Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2019 KS-2018/ (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 20 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 09: , A-salen Ledamöter Frånvarande följande paragrafer Tjänstgörande ersättare Daniel Dronjak (M), Ordförande Malin Danielsson (L) 1-6, kom 9.05 Christina Eklund (M) Christian Ottosson (C) Samtliga Jelena Drenjanin (M) Ingalill Söderberg (DP) Sara Heelge Vikmång (S) Nujin Alacabek Darwich (V) 22-23, gick Anders Lönroth (MP) Närvarande ej tjänstgörande ersättare Christina Eklund (M) (deltar hela sammanträdet tjänstgör 1-6), Karl Henriksson (KD), Lars Björkman (HP), Rasmus Lenefors (S), Kamile Ünver (S) Övriga närvarande Utses att justera Se nästa sida Anders Lönroth (MP) Justeringens tid Måndag 25 februari 2019 er 1-23 Underskrifter Ester Andréasson Sekreterare Daniel Dronjak Ordförande Anders Lönroth Justerande Utdragsbestyrkande:

2 2 (2) Kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 20 februari 2019 Övriga närvarande Bengt Svenander, tf. kommundirektör Toralf Nilsson, kanslidirektör Åsa Brunqvist, tf. HR-direktör Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör Hans Nyström, ekonomidirektör Roger Himmelsköld, upphandlingschef Fredrik Gerle, upphandlare Pernilla Lind Pihl, upphandlare Michael Bornfalk, kundstödschef IT Andreas Fogelqvist, näringslivsstrateg Tomas Selin, politisk sekreterare Ester Andréasson, nämndsekreterare

3 3 (3) BEVIS om justering av Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Justeringen har anslagits på kommunens anslagstavla Kommunstyrelsens arbetsutskott har sammanträtt den 20 februari 2019 Protokollet har justerats den 25 februari 2019 Anslaget sattes upp den 26 februari 2019 Anslaget tas ner den 20 mars 2019 Den som vill överklaga ett beslut måste göra det senast den 19 mars 2019 Den som vill läsa protokollet kan kontakta Protokollet finns också att läsa på kommunens webbplats Registrator, kommunstyrelsens förvaltning, Kommunalvägen 28, Huddinge Underskrift

4 4 (4) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Godkännande av föredragningslistan Föredragningslistan godkänns.

5 5 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2015/ Anmoda Trafikverket att ta bort nedklottrade plexiglas på järnvägsövergången över Österleden vid infarten till Östra Skogås svar på medborgarförslag väckt av Leif Arne Ljungqvist Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 6 februari 2019, anses medborgarförslaget vara besvarat. Den 11 maj 2015 inkom ett medborgarförslag i om att kommunen ska anmoda Trafikverket att ta bort de nedklottrade plexiglasen på järnvägsövergången över Österleden i Skogås. Efter det att medborgarförslaget har kommunfullmäktige den 11 december 2017, 12, antagit Riktlinjer gällande klotterrelaterad skadegörelse Enligt dessa åtar sig kommunen att verka för att icke kommunala aktörer i kommunen ska åtgärda klotterrelaterad skadegörelse på sina fastigheter. Kommunen har informerat Trafikverket, om att plexiglasen på järnvägsövergången över Österleden i Skogås utsatts för klotterrelaterad skadegörelse, som därefter sanerat plexiglasen. När den klotterrelaterade skadegörelsen återkommit har kommunen haft förnyade kontakter med Trafikverket, men kan inte tvinga fram åtgärder. Mot bakgrund av ovanstående anser kommunstyrelsens förvaltning att medborgarförslaget ska anses besvarat.

6 6 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Huddinge kommun tar ansvar för utbildning och support gällande IT för seniorer för privat bruk - svar på medborgarförslag väckt av Ingrid Eklund Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Mot bakgrund av vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 24 januari 2019, anses medborgarförslaget besvarat. Ingrid Eklund föreslår i ett medborgarförslag daterat den 23 april 2018 att Huddinge kommun ska ta ansvar för utbildning och support gällande IT för seniorer för privat bruk. Förslagsställaren framhåller att omkring hälften av kommunens seniorer saknar digital kompetens och att detta är problematiskt ur bland annat demokratisynpunkt. För att motverka det digitala utanförskapet bör därför bibliotekens IT-resurser utökas enligt förslagsställaren. Förslaget har gått på remiss till äldreomsorgsnämnden, Huddinges pensionärsråd och kultur- och fritidsnämnden. Kommunstyrelsens förvaltning instämmer med förslagsställaren om att personer i digitalt utanförskap är problematiskt ur demokrati- och rättighetssynpunkt. Vidare instämmer förvaltningen i att biblioteken spelar en viktig roll för att motverka utanförskapet. I kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan för 2019 står att kultur- och fritidsförvaltningen ska arbeta för att nå de som lever i digitalt utanförskap. Arbetet ska dels kartlägga vilka grupper som lever i digitalt utanförskap idag och dels inleda samverkan med andra förvaltningar i kommunen. Mot bakgrund av ovanstående föreslås att medborgarförslaget anses besvarat.

7 7 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Skapa rutiner och garantier för skidspåren i Flemingsbergsskogen (Visättra) - svar på medborgarförslag väckt av Sofia Malmberg Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 28 januari 2019, anses medborgarförslaget besvarat. Sofia Malmberg föreslår i ett medborgarförslag att det skapas rutiner och garantier för skidspåren i Flemingsbergsskogen. Förslagsställaren framhåller att naturen i Flemingsbergs naturreservat är mycket vacker och när snö faller finns goda förutsättningar för skidåkning förutsatt att spårning sker. Medborgarförslaget har skickats på remiss till kultur- och fritidsnämnden som avser att undersöka hur spårningen av skidspåren kan hanteras på sikt. Med hänvisning till ovanstående föreslår kommunstyrelsens förvaltning att medborgarförslaget ska anses besvarat.

8 8 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Inrätta en samordnartjänst för skolbibliotek svar på medborgarförslag väckt av Sofia Malmberg Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 28 januari 2019, avslås medborgarförslaget. Den 26 mars 2018 väckte Sofia Malmberg i kommunfullmäktige medborgarförslaget Inrätta en samordnartjänst för skolbibliotek med uppdraget att skapa strukturer och förutsättningar för skolbiblioteken som kan inverka positivt på elevernas måluppfyllelse. Motiveringen var att den reviderade läroplanen för grundskolan och gymnasiet som trädde i kraft vid halvårsskiftet 2018 ger skolbiblioteken en ny roll då de ska verka språkutvecklande och stärka den digitala kompetensen i undervisningen. Medborgarförslaget har gått på remiss till grundskolenämnden och gymnasienämnden. Nämnderna instämmer i förslagsställarens syn på skolbiblioteken och deras viktiga roll i utvecklandet av elevernas språkliga och digitala kompetens. Samtidigt redogör remissinstanserna för de utvecklingsåtaganden som finns inom respektive verksamhet med bäring på förslagsställarens propåer samt framhåller att utvecklandet av skolbibliotek bör ha sin utgångspunkt i de lokala förutsättningarna för respektive skolenhet samt de nationella och kommunala styrdokumenten. Som en följd anser därför remissinstanserna, liksom kommunstyrelsens förvaltning, att de resurser som en samordnartjänst skulle kräva kan användas mer effektivt och ändamålsenligt på annat håll inom verksamheten och föreslår att medborgarförslaget om en samordnartjänst för skolbibliotek avslås.

9 9 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2017/ Att socialnämnden får i uppdrag att inrätta ett projekt för ett Mobilt förskoleteam i två förskolor. En i västra kommundelen samt en i östra kommundelen av Huddinge. Projektet ska utvärderas efter 12 månader - motion väckt av Lisbeth Krogh (HP). Tillägg. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 28 januari 2019, anses tilläggsyrkandet besvarat. Lisbeth Krogh (HP) yrkade i en motion, väckt den 9 juni 2014, att ge Samkraft i uppdrag att skapa ett mobilt förskoleteam med målet att förhindra att barn utsätts för våld (KS-2014/841). Motionen gick på remiss till förskolenämnden och socialnämnden. Förskolenämnden ansåg att de insatser som genomförs inom förskolan och tillsammans med social- och äldreomsorgsförvaltningen motsvarar de insatser som efterfrågas i motionen. Socialnämnden angav att det arbetar personal på familjecentralerna, som drivs tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen, på liknande det sätt som beskrivs i motionen. Kommunstyrelsens förvaltning delar motionärens uppfattning om att det är av stor vikt att förhindra att barn utsätts för våld samt erbjuds ett välutvecklat socialt skyddsnät inom såväl rättsväsende som socialtjänst. Kommunfullmäktige beslutade, den 19 juni att i enlighet med kommunstyrelsens förslag att anse motionen besvarad. Under debatten yrkade Lisbeth Krogh bifall till kommunstyrelsens förslag med följande tillägg: Att socialnämnden får i uppdrag att inrätta ett projekt för ett Mobilt förskoleteam i två förskolor. En i Västra kommundelen samt en i östra kommundelen av Huddinge. Projektet ska utvärderas eftre 12 månader.

10 10 (10) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2017/ Kommunfullmäktige beslutade att Lisbeth Kroghs tilläggsyrkande utgör ett nytt ärende som får behandlas i enlighet med reglerna för motioner och som därmed överlämnas till kommunstyrelsen för beredning. Tilläggsyrkandet har sänts på remiss till förskolenämnden och socialnämnden som har lämnat ett gemensamt remissvar i vilket de ställer sig positiva till yrkandet. Som framgår av nämndernas remissvar föreslås de förstärkta familjecentralerna under projektåret finansieras med statliga medel som Huddinge kommun erhållit via Uppdrag Psykisk Hälsa. Social- och äldreomsorgsförvaltningen har rekryterat och anställt två kuratorer som påbörjat sitt arbete. Detta är en förstärkning av social- och äldreomsorgsförvaltningens ordinarie arbete på familjecentralerna. Med hänvisning till nämndernas remissvar och att arbetet påbörjats anser kommunstyrelsens förvaltning att tilläggsyrkandet ska anses besvarat. Överläggning I ärendet yttrar sig Lars Björkman (HP). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

11 11 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Revidering av arbetsordning för kommunfullmäktige i Huddinge kommun HKF 9000 samt reglemente för intern kontroll HKF 9410 Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Med anledning av att en ny kommunallag (2017:725) trätt ikraft under 2018, har Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) utarbetat ett nytt förslag till arbetsordning för kommunfullmäktige. Förslaget bygger på lagstiftningens innehåll den 1 juli 2018 och har tagits fram av jurister med stor erfarenhet av kommunalrätt vid avdelningen för juridik på SKL. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Huddinge kommun HKF 9000 fick sin nuvarande utformning genom fullmäktiges beslut den 23 april 2018, 16. Kommunstyrelsens förvaltning har mot bakgrund av SKL:s förslag utarbetat ett förslag till ny arbetsordning för kommunfullmäktige i Huddinge kommun HKF SKL:s förslag till arbetsordning för kommunfullmäktige har härvid beaktats i sin helhet. De ändringar som föreslås i arbetsordning för kommunfullmäktige i Huddinge kommun HKF 9000 är markerade och framgår av jämförelsetabell i bilaga 3 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 15 januari Vidare föreslås, på uppdrag av ekonomiavdelningen vid kommunstyrelsens förvaltning, redaktionella ändringar i reglemente för intern kontroll HKF 9410 vilka framgår av jämförelsetabell i bilaga 3 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 15 januari Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunfullmäktige att godkänna förvaltningens förslag till ändrad lydelse av arbetsordning för kommunfullmäktige i Huddinge kommun HKF 9000 i enlighet med vad som framgår av bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 15 januari 2019.

