Kommunstyrelsen (25)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2006-05-02 1 (25)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (25) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2 maj 2006 kl Paragrafer Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström m Ellen Juntti, tj ers m Kersti Lagergren fp Leif Persson c Maria Kornevik Jakobsson s Bo Axelsson s Britt-Marie Nordin s Jan Linde mp Carin Nilsson v Kerstin Sandberg spi Gunnar Carlson Övriga deltagande Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning Utses att justera Leif Persson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, måndagen den 8 maj 2006 kl Sekreterare... Ilona Martinson Ordförande... Ing-Marie Samuelsson Justerande... Leif Persson Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunstyrelsen Ks 147 Dnr 2005/ ANTAGANDE AV ENTREPRENÖR FÖR UTBYGGNAD AV GATA OCH LEDNINGAR I VÄNHEMSVÄGEN I HINDÅS Kommunen har upprättat ny detaljplan för Vänhemsvägen i Hindås. Sektorn för samhällsbyggnad har låtit detaljprojektera utbyggnad av gata och ledningar. Anbudsinbjudan har skett. Vid anbudstidens utgång hade tre anbud inkommit. Förmånligaste anbud har lämnats av Veidekke Construction AB. Anslag för projektets genomförande finns i exploateringsbudgeten. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 2 maj Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar Veidekke Construction AB som entreprenör för utbyggnad av gata och ledningar i Vänhemsvägen i Hindås. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

3 Kommunstyrelsen Ks 148 Dnr 2006/ MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER VÄSTER OM VÅRDCENTRALEN I MÖLNLYCKE Enligt gällande bostadsförsörjningsprogram skall det byggas cirka 30 lägenheter med hyresrätt väster om vårdcentralen i Mölnlycke med byggstart hösten Bostäderna skall uppföras som s.k. BGT-bostäder (bostäder med god tillgänglighet). I byggnaden skall också inrymmas en dagcentral. För genomförande av projektet och för att få goda bostäder till bästa kostnad har sektorn för samhällsbyggnad utlyst en markanvisningstävling. I tävlingsuppdraget har ingått att utforma, bygga, äga och förvalta bostäderna. Vid tävlingstidens utgång har sju förslag inkommit. Förslagen har bedömts av arbetsgrupper inom samhällsbyggnad och socialtjänst samt presidierna för kommunstyrelsen och fullmäktiges samhällsbyggnadsberedning. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 2 maj Stadsarkitekt Christer Ferm och mark- och bostadschef Bertil Widén presenterar fyra av de sju förslagen. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen utser förslag nr 2 till vinnare av markanvisningstävlingen för bostäder väster om vårdcentralen i Mölnlycke. Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att upprätta förslag till exploateringsavtal med MS Strand AB.

4 Kommunstyrelsen Ks 149 Dnr 2006/ YTTRANDE ÖVER K2020, FRAMTIDENS KOLLEKTIVTRAFIK I GÖTEBORGSOMRÅDET, FÖRSLAG OCH MÅLBILD Vägverket Region Väst tog 2002 upp frågan om att etablera ett nätverk av samverkande parter för att utarbeta strategier inom transportsektorn. Arbetet går under namnet HUR 2050, Framtidens utmaning tillsammans utveckla en hållbar region. K2020 framtidens kollektivtrafik i Göteborgsområdet är ett delprojekt inom HUR Syftet med K2020 är att skapa en gemensam framtidsbild av kollektivtrafiken i Göteborgsområdet, som definieras som Göteborg, Partille, norra Mölndal och västra Härryda. Göteborgsregionens kommunalförbund, GR, medverkar i nätverket och förbundsstyrelsen beslutade den 15 december 2005 att den upprättade målbilden bör bli föremål för en fördjupad granskning och diskussion i en vidare krets. Berörda kommuner och myndigheter bereds tillfälle att yttra sig över förslaget till målbild. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse samt förslag till yttrande av den 29 mars Yrkanden Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar att kommunstyrelsen antar yttrande av den 29 mars 2006 från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till Göteborgsregionens kommunalförbund. Carin Nilsson (mp) yrkar med instämmande av Leif Persson (fp) att kommunstyrelsen noterar följande: Härryda kommun vill poängtera de möjligheter som en satsning på Boråsbanan skulle ge i form av ett ökat resande med den regionala tågtrafiken samt utveckling av de orter som ligger längs banan. Efter ställd proposition på i tur och ordning Ing-Marie Samuelssons yrkande och Carin Nilssons tilläggsyrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla båda yrkandena.

5 Kommunstyrelsen forts Ks 149 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar yttrande av den 29 mars 2006 från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till Göteborgsregionens kommunalförbund. Kommunstyrelsen noterar följande: Härryda kommun vill poängtera de möjligheter som en satsning på Boråsbanan skulle ge i form av ett ökat resande med den regionala tågtrafiken samt utveckling av de orter som ligger längs banan.

6 Kommunstyrelsen Ks 150 Dnr 2006/ YTTRANDE ÖVER VÄSTLÄNKEN EN TÅGTUNNEL UNDER GÖTEBORG Göteborgs Stads stadsbyggnadskontor har upprättat en samrådshandling som grund för diskussion om val av alternativ för en genomgående tågtunnel under Göteborg. Banverket har parallellt tagit fram en järnvägsutredning. Materialet är översänt till kommunen för kännedom och eventuella synpunkter. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse och förslag till yttrande av den 3 april Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar yttrande av den 3 april 2006 från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till Göteborgs Stads stadsbyggnadskontor.

7 Kommunstyrelsen Ks 151 Dnr 2006/ AVTAL OM PLANKOSTNAD, FASTIGHETSREGLERING OCH LEDNINGSRÄTT MED RÅDA BYGGVAROR L NELSON FASTIGHETSBOLAG Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat avtal mellan kommunen och Råda Byggvaror L Nelson Fastighetsbolag. Avtalet reglerar ersättning för detaljplaneläggning, marköverlåtelse och flyttning av diverse ledningar och anläggningar. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 30 mars Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner avtal om plankostnad, fastighetsreglering och ledningsrätt mellan kommunen och Råda Byggvaror L Nelson Fastighetsbolag.

8 Kommunstyrelsen Ks 152 Dnr 2004/ MOTION ANGÅENDE DATORER PÅ SERVICEHUS OCH DAGCENTRALER Kommunfullmäktige beslutade i 110/2004 till kommunstyrelsen remittera motion från Ing-Marie Samuelsson (s) och Björn Magnusson (s) angående datorer på servicehus och dagcentraler. Motionärerna anför att allt fler äldre använder sig av datorer för att kommunicera med anhöriga, sköta bankaffärer eller söka information på Internet. Datorer skulle dessutom kunna vara ett alternativ till terapi av traditionellt slag inom äldreomsorgen. Motionärerna föreslår att möjligheterna att öka trivseln för boende på servicehus och besökare på dagcentralerna utreds genom att utrusta servicehusen och dagcentralerna med datorer. Sektorn för samhällsbyggnad anför i skrivelse av den 9 mars 2006 bland annat följande: Alla äldre på de särskilda boendena i kommunen har redan idag tekniska möjligheter att ansluta till Internet. Kostnaderna för egen Internetanslutning, dator, service m.m. är emellertid höga. Ett sätt att få ner kostnaden för den enskilde är att i gemensamma utrymmen på de särskilda boendena, för både äldre och funktionshindrade, installera publika datorer. För detta krävs ett publikt nät. I princip har kommunen detta till alla sina fastigheter genom det fibernät som byggts ut för det administrativa nätet. De publika datorerna bör enligt sektorn ägas, drivas och underhållas av kommunens it-funktion på samma sätt som idag sker med de administrativa datorerna, och hyras ut till verksamheterna. De knappa 30 datorer som idag betjänar allmänheten bör snarast överföras till ett publikt nät och administreras av it-funktionen. 1-2 publika datorer inom vardera det särskilda boendet och dagliga verksamheten bör installeras på prov. Inom 1-2 år bör provet utvärderas och redovisas i kommunstyrelsen. Om provet skall permanentas och utvidgas bör också ställning tas till om en avgift skall tas ut av de boende som vill ha tillgång till den publika datorn.

9 Kommunstyrelsen forts Ks 152 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar upprätta ett publikt nät och att de publika datorerna inom sektorerna för socialtjänst och utbildning och kultur ansluts till detta. (Gäller tills vidare inte datorer inom utbildningsverksamheterna). Det publika nätet inklusive datorer skall ägas, drivas och underhållas av kommunens it-funktion. It-funktionens kostnader skall täckas av verksamheterna på samma sätt som gäller för de administrativa datorerna. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att på prov installera 1-2 publika datorer på vardera det särskilda boendet och den dagliga verksamheten inom socialtjänsten, totalt max 4 datorer, att finansieras inom ramen för respektive verksamhet. Provet skall utvärderas inom 1-2 år. Om en permanentning av publika datorer blir aktuell skall frågan hänskjutas till budgetberedningen. Motionen anses härmed besvarad.

10 Kommunstyrelsen Ks 153 Dnr 2006/ TAXA FÖR ÄLDRE- OCH HANDIKAPPOMSORG ENLIGT SOCIALTJÄNSTLAGEN Kommunfullmäktige beslutade i 141/2005 att en arbetsgrupp inom kommunstyrelsen skall tillsättas för att bereda frågan om taxenivån avseende äldreomsorgen. Kommunstyrelsen tillsatte i 322/2005 en arbetsgrupp bestående av fem ledamöter. Från arbetsgruppen föreligger skrivelse av den 20 mars 2006 med förslag till ny taxa för äldre- och handikappomsorg från och med den 1 augusti 2006 Arbetsgruppen har informerat pensionärsrådet och handikapprådet om förslaget. Råden har inga erinringar mot förslaget. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer föreliggande förslag till taxa för äldre- och handikappomsorg enligt socialtjänstlagen att gälla från och med den 1 augusti Taxan skall årligen revideras av kommunstyrelsen med hänsyn till förändringar i prisbasbeloppet. Fullmäktige fastställer tillämpningsanvisningar med revideringar utifrån taxeförändringarna. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen entledigar arbetsgruppen för äldreomsorgstaxan.

11 Kommunstyrelsen Ks 154 Dnr 2005/ GEMENSAMMA RIKTLINJER FÖR KOMMUNERNA OCH REGIONEN I VÄSTRA GÖTALAND OM SAMVERKAN AVSEENDE BARN OCH UNGDOM MED SAMMANSATT PSYKISK/PSYKIATRISK OCH SOCIAL PROBLEMATIK - VÄSTBUS Projekt Västbus startades 2001 för att arbeta fram en gemensam policy och riktlinjer för ansvarsfördelning för målgruppen barn och ungdomar med sammansatt psykisk/psykiatrisk och social problematik. Förslag till riktlinjer föreligger. Samrådsorganet för Västkom och Västra Götalandsregionen beslutade i februari 2005 ställa sig bakom riktlinjerna och rekommendera huvudmännen att anta dem. Såväl Västkoms styrelse som Regionstyrelsen i Västra Götaland har godkänt riktlinjerna. Göteborgsregionens förbundsstyrelse beslutade i maj 2005 rekommendera medlemskommunerna att godkänna riktlinjerna. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 10 mars Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner gemensamma riktlinjer för kommunerna och regionen i Västra Götaland om samverkan avseende barn och ungdom med sammansatt psykisk /psykiatrisk och social problematik Västbus.

12 Kommunstyrelsen Ks 155 Dnr 2006/ MEDLEMSKAP I ECAD, EUROPEAN CITIES AGAINST DRUGS Peter Brych (spi) har i en interpellation ställt frågan när kommunen skall ansluta sig till ECAD, European Cities Against Drugs. Kommunstyrelsens ordförande svarade i fullmäktiges 11/2004 att kommunens samordnare för drogförebyggande arbete skulle informera folkhälsorådet om ECAD och att denna information skulle utgöra beslutsunderlag för rådet om eventuell rekommendation om medlemskap. ECAD bildades 1994 på initiativ av Stockholms stad som en reaktion mot de krafter som verkar för legalisering av narkotika. En resolution antogs som grund för det fortsatta arbetet och som stöd för FN:s konventioner och resolutioner mot narkotikamissbruket. Kraven för medlemskap är följande: o Beslut i kommunfullmäktige om medlemskap o Undertecknande av Stockholmsdeklarationen o Betalning av den årliga medlemsavgiften, som är baserad på invånarantalet. För Härryda kommun innebär detta en årlig kostnad på cirka kronor. Folkhälsorådet har beslutat rekommendera att kommunen ansluter sig som medlem i ECAD och därmed undertecknar Stockholmsdeklarationen. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 13 mars Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att Härryda kommun från och med 2007 skall ansluta sig till ECAD.

13 Kommunstyrelsen Ks 156 Dnr 2005/ MOTION ANGÅENDE AMBULERANDE LÄKARE Kommunfullmäktige beslutade i 175/2005 till kommunstyrelsen remittera motion från Nils Bengtsson (spi) och Anita Jeppsson (spi) angående ambulerande läkare. Motionärerna föreslår att Härryda kommun, eventuellt tillsammans med närliggande kommuner inom hälso- och sjukvårdsnämnd 7, inför ambulerande/mobil husläkare efter att först ha tagit del av andra kommuners erfarenheter av denna verksamhet. Sektorn för socialtjänst anför i skrivelse av den 29 mars 2006 bland annat följande: Västkom, Västsvenska Kommunförbundets Samorganisation, har gjort en sammanställning av synpunkter på primärvårdsavtalet och enligt denna är Härryda en kommun där läkarmedverkan vid särskilda boenden fungerar bra. När det gäller möjligheten till hembesök av läkare i ordinärt boende finns denna möjlighet för dem som är inskrivna i hemsjukvården. Kommunen och primärvården har en god samverkan på alla nivåer och det finns enligt sektorn inget behov av en omorganisering enligt den modell Uppsala har där hemsjukvård drivs på entreprenad. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige anser med hänvisning till ovanstående motionen besvarad. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar bjuda in HSN7 till ett av kommunstyrelsens informationssammanträden för diskussioner i frågan. Ledamoten Gunnar Carlson (spi) anmäler att han inte deltar i beslutet.

14 Kommunstyrelsen Ks 157 Dnr 2005/ MOTION ANGÅENDE RÄTT TILL PLATS PÅ SÄRSKILT BOENDE Kommunfullmäktige beslutade i 175/2005 till kommunstyrelsen remittera motion från Nils Bengtsson (spi) och Anita Jeppsson (spi) angående rätten till särskilt boende eller BGT-boende (bostäder med god tillgänglighet) för personer över 80 år utan föregående biståndsbedömning. Motionärerna jämför rätt till plats på särskilt boende med den rättighet föräldrar har att få plats för sina barn inom förskolan inom fyra månader. Sektorn för socialtjänst anför i skrivelse av den 29 mars 2006 bland annat följande: Motionärerna jämför rätt till förskola med rätt till plats på särskilt boende. När det gäller lagstiftningen kring förskola och skola görs ingen individuell prövning utan lagen är generell. Äldreomsorgen har olika verksamheter som möter de enskildas behov av vård och omsorg och som gynnar den enskildes möjlighet att bo kvar i hemmet. Sedan 2005 finns i kommunen ett boende med god tillgänglighet (BGT). Hemtjänst och hemsjukvård har också resurser att ge stöd och hjälp i ordinärt boende. Utöver detta finns även särskilt boende för dem som har större omvårdnadsbehov. Genom denna variation av insatser kan alla som har behov av hjälp och stöd få detta. År 2005 ansökte 65 personer om plats i särskilt boende och av dessa beviljades 60 personer plats inom de tre månader lagen kräver, vilket visar att Härryda kommun möter de enskildas behov av särskilt boende i mycket hög grad. Sektorn för socialtjänst kan därför inte se behov av ett nytt regelverk för äldre. Satsningen på boende med god tillgänglighet i Landvetter kommer att följas upp med ett liknande boende i Mölnlycke. Att införa rätten till plats inom särskilt boende utan behovsbedömning för personer som är 80 år och äldre skulle innebära en tillämpning som inte är i enlighet med vare sig kommunallagen eller socialtjänstlagen.

15 Kommunstyrelsen forts Ks 157 Yrkanden Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar med instämmande av Carin Nilsson (mp) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att avslå motionen med hänvisning till att den inte är i överensstämmelse med de lagar som gäller för socialtjänsten. Gunnar Carlson(spi) yrkar att ärendet återremitteras till förvaltningen med uppdrag att föreslå åtgärder för att, utan biståndsbedömning, införa rätt till särskilt boende eller BGT-boende för personer 80 år eller äldre samt lämna förslag så att hänsyn kan tas i budgeten för Propositioner Proposition 1 Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat avgöra ärendet idag. Votering begäres. Följande voteringsproposition godkännes. Den som bifaller att ärendet skall avgöras idag röstar Ja. Den som bifaller yrkandet om återremiss röstar Nej. Voteringen utfaller så att 11 ledamöter röstar Ja och 2 röstar Nej, bilaga 1 voteringslista. Kommunstyrelsen har således beslutat avgöra ärendet idag. Proposition 2 Efter ställd proposition på Ing-Marie Samuelssons yrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla yrkandet. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige avslår motionen med hänvisning till att den inte är i överensstämmelse med de lagar som gäller för socialtjänsten. Mot beslutet reserverar sig Gunnar Carlson, bilaga 2 reservation.

16 Kommunstyrelsen Ks 158 Dnr 2005/ POLITISKA INRIKTNINGSMÅL FÖR ÄLDREPOLITIKEN Kommunfullmäktige beslutade i 120/1999 anta politiska inriktningsmål för äldrepolitiken. Fullmäktiges förberedning har uppdragit åt socialberedningen att revidera dessa mål. Från fullmäktiges socialberedning föreligger skrivelse av den 28 mars 2006 med förslag till reviderade politiska inriktningsmål för äldrepolitiken. Målen är utformade efter kommunallagens intentioner om fullmäktiges övergripande styrning tillsammans med den modell om målstyrning som tillämpas i Härryda kommun. Yrkanden Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar med instämmande av Carin Nilsson (mp), Bo Axelsson (s) och Jan Linde (s) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att anta politiska inriktningsmål för äldrepolitiken enligt föreliggande förslag med ändringar enligt nedan samt att de politiska inriktningsmålen överlämnas till kommunstyrelsen för upprättande av verksamhetsmål. Ändringar Ett tillägg till mål nr 7 så att det får följande lydelse: Utvecklar samarbetet med frivilliga och med ideella organisationer. Mål nr 12 utgår. Gunnar Carlson (spi) yrkar att ärendet återremitteras till socialberedningen för färdigställande av förslaget till politiska inriktningsmål för äldrepolitiken först efter valet i september Ellen Juntti (m) yrkar med instämmande av Leif Persson (fp) och Maria Kornevik Jakobsson (c) bifall till socialberedningens förslag. Propositioner Proposition 1 Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat avgöra ärendet idag. Mot beslutet reserverar sig Gunnar Carlson, bilaga 3 reservation

17 Kommunstyrelsen forts Ks 158 Proposition 2 Efter ställd proposition på Ing-Marie Samuelssons och Ellen Junttis yrkanden finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla Ing-Marie Samuelssons yrkande. Votering begäres. Följande voteringsproposition godkännes. Den som bifaller Ing-Marie Samuelssons yrkande röstar Ja. Den som bifaller Ellen Junttis yrkande röstar Nej. Voteringen utfaller så att 6 ledamöter röstar Ja, 6 röstar Nej och 1 avstår, bilaga 4 voteringslista. Kommunstyrelsen har således, med ordförandens utslagsröst, beslutat bifalla Ing-Marie Samuelssons yrkande. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige antar politiska inriktningsmål för äldrepolitiken enligt föreliggande förslag med följande ändringar: Ett tillägg till mål nr 7 så att det får följande lydelse: Utvecklar samarbetet med frivilliga och med ideella organisationer Mål nr 12 utgår. Fullmäktige överlämnar de politiska inriktningsmålen till kommunstyrelsen för upprättande av verksamhetsmål. Mot beslutet reserverar sig Göran Hildén (fp), Leif Persson (fp), Annette Eiserman-Wikström (m), Ellen Juntti (m), Kersti Lagergren (m) och Maria Kornevik Jakobsson (c).

18 Kommunstyrelsen Ks 159 Dnr 2006/ FÖREBYGGANDE ARBETE BLAND BARN OCH UNGDOMAR Kommunfullmäktige beslutade i 141/2005 att en arbetsgrupp inom kommunstyrelsen skall tillsättas för att analysera pågående projekt och strukturer inom förebyggande arbete bland barn och ungdomar samt föreslå ytterligare åtgärder. Gruppens arbete skall vara klart i april Kommunstyrelsen tillsatte i 323/2005 en arbetsgrupp bestående av fem ledamöter. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen kompletterar arbetsgruppens uppdrag enligt följande: Gruppen skall redovisa omfattningen av pågående projekt och göra en djupare analys så att sambanden mellan projekten och ordinarie verksamhet framgår. Gruppen skall också redovisa en övergripande bild av vad pågående projekt har lett till. Kommunstyrelsen beslutar förlänga uppdragstiden för arbetsgruppen till den 20 oktober för behandling i kommunstyrelsen den 20 november 2006.

19 Kommunstyrelsen Ks 160 Dnr 2006/ HULEBÄCKSGYMNASIETS ORGANISATION LÄSÅRET 2006/2007 Gymnasieskolans organisation program och elevantal skall fastställas av kommunstyrelsen inför varje nytt läsår. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 24 mars 2006 med förslag till organisation för Hulebäcksgymnasiet läsåret 2006/2007. Förslaget bygger på den volym på cirka elever som kommunstyrelsen fastställde i 64/2003. Från och med läsåret 2002/2003 har elever möjlighet att fritt söka skolor i regionen. För Hulebäcksgymnasiets del har detta inneburit ett större antal sökande. Även i år är antalet sökande mycket högt, vilket orsakar kö till de flesta programmen. En trend från förra året, som håller i sig även i år, är att antalet sökande till yrkesförberedande program ökar. Flest antal sökande per plats har estetiska programmet, inriktning musik, följt av handel och administration och fordonsprogrammet. Under läsåret 2006/2007 startas ett nytt naturvetenskapligt program på Hulebäcksgymnasiet, naturvetenskap, tvär. Programmet ger samma behörighet som naturvetenskaplig inriktning på naturvetenskapsprogrammet. I samband med införandet av ett nytt program minskar intagningen till naturvetenskapsprogrammet med 20 platser. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen fastställer följande organisation för Hulebäcksgymnasiet läsåret 2006/2007: Utbildning Antal platser Barn- och fritidsprogrammet 30 Elprogrammet 30 Estetiska programmet, dans 20 Estetiska programmet, musikal 10 Estetiska programmet, musik 22 Estetiska programmet, slagverk 8 Estetiska programmet, teater 12 Estetiska programmet, konst och design 18

20 Kommunstyrelsen forts Ks 160 Utbildning Antal platser Fordonsprogrammet 18 Handels- och administrationsprogrammet 30 IT/Dataprogrammet 30 IT/Mediaprogrammet 63 Samhällsvetenskapsprogrammet 120 Samhällsvetenskapsprogrammet/tvär 40 Naturvetenskapsprogrammet 90 Naturvetenskapsprogrammet/tvär 35

21 Kommunstyrelsen Ks 161 Dnr 2006/ UTÖKAD KOMMUNAL BORGEN FÖR PIXBO TENNIS Från Pixbo Tennis föreligger skrivelse av den 20 februari 2006 med begäran om säkerhet avseende finansiering av projektet Fördel Vällsjön. Projektet innebär renovering och ombyggnad av befintlig tennishall. Pixbo Tennis anger två alternativ för säkerheten. Antingen ett traditionellt borgensåtagande eller att kommunen beviljar en s.k. markägarförklaring som innebär att kommunen beviljar säkerhet i anläggningen som står på kommunens mark. Pixbo Tennis har idag ett lån med kommunal borgen som uppgår till kronor. Klubben begär nu utökad säkerhet med kronor. Det nu aktuella lånet beräknas amorteras under 8 år. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 3 april Yrkanden Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att bevilja Pixbo Tennis utökad kommunal borgen med kronor med en amorteringstid på 8 år, dock längst till och med år Göran Hildén (fp) yrkar med instämmande av Jan Linde (s) att kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att kartlägga kommunens engagemang i föreningsägda anläggningar samt lämna förslag till framtida policy för borgensåtaganden eller dylikt som avser föreningar verksamma i Härryda kommun. Efter ställd proposition på i tur och ordning Ing-Marie Samuelssons yrkande och Göran Hildéns tilläggsyrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla båda yrkandena. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beviljar Pixbo Tennis utökad kommunal borgen med kronor med en amorteringstid på 8 år, dock längst till och med år 2016.

22 Kommunstyrelsen forts Ks 161 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att kartlägga kommunens engagemang i föreningsägda anläggningar samt lämna förslag till framtida policy för borgensåtaganden eller dylikt som avser föreningar verksamma i Härryda kommun.

23 Kommunstyrelsen Ks 162 Dnr 2006/ STATISTISKA UPPGIFTER PER DEN 28 FEBRUARI 2006 Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger statistiska uppgifter per den 28 februari Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen lägger ärendet till handlingarna.

24 Kommunstyrelsen Ks 163 DELGIVNING AV PROTOKOLL FRÅN UTSKOTT OCH RÅD Kommunstyrelsen delges följande protokoll: Personalutskottets protokoll av den 15 mars 2006 Handikapprådets protokoll av den 30 mars 2006 Pensionärsrådets protokoll av den 28 mars 2006.

25 Kommunstyrelsen Ks 164 ANMÄLAN AV DELEGATIONSBESLUT Kommunstyrelsen delges delegationsbeslut från sektorn för samhällsbyggnad (Dnr ), bilaga 5 från sektorn för socialtjänst (Dnr 2006/15 002), bilaga 6 från sektorn för utbildning och kultur (Dnr 2006/8 002), bilaga 7 från sektorn för teknik och försörjningsstöd (Dnr 2006/9 002), bilaga 8

26 Kommunstyrelsen Ks 165 DELGIVNINGAR Kommunstyrelsen delges Dnr 2006/ Revisionsnämndens beslut att inte genomföra någon ytterligare granskning av kontroll och säkerhet i lönesystemet. Dnr 2005/ Länsrättens beslut att avslå överklagande av kommunstyrelsens beslut att inte medge utökad serveringstid i Restaurang Take Eat Easy i Mölnlycke. Dnr 2006/ Ekonomisk rapport februari 2006 från Räddningstjänsten Storgöteborg.

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9)

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 18 april 2006 kl 16.00 20.00 Paragrafer 138-145 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (11)

Kommunstyrelsen - information (11) Kommunstyrelsen - information 2007-09-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 17 september 2007 kl 16.00 21.20 Paragrafer 251-260 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22 PROTOKOLL från 1(6) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare: Personalföreträdare: Övriga: Utses att justera Ale Kommun kl 08:00 17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8)

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 15 oktober 2007 kl 16.00 19.45 Paragrafer 278-284 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunstyrelsen (27)

Kommunstyrelsen (27) Kommunstyrelsen 2008-02-04 1 (27) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 4 februari 2008 kl 16.00 20.55 Paragrafer 32-53 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning. Annette Eiserman-Wikström. ... Ilona Martinson. ... Ing-Marie Samuelsson

Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning. Annette Eiserman-Wikström. ... Ilona Martinson. ... Ing-Marie Samuelsson Kommunstyrelsen 2006-09-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 25 september 2006 Kl 16.00 18.30 Paragrafer 263-280 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Samrehabnämnden 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Samrehabnämnden 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Sjukvårdskansliet Skene lasarett plan 4, kl 09:30-11:45 Beslutande S Hanne Jensen, Västra Götalandsregionen M Christina Yngvesson, Västra Götalandsregionen

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

PROTOKOLL 1(21) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-03-28

PROTOKOLL 1(21) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-03-28 1(21) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-03-28 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl. 10.00-14.30 Beslutande Elena Fridfelt, ordf (C) Klas Nordh (FP) 34-38 och

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(4) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.10 Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstgörande ersättare Pär Palmgren (M)

Läs mer

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson HÄRRYDA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-06-21 I (4) Plats och tid Paragrafer Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2l juni 2016, kl 16.00-17.40 2rl-212 M Per Vorberg, ordf

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-06-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Bertil Fryklind (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

PROTOKOLL 2015-01-26

PROTOKOLL 2015-01-26 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Måndag 26 januari 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-02-27 1 (20) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 27 februari 2006 kl 19.00 22.30 Paragrafer 22-36 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 13.20

Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Sida 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Kaj Seger, ledamot ( 12-20) Marianne

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl. 13.40 14.05, i stadshuset, Mölndals kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (4) Paragrafer 56-57 Plats och tid Socialförvaltningen Ylle 1 och 2,, kl. 16.30-17.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-08-27 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-11.50, 13.00-15.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN 2017-11-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 15:00 16:20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2017-11-30 Paragrafer 206,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen (21)

Kommunstyrelsen (21) Kommunstyrelsen 2006-02-06 1 (21) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 februari 2006 kl 16.00 17.10 Paragrafer 49-64 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Beslutande: Anders Malm (M) tjänstgörande ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reglemente Socialnämnden Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2012-01-30 (Reviderat i socialnämnden 2014-08-19 och komplettering 2015-01-13) Datum: 2012-01-13 Dnr: SN 2011/0062-700 Sida: 2

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer