ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) Plats och tid: ande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-15:45 Jenny Axelsson (C) ordförande Michael Svensson (S) Cathrine Sjölin (C) ersätter Joacim Cernliden (M) Fatma Hergül (S) Anders Lövgren (V) ersätter Fatma Hergül (S) Shpetim Bujupi (M) Stefan Pålsson (S) Håkan Björklund (C) Anne Bergman (S) Elisabeth Wetoft Petersson (KD) ersätter Maja Prahl (M) Maja Prahl (M) Staffan Nordlund (SD) Sümeyya Gencoglu (MP) Malin Gabrielsson (S) Alexander Staver (FP) Övriga deltagande: Utses att justera: Anders Lövgren (V) 47-53, Jannike Karlsson (S), Elisabeth Wetoft Petersson (KD) Förvaltningschef Ann-Sofie Hammargren Sjöholm, nämndsekreterare Elin Olsson, Henric Andersson (49-50, 54 ), Jörgen Krantz (53-54, 59 ), Klas Jacobsson (54-55, 59 ), AnnKristin Norrman (51 ), Ulrika Jönsson (52 ), Marina Živojinović (59 ), Elisabeth Fock (59 ), Catarina Markow (47-59 ), Bodil Ljungberg (59 ). Personalföreträdare: Karin Andersson (Lärarförbundet) (47-59 ) Michael Svensson Justeringens plats och tid: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, kl. 10 Sekreterare: Paragrafer Elin Olsson Ordföranden: Justerande: Jenny Axelsson. Michael Svensson _ ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Underskrift:... Elin Olsson

2 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 47 Val av justerare Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att jämte ordföranden (C) utse Michael Svensson (S) att justera protokollet.

3 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 48 Godkännande av dagordning Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner dagordningen. Förslag till dagordning föreligger. Följande informationsärende utgår: Sammanställning av rektorernas inrapporterade åtgärder med anledning av Resultatrapport 2013/2014 flyttas fram till sammanträdet Skolriksdagen intryck och erfarenheter flyttas fram till sammanträdet

4 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 49 UAN 2015/0003 Ekonomisk rapport Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner redovisningen av den ekonomiska rapporten, Delårsrapport 1. Ekonomisk rapport för januari till och med april 2015 redovisas till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner redovisningen av den ekonomiska rapporten, Delårsrapport 1. sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar enligt liggande förslag.

5 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 50 UAN 2015/0227 Internkontrollplan Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att godkänna internkontrollplanen för utbildnings och arbetsmarknadsförvaltningen för Planen är framtagen av verksamhetsföreträdare för respektive verksamhet inom förvaltningen och är sammanställd av förvaltningens ekonomifunktion. I samband med framtagandet har det även gjorts en risk och väsentlighetsanalys och respektive kontrollmoment är riskbedömt i en tregradig skala. s beredning Inom kommunen Planen är framtagen av verksamhetsföreträdare för respektive verksamhet inom förvaltningen och är sammanställd av förvaltningens ekonomifunktion. Andra grupper - Fackliga organisationer - Förslag till beslut Utbildnings och arbetsmarknadsnämnden beslutar att godkänna internkontrollplanen för utbildnings och arbetsmarknadsförvaltningen för sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar enligt liggande förslag.

6 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 51 UAN 2015/0243 Yttrande över utredningen om matchningsanställningar 1. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar anta yttrande i enlighet med bilaga Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om omedelbar justering av gällande paragraf. Arbetsmarknads- och utbildningsförvaltningen, UAF, har fått i uppdrag att yttra sig till kommunstyrelsen om Arbetsmarknadsdepartementets utredning om matchningsanställningar. Förslaget om matchningsanställningar består av en matchningsaktör som är arbetsgivare och hyr ut individen till ett kundföretag som därmed slipper arbetsgivaransvar och administration. Arbetsförmedlingen upphandlar enligt LOU och målgrupp är individer i sysselsättningsfasen. Anvisningstiden är 24 månader. Individen hyrs ut till kundföretaget och får avtalsenlig lön för en arbetstid på 75% och ska resterande tid erhålla kompetensutveckling, stöd, handledning och matchning. Anställningen kvalificerar inte för a-kassa eller LAS. Förslaget innebär en försöksverksamhet under tre år med 2000 personer per år. Ett utvecklingsråd föreslås inrättas nationellt bestående av AF, matchningsaktör, kundföretag och parterna på arbetsmarknaden. Eftersom förankringen på arbetsmarknaden är svag för en större del av de personer som är långtidsarbetslösa och befinner sig i jobb- och utvecklingsgarantin, har UAF en positiv inställning till matchningsanställning, som förutom avtalsenlig lön på 75% av arbetstiden, innebär att matchningsaktören ska stärka individerna, tillhandahålla kompetensutvecklande insatser och bistå med praktiskt och socialt stöd på arbetsplatsen resterande arbetstid. Idén med en matchningsaktör som formellt är arbetsgivare och som jobbar mot ett kundföretag som slipper all administration, kan förhoppningsvis innebära den förenkling och trygghet som behövs för att en arbetsgivare ska våga pröva en person som varit arbetslös länge. s beredning

7 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) Inom kommunen Dialog och samråd har skett med Jenny Söderberg, HR-strateg, stadskontoret. har diskuterats internt inom arbetsmarknads- och utbildningsförvaltningen. Andra grupper Diskussioner har förts med Lars Öhlund, AF-chef Halmstad. Viss dialog har skett med SKL och andra kommuner i det riksnätverket av AME-chefer som Halmstad tillhör. Fackliga organisationer HUKSAM faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar anta yttrande i enlighet med bilaga 1. sgång Ordförande (C) föreslår: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om omedelbar justering av gällande paragraf. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar anta yttrande i enlighet med bilaga 1, samt att paragrafen omedelbart justeras.

8 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 52 UAN 2015/0225 Remiss - Det kommunala vårdnadsbidraget avskaffas 1. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att anta yttrande i enlighet med bilaga Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om omedelbar justering av gällande paragraf. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ombetts att komma in med ett yttrande till kommunstyrelsen avseende Departementspromemoria: Det kommunala vårdnadsbidraget avskaffas. Syftet med det kommunala vårdnadsbidragets avskaffande är att fler människor ska komma ut i arbete och öka den ekonomiska och sociala jämställdheten för de som redan står långt från arbetsmarknaden, främst kvinnor från andra länder som oftast är de som mottar vårdnadsbidrag. Vårdnadsbidraget rör idag ca 30 personer i Halmstads kommun. Inom Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Halmstads kommun ser man att ett avskaffande av det kommunala vårdnadsbidraget kan komma att ge ökade kostnader initialt för ekonomiskt bistånd men att det i förlängningen finns en potential för denna målgrupp att etableras på arbetsmarknaden. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har inget att invända mot förslaget om ett avskaffande av det kommunala vårdnadsbidraget. s beredning Inom kommunen Tjänsteman inom staben för sektorchefen för Halmstad kompetens. Andra grupper - Fackliga organisationer faller inte inom ramen för MBL.

9 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att anta yttrande i enlighet med bilaga 1. sgång Ordförande (C) föreslår: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om omedelbar justering av gällande paragraf. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar anta yttrande i enlighet med bilaga 1, samt att paragrafen omedelbart justeras.

10 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 53 UAN 2015/0199 Ansökan från Aspero friskolor AB - godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att anta yttrande i enlighet med bilaga 1. Aspero Friskolor AB har inkommit med ansökan till Skolinspektionen om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning. Kommunen ska redogöra för ekonomiska, pedagogiska och organisatoriska konsekvenser av en eventuell etablering. s beredning Inom kommunen beretts av verksamhetsutvecklare inom utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Andra grupper - Fackliga organisationer HUKSAM Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att anta yttrande i enlighet med bilaga 1. sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar enligt liggande förslag.

11 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 54 UAN 2015/0202 Åtgärder med anledning av prognostiserat underskott för gymnasieskolan Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att bordlägga ärendet till nämndens sammanträde Enligt gällande prognos kommer gymnasieskolan i Halmstad att få ett underskott på -22,5 mkr. Av dessa kan -13,3 mkr hänföras till dubbla lokalkostnader för Kattegattgymnasiet. För att underskottet inte ska bli ännu större föreslås besparingar på totalt - 9,9 mkr inom verksamheten under Vidare föreslår förvaltningen att besparingar på -13,3 mkr ska effektueras först när besked lämnats från kommunfullmäktige och kommunstyrelse om dessa kostnader ska täckas inom verksamheten, eller om tilläggsanslag kommer att beviljas. Slutligen föreslås nämnden ge förvaltningen i uppdrag att under hösten, efter att Planeringsdirektiv med budget blivit kända, presentera förslag på besparingar och beskrivning av konsekvenserna av dessa, för de -9,2 mkr av underskottet som beräknas kvarstå inom driften vid årsskiftet. s beredning Inom kommunen är berett av tf. förvaltningschef Ann-Sofie Hammargren Sjöholm, kvalitetsutvecklare Klas Jacobsson, verksamhetsutvecklare Jörgen Krantz, ekonomichef Henric Andersson, gymnasiechefer Maria Melander, Rikard Sjödal och Susanna Härenstam. har även hanterats av respektive skolas ledningsgrupp, samt ekonomer med ansvar för gymnasieskolorna. Andra grupper - Fackliga organisationer

12 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) är behandlat i HUKSAM. Protokoll från HUKSAM, samt genomförd risk- och konsekvensanalys bifogas handlingarna. Förslag till beslut 1. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att organisationen på Naturvetenskapsprogrammet på Kattegattgymnasiet begränsas till 90 elever. De i dagsläget resterande 9 antagna eleverna erbjuds plats på sitt andrahandsval. 2. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att Halmstad Utbildning ska genomföra besparingar på sammantaget -9,3 mkr under 2015, fördelat på skolorna enligt följande: Kattegattgymnasiet -4,2 mkr, Sannarpgymnasiet -2,0 mkr och Sturegymnasiet -3,1 mkr. 3. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att avvakta med beslut rörande de besparingar på som kan hänföras till dubbla lokalkostnader p.g.a. evakueringen av Kattegattgymnasiet, i avvaktan på besked angående tilläggsanslag samt ekonomiska ramar för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att under hösten komma med förslag på besparingar och konsekvensbeskrivningar, på resterande driftunderskott på -9,2 mkr, för att komma i ram under sgång Ordförande (C) föreslår att ärendet bordläggs till nämndens sammanträde , på grund av oenighet vid den fackliga samverkan Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar enligt ordförandes (C) förslag.

13 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 55 UAN 2015/0185 Revision - Granskning verksamhetsberättelse 2014 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att anta yttrandet enligt bilaga 1. PwC har på uppdrag av revisorerna i Halmstads kommun granskat utbildningsoch arbetsmarknadsnämndens verksamhetsberättelse för Förutom en obligatorisk granskning av kommunens årsredovisning har revisorerna beslutat att även mer specifikt granska några utvalda nämnders redovisningar. Revisionen har en del synpunkter på förbättringsområden, men är i stort nöjd med nämndens verksamhetsberättelse. Förvaltningen instämmer i stort med de påpekande som revisionen har kommit med. s beredning Inom kommunen har beretts av kvalitetsutvecklare Klas Jacobsson, utvecklingsledare Marina Živojinović och ekonomichef Henric Andersson. Andra grupper - Fackliga organisationer är berett i HUKSAM i sedvanlig ordning. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att anta yttrandet enligt bilaga 1. sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar enligt liggande förslag.

14 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 56 UAN 2015/0020 Delegationsbeslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbesluten. fattade enligt utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens delegationsbestämmelser under perioden t.o.m i följande slag av ärenden anmäls: Personaltillsättningar - anställning mm Upphandling - inköp mm Övriga beslut - beslut avseende grupp A till och med H i delegationsplanen Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbesluten. sgång Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar enligt liggande förslag.

15 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 57 Kontaktpolitisk verksamhet 1. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att godkänna den muntliga redovisningen av den kontaktpolitiska verksamheten. 2. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar att uppdra åt berörda politiker och tjänstemän att ta kontakt med Praktiska gymnasium gällande det efterfrågade besöket. Anne Bergman (S) blev kontaktad av Praktiska gymnasium, som efterfrågar ett besök av nämnden. Berörda politiker och tjänstemän uppdras ta kontakt med Praktiska gymnasium gällande det efterfrågade besöket. Anders Lövgren (V) har haft möte med Kerstin Andersson, verksamhetschef för Halmstad Kompetenscentrum, och bland annat diskuterat hur information om verksamhetens arbete kan förmedlas via honom till nämnden.

16 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 58 UAN 2015/0023 Övriga frågor Stefan Pålsson (S) ställer frågan om hur kommunikationen kommer att utformas till de berörda delarna inom förvaltningen för ärendet Åtgärder med anledning av prognosticerat underskott för gymnasieskolan. Förvaltningschef Ann-Sofie Hammargren Sjöholm besvarar frågan.

17 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (17) UAN 59 UAN 2015/0022 Information 1. Delårsbokslut 2015, Marina Živojinović 2. Etablering, Lisa Fock 3. Kattegattgymnasiet, Jörgen Krantz 4. Preliminär antagning till gymnasieskolan, Jörgen Krantz 5. Plönninge, möjligheter för gymnasieverksamhet? Jörgen Krantz 6. Revisionens granskning av genomförda åtgärder med anledning av Skolinspektionens tillsyn 2011, Klas Jacobsson 7. Avsiktsförklaring om att teckna ÖK om samverkan avseende arbetslösa unga, Bodil Ljungberg

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-09-29 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:30-16:30.

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-05-30 1(10) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Fredriksvallsgatan 7, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, konferensrum R412 kl. 13:15

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-10-26 1(20) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-16:20 Jenny Axelsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-04-29 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-17:00 Jenny

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (22)

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (22) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-06-22 1(22) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-16:45 Jenny Axelsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-04-26 1(19) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 26 april 2017 kl 13:15-16:10. Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Michael

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Kansli, sal Visionen Axel Olsons gata 4B

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens Kansli, sal Visionen Axel Olsons gata 4B HALMSTADS KOMMUN KALLELSE Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-01-16 1(2) Box 153 301 05 Halmstad Besöksadress: Axel Olsons gata 4B Tfn: 035 13 95 92 E-post: utbildning.arbetsmarknadsforvaltningen@halmstad.se

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-03-21 1(20) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2018-06-25 1(17) Plats och tid Hotell Skansen, Båstad, 25 juni 2018 kl 09:00-12.00. Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Michael Svensson (S), Vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2018-05-28 1(19) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 28 maj 2018 kl 13:15-15:25. Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Michael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-11-26 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:15 Dag

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2019-10-28 1(16) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 28 oktober 2019 kl 13:15-14.45 ande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Michael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-29 1(18) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2014-10-20 1(16) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-15:30 Dag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-04-04 1(7) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Fredriksvallsgatan 7, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, konferensrum R412 kl. 13:15-14:00

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2018-04-23 1(35) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 23 april 2018 kl 13:15-15.35 Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Michael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2014-11-17 1(19) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:15-16:00. Dag Hultefors

Läs mer

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:55

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:55 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-01-30 1(16) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 30 september 2019 kl 13:40-16:00

Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 30 september 2019 kl 13:40-16:00 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2019-09-30 1(14) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 30 september 2019 kl 13:40-16:00 Beslutande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-09-25 1(26) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 25 september 2017 kl 13:15-16:55. Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-03-30 1(22) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-15:35 Jenny

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2019-05-27 1(15) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 27 maj 2019 kl 13:15-15.00 Beslutande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Michael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-01-26 1(19) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-15:50

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-11-27 1(23) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 27 november 2017 kl 13:15-16:00. ande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Michael

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträde 2016-05-30

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträde 2016-05-30 UTBILDNINGS- & ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN Ärendelista UAN Presidium Tid: Måndag 2016-05-09, kl. 13:00 Plats: Konferensrum R424, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Fredriksvallsgatan 7, Halmstad

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-03-27 1(29) Plats och tid Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Fredriksvallsgatan 7, konferensrum R412, 27 mars 2017 kl 13:15-16:40. Beslutande Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (21)

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (21) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-06-17 1(21) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-17:00 Dag

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-08-30 1(23) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 30 augusti 2017 kl 13:15-16:45 Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Anders

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-09-03 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-09-03 1(15) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-09-03 1(15) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Michael Svensson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Michael Svensson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-01-30 1(23) Plats och tid Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Fredriksvallsgatan 7, konferensrum R412, 30 januari 2017 kl 13:15-16:00 Beslutande Ledamöter

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-11-28 1(32) Plats och tid Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Fredriksvallsgatan 7, Konferensrum R412, 28 november 2016 kl 13:15-17:00 Beslutande Ledamöter

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2018-03-26 1(36) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 26 mars 2018 kl 13:15-17.00 Beslutande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Michael

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-02-25 1(14) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:10 Dag

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-06-26 1(33) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 26 juni 2017 kl 08:30-12:25. Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Michael

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13 Socialnämnden 6-13 2 6 Information från förvaltningschef och avdelningschefer...5 7 Flerårsstrategi för Socialnämnden 2015-2017...6 8 Samverkansavtal mellan Föreningen Kvinnojouren Olivia och Alingsås

Läs mer

Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412

Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412 Kallelse Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sida 2019-11-04 1(2) Box 248 301 06 Halmstad 035-13 70 00 Plats: Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412 Sammanträdesdatum: 2019-11-04 Tid: 15:30 Ordförande:

Läs mer

Astrid Karlsson-Björkman

Astrid Karlsson-Björkman 2012-05-15 1 (17) Plats Stora Konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 15 maj 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-03-18 1(20) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:30

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:40

Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:40 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-05-27 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-16:40 Dag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9)

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 september kl. 9.00 14.45 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09:

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09: o Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoii Barn-och utbildningsnämnden 2014-11-12 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09:00-11.30 Beslutande Kristina Bäckman (M), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2011-09-06 1(8) Plats och tid: Hotell Torekov, kl 11:00 17:30 Ajournering 12:00-13:00 och 15:45-16:15 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Remissvar - Bidrag till glasögon för barn och unga

Remissvar - Bidrag till glasögon för barn och unga 1(4) Tjänsteskrivelse 2015-05-28 Diarienummer: UAN 2015/0261 Version: 1.0 Beslutsorgan: KS Enheten för ekonomiskt bistånd Ingrid Nedmark E-post: ingrid.nedmark@halmstad.se Telefon: 035-13 99 23 Remissvar

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Datum. Lisa F linth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Henna Christensson (S) Britta Hellström. Elivr Mesanovic (MP)

Datum. Lisa F linth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Henna Christensson (S) Britta Hellström. Elivr Mesanovic (MP) 1(11) Landskrona stad Stadshuset kl. 13:00-13:40 Sammanträdesprotokoll Beslutande Lisa F linth (L), ordförande Johan Sten (M), 1:e vice ordf. Henna Christensson (S) Britta Hellström (SD), : '. Ersättare

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Förvaltningens planerade aktiviteter... 4 Verksamhetsplan... 5 Detaljbudget...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-04-22 1(20) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-17:00

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens handlingar

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens handlingar Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens handlingar 2015-05-25 Gymnasieprogram och inriktningar inom Halmstad kommun, läsåret 2014/15 Program Inriktningar som erbjuds Gymnasieskola Per skola Totalt Barn-

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl 13.15 14.30 Beslutande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14) Protokoll 1 (14) Mötesdatum Innehåll 49 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 50 Informationsärenden 51 Delegationsärenden 52 Övrigt 53 Åtgärdsplan - budget i balans 2014 54 Remissvar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2012-02-27 1(21) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 13:15-17:05 Dag

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.30

Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2015-01-02 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Förbundsdirektionen Beslutande Ulrica Persson Shiro Biranvand Bengt Lindgren Jan Johansson Seija Ojala Stig Henriksson Marjatta Nurmi Lars Andersson Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer