (av 19) sidan 2 (av 19) sidan 3 (av 19) sidan 4 (av 19) sidan 5 (av 19) sidan 6 (av 19) sidan 7 (av 19) sidan 8 (av 19) sidan 9 (av 19) sidan 10 (av 19) sidan 11 (av 19) sidan 12 (av 19) sidan

Läs mer

Protokoll från den politiska arbetsgruppen för Hållbar regional utveckling möte den 6 november 2013

Protokoll från den politiska arbetsgruppen för Hållbar regional utveckling möte den 6 november 2013 Protokoll från den politiska arbetsgruppen för Hållbar regional utveckling möte den 6 november 2013 Plats och tid: Närvarande: Onsdagen den 6 november 2013, kl 13.00 16.00 på Region Skåne, Kristianstad

Läs mer

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka Ärende 4 - bilaga Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Kungsbacka Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog

Läs mer

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S)

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) STRATEGIDOKUMENT 2014-06-30 1 (5) Vård och omsorg Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) Syfte Syftet med NSK-S är att samordna arbetet med strategiska frågor som

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Anteckningar från ledningsgruppsmöte den 28 januari 2016 Mötet ägde rum i Rådhus Skåne samt via telefon, klockan 13-14. Närvarande: Thorbjörn Lindhqvist, Region Skåne (ordförande)

Läs mer

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt?

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt? 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge

Läs mer

16 Positionspapper för Sydsveriges infrastruktur RS150336

16 Positionspapper för Sydsveriges infrastruktur RS150336 16 Positionspapper för Sydsveriges infrastruktur RS150336 Ärende Inom ramen för samarbetet Regionsamverkan Sydsverige har ett gemensamt positionspapper för Sydsveriges infrastruktur tagits fram. Region

Läs mer

Hur gör vi en bra organisation bättre? Utveckling av KSL inför mandatperioden 2015-2018

Hur gör vi en bra organisation bättre? Utveckling av KSL inför mandatperioden 2015-2018 2013-11-26 Madeleine Sjöstrand Dnr: KSL/13/0111 Ärendegång: KSLs styrelse Hur gör vi en bra organisation bättre? Utveckling av KSL inför mandatperioden 2015-2018 Förslag till beslut 1. Styrelsen beslutar

Läs mer

Indelningskommitténs slutbetänkande SOU 2018:10

Indelningskommitténs slutbetänkande SOU 2018:10 Indelningskommitténs slutbetänkande SOU 2018:10 Gunne Arnesson Lövgren Indelningskommittén Juli 2015 tillsattes Indelningskommittén (Barbro Holmberg och Kent Johansson) med uppdraget att föreslå en ny

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (7) Tid och plats Beslutande 8.00 8.05, Brofästet, Kalmar Anders Henriksson (S), ordförande Malin Sjölander (M), vice ordförande Christer Jonsson (C), vice ordförande Pierre Edström (L) Yvonne Hagberg

Läs mer

Frågor och svar Region i Örebro län

Frågor och svar Region i Örebro län Projekt Region 2015 Frågor och svar Region i Örebro län Vad är poängen med att bilda en region inom Örebro län? Erfarenheter från tidigare regionbildningar i Sverige visar bland annat på följande positiva

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige 2016-01-11 RJL2015/2745 Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö Regionsamverkan Sydsverige Förslag till beslut Nämnden för trafik, infrastruktur och miljö föreslås besluta Godkänna bilagt förslag till

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg 01054 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2015 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 4 Invånarna

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna

Nu bildar vi region i Dalarna Nu bildar vi region i Dalarna Den 1 januari 2019 bildar vi region Då förenas Landstinget Dalarna och Region Dalarna i en ny regionorganisation. Sammanslagningen gör att kopplingen mellan hälsa, välfärd

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige Reviderade stadgar och handlingsplan

Regionsamverkan Sydsverige Reviderade stadgar och handlingsplan TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Datum 2018-10-25 Diarienummer 180942 Regionfullmäktige Regionsamverkan Sydsverige Reviderade stadgar och handlingsplan Förslag till beslut 1. Regionfullmäktige godkänner för sin

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-06-18 LS-LED07-362 91 Reglementen för landstingsstyrelsens utskott och beredningar. Revidering Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen fastställer

Läs mer

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog med invånare 5 Lokal

Läs mer

Samarbetsavtal för Sydsveriges Europakontor

Samarbetsavtal för Sydsveriges Europakontor Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-03-18 Landstingsstyrelsen Sida 1(1) Referens Diarienummer 150187 Samarbetsavtal för Sydsveriges Europakontor Blekinge - Småland Förslag

Läs mer

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län 2014-08-28 Region Jönköpings län Vi bildar region i Jönköpings län. Det är en resa mot en ny kraftfull och demokratiskt vald organisation med ansvar för hälso- och sjukvård och för regional utveckling

Läs mer

Positionspapper Kollektivtrafik

Positionspapper Kollektivtrafik Positionspapper Kollektivtrafik Styrelse RSS Regionsamverkan Sydsverige Arbetet har inkluderat: Underlag till positionspapper för en storregional sydsvensk kollektivtrafik (konsultrapport 180824) innehåller

Läs mer

Förslag om justerade egenavgifter, kostnadsersättningar och högkostnadsskydd för sjukresor i de fyra nordligaste regionerna

Förslag om justerade egenavgifter, kostnadsersättningar och högkostnadsskydd för sjukresor i de fyra nordligaste regionerna Förslag om justerade egenavgifter, kostnadsersättningar och högkostnadsskydd för sjukresor i de fyra nordligaste regionerna Norra sjukvårdsregionförbundet, den 1 oktober 2019 Henric Fuchs Kollektivtrafik-

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2018-11-13 Möte nr 4 Sida 1 (5) Regionfullmäktige Elin Lindskog Till regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige Datum 2018-11-28--29 Plats Brofästet, Kalmar

Läs mer

Reglemente för arbetsutskottet

Reglemente för arbetsutskottet Antagen av Förbundsstyrelsen 2012-11-07, 98 DNR: 12RV0382 1 Allmänna bestämmelser I förbundsordningen anges att förbundsstyrelsen utser inom sig ett arbetsutskott och ett kollektivtrafikutskott. De ärenden

Läs mer

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta Landstingsstyrelsen Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet Förslag till beslut LS 2015-0997 Ärende 34 Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige

Läs mer

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation.

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation. Region Kalmar län Landstingsfullmäktige och Regionförbundets styrelse har beslutat att man har för avsikt att bilda regionkommun i Kalmar län från och med 2019. Region Kalmar län bildas genom att Landstingets

Läs mer

Utveckling av kommunen som organisation, verksamhet och territorium

Utveckling av kommunen som organisation, verksamhet och territorium Syftet med detta dokument är att tydliggöra kommunchefens roll och utgöra en grund för utvecklat samspel byggt på ömsesidig förståelse mellan kommunchef och den politiska ledningen. För att lyckas behövs

Läs mer

Reglabs Forskarforum Mats Helander. Mats Helander

Reglabs Forskarforum Mats Helander. Mats Helander Reglabs Forskarforum 2016 2016-11-29 Mats Helander Mats Helander Angeläget Förhandling Region Östergötland Har potential Region Östergötland Tar vid Samarbete Regionförbundet Östsam Initierar Ej Samsyn

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Projekt Region 2015 Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 150305 Rev 160128 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 15 januari 2014 i Växjö Närvarande: Martin Myrskog, Landstinget Kronoberg Peter Hogla, Regionförbundet Södra Småland Johan Assarsson, projektledare Peter

Läs mer

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland 1(8) Landstingsstyrelsen Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland Inledning Regionfrågan har diskuterats under lång tid i Sverige och i Östergötland. I mars 2008 undertecknade partidistrikten

Läs mer

Handlingsplan 2019 med utblickar för 2020 och 2021

Handlingsplan 2019 med utblickar för 2020 och 2021 Handlingsplan 2019 med utblickar för 2020 och 2021 www.regionsamverkan.se förslag 3 oktober 2018 1 (22) Sydsverige befolkning 31/3 2018 % av Sydsverige % av Sverige Blekinge 159 362 6% 2% Halland 325 813

Läs mer

Förstudie regionalt superbusskoncept i Smålandslänen

Förstudie regionalt superbusskoncept i Smålandslänen Förstudie regionalt superbusskoncept i Smålandslänen Uppdrag Förstudien ska ge svar på följande frågor: Är det möjligt att få till stånd ett regionalt superbusskoncept mellan större orter i Småland som

Läs mer

I offentlighetens tjänst

I offentlighetens tjänst I offentlighetens tjänst Hur styrs Västra Götalandsregionen? Vad vi ska prata om Västra Götalandsregionens samhällsuppdrag Vad säger lagen? Västra Götalandsregionens styrmiljö reglementen Tjänstemannarollen

Läs mer

Remissvar- Regional indelning tre nya län, SOU 2016:48

Remissvar- Regional indelning tre nya län, SOU 2016:48 Region Jönköpings län Remissvar- Regional indelning tre nya län, SOU 2016:48 Region Jönköpings län (RJL) har getts möjlighet att yttra sig över remissen Regional indelning tre nya län. Regionen har tagit

Läs mer

Överenskommelsen Värmland

Överenskommelsen Värmland Överenskommelsen Värmland för samverkan inom det sociala området mellan Region Värmland och den idéburna sektorn i Värmland 1 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Vision... 4 Syfte och Mål... 4 Värdegrund...

Läs mer

Minnesanteckningar Utskottet för infrastruktur inom Regionsamverkan Sydsverige, kl i Alvesta

Minnesanteckningar Utskottet för infrastruktur inom Regionsamverkan Sydsverige, kl i Alvesta Minnesanteckningar Utskottet för infrastruktur inom Regionsamverkan Sydsverige, 2018-05-07 kl 10.00-14.00 i Alvesta Närvarande: Christina Mattisson, Region Blekinge, ordf. Tjänstepersoner: Lennarth Förberg,

Läs mer

ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE

ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE POSITIONSPAPPER INFRASTRUKTUR & TRANSPORT 2016 1 ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE Vi sex regioner i Sydsverige; Jönköping, Kronoberg, Kalmar,

Läs mer

ETT ENAT SYDSVERIGE FÖR EN STARK OCH VÄXANDE ARBETSMARKNAD

ETT ENAT SYDSVERIGE FÖR EN STARK OCH VÄXANDE ARBETSMARKNAD ETT ENAT SYDSVERIGE FÖR EN STARK OCH VÄXANDE ARBETSMARKNAD POSITIONSPAPPER REGIONSAMVERKAN SYDSVERIGE ARBETSMARKNAD/KOMPETENSFÖRSÖRJNING 2018 1 2 INTRODUKTION Regionsamverkan Sydsverige är ett samarbetsorgan

Läs mer

Norrbotten

Norrbotten Sida 1 av 6 Finansdepartementet Remissyttrande Indelningskommitténs förslag SOU 2016:48 (Finansdepartementet diarienummer Fi2016/02568/K) Centerpartiet i Norrbotten är i grunden positiva till en regionbildning

Läs mer

Sammanfattning av projektplan för Nationella självskadeprojektet, Skånenoden

Sammanfattning av projektplan för Nationella självskadeprojektet, Skånenoden 2013-11-05 Sammanfattning av projektplan för Nationella självskadeprojektet, Skånenoden Projektet startade 2012 och finansieras av regeringen. Den består av en nationell del och av arbete i tre kunskapsnoder,

