Guide för workshop. identifiera och strukturera faktorer som orsakar stress och adressera dem i en åtgärdsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Guide för workshop. identifiera och strukturera faktorer som orsakar stress och adressera dem i en åtgärdsplan"

Transkript

1 Guide för workshop identifiera och strukturera faktorer som orsakar stress och adressera dem i en åtgärdsplan

2 Allmänna förutsättningar för workshopen Före workshop: förbered en inledning Formulera syfte och mål med workshopen, och förbered frågeställningen som gruppen ska arbeta med. Detta kan göras av chefen/ledaren tillsammans med eller utan den utsedda mötesledaren. Fundera också på om arbetet ska kopplas till LiU:s strategikarta och medarbetarundersökningen och på vilket sätt. Före workshop: utse en mötesledare Utse en mötesledare som ansvarar för att leda workshopen framåt och som eventuellt tar hand om materialet. (Alternativt kan någon annan ta hand om materialet). Mötesledaren kan vara vem som helst i gruppen, och ansvarar för att processen drivs framåt så att gruppen tillsammans når det man föresatt sig. Mötesledaren har förberett sig på processen som är beskriven i denna guide. Möblering Möblera så att deltagarna enkelt kan växla mellan individuellt arbete och arbete i grupper. Möblera lokalen exempelvis i öar med 4 7 platser i varje ö. Gruppering i smågrupper Under processens gång kommer ni att diskutera/arbeta i mindre grupper. Det är lämpligt att hålla antalet deltagare i varje grupp till mellan fyra och sju. Den som leder mötet (mötesledaren) ingår inte i någon grupp utan har som uppgift att leda processen framåt. Grupperna kan vara heterogena eller homogena exemplevis avseende medarbetarens roll/funktion. Material OH-pennor till alla, post-it lappar, whiteboard. Papper att dela ut: Individuell reflektion, i A4-format, ett ex till varje deltagare och några i reserv. Gruppens sammanställning, i A3-format, c:a 10 ex per grupp. Åtgärdsplan för hantering av stressorsaker på arbetsplatsen, ett ex per grupp och några i reserv, i A3-format eller elektroniskt i word-format. Tidsåtgång Den totala tiden för att gå igenom alla moment uppskattas vara c:a 4 timmar. Kaffepaus Tips: avsätt tid för bensträckare och kaffepaus. Om förväntingar och om hur resultatet ska tas vidare Under er workshop kommer många faktorer som orsakar stress att tas upp. Ni kommer att behöva göra prioriteringar inför det fortsatta arbetet att ta hand om åtgärdsförslagen. Det är därför viktigt att diskutera era gemensamma förväntingar och vad som är realistiskt att adressera. Chefen funderar i förväg hur denna diskussion kan föras vid workshopens avslutande och hur resultatet ska tas vidare.

3 Processen steg för steg Steg 1: Inledning Mötesledaren berättar om processen, syftet med workshopen, själva upplägget och de tidsmässiga förutsättningarna för arbetet. Räkna med att detta steg tar c:a 20 minuter. Frågeställningen är följande Vad är det i din arbetssituation som orsakar negativ stress? Anledningen till att frågan är vitt formulerad är att den ska fånga upp ett så brett spektrum som möjligt av orsaker till stress (exempelvis många parallella kurser, nya krav i lärarrollen, rapporteringskrav, ekonomiska faktorer etc.). Problematisera gärna kring begreppet stress. Vad betyder exempelvis positiv stress respektive negativ stress för er. Ta några minuter till att resonera kring vad frågeställningen betyder för er, i smågrupperna. Behöver något förtydligas? Fånga upp frågor och kom överens om eventuella kompletterande förtydliganden som behöver göras. Förstärk gärna frågeställningen genom att skriva på den på whiteboard eller blädderblock. Resultatet av detta steg är att deltagarna i gruppen upplever frågeställningen som tydlig och formulerad på ett sätt så att alla känner att den kan användas under workshopen. Steg 2: Individuell reflektion Individuell reflektion Besvara frågeställningen: Vad är det i din arbetssituation som orsakar negativ stress? Områdesrubriker Mötesledaren delar ut pappret Individuell reflektion till alla deltagare. Samtidigt ställs den fråga som gruppen enats om. Frågan ska uppfattas som riktad till var och en i rummet. Fundera sedan på om du kan dela in de olika faktorerna i områden och vilken rubrik du skulle sätt på dessa områden. (Ex på områden; Arbetsbelastning, stöd, kompetensutveckling, ekonomiska/finansiella frågor, anställningsförhållanden, kommunikation, arbetsklimat, fysisk arbetsmiljö.) Frågeställningen: Vad är det i din arbetssituation som orsakar negativ stress? (Eller den nya frågeställning som gruppen enats om) Varje deltagare skriver ned faktorer som orsakar upplevd negativ stress, i form av korta meningar, på det papper som delades ut. Be deltagarna att gärna skriva många olika orsaker och betona vikten av att vara så konkret som möjligt då det underlättar det fortsatta arbetet. Exempel, Jag saknar stöd i ekonomiska frågor detta behöver konkretiseras genom att ange t ex i hur tar jag fram en budget eller i hur kan jag få hjälp med att ta fram en rapport. Ett annat exempel: Upplevelse av bristande kommunikation behöver konkretiseras med vi känner inte till vilka beslut som fattas på avdelningen eller vi reflekterar aldrig över hur vi har det. Be deltagarna utgå från sin egen situation så att inga faktorer förbises. Ange en tidsram på c:a 7 minuter. När tiden är ute, tillsäkra att alla är klara.

4 Mötesledaren ber därefter deltagarna att fundera på om de kan dela in de olika faktorerna de skrivit ned i områden med rubriker, exempelvis ekonomiska/finansiella frågor, kommunikation, studentrelationen, anställningsförhållanden, samarbete. Ange en tidsram på c:a 5 minuter till denna del. När alla verkar klara, gå vidare till nästa steg i processen. Resultatet av detta steg är att alla deltagare antecknat de faktorer som orsakar stress och så långt som möjligt funderat ut områden att dela in dem i och rubriksätta. Steg 3: Delge de individuella reflektionerna i de mindre grupperna gruppens sammanställning Mötesledaren delar c:a 5 ex av papperet Gruppens sammanställning till varje grupp. Gruppens sammanställning Skriv rubrik för det område ni identifierat och de underliggande stressfaktorer som er grupp antecknat. Ett område per blad. Deltagare i gruppen: Område: Be varje grupp att utse en person som för anteckningar och någon som presenterar det i nästa steg. Varje deltagare berättar för de andra i sin grupp om de stressfaktorer och de områdesrubriker han/hon funderat ut. Använd gärna rubrikerna som hjälp i diskussionen. Den som utsetts att föra anteckningar skriver på de utdelade papperen det som kommer fram i deltagarnas presentationer. Använd ett papper per områdesrubrik som gruppen funnit. Fortsätt att vara så konkreta som möjligt. (Detta för att underlätta fortsatt arbete i nya konstellationer utifrån egna val av område/en.) Medge ca 30 minuter till detta. Om många smågrupper finns, be grupperna markera och presentera de tre för dem viktigaste faktorerna per område. Medge några minuter för detta. Resultatet av detta steg är ett antal ifyllda papper från varje grupp, vart och ett med ett område och de stressfaktorer som deltagarna i smågruppen identifierat. Det kan hända att ett papper, dvs. ett område, bara innehåller en deltagares stressfaktorer. Här är det lämpligt att ta en fikapaus.

5 Steg 4: Presentation och sammanslagning i plenum Detta steg syftar till att samtliga gruppers områdesrubriker och dess innehåll ska visas för alla i rummet. Samtliga gruppers papper sätts upp på whiteboard eller vägg på ett hyggligt ordnat sätt. En grupp börjar med att en representant går fram och presenterar ett av gruppens papper/områden (ev de tre viktigaste faktorerna inom området). Mötesledaren frågar för att förstå och låter de andra grupperna ställa frågor. Därefter frågas det om några andra grupper varit inne på samma tankegång. Om två eller fler grupper har samma områdesrubriker sätts dessa i anslutning till varandra och presenteras i en följd. Syftet är att samtliga i rummet ska få en bild av vilka stressfaktorer som lyfts upp i de olika grupperna. Fortsätt sedan till nästa grupp för att höra om de områdesrubriker som kommit fram där. Mötesledaren avslutar detta steg med att summera vilka områden som kommit fram i grupperna. Medge c:a 40 minuter för detta. (Tidsåtgången för detta steg är avhängig antal deltagare). Resultatet av detta steg är att samtliga grupper presenterat sina områdesrubriker med underliggande innehåll och att områden som identifierats av flera grupper satts upp på samma plats i rummet. Steg 5: Deltagare väljer område att arbeta vidare med Syftet med detta steg är att deltagarna grupperar om sig utifrån vad var och en vill arbeta vidare med. Fördela områdena (dvs samtliga papper med namnet Gruppens sammanställning ) på väggarna i rummet. Närliggande områden sätts upp intill varandra. Varje deltagare väljer nu ett område/en grupp av områden genom att gå till den plats där området/områdena anslagits. Forma grupper i lämplig storlek. Om ett område inte samlar några deltagare så behöver gruppen besluta om hur detta ska hanteras. Är området inte relevant och kan avskrivas eller hanteras det vid annat tillfälle? Resultatet av detta steg är att samtliga deltagare har valt vilket område/vilken grupp av områden han/hon vill arbeta med.

6 Identifierade stressfaktorer Steg 6: Arbeta i grupp för att ta fram en åtgärdsplan Sätt er i de nya grupperna som bildats utifrån valda arbetsområden. Gruppernas uppgift är nu att arbeta fram en åtgärdsplan med hjälp av frågorna i mallen Åtgärdsplan för hantering av stressfaktorer på arbetsplatsen. Frågorna i mallen lyder: På vilket sätt kan jag/vi på avdelningen reducera denna stressfaktor? Om denna stressfaktor inte kan hanteras inom avdelningen, till vilken del av LiU:s organisation ska den kanaliseras och vad konkret behöver göras? Om vi på avdelningen eller LiU i stort inte har förutsättningar att hantera denna stressfaktor, hur kan jag/vi förhålla oss till den? Tänk på att vara så konkreta som möjligt. Använd en mallen/åtgärdsplan för ett område. Om väldigt många stressfaktorer framkommit under ett område kan ni prioritera vilka ni vill arbeta vidare med. Utgå exempelvis ifrån begreppen genomförbarhet och effekt när ni diskuterar hur ni ska göra prioriteringarna. Medge ca 45 minuter till detta. Mötesledaren behöver troligtvis ha koll på tiden och påminna om hur mycket tid som återstår. Detta för att säkerställa att så många stressfaktorer som möjligt blir adresserade. Resultatet av detta steg är att grupperna tagit fram en åtgärdsplan för det område/den grupp av områden man valt att arbeta med. Åtgärdsplan för hantering av stressfaktorer Inom området: Inst./Avd. Datum: (utifrån tidigare diskussioner) På vilket sätt kan jag/vi på avdelningen reducera denna stressfaktor? Vem och när klart? (Ex tona ned, förtydliga, börja/sluta med) Om denna stressfaktor inte kan hanteras inom avdelningen, till vilken del av LiU:s organisation ska den kanaliseras och vad konkret behöver göras? Vem och när klart? Om vi på avdelningen eller LiU i stort inte har förutsättningar att hantera denna stressfaktor, hur kan jag/vi förhålla oss till den?

7 Steg 7: Presentera åtgärdsplanerna för samtliga Detta steg syftar till att samtliga gruppers åtgärdsplaner och dess innehåll ska presenteras så att alla får ta del av vad grupperna kommit fram till. Samtliga planer sätts upp på whiteboard och en grupp börjar med att en representant för gruppen presenterar planens innehåll. Mötesledaren frågar för att förstå och låter deltagarna ställa frågor. Medge c:a 30 minuter för kortfattade presentationer (5 10 minuter per grupp, eventuellt max 2 3 åtgärder per grupp). Resultatet av detta steg är att samtliga deltagare fått ta del av alla gruppers åtgärdsplaner. Avslutning Workshopen avslutas med att mötesledaren eller chefen sammanfattar vad som gjorts hittills. Chefen tar upp en diskussion om förväntingar, om hur resultatet kan tas vidare och om vad nästa steg är. Här behövs ett klargörande kring vilka eventuella prioriteringar som behöver göras, vem som ansvarar för de olika åtgärderna, samt när åtgärdsplanerna ska följas upp och utvärderas.

8 PROCESSENS SJU STEG 1. Inledning 2. Individuell reflektion kring en frågeställning 3. Delge de individuella reflektionerna i smågrupper gruppens sammanställning 4. Presentation och sammanslagning i plenum 5. Deltagare väljer område att arbeta vidare med 6. Arbeta i grupp för att ta fram åtgärdsplaner 7. Presentera åtgärdsplaner för samtliga Denna processbeskrivning omfattar inte de nästkommande stegen. Sammanföra åtgärdsplanerna till en gemensam plan Prioritera och genomföra åtgärderna Följa upp åtgärdsplanen

Medarbetarsamtal Chefer och medarbetare

Medarbetarsamtal Chefer och medarbetare Medarbetarsamtal Chefer och medarbetare Chef / ledarsansvar STEG 1: ORGANISERA STEG 2: FÖRBEREDA STEG 3: GENOMFÖRA STEG 4: UTVÄRDERA STEG 5: FÖLJA UPP Medarbetaransvar Medarbetarsamtal på LiU Medarbetarsamtalet

Läs mer

Samtalsmodeller och verktyg för handledningssamtal och kollegialt lärande. Läslyftet Handledarutbildning 2018/19

Samtalsmodeller och verktyg för handledningssamtal och kollegialt lärande. Läslyftet Handledarutbildning 2018/19 Samtalsmodeller och verktyg för handledningssamtal och kollegialt lärande Läslyftet Handledarutbildning 2018/19 Utvärdering av Läslyftet har visat Viktigt att handledaren: Skapar struktur för samtalen

Läs mer

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten Medarbetaren i samverkan medarbetarsamtalet Malmö högskolas samverkansavtal med Dnr Mahr 19-2012/488 har verksamheten och medarbetarna i fokus. Det ställer krav på ledarskap och medarbetarskap, två begrepp

Läs mer

Så här kan ni arbeta med materialet om umgänge

Så här kan ni arbeta med materialet om umgänge Så här kan ni arbeta med materialet om umgänge I denna bilaga får ni stöd i hur ni kan arbeta med materialet om umgänge. Här finns förslag på övningar och olika modeller för reflektion samt förslag på

Läs mer

Vägledning för genomförande av

Vägledning för genomförande av Vägledning för genomförande av En workshop om digital mognad i samhällsbyggnadsprocessen Digibarometer För att få en bra start på digitaliseringsarbetet behöver organisationen hitta sin startposition,

Läs mer

Handbok för att genomföra OR-processen (Ordning & Reda)

Handbok för att genomföra OR-processen (Ordning & Reda) Handbok för att genomföra (Ordning & Reda) Processmöte genomförandet Börja med att berätta om bakgrunden till. Tuttava är en arbetsmetod utarbetad av Institutet för Arbetshygien i Helsingfors och som anpassats

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Arbetsmöte 1. Vi arbetar med vår värdegrund

Arbetsmöte 1. Vi arbetar med vår värdegrund Om arbetsmöten Arbetsmötena handlar om hur vi ska arbeta för att värdegrunden ska ge resultat, det vill säga att de äldre personer som vi ger stöd och omsorg kan ha ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Läs mer

Vägledning till samtalsledaren. En guide i sju steg till facilitering

Vägledning till samtalsledaren. En guide i sju steg till facilitering till facilitering till facilitering Denna guide är tänkt som en förklaring och ett enkelt verktyg till att leda ett bra samtal om interkulturella frågor i Kompetensverkstaden. Syftet är att du lättare

Läs mer

Leda digitalisering 12 oktober Ale

Leda digitalisering 12 oktober Ale Leda digitalisering 12 oktober Ale Program för dagen Check in Gå igenom och diskutera metoden effektkedja Bensträckare Check out Diskutera intervjuer FIKA! Planera genomförandet av effektkedjan Välja modul

Läs mer

Checklista utbildningar och andra möten. Best practice 2013, Mongara AB

Checklista utbildningar och andra möten. Best practice 2013, Mongara AB Checklista utbildningar och andra möten Best practice 2013, Mongara AB Vi vill med detta dokument ge dig som håller föreläsningar, informationsmöten och utbildningar några tips som ger dig möjlighet att

Läs mer

TILL ÄMNESGRUPPEN. Ett upplägg för fem träffar. Vinster med kollegialt lärande

TILL ÄMNESGRUPPEN. Ett upplägg för fem träffar. Vinster med kollegialt lärande TILL ÄMNESGRUPPEN Tycker du att det skulle vara givande att läsa och arbeta med boken tillsammans med andra? Detta kapitel är tänkt som ett underlag för det kollegiala arbetet med att utveckla läsundervisningen.

Läs mer

Vilka serviceupplevelser vill ni skapa i er verksamhet?

Vilka serviceupplevelser vill ni skapa i er verksamhet? SID 1(6) Vilka serviceupplevelser vill ni skapa i er verksamhet? Service är ett begrepp som rymmer mycket. I Helsingborg finns en servicepolicy som är antagen av kommunfullmäktige. Den beskriver vilket

Läs mer

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 03: Aktörsgemensamma former Utbildningsmaterialet är tänkt att vara ett stöd till dig som ska planera

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

DIGIBAROMETER. Workshop om digital mognad

DIGIBAROMETER. Workshop om digital mognad Workshop om digital mognad Digibarometern För att få en bra start på digitaliseringsarbetet behöver organisationen hitta sin startposition, det vill säga beskriva hur långt man har kommit i sin digitala

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Arbetsdokument: Skriv ett kommunikationskontrakt

Arbetsdokument: Skriv ett kommunikationskontrakt Arbetsdokument: Skriv ett kommunikationskontrakt Detta arbetsdokument innehåller följande: Tips och råd kring kontraktets innehåll Förslag till agenda för kontraktsformuleringen Prioriteringslista Kommunikationskontraktet

Läs mer

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Tydliggör roller och ansvar (3 min), och SAM-hjulet.

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Tydliggör roller och ansvar (3 min), och SAM-hjulet. DEL 1: Roller och ansvar Modulen inleds med det övergripande målet för modul 5 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna för dagen. När ska ni börja, sluta

Läs mer

HANDLEDNING FÖR UTBILDARE

HANDLEDNING FÖR UTBILDARE HANDLEDNING FÖR UTBILDARE Det är upp till dig som kursledare att bestämma hur du på bästa sätt ska få deltagarna att nå upp till kursens mål då kursen avslutas. Här kommer tips på hur du kan lägga upp

Läs mer

Att som lärare utveckla kunskap om och förmåga att stödja alla elevers språkoch kunskapsutveckling.

Att som lärare utveckla kunskap om och förmåga att stödja alla elevers språkoch kunskapsutveckling. Att som lärare utveckla kunskap om och förmåga att stödja alla elevers språkoch kunskapsutveckling Josefin.nilsson@orebro.se Att som lärare utveckla kunskap om och förmåga att stödja alla elevers språk-

Läs mer

Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ. Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015

Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ. Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015 Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015 utvecklingssamtal 3 Utvecklingssamtal vägledning och riktlinjer Utvecklingssamtal är ett förberett

Läs mer

Fokusprocessen -instruktioner 1

Fokusprocessen -instruktioner 1 Fokusprocessen -instruktioner 1 Inför Fokusprocessen Med resultatet i hand börjar nu den viktigaste delen i processen, nämligen att förbättra ert arbetsklimat. I ett första steg ska ni diskutera resultatet

Läs mer

Workshop Tvärtomtänk Inför workshopen: Vid uppstart av workshopen Genomförande av workshopen Efter workshopen

Workshop Tvärtomtänk Inför workshopen: Vid uppstart av workshopen Genomförande av workshopen Efter workshopen Workshop Tvärtomtänk Detta är ett workshopupplägg som kan användas i klasser eller andra grupperingar. Det är ett roligt och tidsstyrt sätt att hitta lösningar på olika utmaningar/frågeställningar. Inför

Läs mer

Förslag studiecirkelupplägg för Frisk och fri

Förslag studiecirkelupplägg för Frisk och fri Förslag studiecirkelupplägg för Frisk och fri Förslaget bygger på fyra träffar men materialet Frisk och fri är flexibelt så det går också att träffas färre gånger och istället lite längre tid. Se detta

Läs mer

Manual och instruktioner Workshop Arbetsplatslärande DigIT. Workshop arbetsplatslärande 1 timme Arbetsplatslärande våren 2018 ESF PROJEKT DIGIT

Manual och instruktioner Workshop Arbetsplatslärande DigIT. Workshop arbetsplatslärande 1 timme Arbetsplatslärande våren 2018 ESF PROJEKT DIGIT Manual och instruktioner Workshop Arbetsplatslärande DigIT Workshop arbetsplatslärande 1 timme Arbetsplatslärande våren 2018 ESF PROJEKT DIGIT Workshop arbetsplatslärande 1 timme Workshop arbetsplatslärande

Läs mer

Temadag om suicidprevention

Temadag om suicidprevention Temadag om suicidprevention Manual för att utbilda personal Kurskod: HiS14 30 mars 2017 www.uppdragpsykiskhälsa.se Manual för att utbilda personal 1 (11) Innehållsförteckning Kapitel 1 Om den här manualen

Läs mer

HANDBOK TANKESMEDJA. - en modell för möten mellan forskning och praktik

HANDBOK TANKESMEDJA. - en modell för möten mellan forskning och praktik HANDBOK TANKESMEDJA - en modell för möten mellan forskning och praktik VAD ÄR EN TANKESMEDJA? använd metoden när ni vill... En mötesplats mellan forskare och praktiker. Deltagare väljs utifrån ämnet för

Läs mer

Medarbetarenkäten 2013 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2013 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2013 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Vindelns kommun. Medarbetarenkäten är

Läs mer

Manual till att hålla utvecklingssamtal

Manual till att hålla utvecklingssamtal Manual till att hålla utvecklingssamtal Inledning tillbakablick Arbetsmiljö hälsa Uppdrag uppgifter Utvecklingsplan Februari 2014 2(9) Inledning I denna manual beskrivs utvecklingssamtalets syfte uppbyggnad.

Läs mer

Dialog Gott bemötande

Dialog Gott bemötande Socialtjänstlagen säger inget uttalat om gott bemötande. Däremot kan man se det som en grundläggande etisk, filosofisk och religiös princip. Detta avsnitt av studiecirkeln handlar om bemötande. Innan vi

Läs mer

Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. En beskrivning av dess steg (Manual) Förbereda. Organisera. Genomföra och dokumentera

Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. En beskrivning av dess steg (Manual) Förbereda. Organisera. Genomföra och dokumentera Utvecklingssamtal vid Umeå universitet En beskrivning av dess steg (Manual) Organisera Förbereda Genomföra och dokumentera Uppföljning av utvecklingsplan Personalenheten februari 2017 Utvecklingssamtal

Läs mer

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Tydliggör roller och ansvar (3 min), och SAM-hjulet.

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Tydliggör roller och ansvar (3 min), och SAM-hjulet. DEL 1: Roller och ansvar Modulen inleds med det övergripande målet för modul 5 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna för dagen. När ska ni börja, sluta

Läs mer

Att göra ett bra jobb

Att göra ett bra jobb Att göra ett bra jobb kort sammanfattning Kartläggningsstöd för att ta fram kompetensutvecklingsbehovet inför ENTRIS 2.0 Att göra ett bra jobb kort sammanfattning bygger på häftet Att göra ett bra jobb

Läs mer

Förslag studiecirkelupplägg för Frisk och fri, nätoch fysiska träffar.

Förslag studiecirkelupplägg för Frisk och fri, nätoch fysiska träffar. Förslag studiecirkelupplägg för Frisk och fri, nätoch fysiska träffar. Förslaget bygger på fyra träffar där man träffas två gånger fysiskt och två gånger på nätet. Se detta som ett förslag men anpassa

Läs mer

En samling i storgrupp. på brännpunkterna

En samling i storgrupp. på brännpunkterna En samling i storgrupp med fokus på brännpunkterna SAMTALA OM BISKOPSBREVET OM DIAKONI Diakoni är självklar i kyrkans liv. Just därför är det också viktigt att vi fortlöpande samtalar om vad diakoni betyder,

Läs mer

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Åtgärda och följ upp (3 min), och SAM-hjulet.

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Åtgärda och följ upp (3 min), och SAM-hjulet. DEL 1: Åtgärda och följa upp Modulen inleds med det övergripande målet för modul 4 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna för dagen. När ska ni börja, sluta

Läs mer

Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Idéns upplägg Förslaget till ny idé om hälsosam vårdmiljö består av två delar. Den första delen är en inledning där följande finns med: Vårdförbundets

Läs mer

Handledarguide för arbetsplatsträffar Visuell dialog

Handledarguide för arbetsplatsträffar Visuell dialog Handledarguide för arbetsplatsträffar Visuell dialog Innehåll 1. Arbetsplatsträffens informella del Visuell dialog... 3 2. Allmänna förutsättningar... 5 3. Loopens olika steg... 6 4. Förslag på frågor

Läs mer

Information. Utvecklingssamtal. Enköpings kommun

Information. Utvecklingssamtal. Enköpings kommun Information Utvecklingssamtal Enköpings kommun Utvecklingssamtal i Enköpings kommun Till dig som är chef: Medarbetarna är den viktigaste resursen i organisationen. Hur våra verksamheter ser ut och fungerar

Läs mer

Medarbetarsamtal. Chefer och medarbetare. Chefsansvar. Medarbetaransvar. STEG 2: Genomföra. STEG 3: Utvärdera. STEG 4: Följa upp.

Medarbetarsamtal. Chefer och medarbetare. Chefsansvar. Medarbetaransvar. STEG 2: Genomföra. STEG 3: Utvärdera. STEG 4: Följa upp. Medarbetarsamtal Chefer och medarbetare Chefsansvar STEG 1: Förbereda STEG 2: Genomföra STEG 3: Utvärdera STEG 4: Följa upp Medarbetaransvar Medarbetarsamtal på LiU Medarbetarsamtalen är ett led i det

Läs mer

Eleverna diskuterar vilka personer deras familj består av.

Eleverna diskuterar vilka personer deras familj består av. Storylinens namn: Nya Grannar Storyline Nyckelfrågor Aktivitet Organisation Material Resultat 1. Familjerna a) Läraren talar om för Grupper om 4-5 elever eleverna att de ska tänka sig att varje grupp är

Läs mer

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 05: Att stå värd för en inriktnings- och samordningsfunktion Utbildningsmaterialet är tänkt att

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms sdf Administrativa avdelningen Tjänsteanteckningar Dnr: 291-2017-1.6. Sida 1 (10) 2017-08-109 Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning, Stockholm

Läs mer

Är det några som inte känner varandra i gruppen är det bra att hitta ett sätt att presentera deltagarna. Här kommer några förslag:

Är det några som inte känner varandra i gruppen är det bra att hitta ett sätt att presentera deltagarna. Här kommer några förslag: Allmänna pedagogiska tips För dig som ska leda en grupp och söker inspiration eller variation följer här några tips som kan vara användbara för att börja ett möte eller utbildningstillfälle, värma upp

Läs mer

Om mentorsverksamheten i matematik

Om mentorsverksamheten i matematik Om mentorsverksamheten i matematik Varje mentorstillfälle ska vara schemalagt en gång i veckan, med minst en föreläsning och en lektion innan varje tillfälle. Detta ger att studenterna kommer till mötet

Läs mer

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Undersöka (2 min), och SAMhjulet.

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Undersöka (2 min), och SAMhjulet. DEL 1: Undersöka arbetsmiljön Modulen inleds med det övergripande målet för modul 2 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna för dagen. När ska ni börja,

Läs mer

Medarbetarsamtal vid KI

Medarbetarsamtal vid KI Medarbetarsamtal vid KI Riktlinjer med kompletterande anvisningar för medarbetarsamtal vid KI Bilaga 1a Medarbetarsamtal 1; Mål och utveckling exempel på frågor - chefer Bilaga 1b Medarbetarsamtal 1; Mål

Läs mer

Behåll, utveckla, avveckla, övrigt

Behåll, utveckla, avveckla, övrigt Avsluta Oavsett om det är en kort aktivitet eller en verksamhet som pågår under en längre tid så är det viktigt att regelbundet stämma av vad deltagarna tycker och koppla tillbaka till de syftet, mål och

Läs mer

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 06: Stöd till inriktnings- och samordningsfunktion Utbildningsmaterialet är tänkt att vara ett stöd

Läs mer

Diskussionsmaterialet i workshoppen består av tre delar: a. Utgångsläget b. Vår nya inriktning c. Så blir vi Socialdemokraterna framtidspartiet

Diskussionsmaterialet i workshoppen består av tre delar: a. Utgångsläget b. Vår nya inriktning c. Så blir vi Socialdemokraterna framtidspartiet Syftet med workshopen är att deltagarna ska få göra hela resan som ligger bakom inriktningen Socialdemokraterna framtidspartiet. De ska också få möjlighet att reflektera kring vad den innebär för dem själva

Läs mer

SIPBox. Ett verktyg för samordning

SIPBox. Ett verktyg för samordning SIPBox Ett verktyg för samordning HandläggarBox Innehåll Innehåll Kort 1 Vad är en SIP? "Vad är SIP" förklarar vad en SIP är och varför SIP används. Kort 2 SIPProcessen En förklaring de steg som SIPprocessen

Läs mer

Motionsverkstad. Ett workshopmaterial som vänder sig till socialdemokratiska föreningar och klubbar i Stockholms stad

Motionsverkstad. Ett workshopmaterial som vänder sig till socialdemokratiska föreningar och klubbar i Stockholms stad Motionsverkstad Ett workshopmaterial som vänder sig till socialdemokratiska föreningar och klubbar i Stockholms stad Inledning/syfte Så här gör du Det här behöver du Workshopen Vad gör vi nu? Avslut Nu

Läs mer

Workshop ENKLA ÄRENDEN

Workshop ENKLA ÄRENDEN Workshop ENKLA ÄRENDEN Denna handledning kan användas som inspiration eller ramverk för att arrangera möten eller workshops i anslutning till webbseminariet om ENKLA ÄRENDEN som arrangeras av kommittén

Läs mer

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA Innehållsförteckning: Inledning... 3 Avsnitt 1: Organisationskulturen i dag... 4 Avsnitt 2: Vad behöver vi göra för att få en sund organisationskultur?...

Läs mer

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA Innehållsförteckning: Inledning... 3 Avsnitt 1: Organisationskulturen i dag... 4 Avsnitt 2: Vad behöver vi göra för att få en sund organisationskultur?...

Läs mer

UTVECKLINGSSAMTAL. Chefens förberedelser inför utvecklingssamtal

UTVECKLINGSSAMTAL. Chefens förberedelser inför utvecklingssamtal UTVECKLINGSSAMTAL Chefens förberedelser inför utvecklingssamtal Detta är ett stödmaterial för planering och förberedelser av utvecklingssamtal och innehåller tre delar: 1. Syfte med utvecklingssamtal 2.

Läs mer

Våldsbejakande extremism. Ett utbildningsmaterial för socialtjänstens arbete med barn och unga vuxna Studiehandledning

Våldsbejakande extremism. Ett utbildningsmaterial för socialtjänstens arbete med barn och unga vuxna Studiehandledning Våldsbejakande extremism Ett utbildningsmaterial för socialtjänstens arbete med barn och unga vuxna Studiehandledning Denna publikation skyddas av upphovsrättslagen. Vid citat ska källan uppges. För att

Läs mer

Checklista workshopledning best practice Mongara AB

Checklista workshopledning best practice Mongara AB Checklista workshopledning best practice Mongara AB Detta dokument ska ses som ett underlag för vilka frågeställningar vi jobbar med inom ramen för workshopledning. I dokumentet har vi valt att se processen

Läs mer

Medarbetarenkäten 2014 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2014 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2014 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Storumans kommun. Medarbetarenkäten är

Läs mer

Handlingsplan i arbetsmiljöarbete läsåret 2016/2017

Handlingsplan i arbetsmiljöarbete läsåret 2016/2017 Handlingsplan i arbetsmiljöarbete läsåret 2016/2017 Almby/Brickebacken grundsärskola 1-9 Örebro kommun Grundskoleförvaltningen HANDLINGSPLAN ARBETSMILJÖARBETET LÄSÅRET 16/17 2 Handlingsplan i arbetsmiljöarbete

Läs mer

EXCELLENS PASSION HANDLINGSKRAFT. Utvecklingssamtal i praktiken Riktlinjer och råd för både medarbetare och chefer

EXCELLENS PASSION HANDLINGSKRAFT. Utvecklingssamtal i praktiken Riktlinjer och råd för både medarbetare och chefer EXCELLENS PASSION HANDLINGSKRAFT Utvecklingssamtal i praktiken Riktlinjer och råd för både medarbetare och chefer Inledning och läsanvisning I detta dokument finns KI:s riktlinjer beträffande utvecklingssamtal

Läs mer

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Riskbedöma (2 min), och SAMhjulet.

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Riskbedöma (2 min), och SAMhjulet. DEL 1: Riskbedöma Modulen inleds med det övergripande målet för modul 3 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna för dagen. När ska ni börja, sluta och ta

Läs mer

Körschema för OSA-utbildningen

Körschema för OSA-utbildningen Körschema för OSA-utbildningen Här finns stöd för dig som ska planera och genomföra Suntarbetslivs OSA-utbildning. Du hittar en översikt över hela utbildningen samt ett körschema för alla delar med förslag

Läs mer

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Undersöka (3 min), och SAMhjulet.

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Undersöka (3 min), och SAMhjulet. DEL 1: Undersöka arbetsmiljön Modulen inleds med det övergripande målet för modul 2 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna för dagen. När ska ni börja,

Läs mer

Utifrån förra periodens uppdrag och plan; vad har uppnåtts och vad har inte uppnåtts?

Utifrån förra periodens uppdrag och plan; vad har uppnåtts och vad har inte uppnåtts? SIDA 1/8 UTVECKLINGSSAMTAL Datum: STRUKTUR OCH INNEHÅLL 1) TILLBAKABLICK Reflektera över det föregående årets medarbetaruppdrag och dialoger. Blicka tillbaka på arbetsprestation och resultat i förhållande

Läs mer

Medarbetarsamtal. chef och medarbetare. Medarbetare: Ansvarig chef: Datum för samtal:

Medarbetarsamtal. chef och medarbetare. Medarbetare: Ansvarig chef: Datum för samtal: Mitt medarbetarsamtal Medarbetare: Ansvarig chef: Datum för samtal: Medarbetarsamtal mellan chef och medarbetare Juseks medarbetarsamtal Medarbetar är ett genomtänkt, väl förberett och regelbundet återkommande

Läs mer

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage. Genom enastående ledarskap och kreativitet

Läs mer

Förenkla helt enkelt

Förenkla helt enkelt FÖR ER SOM GENOMFÖR Förenkla helt enkelt INFORMATION OM GENOMFÖRANDET Förenkla helt enkelt 1 Utbildningens syfte Ett bra lokalt företagsklimat bidrar till sysselsättning och att det skapas resurser till

Läs mer

Ny i industrin STUDIEHANDLEDNING. Prevent

Ny i industrin STUDIEHANDLEDNING. Prevent Ny i industrin STUDIEHANDLEDNING Innehållsförteckning Börja här!...3 Inledning...4 Om webbutbildningen...5 Webbutbildningens syfte... 5 Att få tillgång till webbutbildningen... 5 Innehåll och disposition...

Läs mer

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda ÖVNING: Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda I denna övning får vi möjlighet att fundera kring vad jag själv och vi som grupp kan göra för att bidra till en välkomnande och inkluderande

Läs mer

Handledning UMEÅ UNIVERSITET. Tips och råd till dig som ska leda diskussioner om värdegrunden vid Umeå universitet. Handledning Personalenheten

Handledning UMEÅ UNIVERSITET. Tips och råd till dig som ska leda diskussioner om värdegrunden vid Umeå universitet. Handledning Personalenheten Sid 1 (5) Tips och råd till dig som ska leda diskussioner om värdegrunden vid Umeå universitet Sid 2 (5) Inledning Som statligt anställda vid Umeå universitet ska vi i det dagliga arbetet följa de lagar

Läs mer

OTW UTBILDNING SÅ BESTÄLLER DU EN BRA KURS

OTW UTBILDNING SÅ BESTÄLLER DU EN BRA KURS OTW UTBILDNING SÅ BESTÄLLER DU EN BRA KURS TIPS DIG SOM SKA KÖPA EN UTBILDNING 8 SAKER ATT HÅLLA KOLL PÅ 1 FORMULERA TYDLIGA MÅL Lägg energi på att beskriva vad du vill uppnå med kursen. På så sätt kan

Läs mer

Vägledning till samtalsledaren. Teoritext

Vägledning till samtalsledaren. Teoritext Teoritext Vad är facilitering? Ordet facilitera kommer från latinets facilis som betyder att underlätta. Det som underlättas är en grupps väg från A till B - det vill säga processen - fram till det mål

Läs mer

Process 1: Drömscenario! Fråga: Vad vill vi ha inflytande över? Presentera frågeställningen, skriv tydligt upp den på whiteboarden.

Process 1: Drömscenario! Fråga: Vad vill vi ha inflytande över? Presentera frågeställningen, skriv tydligt upp den på whiteboarden. Process 1: Drömscenario! Fråga: Vad vill vi ha inflytande över? Presentera frågeställningen, skriv tydligt upp den på whiteboarden. Syftet med processen är att få fram så mycket idéer som möjligt, som

Läs mer

Förslag körschema för utbildning Frisk och fri

Förslag körschema för utbildning Frisk och fri Förslag körschema för utbildning Frisk och fri Förslaget på körschema är på totalt 8 timmar som då förslagsvis kan delas upp på en och en halv dag Inledning (ca 30 minuter) Förslag på innehåll: Hälsa deltagarna

Läs mer

HANDLEDNING FÖR UTBILDARE

HANDLEDNING FÖR UTBILDARE HANDLEDNING FÖR UTBILDARE SISU IDROTTSBÖCKER Det är upp till dig som kursledare att bestämma hur du på bästa sätt ska få deltagarna att nå upp till kursens mål då kursen avslutats. Här kommer tips på hur

Läs mer

Talarmanus Bättre arbetsmiljö / Presentation

Talarmanus Bättre arbetsmiljö / Presentation Sid 1 av 5 Bilden visar utbildningens övergripande och detaljerade mål. Detaljerade mål: Samverka i arbetsmiljöfrågor genom att: Ha kännedom om lagar, regelverk, avtal och föreskrifter kring förhållanden

Läs mer

Tidshantering. Effektiva studievanor och aktivt lärande

Tidshantering. Effektiva studievanor och aktivt lärande Tidshantering Effektiva studievanor och aktivt lärande Effektiva studier/aktivt lärande Planering Terminsplanering Läsperiodplanering Veckoplanering Att göra-listor Resurser 50 h/vecka = 25 h/kurs Tidshantering

Läs mer

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Undersöka (3 min), och SAMhjulet.

Introducera ämnet med hjälp av filmen, Undersöka (3 min), och SAMhjulet. DEL 1: Undersöka arbetsmiljön Modulen inleds med det övergripande målet för modul 2 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna för dagen. När ska ni börja,

Läs mer

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage. Genom enastående ledarskap och kreativitet

Läs mer

Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal

Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal 2013-09-25 Personalavdelningen Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal 1 (7) Utvecklingssamtal Utvecklingssamtal ska vara ett återkommande samtal som sker i dialog mellan medarbetare

Läs mer

8. Allmänt om medarbetarsamtal. Definition

8. Allmänt om medarbetarsamtal. Definition 8. Allmänt om medarbetarsamtal Definition En förberedd regelbundet återkommande dialog mellan chef och medarbetare syftande till att utveckla verksamhet och individ och som präglas av ömsesidighet. (A

Läs mer

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator 2016

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator 2016 DigIT Analys och planeringsfasen Information och lathundar Till chef och koordinator 2016 Innehåll 1. Information kring förankring och kartläggning i DigIT:s analys- och planeringsfas... 2 2. Workshop

Läs mer

Förenkla helt enkelt

Förenkla helt enkelt FÖR ER SOM GENOMFÖR Förenkla helt enkelt INFORMATION OM GENOMFÖRANDET Förenkla helt enkelt 1 Utbildningens syfte Ett bra lokalt företagsklimat bidrar till sysselsättning och att det skapas resurser till

Läs mer

Introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) Introduktion

Introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) Introduktion DEL 1: Introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) Modulen inleds med det övergripande målet för modul 1 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Bilaga. Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. Mall till stöd för utvecklingssamtal. Personalenheten 2012-03-30

Bilaga. Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. Mall till stöd för utvecklingssamtal. Personalenheten 2012-03-30 Bilaga Utvecklingssamtal vid Umeå universitet Mall till stöd för utvecklingssamtal Personalenheten 2012-03-30 Genomföra och dokumentera Genomför dina samtal utifrån tre tidsperspektiv Tillbakablick Nuläge

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Datum 2018-10-25 Ärendenr Medarbetarsamtal stöddokument för chef och medarbetare Ett medarbetarsamtal är ett planerat, förberett och framåtsyftande personligt samtal mellan chef

Läs mer

Checklista för handledning vid praktik

Checklista för handledning vid praktik Checklista för handledning vid praktik Innan praktikanten börjar Innan praktikanten börjar behöver verksamheten vara förberedd. Det är viktigt att utse roller, vem eller vilka som är handledare och vilken

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Vägen till väggen. - Diskussionsmaterial

Vägen till väggen. - Diskussionsmaterial Ch e fer Vägen till väggen - Diskussionsmaterial 1 Likgiltighet, irritation, ångest, trötthet, huvudvärk, magont, dåligt minne, sömnsvårigheter, minskad sexlust, dra sig undan sociala kontakter, negativa

Läs mer

Presentera kursledarna Ge deltagarna möjlighet att presentera sig (9 min)

Presentera kursledarna Ge deltagarna möjlighet att presentera sig (9 min) Presentera kursledarna Ge deltagarna möjlighet att presentera sig (9 min) 1 Gå igenom agenda Var tydlig med praktikaliteter (toaletter, lokal för fika etc.) (2 min) 2 Gå igenom kursens utgångspunkter med

Läs mer

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2012-04-03

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2012-04-03 PERSONALHANBOK atum 1(6) RIKTLINJER FÖR GENOMFÖRANE AV MEARBETARSAMTAL Allmänt Medarbetarsamtal är ett samtal mellan arbetstagare och personalledare. et kan genomföras enskilt och ska ske minst en gång

Läs mer

Förberedelsematerial för utvecklingssamtalet / M1. 1. Dåtid återblickar på året som gått.

Förberedelsematerial för utvecklingssamtalet / M1. 1. Dåtid återblickar på året som gått. Förberedelsematerial för utvecklingssamtalet / M1 Som en förberedelse inför vårt utvecklingssamtal ber jag dig reflektera över frågorna. Du är inte begränsad till dessa frågor. Frågeformuläret ska inte

Läs mer

18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN!

18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN! 18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN! En viktig hörnsten i ett företag är att ha en bra möteskultur. Det har skrivits spaltmil om hur man ska tänka när man har ett möte. Nu har vi sammanfattat en

Läs mer

Thomas Mejtoft Teknikutveckling i ett affärsmässigt perspektiv, 15hp

Thomas Mejtoft Teknikutveckling i ett affärsmässigt perspektiv, 15hp Thomas Mejtoft Teknikutveckling i ett affärsmässigt perspektiv, 15hp Engineering in a Business Context, 15.0 Credits Uppgifter till träff om projekt- och affärsidé Skapa grupper för arbetet på kursen Formulera

Läs mer

Underlag vid medarbetarsamtal

Underlag vid medarbetarsamtal Datum Dnr 1(5) 2015-01-21 Underlag vid medarbetarsamtal Mallar inför och under medarbetarsamtal Enheten för personal och kompetens 2015-01-21 Postadress: Besöksadress: Telefon: 08-519 540 00 Box 50007

Läs mer

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar

PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar PM till utbildningsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 08: Rollen som inriktnings- och samordningskontakt (ISK) Utbildningsmaterialet är tänkt att vara

Läs mer

Visions utbildning En styrelse som gör skillnad

Visions utbildning En styrelse som gör skillnad Visions utbildning En styrelse som gör skillnad Inledning Syftet med detta körschema är att ge dig som kursledare/utbildare vägledning kring ämnesavsnitt, metoder, övningar och tidsangivelse. Kompassens

Läs mer