Föredragningslista Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-02-07"

Transkript

1 Föredragningslista Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 7 februari 2005, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad kl 10:00 11:00 I anslutning till sammanträdet - besök av ordförande Göran Karlsson och regiondirektör Martin Andreae från Region Halland. Diskussion: - Vad vill Landstinget Halland med Region Halland? Justering Landstingsstyrelsen beslutar att utse Dan Skantz att jämte ordföranden justera protokollet. 2 Godkännande av föredragningslista Landstingsstyrelsen beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. 3 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Landstingsstyrelsen beslutar att notera skrivelserna till protokollet. Ls (20)

2 Följande skrivelser anmäles för anteckning till protokollet: 1. Förbundsstyrelsens beslut: A 04:64 Kriminalvården en myndighet. A 04:67 Överenskommelse mellan staten och Landstingsförbundet och vissa ersättningar till hälso- och sjukvården för år A 04:68 Lönegarantiförsäkring en partsfråga (SOU 2004:93). 2. Södra Regionvårdsnämnden Protokoll från sammanträde Skrivelse från Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet - Lagstiftning om God ekonomisk hushållning. 4. Information om Läkemedelsverket och centralstimulantia till barn. 5. Skrivelse från Patientnämnden Halland - Valfrihet och vårdgaranti. 6. Skrivelse från Socialdepartementet Tack för era insatser i samband med flodvågskatastrofen. 7. Tackkort från Romula Enmark, Högskolan i Halmstad för uppvaktning på högtidsdagen. 8. Tackkort från Movement för uppvaktning vid invigning. 9. Tackkort från Elisabeth Pettersson för uppvaktning på högtidsdagen. Landstingsfullmäktigeärenden 4 Motion angående utvärdering av remissfrihet för sjukgymnastisk behandling Lk/040072, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att föreslå landstingsfullmäktige besluta att motionen bifalles i avseende att göra en utvärdering och avslås när det gäller att begränsa remissfriheten. I en motion till landstinget föreslår Stefan Bengtsson (c) m fl att beslutet om remissfrihet för sjukgymnaster utvärderas och eventuellt begränsas för att säkerställa att en samverkan sker med andra yrkesgrupper inom primärvården. Enligt motionärerna riskerar patienter som besöker enmans- eller fåmansmottagningar att gå miste om vi ktig samverkan om det inte finns en tydlig koppling till teamsamverkan med övriga vårdgivare. Ls (20)

3 Som ett led i besvarandet av motionen har landstingets kansli skickat ut en enkät till slumpvis utvalda offentliga och privata sjukgymnaster. Även primärvårdscheferna har tillfrågats om den allmänna uppfattningen om det slopade remisskravet. Enligt landstingsstyrelsen är remissfrihet till såväl specialistläkare som sjukgymnaster, tillsammans med valfriheten, ett sätt att möta medborgarna och deras önskemål och förmåga att själva avgöra sina val. Remissfriheten inom sjukgymnastiken, som starkt har bidragit till att öka tillgängligheten till vården, fungerar bra i dag. Det slopade remisskravet har ej heller varit kostnadsdrivande. Landstingsstyrelsen förutsätter att sjukgymnasterna har sådan kompetens inom sitt område att de kan bedöma om samverkan behöver ske med andra vårdgivare. Mot denna bakgrund anser styrelsen att det därför inte finns skäl att förändra nuvarande remissfrihet till sjukgymnastisk behandling. Styrelsen anser dock att en fördjupad uppföljning av det slopade remisskravet bör göras enligt landstingsstyrelsens beslut i december Med hänvisning till ovanstående föreslås att motionen bifalles i avseende att göra en utvärdering och avslås när det gäller att begränsa remissfriheten. Skrivelse från landstingsstyrelsen (Lk/040072, ) Motion från Stefan Bengtsson (c) m fl (Lk/040072, ) 5 Yttrande över motion angående flaggning inom Landstinget Halland med EU-flaggan Lk/040050, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att föreslå landstingsfullmäktige besluta att bifalla motionen genom att Utanför landstingshuset på Södra vägen i Halmstad på EU-dagen den 9 maj flagga med dels den europeiska flaggan, dels den svenska flaggan och dels Landstinget Hallands egen flagga, samt att rekommendera de förvaltningar inom Landstinget Halland som har möjlighet därtill att göra detsamma Vid sammanträde med landstingsfullmäktige dels flagga utanför landstingshuset på Södra vägen i Halmstad med den europeiska flaggan, den svenska flaggan och Landstinget Hallands flagga samt att då möjlighet finns flagga utanför lokal/byggnad där fullmäktige sammanträder med den europeiska flaggan, svenska flaggan och eventuellt Landstinget Hallands egen flagga Ls (20)

4 I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Mirna Zubcevic, Folkpartiet Liberalerna, att fullmäktige beslutar att se över sina rutiner för att hitta lämpliga datum då det passar att flagga med EU-flaggan, exempelvis Europadagen den 9 maj. Motionären konstaterar att det i många andra EU-länder är en självklarhet att man har olika flaggor: EU-flaggan, landets egen flagga, länets/regionens flagga samt stadens/ortens flagga. Motionären anser att EU-flaggan sällan förekommer vid officiella byggnader som tillhör Landstinget Halland; så borde vara fallet eftersom Sverige är en del av EU och att flagga med EUflaggan är ett sätt att manifestera detta på. Skrivelse från landstingsstyrelsen (Lk/040050, ) Protokollsutdrag från landstingsstyrelsen (Lk/040050, ) Motion från Mirna Zubcevic (fp) (Lk/040050, ) 6 Yttrande över motion angående landstingsfullmäktiges arbetsformer avseende interpellationer och enkla frågor Lk/040078, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att föreslå landstingsfullmäktige besluta att motionen anses besvarad då landstingsstyrelsen med detta yttrande har utrett frågeställningarna i motionen innebärande att gällande arbetsformer behålles. I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Ingeborg Oléni, SPI, att landstingsstyrelsen ges i uppdrag att dels snarast utreda hur arbetsformerna när det gäller interpellationer och enkla frågor kan förbättras i syfte att öka demokratin och göra svaret mera tillgängligt och dels att utveckla sin syn på värdet av att exempelvis interpellationssvar kontrasigneras av sakkunnig handläggare. Motionären anser att det under nuvarande arbetsformer ges liten möjlighet till engagemang i det ämne som belyses i interpellationen; detta på grund av att svaret på interpellationen delas ut först under fullmäktigesammanträdet. Istället borde ledamöterna i fullmäktige få en möjlighet att ta del av svaret minst en dag före behandlingen under sammanträdet. Även när det gäller frågor anser motionären att ett skriftligt svar borde kunna förberedas och sedan delas ut till ledamöterna i god tid innan sammanträdet. När det sedan gäller motionärens förslag beträffande kontrasignering av bland annat interpellationssvar, motiverar hon förslaget med att det vore värdefullt att bli informerad om vem som har varit sakkunnig handläggare i ärendet. Ls (20)

5 Skrivelse från landstingsstyrelsen (Lk/040078, ) Motion från Ingeborg Oléni (spi) (Lk/040078, ) 7 Yttrande över motion angående bojkott av israeliska varor Lk/040175, bilaga Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta att avslå motionen. I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Harri Lötjönen från Vänsterpartiet att landstingsfullmäktige beslutar anta en policy som innebär att Landstinget Halland inte ska upphandla varor som producerats i Israel. Skrivelse från landstingsstyrelsen (Lk/040175, ) Motion från Harri Lötjönen (v) (Lk/040175, ) 8 Åtgärdsplan för ekonomi i balans Lk/ Förslag redovisas vid sammanträdet. Material sänds ut under vecka 5. 9 Säkerhet vid entreprenader Lk/040193, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att föreslå landstingsfullmäktige besluta att komplettera befintlig policy för säkerhet vid entreprenader i Landstinget Halland i enlighet med föreliggande förslag. Landstingsfullmäktige beslöt vid sitt marsmöte 1994 att fastställa följande policy för säkerhet vid entreprenader: Ls (20)

6 I förfrågningshandlingarna skall anges att entreprenören är skyldig att ställa säkerhet för sina förpliktelser. Antagen entreprenör skall också ställa sådan säkerhet. Vid mindre entreprenader understigande 1 miljon kronor skall bedömning ske från fall till fall om entreprenörens skyldighet att ställa säkerhet också skall leda till att säkerhet skall lämnas. I den mån förskottsbetalningar förekommer skall alltid särskild säkerhet lämnas av entreprenören. Säkerhet enligt ovan skall utgöras av bankgaranti. Föreliggande policy, med krav att säkerheter skall utgöras av bankgaranti, fastställdes vid en tid då stor osäkerhet rått under ett till två års tid ( ) på de finansiella marknaderna. Staten gick också in och garanterade att bankerna kunde fullgöra sina förpliktelser. Förbehållet att enbart bankerna har rätt att teckna säkerheter vid entreprenader innebär i dagsläget en betydande fördyring som ej bedöms erforderlig. Mot bakgrund härav föreslås att som alternativ till bankgaranti också säkerheter i form av borgensförsäkring kan tillämpas. De större försäkringsbolag som kan bli aktuella att utfärda sådan säkerhet förutsätts stå under finansinspektionens tillsyn. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040193, ) 10 Komplettering av fullmäktigebeslut angående finansiering av Öresundståg Lk/040015, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att föreslå landstingsfullmäktige besluta att göra ett tillägg till beslutet , angående säkerhet för Hallandstrafiken AB:s finansiering av Öresundståg, såtillvida att fattat beslut om att ställa säkerhet gäller, oavsett om finansieringen sker vi a lån och/eller leasing. Ls (20)

7 Hallandstrafiken AB har i skrivelse hemställt om en komplettering av landstingsfullmäktiges beslut angående säkerhet för Hallandstrafiken AB:s finansiering av Öresundståg. Landstingsfullmäktige beslöt bland annat att Landstinget Halland till säkerhet för Hallandstrafiken AB:s lån upp till kronor avseende Öresundstågtrafiken, tillsammans med övriga berörda kommuner, går i solidarisk borgen såsom för egen skuld i enlighet med separat tecknad borgenshandling. Hallandstrafiken AB önskar en komplettering som tydliggör att beslutet om att ställa säkerhet gäller, oavsett om finansieringen sker via lån och/eller leasing. Skrivelse (Lk/040015, ) Skrivelse från Hallandstrafiken AB (Lk/040015, ) Protokollsutdrag från landstingsfullmäktiges sammanträde (Lk/040015, ) Landstingsstyrelseärenden 11 Budget 2005 för Konsult & Stöd Kos050025, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att fastställa budget för Konsult & stöds verksamhet. Kostnadsbudget för Konsult & stöds uppgår till ,7 tkr och finansieras med landstingsinterna intäkter. Bakgrund Under hösten 2004 har identifiering och överföring skett av administrativa resurser till Konsult & Stöd. Verksamheterna Landstingsfastigheter, Landstingshälsan och Landstingsupphandling överförs i sin helhet till Konsult & Stöd. Internfinansiering av Landstingshälsan sker genom försäljning av tjänster, Landstingsfastigheter internfinansieras genom internhyror medan Landstingsupphandling internfinansieras via abonnemang. Ls (20)

8 Interna avtal om köp av administrativt stöd har upprättats mellan nämnder och Konsult & Stöd. Se bilaga för fördelning per kontoklass och finansiering av Konsult & stöd. Skrivelse ( ) 12 Fördelningsmodell för kompetensutveckling inom läkemedelsområdet Kos , bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att fördela ca 9 miljoner kronor på respektive verksamhet/verksamhetschef för kompetensutveckling inom läkemedelsområdet enligt fördelningsmodell. 1 miljon kronor avsätts till särskilda riktade gemensamma insatser inom läkemedelsområdet. En ny överenskommelse med giltighet från den 1 januari 2005 har träffats mellan Landstingsförbundet och Läkemedelsindustriföreningen om samverkansformerna mellan läkemedelsföretag och medarbetare i den offentliga hälso- och sjukvården. Den nya överenskommelsen innebär mer strama regler för bl a läkemedelsföretagens utbildnings- och informationsinsatser. Det är sjukvårdshuvudmannen som har ansvar för medarbetarens fortbildning. För sjukvården innebär den nya överenskommelsen att en del medel till kompetensutveckling inom läkemedelsområdet från läkemedelsföretagen faller bort. Detta innebär att landstinget måste ha en mer aktiv roll när det gäller fortbildning. För att kunna säkra behovet av kompetensutveckling och för att öka kvaliteten i läkemedelsanvändningen har landstinget, utöver tidigare avsatta resurser till utbildning och kvalitetsutveckling av sin personal, avsatt 10 miljoner kronor i budgeten från 2005 som direkt riktad kompensation av bortfallet från läkemedelsindustrin. Ls (20)

9 Ett förslag till fördelning av medlen har tagits fram. Skrivelse (Kos , ) 13 Yttrande över Trafikförsörjningsplan Lk/040202, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att avge yttrande till Hallandstrafiken AB enligt upprättat förslag. Landstinget Halland har erhållit Trafikförsörjningsplan från Hallandstrafiken AB för yttrande. Planen baseras bland annat på synpunkter som kommit till Hallandstrafiken från allmänheten, kommunernas kontaktpersoner och entreprenörerna. Inledningsvis ges en kort beskrivning av de olika trafikslagen samt en linjevis beskrivning med planerade förändringar. Förutom förändringar i trafikeringen beskriver planen också grunderna för prissättningen, miljöskyddande åtgärder, handikappanpassningen av kollektivtrafiken och även något om den anropsstyrda trafiken. Då Hallandstrafiken även ansvarar för färdtjänsten i Falkenbergs, Varbergs och Laholms kommuner finns en beskrivning av densamma i trafikförsörjningsplanen. Under avsnittet Närtrafik beskrivs kortfattat en utbyggd kollektivtrafik i glesbygd. I det efterföljande lämnas förslag till yttrande från Landstinget Halland. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040202, ) Skrivelse från landstingsstyrelsen (Lk/040202, ) Trafikförsörjningsplan (Lk/040202, ) 14 Forskningsprojektet Swedish Obese Subjects, SOS-projektet Lk/040194, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att enbart fullfölja studien för den tidigare avtalade 10-årsperioden, att teckna nytt avtal med SOS-projektet för att fullfölja studien samt att de centrala analyskostnaderna bekostas av landstinget centralt. Ls (20)

10 Landstinget Halland deltar, som flertalet andra landsting, sedan 1994 i det s k SOS-projektet, som är en landsomfattande studie av kraftigt överviktiga. Projektet innebär att matchande patientpar följs i 10 år vardera enligt den ursprungliga planen. Den ene parmedlemmen genomgår viktreducerande magsäckskirurgi medan den andre sköts med konventionella behandlingsmetoder inom primärvården. Landstingsstyrelsen beslöt 1994 att labkostnader och behandlingskostnader bör bekostas av respektive vårdgivare samt att patientavgift inte ska tas ut av patienten. Labkostnaderna består dels av lokal analys av prover samt central analys på Sahlgrenska. Ett avtal, som reglerar parternas åtagande, tecknades 1994 mellan landstinget och SOS-projektet. Enligt avtalet ska projektet avslutas senast år Så blir inte fallet på grund av att antalet fettmaoperationer inte uppnåddes inom beräknad tid. SOS-kansliet önskar nu teckna ett nytt avtal med landstinget så att projektet kan fullföljas. I förutsättningarna finns också en önskan att addera en 15 års och en 20 års uppföljning till den ursprungliga 10 års uppföljningen. Landstingets kansli föreslår att landstinget enbart fullföljer studien för den avtalade 10-årsperioden, att ett nytt avtal tecknas med SOS-projektet för att fullfölja studien samt att de centrala analyskostnaderna bekostas av landstinget centralt. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040194, ) 15 Handikappolitiskt program för Halmstads kommun åtgärdsplan Lk/040173, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att yttra sig enligt förslag. Halmstads kommun har översänt Handikappolitiskt program för Halmstads kommun åtgärdsplan till landstinget för yttrande. Yttrandet ska vara Halmstads kommun tillhanda senast den 8 februari Ls (20)

11 Syftet med programmet är att införliva handikapperspektivet på alla områden när den kommunala politiken utformas, undanröja hinder så att det blir möjligt för människor med funktionsnedsättningar att bli fullt delaktiga i samhällslivet samt att levnadsvillkoren för människor med funktionsnedsättning blir likvärdiga med andras. I programmet föreslås olika åtgärder inom områdena bemötande, tillgänglighet och ett aktivt liv. Programmet har översänts till handikappförvaltningen och primärvårdsförvaltningen i Halmstad för synpunkter. Handikappförvaltningen anser det mycket positivt att det pågår ett fortlöpande arbete med de handikappolitiska frågorna. Det är också mycket bra att åtgärderna är konkreta, tidsatta och kostnadsberäknade. Många av områdena återfinns i landstingets Handikappolitiska program, vilket gynnar samverkan kring dessa frågor. Primärvårdsförvaltningen i Halmstad är positiv till programmet och hoppas på ett bra samarbete genom landstingets Handikappolitiska program. Det är angeläget att öka tillgängligheten för funktionshindrade. Ett viktigt prioriterat område är bl a att funktionshindrade får tillgång till den kommunala kollektivtrafiken. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040173, ) Skrivelse från landstingsstyrelsen ( ) Skrivelse från Handikappförvaltningen ( ) Skrivelse från Primärvården Halmstad (B 90, ) Handikappolitiskt program åtgärdsplan Äldreomsorgen i Halmstads kommun Lk/040169, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att yttra sig enligt förslag. Halmstads kommun har översänt rapporten Äldreomsorgen i Halmstads kommun till landstinget för yttrande. Yttrandet ska vara Halmstads kommun tillhanda senast den 8 februari Ls (20)

12 Syftet med rapporten är att belysa det framtida behovet av vård och omsorg, att utarbeta ett program för äldreomsorgens utveckling samt föreslå strategier för att anpasssa programmet till förväntat ekonomiskt utrymme. I rapporten föreslås olika åtgärder inom bl a områdena stöd och service i hemmet, särskilt boende, hälso- och sjukvård inkl rehabilitering samt demensvård. Rapporten har översänts till länssjukhuset, primärvårdsförvaltningen i Halmstad och psykiatriförvaltningen för synpunkter. Enligt länssjukhuset skulle en närmare samverkan mellan kommun, primärvård och länssjukvård onödiggöra många inläggningar på sjukhus. En dialog och utökad samverkan är viktig för att kunna erbjuda de äldre en värdig vård och omsorg. Primärvårdsförvaltningen i Halmstad anser att gränssnittet på sikt måste tydliggöras både vad gäller ansvar och utförande av hemsjukvård. Förvaltningen är också positiv till de i rapporten föreslagna samverkansformerna med landstinget inom rehabiliteringsområdet för att maximalt kunna utnyttja resurserna. Psykiatriförvaltningen är positiv till rapporten. Förvaltningen ser det som särskilt positivt att de anhörigas situation har uppmärksammats. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040169, ) Skrivelse från landstingsstyrelsen ( ) Skrivelse från Länssjukhuset i Halmstad ( ) Skrivelse från Primärvården Halmstad (B 90, ) Skrivelse från Psykiatrin i Halland ( ) Rapport Äldreomsorgen i Halmstads kommun Omfattning och kvalitet 17 Remiss- och provsvarshantering Lk/040115, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att lägga redovisningen till handlingarna. Socialstyrelsen granskade under hösten/vintern 2003/2004 slumpvis åtta vårdcentraler och sex sjukhusbundna kirurgkliniker i södra sjukvårdsregionen avseende remiss- och provsvarshantering. Ls (20)

13 Verksamhetstillsynen avseende remiss- och provsvarshantering ska bl a ge en översiktlig bild av hur denna hantering fungerar på utvalda enheter. Granskningen ska också uppmärksamma de patientsäkerhetsrisker som kan uppkomma vid brister i remiss- och provsvarshanteringen. Landstingsstyrelsens arbetsutskott beslöt vid sammanträde i juni 2004 att översända Socialstyrelsens skrivelse och sammanfattande rapport till driftnämnder och begära återrapport av hur nämnderna hanterar frågeställningarna i rapporten. Sammanfattningsvis konstateras att nämnderna i stort sett har fungerande rutiner för remiss- och provsvarshantering även om vissa rutiner kan förbättras ytterligare. Inom vissa förvaltningar pågår en översyn av befintliga rutiner. Av redovisningen framgår att sjukhusen har kommit olika långt i detta arbete. Riktlinjer för övergripande remiss- och provsvarshantering håller på att utarbetas för länssjukhuset medan sådana rutiner redan finns för sjukhuset i Varberg. I södra Halland handhas dessutom remisser och remissvar för konsultationer manuellt eftersom länssjukhuset inte har datorteknik för detta. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040115, ) Skrivelse från Socialstyrelsen (Lk/040115, ) Rapport från Socialstyrelsen Verksamhetstillsyn avseende remiss- och provsvarshantering ( /2003, ) Skrivelse från Närsjukvården Kungsbacka ( ) Skrivelse från Primärvården Varberg (C 109/04, ) Primärvårdsnämnden Falkenberg - Utdrag ur protokoll Skrivelse från primärvårdsnämnden Falkenberg (C 007/04, ) Skrivelse från primärvårdsnämnden Halmstad ( /04, ) Skrivelse från primärvårdsnämnden Laholm (Lk/040115, ) Skrivelse från primärvårdsnämnden Hylte ( /04, ) Skrivelse från länssjukvårdsnämnden (Lk/040115, ) Skrivelse från Länssjukhuset Halmstad ( ) Skrivelse från Sjukhuset Varberg ( ) 18 Hälso- och sjukvårdsprogram Långvarig smärta Lk/040142, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att godkänna Hälso- och sjukvårdsprogrammet Långvarig Smärta för vidare implementering i verksamheten. Ls (20)

14 Landstingsstyrelsen tog i augusti 2002 beslutet att ett medicinskt programarbete, Hälso- och sjukvårdsprogram, ska starta i Halland. Det första Hälsooch sjukvårdsprogrammet är inriktat mot problemområdet långvarig ickemalign smärta hos vuxna. I programmet beskrivs strategier för framtiden, samt förslag till åtgärder, organisation och implementering. Inför Landstingsstyrelsens behandling av ärendet har driftnämnderna ombetts att avge sin syn på hur förslagen till uppdrag i Hälso- och sjukvårdsprogrammet Långvarig Smärta kan genomföras utifrån tidsplan, ekonomi och uppföljning. Vad gäller tidplan för genomförandet, ekonomi och uppföljning ställer sig nämnderna bakom de förslag som beskrivs i remisskrivelsen. Södra Primärvårdsnämnden uttalar ett intresse för att starta upp arbetet med Värkstäder, vilket är mycket positivt. Kompetensutveckling genom föreläsning av ordförande Stefan Bergman inom primärvården är påbörjad inom flera förvaltningar och efterfrågas. Utvecklingen av interdiciplinärt team i norra Halland beskrivs i svaren från nämnderna och behovet av likvärdigt team i södra Halland framhålls. Landstingsstyrelsen ser att denna möjlighet finns i Södra Halland genom att tillvarata det avtal som Landstinget Halland har med Spenshult. Skrivelse (Lk/030019, ) Hälso- och sjukvårdsprogram Långvarig smärta 19 Uppföljning samt slutrapport av den nationella handlingsplanen för utveckling av hälso- och sjukvården Lk/00300, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att utarbetad uppföljningsrapport översänds till Socialstyrelsen. Arbete utifrån den Nationella Handlingsplanen för utveckling av hälso- och sjukvården i landet har pågått sedan 2001 och går under 2005 in i sitt slutskede. Nationella Handlingsplanen har handlat om insatser inom dels primärvården (främst områdena närhet, kontinuitet och tillgänglighet) dels inom barn- och vuxenpsykiatrin. Ls (20)

15 Sjukvårdshuvudmännen har årligen lämnat uppföljningsrapporter till Socialstyrelsen och Socialstyrelsen har nu regeringens uppdrag att senast 30 juni 2005 redovisa en samlad bedömning av hur utvecklingen i landsting och kommuner överensstämmer med intentionerna i handlingsplanen och det därtill hörande utvecklingsavtalet. Ett förslag till rapport från Landstinget Halland har nu utarbetats. Rapporten ska ha inkommit till Socialstyrelsen senast 1 mars Skrivelse (Lk(00300, ) Skrivelse från landstingsstyrelsen ( ) 20 Utveckling av landstingets upphandlingsverksamhet Lk/040196, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att notera information från Landstingsupphandling. Under våren gjordes en översyn över landstingets upphandlingsverksamhet. Syftet var att genomföra en nulägesanalys för att finna områden för framtida kostnadsbesparingar. Arbetet utfördes av inhyrda konsulter tillsammans med en styrgrupp från landstinget. Detta utmynnade i en rapport som presenterades innan sommaren. Med denna rapport som underlag har Landstingsupphandling tagit fram en handlingsplan (bilaga) som övergripande beskriver de områden som kommer att fokuseras. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040196, ) Handlingsplan Landstingsupphandling (0-3 år) ( ) 21 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport och prognos 2004 Landstinget Halland Lk/040028, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att avge yttrande i enlighet med upprättat förslag. Ls (20)

16 På uppdrag av revisorerna i Landstinget Halland har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhouseCoopers granskat delårsrapport 31 augusti 2004 inkl prognos för Syftet har varit att översiktligt pröva om denna ger en rättvisande bild av resultatet och den ekonomiska ställningen för perioden januari-augusti 2004 och bedöma om delårsrapporten uppfyller de krav som ställs i den kommunala redovisningslagen (KRL) och övrig normgivning. Landstingsstyrelsen har erhållit rapporten för yttrande. Skrivelse (Lk/040028, ) Protokoll från sammanträde med Komrev Revisionsrapport Granskning av anläggningstillgångar Landstinget Halland Lk/040028, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att avge yttrande i enlighet med upprättat förslag. På uppdrag av revisorerna i Landstinget Halland har Komrev inom Öhrlings PriceWaterhousCoopers granskat rutinerna kring anläggningstillgångar inom landstinget. Syftet har varit att göra en genomgång av befintliga regelverk för anläggningstillgångar. Skrivelse (Lk/040028, ) Protokoll från sammanträde med Komrev Yttrande över revisorernas rapport Granskning av bisysslor Lk/040205, bilaga Personalutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att avge yttrande till Landstingets revisorer enligt personalutskottets förslag. Landstingets revisorer har översänt revisionsrapport Granskning av bisysslor till Landstingsstyrelsen för yttrande. Ls (20)

17 Revisorernas granskning har utgått från följande frågeställningar: I vilken omfattning anställda i Landstinget Halland har aktuella uppdrag; firma, företagsform, uppdrag eller anknytning till företag i Bolagsverkets näringslivsregister? Använder eget företag för uppdrag till Landstinget Halland t ex konsulttjänster, leverans av material mm? Har landstinget upprättat regler för bisysslor? Revisorerna sammanfattande bedömning är; att landstinget bör utarbeta övergripande policy för bisysslor, att övergripande rutiner för kontinuerlig bevakning och bedömning av bisysslor bör utarbetas samt att informationen blir klar och tydlig ut till verksamhetschefer och de anställda. Landstingsstyrelsens personalutskott har vid sammanträde den 19 januari behandlat revisorernas rapport och kommer inom kort att fastställa Anvisningar för bisysslor i Landstinget Halland. Anvisningarna kommer att innehålla rutiner för kontinuerlig bevakning och bedömning av bisysslor Av rutinerna kommer klart framgå vilket ansvar varje chef har i detta avseende och vad som åligger chefen att iakttaga före ev beslut fattas samt hur beslutet skall dokumenteras. Vidare kommer personaldirektören att utarbeta lämpligt informationsmaterial och ansvara för att innebörden i anvisningarna och reglerna om bisysslor blir väl kända i organisationen. Då revisorerna i sin rapport konstaterar att Landstinget Halland i ett antal fall slutit vårdavtal med personer anställda inom landstinget kommer förnyad information ges om detta inte är förenligt med de principer i frågan som Landstingsstyrelsen antog Skrivelse från landstingsstyrelsen (Lk/040205, ) 24 Chefspolicy lön - anställningsform Lk/040020, bilaga Personalutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att fastställa bifogat förslag till chefspolicy. Ls (20)

18 fastställa bifogat förslag angående lön vid tidsbegränsat chefskap. fastställa bifogat förslag angående anställningsform m m för förvaltningschefer m fl anställda av landstingsstyrelsen. Ett förslag till ny chefspolicy har utarbetats som beskriver vad som ska känneteckna att arbeta och utvecklas som chef inom Landstinget Halland. Chefspolicyn ersätter nuvarande policy för organisations- och chefsutveckling. I samband med detta har det även tagits fram ett förslag angående lön vid tidsbegränsat chefskap som ersätter tidigare beslut (PN 59/97 och PN 83/99) samt ett förslag med vissa justeringar när det gäller anställningsform m m för förvaltningschefer m fl anställda av landstingsstyrelsen. Förslaget till ny chefspolicy har behandlats av landstingets förvaltningar, personal-chefsgruppen, landstingets nätverk för ledarutvecklingsfrågor, landstingets ledningsgrupp och samverkansgrupp samt personalutskottet. Beredningarna i landstingets nämnder har också, via sina förvaltningschefer, informerats om innehållet i förslaget och givits möjligheter att underhand ge synpunkter. Skrivelse (Lk/040020, ) 25 Delegationsbestämmelser för landstingsstyrelsen Lk/030011, bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att godkänna komplettering till Förteckning över av landstingsstyrelsen delegerade ärenden. Landstingsstyrelsen beslutade vid sammanträde 13 december 2004 att godkänna förslag till Förteckning över av landstingsstyrelsen delegerade ärenden att gälla fr o m , med ändringen att stycke tre på sidan tre i förteckningen utgår. Förslag till komplettering redovisas. Skrivelse (Lk/030011, ) Ls (20)

19 26 Anmälan av delegationsbeslut Bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. Anmäles beslut fattade på delegation enligt landstingsstyrelsens beslut 23/2003 angående bidrag ur fonder, godkännande av riktlinjer för hantering av barnavårdscentralernas journalhandlingar samt upphandling av entreprenörer. Skrivelse från ekonomiavdelningen ( ) Skrivelse från landstingsarkivarie ( ) Skrivelse från Landstingsfastigheter Halland ( ) 27 Anmälan av protokoll Bilaga Landstingsstyrelsen beslutar att lägga protokollen till handlingarna. Anmäles protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott och , landstingsstyrelsens personalutskott och arvodeskommittén Protokoll från landstingsstyrelsens arbetsutskott ( ) Protokoll från landstingsstyrelsens arbetsutskott, med bilaga ( ) Protokoll från landstingsstyrelsens personalutskott ( ) Protokoll från landstingsstyrelsens personalutskott ( ) Protokoll från Arvodeskommittén ( ) Ls (20)

20 Informationsärenden 28 Uppföljning ekonomi i balans Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att anteckna informationen till protokollet. Landstingsdirektör Mona Boström informerar om vidtagna och planerade åtgärder. Ls (20)

Landstingsstyrelsen 1-29

Landstingsstyrelsen 1-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-02-07 Landstingsstyrelsen 1-29 Tid: Måndagen den 7 februari 2005, kl 10:00 12:25 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-11-22. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-11-22. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-11-22 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 22 november 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 20 september 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-07 Patientnämnden 21-30 Tid: Torsdagen den 7 maj 2009, kl. 13:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-09-27 Primärvårdsnämnden Hylte Tid: Tisdagen den 27 september 2005, kl 15:00 Plats: Förvaltningen, Vårdcentralen Hyltebruk 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 2 december, Klockan 16.00 Plats: Landstingets kansli, Halmstad Borgsalen Utvecklingskraft möte med LS -au 13.00 14.30

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 13 april 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut 11/04 om motion angående personalutbildning om lagar och förordningar som gäller inom deras yrkesområde.

Landstingsstyrelsens beslut 11/04 om motion angående personalutbildning om lagar och förordningar som gäller inom deras yrkesområde. 3URWRNROO Sammanträdesdatum 2004-04-08 /DQGVWLQJVVW\UHOVHQV 3HUVRQDOXWVNRWW 7LG 2004-04-08, kl 09:00-10:30 Information om arbetet med Hälsa på arbetsplatsen vid Handikappförvaltningen kl 10:50-14:00 Sammanträde

Läs mer

Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39

Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-02-03 LANDSTINGSSTYRELSEN 13-39 Tid: kl 10.00 11.45 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad.

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan Skantz

Läs mer

Landstingsstyrelsen 188-211

Landstingsstyrelsen 188-211 Protokoll Sammanträdesdatum 2003-12-08 Landstingsstyrelsen 188-211 Tid: Måndagen den 8 december 2003, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-11-27 PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 Tid: Klockan 15.00 16.30 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s) Berit Ozolins

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN

HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN Förslag antaget av kommunstyrelsens handikappråd 2009-05-28 Rev. KS-AU 2009-10-05 211 Rev. Kommunfullmäktige 2009-11-26 100 Revidering av HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN 1 Bakgrund Kommunfullmäktige

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Ls 2005-12-12. First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad

Ls 2005-12-12. First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-12-12 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 12 december 2005, kl 09:00 Plats: First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad Obs! Tid och plats ------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(10) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S), 46-62 Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta

Läs mer

Avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram

Avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram Revisionsrapport Avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram Landstinget Halland September 2010 Anders Lundberg 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Inledning...

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(9) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta Svärd (MP) Håkan

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Landstingsstyrelsen 114-130

Landstingsstyrelsen 114-130 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-09-10 Landstingsstyrelsen 114-130 Tid: Måndagen den 10 september 2007, kl 09:00-09:40 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Granskning av bisysslor. Region Halland. Revisionsrapport. April 2011 Anita Andersson Rebecca Andersson Carl-Magnus Stensson

Granskning av bisysslor. Region Halland. Revisionsrapport. April 2011 Anita Andersson Rebecca Andersson Carl-Magnus Stensson Granskning av bisysslor Region Halland Revisionsrapport April 2011 Anita Andersson Rebecca Andersson Carl-Magnus Stensson Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Inledning... 4 Bakgrund... 4 Syfte, avgränsning

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 18-30

Länssjukvårdsnämnden 18-30 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-16 Länssjukvårdsnämnden 18-30 Tid: Onsdagen den 16 mars, kl 11.50-12.20 (beslut) kl 09.00-11.50 + 12.20-17.00 (föredragning, information etc) (Sammanträdet ajournerades

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Produktionsutskottet har inkommit med förslag till övergripande riktlinjer för incitamentsprogram i landstingets hälso- och sjukvårdsverksamhet.

Produktionsutskottet har inkommit med förslag till övergripande riktlinjer för incitamentsprogram i landstingets hälso- och sjukvårdsverksamhet. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2013-02-20 LS 0906-0562 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3-03- 02 0001 9 Övergripande riktlinjer för incitamentsmodeller Föredragande

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland är

Läs mer

Reglemente för sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommun Antaget av Norrtälje kommunfullmäktige 2013-06-17, 100 Antaget at Stockholms läns landstingsfullmäktige 2013-06-11 12,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Kungälvs kommun

Patientsäkerhetsberättelse för Kungälvs kommun Patientsäkerhetsberättelse för Kungälvs kommun År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-01-12 Birgitta Olofsson Ann Karlsson Monika Bondesson VÅRD- OCH ÄLDREOMSORG ADRESS Stadshuset 442 81 Kungälv

Läs mer

Socialnämnden 2015-01-21

Socialnämnden 2015-01-21 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunkansliet, 2015-01-21, 09:00-15:10 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Jan Larsson, S, 2 12, 15 Inger Karlsson, S Carolina Suikki, V

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Sida 1/10 Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland

Läs mer

Revisionsrapport. Anställdas bisysslor. Gotlands kommun 2010-01-28. Ramona Numelin Jonas Eriksson

Revisionsrapport. Anställdas bisysslor. Gotlands kommun 2010-01-28. Ramona Numelin Jonas Eriksson Revisionsrapport Anställdas bisysslor Gotlands kommun 2010-01-28 Ramona Numelin Jonas Eriksson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning och revisionsfråga...1 3 Avgränsning och metod...2 4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland www.pwc.se Revisionsrapport Inger Andersson Christina Olsson Februari 2016 Granskning av budgetprocessen inom Budgetprocessen inom Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 5 1.1. Bakgrund... 5 1.2.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsformer

Kommunstyrelsens arbetsformer Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbetsformer Härryda kommun 25 maj 2009 Bo Thörn 1 Sammanfattning Revisorerna i Härryda kommun har gett Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers i uppdrag att granska

Läs mer

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län Projekt Sammanhållen hemvård i Gävleborg 2012-02-22 Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län - utredning av förutsättningar för och förslag till kommunalisering av hemsjukvården

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I KUNGSBACKA Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 Plats: Närvarande: ledamöter Hotell Halland, Kungsbacka Gerhard Isacsson (kd), ordförande Maud Lanne (s),

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-06 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny

Läs mer

Falkenbergsnämnden 26-36

Falkenbergsnämnden 26-36 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 26-36 Tid: Onsdagen 25 april 2007, kl 13:00-17:00 Plats: Vårdcentralsområdet Falkenberg, sammanträdesrummet Utsikten Ledamöter

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 29 april 2004 kl 14.45-15.15 Beslutande Maidie Wiklund Robert Uitto Mona Nyberg Bengt Bergqvist Karin Paulsson Thomas Andersson Inger

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Policy för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Antagen i Kommunfullmäktige 2009-11-11

Policy för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Antagen i Kommunfullmäktige 2009-11-11 Policy för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning Antagen i Kommunfullmäktige 2009-11-11 SVEDALA KOMMUN 2(5) Begreppsförklaring Socialstyrelsens terminologiråd har tagit beslut om revidering

Läs mer

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Christoffer Martinelle 2014-05-19 LiÖ 2014-547 Landstingsstyrelsen Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Gemensam Hjälpmedelsnämnd från 2015-01-01

Gemensam Hjälpmedelsnämnd från 2015-01-01 REGLEMENTE 1 (6) 1 PARTER Landstinget Västmanland samt kommunerna Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås, nedan kallat parter, har inrättat

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Kallelse och föredragningslista Sammanträdesdatum 2008-01-30 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Tid: Onsdagen den 30 januari kl 09:00-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhusledningens kansli Sjukhuset i

Läs mer

Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter YTTRANDE 1(2) 2012-02-14 Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo YTTRANDE Motion - Information och uppföljning vid upprepade aborter Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Samuel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-05 Primärvårdsnämnden Hylte 49-61 Tid: Måndagen 5 december 2005, kl 15:00-18:00 Plats: Vårdcentralen Unnaryd Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s) Bo Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-03-10 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 13.15-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Yttrande över E-delegationens slutbetänkande En förvaltning som håller ihop (SOU 2015:66)

Yttrande över E-delegationens slutbetänkande En förvaltning som håller ihop (SOU 2015:66) Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-11-18 LS 2015-1121 Landstingsstyrelsen Yttrande över E-delegationens slutbetänkande En förvaltning som håller ihop (SOU 2015:66)

Läs mer

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor 2012-11-16 LJ2012/1621 Landstingets kansli Ekonomiavdelningen Lars Wallström Landstingsstyrelsen Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor Bakgrund Landstingsfullmäktige har 2012-06-19-20, 72 beslutat

Läs mer

SVP. Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus

SVP. Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus När? Var? SVP Hur? Varför? r? Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus Gäller fr o m: 2006-12-01 Ersätter: 2005-09-01 Blanketterna reviderade juni 2007

Läs mer

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60 PROTOKOLL 1(7) 2004-10-15 57-71 Protokoll fört vid sammanträde i Växjö, 2004-10-15 med Södra Regionvårdsnämnden Närvarande 2004-10-15 Landstinget Kronoberg Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Ragnar

Läs mer

Landstingsstyrelsen 14-48

Landstingsstyrelsen 14-48 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-13 Landstingsstyrelsen 14-48 Tid: Måndagen den 13 mars 2006, kl 10:00-12:05 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Omställningsarbetet inom Division Primärvård (PM2)

Löpande granskning av intern kontroll Omställningsarbetet inom Division Primärvård (PM2) Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Omställningsarbetet inom Division Primärvård (PM2) Landstinget Gävleborg Lars-Åke Ullström Hanna Franck Larsson Emil Ring Oktober 2012 Innehållsförteckning

Läs mer

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13 Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 13 142168-15 Rapport beträffande delårsgranskning.docx Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Bedömning av mål med betydelse för

Läs mer

Tillgänglighet i vården Rapport 12-10

Tillgänglighet i vården Rapport 12-10 LANDSTINGET I VÄRMLAND 2011-03-22 Rev/10049 Revisorerna Johan Magnusson Tillgänglighet i vården Rapport 12-10 Tillgänglighet i vården Bakgrund Landstingets revisorer ansvarar för att genomföra årlig granskning

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2003:62 1 (9) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motioner 2002:25 av Margareta Cederfelt (m) om stockholmarnas rätt till vård inom EU samt 2003:19 av Christer G Wennerholm m fl (m) om europeisk

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(17) Beredningen för vård och rehabilitering 2008-05-13 Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, Östersund, plan 2, 2008-05-13 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Alvi Berglund (s) Siw Lundkvist

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

35 Revisorernas granskning av bisysslor

35 Revisorernas granskning av bisysslor PROTOKOLL 2003-03-24 LKD 03087 35 Revisorernas granskning av bisysslor Bakgrund Efter riksdagsbeslut hösten 2001 gäller från och med 2002 ändringar i lagen om offentlig anställning (LOA) vilka innebär

Läs mer

Delegation av beslutanderätten från kommunstyrelsen

Delegation av beslutanderätten från kommunstyrelsen Revisionsrapport Delegation av beslutanderätten från kommunstyrelsen Söderhamns kommun November 2009 Författare Lars Meyer Innehållsförteckning 1 Inledning 1 Inledning...3 1.1 Bakgrund, revisionsfråga

Läs mer

ÖVERFLYTTNING AV ÄRENDEN MED STÖD AV 16 KAP 1 SOCIALTJÄNSTLAGEN HALLANDS LÄN

ÖVERFLYTTNING AV ÄRENDEN MED STÖD AV 16 KAP 1 SOCIALTJÄNSTLAGEN HALLANDS LÄN LÄNSSTYRELSEN HALLAND ÖVERFLYTTNING AV ÄRENDEN MED STÖD AV 16 KAP 1 SOCIALTJÄNSTLAGEN HALLANDS LÄN Maj 2005 LÄNSSTYRELSEN HALLAND 701-10059-04 Sociala enheten Med ikraftträdande den 1 juli 2003 ändrades

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:69 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2010:12 av Anna Kettner (S) om stöd och behandling för barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013.

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013. ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-08 Blad 11 4.W- j.. 3!..... renr VA S. $p Ks 65 Dnr 93/2014-042 Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013 Från

Läs mer

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 7 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

Introduktion till Äldre

Introduktion till Äldre Introduktion till Äldre 65 år eller äldre Norrbottens län 16,4 % 19,2 % 26,9 % 24,4 % 21,1 % 24,6 % 21,7 % 17 % 18,5 % 26,2 % 24,6 % 20,7 % 19,6 % 14,9 % Bilden visar andelen personer som är 65 år eller

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av implementering av Fn:s barnkonvention, augusti 2003

Revisionsrapport Granskning av implementering av Fn:s barnkonvention, augusti 2003 2003-12-01 Barn- och skolnämnd Öster Barn- och skolnämnd Norr Barn- och skolnämnd Söder Tekniska nämnden Socialnämnden Utbildningsnämnden Byggnadsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Kommunstyrelsen Revisionsrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VERKSAMHETSUTSK OTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) D ick Pettersson (C) B engt Löfling (V) Ej

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Arbetsordning för kommunalförbundsfullmäktige

Arbetsordning för kommunalförbundsfullmäktige Kommunalförbundet SYDARKIVERA ARBETSORDNING 1(12) Arbetsordning för kommunalförbundsfullmäktige Antagen av kommunalförbundsfullmäktige 2015-. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller

Läs mer

Ann Häggblad. Marianne Kierkemann (M) Johan Tolinsson (S) KUNGSBACKA KOMMUN Arbetsutskottet för Äldreomsorg. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2015-04-15

Ann Häggblad. Marianne Kierkemann (M) Johan Tolinsson (S) KUNGSBACKA KOMMUN Arbetsutskottet för Äldreomsorg. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2015-04-15 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sammanträdesrummet Mini Borg/ Klockan 14-16.40 Beslutande Ledamöter Marianne Kierkemann (M), ordförande Christian Haneson (FP), första

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 29 maj 2013 Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider Regionskatten blir oförändrad 2014 och endast små förändringar görs när det gäller avgifter i hälso- och sjukvården.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

2006-04-03 LS-LED06-115. Landstingsstyrelsens beslut

2006-04-03 LS-LED06-115. Landstingsstyrelsens beslut PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-04-03 LS-LED06-115 34 Landstingsstyrelsens svar på revisionens granskning av landstingets policy/riktlinjer för resor i tjänsten Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

En rättvis hälso- och sjukvård - i hela länet!

En rättvis hälso- och sjukvård - i hela länet! Reservation i landstingsstyrelsen 26 maj 2008, ärende 85 Socialdemokraternas alternativ till preliminär plan och budget 2009-2011 för Landstinget i Uppsala län En rättvis hälso- och sjukvård - i hela länet!

Läs mer

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Beslutat av Regionfullmäktige den 5 november 2014 108 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och andra författningar gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387 Beslutsförslag H Kommunstyrelseförvaltningen Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk Dnr 2012-387 Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Vårdval i primärvården Jämförelse av ersättningsprinciper och förutsättningar för konkurrens i sju landsting och regioner

Vårdval i primärvården Jämförelse av ersättningsprinciper och förutsättningar för konkurrens i sju landsting och regioner Vårdval i primärvården Jämförelse av ersättningsprinciper och förutsättningar för konkurrens i sju landsting och regioner Anders Anell Institutet för ekonomisk forskning, Lunds universitet Frågor i Vinnvård

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-13

Landstingsstyrelsen 1-13 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-06 Landstingsstyrelsen 1-13 Tid: Måndagen den 6 februari 2006, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer