Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl."

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter Johansson Övriga deltagande:agneta Svensson, näringslivschef 13 Maria Thiery Wase, näringslivsenheten 13 Hans Lundberg, näringslivsenheten 13 Helena Strandberg, personalchef 14 Claes Hultgren, kommunchef Catrin Marsell, sekreterare Justerare Torbjörn Parling Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 17 mars 2014 Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 8-15 Ordförande Per Gruvberger Justerande Torbjörn Parling Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 10 mars 2014 ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Anslagsdatum: 17 mars 2014 Datum för anslags nedtagande:8 april 2014 Förvaringsplats Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 juni Kommunfullmäktige 16 maj Au 8 Au 43 Kf 33 Dnr 2013/82 Motion ang. yrkesintroduktion för ungdomar I motion inkommen till kommunkansliet 16 april 2013 anför Michael Helmersson (FP) följande: Den höga ungdomsarbetslösheten är ett allvarligt problem, så också i vår kommun. Enligt Arbetsförmedlingens statistik för mars månad 2013 var 47 öppet arbetslösa och 129 involverade i program med aktivitetsstöd bland unga i intervallen 18 till och med 24 år. Oavsett politisk ideologisk bakgrund borde väl de flesta vara överens om att arbetslösheten är alldeles för hög och resulterar i kostnader långsiktigt för såväl den enskilde som samhället som helhet. Vi vet att en hel del görs för att förbättra situationen bland andra av Arbetsförmedlingen och kommunen. Hittillsvarande insatser räcker uppenbarligen inte. Folkpartiet Liberalerna har energiskt lyft frågan i hela landet. Kort kan man beskriva problembilden att tröskeln in på arbetsmarknaden måste bli lägre och utanförskapet brytas. Ett gott exempel på hur detta kan göras finns i ett avtal mellan Teknikföretagen och IF Metall från november Detta avtal ligger till grund för såväl alliansens uppmärksammade initiativ i Sollentuna som för Volvo AB:s satsning under tre år för att ge unga chansen till en betald utbildning och en framtid inom produktionsindustrin. Det är min uppfattning att även vår kommun ska ta initiativ till en yrkesintroduktion för ungdomar upp till 24 år inom relevanta delar av kommunens verksamheter enligt de premisser som finns inom gällande avtal mellan arbetsmarknadens parter. En sådan möjlighet föreligger inom gällande avtal mellan SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och facket Kommunal. Naturligtvis förutsätter detta förhandlingar lokalt med berört fackförbund. Mot bakgrund av ovanstående yrkar jag att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att skyndsamt utreda förutsättningarna för en yrkesintroduktion för unga i kommunens verksamheter och att kommunstyrelsen uppmanas att snarast återkomma till fullmäktige med ett förslag i enlighet med motionens intentioner.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 juni Kommunfullmäktige 16 maj Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till personalavdelningen. Beslutsexp: Pers. I tjänsteskrivelse lämnar personalchefen Helena Strandberg yttrande enligt följande: I Filipstad är det tyvärr många unga som drabbats av arbetslöshet. Det ligger naturligtvis i hela samhällets intresse att ändra detta utanförskap till att bli en etablering i arbetslivet. Kommunen är givetvis en viktig aktör i detta arbete, samt har också ett intresse i egenskap av arbetsgivare. Kommunen söker aktivt identifiera målgrupper och finansieringar för hur vi kan förflytta både yngre och äldre människor från det utanförskap arbetslöshet innebär. Som ett led i detta arbete pågår för närvarande bla Lärling 2.0 och Ung i Filipstad som båda är projekt riktade till ungdomar. Ung i Filipstad är ett projekt som drivs av Filipstads Kommun och finansieras av Filipstads Kommun och arbetsförmedlingen. Ung i Filipstad fångar in alla yrkesområden inom kommunal verksamhet. Lärling 2.0 drivs av Region Värmland, ESF och AF och riktar sig mot ungdomar i såväl privat, statlig och kommunal verksamhet. I motionen efterfrågas initiativ till yrkesintroduktion enligt centralt avtal. Dessa avtal är visserligen intressanta men riktar sig enbart till vård och omsorgsverksamheten. SKL har nyligen gjort en enkät till kommunerna om hur de avser att tillämpa de båda centrala avtalen som rör yrkesintroduktion (BUI och BAL). 200 av kommunerna svarade på enkäten och av dem uppgav ca 20% att de under 2014 ämnar inför dessa avtal. Samtidigt har 53% av kommunerna svarat att de i nuläget inte kan bedöma om de ska införa avtalen eller ej.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars De båda avtalen som rör yrkesintroduktion är intressanta och finns med i det pågående utvecklingsarbetet. Kommunen har för avsikt att teckna dessa avtal som ett steg i i utvecklingen. Nuvarande bedömning är dock att dessa endast kommer kunna tillämpas i begränsad omfattning. Förslag till beslut att tjänsteskrivelsen utgör svar på motionen. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att med förvaltningens svar anse motionen besvarad.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Kommunfullmäktige 14 november Au 9 Au 91 Kf 103 Dnr 2013/186 Motion angående införandet av tidsbegränsad anställning för chefstjänstemän i Filipstads kommun I motion 30 oktober 2013 anför Marcos Ciscar (FIL) följande: Bakgrund: Ny statistik från SCB visar att andelen med tidsbegränsad anställning ökar. 61 procent av kvinnorna och 39 procent av männen i åldern har tidsbegränsad anställning, t ex projektanstäilning eller vikariat. Högre upp i åldrarna ser det annorlunda ut. 93,1 procent av män år som arbetar har en fast anställning. För kvinnor är motsvarande siffra 94 procent. Statistiken visar också att arbetare i högre grad har en tidsbegränsad anställning än tjänstemän - 18 procent gentemot 9,3 procent. Motivering: Då FIP vill arbeta för att Filipstads kommun ska vara en jämställd och jämlik kommun bör anställningsformen för chefstjänstemän ses över. Vi vill minska skillnaderna i arbetsvillkor och lön mellan könen samt mellan arbets- och åldersgrupper inom kommunen. Därför föreslår vi en tidsbegränsad anställning motsvarande två mandatperioder för chefstjänstemän i Filipstads kommun. Vid tidsperiodens utgång utlyses tjänsten på nytt och får ej ånyo sökas av den som tidigare haft den. Detta för att främja en livskraftig kommunal förvaltning och ge fler möjlighet att söka dessa tjänster. Vidare bör undersökas, t ex efter ett år, hur den ny tillträdde på chefstjänstemannaposten presterar gentemot en handfull punkter därav en budget i balans samt uppfyllandet av arbetsplatskriterier är centralt vid utvärderingen. Vid otillfredsställande resultat sägs vederbörande upp från posten. Denna modell används med framgång av bl a Gullspångs kommun. Filipstads kommun måste säkerställa att vi har den bästa kompetensen på dessa poster och meningen är inte att kommunen ska tillhandahålla välbetalda chefsposter på livstid. Mot bakgrund av detta föreslår Filipstadspartiet: - Att ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda införandet av tidsbegränsad anställning av chefstjänstemän i Filipstads kommun med en tidsperiod av max två mandatperioder samt utreda en utvärdering av dessa efter ett års anställning.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Kommunfullmäktige 14 november Att vid förslag om nej till motionen presentera kärnfulla argument om varför Filipstads kommun inte bör ha denna framgångsrika modell. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till Personalchefen. Beslutsexp: Pers. I tjänsteskrivelse lämnar personalchefen Helena Strandberg yttrande enligt följande: Motionen belyser flera delar av Filipstads Kommuns utmaningar som arbetsgivare. Vi kommer inom de närmaste åren få hantera en betydande mängd pensionsavgångar i alla led. Detta kommer ställa krav på oss som arbetsgivare att vara ett attraktivt alternativ i konkurrens med både privat och offentlig sektion. Att då vid rekrytering av chefer endast erbjuda en tidsbegränsad anställning som kan komma att avslutas redan efter ett år, bedöms synnerligen försvåra framtida chefsrekryteringar. Om man ändå skulle välja en sådan lösning bedöms den vara dyrare och också i motionens skrivelse i vissa fall strida mot rådande arbetsrätt. Gullspångs Kommun nämns i motionen och de har utifrån sina tidigare situationer valt en modell med tidsbegränsade anställningar för förvaltningschefer. Det är dock inte något som tillämpas för kommunala chefer generellt. Till skillnad mot motionärens förslag bedömer personalavdelningen att insatser bör göras i förbättrande snarare än försämrande syfte. Fokusering skall alltså istället ske på att erbjuda bättre anställningsvillkor för vissa grupper, snarare än sämre för andra. I sammanhanget kan konstateras att det bland de yngre medarbetarna finns personer som nu påbörjar sin yrkesbana.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars De första anställningarna är inte sällan vikariat, projekt eller andra tidsbegränsade anställningar. I dagsläget finns dock ett pågående arbete för att söka finna förbättrade anställningsvillkor för våra vikarier. Förslag till beslut Att tjänsteskrivelsen utgör svar på motionen. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen avslås.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 oktober Kommunfullmäktige 11 september Au 10 Au 69 Kf 73 Dnr 2013/166 Motion ang. utveckling av samarbete mellan socialförvaltningen, stiftelsen Filipstadsbostäder och kommunens fastighetsavdelning I motion inkommen till kommunkansliet 3 september 2013 anför Christer Olsson (M), Benny Persson (C ) och Björn Stålhammar (FP) följande: I Filipstads kommun liksom i många andra kommuner är det brist på bostäder till människor som befinner sig i social knipa av någon anledning, det kan t.ex vara alkoholmissbruk eller drogmissbruk som är orsaken till svårigheterna att få bostad. Många hyresvärdar är ofta skeptiska till att upplåta lägenheter till missbrukare, eftersom man då riskerar att andra hyresgäster flyttar på grund av de olägen-heter som kan uppstå. Kommunen är dock enligt Socialtjänstlagen skyldig att se till att människor som vistas i kommunen har ett boende om inte detta kan ordnas på annat sätt. Socialförvaltningens handläggare upplever ofta stora svårigheter med att få fram lägenheter till bostadslösa som också har sociala problem. Det är därför angeläget att finna strukturer för hur detta ska gå till på bästa och enklaste sätt. Undertecknade yrkar mot bakgrund av ovanstående ; att Kommunfullmäktige beslutar att uppdra åt kommunstyrelsen att utreda möjligheterna att finna former för att utveckla samarbetet mellan Socialförvaltningen, Stiftelsen Filipstadsbostäder och kommunens egen Fastighetsavdelning för att underlätta anskaffandet av bostäder till människor som befinner sig i social knipa. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till chefen för Teknik & service. Beslutsexp: I N-P

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars I tjänsteskrivelse lämnar chefen för teknik & service yttrande enligt följande: Kommunen har låtit studera situationen och kan konstatera att för närvarande finns ingen av kommunen känd person i Filipstad som inte har angiven bostadsadress. Detta förhållande kan dock ändras snabbt och bostadslöshet för utsatta personer kan uppstå. Bostadssituationen i Filipstad har de senaste åren blivit mer och mer ansträngd. För närvarande finns bara någon enstaka lägenhet ledig i Stiftelsen Filipstadsbostäders lägenhetsbestånd i Filipstad, Nykroppa och Persberg om man även inkluderar ett antal lägenheter som är direkt uthyrt till Migrationsverket. I Lesjöfors finns för närvarande mellan lediga lägenheter inom Stiftelsen Filipstadsbostäders lägenhetsbestånd, men även här är utvecklingen sådan att andelen tomma lägenheter minskar. Situationen hos övriga lägenhetsinnehavare i kommunen pekar på samma utveckling med allt färre tomma lägenheter och viss brist på bostäder i vissa attraktiva områden. Stiftelsen Filipstadsbostäder hyr idag ut ett 30 tal lägenheter via Socialförvaltningen till särskilt behövande i kommunen. Socialförvaltningen, Stiftelsen Filipstadsbostäder och kommunens fastighetsavdelning har idag regelbundna möten för att diskutera gemensamma frågor bostadsfrågor. Vid dessa möten diskuteras även lägenhetsfrågan för särskilt utsatta. Gemensamt anser vi att denna arbetsform fungerar bra, men trots detta kan ibland tillfälliga problem uppstå att tillmötesgå akuta behov av bostadslöshet med hänsyn till ovan ansträngda bostadssituation i kommunen. Förslag till beslut Att yttrandet utgör svar på motionen och att den därmed anses besvarad. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att med förvaltningens svar anse motionen besvarad.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Au 11 Dnr 2014/43 Bokslut 2013 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ekonomienheten har sammanställt det ekonomiska utfallet för 2013 inom kommunstyrelsens arbetsutskotts verksamhetsområde. Av sammanställningen framgår att utskottets verksamhet inklusive kommunfullmäktige redovisar ett resultat om -63 tkr. Kommunchef Claes Hultgren presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna redovisningen samt att överlämna materialet till kommunstyrelsen för vidare beredning och beslut. Beslutsexp: EK

11 Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Beslutsexp: Länsstyrelsen Nykroppa- Storfors FVF Au 12 Dnr 2014/42 Ansökan om bidrag ur fonderade bygdemedel Nykroppa- Storfors FVF Länsstyrelsen meddelar i remiss 26 februari 2014 att till Länsstyrelsen har inkommit en ansökan från Nykroppa-Storfors FVF ang. bidrag ur fonderade bygdemedel. Enligt 9 (SFS1998:928) förordningen om bygde- och fiskeavgifter ska samråd ske med berörda kommuner innan beslut fattas om bidrag. Länsstyrelsen anhåller om att kommunen avger yttrande senast Av ansökan framgår att sökt belopp utgör 19 tkr och att totalkostnaden för projektet uppgår till 38 tkr. Arbetsutskottet beslutar att ej uttala någon erinran mot att bidrag beviljas enligt ansökan från Nykroppa-Storfors FVF.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Au 13 Dnr 2014/57 Näringslivsfrågor Planen för Skola Arbetsliv presenterades av Maria Thiery Wase. Den är upprättad i olika delar för olika åldersgrupper. Omfattningen av verkställigheten och hur implementeringen skett diskuterades varvid det konstaterades att respektive rektor ansvarar för genomförande och näringslivskontoret bistår rektorerna med företagskontakter och bokningar. Vidare redovisas aktuellt läge i projektet Ung i Filipstad. Suada Hisenaj har tillträtt som projektledare och en deltagare har nu övergått från praktik till anställning. Information om projektet Bike in Värmland. Hans Lundberg redogör för den förstudie Region Värmland finansierar för att undersöka möjligheten att stärka Värmland som cykeldestination. Filipstads kommun är projektägare och medsökande kommuner är Karlstad, Grums, Kil, Hammarö, Forshaga, Arvika, Storfors och Kristinehamn. Övriga intresserade är klustret Paper Province och Visit Värmland. Målsättning är att ansökan till Regionala fonden skall kunna ske under september månad. LONA-ansökan har inlämnats från Filipstads kommun angående förstudie gällande Brattforsheden. Hans Lundberg informerar om att syftet är att belysa ansvarsförhållande, investeringsmedel och åtgärdsprogram för kvalitetsmärkning respektive tillgänglighetsanpassning.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Au 14 Dnr 2014/28 Personalfrågor Personalchef Helena Strandberg presenterar avtalsläget inför årets lönerevision. Jämförelser med andra Värmlandskommuner och löneutveckling inom olika yrken de senaste åren diskuterades. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att extra personalutskott sammanträder 17 mars efter budgetberedningen.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars Au 15 Delgivning 1. Permutation av Stiftelsen Belöningsanstalten för tjänstefolk inom Filipstads stad och Färnebo härads kommuner Dnr 2014/44 2. Översyn av riksintresseområden för friluftsliv Dnr 2013/ Inbjudan till seminarium Det skall vara ett gott liv för oss som bor här, Kil 2 april. Arbetsutskottet beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna samt att utse Torbjörn Parling för att delta i seminarium punkt 3.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45 Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson Harry Johansson Peter

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19. Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.35 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars 2016 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-10.57 Ajournering 09.46-10.02 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.00 Ajournering 09.50-10.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) ej 78

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari 2012 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-13.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 november 2007 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Björn Stålhammar

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Plats och tid: Lektionssalen, Spångbergshallen kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Hans Nahlbom Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD)

Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-17.20 Beslutande Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Ersättare

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari 2017 1 (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 08.00-12.00 Ajournering 09.10-09.25, 11.05-11.15 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10-10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10-10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10-10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Sammaträdesdatum 17 augusti 2011 1 (8) Plats och tid: Servicehuset Ugglan, Lesjöfors kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-13 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 13 mars 2012, klockan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj 2016 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.57 Ajournering kl. 10.05-10.22 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare)

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Plats och tid Kalkningsförbundets kontor 12:45-15:00 Beslutande Ej närvarande Anders Eriksson, Forshaga Helena Anshammar, Sunne Irene R-Karlsson, Hagfors Gerd Karlsson, Arvika Bengt-Olov Persson, Filipstad

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.45 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman (s) Ann-Marie

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13) Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13) Plats och tid: Lektionssalen Spångbergshallen kl 13.30-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman Sune Carlsson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl.15.00-15.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni 2017 1 (5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 9.00 11.57 Ajournering kl:10.07-10.25, 11.35-11.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordf Torbjörn

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 ) Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-11.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Ersättare: Övriga deltagande: Inger Johansson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \,

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \, HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 08.30-12.00 och 13.00-15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04 1(20) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 8.30-9.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Bertil

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.00 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Mats Rydby,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december (13)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.02-11.30 Ajournering kl.10.15-10.20 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Musikskolan, kl 17.30-19.30 ande Kenth Wengholm (M) Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) justerande Maria Maric (KD) tjänstgörande ersättare för T. Johansson Ann Hall Gustafsson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 15.00 18.00 1 (25) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(15) Plats och tid Töllstorp, kl. 14.00-15.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 28 oktober 2009 1 (6)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 28 oktober 2009 1 (6) Kultur- och föreningsutskottet 28 oktober 2009 1 (6) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Harry Johansson Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11) Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.30-11.00 Beslutande: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk Owe Karlson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 juni 2008, klockan 17.00-17.40 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lennart Eriksson (s) Linda Axäng

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer