Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av"

Transkript

1 2017 Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av Svensgårdsområdet, fastigheten Edeforsen 1 med flera, Ödåkra, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 oktober 2017 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad ÅR" Beslut om granskning av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR" Beslut om tillstyrkan av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR" Antagen av kommunfullmäktige "DAG månad ÅR" " PARAGRAFNUMMER" Laga kraft "DAG månad ÅR" Genomförandetid till och med "DAG månad ÅR" Samråd Granskning Antagande Laga kraft

2 Detaljplanen redovisas i följande handlingar Denna planbeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser Kontaktuppgifter Lena Gottschalk, plantekniker, Innehåll 1 PLANEN I KORTHET SYFTE SAMMANFATTNING PLANFÖRSLAG BEBYGGELSE TRAFIK ADMINISTRATIVA BESTÄMMELSER KONSEKVENSER BEDÖMNING AV MILJÖPÅVERKAN MILJÖ, HÄLSA OCH SÄKERHET SOCIALA FÖRHÅLLANDEN PLANENS GENOMFÖRANDE PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR BAKGRUND OCH ORGANISATION PLANOMRÅDET SERVICE RIKSINTRESSEN OCH FÖRORDNINGAR TIDIGARE KOMMUNALA STÄLLNINGSTAGANDEN... 10

3 1 Planen i korthet Detaljplanen upprättas i enlighet med Plan och bygglagen (2010:900), enligt beslut om uppdrag i stadsbyggnadsnämnden den 16 februari Lagstödet för planbestämmelserna, utifrån 4 kapitlet plan och bygglagen, framgår under respektive avsnitt i bestämmelserutan. 1.1 Syfte Syftet med detaljplaneändringen är att göra det möjligt att inrymma bostad i gårdsbyggnad samt att anpassa tillåten exploateringsgrad till rådande förhållanden. 1.2 Sammanfattning Den föreslagna ändringen innebär att det blir tillåtet att inreda bostad i gårdsbyggnad samt att utnyttjandegraden höjs något för att stämma överens med den byggnation som finns i området. Ändringen innebär också att ett område för allmänt ändamål utgår. Marken får istället användningen park, vilket överensstämmer med hur marken används idag. A område som övergår till park Gällande detaljplan Konsekvenser Planändringen gör det möjligt för fastighetsägare att inrymma bostad i gårdsbyggnader, i enlighet med aktuella regler för Attefallshus (max 25 m 2 ), samt att en något större utbyggnad per fastighet tillåts inom planområdet. 3 (12)

4 Stadsbyggnadsförvaltningen har bedömt att planens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan enligt 4 kap 34 plan och bygglagen eller 6 kap 11 miljöbalken. Planeringsförutsättningar Planområdet ligger i östra Ödåkra, norr om Björkavägen och är bebyggt med villor. Planområdet är omgivet av småhusbebyggelse och gränsar till grönytor i norr, väster och öster. Väster om planområdet ligger Svensgårdsskolan. Planstatistik Planområdets area: ca 3,9 ha 4 (12)

5 2 Planförslag 2.1 Bebyggelse I gällande detaljplan anges, under markens utnyttjandegrad 5 mom 2: På med F betecknad mark får endast en huvudbyggnad och ett garage eller annan gårdsbyggnad uppföras på varje fastighet. I gårdsbyggnad får bostad inte inrymmas. I ändringen av detaljplanen föreslås att den sista meningen stryks, vilket gör det tillåtet att inreda bostad i gårdsbyggnad. Under samma paragraf, mom 1, regleras hur stor andel av marken som får bebyggas: På med F betecknad mark får högst en femtedel av fastighetens areal bebyggas. Där garage eller förrådsbyggnad förläggs i markplanet får dock, där så prövas lämpligt, högst en fjärdedel av fastighetens areal bebyggas. Denna bestämmelse är inaktuell och svårtolkad. Alla bostadsfastigheter inom planområdet rymmer någon form av komplementbyggnad t ex garage eller förråd och ett antal fastigheter är bebyggda till mer än en femtedel i dagsläget. Planbestämmelsen ersätts med På med F becknad mark får högst 30% av fastighetens areal bebyggas. Inom fastigheten Edeforsen 1 föreslås en mindre ändring av den mark som enligt gällande detaljplan inte får bebyggas (prickmark). På den norra delen av fastigheten, som gränsar mot parken, möjliggör planändringen komplementbyggnader, vilket överensstämmer med aktuella förhållanden. Den del av planförslaget som specifikt berör Edeforsen 1. Marken som ändras från prickmark (mark som inte får bebyggas) till kryssmark (mark som får bebyggas med komplementbyggnad) är rödmarkerad. 2.2 Trafik Planförslaget föreslås inga förändringar för bil, gång eller cykeltrafik. Parkering för tillkommande bostadsbebyggelse inom planområdet ska lösas inom respektive fastighet enligt Helsingborgs stads parkeringsnorm. 2.3 Administrativa bestämmelser Genomförandetid Genomförandetiden är 10 år från den dag ändringen av detaljplanen vinner laga kraft. 5 (12)

6 Genomförandetiden för de delar av detaljplanen som inte omfattas av ändringen av detaljplanen har gått ut. 6 (12)

7 3 Konsekvenser 3.1 Bedömning av miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen bedömer, med vägledning av förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar, att planens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan som avses i 4 kap 34 plan och bygglagen respektive 6 kap 11 miljöbalken. En miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning behöver därmed inte genomföras. Konsekvenserna av planförslaget utreds och beskrivs i denna konsekvensbeskrivning. Sammantaget kan konsekvenserna av planens genomförande inte antas medföra betydande miljöpåverkan. 3.2 Miljö, hälsa och säkerhet Trafikflöden Planförslaget kan komma att innebära en viss ökning av antalet fordonsrörelser i området. Hur stor denna ökning blir avgörs av hur många nya bostäder som inryms i området. Planområdet är dock väl försett med gång och cykelvägar och kollektivtrafik vilket ger goda möjligheter för ett miljövänligt resande. Skola, förskola, handel och service finns inom gång och cykelavstånd. Vattenkvalitet Syftet med miljökvalitetsnormerna för vattenförekomster (ytvatten, grundvatten och skyddade områden) är att tillståndet i våra vatten inte ska försämras och att alla vatten ska uppnå en bestämd miljökvalitet. Aktuellt planområde ligger Vegeåns avrinningsområde. Planens genomförande antas inte påverka miljökvalitetsnormerna för vatten då de förväntade förändringarna av planförslaget är små. 3.3 Sociala förhållanden Befolkning och service Förslaget kan komma att innebära en viss befolkningsökning inom planområdet. Området är väl försörjt med offentlig och kommersiell service och lämpar sig därför väl för förtätning. Tillgång till parker Planområdet är välförsett med grönområden för lek och rekreation. Tillgänglighet Bostadsbebyggelse ska följa Boverkets byggregler, där tillgänglighet är ett tydligt krav. 3.4 Planens genomförande Ekonomi Planändringen fastställer rådande förhållanden och ger fastighetsägare en möjlighet att utveckla sin fastighet. En planavgift kommer att tas ut av Helsingborgs stad i samband med bygglov. 7 (12)

8 De fastighetsägare som vill inrymma bostad i gårdsbyggnad på fastigheten behöver anmäla detta till Helsingborgs stad. 8 (12)

9 4 Planeringsförutsättningar 4.1 Bakgrund och organisation Bakgrund till planändringen Ansökan om planändring har inkommit från ägarna till fastigheten Edeforsen 1 den 24 oktober Ägarna framför ett önskemål om att inrymma en bostad i fastighetens gårdsbyggnad. Beslut i ärendet Stadsbyggnadsnämnden fattade den 16 februari 2017 beslut om planuppdrag. Nämnden beslutade samtidigt att ett begränsat standardförfarande ska tillämpas vid upprättande av detaljplanen. 4.2 Planområdet Planområdet som ligger i östra Ödåkra, norr om Björkavägen, omfattar cirka 3,9 hektar och är bebyggt med villor. Planområdet är omgivet av småhusbebyggelse och gränsar till grönytor i norr, väster och öster. Väster om planområdet ligger Svensgårdsskolan. Ödåkra station planområde Svensgårdsskolan Björkavägen Planområdets läge i Ödåkra. Markägoförhållanden Planområdet omfattas av fastigheterna Edeforsen 1 4, Brattforsen 1 4, Bodforsen 1 4, Smedjeån 1 4, Silverån 1 8, Sikån 1 3 och Smörån 1 5. Samtliga är i privat ägo. I planområdet ingår även fastigheten Ödåkra 4:23 som ägs av Helsingborgs stad. I parken finns en samfälld fastighet (s:2). Delar av planområdet ingår i ett dikningsföretag. 9 (12)

10 Markanvändning Planområdet består av villor i ett utbyggt småhusområde. Ett grönstråk för dagvatten går igenom planområdet. Inom planområdet finns även en elstation. Historik Planområdet byggdes, liksom flera andra grupphusområden i Ödåkra, på 1970 talet. Bebyggelse Inom planområdet finns 32 friliggande villor, likartade grupphus i en våning med gult fasadtegel och platta tak eller sadeltak med låg lutning. På respektive villatomt finns även komplementbyggnader/gårdsbyggnader i form av garage, förråd mm. Trafik Planområdet nås med bil från Björkvägen som är en av Ödåkras övergripande vägar. I anslutning till planområdet finns separata gång och cykelvägar som leder till bl a grönområden, skola och andra verksamheter i orten. Teknisk försörjning Bostadsområdet är kopplat till det kommunala ledningsnätet. Under alla gator inom planområdet finns ledningar för dagvatten, vatten och spillvatten. Även i parkområdet finns ledningar för dagvatten och spillvatten. Området är väl försörjt med brandposter. Bostäderna försörjs av fjärrvärme. Ledningar finns i alla gator inom planområdet. Geotekniska förhållanden Marken i planområdet består av ytligt liggande berg och jord med låg eller normal uranhalt. Dagvatten från planområdet avleds mot Vege å. 4.3 Service Offentlig och kommersiell service I Ödåkra, cirka 600 m från planområdet, finns tandvård, bibliotek, restauranger och dagligvaruhandel. I Väla handelsområde, cirka 1,5 km söder om planområdet, finns ett stort service och handelsutbud, inklusive vårdcentral och dagligvaruhandel. Skola och förskola Alldeles väster om planområdet ligger Svensgårdsskolan med årskurserna F 9. Närmaste förskola är Snöbollsgatans förskola, cirka 300 m från planområdet. 4.4 Riksintressen och förordningar Planområdet omfattas inte av några riksintressen eller andra förordningar. 4.5 Tidigare kommunala ställningstaganden Översiktsplan I Helsingborgs översiktsplan ÖP2010, antagen av kommunfullmäktige den 18 maj 2010 och aktualitetsförklarad den 26 februari 2014, redovisas planområdet som lämpligt för komplement till befintlig stadsbebyggelse och utveckling till blandad stad. 10 (12)

11 Den föreslagna ändringen överensstämmer med intentionerna i ÖP Detaljplaner För planområdet gäller detaljplan för norra delen av Svengårdsområdet i Ödåkra (1283K 10141), vilken redovisar bostadsändamål. Detaljplanen vann laga kraft den 21 februari 1973 och genomförandetiden har gått ut. Planområdet gränsar till detaljplan för del av fastigheten Ödåkra 4:23 (Svensgårdsgatan) (1283K 15979). Detaljplanen omfattar två villafastigheter och användningen är bostad. Detaljplanen vann laga kraft 14 juli 2005 och genomförandetiden har gått ut. I detaljplanen finns ingen bestämmelse som förhindrar bostad i gårdshus. Motsvarande cirka 30% av tomterna får bebyggas. Öster om planområdet gäller detaljplan för fastigheten Ödåkra 4:5 (1283K 10658). Detaljplan för fastigheten Ödåkra 4:5 (1283K 10470) gäller öster och söder om planområdet. Båda planerna anger användningen till bostad och allmänt grönområde. Norr och väster om planområdet gäller detaljplan för fastigheten Ödåkra 4:23 med flera (1283K 10394) som medger bostad, skola (allmänt ändamål) och park. 1283K K K K Gällande detaljplaner Bevarandeplan Arbete med ett bevarandeprogram för Ödåkra pågår och förväntas vara klart under år Bebyggelsen i planområdet är inte med bland de hus som pekats ut som särskilt bevarandevärda, men den sammanhängande grupphusbebyggelsen i Ödåkra beskrivs generellt som viktig 11 (12)

12 för förståelsen av ortens historia. Den visar på samhällsförändringen i Ödåkra och representerar en av efterkrigstidens vanligaste boendeformer. Parkeringsnorm Nuvarande parkeringsnorm för Helsingborgs stad, antagen av kommunfullmäktige 2016, framgår nedan. Ödåkra ligger inom parkeringsnormens zon 4. Parkeringsnormen utgör ett lägsta behov vid exploatering. Det faktiska kravet på antal parkeringsplatser och utformning av dessa bestäms i samband med bygglovet. Parkeringsnorm för bilar (zon 4) p behov + behov för besökare p norm bilar Enbostadshus 2/lgh Två och flerbostadshus: Max 35 kvm 0,2/lgh Max 65 kvm 0,6/lgh + 0,1/lgh 0,7/lgh Max 120 kvm 1,05/lgh + 0,1/lgh 1,15/lgh >120 kvm 1,2/lgh + 0,1/lgh 1,3/lgh Övriga planeringsunderlag Enligt Grönstrukturprogram för Helsingborg, antaget av kommunfullmäktige 26 mars 2014, ligger planområdet inom rekommenderat avstånd till närpark. STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Björn Bensdorp Redestam planchef Emma Olvenmyr planarkitekt 12 (12)

13 Preliminärt granskningsutlåtande Upprättat 13 oktober 2017 Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av Svensgårdsområdet, fastigheten Edeforsen 1 med flera, Ödåkra, Helsingborgs stad Preliminärt granskningsutlåtande Detaljplanens syfte Syftet med detaljplaneändringen är att göra det möjligt att inrymma bostad i gårdsbyggnad samt att anpassa tillåten exploateringsgrad till rådande förhållanden. Samråd Detaljplanen har varit på samråd under tiden 8 september 29 september 2017 samt remitterats till berörda myndigheter med flera. Kända sakägare har fått handlingarna tillsända sig. Länsstyrelsen och lantmäteriet har under samrådet yttrat sig över detaljplanen. Utöver dessa har en remissinstans yttrat sig. Inga skrivelser har kommit från allmänheten. Det preliminära granskningsutlåtandet kommer att kompletteras och färdigställas efter granskningen. Yttranden Inkomna yttranden och skrivelser sammanfattas och kommenteras nedan. Inkomna yttranden finns i sin helhet på stadsbyggnadsförvaltningen. Utan synpunkter på samrådsförslaget Följande har inget att invända mot planförslaget: Öresundskraft AB, 27 september 2017 Myndigheter och statliga verk Länsstyrelsen, 27 september 2017 Länsstyrelsen framför under samrådet följande: Av planbeskrivningen framgår att planområdet är kopplat till det kommunala ledningsnätet för dagvatten, vatten och spillvatten, att dagvatten från planområdet avleds mot Vege å samt att delar av planområdet ingår i ett dikningsföretag. Länsstyrelsen menar att handlingarna behöver kompletteras så att det framgår hur planförslaget kan komma att påverka miljökvalitetsnormerna för vatten och dikningsföretaget Ödåkra. 1 (2)

14 Preliminärt granskningsutlåtande Upprättat 13 oktober 2017 Kommentar: Möjligheten att bygga ytteliggare och därmed hårdgöra nya ytor är mycket begränsad. Påverkan på dikningsföretaget och vattenkvaliten bedöms som ringa. Planbeskrivningen har kompletterats med uppgift om vattenförekomst. Lantmäteriet, 26 september 2017 Lantmäteriet framför under samrådet: Läsbarheten på plankartan bör ökas så att det blir tydligare att ändringen omfattar mer än bara fastigheten Edeforsen 1. Lantmäterimyndigheten har i övrigt inget att erinra på rubricerad stadsplan. Kommentar: Kartan har förtydligats. Sammanfattning Synpunkter som lämnats under samrådet har handlat om: Påverka miljökvalitetsnormerna för vatten och dikningsföretaget Ödåkra. Länsstyrelsen menar att handlingarna behöver kompletteras så att det framgår hur planförslaget kan komma att påverka miljökvalitetsnormerna för vatten och dikningsföretaget Ödåkra. Möjligheten att bygga ytteliggare och därmed hårdgöra nya ytor är mycket begränsad så påverkan på dikningsföretaget och vattenkvaliten är försumbar. Kartan svårläst. Lantmäterimyndigheten tycker att kartan är svårläst. Kartan har ändrats för att bli mer lättläst. Ändringar efter samrådet Följande ändringar har gjorts efter samrådet. Plankartan har förtydligats. Planbeskrivningen har kompletterats med uppgifter om dagvattnet. Kvarstående synpunkter Inga kvarstående invändningar finns från samrådet. STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Björn Bensdorp Redestam planchef Lena Gottschalk plantekniker 2 (2)

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av 2017 Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av Svensgårdsområdet, fastigheten Edeforsen 1 med flera, Ödåkra, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 8 augusti 2017

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 19 februari 2016 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Ankarstocken 4 Hittarp, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 9 december 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE

ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Kattarp 12:11 m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 oktober 2015 ENKELT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ramlösa Hälsobrunn mm

Ramlösa Hälsobrunn mm Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av stadsplan (1283K-10684) för Ramlösa Hälsobrunn mm Ramlösa, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 augusti 2017 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-12709) för fastigheten Grottekvarnen 1, Raus Södra, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet

Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet Dnr:710/2018 Upprättad 8 augusti 2018 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet avseende upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

Drottninghög västra 1, Underlag för planuppdrag

Drottninghög västra 1, Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Drottninghög västra 1, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Detaljplanen syftar till att pröva möjligheten till att uppföra bostäder

Läs mer

KATSLÖSA 14:3, RYDEBÄCK

KATSLÖSA 14:3, RYDEBÄCK Ändring av detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten KATSLÖSA 14:3, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 30 april 2016 ENKELT PLANFÖRFARANDE Samråd Granskning

Läs mer

Samråd. Antagen av. "DAG månad ÅR" Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014

Samråd. Antagen av. DAG månad ÅR Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014 Upprättadd 19 november 2014 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Tillägg till detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten RYA 1:30, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Gäddan 15, Tågaborg N Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att, genom en ändring

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för del av fastigheten Motorn 10 med flera Olympia, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 27 september 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Kretsloppet 1, Mörarp

Kretsloppet 1, Mörarp Dnr:01064/2018 Upprättad 4 december 2018 Upphävande av detaljplan (1283K-13614) för Kretsloppet 1, Mörarp Helsingborgs stad VASATORPS GOLFBANA MÖRARP Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 4 december

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-7564) för del av Bergaområdet (Musköten 9 och 15), Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen är att upphäva tomtindelningarna

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att utveckla Ödåkras västra delar

Läs mer

Masten, Norr, Helsingborg

Masten, Norr, Helsingborg Dnr: 371/2017 Ändring av detaljplan för del av kvarteret Masten, Norr, Helsingborg Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 14 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

Ärendet. bebyggelse inom. att tillämpa samt. bety- 29 januari Christian Orsing Ordförande. Bilagor Begäran om. planändring.

Ärendet. bebyggelse inom. att tillämpa samt. bety- 29 januari Christian Orsing Ordförande. Bilagor Begäran om. planändring. HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 29 januari 2015 Ärende nr Handläggare: Nina Begovic, 042-100 52 94 Stadsbyggnadsnämnden Planuppdrag för fastigheterna Klostret 18 ochh 20, Slottshöjden, helsingborgs

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Fleninge 24:32 m fl, Fleninge

Fleninge 24:32 m fl, Fleninge Ändring av detaljplan (1283K-16437) för del av fastigheten Fleninge 24:32 m fl, Fleninge Helsingborgs stad Planområdets läge i kommunen Planbeskrivning Upprättad den 7 januari 2019 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Oden 1 med flera, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med planändringen är att pröva möjligheten till förtätning

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Filborna 28:3 m fl Fredriksdal, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till bostadsbebyggelse

Läs mer

Planbeskrivning Antagandehandling

Planbeskrivning Antagandehandling MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADS- FÖRVALTNINGEN DIARIENR SBN 2013-173 0126K-15694 Planbeskrivning Antagandehandling Ändring av detaljplan för Del av kv. Agenten (Agenten 25) Kommundel Snättringe Miljö- och

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Upprättad 3 april 2016 Detaljplan för fastigheten Ankarstocken 4 Hittarp, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 april 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-15840) för del av fastigheten Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DP 437 Dnr MSN 2007/92 214 (Tidigare Dnr ONÄ 2005/23 214) PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg av detaljplan DP 167- NO Hedvigslund, Älta 35:63 m. fl., Jaktstigen 5/Björkvägen 26, Nacka

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Väla 7:4 med flera Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra vidare utveckling av Väla

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Kärnan mellersta 1 och 9, Centrum, Underlag för planuppdrag

Kärnan mellersta 1 och 9, Centrum, Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Kärnan mellersta 1 och 9, Centrum, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att bekräfta pågående användning

Läs mer

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom utpekat område för tilläggsplanen. Endast angiven utnyttjandegrad och placering är tillåten. Tilläggsplanen ska alltid läsas tillsammans med Detaljplan för del av

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande.

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande. Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP Halvorstorp TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Plankontoret Upprättad i oktober 2014 ANTAGEN

Läs mer

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län Dnr KS 140/2007 Detaljplan för fastigheten Åsen 1:69 i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Upprättad 2007-11-19 Kommunkansliet Antagen 2008-03-11 Laga kraft 2008-04-14 2 (8) Dnr

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 19:1 M FL UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 19:1 M FL UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD TILLÄGG TILL DETALJPLAN 15497 FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 19:1 M FL UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 28 juni 2010 Redaktionellt ändrad 8 september 2010 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

KATSLÖSA 14:3, RYDEBÄCK

KATSLÖSA 14:3, RYDEBÄCK Granskningshandling Ändring av detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten KATSLÖSA 14:3, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 28 juni 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN FASTIGHETEN ÖDÅKRA 4:4, M FL ÖDÅKRA, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 01238/2010 BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN SÖKANDE Mark och exploateringsenheten, Helsingborgs stad. SYFTE Detaljplanen syftar till

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden 1 (5) SAMRÅDSHANDLING MSN 2017/168 Standardförfarande Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden Upprättad på planenheten i april 2018 Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN BÖLJAN 3 CENTRUM, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 1146/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE JM fastighets AB SYFTE Detaljplanen upprättat för att pröva möjligheten att uppföra två flerbostadshus

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Dnr:1793/2013 Upprättat den 21 juli 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 DP 507 Dnr MSN 2010/36-214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 Enkelt planförfarande

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Fastigheten Tyresö 1:13

Fastigheten Tyresö 1:13 Stadsbyggnadsförvaltningen Sofia Landberg, Planarkitekt Samrådshandling maj, 2017 Dnr 2017KSM0457 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BROBÄNKEN ETAPP 10 FÖR: Fastigheten Tyresö 1:13 Inom

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Tillägg till plankarta

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun 1 (4) Planbeskrivning DP 596 Dnr MSN 2015/87-214 Standardförfarande Ändring av PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer