NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA"

Transkript

1 (1) Plats och tid: Samlingssalen Högåsens äldreboende, Aringssåsvägen 11, Alvesta kl ande Helen Gustavsson (m) Kia Johnsson (m) Lena Nikolausson (kd) Lars Andersson (fp) Margaretha Berggren (c) Roland Axelzon (c) Rose-Marie Larsson (s) Sonia Muhletaler-Salsamendi (s) Gunnel Nordahl (s) Britt Karlsson (aa) Maria Magnusson Evertsson (aa) Ulla Edholm (v) ersätter Mia Gällring (kd) ersätter Margareta Viridén (aa) Övriga deltagare Inger Brandt, enhetschef Björkliden 12 Rose-Marie Eriksson, förvaltningschef Helena Härshammar, nämndsekreterare Justering tid och plats Kontoret för omsorg och hälsa, Sekreterare Helena Härshammar Ordförande Justerare Helen Gustavsson (m) Kia Johnsson (m) Anslaget under tiden Förvaringsplats ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Förvaltningskontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta Underskrift Helena Härshammar Utdragsbestyrkande

2 (16) Noh 12 Dnr 2011/162:739 REDOVISNING AV VIDTAGNA ÅTGÄRDER EFTER VERKSAMHETSTILLSYN AV SÄRSKILDA BOENDET BJÖRKLIDEN, ENHET BJÖRKEBO sunderlag 1.) Socialstyrelsens beslut daterat den 31 januari ) Förvaltningens förslag på redovisning av vidtagna åtgärder daterat den 21 februari 2012 Socialstyrelsen genomförde en inspektion på särskilda boendet Björkliden, enheten Björkebo, mellan den 9-10 november Björkebo är ett gruppboende för 6 personer med demenssjukdom. Bakgrunden till inspektionen är att regeringen 2009 beslutade att ge Socialstyrelsen i uppdrag att under tre år göra en nationell tillsyn av vården och omsorgen om äldre. Målet med tillsynen är att brister och missförhållanden inom äldreomsorgen ska rättas till samt att kommuner, landsting och enskild verksamhet förmås att utveckla en vård och omsorg av god kvalitet. Lagar, förordningar och föreskrifter från Socialstyrelsen är grund för tillsynen. Efter inspektionen vid Björkliden har Socialstyrelsen beslutat att nämnden ska vidta följande åtgärder: säkerställa att det förs dokumentation så att den uppfyller gällande lagstiftning. Mer specifikt hade Socialstyrelsen synpunkter på att information av social karaktär och hälsokaraktär blandades i de dagliga anteckningar som används som information mellan personal. Enhetschefen för Björkliden redogör för att all personal nu har tillgång till journal genomförande. Här antecknas enbart information av social karaktär som är viktig att veta för framtiden. Journalen sparas. Informationen av hälsokaraktär sparas separat i omvårdnadsjournal och rehabiliteringsjournal.

3 (16) Socialstyrelsen hade även synpunkter på de personliga planerna, eftersom det inte framgått att de anhöriga varit delaktiga. Detta ska korrigeras genom att enskild/anhöriga ska signera den personliga planen efter diskussion och dokumentation av insatser och hur de ska utföras vid kommande inflyttningar. Beredning Au s arbetsutskott beslutar att föreslå nämnden att godkänna förvaltningens redovisning av vidtagna åtgärder vid särskilda boendet Björkliden, och att redogörelsen skickas till Socialstyrelsen. beslutar att godkänna förvaltningens redovisning av vidtagna åtgärder vid särskilda boendet Björkliden, och att redogörelsen skickas till Socialstyrelsen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

4 (16) Noh 13 Dnr 2011/105:739 REDOVISNING AV VIDTAGNA ÅTGÄRDER/TIDPLAN FÖR PLANERADE ÅTGÄRDER EFTER TILLSYN AV PSYKIATRIVERKSAMHET sunderlag 1.) Socialstyrelsens beslut den 20 december ) Förvaltningens förslag på redovisning av vidtagna åtgärder/tidplan för planerade åtgärder daterat den 5 mars 2012 Regeringen har uppmärksammat att personer med psykisk funktionsnedsättning har svårt att få sina behov tillgodosedda. Socialstyrelsen fortsätter därför under år 2011 den tillsyn som inleddes Tillsynen fokuserar på kommunernas insatser i form av boende och boendestöd för personer med psykisk funktionsnedsättning. Personer med psykisk funktionsnedsättning har ett särskilt behov av att samverkan fungerar gränsöverskridande för att få sina behov tillgodosedda. Den 4-6 oktober genomförde Socialstyrelsen tillsyn av Alvesta kommuns insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt Socialtjänstlagen/Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. har efter tillsynen fått i uppdrag att vidta följande åtgärder: Informera all personal om rapporteringsskyldighet enligt Lex Sarah Informera om och erbjuda boendestöd alla dagar i veckan både dag- och kvällstid Se till att beslut enligt 9 9 lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindade verkställs Se till att beslut om boendestöd preciseras med omfattning av insatsen

5 (16) Se till att dokumentation av handläggning och genomförande sker i enlighet med gällande lagstiftning. Enhetschefen för psykiatri/missbruk i Alvesta kommun har skrivit ett svar till Socialstyrelsen om vilka åtgärder nämnden har genomfört och kommer att genomföra för att uppfylla Socialstyrelsens krav. Bland annat har en storföreläsning med information om Lex Sarah genomförts. Socialt ansvarig samordnare (SAS) har vidare fått i uppdrag att kontinuerligt informera personal om Lex Sarah-lagstiftningen. Samtliga medarbetare kommer fortsättningsvis att tydligare informera om de möjligheter som finns till boendestöd kvällar och helger. kommer att behandla frågan huruvida Rönnen ska omvandlas till ett boende enligt Socialtjänstlagen (SoL). Handläggare kommer tydligare att precisera beslut om boendestöd. Vad gäller dokumentationen har samtliga dokumentationsombud inom socialpsykiatrin genomfört en heldagsutbildning i hur social journal/genomförande i dokumentation fortsättningsvis ska skrivas. Det kommer framöver inte att föras in uppgifter enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) i journaler då detta ej är förenligt med lagrummets syfte och innehåll. Beredning Au s arbetsutskott beslutar att föreslå nämnden att godkänna förvaltningens svar till Socialstyrelsen efter tillsyn av kommunens psykiatriverksamhet, och att skicka svaret till Socialstyrelsen. beslutar att godkänna förvaltningens svar till Socialstyrelsen efter tillsyn av kommunens psykiatriverksamhet, och att skicka svaret till Socialstyrelsen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

6 (16) Noh 14 Dnr 2012/30:049 FÖRSLAG OM ATT FÖRA ÖVER ÖVERSKOTTSMEDEL TILL 2012 För år 2011 redovisar ett totalt överskott på 343 tkr. Överskottsmedel från tidigare år uppgår till tkr. Förvaltningen lämnar förslag om att äska över dessa medel, som totalt uppgår till tkr, till Kompetensutveckling inklusive validering till undersköterskor är uppbokade för Beredning s arbetsutskott beslutar att föreslå nämnden att begära över 2011 års överskott på 343 tkr tillsammans med tidigare års överskott på tkr till Kompetensutveckling inklusive validering av undersköterskor är uppbokade för beslutar att begära överföring av 2011 års överskott på 343 tkr tillsammans med tidigare års överskott på tkr till Kompetensutveckling inklusive validering av undersköterskor är uppbokade för 2012.

7 (16) Noh 15 Dnr 2012/35:007 SVAR PÅ SKRIVELSE FRÅN KOMMUNENS REVISORER sunderlag 3.) Skrivelse från Alvesta kommuns revisorer angående icke-verkställda gynnande beslut per 31 december 2011 daterad den 13 februari ) Förslag på svar på skrivelse från kommunens revisorer daterat den 28 februari ) Reviderat förslag på svar på skrivelse från kommunens revisorer daterat den 16 mars 2012 Revisorerna i Alvesta kommun har i en skrivelse till Nämnden för omsorg och hälsa begärt svar på frågorna Vad är anledningen till att så många beslut ej är verkställda inom maxtiden tre månader från beslutsdag? Vilka åtgärder planeras kortsiktigt för att komma till rätta med den nuvarande oacceptabla situationen? Vilka åtgärder planeras långsiktigt? I förslaget till svar på skrivelsen förklaras platsbristen med att antalet lägenheter i särskilt boende minskade med 34 stycken i samband med ombyggnationen 2008 på Högåsen. Detta tillsammans med den demografiska utvecklingen där allt fler blir äldre är de största orsakerna till nuvarande situation. De åtgärder som genomförs kortsiktigt är att nämnden framfört olika påtryckningar gentemot kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i form av beslut tagna i nämnden, skrivelse från förvaltningschef, följebrev till internbudget och samtal. På nämndens senaste sammanträde beslutade nämnden att skicka ned tidigare framtagna Boendeutredningen -09 till kommunfullmäktige inklusive en uppdatering av nuläget samt förvaltningschefens tre tidigare följebrev/skrivelser. Nämnden köper även platser på korttidsboende i Uppvidinge kommun för att lösa det akuta behovet.

8 (16) Nämnden anser att Alvesta kommun måste skapa fler särskilda boendeformsplatser. Beredning s arbetsutskott beslutar att föreslå nämnden att godkänna förvaltningens svar till revisorerna angående förteckning över icke verkställda gynnande beslut enligt Socialtjänstlagen (SOL) per 31 december beslutar att godkänna förvaltningens svar till revisorerna angående förteckning över icke verkställda gynnande beslut enligt Socialtjänstlagen (SOL) per 31 december Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

9 (16) Noh 16 Dnr 2011/94:001 FÖRSLAG PÅ REGLEMENTE OCH UPPDELNING INFÖR KONTAKTVERKSAMHET sunderlag 1.) Förvaltningens förslag på uppdelning inför kontaktverksamhet daterat den 1 mars ) Förvaltningens förslag på reglemente för kontaktverksamhet daterat den 1 mars 2012 Tidigare mandatperiod har s förtroendevalda varit kontaktpolitiker. Kontaktverksamheten skulle vara en länk mellan nämnden och omsorgstagare, anhöriga och organisationer. I maj 2011 tog beslut om att avskaffa kontaktmannaskapet i nuvarande form och att nya arbetsformer för kontaktverksamhet skulle utarbetas innan året var slut. Förvaltningen har upprättat ett förslag på nytt reglemente för kontaktverksamheten samt en uppdelning av nämndens ledamöter på olika områden bestående av olika enheter. Varje område består av 5 ledamöter. Nämndens ordförande ingår i alla grupper. Enligt förslaget på reglemente ska kontaktpersonerna ur nämnden bjudas in till enheternas mötesplatser i de fall där det är möjligt. Aktiviteter ska anordnas en gång per enhet per år per enhet, och samtliga kontaktpersoner i gruppen kan delta vid samtliga enheter. Beredning Au Arbetsutskottet beslutar att föreslå nämnden för omsorg och hälsa att anta förvaltningens förslag på reglemente och uppdelning av ledamöter och ersättare inför kontaktverksamhet. Kontaktverksamheten påbörjas efter den 1 september 2012 och utvärderas hösten 2014.

10 (16) beslutar att anta förvaltningens förslag på reglemente och uppdelning av ledamöter och ersättare inför kontaktverksamhet. Kontaktverksamheten påbörjas efter den 1 september 2012 och utvärderas hösten 2014.

11 (16) Noh 17 Dnr 2012/46:001 VAL NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSAS ARBETSUTSKOTT sunderlag 1.) Begäran om entledigande den 11 januari 2012 Joakim Cardell (aa) har i en skrivelse meddelat att han avslutar sitt uppdrag i. Kommunfullmäktige har vid sitt sammanträde den 29 februari 2012 fattat beslut om entledigande samt utsett en ny ledamot till nämnden. Joakim Cardell (aa) är ordinarie ledamot i nämnden för omsorg och hälsas arbetsutskott. Vid nämndens sammanträde lämnar nämndens ordförande förslag på ny ledamot till nämndens arbetsutskott. beslutar att som ny ledamot i arbetsutskottet utse: Margareta Viridén, Alvesta Alternativet (aa)

12 (16) Noh 18 Dnr 2012/44:047 ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL KOMMUNER FÖR OMVÅRDNADSLYFTET ÅR 2012 sunderlag 1.) Ansökan om bidrag till kommuner för att delta i Omvårdnadslyftet 2.) Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 15 mars 2012 Socialstyrelsen har, enligt beslut från regeringen, i uppdrag att förbereda, administrera och löpande följa upp satsningen Omvårdnadslyftet under åren Omvårdnadslyftet syftar till att stärka den grundläggande kompetensen för undersköterskor och vårdbiträden samt den kompetens som behövs för specialiserade uppgifter. Från och med 2012 finns möjlighet att använda Omvårdnadslyftet för personal som arbetar med specialiserade uppgifter. Det ska vara kurser med relevans för vård och omsorg om äldre, som bedrivs i form av yrkeshögskoleutbildning, gymnasieskolans programfördjupningar eller högskolekurser, och som anordnas genom uppdragsutbildning. Förvaltningens bedömning är att Alvesta Kommun bör fortsätta att delta i utbildningsinsatsen och ansöka om de kronor som finns anslagna för Alvesta Kommun Målsättningen är att satsa på olika utbildningsinsatser som ska öka kompetensen hos personalen inom äldreomsorgen i Alvesta Kommun och därmed en bättre kvalitet till våra omsorgstagare. Ansökan ska tillsammans med justerat protokoll från nämnden vara Socialstyrelsen tillhanda senast den 16 april. beslutar att godkänna ansökan om bidrag till kommuner för att delta i Omvårdnadslyftet.

13 (16) Noh 19 Dnr 2012/67:739 BESLUT OM ATT GE FÖRVALTNINGEN I UPPDRAG ATT FÖRESLÅ ÅTGÄRDER OCH EKONOMISK BERÄKNING FÖR ATT MINSKA ANTALET ICKE VERKSTÄLLDA BESLUT INOM SÄRSKILT BOENDE sunderlag 1.) Förvaltningens tjänsteskrivelse den 19 mars 2012 Sedan våren 2010 har det funnits en obalans mellan beslut om särskilt boende och tillgången på särskilda boendeplatser. Läget har periodvis varit mer än ansträngt. Det har inte funnits möjlighet att verkställa beslut om särskilt boende inom maxtiden tre månader efter fattat beslut. Efter sommaren 2012 tas 11 nya korttidsplatser i drift på det särskilda boende Asken i Grimslöv. Denna utökning är ett välkommet tillskott. Antalet beviljade beslut för särskilda boende följs mycket noga av förvaltningen och vanligtvis är det omsorgstagare som väntat mer än maxtiden på att få sitt beslut verkställt. För förvaltningen medför situationen merkostnader i form av vite, kostnader för utskrivningsklara samt köp av platser i annan kommun. I avvaktan på att ett nytt särskilt boende kan stå klart behöver förvaltningen få mandat och ekonomiska medel för att tillskapa en mer optimal lösning i första hand inom kommunen. beslutar att i avvaktan på att ett nytt särskilt boende är byggt ge förvaltningen i uppdrag att föreslå åtgärder och ekonomisk beräkning för att snarast reducera antalet icke verkställda beslut inom särskilt boende.

14 (16) Noh 20 Dnr 2012/28:000 ORDFÖRANDEN INFORMERAR Ordföranden, Helen Gustavsson, lämnar följande information: Nämndens ordförande och förvaltningschefen har varit med på årsmöte för Pensionärernas hus i Alvesta.

15 (16) Noh 21 Dnr 2012/28:000 FÖRVALTNINGSCHEFEN INFORMERAR Rose-Marie Eriksson, förvaltningschef, lämnar följande information: En heldag inom projektet Stärkta strukturer kommer att arrangeras i Alvesta kommun någon dag under hösten Serviceresor har fått en del kritik, varav de mellan den 5 mars och den 25 maj kommer att, på försök, införa fasta tider för resor från Växjö lasarettet. Kontaktperson för HVB-behandling blir för Alvesta kommun Gerd Andersson och Bo Larsson. Alvesta kommun har nu skrivit under Samverkansöverenskommelse mellan kommuner och landsting i Kronobergs län kring personer med psykisk funktionsnedsättning. Förvaltningen kommer inte att genomföra någon vecka-11 mätning under 2012.

16 (16) Noh 23 Dnr 2012/33:000 REDOVISNING AV DELEGERINGSBESLUT a) Arbetsutskott b) Kommunala Pensionärsrådet c) Individ- och familjeomsorg för vuxna missbrukare enligt socialtjänstlagen, lag om vård av missbrukare i vissa fall d) Äldre- och handikappomsorg enligt socialtjänstlagen, hälso- och sjukvårdslagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, Lex Sarah, Lex Maria e) Delegeringsbeslut, nämndens ordförande f) Delegeringsbeslut, förvaltningschefen beslutar Redovisningen godkänns.

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Förvaltningkontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-04-17 1(1) Nämnden för omsorg och hälsa

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-04-17 1(1) Nämnden för omsorg och hälsa 1(1) Plats och tid: Förvaltningen för omsorg och hälsas kontor, Gärdesvägen Alvesta kl 13.15-16.00 Beslutande Ledamöter Helen Gustavsson (m) Kia Johnsson (m) Margaretha Berggren (c) Roland Axelzon (c)

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Kontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.40 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie Larsson

Läs mer

Peggy Hall, förvaltningssekreterare

Peggy Hall, förvaltningssekreterare Omsorgsnämnden 2014-03-12 1(12) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 12 mars 2041 kl. 13.15 15.30 Ajournering under 17 kl. 14.15 14.30 och mellan 17 och 18 kl. 14.50 15.00. Justerade

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA 2012-11-20 1(1) Plats och tid: Konferensrum, Förvaltningen för omsorg och hälsa, Gärdesvägen, Alvesta kl 13.00-14.30 Beslutande Helen Gustavsson (M) Kia Johnsson (M) Lars Andersson (FP) Margaretha Berggren

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Kontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.20 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie Larsson

Läs mer

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Omsorgsnämnden 2014-02-05 1(17) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 5 februari 2014 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Justerade paragrafer 1-14 Beslutande

Läs mer

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Omsorgsnämnden 2016-05-11 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 11 maj 2016 kl. 13.15 16.50 Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 15, 17-27 ande Mats

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen den 4 februari 2016 kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordf, S Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Hans Karlsson,

Läs mer

Ajournering mellan 57 och 58 kl Anneli Harnegård, verksamhets- och personalstrateg 58 Rose-Marie Eriksson, förvaltningschef 52-65

Ajournering mellan 57 och 58 kl Anneli Harnegård, verksamhets- och personalstrateg 58 Rose-Marie Eriksson, förvaltningschef 52-65 Omsorgsnämnden 2014-12-09 1(2) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 9 december 2014 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 57 och 58 kl. 14.15 14.45 Justerade paragrafer 52-65 ande Helen

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Ajournering mellan 45 och 46 kl

Ajournering mellan 45 och 46 kl Omsorgsnämnden 2014-09-24 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta, 24 september 2014 kl. 13.15 15.35 Ajournering mellan 45 och 46 kl. 14.00 14.15 Justerade paragrafer 40-51 Beslutande Helen

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA 2012-09-11 1(1) Plats och tid: Förvaltningen för omsorg och hälsas kontor, Gärdesvägen Alvesta kl 13.15 15.50 Beslutande Helen Gustavsson (m) Samir Igidov (m) Lars Andersson (fp) Margaretha Berggren (c)

Läs mer

NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG

NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2013-09-10 1(14) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG Plats och tid: Förvaltningen för individ- och familjeomsorg, Parkg. 6, lokal Oden kl. 13.15 15.15 ande Siv Wittengård (m) vice ordf. Allan Hellberg

Läs mer

92 94 direktjustering

92 94 direktjustering 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 2, Alvesta 11 november 2018 kl. 13:15 - Justerade paragrafer 92 94 direktjustering Beslutande Mats Martinsson (S), ordf. Sonia Muhletaler Salsamendi

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Erik Olofsson (s)

Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Erik Olofsson (s) Plats och tid: Förvaltningskontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Samir Igidov (m) ersätter Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13:00-14:00 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Lennart Samuelsson (M) ersätter Linda Strömblad (C) Börje

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-06-01 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 13.15-16.15 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning ärende 1 19.

Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning ärende 1 19. Kallelse / Underrättelse Omsorgsnämnden Utskicksdatum 2017-06-14 Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning ärende 1 19. Tid: Onsdag den 14 juni 2017 kl.

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Margareth Berggren (C) 1-16 Claudia Crowley Sörensson (M) 1-16 Ulf Larsson (L) 1-16 Elisabeth Berggren (AA) 1-16 Helene Nydén (SD) 1-16

Margareth Berggren (C) 1-16 Claudia Crowley Sörensson (M) 1-16 Ulf Larsson (L) 1-16 Elisabeth Berggren (AA) 1-16 Helene Nydén (SD) 1-16 2019-01-23 1(20) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 2, Alvesta 23 januari 2019 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 2 och 3 kl. 13.45 13.50 samt mellan 10 och 11 kl 14.30 14.50 1-16 Justerade

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 37

Socialnämnden 2009-05-12 37 Socialnämnden 2009-05-12 37 Plats och tid Hjernet, 2009-05-12 kl 13.30 13.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen kl 13:00-16:30 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Marcus Eklund (S) ledamot Eivor Hallén (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

kl Ajournering mellan 42 och 43 kl

kl Ajournering mellan 42 och 43 kl Omsorgsnämnden 2016-09-21 1(13) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 21 september 2016 kl. 13.15 16.00 Ajournering mellan 42 och 43 kl. 14.30 14.50 Justerade paragrafer 39-47 Beslutande

Läs mer

Christer Falk, ordf. Patrik Andersson, 1:e vice ordf. Inger Olenius Lars Lagerqvist Camilla Knutsson Staffan Mild. V Eva Ferdeen C Kristina Wahle n

Christer Falk, ordf. Patrik Andersson, 1:e vice ordf. Inger Olenius Lars Lagerqvist Camilla Knutsson Staffan Mild. V Eva Ferdeen C Kristina Wahle n 1 (13) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, lokal sal D, kl. 13:15-14:15 ande S V S S S MP Christer Falk, ordf. Patrik Andersson, 1:e vice ordf. Inger Olenius Lars Lagerqvist Camilla Knutsson Staffan

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2017-02-16 1(16) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson (V) ersätter Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgs- och socialnämnden 2018-01-30 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsesalen, klockan 11:40-11:55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Johansson

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Ajournering för fika mellan 24 och 25 kl

Ajournering för fika mellan 24 och 25 kl 2018-05-02 1(19) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 2, Alvesta 2 maj 2018 kl. 13.15 16.30 Ajournering för fika mellan 24 och 25 kl. 14.50 15.00 Justerade paragrafer 19-35 ande Mats Martinsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-02-23 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-04-04 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 14.00-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 10 mars kl 14.00-14.50 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 13.45 15.05 Ajournering: kl. 14.35 14.45 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Pernilla Ekelund (FP) tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50

Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50 2015-02-23 1(18) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-02-23 kl. 13:15 17:30 Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50 Justerade paragrafer 19 33 Beslutande Sebastian Ohlsson (S), ordförande

Läs mer

Leif Johansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson

Leif Johansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset, tisdag den 5 december 2017 kl 08:30-11:30 Ajournering av sammanträdet mellan kl.09:20-09:40 i 335 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande May-Brith

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 70 Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer