Suomi.fi-tjänsternas utveckling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Suomi.fi-tjänsternas utveckling"

Transkript

1 Suomi.fi-tjänsternas utveckling Vägkarta Uppdaterad

2 Vidareutvecklingen av Suomi.fi-tjänsterna Suomi.fi-tjänsterna utvecklas i ett projekt för fortsatt utveckling (SuoJa). I alla tjänsterna publiceras produktionsuppdateringar med 2 9 veckors mellanrum, beroende på tjänsten. I presentationen ingår de viktigaste nya egenskaperna som ska utvecklas och deras beräknade lansering för produktionsanvändning. Vägkartan kompletteras i takt med att arbetet och definitionerna framskrider, i synnerhet i fråga om egenskaper som ligger längre in i framtiden. När utvecklingsarbetet kommer i gång uppdateras vägkartan en gång i månaden. Egenskaperna kan tas i bruk redan före produktionslanseringen för kundtestningens del. Du kan ta Suomi.fi-tjänsterna i bruk: Genom att kontakta suomi.fi-asiakaspalvelu@vrk.fi. Mer information om Suomi.fi-tjänsterna:

3 Sammanfattning av de viktigaste uppgifterna Tjänst Egenskap I bruk uppskattningsvis Fullmakter Fullmakter Från och med upphör den separata KATSO-identifieringstjänsten för företag och samfund att fungera. Användarna loggar in i alla offentliga tjänster som personer och tjänster kontrollerar användarnas representationsrättigheter i Tjänsten Fullmakter. I tjänsten Fullmakter produceras funktioner som gör det möjligt för organisationer att skapa elektroniska fullmakter för sina kunder. Egenskapen hör ihop med att ersätta KATSO och efter lagreformen möjliggör den också skapande av elektroniska fullmakter för personer som hanterar ärenden över disken. Man kan övergå till att använda Fullmakter omedelbart. En del av de egenskaper som behövs för att ersätta KATSO färdigställs stegvis under Under övergångsperioden kan såväl KATSO-identifiering som identifiering av person och fullmakter användas parallellt i tjänsten. Tjänstemannens användargränssnitt för ersättande av KATSO (april 2019). Tjänstemannens användargränssnitt för hantering av ärenden över disken (december 2019). Identifiering Identifiering av EU-medborgare i e-tjänster och identifiering av medborgare i andra än EU-länder i e-tjänster. EU-medborgare (eidas) så småningom under 2019 ett land i taget. Identifiering av andra än EU-medborgare (september 2019). Suomi.fi Utveckling av informationstjänsten för valfrihet i fråga om social- och hälsovårdstjänster. Medborgarna kan jämföra serviceproducenter och deras tjänster i nättjänsten och välja en social- och hälsocentral samt spara sitt val i tjänsten Kanta.fi. Servicedatalagret Automatisk övervakning av innehållets kvalitet och automatiserat stöd för slutanvändarnas innehållsproduktion. Version 1 (december 2018). Servicedatalagret Integrering av kvalitetsdata ur tillgängliga källor (i synnerhet social- och hälsovårdstjänster). Stegvis i takt med versionerna. Version 1 (mars 2019). Ytterligare egenskaper i produktionslanseringar varannan vecka. Meddelanden Tjänsten i sin helhet i bruk (distribution av meddelanden även till utskrift och postning). December Meddelanden Meddelanden Tjänsten Meddelanden för mikroföretag (företag där firmatecknaren tar emot myndighetsposten), täcker 93,5 procent av alla finländska företag. Meddelanden till små företag (firmatecknaren skapar elektroniska fullmakter för att ta emot meddelanden till andra anställda vid företaget). Meddelanden Ta emot meddelanden i någon annans ställe. Mars Meddelanden Förnyelse av hela den övergripande arkitekturen i Meddelanden (interna och externa gränssnitt och omarbetning av dokumenthanteringen). December Mobilversion april April Mobilversion augusti December Informationsleden REST-stöd. Juni 2019.

4 Suomi.fi-fullmakter Möjliggörare av e-tjänster i en persons eller ett företags ställe. Med Suomi.fi-fullmakter är det möjligt att tillförlitligt verifiera en persons eller ett företags behörigheter, fullmakter och rättigheter att uträtta ärenden elektroniskt för en annan person eller ett företag som personen företräder oberoende av tid och ort. Både offentliga och privata organisationer kan använda tjänsten avgiftsfritt.

5 Fullmakter de viktigaste utvecklingsobjekten Fullmakter (+ identifikation) ersätter KATSO-identifiering före slutet av Mycket utvecklingsarbete återstår Alla tjänster som använder KATSO-identifiering ska också överföras till Fullmakter (nästan 100 ibruktaganden). Basregistren (PRD/föreningar och stiftelser samt magistraternas/intressebevakningens uppgifter i maskinläsbar form). Stora ibruktagningar (MinSkatt, Inkomstregistret i början av 2019). Beroende även av utlänningars anskaffning av identifieringstjänsten (i synnerhet användare utanför EU). Hantering av ärenden över disken öppnas när KaPA-lagen har uppdaterats (möjligt att hantera ärenden elektroniskt även för personer som inte själva sköter ärenden digitalt). Tjänsten Fullmakter har prioritetsnivå 1 i utvecklingsarbetet inom SuoJa-projektet. Funktionssäkerhet och hantering av störningar.

6 Suomi.fi-fullmakter: oktober december 2018 Avgränsningsidentifierare för fullmakter Avgränsningsidentifieraren möjliggör begränsning av fullmakten i tjänsten exempelvis till en underorganisation eller en viss kund. Identifieraren ska definieras av den organisation som använder den, det vill säga den skapas inte allmänt för alla tjänster. Publicerad Ibruktagande Hantering av ärenden i en annan persons eller ett företags ställe tas i produktionsanvändning i tjänsten MinSkatt. Publicerad Q4/2018 Tjänster som planeras Tjänstemannens användargränssnitt för skapande och hantering av fullmakter i kundens ställe (exempelvis skapande av fullmakter för en organisation inom den offentliga förvaltningen eller ett ombud för ett utländskt företag). Samtidigt planeras också användargränssnitt där tjänstemannen kan skapa fullmakter för kunder som besöker ett serviceställe.

7 Suomi.fi-fullmakter: januari mars 2019 Ibruktagande Fullmakter i produktionsanvändning i skattemyndighetens Inkomstregister. Publicerad. Förbättringar av användbarheten i användargränssnitten för kunderna Skapandet och hanteringen av fullmakter i Suomi.fi-nättjänsten underlättas genom att förbättra användarbarheten i funktionen för skapande och hantering av fullmakter. Det här underlättar användningen i synnerhet för revisionsbyråernas kunder. I bruk uppskattningsvis: mars Rapporter över fullmakterna tillgängliga via palveluhallinta.suomi.fi. I bruk uppskattningsvis: mars Självbetjäning för organisationer i fråga om fullmakter på palveluhallinta.suomi.fi Ibruktagande av fullmakter, statistik och hantering som del av serviceadministrationens webbplats. I bruk uppskattningsvis: mars Q1/2019 Tjänster som planeras Tjänstemannens användargränssnitt testas för användbarhet och finslipas för produktion. Bläddring bland fullmaktskoder Till Suomi.fi-nättjänsten läggs en funktion där medborgare kan granska och bläddra bland fullmaktskoderna, sås att medborgarna förstår för vilka tjänster det redan nu är möjligt att skapa elektroniska fullmakter och vad de innebär. I bruk uppskattningsvis: mars Företagens begäran om fullmakter och beviljanden skickas till företagets Meddelanden. I bruk uppskattningsvis: mars Möjlighet för medborgarna att bläddra bland avgränsningsidentifierarna och deras beskrivningar i Suomi.fi-nättjänsten. I bruk uppskattningsvis: mars Beroende Egenskapen kräver att funktionen Meddelanden är klar och har tagits i bruk av organisationerna (avsändarna).

8 Suomi.fi-fullmakter: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Fullmakt med flera fullmaktsgivare Det är möjligt att skapa fullmakter i situationer där det behövs fullmakt av flera vårdnadshavare för ett minderårigt barn. Intressebevakarroller i hantering av ärenden i en persons ställe Fullmakter kopplas till magistraternas register över förmynderskapsärenden, där intressebevakarrollerna kodas enligt ämne. Det här möjliggör hantering av ärenden som företrädare för den person vars intressen bevakas. I bruk uppskattningsvis: april I bruk uppskattningsvis: juni Q2/2019 Tjänstemannens användargränssnitt (version 1) Möjlighet att skapa fullmakter för organisationer inom den offentliga förvaltningen och ombud för utländska företag. I bruk uppskattningsvis: april 2019.

9 Suomi.fi-fullmakter: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Föreningsregistret Tjänsten Fullmakter kopplar PRS:s nya föreningsregister till basregistren. Det här möjliggör för personer att sköta ärenden i föreningars ställe i e- tjänsterna. I bruk uppskattningsvis: augusti Q3/2019

10 Suomi.fi-fullmakter: oktober november 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Beroende Förutsätter att utlänningar konkurrensutsätter och anskaffar identifieringstjänsten. Inkluderar därför också risker i fråga om tidtabellen. eidas-användares och andra utlänningars fullmakter En eidas-identifierad användares eller annan utländsk användares möjlighet att skapa och hantera fullmakter. I bruk uppskattningsvis: december KATSO-identifieringen för företag och samfund upphör att fungera Från och med ska en medborgare alltid identifiera sig i den offentliga förvaltningens e-tjänster med sina egna verktyg för stark autentisering. Tjänsten Fullmakter producerar information om vilka företag och samfund eller andra personer en medborgare kan företräda i e- tjänsterna. Q4/2019 Skapande av fullmakter vid hantering av ärenden över disken Möjlighet för en tjänsteman att skapa fullmakter för kunder i en organisation som använder Fullmakter. Det här möjliggör skapandet av fullmakter även för person som inte själva sköter ärenden digitalt. I bruk uppskattningsvis: december Beroende Egenskapen förutsätter först en ändring av lagen om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e- tjänster (571/2016). Fullmakternas händelseuppgifter (loggar) blir tillgängliga för medborgare i Suomi.fi-nättjänsten. I bruk uppskattningsvis: oktober 2019.

11 Suomi.fi-identifikation Engångsinloggning i alla offentliga tjänster Suomi.fi-identifikation möjliggör datasäker elektronisk identifiering av finska medborgare och EU-medborgare i Ärendetjänster med hjälp av olika identifieringsverktyg, såsom bankkoder och mobilcertifikat. Endast organisationer inom den offentliga förvaltningen kan använda tjänsten.

12 Identifikation de viktigaste utvecklingsobjekten Uppfyllande av kraven enligt eidas (möjliggöra identifiering av EU-medborgare i finländska e-tjänster). Utveckling av funktionssäkerheten och hanteringen av störningar, beredskap inför överbelastningsattacker. Kritisk tjänst med tanke på det digitala samhället. Utländska användares (utanför EU) anskaffning av identifieringstjänsten, utveckling och integrering i Suomi.fi-identifikationen (viktigt med tanke på tidtabellen för ersättandet av KATSO). Utveckling av de tekniska gränssnitten (Tupas > OpenID-connect, dl. september 2019). Mer omfattande utredning av autentiseringslösningarna pågår (ingår inte i SuoJaprojektet, men har i praktiken ändå samband med utlänningars anskaffning av identifieringstjänsten, för att säkerställa att lösningarna är kompatibla på kort och lång sikt).

13 Suomi.fi-identifikation: oktober december 2018 Ny certifikathierarki I identifieringstjänsten införs stöd för en ny certifikathierarki. Detta är nödvändigt för att det fortfarande ska vara möjligt att identifiera sig i tjänsterna med de nya tjänste- och identitetskorten. Publicerad Q4/2018 Ny leverantör av den mobila identifieringstjänsten (Telia). Publicerad

14 Suomi.fi-identifikation: januari mars 2019 Ibruktagande eidas-identifikationen införs när ett annat EU-lands första notifierade identifieringsverktyg är i bruk. I bruk uppskattningsvis: februari Q1/2019 Identifieringens prestanda förbättras med hjälp av utveckling av appen och ändringar av infrastrukturen. I bruk uppskattningsvis: januari Automatisering av identifieringstjänstens metadata När en kund tar i bruk identifieringstjänsten på palveluhallinta.suomi.fi automatiseras hanteringen av metadata. Detta gör processen för att ta i bruk tjänsten snabbare och underlättar också processen för användare som administrerar flera tjänster. I bruk uppskattningsvis: februari 2019.

15 Suomi.fi-identifikation: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Beroende Möjligheten att införa identifiering av andra EU-länders medborgare beror på när de övriga EU-länderna notifierar att deras identifieringsverktyg är kompatibla med eidas och när de godkänns för användning. Tidtabellen beror alltså inte endast på tidtabellen för BRC:s utveckling. Flera länders eidas-identifiering i produktion Stöd för flera EU-länders medborgares identifieringsverktyg i de finländska e- tjänsterna. Till en början troligtvis Estland, Italien, Tyskland. Arbetet fortsätter under hela året för nya länders del. I bruk uppskattningsvis: juni Q2/2019 Identifikationens händelseuppgifter (loggar) blir tillgängliga för medborgare i Suomi.fi-nättjänsten. I bruk uppskattningsvis: juni OpenID-connect ersätter Tupasgränssnitten OpenID-gränssnitten som utvecklas för att ersätta de befintliga Tupasgränssnitten färdiga till förmedlingstjänsterna. I bruk uppskattningsvis: juni 2019.

16 Suomi.fi-identifikation: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Q3/2019 Identifiering av utlänningar Beroende Förutsätter att utlänningar konkurrensutsätter och anskaffar identifieringstjänsten. Inkluderar därför också risker i fråga om tidtabellen. Befolkningsregistercentralen anskaffar och implementerar en lösning för identifiering av utlänningar. Lösningen integreras i tjänsten Identifikation. I bruk uppskattningsvis: september 2019.

17 Suomi.fi-identifikation: oktober december 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider OpenID-connect ersätter Tupasgränssnitten Senast övergår tjänsten Identifikation till att använda OpenIDconnect-gränssnitten till bankernas identifieringsverktyg i stället för de befintliga Tupas-gränssnitten (Kommunikationsverkets föreskrift 72A/2018, tidsfrist). OpenID-connect stöd till e- tjänsterna Stöd för OpenID-connect-gränssnitt till e-tjänster som använder identifieringstjänsten. Det här möjliggör också bättre användning av identifieringen i mobilappar. I bruk uppskattningsvis: november Q4/2019

18 Suomi.fi-nättjänsten Tjänster för medborgare och företag på en plats. Nättjänsten Suomi.fi erbjuder kunder inom den offentliga förvaltningen åtkomst till tjänster, egna uppgifter och elektroniska meddelanden enkelt från ett och samma ställe. Nättjänsten erbjuder även informationsinnehåll för livets olika skeden och information om relaterade tjänster. Både offentliga och privata organisationer kan använda tjänsten avgiftsfritt.

19 Suomi.fi-nättjänsten de viktigaste utvecklingsobjekten Genomförande av version 1 av informationstjänsten för valfrihet inom social- och hälsovården, inkluderar också reform av servicekartan och kartgränssnitten samt stöd för distribuerad innehållsproduktion. eidas-stödet (Meddelanden, Fullmakter, Nättjänsten) som helhet (hänför sig till både ersättandet av KATSO och kraven enligt eidas). Utbredd användning av innehållet (gemensamma vägledande innehåll och Servicedatalagrets innehåll) i andra tjänster (Vimana + landskapen, social- och hälsovården). Enhetlig användarupplevelse i tjänsterna, i större utsträckning i också magistraternas e- tjänster (Vaaka-projektet). Även användning av Meddelanden och Fullmakter. Användbarhet + tillgänglighet (förbättring av kvaliteten både innehållet och användargränssnitten). Funktionssäkerhet och hantering av störningar.

20 Suomi.fi-nättjänsten: oktober december 2018 Avsnittet Anvisningar och stöd I tjänsten publiceras en omfattande reform av stödet (ett nytt avsnitt Anvisningar och stöd), med enhetliga anvisningar och stöd för alla Suomi.fitjänster. Publicerad Q4/2018 Tjänster som planeras Helt nya kartgränssnitt och en funktion med egen servicekarta planeras för Suomi.fi-nättjänsten. Det här möjliggör betydligt enklare sätt att söka tjänster på basis av geodata. En första version av informationstjänsten för valfrihet inom socialoch hälsovården finslipas också för tillfället.

21 Suomi.fi-nättjänsten: januari mars 2019 Nya kartgränssnitt Innehållshanteringens länkvalidator blir klar och tas i bruk. Det underlättrar hanteringen av länkar (hitta och reparera trasiga länkar). I bruk uppskattningsvis: februari Nytt sätt att presentera vägledande innehåll i nättjänsten. I bruk uppskattningsvis: februari I tjänsten publiceras en ny servicekarta och bättre sätt att söka och hitta tjänster och serviceställen på basis av geodata. I bruk uppskattningsvis: februari Teckenspråkiga vägledande innehåll också för företag. I bruk uppskattningsvis: mars Q1/2019 Tjänster som planeras Kartgränssnitten finslipas, planeringen av servicevyerna för valfrihet inom social- och hälsovården och landskapsvyerna fortsätter. Förbättringar av användargränssnitten i nättjänsten. Ett paket med olika förbättringar av Suomi.fi-tjänstens användbarhet. I bruk uppskattningsvis: februari Beroende Egenskapens tidtabell beror på lagstiftningen som berör social- och hälsovården samt pilotprojektens tidtabeller. Informationstjänsten för valfrihet inom social- och hälsovården (version 1) Användaren kan söka och jämföra social- och hälsocentraler och deras tjänster samt gå direkt till kanta.fitjänsten för att välja social- och hälsocentral. I bruk uppskattningsvis: mars 2019.

22 Suomi.fi-nättjänsten: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Snabbare uppdatering av Suomi.fitjänstens innehåll från Servicedatalagret. Förutsätter att båda tjänsterna utvecklas. I bruk uppskattningsvis: april Landskapens tjänster Sökning och presentation av landskapens tjänster, presentation av innehållen i nättjänsten. I bruk uppskattningsvis: juni Beroende Egenskapens tidtabell beror på landskapslagstiftningen och dess tidtabell. Q2/2019 Innehåll på samiska i nättjänsten och stöd för andra språk. I bruk uppskattningsvis: april Automatisk insamling av innehåll från andra nättjänster Proof-of-concept: Suomi.fiwebbredaktionen får ett verktyg som automatiskt följer och söker information från olika nättjänster. På detta sätt effektiveras produktionen av vägledande innehåll Nättjänstens eidas-stöd (Meddelanden). I bruk uppskattningsvis: juni Publicering av betaversioner av vägledande innehåll samt insamling av respons och kommentarer om innehållen som publicerats som betaversioner. I bruk uppskattningsvis: juni I bruk uppskattningsvis: juni 2019.

23 Suomi.fi-nättjänsten: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Chat-kanaler för Medborgarrådgivningen och Företagsrådgivningen tas i bruk i nättjänsten. I bruk uppskattningsvis: juli Insamling av medborgarnas respons på servicedata (Servicedatalagrets innehåll) direkt i Suomi.fi-tjänsten och förmedling av responsen till SDLadministratörernas arbetskö som en del av serviceadministrationen. I bruk uppskattningsvis: augusti Suomi.fi-tjänstens innehåll tillgängliga för andra Distribution av innehållen i Suomi.fi till landskapen med hjälp av en teknisk lösning (beroende på när landskapens webbplatser blir klara och lagstiftningen). I bruk uppskattningsvis: september Q3/2019 Innehåll skickas automatiskt till översättning från innehållshanteringen och levereras tillbaka (motsvarande funktion som i Servicedatalagret). I bruk uppskattningsvis: augusti Omplanering av myndigheternas tjänster och avsnittet samt genomförande av ändringar. I bruk uppskattningsvis: september Suomi.fi-innehållshanteringen blir tillgänglig även för andra myndigheter som avtalas separat (landskapen om de så önskar, vägledande domänspecifika innehåll osv.). I bruk uppskattningsvis: september 2019.

24 Suomi.fi-nättjänsten: oktober december 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Ny smarta guider för medborgarna (wizards). I bruk uppskattningsvis: november Q4/2019 Nättjänstens (hämtning av registerdata) självbetjäning för organisationer på palveluhallinta.suomi.fi Ibruktagande av nättjänsten, statistik och hantering som del av serviceadministrationens webbplats. I bruk uppskattningsvis: december 2019.

25 Suomi.fi-servicedatalager All information om offentliga tjänster på en plats. Suomi.fi-servicedatalagret är ett centraliserat datalager, där organisationer uppdaterar uppgifter om de tjänster och servicekanaler som de tillhandahåller. Tjänsternas målgrupp kan vara privatpersoner, företag och myndigheter. Både offentliga och privata organisationer kan använda tjänsten avgiftsfritt.

26 Servicedatalagret de viktigaste utvecklingsobjekten Informationstjänsten för valfrihet inom social- och hälsovården och nödvändig integrering. Kvalitetsdata (social- och hälsovården, tillgänglighet osv.) Automatisk kvalitetskontroll och mätning ( kvalitetsagent + automatisering + rapportering). Förbättring av innehållsdelningen. Förbättringar av användbarheten. Funktionssäkerhet och hantering av störningar.

27 Suomi.fi-servicedatalagret: oktober december 2018 Version 2.2. publiceras för produktion. Till egenskaperna hör bl.a. Kontroll av adresser, ombeställning av översättningar, förbättringar av den tidsinställda publiceringen, förbättringar av sökningen och språkversionerna samt fler metadata för tillgänglighet i elektroniska kanaler. Publicerad Q4/2018 Kvalitetsagent i produktionsanvändning Tjänster som planeras Just nu planeras användargränssnitt och funktioner i version 2.3, som färdigställs i februari Dessa inkluderar bl.a. Notifikationer för slutanvändarna, förbättringar av massfunktionerna, förbättringar med anknytning till tillgänglighetsinformationen, funktioner med anknytning till social- och hälsovården, förbättringar av användbarheten och planering av länkvalidatorns funktioner. Servicedatalagret får en automatisk kontroll av innehållet (en s.k. kvalitetsagent ). Funktionerna stöder innehållsproducenten med att producera korrekt information av hög kvalitet. Publicerad

28 Suomi.fi-servicedatalagret: januari mars 2019 Förbättringar av användbarheten I Servicedatalagret görs flera förbättringar av användbarheten i alla funktioner. Publiceras i version 2.3. Drifttjänster i molntjänst Alla miljöer i servicedatalagret (utveckling, test, godkännandetest, utbildning och produktion) överförs till molntjänsten. I bruk uppskattningsvis: februari I bruk uppskattningsvis: mars Q1/2019 Version 2.3. publiceras. Funktioner till åtminstone social- och hälsocentralernas uppgifter, tillgänglighetsinformationen, massändringsverktygen och behörighetstilldelningen på teknisk nivå. I bruk uppskattningsvis: februari 2019.

29 Suomi.fi-servicedatalagret: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Snabbare uppdatering av Suomi.fitjänstens innehåll från Servicedatalagret. Förutsätter att båda tjänsterna utvecklas. I bruk uppskattningsvis: april Q2/2019

30 Suomi.fi-servicedatalagret: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Q3/2019

31 Suomi.fi-servicedatalagret: oktober december 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Bättre kvalitetsdata om socialoch hälsocentralerna Målet är att få in kvalitetsklassificeringsdata och uppgifter om väntetider i Servicedatalagret. I bruk uppskattningsvis: november Beroende Egenskapens tidtabell beror på lagstiftningen som berör socialoch hälsovården samt pilotprojektens tidtabeller, samt från vilken källa man får riksomfattande data om socialoch hälsocentralernas kvalitetsklassificering och väntetider. Q4/2019

32 Suomi.fi-meddelanden Enkel kommunikation från myndigheterna till medborgarna och företagen. Suomi.fi-meddelanden är en centraliserad operatör för meddelanden från den offentliga förvaltningens organisationer till medborgarna och företagen. Tjänsten gör det möjligt för myndigheterna att kommunicera digitalt oavsett om kunden önskar få sitt meddelande i digital form eller som ett traditionellt brev. Endast organisationer inom den offentliga förvaltningen kan använda tjänsten.

33 Meddelanden de viktigaste utvecklingsobjekten Tjänsten i sin helhet (från utskrift till produktion). Stor mängd ibruktagningar kommer snart (flödet börjar när också utskriftsfunktionen är klar). Tjänsten Meddelanden för mikroföretag och små företag: företag med färre än tio personer (registerbaserad fullmakt) och företag med ~10 ~40 personer (elektronisk fullmaktsbaserad fullmakt). Hantering av ärenden för en person som står under vårdnad. Utveckling av en mobilversion även för företagens användare av Meddelanden. Förnyelse av den övergripande arkitekturen (interna och externa gränssnitt och dokumenthantering). Många nya mindre egenskaper och kundbehov i synnerhet i gränssnitten. Funktionssäkerhet och hantering av störningar.

34 Suomi.fi-meddelanden oktober december 2018 Ibruktagande Tjänster för utskrift, kuvertering och postning Tjänsten Meddelanden för små företag Sökgränssnitt för ändrade kontouppgifter avsett för myndigheternas bruk, där en myndighet kan söka ändringar i statusuppgifterna om medborgarnas konton. MinSkatt inleder produktionsanvändning av Meddelanden. Publicerad Kanalen för postning av meddelanden blir klar för produktion. I postningstjänsten kan en organisation använda antingen en egen eller en av BRC konkurrensutsatt leverantör. Publicerad. Första versionen av tjänsten Meddelanden för företag. Betjänar små företag där endast den person som har rätt att teckna firma (t.ex. verkställande direktören) tar emot myndighetspost. Publicerad. Beroende Meddelanden för företag öppnas för användning först när tillräckligt många myndigheter som också skickar meddelanden har gått med. Publicerad Q4/2018 Tjänster som planeras Suomi.fi-meddelanden kontrollerar om en person lever och hämtar adressuppgifter från befolkningsdatasystemet. Publicerad Mobilapp för surfplattor och nya identifieringssätt Stödet för Suomi.fi-mobil utvidgas till att omfatta surfplattor och samtidigt tas fingeravtrycks- och FaceIDidentifiering i bruk i båda apparna. Suomi.fi-meddelanden proof-of-concept: samtycke ges och meddelanden tas i bruk som en del av e-tjänsten (ett utdrag ur befolkningsdataregistret beställs elektroniskt och levereras till Meddelanden). I bruk uppskattningsvis: februari Beroende Samtycket ges som en del av den e-tjänst som utvecklas i BRC:s andra projekt (Vaaka), så den här egenskapens ibruktagande beror också på tidtabellen för tjänsten i fråga. Suomi.fi-mobils versioner för surfplattor och gränssnitten för tjänsten Meddelanden för små företag, samt användarenkäter om den fullmaktsbaserade tjänsten Meddelanden bland företag. Planering av en första mobilversion av Meddelanden för företag. Publicerad

35 Suomi.fi-meddelanden: januari mars 2019 Möjlighet att inkludera hyperlänkar i innehållet i myndigheternas meddelanden. I bruk uppskattningsvis: februari Kontroll av slutanvändarens e- postadress och begränsning av sändningstider för påminnelser (push + e-post). I bruk uppskattningsvis: mars Ibruktagande Besked om röstningen i riksdagsvalet skickas till Meddelanden. Mars Q1/2019 Påminnelser (push-meddelanden) tas i bruk i Suomi.fi-mobil, dvs. användaren får påminnelser om nya meddelanden direkt på skärmen på sin egen enhet. I bruk uppskattningsvis: februari Mottagning av stora försändelser En myndighet kan skicka en stor försändelse (t.ex. mer än mottagare) på en gång och dessa skickas samtidigt som en massförsändelse till alla slutanvändare av tjänsten Meddelanden, tidsinställt eller på mycket kort tid. I bruk uppskattningsvis: mars En myndighet kan skicka större meddelanden (text + bilagor) än för närvarande (3Mt) till tjänsten. I bruk uppskattningsvis: mars Ta emot meddelanden i en persons ställe En medborgare kan ge en annan person fullmakt att ta emot medborgarens egna meddelanden från myndigheterna. Den befullmäktigade kan endast läsa meddelandena, inte svara på dem eller skicka öppna meddelanden till myndigheterna. I bruk uppskattningsvis: mars 2019.

36 Suomi.fi-meddelanden: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Fullmaktsbaserade tjänsten Meddelanden för företag En användare som har rätt att teckna firma kan ge andra personer fullmakt att ta emot företagets meddelanden. I bruk uppskattningsvis: april Kvittering till myndigheterna för meddelanden som styrs till utskrift via tjänsten. I bruk uppskattningsvis: maj Beroende Egenskapen produceras när tillräckligt många myndigheter som också skickar meddelanden har gått med. Förutsätter även eidas-stöd i Suomi.fi-nättjänsten. Tjänsten Meddelanden för eidasidentifierade slutanvändare. I bruk uppskattningsvis: juni Beroende Egenskapen produceras när tillräckligt många myndigheter som också skickar meddelanden har gått med. Myndigheterna kan skicka bevislig delgivning via en elektronisk kanal utöver per post. I bruk uppskattningsvis: juni Q2/2019 Meddelanden för små företag även mobilt Stödet för Suomi.fi-mobil i fråga om meddelanden för små företag (en person med rätt att teckna firma har möjlighet att ta emot företagets meddelanden också i mobilappen). I bruk uppskattningsvis: april Ibruktagande Besked om röstningen i landskaps- och Europaparlamentsvalet skickas till Meddelanden. Maj Självbetjäning för organisationer i fråga om meddelanden på palveluhallinta.suomi.fi Ibruktagande av meddelanden, statistik och hantering som del av serviceadministrationens webbplats. I bruk uppskattningsvis: juni 2019.

37 Suomi.fi-meddelanden: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider I tjänsten Meddelanden visas vilka myndigheter och tjänster som har tagit i bruk tjänsten Meddelanden. I bruk uppskattningsvis: augusti Stöd för tjänsten Meddelanden att följa upp om påminnelserna har gått fram. I bruk uppskattningsvis: september Händelsemeddelanden En myndighet har möjlighet att skicka meddelanden som är tidsinställda och kan vara kalenderinställda (t.ex. påminnelse om periodisk besiktning). I bruk uppskattningsvis: september Q3/2019 Uppgift om typen av meddelande (vanlig/bevislig delgivning) som sparats i tjänsten i påminnelser som levererats till användaren. I bruk uppskattningsvis: augusti Fullmaktsbaserade tjänsten Meddelanden för företag mobilt Stöd för Suomi.fi-mobil för den fullmaktsbaserade tjänsten Meddelanden för företag (möjlighet för andra än personer med rätt att teckna firma att ta emot företagets meddelanden). I bruk uppskattningsvis: augusti 2019.

38 Suomi.fi-meddelanden oktober december 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Q4/2019 Förnyelse av arkitekturen Nya gränssnitt för myndigheterna som sänder meddelanden parallellt med de gamla, nya interna gränssnitt och hantering av dessa samt en ny lösning med tillräcklig kapacitet för dokumenthanteringen. En del av förnyelsen av hela arkitekturen i Meddelanden. I bruk uppskattningsvis: oktober 2018.

39 Suomi.fi-informationsleden Tryggt och enhetligt utbyte av information mellan organisationer och länder. Suomi.fi-informationsleden erbjuder ett standardiserat sätt att överföra data mellan organisationer och bygga upp trygga tjänstehelheter för medborgare, företag och myndigheter. Både offentliga och privata organisationer kan använda tjänsten avgiftsfritt.

40 Informationsleden de viktigaste utvecklingsobjekten (NIIS + BRC) Nativt REST-stöd. Förenklad anslutning (processer, serviceadministration och tekniska administrationsgränssnitt). API-gateway och publicering av data direkt i anslutningskatalogen. MyData-pilotprojekt + åtkomst till egna uppgifter. Funktionssäkerhet (t.ex. dubblering av tidsstämplingen) och hantering av störningar.

41 Suomi.fi-informationsleden oktober december 2018 Pilotundersökning Informationsleden sparar ingen nyttolast i loggarna som standard. I den här undersökningen prövas ett datainsamlingssystem som används i Estland, i vilket man kan samla in och spara data som överförts via informationsleden. Publicerad. Q4/2018 Pilotundersökning En undersökning av hur användningen av informationsleden och anslutningen till leden kan förenklas med hjälp av REST-stödet. Publicerad.

42 Suomi.fi-informationsleden: januari mars 2019 ST4 cipher suite-förbättringar införs. Dataöverföringen på skyddsnivån ST IV förbättras för att uppfylla Kommunikationsverkets krav. I bruk uppskattningsvis: mars I bruk uppskattningsvis: februari Q1/2019 Stöd för Ubuntu tas i bruk. I bruk uppskattningsvis: februari TSA-tidsstämplingstjänsten dubbleras, vilket förbättrar informationsledens funktionssäkerhet i fall av störningssituationer i tidsstämplingstjänsten. I bruk uppskattningsvis: mars 2019.

43 Suomi.fi-informationsleden: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Nativt REST-stöd Beroende Det nativa REST-stödet utvecklas av NIIS för X-Road-teknologins del. Ibruktagandet är alltså beroende av hur NIIS:s arbete framskrider. Anslutningen till informationsleden förenklas betydligt när leder erbjuder nativt REST-stöd. I bruk uppskattningsvis: juni Q2/2019

44 Suomi.fi-informationsleden: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Förbättring av administrationsgränssnitten De tekniska administrationsgränssnitten för informationsledens anslutningsservrar förnyas. Målet är att avsevärt förbättra användbarheten och på så sätt underlätta ibruktagandet och administrationen. I bruk uppskattningsvis: september Q3/2019 API-gränssnitt till administrationen API-gränssnitt produceras också för det tekniska underhållet. Med hjälp av dessa kan administrationen av servrarna skötas integrerat. I bruk uppskattningsvis: september 2019.

45 Suomi.fi-informationsleden oktober december 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Planeringen av X-road version 7 blir klar Planeringen av X-roads nästa stora versionsuppdatering (7) blir klar. Uppdateringen görs 2020 och publiceringen I bruk uppskattningsvis: november Q4/2019

46 Suomi.fi-kartor Suomi.fi-kartor är en centraliserad GIS- och karttjänst för den offentliga förvaltningen. Suomi.fi-kartor är en centraliserad kart- och GIS-tjänst för den offentliga förvaltningen. Ett kartanvändargränssnitt kan fällas in på en webbplats eller utnyttjas som kartkomponent i en kundtjänst. Det är också möjligt att ansluta egna geodata och geodata som är tillgängliga via geodatainfrastrukturen till tjänsten. Endast organisationer inom den offentliga förvaltningen kan använda tjänsten.

47 Q4/2018 Suomi.fi-kartor: oktober december 2018

48 Suomi.fi-kartor: januari mars 2019 Visning av en utländsk adress på Suomi.fi-kartor. En adress i utlandet (t.ex. en ambassad) kan visas på Suomi.fikartor. I bruk uppskattningsvis: mars Q1/2019

49 Suomi.fi-kartor: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Q2/2019

50 Suomi.fi-kartor: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Q3/2019

51 Suomi.fi-kartor: oktober december 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Q4/2019

52 Suomi.fi-betalningar Suomi.fi-betalningar gör det möjligt att göra betalningar i organisationens egen e-tjänst. Endast organisationer inom den offentliga förvaltningen kan använda tjänsten.

53 Suomi.fi-betalningar: oktober december 2018 MobilePay i bruk Kunden kan betala sina myndighetsavgifter i alla e-tjänster och som använder Suomi.fibetalningar och applikationer med hjälp av MobilePay-mobilbetalningar. Publicerad. Q4/2018

54 Suomi.fi-betalningar: januari mars 2019 Fortsatt utveckling av återbetalningsåtgärderna Återbetalningar (t.ex. när en kurs inhiberas) underlättas med hjälp av ett gränssnitt för återbetalningar som utvecklas i samarbete med bankerna. Med gränssnittet kan återbetalningar göras till det konto från vilket betalningen gjorts. I bruk uppskattningsvis: februari Statusförfrågningar för betalningar i realtid Från bankerna fås en kvittering i realtid på att en betalningstransaktion har lyckats för kännedom i webbutiken. I bruk uppskattningsvis: mars Q1/2019

55 Suomi.fi-betalningar: april juni 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Återkommande betalningar Uppgiften om betalningssättet sparas så att samma betalningssätt enkelt kan användas på nytt för att göra återkommande betalningar snabbare I bruk uppskattningsvis: april Q2/2019

56 Suomi.fi-betalningar: juli september 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Q3/2019

57 Suomi.fi-betalningar: oktober december 2019 Vägkartan preciseras när arbetet fortskrider Möjlighet för företag att betala med faktura Företagskunder erbjuds möjlighet att betala med faktura eller på avbetalning. Fakturorna skickas som nätfakturor. I bruk uppskattningsvis: december Q4/2019

58 Du kan ta Suomi.fi-tjänsterna i bruk: Genom att kontakta adressen: suomi.fi-asiakaspalvelu@vrk.fi. Mer information om tjänsterna:

Suomi.fi-tjänsternas utveckling

Suomi.fi-tjänsternas utveckling Suomi.fi-tjänsternas utveckling Vägkarta 2018 2019 Uppdaterad 26.3.2019 @suomifi Vidareutvecklingen av Suomi.fi-tjänsterna Suomi.fi-tjänsterna utvecklas i ett projekt för fortsatt utveckling 2018 2019

Läs mer

Suomi.fi-tjänsternas utveckling

Suomi.fi-tjänsternas utveckling Suomi.fi-tjänsternas utveckling Vägkarta 2018 2019 Uppdaterad 20.2.2019 @suomifi Vidareutvecklingen av Suomi.fi-tjänsterna Suomi.fi-tjänsterna utvecklas i ett projekt för fortsatt utveckling 2018 2019

Läs mer

Suomi.fi-tjänsternas utveckling

Suomi.fi-tjänsternas utveckling Suomi.fi-tjänsternas utveckling 2018-2019 13.8.2018 Suomi.fi-identifikation 2018 Förverkligande av identifikationsverktygens tillitsnivåer (LOA), testas redan hos kunder [färdig, till produktion 13.6.]

Läs mer

Suomi.fi-tjänsternas utveckling

Suomi.fi-tjänsternas utveckling Suomi.fi-tjänsternas utveckling 2018-2019 4.5.2018 Suomi.fi-identifikation 2018 Förverkligande av identifikationsverktygens tillitsnivåer (LOA), testas redan hos kunder [färdig, till produktion 13.6.]

Läs mer

Nationell servicearkitektur i Finland

Nationell servicearkitektur i Finland Nationell servicearkitektur i Finland I korthet Version 2.0 Befolkningsregistercentralen 3.3.2017 Programproduktion i Suomi.fi-tjänster Nationella servicearkitekturen för programmet för e-tjänster Användning

Läs mer

Nationell servicearkitektur i Finland

Nationell servicearkitektur i Finland Nationell servicearkitektur i Finland I korthet Version 4.0 Befolkningsregistercentralen 22.12.2017 Programproduktion i Suomi.fi-tjänster Nationella servicearkitekturen för programmet för e-tjänster Tidsplan

Läs mer

Suomi.fi-fullmakter Ger behörighet att sköta ärenden för en annan person eller ett företag

Suomi.fi-fullmakter Ger behörighet att sköta ärenden för en annan person eller ett företag Suomi.fi-fullmakter Ger behörighet att sköta ärenden för en annan person eller ett företag Innehåll 1. Vårt servicelöfte 2. Vad erbjuder tjänsten? 3. Hur fungerar tjänsten? 4. Vad krävs det? 5. Kostnader

Läs mer

Nationell servicearkitektur i Finland

Nationell servicearkitektur i Finland Nationell servicearkitektur i Finland I korthet Version 1.2.1 Befolkningsregistercentralen 20.7.2016 Programproduktion i Suomi.fi Services Nationella servicearkitekturen för programmet för e- tjänster

Läs mer

KaPA-lagen* och Suomi.fi-tjänsterna

KaPA-lagen* och Suomi.fi-tjänsterna KaPA-lagen* och Suomi.fi-tjänsterna Möjligheter, konsekvenser och skyldigheter för de olika tjänsterna 29.6.2016 *Lagen om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster 571/2016 Bakgrund Lagen

Läs mer

Mina Kanta-sidor visning av minderårigas uppgifter och skötsel av ärenden för minderårigas räkning. Uppdaterad

Mina Kanta-sidor visning av minderårigas uppgifter och skötsel av ärenden för minderårigas räkning. Uppdaterad Mina Kanta-sidor visning av minderårigas uppgifter och skötsel av ärenden för minderårigas räkning Uppdaterad 10.10.2017 Visning av minderårigas uppgifter och skötsel av ärenden för minderårigas räkning

Läs mer

Suomi.fi-tjänsterna för företag. En kort presentation

Suomi.fi-tjänsterna för företag. En kort presentation Suomi.fi-tjänsterna för företag En kort presentation 13.3.2017 Bakgrund I programhelheten för den nationella servicearkitekturen ingår följande utvecklingsobjekt: en nationell informationsled en nationell

Läs mer

Kommunikationsverkets 1 anvisningar om bedömning av överensstämmelsen hos en identifieringstjänst 2019

Kommunikationsverkets 1 anvisningar om bedömning av överensstämmelsen hos en identifieringstjänst 2019 PM 1 (6) Dnr: 12.12.2018 1003/620/2018 Kommunikationsverkets 1 anvisningar om bedömning av överensstämmelsen hos en identifieringstjänst 2019 1 Bakgrund 1.1 Arten av denna promemoria om tolkning Till denna

Läs mer

Ordnandet av e-tjänster i myndighetsverksamhet

Ordnandet av e-tjänster i myndighetsverksamhet Ordnandet av e-tjänster i myndighetsverksamhet Specialsakkunnig Jonna Törnroos, avdelningen för den offentliga förvaltningens ICT Webbtillgänglighetsdagen 11.12.2018 Regleringsobjekt - myndigheternas e-tjänster

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING

DATASKYDDSBESKRIVNING DATASKYDDSBESKRIVNING BRC/2422/2019 1 (6) DATASKYDDSBESKRIVNING 1 nas fullmaktsregister samt där tillhörande händelseuppgiftsregister Registrets namn Namn 2 Befolkningsregistercentralen Personuppgiftsansvarig

Läs mer

SERVICEBESKRIVNING. Befolkningsregistercentralens e-tjänst

SERVICEBESKRIVNING. Befolkningsregistercentralens e-tjänst SERVICEBESKRIVNING Befolkningsregistercentralens e-tjänst SERVICEBESKRIVNING [Nummer] 2 (11) DOKUMENTHANTERING Ägare Upprättad av Kontrollerad av Godkänd av Pauli Pekkanen Arbetsgrupp Reko-Aleksi Renvik

Läs mer

Suomi.fi-fullmakter. Hur ger jag själv en ärendefullmakt?

Suomi.fi-fullmakter. Hur ger jag själv en ärendefullmakt? Suomi.fi-fullmakter Hur ger jag själv en ärendefullmakt? I Suomi.fi-fullmakter kan du ge en av dig utvald myndig person eller ett företag rätt att uträtta ärenden för din räkning. En fullmakt är ett elektroniskt

Läs mer

Tjänsten Patientdataarkivet

Tjänsten Patientdataarkivet Tjänstebeskrivning 1 (5) Tjänsten Tjänsten (nedan Arkivet) är en tjänst som upprätthålls av och utgör en del av Folkpensionsanstaltens (nedan FPA) Kanta-tjänster. Tjänsten omfattar arkivering av och sökning

Läs mer

Tjänstebeskrivning Datalagret för egna uppgifter på Mina Kanta-sidor

Tjänstebeskrivning Datalagret för egna uppgifter på Mina Kanta-sidor Tjänstebeskrivning Datalagret för egna uppgifter på Mina Kanta-sidor 24.10.2018 FPA, Kanta-tjänster Förändringshistoria Version Förändring Gjord av DATUM 1.0 Första versionen som publiceras för pilotskedet

Läs mer

Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning. Version 0.4, tulli.fi. Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering

Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning. Version 0.4, tulli.fi. Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning Version 0.4, 30.10.2018 tulli.fi Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering 2 (11) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Nödvändiga

Läs mer

Siirto för företagskunder Beskrivning av tjänsten Siirto-gränssnitt

Siirto för företagskunder Beskrivning av tjänsten Siirto-gränssnitt Siirto för företagskunder Beskrivning av tjänsten Siirto-gränssnitt 1 Innehåll Övergripande beskrivning av Siirto-betalningar... 3 Fördelarna med Siirto-betalningar... 3 Nordeas Siirto för företagskunder...

Läs mer

OP Tjänsten för förmedling av identifiering

OP Tjänsten för förmedling av identifiering Tjänstebeskrivning 1 (6) OP Tjänsten för förmedling av identifiering Innehåll 1 Allmän beskrivning... 2 2 Krav på programvara... 2 2.1 Användargränssnitt... 2 2.2 Webbläsare som stöds... 3 3 Avtal... 3

Läs mer

Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor

Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor 24.10.2018 FPA, Kanta-tjänster Presentationsblad Utgivare och utgivningsdatum Kela, Kanta-tjänster 24/10/2018 Gjord av FPA, Kanta-tjänster

Läs mer

PERSONKUNDENS SKATTEÄRENDEN 2022: BESKATTNINGEN GÖRS FÖR DIG

PERSONKUNDENS SKATTEÄRENDEN 2022: BESKATTNINGEN GÖRS FÖR DIG PERSONKUNDENS SKATTEÄRENDEN 2022: BESKATTNINGEN GÖRS FÖR DIG Kunden får från Skatteförvaltningen: en skatteprocent en förhandsifylld skattedeklaration KONTROLLERA UPPGIFTERNA Uppgifterna är OK Kunden behöver

Läs mer

Snabbstart till Suomi.fi-portalen

Snabbstart till Suomi.fi-portalen Snabbstart till Suomi.fi-portalen Suomi.fi-redaktionen Statskontoret Augusti 2015 Suomi.fi:s framsida Genvägar till informationen som används mest: de fem populäraste e-tjänsterna och blanketterna. Länk

Läs mer

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Gäller fr.o.m. 01.1. 2013 Nedanstående avtalsvillkor tillämpas mellan Banken och Kunden vid hanteringen av e- som kunden sänder och/eller mottar via en elektronisk

Läs mer

Daisy-information till vårdnadshavarna

Daisy-information till vårdnadshavarna Daisy-information till vårdnadshavarna 1.8.2019 Borgå stads tjänster inom småbarnspedagogik tog 1.5.2019 i bruk den elektroniska ärendetjänsten Daisy. I edaisy sköter vårdnadshavarna sköter ärenden elektroniskt

Läs mer

Teknisk guide för brevlådeoperatörer. Annika Melin 2015-03-10 Version: 1.1

Teknisk guide för brevlådeoperatörer. Annika Melin 2015-03-10 Version: 1.1 Teknisk guide för brevlådeoperatörer Annika Melin 2015-03-10 Sida 1 av 21 Innehållsförteckning Inledning... 2 1 Dokumentinformation... 3 Syfte... 3 1.2 Avgränsningar... 3 1.3 Målgrupp... 3 1.4 Begrepp

Läs mer

om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster 1 kap. Allmänna bestämmelser Lagens syfte och tillämpningsområde

om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster 1 kap. Allmänna bestämmelser Lagens syfte och tillämpningsområde Lagförslag 1. Lag om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Lagens syfte och tillämpningsområde Syftet med denna

Läs mer

1 Bakgrund till ställningstagandet/promemorian. 1.2 Frågor om tillämpning av PSD2 och autentiseringslagen. 1.1 Betaltjänstdirektivet (PSD2)

1 Bakgrund till ställningstagandet/promemorian. 1.2 Frågor om tillämpning av PSD2 och autentiseringslagen. 1.1 Betaltjänstdirektivet (PSD2) Promemoria 1 (5) Kommunikationsverkets och Finansinspektionens promemoria: förhållandet mellan betaltjänstlagen och autentiseringslagen vid öppnande av gränssnitt och identifiering för TPP på det sätt

Läs mer

AUTA-projektet Utkast till verksamhetsmodell för digitalt stöd

AUTA-projektet Utkast till verksamhetsmodell för digitalt stöd AUTA-projektet Utkast till verksamhetsmodell för digitalt stöd Tabell 1:Exempel på situationer där digitalt stöd behövs vid ärendehantering samt alternativa servicekanaler. Kompete ns Utrustni ng Rörligh

Läs mer

Nr 160 577. För Befolkningsregistercentralens och magistraternas offentligrättsliga prestationer uppbärs följande avgifter: I FÖRFRÅGNINGSTJÄNSTER

Nr 160 577. För Befolkningsregistercentralens och magistraternas offentligrättsliga prestationer uppbärs följande avgifter: I FÖRFRÅGNINGSTJÄNSTER Nr 160 577 Bilaga AVGIFTSTABELL För Befolkningsregistercentralens och magistraternas offentligrättsliga prestationer uppbärs följande avgifter: I FÖRFRÅGNINGSTJÄNSTER 1. FÖRFRÅGNINGAR VIA DIREKTANVÄNDNING

Läs mer

Ansökan om namnändring

Ansökan om namnändring Ansökan om namnändring Ändring av förnamn Ändring av efternamn Ändring av för- och efternamn Anvisningar om ansökan finns på sidan 4 MAGISTRATEN FYLLER I ANKOMSTTID OCH DIARIENUMMER Ankomsttid Diarienummer

Läs mer

Tjänstespecifikation. Mina meddelanden. Gäller från december 2015

Tjänstespecifikation. Mina meddelanden. Gäller från december 2015 Mina meddelanden Gäller från december 2015 Sida 1 av 26 Innehållsförteckning 1. Dokumentinformation...3 1.1 Syfte...3 1.2 Dokumentbeskrivning...3 1.3 Avgränsningar...3 1.4 Versionshantering...5 1.5 Målgrupp...5

Läs mer

Kundens valfrihet inom social- och hälsovården ur tjänsteproducenternas och landskapets synvinkel

Kundens valfrihet inom social- och hälsovården ur tjänsteproducenternas och landskapets synvinkel Kundens valfrihet inom social- och hälsovården ur tjänsteproducenternas och landskapets synvinkel Syftet med social- och hälsovårdsreformen är att se till att alla har tillgång till jämlika och moderna

Läs mer

Frågor och svar. (version )

Frågor och svar. (version ) Frågor och svar (version ) Fråga 1. Kan Ni närmare förklara vad det avses med e-tjänsteplattformen som en service (PaaS) där leverantören tillhandahåller servrar, lagring och tjänster? (1.2.2 Service,

Läs mer

Riktlinjer. Kanalstrategi för Luleå kommun

Riktlinjer. Kanalstrategi för Luleå kommun Riktlinjer Kanalstrategi för Luleå kommun 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Riktlinje Kanalstrategi 2017-05-02 2020-12-31 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument

Läs mer

skatteärenden överförs till MinSkatt

skatteärenden överförs till MinSkatt Skötseln av privatpersonernas skatteärenden överförs till MinSkatt 2018 2019 skatt.fi/minskatt Våra tjänster övergår i hög grad till digitala kanaler PAPPERSPOST PAPPERSPOST BESÖK PÅ SKATTEBYRÅN BESÖK

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER

ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER 1 (5) Har getts 4.10.2018 Diarienummer VH/1890/00.01.02/2018 Giltighet 4.10.2018 - Tills vidare ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER I II Användarvillkorens

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Mina meddelanden. En tjänst för säker digital post från myndigheter och kommuner

Mina meddelanden. En tjänst för säker digital post från myndigheter och kommuner Mina meddelanden En tjänst för säker digital post från myndigheter och kommuner Mina meddelanden är en myndighetsgemensam infrastruktur och tjänst som gör att myndigheter och kommuner kan skicka post digitalt

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER

REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER 1 (6) i enlighet med 44 i lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster (661/2009) REDOGÖRELSE FÖR SKYDDET AV UPPGIFTER Definitioner Denna redogörelse gäller för

Läs mer

Utbildning för Studieinfo.fitjänsten

Utbildning för Studieinfo.fitjänsten Utbildning för Studieinfo.fitjänsten Maj 2013 Dagens program Tjänster i Studieinfo.fi Ansvariga användares uppgifter Användaradministration (presentation + demo) Organisationsuppgifter (presentation +

Läs mer

Befolkningsregistercentralens krav på registrerare för social- och hälsovården och på registreringsställen inom certifieringsverksamheten

Befolkningsregistercentralens krav på registrerare för social- och hälsovården och på registreringsställen inom certifieringsverksamheten Befolkningsregistercentralens krav på registrerare för social- och hälsovården och på registreringsställen inom certifieringsverksamheten ANVISNING 2 (6) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Registrerare...

Läs mer

Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgare

Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgare Mina Kanta-sidor en port till dina hälsouppgifter Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgare du kan se dina vårduppgifter och recept du kan själv bestämma hur dina hälsouppgifter används dina hälsouppgifter

Läs mer

Certifikatkort och kortläsarprogram

Certifikatkort och kortläsarprogram Certifikatkort och kortläsarprogram 23.11.2016 Sanna Hakulinen Specialist, Certifieringstjänster Befolkningsregistercentralen Presentationens innehåll Befolkningsregistercentralen (BRC) Certifikatprodukter

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ID06

INTEGRITETSPOLICY ID06 INTEGRITETSPOLICY ID06 1. INLEDNING ID06 AB ( ID06 ) värnar om din personliga integritet. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina i anslutning till ID06-systemet. Den beskriver

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

E-lön. Beskrivning av tjänsten

E-lön. Beskrivning av tjänsten E-lön Beskrivning av tjänsten Oktober 2015 Innehåll 1Allmän beskrivning... 2 2 Fördelar... 2 3 Användbarhet... 3 4 Säkerhet... 3 5 Avtal... 3 6 Ibruktagande... 3 7 Bläddringsfönster och hur man går tillbaka

Läs mer

UprightOnline Förenkla medlemshanteringen Ett välbeprövat system

UprightOnline Förenkla medlemshanteringen Ett välbeprövat system Copyright Upright Copyright Upright Upright Medlemssystem Upright har sedan år 2001 utvecklat och levererat medlemssystem till förbund, föreningar, politiska partier och andra medlemsorganisationer. Att

Läs mer

Tjänstespecifikation. Mina meddelanden. Gäller från februari 2017

Tjänstespecifikation. Mina meddelanden. Gäller från februari 2017 Mina meddelanden Gäller från februari 2017 Sida 1 av 29 Innehållsförteckning 1. Dokumentinformation... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Dokumentbeskrivning... 3 1.3 Avgränsningar... 4 1.4 Versionshantering... 4 1.5

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 1. Inloggning och val av företag... 2 2. Val av företag... 2 3. Val av språk... 3 4. Aktivering och hantering av lunchförmåns beställningar...

Läs mer

Skatteverkets användning av elegitimationer igår, idag och framöver. 3 februari 2016

Skatteverkets användning av elegitimationer igår, idag och framöver. 3 februari 2016 Skatteverkets användning av elegitimationer igår, idag och framöver 3 februari 2016 Skatteverkets verksamheter Besöksutveckling Skatteverket.se per år 60 000 000 54 472 958 50 000 000 40 000 000 30 000

Läs mer

Fastighetsköp på nätet

Fastighetsköp på nätet Fastighetsköp på nätet Stommen av presentationen: Inskrivningsärenden vid Österbottens lantmäteribyrå, kort presentation Nättjänsten för fastighetsköp Allmän beskrivning Egenskaper Tidtabell 1 MAANMITTAUSLAITOS

Läs mer

Aktuellt om projektet Kansa och harmonisering av behandlingen av klientuppgifter inom socialvården med åtkomsträttigheter

Aktuellt om projektet Kansa och harmonisering av behandlingen av klientuppgifter inom socialvården med åtkomsträttigheter Aktuellt om projektet Kansa och harmonisering av behandlingen av klientuppgifter inom socialvården med åtkomsträttigheter Förberedelse för socialvårdens Kanta-tjänster lagstiftning, stöd och handledning

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Intressentgruppstestning av inkomstregistret

Intressentgruppstestning av inkomstregistret Inkomstregisterenheten PB 5 00055 Inkomstregistret ANVÄNDARVILLKOR Intressentgruppstestning av inkomstregistret Har getts 13.2.2019 Diarienummer VH/674/02.10.01/2019 Giltighet Tills vidare 1 Allmänt Inkomstregistret

Läs mer

information till medborgare

information till medborgare information till medborgare Kanta-information till medborgare byggs för att förbättra din hälsa, ditt välbefinnande och din säkerhet. Med hjälp av har yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården,

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Servicebeskrivning. Tjänsten Vetuma

Servicebeskrivning. Tjänsten Vetuma Servicebeskrivning 1 / 15 1.3.2014 Servicebeskrivning Servicebeskrivning 2 / 15 Innehållsförteckning 1 Avtal... 3 2 Inledning... 3 2.1 Valbarhet... 6 2.2 Anpassningsbarhet... 6 2.3 Vetuma Toolkit... 6

Läs mer

Kanta-tjänsterna. Medborgarinfo 2018

Kanta-tjänsterna. Medborgarinfo 2018 Kanta-tjänsterna Medborgarinfo 2018 2 För stora och små, gamla och unga Kanta-tjänsterna För medborgarna För apoteken (~810) För den offentliga hälso- och sjukvården (> 1000 serviceenheter) För den privata

Läs mer

Lag. om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster. 1 kap. Allmänna bestämmelser. Lagens syfte och tillämpningsområde

Lag. om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster. 1 kap. Allmänna bestämmelser. Lagens syfte och tillämpningsområde Lag om förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Lagens syfte och tillämpningsområde Syftet med denna lag är att

Läs mer

Frågor och svar gällande ehälsoservice

Frågor och svar gällande ehälsoservice Frågor och svar gällande ehälsoservice Allmänna frågor Varför lönar det sig att använda ehälsoservice? Med hjälp av ehälsoservice kan du var som helst sköta icke brådskande ärenden som gäller hälsan. Sådana

Läs mer

Verkkotietopiste.fi. Anvisningar för användning av tjänsten för informationssökare

Verkkotietopiste.fi. Anvisningar för användning av tjänsten för informationssökare Verkkotietopiste.fi Anvisningar för användning av tjänsten för informationssökare 31.8.2018 1 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Inloggning som personkund... 3 2.1 Personkundens vy... 5 3 Sökning av information

Läs mer

SL:s behandling av personuppgifter

SL:s behandling av personuppgifter SL:s behandling av personuppgifter Innehållsförteckning 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Allmänt om behandlingen av dina personuppgifter... 2 Varifrån samlar vi in dina personuppgifter... 2 Vilka personuppgifter

Läs mer

Information om RDT (den rikstäckande databasen för trafikföreskrifter) och instruktion för användningen

Information om RDT (den rikstäckande databasen för trafikföreskrifter) och instruktion för användningen TSV 2009-9320 1(2) Abo kommun 99988 ABO Information om RDT (den rikstäckande databasen för trafikföreskrifter) och instruktion för användningen RDT-verksamheten har förändrats i ett antal betydelsefulla

Läs mer

3. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR? 3.5 När du deltar i medlemsträffar, aktiviteter och/eller medlemsundersökningar

3. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR? 3.5 När du deltar i medlemsträffar, aktiviteter och/eller medlemsundersökningar INNEHÅLL 1. INLEDNING 2. VAD ÄR PERSONUPPGIFTER? 3. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR? 3.1 När du blir medlem i Narkolepsiföreningen 3.2 När du är medlem i Narkolepsiföreningen 3.3 Du

Läs mer

Vi inhämtar uppgifter automatiskt Vi inhämtar inte uppgifter automatiskt.

Vi inhämtar uppgifter automatiskt Vi inhämtar inte uppgifter automatiskt. OFFENTLIG DATASKYDDSBESKRIVNING Uppdaterad 25.5.2018 I den här dataskyddsbeskrivningen beskrivs de principer enligt vilka Concordia samlar in, använder, skyddar och överlämnar kunders eller arbetstagares

Läs mer

Mina Kanta-sidor och Patientdataarkivet

Mina Kanta-sidor och Patientdataarkivet Mina Kanta-sidor och Patientdataarkivet -information för hälsovårdspersonal Uppdaterad 2018 Patientdataarkivet och Mina Kanta-sidors funktionsprinciper Mina Kanta-sidor har inget eget datalager. De visar

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

IDkollens Integritetspolicy

IDkollens Integritetspolicy IDkollens Integritetspolicy Gäller från och med 2018-05-23 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Vad är en personuppgift och vad innebär behandling av personuppgifter? 3. För vem gäller denna policy? 4. För

Läs mer

Nationell servicearkitektur och Suomi.fi-tjänster. Version 1.0 Befolkningsregistercentralen Pirre Korhonen Special Expert

Nationell servicearkitektur och Suomi.fi-tjänster. Version 1.0 Befolkningsregistercentralen Pirre Korhonen Special Expert Nationell servicearkitektur och Suomi.fi-tjänster Version 1.0 Befolkningsregistercentralen 29.6.2016 Pirre Korhonen Special Expert Agenda Kort om BRC samt Suomi.fi-tjänster Lag om förvaltningens gemensamma

Läs mer

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Teknisk översikt för myndigheter och förmedlare Version 1.2 Mina meddelanden är en myndighetsgemensam e-posttjänst förvaltad av

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten eller uppdaterar sina kunduppgifter. I anvisningen

Läs mer

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Teknisk översikt för brevlådeoperatörer Version 1.2 Mina meddelanden är en myndighetsgemensam e-posttjänst förvaltad av Skatteverket

Läs mer

Tjänstespecifikation. Mina meddelanden. Jakob Bäckström Version: 1.0

Tjänstespecifikation. Mina meddelanden. Jakob Bäckström Version: 1.0 Tjänstespecifikation Mina meddelanden Jakob Bäckström 2014-06-23 Version: 1.0 Rapportnamn: Tjänstespecifikation Status: Klar Sida 1 av 21 Innehållsförteckning 1. Dokumentinformation...3 1.1 Syfte...3 1.2

Läs mer

GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY

GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY 1. INTRODUKTION Grabbarna Flytt Sweden Ab respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter. Med personuppgifter menas all information som kan identifiera

Läs mer

Guide till mobilbanken och kodappen

Guide till mobilbanken och kodappen Guide till mobilbanken och kodappen Guide till kodappen och mobilbanken Den här guiden hjälper dig att komma igång med Nordeas mobila tjänster. Då du följer anvisningarna i guiden lyckas du även om du

Läs mer

Mina meddelanden. säker digital post från myndigheter och kommuner

Mina meddelanden. säker digital post från myndigheter och kommuner Mina meddelanden säker digital post från myndigheter och kommuner Digital myndighetspost till din säkra e-brevlåda. Traditionell myndighetspost till din folkbokföringsadress. Anslutna myndigheter och kommuner

Läs mer

Sambyggnadsnätverkets nyhetsbrev 02/2018

Sambyggnadsnätverkets nyhetsbrev 02/2018 10.4.2018 Sambyggnadsnätverkets nyhetsbrev 02/2018 1 Nya egenskaper på verkkotietopiste.fi Årets första uppdatering av Nätverksinformationspunkten har publicerats för användning. De centrala ändringarna

Läs mer

Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten

Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten Guide till e-tjänsten för arbetsgivare (sjukdagpenning, föräldradagpenning, rehabiliteringspenning och ersättning för familjeledigheter)

Läs mer

Elektronisk förmedling av intyg och utlåtanden som upprättats inom hälso-och sjukvården till aktörer utanför hälso- och sjukvården

Elektronisk förmedling av intyg och utlåtanden som upprättats inom hälso-och sjukvården till aktörer utanför hälso- och sjukvården Elektronisk förmedling av intyg och utlåtanden som upprättats inom hälso-och sjukvården till aktörer utanför hälso- och sjukvården Allmänna verksamhetsmodeller för yrkesutbildade personer inom hälso- och

Läs mer

Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som

Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Är kund/medlem hos oss Besöker vår hemsida

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Finansavdelningen Allmänna byrån, F1

Protokoll fört vid enskild föredragning Finansavdelningen Allmänna byrån, F1 PROTOKOLL Nummer 11 6.2.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Finansavdelningen Allmänna byrån, F1 Beslutande Föredragande Justerat Minister Tony Asumaa Förvaltningsansvarig IT

Läs mer

GDPR. Hur ComFuture hanterar dina personuppgifter

GDPR. Hur ComFuture hanterar dina personuppgifter GDPR Hur ComFuture hanterar dina personuppgifter 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur ComFuture AB (ComFuture) hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder

Läs mer

Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna

Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna PB 450, 00056 Kela Kanta-modellavtal 2 (10) Innehåll 1 Inledning... 3 2 Anslutningsförpliktelser och -ansvar... 3 3 Informationssystem som kopplas

Läs mer

INTRASTAT-MEDDELANDEKUNDER TESTANVISNING

INTRASTAT-MEDDELANDEKUNDER TESTANVISNING KUNDANVISNING INTRASTAT-MEDDELANDEKUNDER TESTANVISNING GUIDE TILL FÖRETAG SOM VILL BLI INTRASTAT-MEDDELANDEKUNDER INNEHÅLLSFÖRTECKNING Intrastat-meddelandekunder testanvisning, version 1.0 2(12) 1. TERMER

Läs mer

Förändringssituationer i organisationen. FPA, Kanta-tjänster

Förändringssituationer i organisationen. FPA, Kanta-tjänster Förändringssituationer i organisationen FPA, Kanta-tjänster 28.9.2017 Förberedelser inför organisationsförändringar Kartlägg hur anslutningarna till Kanta-tjänsterna påverkas Tillkommer en eller flera

Läs mer

Folksams Kundportal för privatkunder

Folksams Kundportal för privatkunder 1 Folksams Kundportal för privatkunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för privatkunder (Kundportal) är en elektronisk

Läs mer

Regeringens proposition Kundens valfrihet inom social- och hälsovården

Regeringens proposition Kundens valfrihet inom social- och hälsovården 8.3.2018 Regeringens proposition Kundens valfrihet inom social- och hälsovården Syftet med social- och hälsovårdsreformen är att se till att alla har tillgång till jämlika och moderna social- och hälsotjänster

Läs mer

Vad innebär valfriheten för mig?

Vad innebär valfriheten för mig? Vad innebär valfriheten för mig? Regeringens propositon om valfrihet i vården 9.5.2017 1 Valfriheten i korthet Valfriheten inom social- och hälsovården blir större än i nuläget. Målet är att valfriheten

Läs mer

Integritetspolicy. Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter? Hur använder vi personuppgifter?

Integritetspolicy. Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter? Hur använder vi personuppgifter? Integritetspolicy Vi värnar om din integritet och strävar efter att personuppgifter alltid hanteras på bästa sätt och i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. Vi står också under tillsyn av Sveriges

Läs mer

SVENSK ADRESSÄNDRINGS INTEGRITETSPOLICY

SVENSK ADRESSÄNDRINGS INTEGRITETSPOLICY 1 SVENSK ADRESSÄNDRINGS INTEGRITETSPOLICY 1. INLEDNING Svensk Adressändring och våra koncernbolag ( SvAAB, vi, våra ) tar seriöst på den personliga integriteten för besökare av våra webbsidor och sociala

Läs mer

Informations- och dialogdagar om digital inlämning av. årsredovisningar november 2016

Informations- och dialogdagar om digital inlämning av. årsredovisningar november 2016 Informations- och dialogdagar om digital inlämning av årsredovisningar 28-29 november 2016 Standard Business Reporting (SBR) Film SBR 2016-12-05 2 Regeringsuppdraget I juli 2016 fattade regeringen beslut

Läs mer

Certifikatbeskrivning. för Befolkningsregistercentralens servicecertifikat

Certifikatbeskrivning. för Befolkningsregistercentralens servicecertifikat Certifikatbeskrivning VARMENNEKUVAUS Dnr 798/617/16 2 (8) HANTERING AV DOKUMENT Ägare Upprättat av Saaripuu Tuire Granskat av Godkänt av Kankaanrinne Joonas VERSIONSHANTERING version nr åtgärder datum/person

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

AVTAL/FULLMAKT INTERNETBANKEN - FÖRETAG

AVTAL/FULLMAKT INTERNETBANKEN - FÖRETAG AVTAL/FULLMAKT INTERNETBANKEN - FÖRETAG Handläggare Datum KUNDENS NAMN OCH ADRESS Utdelningsadress, postnummer och ort Telefon (även riktnr) Kunden ansluts till internetbanken - Företag på de villkor som

Läs mer

Utöver de allmänna leveransvillkoren för Kanta-tjänsterna följs denna tjänstebeskrivning vid leverans och användning av Recept-tjänsten.

Utöver de allmänna leveransvillkoren för Kanta-tjänsterna följs denna tjänstebeskrivning vid leverans och användning av Recept-tjänsten. TJÄNSTEBESKRIVNING 1 (6) är en tjänst som upprätthålls av och utgör en del av Folkpensionsanstaltens (nedan FPA) Kanta-tjänster, som omfattar underhåll av Receptcentret för lagring och expediering av recept

Läs mer

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5)

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5) HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1 (5) Utgivningsdatum/uppdaterad 1.7.2016 1. Registrets namn 2. Registerförare 3. Registeransvarig 4. Kontaktperson i registerärenden 5. Ändamål och grunder för behandlingen

Läs mer

Kundens valfrihet ur landskapets och tjänsteproducentens synvinkel

Kundens valfrihet ur landskapets och tjänsteproducentens synvinkel Kundens valfrihet ur landskapets och tjänsteproducentens synvinkel Regeringens propositon om valfrihet i vården 9.5.2017 9.5.2017 - 9.5.2017 - Vad är en kundsedel? Social- och hälsocentralen, tandkliniken

Läs mer

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten Innehåll Ta emot fakturor i nätbanken eller filöverföringen... 3 För vem är tjänsten avsedd?... 3 Tillgänglighet... 4 Handläggningstid... 4 Bankdag... 4 Förvara

Läs mer