EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV KVARNHOLMEN, ETAPP 3 ÖSTRA KVARNOMRÅDET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV KVARNHOLMEN, ETAPP 3 ÖSTRA KVARNOMRÅDET"

Transkript

1 EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV KVARNHOLMEN, ETAPP 3 ÖSTRA KVARNOMRÅDET Tidigare avtal rörande planläggning och exploatering av kvarnholmen (ramavtalet) avser hela programområdet för Kvarnholmen, Hästholmsundet och Östra Gäddviken. Ramavtalet ska successivt ersättas av exploateringsavtal för respektive detaljplan. Detta avtal ersätter ramavtalet i de delar som planläggs enligt bilaga 1. 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen, och Holmenkvarnen 5 AB, org.nr och Holmenkvarnen 7 AB, org.nr , c/o JM AB, Stockholm, träffas följande exploateringsavtal avseende del av fastigheterna Sicklaön 38:1 och 38:2 på Kvarnholmen, Nacka kommun. Gemensamt kallas Holmenkvarnen 5 AB och Holmenkvarnen 7 AB för Exploatören. 2 DETALJPLAN OCH ÖVRIGA HANDLINGAR Exploateringen avser del av fastigheterna Sicklaön 38:1 och 38:2 på Kvarnholmen. Som grund för exploateringen ligger förslag till detaljplan för del av Kvarnholmen, etapp 3 Östra kvarnområdet, i Nacka kommun, upprättad i september 2010 justerad i februari Till avtalet hör följande handlingar: Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Bilaga 5 Bilaga 6 Bilaga 7 Bilaga 8 Bilaga 9 Förslag till detaljplan med bestämmelser och beskrivningar (beskrivningarna bilägges ej avtalet). Karta över marköverlåtelser. Omfattnings och utförandebeskrivning för allmänna anläggningar. Projektering och produktion - Exploatörens förutsättningar. Gestaltningsprogram. Skydd av vegetation Anvisningar för relationshandlingar Ansökan och överenskommelse om bl.a. fastighetsreglering Servitut gångtrafik Bilaga 10 Utredning stompunkter 1(8)

2 3 ALLMÄNNA FÖRUTSÄTTNINGAR Villkoren i detta avtal träder i kraft först när följande krav är uppfyllda Att Att Nacka kommunfullmäktige beslutat att godkänna detta avtal senast genom beslut som vinner laga kraft, Nacka kommunfullmäktige antar förslaget till detaljplan senast genom beslut som vinner laga kraft, I det fall rättsprövning i Högsta förvaltningsdomstolen leder till att planen upphävs ska avtalet endast genomföras för åtaganden som motsvarar beviljade bygglov. 4 MARKÖVERLÅTELSER Marköverlåtelserna mellan Exploatören och kommunen regleras i separat avtal, bilaga 8: Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering för del av fastigheterna Sicklaön 38:1 och Sicklaön 38:2 Parterna noterar att: Exploatören överlåter till kommunen de delar av fastigheterna Sicklaön 38:2 och 38:1 som enligt bilaga 2 är gul- respektive grönmarkerade och skall utgöra allmän platsmark och vattenområde. Någon ersättning för marken eller vattenområde utgår inte. Mark som överlåts skall inte innehålla högre halter av föroreningar än vad som är godtagbart i samråd med tillsynsmyndigheten miljö och hälsa på Nacka kommun, med hänsyn till planerad användning. Särskilt avtal skall träffas mellan Exploatören och kommunen gällande köp av markområde för skola och förskola. 5 FASTIGHETSBILDNING Kommunen ansöker om den fastighetsbildning som erfordras för marköverlåtelsen enligt 4 och eventuell servitutsupplåtelse enligt 6. Exploatören svarar för samtliga med detaljplanens och exploateringsavtalets genomförande förenade förrättningskostnader. Exploatören bekostar all nödvändig inlösen av mark, servitut, ledningsrätt eller annan rättighet i samband med detaljplanens och exploateringsavtalets genomförande 2(8)

3 6 SERVITUT OCH VÄGHÅLLNING Parterna noterar att: Särskilt servitut har upplåtits i fastigheterna Sicklaön 37:40, 38:1 och 38:2 för till förmån för kommunens fastighet Sicklaön 37:11 kommunen avseende allmänhetens rätt till väg för både fordon, gång- och cykeltrafik mellan kommunens fastighet och planområdets allmänna plats. Servitutsavtalet kan även utgöra överenskommelse för bildande av officialservitut. Särskilt om väghållningsansvar: I det område som kommunen har servitut för trafik enligt ovan är Exploatören ansvarig för och bekostar åtgärder för att vägen är säker, farbar och belyst för alla trafikslag enligt servitutet. Exploatören upplåter utan kostnad i fastigheten Sicklaön 38:2 (tjänande fastigheter) till förmån för kommunens fastighet Sicklaön 37:11 (härskande fastighet), servitut innebärande rätt att för allmän gångtrafik, med tillhörande anordningar använda de områden som markerats med x i detaljplanen, se bilaga 1. Rättigheten skall i första hand upplåtas som ett officialservitut. 7 ALLMÄNNA ANLÄGGNINGAR Allmänt Där inget annat anges projekterar, utför och bekostar Exploatören de anläggningar och åtgärder som beskrivs i denna paragraf samt i tillhörande omfattnings- och utförandebeskrivning för allmänna anläggningar (Bilaga 3). Fram till dess allmänna anläggningar, utförda i enlighet med omfattnings- och utförandebeskrivning (Bilaga 3) och Gestaltningsprogram (bilaga 5), överlämnas till kommunen är Exploatören gentemot allmänheten ansvarig för säkerhet, funktion, drift och underhåll av de till detaljplanen hörande allmänna anläggningar och områden som i detaljplanen utgör allmän plats För produktion av anläggningarna enligt denna paragraf gäller till avtalet hörande bilaga 4 (Projektering och produktion Exploatörens förutsättningar). Anläggningar som omfattas av Exploatörens åtagande skall ansluta till befintliga anläggningar. Krävs anpassningar utanför detaljplanområdet men inom programområdet som är nödvändiga för anläggningarnas funktion ingår även det i Exploatörens åtagande att projektera, utföra och bekosta. Vid anslutning till avloppstunneln i Vikdalen ska Exploatören förhandla med berörd fastighetsägare och svara för servitut och eventuella ersättningar. (Anslutningens tekniska egenskaper berörs i exploateringsavtal för etapp 1.) Om det krävs bygglov, marklov eller rivningslov ansöker Exploatören om detta. 3(8)

4 I miljöredovisningen angivna åtgärder och därmed förknippade kontrollprogram skall följas. Exploatören är skyldig att redovisa hur krav enligt miljöredovisningen kommer att uppfyllas och har uppfyllts. I den mån inte annat framgår av detta avtal gäller för projektering och genomförande av allmänna anläggningar enligt denna paragraf och för bilagorna 3 och 4 ABT 06. Exploatören förbinder sig att följa arbetsmiljölagen med tillhörande förordningar och föreskrifter. I enlighet med 3 kap.7 c arbetsmiljölagen avtalas att Exploatören ska ha det arbetsmiljöansvar, som avses i 3 kap. 6 arbetsmiljölagen och i de anslutande föreskrifterna, för de arbeten som utförs. Vegetation som kan påverkas av exploateringen ska skyddas på det sätt som anges i bilaga 6 Relationshandlingar ska upprättas och levereras på det sätt som anges i bilaga 7. Anläggningsarbeten som väsentligt avviker från vad som framgår av detta avtal kräver godkännande av kommunstyrelsen. Vid motstridiga uppgifter gäller texten i denna paragraf före hänvisade bilagor. 8 ANLÄGGNINGAR OCH BEBYGGELSE PÅ KVARTERSMARK Byggnader och anläggningar på kvartersmark skall utformas enligt gestaltningsprogrammet (bilaga 5). I miljöredovisningen angivna åtgärder och därmed förknippade kontrollprogram skall följas. Exploatören är skyldig att redovisa hur krav enligt miljöredovisningen kommer att och har uppfyllts. Alla golvbrunnar i garageutrymme skall kopplas till oljeavskiljare. Skyddsbestämmelse Viss bebyggelse skyddas i planen med så kallad q-märkning. Exploatören förbinder sig att följa dessa begränsningar i användandet av kvartersmarken utan ersättningsskyldighet för kommunen. 9 ERSÄTTNING FÖR ADMINISTRATION Exploatören ersätter kommunen för kommunens eller kommunens konsulters arbete med att fullfölja åtgärder enligt detta avtal (t.ex. granskning, besiktning, kontroll, uppföljning av avtalsvillkor) Kommunen debiterar Exploatören enligt löpande räkning mot redovisade timlistor och enligt vid varje tidpunkt gällande taxa för planering, byggande, kartor och mättjänster. Timpriserna är exklusive moms. Ingen moms utgår på kommunens administrativa arbete. Dessutom tillkommer kommunens verifierade utlägg. Kommunen ansvarar för att Exploatören erhåller en prognos för kommunens kostnader baserat på aktuellt projektläge. 4(8)

5 Ersättningen betalas efter fakturering från kommunen. Myndighetsutövning som debiteras enligt taxa ingår inte i det arbete som ska ersättas. 10 UTBYGGNADSORDNING Kraven på förbindelse till planområdet enligt 6 utgör förutsättning för kommunens övertagande av allmänna anläggningar enligt detta avtal. Om det finns förutsättningar och kommunen godkänner detta kan ett etappvis överlämnande av allmänna anläggningar ske. 11 FINANSIERING - ALLMÄNNA ANLÄGGNINGAR Som bidrag till den övergripande trafikinfrastruktur som krävs till området, erlägger Exploatören till kommunen sexton miljoner tvåhundratrettiotusen femhundra ( ) kronor. Ersättningen utgörs av sjuhundrafemton (715) kr/m 2 BTA för m 2 nybyggnation. Ersättningen betalas då detaljplanen för etapp 3 vinner laga kraft. Ersättningen justeras med KPI så att den motsvarar penningvärdet för juli VA-AVGIFTER Anläggningsavgift Exploatören bygger ut och bekostar all VA-utbyggnad som behövs enligt vad som framgår av 8. Kommunen måste dock enligt gällande lag debitera anläggningsavgift. Exploatören skall därför erlägga VA-anläggningsavgift enligt vid varje tidpunkt gällande VA-taxa. Exploatören har därefter rätt att fakturera kommunen motsvarande belopp som bidrag till utbyggnad av anläggningarna. Brukningsavgift Storlek på brukningsavgiften för detaljplaneområdet skall fortsättningsvis beräknas enligt kommunens taxa och inte enligt tidigare avtal. Taxan gäller från det att förbindelsepunkt till respektive fastighet för vatten är upprättad. 13 GATUKOSTNADER OCH MOMS Gatukostnader Har Exploatören fullgjort sina förpliktelser enligt detta avtal, avstår kommunen från ytterligare ersättning för gatukostnad och bidrag till allmänna anläggningar för detaljplaneområdet. Detta gäller inte ersättning för förbättring och nyanläggning av gata och annan allmän plats med tillhörande anordningar, som i framtiden kan komma att krävas. 5(8)

6 Moms Den del av kostnaden för allmän gatu- eller parkanläggning inom planområdet som utgör moms ska kommunen ersätta Exploatören för. Ersättning kan ske löpande baserat på av kommunen godkänt arbete. Den kostnad som momsen baseras på måste först verifieras och godkännas av kommunen. Fakturering sker på det sätt som kommunen anger. 14 DRÖJSMÅLSRÄNTA Erlägger inte Exploatören ersättningar och viten enligt detta och tillhörande avtal i rätt tid utgår dröjsmålsränta motsvarande en räntesats som med åtta (8) procentenheter överstiger Sveriges Riksbanks vid varje tidpunkt gällande referensränta. 15 SÄKERHET För fullgörandet av Exploatörens skyldigheter enligt detta avtal skall Exploatören ställa säkerhet till ett belopp av tjugo miljoner etthundratrettiotusen femhundra ( ) kronor, i form som kommunen först godkänner. Säkerheten får nedskrivas i förhållande till erlagda ersättningar och utfört arbete. Tio procent av den del av säkerheten som avser åtaganden i 7 skall dock vara kvar till godkänd slutbesiktning av allmänna anläggningar och fem procent skall vara kvar till godkänd garantibesiktning. Säkerheten överlämnas till kommunen i samband med Exploatörens undertecknande av detta avtal. 16 KARTUNDERLAG ENSKILDA ANLÄGGNINGAR OCH BYGGNADER Exploatören förbinder sig att senast två månader efter färdigställandet inom kvartersmark skicka digitala relationshandlingar och lägeskontroller. Syftet med att leverera dessa inmätningar är att kommunens primärkarta skall kunna uppdateras. Anvisningar för hur inmätningar skall utföras och redovisas framgår av bilaga STOMPUNKTER I de fall som stompunkter förstörs eller måste tas bort i samband med exploateringen är Exploatören skyldig att omgående informera Kommunen. Raserade punkter skall markeras på en papperskarta där nummer och placering av raserad punkt framgår. Kommunens samtliga kostnader för nya punkter skall ersättas av Exploatören. En inventering är gjord (se bilaga 10) som visar befintliga stompunkter. Exploatören kan endast bli ersättningsskyldig för de punkter som redovisas i denna förteckning. 18 TVIST Tvist angående tolkning och tillämpning av detta avtal skall avgöras av allmän domstol enligt svensk rätt och på kommunens hemort. 6(8)

7 19 KONTAKTORGAN Exploatören skall kontinuerligt samråda med kommunen under tiden från lagakraftvunnen detaljplan fram till färdigställd exploatering. Kommunens kontaktorgan vad gäller detta avtal är Exploateringsenheten. För myndighetsfrågor hänvisas till respektive myndighet. 20 ÖVERLÅTELSE FASTIGHET För fastighet eller del av fastighet som överlåts är Exploatören fortfarande bunden av åtagandena i detta avtal. Exploatören förbinder sig att överföra samtliga befintliga avtalsservitut samt de avtalsservitut som ingås i samband med detta avtal på ny ägare av överlåten mark. 21 ÖVERLÅTELSE AV AVTALET Kommunen kommer inte att motsätta sig en överlåtelse av detta avtal till Kvarnholmen Utveckling AB (KUAB), Nacka, org. Nr , JM AB, Stockholm, org. Nr eller KF Fastigheter AB, box 15200, Stockholm, org. Nr Då KUAB, JM AB eller KF Fastigheter AB förvärvat Exploatörens fastigheter inom planområdet, (se bilaga 1) övertar KUAB, JM AB eller KF Fastigheter AB samtliga Exploatörens rättigheter och skyldigheter enligt detta avtal. Detta avtal får inte för Exploatörens del utan kommunens skriftliga medgivande överlåtas på annan än JM AB eller KF Fastigheter AB eller Kvarnholmen Utvecklings AB. Detta avtal är upprättat i tre likalydande exemplar varav parterna tagit var sitt. Nacka den För Nacka kommun den För Holmenkvarnen 5 AB Erik Langby Kommunstyrelsens ordförande Yussuf Hassen Projektchef den För Holmenkvarnen 7 AB 7(8)

8 Bevittnas: Bevittnas: 8(8)

9

10 Projekt 9155 Etapp 3 Bilaga 3 Omfattnings- och utförandebeskrivning för allmänna anläggningar till exploateringsavtal för del av Kvarnholmen, Etapp 3 Östra kvarnområdet Omfattnings- och utförandebeskrivning för allmänna anläggningar 1 Allmänna anvisningar Strandskoning Parkanläggningar Gång- och cykelväg/strandpromenad Allmänna anvisningar De allmänna anläggningarna utförs enligt denna omfattningsbeskrivning med tillhörande bilagor och hänvisningar. Bilagorna visar en principlösning, finns motstridiga uppgifter gäller denna text före bilagorna. Där ingen särskild beskrivning, bilaga eller hänvisning finns gäller omfattning och utförande enligt gestaltningsprogram. För projektering och utförande av samtliga i omfattningsbeskrivningen ingående delar ska gälla anläggnings AMA-07, Vägverkets publikation VGU (Vägars och gators utformning), och övriga branschspecifika föreskrifter. För utförande av anläggningar som inte beskrivs i gestaltningsprogrammet ska, om inget annat anges, dess ambitionsnivå vara styrande. All utrustning och möblering, vägmärken, papperskorgar samt uppstickande och mer vertikala ytor såsom plank, murar, konstverk, "spår och lämningar" (utrustning från industriepoken) etc. skall klotterskyddas. Allmänna anläggningar ska tillgodose behovet för boende, besökande och arbetande befolkning i det framtida programområdet på hela Kvarnholmen. Efter överlämnande garanterar exploatören full framkomlighet för kommunens drift- och underhållsfordon. 1(3)

11 Projekt 9155 Etapp 3 Bilaga 3 Omfattnings- och utförandebeskrivning för allmänna anläggningar till exploateringsavtal för del av Kvarnholmen, Etapp 3 Östra kvarnområdet 2 Strandskoning Omfattning Hela strandlinjen inom detaljplaneområdet. Funktionskrav Erosionssäkert släntskydd i strandlinjen. GC-väg skall vara dimensionerad för att klassas som bärighetsklass 2 (BK2). Utförandekrav Hela strandskoningen inom detaljplaneområdet utföres som en glacis, enligt illustration i exploateringsavtalet för Kvarnholmen Dp 1. 3 Parkanläggningar Omfattning Naturmark i östra delen av planområdet med inslag av gångvägar, stigar, utsiktsplatser m.m. samt strandpromenad med vistelseyta. Funktionskrav Strandpromenadens, uddens och naturmarkens huvudfunktioner är att vara strandnära kommunikations- respektive vistelseyta samt bostadsnära rekreationsanläggning av naturmarkskaraktär för boende, arbetande och besökande på Kvarnholmen. Naturmarken/ anläggningarna ska inbjuda till vistelse och eller kommunikation. Anläggningarna och naturmarken ska vara trygg och säker. Utförandekrav Anläggningarna/naturmarken utförs med strandpromenad, strandskoning, vistelseyta på ostligaste udden, i anslutning till strandpromenaden, med sittmöjligheter grillplats etc. Naturmarken städas, röjs och gallras samt iordningställes så att nödvändig skötsel i form av extensiv slåtter blir möjlig på därför avsedda ytor. Naturmarken genomkorsas av en gångväg för åretruntbruk och som skall kunna snöröjas. Den ska vara ca 2,5 m bred med 0,25 m stödkant på varje sida, belagd med asfalt, vara belyst samt vara dimensionerad för att klassas som bärighetsklass 2 (BK2). Stödkanten avslutas med 5 cm naturlig förna som gräsbesås. Återställande av anslutande naturmark/gräsyta. I naturmarken anläggs också stigar som är grusade och med inslag av terrängtrappor. Inom naturmarken skall det även finnas sittmöjligheter papperskorgar och utsiktsplatser. Åtgärder skall planeras i samarbete med antikvarisk expertis, då det inom området finns rester av äldre odlingar, trädgårdsanläggningar, husgrunder etc. Dessa rester ska rustas för att ingå i naturmarken/parken. Det kan bli aktuellt med viss komplettering av växter på platsen, om underlag för detta framkommer av det antikvariska arbetet. Vid utförande av möblering gäller följande dokument. Vid motstridiga uppgifter gäller de i uppräknad ordning: 2(3)

12 Projekt 9155 Etapp 3 Bilaga 3 Omfattnings- och utförandebeskrivning för allmänna anläggningar till exploateringsavtal för del av Kvarnholmen, Etapp 3 Östra kvarnområdet 1. gestaltningsprogram, 2. möbleringsprogram för Nacka kommun. Trädvård Befintliga träd inom exploateringsområdet ses över och åtgärdas vad gäller status, gallringsbehov samt säkerhetsbeskärning. Arbetena skall utföras av dendrologisk expertis. Städning, röjning, gallring m.m. Icke anlagda ytor städas från ev. främmande föremål i form av utfyllnader, växtavfall, gamla stolpar, metallskrot, virke etc. Kantzoner röjes och gallras vid behov. Skyddsstängsling För att området ska uppfylla kraven säkerhet, skall nödvändig skyddsstängsling för att undvika fallolyckor utföras. Livräddningsutrustning Strandpromenaden ska förses med livräddningsutrustning. 4 Gång- och cykelväg/strandpromenad Omfattning I denna detaljplan omfattas gång- och cykelstråket av strandpromenaden i delen runt östra udden. Funktionskrav Funktionshindrade ska kunna röra sig på GC-vägen. Gång- och cykelvägen ska utformas så att den tydligt går att utläsa var den går såväl sommar som vinter. GC- vägen ska vara möjlig att beträda med underhållsfordon med bredd 2,5 m för vinter- och sommarunderhåll. Fri höjd ska vara minst 2,60 m. Utförandekrav Strandpromenaden utförs enligt vid tidpunkten gällande kommunala projekteringsanvisningar om inget annat anges i gestaltningsprogrammet. Den ska vara ca 3 m bred med 0,25 m stödkant på varje sida, belagd med asfalt, vara belyst samt vara dimensionerad för att klassas som bärighetsklass 2 (BK2). Stödkanten avslutas med 5 cm naturlig förna som gräsbesås. Återställande av anslutande naturmark/gräsyta. 3(3)

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV KVARNHOLMEN, ETAPP 2 CENTRALA KVARNOMRÅDET

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV KVARNHOLMEN, ETAPP 2 CENTRALA KVARNOMRÅDET EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV KVARNHOLMEN, ETAPP 2 CENTRALA KVARNOMRÅDET 1 Tidigare AVTAL RÖRANDE DETALJPLANERING OCH EXPLOATERING AV KVARNHOLMEN (ramavtalet) avser hela programområdet för Kvarnholmen,

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR KVARNHOLMSFÖRBINDELSEN (norra landanslutningen / Tre Kronors väg)

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR KVARNHOLMSFÖRBINDELSEN (norra landanslutningen / Tre Kronors väg) Exploateringsavtal för Kvarnholmsförbindelsen - projekt 9214 KFKS 2007/12 214 2011-02-21 Inför detaljplanering och exploatering av Kvarnholmen har KF Fastigheter AB (org. nr 556033-2446) och Nacka kommun

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL MED MARKÖVERLÅTELSE AVSEENDE FASTIGHETERNA SICKLAÖN 40:12 OCH 83:22

EXPLOATERINGSAVTAL MED MARKÖVERLÅTELSE AVSEENDE FASTIGHETERNA SICKLAÖN 40:12 OCH 83:22 Mellan Nacka kommun, org.nr. 212000 0167 (Kommunen), och Sickla Industrifastigheter KB (org.nr. 916616 1720), (Exploatören), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL FÖR OMRÅDE VID OXELVÄGEN, ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1

MARKANVISNINGSAVTAL FÖR OMRÅDE VID OXELVÄGEN, ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 MARKANVISNINGSAVTAL FÖR OMRÅDE VID OXELVÄGEN, ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Wallenstam Fastighets AB Nacka Älta 26:1,

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR TOLLAREÄNGEN I BOO

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR TOLLAREÄNGEN I BOO EXPLOATERINGSAVTAL FÖR TOLLAREÄNGEN I BOO 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, ( Kommunen ), och Järntorget Bostad AB, Box 1267, 172 25 Sundbyberg, org.nr 556214-4716, ( Exploatören

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR FASTIGHETEN ÄLTA 37:19, ÄLTADALEN

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR FASTIGHETEN ÄLTA 37:19, ÄLTADALEN EXPLOATERINGSAVTAL FÖR FASTIGHETEN ÄLTA 37:19, ÄLTADALEN 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, org.nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org.nr 916587-3424, c/o

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl.

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Parter:, Armada Kommunfastigheter AB samt Österåkersvatten AB Utkast 2016-05-10

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Trygghetsboende vid Björkbacken Följande avtal om exploatering av delar av fastigheterna Bollmora 2:588 och 2:1 i Tyresö kommun har träffats mellan kommunen och exploatören. Kommunen

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV FASTIGHETEN ERSTAVIK 25:32, ÄLTADALEN

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV FASTIGHETEN ERSTAVIK 25:32, ÄLTADALEN EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV FASTIGHETEN ERSTAVIK 25:32, ÄLTADALEN 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Johan af Petersens, Erstavik,

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV ÄLTA 10:1, ÄLTADALEN

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV ÄLTA 10:1, ÄLTADALEN EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV ÄLTA 10:1, ÄLTADALEN 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och NCC Boende AB, org.nr 556726-4121, adress Vallgatan 3, 170 80 Solna,

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL FÖR DEL AV TOLLARE 5:1, DELPLAN 4, TOLLARE PORT I BOO, NACKA KOMMUN

MARKANVISNINGSAVTAL FÖR DEL AV TOLLARE 5:1, DELPLAN 4, TOLLARE PORT I BOO, NACKA KOMMUN MARKANVISNINGSAVTAL FÖR DEL AV TOLLARE 5:1, DELPLAN 4, TOLLARE PORT I BOO, NACKA KOMMUN 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen, och NCC Boende AB, (org.nr 556726-4121),

Läs mer

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Öresundskastellet Fastighets AB, org.nr 556978-8788, nedan kallad Fastighetsägaren, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom fastigheten Gustavsberg 1:192 i Gustavsberg, Värmdö kommun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79

Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2018:466-251 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-05 1/3 Handläggare Jörgen Altin Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79 Förslag till

Läs mer

AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN

AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN 1 PARTER Mellan Boo Energi, ekonomisk förening (org nr 714000-0204), nedan kallad föreningen och

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun RIKTLINJER Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun Dnr 2015/925. Antagna av kommunfullmäktige 2015-01-25. INNEHÅLL 1. Inledning Lagtext sid 2 2. Riktlinjerna Vad är ett exploateringsavtal?

Läs mer

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Rörabhuset AB, org.nr 556478-5953, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende detaljplaneändring inom ett

Läs mer

MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL. Höjdvägen. Höjdvägen 1(7) Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2.

MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL. Höjdvägen. Höjdvägen 1(7) Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2. Höjdvägen 1(7) MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL Höjdvägen Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2. Parter: Österåkers kommun, MBA Mark & Invest i Täby AB, Österåkersvatten AB. Utkast 2016-05-10

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för exploateringsavtal 1 Bakgrund 3 1.1 Syfte 3 1.2 Kommunens organisation 3 1.3 Kommunala avtal 3 2 Tillvägagångssätt 4 2.1 Detaljplaneläggning 4 2.2 Exploateringsavtal 4 3 Exploatering 4 3.1

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G 2011-10-04 Granskning: Stafsinge 5:2 mfl 1(5) G R A N S K N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för Stafsinge 5:2 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-07 Reviderad

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

DETALJPLANEAVTAL 1 BAKGRUND OCH PARTER

DETALJPLANEAVTAL 1 BAKGRUND OCH PARTER DETALJPLANEAVTAL 1 BAKGRUND OCH PARTER KB Hålstenen 2 (org.nr: 916618-1330; adress: c/o Humlegården Fastigheter AB, Box 5182, 102 44 Stockholm), nedan benämnt företaget, har hemställt om kommunens medverkan

Läs mer

AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN

AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN 1 PARTER Mellan Boo Energi, ekonomisk förening (org nr 714000-0204), nedan kallad föreningen och

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

TILLÄGG TILL RAMAVTAL FÖR ÄLTA CENTRUM

TILLÄGG TILL RAMAVTAL FÖR ÄLTA CENTRUM 1 Mellan Nacka kommun, org.nr 212000-0167, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Wallenstam AB, adress 401 84 Göteborg, org. Nr 556072-1523, nedan kallad Wallenstam, träffas följande TILLÄGG

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 [9] Mark- och exploateringsenheten 2009-01-20 rev 2009-09-17 Plannummer: 45-33 Referens Agneta Engver Lindquist DETALJPLAN FÖR Tullinge Trädgårdsstad, etapp 3 Tullinge Villastad, Botkyrka

Läs mer

DETALJPLANEAVTAL. I och med godkännandet av detta avtal förbinder sig kommunen att ställa erforderliga förvaltningsresurser till förfogande.

DETALJPLANEAVTAL. I och med godkännandet av detta avtal förbinder sig kommunen att ställa erforderliga förvaltningsresurser till förfogande. KFKS 127/2005 214 Projekt 9142 DETALJPLANEAVTAL 1 BAKGRUND OCH PARTER Fabege AB (org.nr: 556049-1523, adress: Box 888, 131 25 Nacka), nedan benämnt företaget, har hemställt om kommunens medverkan till

Läs mer

Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge

Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge - genomförandebeskrivning Antagandehandling Antagen 2012-09-27 September 2012 Laga kraft 2012-10-22 Genomförandetid utgår

Läs mer

Etappavtal 2 till detaljplanen Jagbacken II, Marielund 4:1 mfl

Etappavtal 2 till detaljplanen Jagbacken II, Marielund 4:1 mfl TJÄNSTEUTÅNDE Dnr KS/2012:116-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-12-13 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Etappavtal 2 till detaljplanen Jagbacken II, Marielund 4:1 mfl Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV SICKLAÖN 83:22 M FL INOM DETALJPLAN FÖR TVÄRBANAN TILL NACKA

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV SICKLAÖN 83:22 M FL INOM DETALJPLAN FÖR TVÄRBANAN TILL NACKA EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV SICKLAÖN 83:22 M FL INOM DETALJPLAN FÖR TVÄRBANAN TILL NACKA 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Impluvum Åtta AB (org.nr 556781-3075),

Läs mer

Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby 18:2

Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby 18:2 Kommunstyrelsen 2018-10-30 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:416 Marcus Wahlström 016-710 78 36 1 (2) Kommunstyrelsen Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV NACKA STRAND, NORRA BRANTEN DELPLAN 1 I NACKA KOMMUN

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV NACKA STRAND, NORRA BRANTEN DELPLAN 1 I NACKA KOMMUN Mellan Nacka kommun, org. nr. 212000-0167 genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ) och Nacka 13:79 AB, org.nr. 556959-1406, c/o Carlyle Group, Kungsgatan 30, 111 35 Stockholm ( Exploatören ), har under de förutsättningar

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

Härnevi Fastighets AB (org nr ), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, STOCKHOLM, nedan kallad Bolaget, har träffats följande

Härnevi Fastighets AB (org nr ), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, STOCKHOLM, nedan kallad Bolaget, har träffats följande Mellan Upplands-Bro kommun (org nr 212000-0100), 196 81 KUNGSÄNGEN, nedan kallad Kommunen och Härnevi Fastighets AB (org nr 556943-8517), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, 114 36 STOCKHOLM, nedan

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av KF 2017-09-13 67 RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 4 1.1 Syfte...4 1.2 Utgångspunkt för exploateringsavtal...4 2. RIKTLINJER

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom del av fastigheten Hälsinggården 24:1 i Falun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN

EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen, och Fastighets AB L E Lundberg,

Läs mer

O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG

O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG KS 207.068 208-05-02 BILAGA TILL GATUKOSTNADSUTREDNING O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG FÖR GATUKOSTNADSUTREDNING FÖR KÅRSTA-RICKEBY 2 GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY

Läs mer

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6)

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6) TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 205-04-2 KS 203/058 5026 Rev 205-04-30 Kommunfullmäktige Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren, 6 och del av Kvarnholmen

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-12-20 143 Namn:Hanna Hammarlund Datum: 2016-11-02 Kommunstyrelsens förvaltning Utgångspunkter I Mjölby kommun tecknas

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun Revidering 2018. 17KS465. Antagandehandling Riktlinjer för exploateringsavtal Revidering 2018. Antagandehandling 17KS465 Övergripande

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(5) ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 29 april 2008 Laga kraft 7 april 2011 2008-03-04 Diarienummer KS 2007:245 Detaljplan för BOSTÄDER NORR OM RIDDAR TURES VÄG GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen. Godkännande/antagandehandling Upprättad oktober 2010 Detaljplan för SIGMA i Vilunda i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska

Läs mer

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY DNR KS 2011.148 SID 1/7 AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY Mellan Vallentuna kommun (212000-0027), nedan kallad Kommunen, och Sundby vägförening (717913-4015),

Läs mer

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G KS 204.353 206-0- B I L A G A O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G FÖR GATUKOSTNADSUTREDNING FÖR KÅRSTA-RICKEBY GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY 2:64-2:84 SAMT KÅRSTABY

Läs mer

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G KS 204.353 204-09-25 B I L A G A O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G FÖR GATUKOSTNADSUTREDNING FÖR KÅRSTA-RICKEBY GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY 2:64-2:84 SAMT KÅRSTABY

Läs mer

Riktlinje för exploateringsavtal

Riktlinje för exploateringsavtal Sid 1(6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Riktlinje för exploateringsavtal Beslutad av Kommunfullmäktige 2016-04-25 10 Sid 2(6) Riktlinje för markanvisningar Beslutad av Kommunfullmäktige 2016-04-25 10 www.gavle.se

Läs mer

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(11) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till Hammersta Fastigheter AB, org.nr: 556493-7737, Box 307, 135 29

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

1. BAKGRUND OCH SYFTE

1. BAKGRUND OCH SYFTE 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och NCC Boende AB, org nr 556726-4121, nedan kallad NCC Boende och NCC Roads AB, org nr 556034-5174, nedan kallad NCC Roads, har träffats

Läs mer

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Antagandehandling Januari 2012 Normalt planförfarande (PBL 1987:10) KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar

Läs mer

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-01-30 9 Dokumentansvarig Verksamhetschef Samhällsbyggnad Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4

Läs mer

Exploateringsavtal för Flygeltofta, etapp 2, i Häljarp

Exploateringsavtal för Flygeltofta, etapp 2, i Häljarp Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(2) Datum 2008-01-30 Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Exploateringsavtal för Flygeltofta, etapp 2, i Häljarp För den andra etappen av småhusutbyggnaden

Läs mer

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markexploatering och hur byggherrar och fastighetsägare som vill delta i markexploatering ska göra i

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé. Antagandehandling enligt PBL 1987:10 uppr. aug 2012 rev. maj 2013 Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige Exploateringsavtal Riktlinjer i Leksands kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-09-21 113 0 Mål Riktlinjerna ska bidra till transparens och ökad tydlighet som medverkar till att en mångfald av aktörer/exploatörer

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna 1 Parter Mellan Sollentuna kommun (org.nr 212000-0134), nedan kallad Kommunen, och Bolagsnamn (org.nr xxxxxx-xxxx), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 10 nedan träffats följande

Läs mer

Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun

Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs

Läs mer

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L Dnr: 2015 KSM 0669 Mellan Tyresö kommun (org.nr. 212000-0092), ( Kommunen ), och Riksbyggen ekonomisk förening (org.nr.702001-7781), 106 18 Stockholm ( Bolaget ), har nedan träffats följande M A R K A

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar.

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Bo i Väsby AB, org.nr 556887-4399, nedan kallad Exploatören, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL om genomförande av ett

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsbyggnadsenheten 1 [6] 8 november 2009, Justerad 2011-11-01 26-9 Referens Sigvard Andersson DETALJPLAN FÖR LOVISEBERG 2, Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING LAGA KRAFT 2012-01-19 Botkyrka kommun

Läs mer

Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663

Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 Regionstyrelsen 180 Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663 Beslut Regionstyrelsen beslutar att godkänna Överlåtelseavtalet mellan Varbergs

Läs mer

Köpeavtal. Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen

Köpeavtal. Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen 1 (5) Köpeavtal 1 PARTER Köpare: Säljare: Nacka kommun Org. Nr 212000-0167 131 81 NACKA Nedan benämnd Köparen Wallenstam fastighets AB Älta c/o Wallenstam AB Org. Nr 556720-1198 401 84 GÖTEBORG Nedan benämnd

Läs mer

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-08-09 Blad 3 Ks 72 Au 84 Dnr 163/2010-253 Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB Från tekniska nämnden har inkommit

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST)

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Bilaga 4 EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Mellan Södertälje kommun (org nr 212000-0159), nedan kallad kommunen, och... (org nr...), nedan kallad exploatören, har följande avtal träffats om exploatering av del

Läs mer

Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C

Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Magnolia Bostad AB, adress Riddargatan 19, 114 57 Stockholm, org.nr 556797-7078,

Läs mer

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker.

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker. Detaljplan för småindustri Del av HÖGENORUM 1:12 Stenungsunds kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2010-03-02 justerad 2010-06-09 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Målsättningen med detaljplanen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för Sankt Johannes 2:1 med närområde (Södra Vrinnevi) inom Vrinnevi och Kårtorp i Norrköping, fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 2 mars och den

Läs mer

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-0-04 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Detaljplan för Myggenäs 12: samt del av 12:19 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd. TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-12 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se exploateringsavtal KS/2015:450 Riktlinjer för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 KF 18:1 KF 18:2 KF 18:3 KF 18:4 KF 18:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl BOSTÄDER VID HEMBYGDSVÄGEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2006-09-07 Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl. BOSTÄDER

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för 1 Riktlinjer för Utgångspunkter och mål Utgångspunkter I Söderköpings kommun tecknas och plankostnadsavtal mellan kommunen och en byggherre eller en fastighetsägare i samband med detaljplaneläggning

Läs mer

Planförfarande Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande.

Planförfarande Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande. Samrådshandling Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(8) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till, Tekno- Bygg i Stockholm AB, orgnr 556544-4113, Box 1139, 131 26

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Antagandehandling 2010-03-08 Detaljplan för WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Tjörns kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 991 233 002 INNEHÅLL

Läs mer

Skola och förskola i Nytorp

Skola och förskola i Nytorp Februari 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Gustav Thörnqvist, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Skola och förskola i Nytorp Del av fastigheten Trinntorp

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2011-01-20 Dnr: 08.806 Projektnummer: D7250 Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet med planen är

Läs mer

DETALJPLANEAVTAL. Den markanvändning som skall prövas inom området är teleteknisk anläggning.

DETALJPLANEAVTAL. Den markanvändning som skall prövas inom området är teleteknisk anläggning. KFKS 669/2003 214 Projekt 9510 DETALJPLANEAVTAL 1 BAKGRUND OCH PARTER Hi3G Access AB (org.nr: 556593-4899; adress: Box 1360, 111 83 Stockholm), nedan benämnt företaget, har hemställt om kommunens medverkan

Läs mer

'l:: \:) ) l \. i..---"\,

'l:: \:) ) l \. i..---\, Kommunstyrelsens handling nr 12/2011 _1)-'".I'" "" ~.. IZatrineholms kommun " j) /.- /' /ll~j1 -j i 1 l t - r:j.: i,j 'l:: \:) ) l \. i..---"\, Sid 1(4) Mellan Katrineholms kommun, 212000-0340, 641 80

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Kommunstyrelsen. Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby 18:2

Kommunstyrelsen. Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby 18:2 Kommunstyrelsen 2018-05-07 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:235 Marcus Wahlström 016-710 78 36 1 (2) Kommunstyrelsen Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby

Läs mer