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla Sveriges Kommuner och Landsting verksamhet som angår oss alla Det som får samhället att fungera Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är en medlemsorganisation för alla kommuner, landsting och regioner

Läs mer

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 2010-12-08 HSN förvaltning Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 Mål med utvecklingsarbetet Målet för utvecklingsarbetet är att den missbruks-

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN UREN Ärende nr i :!1:!nläninden r /1/4 K-7 VG Män.... KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-05-23 KTN-2014-0135 Kulturnämnden Förslag till direktiv samt projektplan för

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:27 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Regionalt samarbete mellan landstingen i Stockholms, Sörmlands och Västmanlands län, godkännande av avsiktsförklaring Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Åsa Johansson, utredare/ nämndsekreterare Tfn: 0345-18236 E-post: asa.johansson@hylte.se Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Kommunfullmäktige 2014-06-18 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Syfte...

Läs mer

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 norrstyrelsen rapport 2009: 32 Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 Förord Norrstyrelsen har bildats för att förbereda sammanslagningen av landstingen i Norrbottens, Västerbottens

Läs mer

Samverkansnämnden Uppsala Örebro regionen

Samverkansnämnden Uppsala Örebro regionen Samverkansnämnden Uppsala Örebro regionen En samgranskning mellan revisionskollegier inom regionen Revisionsrapport Februari 2011 Hans Gåsste Lars-Åke Ullström Innehållsförteckning Sammanfattning... 3

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Blekinge län och Region Blekinge/Landstinget Blekinge om regional samverkan

Överenskommelse mellan kommunerna i Blekinge län och Region Blekinge/Landstinget Blekinge om regional samverkan Överenskommelse mellan kommunerna i Blekinge län och Region Blekinge/Landstinget Blekinge om regional samverkan Oktober 2017 Version 1.0 Ärendenummer: 2017/01290 Dokumentnummer: 2017/01290-1 Innehållsförteckning

Läs mer

Vef- s Tjänsteskrivelse: Förslag till folkhälsopolicy 2. Folkhälsopolicy 3. Protokollsutdrag, KSAU $ zr5 /zor5 VALLENTUNA KOMMUN

Vef- s Tjänsteskrivelse: Förslag till folkhälsopolicy 2. Folkhälsopolicy 3. Protokollsutdrag, KSAU $ zr5 /zor5 VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen Sa m ma nträdesprotokol I 2016-01-25 13 (2e) s10 Folkhälsopolicy (KS 2015. 126) Beslut Kommunstyrelsen skickar förslaget till folkhälsopolicy på remiss till nämnderna till och med den 3o

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2018-11-15 Sida 1 (2) Regionstyrelsen Elin Lindskog Till regionstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Regionstyrelsen Datum Torsdag 29 november 2018 Tid 08.00 Plats Brofästet,

Läs mer

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C), Jeanette Söderström (S), Ann-Marie Hedlund (FP) ersätter Per Hansson (FP) Berry Lilja (S), Elin

Läs mer

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-11-21 Kulturberedningen Tid Fredagen 7 november 2014 kl. 9-15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Musik i Syd Kulturkvarteret,

Läs mer

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden Innehåll De sex sjukvårdsregionerna Grunden för Samverkansnämnderna s ledamöter, ersättare och tjänstepersoner s roll och uppgifter Samverkansavtal för Västra Sjukvårdsregionen och Utomlänsvård inom tandvården

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 Reviderat efter beslut av kommunfullmäktige 2016-06-20 88 2 Reglemente för socialnämnden Utöver det som

Läs mer

Bidrag till funktionshinderrörelsen En översikt över landstingens bidragsgivning

Bidrag till funktionshinderrörelsen En översikt över landstingens bidragsgivning Bidrag till funktionshinderrörelsen 2014 En översikt över landstingens bidragsgivning HSO Skåne rapport 2014:2 Detta är en rapport över Sveriges landstings och regioners bidragsgivning till funktionshinderrörelsen

Läs mer