Kommunstyrelsen (20 ) Ajournering kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen (20 ) Ajournering kl"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (20 ) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl Ajournering kl Beslutande Leif Sandberg (M),ordförande Per Helsing (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP) Mikael Jern (MP) Siw Gidlöf (S), Lars Westling (S), Solweig Gard (S) 66-72, 74-75, 77 och Per Aspengren (S), Lennart Eriksson (V) Marianne Ohlsson (C) 73, 76, Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Ulrika Johansson, sekreterare Birgitta Kahn (MP) Marianne Ohlsson (C) Maria Kjällström, förvaltningschef Annica Lückner, verksamhetschef Tapani Savallampi, utredare Utses att justera Lars Westling (S) Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens förvaltning kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Ulrika Johansson Ordförande Leif Sandberg Justerande Lars Westling ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslagets uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kontor Underskrift Britt-Marie Lönnemalm

2 Kommunstyrelsen Ks 66 Dnr Godkännande av dagordning Ärende 2, Information om revisionsrapporter utgår och återupptas på nästa möte. Dagordningen godkänns med den förändringen.

3 Kommunstyrelsen Ks 67 Dnr 2014/ Information om systematiskt kvalitetsarbete i skolan Bildningsnämnden är huvudman för det systematiska kvalitetsarbetet. Förvaltningschef Maria Kjällström redovisar rapporterna. Rapport, övergång och samverkan Rapport, kunskaper och lärande Bin 9 Kommunstyrelsen godkänner för redovisningen.

4 Kommunstyrelsen Ks 68 Dnr Information om rapport rörande Gunnarskärsgården Annica Lückner, verksamhetschef och Tapani Savallampi utredare informera om den kartläggning som gjorts av Hammarö kommuns särskilda boenden. Kartläggning av särskilt boende för äldre i Hammarö kommun Beslut 2011/30273 IMÖ Kommunstyrelsen godkänner redovisningen.

5 Kommunstyrelsen Ks 69 Dnr 2014/ Redovisning av delegeringsbeslut Kommunstyrelsens arbetsutskott och Kommunarkitekten Valaffischering, val till EU-parlamentet Personalchefen Beslut centrala pengar - Teater på bio Vännerna i Kungaskogen för ca 300 förskolebarn (3-5år), beviljat kr. - Arbetslagsutveckling, drygt 100 personer från Bärstadskolan och hammarlunden, beviljat med kr. - LSS-verksamheten, beviljat max kr. - Olika cykelalternativ inom olika kommunala verksamheter, beviljat kr. Kommunstyrelsen godkänner redovisningen.

6 Kommunstyrelsen Ks 70 Dnr 2014/ Budget 2015 för kommunstyrelsen Förslag till yttrande över föreslagen budgetram för 2015 för kommunstyrelsen har upprättats. Budget 2015, kommunstyrelsen Ksau 125 Yrkande Siw Gidlöf, Lars Westling, Solweig Gard och Per Aspengren samtliga (S) meddelar att de lägger deras förslag med mål och budget i juni. Lennart Eriksson (V) lägger sitt förslag senare. Kommunstyrelsen antar yttrandet över budgetramen Siw Gidlöf, Lars Westling, Solweig Gard och Per Aspengren samtliga (S) och Lennart Eriksson (V) deltar inte i beslutet.

7 Kommunstyrelsen Ks 71 Dnr 2014/ Köp av tomter, Mörmon 5:67 och 5: sålde kommunen två tomter nere i Lillängshamnen till Sverigehuset. Bolaget gjorde en stor reklamkampanj för att sälja x antal bostadsrätter. Intresset var dock inte tillräckligt stort varför Sverigehuset lade ner tankarna på byggnation. Sverigehuset har nu kontaktat kommunen och vill sälja tillbaka tomterna till kommunen. Bolaget vill även ha betalt för den kostnad som har lagts ner på vägen i området. Efter förhandling har bolaget godkänt en köpeskilling på totalt 6 Mkr för tomterna. Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 11 april 2014 Ksau 101 Kommunstyrelsen köper tomterna Mörmon 5:67 och 5:68 av Sverigehuset för sex miljoner kronor. Sändlista: Sverigehuset Karin Manner

8 Kommunstyrelsen Ks 72 Dnr 2014/ Ändrad köpeskilling, del av Mörmon 5:33 HSB har kontaktat Hammarö kommun avseende möjligheten att sänka priset för köp av två byggrätter i Lillängshamnen (del av Mörmon 5:33) med 1 Mkr, från 4,0 Mkr till 3,0 Mkr. HSB ser det som en nödvändighet för att kunna öka möjligheterna till försäljning av bostadsrätter till ett rimligt pris. För Hammarö kommun är det bra om ytterligare byggnationer kan komma till utöver trygghetsboendet och Mark- och planavdelningen anser därför att priset bör justeras. HSB kommer att genomföra en provsäljning under 2014 för att vid en försäljning om 50 % gå vidare och teckna exploateringsavtal med kommunen. Ksau 102 Kommunstyrelsen beslut Kommunstyrelsen återemitterar ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskott den 20 maj.

9 Kommunstyrelsen Ks 73 Dnr 2012/ Höjning av arrendeavgifter Mark- och planavdelningen har fått i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott, , att villkorsändra samtliga bostadsarrenden som kommunen har, totalt 59 st. Syftet med villkorsändringen är att marknadsanpassa arrendeavgiften som idag ligger på mellan kr. Då de individuella arrendetomternas förutsättningar varierar bedöms det inte skäligt att tillämpa en generell arrendenivå för Hammarö kommuns samtliga arrenden. Mark- och planavdelningen föreslår därför att Hammarö kommun använder sig av en mer differentierad prismodell än den som används idag. Avdelningen föreslår att faktorer som påverkar arrendenas attraktivitet på marknaden används vid prissättningen. Förslag till prismodell är att använda sig att två normaltomter, en på fastland och en på öarna och sedan låta ett antal faktorer som avgör attraktiviteten påverka arrendets slutliga pris. Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 10 mars 2014 Utredning om höjning av arrendeavgift Karta över kommunens befintliga arrenden Sammanställning av inkomna synpunkter Inkomna synpunkter Ksau 76 Protokollsanteckning till ksau 76 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer ny avgiftsmodell för Hammarö kommuns arrenden. Per Helsing (KD) deltar inte i beslutet. Protokollsanteckning Siv Gidföf (S) lämnar samma protokollsanteckning som vid Ksau 76, Sändlista: Karin Manner

10 Kommunstyrelsen Ks 74 Dnr 2013/153 Beslut om antagande av detaljplan för Nolgård 1:245 Kommunstyrelsen arbetsutskott fattade beslut om att medge en ändring av gällande detaljplan för att möjliggöra försäljning av parkmark till fastigheten Nolgård 1:245. Planen har varit ute på samråd och de synpunkter som inkommit har sammanställts i ett särskilt utlåtande. Samrådet visade på att inga remissinstanser hade något att erinra mot förslaget, utöver Fortums synpunkter på att de har ledningar i det aktuella området. Detta innebär att ingen ytterligare underrättelse till sakägare och remissinstanser behöver ske innan antagandet av kommunstyrelsen. Antagandehandlingar har tagits fram av mark och planavdelningen Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 7 april 2014 Planbeskrivning för detaljplan för Nolgård 1:245 Plankarta detaljplan för Nolgård 1:245 Särskilt utlåtande för detaljplan för Nolgård 1:245 Ksau 106 Kommunstyrelsen godkänner och antar Planhandlingar för detaljplan för Nolgård 1:245. Sändlista: Karin Manner

11 Kommunstyrelsen Ks 75 Dnr 2010/ Antagande av detaljplan för del av fastigheten Klöverud 1:20 m fl (Sörvikshamnen) Mark- och planavdelningen har upprättat ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Klöverud 1:20, utställningshandling Planens syfte är att göra det möjligt att bygga ut hamnen med ca 200 båtplatser, ordna uppställning på land för fler båtar samt ordna upp hamnmiljön och göra den tryggare och mer estetiskt tilltalande. Planen syftar också till att reglera mark- och vattenområden för angränsande fastigheter på Ringvägen. Planförslaget har varit på samråd under 2012 och har efter det reviderats utefter inkommande synpunkter. Planen är nu klar för utställning enligt PBL (1987). Då planen innefattar hamn för fritidsbåtar har en miljökonsekvensbeskrivning upprättats som behandlar de konsekvenser en utökning av Sörvikshamnen kan medföra. Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 10 april 2014 Plankarta med planbestämmelser daterad den 10 april 2014 Planbeskrivning daterad den 10 april 2014 Genomförandebeskrivning daterad den 10 april 2014 Särskild sammanställning av MKB, den 10 april 2014 Utställningsutlåtande den 10 april 2014 Ksau 117 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige godkänner och antar enligt Plan- och byggnadslagen (PBL) handlingar för detaljplan för Klöverud 1:20, Sörvikshamnen.

12 Kommunstyrelsen Ks 76 Dnr 2014/ Övertagande av allmänna vägar mot Rud, Tye och Lindenäs Det har under flera år förts diskussioner om behov av åtgärder och förändrat väghållaransvar avseende vägarna ut mot Rud, Tye och Lindenäs (vägnummer 561, 565 och 566). Bakgrunden till diskussionerna är att väghållaren Trafikverket anser att vägarna inte klarar av den utbyggnad som pågår inom Rud, Tye samt Lindenäs och att trafiksäkerhetshöjande åtgärder måste göras. Trafikverket har ansett att ansvaret i första hand ligger på Hammarö kommun, då det är kommunen som bejakar en utveckling av områdena genom planläggning och bygglov. Under 2012 tecknades en avsiktsförklaring mellan Trafikverket och Hammarö kommun om att göra en åtgärdsvalsstudie (ÅVS) för vägarna för att på så sätt finna förslag till lösningar. Den extra tid och de extra pengar som blir i och med att Trafikverket är väghållare gäller för samtliga åtgärder som görs på Trafikverkets vägar. Detta har gjort att frågan om förändrat väghållaransvar har lyfts från båda parter. Förhandlingar har skett under vintern 2013/14 om att Hammarö kommun tar över väghållaransvaret för vägarna 561, 565 och 566. I samband med att Hammarö kommun tar över vägarna ska en överlåtelsesumma skickas med så att kommunen kan rusta vägarna till normal standard samt ett visst driftsbidrag. Kommunstyrelsens förvaltning förordar att Hammarö kommun tar över väghållaransvaret för vägarna 561, 565 och 566 i enlighet med föreslagen överenskommelse från Trafikverket. Detta då fördelarna på sikt bedöms överstiga nackdelarna av ökad drift och underhåll. I samband med övertagandet föreslås att det under 2015 avsätts medel för trafiksäkerhetshöjande åtgärder längs vägarna. Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 10 april 2014 Förslag till överenskommelse om övertagande inklusive kartbilaga, daterat den 14 april 2014 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige tar över väghållaransvaret för vägarna 561, 565 och 566 i enlighet med överenskommelse från Trafikverket.

13 Kommunstyrelsen Ks 77 Dnr 2010/ Godkännande av försäljning av Nolgårds verksamhetsområde till ICA Kommunstyrelsen fattade beslut om att sälja kvartersmarken inom Nolgårds verksamhetsområde för 400 kr/kvm, detta innebär en totalsumma på 6,92 Mkr för all kvartersmark (ca kvm). Den 15 april 2014 beslutade kommunstyrelsen därefter att sänka köpeskillingen med totalt 2,5 Mkr med hänsyn till de dåliga markförhållandena beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att ett markanvisningsavtal ska upprättas med ICA som var en av två intressenter att etablera i området. Mark- och planavdelningen har sedan fört en dialog med ICA kring ett avtalsförslag Bifogat finns ett avtalsförslag som ICA har godkänt, men precis som att det måste tas i kommunstyrelsen måste det beslutas av ICA:s styrelse innan det gäller. Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 11 april 2014 Förslag till köpekontrakt ICA Ksau 116 Kommunstyrelsen godkänner redovisat köpekontrakt med ICA avseende Nolgårds verksamhetsområde. Marken säljs för totalt 4,42 Mkr. Sändlista: ICA Karin Manner

14 Kommunstyrelsen Ks 78 Dnr 2012/88 Ställningstagande rörande åtgärdsvalsstudie mellan Hammarö- Karlstad - E18 samt beslut om fortsättning Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade under 2013 att Hammarö kommun tillsammans med bland andra Karlstads kommun och Trafikverket, skulle ta fram en åtgärdsvalsstudie (ÅVS) för stråket Hammarö Karlstad E18. Under 2013 har ett arbete pågått där Trafikverket, Hammarö kommun och Karlstads kommun varit drivande. Personer från Länsstyrelsen, Region Värmland, Värmlandstrafik, Stora Enso, Vänerhamn och Handelskammaren har också deltagit i studien. Syftet har varit att undersöka vilka problem, brister och behov som påverkar stråket mellan Hammarö och Karlstad och att klargöra möjliga alternativ och lösningar för stråkets framtida utveckling. Utifrån problembilden har deltagande aktörer enats om ett övergripande mål och tolv funktions- och effektmål för stråket. Det övergripande målet är: Säkerställa en långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgare och näringsliv där tillgänglighet och stadsutveckling balanseras och där trafiksäkerhet, kollektivtrafik, cykel och godstransporter prioriteras. Arbetet med åtgärdsvalsstudien har lett till en bred förankring mellan aktörerna och en hög acceptans för föreslagna åtgärder. Nästa steg blir att skapa former för samarbete mellan aktörerna och utveckla åtgärdsförslagen till ett praktiskt genomförande. Trafikverket anger i kapitel 9 i rapporten sina åtaganden och Karlstads kommun kommer att besluta om sina åtaganden som redovisas i bilaga. Hammarö kommun bör göra samma åtagande för att säkerställa att det arbete som gjorts inte blir ogjort. Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 28 april 2014 Rapport om åtgärdsvalsstudie (ÅVS) Stråket Hammarö- Karlstad- E18, den 2 april 2014 Ksau 120 Kommunstyrelsen beslut Ärendet återremitteras till kommunstyrelsens möte den 13 juni.

15 Kommunstyrelsen Ks 79 Dnr 2014/ Nytt skolmuseum I samband med att sockenstugan renoveras och gjorts till en bättre samlingslokal har skolmuseet varit tvungen att flytta ut, och de har idag ingen lokal att inrymma sin verksamhet i. I syfte att möjliggöra ett skolmuseum i området föreslås att en enklare byggnad om ca kvm uppförs i anslutning till hembygdsgården (fastighet Hammar 1:3). Materialkostnaden har beräknats till ca 500 tkr. Exakt läge och utformning på huset får bestämmas i samråd med Hammarö församling som äger Hammar 1:3 samt med Hembygdsföreningen. Då Hammarö församling äger marken måste de godkänna placering och ett avtal bör upprättas mellan Hammarö församling och hembygdsföreningen. Mark- och planavdelningens förslag är att Hammarö kommun (Arbetsplats Hammarö) bygger byggnaden åt hembygdsföreningen, som sedan ansvarar för drift och underhåll. Kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse den 7 april 2014 Kartbilaga för placering av byggnad Ksau Mark- och planavdelningen får uppdraget att tillsammans med kommunens fastighetsavdelning och Hembygdsföreningen utarbeta underlag för bygglovsansökan samt ansöka om bygglov. 2. Mark- och planavdelningen får uppdraget att hjälpa till med att upprätta avtal mellan Hammarö församling och Hembygdsföreningen. 3. Kommunstyrelsen avsätter medel om 500 tkr så att Arbetsplats Hammarö kan genomföra byggnationen, vilket beaktas i kommande ombudgetering. Sändlista: Karin Manner

16 Kommunstyrelsen Ks 80 Dnr 2014/ Hantering av mål och mått i kommunövergripande planer och program I Hammarö kommun styr kommunfullmäktige genom mål- och resultatstyrning. Utöver de målsättningar som sätts för kommunen inom ramen för budgetprocessen, så tas det även fram mål i olika planer och program som berör enskilda verksamhetsområden. Det är önskvärt att alla de mål som upprättas i kommunen integreras i det övergripande styrsystemet för att kunna kopplas till budgetarbetet och följas upp i enlighet med gällande huvudprinciper. Kommunstyrelsens förvaltning har tagit fram ett förslag till hur målen i planerna kan hanteras för att integreras med kommunens styrsystem och att hanteringen skrivs in i de Huvudprinciper för styrning, uppföljning och utvärdering som finns i kommunen. Kommunstyrelseförvaltningens tjänsteskrivelse den 14 mars 2014 Ksau Föreslagen hantering av mål och mått i kommunövergripande planer och program antas. 2. Hanteringen ska skrivas in i Huvudprinciper för styrning, uppföljning och utvärdering av den kommunala verksamheten i Hammarö kommun. Sändlista: Lotta Carlborg

17 Kommunstyrelsen Ks 81 Dnr 2014/ Utökning av mottagning av ensamkommande flyktingbarn Migrationsverket har lämnat ett förslag till Hammarö kommun att utöka mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Idag har kommunen avtal vad gäller mottagande av ensamkommande flyktingbarn av totalt tio ensamkommande barn. Det nya förslaget innebär ett mottagande av totalt 16 barn. Avtalet gäller barn i åldern år. Överenskommelsen är tänkt att gälla från och med den 1 juni Socialförvaltningens tjänsteskrivelse den 24 april 2014 Övergripande överenskommelse Överenskommelse om platser för barn med uppehållstillstånd Överenskommelse om asylplatser Ksau 127 Kommunstyrelsen antar överenskommelsen mellan Migrationsverket och Hammarö kommun gällande utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn till sex (6) asylplatser och tio (10) platser för personer som erhållit permanent uppehållstillstånd (PUT). Sändlista: Socialnämnden

18 Kommunstyrelsen Ks 82 Dnr 2014/ Samverkan med Räddningstjänsten Karlstadsregionen rörande POSOM-verksamhet Hammarö kommuns POSOM-grupp föreslås ingå i samverkan med Räddningstjänsten Karlstadsregionen. Hammarö kommuns POSOM-grupp arbetar idag självständigt. Gruppen har god kompetens och stor erfarenhet efter ett mångårigt engagemang. Ett samarbete med andra kommuners POSOM-grupper har flera fördelar bland annat att man kan få hjälp från övriga kommuner vid stora katastrofer och att man samverkar kring kompetensutveckling. Hammarö kommuns POSOM-grupp får oförändrat ansvar, förutom att man vid större katastrofer kan få hjälpa andra kommuner Det innebär ingen extra kostnad för Hammarö att ingå i samarbetet. Socialnämndens protokoll den 23 april 2014, 67 Socialförvaltningens tjänsteskrivelse den 1 april 2014 PM - POSOM-verksamhet Forshaga-Grums-Karlstad-Munkfors av Pia Holmstrand den 4 mars 2014 Ksau 132 Kommunstyrelsen beslutar att Hammarö kommuns POSOM-grupp ansluter sig till den samverkan av POSOM-verksamhet som samordnas av Karlstadsregionens Räddningstjänstförbund. Sändlista Socialnämnden

19 Kommunstyrelsen Ks 83 Dnr 2014/ Årsredovisning för Hjälpmedelsnämnden Hjälpmedelsnämnden i Värmland har inkommit med årsredovisning samt ekonomisk redovisning för Det ekonomiska utfallet uppgick till 9115 tkr vilket resulterade 433 tkr mer än den beräknade kostnaden. Beräknat på avtalets fördelning med landstinget 79 % och kommunerna 21 % skulle kommunernas del av underskottet motsvara 76 tkr. Underskottet föreslås vara oreglerat gentemot kommunerna 2013 och tas i beaktande i samband med Hjälpmedelsnämndens protokoll den 6 mars 2014, 1 Landstingets tjänsteskrivelse den 27 februari 2014 Årsredovisning för Hjälpmedelsnämnden i Värmland för 2013 Ksau 107 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige godkänner Årsredovisningen för Hjälpmedelsnämnden för 2013.

20 Kommunstyrelsen Ks 84 Dnr 2014/ Region Värmland Årsredovisning 2013 Region Värmland har översänt årsredovisning och revisionsberättelse för Årsredovisningen är tidigare behandlad i regionfullmäktige. Region Värmland Årsredovisning 2013 Region Värmland Revisionsberättelse 2013 Region Värmland, följebrev till revisionsberättelsen, daterat den 10 april 2014 Ksau 131 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige lägger Region Värmlands Årsredovisning 2013 till handlingarna.

ajournering kl 16:45-17:05 Beslutande Leif Sandberg (M) Anders Ahl (SD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

ajournering kl 16:45-17:05 Beslutande Leif Sandberg (M) Anders Ahl (SD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-05-26 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 16:30-17:50, ajournering kl 16:45-17:05 Beslutande Leif Sandberg (M) Anders Ahl (SD) Jonas Gunnarsson (S) Thomas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen (13 )

Kommunstyrelsen (13 ) Kommunstyrelsen 2014-06-10 1(13 ) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet, kl 13.30 17.00 Beslutande Leif Sandberg (M) Charlie Weimers (KD), jäv 109 Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen (15 )

Kommunstyrelsen (15 ) Kommunstyrelsen 2014-11-25 1(15 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 15.30 Beslutande Leif Sandberg (M) Thomas Otto (M) Kent Hakefelt (FP) Mikael Jern (MP) Siw Gidlöf (S) Solweig

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Plats och tid Kommunhuset 2014-01-21 kl 13.30-16.15 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP)

Läs mer

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S)

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S) Kommunstyrelsen 2015-05-18 1(5) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, Skoghall, kl 17:30 18.05 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Kommunfullmäktige (14)

Kommunfullmäktige (14) Kommunfullmäktige 2016-01-25 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18:30-19:00 Beslutande Se bifogad närvarolista (bilaga 1) Övriga närvarande Marie Johansson, sekreterare Caroline

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 )

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30-15.30 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Per Aspengren (S) Lillemor Larsson (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2014-10-07 1(16 )

Kommunstyrelsen 2014-10-07 1(16 ) Kommunstyrelsen -10-07 1(16 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 15.30 Beslutande Leif Sandberg (M), jäv 142-143 Per Helsing (KD), ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen (23)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen (23) Kommunstyrelsen 2014-06-03 1(23) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30-16:45 Beslutande Leif Sandberg (M) Torsten Bill (M) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Peter Johansson (FP)

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Socialnämnden (14)

Socialnämnden (14) Socialnämnden 2016-06-16 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Åsa Karlsson (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Ann-Charlotte Eskel (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (16 )

Kommunstyrelsen (16 ) Kommunstyrelsen 2014-11-11 1(16 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall,kl 13.30-16.15 med ajournering kl 15.55-16.05 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 150 och 162 Per Helsing, (KD)

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (10)

Bildningsnämnden (10) Bildningsnämnden 2016-08-22 1(10) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.50 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 10 april, Nämndrummet kl 13:30-15:30 Beslutande Per Aspengren (S) ordförande 48-56, 58-59 Sara Asp (S) vice ordförande 57 Alexander Johansson Pettersson (S) Lillemor Larsson (V) Mats

Läs mer

Karin Bäckman (S) Lennart Eriksson (V) Anders Westerlind (M) Margareta Persson, sekreterare. Peter Johansson (FP) och Leif Bergman (S)

Karin Bäckman (S) Lennart Eriksson (V) Anders Westerlind (M) Margareta Persson, sekreterare. Peter Johansson (FP) och Leif Bergman (S) Kommunfullmäktige 2014-04-28 1(15) Plats och tid Kommunhuset 2014-04-28 kl 18.30-19.50 med ajournering kl 19.10-19.20 samt 19.30-19.35. Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 26 juni 2017, kl. 10:30-12:00 Nämndrummet, kommunhuset Beslutande Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), vice ordförande Alexander Johansson Pettersson (S) Lillemor Larsson (V)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige (6)

Kommunfullmäktige (6) Kommunfullmäktige 2016-02-15 1(6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18:30-19:45 Beslutande Se bifogad närvarolista (bilaga 1) Övriga närvarande Marie Johansson, sekreterare Caroline

Läs mer

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ...

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ... Bildningsnämnden 2014-10-27 1(11) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-14.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Agneta Gottlow-Pettersson (KD) ersätter

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 november 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14)

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen kl. 08.30-11.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats måndag 18 december 2017, sessionssalen kl. 16:00-16.35 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Solweig Gard (S) Bosse Henriksson (M) Hans-Inge Wall (S) ersätter Siw Gidlöf (S) Erik Gustavsson

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 28 augusti 2017, kl. 10:00-10:25, i Nämndrummet, kommunhuset Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Karin Bäckman (S) Margareta Ivarsson (C) Bosse Henriksson (M) Barbro Thelaus (KD) Övriga

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-22 1(16)

Socialnämnden 2014-10-22 1(16) Socialnämnden 2014-10-22 1(16) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

Kommunstyrelsen (22 )

Kommunstyrelsen (22 ) Kommunstyrelsen 2016-10-03 1(22 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13.30 15.45 med ajournering 14.05 14.10 Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-04-20 - Sessionssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14)

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Plats och tid Nämndrummet kommunhuset, Skoghall kl. 13.00-15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V)

Läs mer

Servicenämnden 2014-10-15 1(8)

Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Birgitta Kahn (MP) Sara Asp (S) Hans-Inge

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (17) Maja Sundqvist Kräutner (S) Anne Carlén Hellgren (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare

Bildningsnämnden (17) Maja Sundqvist Kräutner (S) Anne Carlén Hellgren (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare Bildningsnämnden 2014-12-15 1(17) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl. 17.00-18.30 Beslutande Leif Andersson Per-Olof Andersson Britt Blom Sture

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 31 augusti 2017, kl. 14:30-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-01-23 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 14.00 16.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) ersätts av Hans Bohlin (S) Anders Englund (S) Jan-Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats måndag 11 september 2017, kl. 13:30-16:00 Ajournering kl 14:17-14:26 Ajournering kl 14:38-14:47 Beslutande Per Aspengren (S) Lars Westling (S) ersätter:sara Asp (S) Alexander Johansson Pettersson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-06-01 1(17 )

Kommunstyrelsen 2015-06-01 1(17 ) Kommunstyrelsen 2015-06-01 1(17 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 14.55 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Solweig Gard (S) ersättare för Alexander

Läs mer

Bildningsnämnden (10)

Bildningsnämnden (10) Bildningsnämnden 2016-01-25 1(10) Plats och tid Nya Götetorpsskolan, Skoghall kl. 13.00-14.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S), ersätter Per Aspengren (S) Anders Englund

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2016-02-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-15.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl.14.00 16.00 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Maj-Britt Hedefur (KD) Susanne Johansson (S) Esbjörn Andersson (C) Rolf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2017-02-16 1(16) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson (V) ersätter Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 08.00-12.20 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-05-30 1 Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 16.15 med ajournering 15.35-15.45 Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (9) Servicenämnden 2014-04-23

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (9) Servicenämnden 2014-04-23 Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Nämndrummet, kommunalhuset kl 13.00 15.15 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Bertil Jonasson (C) Sara Asp (S) Thomas Bäckman (S) Marianne Carlsson (KD) Tommy Hartman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 14 augusti 2017, kl. 15:00-17:00 Ajournering kl 15:48-15:58 121 Ajournering kl 16:03-16:04 122 Ajournering kl 16:31-16:33 128 Beslutande Per Aspengren (S), ordförande Solweig Gard

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Ida Nilsson (C), ersättare för Ola Persson (C) Lena Gynnemo. Agneta Carlsson (S), ej 126 på grund av jäv Lars-Erik Hedlund (V)

Ida Nilsson (C), ersättare för Ola Persson (C) Lena Gynnemo. Agneta Carlsson (S), ej 126 på grund av jäv Lars-Erik Hedlund (V) 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Sunne, kl 17:00-17:10 Paragrafer Beslutande Ida Nilsson (C), ersättare för Ola Persson (C) Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 24 augusti 2017, kl. 13:00-17:00, med ajournering mellan kl. 13.00-13.15 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S)

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S) 1 (13) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 juni 2017 kl 09:00-11:10 Beslutande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Krister Bergsten (L)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

Kommunfullmäktige (13) Se bifogad närvarolista

Kommunfullmäktige (13) Se bifogad närvarolista Kommunfullmäktige 2015-11-16 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-19:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Marie Johansson, kommunsekreterare Caroline Depui,

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 09.00-12.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer