Ylva Watkins John Holmberg Johan Småroos Per-Johan Perämaa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ylva Watkins John Holmberg Johan Småroos Per-Johan Perämaa"

Transkript

1 PROTOKOLL Nr. 8/11 Ålands Idrotts styrelsemöte Datum: Torsdagen den Tid: kl.18:00 22:00 Plats: Idrottens Hus Närvarande: Björn Kalm (BK) Ordförande Christian Jansson (CJ) Viceordförande Ylva Watkins (YW) John Holmberg (JH) Johan Småroos (JS) Per-Johan Perämaa (PJP) Jani Westerlund (JW) Sekreterare/Sportchef Lena Eriksson (LE) Utbildningsansvarig 1/5 Frånvarande: Birgitta Lundberg (BL) Jenna Gestranius (JG) Ärenden: 66/11. Mötets öppnande Ordförande B. Kalm öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. 67/11. Justering av protokoll 7/11 Protokollet justerat. 68/11. Rapporter Nordisk barn- och ungdomskonferens i Lillehammer, Norge Rapport och information. En lyckad konferens där deltagarna är mycket nöjda med innehåll och nyvunna kunskaper. Nordiskt Idrottsmöte 2011 på Åland Rapport och information. De nordiska idrottsorganisationernas årliga möte hölls på Silverskär. Mötet kom för första gången på många fram till gemensamma beslut: 1. Uttalande gällande EU:s momsdirektiv, 2. Inrättande av en gemensam nordisk tjänst för internationella relationer, 3. Utbildning för nordiska representanter som avser ställa upp i val i internationella idrottsorganisationer. Ny hemsida Första förslag på design för nya hemsidan har levererats. Kansliet skickar ut förslaget till FS för kommentarer gällande rubriker och innehåll. FS har till måndagen den 26 september på sig att komma med synpunkter. Bilaga 68/11/1.

2 68/11. Forts. Rapporter 2/5 Fördelningsrådets möte PAF Fördelningsråd höll sitt möte den 8 september. Mötet konstaterade att PAF går bra och att överskottet samt återförda medel som går till fördelning enligt förslag ligger på 20 miljoner euro. Summan utgör en ökning med 100% av fördelningsbara medel. För idrottens vidkommande 2012 så höjs anslaget marginellt medan övriga sektorer erhåller motsvarande som 2011 eller något sänkta anslag. Framtidsutsikterna för PAF är fortsatt stabila även om en hotbild fortfarande vilar över spelen som riktar sig mot Finland. Stipendiefördelning per Mötet konstaterar att fördelningen av stipendier uppgår till totalt vilket är det högsta belopp som ÅIF genom tiderna betalat ut i stipendieform. Ytterligare ansökningar har lämnats in och kommer att behandlas under oktober månad. Bilaga 68/11/1 69/11. Ekonomisk rapport samt planering av investeringar under hösten 2011 FS konstaterar att det inför 2012 fortsatt ser mycket positivt ut för idrotten, där de finansiella resurserna höjs marginellt. Den finansiella situationen totalt för 2011 ser även den mycket positiv ut och lämnar utrymme för flera riktade insatser. FS konstaterar att problemen med bokföringen fortsatt under året och att åtgärder för kommande år skall vidtas. (Bilaga 69/11/1) 69/11/1 Byte av redovisningsbyrå FS beslutar att Ålands Idrott, förutsatt godkännande från Ålands Landskapsregering, byter bokföringsbyrå fr.o.m Bokslut för 2011 upprättas av nuvarande bokföringsbyrå. Kansliet utreder ärendet med lämpliga byråer. Inget upphandlingskrav finns genom den ringa omfattningen 69/11/2 Samarbetsprojekt för idrottsgrupper FS beslutar att möjliggöra projekt för fleridrottsskolor enligt modell Sportis, som är ett samarbete mellan MGF, BK Smash, MLK och Jomala IK volleyboll. FS reserverar medel om ,00 euro för ändamålet. Ålands Idrott skall aktivt söka idrottsorganisationer som kan genomföra projekt. 69/11/3 Utbildningsinsatser inom medlemsorganisationer FS beslutar att reservera medel om ,00 euro för utbildningsinsatser inom idrotten. Ålands Idrott uppmanar medlemsorganisationerna att söka medel för utbildningar för ledare och tränare inom den egna organisationen. 69/11/4 Budoprojekt FS beslutar genom uppkommen situation med lokaler för olika kampsporter i Mariehamn att möjliggöra ett utredningsprojekt genom finansiellt understöd på maximalt 3000,00 euro. Ålands Idrott kontaktar kampsportsorganisationerna.

3 69/11 forts. 3/5 69/11/5 Projektanställning FS beslutar att reservera medel om 8000,00 euro för en projektanställning inom ÅIF. Syftet är att utreda möjliga finansieringsalternativ för en ny tjänst för internationella relationer inom barn- och ungdomsidrott med placering på Åland. Projektledartjänsten tillsätts för en tid om tre månader. 69/11/6 Föreläsningar FS lämnade förslag på föreläsningar enligt: Christoph Treier, om kroppsspråk. Peter Eriksson, organisationsstruktur och modeller. Tränare inom Holmen Tennisklubb i Norge. Tom-Stefan Witting, neurologisk träning. Mentorskap, för tränare och ledare i idrotten. 70/11. Redovisning av avslutat projekt från Ålands Motionsförbund (ÅMF) FS konstaterar att ÅMF:s projekt är avslutat per den och att det har varit mycket framgångsrikt med både utökade aktiviteter och ett utökat antal medlemmar. Redovisningen beskriver ÅMF:s utveckling mycket väl och visar på att idrottsprojekt kan medföra en positiv förändring av verksamheten. FS konstaterar att redovisning lämnats in efter utsatt datum som fastställts till den , dock ställer man sig positiv att betala ut motsvarande 50% av återstående medel. FS beslutar att godkänna ÅMF:s redovisning av projektet så att motsvarande 50%, 1000,00 euro av återstående belopp betalas ut till ÅMF. Projektredovisning som bilaga 70/11/1 71/11. Redovisning av avslutat projekt från Åland United (ÅU) FS konstaterar att ÅU:s projekt är avslutat per den och att ÅU arbetat fram ett gediget underlag som gäller som vision fram till Redovisningen beskriver ÅU:s vision om struktur och samarbete inom åländsk damfotboll med flera föreningar inblandade. FS konstaterar att redovisning lämnats in efter utsatt datum som fastställts till den , dock ställer man sig positiv att betala ut 50% av återstående stöd. FS beslutar att godkänna ÅU:s redovisning av projektet så att 50 %, av fastställt belopp vilket innebär att 1.250,00 euro av återstående belopp betalas ut till ÅU. Projektredovisning som bilaga 71/11/1.

4 4/5 72/11. Ansökan om medlemskap från Mariehamns Taekwondoklubb (MTK) FS konstaterar att MTK ansöker om medlemskap och att man uppfyller de formella förutsättningarna. Föreningen är registrerad per den med Mariehamn som hemort. FS godkänner att Mariehamns Taekwondoklubb (MTK) upptas som ordinarie medlem i Ålands Idrott per omgående. MTK är berättigade att ansöka om ordinarie verksamhetsmedel fr.o.m /11. Ansökan om medlemskap från Hilti Brasiliansk Jiu-Jitsu Åland, (BJJÅ) FS konstaterar att BJJ ansöker om medlemskap och att man uppfyller de formella förutsättningarna. Föreningen är registrerad per den med Mariehamn som hemort. BJJÅ är berättigade att ansöka om ordinarie verksamhetsmedel för FS godkänner att Hilti BJJ Åland (BJJÅ) upptas som ordinarie medlem i Ålands Idrott per omgående. 74/11. Workshop för barn- och ungdomsriktlinjer/bestämmelser LE informerade om att workshopen som arrangeras lördagen 24 september på Ålands Lyceum i Mariehamn. Avsikten är att få medlemsorganisationerna delaktiga i processen med att uppdatera och skapa förbättrade bestämmelser och riktlinjer för hela barn och ungdomsidrotten på Åland. Anmälda personer representerar 10 idrotter, ett antal som kan komma att utökas under veckan. Förutsättningar för workshopen gäller enligt beslut 65/11/1. Från styrelsen deltar BK, JS, BL och YW i workshopen. FS fastställer en processplan för barn- och ungdomsriktlinjer/bestämelser för samtliga medlemsorganisationer enligt: 2012 Nulägesanalys och skapande av policy. Organisationer som uppfyller kraven erhåller en bonus om 1.000,00 euro Implementering av policyn i den egna verksamheten. Organisationer som uppfyller kraven erhåller en bonus om 2.000,00 euro Uppföljning av implementering och påverkan på verksamhet. Organisationer som uppfyller kravet erhåller en bonus om 1.000,00 euro Ordinarie verksamhetsbidrag påverkas av organisationers verksamhet för barn och ungdomar. FS fastställer processplanen enligt beskrivning och tar processkostnaden i beaktande i sina årliga budgeter.

5 5/5 75/11. Åländsk Idrott Visar Vägen (ÅIVV) Bordlagt ärende från föregående möte. FS konstaterar att informationsbehovet gällande alkohol, droger och doping är kontinuerligt. Vidare konstaterar FS att kraven på en drogpolicy för samtliga idrottsorganisationer kvarstår, men att en uppföljning av implementering och efterlevnad bör genomföras. Alkohol och synen på användandet av alkohol i samband med t.ex. idrottsresor diskuterades. Konstaterades att det sedan införandet av policyn medfört att idrottsorganisationerna har en större medvetenhet och att flera organisationer infört en nolltolerans. FS konstaterar att antalet dopingfall i Finland ökat markant bland motionsidrottare, något som visserligen inte kunnat fastställas på Åland, men som ger en indikation om att informationsarbetet bör intensifieras. Antidopinginformation ställer höga krav på en kontinuerlig kommunikation med medlemsorganisationerna. Enligt tidigare beslut från Ålands Internationella idrottsorganisation så skall deltagande idrotter ha en informationsansvarig, vilket med fördel kan nyttjas av Ålands Idrott. FS tar ärendet till kännedom och arbetar fram förslag på information som kan förmedlas via nya hemsidan samt direkt via e.post och brev till medlemsorganisationer. FS ser över möjliga alternativ för uppföljning av drogpolicyn bland medlemsorganisationerna. 76/11. ÖVRIGA ÄRENDEN 76/11/1 Externa engagemang för personal och förbundsfunktionärer Ärendet bordläggs till nästa möte Nästa möte: Styrelsemöte nr. 9 hålls torsdagen den 27 oktober 18:00 på Bollhalla. Utvecklingsdagar för styrelsen hålls söndag 20 november. Protokollet justerat, Mariehamn / 2011 Ordförande Sekreterare/ Sportchef Björn Kalm Jani Westerlund

Ylva Watkins Birgitta Lundberg Jenna Gestranius John Holmberg Johan Småroos Per-Johan Perämaa

Ylva Watkins Birgitta Lundberg Jenna Gestranius John Holmberg Johan Småroos Per-Johan Perämaa PROTOKOLL Nr. 1/12 Ålands Idrotts styrelsemöte Datum: Tisdag 17.01.2012 Tid: kl.18:00 21:20 Plats: Idrottens Hus Närvarande: Björn Kalm (BK) Ordförande Christian Jansson (CJ) Viceordförande Ylva Watkins

Läs mer

40/13. Mötets öppnande Mötesordförande B.Kalm öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna.

40/13. Mötets öppnande Mötesordförande B.Kalm öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. PROTOKOLL Nr. 6/13 Ålands Idrotts styrelsemöte Datum: Tisdag 03.09.2013 Tid: kl.18:30 21:45 Plats: Idrottens Hus Närvarande: Björn Kalm (BK) ordförande John Holmberg (JH) Jan Tuominen (JT) Johan Småroos

Läs mer

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013 PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013 Datum: Torsdag den 11 april 2013 1/5 Tid: kl. 19:30 21:10 Plats: Ålands Lyceum, hörsalen Närvarande: 16 medlemsorganisationer 1. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Önskade av idrottsorganisationer som medverkade vid workshops 2012. Första år för tillämpning är 2015

Önskade av idrottsorganisationer som medverkade vid workshops 2012. Första år för tillämpning är 2015 Önskade av idrottsorganisationer som medverkade vid workshops 2012 Första år för tillämpning är 2015 Elitidrott / Breddidrott / Motionsidrott I kategorierna ingår barn, ungdomar o. vuxna med barn avses

Läs mer

VERKSAMHETSBIDRAG FÖR IDROTT ÅR 2019

VERKSAMHETSBIDRAG FÖR IDROTT ÅR 2019 VERKSAMHETSBIDRAG FÖR IDROTT ÅR 2019 Instruktioner för ansökan av: Basbelopp Riktat bidrag för ungdomsidrott 13-18 år Riktat bidrag för barnidrott 7-12 år 1. Allmänt Organisation som varit registrerad

Läs mer

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2012

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2012 PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2012 Datum: Söndag 1 april 2012 Tid: kl. 12:35 14:50 Plats: Kultur- och kongresshuset Alandica Närvarande: 19 medlemsorganisationer med 18 godkända fullmakter

Läs mer

Ålands Idrott. kallar medlemsorganisationerna till IDROTTSTING Torsdagen den 11 april klockan 18:00 på Ålands Lyceum. Mötet hålls i hörsalen

Ålands Idrott. kallar medlemsorganisationerna till IDROTTSTING Torsdagen den 11 april klockan 18:00 på Ålands Lyceum. Mötet hålls i hörsalen Ålands Idrott kallar medlemsorganisationerna till IDROTTSTING 2013 Torsdagen den 11 april klockan 18:00 på Ålands Lyceum Mötet hålls i hörsalen Till: Medlemsorganisationerna i Ålands Idrott Mariehamn den

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 20.01.2014 1 Sammanträdestid Måndagen den 20 januari 2014 kl 18.30-19.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17

VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17 VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17 Fastställd av Idrottstinget 3.3.2015 Ålands Idrotts verksamhet FÖRBUNDETS VERKSAMHET Förbundets namn är Ålands Idrottsförbund där det officiella marknadsföringsnamnet

Läs mer

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen.

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen. Lisa Hagström E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll AU 13 juli Närvarande: Ansa Eneroth Åsa Frostfeldt Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Lisa Hagström Petra Tötterman Andorff Birgitta Lorentzi 0 Runda

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 24 oktober 2014, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 67 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 68 Protokolljustering...

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 181117 Närvarande: Maria Bergström (MB), Ann Hägglund (AH), Eric Ericsson (EE), Inga Stenbrink (IS), Stefan Olsson (SO), Marianne Henriksson (MH), Gunder Hägg (GH),

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. s Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Protokoll, styrelsemöte nr 4-2018 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Per mail [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Onsdag 14 mars [+] Jan Lindgrén, viceordförande [ ]

Läs mer

Huvudsakligt innehåll

Huvudsakligt innehåll LAGFÖRSLAG nr x/2018 2019 Datum 200X-XX-XX REMISS 15.2.2019 Till Ålands lagting Stöd till kommunernas it-samordning Huvudsakligt innehåll I enlighet med vad som anges i landskapets budget för 2019 föreslår

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 83 Sammankallande och beslutförhet 84 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 85 Tjänstemannabeslut 86 Rättelseyrkande

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009 Styrelsen nr 10/2009 Kallelse till sammanträde den 25 augusti kl. 12.30. Paragraf Ärende 104 Sammankallande och beslutförhet. 105 Justering av protokoll. 106 Fastställande av föredragningslistan. 107 Uppsägning

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Kallelse till styrelsemöte nr 1-2017 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Hamnkontoret [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Tisdag 17 januari 2017 kl. 18:30 [ ] Jan

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 tisdag 20 oktober 2015, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 tisdag 20 oktober 2015, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 tisdag 20 oktober 2015, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 43 Sammankallande och beslutförhet 44 Justering av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

IDROTTENS STIPENDIEPROGRAM

IDROTTENS STIPENDIEPROGRAM Bilaga 93/18/2 IDROTTENS STIPENDIEPROGRAM 2019 December 2018 1 Allmän information Ålands Idrott kan genom stipendieprogrammet bistå med finansiellt stöd till enskilda idrottare, tränare och ledare genom

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 27.02.2017 Nr 2 Tid Måndagen den 27.02.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 12 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 13 PROTOKOLLJUSTERARE 14 GODKÄNNANDE

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180813, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15:00 tisdag 17 maj 2016, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15:00 tisdag 17 maj 2016, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15:00 tisdag 17 maj 2016, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 23 Sammankallande och beslutförhet 24 Justering av protokoll

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 19/2012

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 19/2012 Styrelsen nr 19/2012 PROTOKOLL fört vid sammanträde den 10 december 2012 kl. 15.00 17.45. Paragraf Ärende 152. Sammankallande och beslutsförhet. 153. Justering av protokoll. 154. Föredragningslistans godkännande.

Läs mer

ÅMH-St 3/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn

ÅMH-St 3/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 21 Sammankallande och beslutförhet 22 Justering av

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl måndag 28 maj 2018, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl måndag 28 maj 2018, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15.00 måndag 28 maj 2018, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 14 Sammankallande och beslutförhet 15 Justering av protokoll

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 7 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 8, 2009-09-24, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012 Styrelsen nr 15/2012 PROTOKOLL fört vid EXTRA sammanträde fredagen den 5.10 kl.10.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 123. Sammankallande och beslutsförhet. 124. Justering av protokoll. 125. Föredragningslistans

Läs mer

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB / godkänd av styrelsen 07.11.2017 INLEDNING Ålands Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning. Klubben grundades år 1975. Klubbens idrottsverksamhet består av tävlingsmoment

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2014 Måndag 5 maj 2014, kl.18:30 Klockargården, Bredareds IF:s klubbstuga Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Agneta Berlin

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

Drogpolicy. Formtoppen

Drogpolicy. Formtoppen 2015-02-06 Drogpolicy Formtoppen Höllviken och Skanör Innehåll Inledning... 3 Drogpolicy... 4 Riktlinjer gällande tobak... 4 Riktlinjer gällande alkohol... 5 Riktlinjer gällande narkotika... 6 Riktlinjer

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2012

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2012 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2012 FÖRORD 2012 är Ålands Idrotts sjuttonde verksamhetsår. Ålands Idrotts huvudsakliga uppgift är fortsatt att bevaka idrottens gemensamma intressen och att utveckla idrotten på alla

Läs mer

FÖRSTA TILLÄGGSBUDGET FÖR ÅR 2015

FÖRSTA TILLÄGGSBUDGET FÖR ÅR 2015 FÖRSTA TILLÄGGSBUDGET FÖR ÅR 2015 ANTAGEN AV LAGTINGET 23.1.2015 Ålands landskapsregering BUDGETFÖRSLAG nr 2/2014-2015 Datum 2014-12-09 Till Ålands lagting Förslag till första tilläggsbudget för år 2015

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 2.9.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 26 augusti 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 2 september 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 62 Laglighet och beslutförhet 63 Protokolljusterare

Läs mer

SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET

SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET Förbundsstyrelsen Protokoll nr 1/2011 2011-02-18 Tid: Plats: Torsdag 17 februari Scandic Hotel Sergel Plaza, Stockholm Närvarande: Christer Malm, mötesordförande vid 6-12, 14-15,

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 7/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 7/2015 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 7/2015 PROTOKOLL Datum: Fredag 23.10.2015 Plats och tid: Polishuset i Mariehamn kl. 09.00-11.00 Närvarande: Åke Mattsson ordförande 68-76 Annika Hambrudd viceordförande

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

FÖRORD. Idrottsutveckling. Barn- och ungdomsidrott. Idrottens finansiering. Kommunikation är Ålands Idrottsförbund sextonde verksamhetsår.

FÖRORD. Idrottsutveckling. Barn- och ungdomsidrott. Idrottens finansiering. Kommunikation är Ålands Idrottsförbund sextonde verksamhetsår. FÖRORD 2011 är Ålands Idrottsförbund sextonde verksamhetsår. Idrottsförbundets huvudsakliga uppgift är fortsatt att bevaka idrottens gemensamma intressen och att utveckla idrotten på alla nivåer. Idrottsförbundet

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 26.01.2015 1 Sammanträdestid Måndagen den 26 januari 2015 kl 18.30-20.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 3-2016 Sammanträdestid och plats, 2016-04-28, kl 19.00, telefonmöte. Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Carina Adolfsson,

Läs mer

ANDELSBANKEN FÖR ÅLAND PROTOKOLL 1 (5) Ordinarie andelsstämma kl. 18:00

ANDELSBANKEN FÖR ÅLAND PROTOKOLL 1 (5) Ordinarie andelsstämma kl. 18:00 ANDELSBANKEN FÖR ÅLAND PROTOKOLL 1 (5) Ordinarie andelsstämma 25.04.2016 kl. 18:00 Plats Alandica Kultur och Kongress, Mariehamn. Röstlängd Enligt bilaga 1. 1 Andelsstämmans öppnande Förvaltningsrådets

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 1 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 PROTOKOLL Datum Fredag 16.1.2015 Plats och tid: Polishuset kl. 09.00-12.00 Närvarande: Åke Mattsson ordförande Annika Hambrudd viceordförande Kurt Forsman

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl 2015-12-14 1(8) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl. 18.30-21.00 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Hermansson, (c) Per-Anders Olsson, (s), tj ers Övriga deltagande Christer

Läs mer

Stadgar för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi. Den

Stadgar för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi. Den Stadgar för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi Den 5.11.2012 1 ALLMÄNT 1 Föreningens namn är Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi och dess hemort är Åbo. 2 Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi (härefter

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Söderhamn, Rådhuset, kl. 09.00 12.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, ej 110 Region Gävleborg Margareta Mörtsell, ordf,

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 30 december 2009, kl. 16:15, Norragatan 17, Mariehamn

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 30 december 2009, kl. 16:15, Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 30 december 2009, kl. 16:15, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 80 Sammankallande och beslutförhet 81 Justering av protokoll

Läs mer

Policyprogram 2012-2014

Policyprogram 2012-2014 Policyprogram 2012-2014 Doping Alkohol Narkotika Tobak Trafiksäkerhet Innehåll Omfattning... 2 Definitioner... 3 Bakgrund... 3 Doping, alkohol, narkotika och tobak... 4 Trafiksäkerhet... 6 Omfattning Visby

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande ÅRSMÖTET 1/8 Till medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund K A L L E L S E Medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund rf kallas till ordinarie årsmöte, som hålls måndagen 7 april 2014 kl. 16.30 på

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat.

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat. Sida 1 (7) Protokoll nr 11 fört vid styrelsemöte med ESK torsdag den 26 februari Närvarande: Catarina Hanell, Aino Dahl, Gun Lundin, Staffan Connysson, Per-Erik Johansson, Göran Hugosson samt Eva Andersson.

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2019 Nr 3 Tid Torsdagen den 25.04.2019 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 17 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 18 PROTOKOLLJUSTERARE 19 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 14.9.2016 2/16 Tid: Onsdagen den 14 september 2016 kl. 9.30 11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån PROTOKOLL Nummer 7 2.3.2016 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Tony Asumaa Kulturchef Jan-Ole

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 20-30 Anette Sandström Sekretess 21

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 20-30 Anette Sandström Sekretess 21 1(15) Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 08.00 12.15 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Birgith Schelin (c),

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld 1 Behandlade ärenden 70 Bidrags- och stödsystem 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening 72 Budgetuppföljning per 2007-08-31 73 Budgetuppföljning per 2007-09-30 74 Delårsbokslut

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 6-05 13.5.2005

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 6-05 13.5.2005 Sidan 1 av 5 Mötestid: Fredagen den 13 maj 2005 kl. 13.00-16.00 Plats: Neptunigatan 17 Närvarande: Henning Lindström Carin Holmqvist Therese Nyqvist Bo-Gustav Donning Kim Wasström Göran Påvals Martin Nilsson

Läs mer

60 år 1954 2014 Ungdomsverksamhet

60 år 1954 2014 Ungdomsverksamhet Protokoll: Ungdomsarbetsutskottsmöte 2/2014 Plats: Lync möte Tid: 27 maj 2014, kl.18.00 20:15 Beslutande: Sabina Holopainen, ordförande Toni Wasenius, viceordförande Thomas Hellström MNBF Paul Wolff Peter

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 108-127

Regionstyrelsens arbetsutskott 108-127 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 108-127 Tid: 2015-08-10: kl 13:00-14:50 Plats: Regionens hus, sal A 121 RJL2015 /1192 Arbetsordning/reglementen för länsrådet för funktionsnedsättningar

Läs mer

ALKOHOL- och DROGPOLICY för. HYLTE VOLLEY Bollklubb

ALKOHOL- och DROGPOLICY för. HYLTE VOLLEY Bollklubb ALKOHOL- och DROGPOLICY för HYLTE VOLLEY Bollklubb ALKOHOL- och DROGPOLICY för HYLTE VOLLEY Bollklubb Hylte Volleyboll klubb har ett starkt varumärke både lokalt och regionalt. Klubben verkar för att sätta

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 26.8.2014

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 26.8.2014 Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen (för kännedom). KALLELSE Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde tisdagen den 26 augusti 2014 kl.

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Leif Falkenstedt Ordförande

Leif Falkenstedt Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 5 November 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 136 150 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 31.08.2009 5/09 Sammanträdestid Måndagen den 31 augusti 2009 kl 19.00-22.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 3 2014-11-13 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 13:e november 2014, klockan 12.00. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00 Protokoll: Styrelsemöte och seminarium 5/2014 Plats: Hotel President, Södra järnvägsgatan 4, Helsingfors Tid: 5 september 2014, kl. 15:00 19:00 6 september 2014, kl. 9:00 10:00 Beslutande: Blomqvist Thomas

Läs mer

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Styrelsen Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl. 13.00-14.30 Hagabergs folkhögskola Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Anne-Marie Larsson (M) Region Stockholm Bardia Kharazmi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 2-17 Tid: Plats: 4-5 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Mats

Läs mer

Lotta Billgert höll en föreläsning för styrelsen om MPD ( Myelo Proliferative Diseases )

Lotta Billgert höll en föreläsning för styrelsen om MPD ( Myelo Proliferative Diseases ) BLCS SM 7 2011 09-26 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 7 2011-09 -26, kl 1800 1945. Möteslokal: Sturegatan 4 5tr, Sundbyberg Närvarande: Lena Zetterlund,, Gunnie Aalmo,, Kurt

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker REFERENSNR TITEL VERSION KLASSIFICERING DATUM SMA..100503 FÖR SMA 1.0 GODKÄND PUBLIK 2010-05-25 Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker FÖRBEREDD AV YASMIN KHAN SKRIVEN FÖR SVERIGES MUSLIMSKA AKADEMIKER

Läs mer

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna.

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 9/2016 Datum söndag den 11 december, 2016 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Virpi Alajarva och Johanna Rydberg, Adjungerade Mona

Läs mer

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl 19.00-21.10 39 Konstgräsplan B på

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Sid Justering...3 36 Nytt internhyreskontrakt för Matfors Folkets Hus...4 37 Svar på motion från Sverigedemokraterna (SD) om privatisera

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 1 FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 2 INLEDNING Lagans Golfklubb är en idrottsförening med inriktning på golf. Klubben bildades 1966 och har sedan dess befunnit sig i ständig utveckling. Klubbens idrottsverksamhet

Läs mer

Arbetsordning för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi. Den 5.11.2012

Arbetsordning för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi. Den 5.11.2012 Arbetsordning för Åländska Studentlaget vid Åbo Akademi Den 5.11.2012 1 Kapitel I: Allmänna bestämmelser 1 Åländska studentlaget vid Åbo Akademi ( Studentlaget ) är reglerad genom lagen om föreningar,

Läs mer

AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6

AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6 I AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6 Tid Plats ande Övriga närvarande Klockan 10.00-12.00 Salagatan 18A, Uppsala Thomas Tjäder Stavros Giangozoglou Ingrid Andersson Jan Lundberg Irene

Läs mer

185 Inledning Ordförande Sture Skogberg öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

185 Inledning Ordförande Sture Skogberg öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll 19.11.2012 Styrelsemöte 17/2012 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30 20.45 Närvarande Sture Skogberg, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Stig Grönlund Annika Karlsson

Läs mer