Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39"

Transkript

1 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström (m) Lisbeth Waagstein (m) Eva Johansson (c) Bo-Christer Windehem (fp) Marianne Kronbäck (kd) Inger Johansson (s) Maud Lanne (s) Agneta Karlsson (s) Kjell-Arne Andersson (s) Sasa Sacipovic (v) ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande Ersättare Ann-Christin Essunger (m) Annica Carlsson (m) Rolf Åsberg (m) Arne Andersson (c) Elisabeth Pettersson (kd) Lena Angviken (mp) Kerstin Zander (s) Kristina Johansson (s) Lars Fritzon (s) Hans-Jörgen Wahlhed (s) Ove Andersson (s) Närvarorätt Inge Pettersson (c) landstingsfullmäktiges ordförande Tjänstemän Mona Boström landstingsdirektör Göran Jonsson ekonomidirektör Lena Kierkegaard hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Fröström informationschef Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39 Kerstin Bengtson kanslidirektör, sekreterare

2 Justering att utse Dan Skantz att jämte ordföranden justera protokollet. 14 Godkännande av föredragningslistan att godkänna den utsända föredragningslistan med tillägg av ärendet: Tillsättning av ekonomidirektör vid landstingets kansli. 15 Anmälan av inkomna skrivelser m m Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: Verksamhetsberättelse 2002 för rådgivande etikkommittén. Protokoll från revisorerna, Landstinget Halland, angående uppföljning av tidigare granskning av ekonomiska och administrativa rutiner medicinkliniken, länssjukhuset i Halmstad Sveriges tredje rapport FN:s barnrättskommitté. Förbundsstyrelsens beslut: HIV-smittade utlänningar och utlänningar smittade av andra samhällsfarliga sjukdomar, som vistas utan uppehållstillstånd i Sverige. (A 02:51) Förbundsstyrelsens beslut: Med tvång och god vilja vad gör Statens institutionsstyrelse? (A 02:52).

3 Förbundsstyrelsens beslut: Nationell handlingsplan mot våld i nära relationer. (A 02:53) Kunskapsstyrning i södra sjukvårdsregionen Hushållningssällskapet ränte- och amorteringsfritt lån om en miljon kronor. Regeringsrättens underrättelse Överenskommelse mellan Staten och Landstingsförbundet om vissa ersättningar till hälso- och sjukvården för år Skrivelse från hälso- och sjukvårdsavdelningen, protokollsutdrag och rapport från Regionvårdsnämnden angående erbjudande om utbildning Regional kurs för barnsköterskor och undersköterskor i neonatal intensivvård. B 100 nr 02/2072 Sammanträdesprotokoll från kommunala handikapprådet i Hylte kommun. LANDSTINGSFULLMÄKTIGEÄRENDEN 16 Motion angående äktenskapsskolor Behandlades motion av Roger Kardemark (kd) om att initiera och genomföra start av äktenskapsskolor i samarbete med kommuner och frivilligorganisationer i Halland. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att avslå motionen. Yrkande: Marianne Kronbäck (kd) yrkade att landstingsstyrelsen föreslår att landstingsfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad med vad landstingsstyrelsen anfört i sitt yttrande. Dan Skantz (s) yrkade bifall till arbetsutskottets förslag.

4 Proposition: Sedan överläggningen avslutats ställde ordföranden proposition på de båda yrkandena och förklarade sig ha funnit att arbetsutskottets förslag bifallits. 17 Motion angående ökad medverkan från landstingets sida vad gäller idrotts- och ungdomsföreningars information om hälsa och kost Behandlades motion av centerpartiets landstingsgrupp genom Göran Karlsson (c) att mer aktivt stödja idrotts- och ungdomsföreningar med hälso- och kostinformation. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är besvarad med vad landstingsstyrelsen anfört i sitt yttrande. 18 Motion angående stöd till anhörigvårdare Behandlades motion av kristdemokraterna genom Marianne Kronbäck (kd) m fl att anordna en befattning som anhörigvårdarkonsulent i landstinget samt att resurser anslås för hälsokontroller till anhörigvårdare. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att avslå motionen. Yrkande: Marianne Kronbäck (kd) yrkade bifall till andra att-satsen i motionen: att resurser anslås för hälsokontroller till anhörigvårdare. Göran Karlsson (c) yrkade bifall till arbetsutskottets förslag. I yrkandet instämde Inger Johansson (s).

5 Proposition: Sedan överläggningen avslutats ställde ordföranden proposition på de båda yrkandena och förklarade sig ha funnit att arbetsutskottets förslag bifallits. 19 Motion - Inrätta kompetenskonton för personalen Behandlades motion av Anne Marie Brodén (m) om att utreda förutsättningarna för inrättande av kompetenskonton för landstingets anställda. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att bifalla motionen. 20 Motion Lika villkor för samtliga hallänningar när det gäller läkartillgång Behandlades motion av centerpartiets landstingsgrupp genom Göran Karlsson (c) om att i det kommande budgetarbetet även beakta det geografiska läget vid fördelning av pengar till primärvården. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är bifallen genom redan vidtagna åtgärder.

6 Motion angående regional äldreombudsman Behandlades motion av Gunnel Wandel (fp) om att förutsättningarna för att inrätta en regional äldreombudsman utreds. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är bifallen genom att förutsättningarna för inrättande av en tjänst som äldreombudsman utretts i motionssvaret. Utredningen ger inte anledning till vidare åtgärder då funktionen som äldreombudsman är en specifik primärkommunal angelägenhet. 22 Motion om att öka tillgängligheten inför talande webbsidor Behandlades motion av Gunnel Wandel (fp) om att förutsättningarna att införa talande hemsidor utreds. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är bifallen genom att förutsättningarna för införandet av talande webbsidor utretts i motionssvaret. Utredningen ger för närvarande inte anledning till vidare åtgärder. Landstinget har dock en ständig bevakning av ny teknik och är öppet för nya tjänster då tekniken känns mogen och till en rimlig kostnad.

7 LANDSTINGSSTYRELSEÄRENDEN 23 Delegationsbestämmelser för landstingsstyrelsen Behandlades ärende angående delegationsbestämmelser för landstingsstyrelsen. Inför dagens beslut stryker arbetsutskottet första punkten i förteckningen. att godkänna föreslagen Förteckning över av landstingsstyrelsen delegerade ärenden. Enligt arbetsutskottets förslag, samt att beslut avseende lönerevision anmäles till styrelsen genom att beslut förtecknas och finns tillgängliga på landstingets kansli, att beslut avseende övriga ärenden i förteckningen sammanställs och delges med handlingarna till landstingsstyrelsens sammanträden. 24 Förlängning av avtal avseende tvätt- och textilförsörjning Under 1999 påbörjade Landstinget Halland en upphandling som resulterade i att avtal träffades mellan Landstinget Halland och Torupstvätten AB avseende tvätt- och textilförsörjning samt övertagande av befintlig verksamhet. Avtalet gäller för tiden med möjlighet, om parterna så kommer överens, till två års förlängning ( ). Parterna ska träffa överenskommelse om eventuell förlängning senast Under avtalstiden har Berendsen Textil Service i Torup AB (Berendsen Textil Service AB) köpt Torupstvätten AB. Parterna är överens om att förlänga befintligt avtal i två år. att förlänga avtal avseende tvätt- och textilförsörjning mellan Landstinget Halland och Berendsen Textil Service AB för tiden

8 Remissvar angående organisation för organdonation i södra sjukvårdsregionen Södra Regionvårdsnämnden beslöt vid sammanträde i oktober 2002 att remittera förslag från transplantationsenheten vid Universitetssjukhuset MAS till sjukvårdshuvudmännen för yttrande. I redovisat förslag till landstingsstyrelsen föreslås att styrelsen inte har något att erinra. Med den rådande brist på organ som finns i dag är det motiverat att förstärka nuvarande organisation för organdonation i syfte att få tillgång till ett utökat antal organ för donation. Detta kräver ett medvetet och målinriktat arbete som lämpligast låter sig göras av utvalda personer som är väl förtrogna med sakfrågan. att avge yttrande enligt förslag. 26 Redovisningsmässig avskrivning av obetalda vårdavgifter B 56 EA Ekonomiavdelningen administrerar uppbörden av vårdavgifter för den öppna vården inom hela landstinget. Kravverksamheten har skett i landstingets eget kundreskontrasystem. Detta innebär att avskrivningskostnaderna kan redovisas per verksamhet. För 2001 återstår ett nettobelopp på kronor efter reducering av ej identifierbara inbetalningar. Beloppet är kronor högre än för år På landstingets kanslis ekonomiavdelning administreras även kravverksamhet för vårdavgifter avseende EU-patienter inom öppen vård och fakturor från länets tandreglering. Avskrivningsbeloppet för dessa är kronor. Fakturorna avser år 2000 och att redovisningsmässigt avskriva resterande vårdavgiftsfordringar inom den öppna vården med kronor samt avskriva övriga avgiftsfordringar med kronor.

9 Bemanningsföretag och läkare med egna bolag inom primärvården Revisorerna i Landstinget Halland har uppdragit åt Komrev att genomföra en granskning av förekomsten av bemanningsföretag och läkare med egna bolag inom landstingets primärvårdsområden med anledning av bristen på egna läkare. I rapporten ges förslag till olika åtgärder för att förbättra den interna kontrollen vid anlitande av bemanningsföretag och läkare med egna bolag. I förslaget till landstingsstyrelsens yttrande hänvisas till vissa vidtagna åtgärder och initiativ, som förväntas medverka till en sådan utveckling som landstingsstyrelsen menar är nödvändig utifrån revisorernas rapport. att avge yttrande enligt förslag. 28 Rekommendation om finansiering av platser för tandläkares specialiseringstjänstgöring år Ansvaret för utbildning av specialister ligger på landstingen. Landstingsförbundet har sedan 1995 rekommenderat landstingen att specialiseringstjänstgöringen skulle finansieras gemensamt av landstingen. Uttaget av ersättning från varje landsting till utbildningen beräknas efter dess invånarantal. Landstingsförbundets styrelse har den 13 december 2002 beslutat rekommendera sina medlemmar om en prolongering av nuvarande lösning för Region Skåne har på uppdrag av Södra Regionvårdsnämnden drivit ett projekt som syftar till att kartlägga det framtida behovet av specialister i södra sjukvårdsregionen. Detta har skett mot bakgrund av att underskott på specialister i regionen redan föreligger. Översynen visar att det behövs ett utökat antal platser för specialiseringstjänstgöring för att klara en god kvalitet i tandvården enligt tandvårdslagen.

10 Södra Regionvårdsnämndens förslag är bland annat att rekommendera landstingen i regionen att solidariskt tillskjuta 3 miljoner kronor för att kunna ta i anspråk av Socialstyrelsen godkända, men ej utnyttjade ST-platser. Landstingsstyrelsen yttrade sig i 27/02 positivt till förslaget om utökat samarbete utan att ta definitiv ställning i finansieringsfrågan. att Landstinget Halland under år 2003 utbetalar ersättning för tandläkares specialiseringstjänstgöring i enlighet med Landstingsförbundets rekommendation. 29 Medel för att underlätta framtida personalförsörjning Landstingsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde att anslå medel för att underlätta framtida personalförsörjning. Totalt anslogs 17 miljoner varav 9 miljoner som långsiktig resursökning. Samtliga medel utom 1 miljon är fördelade till landstingets olika förvaltningar för att användas i enlighet med beslutet. 1 miljon, som är avsedd för att höja tjänstgöringsgraden för enskilda anställda som har önskemål om höjning och där önskemålen sammanfaller med verksamhetens behov av utökning av arbetsinsatser, skall fördelas av landstingets kansli till de förvaltningar som inkommit med önskemål om detta. Centralt finns det avsatt medel för arbetsmiljöinsatser som inte till fullo utnyttjats under senaste året. Det finns också balanserade medel från personalnämnden som kan användas inom arbetsmiljöområdet. Kansliet bedömer det angeläget att ge utrymme för att möta det inventerade behovet av utökning av deltidstjänsterna och ser en möjlighet att utnyttja befintliga centrala resurser för ändamålet. att fördela 2 miljoner kronor för att utöka tjänstgöringsgraden för anställda inom Landstinget Halland enligt bilaga, att finansiering sker med 1 miljon kronor som anvisats i 2003 års budget, samt att 1 miljon kronor disponeras ur landstingsstyrelsens eget kapital.

