Cobi WWII Tank Game. Vardera sidan spelas utav ett team som kallas AXIS som kallas Allierad/USSR.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Cobi WWII Tank Game. Vardera sidan spelas utav ett team som kallas AXIS som kallas Allierad/USSR."

Transkript

1 Dessa regler är en enkel simulering utav närstrid under andra världskriget. Det är viktigt att komma ihåg att det är enkla grundläggande regler baserade på fakta. Om båda sidor anser att en regel är dum eller felaktig rekommenderar vi att du använder dina egna ändringar. Att experimentera med och justera regler och värden är bra så länge båda sidorna är överens. Vardera sidan spelas utav ett team som kallas AXIS som kallas Allierad/USSR. 1. Start Dela upp dina COBI modeller och figurer mellan AXIS mot Allierad/USSR. 2. Sätt upp kartan Bygg spelplanen, välj en attack- och försvarssida. Placera sedan ut byggnader, murar, träd, bruten terräng, floder, kullar, vägar etc. Byggnader skall ha fronten mot anfallarens sida. 3. Välj styrkor och sida Båda sidorna väljer vilka figurer och modeller som anfallaren och försvararen skall ha. Generellt sett skall anfallaren ha mer än försvararen. Singla slant eller slå en tärning vem som blir anfallaren. 4. Sätt upp anfallaren Den anfallande sidan placerar sina trupper på kartan, inte mer än 40 cm från anfallarens sida. Han kan också välja att vänta utanför spelplanen med några eller alla sina trupper. 5. Sätt upp försvararen Den försvarande sidan placerar sedan sina trupper varsomhelst på kartan, men inte närmare än 30 cm från någon av anfallarens trupp eller 40 cm från anfallarens kant. De kan starta gömda om de är figurer, kanoner eller fordon i skydd. (se Gömda). Kom ihåg att båda sidor kan ha trupper utanför kartan som de kan ta in senare från respektive sida. Här är alla polska trupper gömda. 7TP-tanken är gömd bakom ruinen, beredd att skjuta genom grinden. Besättningen har haft tid att se till att stridsvagnen är mycket svår att se från tyskarnas sida. De tyska infanterifigurerna i det lilla huset är mer än 30 cm bort så stridsvagnen är fortfarande gömd. (Inom 30 cm från stridsvagnen så blir den synlig). 37 mm Bofors AT kanonen och besättningen är gömda i en stor buske. De är också bakom en mur på krönet av kullen och de kan inte se PZ III som åker över bron. De kan se de tyska figurerna framför bron, men om de öppnar eld kommer de inte vara gömda efter det. Det polska infanteriet är också gömt.

2 6. Spelaromgång Spelarna turas om att göra sina omgångar i spelet. Försvararen börjar. 7. Aktivering Den aktive spelaren (försvararen först) väljer sedan upp till 5 enheter för aktivering. Dessa saker kan flytta, skjuta eller gömma sig. 1 till 5 enheter kan bli aktiverade så länge som alla är under aktiveringsmallen och endast en av dessa saker får vara en modell (fordon eller kanon). De övriga måste vara figurer. Här kan AXIS-spelaren aktivera de fem figurerna eller fyra av figurerna och stridsvagnen. Stridsvagnsbefälhavaren tillhör stridsvagnen som aktiveras. När enheter väl är aktiverade så kan de flyttas individuellt. Figurer på fordon är inaktiva, men kan fortfarande följa med fordonet dock får de inte göra något annat. Om du inte skjuter över huvud taget med dessa aktiverade enheter får du även göra en extra aktivering. Dessa ny aktiverade enheter får inte heller skjuta. 8. Gömma sig Aktiva figurer kan gömma sig. Lägg dem ner för att visa detta. De är gömda tills de skjuter, flyttar eller att en fientlig figur (inte fordon) kommer inom 30 cm (eller 40 cm med kikare). Du kan inte gömma dig i terräng som inte har något skydd alls, t.ex. på en väg. (Bestäm när ni sätter upp kartan vad som inte har något skydd.) Annars finns det nästan alltid något att gömma sig bakom. (Högt gräs, en grop i marken, vegetation, ruiner o.s.v.). Att det inte finns något möjligt skydd är väldigt sällsynt. 9. Förflyttning Den aktiva enheten kan flytta upp till det antal cm som står på deras Info Card. Enheter kan individuellt välja vad de vill göra. Om du inte skjuter alls med dessa enheter får du också göra en extra aktivering. Dessa aktiverade enheter får inte heller skjuta. Här flyttar AXIS spelaren en PZ III över en bro.

3 Stridsvagnar kan flytta över vissa objekt (inkl. figurer). Detta räknas som att flytta i svår terräng. Figurer slår en tärning (5-6 och de är eliminerade), om inte så placeras figuren vid sidan om stridsvagnen. Överlevande nergrävda figurer är kvar på sin plats och kommer fram när stridsvagnen flyttat vidare. Gömda figurer överlever alltid. De behöver inte slå en tärning. Kom ihåg att fordon inte kan se gömda figurer. 37mm Anti-tank kanon överkörd av tysk stridsvagn 1939 i Danmark. Anti-tank kanoner och liknande som är oskyddade eller i lätt skydd är automatiskt eliminerade. Lätt skydd stoppar inte en stridsvagn! Du kan flytta genom lätt skydd som om det var svår terräng. Kraftigt skydd och andra fordon blockerar generellt förflyttning. (Men kom ihåg att de flesta stridsvagnsbefälhavare inte ville köra sina stridsvagnar in i saker som kanske skulle skada deras stridsvagn.) Stridsvagnar kan också köra över kraftigt skydd som fristående murar, men en bas regel är att inte högre än två COBI-bitar. Detta räknas som svår terräng. Tyngre stridsvagnar kan flytta lättare fordon ur vägen om dessa är vrak till en kostnad av förflyttning i svår terräng. I detta faller kör 7TP över muren och förlorar 5 cm av sin förflyttning. Om den saknar de 5 cm extra för körningen, måste den stanna innan muren. Ett större fordon kan trycka undan samma eller mindre storlek på ett fordon.

4 10. Eldgivning Aktiva enheter som inte har flyttats kan skjuta på icke gömda saker som de kan se tydligt längs med kanonröret på en kanon. Om någon del av målet kan ses på detta sätt så kan du skjuta. Det kan bli justeringar på tärningen på grund av avstånd och terräng. Om kanonröret behöver flyttas måste den skjutande modellen först göra en förflyttning för att komma i position. (Kanoner i kanontorn behöver inte bry sig om detta och kan skjuta i vilken riktning de vill.) Skjut med varje vapen individuellt på den aktiva enheten. Eldgivning mot hårda mål Slå en tärning. Minus 1 om målet är delvis skymt. Detta betyder att målet är delvis skyddat av terrängen eller i kraftigt skydd. Om du skjuter över 100 cm blir det också minus 1 på tärningen. Jämför resultatet med (Kanonens träffchans) på den skjutande kanonen. Om det är samma eller högre har kanonen träffat. Annars är det miss. Slå dit Omladdningsslag och gå vidare och kontrollera skadan om det var en träff. Exempelvis om en 7TP (Kanonens träffchans 3-6) slår 3, 4, 5 eller 6 har den träffat. Om målet var delvis skyddat eller i kraftigt skydd behövs det 4, 5 eller 6. Gör ett Omladdningsslag Om enheten har mindre än halva besättningen är det -1 på tärningen. Slå en tärning. Om resultatet är samma eller högre än Omladdningsslaget har du laddat om. Om inte, placera en markör för att indikera att kanonen inte är laddad. Kontrollera skada Om det är en träff, slå lika många tärningar som (Skadetärningar) värdet på kanonen. Alla värden med 2-5 är en poäng av skada. Värden med 6 ger en skada OCH en extra skadetärning. Lägg ihop poängen och jämför sedan med pansarvärdet på försvararens kort. (Frontpansar, Sidopansar, Bakpansar eller Toppansar) dra ifrån det värdet från skadevärdet. Exempelvis 7TP har träffat en Pz I i fronten. Slå 4 tärningar (Skadetärningar) för en 7TP. Vi säger vi slog 1, 3, 5 och 6. Det är 3 skador (3, 4, 5 och 6) och ett extra tärningsslag eftersom vi slog en 6. Vi slår den extra tärningen och får en 6 igen! Det är nu 4 skador totalt och återigen ett extra slag. Vi slår extratärningen igen och denna gång får vi en 2. Det blir 5 skador totalt och inga mer extraslag. (Om vi hade slagit en 1, hade den totala skadan istället blivit 4). Vi ser på kortet för Pz 1 att den har ett Frontpansarvärde på 2. Detta reducerar skadan till 3 skador. (5 2 = 3 skador)

5 Kontrollera skadeeffekten Vi ser på kortet att effekten är antingen: Förstört Mål, Förstörd Kanon, Försvagat Mål eller Immobilserat Mål. Förstört Mål: Ett värde samma eller högre än (Skada för att Förstöra Mål) betyder att målet är förstört. Lämna kvar det på kartan, men markera det som förstört på något sätt (bomull ser t.ex. ut som rök). Förstörd Kanon (stor skada): Ett värde samma som (Skada för att Förstöra Kanon) förstör huvudkanonen och kanontornets kulspruta (coaxial) om den finns. Markera detta på något sätt på modellen. Om målet sedan tidigare har Kanonen Förstörd eller Försvagat Mål förstörs målet istället. (På grund av 2 stora skador). Försvagat Mål (stor skada): Ett värde samma som (Försvagat Mål) har ingen effekt för detta skott. Markera målet som träffat på något sätt. Ifall målet träffas igen med Försvagat Mål eller Kanon Förstörd, är målet förstört i stället. (På grund av 2 stora skador). Denna skada kanske var på fordonet eller på besättningen, men inte tillräcklig allvarlig för att ha en omedelbar effekt. Men ifall målet träffas igen blir det istället förstört. Immobilisera Målet: Ett värde samma som (Skada för att Immobilisera Målet) förhindrar målet från att förflytta sig för resten av spelet. (Markera detta på något sätt på modellen). Ett nytt (Immobilisera Målet) har ingen extra effekt.

6 COBI NAME TP Move Forward Move Backward Turn 45 up to degrees Move in Rough Only on Road 18 cm 10 cm Gun to Hit 3-6 Reload die Roll 4-6 Number of Damage dice 4 Damage HE Modifier (HE Template) Front armor 2 Side armor 1 Rear armor 2 Top armor 1 Damage to Destroy Target 3 Damage to Destroy Gun 2 Damage to Weaken Target - Damage to Immobilize Target 1 Crew cm none Cost 42 Special rules Available 1937 COBI NAME 2474 Pz 1b Move Forward 24 cm Move Backward Turn 45 up to degrees Move in Rough Only on Road Gun to Hit Reload die Roll Number of Damage dice Damage HE Modifier (HE Template) Front armor 2 Side armor 2 Rear armor 1 Top armor 1 Damage to Destroy Target 1 Damage to Destroy Gun - Damage to Weaken Target - Damage to Immobilize Target - Crew 2 10 cm +10 cm none none none none Cost 24 Special rules Available 1934

7 Kelly s Hjältar (se filmscenen på youtube) Exempel på en stridsvagns strid från filmen Kelly s Hjältar: En Tiger I blir skjuten i bakpansaret av en M1A1 Sherman. Sherman slår en 2 för att träffa (han behöver 3 eller mer, kanske han laddade färg ) MISS! Sherman slår en 4 för att ladda om, han har laddat om (Han behöver 4-6). Tigern slår en 2 för att träffa (han behöver 3 eller mer). Kanske han fastnade med kanonen i ett träd ) MISS! Tigern slår 2 för att ladda om. Han har INTE lyckats ladda om (han behöver 4-6). Markera Tigern som oladdad. Sherman slår en 3 för att träffa. (Han behöver 3 eller mer) TRÄFF! Sherman slår en 5 för att ladda om, han har lyckats ladda om (han behöver 4-6). Sherman slår 9 Skadetärningar (se Info Card). Han slår 3,6,4,4,6,3,1,2 och 4 han har 8 skador och 2 extra slag. Han slår 4 och 2 för 2 extra skador, totalt blir det 10 skador. Tigern har värde 8 i bakpansar. Vi tittar på Tigerkortet och kan se att detta inte har någon omedelbar effekt, men att Tigern får resultatet (Försvagat Målet). Tigern slår nu för att ladda om. Och eftersom det är det enda han gör får han +2, han slår 4 (4+2 = 6) och därför laddar han om. (Han behövde 5-6). Sherman slår 4 för att träffa. (Han behövde 3 eller mer) TRÄFF! Sherman slår 9 Skadetärningar (se Info Card). Han slår 4,2,1,4,2,2,3,6 och 6 han har 8 skador och 2 extra slag. Han slår 5 och 6 för 2 extra skador. Nu totalt 10 och ett extraslag. Han slår 4 och det blir därmed totalt 11 skador. Tigern har värde 8 i Bakpansar. Vi tittar på Tiger kortet och ser att detta inte har någon omedelbar effekt (Försvagat Mål). Dock har Tigern redan Försvagat Mål, och därför är Tigern nu förstörd istället! (2 stora skador)

8 COBI NAME 2477 Tiger I Move Forward Move Backward Turn 45 up to degrees Move in Rough Only on Road 22 cm 10 cm Gun to Hit 3-6 Reload die Roll 5-6 Number of Damage dice 16 Damage HE Modifier (HE Template) +2 Front armor 12 Side armor 8 Rear armor 8 Top armor 2 Damage to Destroy Target 5 Damage to Destroy Gun 4 Damage to Weaken Target 2-3 Damage to Immobilize Target 1 Crew cm Cost 176 Special rules Available 1943 COBI NAME 2464 M1A1 Move Forward Move Backward Turn 45 up to degrees Move in Rough 22 cm 10 cm Only on Road +10 cm Gun to Hit 3-6 Reload die Roll 5-6 Number of Damage dice 9 Damage HE Modifier (HE Template) 2+ Front armor 8 Side armor 1 Rear armor 2 Top armor 1 Damage to Destroy Target 2 Damage to Destroy Gun - Damage to Weaken Target - Damage to Immobilize Target 1 Crew 5 Cost 78 Special rules Available 1942

9 Eldgivning mot obepansrade mål Obepansrat Mål Tabellen När man skjuter på figurer eller på fordon använd Obepansrat Mål Tabellen. Kontrollera först ifall vapnet har en mall. Om inte så är bara en figur eller ett fordon målet. Slå en tärning och justera resultatet enligt tabellen. Försvararen slår en tärning. Om det slaget är mindre än det justerade resultatet för anfallaren är figuren eliminerad. Ifall målet är ett fordon, se då på informationskortet för det fordonet. Resultatet mellan anfallarens slag och försvararens slag blir antalet skadetärningar. Om vapnet har en mall (t.ex. Kulspruta mallen) använd den för att bestämma vilka figurer och fordon som är markerade och gör en attack på var och en på samma sätt, ett mål i taget. På alla vapen med en HE justering, använd HE mallen (tanks, kanoner, artilleri o.s.v.). Dessa vapen måste slå ett Träff slag med -1 om målet är i skydd, det är också -1 om målet är mer än 100 cm bort. Som vanligt slår man sedan sitt Omladdningsslag efter att man skjutit. Om resultatet är en träff, anfall alla figurer, kanoner och fordon en i taget. Viktigt! Endast vapen med ett positivt skadetärningsvärde kan förstöra fordon. Ifall informationskortet visar på förstört och vapnet som skjuter inte har något Skadevärde på minst +1, då är målet immobiliserat i stället. Om målet är ett hårt mål och vapnet som skjuter har ett Skadevärde för HE med +1 eller mer slå då med det plusvärdet mot Hårda Mål. Använd alltså den proceduren för Eldgivning mot Hårda Mål för HE mallen eldgivning.

10 Exempel på en tysk motorcykel med sidovagn uppsatt framför en polsk HQ byggnad. Den polska spelaren aktiverar två av sina figurer (han kan inte nå tre figurer med mallen). Den polska soldaten skjuter med pistolen på maskingeväret. Avståndet är 44 cm.

11 Tärningsslaget för den som skjuter blir justerat med -2 för avståndet och -1 för Obepansrat Mål. Anfallaren slår 3 med -3 för justering = 0. Målets slag är 2. Det är inte mindre än den som skjuter, därför är resultatet en miss. Den näste som skjuter är gevärsmannen. Avståndet är 45 cm. Tärningsslaget för den som skjuter blir justerat med +2 för avståndet, och -1 för Obepansrat Mål. Anfallarens tärningsslag är 4+1 = 5. Försvararen slår 3, det är mindre än den som skjuter och därför är det en träff. Den träffade figuren tas bort från spelet.

12 Exempel på att skjuta med HE mall. HE exempel Befälhavaren på denna Pz IVD möter en 37 mm Bofors Anti-Tank kanon. Han kan skjuta HE eller AP (förvalt). I exemplet väljer han HE. Han behöver enligt nedan slå 3-6 för att träffa, -1 för lätt skydd. Han slår 6 (Träff). HE mall (nedan)

13 HE exempel Han slår fyra slag. Först mot kanonen. När han tittar på Obepansrat Mål Tabellen ser han på HE mallens justering. (Detta värde är +2). Han slår mot kanonen med 1 tärning. Han slår 4 +2 (HE värde) - 1 (lätt skydd) = 5 mot (försvararens slag) som blir 3. Resultat +2 = En träff. (Markera som förstörd) Han slår mot besättningen individuellt. Han behöver bara +1 för att eliminera figuren. Kanonman 1: Han slår 4 +2 (HE värde) -1 (lätt skydd) =5 mot 3 (försvarens slag). Resultat +2. En träff. (Ta bort figuren). Kanonman 2: Han slår 1+2 (HE värde) -1 (lätt skydd) = 2 mot 3 (försvararens slag). -1 Ingen träff. Hund: Han slår 1 +2 (HE värde) -1 (lätt skydd) = 2 mot 5 (försvararens slag). -3 Ingen träff. Stridsvagnen slår 3 för omladdning (han behöver 4 eller mer) och blir markerad som oladdad. Kulspruta (Vänster) Du ser ett exempel på skjut mallen för Kulspruta. Notera att handtaget alltid är i riktning mot Kulsprutan. Alla figurer som täcks eller delvis täcks av mallen blir attackerade enligt korrekt tabell. Varje figur attackeras individuellt på samma sätt som med HE mallen. Exempel Vi säger att det är en standard medium MG. Vi ser att den har 2 skott mot varje figur. Kanonman 1: Kulsprutan slår en 4 +2 (avstånd) -1 (lätt skydd) =5 mot 2 (försvararens slag). +3 En träff. (Ta bort figur). Kanonman 2: Kulsprutan slår en 2 +2 (avstånd) -1 (lätt skydd) = 3 mot 5 (försvararens slag). Resultat -2 Ingen träff. Kanonman 2 andra skottet: Kulsprutan slår 2 +2 (avstånd) -1 (lätt skydd) = 3 mot 3 (försvararens slag). 0 Ingen träff.

14 HE mot hårda mål Om ett hårt mål täcks helt eller delvis av en mall använd tärningens Skadevärdet för Kulsprutor eller HE värdet (+ justeringen) för HE eldgivning. AP mot Kanoner AP är inte effektivt mot kanoner (använd din kulspruta). Handgranater Handgranater är också mallvapen. Figuren måste ha en handgranat och använda Träff tärningsslaget på Infantry Weapon Table. Se på Info Card för information. Figurer beväpnade med handgranater kan kasta så många de vill om de är aktiverade. 11 Besättning Stridsvagnsbesättning Bepansrade fordon som inte har en öppen topp har all sin besättning inne i stridsvagnen. Undantaget är om befälhavaren sitter i kanontornet och spanar eller skjuter med den externa kulsprutan. VARNING! På grund av de korta avstånden i detta spel, rekommenderas inte detta eftersom han enkelt kan bli dödad. Skulle detta hända kan stridsvagnen endast åka av på den egna sidan och byta ut befälhavaren för att sedan återkomma i slutet av nästa egna omgång. Detta kräver att fordonet använder aktivering som vanligt. Därför är det rekommenderat att befälhavaren alltid är inne i fordonet. Stridsvagnar med öppen topp Figurer i stridsvagnar med öppen topp är i kraftigt skydd om de bemannar huvudkanonen eller håller ner sina huvuden. De kan inte bli beskjutna med vanliga skjutvapen, men kan bli beskjutna med HE eller granater. Den andra besättningen är skyddad som normal stridsvagnsbesättning. Öppen-topp-vapen behöver minst en figur för att skjuta och ladda om. De behöver två figurer för att undvika -1 på omladdningstärningsslaget. Kanonbesättningar Kanoner (tex AT) behöver minst ha en figur för att skjuta och ladda om. Om besättningen är mindre än hälften av den ursprungliga besättningens värde är det -1 på omladdningstärningsslaget. 12 Ta skydd Aktiva enheter som inte har flyttats och är figurer kan ta skydd bakom murar, fordon eller vad som helst som kan stoppa en kula. Aktiva enheter som inte har flyttats och är figurer kan gömma sig ifall de är mer än 30 cm från närmaste fientliga figur. 13 Ladda om Aktiverade fordon eller kanoner som inte har flyttats eller skjutit har +2 på sitt omladdningstärningsslag. 14 Placering av enheter som inte är på spelplanen Den aktiva spelaren kan placera in nya figurer eller fordon på kanten av sin sida av spelplanen. Du kan placera två fordon. Dessa kan vara lastade med infanteri (så mycket som får plats) eller ha infanteri som följer med ovanpå eller en lastbil som drar en kanon. Denna placering är fri och kostar ingen aktivering. 15 Nästa omgång Byt aktiv spelare. 16 Avslutning och vinna spelet När en sida inte har några enheter kvar eller ger upp har den andra sidan vunnit. Det är en bra idé att spela samma strid igen där båda spelare byter sida och sedan lägga ihop det totala antal figurer vinnaren hade kvar i båda strider. Den med högst antal vinner. Fordon räknar sina besättning (Crew Value).

Förberedelser. Spelplanen

Förberedelser. Spelplanen Första gången jag provade dataspelet Worms, var jag ohjälpligt fast. Det kanske har något med att min bror, när han kommer på besök, alltid vill spela det. Den genuina känslan av tillfredställelse när

Läs mer

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Spelet hör ihop med Sveriges Radios julkalender Siri och ishavspiraterna och du kan ladda hem och skriva ut

Läs mer

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar REGLER FÖR 2 5 SPELARE ÅLDER 10+ S P E L E T O M V Ä R L D S H E R R A V Ä L D E 2010 Hasbro. Med ensamrätt. Tillverkad av: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Representerad av: Hasbro Europe,

Läs mer

CyberKanin. Erhåll 1 stjärna varje gång du köper ett "låt stå"-kort. CyberKanin. CyberKanin. Kort kostar 1 energi mindre (minimum 0).

CyberKanin. Erhåll 1 stjärna varje gång du köper ett låt stå-kort. CyberKanin. CyberKanin. Kort kostar 1 energi mindre (minimum 0). inte tar någon skada denna omgång. få så mycket energi som du redan har fått denna omgång. erhålla 3 energi. utveckling att erhålla 2 energi och läka 1 utveckling att tvinga alla andra monster att förlora

Läs mer

Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO

Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO SCHACK Schack matt När en av motståndarens pjäser hotar kungen säger man att den står i schack. Schack matt - I schack vinner den som först

Läs mer

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS 14538i06 2/18/00 5:05 PM Page 1 SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. FÖRSTÄRKNINGSFAS - en tredjedel av områdena ska behärskas - extra

Läs mer

Helgträning

Helgträning Helgträning 2013-11- 26 P01 2013-14 Teknikträning Stopp och rotering 1. Stopp utan boll på linje Alla spelare på en sidlinje i basketposition. På signal tar alla spelare ett steg och sedan stannar. Spelare

Läs mer

ÅLDER 10+ Approval: ROD. File Name: B _Risk_Core_INST_15.indd. Originator: CF 2 5 SPELARE

ÅLDER 10+  Approval: ROD. File Name: B _Risk_Core_INST_15.indd. Originator: CF 2 5 SPELARE ÅLDER 10+ 2 5 SPELARE 0516B7404106 Aa SPELANVISNINGAR HASBRO GAMING och dess logotyp är varumärken som tillhör Hasbro. 2015 Hasbro. Med ensamrätt. Tillverkad av: Hasbro SA, Rue Emile-Boéchat 31, 2800 Delémont

Läs mer

BRÖDRASKAPET. 46233i06 1/8/02 10:00 pm Page 1

BRÖDRASKAPET. 46233i06 1/8/02 10:00 pm Page 1 46233i06 /8/02 0:00 pm Page SAGAN OM RINGEN RISK TURORDNING, KORTVERSION FÖRSTÄRKNING. Ta en bataljon för vart tredje territorium som du äger. 2. Ta bataljoner för de regioner som du styr över helt och

Läs mer

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar "per lag".

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar per lag. Spel (! = även lämplig för nybörjare) 1. Spel som tvingar till val av snabba utvägar (minst 8 spelare). Med extra antenner två meter in från sidantennerna d v s man använder 4 antenner. 5 mot 5 (eller

Läs mer

Tor Sterner-Johansson Thomas Johansson Daniel Henriksson

Tor Sterner-Johansson Thomas Johansson Daniel Henriksson Lab 4: Anti Tower Defence Oskar Mothander Alan Mendez Larsson dit06omr dit06mln Lärare: Handledare: Johan Eliasson Johan Granberg Tor Sterner-Johansson Thomas Johansson Daniel Henriksson Innehåll 1. Problemspecifikation...

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh!

Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh! Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh! Spelets Mål Målet med Yu-Gi-Oh! SAMLARKORTSPEL är att vinna en match mot din motståndare. Kort Det finns tre huvudsakliga typer av kort i Yu-Gi-Oh!: Monsterkort, Magickort

Läs mer

Användarmanual Wapspel

Användarmanual Wapspel Användarmanual Wapspel Innehållsförteckning No Refuge...2 Telefonkrav...2 Inloggning...3 Huvudmenyn...3 Spelet...4 Spelplanen...4 Radar...5 Extra tillbehör...6 Earthquake...6 Night mission...6 Datorspelare...6

Läs mer

SNABBSPEL SNABBMONOPOL -UTGÅVAN. SPELETS MÅL Att bli den enda spelaren kvar i spelet sedan alla andra har gått i konkurs.

SNABBSPEL SNABBMONOPOL -UTGÅVAN. SPELETS MÅL Att bli den enda spelaren kvar i spelet sedan alla andra har gått i konkurs. SNABBSPEL Om du redan kan Disney Monopol och vill spela ett snabbare spel: 1. I samband med spelförberedelserna blandar bankiren lagfartskorten och delar ut två kort till varje spelare. Spelarna ska genast

Läs mer

Extramaterial till Blod och lera Ny teknik i kriget

Extramaterial till Blod och lera Ny teknik i kriget Extramaterial till Blod och lera Ny teknik i kriget Du kommer väl ihåg omslaget till Blod och lera? På bilden ser du soldater från första Australienska divisionen som går på en spång nära Hooge, vid Ypres.

Läs mer

For the glory of Beer and dice-rolling. Scenariosystem. Val av Matchup/Deploymentzone:

For the glory of Beer and dice-rolling. Scenariosystem. Val av Matchup/Deploymentzone: Scenariosystem För de tre första scenariona som spelas gäller följande regler från regelboken: Deployment (sid 121) Seize the Initiative (sid 122) Variable game length (sid 122) Om en spelare i slutet

Läs mer

Fotbollsövningar UPPVÄRMING:

Fotbollsövningar UPPVÄRMING: UPPVÄRMING: 1. Nummerboll Dela upp barnen i grupper om 4-6 som alla får varsitt nummer. Nummer ett börjar med bollen och skall passa till nummer två, osv. Viktigt med rörelse över stor del av planen, variera

Läs mer

Världsstrategispelet. www.hasbro.co.uk

Världsstrategispelet. www.hasbro.co.uk Världsstrategispelet 2004 Hasbro. Med ensamrätt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.co.uk 020414538102 S T R I D S H A N D B O

Läs mer

Figurspel LotR. Om figurspel. Kort om LotR

Figurspel LotR. Om figurspel. Kort om LotR Figurspel LotR Kurs oktober 2005 Kursledare: Marcus Groth Hjälpledare: August Groth Om figurspel Kombination av strategi- och brädspel Bygg och måla en armé och spelplan Utkämpa strider eller lös uppgifter

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 1 - Basketbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med denna drill är att lära ut grunderna i hur man tekniskt slår en bra pass. Arbeta

Läs mer

General. Spelets delar. Version Typ av spel: Antal spelare: Pe riod: Tid att spela: Taktiskt tabletop 2 Fantasy 1-4 timmar

General. Spelets delar. Version Typ av spel: Antal spelare: Pe riod: Tid att spela: Taktiskt tabletop 2 Fantasy 1-4 timmar Version 1.02 Inledning Horder med fiender rörde sig mot den högra flanken. eral McGreen funderade en kort stund innan han bestämde sig för att slå tillbaka med full kraft. Tunga reserven fick stärka upp

Läs mer

Straffslag. - sudden straffar. av Jesper Mattsson. Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Lundberg

Straffslag. - sudden straffar. av Jesper Mattsson. Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Lundberg Straffslag - sudden straffar av Jesper Mattsson Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Lundberg Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet med detta

Läs mer

ZOMBIE WORLD. Du är jagad

ZOMBIE WORLD. Du är jagad ZOMBIE WORLD Du är jagad Benni Bødker ZOMBIE WORLD Du är jagad Bok 2 Illustrerad av Simon Bukhave Översatt av Marie Helleday Ekwurtzel 1. En rutten stank Det är barnen jag är mest rädd för. De vuxna har

Läs mer

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon Teckenförklaring VOLLEY & SMASH a Stationsövning volley-smash a b Alla i gruppen är i rörelse med detta upplägg. A kastar till b med

Läs mer

Utförliga regler för TRAX

Utförliga regler för TRAX Utförliga regler för TRAX Innehållsförteckning Vad är TRAX? Sid 2 Grundregler för TRAX Sid 3 Vad är en tvingad yta? Sid 4 Vad är en vinnande ögla? Sid 6 Vad är en vinnande linje? Sid 7 Grundläggande strategiska

Läs mer

Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande!

Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande! HUR MAN SPELAR ONLINE Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande! 0. SKAPA DITT EGET PERSONLIGA EMBLEM OCH DINA

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

Lista över delar. Spelöversikt. Så här använder du reglerna. Dessa regler. 1 häfte med snabbregler. 3 målade plastskepp.

Lista över delar. Spelöversikt. Så här använder du reglerna. Dessa regler. 1 häfte med snabbregler. 3 målade plastskepp. Lista över delar Dessa regler 1 häfte med snabbregler Spelöversikt Välkommen till X-Wing, ett spännande och fartfyllt luftduellspel som utspelar sig i Star Wars universum. I X-Wing tar två spelare kontrollen

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

getsmart Lila Regler för:

getsmart Lila Regler för: 3 2 Regler för: getsmart Lila 9 Graf y 4 7 3 2 2 3 Funksjon 1-4 4-3 -2-1 -1 1 2 3-2 x f(x)= f(x)= 3 2 2 3 3 2 2 3-3 -4 Graf 9 3 2 2 3 Funksjon 7 Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Övning 1. Uppvärmning. Statisk uppvärmning : 5 minuter. Halvmåne

Övning 1. Uppvärmning. Statisk uppvärmning : 5 minuter. Halvmåne Övning Uppvärmning Statisk uppvärmning : 5 minuter Halvmåne. Övning Uppvärmning Rörlig uppvärmning : 5 minuter Strömskott lla I led springer fram med bollen och skjuter ett LÖST skott på målvakten, får

Läs mer

DE RÖDAS OCH DE HVITAS STRID I FINLAND 1918 SPELREGLER. HELSINGFORS 1918, JUUSELA &- LEVÄNEN A.B. BOKTRYCKERl

DE RÖDAS OCH DE HVITAS STRID I FINLAND 1918 SPELREGLER. HELSINGFORS 1918, JUUSELA &- LEVÄNEN A.B. BOKTRYCKERl DE RÖDAS OCH DE HVITAS STRID I FINLAND 1918 SPELREGLER HELSINGFORS 1918, JUUSELA &- LEVÄNEN A.B. BOKTRYCKERl De rädas och de hvitas strid i Finland 1918. SPELREGLER. spelet deltaga 2 parter: de -röda och

Läs mer

Sirius II Installation och Bruksanvisning

Sirius II Installation och Bruksanvisning Sirius II Installation och Bruksanvisning Innehåll 1. Introduktion... 2. Installation av Sirius II programvara... 3. Anslutning Data Linker interface.... 4. Sirius II funktioner.... 5. Bruksanvisning....

Läs mer

getsmart Grå Regler för:

getsmart Grå Regler för: (x²) 1 2 Regler för: getsmart Grå Algebra 8 _ (x²) 1 2 Algebra 4 (2 2³) 1 4 _ xy (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy 4 Algebra Algebra _ 8 Det rekommenderas att man börjar

Läs mer

Klientmanual. Inställningar och spelstart Windows & Linux

Klientmanual. Inställningar och spelstart Windows & Linux Klientmanual Age of KTH är ett realtidsstrategispel där upp mot 8 spelare ska utplåna varandra genom att samla resurser och skapa enheter för att attackera varandra. I den här manualen finns installationsanvisningar

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

SNABBSPEL. Äg en bit av paradiset!

SNABBSPEL. Äg en bit av paradiset! SNABBSPEL Du kan avsluta spelet när du vill. Välj bara Spelet är över på DVD:n och följ anvisningarna för att räkna ihop poängen. Den spelare som har flest lyckobrickor när poängen har räknats ihop har

Läs mer

Spelare Spelarens namn. Här skriver man namnet på spelaren, mest av tradition men även för att hålla reda på vem som äger vilken rollperson.

Spelare Spelarens namn. Här skriver man namnet på spelaren, mest av tradition men även för att hålla reda på vem som äger vilken rollperson. Gemini Light Inledning Detta är en lättvariant av Geminis stridsregler. Systemet är byggt för att initiativ ska vara viktigt samt att handlingar ska ske med endast ett tärningsslag. Dessutom är det tänkt

Läs mer

en fest. 07:30-08:00 08:00-XX:XX 12:30-13:00 13:00-XX:XX 17:00-18:00 till samtligaa Det ingår också priser från pris att utdelas Fina till vinnare

en fest. 07:30-08:00 08:00-XX:XX 12:30-13:00 13:00-XX:XX 17:00-18:00 till samtligaa Det ingår också priser från pris att utdelas Fina till vinnare 150-års Jubileumstävlingg Uppdaterad information angående MSG s jubileumstävling den 7 september. Tävlingen innehåller precis som tidigare meddelat sju deltävlingar och vi kommer att skjuta den patrullvis

Läs mer

Digital Choice 12 + MER, MER, MER!

Digital Choice 12 + MER, MER, MER! MER, MER, MER! Digital Choice Du hämtar de minikategorier du vill ha på mytpchoice.se Det finns över 100 minikategorier, t.ex. Hjältar & hjältinnor, Sci-Fi & fantasy, Resor & äventyr, Mode & trender, Myter

Läs mer

AGERA Under sin runda får spelaren agera en gång med varje figur. En figur kan: 1. Förflytta, samt: 2. Förflytta igen eller utföra en handling.

AGERA Under sin runda får spelaren agera en gång med varje figur. En figur kan: 1. Förflytta, samt: 2. Förflytta igen eller utföra en handling. EUROPAS RUINER A.A.Heed 2015 CC-by-nc-sa 1. GRUNDREGLER Europas Ruiner spelas av två eller fler spelare. Varje spelare kontrollerar en grupp figurer som representerar en styrka ur en av de fraktioner som

Läs mer

3. Välj den sprajt (bild) ni vill ha som fallande objekt, t ex en tårta, Cake. Klicka därefter på OK.

3. Välj den sprajt (bild) ni vill ha som fallande objekt, t ex en tårta, Cake. Klicka därefter på OK. Moment 2: Klonspel Instruktioner för deltagare Idag ska du få lära dig om: Kloner - kopior av samma figur (sprajt) Variabler - ett värde, exempelvis antal poäng Slumptal - slå en tärning för att välja

Läs mer

Regler för: - Räkna med sedlar og mynt!

Regler för: - Räkna med sedlar og mynt! Regler för: getsmart Kids - Räkna med sedlar og mynt! Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna när man ska lära sig olika spel med kortleken! Kolla in hemsidan för fler powerpoint

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Övning 1. Pass, pass, löpning avslut skott

Övning 1. Pass, pass, löpning avslut skott Övning 1. Pass, pass, löpning avslut skott ntal spelare: 8-10 st. ntal ledare: 1-2 st. ledare ntal koner: 0 st nnan utrustning Saknas målvakt, använd målskynke eller en rak sargbit som ställs 1 B (Bollar

Läs mer

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här Fotbollsträning Träningsbank Ålder: 8-10 Ange tid här Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) 1. Led om två och två 2. Starta tåget som ett ånglok långsamma steg som ökar till joggning, gör ångloksljud 3.

Läs mer

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon F-97 TRÄNINGSPÄRM Teckenförklaring Försvarspelare Anfallsspelare Spelare med boll Löpning utan boll Löpning med boll Bollens väg Kon Tips & råd Gå gärna igenom övningarna teoretiskt med gruppen först..

Läs mer

1. Spela bollen som den ligger och banan som den är (regel 13 i regelboken) Du får inte förbättra bollens läge, området för svingen eller spellinjen

1. Spela bollen som den ligger och banan som den är (regel 13 i regelboken) Du får inte förbättra bollens läge, området för svingen eller spellinjen 1. Spela bollen som den ligger och banan som den är (regel 13 i regelboken) Du får inte förbättra bollens läge, området för svingen eller spellinjen genom att bryta, böja, pressa ned något fast eller växande.

Läs mer

ORIENTERINGS-CLUEDO !!!

ORIENTERINGS-CLUEDO !!! ORIENTERINGS-CLUEDO Alla vet att ett brott har begåtts. Nu måste ditt lag lösa mysteriet. Besök olika platser och skaffa er ledtrådar. Om ni med uteslutningsmetoden kan inse vem som gjorde det, var och

Läs mer

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven.

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven. Spelregler 1. PLACERING AV SPELARNA Spelet spelas i par Spelarna står i områden som är belägna på varsin sida av nätet. Servaren sätter bollen i spel och mottagaren returnerar bollen. Mottagaren kan stå

Läs mer

Vilken Spelare Är du?

Vilken Spelare Är du? Vilken Spelare Är du? Målvakt Målvakten har den viktigaste rollen i laget. En målvakt äger allt i sitt målområde och är den som bestämmer, styr och ställer. En målvakt är orädd och har många viktiga beslut

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR innebandyspelaren övningar Huvudmoment 1 Växlingar i viss fart (Bollbehandling) 3 2 Ytterligare moment 1 1 2 3 Förklaring Ställ upp 10 konor och spelare i led med var sin boll

Läs mer

Vad behöver du för att kunna spela? Jo, du och din motståndare behöver varsin egen kortlek med 60 kort, ett mynt att singla slant med och några

Vad behöver du för att kunna spela? Jo, du och din motståndare behöver varsin egen kortlek med 60 kort, ett mynt att singla slant med och några Vad behöver du för att kunna spela? Jo, du och din motståndare behöver varsin egen kortlek med 60 kort, ett mynt att singla slant med och några polletter för att markera skador på era Pokémon. Ni kan använda

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 4 - Silverbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet är att spelarna skall kunna slå en enhands pushpass, samt ha förståelse för att man

Läs mer

Turneringsregler. Turneringens mal. Innan du borjar. Att spela en omgang.

Turneringsregler. Turneringens mal. Innan du borjar. Att spela en omgang. Turneringens mal Innan du borjar Att spela en omgang Ska du bli spinjitzumästare? Välj motståndare och gör dig redo för flera omgångars strid. Ta alla motståndarens vapen för att vinna! Varje spelare behöver

Läs mer

Sivu 1/6 Innehåll 2 kartor (spelplaner), 2 ark plastfilm (som används ovanpå spelplanen), Checkometer, 28 checkometerkort, 18 utrustningskort, 210 terrängbrickor, 2 whiteboardpennor Spelets mål I Discovery

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Engelsk stafett

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Engelsk stafett Engelsk stafett Övning nr. 2 4 lag med 3-5 spelare i varje lag. Sätt ut koner där bollen ska ligga (som visas på bilden). o Avstånd mellan koner ska vara ungefär 5-8 meter Spelarna tilldelas varsitt nummer.

Läs mer

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Inledning I och med denna säsong övergår vi till att spela 7 mot 7. Det är en stor omställning för er som spelare då det innebär att spela på en betydligt större plan.

Läs mer

SNABBSPEL SNABBMONOPOL

SNABBSPEL SNABBMONOPOL SNABBSPEL BRAND Om du redan kan MONOPOL och vill spela ett snabbare spel: 1. I samband med spelförberedelserna blandar bankiren lagfartskorten och delar ut två kort till varje spelare. Spelarna ska genast

Läs mer

Mairs skärsköld på svenska. Översättare: Per Magnus Haaland

Mairs skärsköld på svenska. Översättare: Per Magnus Haaland Mairs skärsköld på svenska Översättare: Per Magnus Haaland En stöt mot en parad I detta stycke går du fram med vänster fot, och håller spjutet och skölden tillsammans i vänsterhanden och svärdet i din

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Praktiskt genomförande av finalproceduren i snabbpistol (Papperstavlor) Kommentarer och SvSF undantag Utgåva 4 (2014-01-12) Bör appliceras på samtliga skyttesporttävlingar

Läs mer

Mairs knölpåk 1. 1. Två slag ovanifrån med knölpåken

Mairs knölpåk 1. 1. Två slag ovanifrån med knölpåken Mairs knölpåk 1 1. Två slag ovanifrån med knölpåken Så här utför du detta stycke: ställ dig med vänster fot fram, och håll påken upplyft med båda händer i huvudhöjd till höger om dig. Gå sedan fram med

Läs mer

Nr 782 3833. Hunden får inte visa störande aggressivitet eller tydlig skygghet. Hunden förs till prestationen försedd med munkorg.

Nr 782 3833. Hunden får inte visa störande aggressivitet eller tydlig skygghet. Hunden förs till prestationen försedd med munkorg. Nr 782 3833 Bilaga 1. TILLGÄNGLIGHET Hunden förs kopplad och försedd med munkorg genom en människogrupp till domaren. På hunden utförs kontroll av utrustningen och identifikationsmärkningen samt hundens

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Utbildning Club Frågor & svar

Utbildning Club Frågor & svar Utbildning Club 55 2015 Frågor & svar Fråga 1 2015-05-04 En spelares boll i spel är ospelbar bakom ett träd. Spelaren markerar sin boll, lyfter den och droppar med 1 slags plikt bollen inom 2 klubblängder

Läs mer

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF Fotbollsövningar 5-7 år Lindsdals IF Övning: Passa genom mål Kommentar: Ta emot och passa eller passa direkt. Man kan tävla genom att räkna antal pass på tid. Övning: Driva bollen i en slalombana Kommentar:

Läs mer

TDP005 Projekt: Objektorienterat system

TDP005 Projekt: Objektorienterat system . TDP005 Projekt: Objektorienterat system Kravspecifikation Författare, dylma900@student.liu.se, albve061@student.liu.se Höstterminen 2016 Version 1.1 2016-11-16 1 Revisionshistorik Ver. Revisionsbeskrivning

Läs mer

Generella regler för gruppkörning med motorcykel

Generella regler för gruppkörning med motorcykel Generella regler för gruppkörning med motorcykel Att köra i grupp är för många en trevlig del av MC-gemenskapen. Det spelar ingen roll vilken typ av motorcykel man kör - det går alltid att köra tillsammans

Läs mer

Första världskriget 1914-1918

Första världskriget 1914-1918 Första världskriget 1914-1918 1. 2. 3. Varför blev det krig? 4. 5. 2 Orsaker till första världskriget: Imperialismen Industrialiseringen skapade behov av råvaror och nya marknader. Kapplöpning om kolonierna.

Läs mer

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd Fotbollsskolan fintdribbling.indd 1 07-06-05 16.16.18 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att

Läs mer

läromedel JVM-mani mani läromedel

läromedel JVM-mani   mani läromedel läromedel JVM-mani www.manilaromedel.se Manual Vad är JVM-mani? JVM-mani är ett ämnesövergripande läromedel, med tyngdpunkten på matematik, där eleverna får skapa sin egen idrottsperson, för att sedan

Läs mer

Åkersberga P05: Röd & Blå

Åkersberga P05: Röd & Blå Åkersberga P05: Röd & Blå Träningsövningar 2015 ÅBK P05: Röd & Blå TRÄNINGSÖVNINGAR 2015 (1) Vändning Vändning och passning. 6-8 spelare. Avstånd mellan A och D ca 30 meter. A passar B, som vänder och

Läs mer

Kravspecifikation TDP005 Projekt: Objektorienterat system

Kravspecifikation TDP005 Projekt: Objektorienterat system Kravspecifikation TDP005 Projekt: Objektorienterat system Innehållsförteckning 1. Spelidé 3 2. Målgrupp 3 3. Spelupplevelse 3 4. Spelmekanik 3 5. Regler 3 5.1 Spelplan 3 5.2 Spelaren 3 5.3 Token 3 5.4

Läs mer

Dominokort Korten har olika antal prickar på övre och nedre halvan. Korten har samma antal prickar på övre och nedre halvan

Dominokort Korten har olika antal prickar på övre och nedre halvan. Korten har samma antal prickar på övre och nedre halvan DotCard spelas i eller 20 delomgångar innan ett komplett spel är klart. Varje delomgång avslutas med att någon spelare får slut på sina spelkort. De övriga summerar då poängen på de kort de har kvar på

Läs mer

Minibasketboll är ett spel baserat på basketboll för pojkar och flickor som är 12 år eller yngre.

Minibasketboll är ett spel baserat på basketboll för pojkar och flickor som är 12 år eller yngre. MINIBASKETREGLER REGEL 1 - MATCHEN 1. Minibasketboll Minibasketboll är ett spel baserat på basketboll för pojkar och flickor som är 12 år eller yngre. Vid tävlingsdeltagande avses ålder då tävlingen påbörjas

Läs mer

Stålbjässar i Vietnams djungel

Stålbjässar i Vietnams djungel DEL 8 VIETNAMKRIGET Stålbjässar i Vietnams djungel text: anders frankson, militärhistorisk författare K riget i Vietnam är Australiens längsta krig. Det började med 30 man i augusti 1962 och det tog slut

Läs mer

Roligare övningsskytte

Roligare övningsskytte Roligare övningsskytte Det ska vara roligt att träna upp sin skjutförmåga. Jägare önskar sig ofta skjutövningar som efterliknar verkliga jaktsituationer. Här har vi samlat några exempel på sådana övningar.

Läs mer

Säkerhetsregler. Innehållsförteckning

Säkerhetsregler. Innehållsförteckning Säkerhetsregler Innehållsförteckning Info... 2 Paragraf 1:1 Arrangör och säkerhetsansvarig... 2 Paragraf 1:2 Ansvar... 2 Paragraf 1:4 Skyddsutrustning... 2 Paragraf 1:5 Avbryt spel... 2 Paragraf 1:6 Kontroll

Läs mer

Indiansmyg med boll Bollkamp/prickboll Attack fotboll!

Indiansmyg med boll Bollkamp/prickboll Attack fotboll! Bollekar Indiansmyg med boll Lämpar sig bäst i en utrustad gymnastikhall eller ute i skogen. Ledaren/barnen sprider ut redskap som är tillräckligt stora att gömma sig bakom över hela golvet på gymnastikhallen.

Läs mer

REGLER CHICAGO, SM DISCIPLIN 2019 #maucertified #friskförklarat

REGLER CHICAGO, SM DISCIPLIN 2019 #maucertified #friskförklarat REGLER CHICAGO, SM DISCIPLIN 2019 #maucertified #friskförklarat Då detta är en SM-disciplin med insats, vinstpengar, titel och trofé måste vissa regler tillämpas. Målsättningen har varit att försöka hitta

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Spelutveckling Spelbalans. Design och produktion

Spelutveckling Spelbalans. Design och produktion Spelutveckling Spelbalans Design och produktion Tre balanser Spelare spelare Rättvist multiplayer (inkluderar AI-spelare) Spelare gameplay Balansera utmaningar och stöd gentemot belöningar och straff Gameplay

Läs mer

Handbok KsirK. Gael Kleag de Chalendar Nemanja Hirsl Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok KsirK. Gael Kleag de Chalendar Nemanja Hirsl Översättare: Stefan Asserhäll Gael Kleag de Chalendar Nemanja Hirsl Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 6 2 Använda KsirK 7 2.1 Spela KsirK......................................... 7 2.1.1 Att starta ett spel..................................

Läs mer

Regler. Ändringar av befintliga regler

Regler. Ändringar av befintliga regler Regler 1) 2000 poängs arméer. 2) Arméer görs efter befintliga Codex, Sisters of Battle använder den senaste listan från White Dwarf. 3) FAQ och errata från GW s hemsida kommer att användas. Berörs ni av

Läs mer

Landslagets fotbollskola år - Dag 2 Förmiddag

Landslagets fotbollskola år - Dag 2 Förmiddag Page 1 of 7 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING Landslagets fotbollskola 10-12 år - Dag 2 Förmiddag Anfallsspel - Komma till avslut och göra mål 6 övningar. Nivåer: 2 Förmiddagens träningspass

Läs mer

Futsal (generella regler i korthet) 2014/2015

Futsal (generella regler i korthet) 2014/2015 Spelplanen Som spelplan gäller handbollens begränsningslinjer och mål. Straffpunkten är 6 m från mållinjen. (På handbollens heldragna linje). Yttre straffpunkten är 10 m från mållinjen. (1m utanför handbollens

Läs mer

SPELREGLER. Delar i spelet. Antal spelare. Spelet i korthet

SPELREGLER. Delar i spelet. Antal spelare. Spelet i korthet SPELREGLER Delar i spelet 1 spelplan 6 spelpjäser 6 x 8 magikerkort 6 spelbrickor 6 x 40 markörer 6 fat att lägga markörerna på 50 frågekort 25 rosa Gissa magiker -polletter 1 tärning Spelbricka Antal

Läs mer

MATEMATIKSPELET TAR DU RISKEN

MATEMATIKSPELET TAR DU RISKEN MATEMATIKSPELET TAR DU RISKEN 1. Kasta en tärning 20 gånger. Målet är att minst 10 gånger få ögontalet 4, 5 eller 6. Om du lyckas, får du 300 poäng. Om du inte lyckas, förlorar du 100 poäng. Tar 2. Kasta

Läs mer

Manual Förflytta defekt fordon

Manual Förflytta defekt fordon Manual Förflytta defekt fordon Fordon 360 Plus Författarna och Liber AB Version 1.0 Får kopieras 1 Anledning till förflyttning Arbetar du i eller med fordon kommer du troligtvis att behöva förflytta defekta

Läs mer

Kortspel. Ett spel - tusen upplevelser

Kortspel. Ett spel - tusen upplevelser Kortspel Ett spel - tusen upplevelser 1 Översikt över korten i kortleken 7 8 9 10 Knekt Överste Kung Ess 2 Prova olika spel Farmor / Mormor 3-5 7, 8, 9, 10, Knekt, Överste, Kung, Ess Reglerna för detta

Läs mer

Hemfrågor FACIT

Hemfrågor FACIT ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Domarkommittén Hemfrågor 2012 - FACIT KOLUMN 1 - Ange om du eventuellt tycker att det ska vara varning eller utvisning KOLUMN 2 - Om du tycker att domaren ska stoppa spelet,

Läs mer

Regelkort ti ll. Ett fantasyrollspel i legendarisk medeltid av Tomas Arfert & Johan Danforth. Dokumentet sammanställt av Anders Bohlin

Regelkort ti ll. Ett fantasyrollspel i legendarisk medeltid av Tomas Arfert & Johan Danforth. Dokumentet sammanställt av Anders Bohlin Regelkort ti ll Ett fantasyrollspel i legendarisk medeltid av Tomas Arfert & Johan Danforth - Dokumentet sammanställt av Anders Bohlin VERSION 1.0 I nt ro d u kt i o n Det här dokumentet består av ett

Läs mer

Sivu 1/5 Innehåll Förberedelser Spelets mål Hur man flyttar Öppna havet Passadvindarna Sunden Skatten Kapning Spelets slut Andra PIRATER spel Spelets innehåll 12 sjörövarskepp med dekaler, 2 tärningar,

Läs mer

Vi presenterar... Krockkudde för Honda motorcykel

Vi presenterar... Krockkudde för Honda motorcykel Vi presenterar... Krockkudde för Honda motorcykel AVANCERAD SÄKERHET FÖR MOTORCYKELFÖRAREN Airbag_SE_Cover1_2_4 3 Denna broschyr har tagits fram för att hjälpa motorcykelägare, och de som värnar om dem,

Läs mer

2-2-1 anfall. Center tar position framför mål. Jagar boll mot hörnen och kan gå upp och möta boll.

2-2-1 anfall. Center tar position framför mål. Jagar boll mot hörnen och kan gå upp och möta boll. Snabbt uppspel Här vänder vi snabbt. Vänster fwd tar center position framför mål. Center går ut till vänsterkant. Höger forward vid mittlinjen och kan löpa längs kanten. Spelförande back tar bollen. Andre

Läs mer

Första världskriget

Första världskriget Första världskriget 1914-1918 1. 2. 3. Varför blev det krig? 4. 5. 2 s.194 Orsaker till första världskriget: Imperialismen Industrialiseringen skapade behov av råvaror och nya marknader. Kapplöpning om

Läs mer