Helgträning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Helgträning"

Transkript

1 Helgträning P

2 Teknikträning Stopp och rotering 1. Stopp utan boll på linje Alla spelare på en sidlinje i basketposition. På signal tar alla spelare ett steg och sedan stannar. Spelare står kvar i basketposition till signal på att gå tillbaka. Spelarna går då tillbaka till sidlinjen och intar basketposition. Balans, både innan stopp och efter. Böjda ben Börja med att köra jump stop och vill man stegra övningen så kör man sedan stride stop. 2. Stop efter studs Dela in spelarna 2 och 2 på samma sidlinje, den ena spelaren med boll och framför den andra. Spelaren med boll tar 2 studs framåt och stannar, roterar runt och passar bollen till kamraten. Balans, både innan dribbling och efter stopp. Bra passningar Variera vilket stopp o Jump stop o Stride stop Variera vilken rotering o Framåt hö/vä o Bakåt hö/vä Passningar 3. 2o2 passningar Dela upp spelarna 2 och 2 och ställ dem mitt emot varandra. Hårda passningar Böjda ben, både passare och mottagare Ta emot passen och var redo att göra något/ trehotsposition Träna på alla typer av passningar. Bröstpass Studspass Enhandspass Overhead pass

3 4. Passa i fart Dela upp spelarna 2 och 2 och ställ dem i två led i ett hörn av baseline. Ena ledet vid sidlinjen, andra ledet där 3sekunders träffar baseline. Spelarna springer framåt över plan samtidigt som de passar bollen fram och tillbaka. Fötterna framåt när vi springer Hårda passningar Passa lite framför Träna på alla typer av passningar. Bröstpass Studspass Enhandspass Skott 5. Skotteknik Ställa alla spelare på baseline med varsin boll. 1. Skott utan stödhand a. Spelaren håller bollen framför sig som en bricka samtidigt som han står med böjda ben. b. Spelare tar upp bollen med en hand till pannan. c. Spelaren skjuter bollen upp i luften så den studsar ca 0,5m framför honom Basketposition Backspinn på bollen. Armbåge under bollen Skottfoten (Högerfot för en högerhänt) pekar mot korgen (här, rakt fram). Vinka av och håll kvar handen tills bollen lämnat handen. 2. Skott med stödhand Samma övning som innan men spelaren får använda stödhanden. Samma som tidigare + Stödhanden får inte störa bollen. Släpp bollen med stödhanden så fort skottrörelsen från pannan påbörjas.

4 Avslut 6. Koner Dela upp spelarna 3 och 3 med en boll och en korg. Ställ ut 2st koner på förlängda straffkastlinjen och strax innanför trepoängslinjen. Varje spelare ska köra 30s och man ska köra två gånger. Första gången man kör så går man runt konen från insidan och andra gången från utsida. På bilden är spelare ett passare och han kommer alltid passa spelare tre som är avslutare. Spelare två är returtagare och kommer passa bollen till spelare ett. Spelare tre börjar och kör 30s genom att springa runt konen från insidan. Spelare ett passar bollen så att spelare tre fångar den och kan göra en lay-up utan att studs. När spelare tre kört i 30s så byter man så spelare två blir avslutare, spelare tre passare på toppen och spelare ett blir returtagare/passare. Första varvet: Andra varvet:

5 7. Moves 4 varianter Ställ upp alla spelarna i två led på mittlinjen ganska nära sidlinjen. Det ena ledet mot ena korgen och det andra mot den andra. Spelarna ska göra samma move två gånger, en gång på ena korgen och sedan en gång på andra. När man är tillbaka på korgen man började på så gör man nästa move. Hesitation In and out Crossover Mellan benen Här kan man variera med vilka finter man vill måste inte vara dessa. Det går bra att ställa upp en kon som markerar försvararen så spelaren vet var han ska göra finten.

6 Dribbla 8. Teknikträning dribbla Ställ alla spelare på baseline, gärna med varsin boll om det går. Låt spelarna dribbla zic-zac över planen med en bestämd riktningsförändring. När de kommer till en baseline så vänder de direkt och fortsätter. Crossover Mellan benen Bakom ryggen Reverse Balans och böjda ben. Använd farten när man gör en riktningsförändring så man inte stannar upp i onödan. Titta uppåt. 9. Riktningsförändring mot en medspelare Ställ upp alla spelare i fyra hörn. Två av hörnen mitt emot varandra börjar och dribblar mot mitten, när de möts ska de göra en förutbestämd ritningsförändring. Crossover Mellan benen Bakom ryggen Reverse

7 10. Koner Ställ ut totalt 12 koner i bana som går fram och tillbaka. De första fyra konerna ska vara på en raklinje och där kommer spelarna köra slalom med fel hand. De andra åtta konerna kommer vara banan på tillbakavägen. De första fyra av dessa ska stå zic-zac med ganska stort avstånd, ca 3m. De sista fyra konerna ska också stå zic-zac men med mindre avstånd, ca 1,5m. Spelarna kommer alltid köra slalom förbi de första konerna och sedan riktningsförändringar på tillbakavägen. Kör ett varv per riktningsförändringar. När de blivit bra på detta kan man köra samma övning fast med två bollar. 11. Femtärning Det här är egentligen en fotarbetsövning där man kör utan boll men det går även bra att köra det som en dribblingsövning. Ställ ut fem koner som en femtärning. Dela upp så att det är ca 3-4 spelare per femtärning. Visa vilken övning de ska köra och bestäm hur många varv, tex två. Låt sedan alla grupper tävla mot varandra. Springer man fel eller nuddar en kon så har man förlorat. Här är några varianter som jag brukar köra men man kan hitta på vad som helst. Man kan även låta spelarna springa baklänges om man vill köra det svårtare. Vi kommer inte köra alla varianterna på träningen utan man kör kanske 3-4 beroende på hur många gånger man vill köra varje.

8 12. 1 mot 1 kull Dela upp spelarna två och två och ställ dem på varsin baseline mitt emot varandra med varsin boll. Den ena spelaren är kullare och den andra ska försöka ta sig över andra baseline, båda spelarna måste dribbla bollen hela tiden.

9 Defense 13. Slida, rätt fot först Ställ alla spelare på baseline, är de många går det ställa dem i flera rader. Alla spelare ska stå i basketposition och på signal tar de ett slide steg åt ett bestämt håll. När de tagit steget står de kvar i balans och i basketposition tills de får signal att gå tillbaka. De går tillbaka och ställer sig i basketpostion och väntar på nästa startsignal. Balans i hela övningen. Hela foten i marken men tyngden på främre delen. Axelbrett med fötterna Böjda ben från straffkast, rätt fot först Det här är en övning för att träna på att börja slida med rätt fot först. Ifall man ni skulle börja med fel fot så kommer man inte ha en chans att hinna med. Ställ upp spelarna i två led, där anfallsledet står på armbågen och försvararna precis innanför. Anfallaren står med sin fot som är närmast baseline på straffkastlinjen eller annan lämplig linje. Försvararen står med sin fot som är närmast mittlinjen på straffkastlinjen (finns det fler linjer är det bättre att det skiljer ca 2 dm mellan linjerna och att försvarens linje är längre från korgen än anfallarens). Anfallaren måste/får bara ta en studs och sedan göra en lay- up. Försvararen ska försöka hänga med och störa skottet så mycket som möjligt utan att foula.

10 15. Zick- zack Dela in spelarna två och två och ställ dem i ett hörn på en baseline. En spelare är anfallare och en är försvare. Ge dem ett område som de ska hålla sig inom, tex på vänstra planhalvan. Gillar egentligen namnet då jag inte vill ha det som en zic-zac-övning utan jag vill att anfallaren ska gå förbi så fort han kan. Går han förbi får han stanna till och vänta tills försvararen har position igen. När anfallaren har kommit till motsatt baseline är övningen klar. Försvaren bestämmer när anfallaren vänder, vill inte att försvaren bara följer med och anfallaren vänder när han kommer till sidlinjen. Anfallaren ska tvinga försvararen att jobba så hårt han kan. Man kan göra det till en tävling genom att försvararen räknar hur många gånger man lyckas vända anfallaren. Anfallaren kan träna på riktningsförändringar.

11 16. Överspel Träna på överspel och framförallt rörelsen till korgen när man inte längre ska spela över. På varje korg ska det finnas tre anfallare och en försvarare. När bollen är en pass ifrån försvararens anfallare ska han spela över och när bollen är två passningar ifrån ska han vara på hjälpsida ( minst en fot i tresekunders. Det viktiga i den här övningen är att hitta positionen så fort man kan. Om bollen passas till anfallaren med försvar så gäller det för försvaren att få en bra position mellan anfallaren och försvararen. På signal så roterar alla så de får nya positioner. Spel Dela upp spelarna 2o2 och varsin korg är man ojämnt antal så får en stå i mitten. Vi spelar 1 mot 1 till 1 mål och den som gör mål byter med personen i mittcirkeln. Här kan man spela både på tid eller till ett visst antal segrar , alltid offensiv retur Dela upp spelarna fyra på varje korg. En spelare är anfall, en spelare försvar och två väntar på att byta in, de står på baseline under korgen. Vi spelar 1-1 som vanligt förutom att alla returer gör att returtagaren blir anfallare och kan göra mål på en gång. Alltså om anfallaren skjuter och missar, försvararen tar returen han kan göra mål på en gång utan att ta ut bollen eller checka. När en spelare gjort mål så får han fortsätta som anfallare med en check från en av spelarna som väntade på baseline. Försvararen som släppte in poäng får byta ut.

12 Här spelar vi på tid och den som har mest poäng när tiden är ute har vunnit. Innan vi börjat har vi bestämt en vinnarkorg och en förlorarkorg. Den spelaren som vinner får rotera upp en korg och spelaren som har minst antal poäng får rotera ner. Det gäller alltså att ha kommit till vinnarkorgen när vi spelar sista matchen Helplan Vi delar upp alla spelare i två lag. Varje lag börjar med två spelare på planen och resten av laget fördelas i två led på vardera sida om förlängda straffkast på egen planhalva. Varje gång man spelat försvar så går man av, så är jag på laget som släpper in bollen ska jag först passa in bollen till två nya spelare i mitt lag och sedan gå av. Tar jag en defensiv retur är det samma sak, jag passar bollen till en ny spelare i mitt lag och sedan går jag av. Laget som är anfall ska självklart försöka göra mål, när vi gör det ska vi så fort som möjligt försöka spela över de två nya spelarna som kommer in i motståndarlaget kortsida- kortsida utan/med studs med extra passare Här spelare vi på en mindre plan men ändå med två korgar. Vi delar in spelarna 2o2 som bildar ett lag. De lag som inte spelar ställer upp på förlängda straffkast och blir passare. Det laget som är anfallare kan alltid passa bollen till en passare och passaren kommer alltid att passa bollen tillbaka till laget som han fick den ifrån. Övningen spelas till två mål och laget som vinner får stanna och möta nytt motstånd med coach En övning som går ut på att träna på position i försvar och hjälpsida. Vi har en coach på toppen som har boll. Han passar bollen till en sida och nu gäller det för försvararna att få en korrekt försvarspostion så fort som möjligt. Passen från coach får man inte ta. Spelaren passar tillbaka bollen till coach som kan välja att passa tillbaka till samma spelare eller till spelaren på andra sidan. Coach passar fram och tillbaka några gånger och när han tycker det ser bra ut säger han go. Det betyder att anfallarna får göra mål. Nu gäller det för försvararna att spela bra försvar. Om anfallaren drivar så får han passa till kompisen men det som gäller då är att kompisen måste fånga bollen utanför trepoängslinjen. Detta för att han inte ska kunna cutta och få en lay- up bara för att hans försvarare gjort rätt och hjälpt sin kamrat. Överspel när bollen är på toppen. En fot i tresekunders när bollen är på motsatt vinge. Beredd att hjälpa om det kommer en drive. Prata om vem som spelar på bollen efter drive + pass

13 Bobby Knight baseline Dela upp lag, har man fler än 3 lag går det ha flera lag på baseline som väntar. Ett lag är anfall och det laget är anfall så länge som man gör mål. Efter varje mål är det bara att ta bollen utanför trepoängslinjen för att sedan spela anfall. Man behöver alltså inte checka bollen. Varje gång de gör mål så kommer försvarande lag att gå av och ett nytt lag kommer in från baseline som börjar i försvar. Om det anfallande laget inte gör poäng räcker det för det försvarande laget att ta bollen utanför trepoängslinjen och sedan göra mål. Det anfallande laget som inte gjorde poäng går av och det kommer in ett nytt lag från baseline som spelar försvar.

14 Bobby Knight halvplan Denna övning går även att spela Dela upp lag, har man fler än 3 lag går det ha flera lag vid mittlinjen som väntar. Ett lag är anfall och ett lag är försvar. När anfallande laget blir av med bollen, antingen genom att de gör mål eller att motståndarna tar bollen så är deras uppgift att stoppa det andra laget från att dribbla bollen över mittlinjen. Lyckas de dribbla bollen över mittlinjen så kommer det laget som står och väntar automatiskt bli anfallare och de har en egen boll som de spelar med. Laget som började som anfall och sedan blev försvar ska nu spela försvar igen. När de sedan får bollen så är det deras tur att dribbla bollen över mittlinjen för att sedan vila. 24. Runners Dela upp spelarna i två lag. Båda lagen har tre spelare på planen och resterande i tre led på egen baseline. Det försvarande laget kommer alltid när man får tag på bollen passa en förstapass till tre nya spelare i sitt eget lag och sedan går man av. De tre nya spelarna får spela anfall och sedan försvar innan de slår sin förstapass och sedan gå av.

15 25. 12manna Även här delar vi upp spelarna i två lag. Ett lag börjar i anfall med tre spelare. Försvarande lag har två spelare på planen och den tredje spelaren vid mittlinjen. Den tredje spelaren får springa in och spela försvar när bollen kommit över mittlinjen. Den spelaren måste då nudda mittcirkeln innan han får spela försvar.

16 Skott övningar (mellan övningar- övningar eller sista övningen på träningen) 26. Skottöving +- 3 Dela upp spelarna i två lag. Båda lagen skjuter på samma korg från stapeln. Man skjuter och tar egen retur. Om mitt lag sätter bollen så har vi +1, skulle det andra laget sätta nästa skott så är vi Man skjuter på detta sätt tills något lag är +3. När det laget satt sista skottet måste de hämta bollen och sedan sätta sig i ett rakt led med bollen längst bak. Om det andra laget hinner sätta ett skott innan de sitter ner så är vi tillbaka på +2 och övningen fortsätter. 27. Proffset Man skjuter två och två men det är hela tiden samma spelare som skjuter och den andre tar returen. Varje gång jag sätter bollen så får jag +1 och missar jag får proffset +1. Sedan skjuter man på detta sättet tills antingen jag eller proffset kommit till 11. När jag är klar får min returtagare skjuta nästa gång och jag tar returen. När det sedan är min tur igen så ökar jag svårighetsgraden ifall jag vann matchen innan mot proffset, nu får proffset +2 om jag missar medan jag själv fortfarande får +1 vid satt skott.

Teknikmärken Täby Basket

Teknikmärken Täby Basket Teknikmärken Täby Basket Steg 1 Viking (rekommenderad nivå - åk. 2) Steg 2 Järn (rekommenderad nivå - åk. 3) Steg 3 Brons (rekommenderad nivå - åk. 4) Steg 4- Silver (rekommenderad nivå - åk. 5) Steg 5

Läs mer

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN En står i mitten av salen (förslagsvis tränaren första gångerna). Övriga ställer upp bakom ena baseline. Alla har varsin boll, som ska dribblas hela tiden. Basketspelaren

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 2 - Järnbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 2 - Järnbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 2 - Järnbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med drillen är främst att kunna stanna från dribbling och rotera. Betoningen ligger på

Läs mer

Inför regionläger 1 för U14, oktober 2013

Inför regionläger 1 för U14, oktober 2013 1/9 Inför regionläger 1 för U14, 11-13 oktober 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

SAMLING 1. Träning 1-90min

SAMLING 1. Träning 1-90min SAMLING 1 Träning 1-90min 40 min Jag och bollen, stationer 3*12min Dela upp träningsgruppen i tre mindre grupper. Har man tillgång till mer än en plan under träningen kan man med fördel sprida ut sig mer

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 1 - Basketbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med denna drill är att lära ut grunderna i hur man tekniskt slår en bra pass. Arbeta

Läs mer

Inför regionläger 2 för U14, januari 2014

Inför regionläger 2 för U14, januari 2014 Inför regionläger 2 för U14, 17-19 januari 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa,

Läs mer

Träningsplanering 2014-15 U14 regionläger 1

Träningsplanering 2014-15 U14 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 1

Träningsplanering U14 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 3 - Bronsbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 3 - Bronsbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 3 - Bronsbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med drillen är att fortsatt träna tekniken på stopp, rotering och passar. Nu skall man

Läs mer

Sommarprogram för Årsta F03

Sommarprogram för Årsta F03 Sommarprogram för Årsta F03 Här kommer lite inspiration för vad man kan träna på under sommaren. Ingenting är obligatoriskt men vill ni träna finns dessa program som inspiration. Sommaren är en perfekt

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Inför regionläger 1 för U15, september 2013

Inför regionläger 1 för U15, september 2013 1/7 Inför regionläger 1 för U15, 27-29 september 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter

Läs mer

SAMLING 1. Träning 1-90min

SAMLING 1. Träning 1-90min SAMLING 1 Träning 1-90min 40 min Jag och bollen, stationer 3*12min Dela upp träningsgruppen i tre mindre grupper. Har man tillgång till mer än en plan under träningen kan man med fördel sprida ut sig mer

Läs mer

Inför regionläger 2 för U14, 1-3 februari 2013

Inför regionläger 2 för U14, 1-3 februari 2013 Sida 1 / 1 Stockholm 2013-01-24 Inför regionläger 2 för U14, 1-3 februari 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Fotbollsövningar UPPVÄRMING:

Fotbollsövningar UPPVÄRMING: UPPVÄRMING: 1. Nummerboll Dela upp barnen i grupper om 4-6 som alla får varsitt nummer. Nummer ett börjar med bollen och skall passa till nummer två, osv. Viktigt med rörelse över stor del av planen, variera

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 3

Träningsplanering U14 regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 2

Träningsplanering U14 regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Inför regionläger 3 för U14, mars 2014

Inför regionläger 3 för U14, mars 2014 1/9 Inför regionläger 3 för U14, 28-30 mars 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa,

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 5 - Guldbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 5 - Guldbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 5 - Guldbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med drillen är att kunna passa bollen med försvarare på sig. Att man med hjälp av finter

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 2

Träningsplanering U14 regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Inför regionläger 2 för U15, 7-9 dec 2012

Inför regionläger 2 för U15, 7-9 dec 2012 Sida 1 / 1 Stockholm 2012-11-14 Inför regionläger 2 för U15, 7-9 dec 2012 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 4 - Silverbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet är att spelarna skall kunna slå en enhands pushpass, samt ha förståelse för att man

Läs mer

Träningsplanering 2017/18 U14 Regionläger 1

Träningsplanering 2017/18 U14 Regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF Fotbollsövningar 5-7 år Lindsdals IF Övning: Passa genom mål Kommentar: Ta emot och passa eller passa direkt. Man kan tävla genom att räkna antal pass på tid. Övning: Driva bollen i en slalombana Kommentar:

Läs mer

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning Play Football Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination av färdighetsträning Rekomenderad ålder: Från 6 år - 11år Parkull med boll Vad: Driva, samarbete/kommunikation Hur: Utsatt yta

Läs mer

Omställning. Återerövring av bollen

Omställning. Återerövring av bollen Anfallsspel - - driva, riktningsförändra, vända, perception, koordination - kan du göra om det står en spelare framför dig? - Vilka delar av foten kan du använda för att driva och vända? - Yta: 15-20 15-20

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 2

Träningsplanering U14 Regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Innehållsförteckning. Handboll i skolan

Innehållsförteckning. Handboll i skolan Lekar med boll Innehållsförteckning 1. BLIXTBOLL... 3 2. BOLLJAKTEN... 3 3. BOLLKULL (MJUKBOLL)... 3 4. BOLLKULL MED PASS... 3 5. BORT MED BOLLARNA... 3 6. BRÄNNBOLL (UTELEK)... 4 7. BRÄNNBOLLSRUGBY...

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Inför regionläger 4 för U15, 5-7 april 2013

Inför regionläger 4 för U15, 5-7 april 2013 Sida 1 / 1 Stockholm 2013-03-10 Inför regionläger 4 för U15, 5-7 april 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 4 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Handbollstips. häfte nr 1. Handboll ska... a vara kul a främja lek med boll a ge teamkänsla a skapa gemenskap

Handbollstips. häfte nr 1. Handboll ska... a vara kul a främja lek med boll a ge teamkänsla a skapa gemenskap Handbollstips häfte nr 1 Handboll ska... a vara kul a främja lek med boll a ge teamkänsla a skapa gemenskap 1. Domaren kan bli lite grinig om du tar mer än tre steg med bollen. 2. Studsa bollen är bra,

Läs mer

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR innebandyspelaren övningar Huvudmoment 1 Växlingar i viss fart (Bollbehandling) 3 2 Ytterligare moment 1 1 2 3 Förklaring Ställ upp 10 konor och spelare i led med var sin boll

Läs mer

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning)

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning) ÖVNING b Syfte: Bättre individuell skicklighet mot, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (, ) Utmana mot (Halvplansövning) Para ihop spelarna två och två, en boll per par. Denspelare som har boll försöker

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 3

Träningsplanering U14 Regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Basketträningarna under helgen är 90 eller 75 minuter långa där träning 1 och 2 inleds

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Övningar. Utespelare

Övningar. Utespelare Övningar Utespelare Teckenförklaringar - Anfallande spelare (Våra egna spelare i detta dokument). - Försvarande spelare/motståndare M - Målvakt - Småmål - Koner - Madrass - Skott/Avslut L - Ledare - Rörelse

Läs mer

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här Fotbollsträning Träningsbank Ålder: 8-10 Ange tid här Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) 1. Led om två och två 2. Starta tåget som ett ånglok långsamma steg som ökar till joggning, gör ångloksljud 3.

Läs mer

STATISTIKMANUAL BASKET

STATISTIKMANUAL BASKET STATISTIKMANUAL BASKET Skott Ett skottförsök (FGA, field goal attempt) registreras varje gång en spelare skjuter, kastar eller tippar en boll i spel mot motståndarens korg i ett försök att göra mål, om

Läs mer

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING VIK flickor 10 Anfallsspel - Komma till avslut och göra mål 7 övningar. Nivåer: 1 Övningar i träningspasset: 1 2 3 4 5 6 7 Lek - Tusenfotingen m l.

Läs mer

Inför regionläger 3 för U15, februari 2014

Inför regionläger 3 för U15, februari 2014 Sida 1 / 1 Inför regionläger 3 för U15, 14-16 februari 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träning 1, 2 och 4 är planerade för

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 1

Träningsplanering U14 Regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 2

Träningsplanering U15 regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är 120 minuter långa, där inledningen av träningarna består av

Läs mer

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare).

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare). Försvar (! = även lämplig för nybörjare) 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). En passare i mitten (framme vid nät) och fyra försvarare/anfallare på position 1, 2, 4 & 5 (alternativt hel

Läs mer

99 drillar för utmärkt bollbehandling. Nyckelord

99 drillar för utmärkt bollbehandling. Nyckelord 99 drillar för utmärkt bollbehandling SIDA 1 Välj ut 50 övningar, blanda varje gång och utför 3 ggr/vecka. Minimum 25 minuter/gång. Nyckelord Balans Tempoväxling Blicken upp Tålamod Motorik Snabbhet Riktningsförändring

Läs mer

http://ovningsbanken.svenskfotboll.se/exercise.aspx?id=536

http://ovningsbanken.svenskfotboll.se/exercise.aspx?id=536 http://ovningsbanken.svenskfotboll.se/exercise.aspx?id=536 Organisation Yta: 20-25x20-25 meter. 12-15 spelare, varav 2 eller 3 är jägare. Bollar och västar. Anvisningar 2 eller 3 spelare har västar synliga

Läs mer

Innan skottet. Riktning och höjd

Innan skottet. Riktning och höjd Innan skottet Titta upp innan du får bollen så du ser skottalternativen tidigt Se hur du snabbt och enkelt kan komma till skott Dölj skottet för motståndarna så länge som möjligt Använd skottfinten vid

Läs mer

Inbollning. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän).

Inbollning. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän). Inbollning (! = även lämplig för nybörjare) 1. Inbollning 2 & 2 - bagger. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän). 2.! Inbollning 2 & 2 - grundslag och

Läs mer

Åkersberga P05: Röd & Blå

Åkersberga P05: Röd & Blå Åkersberga P05: Röd & Blå Träningsövningar 2015 ÅBK P05: Röd & Blå TRÄNINGSÖVNINGAR 2015 (1) Vändning Vändning och passning. 6-8 spelare. Avstånd mellan A och D ca 30 meter. A passar B, som vänder och

Läs mer

Inför regionläger 4 för U15, 4-6 april 2014

Inför regionläger 4 för U15, 4-6 april 2014 Sida 1 / 1 Inför regionläger 4 för U15, 4-6 april 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 4 finner ni på de kommande sidorna. Träning 1, 2 och 4 är planerade för 120

Läs mer

Sommarträning Uppsala F

Sommarträning Uppsala F Sommarträning Uppsala F03 2016 Sommaren är en perfekt tid att träna på saker som vi under säsongen inte hinner med. Kondition är extra viktigt under sommaren så att ni är redo i kroppen när basketen börjar

Läs mer

Bollkull. Organisation Yta: 20-25x20-25 meter spelare, varav 2 eller 3 är jägare. Bollar och västar.

Bollkull. Organisation Yta: 20-25x20-25 meter spelare, varav 2 eller 3 är jägare. Bollar och västar. Bollkull Yta: 20-25x20-25 meter. 12-15 spelare, varav 2 eller 3 är jägare. Bollar och västar. 2 eller 3 spelare har västar synliga i handen för att visa att de jagar. Bland övriga spelare finns 2 eller

Läs mer

Fotbollsövningar: Nivå 1 Fotbollsglädje 6-9 år. #FairPlay

Fotbollsövningar: Nivå 1 Fotbollsglädje 6-9 år. #FairPlay Fotbollsövningar: Nivå 1 Fotbollsglädje 6-9 år Övning: Bollkontroll Stor grupp. Beroende på gruppens storlek går det att använda sig av olika stora ytor. Mindre ytor ökar också svårighetsgraden för spelarna.

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 4

Träningsplanering U15 regionläger 4 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 4 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är 120 minuter långa, där inledningen av träningarna består av

Läs mer

Ryckknäböj. Dimitrios Panagiotopoulos Fysansvarig

Ryckknäböj. Dimitrios Panagiotopoulos Fysansvarig Ryckknäböj Dimitrios Panagiotopoulos Fysansvarig Utgångsposition - Tyngdpunkten på hela foten. - Fötterna utåtroterade och bredare isär än höftbredd. - Knäna pekar i fotens riktning - Greppa stången brett

Läs mer

Träningsplanering U16 regionläger 1

Träningsplanering U16 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90-120 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Träningsprogram 6-9 år - Utmana, finta och dribbla

Träningsprogram 6-9 år - Utmana, finta och dribbla SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING Träningsprogram 6-9 år - Utmana, finta och dribbla Anfallsspel - Speluppbyggnad 5 övningar. Nivåer: 1 Övningar i träningspasset: 1 2 3 4 5 Lek - Tusenfotingen

Läs mer

Nya regler och tolkningar 2018 Större förändringar:

Nya regler och tolkningar 2018 Större förändringar: Större förändringar: Inkast 24-sekundersregeln Tekniska foul Dubbelfoul Dribbling, utrustning, fighting foul Inkast nyheter Q4, sista 2 minuterna Osportslig och diskvalificerande foul Teknisk foul 17.2.7

Läs mer

Tematräning F00 Skotteknik

Tematräning F00 Skotteknik Tematräning F00 Skotteknik Olika typer av passningar Inledningsvis börjar jag med att presentera lite olika avslut och passningar. Dessa kan alla användas i de olika övningarna som presenteras sedan. Sträva

Läs mer

Instruktion Finta/dribbla

Instruktion Finta/dribbla Instruktion Du kan skilja på att finta och att dribbla Finta gör du före dribblingen Du kan finta utan att dribbla efteråt T.ex. en inläggsfint då du vänder och slår inlägget med andra foten istället Du

Läs mer

Vilken Spelare Är du?

Vilken Spelare Är du? Vilken Spelare Är du? Målvakt Målvakten har den viktigaste rollen i laget. En målvakt äger allt i sitt målområde och är den som bestämmer, styr och ställer. En målvakt är orädd och har många viktiga beslut

Läs mer

Handboll i skolan Lekar

Handboll i skolan Lekar Lekar Innehållsförteckning 1. BLIXTBOLL... 2 2. BOLLJAKTEN... 2 3. BOLLKULL (MJUKBOLL)... 2 4. BOLLKULL MED PASS... 3 5. BORT MED BOLLARNA... 3 6. BRÄNNBOLL (UTELEK)... 3 7. BRÄNNBOLLSRUGBY... 3 8. BÄNKHANDBOLL...

Läs mer

AIK P03 Träning v Träningsupplägg. Johan Berg

AIK P03 Träning v Träningsupplägg. Johan Berg AIK P03 Träning v.41-43 Träningsupplägg Johan Berg AIK P03, V41, Måndag, Bollbehandling, ca 15 min Övningen Kona upp en kvadrat det ska bli lite trångt Hälften av spelarna har boll, hälften är utan boll

Läs mer

HANDBOK. Easy Basket Ledare LIVSLÅNGT INTRESSE LEK & UTVECKLING PASSION, GLÄDJE & NYFIKENHET. Easy Basket - När basket är som roligast

HANDBOK. Easy Basket Ledare LIVSLÅNGT INTRESSE LEK & UTVECKLING PASSION, GLÄDJE & NYFIKENHET. Easy Basket - När basket är som roligast HANDBOK Easy Basket Ledare För spelare upp till 10 år LIVSLÅNGT INTRESSE LEK & UTVECKLING PASSION, GLÄDJE & NYFIKENHET Easy Basket - När basket är som roligast www.basket.se QR-koder kommer att dyka upp

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Engelsk stafett

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Engelsk stafett Engelsk stafett Övning nr. 2 4 lag med 3-5 spelare i varje lag. Sätt ut koner där bollen ska ligga (som visas på bilden). o Avstånd mellan koner ska vara ungefär 5-8 meter Spelarna tilldelas varsitt nummer.

Läs mer

Driva bollen. Delad syn

Driva bollen. Delad syn bollen Öva att driva med båda fötternas in- och utsidor, även i högsta fart Då kan du snabbare driva bollen åt olika håll, ändra riktning och tempo Du kan även driva bollen med den bortre foten i olika

Läs mer

Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan

Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan Bollkontroll (tvåfots teknik) ca 15 minuter. Fria riktningar med passiv press, ca 400 bollnud Yta ca 8 x 8 meter. Mindre yta ger svårare utföranden. Samtliga spelare

Läs mer

Innehållsförteckning. Handboll i skolan

Innehållsförteckning. Handboll i skolan Innehållsförteckning ÖVNINGSFÖRRÅD (LÄTT NIVÅ)...2 1. Kasta-fånga/Jag och bollen...2 2. Kasta - fånga/vi två och bollen...3 3. Kasta-fånga/Vi och bollen i rummet...3 4. Studsa/Jag och bollen...3 5. Studsa/Vi

Läs mer

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a)

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a) STAFETTER OCH TEKNIKBANOR Stafetter, både med och utan boll, är en spännande och rolig form av träning för barnen. Det finns ingen given mall för hur stafetterna ska gå till, använd fantasin eller låt

Läs mer

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon Teckenförklaring VOLLEY & SMASH a Stationsövning volley-smash a b Alla i gruppen är i rörelse med detta upplägg. A kastar till b med

Läs mer

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd Fotbollsskolan fintdribbling.indd 1 07-06-05 16.16.18 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att

Läs mer

GRUNDPROGRAM Varje träning med teknikkula startar med grundprogrammet och de fyra nedanstående övningarna. Efter att man kört igenom de övningarna

GRUNDPROGRAM Varje träning med teknikkula startar med grundprogrammet och de fyra nedanstående övningarna. Efter att man kört igenom de övningarna EGEN TRÄNING MED TEKNIKKULA CHC J18 ELIT SÄSONGEN 2011/2012 GRUNDPROGRAM Varje träning med teknikkula startar med grundprogrammet och de fyra nedanstående övningarna. Efter att man kört igenom de övningarna

Läs mer

Drivning. Kapitel 1: Bollkul. Instruktion. Driva boll 1

Drivning. Kapitel 1: Bollkul. Instruktion. Driva boll 1 Drivning Instruktion Generell vid drivning (för att erhålla god drivningskvalitet): titta upp så ofta du kan mellan tillslagen på bollen, för att se vad du ska göra träna på att driva med båda fötterna

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Engelsk stafett

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Engelsk stafett Engelsk stafett Övning nr. 2 4 lag med 3-5 spelare i varje lag. Sätt ut koner där bollen ska ligga (som visas på bilden). o Avstånd mellan koner ska vara ungefär 5-8 meter Spelarna tilldelas varsitt nummer.

Läs mer

Övningsbank 2017 Basövningar 5-manna Version 1.0 BÅSTADS GIF. Basövningar 5-manna

Övningsbank 2017 Basövningar 5-manna Version 1.0 BÅSTADS GIF. Basövningar 5-manna Basövningar 5-manna 1 Bollkontroll Övning: Dribblingskvadrat Samtliga spelare. 1 boll/spelare. Anpassa kvadraten efter antal spelare. Spelare driver bollen inom kvadraten utan att krocka med varandra.

Läs mer

Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning

Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning Driva mot mål Anfallsspel - Komma till avslut och göra mål 6 övningar. Nivåer: 1 Enklare målvaktträning. träna avslut vid friläge Övningar i träningspasset:

Läs mer

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled.

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled. Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled. ŀ Skotten ska komma lagom tätt. Målvakten ska lagom ha hunnit förflyttat sig

Läs mer

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer -

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer - 1 Driva, utmana, finta och dribbla nå1/10 2/10 1 2 3 4 5 6 Teckenförklaring. 1. Springa utan boll 2. Passning eller skott (bollens förflyttning) 3. Driva med boll 4. Boll 5. Spelare 6. Koner Övningarnas

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är 120 respektive 90 minuter långa, där inledningen av träningarna

Läs mer

Följande nya regler och tolkningar träder i kraft fr.o.m. säsongen

Följande nya regler och tolkningar träder i kraft fr.o.m. säsongen Följande nya regler och tolkningar träder i kraft fr.o.m. säsongen -18 Slide 1 Nya regler och förtydligande av vissa situationer - Målskottrörelse / pass - Spelare utanför planen (3 sek-området) - Stegfel

Läs mer

Instruktion Finta/dribbla

Instruktion Finta/dribbla Instruktion Finta/dribbla Du kan skilja på att finta och att dribbla Finta gör du före dribblingen Du kan finta utan att dribbla efteråt T.ex. en inläggsfint då du vänder och slår inlägget med andra foten

Läs mer

Övningar inom Innebandy

Övningar inom Innebandy Övningar inom Innebandy Av Kaj Nyman Visst känns det skönt att man ivrigt väntar på att få gå/åka till innebandy träningen och köra en och en halvtimme med sina kompisar så man får svettas och ha det roligt.

Läs mer

Sidledsförflyttning 1

Sidledsförflyttning 1 MÅLVAKTSÖVNINGAR Innehåll Sidledsförflyttning 1... 2 Sidledsförflyttning 2... 3 Sidledsförflyttning 3... 4 Utkast... 5 Reaktionsövning 1... 6 Reaktionsövning 2... 7 Reaktionsövning 3... 8 Skott och närspel

Läs mer

Minibasketboll är ett spel baserat på basketboll för pojkar och flickor som är 12 år eller yngre.

Minibasketboll är ett spel baserat på basketboll för pojkar och flickor som är 12 år eller yngre. MINIBASKETREGLER REGEL 1 - MATCHEN 1. Minibasketboll Minibasketboll är ett spel baserat på basketboll för pojkar och flickor som är 12 år eller yngre. Vid tävlingsdeltagande avses ålder då tävlingen påbörjas

Läs mer

Innan nicken. Nickteknik

Innan nicken. Nickteknik Innan nicken Titta upp före du får bollen så du ser alternativen för pass eller avslut Du ser hur och vart du ska nicka och vilken typ av nick du ska använda Vid nick mot mål ser du målvaktens position

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 3

Träningsplanering U14 Regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Nya regler och tolkningar 2018 Större förändringar:

Nya regler och tolkningar 2018 Större förändringar: Större förändringar: Inkast 24-sekundersregeln Teknisk foul Dubbelfoul Time-out Dribbling, utrustning, fighting foul Inkast nyheter Sista 2 minuterna Q4. Osportslig och diskvalificerande foul Teknisk foul

Läs mer

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Målvakten i innebandy Målvaktens roll Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Lätt att bli självkritisk alla skall uppmuntra målvakten

Läs mer

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon F-97 TRÄNINGSPÄRM Teckenförklaring Försvarspelare Anfallsspelare Spelare med boll Löpning utan boll Löpning med boll Bollens väg Kon Tips & råd Gå gärna igenom övningarna teoretiskt med gruppen först..

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

4.3 Försvarsspel 2v2

4.3 Försvarsspel 2v2 4.3 Försvarsspel 2v2 Försvarsspel 2 mot 2 Övning 1 Vad: Försvarsspel 2 mot 2 i ytterzon och styrande mot markerad yta Varför: Försvarsarbete inom begränsad yta enligt bild, för att arbeta med att hålla

Läs mer

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Syfte: Att kunna lära ut grundläggande målvaktsteknik för barn och ungdomar Träningens fokusområden: Försvarsinriktning Greppteknik -Fallteknik

Läs mer

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar Målvaktsövningar Något som ofta kan glömmas bort, såväl i innebandy som i andra sporter, är att målvakten måste få köra övningar som är till för att förbättra just dennes spel. Ofta får målvakten bara

Läs mer

Uppvärmning/fys. (! = även lämplig för nybörjare) Ansvarig utgivare: Ricardo Ferré

Uppvärmning/fys. (! = även lämplig för nybörjare) Ansvarig utgivare: Ricardo Ferré Uppvärmning/fys (! = även lämplig för nybörjare) Ansvarig utgivare: Ricardo Ferré 1. Bänk-fys. Börja med att sitta gränsle över bänken. Hoppa upp på bänken och ner (gränsle) igen. Man måste "doppa" baken

Läs mer