11 Listning hos familjeläkare Hälso- och sjukvårdsberedningen i Region Skåne har i skrivelse till Södra Regionvårdsnämnden aktualiserat att boende inom landstingen i södra sjukvårdsregionen skall kunna lista sig hos familjeläkare i Region Skåne. Hälso- och sjukvårdsavdelningen anser att patienter som är bosatta i Halland bör kunna lista sig hos familjeläkare i Skåne i enlighet med gällande regionavtal. För regionala patienter inom primärvård tillämpas i dag gemensam regional prislista. För läkarbesök är priset 690 kronor per besök inkl all medicinsk service. Detta pris bedöms på årsbasis i stort sett motsvara ersättningen till familjeläkarna i Skåne. Vid enstaka besök blir kostnaden per patient högre. I gengäld blir kostnaden lägre vid fler besök. Förslag till ersättningar förutsätts utarbetas i samband med förhandlingar om priser för att avge yttrande enligt förslag. 31 Prissättning inom läkemedelsförmånerna Landstinget Halland har av socialdepartementet i remiss beretts möjlighet att yttra sig över utredningen Prissättning inom läkemedelsförmånerna med undantag för avsnitt 6.4. Särskilt om vissa förbrukningsartiklar, som endast Landstingsförbundet ombetts lämna synpunkter på. Landstingsförbundet har i sin tur önskat synpunkter från landstingen på utredningen inkl avsnitt 6.4. att avge yttrande enligt förslag.

12 Förslag till fördelning av 2003 års budget för strategisk kompetensutveckling och rekryteringsbefrämjande aktiviteter Budgeten uppgår för 2003 till totalt 17,5 miljoner kronor. Förslaget bygger på samverkan med landstingets förvaltningar, har godkänts av FCgruppen samt behandlats i centrala samverkansgruppen. Ledareutveckling/Ledningsgruppsutveckling Specialistutbildning för sjuksköterskor m m Utbildning AT-ST-läkare FoU-utbildning Jämställdhetsinsatsr Rekryteringsbefrämjande aktiviteter 5,5 milj 7 milj 2,1 milj 1 milj 0,15 milj 1,75 milj 17,5 milj att fastställa förslag till fördelning av 2003 års budget för strategisk kompetensutveckling och rekryteringsbefrämjande aktiviteter. Enligt arbetsutskottets förslag, samt att personalutskottet ges möjlighet att göra omdisponeringar i budgeten efter behov. 33 Uppföljning av mål, verksamhet och ekonomi Vid sammanträdet i november 1999 fastställde landstingsfullmäktige ett måldokument för perioden , vari framgår vilka mål som skall uppnås under resp budgetår. I budgeten för resp år tilldelar fullmäktige resurser till varje nämnd för att fullgöra uppdragen. Fullmäktige får i landstingets bokslut/årsredovisning och i den löpande måluppföljningen en redogörelse för hur nämnderna fullgjort sina uppdrag. Fullmäktige avgör i vilken omfattning och på vilket sätt som nämnderna under löpande verksamhetsår har att rapportera om verksamhetens utveckling och det ekonomiska resultatet för att kunna bedöma om nämnderna följer uppställda mål och krav. att genomföra uppföljning av mål, verksamhet och ekonomi 2003 enligt upprättat förslag.

13 Införskaffande av datoriserat journalsystem för sjuktransportförvaltningen Landstinget antog i september år 2001 en ny IS/IT-policy och strategi där det råder samsyn kring att väl fungerande informationssystem och informationsteknik skapar förutsättning för verksamheternas utveckling och effektivisering. Därutöver att planerade investeringarna samtidigt utgår ifrån en landstingsstrategisk och ekonomisk värdering. Landstingsstyrelsen antog i samband med budgetprocessen för 2002 ett beslut att de närmaste strategiska investeringarna för Landstinget Halland är bl a journalsystem för länssjukhuset, handikappförvaltningen och sjuktransportförvaltningen. Sjuktransportförvaltningen har som följd av ovanstående under 2002 genomfört en övergripande lägesrapport och analys av krav på IT-tjänster med stöd av en extern konsult enligt bilaga. Samtidigt kommer underlaget att ta hänsyn till val av kommande IT-plattform inom ramen för VIS-projektet. I budget 2003 har landstingsstyrelsen anvisats investeringsmedel för IT-investeringar med totalt 25 Mkr varav ingår bl a journalsystem för sjuktransportförvaltningen. att överföra 1,5 miljoner kronor ur landstingsstyrelsens budget för 2003 för IT-investeringar till länssjukvårdsnämnden/sjuktransportförvaltningen, samt att uppta 2 miljoner kronor i budget för IT-investeringar till länssjukvårdsnämnden/sjuktransportförvaltningen. 35 Yttrande över Trafikförsörjningsplan Landstinget Halland har fått Trafikförsörjningsplan från Hallandstrafiken AB för yttrande. Planen baseras på synpunkter som kommit till Hallandstrafiken från allmänheten, kommunernas kontaktpersoner och entreprenörerna.

14 Förutom förändringar i trafikeringen beskriver trafikförsörjningsplanen också grunderna för prissättningen, miljöskyddande åtgärder, handikappanpassningen av kollektivtrafiken och även något om den anropsstyrda trafiken. Eftersom Hallandstrafiken även ansvarar för färdtjänsten i Falkenbergs, Varbergs och Laholms kommuner finns en beskrivning av densamma i trafikförsörjningsplanen. att avge yttrande enligt förslag. 36 Närtrafik i Laholm Hallandstrafiken och Laholms kommun har under perioden 1 mars 31 december 2002 genomfört ett försöksprojekt med närtrafik i Laholm. Hallandstrafiken AB hemställer att Landstinget Halland beviljar kronor för närtrafiken i Laholms kommun för Laholms kommun har enligt vad som framgår av hemställan avsatt kronor för 2003 för att ytterligare utveckla närtrafiken i kommunen och begär även att Landstinget Halland bidrar med samma belopp. att avslå begäran från Hallandstrafiken om extra medel för Överföring av attestansvar B 55 Landstingsstyrelsen tog beslut den 7 januari 2003 att anställa Stig Brinck fr o m den 1 februari 2003 som ny IT-direktör på landstingets kansli. Nuvarande IT-direktören Göran Amilon innehar för närvarande attestansvar för nedanstående konton:

15 Investeringsobjekt IO IO att IT-direktör Göran Amilons attestansvar för ovanstående konton överförs till ITdirektör Stig Brinck fr o m den 1 februari Anmälan av protokoll Anmäldes protokoll från sammanträde med internationella utskottet den 9 december 2002 och skogsegendomsdelegationens sammanträde den 10 december att lägga protokollen till handlingarna. 39 Tillsättning av ekonomidirektör vid landstingets kansli Behandlades ärende om tillsättning av tjänst som ekonomidirektör. Enligt tidigare beslut av landstingsstyrelsen övergår nuvarande ekonomidirektör Göran Jonsson till att ansvara för landstingets finansförvaltning. Förslag till beslut om tillsättning av ny ekonomidirektör redovisades vid sammanträdet.

16 att Anette Henriksson anställs som ekonomidirektör vid landstingets kansli med tillträdesdag, lön och övriga anställningsvillkor som överenskommes med landstingsdirektören. Vid protokollet Kerstin Bengtson Justerat Mats Eriksson Dan Skantz Protokollets justering tillkännagiven på landstingets anslagstavla

Landstingsstyrelsen 188-211

Landstingsstyrelsen 188-211 Protokoll Sammanträdesdatum 2003-12-08 Landstingsstyrelsen 188-211 Tid: Måndagen den 8 december 2003, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad.

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan Skantz

Läs mer

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat.

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-03 LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 1-18 Tid: kl 10.00-12.00 Plats: Rådhuset, Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-09-22 LANDSTINGSSTYRELSEN 143-157 Tid: kl 10.00 12.30 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(9) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta Svärd (MP) Håkan

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 18-30

Länssjukvårdsnämnden 18-30 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-16 Länssjukvårdsnämnden 18-30 Tid: Onsdagen den 16 mars, kl 11.50-12.20 (beslut) kl 09.00-11.50 + 12.20-17.00 (föredragning, information etc) (Sammanträdet ajournerades

Läs mer

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60 PROTOKOLL 1(7) 2004-10-15 57-71 Protokoll fört vid sammanträde i Växjö, 2004-10-15 med Södra Regionvårdsnämnden Närvarande 2004-10-15 Landstinget Kronoberg Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Ragnar

Läs mer

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(10) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S), 46-62 Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta

Läs mer

2003-12-03 58-76. Protokoll fört vid sammanträde i Växjö 2003-12-03 med Södra Regionvårdsnämnden. Närvarande 2003-12-03. Göran Giselsson.

2003-12-03 58-76. Protokoll fört vid sammanträde i Växjö 2003-12-03 med Södra Regionvårdsnämnden. Närvarande 2003-12-03. Göran Giselsson. PROTOKOLL 1(8) 2003-12-03 58-76 Protokoll fört vid sammanträde i Växjö 2003-12-03 med Södra Regionvårdsnämnden Närvarande 2003-12-03 Landstinget Kronoberg Erling Persson Göran Giselsson Ove Löfqvist Landstinget

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-07 Patientnämnden 21-30 Tid: Torsdagen den 7 maj 2009, kl. 13:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 31-38

Hjälpmedelsnämnden 31-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-12 Hjälpmedelsnämnden 31-38 Tid: Tisdagen den 12 juni kl.09:00-15:00 Plats: Kungsbacka närsjukhus, sammanträdesrum Tjolöholm Ledamöter Bengt Eliasson (fp) Berit von

Läs mer

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 15-23 Tid: 2003-02-17 kl. 14:00 15:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Läs mer

Landstingsstyrelsen 131-147

Landstingsstyrelsen 131-147 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-30 Landstingsstyrelsen 131-147 Tid Måndagen den 30 november 2009, kl 11:15-12:05 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie

Läs mer

Ls 2005-12-12. First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad

Ls 2005-12-12. First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-12-12 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 12 december 2005, kl 09:00 Plats: First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad Obs! Tid och plats ------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

2002-10-18 36-56. Protokoll fört vid sammanträde i Halmstad 2002-10-18 med. Södra Regionvårdsnämndens kansli. Närvarande 2002-10-18.

2002-10-18 36-56. Protokoll fört vid sammanträde i Halmstad 2002-10-18 med. Södra Regionvårdsnämndens kansli. Närvarande 2002-10-18. PROTOKOLL 1(9) Protokoll fört vid sammanträde i Halmstad 2002-10-18 med Södra Regionvårdsnämnden 2002-10-18 36-56 Närvarande 2002-10-18 Landstinget Kronoberg Erling Persson Anita Ljungberg Landstinget

Läs mer

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I KUNGSBACKA Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 Plats: Närvarande: ledamöter Hotell Halland, Kungsbacka Gerhard Isacsson (kd), ordförande Maud Lanne (s),

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-05 Primärvårdsnämnden Hylte 49-61 Tid: Måndagen 5 december 2005, kl 15:00-18:00 Plats: Vårdcentralen Unnaryd Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s) Bo Gunnar

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 13 april 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kungsbackanämnden 1-9

Kungsbackanämnden 1-9 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-01-26 Kungsbackanämnden 1-9 Tid: Måndag 26 januari 2009 kl 13:00-15:30 Plats: Sammanträdesrummet, Tjolöholm Närvarande Margareta Ödman (M) Maud Lanne (S) Marianne Hultén

Läs mer

Falkenbergsnämnden 26-36

Falkenbergsnämnden 26-36 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 26-36 Tid: Onsdagen 25 april 2007, kl 13:00-17:00 Plats: Vårdcentralsområdet Falkenberg, sammanträdesrummet Utsikten Ledamöter

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 20 september 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Landstingsstyrelsen 14-48

Landstingsstyrelsen 14-48 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-13 Landstingsstyrelsen 14-48 Tid: Måndagen den 13 mars 2006, kl 10:00-12:05 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S)

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15 15.00 Plats Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Åke Bengtsson

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 86-96

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 86-96 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-11-14 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 86-96 Tid: Onsdagen den 14 november 2007, kl 09:00-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Landstingsstyrelsen 10-17

Landstingsstyrelsen 10-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-09 Landstingsstyrelsen 10-17 Tid Måndagen den 9 februari 2009, kl 11:30-11:40 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad Protokoll Landstingsfullmäktiges sammanträde 17 september 2007 i Halmstad Innehållsförteckning vid landstingsfullmäktiges sammanträde på Länssjukhuset i Halmstad, måndagen den 17 september 2007. Ärenden

Läs mer

Lisbeth Waagstein (M), tjg ersättare Ingemar Andersson (S), ersättare. Anna Fransson (S) Paul Johansson (C), ersättare

Lisbeth Waagstein (M), tjg ersättare Ingemar Andersson (S), ersättare. Anna Fransson (S) Paul Johansson (C), ersättare PROTOKOLL 1(9) 2009-12-17 61-86 Protokoll fört vid sammanträde i Halmstad 2009-12-17 med Södra Regionvårdsnämnden. Närvarande Landstinget Blekinge Marie Sällström (S) Bodil Nyström (S), ersättare Petronella

Läs mer

Protokoll 2010-10-12

Protokoll 2010-10-12 2010-10-12 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-10-12, klockan 13:30 Beslutande Annica Eriksson (S) Anette Friman (C) Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut 11/04 om motion angående personalutbildning om lagar och förordningar som gäller inom deras yrkesområde.

Landstingsstyrelsens beslut 11/04 om motion angående personalutbildning om lagar och förordningar som gäller inom deras yrkesområde. 3URWRNROO Sammanträdesdatum 2004-04-08 /DQGVWLQJVVW\UHOVHQV 3HUVRQDOXWVNRWW 7LG 2004-04-08, kl 09:00-10:30 Information om arbetet med Hälsa på arbetsplatsen vid Handikappförvaltningen kl 10:50-14:00 Sammanträde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Beatebergsgården, Terapilokalen kl. 13:00 17:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Leif Andersson (S), Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

Sammanträdesrummet, Torups vårdcentral

Sammanträdesrummet, Torups vårdcentral LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 70-84 Tid: 2003-12-02 kl. 15:30-17:40 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Sammanträdesrummet, Torups vårdcentral Tom Barkström, ordf. (kd) Kristina

Läs mer

Landstingsstyrelsen 114-130

Landstingsstyrelsen 114-130 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-09-10 Landstingsstyrelsen 114-130 Tid: Måndagen den 10 september 2007, kl 09:00-09:40 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie

Läs mer

Planeringsdelegationen 59-75

Planeringsdelegationen 59-75 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S) Ann-Christine

Läs mer

1999-04-08 36-54. 1999-04-08, kl 13.00 15.00 Information från Fou-chef Bertil Marklund och förvaltningschef Irene Takanen kl 15.00 18.

1999-04-08 36-54. 1999-04-08, kl 13.00 15.00 Information från Fou-chef Bertil Marklund och förvaltningschef Irene Takanen kl 15.00 18. 1999-04-08 36-54 1999-04-08, kl 13.00 15.00 Information från Fou-chef Bertil Marklund och förvaltningschef Irene Takanen kl 15.00 18.00 Sammanträde Sammanträdesrum Åbrinken, vårdcentralen Falkenberg Göran

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-11.55 Paragraf 146 161 Paragraf 156 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Hällabrottet, Ordenshuset Tid Måndagen den 16 juni 2003, kl 18.30 20.25 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Gun-Britt

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-05-12 LANDSTINGSSTYRELSEN 86-100 Tid: kl 10.00-11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

Landstingsstyrelsen 129-139

Landstingsstyrelsen 129-139 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-11-20 Landstingsstyrelsen 129-139 Tid: Måndagen den 20 november 2006, kl 10:00-10:20 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-02-07

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-02-07 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-02-07 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 7 februari 2005, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad ----------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Kallelse och föredragningslista Sammanträdesdatum 2008-01-30 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Tid: Onsdagen den 30 januari kl 09:00-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhusledningens kansli Sjukhuset i

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Landstingsfullmäktige 36-53

Landstingsfullmäktige 36-53 PROTOKOLL 1(11) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 37. 36 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Birgitta Lindahl (FP) 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S)

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 29 april 2004 kl 14.45-15.15 Beslutande Maidie Wiklund Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson Thomas Andersson Inger

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott

Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Stockholms läns landsting 1(6) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL Arbetsutskottet Nr 8/2011 Kl 10.30-11.20 48-59 Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering, 52: Datum för anslag

Läs mer

... Viktoria Åkerlund ...

... Viktoria Åkerlund ... PROTOKOLL 1 (5) 28 35, 1 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Skellefteå, Medlefors folkhögskola Marita Fransson, ordförande Bo Brydsten Per Dahlgren, ersättare för Nicke Grahn Eve Högberg Jonny

Läs mer

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-11-27 PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 Tid: Klockan 15.00 16.30 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s) Berit Ozolins

Läs mer

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor 2012-11-16 LJ2012/1621 Landstingets kansli Ekonomiavdelningen Lars Wallström Landstingsstyrelsen Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor Bakgrund Landstingsfullmäktige har 2012-06-19-20, 72 beslutat

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 15 -- 24

Hjälpmedelsnämnden 15 -- 24 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-20 Hjälpmedelsnämnden 15 -- 24 Tid: Tisdagen den 20 mars 2007 kl 10:00-15:00 Plats: Husknuten, Sperlingsgatan Ledamöter Bengt Eliasson (fp) Maria Johansson (s) Tudor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämnden 2007-11-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Björn Fejde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 23 november 2011, 09.00 11.45 ande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), Gunnar Tiger (S), Arne Pettersson (S), Kjell Karlsson

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger Tid: Måndag 27 september 2004 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-11-22. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-11-22. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-11-22 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 22 november 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 20 januari 2015, kl. 09.30-16.00 (lunchuppehåll kl 12-13) Plats: Konferensrum Bocksten, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta:

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten PROTOKOLL 1(7) Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordf Per Hansson (FP) Jarl Karlsson (S) Lena Ahnstedt (C) Charlotte Aschan ersätter Malin

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (8) Landstingets kansli 2012-08-28 LSAU 6/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-09-04 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 09.00 12.00 Plats

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Länssjukhuset i Halmstad Leif Johansson Inger Andersson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt:

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal A, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Emelie Walfridsson (C) (ers Helena Stålhammar (C)) Marcus Eskdahl (S) Britt Johansson (M) (ers Maritha

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-05-24 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson, ordf. (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Britt Johansson, tjg. ers (m) Christer Holmgren

Läs mer

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S) Patrik Stenvard (M)

Ledningskontoret, lokal Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S) Patrik Stenvard (M) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15-16.00 Plats Ledningskontoret, lokal Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Lennart Gard (S)

Läs mer