Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Ewa Klang (S) Carl Bartler, kommundirektör Maria Svenningsson, kommunsekreterare Anna-Karin Kvarnemar, projektledare, 322 Magnus Sjöberg, avdelningschef, , Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 322, 324, 325, 328 Johan Brinktell, exploateringsingenjör, 323 Jeanette Larsson, avdelningschef, , 328 Claus Pedersen, avdelningschef stadsbyggnadskontoret, 324 Eva Örneblad, planarkitekt, 324 Stefan Stenberg (C), ordförande byggnadsnämnden, 324 Tomas Johansson (S), vice ordförande byggnadsnämnden, 324 Merja Olmedo, finansekonom, 325 Margareta Björsell, exploateringsingenjör, 327 Jana Nilsson (S) Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) Justerande Jana Nilsson (S)

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 322 Dnr KS 2017/0522 Förstudie för byggnation av förskola på området Stenen i Tvååker Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. ge samhällsutvecklingskontoret i uppdrag att genomföra förstudie för byggnation av förskola på området Stenen i Tvååker 2. godkänna en förstudiekostnad om kronor och att denna kostnad belastar barn- och utbildningsnämndens resultatreserv om projektet inte genomförs. Barn- och utbildningsnämnden beslutade i augusti 2017 om behovsanalys avseende förskola i delområde Bosgård/Tvååker för ersättning av Snickerns förskola samt Centralskolan. Utifrån den underliggande behovsanalysen har ett åtgärdsval tagits fram i samarbete mellan samhällsutvecklingskontoret och barn- och utbildningsförvaltningen. Samhällsutvecklingskontoret föreslår uppstart av förstudie enligt beslut i barn- och utbildningsnämnden för byggnation av en förskola på området Stenen i Tvååker. Detaljplan för första etappen på Stenen är antagen och arbete med ändring i detaljplanen för att utöka utpekad tomt för förskolan är påbörjad och förväntas bli klar och antags under kvartal Uppdraget ska samrådas med de förvaltningar och bolag som berörs för att möjliggöra inspel om tomtens förutsättningar. sunderlag sförslag 7 augusti Barn- och utbildningsnämnden 6 november 2017, 134. Åtgärdsval avseende förskola i Tvååker 4 oktober Fuktutredningsrapport Snickerns förskola. Bilaga fuktutredningsrapport Snickerns förskola. Övervägande Samhällsutvecklingskontoret bedömer att arbetet med att starta upp en förstudie bör ske skyndsamt då det finns omfattande problematik i nuvarande förskolelokaler. En fuktutredning har gjorts på nuvarande Snickerns förskola som visar på avsevärda förhöjda värden av mikroorganismer och fukt i betongplatta, syllar och ytterväggar.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Nuvarande lokaler bör vara utflyttade vid årsskiftet 2019/2020. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 323 Dnr KS 2011/0212 Antagande av Detaljplan för del av Getakärr 2:1, 2:6, 2:7 och 2:9 - Östra Holmagärde Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta 1. anta detaljplan för del av Getakärr 2:1, 2:6, 2:7 och 2:9 - Östra Holmagärde, godkänd av byggnadsnämnden 21 juni 2018, 202. Planområdet omfattar mark söder om Värnamovägen, öster om Holmagärde gård och väster om E6 och en mindre del norr om Värnamovägen för naturmark till dagvattendamm, samt en del av Värnamovägen avsedd för cirkulationsplats. Detaljplanens syfte är att möjliggöra uppförande av ett nytt industriområde öster om Holmagärde gård. Planområdet ska angöras genom en ny cirkulationsplats på väg 153 strax öster om Holmagärde gård. Området utgör cirka 34 hektar kvartersmark med tillåten byggnadsarea på 60 procent av fastighetsarean. Exploateringen avser att möjliggöra för utbyggnad av industri, kontor och verksamheter. sunderlag sförslag 2 juli Byggnadsnämnden 21 juni 2018, 202. Plankarta med planbestämmelser. Illustrationskarta. Plan- och genomförandebeskrivning. Program för Holmagärde. Miljökonsekvensbeskrivning. Utredningar. Granskningsutlåtande. Övervägande Det finns en stor efterfrågan på central industrimark i Varberg och marken i anslutning till trafikplats E6/Värnamovägen har ett attraktivt läge och är utpekat som framtida verksamhetsområde i den Fördjupade översiktsplanen för stadsområdet.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsen beslutade 23 oktober 2012, 200, att godkänna programförslag för industriområde öster om Holmagärde gård. Dåvarande planeringskontoret beställde till en följd av planprogrammet senare planläggning av det aktuella området. Stadsbyggnadskontoret och samhällsutvecklingskontoret gör bedömningen att planförslaget ska antas av kommunfullmäktige då det är av stort allmänt intresse. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 324 Dnr KS 2015/0176 Information om uppdrag till byggnadsnämnden i förtätningsstrategin Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. I samband med att kommunfullmäktige antog förtätningsstrategi för Varbergs tätort 19 december 2017, 230, fick byggnadsnämnden i uppdrag att ta fram utvecklings- och bevarandeplaner för delar av zon 2 och 3 i förtätningsstrategin. Stadsbyggnadskontoret informerar om att byggnadsnämnden har antagit en projektbeskrivning för hur dessa planer ska tas fram, vilka kommer att benämnas Stadsbyggnadsprogram för Varberg, och beskriver hur framtagandet ska gå till och vilka som ska vara delaktiga. Arbetet enligt projektbeskrivningen startar 14 september 2018 och förväntas vara klart för remissutskick 1 september 2019.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 325 Beredning inför dialogsamtal med Varberg vatten Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Ekonomikontoret informerar inför dialogsamtal med Varberg Vatten AB 4 september 2018 och arbetsutskottet meddelar vilka frågor de vill lyfta under dialogsamtalet.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 326 Dnr KS 2018/0226 Överenskommelse om kommun- och regionledningsforum Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta 1. godkänna Överenskommelse om kommun- och regionledningsforum att gälla från och med 1 januari Nuvarande överenskommelse om kommunberedningen utarbetades inför regionbildningen Överenskommelsen har sedan dess reviderats i några formella delar i samband med innevarande mandatperiods inledning år Kommunberedningen diskuterade beredningens funktion och uppdrag i samband med sina utvecklingsdagar i januari 2018 och kom då fram till att överenskommelsen skulle omarbetas för att bättre återspegla det uppdrag ett sådant regionövergripande forum bör ha. Kommunberedningen kom också fram till att en överenskommelse som tas av länets kommuner och Region Halland ska kompletteras med en intern arbetsordning. Kommunberedningen lämnade uppdrag till en arbetsgrupp att utarbeta förslag till ny överenskommelse och underlag till en intern arbetsordning. Förslaget har presenterats för kommunberedningen som tidigare under våren beslutade att skicka det för ställningstagande till respektive kommun och Region Halland. Den uppdaterade överenskommelsen innebär bland annat: En ny syftesformulering har utarbetats som innebär att; Kommun- och regionledningsforumets arbete syftar till att bidra till goda utvecklingsmöjligheter för invånarna i Halland. Forumet är en arena som bidrar till att skapa tillit och öppenhet mellan parterna för ett gott samarbetsklimat i Halland. Ett klargörande av gränserna mellan för Halland viktiga strategiska frågor och rena taktiska/operativa frågor. Tydliggörande av konstruktionen kring gemensamma politiska styrgrupper. Ett nytt förslag till namn som bättre speglar forumets uppdrag.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott sunderlag sförslag 19 juni Skrivelse från Region Halland. Överenskommelse om kommun- och regionsledningsforum. Övervägande Kommunledningskontoret föreslår att fullmäktige för egen del godkänner överenskommelsen om kommun- och regionledningsforum. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 327 Dnr KS 2016/0551 Granskningsyttrande över detaljplan för Hägern 4, 6 och 8 Arbetsutskottet beslutar 1. i granskningsskedet inte ha något att invända mot förslag till detaljplan för Hägern 4, 6, och 8. Byggnadsnämnden har lämnat positivt planbesked för att utöka byggrätterna på fastigheterna Hägern 4, 6 och 8. Detaljplaneförslag har varit på samråd hösten Planområdet ligger cirka 500 meter öster om rutnätsstaden, direkt öster om Västkustvägen, söder om Engelbrektsgatan och väster om Nyhemsgatan. Bebyggelsen inom planområdet består av sex flerbostadshus, varav två är sammanbyggda, och ligger i ett område med både flerbostadshus och enfamiljshus. Planområdet är dryga kvadratmeter stort och omfattar fastigheterna Hägern 4, 6 och 8. Detaljplanens syfte är att förtäta bebyggelsen inom planområdet med bostäder. Förtätningen sker dels genom påbyggnad på tre befintliga byggnader och dels genom uppförandet av två nya flerbostadshus intill den befintliga bebyggelsen. Del av flerbostadshus på Hägern 6 rivs i samband med genomförande. sunderlag sförslag 20 juni Granskningshandlingar. Övervägande Planförslaget bedöms vara i linje med den fördjupade översiktsplanen för stadsområdet och med kommunens bebyggelsestrategi. Förslaget visar hur det på ett bra sätt går att skapa en tätare bebyggelse inom en redan befintlig struktur, vilket mycket väl stämmer överens med kommunens förtätningsstrategi. Planförslaget möjliggör för en skyddad och tyst gårdsmiljö. Samtliga lägenheter inom planområdet kommer ha tillgång till en grön gårdsmiljö och planen anger att lekplats ska finnas på två ställen inom Hägern 6 och 4.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Gestaltningen av gården har betydelse för hur mycket den kommer att användas. Bostadsgården är en betydande rekreationsplats för de boende samtidigt som den är trygghetsskapande eftersom den är en plats att skapa en relation med sina grannar. Lekplatserna bör tydliggöras på plankartan och om möjligt redovisa att det ska innehålla grönstruktur för att stärka planbeskrivningen. Det bullerplank mot Engelbrektsgatan som redovisades i samrådsskedet är nu borta, vilket var en synpunkt kommunstyrelsen hade. Protokollsutdrag: Byggnadsnämnden

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 328 Dnr KS 2018/0435 Köp av fastigheterna Spannarp 23:23, 21:20 med flera Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta 1. godkänna förslag till överenskommelse om fastighetsreglering varigenom erhåller 58 hektar mark mot en ersättning om 34,5 miljoner kronor 2. utöka 2019 års investeringsram för markinköp, objekt 31230, med 34,5 miljoner kronor 3. finansiering sker genom minskning av kommunens rörelsekapital. Stefan Edlund (MP) och Harald Lagerstedt (C) deltar inte i beslutet. har sedan 2011 förvärvat cirka 40 hektar mark i anslutning till Trafikplats Himle vid E6. I Fördjupad översiktsplan, FÖP, för stadsområdet är området utpekat att fortsätta nyttjas för verksamheter. I FÖPen utpekas även nya utbyggnadsområden för verksamheter. Överenskommelsen innebär att kommunen köper ytterligare cirka 58 hektar mark som kan planeras och exploateras för verksamheter. Avtalsförslaget omfattar fastigheterna Varberg Spannarp 23:23, 21:20, 19:5, 20:23, 18:7, 17:13 och 16:16. I kartbilagan återfinns även fastigheterna 23:26, 25:23, 39:1 samt 15:8, vilka är avstyckade villafastigheter samt järnvägsmark ägd av Trafikverket. sunderlag sförslag 6 augusti Förslag till överenskommelse om fastighetsreglering inklusive kartbilaga. Övervägande Behovet av verksamhetsmark är stort och föreliggande avtalsförslag innebär att kommunen kommer äga nästan 100 hektar mark för verksamheter i anslutning till Trafikplats Himle vilket ger en långsiktigt god kapacitet för att erbjuda mark för näringslivsetableringar. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 329 Dnr KS 2018/0416 Nytt rondellnamn vid korsningen Träslövsvägen/Österängsvägen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. till nytt namn på cirkulationsplats vid korsningen Träslövsvägen/Österängsvägen fastställa Bolmenrondellen. Med anledning av ny rondell vid korsningen Träslövsvägen/Österängsvägen föreslår stadsbyggnadskontoret att rondellen namnsätts till Bolmenrondellen. sunderlag sförslag 5 juli Kultur- och fritidsnämnden 20 juni 2018, 96. Karta. Övervägande Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet och tillstyrkt namnförslaget. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 330 Dnr KS 2018/0417 Nytt rondellnamn vid korsningen Magasinsgatan/Trädlyckevägen/Sveagatan Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. till nytt namn på cirkulationsplats vid korsningen Magasinsgatan/Trädlyckevägen/Sveagatan fastställa Oskardalsrondellen. Med anledning av ny rondell vid korsningen Magasinsgatan/Trädlyckevägen/Sveagatan föreslår stadsbyggnadskontoret att rondellen namnsätts till Oskardalsrondellen. sunderlag sförslag 5 juli Kultur- och fritidsnämnden 20 juni 2018, 95. Karta. Övervägande Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet och tillstyrkt förslaget. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 331 Dnr KS 2017/0322 Svar på motion från Erik Hellsborn (SD) om att tillåta cykling runt fästningen utanför badsäsongen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta 1. avstyrka motionen med hänvisning till pågående arbete och utredning inom hamn- och gatuförvaltningen gällande regler för cykling längs Strandpromenaden och i anslutning till fästningen samt Fästningsbadet. Erik Hellsborn (SD) har inkommit med motion om att tillåta cykling runt fästningen utanför badsäsongen. Idag råder förbud mot cykling på Strandpromenaden, från Kallbadhuset till Södra fästningshörnan. Motionären menar att förbudet mot cykling på Strandpromenaden förvisso är befogat under badsäsongen, då många människor rör sig till fots längs Strandpromenaden, men att förbudet inte bör gälla även utanför badsäsong då betydligt färre promenerar på den aktuella sträckan. Med anledning av detta föreslår motionären kommunfullmäktige besluta att förbudet mot cykling längs Strandpromenaden, sträckan Kallbadhuset-Södra Fästningshörnan, begränsas till perioden 1 maj-30 september. I ärendet har hamn- och gatunämnden yttrat sig. sunderlag sförslag 27 juni Hamn- och gatunämnden 18 juni 81. Kommunfullmäktige 25 april 2018, 58; Kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen. Motion inkommen 24 april Övervägande Frågan om cykelförbudet längs Strandpromenaden har aktualiserats i samband med byggnationen av Fästningsbadet. När Fästningsbadet är färdigställt är det troligt att många besökare och badande kommer att vilja ta sig till och från badet med cykel, och flödet av besökare och trafik i området kommer troligen att öka. Samhällsutvecklingskontoret anser, i

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott likhet med hamn- och gatunämnden, att i motsats till vad motionären framför att en anpassning av cykelförbudet är särskilt aktuell under badsäsongen, då behovet hos besökare och badande är som störst, snarare än utanför badsäsongen. Då det redan pågår arbete på hamn- och gatuförvaltningen med att i enlighet med gällande detaljplan möjliggöra att cykling kan ske på gåendes villkor, anser samhällsutvecklingskontoret att detta arbete bör fortsätta. Samhällsutvecklingskontoret föreslår därmed att avstyrka motionen med hänvisning till pågående arbete och utredning inom hamn- och gatuförvaltningen gällande regler för cykling längs Strandpromenaden och i anslutning till fästningen samt Fästningsbadet, i enlighet med hamn- och gatunämndens yttrande. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 332 Dnr KS 2018/0307 Samrådsyttrande över förslag till Ändring av 1936 års stadsplan för Varberg Arbetsutskottet beslutar 1. återremittera ärendet för förtydligande i beslutsförslaget. Byggnadsnämnden har lämnat begäran om yttrande över samrådshandling gällande ändring av 1936 års stadsplan för Varberg. I dag gäller 1936 års stadsplan för delar av Varbergs stad. För cirka 155 fastigheter i stadsområdet reglerar planen att byggnader får inredas med lägenheter för högst två familjer. Syftet med ändringen är att ta bort planbestämmelsen som begränsar antal bostadslägenheter och möjliggöra för fler lägenheter inom befintliga byggnadskroppar, innebärandes att ovan nämnda 155 befintliga fastigheter kan tillåtas innehålla fler lägenheter än tidigare. Eventuella negativa konsekvenser av genomförandet bedöms vara begränsade. Gällande detaljplan, stadsplan för Varberg nr 1, är i övrigt funktionell vad gäller ändamål, exploateringsgrad och byggnadshöjd. Ändringen ska läsas tillsammans med underliggande detaljplan. Förslaget överensstämmer med översiktsplanen. Behovsbedömning har gjorts och någon miljöbedömning krävs inte. Arbetsutskottet beslutar gemensamt att återremittera ärendet för förtydligande i beslutsförslaget. sunderlag sförslag 28 juni Ändring av 1936 års stadsplan för Varberg Samrådshandlingar, 8 maj 2018.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 333 Dnr KS 2018/0379 Inbjudan till medlemskap i Greater Copenhagen & Skåne Committe Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. blir medlem i Greater Copenhagen & Skåne Committee Region Halland har uppmärksammat behovet av att ingå i strategiska allianser, nätverk och samarbeten både nationellt och internationellt. Därför föreslås att Region Halland och de halländska kommunerna blir medlemmar i Greater Copenhagen & Skåne Committee från 1 januari Greater Copenhagen & Skåne Committee har främst samarbete inom tre områden: Internationellt varumärke geografiskt omfattas för närvarande Skåne, Region Hovedstaden och Region Sjælland. Näringspolitiskt partnerskap Politiskt samarbete Dessutom görs insatser inom ett antal andra områden. Arbetet leds av en politisk styrelse varav nio ledamöter från Danmark och nio från Sverige. Region Halland får en av styrelseposterna vid medlemskap. Region Halland står för medlemsavgiften, inga avgifter kommer att belasta kommunerna. Medlemskapet förpliktigar inte kommunen att delta, men det finns möjligheter att delta i projekt och aktiviteter. Förutsättning för medlemskap är att samtliga kommuner och Region Halland fattar beslut om medlemskap. sunderlag sförslag 26 juni Skrivelse från Region Halland 20 juni Övervägande I Internationell Policy för, antagen av kommunfullmäktige 15 mars 2011, 53, anges att kommunen ska ingå i relevanta internationella nätverk och vara aktiva i sökandet efter

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott samarbetspartners. Medlemskap i Greater Copenhagen & Skåne Committee svarar väl upp på det målet. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 334 Dnr KS 2018/0280 Reviderad hemsjukvårdsöverenskommelse i Halland Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta, under förutsättning att övriga kommuner i Halland fattar likalydande beslut, 1. godkänna reviderad Överenskommelse om hemsjukvården i Halland att gälla från och med 1 januari godkänna reviderat reglemente för Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel att gälla från och med 1 januari godkänna den politiska styrgruppens förslag till överenskommelse om att ekonomisk ersättning ska utgå enligt förslag till ersättningsmodell för , daterat 21 december Region Halland och kommunerna enades under 2014 om en överenskommelse för hemsjukvården i Halland. Överenskommelsen innebar bland annat att kommunerna under 2015 från Region Halland övertog ansvaret för hemsjukvården upp till och med sjuksköterske-, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeutsnivå, utifrån den så kallade tröskelprincipen. I överenskommelsen om hemsjukvård från 2015 framgick att överenskommelsen skulle utvärderas efter två år. Överenskommelsen utvärderades av extern konsult under våren Utvärderingen var överlag positiv till överenskommelsen, men identifierade flera förbättringsområden. I juni 2017 tog Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel beslut om att en revidering skulle genomföras av hemsjukvårdsöverenskommelsen utifrån utvärderingens slutsatser. Den reviderade överenskommelsen innebär bland annat att definition av hemsjukvård i Halland har flyttats från Kommunernas uppdrag till inledningen avsnittet avseende Införandet (tidigare kapitel 3) har strukits avsnittet avseende Informationsskyldighet har skrivits om i sin helhet förtydligande har gjorts avseende att hemsjukvård omfattar ordinärt boende kommunernas och regionens uppdrag har skrivits om i sin helhet.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott sunderlag sförslag 3 juli Socialnämnden 21 juni 2018, 95. Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel 27 april, 29. Överenskommelse om hemsjukvården i Halland. Slutrapport Framtidens hemsjukvård. Förslag till nytt reglemente för Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel. Politiska styrgruppens beslut, 7 februari Förslag till ersättningsmodell för , 21 december Övervägande har varit delaktig i framtagandet av ny överenskommelse, nytt reglemente samt ersättningsmodell. Även socialnämnden ställer sig bakom förslaget. Kommunkansliet gör därmed bedömningen att föreslagna beslut bör fattas. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 335 Dnr KS 2018/0280 Tillfällig överenskommelse för betalningsansvar mellan huvudmännen vid utskrivning från slutenvård Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta, under förutsättning att övriga kommuner i Halland fattar likalydande beslut, 1. godkänna den politiska styrgruppens förslag att betalningsansvaret mellan huvudmännen i samband med utskrivning från slutenvård fortsatt regleras utifrån lagen (1990:1404) gällande regler och rutiner (2017) om kommunernas betalningsansvar för viss hälso- och sjukvård tills ny överenskommelse är beslutad i Halland, dock som längst till och med 31 oktober godkänna den politiska styrgruppens förslag att betalningsansvaret för kommunerna under övergångsperioden 2018 baseras på 2017 års fakturering, då data och uppföljning i enlighet med övergångsbestämmelse inte kan hämtas från IT-stödet Life Care. Respektive kommun erlägger månatligen en tolftedel av det belopp som fakturerades för hela 2017 till Region Halland. Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) trädde i kraft den 1 januari Samtidigt upphävdes lagen (1990:1404) om kommunernas betalningsansvar för viss hälso- och sjukvård. Enligt den nya lagstiftningen ska huvudmännen fastställa gemensamma riktlinjer avseende samverkan enligt den nya lagen och ingå överenskommelser med varandra om tidpunkt för kommunens betalningsansvar, samt vilka belopp som ska betalas. sunderlag sförslag 5 juli Socialnämnden 21 juni 2018, 96. Skrivelse från Region Halland 22 maj 2018, inklusive den politiska styrgruppens beslut och riktlinje. Övervägande har varit delaktig i framtagandet av tillfällig överenskommelse gällande betalningsansvar vid utskrivning från slutenvård. Även socialnämnden ställer sig bakom förslaget.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunkansliet gör därmed bedömningen att föreslagna beslut bör fattas. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 336 Dnr KS 2018/0280 Överenskommelse om trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta, under förutsättning att övriga kommuner i Halland fattar likalydande beslut, 1. godkänna den politiska styrgruppens förslag om Överenskommelse om trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Halland, som ska gälla från och med 1 november Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) trädde i kraft 1 januari Region Halland och kommunerna i Halland har, inom ramen för projektet Trygg och effektiv utskrivning från slutenvården, arbetat med att ta fram en ny process för utskrivning från slutenvården, med utgångspunkt i att säkerställa god, säker vård och jämlik vård, som patienten upplever som trygg. Arbetet har resulterat i en riktlinje för att säkerställa processen och en överenskommelse kring ansvar. sunderlag sförslag 5 juli Skrivelse från Region Halland 22 maj 2018, inklusive överenskommelse om trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Halland. Övervägande har varit delaktig i framtagandet av tillfällig överenskommelse gällande trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Även socialnämnden ställer sig bakom förslaget. Kommunkansliet gör därmed bedömningen att föreslaget beslut bör fattas. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 337 Dnr KS 2017/0512 Förslag till VA-plan och VA-utbyggnadsplan för Arbetsutskottet beslutar 1. återremittera ärendet för rubrikändring samt förtydligande av beslutsförslag och dokumentstruktur. Samhällsutvecklingskontoret har under arbetat med berörda förvaltningar för att ta fram gemensam VA-plan och VA-utbyggnadsplan för. Projektet har genomförts i enlighet med uppdrag i rådande översiktsplan Upprätta förslag till vattenplan för kommunen, med särskilt fokus på avlopps- och dagvattenhantering inom kommunen, samt hur kommunen kan bidra till att vattendirektivet efterlevs. VA-planen syftar till att möjliggöra en strategisk och långsiktig planering för dricks-, spill- och dagvatten både inom och utanför verksamhetsområdet för allmänt VA. VA-planen utgår från de strategier och riktlinjer som tagits fram inom ramen för kommunens VA-policy. VA-planen syftar även till att skapa ett förvaltningsövergripande samarbete, som genom kompletterande kompetensområden kan hantera ärenden av skilda karaktärer och ta hänsyn till tekniska, miljömässiga och planerings-mässiga aspekter. VA-planen kommer att aktualitetsprövas en gång per mandatperiod. VA-planen byggs upp av ett antal delplaner: VA2030 Plan för den allmänna anläggningen VA-utbyggnadsplan Dagvattenanvisningar Vattenförsörjningsplan Riktlinjer för enskilda avlopp Denna remiss avser VA-planen och en av delplanerna, VAutbyggnadsplanen. VA-utbyggnadsplanens syfte är att bedöma och prioritera behovet av utbyggnad av kommunalt vatten och/eller avlopp i områden som inte har kommunalt vatten och/eller avlopp idag. VA-utbyggnadsplanen hanterar endast områden med befintlig bebyggelse. VA-utbyggnadsplanen kommer att fungera som underlag till bl.a. kommunens Utbyggnadsplan för bostäder och i tillsynsarbetet av enskilda avlopp. VA-utbyggnadsplanen

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott revideras årligen och beslutas tillsammans med Utbyggnadsplan för bostäder. Arbetsutskottet beslutar gemensamt att återremittera ärendet för rubrikändring samt förtydligande av beslutsförslag och dokumentstruktur. sunderlag sförslag 5 juli Plan för VA-utbyggnad inom befintlig bebyggelse med tillhörande bilagor. Plan för allmän och enskild VA-försörjning i med tillhörande bilagor.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 338 Dnr KS 2018/0434 Rökfri zon Fästningsbadet Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. kommunstyrelsens förvaltning får i uppdrag att undersöka och komma med förslag på hur rökfria zoner kan införas på alla offentliga badplatser 2. förslag ska återrapporteras till kommunstyrelsen senast oktober Förslag till beslut på sammanträdet Ewa Klang (S) föreslår att Moderaternas och Liberalernas förslag utökas att gälla alla offentliga badplatser. sordning Ordföranden ställer fråga om bifall eller avslag på Moderaternas och Liberalernas förslag med Ewa Klangs ändringsförslag och finner det bifallet. Rökfria miljöer minskar den sociala acceptansen för att röka, vilket är viktigt när det gäller att stärka ungdomar så att de inte börjar röka. Det är viktigt att vårda badet - inte minst genom att ingen fimpar i träet eller kastar fimpar i vattnet. Fimpen är ett farligt litet skräp. I filtret fastnar tobakens farliga ämnen - ämnen som även är farliga för miljön. Cigarrettfiltret är gjort av ett slags plast cellulosaacetat. Naturen kan inte bryta ned plast helt, utan den bryts ned till mindre och mindre bitar, så kallad mikroplast som kan tränga in i de marina djurens celler och vävnader. Nedskräpningen kostar samhället stora pengar. Det är dessutom konstaterat att skräp föder skräp. Människan uppfattar det helt enkelt som att det är okej att slänga skräp på en plats som är nedskräpad med risk att man förlorar respekten för platsen. sunderlag Initiativ från Moderaterna och Liberalerna. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 339 Rapport kurser och konferenser Ärendet utgår.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 340 Rapport från regionalt samarbete Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Kommundirektören informerar från Almedalen deltagande i seminarier om bland annat bostadsbyggande och infrastruktur, personalfrågor och digitalisering.

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 341 Information från kommunstyrelsens förvaltning Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Kommundirektören informerar att Susanne Hansson anställts som förvaltningschef för förskole- och grundskoleförvaltningen från 1 oktober 2018, via delegeringsbeslut från kommunstyrelsen rekrytering av stadsbyggnadschef pågår.

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-21 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9-15.50. Paus 12.20-13. Beslutande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-29 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-10.50. Paus 9.50-10. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2018-08-28 1-35 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30 14.40. Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande Micael

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-09 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-14.50. Paus 11-13.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-11 1-13 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1 och Gamlebyskolan, klockan 9-14.55. Paus 9.35-9.45, 12.05-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-18 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-11. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Henrik Lundahl Paragraf

Sekreterare Henrik Lundahl Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-03-28 1-23 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-16.20. Paus 12.15-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Lunch

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Lunch Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-10-03 1-18 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-16. Lunch 12.15-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-05-29 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-24 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-10.30. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-02 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9.30-17.10. Paus 12.20-12.50. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 31-33

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 31-33 Kommunstyrelsen 2017-02-14 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 17.15-17.25 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Micael

Läs mer

Andreas Björklund (M) Stefan Bengtsson (M) Stefan Stenberg (C)

Andreas Björklund (M) Stefan Bengtsson (M) Stefan Stenberg (C) Byggnadsnämnden 2018-04-26 1-8 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 08.35-09.40 Beslutande Ulrika Ericsson (M) Andreas Björklund (M) Stefan Bengtsson (M) Stefan Stenberg ordf. (C) Lena Språng (C) Michael

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-19 Ärendelista 66 Dnr 2018-000152 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2019 samt ekonomisk plan år 2020-2021 67 Dnr 2018-000004 Månadsuppföljning efter maj 2018

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-27 1-8 Plats och tid Varberg Event, Nöjeshallen, klockan 8-9. Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S),

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 320 Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 320

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 320 Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 320 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-30 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-04 1-7 Plats och tid Varberg Event, kl. 8-9 ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2018-12-18 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-30 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.40-11.15. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 80-94

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 80-94 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-02-27 1-20 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-12.20. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-10 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-12.10. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 1-13

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 1-13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-16 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-15. Paus 10.45-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Magnus Sjöberg, avdelningschef, 128 Martin Rylander, VD Varbergs Fastighets AB, 128 Hans-Erik Qvarnström, 127

Magnus Sjöberg, avdelningschef, 128 Martin Rylander, VD Varbergs Fastighets AB, 128 Hans-Erik Qvarnström, 127 Kommunfullmäktige 2018-09-18 1-52 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, klockan 18.00-20.20 ande Ulrika Eriksson (M) Hanna Netterberg (M) Nevrie B Suleyman (M) Margit Kastberg (M) ersätter Anne

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus 12-13,

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus 12-13, Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-04 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-15.30. Paus 12-13, 14.30-14.40. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande

Läs mer

Sekreterare Henrik Lundahl Paragraf

Sekreterare Henrik Lundahl Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-13 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-14.30 ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M) ordförande Jana Nilsson (S) vice ordförande Christofer Bergenblock

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.00-15.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända.

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 87 Planbesked Vrå 3:1, TB Exploatering 2015/190 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge positivt planbesked. Ärende

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-10 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-12.30 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C), 219 (del av), 222, 225 Christofer

Läs mer

Helena Lind, vikarierande verksamhetsutvecklare Joakim Malmberg, controller. Hamn- och gatuförvaltningen. Sekreterare Helena Lind Paragraf 25-31

Helena Lind, vikarierande verksamhetsutvecklare Joakim Malmberg, controller. Hamn- och gatuförvaltningen. Sekreterare Helena Lind Paragraf 25-31 Hamn- och gatunämndens arbetsutskott 2019-04-08 1-12 Plats och tid B2, Stadshus B, kl. 9.00-11.45 Beslutande Micael Åkesson (M) Lennart Isaksson (S) Karl-Johan Wiktorp (L) Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-11 1-13

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-11 1-13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-11 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-14.30 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M), 517, 520-521, 523-524 Harald Lagerstedt (C) Jana

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus klockan

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-06 1-20 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.05-15.30. Paus klockan 12-13.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 14-28

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 14-28 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-23 1-19 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-12.10. Paus 10-10.10. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-19 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-11.35. Paus 9.45-10. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Martin Andersson, näringslivsdirektör. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Martin Andersson, näringslivsdirektör. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2017-12-19A 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.40 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Micael

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-12-19 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-11.40. Paus 9.45-9.55. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-24 1-15 Plats och tid A2, kl. 9.00-11.45 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C), ej 24 Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-19 1-15 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-15.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-09-03 1-15 Plats och tid Stadshus A, A1, klockan 8.30-17.20. Paus 10 13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-10-31 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-15.20. Paus 12.10-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör Jens Otterdahl, redovisningschef,

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör Jens Otterdahl, redovisningschef, Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-03-26 1-9 Plats och tid Arena Varberg, klockan 8-8.45. Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C),

Läs mer

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 19 april 2016, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-17 1-19 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-02 1-26 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-15.45 ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C), 252-258 Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9. Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16.

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9. Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16.25 ande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS KS 2015.024 2015.01.19 S T ART-PM PLANERING 2015 Kristineberg, etapp 2 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. EXPLOATERING SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN VALLENTUNA KOMMUN 186

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-28 1-22 Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, klockan 8.15-12.35. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C),

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-03-07 1-26 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9-16.15. Paus 12.15-13. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-25 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9.15-12.10 ande Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S)

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-11-06 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-17. Paus 10.15-10.25, 12.10-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 42-58

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 42-58 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-02-06 1-25 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-12.30. Paus 9.45-9.55. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-16 1-16. Susanna Almqvist, exploateringsingenjör, Marcus Andersson, utvecklingsstrateg,

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-16 1-16. Susanna Almqvist, exploateringsingenjör, Marcus Andersson, utvecklingsstrateg, Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-16 1-16 Plats och tid Folkets hus, kl. 8.15-12.00 Beslutande Sammanträdesrum A2, kl. 13.00-16.00 Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP)

Läs mer

Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande Jana Nilsson (S), andra vice

Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande Jana Nilsson (S), andra vice Kommunstyrelsen 2019-02-28 1-8 Plats och tid Lokal Kungsäter, Arena Varberg, klockan 16.50-17.05. Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C),

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet.

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-05-15 131 Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Dnr KS 2011-415 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-03-12 1-22 Plats och tid Varbergs Bostads lokaler Bäckgatan 3, klockan 8.30-17. Paus 9.45-9.55, 12.10-13. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande, jäv 97 Christofer

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter 1 / 13 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Johan Hammarström (S) (2:e vice ordförande) Camilla

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 66 Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning. Dnr: 2019/361

Plan- och genomförandebeskrivning. Dnr: 2019/361 o KommunGIS juli 8, 2019 Dnr: 2019/361 Plan- och genomförandebeskrivning Credits not available. 5 0 5 10 15 20 25 30 35 40 1:500 Ändring av Detaljplan för Tallåsens stugområde, Tvååkers-Ås 1:17 m fl. Samrådshandling,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-03 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.10 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Ewa Klang (S) Övriga deltagare

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, lokal Nyhem Måndagen den 24 september 2012, kl. 8.00-16.30 Tisdagen den 25 september 2012, kl. 8.00-12.00 Jörgen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-01-29 1-21 Plats och tid Bäckgatan 3, klockan 8.00-11.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), förste

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering 2017-06-19 Motion till fullmäktige angående att utvärdera buffeservering Motivering Buffeservering innebär att det serveras flertalet rätter och att eleverna utifrån dessa rätter själva väljer vad de vill

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Yttrande över medborgarförslag - Inför rökförbud på kommunala lek- och badplatser

Yttrande över medborgarförslag - Inför rökförbud på kommunala lek- och badplatser Torshälla stads nämnd 2018-03-28 Kommunledningskontoret Välfärd TSN/2018:21 Ulrika Hansson 016-710 73 25 1 (3) Torshälla stads nämnd Yttrande över medborgarförslag - Inför rökförbud på kommunala lek- och

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 78-84

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 78-84 Servicenämnden 2018-10-25 1-10 Plats och tid Bolmen 3, kl. 13.30-15.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Agneta Thulin (S) Christer Andersson (S) Olle

Läs mer

LAGA KRAFT

LAGA KRAFT ÄNDRING AV DETALJPLAN FURUBY 2:49 mfl Furuby, Växjö kommun 2017-08-24 Dnr: 2016BN0342 Stadsbyggnadskontoret LAGA KRAFT 2018-01-09 Handläggare Patrik Karlsson Planarkitekt 0470-436 21 Laga kraftbevis Datum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-17 1-15

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-17 1-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-17 1-15 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagare Jörgen Warborn (M) Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-06 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 6 mars 2013, kl. 08.00-11.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg enkelt planförfarande Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad 2010-05-04 Antagen av KS 2010-06-08 Laga kraft 2010-07-08 2(5) Dnr KS 2010/65 3(5) Tillägg till

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-05 1-19 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-14.25. Paus 12.05-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2017-02-07 Dnr: 2016:314 Tahe 1:102 Tahe, Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller förändras

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Byggnadsnämnden

Byggnadsnämnden Byggnadsnämnden 2018-10-25 1-13 Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A2 kl. 08.35-8.50 Beslutande Ersättare - inte tjänstgörande Ulrika Ericsson (M) Andreas Björklund (M) Stefan Bengtsson (M) Stefan

Läs mer