12 12 (12) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Kommunstyrelsens förvaltning föreslår även kommunfullmäktige att godkänna förslag till redaktionella ändringar av reglemente för intern kontroll HKF 9410 i enlighet med vad som framgår av bilaga 2 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 15 januari Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S), Toralf Nilsson, kanslidirektör, och Daniel Dronjak (M). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

13 13 (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Översyn av riktlinjer för övergripande styrdokument Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Riktlinjer för styrdokument, enligt bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 28 januari 2019, antas och ersätter nuvarande riktlinjer för övergripande styrdokument. Huddinge kommun har sedan 11 november 2013, 13 Riktlinjer för övergripande styrdokument. Styrdokument är det övergripande samlingsbegreppet för dokument som beskriver vad som ska styra kommunens verksamhet. Tydliga styrdokument är en viktig förutsättning för styrning och uppföljning inom kommunen. I riktlinjerna beskrivs begrepp, hierarki och utformning av Huddinge kommuns styrdokument. Eftersom det gått en tid sedan riktlinjerna antogs och sedan det från olika håll väckts frågor med koppling till kommunens styrdokument har en översyn som också involverar kommunens förvaltningar ansetts påkallad. Ett förslag till nya riktlinjer har tagits fram där representanter från samtliga förvaltningar varit involverade i arbetet. Förslaget har även skickats på remiss till samtliga nämnder för synpunkter. Kommunstyrelsens förvaltning har i valda delar beaktat remissinstansernas synpunkter och utefter de omarbetat förslaget till riktlinjer. Det förslag till nya riktlinjer som presenteras innebär inga större förändringar i sak. Riktlinjerna innehåller snarare förtydliganden och mer bestämda avgränsningar rörande vad som är att betrakta som styrdokument och inte. Därutöver har också ansvar tydliggjorts liksom vad som gäller vid uppföljning och utvärdering. De olika typerna av styrdokument har också givits tydligare definitioner och tydligare hierarkisk struktur.

14 14 (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att Riktlinjer för styrdokument enligt bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 28 januari 2019, antas.

15 15 (15) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Ändring av regler för Huddinge kommuns demokratipris (HKF 9221) Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 28 januari 2019, godkänns de föreslagna förändringarna i regler för Huddinge kommuns demokratipris (HKF 922) i enlighet med bilaga 2. Huddinge kommun delar årligen ut ett pris för att främja demokrati. Syftet med priset är att uppmärksamma och belöna en enskild person, grupp av personer, förening eller annan sammanslutning som på ett förtjänstfullt sätt verkat för demokratins kärnvärden. Demokratiberedningen har enligt HKF 9221 ansvarat för hanteringen av Huddinge kommuns demokratipris. I demokratiberedningens ansvar har ingått att kungöra när det är lämpligt att nominera till demokratipriset och att enskilda eller organisationer äger rätt att föreslå mottagare av priset. Även demokrati-beredningen har kunnat nominera pristagare. Demokratiberedningen har vidare ansvarat för att fatta beslut om vem eller vilka som ska erhålla priset efter att ha granskat och bedömt föreslagna pristagare och utfärdat anvisningar om förfarande vid utbetalning av pengarna. Kommunfullmäktige beslutade den 17 december 2018 dels att demokratiberedningen skulle upphöra den 31 december 2018, dels att en trygghets- och delaktighetsberedning skulle inrättas den 1 januari Den sistnämnda ska fördjupa arbetet kring trygghet och delaktighet i Huddinge kommun. Med anledning av organisationsförändringen behöver ansvaret för demokratipriset flyttas till trygghets- och delaktighetsberednings ansvarsområde.

16 16 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Nominering av ledamöter i styrelsen för EGUH Fastigheter Holdingbolag AB Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Att till ledamöter i styrelsen för EGUH Fastigheter Holdingbolag AB nominera Huddinge Samhällsfastigheters VD, ekonomichef samt förvaltningschef för följande perioder från ordinarie bolagsstämma år 2019 till och med ordinarie bolagsstämma år 2020, från ordinarie bolagsstämma år 2020 till och med ordinarie bolagsstämma år 2021, från ordinarie bolagsstämma år 2021 till och med ordinarie bolagsstämma år 2022, från ordinarie bolagsstämma år 2022 till och med ordinarie bolagsstämma år Att VD för Huddinge Samhällsfastigheter utses till ordförande i styrelsen för EGUH Fastigheter Holdingbolag AB samt att ekonomichef för Huddinge Samhällsfastigheter utses till vice ordförande. EGUH Fastigheter Holdingbolag AB bildades den 20 juni EGUH Fastigheter holdingbolag AB är ett dotterbolag till Huddinge Samhällsfastigheter AB. Enligt gällande bolagsordning för EGUH Fastigheter Holdingbolag AB ska styrelsen för bolaget bestå av tre ledamöter och nomineras av kommunfullmäktige i Huddinge kommun för att sedan väljas på årsstämman. Styrelsen utses för tiden intill slutet av den årsstämma som följer efter nästa val till kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige utser också ordförande och vice ordförande i bolaget.

17 17 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Nominering av ledamot i styrelsen för Södertörns Fjärrvärme AB Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Att nominera verkställande direktören för Södertörns Energi AB, Ulrika Snellman, till ledamot i styrelsen för Södertörns Fjärrvärme AB från ordinarie bolagsstämma år 2019 till och med ordinarie bolagsstämma år 2020, från ordinarie bolagsstämma år 2020 till och med ordinarie bolagsstämma år 2021, från ordinarie bolagsstämma år 2021 till och med ordinarie bolagsstämma år 2022, från ordinarie bolagsstämma år 2022 till och med ordinarie bolagsstämma år Bolagsordningen i Södertörns Fjärrvärme AB ändrades 2016 för att tillgodose ägarkommunernas och Södertörns Energi AB:s önskemål om att verkställande direktören för Södertörns Energi skulle beredas plats i styrelsen. Ägarkommunerna och Södertörns Energi AB har fortsatt önskemål om att så ska ske under kommande mandatperiod Botkyrka kommun har fattat beslut att nominera VD för Södertörns Energi AB till styrelsen för Södertörns Fjärrvärme AB och Huddinge kommun bör nu fatta samma beslut för att valet ska kunna genomföras på årsstämman 2019.

18 18 (18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Direktiv för Huddinge kommuns ombud på 2019 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut 1. Kommunens ombud vid årsstämma år 2019 i Stockholmsregionens Försäkring AB får i uppdrag att rösta i enlighet med av bolagets revisor tillstyrkt förslag beträffande fastställelse av resultat- och balansräkning om dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen, ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och verkställande direktören för 2018 års förvaltning. 2. Kommunens ombud vid Stockholmsregionens Försäkring AB:s årsstämma år 2019 får i uppdrag att rösta för de förslag till val av styrelseledamöter m.fl. uppdrag i bolaget som föreslås av bolagets valberedning, att i förekommande fall rösta för att den revisor och revisorssuppleant väljs i bolaget, som efter vederbörligen genomförd upphandling tilldelats dessa uppdrag, samt att rösta för de arvoden till sysslomän i bolaget som föreslås av bolagets valberedning. Aktieägares rätt att besluta i bolagets angelägenheter utövas vid bolagstämma. Som aktieägare i ett bolag måste kommunen företrädas av ett ombud. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som aktieägaren bestämt. De beslut som ska förekomma på Stockholmsregionens Försäkring AB:s årsstämma framgår av bolagsordningen.

19 19 (19) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen på kommunens vägnar beslutar ge ombud i uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna i ovanstående förslag.

20 20 (20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Direktiv för Huddinge kommuns ombud på 2019 års bolagsstämmor i Stockholm Vatten AB Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut 1. Kommunens ombud vid årsstämma år 2019 Stockholm Vatten AB får i uppdrag att rösta i enlighet med av respektive bolags revisor tillstyrkt förslag beträffande fastställelse av resultat- och balansräkning och i förekommande fall fastställelse av koncernresultaträkning och koncernbalansräkning, om dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen, ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och verkställande direktören för 2018 års förvaltning. 2. Kommunens ombud vid Stockholm Vatten AB:s årsstämma år 2019 får i uppdrag att i förekommande fall rösta för att den revisor och revisors-suppleant väljs i bolaget, som efter vederbörligen genomförd upphandling tilldelats dessa uppdrag, att rösta för de arvoden till sysslomän i Stockholm Vatten AB, vilka föreslås av Stockholms stad alternativt av moderbolaget Stockholm Vatten Holding AB, samt att i förekommande fall rösta för att 5 i bolagsordningen för Stockholm Vatten AB får följande ändrade lydelse: Styrelsen ska bestå av lägst fem och högst tio ledamöter med lägst tre och högst tio suppleanter. Fullmäktige i Huddinge kommun väljer en ledamot och en suppleant. Därutöver väljer Stockholms kommunfullmäktige högst nio ledamöter och högst nio suppleanter liksom ordförande och vice ordförande i styrelsen. Samtliga val sker för tiden från årsstämman som följer närmast efter det val till respektive kommunfullmäktige förrättas till tiden vid slutet av den årsstämma som följer efter nästa val till respektive kommunfullmäktige.

21 21 (21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Aktieägares rätt att besluta i bolagets angelägenheter utövas vid bolagstämma. Som aktieägare i ett bolag måste kommunen företrädas av ett ombud. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som aktieägaren bestämt. De beslut som ska förekomma på Stockholm Vatten AB:s årsstämma framgår av respektive bolagsordning. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen på kommunens vägnar beslutar ge ombud i uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna i ovanstående förslag.

22 22 (22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Direktiv för Huddinge kommuns ombud på 2019 års bolagsstämmor i SRV Återvinning AB Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Aktieägares rätt att besluta i bolagets angelägenheter utövas vid bolagsstämma. Som aktieägare i ett bolag måste kommunen företrädas av ett ombud. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som aktieägaren bestämt. De beslut som ska förekomma på SRV återvinning AB:s årsstämma framgår av bolagsordningen. Härutöver behöver ombudet rösta i övriga ärenden som ankommer på stämman enligt aktiebolagslagen (2005:551) eller bolagsordningen eller av annat skäl. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ge ombudet i uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna 1 5 i ovanstående förslag. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

23 23 (23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Direktiv för Huddinge kommuns ombud på 2019 års ägarråd i Inera AB Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut 1. Vid 2019 års ägarråd i Inera AB får ombudet i uppdrag att rösta i enlighet med av styrelsen för Inera AB framtagen verksamhetsplan och budget. 2. Kommunens ombud vid årsstämma år 2019 i Inera AB får i uppdrag att rösta i enlighet med av bolagets revisor tillstyrkt förslag beträffande fastställelse av resultat- och balansräkning, om dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen, ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och verkställande direktören för 2018 års förvaltning. 3. Kommunens ombud får vid Inera AB:s årsstämma och ägarråd år 2019 i uppdrag att rösta för att bolagets styrelse ska ha det antal styrelseledamöter och styrelsesuppleanter som föreslås av bolagets valberedning, att rösta för de förslag till val av styrelseledamöter och styrelsesuppleanter samt ordförande i bolagets styrelse som föreslås av bolagets valberedning, att i förekommande fall rösta för att den revisor/de revisorer och den revisorssuppleant/de revisorssuppleanter väljs i bolaget, som efter vederbörligen genomförd upphandling tilldelats dessa uppdrag, att rösta för de förslag till lekmannarevisorer samt de lekmannarevisorssuppleanter som föreslås av bolagets valberedning, samt att rösta för de arvoden till sysslomän i bolaget som föreslås av bolagets valberedning.

24 24 (24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Kommunfullmäktige beslöt den 12 juni 2017 att Huddinge kommun skulle förvärva 5 (fem) aktier i Inera AB. Samtidigt beslöt fullmäktige godkänna i ärendet redovisat aktieägaravtal och att inträda som part i aktieägaravtalet genom redovisat anslutningsavtal. Aktieägares rätt att besluta i ett bolags angelägenheter utövas vid bolagsstämma. Som ägare av aktier i ett bolag måste kommunen företrädas av ett ombud. Kommunens val av ombud sker enligt kommunallagens regler. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som kommunen bestämt. De beslut som ska förekomma på Inera AB:s årsstämma framgår av bolagets bolagsordning. Innehållet i bolagsordningen har beslutats redan innan kommunen förvärvade aktier i bolaget. Enligt bolagsordningen ska styrelsen bestå av lägst sex och högst femton ledamöter. Årsstämman ska enligt bolagsordningen bl.a. bestämma antalet styrelseledamöter samt i förekommande fall antalet revisorer, lekmannarevisorer och ersättare besluta om val av styrelseledamöter samt i förekommande fall, revisorer, lekmannarevisorer och ersättare fastställa arvoden åt styrelsen och i förekommande fall för revisorerna val av styrelseordförande besluta om ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktör. I aktieägaravtal har införts bestämmelser om ett ägarråd som ska utgöra det beslutsorgan i vilket samtliga parter äger delta och som beslutar om övergripande strategiska frågor och bolagsstyrning. Parterna har enligt aktieägaravtalet förbundit sig att vid bolagsstämma i bolaget rösta i enlighet med de beslut och val som sker vid Ägarråd enligt detta Avtal.

25 25 (25) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Direktiv för Huddinge kommuns ombud på 2019 års föreningsstämmor i Samverkan i Huddinge Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut 1. Ombudet får i uppdrag att på föreningens ordinarie föreningsstämma år 2019 rösta i enlighet med av föreningens revisor tillstyrkt förslag beträffande fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen, dispositioner beträffande föreningens vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen, samt ansvarsfrihet gentemot föreningen för styrelseledamöterna för 2018 års förvaltning. 2. På föreningens ordinarie föreningsstämma år 2019 får ombudet i uppdrag att på förslag av föreningens styrelse rösta för medlemsavgifter och serviceavgifter till föreningen för pågående verksamhetsår, verksamhetsplan och budget för innevarande verksamhets-/räkenskapsår, besvarandet av motioner som getts in i den ordning som sägs i 12 i föreningens stadgar, att föreningens styrelse för perioden från ordinarie föreningsstämma år 2019 till och med ordinarie föreningsstämma år 2020 ska ha de ledamöter och suppleanter som nominerats av föreningens valberedning och som inte utsetts av kommunfullmäktige i Huddinge kommun, det val av ordförande och vice ordförande i föreningens styrelse, som föreslagits av föreningens valberedning, för perioden från ordinarie föreningsstämma år 2019 till och med ordinarie föreningsstämma år 2020, att, i förekommande fall, den revisor och revisorssuppleant som föreslås föreningsstämman väljs i föreningen,

26 26 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ val av ledamöter i föreningens valberedning för perioden från ordinarie föreningsstämma år 2019 till och med ordinarie föreningsstämma år 2020, som föreslås föreningsstämman inklusive utseende av sammankallande i valberedningen, övriga förslag vilka ska beslutas av föreningsstämman. Föreningsmedlems rätt att besluta i en förenings angelägenheter utövas vid föreningsstämma. Som medlem i en förening företräds av ett ombud. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som kommunen bestämt. De beslut som ska förekomma på föreningens årsstämma framgår av dess stadgar. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen fattar beslut att ge ombudet uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med ovanstående förslag.

27 27 (27) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Revidering av delegationsordningen för kommunstyrelsen HKF 9210 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Nu gällande delegationsordning för kommunstyrelsen, med kommundirektörens vidaredelegering HKF 9210 ska ha den ändrade lydelse som framgår av bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 24 januari Nu gällande delegationsordning för kommunstyrelsen, med kommundirektörens vidaredelegering HKF 9210 fick sin utformning genom kommunstyrelsens beslut den 5 december 2018, 40. Kommunstyrelsens förvaltning har utarbetat ett förslag till ny delegationsordning för kommunstyrelsen HKF Förslagna ändringar är främst redaktionella och har till syfte att tydliggöra beslutsbefogenheterna för delegaterna. Vidare har några delegationspunkter fått en ny numrering. Två punkter har tagits bort, samt även ett stycke i den inledande texten på första sidan. Två nya punkter har tillkommit. De ändringar som föreslås i delegationsordning för kommunstyrelsen HKF 9210 är markerade och framgår av bilaga 2 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 24 januari Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen att godkänna förvaltningens förslag till ändrad lydelse av delegationsordning för kommunstyrelsen HKF 9210 i enlighet med vad som framgår av bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 24 januari 2019.

28 28 (28) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Upphandlingsstrategi för upphandlingen av färskt bröd Upphandlingsstrategi för ramavtalsupphandling av färskt bröd godkänns, i enlighet med bilaga till förvaltningens tjänsteutlåtande daterat till den 24 januari Ärendet avser upphandlingsstrategi för upphandling av ramavtal för färskt bröd. Kommunstyrelsens förvaltning har utformat en upphandlingsstrategi, vilken syftar till att ge riktlinjer för hur en kommande upphandling ska genomföras. Överläggning Roger Himmelsköld, upphandlingschef, informerar om ärendet. I ärendet yttrar sig även Sara Heelge Vikmång (S), Fredrik Gerle, upphandlare, Bengt Svenander, tf. kommundirektör och Daniel Dronjak (M). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Beslutet delges Delegationsbeslut E 1.2

29 29 (29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2019/ Upphandlingsstrategi för upphandling av nytt telefoniavtal avseende Kommunikation som tjänst är att upphandlingsstrategi för nytt telefoniavtal avseende Kommunikation som tjänst antas. Ärendet avseende upphandlingsstrategi för nytt telefoniavtal avseende Kommunikation som tjänst (UPP ). Kommunstyrelsens förvaltning har utformat en upphandlingsstrategi, vilken syftar till att ge riktlinjer för hur en kommande upphandling ska genomföras. Överläggning Roger Himmelsköld, upphandlingschef, Michael Bornfalk, kundstödschef IT, och Pernilla Lind Pihl, upphandlare, informerar om ärendet. I ärendet yttrar sig även Anders Lönroth (MP), Sara Heelge Vikmång (S), Jelena Drenjanin (M), Nujin Alacabek (V), Christina Eklund (M) och Ingalill Söderberg (DP). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Protokollsanteckningar Sara Heelge Vikmång (S) anmäler gemensam protokollsanteckning för (S), (V) och (MP), se bilaga 19.1 till detta protokoll. Beslutet delges Delegationsbeslut E 1.4

30 30 (30) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Information: Redovisning av bisysslor 2018, samtliga förvaltningar Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av informationen. Åsa Brunqvist, tf. HR-direktör, informerar om ärendet. Enligt kollektivavtalsbilagan Allmänna Bestämmelser som gäller för kommunen ska arbetstagare anmäla bisyssla och lämna de uppgifter som arbetsgivaren anser behövs för bedömning av bisysslan. Riktlinjer för bisysslor, HKF 9930, innehåller Huddinge kommuns regler för bisysslor. Arbetsgivaren kan förbjuda bisysslan om arbetsgivaren finner att den kan a) inverka hindrande för arbetsuppgifterna, b) innebära verksamhet som konkurrerar med arbetsgivarens. Förtroendeskadlig bisyssla för arbetstagare inom kommun, landsting eller kommunalförbund regleras i 7 lagen om offentlig anställning (LOA). Med hänsyn till att de kommunala myndigheterna och andra som fullgör uppgifter inom den offentliga förvaltningen ska visa saklighet och opartiskhet i sin verksamhet är det angeläget att arbetstagarna inte åtar sig sådan bisyssla som kan rubba förtroendet för arbetsgivarens verksamhet, skada arbetsgivarens anseende eller på annat sätt inverka negativt på arbetstagarnas möjlighet att utföra sina arbetsuppgifter. Förtroendeuppdrag inom fackliga, politiska eller ideella organisationer räknas inte som bisyssla enligt kollektivavtalet. Medarbetare har fått frågan och redovisat om de har bisyssla eller ej under våren och sommaren 2018 med komplettering av nya medarbetare hösten En första insamling av bisysslor har skett via förmånsmenyn, därefter en manuell komplettering av respektive chef på alla förvaltningar. Varje bisyssla har bedömts av medarbetarens chef, huruvida den är förenlig med arbetet eller ej. Totalt har 627 bisysslor anmälts till och godkänts av arbetsgivaren under Det betyder att 9,5 procent av kommunens månadsavlönade anställda har anmält att de har bisyssla.

31 31 (31) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Diarienummer KS-2018/ Antalet anmälda bisysslor är fler än föregående år, tack vare förbättrad information till chefer och medarbetare om regelverk kring skyldigheten att rapportera bisysslor. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S), Toralf Nilsson, kanslidirektör, och Christina Eklund (M). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

32 32 (32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Information: Konsultrapport gällande analys av Huddinges näringsliv Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av informationen. Andreas Fogelqvist, näringslivsstrateg, informerar om en konsultrapport gällande analys av Huddinges näringsliv. Sammanfattande punkter från rapporten är följande: Näringslivet i Huddinge har stark tillväxt. Tillväxten är högre än medel för Sverige i förädlingsvärde, antal anställda och i antal företag Av de jämförda kommunerna är det bara Örebro som växer mer än Huddinge i antal anställda. Huddinge har dock starkaste tillväxten i förädlingsvärde och i antal företag Huddinge har en hög andel mindre företag och dessa står också för tillväxten i antal anställda Branschfördelningen i Huddinge är mycket gynnsam; mycket hög andel i växande sektorer (i antal anställda) Största branscherna är Bygg och Detaljhandel och dessa står också för den största tillväxten i antal anställda De branscher som växer snabbast i antal anställda är Utbildning, Hälso/Sjukvård, Företagsservice och Logistik. Nystartade företag genererar jobb främst inom Bygg, Detaljhandel och Företagstjänster Branschbalansen är relativt bra men den Företagsstödjande sektorn kan växa mer. Nystartade företag visar upp en bättre andel anställda i Företagsstödjande sektorn 30% mot 24% för hela näringslivet Huddinge kommun har ett näringsliv där de yngsta företagen har en relativt stor andel av sysselsättningen och förädlingsvärdet De branscher som växer mer i Huddinge än respektive bransch i Sverige och i Stockholms län är Utbildning, Logistik och Företagsservice. Inom dessa har vi hittat 61 företag som vi anser är potentiellt innovativa Huddinge har en ovanligt liten andel företag inom Andra bolagsformer Huddinge har ett samlat exportvärde på drygt 5 miljarder men negativ handelsbalans dvs importerar mer än exporterar

33 33 (33) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Överläggning I ärendet yttrar sig Tomas Selin, politisk sekreterare, Karl Henriksson (KD), Sara Heelge Vikmång (S), Jelena Drenjanin (M), Hans Nyström, ekonomidirektör, Christina Eklund (M), Rasmus Lenefors (S) och Anders Lönroth (MP). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

34 34 (34) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Information: Kommundirektören informerar Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av informationen. Bengt Svenander, tf. kommundirektör, informerar om utvecklingsarbetet gällande gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden samt den blivande gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningen. Tf. kommundirektören får även frågan från arbetsutskottet angående orsaken till ändrade tider för gatubelysningen. Tf. kommundirektören svarar att saken ska undersökas samt att arbetsutskottet kommer att få information inom kort.

35 35 (35) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 februari Övriga frågor Inga övriga frågor behandlades.

36

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD)

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 maj 2019 KS-2019/1254 1 (5) S Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 2 maj 2019 Tid och plats Klockan 15:35-15:50, A-salen Beslutande

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2014-12-22 KS- 2014/1677.109 1 (5) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB,

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2013-01-28 KS-2013/171.109 1 (7) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2013 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB, AB

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet 2013-12-18 KS-2013/1603.919 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv

Läs mer

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V)

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 maj 2018 KS-2017/2938 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00 17.15, B-salen,

Läs mer

Demokratiberedningen (extra sammanträde)

Demokratiberedningen (extra sammanträde) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 3 juni 2016 KS-2016/1349 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen (extra sammanträde) Nej Sammanträdesdag 3 juni 2016 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, ajournering

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 oktober 2018 KS-2017/2958 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 12 oktober 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-16:10, Östra

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2014-01-23 KS-2014/146.109 1 (6) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB, AB

Läs mer

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 april 2018 KS-2017/2955 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Ja Sammanträdesdag 20 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 15.45, MB416,

Läs mer

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2017 KS-2016/2917 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 20 februari 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17.30, A-salen,

Läs mer

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2013-03-20 AU 6:22 Dnr. KS 2013/94-107 Utdrag: akten, KS Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB Ärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 juni 2018 KS-2017/2956 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 8 juni 2018 Tid och plats Klockan 13:15 16.00, Arena 143, Vårby Allé

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE SIDA 1 (5) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 28 januari 2015, klockan 13:00 Plats Sessionssalen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 december 2018 KS-2018/2732 1 (19) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 19 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00,

Läs mer

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2017 KS-2016/2919 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 4 september 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17:10, A-salen,

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 306 Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS 2014-382 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S)

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 april 2018 KS-2017/2911 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 18 april 2018 Tid och plats Klockan 13:00-14:55, A-salen Beslutande

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 24 november 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Informationsärende

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Trygghets- och delaktighetsberedningen

Trygghets- och delaktighetsberedningen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 februari 2019 KS-2019/251 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Trygghets- och delaktighetsberedningen Nej Sammanträdesdag 14 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 december 2018 KS-2017/2959 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 7 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15 15:23, A-salen

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 KS-2017/2929 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Klockan 09:00-12:00,

Läs mer

Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB

Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB Bilaga G Styrelsen 2016-12-19 1 Diarienummer: 0106/16 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB

Läs mer

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 21 november 2018 KS-2018/71 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 21 november 2018 Tid och plats Klockan 15:30 17:03, A-salen

Läs mer

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 15 januari 2019 KFN-2018/351 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 15 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 08:15-09:00,

Läs mer

Ändring av bolagsordning för Fyrishov AB

Ändring av bolagsordning för Fyrishov AB KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Bisera Jusufbasic Datum 2018-02-21 Diarienummer KSN-2018-0309 Kommunfullmäktige Ändring av bolagsordning för Fyrishov AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR HELSINGBORGS STADS FÖRVALTNING AB

BOLAGSORDNING FÖR HELSINGBORGS STADS FÖRVALTNING AB 2014-11-26 BOLAGSORDNING FÖR HELSINGBORGS STADS FÖRVALTNING AB Organisationsnummer 556007-4634 1 Firma Bolagets firma är. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Helsingborgs kommun. 3 Verksamhetsföremål

Läs mer

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (6) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 24 april 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB KS 2018/22-6 Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-02-26 KF 4/2018 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

Nujin Alacabek Justerande

Nujin Alacabek Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 november 2016 KS-2016/1352 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 11 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-15:50, A-salen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-09, kl. 08:00-11:24 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB

Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB Utlåtande 2008:65 RI (Dnr 620-810/2008) Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Ändringen i Stockholms Stadshus AB:s bolagsordning godkänns

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Bolagsordning för Sollentuna Stadshus AB Antagen av fullmäktige 2016-12-15, 181, Dnr 2016/0376 KS Fastställd av bolagsstämman 2016-12-15. Innehållsförteckning 1 Firma... 2 2 Säte... 2 3 Föremålet för bolagets

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för Sollentuna Elhandel AB Antagen av fullmäktige 2015-11-19 128 Fastställd av extra bolagsstämma 2016-01-11 Reviderad av fullmäktige 2016-12-15 181 Dnr 2016/0376.021 KS Fastställd av extra

Läs mer

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-06 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S)

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:40 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Anders Friberg, kommundirektör Jan Näslund, VD Örjan Bengs, ekonomichef

Läs mer

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:9-107 Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB Antagen av kommunfullmäktige 2010-11-25 108 Reviderad av kommunfullmäktige 2012-08-30 95 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för Linde Stadshus AB

Bolagsordning för Linde Stadshus AB Bolagsordning för Linde Stadshus AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-03-01 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Kommunledningskontoret

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S)

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:00 08:15 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Laila Borger (S), ordförande Christina Hardyson,

Läs mer

Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN

Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN Sida 69(70) Kommunstyrelsen Datum: Protokollsutdrag 2019-10-16 215 Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN-2019-0957 Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 SN-2019/1 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Ändring i bolagsordningen för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2014/124. Beslut

PROTOKOLL Ändring i bolagsordningen för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2014/124. Beslut Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2014-02-24 60 Ändring i bolagsordningen för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2014/124 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med hänsyn till

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

Bolagsordning Ludvika Kommunfastigheter AB

Bolagsordning Ludvika Kommunfastigheter AB Kanslienheten BOLAGSORDNING 1(5) Ludvika Kommunfastigheter AB Org. nr 556049-7140 Dokumentnamn Ludvika Kommunfastigheter AB Dokumentägare Dokumentansvarig Kommunchef Ekonomichef Författningsstöd Kommunallag

Läs mer

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avsnitt Sida 1. PARTER... 1 2. BAKGRUND... 1 3. PARTERNAS MÅLSÄTTNING med bolaget... 1 4. FINANSIERING OCH VINSTUTDELNING... 2 5.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 oktober 2016 KS-2015/2493 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 20 oktober 2016 Tid och plats Klockan 13:30-16:20, Ajournering kl. 14:45-14:55,

Läs mer

Beslut rörande inlämnade enkla frågor

Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (7) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 27 mars 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Styrdokument Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.11) Godkänd av kommunfullmäktige, 229 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-11-17,

Läs mer

Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta STRÖMSTADS KOMMUN Ärenden Sida 29 (38) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-10-24 KS/2013 0412 KF Revidering av bolagsordning för Strömstadsgaragen Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut

Läs mer

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2008:6-341 Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB Antagen av kommunfullmäktige 2008-06-12 82 Antagen av extra bolagsstämma 2008-08-25 8 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Bolagsordning för Armada Centrumfastigheter AB Antagen av Kommunfullmäktige: 2014-04-22, KF 3:11 Dnr: KS 2014/0104-107 Bolagsordning för Armada Centrumfastigheter AB, org.

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-01-07 KS-2013/1623.109 1 (6) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Ärende 18. Förslag på förändring i styrelsesammansättning i Karlskoga Kommunhus AB

Ärende 18. Förslag på förändring i styrelsesammansättning i Karlskoga Kommunhus AB Ärende 18 Förslag på förändring i styrelsesammansättning i Karlskoga Kommunhus AB Tjänsteskrivelse 1(3) 2018-12-03 KS 2018-00469 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 131 2019-06-18 1/1 Dnr KS/2019:321-003 Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. anta förslag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272)

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(1) 93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-04-24 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS 14-141 Bolagsordning 2 (5) Innehållsförteckning

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 26 september 2018 KS-2017/2969 1 (27) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 26 september 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 oktober 2018 KS-2017/2939 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 oktober 2018 Tid och plats Klockan 16:00-18:30, Kommunalvägen

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i Kretia 2 Fastighets AB - ett nytt dotterbolag till Uppsalahem AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i Kretia 2 Fastighets AB - ett nytt dotterbolag till Uppsalahem AB UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Bisera Jusufbasic 2017-06-29 USAB-2017/41 Styrelsen för Uppsala Stadshus AB Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer

Läs mer

c" :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej

c :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej STYRELSEN SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 DIARIENUMMER KS-2014/60 SIOA 1 (10) Nämnd Demokrati- och mångfaldsberedning Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 mars 2014 Tid och plats Klockan 13:15-14:25,

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 3 februari 2014 förslag till bolagsordningar för de rubricerade bolagen.

Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 3 februari 2014 förslag till bolagsordningar för de rubricerade bolagen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 12 (30) 2014-02-10 Ks 8. Bolagsordningar för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB och de helägda dotterbolagen Västervik Miljö & Energi AB, Västerviks Kraft Elnät AB,

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 GodkändAntagen av kommunfullmäktige 2011-11- 28 73 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Formaterat: Teckensnitt:Verdana Bolagsordning Vara Koncernmmunföretag

Läs mer

Bolagsordning för Lekebergs Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Lekebergs Kommunfastigheter AB Bolagsordning för Lekebergs Kommunfastigheter AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-02-27 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: 13KS46 Bolagsordning 2 (5) Innehållsförteckning

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 augusti 2018 KS-2018/1377 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 13 augusti 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för Sollentuna Allmännyttiga Bostäder AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-12-15, 181, Dnr 2016/0736KS 021 Fastställd av bolagsstämman 2016-12-15 Innehåll 1 Firma... 2 2 Säte... 2 3 Föremålet

Läs mer

Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens VA-verksaktiebolag (Syvab) (KF)

Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens VA-verksaktiebolag (Syvab) (KF) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 maj 2016 25 Paragraf Diarienummer KS-2016/1252.186 Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens

Läs mer

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan Bolagspolicy Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ägarroll...

Läs mer

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 VON-2019/1 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-16:50, A-salen,

Läs mer

Olofströms kommun. Granskning av bisysslor. KPMG AB 16 oktober 2012 Lars Jönsson

Olofströms kommun. Granskning av bisysslor. KPMG AB 16 oktober 2012 Lars Jönsson KPMG AB 16 oktober 2012 Lars Jönsson Innehåll 1. Bakgrund 1 2. Syfte 1 3. Avgränsning 1 4. Revisionskriterier 1 5. Ansvarig nämnd 2 6. Metod 2 7. Noteringar från granskningen 2 7.1 Finns kännedom om bisysslor?

Läs mer

KF SEPTEMBER 2016

KF SEPTEMBER 2016 KF 121 5 SEPTEMBER 2016 Kommunfullmäktige Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB (USAB-2016/24) Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Bolagsordning för Utveckling i Dalarna Holding AB

Bolagsordning för Utveckling i Dalarna Holding AB 2016-10-05 RD 2016/143 Bolagsordning för Utveckling i Dalarna Holding AB 1 Firma Bolagets firma är Utveckling i Dalarna Holding AB. 2 Föremål för bolagets verksamhet Bolaget skall inom nuvarande Dalarnas

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:22 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Styrelsen för Huddinge

Läs mer

Diarienummer KS2014.0296

Diarienummer KS2014.0296 Diarienummer KS2014.0296 Bolagsordning för Skövde Flygplats AB, 556297-7339 Nedanstående bolagsordning har godkänts av Skövde kommunfullmäktige den 27 oktober 2014 och fastställts vid bolagets ordinarie

Läs mer

Framläggande av förslag inför bolagsstämman

Framläggande av förslag inför bolagsstämman Framläggande av förslag inför bolagsstämman Kallelse till årsstämma korrekt datum 8 maj 2019 Årsstämma i Absolicon Solar Collector AB (publ) hålls onsdag 8 maj 2019 klockan 19:00 i Absolicons lokaler på

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och

Läs mer

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Susan Ols 2016-03-15 RS 2016-148 Regionstyrelsen Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken Årsstämma äger rum den 21 april 2016. Region Östergötland

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB

Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB Bilaga I Styrelsen 2016-03-21 1 Diarenummer: 0035/16 Handläggare: Hans Olsson Tel: 031-368 02 06 E-post: hans.olsson@stadshuset.goteborg.se Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015 Handlingar inför årsstämman 2015 i, 556515-2310 onsdagen den 20 maj 2015 Preliminär dagordning för årsstämma med aktieägarna i, onsdagen den 20 maj 2015 kl. 11.00 på Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för AB SOLOM Fastställd av kommunfullmäktige 2012-12-12, 135, Dnr 2011/277 KS.024 Antagen av bolagsstämman 2013-01-30 Reviderad av kommunfullmäktige 2013-05-29, 60, Dnr 2011/277 KS 024

Läs mer

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter Bolagsordning för Vara Industrifastigheter AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Industrifastigheter AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V).

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 juni 2017 KS-2017/1240 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 juni 2017 Tid och plats Klockan 09:00-12:15, A-salen Ledamöter Malin Danielsson (L), ordförande

Läs mer

Bolagsordning för Flens Bostads AB

Bolagsordning för Flens Bostads AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1981:4-902 Bolagsordning för Flens Bostads AB Antagen av årsstämman 1981-06-09 Reviderad av årsstämman 1987-01-14 5 Reviderad av årsstämman 1987-10-13 11 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdag den 28 november 2018, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer A Upprop B Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Beslutsärenden

Läs mer

Granskning av upphandlingar svar på revisionsrapport

Granskning av upphandlingar svar på revisionsrapport KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 3 oktober 2018 6 Paragraf KS-2018/1222.912 Granskning av upphandlingar svar på revisionsrapport Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Bolagsordning för Hässlehem AB Bolagsordningar och ägardirektiv

Bolagsordning för Hässlehem AB Bolagsordningar och ägardirektiv www.hassleholm.se Bolagsordning för Hässlehem AB Bolagsordningar och ägardirektiv Diarienummer: KLK 2019/91 Fastställt den: 2019-02-25 119/2019-03-21 Fastställt av: Kommunfullmäktige/Årsstämma Hässlehem

Läs mer

Ändringar av AB Svenska Bostäders bolagsordning avseende bolagskategori

Ändringar av AB Svenska Bostäders bolagsordning avseende bolagskategori Utlåtande 2004: RI (Dnr 023-4102/2004) Ändringar av AB Svenska Bostäders bolagsordning avseende bolagskategori Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. AB Svenska Bostäders bolagsordning

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer