IDI Kvalitetsprocess Version 2017:2 Beskrivning av huvudprocess och delprocesser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IDI Kvalitetsprocess Version 2017:2 Beskrivning av huvudprocess och delprocesser"

Transkript

1 IDI avser att ge en individ Ökad insikt om eget och andras beteende och stöd för bättre samspel. Det är det styrande målet i vår kvalitetsprocess och målet är alltså uppnått när individen fått det behovet tillfredsställt. För att styra processen har vi identifierat sju delprocesser som var för sig bidrar till att vi når detta mål med varje individ som gör en IDI-profil. Delprocesserna är som länkar i en kedja. En kedja är som bekant aldrig starkare än den svagaste länken. Vi är därför tydliga med ansvaret för varje delprocess. Den som är ansvarig för delprocessen ska söka feedback och kontinuerligt se över sin del av processen och även ge feedback till ansvariga för andra delprocesser om hen upptäcker brister. Om alla delprocessägare gör detta kommer vi att så ofta som det är möjligt att leverera en tjänst med hög kvalitet. Vi arbetar också kontinuerligt med att förbättra våra processer i linje med de riktlinjer som ISO-standarden Bedömningstjänster i arbetslivet processer och metoder för bedömning av människor i arbetsrelaterade syften (SS-ISO och ). Standarden formulerar separata krav på leverantörer och uppdragsgivare. Vi är leverantör i förhållande till handledaren som i detta sammanhang är vår uppdragsgivare.

2 När handledaren arbetar med instrumentet är hen leverantör i förhållande till sin uppdragsgivare i deras relation. Denna processbeskrivning avser främst att klargöra relationen mellan oss som leverantör och handledaren som uppdragsgivare. I handledarens relation till sina uppdragsgivare är handledaren leverantör och bör i varje särskilt fall tydliggöra ansvarsfördelningen i uppdragsbeskrivningen eller på annat sätt. ISO-standarden ger vägledning. Delprocess 1 Rekrytera, utbilda och behålla kompetenta IDI-handledare Processansvar Thomas För personer som vill bli handledare kräver vi först och främst en lämplig bakgrund (till exempel beteendevetare med erfarenhet av individ- och grupputveckling). Dessutom kräver vi att de delar våra värderingar över hur instrumentet skall användas. Att man själv har fått en egen IDI-profil i närtid är också en förutsättning. Handledarutbildning ges individuellt under en till två dagar beroende på den blivande handledarens erfarenhet. Efter att ha genomfört ett antal (minst två) så kallade praktikåterföringar får handledaren en licens som ger hen möjlighet att använda IDI i sin egen organisation eller i sin verksamhet som konsult eller terapeut. Denna information får alla som vill bli handledare. När handledaren uppvisat att hen uppfyller dessa krav kan utbildningen genomföras. Utbildningen ska ge handledaren grundläggande färdigheter att återföra IDI-resultat och från utbildningsdagen har handledaren fri tillgång till support från oss på För att upprätthålla handledares kompetens genomför vi årligen ett seminarium där vi bjuder in alla aktiva handledare. På seminariet går vi igenom nyheter, vi själva eller inbjudna externa föreläsare ger fördjupande information. Det är också ett forum för handledare att berätta om spännande projekt som de bedrivit där IDI ingått. Förutom det årliga seminariet som alltid hålls den sista fredagen i augusti genomför vi minst åtta dagsseminarier, så kallade fördjupningsseminarier, med ett begränsat antal deltagare (ca 8). De är tillfällen för erfarenhetsutbyte mellan handledare som använder IDI i liknande kontexter. Hösten 2017 genomför vi fem fördjupningsdagar; Ett för handledare som endast använder IDI i stöd till enskilda individer, tre för för handledare som oftast använder IDI i team och sammanhållna grupper och ytterligare ett för nyutbildade handledare. Vi genomför också särskilda utbildningar när vi gör stora tekniska förändringar i vårt system eller när handledare som varit inaktiva vill bli aktiva igen.

3 Allt handledarstöd inklusive dessa seminarier och utbildningar ingår i den licenskostnad som betalas årligen och innebär ingen extra kostnad för handledaren, förutom resa och logi. Delprocess 2 Säkra instrumentet och underhålla handledarstödet Processansvar Thomas, med stöd av Stefan m fl Vi arbetar kontinuerligt med att säkra att instrumentet uppfyller de kriterier som marknaden och vi själva satt upp för att garantera att vi på ett trovärdigt mäter det instrumentet ska mäta har Professor Bo Ekehammar skrivit en Technical Report bland annat baserat på insamlad data från Han har också i maj 2017 skrivit en ny med data från 2016 enbart för att komplettera den tidigare med analys av de förändringar i instrumentet som förra rapporten gav upphov till De senaste 13 åren har vi också fokuserat på att utveckla själva instrumentets kvalitet. Vi har anlitat flera experter inom psykometriområdet för detta arbete. Vid två tillfällen har Psykolog Sara Henrysson Eidvall för vår räkning granskat instrumentet i syfte att identifiera områden som behöver utvecklas för att svara upp mot de kriterier som European Federation of Psychologists' Associations (EFPA) utvecklat för revision av psykologiska instrument. Hennes rekommendationer styrde vårt utvecklingsarbete under Docent Anders Sjöberg har 2013 granskat vår förra version och funnit att den i hans ögon - väl svarar mot EFPA:s kriterier vilket han presenterade på vårt handledarseminarium Hösten 2013 lämnade vi därför in IDI till STP Stiftelsen för tillämpad psykologi för granskning och utlåtande. Deras rapport var positiv i de flesta hänseenden men på ett par punkter hade de kritik. En del av kritiken är befogad och sådana brister som vi känner till men andra påpekanden var vi frågande till och konsulterade därför både Bo Ekehammar och Anders Sjöberg. De hade också svår att förstå vissa av granskarnas uttalanden och framförallt Bo var oenig med granskarna om tolkningen av vissa bedömningskriterier. Trots att båda engagerades för att förtydliga det som kunde uppfattas som oklart i vårt material och påpeka det vi såg som felaktiga tolkningar av bedömningskriterierna vidhöll STP:s granskare sin kritik. Vi har därför valt att inte låta STP publicera rapporten. Vi tar naturligtvis lärdom av denna granskningsprocess och kommer att överväga behovet av en liknande granskning. För de som är intresserade av IDI:s psykometriska kvaliteter hänvisar vi till Professor Ekehammars Technical Report från 2013 och 2017 som ligger på vår hemsida. De som vill se STP:s granskningsrapport och vårt genmäle kan kontakta mig.

4 Det vi tidigare nämnt om standarden SS-ISO tillhör denna del av vår kvalitetsprocess. Under 2017 sjösätts vår nya tekniska plattform som ytterligare underlättar den administrativa hanteringen för handledare, deltagare och respondenter Delprocess 3 Informera deltagarna och säkra deras engagemang. Lägga upp aktiviteter på app.idi.se, beställa häften, distribuera instruktioner med länkar Processansvar IDI-handledaren Den tekniska plattform vi utvecklade 2013 var den första som gjorde det möjligt för handledare att själva lägga upp sina IDI-aktiviteter. Under 2017 introducerar vi som sagt en helt ny teknisk plattform med många nya funktioner som skall underlätta för handledare att administrera sina aktiviteter och för deltagare och respondenter att lämna underlag på ett ännu smidigare sätt. De instruktioner med deltagarkoder som var nödvändiga att hantera det tidigare systemet ersätts med en metod där deltagare får ett mail från systemet med instruktion och en länk som tar dem till sin unika inloggning. Det absolut bästa sättet att informera deltagare är att möta deltagaren fysiskt förklara hur processen kommer att gå till. Då kan handledaren samtidigt berätta om syftet med att använda instrumentet m m. Det är också ett lämpligt tillfälle att besvara alla de frågor som deltagaren kan ha om instrumentet, lämpligt urval av respondenter m m. Det måste alltid framgå att det är frivilligt att göra profilen. Delprocess 4 Fyll i självprofil. Engagera och motivera respondenter och bevaka att de levererar underlag Processansvar Deltagaren När deltagaren loggat in och fyllt i sin självprofil får hen sedan tillgång till den olika möjligheter att engagera de respondenter minst sex - som de vill ska lämna underlag. Tillvägagångssättet beskrivs tydligt i det mail deltagaren får, men de får också tydliga instruktioner när de loggat in. Det vanligaste skälet till att göra en IDI-profil är att deltagaren vill ha ökad insikt om hur hens beteende upplevs av andra. Beteende är definitionsmässigt en funktion av personlighet och sammanhang. Deltagaren bör därför söka ett brett urval av respondenter. Helst från många olika sammanhang. Deltagaren bör inte välja personer som hen lever ihop med (fru/man/sambo/partner). Inte heller föräldrar och syskon.

5 Skälet till detta är att deras bild av personen ofta är färgad av andra faktorer än det beteende de ser idag. Vill deltagaren göra ett urval utifrån andra principer bör handledaren vara öppen för det, men diskutera detta urval utifrån deltagarens syfte med att göra profilen. Det finns inte någon övre gräns för hur många respondenter som kan engageras och fler observationer borgar oftast för säkrare mätresultat. Det har dock visat sig att möjligheten att engagera många personer i många fall lett till att personer engagerar människor som de haft kontakt med tidigare (gamla skolkamrater och gamla arbetskamrater) samt även personer som aldrig eller mycket sällan träffar personen i verkliga livet. I den information som handledaren ger deltagaren (delprocess 3) bör understrykas att IDI är ett utvecklingsverktyg för att utveckla samspelet med andra. De personer som deltagaren väljer att bidra med underlag bör ha haft kontakt med hen i närtid och gärna vara sådana som hen kommer att ha framtida samarbete med. Respondenterna bör också informeras om att deras identitet inte avslöjas när de fyller i underlaget. Delprocess 5 Leverera externa underlag för profilen Processansvar Respondenterna Respondenterna loggar in med den länk det fått. De bör kolla att namnet på formuläret stämmer med namnet på den de skall beskriva innan de börjar fylla i formuläret. När de fyllt i formuläret får de ett tack-meddelande som bevis för att systemet tagit emot informationen. Delprocess 6 Leverera beställda IDI-häften Processansvar Exakta tryckeri När handledare lägger upp en ny aktivitet anger de samtidigt hur många IDI-häften de behöver, vilket språk de ska vara på skrivna på, vart de ska skickas och när de senast skall vara framme. Häftena distribueras sedan från vårt tryckeri till angiven adress.

6 Delprocess 7 Hämta färdiga profiler från hemsidan Presentera resultatet Processansvar IDI-handledaren Från vår tekniska plattform laddar handledaren hem de färdiga profilerna och väljer samtidigt vilket språk de skall vara på innan de trycks för att levereras vid återkopplingen. När minst sju underlag (självskattning plus sex så kallade andraskattningar) kommit in kalkylerar programmet automatiskt en profil. Kalkyleringen görs om för varje nytt underlag som kommer in. Därför bör nedladdning av de färdiga profilerna och tryckning ske så nära återföringstillfället som möjligt. Med profilen/profilerna i sin hand ska handledaren nu möta deltagaren och återföra resultatet. För denna del av processen har vi tagit fram en särskild handledarmanual samt en mängd stödmaterial. Dessa blir handledaren bekant med under utbildningsdagen och de senaste versionerna finns alltid att ladda hem från hemsidan app.idi.se. Vi rekommenderar att handledaren avsätter cirka tre timmar för en individuell återföring och minst fyra timmar om det är flera deltagare som får sina resultat i samband med en utbildning eller någon annan gruppaktivitet. Som stöd för design av återföringar och fördjupning med mera har vi också utvecklat ett övningshäfte som också finns att ladda ner från hemsidan. Stockholm den 9 november 2017 Thomas Larsson VD

IDI:s nya kvalitetsprocess

IDI:s nya kvalitetsprocess IDI:s nya kvalitetsprocess Ökad insikt om eget och andras beteende Stöd för bättre samspel Lägga beställning på hemsidan och distribuera IDIinstruktion till deltagare IDI-handledaren Rekrytera, utbilda

Läs mer

HR-nätverket Stockholm

HR-nätverket Stockholm Program hösten 2012 Ny internationell standard för bedömningstjänster i arbetslivet - ISO 10667 Maria Åkerlund & Anders Sjöberg Tid: 30 augusti, 2012, kl 9.00 12.00, frukost serveras från 8.30 Plats: Kungliga

Läs mer

Presentation ISO

Presentation ISO Presentation ISO 10667 2011-03-30 1 ISO 10667 Bedömningstjänster i arbetslivet - Processer och metoder för bedömning av människor i organisationer Del 1: Krav på uppdragsgivare Del 2: Krav på leverantör

Läs mer

Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade grundkurs i aktiekunskap!

Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade grundkurs i aktiekunskap! Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade grundkurs i aktiekunskap! Materialet som hör till kursen är den elektroniska versionen av kursboken Aktie- och fondhandboken och det dokument du nu läser.

Läs mer

Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade fortsättningskurs i aktiekunskap!

Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade fortsättningskurs i aktiekunskap! Så sätter du ihop en lönsam aktieportfölj Välkommen till Aktiespararnas Internetbaserade fortsättningskurs i aktiekunskap! Materialet som hör till kursen är den elektroniska versionen av kursboken Hitta

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2015015 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Smartnoise brusterapi som hjälper din koncentration

Smartnoise brusterapi som hjälper din koncentration Smartnoise brusterapi som hjälper din koncentration Smartnoise är ett verktyg som utvecklats för att underlätta din förmåga till uppmärksamhet och koncentration med hjälp av brusljud. Studier från vår

Läs mer

Presentation ISO 10667

Presentation ISO 10667 Presentation ISO 10667 Testdagen 2012 2011-03-30 1 Agenda 11.00 11.45 1. Övergripande presentation av ISO 10667 2. Certifiering mot ISO 10667 3. Frågor Tidplan ISO 10667 Vi är här nu ISO 10667 Förslag

Läs mer

Vårt projekt genomfördes under vårterminen Självreglering

Vårt projekt genomfördes under vårterminen Självreglering Carlsson, Dalsjö, Ingelshed & Larsson Bjud in eleverna att påverka sin matematikundervisning Fyra lärare beskriver hur deras elever blev inbjudna till att få insikt i och makt över sina egna lärandeprocesser

Läs mer

THE HUMAN ELEMENT THE DELTAGARNYTTA. Eftersom organisationer består av människor

THE HUMAN ELEMENT THE DELTAGARNYTTA. Eftersom organisationer består av människor THE HUMAN ELEMENT THE Programmet The Human Element tar fasta på utvecklingskraften inom människor. En ökad självkänsla leder till en ökad förmåga att använda sig själv i samspelet med andra vilket i sin

Läs mer

Vi utvecklar mänskliga system. DO s and DONT`s vid ledarutveckling

Vi utvecklar mänskliga system. DO s and DONT`s vid ledarutveckling Vi utvecklar mänskliga system DO s and DONT s vid ledarutveckling Helena Martini, Atrium Ljungberg Sara Henrysson Eidvall, Sandahl partners Maria Åkerlund, Sandahl partners 1. Så växte insikten fram om

Läs mer

WESTHAGEN UTBILDNING AB

WESTHAGEN UTBILDNING AB Bilaga 3 WESTHAGEN UTBILDNING AB Utvärdering Westhagen Utbildning AB UTVÄRDERING 2(6) Westhagen Utbildning AB UTVÄRDERING 3(6) Utvärdering Process Mentorprogram Jämnt på toppen Beställare Länsstyrelsen

Läs mer

Varför är Badges användbara?

Varför är Badges användbara? Guide för lärare Vad är en Open Badge? En badge är en digital bild som ger verifierbar information om prestationer, färdigheter, kompetenser eller en enskild persons kvalitéer. Det gör det möjligt att

Läs mer

KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP

KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP EN ANALYS AV INTERVJUER MED CHEFER OCH MEDARBETARE I FEM FÖRETAG NORRMEJERIER SAAB SANDVIK SPENDRUPS VOLVO Mittuniversitetet Avdelningen för medieoch kommunikationsvetenskap Catrin

Läs mer

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen.

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen. Nyanländ kompetens Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen Handbok Online Innehåll 1 Introduktion... 1 1.1 Facebook och blogg - samspelet...

Läs mer

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Inledning Vi ska utveckla en ny webbplats på www.svenskscenkonst.se. Vårt mål är att ha en ny webbplats färdig att användas fullt

Läs mer

Vägledning för framtidens arbetsmarknad

Vägledning för framtidens arbetsmarknad Vägledning för framtidens arbetsmarknad Delbetänkande från Arbetsmarknadsutredningen Uppdraget Analysera och lämna förslag om hur Arbetsförmedlingens vägledning kan stärkas och samspela med annan vägledning.

Läs mer

SAMVERKANSKONFERENS I ÖFSO VÅREN 2016 PROCESSLEDARE SOLVEIG SOTEVIK

SAMVERKANSKONFERENS I ÖFSO VÅREN 2016 PROCESSLEDARE SOLVEIG SOTEVIK SAMVERKANSKONFERENS I ÖFSO VÅREN 2016 PROCESSLEDARE SOLVEIG SOTEVIK SOLVEIG.SOTEVIK@PED.GU.SE Kära vänner vi har kärnan till en vision för en varaktigt hållbar verksamhetsförlagd utbildning för förskollärare

Läs mer

Möte med arbetsgruppen gällande Gemensam enkätstrategi

Möte med arbetsgruppen gällande Gemensam enkätstrategi 111111 Möte med arbetsgruppen gällande Gemensam enkätstrategi Närvarande: Sara Hjelm (Göteborg), fram till 14.00 (punkt 5) Jonas Hassling (Partille) Kjell Hemmingsson (Stenungsund) Sofia Palmér (Markör)

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 22 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Kommunikationsguide Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Kommunikationsguide Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Uppdaterad 2015 11 04 Sammanfattning Guiden innehåller kortfattade tips och riktlinjer för SCUF-kommunikation som du har användning av i text eller muntlig kommunikation

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

Kriterier för bedömning av examensarbete vid den farmaceutiska fakulteten

Kriterier för bedömning av examensarbete vid den farmaceutiska fakulteten Kriterier för bedömning av examensarbete vid den farmaceutiska fakulteten 1 Inledning Vid den farmaceutiska fakulteten har det sedan 2005 funnits kriterier för bedömning av examensarbete (medfarm 2005/913).

Läs mer

Våra värderingar MOD ENERGI MENING KAPITEL 1. Wake Me Up coaching. Coacher i Wake Me Up

Våra värderingar MOD ENERGI MENING KAPITEL 1. Wake Me Up coaching. Coacher i Wake Me Up ETISKA RIKTLINJER Våra värderingar MOD ENERGI MENING KAPITEL 1 Wake Me Up coaching En coach hjälper sin klient att fokusera på det viktiga i livet, fatta bättre beslut och sätta upp smarta mål. Ungdomar

Läs mer

PPM Användarmanual - Rapportör

PPM Användarmanual - Rapportör TRYCKSÅR, BASALA HYGIEN OCH KLÄDREGLER OCH VÅRDRELATERADE INFEKTIONER PPM Användarmanual - Rapportör GENOMFÖRANDE AV PUNKTPREVALENSMÄTNING PPM Användarmanual - Rapportör 1 PPM Användarmanual Innehåll Teknisk

Läs mer

Nya Dataskyddsförordningen och nya tjänster ger högre volympriser från den 1 oktober.

Nya Dataskyddsförordningen och nya tjänster ger högre volympriser från den 1 oktober. Nya Dataskyddsförordningen och nya tjänster ger högre volympriser från den 1 oktober. De hårdare lagkraven i den nya Dataskyddsförordningen ställer högre krav på våra IT-system. Samtidigt har vi de senaste

Läs mer

FALLSTUDIER, ÖVNINGSUPPGIFTER & CERTIFIERING

FALLSTUDIER, ÖVNINGSUPPGIFTER & CERTIFIERING FALLSTUDIER, ÖVNINGSUPPGIFTER & CERTIFIERING MIRRORGATE AB TESTLEDARMANUAL B5 FLIK 7:2 CERTIFIERING 3 ÖVNINGSUPPGIFTER 4 SYSTEMUPPGIFTER 4 TOLKNINGSUPPGIFTER 5 FALLSTUDIE VD I IT-FÖRETAG 7 TOLKNINGSUPPGIFT

Läs mer

I de fall du är direkt kund hos NS är NS den personuppgiftsansvarige.

I de fall du är direkt kund hos NS är NS den personuppgiftsansvarige. NORDSTADEN STOCKHOLMS AB S PERSONUPPGIFTSPOLICY Din integritet är viktig för oss på Nordstaden Stockholm AB och vi ansvarar för den personliga information som du förser oss med. För att du som medlem/hyresgäst/användare/kund/leverantör

Läs mer

För arbete med dialogduk Hembygdsrörelsens utvecklingsträffar. Man kan: med Man kan): a) Idéer nya sätt att nå nya medlemmar (idéerna ska börja

För arbete med dialogduk Hembygdsrörelsens utvecklingsträffar. Man kan: med Man kan): a) Idéer nya sätt att nå nya medlemmar (idéerna ska börja Handledning För arbete med dialogduk Hembygdsrörelsens utvecklingsträffar Diskutera, prioritera och skriv här det ni vill och ska förverkliga. Gå därför igenom de idéer och tankar ni tagit upp under arbetet

Läs mer

Om mig. - manual för genomförande. Om mig är en webbenkät till ungdomar i årskurs 8 på grundskolan och i årskurs 2 på. gymnasieskolan i Östergötland.

Om mig. - manual för genomförande. Om mig är en webbenkät till ungdomar i årskurs 8 på grundskolan och i årskurs 2 på. gymnasieskolan i Östergötland. Om mig - manual för genomförande Om mig är en webbenkät till ungdomar i årskurs 8 på grundskolan och i årskurs 2 på gymnasieskolan i Östergötland. www.regionostergotland.se Innehållsförteckning En länsgemensam

Läs mer

På kommande sidor kan du läsa mer om CFI, dess innehåll och uppbyggnad.

På kommande sidor kan du läsa mer om CFI, dess innehåll och uppbyggnad. Undrar du hur cheferna fungerar? Genom att mäta det kommer ni att veta. Vill ni vässa styrningen av verksamheten? Det är cheferna som gör jobbet. Behöver ni förstärka den gemensamma chefskulturen? Kulturen

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 (6) PERSONUPPGIFTSPOLICY New Professional Minds AB, org. nr 556990 8105, möjliggör för fysiska personer att söka nya jobb eller bli matchade med intressanta jobb. För att göra detta behöver vi samla

Läs mer

Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ. Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015

Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ. Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015 Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015 utvecklingssamtal 3 Utvecklingssamtal vägledning och riktlinjer Utvecklingssamtal är ett förberett

Läs mer

Ungdomsenkäten Om mig

Ungdomsenkäten Om mig Ungdomsenkäten Om mig - manual för genomförande Ungdomsenkäten Om mig är en webbenkät till ungdomar i årskurs 8 på grundskolan och i årskurs 2 på gymnasieskolan i Östergötland. www.regionostergotland.se

Läs mer

TPI Workshop.

TPI Workshop. TPI Workshop www.teampro.se Inledning Detta material syftar till att guida dig som facilitator genom en TPI workshop. I materialet beskrivs de aktiviteter som bör vidtas före, under och efter genomförandet

Läs mer

På väg mot ett agilt ledaroch medarbetarskap

På väg mot ett agilt ledaroch medarbetarskap Miniskrift På väg mot ett agilt ledaroch medarbetarskap Skrift två i en serie om agil verksamhetsutveckling. Innehållet bygger på material som deltagarna (ovan) i Partsrådets program Förändring och utveckling

Läs mer

Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp

Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp 1 (5) Kursplan för: Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp Education BA (C) Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression Inriktning (namn) Högskolepoäng PE014G Pedagogik Grundnivå (C)

Läs mer

Riktlinjer vid risk för underkännande av PTP-tjänstgöring

Riktlinjer vid risk för underkännande av PTP-tjänstgöring Riktlinjer vid risk för underkännande av PTP-tjänstgöring Beslutade av Förbundsstyrelsen i november 013 Inledning De flesta psykologer genomgår sin PTP-tjänstgöring utan större problem och är väl förberedda

Läs mer

Regelverk, roller och arbetsprocess

Regelverk, roller och arbetsprocess Regelverk, roller och arbetsprocess Våga Visa är ett samarbete mellan kommuner som vill utveckla sin verksamhet. Genom kollegiala observationer får skolor och förskolor ett praktiknära verktyg som bidrar

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Göteborgs scoutdistrikt 2018-01-01 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn finns för att skapa en så enhetlig kommunikation som möjligt med en tydlig avsändare. Den är tänkt att

Läs mer

Advokatsamfundet har följande övergripande kommentarer avseende Rekommendationen.

Advokatsamfundet har följande övergripande kommentarer avseende Rekommendationen. R-2007/0475 Stockholm den 20 april 2007 Till FAR SRS Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 21 mars 2007 beretts tillfälle att yttra sig över FAR SRS revisionskommittés förslag till rekommendation

Läs mer

GRANSKNINGSUNDERLAG. Kriterier för kvalitetsvärdering av standardiserade bedömningsmetoder inom socialt arbete. Deskriptiv del

GRANSKNINGSUNDERLAG. Kriterier för kvalitetsvärdering av standardiserade bedömningsmetoder inom socialt arbete. Deskriptiv del GRANSKNINGSUNDERLAG Kriterier för kvalitetsvärdering av standardiserade bedömningsmetoder inom socialt arbete Deskriptiv del Enheten för kunskapsutveckling Socialstyrelsen Dokument för granskning av standardiserade

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap VT 2015

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap VT 2015 Riktlinjer för VFU5 15 03 26 Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap VT 2015 Camilla Kristén Camilla.Kristen@hh.se

Läs mer

Instruktioner digital plattform handlare

Instruktioner digital plattform handlare Instruktioner digital plattform handlare Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra det

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201120 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Hosting, drift, administration och tillgänglighet under projekttiden

Hosting, drift, administration och tillgänglighet under projekttiden Version 2017-09-08 BUILD UP Skills SWEBUILD Agreement number IEE/13/BWI/708/SI2.680176 Författarna har ensamma ansvaret för innehållet i detta dokument. Det företräder inte nödvändigtvis Europeiska gemenskapens

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

PRAKTIK YRKESMÄSSIG PROFILERING

PRAKTIK YRKESMÄSSIG PROFILERING 1 PRAKTIK YRKESMÄSSIG PROFILERING Praktiken ingår som en central del i studierna för pedagogie magisterexamen vid Enheten för pedagogik och vuxenpedagogik. Dessa studier har historiskt byggts upp kring

Läs mer

och LEDARSKAPS- CHEFS- PROGRAM

och LEDARSKAPS- CHEFS- PROGRAM och LEDARSKAPS- CHEFS- PROGRAM 2012-2013 Chefs- och ledarskapsprogram i Sigtuna kommun 2012-2013 I Sigtuna möts flygplats, storstad och landsbygd. Här finns historien, nutiden och framtiden. Kommunen växer

Läs mer

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak Inspektionsdatum: 120223-24 Landsting Sjukhus Landstinget i Västmanland BUP Västmanland STRUKTUR A. Verksamheten (3 p) Den barn- och ungdomspsykiatriska

Läs mer

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Bakgrundsinformation Kursens namn: Barndom och lärande: Omsorg, fostran och samarbete Termin: 1, vt 2016 Ladokkod: FO219A Kursansvariga: Carina Berkhuizen och

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Användarhandbok för e-curia

Användarhandbok för e-curia Användarhandbok för e-curia Detta är en handbok för användare av datasystemet e-curia. Här beskrivs hur inlagor, domar och beslut kan utväxlas med kanslierna vid de domstolar som tillsammans utgör Europeiska

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg.

Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg. Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg. Ackreditering i E-Interplace - testsystemet för Belbins teamrollmätningar. 2008 i Sundsvall & Stockholm Faktablad från Lysande

Läs mer

Instruktion för textunderlag till PROGRAMBOKEN 2018

Instruktion för textunderlag till PROGRAMBOKEN 2018 Instruktion för textunderlag till PROGRAMBOKEN 2018 Textunderlag ska lämnas på webbsida senast 30 juni. Innehållsansvarig får mail med inbjudningslänk till sidan. Svenska Tandläkare-Sällskapet förbehåller

Läs mer

Kompetensworkshop baserat på Pi Company kompetensmodell

Kompetensworkshop baserat på Pi Company kompetensmodell Kompetensworkshop baserat på Pi Company kompetensmodell Målsättningen med en kompetensworkshop och en kompetensbaserad kravprofil Målsättningen med en kompetensbaserad kravprofil är välja max 6 stycken

Läs mer

Samarbetspartners: föreningsguiden. för föreningar med årslicens

Samarbetspartners: föreningsguiden. för föreningar med årslicens Samarbetspartners: föreningsguiden för föreningar med årslicens OM SPORT COMPETENCE Sport Competence är en utbildningsportal online för svensk idrott- och motionsrörelse. Här finns landets främsta experter

Läs mer

Undersökning: Publicerad: 2013-11-28 : 39. Besvarade: 37 (79%)

Undersökning: Publicerad: 2013-11-28 : 39. Besvarade: 37 (79%) Undersökning: STAREV Publicerad: 2013-11-28 : 39 Besvarade: 37 (79%) 1 TEXT / BILD INNEHÅLL N/A N/A N/A N/A 2 Är förtroendevald revisor. 1 I kommun 17 43,59% 2 2. I landsting/region 22 56,41% Totalt 39

Läs mer

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE Välkommen som handledare inom Teknikcollege Denna broschyr är en första allmän information till dig som handledare inom Teknikcollege. Du kommer också att under handledarutbildningen

Läs mer

Framgångsfaktorer vid kontakt med media* * Bra att ha i alla lägen. Skriv ut och spara!

Framgångsfaktorer vid kontakt med media* * Bra att ha i alla lägen. Skriv ut och spara! Framgångsfaktorer vid kontakt med media* * Bra att ha i alla lägen. Skriv ut och spara! 9 Framgångsfaktorer vid kontakt med media Det finns många faktorer som avgör om du lyckas i en intervjusituation.

Läs mer

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Manual Assessio WebTest Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Startsidan På Startsidan kan man bland annat Se sina tre senaste testresultat Beställa rapporter

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Upphandling av samverkansprojekt inom driftverksamhet

Upphandling av samverkansprojekt inom driftverksamhet Upphandling av samverkansprojekt inom driftverksamhet Ett utvecklingsprojekt inom ramen för verksamhetsnära utvecklingar Författare: Hawzheen Karim, Verksamhetsutvecklare, Svevia Jenny Sandberg, Verksamhetsutvecklare,

Läs mer

Ledarutbildning Steg 3 Programbeskrivning

Ledarutbildning Steg 3 Programbeskrivning Ledarutbildning Steg 3 Programbeskrivning Inledning Tredje steget i Socialdemokratins unika ledarskapsutbildning riktar sig till dig som är förtroendevald. Fokus ligger på att utveckla ditt personliga

Läs mer

MAP Medlems Administrativt Program

MAP Medlems Administrativt Program MAP Medlems Administrativt Program Så här ser det ut just nu när ni ska logga in Så här kommer det att se ut när ni har lagt in personliga administratörer ni ska göra. Se längre fram hur ni gör det 1 Det

Läs mer

Effectiveness Consultants kursprogram

Effectiveness Consultants kursprogram Effectiveness Consultants kursprogram vår utbildningsfilosofi Varje människa har utrustats med en unik förmåga att använda sina egna upplevelser och erfarenheter som en källa till inlärning och fördjupade

Läs mer

Tolkhandledning 2015-06-15

Tolkhandledning 2015-06-15 Att använda tolk Syftet med denna text är att ge konkreta råd och tips om hur tolk kan användas i både enskilda möten och i grupp. För att hitta aktuell information om vad som gäller mellan kommun och

Läs mer

GHQ-12 General Health Questionnaire-12

GHQ-12 General Health Questionnaire-12 Beskrivning av instrumentet och dess användningsområde Den ursprungliga versionen av GHQ (General Health Questionnaire) utvecklades som ett instrument för screening av psykiatriska störningar. Den har

Läs mer

Seminarium Professionell Feedback Sveriges Ingenjörer. Stockholm 8 september 2015

Seminarium Professionell Feedback Sveriges Ingenjörer. Stockholm 8 september 2015 Seminarium Professionell Feedback Sveriges Ingenjörer Stockholm 8 september 2015 När ska jag ge feeback? Vad är Professionell Feedback? Johari Fönster Vad har feedback för effekt? Feedback på personlighet

Läs mer

Kort presentation av Gillbergcentrums digitala diagnosformulär november

Kort presentation av Gillbergcentrums digitala diagnosformulär november Kort presentation av Gillbergcentrums digitala diagnosformulär november 2011 Bakgrund Gillbergcentrum har låtit digitalisera ett urval av de diagnosformulär man använder inom ramen för sin forskningsverksamhet.

Läs mer

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND 8 mars 2010 OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND Version 1.0 8 mars 2010 Projektledare: Anders Ankarlid Vårt uppdrag: Att hjälpa företag med service. Invent Observer har funnits sedan

Läs mer

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM version 1.0 2018-05-06 INNEHÅLL INLEDNING 3 VÄRDEGRUND 4 MÅL 5 BUDSKAP 6 KOMMUNIKATIONSKANALER 7 HUR 8 UTVÄRDERING OCH AVSLUT 9 INLEDNING Örebro Fältrittklubb

Läs mer

Resultat från seminarium 2

Resultat från seminarium 2 Projektet Vård och Omsorgscollege Västerbotten Resultat från seminarium 2 En sammanställning av inkomna synpunkter och förslag från BUSprojektets seminarieserie i Vilhelmina, Lycksele, Umeå och Skellefteå

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. Kurs: Barndomens villkor. Ht-18

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. Kurs: Barndomens villkor. Ht-18 180903 Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen Kurs: Barndomens villkor Ht-18 VFU-ledare Förskola: Yvonne P-Hildingsson yvhi@hh.se 035-167522 1 Verksamhetsförlagd utbildning,

Läs mer

Vad är en personuppgift och behandling av personuppgifter?

Vad är en personuppgift och behandling av personuppgifter? Dataskydd Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy för digitala tjänster från Handelskammaren i Jönköpings län. För närvarande omfattas följande digitala tjänster: Webbplatsen www.handelskammarenjonkoping.se

Läs mer

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 5.0 ADJob 5.0 ADJob Nordic AB 1985-2018. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP

KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP 7, 100, 85, 7 EN ANALYS AV INTERVJUER MED CHEFER OCH MEDARBETARE I FEM FÖRETAG NORRMEJERIER SAAB SANDVIK SPENDRUPS VOLVO Mittuniversitetet Avdelningen för medieoch kommunikationsvetenskap

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 4.5 ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Användarinställningar på laget.se

Användarinställningar på laget.se 2010-09-05 Användarinställningar på laget.se ALLMÄN INFORMATION... 2 ATT LOGGA IN... 3 SKRIVA IN LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN... 3 VÄLKOMSTSIDAN EFTER INLOGGNING... 4 FÖR PERSONLIGA INSTÄLLNINGAR... 4 NYTT LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN...

Läs mer

KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP

KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP KOMMUNIKATIVT LEDARSKAP 7, 100, 85, 7 EN ANALYS AV INTERVJUER MED CHEFER OCH MEDARBETARE I FEM FÖRETAG NORRMEJERIER SAAB SANDVIK SPENDRUPS VOLVO Mittuniversitetet Avdelningen för medieoch kommunikationsvetenskap

Läs mer

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka Tillsammans är vi starka Välkommen! Sättet vi lever vår vision och vår affärsidé på är vad som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter. Det handlar om HUR vår omgivning upplever samarbetet med oss

Läs mer

INFORMATIONPAKET FÖR KONTAKTPERSON 2015

INFORMATIONPAKET FÖR KONTAKTPERSON 2015 INFORMATIONPAKET FÖR KONTAKTPERSON 2015 INFORMATIONpaket för kontaktperson HELA áret 2016 ÄR ELDOCHLáGOR MED ROIHU! ÅRET BÖRJAR MED OLIKA GNISTOR RUNT OM I LANDET OCH FORTSÄTTER MED SOMMARENS STÖRSTA LÄGER

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti ALLMÄNT Drevprovsredovisningen kommer även den kommande säsongen att skötas med hjälp av ett Excelprogram, vilket är en uppdaterad variant av det program som togs i bruk säsongen 2011/2012. Denna instruktion

Läs mer

Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014

Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014 FoU Fyrbodal Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014 besvarat av assistenternas chefer. På kursen för personliga assistenter har deltagare kommit från åtta av Fyrbodals 14 kommuner.

Läs mer

Processkonsultutbildning

Processkonsultutbildning Processkonsultutbildning En utbildning för dig som vill utveckla ditt systemiska och processorienterade ledarskap så att visionen blir verklighet Processledning på en högre nivå för hållbart resultat Mannaz

Läs mer

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef IFK Viksjö Manual MyClub En guide för användandet av MyClub Jamil Yousef 2018-08-20 Innehåll Inledning... 2 Inloggning till MyClub... 3 Hantera medlemmar... 5 Registrera ny spelare... 5 Hantering av kontaktpersoner...

Läs mer

TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER

TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER MANUAL TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER Version.0 av Innehåll Inledning... Underrättelsehantering... 4. Inloggning... 4. Underrättelser... 5.. Föra dialog... 7.. Ladda upp dokument... 8.. Skicka avisering tillbaka...

Läs mer

Fördjupande Ledarskap 3 dagar

Fördjupande Ledarskap 3 dagar Fördjupande Ledarskap 3 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

KURSPLAN. Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst.

KURSPLAN. Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst. KURSPLAN Individuellt konstnärligt arbete årskurs 1 master Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst. Nivå Kursen är på avancerad

Läs mer

Internrevision miljö- och kvalitet - enligt ISO och ISO 9001

Internrevision miljö- och kvalitet - enligt ISO och ISO 9001 Internrevision miljö- och kvalitet - enligt ISO 14001 och ISO 9001 Göteborgs Stads Upphandlings AB Anna Lundeen anna.lundeen@canea.se 2016-05-17 Packhusgatan 6 SE-411 13 Göteborg Folkungagatan 49 SE-116

Läs mer

Att förändra framgångsrikt. Exempel på planeringsmatriser till förtydligade och kompletterade områden i förskolans läroplan

Att förändra framgångsrikt. Exempel på planeringsmatriser till förtydligade och kompletterade områden i förskolans läroplan Att förändra framgångsrikt Exempel på planeringsmatriser till förtydligade och kompletterade områden i förskolans läroplan INNEHÅLL ATT FÖRÄNDRA FRAMGÅNGSRIKT 3 Så fungerar matriserna 3 Exempel förtydligade

Läs mer

SMF Certifiering AB. Revisionsrapport. Nr 1 PEFC Skogsbruk, 14001

SMF Certifiering AB. Revisionsrapport. Nr 1 PEFC Skogsbruk, 14001 SMF Certifiering AB Revisionsrapport Nr 1 PEFC Skogsbruk, 14001 Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek. Rapporten utfärdades 14:17 GMT den 13-Dec-2016 Kund ID#: Kund/Adress:

Läs mer

Utveckling för dig som är handledare.

Utveckling för dig som är handledare. Utbildningsdag. Utveckling för dig som är handledare. Runt om i landet erbjuder vi utbildningsdagar för dig som vill utvecklas i rollen som handledare. Här träffar du andra hand ledare, tränar dina kunskaper,

Läs mer

DOKUMENT HANTERING. Kungsholmsgatan Stockholm Telefon

DOKUMENT HANTERING. Kungsholmsgatan Stockholm Telefon DOKUMENT HANTERING Centuri Dokumenthantering är en färdig, användarvänlig produkt som håller ordning och reda på verksamhetsinformation såsom riktlinjer, policys, instruktioner, blanketter, formulär och

Läs mer