Universitetsledningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Universitetsledningen"

Transkript

1 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Universitetsledningen KONTAKTPERSON: Magnus Petersson, universitetsledningens stab

2 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Öka vårt samarbete och vår samverkan såväl inom högskolesektorn som med det omgivande samhället. Utveckla metoder och modeller för att synliggöra forskningens samhälleliga påverkan Öka vår samverkanskapacitet genom att medverka i flera av Vinnovas program, och i dessa, beakta jämställdhetsperspektivet Tydliggöra beredningsprocesserna för strategiska forsknings- och samverkansfrågor genom att inrätta en forskningsnämnd Medverkan i nedanstående Vinnovaprojekt: Hur kan universiteten integrera globala målen i alla sina aktiviteter och strategier? (AGERA) Hur kan medborgare skapa data och använda vetenskapliga metoder för att stärka det demokratiska deltagandet i forskning?(arcs) Hur hanterar universitetet kunskap och nya frågeställningar som skapas genom samverkansarenor (tematiska mötesplatser)? (MUSA) Vad är rollen för strategiska partnerskap? (SPETS) Hur kan universitet finansiera samverkansprojekt? (SAFIR) Hur kan forskare få en möjlighet att spendera tid hos en gästorganisation som en Redovisning under (18)

3 del av deras forskning eller undervisning? (PAUS) Hur kan universitetens system för kvalitetsutvärdering inkludera samverkansaktiviteter? (SKÖN) Hur kan kunskapstillgångar bättre fångas in och hanteras? (IMP) Hur kan samverkansskicklighet uppmärksammas och värderas i de akademiska karriärsystemen? (MERSAM) Genomfört aktivitet kring definition av samverkan relaterat till meritvärdering vid rektors strategimöte november Säkerställa en väl fungerande infrastruktur för forskning. Följa upp planer och regelverk för långsiktig finansiering, ledning, styrning och utveckling av forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet. Enligt GUs policy och regelverk lämnar GU-gemensamma infrastrukturer in en årlig verksamhetsrapport där bland annat användande följs upp. Uppföljning enligt plan Följa upp hur forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet används. Deltar i URFI och har därmed möjlighet att gemensamt påverka och samordna infrastrukturernas framtid. GU deltar i infrastrukturansökningar från VR. I kommande utlysning Effekt kan ännu inte bedömas. 3 (18)

4 förväntas GU delta i ett femtontal ansökningar. Fortsatt deltagande i samverkan kring nationell forskningsinfrastruktur inom Universitetens Referensgrupp för forskningsinfrastruktur (URFI). GU deltar i en nyetablerad handläggargrupp som arbetar för att förenkla processer kring hantering av infrastrukturer; behovsinventeringar, ansökningar och avtal Initiera en handlingsplan/ policy för hantering av forskningsdata inom GU. GU har initierat DAU som har i uppdrag att skapa ett stöd för att tillgängliggöra forskningsdata öppet vid GU. Fortsatt arbeta för kvalitetsdriven forskning och kreativa forskningsmiljöer. Öka vår externfinansiering, särskilt internationell finansiering, på samtliga vetenskapsområden. En lokal koordinator för SNIC har utsetts. Koordinatorns roll är att utveckla och etablera användarstöd. Initiera RED19 RED19 pågår. Självvärderingar och rekommendationer kommer att användas under 2019 för kvalitetsåtgärder och strategiarbete för forskning och Aktivt delta i internationella nätverk och benchmarka nationellt och internationellt. samverkan GU medverkar i en rad olika nätverk, däribland AURORA, SGroup och Eutopia. Inom nätverken har en rad olika aktiviteter genomförts med deltagande av både forskare och studenter. Det aktiva Redovisning under 2019 Deltagandet i nätverken har gett studenter och forskare utblickar och möjlighet till fördjupad omvärldsbevakning. Nätverken för även GU närmare den europeiska diskussionen om 4 (18)

5 deltagandet har möjliggjorts genom de stimulansmedel som rektor skjutit till. Samtliga nätverk administreras av International Centre. kommande ramprogram både för utbildning och forskning. Bevaka och utveckla strategier och inspel/åtgärder inför FP9 Vi bevakar kommande forskningsprogram och har deltagit med inspel (SUHF, Aurora) Utreda konsekvenserna av Brexit för Göteborgs universitet Konsekvenserna av Brexit har bevakats via nätverken och aktivt deltagande i nationella fora. En arbetsgrupp inom GF har precis tillsatts. Effekt kan ännu inte bedömas. Utreda förutsättningarna för att utveckla universitetets fundraising- och crowdfundingverksamhet. Inga åtgärder vidtagna - 5 (18)

6 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2020 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Erbjuda ett nationellt och internationellt attraktivt utbildningsutbud i enlighet med visionen samt främja en dynamisk utveckling av utbudet. Tillämpa samt ha beredskap för att vidareutveckla principerna för fördelning av en viss andel av utbildningsuppdraget från styrelsen. Ordning och principer tillämpade efter avräkning bå 2017 med beslut om omfördelning inför bå Under våren 2018 gjorde utbildningsnämnden en utvärdering av senaste årens samlade erfarenheter med att omfördela på basis av en fastställd ordning. På basis av utvärderingen och nämndens förslag, beslutades, efter förankring i ledningsgruppen och ledningsrådet, att ingen ny ordning skulle arbetas fram. Fortsatt arbete med stöd till internationell studentmobilitet, samarbetsavtal/ strategiska partners och short term mobility. Årlig avtalsöversyn och det fortsatt arbetet med short term mobility har avrapporteras i utbildningsnämnden. Arbete med att ta fram förslag på en GU-gemensam internationell sommarskola har initierats, och 6 (18)

7 arbetsgrupp arbetar vidare under På basis av utfallet av ISBmätningen initiera adekvata åtgärder i syfte att främja internationell studentrekrytering. Förnyad ISB-undersökning genomförd 2018, fortsatt arbete med tidigare identifierade åtgärder har följts upp i utbildningsnämnden och i nätverket för institutionernas utbildningsansvariga. Vid behov initiera adekvata åtgärder efter utvärdering av språkutvecklande kurser i svenska riktade till inresande personal och studenter. Arbetsgrupp, tillsatt av UN november 2017, har arbetat fram förslag som slutligt avrapporterades i utbildningsnämnden november Nämnden ställde sig bakom förslaget som presenteras för ledningsgruppen januari 2019 med ställningstagande om fortsättning. Kontinuerligt följa fakulteternas arbete med att främja hållbarhetsintegrering och arbetslivsanknytning i utbildningarna. Uppföljning av hållbarhetsmärkningen genomförd och underlaget diskuterades i utbildningsnämnden mars I enlighet med diskussionen åligger det fakulteterna att säkerställa fortsatt arbete. Uppföljning av fakulteternas samlade arbete med 7 (18)

8 utbildningarnas hållbarhetsintegrering samt arbetslivsanknytning avrapporterades till, och diskuterades under, nämndens internat. Följa upp arbetet med att jämställdhetsintegrera innehållet i utbildningarna. Policy för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling och dess handböcker har reviderats (hösten 2018) för att tydligare inkludera jämställdhet i det fortlöpande kvalitetsarbetet Effekt kan ännu inte bedömas. Ha etablerat uppdaterade principer för kursklassificering, interna prislappar och avräkning för programutbildningar och fristående kurs. Initiera arbetet med en genomlysning av nuvarande principer för kursklassificering, interna prislappar och avräkning samt följa den nationella utvecklingen i frågan. Uppdragsbeskrivning framtagen och fakultetsgemensam arbetsgrupp tillsatt under våren Lägesavstämning från arbetsgruppen genomförd i utbildningsnämnden Ha etablerat en struktur som främjar pedagogisk utveckling och stödjer akademiskt skrivande och språkutveckling på samtliga nivåer. Följa hur den universitetsgemensamma pedagogiska akademin utvecklas och fakulteternas arbete med utlysning/ antagning av excellent lärare. Uppföljning i samband med utbildningsnämndens internat. Som komplement till tidigare fattat rektorsbeslut har nämnden arbetat fram ett förtydligande dokument som förankrats i ledningsgruppen och ledningsrådet hösten (18)

9 Följa upp hur det pedagogiska idéprogrammet används samt hur det påverkar det pedagogiska utvecklingsarbetet. Utifrån uppdragsbeskrivning fastställd i utbildningsnämnden (hösten 2017) har arbete genomförts och en lägesavstämning presenterades för nämnden december Slutrapportering planerad till mars Fullfölja arbetet med att integrera ett genusperspektiv i ordningen för antagning till excellent lärare. Granskning genomförd av sakkunniga och arbetet avrapporterades till utbildningsnämnden december Inga ändringar föreslås i ordningen. I utbildningsnämnden fastställa långsiktig strategisk verksamhetsutveckling för enheterna PIL och ASK, inklusive identifiera särskilda utvecklingsområden. Verksamhetsutveckling för enheterna PIL och ASK presenterades för ledningsrådet våren 2018 samt diskuterades vid utbildningsnämndens internat, verksamhetsplaner finns fastställda för Ha etablerat en infrastruktur för utbildning baserad på blended learning som stödjer pedagogisk utveckling och fort- och vidareutbildning. På basis av institutioners och fakulteters framtida behov och inför INU-projektets avslut 2018 lägga en plan för framtida universitetsgemensamma insatser. Med utgångspunkt i INUprojektet och förfrågan (2017) till institutioner och fakulteter om framtida behov enades utbildningsnämnden i början av året om en översiktlig projektplan. En fakultetsgemensam arbetsgrupp tillsattes med uppgift att förädla planen. Slutgiltig projektplan för projektet Digital Kompetens i 9 (18)

10 undervisning och examination vid Göteborgs universitet fastställdes av nämnden december INU-projektet slutavrapporterades samtidigt. Ha implementerat ett universitetsgemensamt system för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling som beaktar såväl universitetsspecifika behov som nationella och internationella standarder. Följa den nationella och internationella utvecklingen inom kvalitetsområdet. Fullfölja arbetet med att implementera universitetets policy för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling. Den nationella utvecklingen på området har följts och avrapporterats i utbildningsnämnden och dess båda utskott. Arbetet med att implementera policyn har följts upp i rektors verksamhetsdialoger, på rektors strategimöte samt diskuteras fortlöpande i utbildningsnämnden och dess båda utskott. Policy och handböcker har reviderats för att tydligare inkludera aspekterna jämställdhet, hållbarhetsintegrering och internationalisering i det fortlöpande kvalitetsarbetet. 10 (18)

11 Forskarutbildningen Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Förse samhället med framtidens forskare och avancerad kompetens baserad på de akademiska grundvärdena kritiskt förhållningssätt och hög integritet Verka för att samtliga doktorander har minst ett obligatoriskt inslag om etik i sin utbildning. Verka för att etik blir ett obligatoriskt inslag i de universitetsgemensamma handledarkurserna. Rektorsbeslut om obligatorisk utbildning om forskningsetik, uppdrag till fakulteterna. Frågan har lyfts till PIL vid utskottsmöte. Målet är uppfyllt. Pågående Verka för att universitetet förbereder samtliga doktorander för en karriär inom och utanför akademin. Tas upp som en särskild punkt i HPE101 vid genomgång av handledarens ansvar kopplat till Doktorandreglerna. Till viss del uppfyllt Komplettera den universitetsgemensamma webbplatsen med information om och exempel på karriärvägledande aktiviteter. Sida finns i den Studieadministrativa handboken. Ska översättas innan publicering sker. Till viss del uppfyllt Ta ett globalt samhällsansvar genom internationalisering och samverkan med det omgivande samhället. Stimulera mobilitet/ utbyten nationellt och internationellt inom ramen för forskarutbildningen. Erasmus-ansökan för doktoranders mobilitet inom ramen för Aurora har påbörjats. Pågående 11 (18)

12 Följa upp att fakulteterna får det stöd de behöver i samband med avtalsskrivning om dubbel och gemensam examen. Webbsida med information kopplat till ny handläggningsordning (ännu ej beslutad) är under uppbyggnad. Till viss del uppfyllt/pågående. Följa och ta vara på erfarenheter från arbetet med jämställdhetsintegrering i forskarutbildningen Utskottet har tagit del av den ARIA som genomförts bland doktorander inom ramen för JiGU-projektet. Till viss del uppfyllt/pågående. Kvalitetssäkra formerna för utbildning på forskarnivå. Säkerställa att universitetets kvalitetspolicy för utbildning implementeras även avseende utbildning på forskarnivå. Aktivt ta del av erfarenheter från pågående UKÄ-utvärdering samt sprida värdefulla erfarenheter av detta arbete. Diskussioner om policyns innebörd och implementering för forskarutbildningen har diskuterats och följs upp i utskottet och kvalitetsutskottet. En särskild läsargrupp har granskat utkast på de två självvärderingar som under året färdigställts inom forskarutbildningen. Till viss del uppfyllt/pågående. Till viss del uppfyllt/pågående. Vägledning för utbildningsutvärdering på forskarnivå har uppdaterats. Synliggöra fakultetsstyrelsernas ansvar för forskarutbildningens dimensionering avseende kvalitet och kvantitet. Utskottet har diskuterat fakulteternas utmaningar kring forskarutbildningens dimensionering vid mötena i oktober och december. 12 (18)

13 Följa upp att FUBAS-systemet uppfyller de behov som verksamheten formulerat i projektet. Fas 1 driftsatt men verksamhetens behov är slutligen uppfyllt i och med Fas 3. Fubas-projektet pågår fortfarande och utskottet planerar att fortsatt aktivt följa projektet. 13 (18)

14 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse En socialt hållbar miljö Implementering av satsningen på jämställdhetsintegrering Programmet JiGU jämställdhetsintegrering på Göteborgs universitet, har bedrivits under Arbetet fortsätter under En central stödorganisation har byggts upp som stödjer och samordnar verksamhetens arbete med jämställdhetsintegrering. Centrala processer, främst inom rekrytering, har genomlysts och kvalitetssäkrats. Leverans enligt plan. Implementering av handlingsplan för breddat deltagande Samordning av, och kompetensutveckling för institutionernas studie- och karriärvägledare. Leverans enligt plan. Stärka arbetet med pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning Leverans enligt plan. Arbeta för att vidareutveckla mentorsverksamheter såsom student möter student. Metodhandledarutbildning för att förebygga avhopp inom utbildningar samt ge bättre 14 (18)

15 mottagande, tillsammans med Lunds universitet, Chalmers och Malmö universitet. Implementering av handlingsplan kring tillgänglighet Respektive enhet inom gemensamma förvaltningen har uppdragits att implementera åtgärder. Se respektive enhets uppföljning. Förstärka innehållet om organisatorisk och social arbetsmiljö i chefsutbildningar Ny arbetsmiljöutbildning för chefer framtagen och lanserad. Leverans enligt plan. Framtagning av policy för likabehandling På grund av resursbrist inom likabehandlingsfunktionen uppskjuten till Inga resultat att redovisa. Aktivt ledar- och medarbetarskap Översyn av arbets- och anställningsordning Översyn genomförd och beslutad gällande anställningsordning. Leverans enligt plan. En extra utbildningsinsats ska genomföras för nya och blivande akademiska ledare Inventering av existerande utbildningar på temat pågår för att definiera utvecklingsbehov och arbete med att utveckla utbudet under Leverans enligt plan. Stärka organisationens beredskap att förebygga och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt Konfliktvägledningsstrategi är beslutad. Val av konfliktvägledare och personalhandläggare är genomfört. Grundläggande förutsättningar i form av beslutad organisation för stärkt konflikthanteringsförmåga på plats. 15 (18)

16 Utarbeta ett nytt styrdokument för uppgiftsfördelning inom systematiskt arbetsmiljöarbete Framtagning av chefspolicy Ny uppgiftsfördelning beslutad och nytt arbetssätt lanserat. Uppdraget är tillbakadraget. Leverans enligt plan. - En lärande organisation Utveckla forum för diskussion kring hälsa och arbetsmiljöfrågor Initiera gemensamma möten mellan CAMK och LAMK Gemensamma utvecklingsdagar mellan CAMK och LAMK har startats. Under året har ett nätverk för LAMK-sekreterare startats upp med syfte att förbättra informationsspridning mellan CAMK och LAMK. En utvecklingsdag i CAMK regi har genomförts tillsammans med ordförande och sekreterare i LAMK. Leverans enligt plan. Leverans enligt plan. Tillse att LAMK involveras i fakulteternas HP/VP för arbetsmiljö Frågan har drivits gentemot fakulteterna. Leverans enligt plan. Implementera verksamhetsidé för verksamhetsstödet i organisationen (baserat på AQUA16) Långsiktiga mål har arbetats med utgångspunkt i verksamhetsidén. Leverans enligt plan. Tillse att goda exempel på åtgärder som motverkar stress delas inom organisationen Utvecklingsdag på temat stress har genomförts för CAMK och LAMK där workshop kring Leverans enligt plan. 16 (18)

17 Kvalitetsdriven arbetsmiljö Förstärka organisationens handlingsfokuserade arbetsmiljöarbete behov av åtgärder också genomfördes. Nästa steg är att Universitetets ledningssystem för arbetsmiljö utvecklas. Ingående processer är identifierade och ny handläggningsordning för riskbedömning har arbetats fram. Ett antal handläggningsordningar är under revision t.ex. arbetsanpassningar och rehab, alkohol- och droger, kränkande särbehandling och trakasserier. En ny webbstruktur tas fram för att tillgängliggöra informationen. Leverans enligt plan. Se över verktyg i arbetsmiljöarbetet Slutföra implementering av nytt lokalt arbetsmiljöavtal Utveckla rutiner för riskbedömning vid verksamhetsutveckling Initiera arbetet med att skapa en gemensam målbild för en hållbar akademi och en inspirerande arbetsmiljö. Benchmark, förstudie och förslag om införande av ARK är berett för beslut av rektor. Informationsinsatser har genomförts på CAMK och vid utvecklingsdag CAMK/LAMK för att tydliggöra CAMK och LAMKs uppdrag. Slutberedning inför beslut. Arbete pågår med att ta fram förslag på arbetsmiljöpolicy. Leverans enligt plan. Leverans enligt plan. Arbete pågår. Arbete pågår. 17 (18)

18 18 (18)

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Universitetsledningen DATUM: 2017-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2017-09-14 KONTAKTPERSON: Magnus Petersson Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2019 2020 VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Universitetsledningen DATUM: 2018-09-20 BESLUTAD AV: Rektor KONTAKTPERSON: Magnus Petersson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020: Vårt mål är att

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Gemensamma förvaltningen

Gemensamma förvaltningen HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2017-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören 2017-10-30 KONTAKTPERSON: Marie Smedbro Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Gemensamma förvaltningen

Gemensamma förvaltningen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 förvaltningen DATUM: 2017-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören 2017-10-30 KONTAKTPERSON: Marie Smedbro Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR prioriteringar och

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM:

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys 2019 Dnr V 2018/703 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Mottagare: Universitetsstyrelsen

Mottagare: Universitetsstyrelsen Missiv Datum: 2018-11-28 Dnr: V 2018/703 Mottagare: Universitetsstyrelsen Handläggare: Karin Klamfelt Göteborgs universitets riskanalys 2019 Bakgrund Förordning (2007:603) om intern styrning och kontroll

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

Verksamhetsplan för den gemensamma utbildningsnämnden

Verksamhetsplan för den gemensamma utbildningsnämnden UTKAST 1 2017-04-21 STYR 2017/412 Utbildningsnämnden Verksamhetsplan för den gemensamma utbildningsnämnden 2017-2018 Utbildningsnämnden ska behandla strategiska utbildningsfrågor på grundnivå och avancerad

Läs mer

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/378 POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2011-2012 Göteborgs universitet kvalitetsplan2011 2012.indd 1 2011-02-02 14.32 Förord Denna plan ersätter Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010. Den har reviderats av Kvalitetsrådet

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Gemensamma förvaltningen

Gemensamma förvaltningen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Gemensamma förvaltningen DATUM: 26 oktober 2018 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson Förkortningar

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 2016 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN DATUM: 2013-11-07 AVSÄNDARE: JÖRGEN THOLIN KONTAKTPERSON: JOHAN JOHANSSON Gemensamma förvaltningen Gemensamma förvaltningen ska tillhandhålla

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 DATUM: 2016-10-26 DIARIENUMMER: V 2016/526 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen ake.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Naturvetenskaplig fakultet DATUM: 2014-10-30 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekanus FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmötet den 16 december 2013

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmötet den 16 december 2013 Minnesanteckningar från ledningsgruppsmötet den 16 december 2013 Närvaro: Fredrik Bragesjö Fredrik Engström Lena Eriksson Pia Gårdmo Jan Lif Christina Thomsen Thörnqvist Ulla Veres (första punkten) 1.

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

universitetsövergripande ansvar för större mobilitetsprogram såsom Erasmus+ och Linnaeus-Palme.

universitetsövergripande ansvar för större mobilitetsprogram såsom Erasmus+ och Linnaeus-Palme. International Centre MÅLSÄTTNING FÖR 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR 2015 Inledning International Centre är en del av verksamhetsstödet vid gemensamma förvaltningen. Enheten arbetar med universitetsgemensamma

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-13 BESLUTAD AV: [Klicka här för att ange text] KONTAKTPERSON: Karin Feuk FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Humanistiska fakulteten DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker FORSKNING

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Handlingsplan för hållbar utveckling

Handlingsplan för hållbar utveckling UFV 2018/1045 Handlingsplan för hållbar utveckling 2019- Fastställd av rektor 2018-11-20 Bakgrund, utgångspunkter och syfte Uppsala universitet ska, i enlighet med 1 kap. 5 Högskolelagen (1992:1434), främja

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2014-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Sahlgrenska akademin DATUM: 2017-10-25 UTARBETAD AV: Prodekan Eric Hanse, t.f. vicedekan Lena Carlsson Ekander (forskning), vicedekan Silvana Naredi (utbildning

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Gemensamma förvaltningen DATUM: November 2014 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Gemensamma förvaltningen

Läs mer

RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668

RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668 BILAGA RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668 Forskning som påverkar Kortfattad beskrivning av risken Universitetet lyckas inte behålla eller rekrytera ledande kompetens i den utsträckning som krävs för att

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering vid Göteborgs universitet

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering vid Göteborgs universitet MISSIV Datum: 2017-06-28 Dnr: V 2017/537 Mottagare: Rektor Handläggare: Johan Johansson Handlingsplan för jämställdhetsintegrering vid Göteborgs universitet 2017 2019 Genom satsningen Jämställdhetsintegrering

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer

Årlig rapport till rektor om GUs arbete med kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildningsverksamheten

Årlig rapport till rektor om GUs arbete med kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildningsverksamheten Kvalitetsutskottet 180321 Diarienummer: V 2018/348 Årlig rapport till rektor om GUs arbete med kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildningsverksamheten Bakgrund Kvalitetsutskottet arbetar på

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Malin Broberg, Kristian Daneback, Sylva Frisk och Marie Olofsson KONTAKTPERSON: Toni Ilievski FORSKNING

Läs mer

STRATEGISKA SATSNINGAR FÖR UTBILDNING, FORSKNING OCH SAMVERKAN 2014 2016

STRATEGISKA SATSNINGAR FÖR UTBILDNING, FORSKNING OCH SAMVERKAN 2014 2016 STRATEGISKA SATSNINGAR FÖR UTBILDNING, FORSKNING OCH SAMVERKAN 2014 2016 Inledning Våren 2013 fastställdes Strategi 2020 en strategisk plattform för Malmö högskola. Som ett led i att nå den målbild för

Läs mer

Gemensamma förvaltningen

Gemensamma förvaltningen UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Anna Lindholm KONTAKTPERSON: Emilia Rung FORSKNING SOM PÅVERKAR Universitetsledningens prioriteringar och mål

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

Vägledning för utbildningsutvärderingar

Vägledning för utbildningsutvärderingar UPPSALA UNIVERSITET utbildningsutvärderingar på forskarnivå Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2018-11-27 Innehållsförteckning Inledning 3 Aspekter

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-11-28 Gällande, fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen AVSÄNDARE: Ingrid Elam KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Denna

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-16 BESLUTAD AV: Elisabet Ahlberg, dekan KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt

Läs mer

Åtgärd nr Åtgärd Risker (riskvärde inom parentes)

Åtgärd nr Åtgärd Risker (riskvärde inom parentes) Åtgärdsplan för Stockholms universitet 2019 2020 vara ett framstående forskningsuniversitet (s. 3). Åtgärd nr Åtgärd Risker (riskvärde inom 1 Beskriva existerande kvalitetsssäkringssystem för forskning

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Universitetsledningen UTARBETAD AV: Prorektor Helena Lindholm-Schulz, vicerektorerna Staffan Edén, Mette Sandoff, och Margareta Wallin Peterson BESLUTAD

Läs mer

Handelshögskolan. HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 DATUM:

Handelshögskolan. HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Handelshögskolan DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR TILLGÄNGLIGHET

HANDLINGSPLAN FÖR TILLGÄNGLIGHET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/807 HANDLINGSPLAN FÖR TILLGÄNGLIGHET Publicerad Beslutsfattare Handläggare Rektor Personalenheten Beslutsdatum 2017-05-02 Giltighetstid 2018-05-02 Sammanfattning Handlingsplanen

Läs mer

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Verksamhetsplan 2012 Styrelsen för forskarutbildning Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Styrelsen för forskarutbildning - Verksamhetsplan 2012 2 (5) Verksamhetsplan 2012 - Styrelsen för forskarutbildning

Läs mer

Handlingsplan för internationalisering

Handlingsplan för internationalisering Dnr 2015/281 Handlingsplan för internationalisering Fastställd av rektor 2016-06-14 Innehållsförteckning 1. Inledning, utgångspunkt och syfte 3 2 Generella insatser 3 2.1 Nätverk och partnerskap i forskning,

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UTKAST HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 SAMT RISKANALYS 2019 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-25 BESLUTAS AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2019-01-16 BESLUTAD AV: Per Cramér KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2015-10-28 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ingrid Elam FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Handlingsplan för internationalisering

Handlingsplan för internationalisering BESLUT 1 2010-06-24 Dnr LS 2010/499 Rektor Handlingsplan för internationalisering 2010-2011 Bakgrund Internationalisering är en av fyra strategier i universitetets Strategiska Plan 2007-2011 för att uppnå

Läs mer

Vision och övergripande mål 2010-2015

Vision och övergripande mål 2010-2015 Vision och övergripande mål 2010-2015 Beslut: Högskolestyrelsen, 2009-12-17 Revidering: - Dnr: DUC 2009/1139/10 Gäller fr o m: 2010-01-01 Ersätter: Dalauniversitetet akademi och yrkesliv i partnerskap.

Läs mer

POLICY FÖR TILLGÄNGLIGHET

POLICY FÖR TILLGÄNGLIGHET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/807 POLICY FÖR TILLGÄNGLIGHET Publicerad Beslutsfattare Handläggare Rektor Personalenheten Beslutsdatum 2017-05-02 Giltighetstid Sammanfattning Tillsvidare Göteborgs universitet

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

Kvalitetsdialoger för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Kvalitetsdialoger för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2018-03-12 (Dnr. LED 1.3-2018/119 ) 1 (av 7) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum:

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 IT-fakulteten Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson handlings- och verksamhetsplan 2017 2019 Under

Läs mer

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet 1 Beslutsdatum 2016-06-27 Dnr V 2016/378 Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet Detta verktyg utgör ett stöd för fakulteter och institutioner i det kontinuerliga uppföljnings- och

Läs mer

Umeå universitet möter framtiden med gränslös kunskap

Umeå universitet möter framtiden med gränslös kunskap Dnr: UmU 100-394-12 Umeå universitet möter framtiden med gränslös kunskap Umeå universitet 2020 Vision och mål Fastställd av universitetsstyrelsen den 8 juni 2012 Umeå universitet 2020 Vision och mål Umeå

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

Universitetskanslersämbetets granskning av lärosätenas kvalitetssäkringsarbete

Universitetskanslersämbetets granskning av lärosätenas kvalitetssäkringsarbete Universitetskanslersämbetets granskning av lärosätenas kvalitetssäkringsarbete Självvärdering Lärosäte: [Ange namn på lärosätet] Reg.nr: UKÄ:s granskningar fokuserar på att granska om lärosätenas kvalitetssäkringsarbete,

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-12-03 AVSÄNDARE: Samhällsvetenskapliga fakulteten Birger Simonson, Marie Demker, Karin Fogelberg KONTAKTPERSON:

Läs mer