KALLELSE. Datum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. Datum"

Transkript

1 KALLELSE Datum Möte nr 4 Sida 1 (5) Regionfullmäktige Elin Lindskog Till regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige Datum Plats Brofästet, Kalmar Tidplan 28 november Sammanträde med valberedning Sammanträdets öppnande Kaffe Val av ombud till Sveriges Kommuner och Landstings kongress 2019 Därefter fortsatt sammanträde Lunch samt utdelning av Kulturstipendium Fortsatt sammanträde Kaffe Fortsatt sammanträde Tidplan 29 november Sammanträdets öppnande Kaffe Fortsatt sammanträde Lunch Fortsatt sammanträde Kaffe Fortsatt sammanträde, eventuella interpellationer Regionfullmäktiges ärendelista med tillhörande handlingar finns tillgängligt för allmänheten på landstingets kansli och på landstingets webbplats, Ltkalmar.se. Mötet är öppet för allmänheten. Föredragningslista 1. Godkännande av tidplan och föredragningslista 2. Val av justerare och tid för justering Regionfullmäktige utser Ulf Friberg (S) och Monica Ljungdahl (M) att tillsammans med ordföranden justera protokollet senast den 13 december Anmälan av inkomna interpellationer och frågor 4. Reglemente Samverkansnämnden Diarienummer Regionfullmäktige godkänner reviderat reglemente för Samverkansnämnden i Sydöstra sjukvårdsregionen.

2 2 5. Inkallelseordning för ersättare i styrelser, nämnder, beredningar m.m. Diarienummer Regionfullmäktige antar inkallelseordning för ersättare i styrelser, nämnder och beredningar med flera under mandatperioden Avveckling av Regionförbundet i Kalmar län Diarienummer Regionfullmäktige beslutar för sin del att - Regionförbundet i Kalmar län ska avvecklas från och med den 1 januari 2019 och träda i likvidation, - godkänna föreslagna ändringar i förbundsordningen för Regionförbundet i Kalmar län, att gälla från och med den 1 januari 2019 samt - godkänna föreslagna ändringar i reglementet för styrelsen för Regionförbundet i Kalmar län att gälla från och med den 1 januari Regionfullmäktige utser Anders Henriksson (S) till ledamot och Malin Sjölander (M) till ersättare för Regionförbundets styrelse som ska hantera årsredovisning för 2018 samt likvidationen av Regionförbundet i Kalmar län. Besluten överlämnas till Regionförbundet i Kalmar län. 7. Omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL 18) Diarienummer Regionfullmäktige antar bestämmelser gällande Omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL 18), att gälla från och med fullmäktiges beslut. Regionstyrelsens personalutskott är pensionsmyndighet för Landstinget i Kalmar län (Region Kalmar län) och svarar därmed för lokala tillämpningsanvisningar, tolkning och tillämpning av bestämmelserna i OPF-KL i enlighet med arbetsordning för regionstyrelsens arbetsutskott. Till följd av detta ska Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden m.m. under mandatperioden kompletteras under rubriken Pensionsbestämmelser. 8. Offentlighet vid nämndsammanträden Diarienummer Regionfullmäktige medger att kollektivtrafiknämnden och regionala utvecklingsnämnden får besluta om att nämndernas sammanträden ska vara offentliga. Protokollsanteckning, regionstyrelsen Moderaterna och Kristdemokraterna lämnade följande protokollsanteckning. Syftet med att göra kollektivtrafiknämndens och regionala utvecklingsnämndens sammanträden offentliga är att ge allmänheten större insyn i frågor som berör dem. Då bör allmänheten rimligen ges samma möjligheter när det gäller hälsooch sjukvården i länet. Regionfullmäktige bör därför medge att beredningen för hälso- och sjukvård och beredningen för hållbarhet och hälsa får besluta om att beredningarnas sammanträden ska vara offentliga. 9. Medborgarförslag 6/2018 om hantering och service av hjälpmedel via internet och app Diarienummer Regionfullmäktige överlåter beslutanderätten i ärendet till regionstyrelsen.

3 3 10. Medborgarförslag 7/2018 om bokning av färdtjänst via Internet och app Diarienummer Regionfullmäktige överlåter beslutanderätten i ärendet till kollektivtrafiknämnden. 11. Regionplan Diarienummer Regionfullmäktige fastställer förslaget till Regionplan för åren samt de i planen angivna målen. Planens första år ska utgöra årsbudget för 2019, varvid bilaga 1 till flerårsplan utgör resultatbudget bilaga 2 driftramar bilaga 3 kassaflödesbudget bilaga 4 balansbudget bilaga 5 A och B investeringsbudget bilaga 6 Ekonomiskt partistöd Regionfullmäktige fastställer skattesatsen för år 2019 till 11:37 kronor per skattekrona (en skattekrona motsvarar 100 kronor). 3. Regionfullmäktige fastställer Taxa Kalmar läns trafik, att gälla från och med den 1 januari 2019, bilaga Regionfullmäktige fastställer Taxa Folktandvården, att gälla från den 15 januari 2019, bilaga 8. Överläggning regionstyrelsen, Moderaternas och Kristdemokraternas föreslog bifall till deras förslag Linda Fleetwood (V) föreslog bifall till Vänsterpartiets förslag Sverigedemokraternas ledamöter föreslog bifall till Sverigedemokraternas förslag 1-36 Regionstyrelsen avslog Moderaternas och Kristdemokraternas förslag Regionstyrelsen avslog Vänsterpartiets förslag 2-16, Regionstyrelsen avslog Sverigedemokraternas förslag 1-36 Reservationer Mot beslutet reserverade sig Moderaternas, Kristdemokraternas, Vänsterpartiets och Sverigedemokraternas ledamöter till förmån för egna förslag. 12. Delårsrapport 1 januari 31 augusti 2018 Diarienummer Regionfullmäktige lägger delårsrapporten för perioden till handlingarna. 13. Sammanträdesplan 2019 Diarienummer Med ändring av tidigare beslut fastställer regionfullmäktige sammanträdesdagar för regionfullmäktige 2019 enligt följande: 31 januari, 27 mars, 4 juni, 25 september och den 3-4 december. 2. Regionfullmäktige beslutar i övrigt att vardera nämnd och beredning får besluta om sin sammanträdesplan med redovisat förslag som inriktning. Ärendet behandlas på regionstyrelsens extra sammanträde den 29 november.

4 4 14. Regionsamverkan Sydsverige reviderade stadgar och handlingsplan 2019 Diarienummer Regionfullmäktige godkänner för sin del stadgar för Regionsamverkan Sydsverige att gälla från 1 januari Regionfullmäktige godkänner Regionsamverkan Sydsveriges handlingsplan 2019 med utblickar för 2020 och 2021 inklusive budget. 3. Regionfullmäktige utser Anders Henriksson (S) samt Malin Sjölander (M) till ledamöter i styrelsen för Regionsamverkan Sydsverige samt xx (x) och xx (x) till ersättare i styrelsen för Regionsamverkan Sydsverige. 4. Regionfullmäktige utser xx (x) till ledamot till årsmötena för Regionsamverkan Sydsverige. 5. Regionfullmäktige överlåter beslutanderätt i fråga om nomineringar till utskotten i Regionsamverkan Sydsverige till regionstyrelsen. Ärendet behandlas på regionstyrelsens extra sammanträde den 29 november. 15. Verksamhetsövergång, mottagande av aktier, tillgångar i pensionsstiftelse m.m. i samband med upphörande av Regionförbundet i Kalmar län Diarienummer Regionfullmäktige godkänner att Regionförbundet i Kalmar län överlämnar verksamhet gällande regional utvecklingsverksamhet till Region Kalmar län 1 januari 2019 till följd av att landstinget övertar det regionala utvecklingsansvaret och bildar Region Kalmar län från och med 1 januari överlåter pågående projekt med aktuellt saldo med regionförbundet som projektägare till respektive ny huvudman senast 31 december överlåter hela ansvaret för pensionsskuld och ansvarsförbindelse till Region Kalmar län, både avseende förtroendevalda och anställda från 1 januari 2019 samt att Region Kalmar län övertar Regionförbundets ansvar som pensionsmyndighet från och med den 1 januari överlåter Regionförbundets i Kalmar län tillgångar i SKL-pensionsstiftelse till Region Kalmar län. Äganderätten övergår 1 januari överlåter Regionförbundets i Kalmar län aktier för IT Plattform Småland & Öland AB, E22 AB och Industriellt Utvecklingscentrum, IUC Träcentrum i Nässjö AB till Landstinget i Kalmar län till bokfört värde senast 31 december överlåter inventarier, undantaget teknisk utrustning som datorer som finns på Småland-Blekinges-Hallands Europakontor i Bryssel till Landstinget i Kalmar län, utan kostnad senast 31 december Regionfullmäktige beslutar att Region Kalmar län ska ansöka om medlemskap i Sweden China Trade Council. Ärendet behandlas på regionstyrelsens extra sammanträde den 29 november. 16. Val av nio ledamöter samt ordförande och vice ordförande i regionfullmäktiges beredning för invånarfrågor för tiden 1 januari december 17. Val av nio ledamöter samt ordförande och vice ordförande i regionfullmäktiges beredning för hållbarhet och folkhälsa för tiden 1 januari december 18. Val av elva ledamöter och fem ersättare samt ordförande och vice ordföranden i regionfullmäktiges beredning för hälso- och sjukvård för tiden 1 januari december

5 5 19. Val av sju ledamöter och sju ersättare samt ordförande och vice ordförande i Region Kalmar läns patientnämnd för tiden 1 januari december 20. Val av elva ledamöter och fem ersättare samt ordförande och vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden för tiden 1 januari december 21. Val av sju ledamöter och tre ersättare samt ordförande och vice ordförande i kollektivtrafiknämnden för tiden 1 januari december 22. Val av tre ledamöter och tre ersättare i Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen för tiden 1 januari december 23. Val av tre ledamöter och tre ersättare samt sammankallande i styrelsen för stiftelsen Kalmar läns museum för tiden 1 januari december 24. Val av en revisor och en ersättare för att utföra granskning av stiftelsen Kalmar läns museums räkenskaper och förvaltning avseende Val av fem ledamöter och fem ersättare samt sammankallande i styrelsen för Kalmar läns musikstiftelse för tiden 1 januari december 26. Val av en lekmannarevisor och en ersättare för att utföra granskning av Kalmar läns musikstiftelses räkenskaper och förvaltning avseende Val av ett ombud och en ersättare vid årsmöte med NTF-förbunden i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län för tiden 1 januari december 28. Val av en ledamot och en ersättare i styrelsen för NTF-förbunden i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län för tiden 1 januari december 29. Val av ett ombud och en ersättare att företräda regionen vid bolagsstämma för Kalmar Länstrafik AB för tiden 1 januari december 30. Val av en lekmannarevisor och en ersättare för granskning av Kalmar Länstrafik AB:s räkenskaper och förvaltning för tiden från 2019 års ordinarie bolagsstämma till och med års ordinarie bolagsstämma 31. Val av ett ombud och en ersättare att företräda regionen vid bolagsstämma i Kalmar läns Beställningscentral AB för tiden 1 januari december 32. Val av en lekmannarevisor och en ersättare för granskning av Kalmar läns Beställningscentral AB:s räkenskaper och förvaltning för tiden från 2019 års ordinarie bolagsstämma till och med års ordinarie bolagsstämma 33. Val av ett ombud och en ersättare att företräda regionen vid bolagsstämma för Almi Företagspartner Kalmar län AB för Nominering av fyra ledamöter till styrelsen för Almi Företagspartner Kalmar län AB för tiden från och med 2019 års ordinarie bolagsstämma till och med 2023 års ordinarie bolagsstämma 35. Val av en lekmannarevisor och en ersättare för granskning av Almi Företagspartner Kalmar län AB:s räkenskaper och förvaltning för tiden från och med 2019 års ordinarie bolagsstämma till och med 2020 års ordinarie bolagsstämma 36. Val av en styrelserepresentant och en ersättare i Regionalt riskkapitalbolag Almi för tiden 1 januari december 37. Val av tre ledamöter och tre ersättare i styrelsen för Stiftelsen Alvar och Berta Löttigers fond för reumatiskt sjuka i norra Kalmar län för tiden 1 januari december 38. Val av en revisor och en ersättare för att utföra granskning av Stiftelsen Alvar och Berta Löttigers fond för reumatiskt sjuka i norra Kalmar län räkenskaper och förvaltning avseende 2019

6 6 39. Val av två ledamöter och två ersättare i Övervakningsnämnden i Kalmar län för tiden 1 januari december 40. Val av en ledamot i styrelsen för Familjen Danielssons stiftelse för kulturella ändamål i Kalmar för tiden 1 januari december 41. Val av två fullmäktige och två ersättare i Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag (LÖF) för tiden 1 januari december 42. Val av ett ombud och en ersättare att företräda regionen vid bolagsstämma i Kalmar Läns Pensionskapitalförvaltning AB (KLP) för tiden 1 januari december 43. Val av en lekmannarevisor och en ersättare för granskning av Kalmar Läns Pensionskapitalförvaltning AB:s räkenskaper och förvaltning för tiden från och med 2019 års ordinarie bolagsstämma till och med 2023 års ordinarie bolagsstämma 44. Val av tre ledamöter och tre ersättare i styrelsen för Samordningsförbundet i Kalmar län för tiden 1 april mars Val av en revisor och en ersättare för att utföra granskning av Samordningsförbundet i Kalmar läns räkenskaper och förvaltning avseende Val av en revisor för att utföra granskning av Stiftelsen Samfonden för patienter vid Länssjukhuset i Kalmar räkenskaper och förvaltning avseende Nominering av fem ledamöter och fem ersättare i Länsstyrelsen i Kalmar läns Viltförvaltningsdelegation för tiden 1 januari december 48. Val av två ledamöter och en ersättare i styrelsen för Euroregion Baltic för tiden 1 januari december 49. Val av en representant i Euroregion Baltic Youth Board för tiden 1 januari december 50. Val av en ledamot och en ersättare till fullmäktige för kommunalförbundet för Svenskt Ambulansflyg för tiden 1 januari december 51. Anmälningsärenden Leif Larsson (C) ordförande

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige KALLELSE Datum 2017-11-02 Möte nr 4 Sida 1 (6) Landstingsfullmäktige Elin Lindskog Till landstingsfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsfullmäktige Datum 2017-11-29-30 Tid 08.30

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (7) Tid och plats Beslutande 8.00 8.05, Brofästet, Kalmar Anders Henriksson (S), ordförande Malin Sjölander (M), vice ordförande Christer Jonsson (C), vice ordförande Pierre Edström (L) Yvonne Hagberg

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2018-11-13 Möte nr 4 Sida 1 (5) Regionfullmäktige Elin Lindskog Till regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige Datum 2018-11-28--29 Plats Brofästet, Kalmar

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats Beslutande 14.55 14.57, Brofästet, Kalmar Leif Larsson (C), ordförande Henrik Yngvesson (M), vice ordförande Anders Henriksson (S) Angelica Katsanidou (S) Saad Benatallah (S) Lena Segerberg

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2015-09-30 Möte nr 3 Sida 1(7) Landstingsfullmäktige Elin Beyersdorff Till landstingsfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsfullmäktige Datum

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (31) Tid och plats ande 28 november kl. 9.00 17.00, Brofästet, Kalmar 29 november kl. 8.30 15.15, Brofästet, Kalmar Leif Larsson (C), ordförande Henrik Yngvesson (M), vice ordförande Anders Henriksson

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (8) Tid och plats Beslutande Tjänstepersoner 8.25 8.45, Stufvenäs Gästgifveri Anders Henriksson (S) ordförande Christer Jonsson (C) vice ordförande Jessica Rydell (MP) vice ordförande Lena Segerberg

Läs mer

Fastställande av arbetsordningar och reglementen

Fastställande av arbetsordningar och reglementen TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2018-08-20 Diarienummer 170648 Landstingsstyrelsen Fastställande av arbetsordningar och reglementen Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-12-03 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-10, kl. 09.30 - c:a 17.30 2018-12-11, kl. 08.30 Plats:

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2017-10-31 Sida 1 (7) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Tisdag 31 oktober 2017 Tid 10.00 Plats Smedjan,

Läs mer

KALLELSE. Datum Handlingar till ärendet finns tillgängliga på regionens webbplats, regionkalmar.se. Mötet är öppet för allmänheten.

KALLELSE. Datum Handlingar till ärendet finns tillgängliga på regionens webbplats, regionkalmar.se. Mötet är öppet för allmänheten. KALLELSE Regionfullmäktige Till Regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige onsdag 25 september 2019 Tid 9:00 Plats Stufvenäs Gästgifveri, Söderåkra Tidplan 08.30 Kaffe 09.00

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Regionfullmäktiges val till uppdrag i nämnder, organisationer mm

Regionfullmäktiges val till uppdrag i nämnder, organisationer mm Regionfullmäktiges val till uppdrag i nämnder, organisationer mm 2019-2022 Arkiv Gävleborg (1+1) Stadgarna 5. Lt 1977-11-23, 85. FU 1978-04-17, 154. Stadgar Dnr H 70:2631/77. Arkivföreningens styrelse

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2019-05-21 Regionfullmäktige Till Regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige Datum tisdag 4 juni 2019 Tid 09:00 Plats Ekerum, Borgholm Tidplan 08.30 Kaffe

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2015-06-09 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Tisdag 9 juni 2015 Tid Kl 10.00 Plats Smedjan,

Läs mer

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden 2018-2022 Innehåll Färska uppgifter... 3 www.regiondalarna.se... 3 www.regiondalarnaplus.se... 3 Utbildningsdagar... 3 Politisk organisation...

Läs mer

Avveckling av Regionförbundet i Kalmar län samt val av ledamot och ersättare till regionförbundets styrelse

Avveckling av Regionförbundet i Kalmar län samt val av ledamot och ersättare till regionförbundets styrelse TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2018-10-03 Diarienummer 180788 Regionfullmäktige Avveckling av Regionförbundet i Kalmar län samt val av ledamot och ersättare

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet.

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet. Fastställt av fullmäktige 2014-11-25, 117/14 Reglemente för Landstingsstyrelsen Landstingsstyrelsens uppgifter 1 Styrelsen är landstingets ledande politiska förvaltningsorgan och har det övergripande ansvaret

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-02-11

KALLELSE. Datum 2015-02-11 KALLELSE Datum 2015-02-11 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson För kännedom: Landstingsfullmäktiges ledamöter Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län 1 Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Kalmar län är en intresseorganisation för Kalmar läns primärkommuner med uppgift att tillvarata kommunernas intressen,

Läs mer

Regionfullmäktige

Regionfullmäktige PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 129 Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 127 Utdelning av Folkhälsopriset Regionens folkhälsopris delas 2015 ut till Aneby kommun för deras arbete med ungas

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-12-14

KALLELSE. Datum 2015-12-14 KALLELSE Datum 2015-12-14 Sida 1(5) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Måndag 14 december 2015 Tid Kl 10.00 Plats

Läs mer

Regionfullmäktige 36-51

Regionfullmäktige 36-51 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 37 Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 36 Öppnande Regionfullmäktiges ordförande förklarar med ett hälsningstal regionfullmäktiges sammanträde för öppnat.

Läs mer

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation.

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation. Region Kalmar län Landstingsfullmäktige och Regionförbundets styrelse har beslutat att man har för avsikt att bilda regionkommun i Kalmar län från och med 2019. Region Kalmar län bildas genom att Landstingets

Läs mer

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Stadgar för NTF SYDOST 2012-02-16 1 ÄNDAMÅL NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sydost är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar

Läs mer

Förbundsordning 2011-01-01

Förbundsordning 2011-01-01 1 Förbundsordning 2011-01-01 2 FÖRBUNDSORDNING för Regionförbundet Uppsala län Fr.o.m. 2003-01-01 Reviderad 2004-07-01; 2005-07-01; 2007-01-01; 2011-01-01 Förbundet är ett Kommunalförbund enligt Kommunallagen

Läs mer

Förteckning över den politiska organisationen för Regionförbundet Örebro, 2013-02-22

Förteckning över den politiska organisationen för Regionförbundet Örebro, 2013-02-22 Förteckning över den politiska organisationen för Regionförbundet Örebro, 03-0- Antal uppdrag per parti regionstyrelsen (inkl KS-ordf med yttranderätt), regionfullmäktige (inkl KS-ordf med yttranderätt),

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Bella Rosa, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S) Rune Backlund (C) Malin Wengholm (M), -195-196

Läs mer

HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER

HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER Från och med 2019-01-24 Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 2018, 234 Ärendebeteckning: KS/2017:286-003 Reglementen, stadgar, förordningar Ansvarig

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Ändamål, medlemskap 1 Kommunförbundet Norrbotten är en intresseorganisation för kommunerna i Norrbottens län. Juridiskt är förbundet en ideell förening. Förbundet

Läs mer

Förbundsordning för Regionförbundet Västerbottens län

Förbundsordning för Regionförbundet Västerbottens län Förbundsordning för Regionförbundet Västerbottens län 2012-11-28 Antagen av Förbundsfullmäktige DNR: 11RV0260, 12RV0069 Förbundsordning för Regionförbundet Västerbottens län 1 Förbundets namn Förbundets

Läs mer

Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret

Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret Ärende 15 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Datum 2018-01-31 Diarienummer 170648 Landstingsfullmäktige Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium

Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium Antaget av direktionen för Lapplands kommunalförbund 2009-06-22, 33 Verksamhetsområde 1 Gymnasienämnden för Lapplands gymnasium fullgör Gällivare, Jokkmokks,

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum 1(6) Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige kallar härmed till sammanträde måndag 19 november 2018, kl. 18:30 i Nossebroskolans aula för att behandla följande ärenden: 1. Val av justeringsman samt tid och

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2 Reglemente Socialnämnden Gäller fr.o.m. 2011-01-01 Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-20 25/2010:2 Reviderad av kommunfullmäktige datum 2013-12-16 81 Innehållsförteckning Verksamhet... 1 Verksamhetsområde...

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2010-11-16

ÅMÅLS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2010-11-16 KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2010-11-16 KOMMUNFULLMÄKTIGE i Åmåls kommun kallas härmed till sammanträde i Stadshuset onsdagen den 24 november 2010, kl 18.30 för behandling av nedanstående ärenden: - Hälsningsanförande

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

Regionfullmäktige

Regionfullmäktige PROTOKOLL 1(11) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 110 Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 108 Inledning Regionfullmäktige inleds med en parentation över Marita Claesson, Sverigedemokraterna. 109 Öppnande

Läs mer

Reglemente för Gemensam Kostnämnd med Landstinget Västernorrland

Reglemente för Gemensam Kostnämnd med Landstinget Västernorrland Reglemente för Gemensam Kostnämnd med Landstinget Västernorrland 1 Antagen av kommunfullmäktige 20 december 2010 213. 1 Gemensamma bestämmelser Det som sägs i detta reglemente, avseende punkterna 1 och

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige 1(3) 2015-10-13 RJL2015/1929 Regionledningskontoret Regionsamverkan Sydsverige Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att 1. Tillstyrka förslaget till stadgar och överenskommelse

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 141-153 Tid: 2016-10-25, kl 13:00-15:55 Plats: Regionens Hus, sal A 150 Avveckling av AScan ekonomisk förening Diarienummer: RJL 2016/2498 Beslut Regionstyrelsen föreslår

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL)

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Antagna av förbundsmötet den 21 april 2015 Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Stockholms län (KSL) är en sammanslutning av länets kommuner. Förbundets

Läs mer

Förbundsordning för Region Värmland

Förbundsordning för Region Värmland KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2006-12-14 Ersätter: 2000-11-23 Gäller fr o m: 2006-12-14 Förbundsordning för Region Värmland Region Värmland -

Läs mer

Reglemente för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen

Reglemente för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Landstingsdirektörens stab Datum 2018-09-27 Diarienummer 180762 Regionfullmäktige Reglemente för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen Förslag till beslut Regionfullmäktige

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2002-12-03, 18 Reviderad enl. kommunfullmäktige 76/2005 (bostadsanpassningsbidrag) Reviderad enl. kommunfullmäktige 92/2007 (flyktingfrågor m m) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Föreliggande dokument är antaget av kommunfullmäktige 2015-05-19, 54. Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid behov revideras, dock senast i juni månad året efter det att ny mandatperiod inletts.

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Kommunfullmäktiges sammanträde

Kommunfullmäktiges sammanträde Kommunfullmäktige Datum 2014-12-05 Kallelse och ärendelista till Kommunfullmäktiges sammanträde Tid: Måndagen den 15 december 2014 Plats: Inredia, kl 17.00 Ledamot som är förhindrad att deltaga vid sammanträdet

Läs mer

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Kommunhuset sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00-15:00 Jens Robertsson (C) Anders

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 88 98 Datum 2014-11-25 1 (8) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2014-11-25 kl. 10.00-15.10 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad 88

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Antagen av Förbundsfullmäktige 2012-11-28, 52 Dnr: 12RV0269 Inledning Revisorerna är förbundsfullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 106. 105 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Stadgar för NTF Gävleborg

Stadgar för NTF Gävleborg Stadgar för NTF Gävleborg Antagna vid NTF Gävleborg ordinarie årsmöte 2018-03-20 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Gävleborg är en fri, självständig och idéburen organisation

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Allmänna bestämmelser 1 Föreningen Sveriges Brandbefäl har till uppgift: att främja utvecklingen av samhällets skydd mot olyckor, kriser samt extraordinära händelser

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning.

Läs mer

Förbundsordning för Regionförbundet Västerbottens län 2010-06-16, 29 Antagen av Regionfullmäktige DNR: 10RV0169 1 Förbundets namn Förbundets namn är Regionförbundet Västerbottens län. 2 Förbundets säte

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

REGLEMENTE FÖR MORA ORSA MILJÖNÄMND

REGLEMENTE FÖR MORA ORSA MILJÖNÄMND REGLEMENTE FÖR MORA ORSA MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Reglemente för regionstyrelsen

Reglemente för regionstyrelsen Reglemente för regionstyrelsen Regionstyrelsens ansvarsområden 1 Styrelsen är Region Sörmlands ledande politiska förvaltningsorgan och har det övergripande ansvaret för dess utveckling och ekonomiska ställning.

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2014-10-22 1 (5) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-03, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Regionfullmäktige 69-83

Regionfullmäktige 69-83 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Se 70 69 Öppnande Ordföranden hälsar samtliga ledamöter välkomna och förklarar sammanträdet för öppnat. 70 Upprop

Läs mer

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sörmland-Örebro län-östergötland är en fri,

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Stadgar NTF Gävleborg

Stadgar NTF Gävleborg Stadgar NTF Gävleborg Styrelsens förslag till nya stadgar för NTF Gävleborg. Beslutsordning. Beslut om stadgeändring skall ske på två på varandra följande årsmöten, varav ett skall vara ordinarie. Minst

Läs mer

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden 2018-2022 Innehåll Färska uppgifter... 3 Politik & ledning... 3 Antal anställda, skatter med mera... 3 Ekonomi, planer & rapporter... 3 Utbildningsdagar...

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2003:14 Stadgar för Mälardalsrådet Beslutade på Mälardalsrådets möte den 15 maj 2003 (Ersätter Kfs 1993:4) Inledande bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-09-02 13:00-15:55 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet

Läs mer

AVD I Region Skånes nämnder och revisorer

AVD I Region Skånes nämnder och revisorer 1 (18) AVD I Region Skånes nämnder och revisorer 2018-12-03 Uppdragets art samt tid som uppdraget avser Revisorer, Region Skåne Patientnämnd Skåne Regional utvecklingsnämnd Kollektivtrafiknämnd Kulturnämnd

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Strängnäs kommun

Reglemente för socialnämnden i Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Gäller fr o m: 2015-01-01 Myndighet: Kommunfullmäktige 2014-12-15 xx Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2014:508-003 Ersätter: Ansvarig: för socialnämnden i Strängnäs kommun beslutad av kommunfullmäktige

Läs mer

Regionstyrelsen. Bildande av förening för sydsvensk region (RF) Regionstyrelsen

Regionstyrelsen. Bildande av förening för sydsvensk region (RF) Regionstyrelsen Regionstyrelsen BESLUTSFÖRSLAG Datum 2012-09-13 Dnr 1101007 1 (6) Regionstyrelsen Bildande av förening för sydsvensk region (RF) Ordförandens förslag 1. Regionfullmäktige godkänner det förslag till process

Läs mer

Arbetsordning för Region Blekinges styrelse

Arbetsordning för Region Blekinges styrelse Arbetsordning för Region Blekinges styrelse Allmänna bestämmelser Regionstyrelsen är Region Blekinges beslutande församling och verkställande organ. Styrelsen är i kommunallagens mening en direktion. Den

Läs mer

Sessionssalen, Regionens kansli, Växjö. Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Josef Tingbratt (KD)

Sessionssalen, Regionens kansli, Växjö. Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Josef Tingbratt (KD) Trafiknämnden Tid 2015-01-29 09:00 12:15 Plats Sessionssalen, Regionens kansli, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Peter Freij (S), ordförande Helena Lagstrand

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden REGLEMENTE Referens KLK.2015.448 1(5) Socialförvaltningen Reglemente för socialnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar Detta

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING 1 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING Antaget av kommunfullmäktige 2014-12-15, 175 Att gälla från och med 2015-01-01 Utöver vad i kommunallagen är

Läs mer

Parlamentariska nämnden 8-15

Parlamentariska nämnden 8-15 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Hans Toll (S), vice ordförande Urban Persson (M) ers. Håkan Jansson (M) Lennart Bogren

Läs mer

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531 Projekt Region 2015 Vår Region Fredagsakademin 130531 1 Vilket beslutsunderlag skall tas fram? Roll och uppdrag Styrmodell Politiska organisation Lednings- och kansliorganisation Samarbete och gränsdragning

Läs mer

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019 Dnr 9018/111.109 Ny politisk organisation 2019 Det fattades i början av mandatperioden 2015-2018 beslut om att göra en utvärdering av den politiska organisationen i Robertsfors kommun under 2017. Syftet

Läs mer

Avslut av Regionförbundet i Kalmar län

Avslut av Regionförbundet i Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anders Saur 2018-10-10 KS 2018/0964 50010 Kommunfullmäktige Avslut av Regionförbundet i Kalmar län Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att:

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå.

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. UTKAST 2014-06-25 Förbundsordning för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. 2 Medlemmar

Läs mer

Samordningsförbundet: Remiss reviderad förbundsordning

Samordningsförbundet: Remiss reviderad förbundsordning ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Handläggare Egnell Eva Datum 2016-08-28 Diarienummer AMN-2016-0201 Arbetsmarknadsnämnden Samordningsförbundet: Remiss reviderad förbundsordning Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen:

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen: Reglemente för driftsnämnd underställd hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutat av landstingsfullmäktige den 29 mars 2010, 27 och regionfullmäktige den 26 september 2011, 88. Utöver vad som föreskrivs i

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige Senast reviderat , 117

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige Senast reviderat , 117 DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1997-12-11 Senast reviderat 2006-11-15, 117 Innehållsförteckning Sid Nämndens verksamhet 3 Nämndens arbetsformer Sammansättning 3 Ersättarnas

Läs mer

Landstinget utser en revisor och en ersättare. Därutöver utser årsmötet två revisorer med ersättare.

Landstinget utser en revisor och en ersättare. Därutöver utser årsmötet två revisorer med ersättare. Arkiv Gävleborg (1+1) Stadgarna 5. Lt 1977-11-23, 85. FU 1978-04-17, 154. Stadgar Dnr H 70:2631/77. Arkivföreningens styrelse består av 9 ledamöter. Landstinget utser en ordinarie ledamot jämte en ersättare.

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2015-04-29, 86 Dnr: KS 2015/112 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling TJÄNSTE UTLÅTANDE 2016-08-30 LS 2016-0704 Handläggare: Viktoria Skog Ankom Stockholms läns landsting 2016-08-

Läs mer