NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA"

Transkript

1 Plats och tid: Kontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie Larsson (s) 1:e vice ordförande Erik Olofsson (s) Sonja Muhletaler-Salsamendi (s) Gunnel Nordahl (s) Margaretha Berggren (c) 14 16, Roland Axelzon (c) Joakim Cardell (aa) Margareta Viridén (aa) Britt Karlsson (aa) Övriga deltagare Samir Igidov (m) Lars-Eik Eriksson (c) Stefan Johansson, MAS 14 Tommy Johansson, ekonom 15-16, 20 Pontus Juhlin, personalstrateg 17 Rose-Marie Eriksson, förvaltninschef Marianne Stark, utredare/ekonom Justering tid och plats kontoret för omsorg och hälsa Sekreterare Ordförande Justerare Marianne Stark Helen Gustavsson Mia Gällring Anslaget under tiden ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Förvaringsplats Underskrift kontoret för omsorg och hälsa Marianne Stark Utdragsbestyrkande

2 2(14) NOH 14 Dnr... LAGSTIFTNING HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSLAGEN (HSL) Stefan Johansson redogör över gällande lagstiftning HSL och om sitt uppdrag som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS). Hälso- och sjukvårdslagen reglerar att kommunen ska erbjuda en god hälso- och sjukvård åt dem som bor i ordinärt boende, i särskilda boendeformer för äldre och boende för personer med fysiska, psykiska skäl som möter svårigheter i sin livsföring samt för dem som deltar i dagverksamheter som kommunen inrättat. I kommunens hälso- och sjukvård ingår hemsjukvård, rehabilitering, habilitering och hjälpmedel. Enligt Hälso- och sjukvårdslagen skall personal som arbetar med hälso- och sjukvård ha den kompetens som behövs för att en god och säker vård skall kunna ges. Medicinskt ansvarig sjuksköterska ska bevaka att hälso- och sjukvårdspersonal har den kompetens som krävs och att de får den utbildning och fortbildning som behövs för arbetet. MAS har ett övergripande granskningsansvar för vårdens säkerhet och kvalitet samt utreder synpunkter, klagomål och allvarliga skador, sjukdomar och tillbud. Detta innebär att ansvara för rutiner, delegeringar och Lex Maria anmälningar.

3 3(14) NOH 15 Dnr 2010/130:001, 3 VERKSAMHETSPLAN Förvaltningschef Rose-Marie Eriksson informerar om gällande verksamhetsplan. Syftet med verksamhetsplanen är att utveckla och att förbättra verksamheten samt att skapa långsiktighet i planeringen. Verksamhetsplanen innehåller bland annat en vision, verksamhetsidé och grundvärdering. Planen beskriver nämndens verksamhetsmål insatser inom socialtjänsten ska vara av likvärdig kvalitet och dess ambitionsnivåer. Verksamhetsplanen är ett av nämndens styrdokument. Ett annat styrdokument är nämndens internbudget. Verksamhetsplanen visar riktlinjer och mål medan internbudgeten bestämmer inom vilka ekonomiska ramar verksamheten ska genomföras.

4 4(14) NOH 16 Dnr 2010/131:041, 3 MÅL OCH BUDGET INTERNBUDGET Ekonom Tommy Johansson redogör för nämndens internbudget Nämnden har en nettobudget på mkr Äldreomsorgen har tilldelats 193 mkr och omsorgen om personer med funktionsnedsättning (inkl missbruk vuxna) 58.9 mkr. Nämnden har avsatt en buffert på 2 mkr. Resterande medel är tilldelad nämnd och administration. År 2010 reducerades nämndens ram med 3 mkr och enligt planerna från och med 2012 finns ytterligare reducering med 1 mkr. Tommy Johansson informerar vidare om att det blir allt svårare för verksamheten att utföra sitt uppdrag inom befintlig ram. Bland annat har under flera år ingen kompensation erhållits för kostnadsökningar utöver löneavtal. Detta medför i praktiken ett dolt besparingsbeting. Marianne Stark, utredare/ekonom, redogör för kommunfullmäktiges verksamhetsmål Alvesta kommun ska vara attraktiv och att nämnden fått i uppdrag att verka för en god social omsorg och vård. Kommunfullmäktige har beslutat att nämnden ska verka för en bibehållen ambitionsnivå. Vidare informeras även kring nämndens internkontrollplan Förvaltningschef Rose-Marie Eriksson informerar nämnden om det följebrev som följde med internbudgeten till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. FöIjebrevet skrevs på uppdrag av arbetsutskottet. I följebrevet poängterades att förvaltningen är i behov av en förstärkt budget.

5 5(14) NOH 17 Dnr INVESTORS IN PEOPLE (IIP) Personalstrateg Pontus Juhlin informerar om att förvaltningen är certifierad enligt kvalitetsstandarden Investors In People. IIP är en internationell standard för att förbättra organisationens resultat genom att utveckla medarbetarna. IIP bidrar till att skapa ett ledarskap som uppmuntrar medarbetarna till ständigt lärande och utveckling, så att det blir en naturlig och integrerad del av verksamheten. Många modeller är inriktade på frågor kring hur man gör. IIP är inriktat på att man gör det man säger att man ska göra. IIP är ett instrument för kontinuerlig utveckling och utvärdering. Standarden utgörs av 3 principer, 10 indikatorer och 39 bevis. Planering, genomförande och utvärdering är de tre principerna, Indikatorerna beskriver vad som ska åstadkommas och bevisen vad som ska uppvisas.

6 6(14) NOH 18 Dnr 2011/1:000 ORDFÖRANDEN INFORMERAR Ordföranden, Helen Gustavsson, lämnar information om dialogdag den 3 mars som kommunstyrelsen bjudit in till.

7 7(14) NOH 19 Dnr 2011/1:001 FÖRVALTNINGSCHEFEN INFORMERAR Förvaltningschef, Rose-Marie Eriksson lämnar följande information: Tillsättningen av enhetschef för Torsgården och enhetschef för missbruk/psykiatri är nu klar. Planerad användning av nämndens ackumulerade överskott från 2009 och Aktuell statistik över behov av korttidsplatser och behov av särskilda boendeplatser. Revisionen genomför en granskning över meningsfull vardag, aktiviteter och socialt innehåll inom äldreomsorgen. Revisionen utförs på Högåsen och dess hemtjänstområde.

8 8(14) NOH 20 Dnr 2011/17:049 ÅRSREDOVISNING 2010 Handlingar i ärendet Nämndsberättelse, upprättad av utredare/ekonom Marianne Stark. Resultatet för 2010 visar på en positiv avvikelse mot driftbudget med preliminärt 3,6 mkr och en negativ avvikelse mot investeringsbudget med 0,2 mkr. Beredning au Arbetsutskottet beslutar föreslå nämnden för omsorg och hälsa Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna. Nämnden har arbetat för att främja god ekonomisk hushållning både ur ekonomiskt och verksamhetsmässigt perspektiv. För 2010 redovisas en positiv avvikelse mot driftbudget på preliminärt 3,6 mkr. Överskottet begärs härmed överförd till Nämnden begär att ackumulerat överskott från 2009 (0,8 mkr) och 2010 (preliminärt 3,6 mkr) får användas dels till finansiering av planerad kompetensutveckling inklusive validering till undersköterskor och dels som en buffert. Ekonom Tommy Johansson redogör på nämnden för bokslut Ordförande Helen Gustavsson föreslår nämnden besluta Hela förvaltningen arbetar med att medvetengöra god ekonomisk hushållning både ur ekonomiskt och verksamhetsmässigt perspektiv. Det hårda arbetet speglas i 2010 års resultat. Nämnden anser att det är viktigt att förvaltningen får fortsätta sitt arbete på samma sätt, för att möta det kommande rekryteringsbehovet. Därför begär nämnden att det ackumulerade överskottet 2009 (0.8 mkr) och 2010 års (3.5 mkr) överskott överförs till 2011 och får användas till: Påbörjad kompetensutveckling gällande validering till undersköterskor (AllboLärcenter) fortsättning

9 9(14) fortsättning NOH 20 Vikariekostnader för pågående ESF-projekt Ökade kostnader för medicinskt färdigbehandlade i väntan på beslut om utbyggnation av korttidsplatser Kostnadsökningar som ej kompenserats såsom el, kost och hyror Buffert Beslut beslutar Hela förvaltningen arbetar med att medvetengöra god ekonomisk hushållning både ur ekonomiskt och verksamhetsmässigt perspektiv. Det hårda arbetet speglas i 2010 års resultat. Nämnden anser att det är viktigt att förvaltningen får fortsätta sitt arbete på samma sätt, för att möta det kommande rekryteringsbehovet. Därför begär nämnden att det ackumulerade överskottet 2009 (0.8 mkr) och 2010 års (3.5 mkr) överskott överförs till 2011 och får användas till: Påbörjad kompetensutveckling gällande validering till undersköterskor (AllboLärcenter) Vikariekostnader för pågående ESF-projekt Ökade kostnader för medicinskt färdigbehandlade i väntan på beslut om utbyggnation av korttidsplatser Kostnadsökningar som ej kompenserats såsom el, kost och hyror Buffert

10 10(14) NOH 21 Dnr 2010/ BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE FÖR VUXNA, LSS 9 KAP 9 Med anledning av behovet av ytterligare lägenheter inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning har ett flertal anhörigträffar genomförts. Anhöriga/godemän har framfört att de vill att boendet ska ligga centralt i Alvesta tätort. AllboHus representant har därefter tagit fram förslag på lämpliga platser som redovisas. Strax innan sommaren hålls en anhörigträff där det framkommer att närvarande anhöriga är positiva till Allbohus förslag till ett sådant boende på Rådmannen, om det kan ske på ett bra och värdigt sätt. På träffen bestäms att samtliga ska fundera på hur de ställer sig till det föreslagna alternativet och att förvaltningen ska kontakta de berörda som ej är närvarade på anhörigträffen. Samtliga får till augustimånad på sig att fundera på förslagen som därefter kommer att diskuteras i nämnden. Förvaltningen får under sommaren information om att en lägenhet är ledig på Rådmannen. Initiativ tas ihop med AllboHus till en träff med lägenhetsinnehavare den 2 september. En lägenhetsinnehavare har dessutom beslut om särskilt boende, vilket inom kort medför ytterligare en ledig lägenhet. Syftet med träffen är att undersöka och sondera intresset om möjlighet finns att frigöra ytterligare lägenheter. Inbjudan till mötet gäller en öppen diskussion. Representant från AllboHus informerade arbetsutskottet Arbetsutskottet poängterar att vid förfrågan om vilket intresse som finns för att flytta måste det tydligt framgå att det är helt frivilligt och att ingen på något sätt ska känna sig tvingad samt att inga beslut är fattade av nämnden om var boendet ska placeras. fortsättning

11 11(14) fortsättning NOH 21 beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att hyra de två lediga lägenheterna på Rådmannen och erbjuder dessa åt de två omsorgstagare som har beslut om bostad enligt LSS. Förvaltningen ges även i uppdrag att arbeta vidare för att successivt lösa det framtida behovet av LSS-boende. Förvaltningen arbetar vidare med uppdraget. Under hösten blir ytterligare en lägenhet tillgänglig på Rådmannen. I december hålls en anhörigträff där förvaltningschefen Rose-Marie Eriksson presenterar förslag på LSS-boende, dels på Rådmannen och dels på Riksdagsmannen. Anhöriga får betänketid till 7:e januari. Anita Skarp utsedd enhetschef för det nya boendet kontaktar samtliga berörda som är positiva till Rådmannen. Några framför att de kan tänka sig låta deras ungdomar flytta in först när boendet är fullt utbyggt. Förvaltningschefen Rose-Marie Eriksson föreslår nämnden att inrätta bostad med särskild service för vuxna i form av servicebostad på Rådmannen. Antalet lägenheter utökas successivt. Förvaltningen har fått 4 mkr förskotterat i driftbudgeten för inrättandet av boendet. Ytterligare 2 mkr finns avsatta på finansförvaltningen om behov föreligger. Från mars 2011 tecknar förvaltningen blockförhyrningskontrakt för de tre lediga lägenheterna. Beredning au Arbetsutskottet föreslår nämnden för omsorg och hälsa besluta inrätta bostad med särskild service för vuxna i form av servicebostad på Rådmannen enligt LSS kap 9 9. Antalet lägenheter utökas successivt. Beslut beslutar inrätta bostad med särskild service för vuxna i form av servicebostad på Rådmannen enligt LSS kap 9 9. Antalet lägenheter utökas successivt.

12 12(14) NOH 22 Dnr 2011/32:001, 1 DISKUSSIONS- OCH ARBETSDAG NÄMNDEN Ordförande Helen Gustavsson föreslår att nämnden den 6 april har en heldags diskussions- och arbetsdag med tema verksamhetsplan Beslut beslutar att nämnden den 6 april har en heldags diskussions- och arbetsdag med tema verksamhetsplan

13 13(14) NOH 23 Dnr 2011/10:002, 3 REDOVISNING AV DELEGERINGSBESLUT a) Arbetsutskottet b) Individ- och familjeomsorg för vuxna missbrukare enligt socialtjänstlagen, lag om vård av missbrukare i vissa fall c) Äldre- och handikappomsorg enligt socialtjänstlagen, hälso- och sjukvärdslagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, Lex Sarah, Lex Maria d) Personalärenden e) Delegeringsbeslut nämndens ordförande f) Delegeringsbeslut förvaltningschefen Beslut beslutar Redovisningen godkänns.

14 14(14) NOH 24 Dnr 2011/2:000, 3 MEDDELANDE Meddelas och läggs till handlingarna. a) Redovisning av beslut om särskilt boende som inte är verkställt b) Protokoll VoB Kronoberg, c) Öhrlings PWC, projektplan över revision kring Äldreomsorg - meningsfull vardag, aktiviteter och socialt innehåll. Dnr 2011/20:730

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Förvaltningkontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA 2012-11-20 1(1) Plats och tid: Konferensrum, Förvaltningen för omsorg och hälsa, Gärdesvägen, Alvesta kl 13.00-14.30 Beslutande Helen Gustavsson (M) Kia Johnsson (M) Lars Andersson (FP) Margaretha Berggren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-04-17 1(1) Nämnden för omsorg och hälsa

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-04-17 1(1) Nämnden för omsorg och hälsa 1(1) Plats och tid: Förvaltningen för omsorg och hälsas kontor, Gärdesvägen Alvesta kl 13.15-16.00 Beslutande Ledamöter Helen Gustavsson (m) Kia Johnsson (m) Margaretha Berggren (c) Roland Axelzon (c)

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Kontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.20 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie Larsson

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA 2012-03-20 1(1) Plats och tid: Samlingssalen Högåsens äldreboende, Aringssåsvägen 11, Alvesta kl 15.00 16.40 ande Helen Gustavsson (m) Kia Johnsson (m) Lena Nikolausson (kd) Lars Andersson (fp) Margaretha

Läs mer

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Omsorgsnämnden 2014-02-05 1(17) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 5 februari 2014 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Justerade paragrafer 1-14 Beslutande

Läs mer

Peggy Hall, förvaltningssekreterare

Peggy Hall, förvaltningssekreterare Omsorgsnämnden 2014-03-12 1(12) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 12 mars 2041 kl. 13.15 15.30 Ajournering under 17 kl. 14.15 14.30 och mellan 17 och 18 kl. 14.50 15.00. Justerade

Läs mer

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Omsorgsnämnden 2015-01-21 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 25 februari 2015 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Justerade paragrafer 13-22 ande Mats

Läs mer

92 94 direktjustering

92 94 direktjustering 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 2, Alvesta 11 november 2018 kl. 13:15 - Justerade paragrafer 92 94 direktjustering Beslutande Mats Martinsson (S), ordf. Sonia Muhletaler Salsamendi

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Erik Olofsson (s)

Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Erik Olofsson (s) Plats och tid: Förvaltningskontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Samir Igidov (m) ersätter Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd)

Läs mer

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde Verksamhetsplan2009-2011 för Bryggarens hemtjänstområde Reviderad 20110104 Till grund för enhetens verksamhet är Förvaltningen för omsorg och hälsas verksamhetsplan 2009-2011 Vision Vi är till för att

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA 2011-11-01 1(25) Plats och tid: Förvaltningskontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.30 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Johnsson (m) Lena Nikolausson (kd) Lars

Läs mer

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Omsorgsnämnden 2016-05-11 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 11 maj 2016 kl. 13.15 16.50 Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 15, 17-27 ande Mats

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

16.40 Ajournering mellan 57 och 58 kl och 58 justerades direkt, se separat framsida.

16.40 Ajournering mellan 57 och 58 kl och 58 justerades direkt, se separat framsida. Omsorgsnämnden 2017-11-15 1(21) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 15 november 2017 kl. 13.15 16.40 Ajournering mellan 57 och 58 kl. 14.55 15.10 Justerade paragrafer 53 70 57 och

Läs mer

Ajournering mellan 57 och 58 kl Anneli Harnegård, verksamhets- och personalstrateg 58 Rose-Marie Eriksson, förvaltningschef 52-65

Ajournering mellan 57 och 58 kl Anneli Harnegård, verksamhets- och personalstrateg 58 Rose-Marie Eriksson, förvaltningschef 52-65 Omsorgsnämnden 2014-12-09 1(2) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 9 december 2014 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 57 och 58 kl. 14.15 14.45 Justerade paragrafer 52-65 ande Helen

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30 11:45 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Ajournering mellan 45 och 46 kl

Ajournering mellan 45 och 46 kl Omsorgsnämnden 2014-09-24 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta, 24 september 2014 kl. 13.15 15.35 Ajournering mellan 45 och 46 kl. 14.00 14.15 Justerade paragrafer 40-51 Beslutande Helen

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA 2012-09-11 1(1) Plats och tid: Förvaltningen för omsorg och hälsas kontor, Gärdesvägen Alvesta kl 13.15 15.50 Beslutande Helen Gustavsson (m) Samir Igidov (m) Lars Andersson (fp) Margaretha Berggren (c)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Ajournering mellan 4 och 5 kl

Ajournering mellan 4 och 5 kl Omsorgsnämnden 2017-02-28 1(19) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 februari 2017 kl. 13.15 16.30 Ajournering mellan 4 och 5 kl. 14.50 15.05 Justerade paragrafer 1-14 ande Mats

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Ann-Christin Jarl Iréne Alm. Socialkontoret 2006-03-01

Ann-Christin Jarl Iréne Alm. Socialkontoret 2006-03-01 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00 12.10 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande 09.00 12.05 Lars Ottosson (s), ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-06-10

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-06-10 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée Solstad (S) Gerd Johansson

Läs mer

Vislanda den 25 februari 2019 kl Ajournering mellan 7 och 8 kl

Vislanda den 25 februari 2019 kl Ajournering mellan 7 och 8 kl 1(14) Plats och tid Äldreboendet Björkliden, konferensrummet Storstugan, Sockenvägen 15, Vislanda den 25 februari 2019 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 7 och 8 kl. 14.50 15.10 Justerade paragrafer 1

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Plats och tid F.d. Folkets Hus lokal, Garvaren klockan 13.15-17.05 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) 13.15-16.00 Margareta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Bysjön, kommunhuset kl. 08:30 11:15 Beslutande Ledamöter Kenneth Axelsson, (M), Ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M)

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

Förvaltningen för OMSORG och HÄLSA

Förvaltningen för OMSORG och HÄLSA Verksamhetsplan 2012-2014 Förvaltningen för OMSORG och HÄLSA Antagen av nämnden 2011-11-01 68 Innehållsförteckning Vision... 3 Verksamhetsidé... 3 Grundvärdering... 3 Beskrivning av uppdraget... 3 Behovsutveckling...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2017-02-16 1(16) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson (V) ersätter Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

Ajournering mellan 76 och 77 kl

Ajournering mellan 76 och 77 kl Omsorgsnämnden 2017-12-14 1(22) Plats och tid Högåsen, Gemlavägen 1, Alvesta, 14 december 2017 kl. 13.15 16.20 Ajournering mellan 76 och 77 kl. 14.50 15.05 Justerade paragrafer 71-89 ande Mats Martinsson

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl ÖL Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.30 arina Albertsson (S), ordförande Britta Sohlin (M), vice ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Margareth Berggren (C) 1-16 Claudia Crowley Sörensson (M) 1-16 Ulf Larsson (L) 1-16 Elisabeth Berggren (AA) 1-16 Helene Nydén (SD) 1-16

Margareth Berggren (C) 1-16 Claudia Crowley Sörensson (M) 1-16 Ulf Larsson (L) 1-16 Elisabeth Berggren (AA) 1-16 Helene Nydén (SD) 1-16 2019-01-23 1(20) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 2, Alvesta 23 januari 2019 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 2 och 3 kl. 13.45 13.50 samt mellan 10 och 11 kl 14.30 14.50 1-16 Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30-11.00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50

Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50 2015-02-23 1(18) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-02-23 kl. 13:15 17:30 Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50 Justerade paragrafer 19 33 Beslutande Sebastian Ohlsson (S), ordförande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv)

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 10.00 14.50 Ajournering: 12.00 13.00 Beslutande ledamöter: Kerstin Hellgren Tobiasson (s), ordf Jan Sjöberg (s), vice ordf Eva Näslund (s)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9)

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 september kl. 9.00 14.45 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan 1(6) Plats och tid Styrhytten, tisdagen den, klockan 8.15-12.00 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, C, ordförande Elisabeth Svensson, M, 1:e vice ordförande Annika Hansson, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG

NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2013-09-10 1(14) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG Plats och tid: Förvaltningen för individ- och familjeomsorg, Parkg. 6, lokal Oden kl. 13.15 15.15 ande Siv Wittengård (m) vice ordf. Allan Hellberg

Läs mer

Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning ärende 1 19.

Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning ärende 1 19. Kallelse / Underrättelse Omsorgsnämnden Utskicksdatum 2017-06-14 Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning ärende 1 19. Tid: Onsdag den 14 juni 2017 kl.

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

kl Ajournering mellan 41 och 42 kl

kl Ajournering mellan 41 och 42 kl Nämnden för individ- och familjeomsorg 2016-09-26 1(13) Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningens lokaler, Hagavägen 3, Alvesta 26 september 2016 kl. 13.15 16.00 Ajournering mellan 41 och 42 kl. 14.30 15.00

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-02-26 Socialnämnden Plats och tid Bielkemässen, 2014-02-26, klockan 16:30 Beslutande Sven-Håkan Trygg (S) Jan Engman (C) Gunnel Kask (S) Göran Andersson (M) Lars Malmberg (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Ajournering mellan 7 och 8 kl. 11:10 11: Paragraferna behandlades i följande ordning: 1, 3-8, 2, 9-11.

Ajournering mellan 7 och 8 kl. 11:10 11: Paragraferna behandlades i följande ordning: 1, 3-8, 2, 9-11. Nämnden för individ- och familjeomsorg 2018-01-09 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 6 Alvesta 9 januari 2018 kl. 10:00 11:45 Ajournering mellan 7 och 8 kl. 11:10 11:30 Justerade paragrafer

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) OBS: WEBB-VERSION Plats och tid IFOs sammanträdeslokal, torsdagen den 12 maj 2016 kl 08.30-16.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S),

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07 Datum: Måndagen den 7 mars Tid: 15.30 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 mars Paragrafer: 14-25 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Marianne Sandin Bäckestrand

Marianne Sandin Bäckestrand Socialnämnden 2005-08-30 1 (11) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 15.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Anita Johannesson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer