NORRVIKEN ALLMÄNNA VILLKOR LÅNEAVTALEN NORRVIKENS KUST MODER AB. vissa Långivare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NORRVIKEN ALLMÄNNA VILLKOR LÅNEAVTALEN NORRVIKENS KUST MODER AB. vissa Långivare"

Transkript

1 NORRVIKEN ALLMÄNNA VILLKOR till LÅNEAVTALEN mellan NORRVIKENS KUST MODER AB i egenskap av Låntagare och vissa Långivare 9 januari 2017

2 i Innehållsförteckning 1. Definitioner Lånen Ränta Escrow och utbetalning Återbetalning, förlängning och förtida betalning Säkerhet och Agentens roll Låntagarens åtaganden Uppsägningsgrunder Information till Escrow Agent och rådgivare Ändringar och anstånd Överlåtelse Meddelanden Tillämplig Lag m.m

3 1. Definitioner I dessa allmänna villkor ("Norrviken Allmänna Villkor") ska följande begrepp ha den betydelse som anges nedan. "Agent" avser Intertrust (Sweden) AB, org.nr som agent för de Säkerställda Parterna. "Agentavtal" avser det agentavtal som ingåtts mellan Låntagaren och Agenten på eller innan dagens datum. "Aktieägarlånet" avser ett lån om SEK lämnat av Borgensmannen till Låntagaren. "Bankdag" avser dag då banker i Sverige allmänt är öppna för genomförande av transaktioner enligt Låneavtalen. "Borgensmannen" avser Westswedenestate AB, org. no "Borgensavtalet" avser ett borgensavtal ingånget av Borgensmannen och Agenten på eller omkring dagen för Norrviken Allmänna Villkor avseende de Säkerställda Förpliktelserna. "Bryggfinansieringen" har den betydelse som anges under stycket "Bakgrund" i varje Låneavtal. "Byggnadskreditiv" avser byggkrediter som Låntagaren ådragit sig uteslutande för att finansiera byggen på Fastigheterna. "Efterställningsavtalet" avser ett efterställningsavtal avseende Aktieägarlånet, ingånget mellan Borgensmannen, Låntagaren och Agenten. "Escrow Agent" avser JOOL Markets AS, org. no "Escrow-avtalet" har den betydelse som anges i punkten 4 nedan. "Escrow-kontot" avser Escrow Agentens konto i DNB Bank ASA, Filial Sverige med kontonr "Fastigheterna" avser fastigheterna Boarp 2:26, Boarp 2:27 och Boarp 2:28. "Finansiell Skuld" avser (i) lånade medel (inkluderande utan begränsning emitterade konvertibler, skuldebrev, obligationer eller liknande dokument) (ii) finansiell leasing, (iii) factoring (såvida inte förvärvaren av fordringarna saknar regressrätt mot överlåtaren), (iv) andra åtgärder som kommersiellt har samma effekt som låntagande, (v) det aktuella marknadsvärdet av derivattransaktioner som ingåtts för att skydda mot, eller dra fördelar av, kurs- eller prisförändringar, (vi) motförbindelser för garantier och andra åtaganden utfärdade av en bank eller en finansiell institution samt (vii) förpliktelser enligt garantier eller skadeslöshetsförbindelser som utfärdats som säkerhet för något åtagande som avses i (i) till (vi) ovan.

4 "Finansieringsdokumenten" avser varje Låneavtal, Säkerhetsavtal och Agentavtalet samt sådana avtal som ingåtts av Agenten och Låntagaren och angetts vara ett Finansieringsdokument av Agenten och Låntagaren. "Första Utbetalningsdagen" avser den dag då Escrow Agenten genomför den första utbetalningen av Lånebeloppet till Låntagaren i enlighet med punkten 4 nedan. "Inbetalningsdag" avser den dag då Escrow Agenten mottagit Lånebeloppet avseende ett Lån i enlighet med punkten 2 nedan. "JOOL" avser JOOL Markets AS, org.nr "Låneavtalen" avser Låntagarens låneavtal med Långivarna avseende Bryggfinansieringen, vilka inkorporerar dessa Norrviken Allmänna Villkor. "Lånebelopp" avser Långivarnas aggregerade lånebelopp såsom framgår av deras respektive Låneavtal. "Lån" avser det lån som lämnas av en Långivare under sitt Låneavtal. "Långivarna" avser långivarna under Låneavtalen och var för sig en "Långivare". "Låntagaren" avser Norrvikens Kust Moder AB, org. no "Projekt" avser de byggen av bostadsrätter som avses genomföras på var och en av Fastigheterna, tillsammans "Projekten". "Reverser" avser: (i) (ii) (iii) revers om SEK att ställas ut till Låntagaren av Bostadsrättsföreningen Norrvikens Kust 1, org. no ; revers om SEK att ställas ut till Låntagaren av Bostadsrättsföreningen Norrvikens Kust 2, org. no ; och revers om SEK att ställas ut till Låntagaren av Bostadsrättsföreningen Norrvikens Kust 3, org. no "Ränta" har den betydelse som anges i punkten 3 nedan. "Räntebetalningsdag" avser den 16 januari och 16 juli varje år (med första Räntebetalningsdag den 16 juli 2017 och sista Räntebetalningsdag på Återbetalningsdagen), eller, om sådan dag inte är en Bankdag, den första därpå följande Bankdagen. "Ränteperiod" avser (i) för den första Ränteperioden, perioden från och med 16 januari 2017 fram till den första Räntebetalningsdagen, och (ii) för varje därpå följande Ränteperiod, perioden från och med en Räntebetalningsdag fram till nästa därpå följande Räntebetalningsdag (eller kortare period om relevant).

5 "Sista Inbetalningsdagen" avser den dag då Escrow Agenten har mottagit det sista Lånebeloppet i förhållande till ett Lån i enlighet med punkten 2 nedan. "Säkerheten" avser den säkerhet som ställs enligt Säkerhetsavtalet. "Säkerhetsavtal" avser följande säkerhetsavtal ingångna till förmån för Agenten (som representant för Långivarna): (i) (ii) (iii) aktiepantavtal ingånget av Borgensmannen, Bro Väst AB, Vidalocura AB och Angels Share AB avseende samtliga aktier i Låntagaren; pantavtal ingånget av Låntagaren avseende Reverserna; och Borgensavtalet. "Säkerställda Förpliktelser" avser Låntagarens samtliga förpliktelser till de Säkerställda Parterna enligt Finansieringsdokumenten. "Säkerställda Parterna" avser Långivarna och Agenten. "Uppsägningsgrund" har den betydelse som anges i punkten 8. "Ytterligare Lån" avser Lån som tagits upp efter Första Utbetalningsdagen i enlighet med punkten 2 nedan. 2. Lånen "Återbetalningsdagen" har den mening som framgår av punkten 5 nedan. Varje initial Långivare ska skyndsamt betala in sitt respektive Lånebelopp, dock senast den 12 januari 2017 till följande konto, med angivande av Långivarens fullständiga person- eller organisationsnummer som referens: Bank: DNB BANK ASA, FILIAL SVERIGE Kontonummer: Låntagaren får, vid ett eller flera tillfällen efter den Första Utbetalningsdagen, uppta Ytterligare Lån upp till det belopp som framgår av respektive Låneavtal i syfte att genomföra ett eller flera Projekt. Ytterligare Lån får tas upp för att genomföra ett Projekt under förutsättning att Låntagaren kan visa att full finansiering erhållits för att Projektet ska kunna slutföras i sådan utsträckning att slutförsäljning kan ske. Om Lånebeloppet under ett sådant ytterligare lån vidareutlånas till en Bostadsrättsförening skall sådant lån pantsättas till Agenten till förmån för Långivarna. Varje ny Långivare ska skyndsamt betala in sitt respektive Lånebelopp för ett Ytterligare Lån i enlighet med de instruktioner som lämnas av JOOL.

6 3. Ränta På utestående Lån löper en ränta om 10 procent per annum från och med 16 januari 2017 (eller, gällande Ytterligare Lån, från och med dagen för utbetalning av sådant Lån) till och med dagen för återbetalning av Lånet ("Ränta") beräknat på ett år om 360 dagar, bestående av 12 månader med 30 dagar i varje månad och, vid en ofullständig månad, faktiskt antal dagar den månaden. Ränta ackumuleras under en Ränteperiod. Med förbehåll för punkten 5 nedan, upplupen Ränta på ett Lån ska erläggas till den relevanta Långivaren på varje Räntebetalningsdag i efterhand för föregående Ränteperiod. Med förbehåll för punkten 5 nedan, vid betalningsdröjsmål avseende Lånet eller Räntan tillkommer dröjsmålsränta på det förfallna beloppet från den dag betalning skulle ske till och med den dag då betalning erläggs, med en årlig räntesats om 20 procent beräknat på ett år bestående av 12 månader med 30 dagar i varje månad och, vid en ofullständig månad, faktiskt antal dagar den månaden. 4. Escrow och utbetalning Låntagaren förbinder sig att ingå Escrow-avtalet med Escrow Agenten innebärande att Escrow Agenten ska hålla de medel som inbetalats under Bryggfinansieringen, inklusive Lånebeloppen, i escrow på Escrow-kontot för samtliga Långivares räkning till dess utbetalning till Låntagaren sker på det sätt som anges nedan och i Escrow-avtalet. Utbetalningsordningen ska godkännas av Agenten. Escrow-avtalet reglerar de ansvarsbegränsningar som gäller för Escrow Agenten i sin roll som Escrow Agent. Escrow Agenten har inget ansvar gentemot Långivarna eller Låntagaren för eventuella betalningssvårigheter vid utbetalning från Escrow-kontot enligt punkten 4 ovan. När Agenten mottagit dokumentation eller andra bevis som anges i Bilaga 1 (Villkor för utbetalningar), i en form som skäligen kan godtas av Agenten, kan Lånet betalas ut i enlighet med Escrow-avtalet. (d) (e) (f) Agenten ska meddela Escrow Agenten när Agenten mottagit dokumentation eller andra bevis som anges i punkten 4 i en form som Agenten godtar. Utbetalningar enligt Escrow-avtalet kan komma att ske vid flera tillfällen och anses ske pro rata för samtliga Långivares räkning i förhållande till vars och ens andel av det totala lånebeloppet enligt Bryggfinansieringen. Oaktat punkterna 4 och 4 ska JOOL och alla transaktionsrådgivare ha rätt till betalning av sina arvoden ur medel som hålls i escrow i den takt medel betalas in.

7 5. Återbetalning, förlängning och förtida betalning (d) (e) Med förbehåll för punkterna 5 och 5 nedan, förbinder sig Låntagaren att återbetala Lånebeloppen och upplupen och obetald Ränta den 16 juli 2018 ("Återbetalningsdagen"). Oaktat punkten 5 ovan har Låntagaren rätt att återbetala Lånebeloppen jämte upplupen och obetald Ränta den 16 januari Oaktat punkten 5 ovan har Låntagaren rätt att flytta fram dagen för återbetalning med sex månader, dvs. till senast 16 januari 2019 med samma villkor som anges i Låneavtalen. Upplupen och obetald Ränta på Lånen ska beräknas i enlighet med punkten 3 och betalas på Återbetalningsdagen. I det fall Återbetalningsdagen ska flyttas fram i enlighet med denna punkt 5 ska Långivaren underrättas om framflyttningen senast fem (5) Bankdagar före Återbetalningsdagen. För det fall dagen för återbetalning enligt punkterna 5 och 5 infaller på en dag som inte är en Bankdag ska betalningen ske nästföljande Bankdag. Låntagaren äger inte kvitta sin skuld enligt Låneavtalen gentemot fordringar på Långivaren eller annan. 6. Säkerhet och Agentens roll (d) Låntagaren får byta ut Säkerhet ställd över en Revers mot en kontant insättning motsvarande det nominella beloppet av den utbytta Reversen på ett konto pantsatt till Agenten till förmån för Långivarna. Varje Långivare utser härmed Agenten som agent för Långivaren att ingå Säkerhetsavtalen och Borgensavtalet och hålla Säkerheten för Långivarens (och de andra Säkerställda Parternas) räkning. Långivaren ger vidare härmed Agenten rätt att företräda Långivaren i allt vad som gäller Säkerheterna utan separat fullmakt och Långivaren åtar sig att inte på egen hand realisera Säkerheterna. För det fall särskild fullmakt skulle krävas, åtar sig Långivaren att på Agentens begäran ställa ut sådan fullmakt till Agenten. Agenten är inte ansvarig för Finansieringsdokumentens utformning. Låntagaren åtar sig att tillse att Säkerhetsavtalen ingås och att Säkerheten fullbordas. Medel från realisering av Säkerheten eller i övrigt erhållna efter en uppsägning av Låneavtalen ska fördelas i följande ordning: (i) (ii) till Agenten som ersättning för kostnader och arvode för arbete enligt Finansieringsdokumenten; till Långivarna, för obetald Ränta, pro rata i förhållande till vars och ens andel av det totala Lånebeloppet enligt Bryggfinansieringen;

8 (iii) (iv) till Långivarna, som återbetalning av respektive Långivares Lånebelopp, pro rata i förhållande till vars och ens andel av det totala Lånebeloppet enligt Bryggfinansieringen; och eventuellt överskjutande belopp ska återbetalas till den som ställt Säkerheten eller ingått Borgensavtalet (såsom tillämpligt). (e) (f) (g) (h) (i) Agenten ska följa instruktioner gällande realisation av Säkerheten som ges av en eller flera av Långivarna, representerande minst 51 procent av det totala utestående beloppet av Bryggfinansieringen, men behöver inte följa instruktioner som enligt Agentens uppfattning strider mot lag eller Finansieringsdokumenten. Agenten har en diskretionär rätt att på eget initiativ vidta åtgärder den anser lämpliga, eller avstå från att vidta åtgärder den anser olämpliga, för att tillvarata Långivarnas rättigheter och har rätt att inhämta instruktioner från Långivarna innan den vidtar åtgärder. Agenten kan endast bli skadeståndsskyldig om den varit grovt vårdslös och ska aldrig ansvara för indirekt skada. Om Låntagaren betalar in ett belopp som motsvarar det sammanlagda utestående beloppet enligt Bryggfinansieringen (inkluderande ränta som ska utgå) på ett konto som pantsatts eller hålls i escrow för de Säkerställda Förpliktelserna ska Agenten släppa Säkerheten. Agenten har rätt till arvode och ersättning för kostnader för sitt uppdrag enligt Finansieringsdokumenten. Agenten har rätt att anlita advokater, revisorer och andra experter för att utföra sitt uppdrag. Arvodet och ersättningen ska betalas av Låntagaren. Om Agenten har anledning att misstänka att Låntagaren inte kommer att ersätta Agenten, har Agenten rätt att kräva att Långivarna betalar in förskott och åtar sig att hålla Agenten skadeslös, innan Agenten utför vidare arbete. Agenten får förlita sig på att en utfästelse, kommunikation, underrättelse eller dokument är korrekt och vederbörligen undertecknad. Agenten får åta sig andra uppdrag för Låntagarens räkning under förutsättning att de inte innebär en allvarlig intressekonflikt i förhållande till uppdraget som Agent. 7. Låntagarens åtaganden Följande åtaganden gäller så länge det finns utestående belopp, eller skyldighet att betala ut Lån, under Låneavtalen. Mellanhavanden med närstående: Låntagaren ska tillse att alla avtal som ingås med närstående parter ingås på armlängds avstånd. Utlåning och ställande av säkerhet:

9 Låntagaren ska inte lämna penninglån eller ställa säkerhet förutom (i) inom ramen för den ordinarie verksamheten, (ii) för ett Byggnadskreditiv och (iii) i samband med refinansiering av Lånen. Inlåning Låntagaren ska inte uppta annan Finansiell Skuld än (i) under Bryggfinansieringen samt i syfte att refinansiera densamma, (ii) Finansiell Skuld som upptas under Byggnadskreditiv samt (iii) under Aktieägarlånet. (d) Avyttringar: Låntagaren ska inte avyttra hela eller en substantiell del av sin verksamhet eller tillgångar om inte försäljningslikviden från en sådan försäljning används för att återbetala Lånen till fullo i enlighet med punkten 5 ovan. (e) Ytterligare Lån Låntagaren får endast använda Lånebelopp upptaget under Ytterligare Lån i syfte att genomföra byggnationer på Fastigheterna. (f) Information om en Uppsägningsgrund: Låntagaren ska så snart som praktiskt möjligt meddela Agenten om en Uppsägningsgrund har inträffat eller om en händelse har inträffat som efter en relevant åtgärdsperiod skulle innebära en Uppsägningsgrund. 8. Uppsägningsgrunder Var och en av följande händelser ska utgöra en uppsägningsgrund ("Uppsägningsgrund") (även om den orsakats av omständigheter som ligger utanför Låntagarens kontroll): (i) (ii) (iii) Betalningsdröjsmål: Låntagaren betalar inte på relevant förfallodatum ett belopp som förfallit till betalning enligt Finansieringsdokumenten, förutom om underlåtenheten att betala orsakats av ett administrativt eller tekniskt fel och betalning sker inom fem (5) Bankdagar efter förfallodagen. Övriga åtaganden: En part till Finansieringsdokumenten (som inte är Långivare eller Agenten) uppfyller inte en förpliktelse eller utfästelse enligt Finansieringsdokumenten (andra än de som avses i punkten (i) ovan) och underlåtenheten att uppfylla sådan förpliktelse eller utfästelse (om den kan åtgärdas) inte åtgärdas inom (20) Bankdagar från det att Låntagaren blev medveten om att förpliktelsen eller utfästelsen inte uppfyllts. Uppsägning av annan Finansiell Skuld: Finansiell Skuld som tagits upp av Låntagaren sägs upp i förtid av kreditgivaren, förutsatt att uppsägningen gäller Finansiell Skuld på minst SEK

10 (iv) (v) (vi) Insolvens: Låntagaren försätts i konkurs, blir insolvent, blir föremål för företagsrekonstruktion eller liknande förfarande. Verkställighet: Säkerhet som ställts över Låntagarens tillgångar realiseras eller utsökningsåtgärd vidtas mot Låntagaren av relevant verkställighetsmyndighet, förutsatt åtgärden avser Finansiell Skuld på minst SEK Illegalitet och ogiltighet: Något Finansieringsdokument är inte eller upphör att vara legalt bindande och verkställbart, eller någon Säkerhet eller borgensåtagande som avses ha skapats därunder upphör att vara legalt bindande, giltigt, eller verkställbart. (vii) Ägarförändring: Borgensmannen upphör att direkt eller indirekt äga 75 procent av aktierna i Låntagaren. Om en Uppsägningsgrund har inträffat har Agenten rätt och ska, på instruktion av Långivare som representerar minst 51 procent av det totala utestående beloppet av Bryggfinansieringen, säga upp Låneavtalen till omedelbar betalning (eller till betalning vid sådan senare tidpunkt som Agenten beslutar). Om Agenten har fått faktisk kännedom om att en Uppsägningsgrund har inträffat ska Agenten inom 20 Bankdagar besluta om den utnyttjar möjligheten att på eget mandat säga upp Låneavtalen till betalning enligt punkten 8. Om Agenten väljer att inte säga upp Låneavtalen ska Agenten meddela Långivarna att en Uppsägningsgrund har inträffat enligt punkten Information till Escrow Agent och rådgivare Långivaren ska i samband med ingåendet av detta avtal till Escrow Agenten lämna sådan information som Escrow Agenten begär för kundregistrering. Om informationen inte lämnas eller Långivaren inte godkänns vid granskningen kan eventuellt inbetalt belopp betalas tillbaka utan ränta. Långivaren godkänner att information om Låneavtalen lämnas till Agenten, JOOL, Escrow Agenten och till deras finansiella och legala rådgivare. 10. Ändringar och anstånd Agenten har rätt att ingå avtal om ändringar av Finansieringsdokumenten för samtliga Långivares räkning under Bryggfinansieringen under förutsättning att det gäller rättelser av fel eller avser ändringar som inte har negativ betydelse för Långivarna. Agenten kan med bindande verkan för samtliga Långivare under Bryggfinansieringen ingå avtal om ändringar av, medge anstånd och undantag från bestämmelser i Finansieringsdokumenten, om Långivare, som representerar minst den andel av det totala utestående beloppet under Bryggfinansieringen som anges nedan, godkänner åtgärden:

11 (i) (ii) 51 procent: avseende villkor för utbetalning; 100 procent: avseende skyldigheten att återbetala utestående belopp, slutförfallodag, minskning av ränta, byte av låntagare eller släppande av Säkerhet (annat än i enlighet med bestämmelser i Finansieringsdokumenten), samt denna bestämmelse; och 11. Överlåtelse (iii) 66,67 procent: avseende andra bestämmelser i Finansieringsdokumenten. Långivaren får överlåta sina rättigheter och skyldigheter under Lånet med tillhörande rättigheter och skyldigheter under övriga Finansieringsdokument, under förutsättning att Låntagaren blir vederbörligen underrättad om överlåtelsen. Låntagaren åtar sig att vidta de handlingar som Långivaren skäligen kräver i samband med sådan överlåtelse. Långivaren får i samband med en överlåtelse eller potentiell överlåtelse överlämna nödvändig information avseende Låntagaren och Finansieringsdokumenten till tredje part. Låntagaren har inte rätt att överlåta sina rättigheter eller skyldigheter enligt Finansieringsdokumenten. 12. Meddelanden Meddelande som lämnas i samband med Finansieringsdokumenten ska sändas på engelska eller svenska och ska sändas skriftligen och kan, om inte annat framgår, sändas genom e-post eller brev. Kontaktuppgifter för kommunikation i samband med Låneavtalen är: Låntagaren: Norrvikens Kust Moder AB Att: John Brolin PO Box Göteborg john@westestate.se Agenten: Intertrust (Sweden) AB PO Box Stockholm trustee@intertrustgroup.com Tel nr: Långivare: såsom framgår av varje Låneavtal, eller sådana ändrade kontaktuppgifter som en part meddelar en annan med minst fem (5) Bankdagars varsel. Meddelanden anses kommit mottagaren tillhanda:

12 (i) om skickat via , när det kommit mottagaren tillhanda i läsbart skick; och (ii) om skickat med brev, vid mottagandet på aktuell adress eller tre (3) Bankdagar efter avsändande i frankerat kuvert adresserat till angiven adress. (d) Meddelanden som kommit mottagaren tillhanda på en dag som inte är Bankdag eller efter arbetsdagens slut ska anses ha lämnats nästföljande Bankdag på mottagandeorten. 13. Tillämplig Lag m.m. Tillämplig lag för Låneavtalen är svensk rätt, och Låneavtalen ska tolkas i enlighet därmed. Tvist i anledning av detta Avtal ska slutligt avgöras vid allmän domstol i Sverige, med Stockholms tingsrätt som första instans.

13 Bilaga 1 Villkor för utbetalningar 1. Ett undertecknat Agentavtal ingånget mellan Låntagaren och Agenten. 2. Ett undertecknat Escrow-avtal ingånget mellan Låntagaren och Escrow Agenten. 3. Ett undertecknat Efterställningsavtal ingånget mellan Borgsmannen, Låntagaren och Agenten. 4. Ett undertecknat aktiepantavtal ingånget av Borgensmannen, Bro Väst AB, Vidalocura AB, Angels Share AB och Agenten avseende samtliga aktier i Låntagaren. 5. Ett undertecknat pantavtal ingånget av Låntagaren och Agenten avseende Reverserna. 6. En undertecknat Borgensavtal ingånget av Borgensmannen. 7. Protokoll med styrelsebeslut för Borgensmannen, Bro Väst AB, Vidalocura AB, Angels Share AB och Låntagaren gällande ingåendet av Bryggfinansieringen och Säkerhetsavtalen (såsom tillämpligt). 8. En utbetalningsordning framtagen av JOOL som visar de betalningar som ska göras på den Första Utbetalningsdagen. 9. Dokumentation eller annat bevis som visar att panten enligt punkt 4 ovan förväntas kunna fullbordas i samband med utbetalningen.

RUNWAY ALLMÄNNA VILLKOR LÅNEAVTALEN RUNWAY SAFE SWEDEN AB. vissa Långivare

RUNWAY ALLMÄNNA VILLKOR LÅNEAVTALEN RUNWAY SAFE SWEDEN AB. vissa Långivare RUNWAY ALLMÄNNA VILLKOR till LÅNEAVTALEN mellan RUNWAY SAFE SWEDEN AB i egenskap av Låntagare och vissa Långivare 23 mars 2017 i Innehållsförteckning 1. Definitioner... 1 2. Lånen... 3 3. Ränta... 3 4.

Läs mer

Dag (annan än lördag eller söndag) då affärsbanker är öppna för allmän bankverksamhet i Sverige.

Dag (annan än lördag eller söndag) då affärsbanker är öppna för allmän bankverksamhet i Sverige. Kommuninvest i Sverige AB ( Kommuninvest ) är ett helägt dotterbolag till Kommuninvest ekonomisk förening, vars medlemmar utgörs av kommuner, landsting och regioner (var och en av dessa medlemmar benämns

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti

Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti Februari 2015 1 (7) Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med BETALNINGSDRÖJSMÅL: kredittagarens underlåtenhet

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014

Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014 Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014 Sida 1 Allmänna villkor för garanti för investeringskrediter 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med Betalningsdröjsmål: kredittagarens

Läs mer

3.2 Agenten skall utföra Uppdraget på ett professionellt sätt och därvid särskilt iaktta etiska grundvärden för agentverksamhet.

3.2 Agenten skall utföra Uppdraget på ett professionellt sätt och därvid särskilt iaktta etiska grundvärden för agentverksamhet. AGENTAVTAL Följande agentavtal ( Avtal ) har ingåtts mellan Klicka här för att ange text., personnummer Klicka här för att ange text. med adress Klicka här för att ange text. ( Spelaren ), och Klicka här

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. S&A Sverige AB , december 2017

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. S&A Sverige AB , december 2017 Villkor - lån S&A Sverige AB 556678-2677, december 2017 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juli 2016

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juli 2016 Villkor - lån S&A Sverige AB 556678-2677, juli 2016 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juli 2016

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juli 2016 Villkor - lån S&A Sverige AB 556678-2677, juli 2016 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR

PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR S. 1/6 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Förutsättningar för prenumeration... 3 3 Avtal om Prenumeration... 3 4 Betalning... 3 4.1 Allmänt... 3 4.2 Betalning med kort...

Läs mer

Villkor för Venue Retail Group AB (publ):s konvertibla förlagslån 2009/2015 på högst 110.038.542:72 kronor

Villkor för Venue Retail Group AB (publ):s konvertibla förlagslån 2009/2015 på högst 110.038.542:72 kronor 1(5) Bilaga 1:1 Villkor för Venue Retail Group AB (publ):s konvertibla förlagslån 2009/2015 på högst 110.038.542:72 kronor 1. Definitioner I föreliggande villkor skall följande benämningar ha den innebörd

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , november 2016

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , november 2016 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, november 2016 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR

PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR S. 1/6 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Förutsättningar för att bli prenumerant... 3 3 Avtal om Prenumeration... 3 4 Betalning via autogiro... 3 5 Upphörande

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juni 2016

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juni 2016 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, juni 2016 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juni 2016

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juni 2016 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, juni 2016 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som uppfyller

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juni 2016

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , juni 2016 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, juni 2016 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som uppfyller

Läs mer

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån S&A Sverige AB 556678-2677, juli 2016 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet

Läs mer

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån S&A Sverige AB 556678-2677, december 2017 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , december 2015

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , december 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, december 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , december 2015

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , december 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, december 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , augusti 2018

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , augusti 2018 Villkor - lån S&A Sverige AB 556678-2677, augusti 2018 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , december 2015

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , december 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, december 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , augusti 2018

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , augusti 2018 Villkor - lån S&A Sverige AB 556678-2677, augusti 2018 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. S&A Sverige AB , maj 2015

Lånevillkor. Allmän information. S&A Sverige AB , maj 2015 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, maj 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB , september 2015

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB , september 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Allmänna villkor för säkerhetsgaranti

Allmänna villkor för säkerhetsgaranti Allmänna villkor för säkerhetsgaranti Februari 2006 Allmänna villkor för säkerhetsgaranti 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med exportavtal: anbud från garantitagaren till förmånstagaren avseende

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , september 2018

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , september 2018 Villkor - lån S&A Sverige AB 556678-2677, september 2018 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. Tryggkredit Stockholm AB , november 2018

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. Tryggkredit Stockholm AB , november 2018 Villkor - lån Tryggkredit Stockholm AB 556678-2677, november 2018 Allmän information Långivare är Tryggkredit Stockholm AB 556678-2677. Tryggkredit Stockholm AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån

Läs mer

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån S&A Sverige AB 556678-2677, augusti 2018 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet

Läs mer

VILLKOR FÖR FLUICELL AB:S TECKNINGSOPTIONER 2019/2021. I dessa villkor ska följande benämningar ha den innebörd som anges nedan:

VILLKOR FÖR FLUICELL AB:S TECKNINGSOPTIONER 2019/2021. I dessa villkor ska följande benämningar ha den innebörd som anges nedan: VILLKOR FÖR FLUICELL AB:S TECKNINGSOPTIONER 2019/2021 1. Definitioner I dessa villkor ska följande benämningar ha den innebörd som anges nedan: Bolaget Fluicell AB org nr: 556889-3282; Teckningsoptionsinnehavare

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , september 2018

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB , september 2018 Villkor - lån S&A Sverige AB 556678-2677, september 2018 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån

Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån Villkor - Sms lån, Mobillån, Mikrolån och olika lån S&A Sverige AB 556678-2677, september 2018 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet

Läs mer

Allmänna villkor Balanzialånet

Allmänna villkor Balanzialånet Allmänna villkor Balanzialånet 2018-10-30 1. Parter Långivare är Balanzia registrerad bifirma till GCC Capital AB (556058-8740), nedan kallat Långivaren och den eller de Låntagare (Huvudlåntagare och Medlåntagare)

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION 1. Kreditgivarens namn och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress Telefon E-post Webbadress Cakewalk Capital AB, org nr. 556886-6007 Ejdervägen 2, 47132

Läs mer

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL)

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL) EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL) Extra bolagsstämma i Eniro AB måndagen den 9 mars 2015, klockan 8.00 Dagordningspunkterna 2 och 7 Styrelsens förslag till beslut enligt punkt 2 i förslaget till dagordning

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. Tryggkredit Stockholm AB , februari 2019

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. Tryggkredit Stockholm AB , februari 2019 Villkor - lån Tryggkredit Stockholm AB 556678-2677, februari 2019 Allmän information Långivare är Tryggkredit Stockholm AB 556678-2677. Tryggkredit Stockholm AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån

Läs mer

Innehavarna ( Fordringshavarna ) av

Innehavarna ( Fordringshavarna ) av Innehavarna ( Fordringshavarna ) av Aspect Properties AB (publ) med organisationsnummer 556978-2596 ( Bolaget ) obligationslån med ISIN SE0009995236, med kortnamn ASPE01 ( Obligationslånet ), kallas härmed

Läs mer

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 %

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 % Allmänna villkor Expresskredit Norden AB (hädanefter långivaren) förmedlar blancolån via SMS och på webben (sammanfattas hädanefter som mikrolån) till privatpersoner (hädanefter låntagaren) som uppfyller

Läs mer

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAMSUNG UPGRADE+ - SVERIGE

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAMSUNG UPGRADE+ - SVERIGE SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAMSUNG UPGRADE+ - SVERIGE 1. INLEDNING 1.1 Vad dessa särskilda villkor omfattar Dessa särskilda villkor för Samsung Upgrade+ ("Särskilda Villkoren") gäller för Samsung Upgrade+ ("Uppgraderingsprogrammet")

Läs mer

GARANTI AVSEENDE [INSTITUTS] LÅN NR. [NUMMER] UTGIVET UNDER [PROGRAM]

GARANTI AVSEENDE [INSTITUTS] LÅN NR. [NUMMER] UTGIVET UNDER [PROGRAM] [MALL FÖR GARANTI FÖR VISS EMISSION UNDER SVENSKT PROGRAM] GARANTI AVSEENDE [INSTITUTS] LÅN NR. [NUMMER] UTGIVET UNDER [PROGRAM] [Datum] Till: Fordringshavarna (enligt definition nedan) GARANTI utfärdad

Läs mer

KALLELSE TILL SKRIFTLIGT BESLUTSFORFARANDE

KALLELSE TILL SKRIFTLIGT BESLUTSFORFARANDE NORDIC TRUSTEE Stockholm, 4 oktober KALLELSE TILL SKRIFTLIGT BESLUTSFORFARANDE ISIN: SE0009414634 LSTH Svenska Handelsfastigheter AB ( Bolaget ) upp till SEK 3 100 000 000 obligationslån 2017/2025 ( Obligationerna

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Vänligen läs igenom dessa fakturaköpsvillkor noggrant då de innehåller viktig information rörande dina legala rättigheter och skyldigheter.

Vänligen läs igenom dessa fakturaköpsvillkor noggrant då de innehåller viktig information rörande dina legala rättigheter och skyldigheter. FAKTURAKÖPSVILLKOR Senast uppdaterad: 31 augusti 2014 Vänligen läs igenom dessa fakturaköpsvillkor noggrant då de innehåller viktig information rörande dina legala rättigheter och skyldigheter. DENNA INTERNETSIDA

Läs mer

att Nybro kommun ges möjlighet att teckna borgen för anläggande av lokala bredbandsnät efter särskild prövning.

att Nybro kommun ges möjlighet att teckna borgen för anläggande av lokala bredbandsnät efter särskild prövning. Avtal Bakgrund och information Nybro kommun med organisationsnummer: 212000-0753 nedan kallad Nybro kommun vill i detta avtal med Madesjö Oskar Fiber Förening Ek. för. med organisationsnummer: 769628-1109

Läs mer

VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER I SPILTAN FONDER AB. I dessa villkor skall följande benämningar ha den innebörd som anges nedan.

VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER I SPILTAN FONDER AB. I dessa villkor skall följande benämningar ha den innebörd som anges nedan. VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER I SPILTAN FONDER AB 1 Definitioner I dessa villkor skall följande benämningar ha den innebörd som anges nedan. bolaget avser Spiltan Fonder AB, org nr 556614-2906; teckningsoptionsinnehavare

Läs mer

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum]

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum] AKTIEÄGARAVTAL avseende aktierna i [Bolaget] [Datum] Aktieägaravtal 1 (6) Aktieägaravtal 1 Bakgrund 1. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr [ ], [adress], [postadress]; 2. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr

Läs mer

Allmänna villkor för investeringssparkonto

Allmänna villkor för investeringssparkonto Allmänna villkor för investeringssparkonto Definitioner Annat Eget Konto: sådan depå och/eller konto som inte är ett Investeringssparkonto och som Kunden, eller Hjerta för Kundens räkning, har öppnat hos

Läs mer

Allmänna villkor. 1. Lånets beviljande

Allmänna villkor. 1. Lånets beviljande Allmänna villkor Kreditgivare är GF Money Consumer Finance Aktiebolag, 556876-2578 (hädanefter Strandiafinans), som bedriver verksamhet under varumärket Strandiafinans. Strandiafinans tillhandahåller konsumentkrediter

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING

ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING har denna dag träffats mellan (1) Jernhusen Fastigheter AB, org. nr 556596-9598, Box 520, 101 30 Stockholm ( Överlåtaren ); och (2) Piteå Kommun, org. nr 212000-2759,

Läs mer

Se också "Kommentarer till Stockholms Handelskammares Modellavtal 2014". Vid frågor, vänligen kontakta Handelskammaren via escrow@chamber.se.

Se också Kommentarer till Stockholms Handelskammares Modellavtal 2014. Vid frågor, vänligen kontakta Handelskammaren via escrow@chamber.se. 1 STOCKHOLMS HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL 2014 INSTRUKTIONER STOCKHOLMS HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL 2014 Detta är ett modellavtal, vilket innebär att parterna ska anpassa tillämpningen av villkoren i detta

Läs mer

Allmänna villkor för Investeringssparkonto

Allmänna villkor för Investeringssparkonto Cerberus AB 1 Allmänna villkor för Investeringssparkonto Definitioner Annat Eget Konto: sådan depå och/eller konto som inte är ett Investeringssparkonto och som Kunden, eller Cerberus för Kundens räkning,

Läs mer

KREDITFACILITETSAVTAL

KREDITFACILITETSAVTAL KREDITFACILITETSAVTAL mellan Nordea Finans Sverige AB (publ) och AB Transitio SEK 1.000.000.000 9 december 2009 2 (12) INNEHÅLL SIDA Bakgrund... 3 1. Definitioner... 3 2. Förutsättningar... 4 3. Faciliteten

Läs mer

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI) 1.Kreditgivarens namn och kontaktuppgifter. Kreditgivare Adress E-post Webadress

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI) 1.Kreditgivarens namn och kontaktuppgifter. Kreditgivare Adress E-post Webadress Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI) 1.Kreditgivarens namn och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress E-post Webadress GCC AB, org nr. 556058-8740 genom bifirman Balanzia Box 7790,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO DEFINITIONER Annat Eget Konto: sådan depå och/eller konto som inte är ett Investeringssparkonto och som Kunden, eller IZave för Kundens räkning, har öppnat hos

Läs mer

Partneravtal Partnernamn, Orgnr

Partneravtal Partnernamn, Orgnr Partneravtal Partnernamn, Orgnr Datum Fakturagram är en komplett fakturatjänst genom affärs- och kassasystem från Inkassogram AB Inkassogram AB Sveavägen 9, 111 57 Stockholm Lilla Bommen 1, 411 04 Göteborg

Läs mer

Villkor för Styrelseaktieägarprogram 2010/2017 i Orexo AB (publ)

Villkor för Styrelseaktieägarprogram 2010/2017 i Orexo AB (publ) Villkor för Styrelseaktieägarprogram 2010/2017 i Orexo AB (publ) 1 OPTIONSUTFÄRDARE OCH OPTIONSINNEHAVARE 1.1 Pharmacall AB, org. nr. 556569-1739, Box 303, 751 05 Uppsala ( Optionsutfärdaren ). 1.2 [Namn],

Läs mer

Bilaga L MODERBOLAGSGARANTI

Bilaga L MODERBOLAGSGARANTI Bilaga L MODERBOLAGSGARANTI Denna moderbolagsgaranti ( Moderbolagsgarantin ) har utfärdats av Skanska AB (publ), org. nr 556000-4615, och Wallfast AB, org. nr 556399-8474 (gemensamt och var för sig Borgensmännen

Läs mer

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Brev till aktieägarna Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Styrelsen i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB 17:e september

Läs mer

Dessa villkor gäller från och med den 7 maj 2009.

Dessa villkor gäller från och med den 7 maj 2009. ALLMÄNNA VILLKOR FÖR RIKSBANKENS PROGRAM FÖR KREDIT I SVENSKA KRONOR MED RÖRLIG RÄNTA MOT SÄKERHET I FÖRETAGSCERTIFIKAT (KREDITVILLKOR RÖRLIG F-KREDIT) Dessa villkor gäller från och med den 7 maj 2009.

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

SVENSKA STATEN OCH REGION SKÅNE AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE [DATUM]

SVENSKA STATEN OCH REGION SKÅNE AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE [DATUM] SVENSKA STATEN OCH REGION SKÅNE AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE [DATUM] AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE Detta avtal har denna dag träffats mellan (A) (B)

Läs mer

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna.

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna. DETTA PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) är dag som nedan träffat mellan: (1) Lomma kommun, organisationsnummer 212000-1066 ( Kommunen ); och (2) [ ], organisationsnummer [ ]

Läs mer

Villkor för obligationslån

Villkor för obligationslån Underskriftsversion Villkor för obligationslån CONCENT UTVECKLING HOLDING 3 AB (PUBL) Obligationslån 2016/2021 om högst SEK 250 000 000 ISIN: SE0008374797 22 juni 2016 Distribution av detta dokument och

Läs mer

STATSOBLIGATIONSLÅN. FÖR LÅN MED NUMMER 1033-1035, 1037-1038 och 1040-1042.

STATSOBLIGATIONSLÅN. FÖR LÅN MED NUMMER 1033-1035, 1037-1038 och 1040-1042. STATSOBLIGATIONSLÅN ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LÅN MED NUMMER 1033-1035, 1037-1038 och 1040-1042. Nedan återges allmänna villkor för rubricerade lån. Dessa villkor ersätter i förekommande fall av Låntagaren

Läs mer

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET Sidnr 1(6) VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET 1. Allmänt Dessa villkor (Villkor-NP) gäller för tillhandahållande av administration för överlämnande/övertagande av telefonnummer som TeliaSonera AB förfogar

Läs mer

Villkor för Erbjudandet

Villkor för Erbjudandet Villkor för Erbjudandet Melitho AB (publ) VILLKOR FÖR OBLIGATIONSLÅN OM HÖGST SEK 140 000 000 8.25% 2014/2017 DESSA VILLKOR HAR JUSTERATS DEN 8 DECEMBER 2016 ISIN: SE0006168258 Innehållsförteckning 1.

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. Upp till 5 000 kr

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. Upp till 5 000 kr STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION 1. Kreditgivarens namn och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress Telefon E-post Webbadress Paxo Finans AB, org.nr. 556902-7344 Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Läs mer

Partneravtal Partnernamn, Orgnr

Partneravtal Partnernamn, Orgnr Partneravtal Partnernamn, Orgnr Datum Fakturagram är en komplett fakturatjänst genom affärs- och kassasystem från Inkassogram AB Inkassogram AB Sveavägen 9, 111 57 Stockholm Lilla Bommen 1, 411 04 Göteborg

Läs mer

Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande

Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande AVTAL OM REGRESS M.M 1. Bakgrund Kommuninvest i Sverige AB ( Kommuninvest

Läs mer

Bilagor. Förhandsavtal. Stadgar Brf Träkojan Registreringsbevis Kostnadskalkyl. Tillstånd att ta emot förskott

Bilagor. Förhandsavtal. Stadgar Brf Träkojan Registreringsbevis Kostnadskalkyl. Tillstånd att ta emot förskott S O L L E N T U N A S AT T R A K T I VA L ÄG E N H E T E R FÖ R H E L A FA M I L J E N Bilagor Förhandsavtal 01 Stadgar Brf Träkojan Registreringsbevis Kostnadskalkyl 04 Tillstånd att ta emot förskott

Läs mer

Information om säkerheter

Information om säkerheter EU-fondsenheten 2012-10-16 Information om säkerheter Detta är en generell information om hur man ställer säkerheter i enlighet med kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 282/2012 av den 28 mars 2012

Läs mer

LICENSAVTAL -VARUMÄRKE-

LICENSAVTAL -VARUMÄRKE- LICENSAVTAL -VARUMÄRKE- Villaägarna Riksförbund, 802003-7118, Box 7119, 192 07 Sollentuna, nedan benämnt Villaägarna, medger Eskilstorps Bygg AB, 556789-0123, Hantverkargatan 1, 123 45 Eskilstorp, nedan

Läs mer

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avsnitt Sida 1. PARTER... 1 2. BAKGRUND... 1 3. PARTERNAS MÅLSÄTTNING med bolaget... 1 4. FINANSIERING OCH VINSTUTDELNING... 2 5.

