Landstingsfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Landstingsfullmäktige"

Transkript

1 KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Datum Möte nr 3 Sida 1(7) Landstingsfullmäktige Elin Beyersdorff Till landstingsfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsfullmäktige Datum Onsdag 30 september 2015 Tid kl 9.00 Plats Stufvenäs, Söderåkra Tidplan Sammanträde med valberedning Sammanträdets öppnande Kaffe Fortsatt sammanträde Lunch Fortsatt sammanträde, interpellationer Kaffe Fortsatt sammanträde, medborgarförslag Folkhögskoleverksamheten Utbildning om mänskliga rättigheter Landstingsfullmäktiges ärendelista med tillhörande handlingar finns tillgängligt för allmänheten på landstingets kansli och på landstingets webbplats, Ltkalmar.se. Mötet är öppet för allmänheten. 1. Godkännande av tidplan och föredragningslista 2. Val av justerare och tid för justering 3. Anmälan om eventuella interpellationer och frågor 4. Reglemente för landstingets patientnämnd Diarienummer Landstingsfullmäktige godkänner reglemente för landstingets i Kalmar län patientnämnd att gälla från och med den 1 december 2015.

2 2 5. Bildande av Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg Diarienummer Landstingsfullmäktige beslutar: 1. Bilda Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg tillsammans med övriga landsting/regioner i Sverige. Region Skåne, Landstinget Blekinge, Region Kronoberg, Region Östergötland, Region Jönköping, Region Halland, Västra Götalandsregionen, Region Örebro, Landstinget i Värmland, Landstinget Västernorrland, Landstinget Västmanland, Landstinget i Sörmland, Landstinget Dalarna, Region Gävleborg, Region Gotland, Stockholms läns landsting, Landstinget i Uppsala län, Region Jämtland/Härjedalen, Västerbottens läns landsting, Norrbottens läns landsting. 2. Godkänna förslag till förbundsordning. 3. Godkänna samverkansavtal mellan kommunalförbundet och Västerbottens läns landsting om det medicinska ansvaret och att Västerbottens läns landsting därefter tecknar samverkansavtal med berörda landsting enligt bilaga Inbetala andelskapitalet per den 5 januari 2016 enligt bilaga Godkänna preliminär budget enligt bilaga som ställs till kommunalförbundets förfogande. 6. Inbetala 20 % av kommunalförbundets fasta kostnader för preliminär budget per 5 januari 2016 enligt bilaga 5b. 7. Uppdra till regionala samverkansnämnden att nominera en ledamot och en ersättare till kommunalförbundets styrelse. 8. Utse Lena Segerberg (S) till ledamot och Gudrun Brunegård (KD) till ersättare till fullmäktige för kommunalförbundet för svenskt ambulansflyg för tiden 1 januari april Den ekonomiska konsekvensen ska beaktas i Landstingsplanen Årsredovisning och revisionsberättelse för år 2014 avseende Stiftelsen Alvar och Berta Löttigers fond för reumatiskt sjuka i norra Kalmar län Diarienummer /5 Landstingsfullmäktige godkänner årsredovisningen för Stiftelsen Alvar och Berta Löttigers fond för reumatiskt sjuka i norra Kalmar län och beviljar styrelsen ansvarsfrihet för Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2015 från Regionförbundet i Kalmar län Landstingstingsfullmäktige noterar den ekonomiska redovisningen i delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2015 för Regionförbundet i Kalmar län.

3 3 8. Ersättning för medborgare-, patient- och närståendemedverkan Diarienummer (tidigare diarienummer ) ärendet är också kopplat till utredningsuppdrag 15/02 (diarienummer ) 1. Landstingsfullmäktige antar Ersättning för medborgare-, patient- och närståendemedverkan daterad den 13 augusti 2015 att gälla från och med den 1 november Landstingsfullmäktige beslutar att det till representanter i pensionärsrådet och funktionshinderrådet ska utgå ersättning för dagarvode och reseersättning enligt gällande Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden (diarienummer ). 9. Justering i bolagsdokument för AB Transitio Diarienummer Landstingsfullmäktige godkänner ändringsavtalet för tillägg och ändring av aktieägaravtal avseende ägande i AB Transitio. 2. Landstingsfullmäktige uppdrar åt landstingsstyrelsens ordförande och landstingsdirektören att underteckna ändringsavtalet. 10. Initiativ utveckla principer och metoder för medborgardialogen inom Landstinget i Kalmar län Diarienummer Landstingsfullmäktige ställer sig bakom medborgarutskottets initiativ för att utveckla medborgardialogen inom Landstinget i Kalmar län och principerna för denna. 2. Landstingsfullmäktige uppdrar åt medborgarutskottet att ta fram en kostnadsberäknad plan för arbetet med medborgardialog under mandatperioden. Planen ska redovisas i landstingsfullmäktige under hösten Sammanträdesplan 2016 Diarienummer Landstingsfullmäktige fastställer sammanträdesdagar för 2016 enligt följande: 24 februari, 25 maj, 28 september och november. 12. Medborgarförslag 21/2014 om ersättningsnivåer för sjukresor med egen bil Diarienummer Landstingsfullmäktige avslår medborgarförslag 21/2014 om ersättningsnivåer för sjukresor med egen bil då ersättningsnivåerna för sjukresor med egen bil sågs över i samband med budgetarbetet Överläggning i landstingsstyrelsen, Claus Zaar (SD) föreslog bifall till medborgarförslaget. Landstingsstyrelsen avslog bifallsyrkandet. Mot beslutet reserverade sig Sverigedemokraterna till förmån för eget förslag.

4 4 13. Medborgarförslag 24/2014 Sänk priser för bussbiljett eller inför gratis resor Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar medborgarförslag 24/2014 Sänk priser för bussbiljett eller inför gratis resor med följande. Synpunkterna i medborgarförslaget kommer att beaktas i den pågående översynen av nuvarande produkt- och prissystem. 14. Medborgarförslag 26/2014 om drop in laboratorium på länssjukhuset i Kalmar Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar medborgarförslag 26/2014 om drop in laboratorium på länssjukhuset i Kalmar enligt följande. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen kommer att undersöka frågan för att kunna ta ställning till om förslaget kan förverkligas under de kommande åren. 15. Medborgarförslag 1/2015 om att fakturan för läkarbesök ska skickas via e- mail Diarienummer Landstingsfullmäktige avslår medborgarförslag 1/2015 om att fakturan för läkarbesök ska skickas via eftersom det innebär en för stor säkerhetsrisk. 16. Medborgarförslag 2/2015 om att påskynda handläggningen av asylsökande med sjukvårdskompetens Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar medborgarförslag 2/2015 om att påskynda handläggningen av asylsökande med sjukvårdskompetens med att landstinget redan arbetar i enlighet med förslagets intentioner. 17. Medborgarförslag 8/2015 om kontant betalning vid receptförnyelse Diarienummer Landstingsfullmäktige avslår medborgarförslag 8/2015 om kontant betalning vid receptförnyelse. Landstinget strävar sedan några år tillbaka efter att vara kontantfria samt att ha en enhetlig hantering av betalningar. 18. Medborgarförslag 23/2014 om permissionsresor Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar medborgarförslag 23/2014 om permissionsresor med följande. Det finns redan idag möjlighet att få permissionsresor där kliniken eller motsvarande som initierar permissionen står för kostnaderna. Resan hanteras inte som färdtjänst men kan utföras med motsvarande servicenivå. 19. Medborgarförslag 3/2015 om billigare kollektivtrafik Diarienummer Landstingsfullmäktige avslår medborgarförslag 3/2015 om billigare kollektivtrafik.

5 5 Överläggning i landstingsstyrelsen, Allianspartierna föreslog bifall till följande alternativyrkande: Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta att medborgarförslaget tas med som underlag i den fortsatta diskussionen om det nya pris- och biljettsystemet. Landstingsstyrelsen avslog alternativyrkandet. Mot beslutet reserverade sig Allianspartierna till förmån för eget alternativyrkande. 20. Framtida organisation avseende det regionala ansvaret för stöd till kultur i länet Diarienummer (150054) Landstingsfullmäktige beslutar: 1. Från och med den 1 januari 2016 övertar landstinget ansvaret för regional kulturverksamhet samt fördelning av regionala kulturanslag och fördelning av anslag till regionala organisationer för studieförbund, ungdomsorganisationer och idrott från Regionförbundet i Kalmar län. Landstingsfullmäktige godkänner för egen del ändringen i regionförbundets förbundsordning på det sätt att texten att ansvara för regional kulturverksamhet samt fördela regionala kulturanslag utgår. Beslutet gäller under förutsättning av att samtliga medlemmar i Regionförbundet godkänner ansvarsövergången. 2. Det ska inrättas en nämnd med 5 ledamöter med ansvar för regional kulturverksamhet samt fördelning av regionala kulturanslag. Nämnden ska ha ansvar för de ekonomiska anslag som regionförbundet tidigare fått från landstinget. Förslag till reglemente och ändringar i bestämmelser om ersättning till de förtroendevalda ska redovisas i landstingsfullmäktige i november månad. De ekonomiska ramarna ska arbetas in i landstingsplanen för Landstingsdirektören får i uppdrag att - ingå en överenskommelse med Regionförbundet om vilka anslag som övergår från Regionförbundet till att vara landstingets ansvar. Överenskommelsen ska redovisas i samband med budget och plan för ta fram en tjänstemannaorganisation för det nya ansvarsområdet - tillsammans med Regionförbundet i Kalmar län till kulturrådet anmäla förändring av ansvaret för kultursamverkansmodellen i Kalmar län samt en uppdaterad framställning till Statens Kulturråd när det gäller statliga medel från och med ta fram en modell för samverkan med kommunerna på kulturområdet - snarast påbörja arbetet med att se över uppdragen till länets kulturinstitutioner för den kommande planperioden. - I landstingsplanen föra in ett avsnitt som tydligt reglerar visioner, mål och ekonomisk planering för den kommande planperioden. Överläggning i landstingsstyrelsen, Claus Zaar (SD) föreslog bifall till följande ändringsyrkande: Sverigedemokraterna yrkar vad gäller punkt 2 i beslutsförslaget att antalet ledamöter i den föreslagna nämnden ändras från 5 till 11. Landstingsstyrelsen avslog ändringsyrkandet. Mot beslutet reserverade sig Sverigedemokraterna till förmån för eget ändringsförslag. 21. Information från Folkhögskoleverksamheten om utbildning i mänskliga rättigheter

6 6 22. Motion 3/2015 angående minskad byråkrati mer patienttid Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar motion 3/2015 minskad byråkrati mer patienttid, med att det inom landstinget pågår en översyn rörande minskad administration och dokumentation. 23. Motion 4/2015 Ta tillvara på den språkliga kompetens vi har i vårt landsting Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar motion 4/2015 Ta tillvara på den språkliga kompetens vi har i vårt landsting med hänvisning till ett pågående arbete med att införa ett IT-stöd för kompetensplanering. IT-stödet planeras innehålla det motionen efterfrågar. 24. Motion 7/2014 Höj attraktiviteten inom primärvården Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar motion 7/2014 höj attraktiviteten inom primärvården med att flera av de förslag som lyfts fram i motionen finns i landstingsplanen för och kommer utifrån detta vara prioriterade punkter. Överläggning i landstingsstyrelsen, Allianspartierna föreslog bifall till följande alternativyrkande: Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta ge landstingsdirektören i uppdrag att: - Ta fram en plan för strategisk lönesättning med glesbygdstillägg vid fast anställning på särskilt utsatta hälsocentraler. - Införa äldremottagningar på några utvalda platser i länet. - Inrätta ett utbildningscenter inom primärvården för komplettering av kompetens hos utländska läkare och svenska läkare med utländsk läkarexamen. - I kontakten med Sveriges Kommuner och Landsting agera för ett nationellt hyrläkarstopp. Landstingsstyrelsen avslog alternativyrkandet. Mot beslutet reserverade sig Allianspartierna till förmån för eget alternativyrkande. 25. Motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer Diarienummer Landstingsfullmäktige besvarar motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer i enlighet med redovisat yttrande. 26. Begäran om entledigande som ledamot/ersättare i landstingsfullmäktige 27. Val av ny ledamot i styrelsen för NTF-förbunden i Kalmar län, Blekinge län och Kronobergs län

7 7 28. Begäran om entledigande samt val av ny ersättare i Regionförbundets styrelse 29. Val av ny ledamot i styrelsen för stiftelsen Alvar och Berta Löttigers fond för reumatiskt sjuka i norra Kalmar län 30. Val av ny nämndeman i förvaltningsrätten i Linköping för Begäran om entledigande samt val av ny nämndeman i förvaltningsrätten i Växjö för Begäran om entledigande från uppdrag som ersättare landstingsfullmäktiges delegation för psykiatrivård 33. Begäran om entledigande samt val av ny ledamot i landstingsfullmäktige valberedning 34. Begäran om entledigande samt val av ny ledamot i Regionförbundets styrelse 35. Begäran om entledigande samt val av ny ledamot och ordförande i landstingets patientnämnd 36. Begäran om entledigande samt val av ny ersättare i Länsstyrelsen i Kalmars Viltförvaltningsdelegation 37. Val av 8 nämndemän i kammarrätten i Jönköping Val av 5 nämndemän i förvaltningsrätten i Linköping och 22 nämndemän till förvaltningsrätten i Växjö Val av 8 nämndemän i Göta Hovrätt Anmälningsärenden Ulf Nilsson (S) ordförande - Motion 7/2015 Inför närsjukvårdsteam enligt Skaraborgs modell i Kalmar län, diarienummer Medborgarförslag 7/2015 om solceller på Oskarshamns sjukhus, diarienummer Medborgarförslag 9/2015 om permissionsresor till patienter som vårdas palliativt, diarienummer Medborgarförslag 10/2015 om att anställa fler audionomer, diarienummer Medborgarförslag 11/2015 om modernare parkeringsautomater, diarienummer Medborgarförslag 12/2015 om att kunna använda bussbiljett som parkeringsbiljett, diarienummer Medborgarförslag 13/2015 om att underlätta länsöverskridande resande mellan Västervik och Linköping, diarienummer Motion 9/2015 Laddinfrastruktur för elbilar, diarienummer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2015-06-09 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Tisdag 9 juni 2015 Tid Kl 10.00 Plats Smedjan,

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2015-09-30 Möte nr 3 Sida 1(7) Landstingsfullmäktige Elin Beyersdorff Till landstingsfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsfullmäktige Datum

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige KALLELSE Datum 2017-11-02 Möte nr 4 Sida 1 (6) Landstingsfullmäktige Elin Lindskog Till landstingsfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsfullmäktige Datum 2017-11-29-30 Tid 08.30

Läs mer

KALLELSE. Datum Handlingar till ärendet finns tillgängliga på regionens webbplats, regionkalmar.se. Mötet är öppet för allmänheten.

KALLELSE. Datum Handlingar till ärendet finns tillgängliga på regionens webbplats, regionkalmar.se. Mötet är öppet för allmänheten. KALLELSE Regionfullmäktige Till Regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige onsdag 25 september 2019 Tid 9:00 Plats Stufvenäs Gästgifveri, Söderåkra Tidplan 08.30 Kaffe 09.00

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2018-11-13 Möte nr 4 Sida 1 (5) Regionfullmäktige Elin Lindskog Till regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige Datum 2018-11-28--29 Plats Brofästet, Kalmar

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-02-11

KALLELSE. Datum 2015-02-11 KALLELSE Datum 2015-02-11 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson För kännedom: Landstingsfullmäktiges ledamöter Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen

Läs mer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2015-10-14 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Onsdag 14 oktober 2015 Tid Kl 13.15 Plats

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-12-14

KALLELSE. Datum 2015-12-14 KALLELSE Datum 2015-12-14 Sida 1(5) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Måndag 14 december 2015 Tid Kl 10.00 Plats

Läs mer

Regionstyrelsen protokoll 18 augusti 2015

Regionstyrelsen protokoll 18 augusti 2015 Regionstyrelsen protokoll 18 augusti 2015 Regionstyrelsen PROTOKOLL 2015-08-18 245 Villkorat anbud samt ramavtal med Spendrups om mark för bryggeri i Visby hamn 246 Beslut om deltagande i bildande av kommunalförbund

Läs mer

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt?

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt? 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge

Läs mer

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå.

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. UTKAST 2014-06-25 Förbundsordning för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. 2 Medlemmar

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att jämte ordföranden justera dagens protokoll

1 Fastställande av föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att jämte ordföranden justera dagens protokoll Styrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Fastställande av föredragningslista Styrelsen föreslås besluta att fastställa förslaget till föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att jämte ordföranden justera dagens

Läs mer

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress 2015 1 01 Stockholm 4-1 - - - 5-03 Uppsala - - - - - - - - 04 Södermanland 1 - - - - - 1-05 Östergötland 2 - - - -

Läs mer

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010 Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Region: 1 Län: Norrbottens län Västerbottens län Enheten för upphandling av Varor och Tjänster Region: 2 Län: Västernorrlands län Jämtlands län

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista. Styrelsens protokoll Sty 2014:7 för kännedom.

1 Fastställande av föredragningslista. Styrelsens protokoll Sty 2014:7 för kännedom. Styrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Ulrika Stuart Hamilton Styrelsen föreslås besluta att fastställa förslaget till föredragningslista. 2 Anmälan av styrelseprotokoll

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Bildande av kommunalförbund för svenskt ambulansflyg. Inledning.

Bildande av kommunalförbund för svenskt ambulansflyg. Inledning. Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige Bildande av kommunalförbund för svenskt ambulansflyg. Inledning. Kommunalförbundet bildas för att administrera och sköta uppdraget med ambulansflygplanverksamheten

Läs mer

Levnadsvanor diskuteras i samband med besök i primärvården

Levnadsvanor diskuteras i samband med besök i primärvården 1 Alkoholvanor diskuterades Ålder 44 år eller yngre 24 22,7-24,7 18 17,3-18,5 20 19,1-20,1 45-64 år 29 * 28,4-29,8 17 16,6-17,5 22 * 21,2-22,1 65-74 år 25 23,8-25,3 14 * 13,6-14,7 19 18,3-19,2 75 år och

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2016-09-07 Sida 1 (6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Onsdag 7 september 2016 Tid 10.00 Plats

Läs mer

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå.

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. Förbundsordning för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. 2 Medlemmar Medlemmar i kommunalförbundet

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? - Blekinge 16 3 1 29 18 1 4 Blekinge Bas: Boende i aktuellt län 0 intervjuer per län TNS SIFO 09 1 Vilken är din dröm? - Dalarna 3

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer

Landstingens/regionernas. bidrag till folkhögskolor

Landstingens/regionernas. bidrag till folkhögskolor Landstingens/regionernas bidrag till folkhögskolor! 2014 folkbildningsradet.se Folkbildningsrådet 2016 Författare: Elvir Gigovic Stockholm, januari 2016 INNEHÅLL Landstingens/regionernas bidrag till folkhögskolor...

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Landstingsstyrelsen Kvalitet och patientsäkerhet

Landstingsstyrelsen Kvalitet och patientsäkerhet Landstingsstyrelsen Kvalitet och patientsäkerhet Krister Björkegren Patientsäkerhet Barometern 9 nov 2012 Trycksår 2008: Landstingets första trycksårsmätning - var femte patient har trycksår 2009-2012:

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Kerstin Brunnberg. Styrelsen ska informeras om aktuella frågor på Kulturrådet.

1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Kerstin Brunnberg. Styrelsen ska informeras om aktuella frågor på Kulturrådet. Styrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Kerstin Brunnberg Styrelsen föreslås besluta att fastställa förslaget till föredragningslista. 2 Rapport från generaldirektören

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2019-05-21 Regionfullmäktige Till Regionfullmäktiges ledamöter Till ersättare för kännedom Regionfullmäktige Datum tisdag 4 juni 2019 Tid 09:00 Plats Ekerum, Borgholm Tidplan 08.30 Kaffe

Läs mer

Landstingens riktlinjer för vård till papperslösa - en sammanfattning av regionala riktlinjer och anvisningar

Landstingens riktlinjer för vård till papperslösa - en sammanfattning av regionala riktlinjer och anvisningar Landstingens riktlinjer för vård till papperslösa - en sammanfattning av regionala riktlinjer och anvisningar Erika Sigvardsdotter Doktorand Kulturgeografiska institutionen Uppsala Universitet Erika.sigvardsdotter@kultgeog.uu.se

Läs mer

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden Innehåll De sex sjukvårdsregionerna Grunden för Samverkansnämnderna s ledamöter, ersättare och tjänstepersoner s roll och uppgifter Samverkansavtal för Västra Sjukvårdsregionen och Utomlänsvård inom tandvården

Läs mer

Samtliga 21 landsting och regioner

Samtliga 21 landsting och regioner Samtliga 21 landsting och regioner Antal timmar övertid/mertid/fyllnadstid under 2016, samt vad det kostar och motsvarar i tjänster Övertidstimmar: 2 741 964 Snittkostnad/timme 333,19 kronor Totalkostnad:

Läs mer

Kvinnors andel av sjukpenningtalet

Kvinnors andel av sjukpenningtalet Vägen till ett sjukpenningtal på 9,0 Kvinnors andel av sjukpenningtalet Redovisning 2016-12-27 Sid 1 December 2016 Vägen till 9,0 Kvinnors andel av sjp-talet 6,5 6,2 7,3 8,3 7,9 7,3 6,8 6,8 6,8 6,8 8,3

Läs mer

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015 Pressmeddelande för Västerbotten juli 2015 Uppsala Halland Gotland Norrbotten Stockholm Jönköping Dalarna Västerbotten Västra Götaland Kalmar Jämtland Värmland Örebro Kronoberg Västernorrland Östergötland

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (8) Tid och plats Beslutande Tjänstepersoner 8.25 8.45, Stufvenäs Gästgifveri Anders Henriksson (S) ordförande Christer Jonsson (C) vice ordförande Jessica Rydell (MP) vice ordförande Lena Segerberg

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Tid: , kl 10:00-15:05 Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Tid: , kl 10:00-15:05 Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö Beslutande: Helena Stålhammar (C), ordförande Kerstin Robertson (M) Mona-Lisa Hagström Svensson (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31 mars 2015

Landstingsstyrelsen 31 mars 2015 Landstingsstyrelsen 31 mars 2015 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Ragnhild Holmberg 2014-03-31 Landstingsstyrelsen 1 Faktisk väntetid inom 60 dagar HSF HSF Jan Feb Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov

Läs mer

Anslutningsavtal till Huvudöverenskommelse om fördjupat samarbete för att stödja biobanksinfrastruktur för hälso- och sjukvård, akademi och näringsliv

Anslutningsavtal till Huvudöverenskommelse om fördjupat samarbete för att stödja biobanksinfrastruktur för hälso- och sjukvård, akademi och näringsliv TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2018-04-26 Diarienummer 180383 Landstingsstyrelsen Anslutningsavtal till Huvudöverenskommelse om fördjupat samarbete för att stödja

Läs mer

För ytterligare information: Stefan Håkansson, pressekreterare Svenska kyrkan, E post:

För ytterligare information: Stefan Håkansson, pressekreterare Svenska kyrkan, E post: Andel som känner sig mycket eller ganska stressad inför julen. Andel som får lite eller mycket sämre humör i julruschen Gotland 22 Stockholm 30 Stockholm 21 Södermanland 30 Uppsala 21 Västernorrland 30

Läs mer

Kömiljarden resultatet. Socialdepartementet

Kömiljarden resultatet. Socialdepartementet Kömiljarden 2009 - resultatet Kömiljarden 2009 - bakgrund Lanserades i Budgetpropositionen i september 2008 450 miljoner att dela på för de landsting som klarar att erbjuda 80 procent av patienterna besök

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Landstingsfullmäktiges föredragningslista

Landstingsfullmäktiges föredragningslista Landstingsfullmäktiges föredragningslista Sammanträdet den 16-17 november 2011 Tid: 16 november kl 10.00 17 november kl 09.00 Lokal: Landstingshuset, sessionssalen Sammanträdet öppnas...3 Anmälan om ny

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2017-10-31 Sida 1 (7) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Tisdag 31 oktober 2017 Tid 10.00 Plats Smedjan,

Läs mer

40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% Kalmar. Östergötland Sverige. Kronoberg. Norrbotten. Stockholm. Halland Jämtland. Uppsala. Blekinge.

40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% Kalmar. Östergötland Sverige. Kronoberg. Norrbotten. Stockholm. Halland Jämtland. Uppsala. Blekinge. 4 35% 3 25% 15% 1 5% bussföretag (*för att bli NTF-godkänd krävs en trafiksäkerhetspolicy, godkänd hastighetsregulator, två eller trepunktsbälte på samtliga platser, alkolås, information om trafiksäkerhet

Läs mer

Kömiljard 1 (jan., feb., mars) 2010: ersättning per landsting

Kömiljard 1 (jan., feb., mars) 2010: ersättning per landsting Kömiljard 1 (jan., feb., mars) 2010: ersättning per landsting Besök Behandling/operation Total Rangording kömiljard kömiljard Resultat per Resultat per per Landsting 1 Halland 96% 4 816 269 16 97% 4 684

Läs mer

Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret

Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret Ärende 15 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Datum 2018-01-31 Diarienummer 170648 Landstingsfullmäktige Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Pressmeddelande för Norrbotten. december 2013

Pressmeddelande för Norrbotten. december 2013 Pressmeddelande för Norrbotten december 2013 Procent 20 Norrbottens län Inskrivna arbetslösa i procent av arbetskraften* januari 1994 - - december oktober 2013 15 10 5 0 1994 1996 1998 2000 2002 2004 2006

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-12-16 SBK 03/2014 Kansliavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 december 2014 kl. 14.00 15.10 Plats Närvarande

Läs mer

Frågor och svar Region i Örebro län

Frågor och svar Region i Örebro län Projekt Region 2015 Frågor och svar Region i Örebro län Vad är poängen med att bilda en region inom Örebro län? Erfarenheter från tidigare regionbildningar i Sverige visar bland annat på följande positiva

Läs mer

Patientnämnden. Region Östergötland

Patientnämnden. Region Östergötland Patientnämnden Patientnämnden Enligt lag om patientnämndsverksamhet m.m. (1998:1656) ska varje landsting/region och kommun ha en eller flera patientnämnder med uppgift att stödja och hjälpa patienter.

Läs mer

Direktiv till fullmäktige inför bolagsstämma i Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag

Direktiv till fullmäktige inför bolagsstämma i Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Susan Ols 2013-04-25 LiÖ 2013-213 Landstingsstyrelsen Direktiv till fullmäktige inför bolagsstämma i Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag Bolagsstämma kommer att

Läs mer

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden Innehåll De sex sjukvårdsregionerna Grunden för Samverkansnämnderna s ledamöter, ersättare och tjänstepersoner s roll och uppgifter Samverkansavtal för Västra Sjukvårdsregionen och Utomlänsvård inom tandvården

Läs mer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2016-02-03 Sida 1(5) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Onsdag 3 februari 2016 Tid Kl 10.30 Plats

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Landstingsfullmäktige Närvarande: Se upprop 66.

Landstingsfullmäktige Närvarande: Se upprop 66. PROTOKOLL 1(9) Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 66. 65 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde

Läs mer

KULTURRÅDET. Styrelsemötet kl (Lunchpaus kl , Litteraturrummet)

KULTURRÅDET. Styrelsemötet kl (Lunchpaus kl , Litteraturrummet) Styrelsen Datum Tid Plats Deltagare Anmält förhinder Övriga närvarande Torsdagen den 29 januari 2015 Styrelsemötet kl. 10.00-16.00 (Lunchpaus kl. 12.00-13.00, Litteraturrummet) Kulturrådet, Styrelserummet

Läs mer

Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner

Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner Landstingsdirektörens stab Planeringsenheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2018-09-05 Diarienummer 180601 Landstingsstyrelsen Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling

Läs mer

Lönestatistik 2014 Individuell löneutveckling landsting

Lönestatistik 2014 Individuell löneutveckling landsting Lönestatistik Individuell löneutveckling landsting Definitionen av individuell löneutveckling är att medlemmen båda åren registreras på samma befattning, befattningsnivå samt i samma region. Tabellen är

Läs mer

Individuell löneutveckling landsting

Individuell löneutveckling landsting Individuell löneutveckling landsting Definitionen av individuell löneutveckling är att medlemmen båda åren registreras på samma befattning, befattningsnivå samt i samma region. Tabellen är sorterad enligt

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Yttrande över departementspromemorian Regionalt utvecklingsansvar i Stockholms, Kalmar och Blekinge län (Ds 2017:20) 6 LS

Yttrande över departementspromemorian Regionalt utvecklingsansvar i Stockholms, Kalmar och Blekinge län (Ds 2017:20) 6 LS Yttrande över departementspromemorian Regionalt utvecklingsansvar i Stockholms, Kalmar och Blekinge län (Ds 2017:20) 6 LS 2017-0858 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-09-13 LS 2017-0858 Yttrande

Läs mer

Landstingsfullmäktige 80-99

Landstingsfullmäktige 80-99 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Rosensalen Närvarande: Se upprop 81. 80 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde för öppnat.

Läs mer

0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg 0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 89 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg RS170298 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

Blekinge. Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige under sommaren?

Blekinge. Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige under sommaren? Blekinge Dalarna Östergötland Örebro Västra Götaland Västmanland Västernorrland Västerbotten Värmland Uppsala Södermanland Stockholm Skåne Norrbotten Kronoberg Kalmar Jönköping Jämtland Halland Gävleborg

Läs mer

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2013

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

Individuell löneutveckling landsting

Individuell löneutveckling landsting Individuell löneutveckling landsting Definitionen av individuell löneutveckling är att medlemmen båda åren registreras på samma befattning, befattningsnivå samt i samma region. Tabellen är sorterad enligt

Läs mer

Pressmeddelande för Västerbotten. maj 2015

Pressmeddelande för Västerbotten. maj 2015 Pressmeddelande för Västerbotten maj 2015 Uppsala Stockholm Halland Stockholm Halland Västerbotten Jönköping Västerbotten Jönköping Dalarna Västra Götaland Norrbotten Kalmar Norrbotten Jämtland Kalmar

Läs mer

Fastställande av arbetsordningar och reglementen

Fastställande av arbetsordningar och reglementen TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2018-08-20 Diarienummer 170648 Landstingsstyrelsen Fastställande av arbetsordningar och reglementen Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

Företagarpanelen om el och energi Januari 2016

Företagarpanelen om el och energi Januari 2016 Företagarpanelen om el och energi Januari 2016 Är det viktigt för ditt företag med el till konkurrenskraftiga priser? 100, 90, 80, 70, 60, 50, 40, 30, 2 3 20, 10, 0, Ja, det har en avgörande betydelse

Läs mer

Landstingsfullmäktige Närvarande: Se upprop 88.

Landstingsfullmäktige Närvarande: Se upprop 88. PROTOKOLL 1(6) Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 88. 87 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-09-30 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Antal hyreshusenehter per län för hyreshustaxeringen 2016

Antal hyreshusenehter per län för hyreshustaxeringen 2016 Antal hyreshusenehter per län för hyreshustaxeringen 2016 Länsnamn Beskrivning Antal Blekinge län Hyreshusenhet, tomtmark. 74 Blekinge län Hyreshusenhet, med saneringsbyggnad 2 Blekinge län Hyreshusenhet,

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

Medborgarförslag 3/2016 om fria bussresor för pensionärer

Medborgarförslag 3/2016 om fria bussresor för pensionärer TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten 2016-10-26 Landstingsfullmäktige Medborgarförslag 3/2016 om fria bussresor för pensionärer Förslag till beslut Landstingsfullmäktige besvarar

Läs mer

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Kalmar Länstrafik Stab och sekretariat TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-04-17 Landstingsstyrelsen Sida 1 (2) Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen,

Läs mer

Företagarpanelen Q Dalarnas län

Företagarpanelen Q Dalarnas län Företagarpanelen Q4 2014 s län Produktionen/försäljningsvolymen Produktionen/försäljningsvolymen, idag/för 6 mån sedan 100 90 6 4 80 33 31 70 60 Vet ej/ej svar 50 40 42 41 Högre Oförändrat Lägre 30 20

Läs mer

Kömiljard - utveckling under 2012 samt statsbidrag per landsting

Kömiljard - utveckling under 2012 samt statsbidrag per landsting Kömiljard - utveckling under 2012 samt statsbidrag per landsting Andel väntande inom 60 dagar Kömiljard besök andel väntande inom 60 dagar 100 90 80 70 60 2012 2011 2010 50 40 30 Jan Feb Mar Apr Maj Jun

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 45-57

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 45-57 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal A, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Britt Johansson (M) (ers Maritha Josefsson (M)) Mona Forsberg

Läs mer

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden 2018-2022 Innehåll Färska uppgifter... 3 Politik & ledning... 3 Antal anställda, skatter med mera... 3 Ekonomi, planer & rapporter... 3 Utbildningsdagar...

Läs mer

First Hotel Grand, Trotzgatan 9-11, Falun. Måndag 2011-09-12, kl 09.30 Dessa handlingar finns att tillgå på landstingets hemsida: www.ltdalarna.

First Hotel Grand, Trotzgatan 9-11, Falun. Måndag 2011-09-12, kl 09.30 Dessa handlingar finns att tillgå på landstingets hemsida: www.ltdalarna. I II landstinget DALARNA BEREDNINGSMEMORIAL Sammanträdesdatum 2011-09-12 Plats Tid Övrigt First Hotel Grand, Trotzgatan 9-11, Falun Måndag 2011-09-12, kl 09.30 Dessa handlingar finns att tillgå på landstingets

Läs mer

Rekommendation om nationell finansiering av Tobiasregistret

Rekommendation om nationell finansiering av Tobiasregistret MEDDELANDE FRÅN STYRELSEN NR 11/2018 Vårt ärendenr: 18/00003 2018-09-13 Landstingsstyrelserna/regionstyrelserna Rekommendation om nationell finansiering av Tobiasregistret Ärendenr: Sjukvårdsdelegationens

Läs mer

Sörmland som länsregion Regionstyrelsens konferens

Sörmland som länsregion Regionstyrelsens konferens Sörmland som länsregion Regionstyrelsens konferens 2017-03-30 Cristine Dahlbom Nygren, regiondirektör Regionförbundet Sörmland Catharina Frändberg, biträdande regiondirektör Regionförbundet Sörmland Eva

Läs mer

Kostnadsberäknad plan för arbetet med medborgardialog under mandatperioden

Kostnadsberäknad plan för arbetet med medborgardialog under mandatperioden Centrala verksamheter Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-18 1(2) Diarienummer 130661 Landstingsfullmäktige Kostnadsberäknad plan för arbetet med medborgardialog under mandatperioden Förslag till beslut

Läs mer

REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015

REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015 REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015 Revisionens formella reglering återfinns i lagstiftningen och i det av landstingsfullmäktige beslutade revisionsreglementet. Enligt god revisionssed i

Läs mer

Socialdepartementet. Vårdval i Sverige Tobias Nilsson, politiskt sakkunnig Glesbygdsmedicin Hemavan

Socialdepartementet. Vårdval i Sverige Tobias Nilsson, politiskt sakkunnig Glesbygdsmedicin Hemavan Vårdval i Sverige Tobias Nilsson, politiskt sakkunnig Glesbygdsmedicin Hemavan 090424 Jag vill att alla i vårt land ska erbjudas en behovsanpassad, tillgänglig och effektiv vård av god kvalitet. Vi ska

Läs mer

Hur representativa är politikerna? En undersökning gjord av Sveriges Radio. Statistik för Dalarnas län.

Hur representativa är politikerna? En undersökning gjord av Sveriges Radio. Statistik för Dalarnas län. KÖNSFÖRDELNING: siffror för länet: - Kvinnor: 37 % - Män: 63 % - Kvinnor: 39 % - Män: 61 % - Kvinnor: 42 % - Män: 58 % - Kvinnor: 36 % - Män: 64 % - Kvinnor: 51 % - Män: 49 % - Kvinnor: 40 % - Män: 60

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32)

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2018-04-18, kl 13.00-14.25 Beslutande Ersättare Åke Lindgren, ordförande Elmer Eriksson, vice ordförande Marie-Louise Nilsson

Läs mer

Motion 6/2015 om gratis preventivmedel för unga

Motion 6/2015 om gratis preventivmedel för unga TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten 2015-11-04 Referens 150387 Landstingsfullmäktige Motion 6/2015 om gratis preventivmedel för unga Förslag till beslut Landstingsfullmäktige

Läs mer

Mika Romanus Ursula Fomer

Mika Romanus Ursula Fomer Styrelsen Datum Onsdagen den 29 januari Tid Styrelsemötet kl. 10.00-16.00 Lunch kl. 12.00-13.00 (Litteraturrummet) Plats Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Övriga närvarande Kerstin Brunnberg, ordförande

Läs mer

REGLEMENTE 1 (5) Giltigt fr.o.m. Dok.nummer-Utgåva 24749-1 Reglemente för gemensam kostnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 2015 1 PARTER Landstinget i Uppsala

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-14:30 Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-14:30 Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov PROTOKOLL 1(5) Diarienummer 44-51 Plats: Närvarande: Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) Eva Lundemo (C) Annika Nordin (S) Magnus Lagerqvist

Läs mer

Sjukfrånvaro i offentlig och privat vård 2009. Hela Sverige

Sjukfrånvaro i offentlig och privat vård 2009. Hela Sverige Sjukfrånvaro i offentlig och privat vård 2009 Hela Sverige Fakta om analysen Analysen bygger på statistik för 2009 från SCB, för sjukfrånvaron i privat och offentlig vård, för sjukperioderna 15-89 dagar

Läs mer

8 Godkänna ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner HSN

8 Godkänna ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner HSN 8 Godkänna ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner HSN 2018-0952 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-0952 Hälso- och

Läs mer

KULTURRÅDET. Styrelsemöte kl (därefter lunchpaus)

KULTURRÅDET. Styrelsemöte kl (därefter lunchpaus) KULTURRÅDET Styrelsen PROTOKOLL DEL 1 Datum Onsdagen den 27 januari 2016 Tid Plats Styrelsemöte kl. 09.00-12.00 (därefter lunchpaus) Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Ulrika Stuart Hamilton, ordförande

Läs mer

Reglemente för Landstinget Sörmlands revisorer

Reglemente för Landstinget Sörmlands revisorer LF 2011-04-05, 68 D IARIENR LS-LED11-169 RE-REV11-003 Reglemente för Landstinget Sörmlands revisorer INLEDANDE BESTÄMMELSER 1 Landstingets revisorer utgörs av de av landstingsfullmäktige valda revisorerna.

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2016

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2016 Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 216 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 212 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för

Läs mer

Detta är Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen

Detta är Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Detta är Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Vi utgår från medborgarnas behov och erbjuder vår samlade kompetens och våra tjänster inom hälso- och sjukvård, folktandvård, kollektivtrafik,

Läs mer