Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande!"

Transkript

1 HUR MAN SPELAR ONLINE Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande! 0. SKAPA DITT EGET PERSONLIGA EMBLEM OCH DINA FÄRGER Du kommer åt alla sidorna från spelmenyn: virtuell samlarpärm, aktivering av koderna på dina kort, skapande av lag, ranking, spelplan, turneringar och konfigurering av emblemet och dess färger. Skapa ditt eget personliga emblem, välj dess form, färg och mönster, och se dina motspelare darra av skräck när de får syn på ditt fantastiska emblem innan matchen börjar! Och om du blir en enastående ADRENALYN XL spelare (genom att förbättra din ranking), klättrar du upp en nivå (det finns fem nivåer: nybörjare, amatör, avancerad, professionell, superstjärna) och varje ny nivå låser upp ett urval av fler och bättre emblemmönster! 1. AKTIVERA KORTET I detta fält som är placerat i köpcentret matar du in koden som finns på baksidan av de verkliga korten för att lägga till det till din virtuella samling. Ibland kan det dyka upp vissa tidsbestämda uppdrag som kräver att du aktiverar specifika kort under en viss period. Om du slutför uppdraget får du några extra elopoäng. 2. SKAPA DIN LAGUPPSTÄLLNING I detta fält kan du skapa det starkaste laget genom att använda dina kort. Anpassa dina lag och dina spelsystem till den strategi som du skapar för att vinna mot dina motspelare. För att du lätt och enkelt ska kunna välja de spelare som du vill ha i ditt lag kan du sortera korten utifrån deras position, klubben som de tillhör och deras anfalls- eller försvarspoäng. Du kommer också att stöta på knappen Virtuell tränare som hjälper dig att skapa din laguppställning om du inte kan bestämma det själv. - Totala poäng: Vissa spelfunktioner kräver att den sammanlagda summan av de olika poäng som uppnåtts med anfalls-, mittfälts- och försvarskorten - som utgör en uppställning - inte får överstiga ett visst värde. På så sätt kan du när du skapar din laguppställning även se poängsumman för alla dina spelare och max. antal poäng som du kan uppnå. I vissa funktioner i turneringen (-1.000, eller ) kan dina poäng inte överlappa dessa värden och i de vanliga matcherna kan varje spelare välja att tävla mot motspelare som har högre eller lägre poäng än de som han/hon har på sina kort.

2 3. SPELPLAN Spelplanen är mötesplatsen online för ADRENALYN XL spelare. Där kan du spela befintliga matcher, skapa nya matcher eller utmana en tillgänglig motspelare direkt. Tillgängliga spelare kan delta i den match som du har skapat. Välj mellan att spela vänskapsmatch eller proffsmatch. Om du deltar i en vänskapsmatch kommer du varken att vinna eller förlora rankingpoäng och det finns inga begränsningar för hur du får använda korten. Matchen spelas bara för skojs skull eller som underhållning. I detta fall kan du spela mot datorn och då välja svårighetsnivå eller mot en motspelare. Om du väljer en proffsnivå kommer vinnaren att tjäna poäng från förlorarens ranking. I år har vi skapat tre spelplaner, som har varsin speciell spelfunktion. Till exempel: - UTAN BEGRÄNSNINGAR, där du kan spela med alla de tillgängliga korten, - ÅTTA SLUMPMÄSSIGA, där datorn slumpmässigt väljer 8 kort från din samling, - 2 MOT 2, där två spelare kan möta två andra spelare. Inom varje spelplan kan användarna dessutom välja sina möjliga motspelare beroende på den totala poängen på deras kort (anfall, mittfält och försvar) för att utmana en aktuell motspelargrupp med hänsyn till deras sammanlagda poängsumma. 4. RANKING Vi har skapat en allmän ranking för slutpoängen inom Adrenalyn XL onlinespel. Alla spelare får först poäng, och beroende på om de spelar proffsmatcher eller ej förlorar eller vinner de poäng från sina motspelare. De poäng som de har vunnit eller förlorat kan dessutom vara lägre eller högre beroende på om spelaren har en högre eller lägre poäng i sin specifika ranking. Om du spelar mot motspelare som har lägre poäng än du har, kan det se ut som att det är lättare för dig att besegra dem, men de poäng som du kan ta från dem om du vinner är alltid lägre än de som du kan förlora, om du själv blir besegrad. Omvänt kan det kanske bli tuffare att vinna matchen, om du spelar mot motspelare som har högre poäng än du har i rankingen, men de poäng som du kan vinna om du vinner är högre än de poäng som de kan ta från dig. Om du besegrar spelare med höga poäng kommer du snart att klättra upp till de högsta positionerna! Kom ihåg det! Vidare finns Samlarnas ranking, som bestäms genom att skapa en samling genom att aktivera koderna på korten.

3 Slutligen finns Turneringarnas ranking, som rangordnar de bästa spelarna i olika turneringar som skapats inom ADRENALYN XL onlinespel. I denna kategori görs en ranking bland alla deltagarna i spelet utifrån de poäng som var och en av dem har uppnått (oavsett kategori). 5. SPELREGLER 5.1. SKAPA DITT LAG Innan matchen med ADRENALYN XL kan börja måste du skapa ditt lag. Du behöver 14 spelare, 11 ordinarie spelare och tre 3 avbytare. Varje lag ska ha en målvakt och max. fem spelare för varje position VÄLJ DITT SPELSYSTEM När du har valt dina spelare ska du skapa ditt spelsystem (t.ex , 4-3-3, o.s.v.). Försök att utveckla det optimala systemet för dina spelare. Välj ett mer försvarsinriktat spelsystem om du har många duktiga försvarare. Välj ett anfallsinriktat spelsystem om du har många duktiga anfallare MATCHEN KAN BÖRJA Lägg korten på avsett område på spelplanen: försvararna i försvarsområdet, mittfältarna i mittfältsområdet och anfallarna i anfallsområdet. Varje spelares position är markerad på baksidan av korten för att göra det lättare för dig att se deras position SPELFUNKTION När du väljer att spela enligt proffsfunktionen har du tre spelmöjligheter: a) SPELFUNKTION UTAN BEGRÄNSNINGAR: Som du hör på namnet finns inga begränsningar för vilken typ av kort du kan använda i din laguppställning. Du kan spela med den typ av kort i din kortlek som du tycker är bäst. b) SPELFUNKTION MED ÅTTA SLUMPMÄSSIGA: Det kan vara svårt att vinna med dina bästa kort men vad skulle du tänka om 8 kort från din laguppställning och din motspelares laguppställning valdes slumpmässigt från början? Det är i dessa situationer som du får chans att bevisa din skicklighet som tränare och visa att du är en av de bästa spelarna i ADRENALYN XL. c) 2 MOT 2: Dessa matcher bygger på att du och en medspelare tävlar mot två motspelare samtidigt. Summan av varje lags kort avgör vilka som vinner poäng under varje turnering.

4 5.5. VÄNSKAPSMATCH ELLER PROFFSMATCH? Innan spelet kan börja ska de båda motspelarna välja om de vill spela om rankingpoäng (proffsmatch) eller bara för skojs skull (vänskapsmatch). I proffsfunktionen får vinnaren av varje turnering behålla motspelarens rankingpoäng. I vänskapsfunktionen tjänar du inga rankingpoäng oavsett om du spelar mot datorn eller en motspelare MED ELLER UTAN BEGRÄNSNINGAR? Innan du väljer vilken typ av motspelare som du vill spela mot, kan du söka efter och välja möjliga motspelare utifrån varje spelares intresse. På detta sätt kan du söka efter motspelare utifrån rankingpoängen och summan av poängen på dina kort (försvar, mittfält och anfall). Tack vare denna funktion kan varje spelare ringa in sina motspelares egenskaper och styrka samt vilka han/hon kan utmana TRÄNA MOT DATORN Om du vill träna lite och behöver en motspelare för att spela vänskapsmatcher kan du spela mot datorn enligt fem olika svårighetsnivåer. Kom ihåg att de sista två nivåerna är så svåra att om du vinner - förutom att du får en belöning för att du vinner - kommer du knappast att förlora mot verkliga motspelare! 5.8. BÖRJA SPELET Den spelare som väljs ut av datorn för att börja matchen väljer ett av sina kort för att antingen anfalla eller försvara sig eller väljer mittfältspoängen på sitt kort. Sedan väljer motspelaren ett av sina kort och använder det som försvarare, mittfältare eller anfallare. Om den förste spelaren anfaller måste motspelaren försvara sig och tvärtom. Om du väljer mittfältspoäng måste även motspelaren spela med mittfältspoäng. Spelarna måste jämföra poängen på de valda korten. Det kort som har den högsta poängen gör ett mål och nästa match börjar. Kort som har valts för denna utmaning kan inte väljas igen under matchen och läggs utanför spelplanen. Om korten har samma poäng avgörs matchen med hjälp av specialpoängen som finns på alla kort bland anfalls-, mittfälts- och försvarspoängen. Om specialpoängen också leder till oavgjort bortses det från korten och ingen spelare vinner matchen GÖRA ETT SPELARBYTE Kom ihåg att spelarbyten, precis som i en riktig match, kan hjälpa dig att ta hem spelet i slutsekunderna av matchen men du måste använda dem effektivt! Spelarbyten måste göras i början av matchen innan kort för anfallare, mittfältare eller försvarare väljs. Kortet som har bytts ut läggs undan.

5 5.10. INGET FUSK ÄR TILLÅTET I år går det inte att spela mer än tre gånger i veckan mot samma spelare. På så sätt hoppas vi kunna undvika både situationer där användare skapar flera spelare med olika namn bara för att förlora och andra ojusta tricks. Vi kommer också att kontrollera alla spelares matcher. Om vi misstänker att någon av dem fuskar tar vi bort honom/henne automatiskt från spelet eller återställer hans/hennes ranking till poäng MyPanini Adrenalyn XL kort Du kan skapa dina egna personliga Adrenalyn XL kort på När du skapar och beställer ditt verkliga MyPanini Adrenalyn XL kort kommer du att få en unik kod som du kan mata in i det avsedda fältet i applikationen för onlineutmaningen. Ditt personliga kort läggs till under menyn Redigera profil. Du kan använda det som en slags tränare under onlineutmaningens matcher för att öka styrkan hos dina kort. Med ditt MyPanini Adrenalyn XL kort ökar värdet på alla dina spelarkort enligt följande system: Om du har samlat 20 % av försvararna ökar deras värde med 1 poäng Om du har samlat 40 % av försvararna ökar deras värde med 2 poäng Om du har samlat 60 % av försvararna ökar deras värde med 3 poäng Om du har samlat 80 % av försvararna ökar deras värde med 4 poäng Om du har samlat 100 % av försvararna ökar deras värde med 5 poäng Om du har samlat 20 % av mittfältarna ökar deras värde med 1 poäng Om du har samlat 40 % av mittfältarna ökar deras värde med 2 poäng Om du har samlat 60 % av mittfältarna ökar deras värde med 3 poäng Om du har samlat 80 % av mittfältarna ökar deras värde med 4 poäng Om du har samlat 100 % av mittfältarna ökar deras värde med 5 poäng Om du har samlat 20 % av anfallarna ökar deras värde med 1 poäng Om du har samlat 40 % av anfallarna ökar deras värde med 2 poäng

6 Om du har samlat 60 % av anfallarna ökar deras värde med 3 poäng Om du har samlat 80 % av anfallarna ökar deras värde med 4 poäng Om du har samlat 100 % av anfallarna ökar deras värde med 5 poäng

getsmart Grå Regler för:

getsmart Grå Regler för: (x²) 1 2 Regler för: getsmart Grå Algebra 8 _ (x²) 1 2 Algebra 4 (2 2³) 1 4 _ xy (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy 4 Algebra Algebra _ 8 Det rekommenderas att man börjar

Läs mer

Innehåll. Innan du spelar 10 Huvudmeny 11 Så spelar du 12

Innehåll. Innan du spelar 10 Huvudmeny 11 Så spelar du 12 Innehåll Styrning 3 Innan du spelar 10 Huvudmeny 11 Så spelar du 12 BehÖver DU HJÄLP? 22 2 Styrning Du kan välja användarinställningar via ANPASSA > INSTÄLLNINGAR > STYRNING. Välj en av de tre styrinställningarna

Läs mer

Guide till Hattrick Uppdaterad 2012-04-09 version 2

Guide till Hattrick Uppdaterad 2012-04-09 version 2 Guide till Hattrick Uppdaterad 2012-04-09 version 2 Bakgrund till projektet Jag har under min tid på hattrick varit intresserad av hur man bäst startar ett lag. Jag har här satt ihop mina tankar om det

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86

Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86 Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. manual Användare Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86 Licensrättigheter/Avtal Den här programvaran är licensierad till den person

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Projekt 3 :: Bush Icke-traditionella grafiska gränssnitt Mikael Onsjö, Sofie Persson, Behzad Charoose, Johan Magnuson

Projekt 3 :: Bush Icke-traditionella grafiska gränssnitt Mikael Onsjö, Sofie Persson, Behzad Charoose, Johan Magnuson Projekt 3 :: Bush Icke-traditionella grafiska gränssnitt Mikael Onsjö, Sofie Persson, Behzad Charoose, Johan Magnuson Inledning... 3 Syfte... 3 Grundläggande design (spelregler)... 4 Strategi... 4 Tillvägagångssätt...

Läs mer

file://c:\hemsidor\xpokers\protokoll\freddas pokerskola mini.htm

file://c:\hemsidor\xpokers\protokoll\freddas pokerskola mini.htm Page 1 of 9 Lektion 1 - Prioritet nummer 1 : Att överleva I en turnering så är du utslagen så fort dina marker är slut (såvida du inte sitter i en ReBuy-turnering och det fortfarande är tillåtet att köpa

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

www.hasbro.se www.monopoly.co.uk

www.hasbro.se www.monopoly.co.uk THE SIMPSONS & 2007 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. Distribueras i Norden av Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Danmark. Tillverkat i Irland www.hasbro.se

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator http://www.easylabelcreator.se/customer/lantmannen/ Innehållsförteckning Om tjänsten... 2 Snabbguide... 3 Inloggning... 5 Skapa konto... 5 Glömt användarnamn... 6

Läs mer

EasyCashier Manual version 2.6 SE

EasyCashier Manual version 2.6 SE EasyCashier Manual version 2.6 SE 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kassavy... 4 Nytt kvitto... 4 Sök artikel... 5 Registrera växelkassa... 5 Öppna kassalåda... 5 Presentkort... 5 Sälja ett presentkort...

Läs mer

Snabbstartsguide. 2012 Crimson Färglabb AB

Snabbstartsguide. 2012 Crimson Färglabb AB Snabbstartsguide 1 Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med de allra mest grundläggande funktionerna i vår tjänst frontbook. Innehåll Webbhjälp... 3 Komma igång... 3 Öppna projekt... 4 Skapa

Läs mer

SPRINT-HANDBOK (version 0.4)

SPRINT-HANDBOK (version 0.4) 1. FÄRG OCH FORM Detta är programmets startmeny. Texten överst på bilden (Avsluta, Ny användare, Om... och Välj användare) blir synlig då markören förs upp den blåa ramen. en ny användare. 6. 4. 5. får

Läs mer

Hålla igång ett samtal

Hålla igång ett samtal Hålla igång ett samtal Introduktion Detta avsnitt handlar om fyra olika samtalstekniker. Lär du dig att hantera dessa på ett ledigt sätt så kommer du att ha användning för dem i många olika sammanhang.

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (Android)

Manual - Inläsningstjänsts App (Android) Sidan 1 av 7 Manual - Inläsningstjänsts App (Android) App-release: Beta Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionalitet i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version... 2 2 Var hittar

Läs mer

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR För mer än 35 år sedan uppfann RCI semesterbytet. I dag ÅTERUPPFINNER RCI det genom att bygga upp och utöka dina förmåner som RCI-medlem och vi ger dig det du har

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

Datorstöd till din turnering

Datorstöd till din turnering Datorstöd till din turnering Cup Manager erbjuder modern resultatservice kombinerat med ett avancerat administrationsverktyg När man organiserar en turnering är det mycket att hålla reda på. Det som tar

Läs mer

Ett spel för 3-6 spelare i åldern 12+, av Jacob Sundh

Ett spel för 3-6 spelare i åldern 12+, av Jacob Sundh Ett spel för 3-6 spelare i åldern 12+, av Jacob Sundh Året är 1931, i en förort till storstaden Chicago, spritförbudet är i full kraft och hederligt folk bryter mot fler och fler lagar. Gangstersyndikaten

Läs mer

Bonus Rapport Kommersiell Design KTH

Bonus Rapport Kommersiell Design KTH Bonus Rapport Kommersiell Design KTH Johan Holmström & Lars Åkesson Introduktion Denna rapport beskriver projektet och delmomentet Kommersiell Design i kursen Interaktionsdesign 2 på KTH i Stockholm. Detta

Läs mer

Utöka din verksamhet med AdWords. Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra

Utöka din verksamhet med AdWords. Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra Utöka din verksamhet med AdWords Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra Välkommen till handledningen Utöka din verksamhet med AdWords. Här får du information om hur du får de bästa resultaten

Läs mer

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet.

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet. Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Gör din första fotobok i 10 enkla steg! 1 Välj ut dina bästa foton. Välj ut de bilder du vill använda och placera dem i en separat mapp på datorn

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Manual - Ledningskollen i mobilen

Manual - Ledningskollen i mobilen 8010 Manual Ledningskollen i mobilen.docx Manual - Ledningskollen i mobilen Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Inkluderade funktioner 3. Manualens upplägg 4. Kortversion av manualen 4.1 Registrera

Läs mer

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering är en applikation som gör det möjligt för dig att enkelt reglera värmen i huset. Därefter ska man kunna följa statistiken över sin elförbrukning och dess kostnader. Möjligheten att ställa värmen inom en

Läs mer