Läs mer

Användarvillkor Mitt KemRisk

Användarvillkor Mitt KemRisk Användarvillkor Mitt KemRisk 1. Allmänt om Tjänsten 1.1 KemRisk Sweden AB, org. nr 556624-2854, Platensgatan 8, 582 20 Linköping ( KemRisk ) erbjuder befintliga och tillkommande kunder ( Kunden ) tillgång

Läs mer

Avtal om samarbete. [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer]

Avtal om samarbete. [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer] MALL 1(8) Avtal om samarbete mellan [Part A]: [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer], med adress [adress]; och [Part B]: [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer] med adress [adress];

Läs mer

Kundfinans kan endast bevilja lån till myndiga personer som klarar av Kundfinans krav och har en god fastställd betalningsförmåga.

Kundfinans kan endast bevilja lån till myndiga personer som klarar av Kundfinans krav och har en god fastställd betalningsförmåga. Allmänna villkor Kreditgivare är SMS Pengar Norden AB, 556221-6902 (hädanefter Kundfinans), som bedriver verksamhet under varumärket Kundfinans. Kundfinans tillhandhåller konsumentkrediter (hädanefter

Läs mer

2. Ecolndustries Development in Europe AB, 556511-1621, nedan benämnd ECO. 6. SEKAB BioFuellndustries AB, 556666-7654, nedan benämnd Bolaget

2. Ecolndustries Development in Europe AB, 556511-1621, nedan benämnd ECO. 6. SEKAB BioFuellndustries AB, 556666-7654, nedan benämnd Bolaget 1 Mellan 1. Norrlands Etanolkraft AB, 556303-6986, nedan benämnd NEAB 2. Ecolndustries Development in Europe AB, 556511-1621, nedan benämnd ECO 3. Övik Energi AB, 556019-1750, nedan benämnd ÖEAB 4. Skellefteå

Läs mer

Villkor för rapportering av derivattransaktioner

Villkor för rapportering av derivattransaktioner Villkor för rapportering av derivattransaktioner Gäller från november 2013 Dessa villkor ( Villkoren ) för rapportering av derivattransaktioner gäller mellan kunden ( Kunden ) och Danske Bank A/S ( Danske

Läs mer

Behandling av personuppgifter information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679/EG)

Behandling av personuppgifter information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679/EG) Behandling av personuppgifter information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679/EG) Westerberg & Järund Advokatbyrå AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter avseende kontaktpersoner vi erhåller

Läs mer

VILLKOR FÖR TECTONA CAPITAL AB:S (PUBL) OBLIGATIONSLÅN OM HÖGST 14 000 000 SEK 7,5 % 2015/2018 ISIN: SE0007500020

VILLKOR FÖR TECTONA CAPITAL AB:S (PUBL) OBLIGATIONSLÅN OM HÖGST 14 000 000 SEK 7,5 % 2015/2018 ISIN: SE0007500020 VILLKOR FÖR TECTONA CAPITAL AB:S (PUBL) OBLIGATIONSLÅN OM HÖGST 14 000 000 SEK 7,5 % 2015/2018 ISIN: SE0007500020 1. Definitioner I dessa Villkor har definierade termer följande betydelse: Avstämningsdag

Läs mer

Till Panaxias kunder med separationsrättsanspråk i Panaxiabolagens konkurser. Stockholm den 1 mars 2013

Till Panaxias kunder med separationsrättsanspråk i Panaxiabolagens konkurser. Stockholm den 1 mars 2013 Till Panaxias kunder med separationsrättsanspråk i Panaxiabolagens konkurser Stockholm den 1 mars 2013 Era separationsrättsanspråk i Panaxiabolagens konkurser Som vi beskrev i vårt brev av den 20 december

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1057

ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1057 Dnr 2012/1786 ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1057 ( OBLIGATIONER ) 1 Definitioner I föreliggande Villkor skall följande benämningar ha den innebörd som angivits nedan: "Avstämningsdag":

Läs mer

Välkommen till extra bolagsstämma i Elekta AB (publ)

Välkommen till extra bolagsstämma i Elekta AB (publ) Välkommen till extra bolagsstämma i Elekta AB (publ) Aktieägarna i Elekta AB (publ) kallas härmed till extra bolagsstämma kl. 10.00 måndagen den 2 april 2012 i bolagets lokaler på Kungstensgatan 18 i Stockholm.

Läs mer

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 Memorandum Inbjudan till teckning av aktier i Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 www.times.se info@times.se Styrelse och ledning Jarl Frithiof, chef för Strategisk utveckling och Globala

Läs mer

Finansiella Instrument: sådana instrument som avses i lag (2007:528) om värdepappersmarknaden.

Finansiella Instrument: sådana instrument som avses i lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Allmänna villkor för Investeringssparkonto Dessa Allmänna villkor gäller för sparande på Investeringssparkonto hos Investerum AB (Investerum). 2012-01-01 Definitioner Annat Eget Konto: sådan depå och/eller

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

VILLKOR OCH ANVISNINGAR

VILLKOR OCH ANVISNINGAR VILLKOR OCH ANVISNINGAR avseende nyemission i Kancera AB (nedan Kancera ) Antal aktier Nyemissionen omfattar högst 4.927.386 aktier. Antalet i aktier i Kancera före nyemissionen uppgår till 98 547 732.

Läs mer

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 2/10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Lagval och definitioner... 3 3 Behandling av personuppgifter... 3 4 Underbiträden... 4 5 Begränsningar i

Läs mer

Allmänna villkor för korttidslån

Allmänna villkor för korttidslån 1 Allmänna villkor för korttidslån Kreditgivare är GF Money Consumer Finance Aktiebolag, 556876-2578 (hädanefter Kreditgivare), som bedriver verksamhet under varumärket Smspengar. Kreditgivaren tillhandahåller

Läs mer

6. Beslut om antal styrelseledamöter och val av nya styrelseledamöter

6. Beslut om antal styrelseledamöter och val av nya styrelseledamöter 1 KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I REALTID MEDIA AB (PUBL) Aktieägarna i Realtid Media AB (publ), org.nr 556872-9916 ( Bolaget ) kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 17 maj 2017 kl. 14

Läs mer

RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL

RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL REGION SKÅNE och FOLKTANDVÅRDEN SKÅNE AB har träffat följande RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL Moll Wendén Advokatbyrå Stortorget 8 211 34 Malmö Telefon (46-40) 665 65 00 Telefax (46-40) 97 19 17 Detta RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer