ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:10 Dag Hultefors (M), ordförande Boel Heed (V), ersätter Michael Svensson (S) Hans Lundgren (M), Fatma Hergül (S), Houda Axelsson (M), Bengt Björkman (S), Ewy Henriksson (C), Håkan Ramsén (FP), Anne Bergman (S), Lovisa Aldrin (FP), Stefan Pålsson (S), Elisabeth Wetoft Petersson (KD) Fredrik Luhanka (S) Lennart Björnkvist (S), Mikael Persson (M), Paulina Strömberg Wester (S), Håkan Björklund (C), Förvaltningschef Annika Vannerberg, utredare/nämndsekreterare Ermin Škorić, 19, Anna Doverskär, 26, Ann-Sofie Hammargren, Klas Jacobsson, 23, Henrik Andersson, 26, Jörgen Krantz, 21, Hans Cronheim, 20, Ulrika Svensson, 19, Ingrid Larsson, 19. Utses att justera: Justeringens plats och tid: Bengt Björkman Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, Sekreterare: Paragrafer Ermin Škorić Ordföranden: Justerande: Dag Hultefors. Bengt Björkman ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Underskrift:... Ermin Škorić

2 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 17 Val av justerare Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att jämte ordföranden (M) utse Bengt Björkman (S) att justera protokollet.

3 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 18 Godkännande av dagordning Förslag till dagordning godkändes efter revidering. Förslag till dagordning föreligger. Ordföranden (M) initierar ett ärende enligt initiativrätten: "Ansökan om medel - Samordningsförbundet"

4 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 19 UAN 2013/0011 Verksamhetsberättelse Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner verksamhetsberättelsen 2012 (daterad ) och lägger den till handlingarna. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens verksamhetsberättelse 2012 redogör för det gångna årets arbete inom dess förvaltning, utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen (UAF). Verksamhetsberättelsen 2012, som är ett omfångsrikt underlag, omfattar det gångna årets arbete inom organisationens alla delar avseende administration, HR, ekonomi och måluppfyllelse. Verksamhetsberättelsen 2012 vittnar om ett händelserikt år som präglas av betydande projekt, stora utmaningar och ett alltmer systematiserat arbetssätt inom en rad olika områden. s beredning En arbetsgrupp bestående av tjänstemän från UAFs förvaltningskansli, Halmstad Utbildning och Halmstad Kompetens har arbetat med insamling och sammanställning av information från verksamheten. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner verksamhetsberättelsen 2012 (daterad ) och lägger den till handlingarna. sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag.

5 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 20 UAN 2012/0401 Begäran om yttrande "Ansökan ur Stiftelsen Gunnar Larssons, Dalaberg" Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tillstyrker att kommunstyrelsen beviljar Marie Hanssons ansökan. Till vår förvaltning har från kommunstyrelsen inkommit begäran om yttrande angående ansökan om medel ur Stiftelsen Gunnar Larsson, Dalaberg. Ansökan avser Marie Hansson, Bildhuggarevägen 71, Halmstad. Ändamål enligt stiftelsens förordnande är utdelning till fem skötsamma personer bosatta inom Söndrums församling. Inför 2012 års utdelning har endast en ansökan inkommit. Det finns 2450 kronor att dela ut. Aktuell sökande bedöms av handläggaren uppfylla de i förordnandet uppställda kriterierna. Hon är bosatt i Söndrums församling och hon är skötsam. Det finns därför skäl att tillstyrka ansökan. s beredning Kommunikation med Stadskontoret har skett vid beredning av det befintliga ärendet. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att i yttrande till kommunstyrelsen tillstyrka Marie Hanssons ansökan. Yrkande Ordföranden (M) yrkar ändringsyrkande enligt följande: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tillstyrker att kommunstyrelsen beviljar Marie Hanssons ansökan. sgång Ordföranden (M) ställer proposition på det liggande förslaget och sitt ändringsyrkande och finner sitt ändringsyrkande antaget.

6 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 21 UAN 2013/0107 Namnbyte, Särvux till Lärvux Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att skolformen Särskild utbildning för vuxna byter namn från Särvux till Lärvux. Begreppet Sär förknippas av många individer som något särskilt, vid sidan om, annorlunda. Många av individerna i Särvux framtida målgrupp vill inte förknippas med eller erkänna sig som en del av en verksamhet som innefattar begreppet Sär. Detta riskerar att hindra skolan från att nå grupper av presumtiva studerande med behov av den utbildning som verksamheten erbjuder. En risk som lärarna på Särvux har märkt. I den nya skollagen från 2010 ersätts Särvux, vuxenutbildning för utvecklingsstörda med särskild utbildning för vuxna. Förkortningen Särvux förs inte som begrepp i den nya skollagen men får användas i andra sammanhang då begreppet är väl inarbetat. Den nya läroplanen för vuxenutbildningen från 2012 talar tydligt om att ingen får diskrimineras pga. av bla funktionsnedsättning. Skolan skall vara inkluderande och inte exkluderande varvid begreppet Lärvux antyder att fokus ligger på lärandet och inte på särandet. Nämnden föreslås fatta beslut om namnbyte från Särvux till Lärvux s beredning Rektor och personal på Särvux har tagit fram underlag till tjänsteskrivelsen. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att skolformen Särskild utbildning för vuxna byter namn från Särvux till Lärvux. sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag.

7 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 22 UAN 2012/0451 Kontaktpolitisk verksamhet 2013 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar i enlighet med bilaga 2 (daterad ). Den kontaktpolitiska verksamheten har för avsikt att vara ett stöd för nämnden att fortlöpande få information om verksamheten och hur arbetet i stort fortskrider. Genom kontaktpolitisk verksamhet skapas en närhet mellan förtroendevalda och tjänstemän inom förvaltningens verksamhet. Sedan tidigare har nämnden tagit beslut om antal kontaktdagar som står till förfogande under Det aktuella ärendet fastställer vilka verksamheter som politikerna ska bli kontaktpolitiker åt. s beredning Tjänsteman vid UAFs förvaltningskansli har handlagt ärendet i samråd med presidiet. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar i enlighet med bilaga 2 (daterad ). sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar i enlighet med nämndens förslag som skrivs in i bilaga 2.

8 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 23 UAN 2012/0434 Helsingborg-överklagan av beslut UAN beslutar i enlighet med yttrandet (bilaga 1) daterad Målsman till sökande från Region Skåne har inkommit med ett överklagande angående andrahandsmottagning till gymnasiestudier inom Region Halland. s beredning Tjänsteskrivelsen daterad den 24 januari Förslag till beslut UAN beslutar i enlighet med yttrandet (bilaga 1) daterad sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar i enlighet med liggande förslag.

9 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 24 Ansökan om medel - Samordningsförbundet Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens tillstyrker ansökan. Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet genom lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. Målgruppen för insatser inom den finansiella samordningen utgörs av medborgare i arbetsför ålder (16-64 år). Dessa ska vara i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser från flera av de samverkande parterna för att kunna uppnå eller förbättra sin arbetsförmåga. Vi har ett förmodat mörkertal av personer med NPF, oftast inte identifierade, som yttrar sig i form av myndigheternas svårigheter att hitta rätt insats som kan få till följd att individen misslyckas etablera sig på arbetsmarknaden. Flertalet av de unga vuxna som är beroende av försörjningsstöd har ofta en rad av misslyckanden bakom sig från sin skolgång och i kontakterna med arbetslivet. Man saknar meriter och erfarenheter för att kunna konkurrera om arbeten eller studier. Ett stort antal av de ungdomar som via Arbetsförmedlingen har svårigheter att klargöra arbetsförutsättningar saknar slutbetyg och riskerar att fastna i övergången mellan skola och arbetsmarknad. En samverkan med skolan, dels för att klara övergången till arbetslivet men även för att hjälpa eleven i syfte att förebygga avhopp behöver fördjupas. Varje person måste bemötas individuellt i en rehabiliteringskedja som är samordnad. I de undersökningar som gjorts, kring personer med psykiska funktionshinder, kommer man fram till att gruppen med psykiska funktionshinder, speciellt de med neuropsykiatrisk problematik (NPF), har ökat inte minst hos de relativt unga. I den gruppen finns unga kvinnor och män som mår dåligt, men ofta tycks för psykiskt friska för att bli aktuella hos psykiatrin och för somatisk friska för att bli aktuella vid primärvården. De som i den gruppen bedöms ha behov av vård är även ibland negativt inställda till att ta kontakt med vården/psykiatrin. Det kan finnas en tvekan till den typ av insatser som finns inom den traditionella psykiatrin, vilka kan upplevas som skrämmande. Man känner inte igen sig i sina problem där. I många fall visar undersökningar även att individen har att ta ställning till ett flertal, icke-samordnade rehabiliteringsplaner hos respektive myndighet.

10 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) Undersökningar visar att de som finns i den grupp av unga vuxna som beskrivits ovan riskerar att hoppar av sin gymnasieutbildning vilket kan leda till att de blir isolerade, har ångest, depression och dåligt självförtroende. Detta är ibland kombinerat med kriminalitet samt missbruk av olika slag. Personerna riskerar att bli långvarigt beroende av försörjningsstöd. I undersökningar finner man även att det finns personer med psykiska funktionshinder, dels de med traditionella diagnoser men även en ny grupp, oftast utan diagnoser, men med uppenbara problem att få och behålla ett arbete eller avsluta sin utbildning. De samverkande organisationerna är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Barn- och ungdomsnämnden, utbildning och arbetsmarknadsnämnd: gymnasieskolan, Region Halland och Socialnämnden. Samverkan med gymnasieskolan är viktig, både i det inledande skedet för att fånga upp individerna (de kan även finnas hos de andra aktörerna) men också under projektets gång då det är önskvärt att individen återgår till gymnasieutbildning. Genom ett väl utvecklat samarbete med gymnasieskolan kan man i ett tidigt skede fånga upp de elever som inte har tillräckliga förutsättningar för att uppfylla arbetsmarknadens krav redan innan de slutat skolan. Detta medför en direktövergång från gymnasiet in i projektet utslussning. Gymnasieskolans roll blir att informera och uppsöka de elever som kan tänkas tillhöra målgruppen och motivera dem till att söka till projektet. Försäkringskassan har ett samordnande ansvar för arbetsrehabilitering. De kommer att vara delaktiga under hela processen för att följa utvecklingen hos de personer som uppbär ersättning från dem. Försäkringskassan kommer att informera och motivera tilltänkta deltagare. Försäkringskassan ser ett behov av att samarbeta kring de unga i denna målgrupp för att förebygga ett behov av aktivitetsersättning. I de fall behovet av aktivitetsersättning ändå uppstår innebär projektet att det tidigt finns planering och genomförda insatser vilket underlättar Försäkringskassans samordning av insatser under tiden med ersättning. Arbetsförmedlingen har huvudansvaret för uppföljning av praktikdelen i projektet och ansvara tillsammans med projektpersonal för stödet till deltagaren efter praktikperiodens slut för de som har förutsättningar för att få ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden. Medborgarskolan kommer att anställa resurser som har huvudansvaret för projektets genomförande och kartläggningsdel samt den dagliga verksamheten. Projektledare samt vägledare kommer även vid behov vägleda personal och handläggare i syfte att finna kommunikationsvägar i bemötande av deltagaren. Medborgarskolan kommer även att stå för praktikanskaffning samt tillhandahålla och ansvara för lokaler.

11 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 25 Kontaktpolitisk verksamhet Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner den muntliga redovisningen. Lägesrapport från Daglig verksamhet, Bengt Björkman (S).

12 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 26 Information 1. Trygga Halmstad årsredovisning 2012, Therese Wallgren. 2. LUPP, Klas Jacobsson. 3. Halmstad utbildning och kompetens. 4. Verksamhetsförändringar omprövningar, Henric Andersson 5. Verksamhetsanpassningar gymnasieskolan, Henric Andersson/Anna Doverskär.

13 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 27 Delegationsbeslut fattade enligt utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens delegationsbestämmelser under perioden t.o.m i följande slag av ärenden anmäls: Personatillsättningar - anställning mm Upphandling - inköp mm Övriga beslut - beslut avseende grupp A till och med H i delegationsplanen Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbesluten.

14 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (14) UAN 28 Övriga frågor

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-09-29 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:30-16:30.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-11-26 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:15 Dag

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-05-30 1(10) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Fredriksvallsgatan 7, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, konferensrum R412 kl. 13:15

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2014-10-20 1(16) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-15:30 Dag

Läs mer

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:55

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:55 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-01-30 1(16) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-09-03 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-09-03 1(15) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-09-03 1(15) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-10-26 1(20) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-16:20 Jenny Axelsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-04-26 1(19) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 26 april 2017 kl 13:15-16:10. Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Michael

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Kansli, sal Visionen Axel Olsons gata 4B

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Kansli, sal Visionen Axel Olsons gata 4B HALMSTADS KOMMUN KALLELSE Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-01-16 1(2) Box 153 301 05 Halmstad Besöksadress: Axel Olsons gata 4B Tfn: 035 13 95 92 E-post: utbildning.arbetsmarknadsforvaltningen@halmstad.se

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-04-29 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-17:00 Jenny

Läs mer

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:40

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:40 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-05-27 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:40 Dag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-02-27 1(21) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-17:05 Dag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-03-21 1(20) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (21)

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (21) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-06-17 1(21) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-17:00 Dag

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2018-06-25 1(17) Plats och tid Hotell Skansen, Båstad, 25 juni 2018 kl 09:00-12.00. Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Michael Svensson (S), Vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-05-28 1(25) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:35

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2014-11-17 1(19) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:15-16:00. Dag Hultefors

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-03-18 1(20) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2019-10-28 1(16) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 28 oktober 2019 kl 13:15-14.45 ande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Michael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-04-22 1(20) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-17:00

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412

Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412 Kallelse Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sida 2019-11-04 1(2) Box 248 301 06 Halmstad 035-13 70 00 Plats: Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412 Sammanträdesdatum: 2019-11-04 Tid: 15:30 Ordförande:

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-05-25 1(17) Plats och tid: ande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-15:45 Jenny Axelsson (C) ordförande

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-04-04 1(7) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Fredriksvallsgatan 7, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, konferensrum R412 kl. 13:15-14:00

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2018-05-28 1(19) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 28 maj 2018 kl 13:15-15:25. Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Michael

Läs mer

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan Rutin för ansökan om medel från Samordningsförbundet i Halland (se även bilagan till denna blankett) Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

Samordningsförbundet Välfärd i Nacka PROJEKTDIREKTIV. 2012-01-13 Kirsi Poikolainen

Samordningsförbundet Välfärd i Nacka PROJEKTDIREKTIV. 2012-01-13 Kirsi Poikolainen Samordningsförbundet Välfärd i Nacka PROJEKTDIREKTIV 2012-01-13 Kirsi Poikolainen Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 2 Syfte... 5 3 Projektets mål... 5 4 Perspektiv... 5 5 Risker...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 13:00 17:00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:00 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2012-06-15 1 Plats och tid Surahammars kommunhus, kl 09.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Helena

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: onsdagen den 27 augusti 2014, kl 13:15-15.00 Arbetsförmedlingen Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2011-02-28 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Rådhuset, lokal Bjällerup A, lokal Bjällerup A, måndagen den 28 februari 2011 klockan 18.30 20.25. Nino Vidovic

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2008-01-22. Joachim Nordlund (v)... Anne-Marie Skölin.... Arne Persson

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2008-01-22. Joachim Nordlund (v)... Anne-Marie Skölin.... Arne Persson SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Skolkansliet, kl 08.30 10.10 Beslutande Arne Persson (kd) ordf Sven-Erik Carlsson (c) v ordf Margareta Skalin (s) Stephan Bergman-Paul (s) Tjänstgörande

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (12) Plats och tid Futurum, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15.30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 09.00 10.30 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Ulrica Persson Helena Skagerberg Jan Johansson Jan Lejon Seija Ojala Stig Henriksson

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Thomas Selig (V) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Thomas Selig (V) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag VIADIDAKTNÄMNDEN 2018-09-25 1 Plats och tid Stora Salen, Åbrogården, kl. 09:00-10:00 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Marion Ståhl (S) 1:e vice ordförande, Thomas Selig (V) 2:e vice ordförande,

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-03-14 1 (9)

Gymnasienämnden 2005-03-14 1 (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.15 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Leif Höglund (s), tjänstgörande

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, kl 19:00 20:00 ande Jill Melinder (S) Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Gladh (S), tjg. ersättare Elisabeth Haglund-Nyberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-01-26 1(19) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-15:50

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-12-13 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Kommunhuset, Stollen Närvarande Se sidan 2 Remzija Kolasinac (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset onsdagen den 21 september Justerade paragrafer

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-29 1(18) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Förbundsdirektionen Beslutande Ulrica Persson Shiro Biranvand Bengt Lindgren Jan Johansson Seija Ojala Stig Henriksson Marjatta Nurmi Lars Andersson Ordförande

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD Plats och tid: Lärcenter, torsdag 2011-05-26 klockan 15.00 16.00 Deltagare: (markerade

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Föreligger förvaltningens tjänsteutlåtande, dnr 1.5.1/ , med förslag till beslut att

Föreligger förvaltningens tjänsteutlåtande, dnr 1.5.1/ , med förslag till beslut att stadsdelsnämnd Sida 54 (81) Del 2 Öppna delen 23 Unga som varken arbetar eller studerar statistik, stöd och samverkan (SOU 2013:74) - Svar på remiss Föreligger förvaltningens tjänsteutlåtande, dnr 1.5.1/904-2013,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson (C),

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl Samordningsförbundet Haninge 2007-03-28 1 Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl 09.00 12.00 Beslutande Marie Litholm (kd), ordförande Pelle Svensson (s) Henrik Isoz (m) Staffan

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-27, kl. 11:15 11:40 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Karl-Otto Rosenqvist (MP)

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M); Kungsörs kommun

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M); Kungsörs kommun Plats och tid Folkbildaren, Forum, Köping kl. 13.00 14.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) ande Shpetim Pirraku (S), Landstinget Västmanland, ordförande Kerstin Rosenkvist (S), Arboga kommun Marie Norin Junttila

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3 2013-06-19 Sida 1-12 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 19 juni 2013, Kl 08:30 10:00 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla Rombo (KD) Eva

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 31 augusti 2017, kl. 14:30-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola

Läs mer